logo Probet

Probet

Chorzów

Opinie o Probet

aldona 2016-08-29 15:21:32
Teraz została tylko oferta w Kątach na umowę o pracę, wiem, bo dzwonilam i pytalam dzis :)
Prawdomówny 2016-09-01 23:48:43
Panie W nie pisz Pan o sobie pozytywnie bo wzbudza to śmiech na sali. Wszyscy wiemy jak Pan pracuje ,ile czasu bywa na obiekcie, czy odbiera Pan telefony po godzinach i od kogo. Może od Dyrektora i kogoś z Dyrekcji,bo od nas to bywa z tym różnie. Ciągle się Pan zali ze musi jeździć swoim samochodem a na paliwo firma nie daje? Leje Pan do baku za swoje? nie chce mi się wierzyć. A może zabrali Panu auto bo za często stało pod automatami do gry w Grodzisku i okolicach? Może pora przestać częstować się od nas zwykłych pracowników papierosami, zagadywać o kasę itp. Jak Pan nie chcesz pracować tylko robić bokami jak do tej chwili, daj sobie człowieku spokój. Lepiej niech to prowadzą inni. Nie chce mi się wierzyć ze przy 4 obiektach W Wawie czy ile Pan masz tyrasz jak wół. Tytanem pracy Pan nie jesteś a wzorem do naśladowania to tylko dla tych co się nie przemęczają............. A straszenie nas ze bedą innni kierownicy nikogo już nie wzrusza.
5
Życzliwa 2016-09-03 07:47:59
Nie polecam pracy w firmie Probet, oni patrzą tylko jak wyzyskiwać osoby niepełnosprawne dla nich nie liczy się pracownik tylko nowe obiekty i pieniądze. Ktoś kto jest chory nie ma prawa iść na L4 bo oni niby "ludzi nie mają" zastanawiam się po co tyle obiektów mają jak nikt nie chce do nich przyjść. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zasuwaj bez przerwy, śniadania i wykończ się to jest ich cel.
2
obecny 2016-09-03 21:45:32
Powiedz mu to w oczy a nie anonimowo najlepiej kogoś oczerniać jako anonim
4
Mundek 12 2016-09-03 21:57:58
Pracowałem kiedyś w tej firmie i teraz widzę ze jest nagonka na Pana W, czyżby kapuś się obudził
2
GRZEGORZ W. 2016-09-04 12:33:52
Wszedłem przez przypadek na stronę opinii i podejrzewam że, nakręca się pisanie na mój temat.
Panie prawdomówny Pańska prawda to jest g....no prawda. Piszesz Pan bzdury i nie wiem co lub kto Pana nakręca do pisania takich oszczerstw.Samochodem służbowym nie jeżdżę bo przebywałem długo na L-4 i po zakończeniu zwolnienia przyszedłem na nowych zasadach i przepraszam że, szanownego Pana prawdomównego nie poinformowałem o nowych warunkach mojego zatrudnienia. A po Grodzisku to chyba musiałeś Pan za mną jeżdżić i mnie śledzić .Nie chcę się tłumaczy bo nie mam przed kim . Anonimowych pismaków olewam i mogę się tylko domyślać kto tak mnie "kocha"Jeśli ma Pan cywilną odwagę to nie zasłaniaj się pseudonimami które i tak są kłamstwami bo wcale prawdomówny Pan nie jesteś. Jeśli ma Pan odwagę i jeszcze Pan pracuje a nie chce publicznie ukrywając się pod zmyślonymi pseudonimami oczerniać kogokolwiek, to może Pan do mnie zadzwonić lub przyjadę i porozmawiamy. Strona opinie o pracodawcach domyslam się niesłuży do awantur , pisania oszczerstw i bzdur a o żetelnej ocenie pracodawcy.Podpisuję się tak zainteresowani będą wiedzieć o kogo chodzi
Pozdrawiam
9
martens 2016-09-05 22:18:47
Czy te premie to są realne czy to tylko fikcja i tyra się za najniższą krajową ??
martens 2016-09-06 21:29:24
A kto powiedział że idę na sprzątanie ?? Pytam się ogólnie czy te premie o których mowa na rozmowie to faktycznie się dostaje czy nie ? W wielu ogłoszeniach jest napisane że jest premia nawet na stanowisko osoby sprzątającej .
x 2016-09-08 15:04:11
Było 1700 zł netto ( na rękę ) w okresie próbnym, ale ta oferta jest już nieaktualna.
Kira 2016-09-13 12:11:32
Wiem, że jest umowa o pracę w wymiarze 0,75 etatu a nie na zlecenie
wyrobnik 2016-09-16 15:34:26
Drugi dzień nie ma przelewu, nikt nie raczy odebrać telefonu !
Nie związany z firma 2016-09-23 12:09:43
Naucz się człowieku ortografii. Co to za kierownik, który nie zna j. ojczystego.
Maciek21 2016-09-23 16:56:49
Hej
na czym polega praca pracownika gospodarczego ? czy to po prostu sprzątanie czy coś więcej ?
GRZEGORZ W 2016-09-23 18:12:50
Jeśli Ciebie nie dotyczy temat o którym napisałem to nie zabieraj głosu poligloto i mistrzu ortografii. Może dla Ciebie jest za trudne zrozumienie budowy zdań które przeczytałeś.
7
fru 2016-09-25 18:55:12
A co oznacza że nie pozwalają iść na l4?O czymś takim jeszcze nie słyszałem a może zapomniałem zapytać o pozwolenie .
2
@joy 2016-09-29 20:26:49
Pracownicy budowlani są poszukiwani w Krakowie. Umowa o pracę, 1/1 etat, wynagrodzenie do negocjacji (wszystko zależne od umiejętności), tam wykończeniówka do roboty - karton gipsy, glazura, bialy montaż. Praca bodajże od pon do pt.
do abba 2016-09-29 20:29:41
www.probet.info.pl w zakładce praca są wszystkie aktualne oferty pracy.
1
pracownica 2016-10-12 18:52:16
Jedyna kierowniczka na Śląsku która była to p.W. reszta od Pana L. to tragedia sami dyrektorzy tylko pracować nie ma komu a prezes ręce umywa
2
Dojrzała 2016-10-20 13:48:37
Ktoś pytał o zarobki kierownictwa w Probecie? Ja mogę powiedzieć - przez rok tam pracowałam. 2500zł na rękę!!!. Ale jak, na umowie o pracę najniższa krajowa a reszta na zlecenie - śmiech na sali. Miałam pod sobą około 40 pracowników i telefony od 5.00 do 23.00 bo miałam pod sobą ochronę i porządkowe. Za te pieniądze - nie warto -. Jak miałam problemy z orzeczeniem, to ostrzegali mnie, że gdy skończy mi się grupa, to mnie zwolnią. Zasadniczo to norma, jak ktoś traci grupę 2 na grupę 3 to też traci pracę. Najlepsze są pseudo rozmowy z potencjalnymi pracownikami - tylko jedno jest kryterium - druga grupa niepełnosprawności - TAK. Tróka - NIE. Niestety moi mili czas ZPCHRów skończył się. Teraz jest czas przedsiebiorców - pseudo pro pracowniczych, którzy tylko z wierzchu pokazują jak kochają niepełnosprawnych a tak na prawdę chodzi tylko o jedno - o dofinansowanie do wypłaty pracownika. Liczy się zysk. Probet w skrócie - Pro Zysk !!!!
niania34 2016-10-28 10:12:54
nie polecam tej firmy
1
niania34 2016-10-28 10:13:11
nie polecam tej firmy
1
Herman 2016-11-03 21:54:56
Super Firma jeżeli masz 02P plus stopień ZNACZNY
Za Ciebie kasują ponad 2 klocki z Tefronu
Ty dostajesz 1500
2
ojojoj 2016-11-07 09:58:51
Nie gadaj głupot, bo w Probecie pracują ludzie z różnymi symbolami jak i stopniami.
1
byly pracownik 2016-11-09 12:44:26
Firma tragedia liczy się tylko grupa dyr.Z....ch oszust i cwaniak każdemu mowi co innego kolejny dyr.L...k kolejny dyrektor A....n kolejny dyrektor P....r porazka sami dyrektorzy przed prezesem udaja tylko ze pracują a na kawie w Ikei siedza ludzie nie licza się wogole tylko grupa pieniądze wypłacane za dojazdy sa pieniędzmi jako premia i tylko góra ma ten przywilej.Zamiast szanować starych pracowników ta sa niewygodni najlepiej zwolnic bo za duza już wiedza ogolnie TRAGEDIA
3
Darek W 2016-11-10 15:48:14
Do " były Pracownik "

Widzę ,że Ktoś chce mi nieźle obrobić 4 litery.
Nie ładnie .
Drogi Kolego lub droga Koleżanko.

Fakt po 3 latach podziękowano Mi za ponad 3 lata pracy, właśnie ktoś podał Mi namiar na Twój Wpis.
Który pięknie mnie oczernia-może być nawet podstawa do wytoczenia procesu.

Dobrym jest ,że pozostawiłeś swoje IP Komputera.

Jeżeli chciałeś/łaś Mnie wspomóc można było to uczynić w inny sposób.

Niestety z Twojego wpisu nie umiem rozszyfrować co to za Dyrektorzy..A..... oraz P...r

Darek W
Kiedyś Probet
m.w 2016-11-10 21:08:54
Teraz nie jest tak źle ale jak pracowałam na czeladzii to pracowała taka wredna wielka ropucha ale juz jej nie ma
2
JanuszD 2016-11-15 09:12:51
Hahaha, to chyba malo zarabiają tam ci dyrektorzy... Na darmowej kawie w ikeji siedzą. Bieda...
3
byly pracownik 2016-12-15 08:17:34
W oriflame w Wawie sprawa wyglada tak:
- podpisuje się dokumenty na odbiór stroju roboczego i informuje o konsekwencjach zgubienia lub zniszczenia tego stroju, a pracownik stroju roboczego na oczy nie widzi
- kierownik oszukuje na obowiązkach tzn. mówi o innych obowiązkach a w praktyce wychodzą inne
- lista obecności to fikcyjna sprawa
- kierownik nie interesuje się wogóle pracownikiem
- wspolpracownicy donoszą na siebie na potege, atmosfera dramat i ciagle patrzenie na kazdy ruch

Jednym slowem robia co chca, omijac z daleka !!!
2
Byli pracownicy 2016-12-27 19:53:47
Dziekujemy
Jesteśmy byłymi pracownikami w ochronie i chcieliśmy podziękować za długoletnią opiekę i współpracę Dyrektorowi Łabądź oraz kierownikowi Krzysztofik. Zaangażowanie i dbałość o nasze miejsce pracy były godne podziwu. Rozwiązywane konflikty, powstałe problemy,oraz negatywne postawy pracowników spotykały się z należytym szacunkiem i zaangażowaniem w ich rozwiązywanie.Pomimo zaproponowania niekorzystnej lokalizacji nowego posterunku, będziemy miło wspominać pracę w firmie. Dziękujemy i czekamy na oferty pracy w naszym rejonie. Z przyjemnością do Was wrócimy. Pozdrawiamy pracownicy obiektu A.B.
3
porządki 2016-12-29 21:03:43
Takie kochane te wasze kierowniki że was z roboty wy....li
6
Kierowniczka 2017-01-04 13:49:51
To jest chyba jakiś żart. Łabądź to przecież własna matkę sprzedałby. A każdy człowiek jest dla niego tylko numerem statystycznym. Nie masz grupy to spadaj. - to nie firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wiem bo pracowałam tam wiele lat.
5
Teodor 2017-01-09 16:38:08
Nie pisz głupot zawsze stara się by ludziom niczego nie brakowało i mieli popłacone jak należy.A że ma plan do wykonania to się nie dziw że pełnosprawnych nie zatrudnia.Jako człowiek i Dyrektor jest wporzadku,wiec nie pisz bzdur.Byli juz inni których pamiętam jak Pan Ch.... w Chorzowie i wtedy była jazda dopiero.
4
Teodor 2017-01-09 16:38:51
Nie pisz głupot zawsze stara się by ludziom niczego nie brakowało i mieli popłacone jak należy.A że ma plan do wykonania to się nie dziw że pełnosprawnych nie zatrudnia.Jako człowiek i Dyrektor jest wporzadku,wiec nie pisz bzdur.Byli juz inni których pamiętam jak Pan Ch.... w Chorzowie i wtedy była jazda dopiero.
4
pracownik 2017-01-09 17:37:09
Masz rację! SŁ to dobry szef. Te bzdury o nim piszą tylko ci, którym nie chciało się robić i polecieli na zbity ryj. Dziwne, że takie opinie mają tylko anonimowi, byli pracownicy!!! A ilu pracuje teraz? Na siłe nikt ich nie trzyma,a robią... Kasa zawsze jest na czas, a robota ciężka nie jest i to jest ważne.
4
Grzegorz F. 2017-01-10 17:13:44
Nie Pamietacie już czasów kiedy Dyrektorem był sławny Waldemar?????????
To Wam przypomnę obniżenia stawki, kombinacje z urlopami, problem z nadgodzinami, wydaniem odzieży i tak bez końca. Teraz jest P. Łabądź i wszystko jest: od środków czystości, długopisy, kompletne mundury. kurtki na zimę, polary czapki a jak trzeba i gumowce się znajdą. Pensja zawsze na czas. Mało tego premia też się znajdzie, i co chcecie narzekać?????? Że jak przyjedzie to Wam zwróci uwagę na spanie albo prywatne spodnie. Firma płaci to wymaga, naturalna kolej rzeczy.Pracowałem w różnych zakładach i bywało różnie, tutaj nie ma się co martwić o jutro, bo wiem ze jak swoje zrobię, to nikt mi nic nie powie.
3
Mirek 2017-01-10 18:57:37
Pamiętamy zebrania w ogródku pod firmą i namawianie do podpisywania aneksów, rozmowy ze spodnie mamy sobie cerować a nie dostaniemy nowych bo koszty,i wielką łaskę ze umowę dostałem do podpisania.Teraz mam wszystko co potrzebne do wykonania pracy od kamizelki odblaskowej po kask długopis i czasem premie jak nie ma uwag albo zrobię coś więcej nie musze się o nic prosić bo Dyrektor pilnuje. Zdarza się czasem też poważna wychowawcza rozmowa zakończona naganą ale Ci co pracują dobrze nie mają się co bać a reszta może się martwić.
5
GRZEGORZ W 2017-01-12 10:11:04
Pracowałem w Warszawie jako Kierownik obiektów i mimo że, już nie pracuję (nie przedłużono ze mną umowy) taka kolej rzeczy i nic nie można poradzić ,bardzo dobrze wspominam współpracę z Dyrektorem S.Ł i J.F. Zawsze i o każdej porze można było porozmawiać o problemach na obiektach i je rozwiązywać dla zadowolenia wszystkich.
10
Brunetka 2017-01-12 23:02:23
Prawdą jest że obaj Panowie Łabądź, Fiebig są na poziomie i włożona przez nich praca w rozwój firmy,oraz troska o pracownika przekłada się na dobrą atmosferę pracy. W sytuacji wymagającej szybkiej reakcji działają etycznie, mądrze, lojalnie wobec firmy. Byłam Świadkiem jak młodszy z Panów tłumacząc klientowi przyczynę niekompetencji pracowników, dokonał cudu ratując kilkutysięczny kontrakt. Pracuję w firmie długo i muszę przyznać ,że młody miał dobrego nauczyciela, który przekazał wartości godne powierzonego stanowiska.
8
bogusław 2017-01-13 17:45:25
Ja również dorzucę swoje 5 groszy.Narzekacie na firmę a w której Agencji Ochrony Dyrektor dowozi w Wigilię ludzi do pracy bo nie mieli czym dojechać lub podwoził do domu po zakończonej służbie w święta????W Probecie tak jest bo pracują tutaj ludzie którzy rozumieją i chcą pomagać innym.Zacznicie to doceniać.
6
Pracownik Media Ekspert Łódż ul Zakładowa 2017-01-14 09:01:38
Jestem pracownikiem Media Ekspert w dniu wczorajszym wydarzył się wypadek pani sprzątająca z kamizelką nr3 sprzątająca z firmy Probet skaleczyła palec ,dość mocno leciała jej krew jej koleżanka pobiegła po brygadzistę by opatrzył koleżankę,dał opatrunek z apteczki,zero reakcji pana brygadzisty przyszedł po 15minutach po telefonie od pani z ochrony która musiała opatrzeć panią .Brygadzista kamizelka nr 1 śmiał się i żartował jego zachowanie nie na miejscu,na swoje pracownice chamsko krzyczał pytam gdzie szacunek do ludzi,gdzie ten pan miał szkolenia udzielenia pomocy ,nie dziwi mnie fakt że w Probet ludzie pracują po kilka dni i nie macie ludzi z tym człowiekiem trzeba przeprowadzić rozmowę że ludzi się traktuje godnie
1
Zadowolony 2017-01-14 10:41:46
Pracuje w Probecie. Polecam. Firma jest w porządku. Nie wierzcie w opinie ludzi, którzy myślą, że jak się ma orzeczenie, to nic robić nie trzeba... a kierownicy? Ludzie tacy sami jak pracownicy. Są i lepsi i gorsi. Żadna firma nie ma kierownictwa, którego kochają wszyscy.
4
batman 2017-01-14 16:56:02
pewnie dla przełożonych jest milutki... nic się nie zmieni, skoro jego pracownicy się pewnie nie skarżą, a jedyna skarga pochodzi od anonimowego pracownika sklepu... :/ trzeba było napisać to pod nazwiskiem mailem do tej firmy. Może wtedy coś z tym zrobią...
1
Hehehe 2017-01-15 08:54:13
Pracowniku Media Ekspert (chyba Expert?) Syf jest wszędzie... poczytaj sobie opinie o Media Expert, nie o firmie sprzątającej... o pracy u was na sklepie:
"... robienie z ludzi przedmiotow, zmuszania do nadgodzin mimo pracy po 10 h. I obwiniania za bledy kierownictwa zwyklych pracownikow jest niezla atmosfera to gratuluje i zycze powodzenia. A jeszcze nie wspomniales o naszym wspanialym systemie motywacyjnym... Gdzie za byle glupote wypisuja notatki lub karty negat (kary finansowe) zamiast porozmawiac z pracownikiem jak z czlowiekiem. Niestety nie szanuja ludzi, i jeszcze sie dziwia ze ludzie nie szanuja ich. PARANOJA! Niektorzy liderzy to nawet na patrole dwojkami chodza... Nic nie robia... Ale tak to juz jest jak jest sie od "kogos" z rodziny... Niestety nie polecam choc praca nie najgorsza... Atmosfera fatalna."

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,850024,0,0,3#2746656
3
JERZY.X. 2017-01-17 15:33:15
Przepracowałem prawie 4 lata w tej firmie i nie mogę słowa złego powiedzieć jak piszą wcześniej wypłata zawsze na czas ,kontakt z kierownictwem bardzo dobry .Jedyna firma która zwraca za leki,rehabilitację czy potrzebne rzeczy które są potrzebne aby twoje zdrowie się nie pogorszyło .Jest kasa samo pożyczkowa do której można się zapisać .Pracowałem na produkcji, jak się pracuje uczciwie to i premia jest.Pozdrowienia dla Pani Joanny K i dziękuję za współpracę.
5
Pracownik 2017-01-18 15:47:04
Pani Joanny na obiekcie leasingu to już dobrych kilka miesięcy nie widziałem. CZASAMI dobrze by było jak by podjechała i porozmawiała nie tylko przez telefon.Potem się dziwić że są wypadki na obiekcie.
4
pracownicy 2017-01-18 19:40:21
NA WOLI jest tak samo P .Anety też nie widać ma wszystko gdzieś.....
3
Rozbawiony 2017-01-18 22:43:30
Co wy dzieci jesteście i opiekunki potrzebujecie, żeby sobie krzywdy nie zrobić??? :)))
3
Pracownik 2017-01-20 23:26:01
P.Joanne to widziałem tylko w dniu przyjęcia a tak to na obiekcie jej nie było bardzo dawno.A listę obecności każe skanować bo mówi ze daleki dojazd.Smutne ale prawdziwe.
2
amadeusz 2017-01-21 22:54:27
Piszecie o Sebastianie dyrektorze ochrony piszecie o Joannie ,że sa tacy oddani tacy DOBRZY.
Tak sa oddani-DOBRZY boi macie grupę -niepełnosprawności
bo macie stopień Specjalny -gdybyscie mieli zwyklą 3 grupę nawet nie odpisali by na WASZ wniosek o Prace.
Piszecie ,że Probet zwraca za leki -TAK -ale to NIE Probet tylko za ich pośrednictwem PFRON czyli skarb państwa.
Pamiętajcie do czasu do kiedy bedziesz miał 1 czy 2 grupe bedziesz dla NICH SUPER pracownikiem tylko pamietaj Nie zarobisz więcej niż .. minimum LUB W regionach gdzie nie ma ludzi do ROBOTY moze troszke wiecej.
FAKT płaca w terminie -ALE MUSZA bo PFRON ma bata na nich

PFRON dopłaca do 1 grupy ponad 1600
PFRON dopłaca do 2 grupy ponad 1200
PLUS PFRON placi za grupę specjalna całe 600 złotych
Stąd pytania podczas rekrutacjui czy masz O-2P
lub podobną SPECJALNA
Pamiętaj za Twoją -Moją Prace płaci ten u którego pracujesz -ABY MIAŁ ODPIS na PFRON a dodatkowo -Firma bierze smietanę z PFRON
Ty jesteś tylko ODPISEM na którym Oni zarabiaja
2
zły 2017-01-22 08:42:06
do amadeusza:
a co by było gdyby nie było dofinansowań? Większość niepełnosprawnych nie znalazłaby zatrudnienia! 02P są lekkie i mocne i ci z mocnym nie byliby raczej tolerowani poza zpchr, bo ich zachowania często odbiegają od normy... Probet bierze dofinansowania jak każdy inny zpchr, ale skoro mi płacą uczciwie i na czas, to ma mnie boleć, że zarabiają na tym??? To niech przez takich baranów jak ty, rząd wycofa dofinansowania, albo je obniży a ja i reszta niepełnosprawnych będziemy na zasiłkach i co najwyżej dorobimy sobie zbieraniem złomu. Wtedy będziesz szczęśliwy, że Probet nie bierze tej "grubej" kasy za nas?
3
Zostaw swoją opinię o Probet - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet