logo Probet

Probet

Chorzów

Opinie o Probet

niania34 2016-10-28 10:12
nie polecam tej firmy
2
niania34 2016-10-28 10:13
nie polecam tej firmy
2
Herman 2016-11-03 21:54
Super Firma jeżeli masz 02P plus stopień ZNACZNY
Za Ciebie kasują ponad 2 klocki z Tefronu
Ty dostajesz 1500
3
ojojoj 2016-11-07 09:58
Nie gadaj głupot, bo w Probecie pracują ludzie z różnymi symbolami jak i stopniami.
1
byly pracownik 2016-11-09 12:44
Firma tragedia liczy się tylko grupa dyr.Z....ch oszust i cwaniak każdemu mowi co innego kolejny dyr.L...k kolejny dyrektor A....n kolejny dyrektor P....r porazka sami dyrektorzy przed prezesem udaja tylko ze pracują a na kawie w Ikei siedza ludzie nie licza się wogole tylko grupa pieniądze wypłacane za dojazdy sa pieniędzmi jako premia i tylko góra ma ten przywilej.Zamiast szanować starych pracowników ta sa niewygodni najlepiej zwolnic bo za duza już wiedza ogolnie TRAGEDIA
5
Darek W 2016-11-10 15:48
Do " były Pracownik "

Widzę ,że Ktoś chce mi nieźle obrobić 4 litery.
Nie ładnie .
Drogi Kolego lub droga Koleżanko.

Fakt po 3 latach podziękowano Mi za ponad 3 lata pracy, właśnie ktoś podał Mi namiar na Twój Wpis.
Który pięknie mnie oczernia-może być nawet podstawa do wytoczenia procesu.

Dobrym jest ,że pozostawiłeś swoje IP Komputera.

Jeżeli chciałeś/łaś Mnie wspomóc można było to uczynić w inny sposób.

Niestety z Twojego wpisu nie umiem rozszyfrować co to za Dyrektorzy..A..... oraz P...r

Darek W
Kiedyś Probet
m.w 2016-11-10 21:08
Teraz nie jest tak źle ale jak pracowałam na czeladzii to pracowała taka wredna wielka ropucha ale juz jej nie ma
2
JanuszD 2016-11-15 09:12
Hahaha, to chyba malo zarabiają tam ci dyrektorzy... Na darmowej kawie w ikeji siedzą. Bieda...
3
byly pracownik 2016-12-15 08:17
W oriflame w Wawie sprawa wyglada tak:
- podpisuje się dokumenty na odbiór stroju roboczego i informuje o konsekwencjach zgubienia lub zniszczenia tego stroju, a pracownik stroju roboczego na oczy nie widzi
- kierownik oszukuje na obowiązkach tzn. mówi o innych obowiązkach a w praktyce wychodzą inne
- lista obecności to fikcyjna sprawa
- kierownik nie interesuje się wogóle pracownikiem
- wspolpracownicy donoszą na siebie na potege, atmosfera dramat i ciagle patrzenie na kazdy ruch

Jednym slowem robia co chca, omijac z daleka !!!
2
Byli pracownicy 2016-12-27 19:53
Dziekujemy
Jesteśmy byłymi pracownikami w ochronie i chcieliśmy podziękować za długoletnią opiekę i współpracę Dyrektorowi Łabądź oraz kierownikowi Krzysztofik. Zaangażowanie i dbałość o nasze miejsce pracy były godne podziwu. Rozwiązywane konflikty, powstałe problemy,oraz negatywne postawy pracowników spotykały się z należytym szacunkiem i zaangażowaniem w ich rozwiązywanie.Pomimo zaproponowania niekorzystnej lokalizacji nowego posterunku, będziemy miło wspominać pracę w firmie. Dziękujemy i czekamy na oferty pracy w naszym rejonie. Z przyjemnością do Was wrócimy. Pozdrawiamy pracownicy obiektu A.B.
4
porządki 2016-12-29 21:03
Takie kochane te wasze kierowniki że was z roboty wy....li
8
Kierowniczka 2017-01-04 13:49
To jest chyba jakiś żart. Łabądź to przecież własna matkę sprzedałby. A każdy człowiek jest dla niego tylko numerem statystycznym. Nie masz grupy to spadaj. - to nie firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wiem bo pracowałam tam wiele lat.
5
Teodor 2017-01-09 16:38
Nie pisz głupot zawsze stara się by ludziom niczego nie brakowało i mieli popłacone jak należy.A że ma plan do wykonania to się nie dziw że pełnosprawnych nie zatrudnia.Jako człowiek i Dyrektor jest wporzadku,wiec nie pisz bzdur.Byli juz inni których pamiętam jak Pan Ch.... w Chorzowie i wtedy była jazda dopiero.
4
Teodor 2017-01-09 16:38
Nie pisz głupot zawsze stara się by ludziom niczego nie brakowało i mieli popłacone jak należy.A że ma plan do wykonania to się nie dziw że pełnosprawnych nie zatrudnia.Jako człowiek i Dyrektor jest wporzadku,wiec nie pisz bzdur.Byli juz inni których pamiętam jak Pan Ch.... w Chorzowie i wtedy była jazda dopiero.
4
pracownik 2017-01-09 17:37
Masz rację! SŁ to dobry szef. Te bzdury o nim piszą tylko ci, którym nie chciało się robić i polecieli na zbity ryj. Dziwne, że takie opinie mają tylko anonimowi, byli pracownicy!!! A ilu pracuje teraz? Na siłe nikt ich nie trzyma,a robią... Kasa zawsze jest na czas, a robota ciężka nie jest i to jest ważne.
5
Grzegorz F. 2017-01-10 17:13
Nie Pamietacie już czasów kiedy Dyrektorem był sławny Waldemar?????????
To Wam przypomnę obniżenia stawki, kombinacje z urlopami, problem z nadgodzinami, wydaniem odzieży i tak bez końca. Teraz jest P. Łabądź i wszystko jest: od środków czystości, długopisy, kompletne mundury. kurtki na zimę, polary czapki a jak trzeba i gumowce się znajdą. Pensja zawsze na czas. Mało tego premia też się znajdzie, i co chcecie narzekać?????? Że jak przyjedzie to Wam zwróci uwagę na spanie albo prywatne spodnie. Firma płaci to wymaga, naturalna kolej rzeczy.Pracowałem w różnych zakładach i bywało różnie, tutaj nie ma się co martwić o jutro, bo wiem ze jak swoje zrobię, to nikt mi nic nie powie.
3
Mirek 2017-01-10 18:57
Pamiętamy zebrania w ogródku pod firmą i namawianie do podpisywania aneksów, rozmowy ze spodnie mamy sobie cerować a nie dostaniemy nowych bo koszty,i wielką łaskę ze umowę dostałem do podpisania.Teraz mam wszystko co potrzebne do wykonania pracy od kamizelki odblaskowej po kask długopis i czasem premie jak nie ma uwag albo zrobię coś więcej nie musze się o nic prosić bo Dyrektor pilnuje. Zdarza się czasem też poważna wychowawcza rozmowa zakończona naganą ale Ci co pracują dobrze nie mają się co bać a reszta może się martwić.
5
GRZEGORZ W 2017-01-12 10:11
Pracowałem w Warszawie jako Kierownik obiektów i mimo że, już nie pracuję (nie przedłużono ze mną umowy) taka kolej rzeczy i nic nie można poradzić ,bardzo dobrze wspominam współpracę z Dyrektorem S.Ł i J.F. Zawsze i o każdej porze można było porozmawiać o problemach na obiektach i je rozwiązywać dla zadowolenia wszystkich.
14
Brunetka 2017-01-12 23:02
Prawdą jest że obaj Panowie Łabądź, Fiebig są na poziomie i włożona przez nich praca w rozwój firmy,oraz troska o pracownika przekłada się na dobrą atmosferę pracy. W sytuacji wymagającej szybkiej reakcji działają etycznie, mądrze, lojalnie wobec firmy. Byłam Świadkiem jak młodszy z Panów tłumacząc klientowi przyczynę niekompetencji pracowników, dokonał cudu ratując kilkutysięczny kontrakt. Pracuję w firmie długo i muszę przyznać ,że młody miał dobrego nauczyciela, który przekazał wartości godne powierzonego stanowiska.
9
bogusław 2017-01-13 17:45
Ja również dorzucę swoje 5 groszy.Narzekacie na firmę a w której Agencji Ochrony Dyrektor dowozi w Wigilię ludzi do pracy bo nie mieli czym dojechać lub podwoził do domu po zakończonej służbie w święta????W Probecie tak jest bo pracują tutaj ludzie którzy rozumieją i chcą pomagać innym.Zacznicie to doceniać.
7
Pracownik Media Ekspert Łódż ul Zakładowa 2017-01-14 09:01
Jestem pracownikiem Media Ekspert w dniu wczorajszym wydarzył się wypadek pani sprzątająca z kamizelką nr3 sprzątająca z firmy Probet skaleczyła palec ,dość mocno leciała jej krew jej koleżanka pobiegła po brygadzistę by opatrzył koleżankę,dał opatrunek z apteczki,zero reakcji pana brygadzisty przyszedł po 15minutach po telefonie od pani z ochrony która musiała opatrzeć panią .Brygadzista kamizelka nr 1 śmiał się i żartował jego zachowanie nie na miejscu,na swoje pracownice chamsko krzyczał pytam gdzie szacunek do ludzi,gdzie ten pan miał szkolenia udzielenia pomocy ,nie dziwi mnie fakt że w Probet ludzie pracują po kilka dni i nie macie ludzi z tym człowiekiem trzeba przeprowadzić rozmowę że ludzi się traktuje godnie
1
Zadowolony 2017-01-14 10:41
Pracuje w Probecie. Polecam. Firma jest w porządku. Nie wierzcie w opinie ludzi, którzy myślą, że jak się ma orzeczenie, to nic robić nie trzeba... a kierownicy? Ludzie tacy sami jak pracownicy. Są i lepsi i gorsi. Żadna firma nie ma kierownictwa, którego kochają wszyscy.
5
batman 2017-01-14 16:56
pewnie dla przełożonych jest milutki... nic się nie zmieni, skoro jego pracownicy się pewnie nie skarżą, a jedyna skarga pochodzi od anonimowego pracownika sklepu... :/ trzeba było napisać to pod nazwiskiem mailem do tej firmy. Może wtedy coś z tym zrobią...
2
Hehehe 2017-01-15 08:54
Pracowniku Media Ekspert (chyba Expert?) Syf jest wszędzie... poczytaj sobie opinie o Media Expert, nie o firmie sprzątającej... o pracy u was na sklepie:
"... robienie z ludzi przedmiotow, zmuszania do nadgodzin mimo pracy po 10 h. I obwiniania za bledy kierownictwa zwyklych pracownikow jest niezla atmosfera to gratuluje i zycze powodzenia. A jeszcze nie wspomniales o naszym wspanialym systemie motywacyjnym... Gdzie za byle glupote wypisuja notatki lub karty negat (kary finansowe) zamiast porozmawiac z pracownikiem jak z czlowiekiem. Niestety nie szanuja ludzi, i jeszcze sie dziwia ze ludzie nie szanuja ich. PARANOJA! Niektorzy liderzy to nawet na patrole dwojkami chodza... Nic nie robia... Ale tak to juz jest jak jest sie od "kogos" z rodziny... Niestety nie polecam choc praca nie najgorsza... Atmosfera fatalna."

