logo Probet

Probet

Chorzów

Opinie o Probet

Andrzej 64 2015-11-16 18:28:53
Ja tez miałem kiedyś nie wypłacone nadgodziny zadzwoniłem do Dyr.Ptaka i temat załatwiony nawet dostałem Premie w ramach zadośćuczynienia.Wiec płacą i nie gadać głupot. W ochronie jest OK.
1
Korek 2015-11-16 18:34:52
A MI kiedyś Kier.z Warszawy obiecał premie i dostałem zero.Powiedzialem mu co o nim myślę i wyszła chryja na obiekcie,oparło się o Ptaka a ten jak wpadł na obiekt zrobił zebranie to po ....... nam się dostało ze nie potrafimy się dogadać. Obiecał premie i dał dużo nie dużo ale słowa dotrzymał. Na kierownika liczyć się nie da ale Dyrektor się stara czego o innych nie zawsze można powiedzieć. I nadgodziny jak się zdarza to są wypłacane bez problemów.
Janek 2015-11-16 18:43:39
Jest ok w ochronie pracowałem kiedyś skończył się obiekt nie dość ze potraktowali po ludzku to jeszcze Ptak i Jaro dopilnowali by wszystko było poprawnie wypłacone. Teraz znów wróciłem i nie ma problemów są ubrania środki czystości i dzwoniący na służbie do bólu monitoring.Wymagaja ale starają się dbać o ludzi to się liczy.a jak ktoś pisze ze nie ma długopisa to niech śmiechu na sali nie robi.
2
Mario Wroc 2015-11-16 18:56:19
A mnie nie pasuje ze nie można się samemu w grafiku zamieniać i trzeba nosić kpl.mundur a jak chłodno to nie można mieć swoich ubrań pod spodem.Kalesonow nie dali to się dziwią ze w swoich jeansach chodzę. Ale nadgodziny płacą wiec nie jest źle i jest umowa o pracę a to najważniejsze
2
Hihotek 2015-11-16 19:01:52
Dobrze ze Ci nie wydali pasuje do pończoch bo dopiero byś wyglądał ha ha ha
Helmut 2015-11-17 05:43:03
W ochronie jest dobrze wcześniej pracowałem w innej firmie i był problem z różnymi sprawami typu ciuchy woda do picia grzejnik tu zgłaszasz i otrzymujesz odpowiedz kiedy sprawę załatwić albo kto pomoże.Wynagrodzenie na czas a ze szefostwo wymaga noszenia munduru i przychodzę nią na czas do pracy to normalne.Nawet szkolenia porobiło dla pracowników na piece CO i nie kazali płacić. Firma godna polecenia
1
stary 2015-11-17 07:33:07
Jest w Warszawie kier.ochrony G.W facet ekstra można się dogadać wszystko na czas. Dwóch poprzednich tragedia. Ptak ekstra konkretny
1
edmund 2015-11-17 15:20:02
Faktycznie w Warszawie się poprawili kierownik W zaczol się starać ciekawe tylko ile w tym ingerencji Ptaka a ile jego samego.Narzekac na obu nie można.
stary 2015-11-17 21:17:27
tak zaangażowanego w pracę w ochronie Warszawa dawno nie było jak kier.W
kaja 2015-11-20 11:49:12
mam jechac niedlugo na rozmowe do Chorzowa do tej firmy mam nadzieje ze z wypłatami przyjanmniej jest wszystko ok i sa na czas. :/
józio 2015-11-30 17:28:01
kiedy to było jaki kierownik chyba nie ten co jest teraz
maria 2015-12-03 19:11:06
a co ze stanowiskiem sprzątaczki do zakł. cukierniczego? ja mam doświadczenie i bym sie nadawała, tylko nie wiem jakie stawki sa tam, a umowa o prace podobno.
Nowy 2016-01-09 14:49:27
Telewizory każą usuwać z portiernii i nie ma zmiłuj, choc prawda ze szafki na odzież dostarczyli i odzież źle wydaną przez magazyniera szybko Dyr. kazał wymienić . Wszystko dostarczyli jak trzeba , szkoda tylko tego telewizora....
norbert 2016-01-10 19:00:35
Hej, a powiedzcie mi, czy jak nie mam orzeczenia o niepełnosprawności, to w ogóle mam szansę dostac tutaj pracę, czy jednak ida po kosztach i nie przyjmuja sprawnych, bo jednak same ogłoszenia z orzeczeniami widzę.
don kojote 2016-01-29 18:09:06
podobno od 1-02-2016 firma ma wejść na obiekt tychy-wilkowyje-NOSAG-już mówią że przyjdą nowe debile i dałny -starszy pan z magazynu tak twierdzi-chyba jakiś niedouczony łysy palant-wielki PREZES z magazynu-życze mu dużo zdrowia i 100 lat w zdrowiu -ochrana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w--a hej
ox 2016-01-30 21:29:11
don kojote, nie obrażaj ludzi swojego pokroju. Firma zatrudnia nawet specjalistów - wisi ogłoszenie - więc w moim odczuciu nie kazdy musi być półgłówkiem aby tu pracować.
2
ert 2016-02-04 20:11:46
Na pasku minimalna reszta w formie jakiś dziwnych dodatków. Oszczędzają na pracownikach ile sie da.
porki 2016-02-04 20:14:23
no nie dziwie się. Z tego co wiem to każdy tak obecnie robi. Jeśli chodzi o ciekawsze z ich normalnych ofert to na pewno ta dla kelnerów. Pewnie główna kasa z napiwków
skiba 2016-02-08 19:46:11
Można jeszcze mieć pieniądze za dojazd do pracy dają do 500 zł tylko trzeba wniosek napisać u kierownika . Naprawdę warto .
1
:) 2016-02-08 19:55:27
No to jak za dojazd do pracy dają 500 zł to dużo! Bardzo fajnie to wygląda jak tak patrzę na oferty. Podoba mi się głównie ta na specjalistę ds. płac w Chorzowie. Jest umowa o pracę, możliwość rozwoju a nawet pakiet socjalny.
hit 2016-02-10 20:03:24
@skiba, dzięki wielkie, że o tym mówisz. Wahałem się czy wysłać CV, bo jednak mam kawałek drogi. Dopłata do dojazdów to bardzo duże udogodnienie i dobrze, że wnioski trzeba składać, bo tak to każdy by brał.
enter 2016-02-13 12:35:35
SKiba a skad wiesz o dodatku do paliwa? i na jakiej podstawie oni go przyznaja?? prosze o odpowiedz.
kofos 2016-02-13 13:44:56
Nie jest to wyssane z palca @enter, bowiem też słyszałem o czymś takim, w tym przypadku niektórzy trochę naginają zasady. No ale darmowe paliwo to jednak coś.
Enter 2016-02-13 16:56:39
bo nam dyrektor tez obiecywał i mam nadzieje ze dotrzyma slowa... po okresie probnym... a to trzeba na ten temat gadac z kierownikiem obiektu czy dyrektorem?? pozdrawiam.
Enter 2016-02-13 16:57:38
i niechodzi mi tu o 500 zł ale chodziaż 150-200 poprostu..
1
janinka 2016-02-13 22:08:20
w probecie nie mazadnych premii,nie placądodatku nocnego mimo ze jest na pasku podana kwota.firma jest na tyle bezczelna ze zarabia na niepelnosprawnych.daje ludziom stawke godzinową dzieki temu robi doplaty do minimalnej i daje umowe o prace gdyz inaczej nie otrzymala by dofinansowania z PEFRONu.gdyby na umowie o pracę byla kwota minimalnej 1850zl.to wtedy mosieli by do tego dolozyc dodatek nocny co spowodowałoby wyższą pensję.Natomiast dając stawkę godzinową 8,25zl. na godz.wyrownują do najnizszej dodajac niby;premie,za pranie ,dodatek nocny ale to wcale nie powoduje wzrostu pensji.CHytrze pomyślane i na niekorzysc pracownika.zlodziejstwo jak w kazdej firmie ochroniarskiej.
janinka 2016-02-13 22:09:14
w probecie nie mazadnych premii,nie placądodatku nocnego mimo ze jest na pasku podana kwota.firma jest na tyle bezczelna ze zarabia na niepelnosprawnych.daje ludziom stawke godzinową dzieki temu robi doplaty do minimalnej i daje umowe o prace gdyz inaczej nie otrzymala by dofinansowania z PEFRONu.gdyby na umowie o pracę byla kwota minimalnej 1850zl.to wtedy mosieli by do tego dolozyc dodatek nocny co spowodowałoby wyższą pensję.Natomiast dając stawkę godzinową 8,25zl. na godz.wyrownują do najnizszej dodajac niby;premie,za pranie ,dodatek nocny ale to wcale nie powoduje wzrostu pensji.CHytrze pomyślane i na niekorzysc pracownika.zlodziejstwo jak w kazdej firmie ochroniarskiej.
Enter 2016-02-16 19:54:22
oki widze ze to nie do konca jest jak powinno ale ten dodatek do paliwa to byc powinien minimum 200 zł jak sie dojezdza do pracy 15 km... a jak o niego zawalczyc?? :)
2
XXX 2016-02-20 22:35:29
Jaki dodatek do paliwa Enter obudź się. W biurze na Twoje wynagrodzenie składa się klika czynników:
Umowa o prace na najniższą krajową
Dodatek za dojazd do pracy finansowany z ZFRON
Ryczałt za paliwo finansowany z ZFRON
Na powyższe dwa dodatkowo wypełnia się wnioski
Jak jesteś na uw to odliczają Ci dojazdy i masz mniejsze wynagrodzenie a nie średnia jak mówi KP
Premia uznaniowa wliczona w ogólna stawkę
Wszystkie czynniki tworzą całe wynagrodzenie ustalone na rozmowie rekrutacyjnej.
Na koniec dostajesz PIT i okazuje się ze musisz dpołacić
JEDNO WIELKIE OSZUSTWO!!!!!!!
szoruś 2016-02-28 15:25:07
Ale piszesz o ochronie czy o sprzątaniu?Nie wiem jak na innych halach ale tem gdzie ja sprzątam zarabiamy 1400-1600 niekiedy i troche więcej
1
jocker 2016-03-03 12:36:45
Pracowałem w tej firmie i to nie jest Zakład Pracy Chronionej, to jest zakład niewolniczej i wyzyskiwanej pracy. Obiecują cuda na kija, a prawda jest taka, że mają w d.... schorzenia, bolączki, grupy, chcą tylko jak najwięcej pozyskać z Pefronu a człowiekowi za bardzo ciężką prace dają grosze, do tego kombinują jak wyciągnąć od pracownika kasę, zabrać premie itp.
Nikomu nie polecam tej firmy nawet własnemu wrogowi. To jest NIEWOLNICTWO XXI wieku
kuba 2016-03-08 20:41:13
Zazwyczaj firmy, które zatrudniają jedynie osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności, liczą głównie na większe zwroty. Jednak nie przesadzałbym z fizycznym przemęczaniem pracowników
1
Id 2016-03-13 09:19:55
Probet pSzewala na kase idziesz na dyzur oni ci nie placom maja cie gdzies a pani marchewka nie ma odwagi spotkac sie z pracownikami
miki 2016-03-20 14:23:21
kuba, to chodzi o dofinansowanie do pracownika z pefronu, czy skad tam, dzieki temu firma ma niższe koszta. Widziałem teraz oferty na sprzątaczkę, to też oczywiście orzeczenie o niepełnosprawności wymagane.
górnik 2016-04-16 13:48:47
Weźcie sobie tam załóżcie jakiś związek zawodowy to trzeba tylko 13 osub chciałem tam kiedyś do pracy ale to jest jakieś bagno bez dna nawet
1
igor 2016-04-19 17:46:57
górnik, pisze sie osób ;). Teraz widziałem oferte pracy od nich do Chorzowa, szukaja osoby do przyuczenia w HR, oczywiście z orzeczeniem. Inne wymagania to dyspozycyjność w godz. pracy 09.00 - 17.00 ( od poniedziałku do piątku ), mile widziane doświadczenie rekrutacyjne i dobra znajomość pakietu ,,Office'' oraz obsługa urządzeń biurowych.
juk 2016-05-07 17:54:17
super, że dają możliwość zatrudnienia osobom niepłenosprawnym - wiadomo że im jest trudniej znaleźć pracę i takie osoby dużo bardziej doceniają to co mają.
1
Pik 2016-06-08 14:40:59
Teraz dają pracę stanowisko pracownik ogólnobudowlany w Krakowie
Czy ktoś wie jakie warunki pracy,
Czy nie lecą w kulki z płatnością i umową?
Pracował ktoś już u nich w KRK?
heniek 2016-06-13 16:49:16
nie ma żadnych płatnych nadgodzin,dopłat za leki ,dojazdy itd. Płaca minimalna i tyle a jak się upomnisz ,to zwolnienie murowane.Ot siedzieć cicho i robić co każą.
wikt 2016-06-16 09:25:35
heniek' przeciez zwolnienia musza byc uzasadnione prawda? laczego niby zwalniaja skoro maja tyle ogloszen o pracę?
Do Henka 2016-06-22 21:39:10
Heniu nie opowiadaj głupot i wstydź się za to co piszesz. Firma godna polecenia a Dyrekcja ok
1
Jurek 2016-06-23 12:19:09
@Do Henka a na jakim stanowisku pracujesz? Ja właśnie zastanawiam się, czy aplikować na pracownika ochrony.
MILORD 2016-06-23 13:44:20
CO TY ZA GŁUPOTY WYPISUJESZ DOPŁATA DO LEKARSTW JEST
1
Piotr 2016-06-23 16:05:46
Widzę że są tutaj całkiem fajne ogłoszenia dla sprzątaczek, wiem, że może to brzmi dziwnie, że się tym podniecam, ale moja mama tak pracuje i mam nadzieję, że załapie się tutaj, w Bystrzycy nie ma wiele pracy
Piter 2016-06-26 07:21:09
Powiem wam jak to wygląda z drugiej strony, nasz zakład zatrudnia firmę ochroniarską pracuje tam 5 pracowników niepełnosprawnych i płacimy co miesiąc tej firmie 35 tys. zł a pracownicy u nich zarabiają 5 zł na godz. czyli razem z zusami i innymi pierdolami 8 tys. a reszta idzie dla złodziei, oprócz tego dostają kasę z PFRON - to jest kurw*a biznes na niepełnosprawnych
dfg 2016-06-26 12:10:21
hej hej @Piotr wiesz co no tych sprzataczek biurowych no to w Chorzowie chyba poszukuja z tego co pamietam no to tam jest oferowana jest umowa o prace a do zadan to standardowo nalezy sprzątanie biur, pomieszczeń socjalnych i ciągów komunikacyjnych..
weranda 2016-07-14 00:40:03
jak widze te wszystkie komętarze to az włos mi się jeży ludzi obudcie się póki pora to że są umowy o prace to super ale zastanówcie sie czemu zatrudniają z grupami umiarkowanymi lub znacznymi z kuli wysokich dodatków a jezeli chodzi o premie to w jeden mesiąc dadzą a w drugi zabiorą i tak się kręci te koło jeżeli chodzi o nadgodzny nie wolno podstawiać umów do podpisania by ludzie za swoją zgoda pracowali 8 godzin jak na umiarkowanym przysługuje 7 ale jak ktoś podpisze oni sa kryci ta firma powinna byc kontrolowana przez inspekcje pracy
magi 2016-07-14 08:48:47
czy w takim razie warto się zatrudnić i was jako pracownik ogólnobudowlany i czy żadnych problemów oraz niespodzianek nie będzie? podobno nawet zakwaterowanie oferujecie w KRakowie i nie ukrywam interesują mnie szczegóły odnośnie tego zakwaterowania.
Wacek 2016-07-18 20:54:00
W Górze Kalwarii na terenie firmy POLSPORT zdjęli grzejnik na portierni bo cieć musi być w terenie zimą i będzie mu ciepło ! Tylko że tam inna firma ochrania .
wikt 2016-07-18 21:11:49
pewnie, że możesz tym bardziej, że teraz prowadzą rekrutacje i tak naprawdę maja wiele ofert pracy, na pracownika ogolnobudowlanego rowniez poszukują wiec jezeli posidasz doswiadcznie w budowlanece to masz szanse
1
Zostaw swoją opinię o Probet - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probet