Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Poligrafia Janusz Nowak

Pracowałeś w firmie Poligrafia Janusz Nowak i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Współpracownik - 2014-03-25 10:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To właśnie Pan (usunięte przez administratora)- wykazuje się "odwagą"!!!, a raczej jej brakiem, wypowiadając się na anonimowym forum. Bezpośredni kontakt z zarządem firmy - nikogo jeszcze nie skreślił.
Co do zakładu pracy chronionej - to proszę nie mylić z "Ciechocinkiem", piciem kawy i tp. - powierzone zadanie trzeba wykonać na czas.
Cały czas się zastanawiam - dlaczego Państwo nie rezygnujecie z pracy jeżeli jest tak źle, przecież macie Państwo możliwość podjęcia Pracy w innych zakładach, gdzie obowiązują ścisłe normatywy pracy, obowiązujące wszystkich pracowników. Nie wykonanie normy miesięcznej skutkuje rozwiązaniem umowy o prace. Proponuje poczytać na temat konkurencji i przemyśleć swoje uwagi.
Jeszcze raz podkreślam z cała stanowczością Praca jest po to aby ja wykonać, i za wykonana pracę przysługuje wynagrodzenie. Jakość i wydajność pracy decyduje o ocenie pracownika oraz formie jego wynagradzania.
zdjecie uzytkownika
Andzuej - 2014-05-11 00:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację kolego, a wiadomo, że w dzisiejszych czasach najbardziej liczy się kasa i spokój czyli wypłaty i atmosfera w pracy.
zdjecie uzytkownika
zmęczony/a - 2014-07-08 19:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (10)
W zakładzie pracujemy w skandalicznej temperaturze nawet powyżej 37 stopni. nie ma wiatraków, prysznicy (szef wykręcił kurki) oraz zimnych napoi. Zmuszają nas dodatkowo do pracy po godzinach na stawkach normalnych
zdjecie uzytkownika
Pracownik PJN - 2014-07-09 13:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt temperatura jest wysoka (parę dni w roku w okresie letnim) - natomiast jak ma być, ja na zewnątrz budynku jest 35~36 stopni. Woda z dystrybutora jest do picia tylko nikt z niej nie korzysta!
A firma regularnie płaci za wymianę filtrów. Na klimatyzacje nas nie stać!
Nikt nikogo nie zmusza - jeżeli warunki nie odpowiadają, maja Państwo prawo zmienić pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
ODPOWIEDŹ - 2014-07-09 19:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
A czy w Waszych pokoikach na górze też jest 35 stopni? Proszę nie zapominać, że My pracujemy fizycznie. Pracodawca powinien postarać się obniżyć temperaturę. Nie mamy wiatraków!!!!!!!!!! Taki problem kupić parę?! A co z nadgodzinami???? W t a k i c h warunkach. Jasne zawszy można zmienić pracodawcę, firma zawsze znajdzie następnych, których można lekceważąco potraktować. Ale czy to właśnie o to chodzi? I proszę nie pisać że to tylko parę dni, znacznie więcej! Proszę zajrzeć też do wnętrza dystrybutora na wodę, robaków nikt nie ma ochoty pić
zdjecie uzytkownika
Andzuej - 2014-07-09 22:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Przepraszam bardzo, a co prawo pracy mówi o temperaturach w pomieszczeniach gdzie pracują ludzie? Coś mi się wydaje, że można mieć wolne wtedy ....
zdjecie uzytkownika
Ł.N - 2014-07-10 09:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żałuje że uwag Państwo nie zgłaszacie do mnie bezpośrednio....
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-10 20:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy za wiatraki (choć przydałyby się jeszcze może ze dwa na falcówki i jeden dla stołów:)) Ale dziękujemy, że odpowiedział Pan na nasze uwagi. obustronne porozumienie jest ważne. Gdy pracodawca dba o pracownika, ma wtedy więcej oddanych ludzi, którzy chcą z firmą związać się na dłużej. Teraz czekamy na podwyżki. pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
PrAcOwNiK - 2014-08-20 17:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (15)
Nie Da się Ukryć Że FIRMA ZCHODZI NA PSY ... a tą proponowaną Wode z Dystrybutora to Proponuje Niech Napije Sie Pierwszy Cały Zarząd !!!
W Podsumowaniu (DUŻA FIRMA,DUŻY SYF)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-03 17:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mowa tu o pracownikach fizycznych..., a jak jest z pracownikami pracującymi w biurze? Ktoś coś wie ile dostają? I też pracują od 8-18 i w soboty? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
zdjecie uzytkownika
fizyczny - 2014-09-03 21:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
biurowi nie pracują w soboty i na pewno nigdy po tyle godzin. ile dostają? nam nikt nie powie... w tej firmie baaaaaaaaaaaaaardzo źle traktuje sie ludzi. uważajcie na tego pracodawce. przez to predzej czy pozniej firma padnie
zdjecie uzytkownika
Biurowy - 2014-09-04 07:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaka praca, taka płaca!
A o szacunku do pracy to proszę się nie wypowiadać, nie generalizując większość z Państwa nie szanuje pracy, a okazuje to po przez nagminne spóźnienia, nadliczbowe przerwy w pracy, telefony, papieroski nie wspomnę o zaniżania wydajności.
Liczne zaniedbania w obowiązkach, które prowadzą do licznych błędów produkcyjnych, co przenosi się na wynik finansowy firmy! Klienci firmy długo tego nie wytrzymają!

Dzięki Wanszej staranności niedługo FIRMA padnie, a wy razem z nią !!!!
zdjecie uzytkownika
patrzcie na siebie - 2014-09-06 14:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (14)
JAKA PŁACA TAKA PRACA
Ciekawe kto ocenia prace biurowych? Serfowanka po internecie, ploteczki z sąsiadami, papieroski itp itd.
Doceniajcie lepiej tych którzy dobrze pracują lepiej płaćcie to może porządni pracownicy zechcą zostać na dłużej a firma nie będzie zatrudniać wciąż nowych osób bez doświadczenia, przypadkowych,
zdjecie uzytkownika
rzenada - 2014-09-07 15:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
zgadzam się!!!!!!!! Dajcie kamery do biura, ciekawe jakie tam odchodzą hece. Wy chcecie mieć wyrobników Zaniżanie wydajności-śmieszne. Śrubujecie tak zwane normy na taki poziom że nikt nie jest w stanie im sprostać zeby tylko nie dać premii.nie dbacie o higiene pracy. sami zapieprzajcie po 12 godzin na najwyższych obrotach. Pogadamy wtedy! A tak zwany kierownik nie jest w stanie wysiedzieć na hali do22, zwija sie o18 do domku. Latem spieprzaliście z hali bo było za gorąco. Pomyślcie o ludziach, bo poki co dla was liczy się tylko wydajność
zdjecie uzytkownika
jeszcze pracownik... - 2014-09-30 03:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Kopernik grozi zwolnieniami, a ciekawe dlaczego nie może znaleźć nowych pracowników. Ja bym go, wraz z jego bratem, postawiła przy maszynie, na tydzień po 12h. No i jak to robią oni NAKAZAŁA przyjść również w weekend. Może wtedy by zmienili zdanie na temat wyzysku w Ich firmie. Chociaż czego wymagać od człowieka, który nie potrafi dzień dobry powiedzieć, prawda Panie Mikołaju? Tylko łapki w kieszonkach i kulki odbijane rączkami. Jak tak dalej pójdzie, to zostaną oni, emeryci i renciści, oraz ludzie z grupami inwalidzkimi. Kto mądrzejszy, to ucieka. Zwłaszcza ostatnio ukrocila im się lista pracowników...
zdjecie uzytkownika
DzB - 2014-10-01 18:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (16)
Firma rodzinna...Żal...
Problem w tej firmie jest taki, iż synowie nie napracowali się w swoim życiu - dostali udziały w firmie i już - nie dorabiając się w ten sposób niczego...
Stąd bierze się ten brak szacunku do ludzi i brak poszanowania pracy rąk ludzkich... Atmosfera jest niestety kiepska i lepiej nie będzie. Panie w spożywczym sklepie zarabiają więcej od niektórych pracowników w biurze. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-10-04 07:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (16)
Potwierdzam tą opinię. Synowie szefa dorobili się na wyzysku i chciwości. Panie Łukaszu, przecieża ubranka od Hilfigera mało nie kosztują. Zarobki na poziomie skręcania długopisów. Zmuszanie do nadgodzin, za ktore placa jak za normalny czas. Weekendy na tej samej stawce, co normalne dni paracujace. W dobie internetu - czytajcie, bierzcie sobie do serca i nie wchodźcie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-10-04 18:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (15)
Trzoda chlewna i bydło. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
MN - 2014-10-07 16:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
raz jeszcze wszystkich niezadowolonych, dla dobra WASZEGO proszę abyście rozważyli zmianę firmy zamiast oczerniac nas tutaj. Czy to sprawia wam przyjemność?
Po co sie w "tak słabych warunkach" męczycie. Drukarni oferujących lepsze warunki i spokojniejsza prace zakładam że w waszym odczuciu jest wiele.
Nie bede sie odnosił do każdego wpisu, to nie ma sensu. Proponuje zapoznac się z podstawowymi obowiązkami pracowników, zwiazanymi ze świadczeniem umowy o pracę.
Łatwo jest rzucac bezpodstawne oszczerstawa. Zarzucanie mi braku zaangażowania w firme, dorobienia sie czegokolwiek na wyzysku, chciwości i braku pracy własnej jest naprawdę bolesne i dalece nieprawdziwe.
Może i tak , kiedyś firma jak to mowicie padnie, lub po prostu nam odechce sie ja prowadzić. spełnia sie wtedy wasze marzenia - nie będziecie musieli w niej pracować,
pozdrawiam,
Mikołaj Nowak
zdjecie uzytkownika
MS - 2014-10-08 16:46:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (14)
Jest to forum, na którym ludzie mają prawo wyrazić swoją opinię, Pan natomiast może się z tymi opiniami nie zgadzać. Jednak warto wziąć sobie niektóre rzeczy do serca i zacząć chociaż traktować ludzi z szacunkiem. Praca nie jest zła, jest prosta (mówimy o pomocach). Złe jest zmuszanie ludzi do nadgodzin, pod groźbą zwolnienia z pracy. Taką metodę objął człowiek planujący produkcję (Jan P.). Obiecuje terminy, których nie jest w stanie dotrzymać, później biega po hali i narzuca pracę w weekendy, żeby się wyrobić. Tak być nie powinno. Praca po 12 godzin? OK, ale cztery kolejne godziny po ośmiu powinny być lepiej płatne. Tak samo soboty jak i niedzielę. Niestety tak nie jest. Ludzie boja się zwolnic, czy też postawić, no bo gdzie kobieta czy facet po 50tce mogą znaleźć prace??? Tylko u Nowaka, lub w tym podobnych miejscach. Może kiedyś się coś zmieni, na chwile obecną atmosfera jak i zarobki w tej firmie słabe. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Anton - 2014-10-09 05:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (15)
Stabilne warunki pracy, lecz proponują umowę-zlecenie, którą przeciągają prawie do śmierci. Umowę o prace dostaje tylko człowiek, na którym są wstanie dużo zarobić. Zarobki większości osób, to 7,50. Niemiła atmosfera pomiędzy pracownikami a właścicielami.
zdjecie uzytkownika
kiedys pracownik - 2014-10-11 13:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Syf, syf, syf.... nie polecam - uważajcie żeby nie dać się wyrolować
Do obecnych pracowników: NIE BÓJCIE SIĘ ZMIAN - PRACA JEST
Tyle jest w okolicy firm - sam znalazłem prace - lepsze warunki, atmosfera, płatne DOBROWOLNE nadgodziny, socjal na odpowiednim poziomie.
Nie bójcie się odejść od tych wyzyskiwaczy - jak sam pan MN pisze - zmieńcie swoje życie na lepsze :)
Pan wiecznie niezadowolony - prawda w oczy kole - tak?
Nie ma Pan odwagi stanąć twarzą w twarz z problemem... cóż... nic się nie zmieniło w tej kwestii.
Zamiast siedzieć w necie w godzinach pracy niech się pan weźmie porządnie za robote - popracuje choćby tydzień fizycznie - wtedy pogadamy. Żeby nie miał pan złudzeń - nadgodziny dobrowolne-obowiązkowe też. Za najniższą krajową.
Szczerze odradzam.
zdjecie uzytkownika
tyroj - 2014-10-27 03:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No praca jest pewnie, tylko powiedz to ludziom, ktorzy nie moga sobie pozwolic na czeste zmiany pracy, lub boja sie zaryzykowac, bo maja kredyty i rodziny na utrzymaniu. Latwo pwoiedziec mlodej osobie, ktora jeszcze nie czuje presji, stalego zatrudnienia i przynoszenia bezpiecznej chociaz malej pensji
zdjecie uzytkownika
praciownik nr123 - 2014-11-01 18:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Panie Mikołaju Szanowny!
Niestety.... Prowadzenie firmy to oczywiście trudna sprawa, ale bycie porządnym człowiekiem zdecydowanie trudniejsza- a to niestety Panu nie wychodzi. Czy słowo dzień dobry rzeczywiście przez gardło Panu nie może przejść? Czyb aż tak nie szanuje Pan nas, zwykłych roboli? Niech Pan się nad tym zastanowi, chociaż we własnym sumieniy
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-11-01 22:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [praciownik nr123 - 2014-11-01 18:30:11]:
Takie przemowy sa zbedne do czlowieka ktory w zyciu nie przepracowal dnia fizycznie a to co ma dostal od tatusia i teraz fika.Taki element nie zrozumie czlowieka skoro praca fizyczna to dla niego abstrakcja a pojecie pracownik zadowolony to pracownik wydajny to kosmos.

Odradzam kazdemu prace w tym obozie pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poligrafia Janusz Nowak
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x