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,850024,0,0,3#2746656
4
JERZY.X. 2017-01-17 15:33
Przepracowałem prawie 4 lata w tej firmie i nie mogę słowa złego powiedzieć jak piszą wcześniej wypłata zawsze na czas ,kontakt z kierownictwem bardzo dobry .Jedyna firma która zwraca za leki,rehabilitację czy potrzebne rzeczy które są potrzebne aby twoje zdrowie się nie pogorszyło .Jest kasa samo pożyczkowa do której można się zapisać .Pracowałem na produkcji, jak się pracuje uczciwie to i premia jest.Pozdrowienia dla Pani Joanny K i dziękuję za współpracę.
7
Pracownik 2017-01-18 15:47
Pani Joanny na obiekcie leasingu to już dobrych kilka miesięcy nie widziałem. CZASAMI dobrze by było jak by podjechała i porozmawiała nie tylko przez telefon.Potem się dziwić że są wypadki na obiekcie.
4
pracownicy 2017-01-18 19:40
NA WOLI jest tak samo P .Anety też nie widać ma wszystko gdzieś.....
3
Rozbawiony 2017-01-18 22:43
Co wy dzieci jesteście i opiekunki potrzebujecie, żeby sobie krzywdy nie zrobić??? :)))
4
Pracownik 2017-01-20 23:26
P.Joanne to widziałem tylko w dniu przyjęcia a tak to na obiekcie jej nie było bardzo dawno.A listę obecności każe skanować bo mówi ze daleki dojazd.Smutne ale prawdziwe.
2
amadeusz 2017-01-21 22:54
Piszecie o Sebastianie dyrektorze ochrony piszecie o Joannie ,że sa tacy oddani tacy DOBRZY.
Tak sa oddani-DOBRZY boi macie grupę -niepełnosprawności
bo macie stopień Specjalny -gdybyscie mieli zwyklą 3 grupę nawet nie odpisali by na WASZ wniosek o Prace.
Piszecie ,że Probet zwraca za leki -TAK -ale to NIE Probet tylko za ich pośrednictwem PFRON czyli skarb państwa.
Pamiętajcie do czasu do kiedy bedziesz miał 1 czy 2 grupe bedziesz dla NICH SUPER pracownikiem tylko pamietaj Nie zarobisz więcej niż .. minimum LUB W regionach gdzie nie ma ludzi do ROBOTY moze troszke wiecej.
FAKT płaca w terminie -ALE MUSZA bo PFRON ma bata na nich

PFRON dopłaca do 1 grupy ponad 1600
PFRON dopłaca do 2 grupy ponad 1200
PLUS PFRON placi za grupę specjalna całe 600 złotych
Stąd pytania podczas rekrutacjui czy masz O-2P
lub podobną SPECJALNA
Pamiętaj za Twoją -Moją Prace płaci ten u którego pracujesz -ABY MIAŁ ODPIS na PFRON a dodatkowo -Firma bierze smietanę z PFRON
Ty jesteś tylko ODPISEM na którym Oni zarabiaja
2
Do amadeusza 2017-01-22 08:03
A ty masz dzięki temu pracę, bo jakby nie te profity dla zpchrów, to ze swoim 02P mógłbyś co najwyżej złom zbierać, bo bez doninansowań nikt by nie tolerował dziwnych zachowań takich ludzi. Robię z takimi na obiekcie, to jedynie mogę współczuć Probetowi! I wszystkim innym zpchr.
5
zły 2017-01-22 08:42
do amadeusza:
a co by było gdyby nie było dofinansowań? Większość niepełnosprawnych nie znalazłaby zatrudnienia! 02P są lekkie i mocne i ci z mocnym nie byliby raczej tolerowani poza zpchr, bo ich zachowania często odbiegają od normy... Probet bierze dofinansowania jak każdy inny zpchr, ale skoro mi płacą uczciwie i na czas, to ma mnie boleć, że zarabiają na tym??? To niech przez takich baranów jak ty, rząd wycofa dofinansowania, albo je obniży a ja i reszta niepełnosprawnych będziemy na zasiłkach i co najwyżej dorobimy sobie zbieraniem złomu. Wtedy będziesz szczęśliwy, że Probet nie bierze tej "grubej" kasy za nas?
7
oburzony 2017-01-24 21:43
DO AMADEUSZA
Zastanów się człowieku co piszesz.Praca z takimi osobami wymaga odpowiedzialności nie tylko za siebie ale i za nich.Niejednokrotnie słyszałem jak dzwoni taka osoba do kierownika lub dyrektora i mówi że nie pójdzie na patrol bo pada deszcz, w weekend nie przyjdzie do pracy bo ma słabszy dzień, albo dzwoni w nocy ze czajnik nie działa a długopis przestał pisać. Niektórzy biorą silne leki i łączą je z alkoholem efekt piorunujący.Do pracy nie przyszedł kierownikowi nawrzuca a Dyrektorowi próbował opowiadać jaki święty zaangażowany i dobry.Praca z tymi ludźmi wymaga wielu poświęceń i tolerancji nie tylko z strony przełożonych i kolegów z pracy.Bo to my musimy taka osobę zastępować.ASzefowie wysłuchiwać obelgi z strony klientów kogo zatrudniają,wiec nie pisz ze jest tak różowo.Pracowalem w kilku firmach ochrony i tutaj widzę dopiero różnicę w opiece nad pracownikami.WidZIAŁES? gdzieś żeby monitoring dzwonił w nocy i pytał o Twoje zdrowie? Kierownik dowozi brakujący sprzęt a Dyrektor jeździł po obiektach i rozmawiał z ludźmi?Więc skończ krytykować i zachowaj odrobinę kultury.
7
felek 2017-01-25 11:07
Jestem ich pracownikiem i mogę Probet jedynie chwalić. Dzięki temu, że zatrudniają ludzi z niepełnosprawnością możemy dorobić. Nie interesuje mnie fakt, iż dostają dofinansowanie, ja nie liczę nikomu pieniędzy. Jak się to nie podoba zawsze można zwolnić się .
6
Lary 2017-01-25 20:47
Masz rację. Też chwalę sobie pracę w Probecie. Praca to praca, nigdy nie jest fajna, bo fajnie to może być poza pracą :) pracować trzeba, więc dobrze jak trafi się dobrze. Probet jest w porządku. Oby tak było zawsze.
6
Ryba 2017-01-26 13:12
Ja tez pracuje w Probecie w porządkowych i z tego co czytam to w ochronie jest dużo lepiej.Dyr.Z A nie widziałem ani razu kierownik rzadko przyjeżdża a wynagrodzenia są obcinanie co miesiąc. ZaTo Jeden z pseudo dyrektorów każe myć podłogę w zimnej wodzie i ciągle obcina środki czystości. Ale niech się Panowie Dyrektorzy nie trudza klient widzi kiedy jest czysto a kiedy nie.A tym bardziej ze jak umówiliśmy się na pieniądze to nie róbcie z nas ....... bo na to nie zasługuje my.
2
Asia 2017-01-27 14:39
Ja też pracuje w Probecie i naprawdę nie narzekam.
Wydaje mi się, że narzekają te osoby, którym zwyczajnie nie chce się za bardzo pracować... W żadnej pracy nie można się obijać, wiadomo. Kontakt z kierownikiem mam bardzo dobry, zawsze gdy coś się dzieje to reaguje na czas. Pamiętaj - jeżeli ty jesteś w porządku to i wobec ciebie tacy są inni.
7
Anastazja.p 2017-02-01 08:08
Mobinng, zmuszanie do urlopu, a przecież urlop można wykorzystać do 30 września, w dupie mają twój dochód, nie obchodzi ich, że jak Ci dochód przekroczy 1 grosz a ty tracisz rentę, regulaminy dostajesz na 3 minut, a póżniej mówią, że ci się nie należy, bo za późno złożyłeś wniosek itp itp...
Nie polecam....
A jak ktoś już pracuje to niech się dokładnie dowie, bo powinni płać dojazd do pracy, dofinansować leki, sprzęt... itp i się nie dajcie, bo oni cisną.
Ogólnie rzecz biorą, nie polecam
hehe 2017-02-01 08:26
Cud, że ta firma jeszcze funkcjonuje jak ma w swoich szeregach takich roszczeniowych pracowników jak Anastazja.
6
Jest OK 2017-02-01 08:37
nie pisz głupot Anastazja. Widać, że zbyt bystra nie jesteś, skoro nie potrafisz dopilnować limitu dochodu, żeby renty nie stracić, ani napisać wniosku o dofinansowanie. Pracuję w Probecie i jak pilnujesz swoich spraw, to wszystko jest w porządku i niczego nie tracisz, ani nic ci nie przepada, jak coś ci się należy. Ja polecam firmę.
6
michał 2017-02-07 16:19
Witam. Pracuję w firmie PROBET która wykonuje zlecone prace przez firmę DOVISTA. Nie ma miesiąca aby grały wypłaty. Ludziska mają dość. Na zebraniu dyrektor unika tematu wypłat zbywa ludzi, wymyśla to tamto i owo aby zakończyć ten temat. Ludziska pracują w soboty, niedziele ale w listach obecności czyli listach czasu pracy jest zakaz wpisywania godzin w sobotę i niedzielę. Firma wymaga od pracownika wiele ale ze swojej strony tylko najniższa krajowa. Brak funduszu socjalnego. Wstyd było mi przynieść do domu prezent od firmy na święta. Żona by padła ze śmiechu. Broszura firmowa z opłatkiem. TRAGEDIA. Zawsze jest tak że dyrekcja zwala na kierownictwo a kierownictwo na dyrekcję jeśli ludzie mają jakieś pretensje. Mamy grupy niepełnosprawności różne ale to nie znaczy że jesteśmy umysłowo chorzy ale chyba kadra tak sobie myśli. Firma PROBET to temat rzeka. PEFRON może troszkę błędnie napisałem ta instytucja która dofinansowuje osoby niepełnosprawne i Państwowa inspekcja pracy miały by wiele do pracy aby sprawdzić firmę PROBET. Więc kochane ludziska nie rozumie jak można wychwalać takiego pracodawcę. Boicie się.
4
Olek 2017-02-07 17:46
Michał, to po jakiego ( usunięte przez administratora )pracujesz w Probecie??? Taki jesteś odważny a jedynie tu umiesz wylać swoje żale? Jak ci się nie podoba, to idź gdzie indziej, ale ciekawe kto ci da więcej jak minimalną krajową? Sam się pewnie boisz, bo nie znalazłbyś innej roboty. Godzisz się na taką pensję, bo pewnie innych kwalifikacji nie masz, a chciałbyś nie wiadomo ile za spanie na portierni, albo machanie szmatą. Doceniaj co masz, bo mozesz i tego nie mieć, jak nie będzie takich firm jak probet. To nie firma marzeń, ale źle nie ma, więc nie pierdol.
7
Arkadiusz 2017-02-07 20:41
Pracowałem u nich na doviscie praca trochu ciezka ale zarabiałem po 2 tysiące wiec zle niebyło ino mnie wywalili i trochu zaluje
8
dada_133 2017-02-15 08:09
witam serdecznie mam pytanie czy w firmie Probet zwracają za dojazd do pracy pozdrawiam serdecznie
Dobry pracownik 2017-02-15 18:25
Ja jstem myjkowy na magazyne. robota nie jestzla. wyplata na czas w banku. ubranie dostal. Tylko z ulomami i nierobami musza robic. taki jeden nic nie robi a kase takom samom biere. Po co sie meczyc jak premji nie ma... 1600-1700 z nockami i nic wecyj. Dobre ze dojazdy są 2 stowy i za leki pare dycch oddaja... tyko papiery trza dawac kierownikom.
8
wilk 2017-02-15 19:33
U nas dają na dojazd ale po okresie próbnym wiem bo ja dostaje 250zł
4
Była pracownica Trójmiasto 2017-02-16 09:10
Pracowałam2 lata temu w trójmieście jak kierownikiem był Marcin Wróbel a potem Anna Zawadzka. Z wypłatą nie miałam problemu. W wekendy byłi mycie okien i wypłacali to jako premia. Zwolniłam się bo miałam trochę problemów rodzinnych. Widziałam że poszukują do sprzątania ale jak wypłaty się nie zgadzają to sę chyba odpuszczę bo chce wrucjć do pracy.
1
Miko 2017-02-17 23:29
To odpuść bo na Dovista nas dalej oszukują z wynagrodzeniem.Mamy już dość takiego traktowania i ciągłego oszustwa.Co z tego że przyjedzie Dyrektor z Chorzowa jak 10 lub 15 na koncie nie jest tyle ile powinno być. Wszyscy unikają tematu wynagrodzeń dlaczego,???Praca jest ciężka.Może pora przestać narzekać i zacząć się zwalniać! !!!!????
Olek 2017-02-19 11:14
Zauważyłem, że w Czeladzi wprowadzany jest nowy kierownik, miałem okazję kilka razy z nim rozmawiać i wygląda na to, że w końcu konkretny facet. Nie jestem z Probetu, ale pracuję z nimi.
7
xo 2017-02-21 14:08
Zwracają, ale po okresie próbnym :)
2
Zostaw swoją opinię o Probet - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet