logo Probet

Probet

Chorzów

Opinie o Probet

Cieć 2017-06-08 07:27
Jeżeli chcesz się tam zatrudnić ZRÓB TO! Jestem pracownikiem ochrony w Probecie. Byłem na L4, wróciłem. Nikt mnie nie zwalnia. Warunki pracy takie jak w każdej firmie ochroniarskiej. Ani idealne, ani złe. W tej firmie pracuje chyba ze 2 tys. ludzi, więc nie może być tragicznie, bo nikt tu nie robi z przymusu. Jak cie zwolnili, to pewnie twoje 02p musiało już nieźle dać im popalić :)) po tym co piszesz, to się nie dziwię. Tak było beznadziejnie, ale siedziałeś potulnie, a wywalili Cię, to nagle okazało się w jakim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pierdziałeś w stołek?
7
pracownica 2017-06-11 19:42
miałam w maju urlop i zarobilam 1400 złoty czemu tak mało. mam cały etat i niemam nic mi nie potroncajom akrajowa płaca to pżecież 1500 złoty. jedziemy z kolezankom do biura bo trzeba to wyjaśnic.
6
Ania 2017-06-12 02:18
Nie wiesz że to norma , nie wiem gdzie pracujesz ,ale pracownico był czas przywyknąć!
Nasz kochana pani kierownik (Ż) obiecała że za harówę dostaniemy parę zł. premii i co i nic jak zwykle jeszcze kasę zabrała , pewnie kolejny pierścionek .
3
Franek 2017-06-12 08:57
Probet to spoko firma, może zdarzają się jakieś drobne kłopoty ale z całą pewnością nie jest tak jak piszą niektórzy. Nie wszyscy przykładają się do pracy i to jest problem.
2
:-) 2017-06-12 09:17
Jasne, że tak. Jak się komuś nie podoba, to ciekawe dlaczego pracuje w Probecie. Tych firm jest cała masa na rynku, ale prawda jest taka, że tym nierobom i roszczeniowym pasożytom wszędzie będzie źle.
1
Bartolini 2017-06-12 17:41
Firma Probet jest spoko to racja. Tylko ludzie nie koniecznie już było kilka wpisów o kierowniczce z Tczewa ale , wpisy są szybko usuwane, swoją droga ciekawe komu tak zależy żeby nikt się o Niej prawdy nie dowiedział, prezes B.Z. jak i dyrektor A.D. oraz kierownik regionalny wierzą jej bez zastrzeżeń, a Ona jest cwańsza niż im kiedykolwiek by to do głowy przyszło.
3
TT 2017-06-13 09:54
Regulamin zabrania używania nazwisk. Admin czuwa :) i stąd kasacje wpisów.
1
dora 2017-06-13 17:32
Ale firma cyrk jo myslalam ze dbają o sprzątaczki a tu najniszszej my nie wziely
4
Do Piotra 2017-06-13 20:47
Do roboty się spoźniałeś kupę zrobiłeś przed portiernia i Cię wezwali na rozmowę nie wspominając już ze Dyrektor i tak długo czekał i był cierpliwy do Ciebie bo już dawno powinien Cię wywalić na pysk. Portiernia jest nowa wiec nie pisz głupot ze tam tragiczne warunki bo jest woda szafki biurko a ze nie ma tv i klimy sorry taki mamy klimat
3
Zdzisiek 2017-06-13 21:27
Ok regulamin to regulamin i tu dyskutować nie będę!
Ale szlak człowieka trafia że jak prawdę pisze to nikogo nie interesuje, skąd Dyrekcja takich kierowników bierze jak ta kierownik z Tczewa co na Doviście jest przecież to porażka jakaś !
Poprzedni kierownik wymagał , gębę darł ale jak się swoją robotę robiło to potrafił pogadać , i traktował jak człowieka .Ale obecna kierowniczka będąc jego zastępcą pomogła mu odejść i teraz chłopak na L-4 siedzi , kurczaki dobrze by było żeby już wrócił !
4
Adaś 2017-06-14 08:44
Leber jesteś nierób oszust kombinator i brudas ciagle tylko kombinowałeś jak do roboty nie chodzić albo iść na L4 jak chcieli dać naganę L4 na stół walnąłeś który nogą rozwaliłeś moją szafkę na ubrania też dobrze że Dyrektor interweniował bo by nas z posterunku wyrzucili.Taki był właśnie z Ciebie Piotrusiu pracownik nigdzie dłużej niż 3miesiace nie zabawisz
6
Michał 2017-06-17 23:27
Witam!
Człowiek tyra jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a kierowniczka obiecuje że w końcu dostaniemy premie a tu guzik.
( pani kierownik Ż) kolejne kolczyki sobie kupi za naszą charuwę , a my znowu nic . Gdzie tu sprawiedliwość ja się pytam ! obiekt do rady przygotowaliśmy i co my z tego mamy ? jak zwykle ona pochwały zbierze !
3
CIEĆ 2017-06-18 16:22
POZDRAWIAM NOWYCH PREZESÓW PROBETU
4
Luidzi 2017-06-19 12:27
Pracuję w firmie i uważam, że ocenianie firmy przez pryzmat jednej osoby jest bardzo nieuczciwe. Ja mam zasadę , że w pracy pracuję na 100% i myślę, że przyjdzie czas na tych którzy tak nie postępują!
2
Ania 2017-06-20 22:30
A co myślałeś , że premię dostaniesz ! to by dopiero była niespodzianka !
2
Zuzia 2017-06-22 21:05
Interesuje mnie oferta pracy dla archiwisty z orzeczeniem - Pruszków - Praca od zaraz. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś w tym temacie? Czy na tym można dostać godziwe wynagrodzenie?
:) 2017-06-24 06:38
A nie lepiej zadzwonić pod numer podany w ogłoszeniu i zapytać u źródła?!
felek 2017-06-25 22:07
Probet to moje miejsce pracy od dawna i jestem z tego bardzo zadowolona. Denerwuję się jak czytam opinie ponieważ tyle złości i oskarżeń na firmę to straszne.
2
Krzychu 2017-06-27 21:13
Robię w ochronie i jest spoko. Woda na obiekty ważą jak jest ciepło, dzwonią w nocy czy wszystko ok i o dziwo nawet jak ktoś jest na długim L4 paczkę dostają pracownicy. Pieniążki zawsze na czas nadgodziny płacą co jest rzadkością i koszule na lato po 2 mamy. Dyrektor widać że się stara dbać o pracowników. Kierownicy to ludzie którym też zależy na robocie i dają radę.
4
Biłek 2017-06-27 21:39
To prawda też siedzę na budzie i nie narzekam. Byłem już w Just.... S gdzie płacili na raty Juve gdzie nadgodziny na zlecenie i kilku innych tu jest bardzo spokojnie kierownictwo rozmawia żartuje i traktuje nas na równi. Dyrektor też dzwoni pyta zajrzy w każdą dziurę na kontroli interesuje się problemami. Widać różnicę pomiędzy tymi samymi firmami w branży. Pieniądze zawsze na czas ubrania dają środki czystości są woda jak lato i co mam narzekać chwalić będę i nie pozwolę narzekać
4
Madzia 2017-07-01 13:23
Według danych PFRON, firma Probet jest w 10-ce największych firm w Polsce zatrudniających osoby niepełnosprawne i jest to ilość ponad 3 tys. osób. Nie wszyscy zajmują się losem tych ludzi, i piszę to dla poetów z forum.
1
Felek 2017-07-04 20:59
Szkoda, że czasami nie potrafimy spojrzeć na nasze miejsce pracy z większym szacunkiem. Probet jest dobrą firmą, a do tego organizują prace dla niepełnosprawnych co jest rzadkie. Cieszmy się z tego co mamy.
2
robol 2017-07-11 13:03
wole w nimcach lub uk ale za kokretne pieniadze i platne za kazda godzine i nie stakla stawka czy 1500 godzin i 200 a weekendy do wybrania

tu 1600 netto jak dadza z łaską a zagranica minimum 5000 netto
2
BB 2017-07-12 07:25
tylko, że tam trzeba też konkretnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie to co w Probecie
1
Maciek 2017-07-15 19:14
No właśnie dobrze, że piszesz o tym jak trzeba pracować za granicą. Czy za granicą ktoś zatrudni osoby niepełnosprawne? Osobiście wątpię, tam sie liczy zysk a nie osoba. A ja uważam , iż bardzo dobrze że są takie firmy jak Probet, ze swoimi ofertami pracy.
Arnold Boczek 2017-07-16 23:21
Madzia mam dla ciebie w probecie fajną i delikatną robotę w dziale przygotowawczym. A konkretnie trzepanie gruchy bo ono dodaje otuchy i wzmacnia paluchy. Awans murowany i szybki co najmniej z-ca dyrektora
1
X 2017-07-19 09:44
Tak krótko opisując to firma działa prężnie na rynku.. Niestety jest to firma, który nie do końca spełniła moje oczekiwania. Dlatego już tam nie pracuję. Nie wypłacają pieniędzy tak jak trzeba. Nie polecam pracy w tej agencji . Tak traktują pracowników że głowa boli, doświadczyłem krzywdy psychicznej i finansowej! Krętactwo do kwadratu.
2
Polecam Probet 2017-07-19 11:17
Ja pracuje i mi wyplacaja pieniądze tak jak trzeba. Oby tak dalej. Zawsze na czas i zgodnie z tym, co ma być. Jeszcze nawet dostaje dostaje zwroty za leki. Polecam.
3
Benek 2017-07-20 10:42
Trudno nazwać opiniami te wpisy gdyż nie maja żadnego sensu. Najgorsze jest to, że niektórym nie chciało się uczyć a teraz nie chce sie pracować tylko czekają na jakieś zasiłki. Jak już muszą to tak narzekają!!!
2
Ewa 2017-07-23 15:18
A może kierowniczka Anet wałki stałe są tylko Jolanta mamusia kierowniczki ma ładne wyplaty,za karalność nie oddaję kasy obiecuję za soboty zapłacić i cisza potem tak to jest jak.z zwykłej sprzątaczki stajesz się kierownikiem tu inspekcja pracy powinna wejść i sprawdzić wszystko
4
Jasio 2017-07-25 11:02
Jak widać niektórzy zamiast pisać opinie o firmie to muszą wyrzucić z siebie złość. Szkoda ale firma jest spoko.
2
michał 2017-07-26 07:19
Pracuje ale już nie długo żałuje ze straciłem tu tyle cennego czasu.
Na każdym kroku przekręty i układy.

Praca po 7 godzin - NIE !
Nadgodziny - ( do wybrania )
weekendy - do wybrania
dodatek nocny lub premia
2
:-) 2017-07-26 09:44
Firma jak każda inna. Jest dobrze, mogłoby być lepiej jak to zwykle bywa, ale jak ktoś chce się nie narobić, a zarobić to niech się zatrudni. A jak się nie podoba, to na kopalnie.
3
Moralniak 2017-07-28 11:25
Wystarczy , że ktoś ma inne zdanie i natychmiast sypie się masa hejtu. Ludzie pozbierajcie się w sobie , ponieważ żeby być zadowolonym z firmy trzeba pracować!!!
2
Kasiula 2017-08-01 18:41
Ależ firma ma długa listę ofert, można wybierać i przebierać.
1
Michał 2017-08-03 17:34
Boczek ty się wstydź takich wpisów, żenada!
Lecz się na nogi bo na głowę za późno !
bubu 2017-08-05 14:15
Firma PROBET nie słyszałem że to zakład pracy chronionej. Zatrudniają wszystkich niepełnosprawnych i zbierają kasę z PEFRON. a ludziom dają grosze Każda osoba od grupy umiarkowanej pracuje 7 godzin a firma ma zapłacić za 8godzin i PROBET WAS okrada.Pani kierowniczka na Dowista jest OK tylko co może?Wy jako niepełnosprawni macie zapierd ć jak wszyscy zdrowi na DOWIŚCIE. Wy się nie liczycie tylko liczy się to co pan prezes Zych otrzyma z PEFRON. I ma Was Gdzieś. Były pracownik.
4
Lipiny 2017-08-05 19:46
Chyba ty masz na umówię 7 godzin. Mogę mieć i 2 godziny jak zasuwam minimum 8 godzin nie licząc dojazdów nieraz 2-3 godz w jedna stronę. Weekendy tez sa na umówię albo nocki lub premia bo nigdy niemialem zapłaconej sprawiedliwie za wszystkie przepracowane nocki i premii wtedy brak. Nie mówiąc jak urlop płatny śmiechu warte.
3
BOGUMIŁA 2017-08-06 14:08
Dokładnie ja pracowałam w listopadzie do grudnia wszystkie soboty i ni nie zaplacono oddałam sprawę do inspekcji PRACY są kamery w Media expert udowodnie jak p.Aneta kradnie pracowników listy obecności i płac sama robi
4
Stan 2017-08-07 09:57
Za każdym razem jak pracownicy napiszą o nadużyciach i krętactwach w firemce Probet, wy z biura wyzywacie ludzi i stygmatyzujecie na "wariatów". Jak wam nie wstyd! Że też "moderatorka" gowork nie kasuje takich wpisów.
2
Lucek 2017-08-07 22:41
Pracuje w Probecie i mam nadzieję pracować nadal. Nikt mnie nie okrada i nie oszukuje. Dziwne, że jednych kantują a innych nie.
5
Mariola 2017-08-08 14:00
Probet jest w porządku. Każda firma w tej branży to wyzyskiwacze niepełnosprawnych i dojenie forsy z dofinansowań. Tu nie jest inaczej, ale płacą co sie należy, jak ktoś pracuje rzetelnie a nie ucieka od razu na l4 i zaraz potem na goworka wylewać żale :)
6
czesław 2017-08-09 07:49
Nie ma tak zle jak niektorzy tu piszą. Chyba
w probecie robi ok. 1000 osob. Nikt ich do tego nie zmusza wiec nie piszcie głupot
5
Facjatka 2017-08-09 16:19
Jedno jest pewne, że nie ma idealnej firmy. Jeśli firma zatrudnia tak dużo osób to zawsze może się coś wydarzyć! Generalnie firma jest spoko i jak człowiek umie sobie ułożyć relacje z innymi to nie będzie narzekał.
3
Rambo 2017-08-09 17:29
Racja :) Fajnie napisane. Probet to firma jak każda inna. Pracujesz - zarabiasz. Ściemniasz - wynocha. Taki to układ. Proste i nieskomplikowane!
3
Roman 2017-08-10 11:09
10-ty - kasa na koncie jest i tyle co ma być. I czego chcieć więcej? Nie straszcie, bo aż tragicznie nie ma jak tu piszecie
4
Pracownik 2017-08-11 09:33
Jestem pracownikiem Probetu i nie mam powodu do narzekania. Może być gorzej, bo znam inne firmy z tej branży i jeżeli myślicie, że Probet jest taki zły, to zatrudnijcie się w lepszej firmie, która płaci za sprzątanie czy cieciowanie więcej niż najniższa krajowa i na dodatek głaszcze pracowników po główkach, żeby się nie stresowali. Tylko potem dajcie znać, to też się tam przeniosę.
4
Pigwa 2017-08-11 17:50
Masz umiarkowany, albo znaczny? To cię zatrudnią i dostaniesz 2 tys. brutto, ale robić trzeba. Nie podoba się? To siedź w domu, ale za to nikt ci nie zapłaci, no chyba, że 500+. Ale to żadne kokosy...
3
Jarek 2017-08-15 13:36
Jak widzę mają sporo ofert pracy. Poczytałem opinie na forum i widzę, że sporo dobrego piszecie o Probecie. Mam pytanie o pracę dla rekrutera. Czy można liczyć na godziwe zarobki i czy w firmie są do pensji jakieś dodatki? Myślę o czymś socjalnym? Dzięki za info.
HR 2017-08-15 14:25
Socjalu nie ma. Tylko dofinansowanie do leków, wizyt lekarskich itd. Godziwe zarobki to już sprawa indywidualna, dla każdego oznaczają co innego :) ale firma jest w porządku. Dobrze się w niej pracuje.
2
Zostaw swoją opinię o Probet - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet