Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Poligrafia Janusz Nowak

Pracowałeś w firmie Poligrafia Janusz Nowak i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Abraham - 2012-01-21 12:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogólnie atmosfera nerwówki. Zmieniły się zasady wraz z przeniesieniem firmy na wysogotowa. Wszyscy lotają w strachu. Średnia na godzinę to marne 6 zł.(taką stawkę mają pomoce) Operatorzy mają zróżnicowane stawki i nie są to jakieś krytyczne pieniądze.Zapraszam na dukarza. Całkiem, całkiem ;) 3 zmiany, 5 dni w tyg, szykuj się na weekendy.Szef bardzo wporządku za to synusie wojują ;0
zdjecie uzytkownika
wole mieć jeszcze prace... - 2012-06-18 12:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, pracuje w tej firmie już jakiś czas i atmosfera w pracy nie jest zła, ale jeżeli chodzi o zarobki to jest bardzo marnie. Właściciele płacą za nadgodziny, tyle samo jak za każdą inną godzine pracy, w soboty też normalna stawka bez żadnych +50%. Ogólnie patrzą wszędzie gdzie zaoszczędzić i mieć więcej dla siebie. Nie da się dorobić w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-12-23 22:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Do puki (usunięte przez administratora)w tej Firmie czymie ręke nad wszystkim , tak długo Firma sie trzyma i Interes się kręci. A Jak Tylko (usunięte przez administratora)Przejmie SAM w swe Ręce Ster ! to ta Firma Długo nie pociagnie.
Kopernikowi najlepiej wychodzi po Hali latanie ,z rękoma w kiejdach (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-02-16 12:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi sie wydaje że każdemu źle, jak sie nie chce robić. Jest czasami faktycznie ciężko, ale da sie zarobić!
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2014-02-16 18:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
To tak!!! Przecież 7 zl na godzine to kokosy. Mozesz sobie lolku lecieć po 12 godz +soboty, to może zarobisz na rodzinę. No chyba ze nie masz rodziny a wtedy to żyć nie umierać ha ha
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-02-16 20:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
A za odebrane ludziom premie właściciele jezdzą sobie na wakacje
zdjecie uzytkownika
Maks - 2014-02-19 14:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd Ty to możesz wiedzieć? Płacę macie rzeczywiście fatalną, ale wychodzenie z takimi oskarżeniami nie jest w porządku. W końcu to szef i może robić co mu się jawnie podoba.
zdjecie uzytkownika
mocny - 2014-03-05 15:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Strajkujemy,Strajmujemy,Kopernika za Jajka PowiesićChcemy
zdjecie uzytkownika
neutralny - 2014-03-05 17:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam sobie strajkuj - jak się komuś nie podoba to czemu sobie innej pracy nie znajdą. Jak ci tak źle to droga wolna, zapewne szefowie szybko wakaty uzupełnią.
zdjecie uzytkownika
KOPERNIK - 2014-03-05 17:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Zwracam się do wszystkich niezadowolonych pracowników o złożenie wypowiedzenia umowy o pracę / umowy zlecenie. Proponuje poszukać pracodawcy, który spełni Państwa oczekiwania.

Pozdrawiam KOPERNIK
zdjecie uzytkownika
Współpracownik - 2014-03-25 10:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To właśnie Pan (usunięte przez administratora)- wykazuje się "odwagą"!!!, a raczej jej brakiem, wypowiadając się na anonimowym forum. Bezpośredni kontakt z zarządem firmy - nikogo jeszcze nie skreślił.
Co do zakładu pracy chronionej - to proszę nie mylić z "Ciechocinkiem", piciem kawy i tp. - powierzone zadanie trzeba wykonać na czas.
Cały czas się zastanawiam - dlaczego Państwo nie rezygnujecie z pracy jeżeli jest tak źle, przecież macie Państwo możliwość podjęcia Pracy w innych zakładach, gdzie obowiązują ścisłe normatywy pracy, obowiązujące wszystkich pracowników. Nie wykonanie normy miesięcznej skutkuje rozwiązaniem umowy o prace. Proponuje poczytać na temat konkurencji i przemyśleć swoje uwagi.
Jeszcze raz podkreślam z cała stanowczością Praca jest po to aby ja wykonać, i za wykonana pracę przysługuje wynagrodzenie. Jakość i wydajność pracy decyduje o ocenie pracownika oraz formie jego wynagradzania.
zdjecie uzytkownika
Andzuej - 2014-05-11 00:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację kolego, a wiadomo, że w dzisiejszych czasach najbardziej liczy się kasa i spokój czyli wypłaty i atmosfera w pracy.
zdjecie uzytkownika
zmęczony/a - 2014-07-08 19:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (10)
W zakładzie pracujemy w skandalicznej temperaturze nawet powyżej 37 stopni. nie ma wiatraków, prysznicy (szef wykręcił kurki) oraz zimnych napoi. Zmuszają nas dodatkowo do pracy po godzinach na stawkach normalnych
zdjecie uzytkownika
Pracownik PJN - 2014-07-09 13:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Fakt temperatura jest wysoka (parę dni w roku w okresie letnim) - natomiast jak ma być, ja na zewnątrz budynku jest 35~36 stopni. Woda z dystrybutora jest do picia tylko nikt z niej nie korzysta!
A firma regularnie płaci za wymianę filtrów. Na klimatyzacje nas nie stać!
Nikt nikogo nie zmusza - jeżeli warunki nie odpowiadają, maja Państwo prawo zmienić pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
ODPOWIEDŹ - 2014-07-09 19:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
A czy w Waszych pokoikach na górze też jest 35 stopni? Proszę nie zapominać, że My pracujemy fizycznie. Pracodawca powinien postarać się obniżyć temperaturę. Nie mamy wiatraków!!!!!!!!!! Taki problem kupić parę?! A co z nadgodzinami???? W t a k i c h warunkach. Jasne zawszy można zmienić pracodawcę, firma zawsze znajdzie następnych, których można lekceważąco potraktować. Ale czy to właśnie o to chodzi? I proszę nie pisać że to tylko parę dni, znacznie więcej! Proszę zajrzeć też do wnętrza dystrybutora na wodę, robaków nikt nie ma ochoty pić
zdjecie uzytkownika
Andzuej - 2014-07-09 22:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Przepraszam bardzo, a co prawo pracy mówi o temperaturach w pomieszczeniach gdzie pracują ludzie? Coś mi się wydaje, że można mieć wolne wtedy ....
zdjecie uzytkownika
Ł.N - 2014-07-10 09:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żałuje że uwag Państwo nie zgłaszacie do mnie bezpośrednio....
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-10 20:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy za wiatraki (choć przydałyby się jeszcze może ze dwa na falcówki i jeden dla stołów:)) Ale dziękujemy, że odpowiedział Pan na nasze uwagi. obustronne porozumienie jest ważne. Gdy pracodawca dba o pracownika, ma wtedy więcej oddanych ludzi, którzy chcą z firmą związać się na dłużej. Teraz czekamy na podwyżki. pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-03 17:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mowa tu o pracownikach fizycznych..., a jak jest z pracownikami pracującymi w biurze? Ktoś coś wie ile dostają? I też pracują od 8-18 i w soboty? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
zdjecie uzytkownika
fizyczny - 2014-09-03 21:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
biurowi nie pracują w soboty i na pewno nigdy po tyle godzin. ile dostają? nam nikt nie powie... w tej firmie baaaaaaaaaaaaaardzo źle traktuje sie ludzi. uważajcie na tego pracodawce. przez to predzej czy pozniej firma padnie
zdjecie uzytkownika
Biurowy - 2014-09-04 07:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jaka praca, taka płaca!
A o szacunku do pracy to proszę się nie wypowiadać, nie generalizując większość z Państwa nie szanuje pracy, a okazuje to po przez nagminne spóźnienia, nadliczbowe przerwy w pracy, telefony, papieroski nie wspomnę o zaniżania wydajności.
Liczne zaniedbania w obowiązkach, które prowadzą do licznych błędów produkcyjnych, co przenosi się na wynik finansowy firmy! Klienci firmy długo tego nie wytrzymają!

Dzięki Wanszej staranności niedługo FIRMA padnie, a wy razem z nią !!!!
zdjecie uzytkownika
patrzcie na siebie - 2014-09-06 14:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (15)
JAKA PŁACA TAKA PRACA
Ciekawe kto ocenia prace biurowych? Serfowanka po internecie, ploteczki z sąsiadami, papieroski itp itd.
Doceniajcie lepiej tych którzy dobrze pracują lepiej płaćcie to może porządni pracownicy zechcą zostać na dłużej a firma nie będzie zatrudniać wciąż nowych osób bez doświadczenia, przypadkowych,
zdjecie uzytkownika
rzenada - 2014-09-07 15:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
zgadzam się!!!!!!!! Dajcie kamery do biura, ciekawe jakie tam odchodzą hece. Wy chcecie mieć wyrobników Zaniżanie wydajności-śmieszne. Śrubujecie tak zwane normy na taki poziom że nikt nie jest w stanie im sprostać zeby tylko nie dać premii.nie dbacie o higiene pracy. sami zapieprzajcie po 12 godzin na najwyższych obrotach. Pogadamy wtedy! A tak zwany kierownik nie jest w stanie wysiedzieć na hali do22, zwija sie o18 do domku. Latem spieprzaliście z hali bo było za gorąco. Pomyślcie o ludziach, bo poki co dla was liczy się tylko wydajność
zdjecie uzytkownika
MN - 2014-10-07 16:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
raz jeszcze wszystkich niezadowolonych, dla dobra WASZEGO proszę abyście rozważyli zmianę firmy zamiast oczerniac nas tutaj. Czy to sprawia wam przyjemność?
Po co sie w "tak słabych warunkach" męczycie. Drukarni oferujących lepsze warunki i spokojniejsza prace zakładam że w waszym odczuciu jest wiele.
Nie bede sie odnosił do każdego wpisu, to nie ma sensu. Proponuje zapoznac się z podstawowymi obowiązkami pracowników, zwiazanymi ze świadczeniem umowy o pracę.
Łatwo jest rzucac bezpodstawne oszczerstawa. Zarzucanie mi braku zaangażowania w firme, dorobienia sie czegokolwiek na wyzysku, chciwości i braku pracy własnej jest naprawdę bolesne i dalece nieprawdziwe.
Może i tak , kiedyś firma jak to mowicie padnie, lub po prostu nam odechce sie ja prowadzić. spełnia sie wtedy wasze marzenia - nie będziecie musieli w niej pracować,
pozdrawiam,
Mikołaj Nowak
zdjecie uzytkownika
MS - 2014-10-08 16:46:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (17)
Jest to forum, na którym ludzie mają prawo wyrazić swoją opinię, Pan natomiast może się z tymi opiniami nie zgadzać. Jednak warto wziąć sobie niektóre rzeczy do serca i zacząć chociaż traktować ludzi z szacunkiem. Praca nie jest zła, jest prosta (mówimy o pomocach). Złe jest zmuszanie ludzi do nadgodzin, pod groźbą zwolnienia z pracy. Taką metodę objął człowiek planujący produkcję (Jan P.). Obiecuje terminy, których nie jest w stanie dotrzymać, później biega po hali i narzuca pracę w weekendy, żeby się wyrobić. Tak być nie powinno. Praca po 12 godzin? OK, ale cztery kolejne godziny po ośmiu powinny być lepiej płatne. Tak samo soboty jak i niedzielę. Niestety tak nie jest. Ludzie boja się zwolnic, czy też postawić, no bo gdzie kobieta czy facet po 50tce mogą znaleźć prace??? Tylko u Nowaka, lub w tym podobnych miejscach. Może kiedyś się coś zmieni, na chwile obecną atmosfera jak i zarobki w tej firmie słabe. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Anton - 2014-10-09 05:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (17)
Stabilne warunki pracy, lecz proponują umowę-zlecenie, którą przeciągają prawie do śmierci. Umowę o prace dostaje tylko człowiek, na którym są wstanie dużo zarobić. Zarobki większości osób, to 7,50. Niemiła atmosfera pomiędzy pracownikami a właścicielami.
zdjecie uzytkownika
tyroj - 2014-10-27 03:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No praca jest pewnie, tylko powiedz to ludziom, ktorzy nie moga sobie pozwolic na czeste zmiany pracy, lub boja sie zaryzykowac, bo maja kredyty i rodziny na utrzymaniu. Latwo pwoiedziec mlodej osobie, ktora jeszcze nie czuje presji, stalego zatrudnienia i przynoszenia bezpiecznej chociaz malej pensji
zdjecie uzytkownika
szeregowy pracownik. - 2014-12-04 01:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
powiem tyle firma traci na marce przez pana Mikołaja i Łukasza osoby które powinny świecic przykładem , dawać ludziom godziwe zarobki i warunki wtedy wszyscy będą zadowoleni a nie nie robią sobie prawie nic . I oburzaja sie o prawde którą dobrze znają , a jak odejda emeryci i renciści to skończy sie imperium PJN wybudowane przez pana Janusza. a jego synowie miejmy nadzieje wezma się do porządnej ciężkiej fizycznej pracy w podobnej firmie .
pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-06 17:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę ze wszyscy nażekaja u nas też.
Dla tych co tak prace szanują proponuje Amazon w sadach ciekawe czy nie zmienimy zdania.
Mamy wybór - albo sielanka, albo napierdalanka i to za ta sama kasę !!!
zdjecie uzytkownika
!!!!!!!!! - 2015-01-18 20:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Wlasnie dostaliśmy podwyżki hura! Bo ustawowo podskoczyła n a j n i z sz a krajowa. marne grosze ale zawsze coś. szczęście nie trwało dlugo bo zaraz zabrano nam 10pr.dodatku nocnego podobno minimum to 20, my mielismy 30, rozpusta! szkoda tylko że właściciele zapomnieli o tym że powini płacić 50-siątki za pracę w sobote(przeczytajcie kodeks). Może ktoś powinien się tym wreszcie zainteresować
zdjecie uzytkownika
oferta pracy - 2015-04-20 12:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytając opinnie jakas porazka .... Czy nadal tam tak jest zaproponowano mi ich ofertę na bezrobociu sugerują ze zarobki miesięczne to 2,548zl i podwyzka po tygodniu jesli dana osoba sie sprawdzi ..... Wierzyc w to czy prawda jest zupełnie inna pozdrawiam ?????????
zdjecie uzytkownika
x - 2015-05-09 23:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a ich sługus niejaki JP to dopiero ściemniacz, nie wierzcie mu, zależy mu tylko na stanowisku, ludźmi manipuluje
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-07-17 17:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że troche przesadzasz a tą opini @x. Jeśli faktycznie jest tak źle jak mogłoby się wydawać to prosiłbym bardzo o podanie przykładu. Wczesniej pracownicy byli zadowoleni sądząc po wczesniejszych wpisach, więc nie wiem czy teraz nagle atmosfera w firmie i warunki zmieniły się na aż tak gorsze?
zdjecie uzytkownika
Pracownik produkcji - 2015-07-22 08:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że wszyscy mają skłoności do przesady, narzekają a nie wiedza jak jest źle u innych pracodawców. Fakt jest ciepło, ale jak ma być w okresie letnim, jeżeli na zewnątrz jest 32-35 stopni!!
Słyszałem ze Pan Łukasz chce przy udziale dotacji z Zus-u zamontować folię na świetliki, i wykonać dodatkową wentylację z systemem nawilżania - co obniżyć temperaturę na halach produkcyjnych i poprawić mikroklimat! Liczę ze ta inicjatywa się powiedzie.
zdjecie uzytkownika
prawdziwy pracownik produkcji - 2015-07-27 11:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
my też słyszeliśmy... już daaaaaaaawno temu....
zdjecie uzytkownika
luki - 2015-08-16 19:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jakie warunki chce tam pszejsc.warto
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-08-19 19:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luki - 2015-08-16 19:07:03]:
@luki hehe pewnie że warto,pszejść się możesz...
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-08-27 18:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak samo uważam, jeśli chodzi o rozmowe rekrutacyjną to zawsze warto zobaczyć do firma ma do zaoferowania, a i Ty się przy okazji dowiesz czy nie powienieneś się z czegoś podszkolić żeby mieć lepszą prace. Podobno u nich nie a skompilowanych procesów rekrutacyjnych, wiec da się to jakoś przejść na pewno.
zdjecie uzytkownika
NOWAK - 2015-08-27 21:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli tak uważasz to proszę zmień pracodawcę!
zdjecie uzytkownika
Nowak - 2015-08-27 21:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto
zdjecie uzytkownika
edrfv - 2015-09-27 01:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dosyć niedawno przeglądałem ogłoszenia z ofertami pracy w internecie i natknąłem się na to od firmy Poligrafia janusz Nowak Sp. z o.o., wiecie że nadal poszukują osób do prac na stanowisko magazyniera, pomocnika drukarza w Poznaniu/ Wysogotowiu , możliwość przyuczenia, wymagana jest sumienność, dyspozycyjność.
zdjecie uzytkownika
oko - 2016-01-23 12:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podoba mi się, że firma poligraficzna szuka osób do przyuczenia. Zazwyczaj takie przedsiębiorstwa wymagają doświadczenia, a tu widać otwartość na chętnych ludzi @edrfv
zdjecie uzytkownika
olaf - 2016-01-24 01:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracował() tam, z tym przyuczeniem jest tak ,ze jak nie trafisz z nauczycielem to nic się nie nauczysz i cię wyp.... a jak się uda i czegoś się już dowiesz to tylko tyle że twoje zarobki i tak nie mogą wzrosnąć bo ścieżka kariery tego nie przewiduje.
zdjecie uzytkownika
alfabeta - 2016-01-25 12:14:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oko, no dokładnie, mnie również zainteresowało to ogłoszenie na pomocnika drukarza, wystawili je ledwo 4 dni temu. W dodatku oferują umowe o pracę, a także jest szansa na awans później na drukarza.
zdjecie uzytkownika
dozolo - 2016-02-02 13:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
alfabeta a dowiadywałeś się jakie wstępnie warunki są gwarantowane - chodzi mi tutaj przede wszystkim o podstawę. Mi obiło się o uszy, że na niższych stanowiskach dostaje się jakoś najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
34r - 2016-02-07 16:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo mozliwe ze tak wlasnie jest..chcoiaz moze to tez zalezy od stanowsika, teraz szukaja magazyniera wymagane jest doświadczenie zawodowe - znajomość branży poligraficznej
zdjecie uzytkownika
kirgiusz - 2016-02-15 16:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymagania wysokie nie są @34r bowiem uprawnienia na wózek widłowy to standard przy pracy w magazynie. A w tym przypadku wystarczy mieć wykształcenie średnie tylko.
zdjecie uzytkownika
radzik - 2016-03-04 17:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do pracy w poligrafi to przyznam ,że nie mam osobiście doświadczenia ale pracował tutaj mój jeden ze znajomych i opowiadał , że szczerze może polecić.
zdjecie uzytkownika
jakis - 2016-04-06 17:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo zły pracodawca, najnizsze stawki, produkcyjni sa poto by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] człowiek sie nie liczy
zdjecie uzytkownika
jhbjmhb - 2016-04-08 22:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a próbowaliście robić coś, cokolwiek w kwestii podniesienia płacy @jakis? Zawsze takie rzeczy trzeba wyjaśniać w firmie i chociaż starać się poprawić swój byt...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Poligrafia Janusz Nowak!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poligrafia Janusz Nowak
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert