brak logo

Poligrafia Janusz Nowak

Poznań

Opinie o Poligrafia Janusz Nowak

Abraham 2012-01-21 12:21:08
Ogólnie atmosfera nerwówki. Zmieniły się zasady wraz z przeniesieniem firmy na wysogotowa. Wszyscy lotają w strachu. Średnia na godzinę to marne 6 zł.(taką stawkę mają pomoce) Operatorzy mają zróżnicowane stawki i nie są to jakieś krytyczne pieniądze.Zapraszam na dukarza. Całkiem, całkiem ;) 3 zmiany, 5 dni w tyg, szykuj się na weekendy.Szef bardzo wporządku za to synusie wojują ;0
3
wole mieć jeszcze prace... 2012-06-18 12:21:28
Witam, pracuje w tej firmie już jakiś czas i atmosfera w pracy nie jest zła, ale jeżeli chodzi o zarobki to jest bardzo marnie. Właściciele płacą za nadgodziny, tyle samo jak za każdą inną godzine pracy, w soboty też normalna stawka bez żadnych +50%. Ogólnie patrzą wszędzie gdzie zaoszczędzić i mieć więcej dla siebie. Nie da się dorobić w tej firmie.
1
były pracownik 2013-12-23 22:07:29
Do puki (usunięte przez administratora)w tej Firmie czymie ręke nad wszystkim , tak długo Firma sie trzyma i Interes się kręci. A Jak Tylko (usunięte przez administratora)Przejmie SAM w swe Ręce Ster ! to ta Firma Długo nie pociagnie.
Kopernikowi najlepiej wychodzi po Hali latanie ,z rękoma w kiejdach (usunięte przez administratora)
3
Lolek 2014-02-16 12:52:20
A mi sie wydaje że każdemu źle, jak sie nie chce robić. Jest czasami faktycznie ciężko, ale da sie zarobić!
Bolek 2014-02-16 18:24:10
To tak!!! Przecież 7 zl na godzine to kokosy. Mozesz sobie lolku lecieć po 12 godz +soboty, to może zarobisz na rodzinę. No chyba ze nie masz rodziny a wtedy to żyć nie umierać ha ha
7
anonim 2014-02-16 20:26:08
A za odebrane ludziom premie właściciele jezdzą sobie na wakacje
6
mocny 2014-03-05 15:48:07
Strajkujemy,Strajmujemy,Kopernika za Jajka PowiesićChcemy
9
neutralny 2014-03-05 17:28:30
Sam sobie strajkuj - jak się komuś nie podoba to czemu sobie innej pracy nie znajdą. Jak ci tak źle to droga wolna, zapewne szefowie szybko wakaty uzupełnią.
KOPERNIK 2014-03-05 17:52:02
Zwracam się do wszystkich niezadowolonych pracowników o złożenie wypowiedzenia umowy o pracę / umowy zlecenie. Proponuje poszukać pracodawcy, który spełni Państwa oczekiwania.

Pozdrawiam KOPERNIK
5
Współpracownik 2014-03-25 10:03:32
To właśnie Pan (usunięte przez administratora)- wykazuje się "odwagą"!!!, a raczej jej brakiem, wypowiadając się na anonimowym forum. Bezpośredni kontakt z zarządem firmy - nikogo jeszcze nie skreślił.
Co do zakładu pracy chronionej - to proszę nie mylić z "Ciechocinkiem", piciem kawy i tp. - powierzone zadanie trzeba wykonać na czas.
Cały czas się zastanawiam - dlaczego Państwo nie rezygnujecie z pracy jeżeli jest tak źle, przecież macie Państwo możliwość podjęcia Pracy w innych zakładach, gdzie obowiązują ścisłe normatywy pracy, obowiązujące wszystkich pracowników. Nie wykonanie normy miesięcznej skutkuje rozwiązaniem umowy o prace. Proponuje poczytać na temat konkurencji i przemyśleć swoje uwagi.
Jeszcze raz podkreślam z cała stanowczością Praca jest po to aby ja wykonać, i za wykonana pracę przysługuje wynagrodzenie. Jakość i wydajność pracy decyduje o ocenie pracownika oraz formie jego wynagradzania.
3
zmęczony/a 2014-07-08 19:14:02
W zakładzie pracujemy w skandalicznej temperaturze nawet powyżej 37 stopni. nie ma wiatraków, prysznicy (szef wykręcił kurki) oraz zimnych napoi. Zmuszają nas dodatkowo do pracy po godzinach na stawkach normalnych
10
Pracownik PJN 2014-07-09 13:52:13
Fakt temperatura jest wysoka (parę dni w roku w okresie letnim) - natomiast jak ma być, ja na zewnątrz budynku jest 35~36 stopni. Woda z dystrybutora jest do picia tylko nikt z niej nie korzysta!
A firma regularnie płaci za wymianę filtrów. Na klimatyzacje nas nie stać!
Nikt nikogo nie zmusza - jeżeli warunki nie odpowiadają, maja Państwo prawo zmienić pracodawcę.
2
ODPOWIEDŹ 2014-07-09 19:19:58
A czy w Waszych pokoikach na górze też jest 35 stopni? Proszę nie zapominać, że My pracujemy fizycznie. Pracodawca powinien postarać się obniżyć temperaturę. Nie mamy wiatraków!!!!!!!!!! Taki problem kupić parę?! A co z nadgodzinami???? W t a k i c h warunkach. Jasne zawszy można zmienić pracodawcę, firma zawsze znajdzie następnych, których można lekceważąco potraktować. Ale czy to właśnie o to chodzi? I proszę nie pisać że to tylko parę dni, znacznie więcej! Proszę zajrzeć też do wnętrza dystrybutora na wodę, robaków nikt nie ma ochoty pić
14
Ł.N 2014-07-10 09:37:11
Żałuje że uwag Państwo nie zgłaszacie do mnie bezpośrednio....
2
pracownik 2014-07-10 20:06:05
Dziękujemy za wiatraki (choć przydałyby się jeszcze może ze dwa na falcówki i jeden dla stołów:)) Ale dziękujemy, że odpowiedział Pan na nasze uwagi. obustronne porozumienie jest ważne. Gdy pracodawca dba o pracownika, ma wtedy więcej oddanych ludzi, którzy chcą z firmą związać się na dłużej. Teraz czekamy na podwyżki. pozdrawiamy
anonim 2014-09-03 17:09:26
Witam, mowa tu o pracownikach fizycznych..., a jak jest z pracownikami pracującymi w biurze? Ktoś coś wie ile dostają? I też pracują od 8-18 i w soboty? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
fizyczny 2014-09-03 21:00:11
biurowi nie pracują w soboty i na pewno nigdy po tyle godzin. ile dostają? nam nikt nie powie... w tej firmie baaaaaaaaaaaaaardzo źle traktuje sie ludzi. uważajcie na tego pracodawce. przez to predzej czy pozniej firma padnie
14
Biurowy 2014-09-04 07:43:39
Jaka praca, taka płaca!
A o szacunku do pracy to proszę się nie wypowiadać, nie generalizując większość z Państwa nie szanuje pracy, a okazuje to po przez nagminne spóźnienia, nadliczbowe przerwy w pracy, telefony, papieroski nie wspomnę o zaniżania wydajności.
Liczne zaniedbania w obowiązkach, które prowadzą do licznych błędów produkcyjnych, co przenosi się na wynik finansowy firmy! Klienci firmy długo tego nie wytrzymają!

Dzięki Wanszej staranności niedługo FIRMA padnie, a wy razem z nią !!!!
5
patrzcie na siebie 2014-09-06 14:42:12
JAKA PŁACA TAKA PRACA
Ciekawe kto ocenia prace biurowych? Serfowanka po internecie, ploteczki z sąsiadami, papieroski itp itd.
Doceniajcie lepiej tych którzy dobrze pracują lepiej płaćcie to może porządni pracownicy zechcą zostać na dłużej a firma nie będzie zatrudniać wciąż nowych osób bez doświadczenia, przypadkowych,
15
rzenada 2014-09-07 15:10:15
zgadzam się!!!!!!!! Dajcie kamery do biura, ciekawe jakie tam odchodzą hece. Wy chcecie mieć wyrobników Zaniżanie wydajności-śmieszne. Śrubujecie tak zwane normy na taki poziom że nikt nie jest w stanie im sprostać zeby tylko nie dać premii.nie dbacie o higiene pracy. sami zapieprzajcie po 12 godzin na najwyższych obrotach. Pogadamy wtedy! A tak zwany kierownik nie jest w stanie wysiedzieć na hali do22, zwija sie o18 do domku. Latem spieprzaliście z hali bo było za gorąco. Pomyślcie o ludziach, bo poki co dla was liczy się tylko wydajność
15
MN 2014-10-07 16:18:28
witam,
raz jeszcze wszystkich niezadowolonych, dla dobra WASZEGO proszę abyście rozważyli zmianę firmy zamiast oczerniac nas tutaj. Czy to sprawia wam przyjemność?
Po co sie w "tak słabych warunkach" męczycie. Drukarni oferujących lepsze warunki i spokojniejsza prace zakładam że w waszym odczuciu jest wiele.
Nie bede sie odnosił do każdego wpisu, to nie ma sensu. Proponuje zapoznac się z podstawowymi obowiązkami pracowników, zwiazanymi ze świadczeniem umowy o pracę.
Łatwo jest rzucac bezpodstawne oszczerstawa. Zarzucanie mi braku zaangażowania w firme, dorobienia sie czegokolwiek na wyzysku, chciwości i braku pracy własnej jest naprawdę bolesne i dalece nieprawdziwe.
Może i tak , kiedyś firma jak to mowicie padnie, lub po prostu nam odechce sie ja prowadzić. spełnia sie wtedy wasze marzenia - nie będziecie musieli w niej pracować,
pozdrawiam,
Mikołaj Nowak
1
MS 2014-10-08 16:46:00
Jest to forum, na którym ludzie mają prawo wyrazić swoją opinię, Pan natomiast może się z tymi opiniami nie zgadzać. Jednak warto wziąć sobie niektóre rzeczy do serca i zacząć chociaż traktować ludzi z szacunkiem. Praca nie jest zła, jest prosta (mówimy o pomocach). Złe jest zmuszanie ludzi do nadgodzin, pod groźbą zwolnienia z pracy. Taką metodę objął człowiek planujący produkcję (Jan P.). Obiecuje terminy, których nie jest w stanie dotrzymać, później biega po hali i narzuca pracę w weekendy, żeby się wyrobić. Tak być nie powinno. Praca po 12 godzin? OK, ale cztery kolejne godziny po ośmiu powinny być lepiej płatne. Tak samo soboty jak i niedzielę. Niestety tak nie jest. Ludzie boja się zwolnic, czy też postawić, no bo gdzie kobieta czy facet po 50tce mogą znaleźć prace??? Tylko u Nowaka, lub w tym podobnych miejscach. Może kiedyś się coś zmieni, na chwile obecną atmosfera jak i zarobki w tej firmie słabe. Nie polecam.
18
Anton 2014-10-09 05:19:47
Stabilne warunki pracy, lecz proponują umowę-zlecenie, którą przeciągają prawie do śmierci. Umowę o prace dostaje tylko człowiek, na którym są wstanie dużo zarobić. Zarobki większości osób, to 7,50. Niemiła atmosfera pomiędzy pracownikami a właścicielami.
17
szeregowy pracownik. 2014-12-04 01:14:34
powiem tyle firma traci na marce przez pana Mikołaja i Łukasza osoby które powinny świecic przykładem , dawać ludziom godziwe zarobki i warunki wtedy wszyscy będą zadowoleni a nie nie robią sobie prawie nic . I oburzaja sie o prawde którą dobrze znają , a jak odejda emeryci i renciści to skończy sie imperium PJN wybudowane przez pana Janusza. a jego synowie miejmy nadzieje wezma się do porządnej ciężkiej fizycznej pracy w podobnej firmie .
pozdrawiam...
4
Gość 2014-12-06 17:30:28
Widzę ze wszyscy nażekaja u nas też.
Dla tych co tak prace szanują proponuje Amazon w sadach ciekawe czy nie zmienimy zdania.
Mamy wybór - albo sielanka, albo napierdalanka i to za ta sama kasę !!!
!!!!!!!!! 2015-01-18 20:18:21
Wlasnie dostaliśmy podwyżki hura! Bo ustawowo podskoczyła n a j n i z sz a krajowa. marne grosze ale zawsze coś. szczęście nie trwało dlugo bo zaraz zabrano nam 10pr.dodatku nocnego podobno minimum to 20, my mielismy 30, rozpusta! szkoda tylko że właściciele zapomnieli o tym że powini płacić 50-siątki za pracę w sobote(przeczytajcie kodeks). Może ktoś powinien się tym wreszcie zainteresować
7
oferta pracy 2015-04-20 12:06:16
Czytając opinnie jakas porazka .... Czy nadal tam tak jest zaproponowano mi ich ofertę na bezrobociu sugerują ze zarobki miesięczne to 2,548zl i podwyzka po tygodniu jesli dana osoba sie sprawdzi ..... Wierzyc w to czy prawda jest zupełnie inna pozdrawiam ?????????
2
x 2015-05-09 23:00:48
a ich sługus niejaki JP to dopiero ściemniacz, nie wierzcie mu, zależy mu tylko na stanowisku, ludźmi manipuluje
3
Pracownik produkcji 2015-07-22 08:16:56
Widzę że wszyscy mają skłoności do przesady, narzekają a nie wiedza jak jest źle u innych pracodawców. Fakt jest ciepło, ale jak ma być w okresie letnim, jeżeli na zewnątrz jest 32-35 stopni!!
Słyszałem ze Pan Łukasz chce przy udziale dotacji z Zus-u zamontować folię na świetliki, i wykonać dodatkową wentylację z systemem nawilżania - co obniżyć temperaturę na halach produkcyjnych i poprawić mikroklimat! Liczę ze ta inicjatywa się powiedzie.
prawdziwy pracownik produkcji 2015-07-27 11:22:12
my też słyszeliśmy... już daaaaaaaawno temu....
luki 2015-08-16 19:07:03
witam jakie warunki chce tam pszejsc.warto
xyz 2015-08-19 19:27:46
@luki hehe pewnie że warto,pszejść się możesz...
1
NOWAK 2015-08-27 21:33:29
Jeżeli tak uważasz to proszę zmień pracodawcę!
Nowak 2015-08-27 21:36:11
Warto
olaf 2016-01-24 01:07:43
pracował() tam, z tym przyuczeniem jest tak ,ze jak nie trafisz z nauczycielem to nic się nie nauczysz i cię wyp.... a jak się uda i czegoś się już dowiesz to tylko tyle że twoje zarobki i tak nie mogą wzrosnąć bo ścieżka kariery tego nie przewiduje.
jakis 2016-04-06 17:59:45
bardzo zły pracodawca, najnizsze stawki, produkcyjni sa poto by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] człowiek sie nie liczy
2
Putin 2016-06-07 19:13:54
Zajebiste zarobki jak pelno ukraincow to musi byc super i co drugi to dupowlaz no i jolka ktora nie doswiadczyla normalnego zycia
123 2016-08-28 14:12:45
jeszcze chwila i wszyscy polacy beda spadać z tego beznadziejnego zakładu. nikt już nie jest zadowolony. najnizsze stawki w okolicy
4
Buchbinder 2016-11-25 18:36:34
Oj leute, leute. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Pracuje w niemczech w drukarni i wszedzie jest tak samo :( a u pana Nowaka pracowalem chwile.
unknown 2016-12-06 22:56:08
W de jest tak samo? To ciekawe! Czyli słabe warunki i zarobki tam są, jak twierdzisz że jest tak samo? To co tam robisz gościu? Przeczytaj swoją opinie po wpisaniu i pomyśl jakie głupoty wypisujesz...
1
Zostaw swoją opinię o Poligrafia Janusz Nowak - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poligrafia Janusz Nowak