logo Probet

Probet

Chorzów

Opinie o Probet

oburzony 2017-01-24 21:43
DO AMADEUSZA
Zastanów się człowieku co piszesz.Praca z takimi osobami wymaga odpowiedzialności nie tylko za siebie ale i za nich.Niejednokrotnie słyszałem jak dzwoni taka osoba do kierownika lub dyrektora i mówi że nie pójdzie na patrol bo pada deszcz, w weekend nie przyjdzie do pracy bo ma słabszy dzień, albo dzwoni w nocy ze czajnik nie działa a długopis przestał pisać. Niektórzy biorą silne leki i łączą je z alkoholem efekt piorunujący.Do pracy nie przyszedł kierownikowi nawrzuca a Dyrektorowi próbował opowiadać jaki święty zaangażowany i dobry.Praca z tymi ludźmi wymaga wielu poświęceń i tolerancji nie tylko z strony przełożonych i kolegów z pracy.Bo to my musimy taka osobę zastępować.ASzefowie wysłuchiwać obelgi z strony klientów kogo zatrudniają,wiec nie pisz ze jest tak różowo.Pracowalem w kilku firmach ochrony i tutaj widzę dopiero różnicę w opiece nad pracownikami.WidZIAŁES? gdzieś żeby monitoring dzwonił w nocy i pytał o Twoje zdrowie? Kierownik dowozi brakujący sprzęt a Dyrektor jeździł po obiektach i rozmawiał z ludźmi?Więc skończ krytykować i zachowaj odrobinę kultury.
8
felek 2017-01-25 11:07
Jestem ich pracownikiem i mogę Probet jedynie chwalić. Dzięki temu, że zatrudniają ludzi z niepełnosprawnością możemy dorobić. Nie interesuje mnie fakt, iż dostają dofinansowanie, ja nie liczę nikomu pieniędzy. Jak się to nie podoba zawsze można zwolnić się .
6
Lary 2017-01-25 20:47
Masz rację. Też chwalę sobie pracę w Probecie. Praca to praca, nigdy nie jest fajna, bo fajnie to może być poza pracą :) pracować trzeba, więc dobrze jak trafi się dobrze. Probet jest w porządku. Oby tak było zawsze.
6
Ryba 2017-01-26 13:12
Ja tez pracuje w Probecie w porządkowych i z tego co czytam to w ochronie jest dużo lepiej.Dyr.Z A nie widziałem ani razu kierownik rzadko przyjeżdża a wynagrodzenia są obcinanie co miesiąc. ZaTo Jeden z pseudo dyrektorów każe myć podłogę w zimnej wodzie i ciągle obcina środki czystości. Ale niech się Panowie Dyrektorzy nie trudza klient widzi kiedy jest czysto a kiedy nie.A tym bardziej ze jak umówiliśmy się na pieniądze to nie róbcie z nas ....... bo na to nie zasługuje my.
3
Asia 2017-01-27 14:39
Ja też pracuje w Probecie i naprawdę nie narzekam.
Wydaje mi się, że narzekają te osoby, którym zwyczajnie nie chce się za bardzo pracować... W żadnej pracy nie można się obijać, wiadomo. Kontakt z kierownikiem mam bardzo dobry, zawsze gdy coś się dzieje to reaguje na czas. Pamiętaj - jeżeli ty jesteś w porządku to i wobec ciebie tacy są inni.
7
Anastazja.p 2017-02-01 08:08
Mobinng, zmuszanie do urlopu, a przecież urlop można wykorzystać do 30 września, w dupie mają twój dochód, nie obchodzi ich, że jak Ci dochód przekroczy 1 grosz a ty tracisz rentę, regulaminy dostajesz na 3 minut, a póżniej mówią, że ci się nie należy, bo za późno złożyłeś wniosek itp itp...
Nie polecam....
A jak ktoś już pracuje to niech się dokładnie dowie, bo powinni płać dojazd do pracy, dofinansować leki, sprzęt... itp i się nie dajcie, bo oni cisną.
Ogólnie rzecz biorą, nie polecam
hehe 2017-02-01 08:26
Cud, że ta firma jeszcze funkcjonuje jak ma w swoich szeregach takich roszczeniowych pracowników jak Anastazja.
6
Jest OK 2017-02-01 08:37
nie pisz głupot Anastazja. Widać, że zbyt bystra nie jesteś, skoro nie potrafisz dopilnować limitu dochodu, żeby renty nie stracić, ani napisać wniosku o dofinansowanie. Pracuję w Probecie i jak pilnujesz swoich spraw, to wszystko jest w porządku i niczego nie tracisz, ani nic ci nie przepada, jak coś ci się należy. Ja polecam firmę.
6
michał 2017-02-07 16:19
Witam. Pracuję w firmie PROBET która wykonuje zlecone prace przez firmę DOVISTA. Nie ma miesiąca aby grały wypłaty. Ludziska mają dość. Na zebraniu dyrektor unika tematu wypłat zbywa ludzi, wymyśla to tamto i owo aby zakończyć ten temat. Ludziska pracują w soboty, niedziele ale w listach obecności czyli listach czasu pracy jest zakaz wpisywania godzin w sobotę i niedzielę. Firma wymaga od pracownika wiele ale ze swojej strony tylko najniższa krajowa. Brak funduszu socjalnego. Wstyd było mi przynieść do domu prezent od firmy na święta. Żona by padła ze śmiechu. Broszura firmowa z opłatkiem. TRAGEDIA. Zawsze jest tak że dyrekcja zwala na kierownictwo a kierownictwo na dyrekcję jeśli ludzie mają jakieś pretensje. Mamy grupy niepełnosprawności różne ale to nie znaczy że jesteśmy umysłowo chorzy ale chyba kadra tak sobie myśli. Firma PROBET to temat rzeka. PEFRON może troszkę błędnie napisałem ta instytucja która dofinansowuje osoby niepełnosprawne i Państwowa inspekcja pracy miały by wiele do pracy aby sprawdzić firmę PROBET. Więc kochane ludziska nie rozumie jak można wychwalać takiego pracodawcę. Boicie się.
8
Olek 2017-02-07 17:46
Michał, to po jakiego ( usunięte przez administratora )pracujesz w Probecie??? Taki jesteś odważny a jedynie tu umiesz wylać swoje żale? Jak ci się nie podoba, to idź gdzie indziej, ale ciekawe kto ci da więcej jak minimalną krajową? Sam się pewnie boisz, bo nie znalazłbyś innej roboty. Godzisz się na taką pensję, bo pewnie innych kwalifikacji nie masz, a chciałbyś nie wiadomo ile za spanie na portierni, albo machanie szmatą. Doceniaj co masz, bo mozesz i tego nie mieć, jak nie będzie takich firm jak probet. To nie firma marzeń, ale źle nie ma, więc nie pierdol.
8
Arkadiusz 2017-02-07 20:41
Pracowałem u nich na doviscie praca trochu ciezka ale zarabiałem po 2 tysiące wiec zle niebyło ino mnie wywalili i trochu zaluje
8
dada_133 2017-02-15 08:09
witam serdecznie mam pytanie czy w firmie Probet zwracają za dojazd do pracy pozdrawiam serdecznie
Dobry pracownik 2017-02-15 18:25
Ja jstem myjkowy na magazyne. robota nie jestzla. wyplata na czas w banku. ubranie dostal. Tylko z ulomami i nierobami musza robic. taki jeden nic nie robi a kase takom samom biere. Po co sie meczyc jak premji nie ma... 1600-1700 z nockami i nic wecyj. Dobre ze dojazdy są 2 stowy i za leki pare dycch oddaja... tyko papiery trza dawac kierownikom.
8
wilk 2017-02-15 19:33
U nas dają na dojazd ale po okresie próbnym wiem bo ja dostaje 250zł
4
Była pracownica Trójmiasto 2017-02-16 09:10
Pracowałam2 lata temu w trójmieście jak kierownikiem był Marcin Wróbel a potem Anna Zawadzka. Z wypłatą nie miałam problemu. W wekendy byłi mycie okien i wypłacali to jako premia. Zwolniłam się bo miałam trochę problemów rodzinnych. Widziałam że poszukują do sprzątania ale jak wypłaty się nie zgadzają to sę chyba odpuszczę bo chce wrucjć do pracy.
1
Miko 2017-02-17 23:29
To odpuść bo na Dovista nas dalej oszukują z wynagrodzeniem.Mamy już dość takiego traktowania i ciągłego oszustwa.Co z tego że przyjedzie Dyrektor z Chorzowa jak 10 lub 15 na koncie nie jest tyle ile powinno być. Wszyscy unikają tematu wynagrodzeń dlaczego,???Praca jest ciężka.Może pora przestać narzekać i zacząć się zwalniać! !!!!????
1
Olek 2017-02-19 11:14
Zauważyłem, że w Czeladzi wprowadzany jest nowy kierownik, miałem okazję kilka razy z nim rozmawiać i wygląda na to, że w końcu konkretny facet. Nie jestem z Probetu, ale pracuję z nimi.
7
xo 2017-02-21 14:08
Zwracają, ale po okresie próbnym :)
3
cach 2017-02-25 13:01
ale piszesz głupoty jest moim kierownikiem i może jest miły ale o pracy zero pojęcia jeszcze nie podjął żadnej decyzji a ten ważniejszy co z ni m jeździ to tylko drzeć się umie na szczęście ostatnio prawie go nie ma
czeladz 2017-02-25 14:51
obydwa sie nadają do pchania karuzeli
Tenor 2017-02-25 16:29
Czy aktualna jest oferta pracy dla kierownika obiektów w Warszawie? Firma fajna to i może robotę znajdę fajną? Jak przebiega rekrutacja? Czy Probet płaci w miarę godziwe zarobki. Prosze o informacje,!!
Nowy 2017-02-26 13:40
Poczekajcie proszę do 1 marca wtedy oficjalnie przejmę stanowisko kierownika obiektu i jako miły człowiek pchając karuzelę będę podejmował decyzje.
5
Marta 2017-02-28 09:49
Widać, że firma dodała ostatnio wiele nowych ofert pracy, to znaczy, że firma się rozwija?
haaha 2017-03-01 11:00
Gdyby firma się nie rozwijała to nie byłoby jej na rynku 20 lat ;)
3
aaa 2017-03-01 11:22
I nie zatrudniałaby ponad 1 000 pracowników :)
3
haaha 2017-03-01 13:46
Ponad 1500 hehe :)
2
bcb 2017-03-02 22:54
chyba w grupie bo od 1 marca sa trzy firmy
CZELADZ 2017-03-03 10:02
FIRMA SIE NIE ROZWIJA TYLKO ZWALNIA PO OKRESIE PRÓBNYM ZEBY NIE PODPISYWAC UMOWY NA STAŁE A W TO MIEJSCE ZATRUDNIAJA NOWYCH
:-/ 2017-03-03 11:19
Po okresie próbnym nie ma ma umów na stałe. Jak się nie znasz, to nie pisz. Są na czas określony, a jeżeli się nie sprawdziłeś, to ci podziękowali.
4
Marta 2017-03-06 16:21
CZELADZ, pracowałeś na okresie próbnym? Podziel się, jak to wyglądało. :)
janek 2017-03-08 18:50
czy ktos wie jak można skontaktować się z prezesem ? jakis nr tel. macie może ??
:) 2017-03-09 08:22
Przyjmuje chyba w poniedziałki, ale w jakich godzinach to musiałbyś dopytać w sekretariacie firmy.
pomocny 2017-03-10 11:37
Zadzwoń najpierw do Dyrektora I pogadaj może z nim rozwiążesz swoje problemy i Osiągniesz kompromis a jak nie napisz o co chodzi to powiem gdzie uderzać by rozwiązać temat
5
bcb 2017-03-14 21:58
janek 2017-03-08 18:50
czy ktos wie jak można skontaktować się z prezesem ? jakis nr tel. macie może ??

Janek

Teraz po zmianach to Stary Prezes-właściciel schował się do drugiego szeregu jak ..Kaczyński.

Są teraz 3 firmy ochrona , sprzątanie , i wynajem ludzi -Każdy były dyrektor to teraz Prezes
1
Zbigniwe DOVISTA 2017-03-16 17:34
Witam wszystkich. Teraz. Dopiero zainteresowałem się opiniami o firmie PROBET. Bardzo wszyscy ciekawie to opisujecie, swoje bule i zadowolenia z możliwości pracy w tej firmie.Wiele Waszych opisów mnie zaskakuje. Tych dobrych i tych złych. Ja też pracuję w tej firmie, i podzielam zdania Was Wszystkich. Zgadzam się że jest dobrze i jest żle. Zacznę tak. Moim zdaniem firma PROBET nie dba o swoich pracowników. Ale też są sytuacje że trochę dba. Wiem jak Wy wszyscy że tylko liczą się pieniądze.Ale to nie wszystko. Pieniądze liczy tylko Dyrektor firmy te zyski,bo my mamy przeważnie najniższą krajową. Jak jakiś pan dyrektor przyjedzie na obiekt to temat płac jest niedostępny. Potrafi nawet powiedzieć że on też mało zarabia. Nie mam pojęcia ile pan dyrektor zarabia ale na pewno nie 1500pln na miesiąc. Wiele spraw co do nas pracowników powinno się zmienić.Pan dyrektor na zebraniu ma śmiałość powiedzieć że firma cienko stoi. Jakim cudem? Zleceniodawca płaci i jeszcze Pefron.Jeszcze muszę dodać że moja pani kierowniczka jest OK. Z POWAŻANIEM DLA WSZYSTKICH.
1
Jada 2017-03-16 19:46
ja slyszala ze w firmie sa teraz nowi dyrektorzy i oni obsadzaja swoje stolki swoimi kolezkami a w szczegolnosci to LZ oraz PK a dla szeregowych pracownikow co zyly wypruwaja nawet na premie nie ma
1
Iza 2017-03-18 11:55
Probet jest spoko firmą , niestety jak wiele innych ma sporo "życzliwych" dla których oczernianie jest esencją życia! Myślę, że to nie zaszkodzi firmie ponieważ z takim nagminnym hejtem walczy wiele firm a ktoś szukający pracy nie będzie sugerował się jedynie takim forum.
2
:) 2017-03-18 13:30
Masz rację. Tak im źle i niedobrze, a nadal pracują w Probecie. Dlaczego? Bo nie ma takiej pracy, w której płacą za nic nierobienie! Tym narzekaczom wszędzie bedzie źle.
2
zbigniew 2017-03-19 12:06
I kierownikowi liżesz
1
niepełnosprawny rencista 2017-03-22 23:17
Dlaczego w GRODZISKU MAZOWIECKIM nie przestrzega się
Uprawnień osoby niepełnosprawnej:

• czas pracy osoby zaliczonej do znacznego lub umiarkowanego stopnia niepełnosprawności nie może przekraczać 7 godzin na dobę i 35 godzin tygodniowo,- w GRODZISKU PRACUJE SIĘ ZNACZNIE WIĘCEJ

•PROSZĘ TO SPRAWDZIĆ

• osoba niepełnosprawna ma prawo do 30 minutowej przerwy w pracy, wliczanej do czasu pracy, na gimnastykę usprawniającą lub wypoczynek,- NIKT TEGO NIE PRZESTRZEGA.

BARDZIEJ SPRAWNY PILNUJE NIEPEŁNOSPRAWNEGO Z 1 GRUPĄ.- SKANDAL
Rencista 2017-03-23 07:28
Jak Cię zatrudniali, to musiałeś podpisać zgodę na 8h :) ustawa o rehabilitacji dopuszcza taką możliwość... Lekarz ci to przyklepał, więc robisz 8h. Trzeba patrzeć, co się podpisuje :)) Ja robię 7h, bo nie zgodziłem się na 8... Jak pogadasz ze swoim przełożonym, to przerwę 30 min. też byś pewnie miał. Trochę odwagi, bo tu wszyscy są odważni, ale anonimowo :/
1
kazik 2017-03-23 14:03
trzeba mieć nr. telefonu do dyrektora, a uzyskanie jego graniczy z cudem :(
1
Gregor 2017-03-23 16:15
Probet zatrudnia ludzi, daje im umowy do podpisu. Podpisujecie a później jak sie pracować nie chce to pretensje do firmy. Nikt nie będzie płacił za lenistwo.
2
rencista 2017-03-23 21:19
Co do liczby godzin .
Jak pisze ;niepełnosprawny rencista
Sprawa nie tyczy się tylko Grodziska -ale całej firmy chyba, bo rozmawialiśmy podczas przyjęcia i wszystkim dawali papier ze chcemy pracować 8 godzin.
Jeżeli nie ZGODZISZ się na 8 godzin to nie dostaniesz pracy.
rencista-2 2017-03-23 21:20
Co do liczby godzin .
Jak pisze ;niepełnosprawny rencista
Sprawa nie tyczy się tylko Grodziska -ale całej firmy chyba, bo rozmawialiśmy podczas przyjęcia i wszystkim dawali papier ze chcemy pracować 8 godzin.
Jeżeli nie ZGODZISZ się na 8 godzin to nie dostaniesz pracy.
Biały murzyn 2017-03-25 10:34
Jak to jest od stycznia podwyżka wynagrodzenia a ludzie mają takie same pensje pracy coraz wiecej a ludzi brak dlaczego Probet nie umie docenic ludzi tylko tnie na pensjach
Ferdek Kiepski 2017-03-25 15:29
pierdolić głupoty to każdy w tym kraju, ale robić nie ma komu z waszym wykształceniem i 02 P. Wypierdoliłbym was na zmywak do Niemiec i Anglii to odechciałoby się wam grup i pisania opinii nieroby i pasożyty. Wieśniaki :)
1
Michał 2017-03-25 15:49
Ferdek z naszych grup ta firma się utrzy muję nygusem jestes ty i wiesniakiem nie ubliżaj nikomu żal mi ciebie :)
:) 2017-03-25 17:34
hahaha hahaha
1
pażdzioch 2017-03-25 19:25
ty ciulu nie korzystaj z mojego kibla na moim piętrze wieśniaku ty ciulu
Zostaw swoją opinię o Probet - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet