Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Probet

Opinie o Probet

Pracowałeś w firmie Probet i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gosc - 2015-10-14 14:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę o opinie jakiegoś bylego kierownika. Czy wymagania "góry" są wykonalne? Czy atmosfera o której się czyta dotyka bezpośrednio też kadrę kierownicza? Nie lubię donosic i szanuje ludzi wiec chyba długo miejsca tam nie zagrzeje gdybym dostał tam pracę bo teraz jest rekrutacja na stan.kierownika.
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-10-14 17:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie pozyczajcie kierownikowi obiektu z chorzowa pieniędzy jest bardzo zadłużony i nie oddaje długu
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-10-14 19:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jest ok. Trzeba pracować jak wszędzie i jeżeli poukłdasz sobie obiekty i będziesz mieć lojalnych ludzi to żyć nie umierać. Ale znajdą się tacy co będą ci robić pod góre i kadra najwyższa nie bedzie przez to widziec Twoich staran...
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-10-20 19:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam komentarze odnosnie firmy Probet i z jednymi sie zgodze a nad drugimi sie troche zastanawiam, dla mnie firma mimo wszystko jestw porzadku. wiaodmo praca czasem przytlacza, al jak to sie mowi nikt na sile tam nie jest. wiec nie ma co narzekac.. w koncu Probet istnieje od 1994 roku i wyspecjalizowali sie w usługach budowlanych w zakresie układania schodów oraz posadzek przemysłowych. cyzli cos w czym mam spore doswiadczenie. i mam ochote sie zglosic. ale jak tamz zarobkami bo nie doczytalem.. mam nadzieje ze kolo 2500 zl zarobie? z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
zwolniona - 2015-10-20 20:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko jest super..jak dla mnie było super.Jak chodzi o pracę to pracować trzeba wszędzie.Tu tylko ludzie są okrutni.Przez swoje niedole nie widzą niedoli innych.
Każdy uważa,że pokrzywdzony jest własnie on najbardziej i robi wszystko żeby innych do tego przekonać.Ale ...Ci chorzy na prawdę ...ci którzy robią wszystko żeby o chorobie zapomnieć ...nie rozmawiać.....Ci mają najgorzej ..tych kolektyw zwalnia.....a szef nic nie zrobi.
Tak samo z sukcesami ....jak dobrze pracujesz to też sobie grabisz ....bo w tej firmie najlepiej pracować po japońsku,, jako tako'' wtedy jesteś dobry kolega i nie wylecisz.Życzę sukcesów nowym pracownikom i kierownikom
zdjecie uzytkownika
zwolniona - 2015-10-24 01:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Na portalach pojawiło się ogłoszenie o pracy dla Pracownika Działu Kadr i Płac
Nowa osoba nie zagrzeje tam miejsca dopóki będą pracować trzy inne osoby w Dziale Kadr.
Powstanie konflikt nawet nie wiadomo jak (ja wiem jak),a później ciche zwolnienie.
Pomimo tego warto dla samego doświadczenia zawodowego.

zdjecie uzytkownika
janek - 2015-11-09 17:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrze na oferty pracy od nich i widze, że potrzebują kierowcy z orzeczeniem, ale jak patrze to wszystkie oferty pracy sa z orzeczeniem o niepełnosprawności.. troche to niebezpieczne patrząc na to, że chcą taką osobe jako kierowc.. tajemiczna ta oferta jest, bo nie podali zarobków ani formu umowy też nie.
zdjecie uzytkownika
filip - 2015-11-11 21:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@janek - zawsze można zainteresować się innym ogłoszeniem pracy. Skoro zapewniają dofinansowanie do leków i trafia się umowa o pracę to się można zainteresować.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-11-12 19:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracuje w tym zakładzie jako sprzątaczka od lipca jeszcze nie zapłacili mi nadgodziny uypominam się ciogle nie idą na rękę jest to zakład beznadziejny kłamią a srednia 1200 zł szok .
zdjecie uzytkownika
burda81 - 2015-11-13 07:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasia - 2015-11-12 19:39:38]:
Jak może pani pracować nadgodziny norma godzinowa z 2 grupa jest 35-40 godzin tygodniowo i nic więcej.Jak pani udowodni te nadgodziny jeśli nie ma pani tego na liście obecności może dogadała się pani na słowo nic w tej firmie niema na słowo.Wiec niech pani zapomni o tym albo gada z kierownikiem lub szefem może dadzą premie i tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
markopolomarko - 2015-11-14 01:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Janek, w samych ofertach pracy rzadko można spotkać z góry podane zarobki, o takie rzeczy to raczej się już pyta na samej rozmowie o pracę.
