brak logo

Poligrafia Janusz Nowak

Poznań

Opinie o Poligrafia Janusz Nowak

Bolek 2014-02-16 18:24:10
To tak!!! Przecież 7 zl na godzine to kokosy. Mozesz sobie lolku lecieć po 12 godz +soboty, to może zarobisz na rodzinę. No chyba ze nie masz rodziny a wtedy to żyć nie umierać ha ha
7
anonim 2014-02-16 20:26:08
A za odebrane ludziom premie właściciele jezdzą sobie na wakacje
5
Maks 2014-02-19 14:01:49
A skąd Ty to możesz wiedzieć? Płacę macie rzeczywiście fatalną, ale wychodzenie z takimi oskarżeniami nie jest w porządku. W końcu to szef i może robić co mu się jawnie podoba.
mocny 2014-03-05 15:48:07
Strajkujemy,Strajmujemy,Kopernika za Jajka PowiesićChcemy
9
neutralny 2014-03-05 17:28:30
Sam sobie strajkuj - jak się komuś nie podoba to czemu sobie innej pracy nie znajdą. Jak ci tak źle to droga wolna, zapewne szefowie szybko wakaty uzupełnią.
KOPERNIK 2014-03-05 17:52:02
Zwracam się do wszystkich niezadowolonych pracowników o złożenie wypowiedzenia umowy o pracę / umowy zlecenie. Proponuje poszukać pracodawcy, który spełni Państwa oczekiwania.

Pozdrawiam KOPERNIK
5
Współpracownik 2014-03-25 10:03:32
To właśnie Pan (usunięte przez administratora)- wykazuje się "odwagą"!!!, a raczej jej brakiem, wypowiadając się na anonimowym forum. Bezpośredni kontakt z zarządem firmy - nikogo jeszcze nie skreślił.
Co do zakładu pracy chronionej - to proszę nie mylić z "Ciechocinkiem", piciem kawy i tp. - powierzone zadanie trzeba wykonać na czas.
Cały czas się zastanawiam - dlaczego Państwo nie rezygnujecie z pracy jeżeli jest tak źle, przecież macie Państwo możliwość podjęcia Pracy w innych zakładach, gdzie obowiązują ścisłe normatywy pracy, obowiązujące wszystkich pracowników. Nie wykonanie normy miesięcznej skutkuje rozwiązaniem umowy o prace. Proponuje poczytać na temat konkurencji i przemyśleć swoje uwagi.
Jeszcze raz podkreślam z cała stanowczością Praca jest po to aby ja wykonać, i za wykonana pracę przysługuje wynagrodzenie. Jakość i wydajność pracy decyduje o ocenie pracownika oraz formie jego wynagradzania.
2
Andzuej 2014-05-11 00:48:59
Masz rację kolego, a wiadomo, że w dzisiejszych czasach najbardziej liczy się kasa i spokój czyli wypłaty i atmosfera w pracy.
zmęczony/a 2014-07-08 19:14:02
W zakładzie pracujemy w skandalicznej temperaturze nawet powyżej 37 stopni. nie ma wiatraków, prysznicy (szef wykręcił kurki) oraz zimnych napoi. Zmuszają nas dodatkowo do pracy po godzinach na stawkach normalnych
10
Pracownik PJN 2014-07-09 13:52:13
Fakt temperatura jest wysoka (parę dni w roku w okresie letnim) - natomiast jak ma być, ja na zewnątrz budynku jest 35~36 stopni. Woda z dystrybutora jest do picia tylko nikt z niej nie korzysta!
A firma regularnie płaci za wymianę filtrów. Na klimatyzacje nas nie stać!
Nikt nikogo nie zmusza - jeżeli warunki nie odpowiadają, maja Państwo prawo zmienić pracodawcę.
2
ODPOWIEDŹ 2014-07-09 19:19:58
A czy w Waszych pokoikach na górze też jest 35 stopni? Proszę nie zapominać, że My pracujemy fizycznie. Pracodawca powinien postarać się obniżyć temperaturę. Nie mamy wiatraków!!!!!!!!!! Taki problem kupić parę?! A co z nadgodzinami???? W t a k i c h warunkach. Jasne zawszy można zmienić pracodawcę, firma zawsze znajdzie następnych, których można lekceważąco potraktować. Ale czy to właśnie o to chodzi? I proszę nie pisać że to tylko parę dni, znacznie więcej! Proszę zajrzeć też do wnętrza dystrybutora na wodę, robaków nikt nie ma ochoty pić
14
Andzuej 2014-07-09 22:23:56
Przepraszam bardzo, a co prawo pracy mówi o temperaturach w pomieszczeniach gdzie pracują ludzie? Coś mi się wydaje, że można mieć wolne wtedy ....
13
Ł.N 2014-07-10 09:37:11
Żałuje że uwag Państwo nie zgłaszacie do mnie bezpośrednio....
2
pracownik 2014-07-10 20:06:05
Dziękujemy za wiatraki (choć przydałyby się jeszcze może ze dwa na falcówki i jeden dla stołów:)) Ale dziękujemy, że odpowiedział Pan na nasze uwagi. obustronne porozumienie jest ważne. Gdy pracodawca dba o pracownika, ma wtedy więcej oddanych ludzi, którzy chcą z firmą związać się na dłużej. Teraz czekamy na podwyżki. pozdrawiamy
anonim 2014-09-03 17:09:26
Witam, mowa tu o pracownikach fizycznych..., a jak jest z pracownikami pracującymi w biurze? Ktoś coś wie ile dostają? I też pracują od 8-18 i w soboty? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
fizyczny 2014-09-03 21:00:11
biurowi nie pracują w soboty i na pewno nigdy po tyle godzin. ile dostają? nam nikt nie powie... w tej firmie baaaaaaaaaaaaaardzo źle traktuje sie ludzi. uważajcie na tego pracodawce. przez to predzej czy pozniej firma padnie
14
Biurowy 2014-09-04 07:43:39
Jaka praca, taka płaca!
A o szacunku do pracy to proszę się nie wypowiadać, nie generalizując większość z Państwa nie szanuje pracy, a okazuje to po przez nagminne spóźnienia, nadliczbowe przerwy w pracy, telefony, papieroski nie wspomnę o zaniżania wydajności.
Liczne zaniedbania w obowiązkach, które prowadzą do licznych błędów produkcyjnych, co przenosi się na wynik finansowy firmy! Klienci firmy długo tego nie wytrzymają!

Dzięki Wanszej staranności niedługo FIRMA padnie, a wy razem z nią !!!!
4
patrzcie na siebie 2014-09-06 14:42:12
JAKA PŁACA TAKA PRACA
Ciekawe kto ocenia prace biurowych? Serfowanka po internecie, ploteczki z sąsiadami, papieroski itp itd.
Doceniajcie lepiej tych którzy dobrze pracują lepiej płaćcie to może porządni pracownicy zechcą zostać na dłużej a firma nie będzie zatrudniać wciąż nowych osób bez doświadczenia, przypadkowych,
15
rzenada 2014-09-07 15:10:15
zgadzam się!!!!!!!! Dajcie kamery do biura, ciekawe jakie tam odchodzą hece. Wy chcecie mieć wyrobników Zaniżanie wydajności-śmieszne. Śrubujecie tak zwane normy na taki poziom że nikt nie jest w stanie im sprostać zeby tylko nie dać premii.nie dbacie o higiene pracy. sami zapieprzajcie po 12 godzin na najwyższych obrotach. Pogadamy wtedy! A tak zwany kierownik nie jest w stanie wysiedzieć na hali do22, zwija sie o18 do domku. Latem spieprzaliście z hali bo było za gorąco. Pomyślcie o ludziach, bo poki co dla was liczy się tylko wydajność
14
MN 2014-10-07 16:18:28
witam,
raz jeszcze wszystkich niezadowolonych, dla dobra WASZEGO proszę abyście rozważyli zmianę firmy zamiast oczerniac nas tutaj. Czy to sprawia wam przyjemność?
Po co sie w "tak słabych warunkach" męczycie. Drukarni oferujących lepsze warunki i spokojniejsza prace zakładam że w waszym odczuciu jest wiele.
Nie bede sie odnosił do każdego wpisu, to nie ma sensu. Proponuje zapoznac się z podstawowymi obowiązkami pracowników, zwiazanymi ze świadczeniem umowy o pracę.
Łatwo jest rzucac bezpodstawne oszczerstawa. Zarzucanie mi braku zaangażowania w firme, dorobienia sie czegokolwiek na wyzysku, chciwości i braku pracy własnej jest naprawdę bolesne i dalece nieprawdziwe.
Może i tak , kiedyś firma jak to mowicie padnie, lub po prostu nam odechce sie ja prowadzić. spełnia sie wtedy wasze marzenia - nie będziecie musieli w niej pracować,
pozdrawiam,
Mikołaj Nowak
MS 2014-10-08 16:46:00
Jest to forum, na którym ludzie mają prawo wyrazić swoją opinię, Pan natomiast może się z tymi opiniami nie zgadzać. Jednak warto wziąć sobie niektóre rzeczy do serca i zacząć chociaż traktować ludzi z szacunkiem. Praca nie jest zła, jest prosta (mówimy o pomocach). Złe jest zmuszanie ludzi do nadgodzin, pod groźbą zwolnienia z pracy. Taką metodę objął człowiek planujący produkcję (Jan P.). Obiecuje terminy, których nie jest w stanie dotrzymać, później biega po hali i narzuca pracę w weekendy, żeby się wyrobić. Tak być nie powinno. Praca po 12 godzin? OK, ale cztery kolejne godziny po ośmiu powinny być lepiej płatne. Tak samo soboty jak i niedzielę. Niestety tak nie jest. Ludzie boja się zwolnic, czy też postawić, no bo gdzie kobieta czy facet po 50tce mogą znaleźć prace??? Tylko u Nowaka, lub w tym podobnych miejscach. Może kiedyś się coś zmieni, na chwile obecną atmosfera jak i zarobki w tej firmie słabe. Nie polecam.
17
Anton 2014-10-09 05:19:47
Stabilne warunki pracy, lecz proponują umowę-zlecenie, którą przeciągają prawie do śmierci. Umowę o prace dostaje tylko człowiek, na którym są wstanie dużo zarobić. Zarobki większości osób, to 7,50. Niemiła atmosfera pomiędzy pracownikami a właścicielami.
17
tyroj 2014-10-27 03:01:50
No praca jest pewnie, tylko powiedz to ludziom, ktorzy nie moga sobie pozwolic na czeste zmiany pracy, lub boja sie zaryzykowac, bo maja kredyty i rodziny na utrzymaniu. Latwo pwoiedziec mlodej osobie, ktora jeszcze nie czuje presji, stalego zatrudnienia i przynoszenia bezpiecznej chociaz malej pensji
1
szeregowy pracownik. 2014-12-04 01:14:34
powiem tyle firma traci na marce przez pana Mikołaja i Łukasza osoby które powinny świecic przykładem , dawać ludziom godziwe zarobki i warunki wtedy wszyscy będą zadowoleni a nie nie robią sobie prawie nic . I oburzaja sie o prawde którą dobrze znają , a jak odejda emeryci i renciści to skończy sie imperium PJN wybudowane przez pana Janusza. a jego synowie miejmy nadzieje wezma się do porządnej ciężkiej fizycznej pracy w podobnej firmie .
pozdrawiam...
3
Gość 2014-12-06 17:30:28
Widzę ze wszyscy nażekaja u nas też.
Dla tych co tak prace szanują proponuje Amazon w sadach ciekawe czy nie zmienimy zdania.
Mamy wybór - albo sielanka, albo napierdalanka i to za ta sama kasę !!!
!!!!!!!!! 2015-01-18 20:18:21
Wlasnie dostaliśmy podwyżki hura! Bo ustawowo podskoczyła n a j n i z sz a krajowa. marne grosze ale zawsze coś. szczęście nie trwało dlugo bo zaraz zabrano nam 10pr.dodatku nocnego podobno minimum to 20, my mielismy 30, rozpusta! szkoda tylko że właściciele zapomnieli o tym że powini płacić 50-siątki za pracę w sobote(przeczytajcie kodeks). Może ktoś powinien się tym wreszcie zainteresować
6
oferta pracy 2015-04-20 12:06:16
Czytając opinnie jakas porazka .... Czy nadal tam tak jest zaproponowano mi ich ofertę na bezrobociu sugerują ze zarobki miesięczne to 2,548zl i podwyzka po tygodniu jesli dana osoba sie sprawdzi ..... Wierzyc w to czy prawda jest zupełnie inna pozdrawiam ?????????
2
x 2015-05-09 23:00:48
a ich sługus niejaki JP to dopiero ściemniacz, nie wierzcie mu, zależy mu tylko na stanowisku, ludźmi manipuluje
2
tomek 2015-07-17 17:09:07
wydaje mi się, że troche przesadzasz a tą opini @x. Jeśli faktycznie jest tak źle jak mogłoby się wydawać to prosiłbym bardzo o podanie przykładu. Wczesniej pracownicy byli zadowoleni sądząc po wczesniejszych wpisach, więc nie wiem czy teraz nagle atmosfera w firmie i warunki zmieniły się na aż tak gorsze?
Pracownik produkcji 2015-07-22 08:16:56
Widzę że wszyscy mają skłoności do przesady, narzekają a nie wiedza jak jest źle u innych pracodawców. Fakt jest ciepło, ale jak ma być w okresie letnim, jeżeli na zewnątrz jest 32-35 stopni!!
Słyszałem ze Pan Łukasz chce przy udziale dotacji z Zus-u zamontować folię na świetliki, i wykonać dodatkową wentylację z systemem nawilżania - co obniżyć temperaturę na halach produkcyjnych i poprawić mikroklimat! Liczę ze ta inicjatywa się powiedzie.
prawdziwy pracownik produkcji 2015-07-27 11:22:12
my też słyszeliśmy... już daaaaaaaawno temu....
luki 2015-08-16 19:07:03
witam jakie warunki chce tam pszejsc.warto
xyz 2015-08-19 19:27:46
@luki hehe pewnie że warto,pszejść się możesz...
tomek 2015-08-27 18:09:46
tak samo uważam, jeśli chodzi o rozmowe rekrutacyjną to zawsze warto zobaczyć do firma ma do zaoferowania, a i Ty się przy okazji dowiesz czy nie powienieneś się z czegoś podszkolić żeby mieć lepszą prace. Podobno u nich nie a skompilowanych procesów rekrutacyjnych, wiec da się to jakoś przejść na pewno.
NOWAK 2015-08-27 21:33:29
Jeżeli tak uważasz to proszę zmień pracodawcę!
Nowak 2015-08-27 21:36:11
Warto
edrfv 2015-09-27 01:18:50
dosyć niedawno przeglądałem ogłoszenia z ofertami pracy w internecie i natknąłem się na to od firmy Poligrafia janusz Nowak Sp. z o.o., wiecie że nadal poszukują osób do prac na stanowisko magazyniera, pomocnika drukarza w Poznaniu/ Wysogotowiu , możliwość przyuczenia, wymagana jest sumienność, dyspozycyjność.
oko 2016-01-23 12:07:38
Podoba mi się, że firma poligraficzna szuka osób do przyuczenia. Zazwyczaj takie przedsiębiorstwa wymagają doświadczenia, a tu widać otwartość na chętnych ludzi @edrfv
olaf 2016-01-24 01:07:43
pracował() tam, z tym przyuczeniem jest tak ,ze jak nie trafisz z nauczycielem to nic się nie nauczysz i cię wyp.... a jak się uda i czegoś się już dowiesz to tylko tyle że twoje zarobki i tak nie mogą wzrosnąć bo ścieżka kariery tego nie przewiduje.
alfabeta 2016-01-25 12:14:18
@oko, no dokładnie, mnie również zainteresowało to ogłoszenie na pomocnika drukarza, wystawili je ledwo 4 dni temu. W dodatku oferują umowe o pracę, a także jest szansa na awans później na drukarza.
dozolo 2016-02-02 13:52:15
alfabeta a dowiadywałeś się jakie wstępnie warunki są gwarantowane - chodzi mi tutaj przede wszystkim o podstawę. Mi obiło się o uszy, że na niższych stanowiskach dostaje się jakoś najniższą krajową.
34r 2016-02-07 16:48:24
bardzo mozliwe ze tak wlasnie jest..chcoiaz moze to tez zalezy od stanowsika, teraz szukaja magazyniera wymagane jest doświadczenie zawodowe - znajomość branży poligraficznej
kirgiusz 2016-02-15 16:02:27
Wymagania wysokie nie są @34r bowiem uprawnienia na wózek widłowy to standard przy pracy w magazynie. A w tym przypadku wystarczy mieć wykształcenie średnie tylko.
radzik 2016-03-04 17:51:17
co do pracy w poligrafi to przyznam ,że nie mam osobiście doświadczenia ale pracował tutaj mój jeden ze znajomych i opowiadał , że szczerze może polecić.
jakis 2016-04-06 17:59:45
bardzo zły pracodawca, najnizsze stawki, produkcyjni sa poto by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] człowiek sie nie liczy
jhbjmhb 2016-04-08 22:48:16
a próbowaliście robić coś, cokolwiek w kwestii podniesienia płacy @jakis? Zawsze takie rzeczy trzeba wyjaśniać w firmie i chociaż starać się poprawić swój byt...
bęc 2016-05-14 08:13:31
Nie wiem jaka teraz panuje atmosfera w firmie, może wiecie jak to teraz wygląda? Fajnie by się było załapać.
Putin 2016-06-07 19:13:54
Zajebiste zarobki jak pelno ukraincow to musi byc super i co drugi to dupowlaz no i jolka ktora nie doswiadczyla normalnego zycia
pol 2016-06-19 22:55:24
@Putin no rozumiemy wszyscy tówj sarkazm, no ale może mimo wszystko nie jest az tak źle jak tutaj mówisz??
123 2016-08-28 14:12:45
jeszcze chwila i wszyscy polacy beda spadać z tego beznadziejnego zakładu. nikt już nie jest zadowolony. najnizsze stawki w okolicy
Zostaw swoją opinię o Poligrafia Janusz Nowak - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poligrafia Janusz Nowak