Poztel Leszek Twardy

Poznań

Opinie o Poztel Leszek Twardy

Gość 2015-01-18 17:28:01
(usunięte przez administratora) W miejscu pracy są wszędzie kamery, a w kuchni gdzie masz przerwę elektroniczna niania do podsłuchiwania. (usunięte przez administratora)
6
inny gość 2015-01-19 09:19:50
Hehe dobry jesteś gościu że mylisz elektroniczną nianie z głośnikiem dzwonka do drzwi, który zresztą nie działa :P a kamery teraz chyba są już w każdej firmie więc nic nowego. Ja na pracę w tej firmie narzekać nie mogę.
inny gość 2015-01-20 08:38:17
Wiszą tabliczki że obiekt jest monitorowany, kamery też nie są tajniacko poukrywane tylko są widoczne dla każdego. Więc o jakim ukrywaniu faktu mówisz?
A jeżeli chodzi o mówienie otwarcie to chodziło z pewnością (na logikę) mówienie prosto w twarz a nie anonimowe żale w internecie osób, które w roli spedytorów się najzwyczajniej nie sprawdziły.
1
AG 2015-01-20 10:23:21
Na atmosferę narzekać nie można bo jest raczej przyjacielska. Do pracy spedytora nie każdy się nadaje i to też nie jest dziwne. Prawda jest taka że przy odpowiednim zaangażowaniu i chęci do pracy - da się zarobić, ja nie narzekam:) ale to samo nie przyjdzie- z patrzenia w sufit nie zarobisz jeśli zarabiamy głównie na prowizji którą wyrabiamy. A co do kamer to czemu tu się dziwić jeśli w każdym pomieszczeniu są komputery?
3
Anika 2015-02-16 11:42:18
Witam, Proszę o informację ile można zarobić w Poztel na stanowisku spedytora??. (usunięte przez administratora)
do Anika 2015-02-24 20:22:40
Ile wypracujesz tyle zarobisz (2,5-3tyś na rękę wyciągam bez problemu przy Target - 2,5 Euro)- Pan Leszek zawsze wywiązuje się z kasą na warunkach które z Tobą ustali !!
2
aniela 2015-03-04 18:55:59
a to można u was w Poztel Leszek Twardy zarabiać jakiś cudem mniej niż minimalna krajowa? wybaczcie ale takie wnioski wyciągam z niektórych komentarzy waszych. chociaż jeszcze nie wiem czy to prawda bo dopiero chcę się zatrudnić w tej firmie. ewentualnie czy jest u was szansa na umowę o pracę od razu?
1
anty 2015-03-28 21:44:02
pozytywne opinie chyba wystawiają pracownicy, (usunięte przez administratora)
3
jowa 2015-04-15 09:30:13
Chyba dawno byłeś na tej rekrutacji bo teraz są inne zasady... I nie macierzyńskie tylko L4.
2
do jowa 2015-04-16 12:29:01
Jeżeli teraz są inne zasady to super. To znaczy, że firma zaczyna brać pod uwagę to co się o niej pisze. Tylko jak ktoś wyzyskuje ludzi to z dnia na dzień to się nie zmieni.
1
Jhonny 2015-04-16 15:29:23
Akurat nie ma to znaczenia czy L4 czy macierzyńskie, ale taka argumentacja podczas jest niedopuszczalna. Dobrze, że zasady się zmieniły, bo jak widać dotychczasowe praktyki nie przyniosły należytego efektu, skoro proces rekrutacyjny trwa już ponad pół roku. Świadczy to niestety o dużej rotacji, która musi z czegoś wynikać. Na pewno nie z faktu, że ludzie dorabiają się takich pieniędzy by móc już niepracować.
2
jowa 2015-04-16 16:06:03
Jeżeli firma ma w planie zatrudnić ponad 20 pracowników to by stworzyć SOLIDNY zespół rekrutacja musi trochę trwać.
1
żal 2015-04-17 20:54:20
Jak firma chce stworzyć zespół 20 osób, które nie chorują to faktycznie problem... Jakieś badania trzeba wam przedstawić na rozmowie kwalifikacyjnej teraz?
2
Jhonny 2015-04-21 19:22:26
Trwa to bardzo długo! O czymś to świadczy.
3
jowa 2015-04-23 10:12:39
Czy to jest długo tak jak twierdzisz to możemy o tym porozmawiać i podyskutować w momencie jak sam otworzysz biznes i będziesz chciał stworzyć KONKRETNY zespół 40 osobowy specjalistów w danej dziedzinie, który przynosi ZYSKI a NIE same STRATY. Twoje wypowiedzi świadczą tylko o nieznajomości przez ciebie procesów rekrutacji, tworzeniu wykwalifikowanego zespołu jak i branży spedycyjnej. Popytaj inne większe firmy spedycyjne jak długo tworzyły zespół i czy jest on zamknięty czy nadal czasem ktoś im się wykruszy i ciągle kogoś muszą szukać. Ze spedytorami jest jak z programistami IT. Pewnie nie wiesz o czym mówię, bo nie siedzisz w tym sosie... więc jak trochę posiedzisz w tedy możesz wygłaszać swoje mądrości.
1
nieznajoma 2015-05-06 19:04:47
a co sądzicie o księgowości w Poztel ? Wysłałam aplikację ale się waham. Proszę o odpowiedź.
2
jowa 2015-05-07 15:26:31
Rekrutacja na księgową została pomyślnie zakończona. Mieliśmy trochę zaległości ale mamy teraz solidny zespół, z którym powoli wychodzimy na prostą :)
nieznajoma 2015-05-17 00:19:42
podobno odchodzi kolejna księgowa a nabór na to stanowisko trwa o co chodzi ?składać aplikacje ?
1
jowa 2015-05-18 11:18:39
Jak wyżej już wspomniałam, nabór na księgową został pomyślnie zakończony i nic od tego czasu się nie zmieniło.
kar 2015-06-02 12:43:01
Bo ostatnio sporo ludzi im zrezygnowalo z pracy, jest duza rotacja i maja problem. Szkolenie, ktore trwa 2 tyg(usunięte przez administratora)
4
wkurzony 2015-06-03 14:42:56
Szok... Zwolnili moją dziewczynę w momencie kiedy dowiedziała się, że jest śmiertelnie chora. Pamiętajcie, że to co dajecie ludziom zawsze do was wraca!!
7
nieznajoma 2015-06-04 01:20:10
nie wierzę wkurzony ?????????? przecież właściciel.... nie szok
nieznajoma 2015-06-04 02:52:51
wkurzony pracownik spedytorka ? rozumiem właściciel wiedział o tym i ją zwolnił ?
1
wkurzony 2015-06-05 10:03:42
Nie wiedział, poszła do lekarza jak przyszła była zdruzgotana, już znała diagnozę nie mogła się pozbierać ale który człowiek myślał by w takiej sytuacji żeby iść do pracy? Przecież ona w życiu nie jest najważniejsza tylko zdrowie. A oni nawet nie próbując dowiedzieć się co się dzieję po prostu ją zwolnili. Moja dziewczyna i tak nie może teraz pracować, bo leży w szpitalu, ale... Nie robi się tak!
5
zainteresowany 2015-06-07 01:31:49
(usunięte przez administratora)
7
zainteresowany 2015-06-08 22:05:14
(usunięte przez administratora)
1
goryl 2015-07-06 12:47:54
Czy warto zaryzykować i podjąć pracę w Poztel? Szkolenie 2 tygodnie w wysokości 3 tyś którego wartość obniża się z każdym miesiącem pracy? to normalne?
4
gość 2015-07-13 12:17:36
Jakie 3 tyś? Chcą żeby zapłacić 3 tyś za przeszkolenie do pracy w firmie?
2
gość 2015-08-24 11:48:20
Byłem, zobaczyłem, nie polecam nikomu, jednym słowem TRAGEDIA. Szkoda czasu
4
J** 2015-08-26 19:33:50
Miałem okazję pracować w firmie Poztel i chciałbym zdementować wszelkie fałszywe oskarżenia i niepotwierdzone informację. Nie ma ŻADNYCH opłat za szkolenie i tym podobne. Atmosfera bardzo pozytywna. Szefostwo wyrozumiałe.
Polecam firmę
Ewa P 2015-08-28 17:32:03
Pracuję w Poztelu trzeci miesiąc i nigdy nie spotkała mnie żadna przykrość ani ze strony zespołu, ani tym bardziej ze strony Szefostwa. Co się tyczy szkolenia każdy ma przedstawione warunki, każda osoba MYŚLĄCA wie co podpisuje. Po zakończonym szkoleniu od razu dostałam umowę o pracę, tak jak było to powiedziane przy rekrutacji. Wystarczy grać w otwarte karty a każdy będzie zadowolony! Można tu zdobyć wiedzę, której nie nauczy Was żadna szkoła. No chyba że ktoś jest leserem i chce tylko jakoś przesiedzieć od 8 do 16, patrząc bezmyślnie w monitor.
Agata B 2015-08-30 22:50:03
Pracuję w Poztelu już czwarty miesiąc. Mogę szczerze polecić wszystkim zainteresowanym pracę w tej firmie. Atmosfera jest świetna, nie ma tzw. "wyścigu szczurów", choć każdy chce zrealizować jak najwięcej zleceń, i tym samym jak najwięcej zarobić. Wszyscy wzajemnie sobie pomagamy, Uważam, że tworzymy bardzo zgrany zespół. A odnośnie szkolenia, nie wyobrażam sobie wykonywania tej pracy bez przeszkolenia. Dodatkowo zawsze można poradzić się bardziej doświadczonych kolegów. W poprzedniej pracy nie miałam takiego luksusu.
Tomasz Kromski 2015-09-01 11:31:12
Witam was też chciałbym się wypowiedzieć na temat pracy w Poztel. Pracuje około roku i jakoś tu nadal jestem i nie zamierzam zmieniać pracy.... Atmosfera oraz zespół bardzo zgrany. Co do szkolenia nikt nic odemnie nie chciał żadnej Kasy!!!
Z Szefem dogaduję się od samego początku!!!!
nowa 2015-09-01 16:24:36
to jako kto pracujesz ??????????????
1
Adrian Snella 2015-09-01 20:46:24
Pracowałem w firmie Poztel przez ostatnie 4 lata. Zaczynałem jako
stażysta, następnie spedytor międzynarodowy a teraz jako lider zespołu i
szkoleniowiec nowych pracowników. W firmie panuje bardzo przyjazna
atmosfera a szkolenie stanowi szansę dla nowych osób, które dopiero
zaczynają karierę w branży TSL. Poza szkoleniem w moim wydaniu
Pracodawca wielokrotnie organizował kilkugodzinne szkolenia prowadzone
przez specjalistów z różnych gałęzi branży (min. dotyczące budowy i
rodzajów naczep, lub czasu pracy kierowców). Ponadto zainteresowani
pracownicy mają możliwość skierowania na kursy językowe. Jako osoba,
która nie spędziła w firmie kilku dni, lecz kilka lat, potwierdzam
ostatnie podpisane imieniem lub też nazwiskiem wpisy naszych pracowników.
Ja z mojej strony bardzo dziękuję Szefowi Panu Leszkowi Twardemu za
dzielenie się ze mną i innymi pracownikami swoim doświadczeniem i wiedzą.
Sam kurs będzie prowadzony w najbliższym czasie przez Natalię Bula naszą
Spedytorkę której kilkuletnie doświadczenie w branży oraz podejście do
nowych osób doskonale ją kwalifikują do tego zadania. Szczerze i z
czystym sumieniem mogę polecić naszą firmę każdemu.
były pracownik 2015-09-03 09:03:33
Taką firmę spedycyjną to może każdy sobie otworzyć... szukać pakunków i wolnych aut obcych firm, bo POZTEL nie ma swojego ani jednego auta...
2
Gość 2015-09-03 09:05:08
(usunięte przez administratora)
1
Pracownicy Poztel 2015-09-10 21:04:31
W piątek 28 sierpnia na zebraniu całego zespołu w "starym" biurze, ustaliliśmy wspólnie,że należy uciąć wszelkie spekulacje i kłamstwa odnośnie naszej firmy. Otóż szkolenia NIGDY NIE BYŁY I NIE SĄ PŁATNE. Ktoś, kto pisze inaczej, albo ma problem ze zrozumieniem przekazu, albo powtarza zasłyszane bzdury.
Każdemu życzymy takiej atmosfery w pracy jaka panuje właśnie tu, a tym, którzy szkalują dobre imię naszej firmy życzymy odwagi, by mógł się podpisać.
1.Berger Anna 2. Bukowiecka Agata 3. Bula Natalia 3. Fogler Piotr 4. Głowacki Maciej 5. Libera Agnieszka 6. Liberkowska Sylwia 7. Luc Paulina 8. Pakuła Ewa 9. Orwat Piotr 10. Polak Ilona 11. Przesmycka Aneta 12. Snella Adrian 13. Święch Krzysztof 14. Niewitecki Jacek 15. Szymczak Mateusz 16. Wojciechowska Agata 17. Wojciechowska Anna 18. Paulina Komarzewska 19. Arleta Szkaradek 20. Kromski Tomasz 21. Wnęk Joanna 22. Iryna Marchenko 23. Katarzyna Kubik
2
kar 2015-09-14 21:05:02
to dlaczego juz nie pracujesz? jezeli bylo tak fajnie i taka super kasa to dlaczego zrezygnowales?
1
gość 2015-09-15 13:24:31
Jeśli zrezygnujesz zwracasz pieniądze za szkolenie, (usunięte przez administratora)
3
Izabela Pospieszna 2015-09-18 14:08:22
Pracuję w firmie Poztel od ponad 5 lat. Zaczynałam od zerowego doświadczenia. Otrzymałam możliwość podjęcia stażu, a po jego zakończeniu zostałam zatrudniona na umowę o pracę.
Dzięki Panu Leszkowi Twardemu, jego dobrej woli, cierpliwości, zrozumieniu oraz chęci nauki mnie-dziś śmiało mogę powiedzieć,że jestem Spedytorem Międzynarodowym a od stycznia 2015 Managerem.
Pracodawca chętnie wysyła i gwarantuje bezpłatne kursy języków obcych. Zawsze można liczyć na bezinteresowną pomoc i wsparcie.
W firmie zatrudnione są osoby w różnym wieku i takie , które posiadają doświadczenie a także ,które go nie mają, ale mogą je bez problemu zdobyć. Atmosfera jest przyjazna. Każdy się wspiera i pomaga. Oczywiście pojawiają się osoby , które ten rodzaj pracy przerasta i są negatywnie nastawione i twierdzą ,że jest nerwowa.Praca jest bardzo samodzielna, i wymagająca również wiedzy interdyscyplinarnej.
Transport jest nieprzewidywalny, czasem nerwowy , ale zawsze otrzymujemy pomoc szefostwa. Nie przychodzimy do pracy towarzysko by się bawić , a po to by pracować. Przy odrobinie chęci i zaangażowania można sporo się nauczyć , a także uzyskać godziwe wynagrodzenie. Adrian Snella po 4 latach nauki i pracy w naszej firmie uznał, że jest już właściwie przygotowany by podjąć odpowiedzialną pracę w Anglii.
Z mojej strony mogę tylko podziękować za szanse jaka była mi dana.
1
nowa 2015-09-29 01:13:49
te ostatnie opinie chwytają za serce !!!!!!!!! Przecież lepszego pracodawcy nie znajdziecie. Prawda ?
gość 2015-10-05 13:40:54
szef płaci,szef wymaga jednego głosu ;)
5
Aleksandra Walczak 2015-10-29 09:40:41
Witam serdecznie! Jestem byłym pracownikiem firmy Poztel, pracowałam tam jako asystentka księgowej. Po przeczytaniu tych bzdur - oświadczam i prostuję, iż wszelkie informację dokonywane na mój temat i mojej rzekomo "śmiertelnej choroby" są nieprawdziwe... Nie zostałam zwolniona z powodu żadnej choroby! Jestem całkowicie zdrowa, a jeśli zdarzyło mi się zachorować w pracy (grypa, przeziębienie) to bez najmniejszego problemu mogłam Panu Leszkowi o tym powiedzieć i zawsze mogłam liczyć na zrozumienie, oraz na to że będę mogła iść do domu to wyleżeć - podobnie jak każdy inny pracownik. Pan Leszek miał dobre serce i nie mógł patrzeć gdy ktoś chory przychodzi do pracy. Chciałabym jeszcze sprostować że ja nie zamierzam Pana Leszka pozywać do sądu, ani tym bardziej się mścić - nie jestem tego typu człowiekiem. Nasza współpraca, choć krótka była udana (nawet jeśli tylko ja tak twierdzę) wiele nauczyłam się w firmie Poztel. Pan Leszek zatrudniając mnie miał świadomość ile mam lat, oraz że nic właściwie nie potrafię mimo to wybrał właśnie mnie i jestem mu za to ogromnie wdzięczna. Większość pracowników dołożyło wszelkich starań, abym swoją pracę wykonywała bez zarzutów. Wszyscy byli dla mnie mili, traktowali mnie z szacunkiem, naprawdę panowała tam miła rodzinna atmosfera. Choć miałam wiele obowiązków i przyznam, że chwilami mnie to przerastało.... To jednak zawsze mogłam liczyć na dobre słowo i pomoc od moich przełożonych. Może po prostu nie nadawałam się na dane stanowisko, Nie skorzystałam z szansy, którą Pan Leszek mi dał i jest to tylko i wyłącznie moja wina. Pozdrawiam
3
gość 2015-11-13 11:58:05
No i co z tego że nie ma swoich aut? Chyba się nie orientujesz za dobrze w temacie? To Ci powiem...że Poztel to firma spedycyjna a nie transportowa... takich firm bez swojego taboru jest całe mnóstwo w Polsce. Sam Raben nie ma swoich aut tylko korzysta z podwykonawców na kontrakcie, którzy jeżdżą z ich logiem. Ok powiesz że Raben jest firmą logistyczną... ale swoją spedycję też ma. Poza tym posiedziałbyś troszkę w temacie to sam byś wiedział, że brak taboru to żadna ujma :)
2
iiiiiii 2016-01-19 15:34:39
Pracowałem- nie polecam!
6
kadman 2016-02-01 14:42:19
(usunięte przez administratora) )
1
Marek 2016-08-02 09:09:04
Ciekawe jak pracujesz cztery lata jak firma ma dwa lata ???????????
MJ 2016-08-16 15:35:11
Firma Poztel istnieje na rynku ponad 20 lat.
1
dcf 2016-10-13 18:03:15
no właśnie taka jest przecież prawda że jednak na każdym stanowisku są inne zarobki nie uważacie ?
1
Zostaw swoją opinię o Poztel Leszek Twardy - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poztel Leszek Twardy