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-11-16 12:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
orzeczenie moze tez swiadczyc o osobie ktora przeszla np raka, moja ciocia tak miala i dostala orzeczenie o niepelnosprawnosci. co nie znaczy ze nei jest sprawna z tym ze jednak jakis czas przehcodzila chemie
zdjecie uzytkownika
Gad - 2015-11-16 18:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dają nadgodziny w 50 i 100 przynajmniej w ochronie i Łabądź bardzo tego pilnuje by zostały prawidłowo wypłacone.Ale prawda tez jest ze ciężko nadgodziny dostać bo kierownicy robią co mogą by ich nie było
zdjecie uzytkownika
Andrzej 64 - 2015-11-16 18:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez miałem kiedyś nie wypłacone nadgodziny zadzwoniłem do Dyr.Ptaka i temat załatwiony nawet dostałem Premie w ramach zadośćuczynienia.Wiec płacą i nie gadać głupot. W ochronie jest OK.
zdjecie uzytkownika
Korek - 2015-11-16 18:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A MI kiedyś Kier.z Warszawy obiecał premie i dostałem zero.Powiedzialem mu co o nim myślę i wyszła chryja na obiekcie,oparło się o Ptaka a ten jak wpadł na obiekt zrobił zebranie to po ....... nam się dostało ze nie potrafimy się dogadać. Obiecał premie i dał dużo nie dużo ale słowa dotrzymał. Na kierownika liczyć się nie da ale Dyrektor się stara czego o innych nie zawsze można powiedzieć. I nadgodziny jak się zdarza to są wypłacane bez problemów.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-11-16 18:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ok w ochronie pracowałem kiedyś skończył się obiekt nie dość ze potraktowali po ludzku to jeszcze Ptak i Jaro dopilnowali by wszystko było poprawnie wypłacone. Teraz znów wróciłem i nie ma problemów są ubrania środki czystości i dzwoniący na służbie do bólu monitoring.Wymagaja ale starają się dbać o ludzi to się liczy.a jak ktoś pisze ze nie ma długopisa to niech śmiechu na sali nie robi.
zdjecie uzytkownika
Mario Wroc - 2015-11-16 18:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A mnie nie pasuje ze nie można się samemu w grafiku zamieniać i trzeba nosić kpl.mundur a jak chłodno to nie można mieć swoich ubrań pod spodem.Kalesonow nie dali to się dziwią ze w swoich jeansach chodzę. Ale nadgodziny płacą wiec nie jest źle i jest umowa o pracę a to najważniejsze
zdjecie uzytkownika
Hihotek - 2015-11-16 19:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze ze Ci nie wydali pasuje do pończoch bo dopiero byś wyglądał ha ha ha
zdjecie uzytkownika
Helmut - 2015-11-17 05:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ochronie jest dobrze wcześniej pracowałem w innej firmie i był problem z różnymi sprawami typu ciuchy woda do picia grzejnik tu zgłaszasz i otrzymujesz odpowiedz kiedy sprawę załatwić albo kto pomoże.Wynagrodzenie na czas a ze szefostwo wymaga noszenia munduru i przychodzę nią na czas do pracy to normalne.Nawet szkolenia porobiło dla pracowników na piece CO i nie kazali płacić. Firma godna polecenia
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-11-17 07:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest w Warszawie kier.ochrony G.W facet ekstra można się dogadać wszystko na czas. Dwóch poprzednich tragedia. Ptak ekstra konkretny
zdjecie uzytkownika
edmund - 2015-11-17 15:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie w Warszawie się poprawili kierownik W zaczol się starać ciekawe tylko ile w tym ingerencji Ptaka a ile jego samego.Narzekac na obu nie można.
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-11-17 21:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak zaangażowanego w pracę w ochronie Warszawa dawno nie było jak kier.W
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-11-20 11:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam jechac niedlugo na rozmowe do Chorzowa do tej firmy mam nadzieje ze z wypłatami przyjanmniej jest wszystko ok i sa na czas. :/
zdjecie uzytkownika
józio - 2015-11-30 17:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Korek - 2015-11-16 18:34:52]:
kiedy to było jaki kierownik chyba nie ten co jest teraz
zdjecie uzytkownika
maria - 2015-12-03 19:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co ze stanowiskiem sprzątaczki do zakł. cukierniczego? ja mam doświadczenie i bym sie nadawała, tylko nie wiem jakie stawki sa tam, a umowa o prace podobno.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2016-01-09 14:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Telewizory każą usuwać z portiernii i nie ma zmiłuj, choc prawda ze szafki na odzież dostarczyli i odzież źle wydaną przez magazyniera szybko Dyr. kazał wymienić . Wszystko dostarczyli jak trzeba , szkoda tylko tego telewizora....
zdjecie uzytkownika
norbert - 2016-01-10 19:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a powiedzcie mi, czy jak nie mam orzeczenia o niepełnosprawności, to w ogóle mam szansę dostac tutaj pracę, czy jednak ida po kosztach i nie przyjmuja sprawnych, bo jednak same ogłoszenia z orzeczeniami widzę.
zdjecie uzytkownika
don kojote - 2016-01-29 18:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno od 1-02-2016 firma ma wejść na obiekt tychy-wilkowyje-NOSAG-już mówią że przyjdą nowe debile i dałny -starszy pan z magazynu tak twierdzi-chyba jakiś niedouczony łysy palant-wielki PREZES z magazynu-życze mu dużo zdrowia i 100 lat w zdrowiu -ochrana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w--a hej
zdjecie uzytkownika
ox - 2016-01-30 21:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
don kojote, nie obrażaj ludzi swojego pokroju. Firma zatrudnia nawet specjalistów - wisi ogłoszenie - więc w moim odczuciu nie kazdy musi być półgłówkiem aby tu pracować.
zdjecie uzytkownika
ert - 2016-02-04 20:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pasku minimalna reszta w formie jakiś dziwnych dodatków. Oszczędzają na pracownikach ile sie da.
zdjecie uzytkownika
porki - 2016-02-04 20:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ert - 2016-02-04 20:11:46]:
no nie dziwie się. Z tego co wiem to każdy tak obecnie robi. Jeśli chodzi o ciekawsze z ich normalnych ofert to na pewno ta dla kelnerów. Pewnie główna kasa z napiwków
zdjecie uzytkownika
skiba - 2016-02-08 19:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ert - 2016-02-04 20:11:46]:
Można jeszcze mieć pieniądze za dojazd do pracy dają do 500 zł tylko trzeba wniosek napisać u kierownika . Naprawdę warto .
zdjecie uzytkownika
:) - 2016-02-08 19:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak za dojazd do pracy dają 500 zł to dużo! Bardzo fajnie to wygląda jak tak patrzę na oferty. Podoba mi się głównie ta na specjalistę ds. płac w Chorzowie. Jest umowa o pracę, możliwość rozwoju a nawet pakiet socjalny.
zdjecie uzytkownika
hit - 2016-02-10 20:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@skiba, dzięki wielkie, że o tym mówisz. Wahałem się czy wysłać CV, bo jednak mam kawałek drogi. Dopłata do dojazdów to bardzo duże udogodnienie i dobrze, że wnioski trzeba składać, bo tak to każdy by brał.
zdjecie uzytkownika
enter - 2016-02-13 12:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [skiba - 2016-02-08 19:46:11]:
SKiba a skad wiesz o dodatku do paliwa? i na jakiej podstawie oni go przyznaja?? prosze o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
kofos - 2016-02-13 13:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest to wyssane z palca @enter, bowiem też słyszałem o czymś takim, w tym przypadku niektórzy trochę naginają zasady. No ale darmowe paliwo to jednak coś.
zdjecie uzytkownika
Enter - 2016-02-13 16:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo nam dyrektor tez obiecywał i mam nadzieje ze dotrzyma slowa... po okresie probnym... a to trzeba na ten temat gadac z kierownikiem obiektu czy dyrektorem?? pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Enter - 2016-02-13 16:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i niechodzi mi tu o 500 zł ale chodziaż 150-200 poprostu..
zdjecie uzytkownika
janinka - 2016-02-13 22:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w probecie nie mazadnych premii,nie placądodatku nocnego mimo ze jest na pasku podana kwota.firma jest na tyle bezczelna ze zarabia na niepelnosprawnych.daje ludziom stawke godzinową dzieki temu robi doplaty do minimalnej i daje umowe o prace gdyz inaczej nie otrzymala by dofinansowania z PEFRONu.gdyby na umowie o pracę byla kwota minimalnej 1850zl.to wtedy mosieli by do tego dolozyc dodatek nocny co spowodowałoby wyższą pensję.Natomiast dając stawkę godzinową 8,25zl. na godz.wyrownują do najnizszej dodajac niby;premie,za pranie ,dodatek nocny ale to wcale nie powoduje wzrostu pensji.CHytrze pomyślane i na niekorzysc pracownika.zlodziejstwo jak w kazdej firmie ochroniarskiej.
zdjecie uzytkownika
janinka - 2016-02-13 22:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w probecie nie mazadnych premii,nie placądodatku nocnego mimo ze jest na pasku podana kwota.firma jest na tyle bezczelna ze zarabia na niepelnosprawnych.daje ludziom stawke godzinową dzieki temu robi doplaty do minimalnej i daje umowe o prace gdyz inaczej nie otrzymala by dofinansowania z PEFRONu.gdyby na umowie o pracę byla kwota minimalnej 1850zl.to wtedy mosieli by do tego dolozyc dodatek nocny co spowodowałoby wyższą pensję.Natomiast dając stawkę godzinową 8,25zl. na godz.wyrownują do najnizszej dodajac niby;premie,za pranie ,dodatek nocny ale to wcale nie powoduje wzrostu pensji.CHytrze pomyślane i na niekorzysc pracownika.zlodziejstwo jak w kazdej firmie ochroniarskiej.
zdjecie uzytkownika
Enter - 2016-02-16 19:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
oki widze ze to nie do konca jest jak powinno ale ten dodatek do paliwa to byc powinien minimum 200 zł jak sie dojezdza do pracy 15 km... a jak o niego zawalczyc?? :)
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-02-20 22:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki dodatek do paliwa Enter obudź się. W biurze na Twoje wynagrodzenie składa się klika czynników:
Umowa o prace na najniższą krajową
Dodatek za dojazd do pracy finansowany z ZFRON
Ryczałt za paliwo finansowany z ZFRON
Na powyższe dwa dodatkowo wypełnia się wnioski
Jak jesteś na uw to odliczają Ci dojazdy i masz mniejsze wynagrodzenie a nie średnia jak mówi KP
Premia uznaniowa wliczona w ogólna stawkę
Wszystkie czynniki tworzą całe wynagrodzenie ustalone na rozmowie rekrutacyjnej.
Na koniec dostajesz PIT i okazuje się ze musisz dpołacić
JEDNO WIELKIE OSZUSTWO!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
szoruś - 2016-02-28 15:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale piszesz o ochronie czy o sprzątaniu?Nie wiem jak na innych halach ale tem gdzie ja sprzątam zarabiamy 1400-1600 niekiedy i troche więcej
zdjecie uzytkownika
jocker - 2016-03-03 12:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie i to nie jest Zakład Pracy Chronionej, to jest zakład niewolniczej i wyzyskiwanej pracy. Obiecują cuda na kija, a prawda jest taka, że mają w d.... schorzenia, bolączki, grupy, chcą tylko jak najwięcej pozyskać z Pefronu a człowiekowi za bardzo ciężką prace dają grosze, do tego kombinują jak wyciągnąć od pracownika kasę, zabrać premie itp.
Nikomu nie polecam tej firmy nawet własnemu wrogowi. To jest NIEWOLNICTWO XXI wieku
zdjecie uzytkownika
kuba - 2016-03-08 20:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zazwyczaj firmy, które zatrudniają jedynie osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności, liczą głównie na większe zwroty. Jednak nie przesadzałbym z fizycznym przemęczaniem pracowników
zdjecie uzytkownika
Id - 2016-03-13 09:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Probet pSzewala na kase idziesz na dyzur oni ci nie placom maja cie gdzies a pani marchewka nie ma odwagi spotkac sie z pracownikami
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-20 14:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kuba, to chodzi o dofinansowanie do pracownika z pefronu, czy skad tam, dzieki temu firma ma niższe koszta. Widziałem teraz oferty na sprzątaczkę, to też oczywiście orzeczenie o niepełnosprawności wymagane.
zdjecie uzytkownika
górnik - 2016-04-16 13:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Weźcie sobie tam załóżcie jakiś związek zawodowy to trzeba tylko 13 osub chciałem tam kiedyś do pracy ale to jest jakieś bagno bez dna nawet
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-04-19 17:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
górnik, pisze sie osób ;). Teraz widziałem oferte pracy od nich do Chorzowa, szukaja osoby do przyuczenia w HR, oczywiście z orzeczeniem. Inne wymagania to dyspozycyjność w godz. pracy 09.00 - 17.00 ( od poniedziałku do piątku ), mile widziane doświadczenie rekrutacyjne i dobra znajomość pakietu ,,Office'' oraz obsługa urządzeń biurowych.
zdjecie uzytkownika
juk - 2016-05-07 17:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super, że dają możliwość zatrudnienia osobom niepłenosprawnym - wiadomo że im jest trudniej znaleźć pracę i takie osoby dużo bardziej doceniają to co mają.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Probet!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert