GLOBAL EXPRESS SP. Z O.O.

Warszawa

Opinie o GLOBAL EXPRESS SP. Z O.O.

Aneta 2014-01-17 08:26:45
Kiedyś to była firma z wielkim potencjałem.Byłam klientem tej firmy.Pamiętam kilkanaście lat temu jak prowadzili ją ludzie z wiedzą biznesową i logistyczną.Od momentu kiedy odeszli założyciele firma zmieniła się na niekorzyść dla kurierów i klientów.Marny wizerunek marny koniec.
jaanonim 2014-03-09 19:54:23
Witam
Jestem kurierem w global express i to jakas bzdura co jest powyzej napisane.
Podejrzewam ze sa to wypowiedzi ludzi ktorzy poprostu zostali zwolnieni.
a 2014-04-25 21:41:55
pracowałem tam kilka lat temu i nie mam miłych wspomnień zastraszanie wyzywanie poganianie było na porządku dziennym zarobkowo ok 1700 dobrze że umowa o pracę po próbnym okresie (usunięte przez administratora)
frico 2014-10-16 15:51:48
Potwierdzam wszystko co napisali poprzednicy, umowa o pracę na rok, praca od 8:00 do 18:00 , wynagrodzenie 1500 max 1700 , (usunięte przez administratora) trochę się poprawił stan aut (usunięte przez administratora)
xxx13 2014-11-26 21:39:53
3 dzien list idzie z Polsku do Niemiec.To sa kpiny!!!
pocahontas 2014-12-07 01:18:34
róznica jest z tąd że jeśli się spóźnisz do pracy choćby minutę - dosłownie minutę- to nie dostajesz premii (150zł) również powodem odebrania premii jest brudny samochód.
piegus 2014-12-26 16:51:20
tak zgadzamy się , jednak tak czy siak nie masz tych pieniędzy , bo albo są zabrane albowydane na myjnię , no chyba że wydasz je na myjnię , a spóźnisz się kilka minut do pracy , wtedy jesteś w plecy 300 zł
shogun 2015-03-07 12:02:21
wszystko sie potwierdza co wczesniej jest napisane, zapomnieliscie dodac, ze w biurze non stop leci discopolo, ktore nawet slychac podczas rozmow przez telefon (usunięte przez administratora)
2
Miro 2015-07-31 17:55:45
Pamientam tą firmę jeszcze z czasów kiedy zarządzał nią człowiek z Poznania.Znał robotę na mieście,jak trzeba było siadał za kierownicę i jechał jak zwykły kurier. Szacunek.Mile wspominam minione czasy.Super atmosfera pieniądze dla kurierów na czas każdy robił co do niego należało.
Czytając opinie sądzę że jest to już nie ta sama firma :( Szkoda miło wspomnieć młode lata.
ciupaga 2015-09-18 01:00:23
ty z tym socjalem to żartujesz? Jak ci płacą 1500 to zafundują karnet na fitnes, basen , opiekę medyczną i "kawa gratis" ... echhh marzyciel . Dostaniesz T-shirt z głuupkowatymi napisami i będziesz musiał go nosić , a po miesiącu 1500 zł. (usunięte przez administratora)
1
waldi 2015-11-19 08:25:37
Nie do końca zgadzam się z co poniektórymi opiniami. Pracuję już 2gi miesiąc i moje zarobki kształtują się 2300-2600 więc to co powyżej to pieniactwo albo zmieniły się warunki.
Prac 2015-12-17 07:03:02
Ager nie wiem skąd te twoje doznania z jakiej firmy bo ja to chyba prezesa tej firmy nie widziałem nawet albo nie wiem który to jest....
Co do dyspozytora to może i ciśnieniowy i czasami przeginamy ale z drugiej strony całą odpowiedzialność za serwis miejski jest na jego głowie.
Flota całą odświeżona ( czasy seicento minely) i na bieżąco widzę ze dokupowane są
auta i wyglądają naprawdę na swierze.
Chyba dawno pracowałeś.
Ager 2015-12-27 17:57:44
Fakt pracowałem tam ponad rok temu. Cieszę się, że w końcu do nich dotarło, że jednak bezpieczeństwo kurierów jest ważne i kupują nowe auta. Tamtymi złomami to się zabić można było. Co do prezesa (grzybek) to może ma już wywalone i nie pojawia się w firmie... nie wiem. Dyspozytor niestety z ludźmi nie potrafi normalnie rozmawiać. W ogóle nie nadaje się na to stanowisko, bo po za znajomością topografii Warszawy, trzeba jeszcze mieć umiejętność współpracy z innymi ludźmi, czego on nie potrafi. Często dzwonił i od razu zaczynał się drzeć i sypać jakieś chamskie komentarze, bo niby coś tam źle zrobiłem. A jak już dał dojść do słowa i się dowiedział, że wszystko jest ok, tylko np. status przesyłki w systemie jeszcze się nie zmienił, to słyszałem zwykłe "aha" i koniec rozmowy. I po cholerę taką nerwową atmosferę wprowadzać? W dodatku często wypierał się własnych słów, bo akurat tak mu było na rękę. Już nie muszę chyba nawet wspominać, że zawsze wina była po stronie kuriera, nawet jak go popełnił ten pseudo-dyspozytor albo ktoś z biura.
2
aabbyy 2016-01-13 14:44:17
ager to przez rok to chyba sporo się zmieniło bo z tego co ty piszesz nie wiele się zgadza z obecną sytuacją
w sumie twoja opinia jest zupełnie nie aktualna :(
mis 2016-05-07 17:24:02
@arek na pewno dostaje się jakieś bony czy karty na paliwo - w zależności od tego, jakim samochodem będziesz się poruszał. Ogólne nie ma z tym problemu, firma jest na to przygotowana.
Zostaw swoją opinię o GLOBAL EXPRESS SP. Z O.O. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GLOBAL EXPRESS SP. Z O.O.