brak logo

SKOK

Ornontowice

Opinie o SKOK

nareszciewolna 2010-10-23 21:54:36
heh... bardzo długo mi się podobało, kasa fajna i w ogóle... tylko kiedy przyszedł kryzys i sprzedaż siadła, okazało się, że firma docenia mnie jedynie pieniędzmi klientów. nie ma to jak zostać z niemal gołą pensją, która za wysoka nie jest. kiedy oddział był na szczycie rankingów, to kierownik dostał maksymalną podwyżkę. ale pracownicy, którzy na ten sukces zapracowali, już nie. tyle na temat.
Była pracownica 2011-03-22 13:58:59
Masakra, to mało powiedziane!!! Za marne grosze trzeba tam pracować, pod ciągłym niezadowoleniam i wyzwiskami pani prezes ( usunięte przez administratora ) która potrafi zwyzywać i nigdy nie pozwoli wyrazić swojego zdania, do tego straszy ciągłymi zwolnieniami. Pracowałam tam 3 miesiące, i nikomu nie polecam. Iśc do pracy ze strachem w oczach to się mija z celem.
wolny wreszcie 2011-09-28 22:27:52
ludzie..jesli tylko macie inny wybór-nie zastanawiajcie się!kompletny brak poszanowania dla pracowników na dole!!!są od wszystkiego a pracują za gów....kasę..robią tylko na mase biurokratów i prezesa.....ciągłe cięcia i co gorsza POGRÓŻKI...juz zapomnieli jak zwykli pracownicy pikietowali broniąc ich jak był zarząd komisaryczny..generalnie ludzi mają w 4 literach!uciekajcie z dala od tej firmy
anonim 2011-11-07 16:06:35
A jaka jest w ogóle pensja? (chodzi mi o podstawe) Bo oczywiście na rozmowie nikt nie kwap się do tego aby powiedzieć a jak się już człowiek zapyta to następuje zmiana tematu:/
pracownik XXX 2011-12-13 22:11:15
1600 brutto to max, pod warunkiem że masz doświadczenie.... :/
na szczęście już mnie tam nie ma 2012-01-02 21:57:55
kiedy ludzie byli potrzebni aby stać murem za zarządem wówczas pensje i warunki pracy były dobre. Nestety teraz nie jest już tak różowo, brak nakładów i inwestycji w sprzedaż a wymagania na sprzedaż wyższe. Cały czas posądzają cię czy przypadkiem kogoś nie okradłeś czy czegoś nie zabrałeś albo jesteś szpieg Krajówki :)))!!!! . Ludzie pracują bo muszą zapłacic rachunki i trudno tyłek ruszyc jak mają na czas nieokreślony, ale zespoł zdemotywowany i zniechęcony, łamane przepisy prawa pracy bo Prezes sam stanow prawo - jak się mu coś nie podoba to od razu dyscyplinarka a potem sąd prostuje świadecto ale on ma to gdzies woli placić odszkodowania ludziom niż być człowiekiem
ja 2012-01-04 21:19:23
to prawda-prawo pracy jest tu łamane!obowiązują inne zasady...niż w całej Polsce, to ciekawe-prawda?ciągły mobbing!ba....traktują cię jak intruza-to fakt-jesteś za wszystko odpowiedzialny-za to nawet że na górze siedzi banda laików-ale to ty pieprzysz wszystko! ty...niedouczony, nieporadny kasjer zapierdzielający za 1500 brutto!!!a jeszcze ci utną bo sie pomylisz w gąszczu ..jasnych i uściślonych procedur!.jak możesz...niedouczony i niedoszkolony człeku????jak możesz..w tak wymownej instytucji?
nie i jeszcze raz nie!!!! 2012-01-21 11:12:01
jeśli chcesz:
-być codzień mobbingowany i zastraszany
-zarabiać najniższą krajową
-mieć odpowiedzialność finansową
-być ciągle karany sankcjami za procedury których tworzący sami nie rozumieją
-pracować w jednej wielkiej rodzinie-mega fałszywej
-być wyzywany przez pewna osobę która jasno powie ci ze jesteś zerem-choć dla innej firmy mógłbyś być cennym pracownikiem, w którego by inwestowali a nie zastraszali
-aha zajmować się wszystkim-i nie licz że ci ktoś pomoże
-być członkiem sekty
-gdzie Dział Marketingu nie wie co znaczy słowo marketing i wyznacza wszelkie standardy poza reklamą

ZATRUDNIJ SIĘ W SKOK KOPERNIK-A CZEKA CIE ŚWIETLANA PRZYSZŁOŚĆ W FIRMIE BEZ PRZYSZŁOŚCI!!!

w czasach gdy szanujące się firmy-w tym także instytucje finansowe inwestują w kapitał ludzki-bo chyba nie jest tajemnicą że wyszkolona kadra to klucz do sukcesu-skok kopernik zastrasza i mobbinguje-robiąc rekrutację nowych ludzi non stop-bo wielu z nich nawet 3 tygodni nie przepracuje-a czemu?bo stoją jeszcze z boku i widzą.......bo wielu którzy wsiąknęli w ten system już nie widzi..mechanizm sekty! NIE DAJCIE SIĘ!!!!!Z DALEKA OD TEJ FFIRMY BO SZKODA WASZEGO CZASU!
-
-
były 2012-02-19 10:19:35
szkoda słów..na rozpisywanie się o tej śmiesznej firmie....są pod tyloma względami nie w porządku, że ..lepiej z daleka...
Jan 2012-05-30 12:59:26
Zawiodlem sie na tej firmie oszukali mnie mieli mi zmniejszyć raty kredytu a zrobili mi tak że zamiast płacic 600 płacę 980 zl taką zrobili mi restrukturyzację ciągną z ludzi ile się da SKOK Kopernik porównuję do Prowidenta czy innych lichwiarzy.Trzeba się zastanowić i unikać tego banku bo was zniszczą Naciągacze nie wierzcie w ich ciepłe słówka,pozdrawiam i uprzedzam.Jan
byla pracownica 2012-08-14 19:19:04
Jak to jest możliwe że kierownicy regionalni są bez wykształcenia,bez jakichkolwiek wykształceń, a są na tym stanowisku . Masakra jakaś
:) 2012-10-03 20:47:59
Niestety to wszystko prawda.
Regionalni dobrze mobbingują więc po co im wykształcenie?
Porażka
doradca skok mk 2012-10-28 19:46:30
Ludzie zastanówcie się co piszecie pracowałam w innych skokach zanim trafiłam do Kopernika i mimo ciśnienia na sprzedaż to nie zamienilabym tej firmy na inna a co do regionalnych to nigdy nie spotkałam się żeby tak jak tu pytali i zdrowie dziecka o urlop czy się udał itp jak wszędzie raz lepiej raz gorzej ale chyba nie pracowaliście nigdy w Citi Banku ze piszecie o mobingu hehe jak ktoś nie robi planów to nie oczekujcie poklepywania po plecach. Zapewne każdy z Was piszących negatywnie nie radzili sobie wiec firma znalazła lepszych którzy zapieprzaja i robią wyniki.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 2012-11-14 23:13:28
widać że tą ostatnią wypowiedż dodała regionalna m........ hmmm porażka . Jak ktoś się podlizuje kierownictwu to tak ma i się cieszy .Tylko że nie którzy patrzą na rodzinę a nie na karierę :-)
FUCKOFFRUDA 2012-12-31 00:27:12
totalne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wysokie plany , prowizje smieszne, podstawy wynagrodzen- głodowe i ciagłe pierd....... ile dzisiaj sprzedałes???/ szepty za plecami, kierownik oddziału z kierownikiem regionalnym ciagle na telefonie kogo zmotywowac czyt. "zmobbingowac"
pracownicy oddziałow ciagle wydzwaniajacy do klientow z ofertami-odpieprzaja robote tych z call center - niech rozpiepsza ten skok w drobny mak bo to nic dobrego.............KATEGORYCZNE :NIE
WW 2013-02-16 12:53:06
Zarobki mega fatalne, zenada!!!! za 100% planu 200zl premi netto, Wymagaja mega sprzedazy ale praca jest tylko dla idei, prawdziwy wolontariat, masz robic plan, a nie zarobisz ani grosza, lekko smieszna sprawa. Sprzedawca czyli pracownik który za sprzedaz powinien dostac najwiecej, nic nie dostaje. Jak zarobisz 2000zl to jest sukces, ale po ostatniej zmianie regulaminu wynagradzania, najwiecej to jest 1700 :) nie stac Cie nawet na jedzenie hahah, debilizm,
Sprzedawca to robol na taśmie, nie ma zadnego prestizu, umiejetnosci nie sa wazne, firma nie rozumie, ze ludzie przychodza pracowac za kase!!! Co ma motywowac sprzedawce jak nie pieniadze, :) dlatego wszyscy na to sraja równo, bo nikt nie jest idiota zeby robic cos za darmo, zatrudniaja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez szkoly zeby latwiej bylo nimi manipulowac, nie zbuduja nigdy niczego jak najwazniejsi pracownicy w firmie beda zarabiac grosze!!!!!!!! Gratuluje Dobrucki! Gigant innowacyjnej sporzedazy!! Zapraszam na studia! Motywowanie twoja najmocniejsza strona :D
ja 2013-02-16 15:28:35
święta prawda......zgadzam się...pan D naprawdę jest potrzebny! Brak słów.......brakuje kogoś mądrego na górze!!!!!!!
zebrasomaxa 2013-02-18 18:01:29
kierownik oddziału zarabia tyle co doradca w banku i niemal każą całować w stopy za te pieniądze. gdyby ktoś nie wiedział, to kierownik jest od roznoszenia ulotek w tej firmie. tak, tak to nie jest bujda. warunki pokoi hotelowych w centrali to koszmar, jeden wielki brud nikt tam nie zmienia pościeli, nie sprząta, i sprzątaczka informuje, że nie jest od tego by uzupełniać w pokojach papier toaletowy. skoro na tym oszczędzają to pomyślcie jakie są zarobki zwykłego doradcy. zatrudniają osoby nie mające zielonego pojęcia co to jest Wibor nie wspomnę o innych istotnych pojęciach. mam nadzieję, że ten skok się rozwali i nawet pan D nie pomoże prezesowi i całęj świcie łącznie z regionalnymi
apsik 2013-02-19 16:42:05
zgadzam się, kierownicy mają średnie wykształcenie, jeden regionalny/a powiedziała, że kompletnie nie zna żadnego obcego języka, żenada
Orlando 2013-02-20 18:02:17
Jeśli chodzi o zarobki, to jak wszędzie mają widełki. Według regulaminu wynagradzania na chwilę obecną występują w następującym przedziale:

Kasjer/doradca klienta ( 1600 - 2100 brutto)
Starszy kasjer/doradca klienta ( do 2250 brutto)
Kierownik oddziału ( 2500 - 3800 brutto)

Naturalnie do tego dochodzą premie, ale jak każdy wie, z tym bywa ciężko;)
lupis 2013-02-21 21:35:38
wszystko się zgadza nie ma to jak zmiana procedur co tydzień hehehe .To chyba ktoś na górze ma za dużo czasu albo długo rozmyślą czy napisał z sensem kto zapamięta tyle zmian wiecznie chaos a później sankcja hehehehe i po marnej premii na myśl o pracy ciągnie już ludzi na wymiony ich wiecznie innowacyjne pomysły .Największy minus to to że jest tam straszny fałsz ludzie strasznie kłamią i potrafią mówić prawdy tylko mydlą oczy
apsik 2013-02-22 14:57:49
pracownik kasjer, ma odpowiedzialność materialną a pensja 1600 brutto to tak dużoooo? 1120 zł netto na rękę!!! masakra Ludzie tyle co sprzątaczka zarabia bez wykształcenia. I tu widać szacunek do pracownika PŁACĄ TYLE ZA CO GO MAJĄ = 0. u mnie w mieście, pracownik po szkole zasadniczej pracując 8 godzin przy tokarce zarabia 2120 zł netto. siedzą tam i nic nie robią
oburzony 2013-02-26 20:34:54
nie ma żadnej oferty dla klienta!!!żadnej!!!ale wymagania co do doradców są olbrzymie-wszystko jest ich winą!brakuje kogoś kto umiałby NA GÓRZE zrobić z tym porządek!za 1100 zl jesteś wszystkiemu winien!!!!!A w centrali za nic się nie odpowiada!Nie trzeba mieć żadnej wiedzy-nawet w dziale w którym się pracuje.Jest to bardzo nie fair! ZERO POSZANOWANIA DLA PRACOWNIKA!!!!!!!!tego na dole...to straszne jak sie podchodzi do ludzi...może kiedyś ktoś tym się w końcu zajmie..jak niegdyś zarząd komisaryczny...ale nie wiem czy będzie ktoś jeszcze pikietował w Ornontowicach na obronę tej kliki...bezwzględnej i niesprawiedliwej i bezpomysłowej kliki!!!!!!!!!!!!!!!!!!wr BURDELLLLLLLL
obłuda 2013-03-26 18:42:51
Wszystko się zgadza ale na oddziałach nie jest lepiej kierownictwo ciężko pracuje grzebiąc w internecie 8 godzin faktycznie ciężka i odpowiedzialna praca a doradcą się obrywa wiecznie tylko ob dzwonka baz ciągle i tych samych ludzi aż zbiera na wymioty a kierownictwo nie jest potrzebne bo o niczym nie ma zielonego pojęcia -zerowa znajomość procedur hahahah pomimo takiego odpowiedzialnego stanowiska żal powinni pozmieniać tych którzy nawet nie robią dobrego wrażenia tylko siedzą szok zwolnić nierobów a będzie dobrze jeszcze w tej firmie zobaczycie
nikt 2013-03-27 21:44:07
a co z centralą?/ jak tam się pracuej i zarbia??
oburzony 2013-04-02 19:01:03
..na necie..albo na monitoringu-oto cala prawda o pracy niektórych "przemęczonych kierowników"
Syzyf 2013-04-28 13:08:13
ostrzegam potencjalnych klientów przed korzystaniem z usług SKOK "Kopernik" Trzy lata spłacałem terminowo pożyczkę 5300 zł wziętą na 5 lat z ratą 141 zł miesięcznie.Raz się zdarzyło,że akurat w terminie płatności raty byłem w szpitalu jako pacjent na oddziale.SKOK "Kopernik' został powiadomiony o tym fakcie jak również o tym,że ratę 141 zł z odsetkami zapłacę po wyjściu ze szpitala.Pomimo tego Skok po 20 dniowym opóżnieniu podał mnie do windykacji.Otrzymywałem telefony z windykacji "Armada" której windykatorzy krzyczeli na mnie i wyzywali od [usunięte przez moderatora]!Po 3-tygodniowym pobycie w szpitalu zapłaciłem Skokowi ratę wraz z odsetkami karnymi co wyniosło 185 zł .Niestety-nadal jestem nękany jakimiś listami o zaległości na poczet tej spóżnionej raty i straszony windykacją i sadem!Przy okazji każdej mojej wizyty w oddziale SKOK"Kopernik" jestem świadkiem,jak ludzie wykłucają się z obsługą o pieniądze lub inne żle naliczone należności...OSTRZEGAM-UWAZAJCIE!!!
Szczera 2013-05-23 19:08:33
Szkoda gadać z tymi Skokami ... Byłam dzisiaj na rozmowie na z-cę kierownika, poziom rozmowy kwalifikacynej gorzej niż źle, niejaka Pani [usunięte przez moderatora]. w yeans i koszulce, 1 w-sze wrażenie "super" ;/ szkoda czasu i paliwa na tą firmę, jedynie kto tam jest na poziomie i normalnie rozmawia to portier ! ;)
katastrofa 2013-05-24 13:43:20
zapomnij o tej firmie to nieporozumienie i traktowanie ludzi jak smieci...
szczera 2013-06-06 19:17:09
wiem wiem, firma porażka ;):):) szukają jeleni ;)
jak najdalej od tego syfu 2013-07-06 21:50:41
a paniom[usunięte przez moderatora] życzymy ... wszystkiego co najgorsze, niech ich plany sprzedażowe lecą na łeb na szyję .. może wtedy będą traktować ludzi z szacunkiem, jedyne na co lecą to na kasę i szanują tylko tych co im wchodzą głęboko w [usunięte przez moderatora] a pani z krzywym nosem pierwsza!
:) 2013-07-15 20:33:47
pracownik ma wyglądać idelanie-biała koszula i w ogóle...ok-sa jakies standardy obsługi klienta-...choc chyba klient tego skoku raczej pod to nie podlega...prędzej odświeżacz powietrza by sie przydał niz ta koszula...ale skoro wspomniana pani wymaga koszuli-na którą oczywiście nie ma żadnych dodatków-to jakim prawem przyjeżdza słuzbowo na oddział ubrana jak na dyskotekę? Gołe ramiona, jeansy, kolorowe bluzki...ot cały jej poziom...taki jak tej firmy
a 2013-07-24 11:22:31
raczej dużo mniej
xyz 2013-08-10 09:50:22
Premie? A co to premia ? ;/
Nie ma ŻADNEJ premii oprocz wypracowanej na sprzedazy. Raz w mojej karierze zdarzyly sie bony na swieta (jakies 200zl przy niskich zarobkach). Nawet wczasów pod gruszą nie ma, albo przy mega niskiej wypłacie jest 100zł...
Zelka 2013-08-11 15:38:07
hha taa pani [usunięte przez moderatora] jest [usunięte przez moderatora] inaczej ... [usunięte przez moderatora] trzyma fason ale klasy niestety nie zyskuje się w momencie nakladania pudru na buzię ... tyle w temacie tej śmiesznej firmy ... SKOK w bok ;) ja byłam tylko na 1 rozmowie i po 15 min podziękowałam bo szanuje siebie i swoje doświadczenie zawodowe. Lepiej posłać więcej CV niż w akcie desperacji iść do tej firmy ...
ja 2013-08-12 11:51:57
co sie teraz dzieje z tym SKOKiem? ponąć jest Zarząd Komisaryczny? Wie ktoś bliżej o co chodzi?
2
odp 2013-08-13 12:08:01
nie - rozmowa jest luźna, nie ma żadnych zadań, trzeba tylko wiedziec czym skok sie zajmuje i tyle-a reszta to zwykła prezentacja własnej osoby, doświadczenia lub nie:)..rozmowa jest ok..tyle, że nie wiadomo co w tej firmie dzieje sie w tej chwili na dobrą sprawę
:))))))))) 2013-08-16 14:16:44
po pierwsze skok nie pozbył się mnie tylko ja skoku, widocznie nie trzeba pisać nazwisk by wiadomo było o kogo chodzi, pamiętaj, że umiejętność współpracy z ludźmi i tzw. "zdrowa rywalizacja" ciebie nie dotyczy, tylko tobie się tak wydaje. Myślisz, że jesteś najlepsza- wszystko do czasu...trafisz kiedys na zdolniejszą od siebie i wtedy razem z innymi zatrzęsiesz portkami. Swój "żal mi cie" zostaw dla zarządu i "zaufanych"ludzi wokól siebie. No i wreszcie za te dużżżże premie napraw w końcu ten krzywy nos bo straszysz klientów
3
fela 2013-09-02 22:48:19
no proszę dawno tu nie zaglądałam ile tu nowych wpisów te najciekawsze dotyczą [usunięte przez moderatora] tej pani co pomyliła imprezy zamiast iść tak ubrana na dyskotekę przychodzi do pracy. No chyba , że proso z dyskoteki przyszła do roboty. Owej pani region się kurczy jakoś, oddziały się zamykają jak dobrze będzie dobrze wchodziła to może i zostanie. [usunięte przez moderatora]
gamoń 2013-12-12 21:26:39
Kiedyś zarobki było spoko- za podstawę + premię ( za dobry wynik sprzedażowy) mogłeś zarobić nawet do 3000zł , niestety od styczia bz sytuacja się zmieniła- zmieniły się targety i co za tym idzie wypłaty. (usunięte przez administratora)
Yaneck 2014-02-09 15:26:56
Witam, czy ktoś wie jak obecnie wygląda sytuacja w SKOK im. Mikołaja Kopernika? Chciałem starać się o pracę w jednej z placówek tej instytucji ale na jakiejś stronie przeczytałem informację o Zarządcy Komisarycznym i długach SKOK'u więc nie wiem czy to będzie stabilna praca. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o sytuacji SKOK'u.
gregory 2014-04-23 18:22:28
W ogóle to napiszcie w jaki sposób skok kopernik poszukuje ludzi do pracy, bo nie mogę znaleźć aktualnych ogłoszeń.
heniek 2014-05-23 15:54:37
@gregory, wejdz na stronę SKOK KOPERNIK i na dole jest zakładka kariera i współpraca, dalej oferty pracy i jest jedna aktualna z maja.
Taka_ona 2014-06-29 15:19:26
Witam, dostałam pracę w SKOK (znalazłam ofertę na TABLICA.PL)
moim zdaniem nie jest źle.
Wzięli mnie bez doświadczenia, wszystkiego uczą. Z tego co widzę idzie tam dużo zarobić (ale jeżeli się chce siedzieć w godzinach pracy na allegro,fb itp to się nie zarobi) jak w każdej pracy trzeba włożyć coś od siebie.

Jak na początek uważam że można spróbować, zdobyć doświadczenie.
Ludzie są mili, jak wszędzie zdarzają się różni. Najważniejsze to jest to na jaki oddział się trafi, każdy jest inny, na każdym są inni pracownicy.
lola 2014-07-08 22:38:58
za szkolenie na stanowiku kasjer potracaja ci z pensji okolo 270zl, praca generalnie porazka - nikomu nie polecam, od razu rzucaja na gleboka wode, procedury kujesz po nocach, zero pomocy, a odpowiedzialnosc ogromna (finansowa) nie polecam, praca dla desperatów
jam 2014-08-26 18:20:25
Na pewno zrobnili Ci konsolidację. Na przyszłość- umowy się czyta. Na pewno bez twojego podpisu niczego zmienić nie mogli.
andrzej 2015-01-16 19:04:46
To racje, w wielu firmach szkolenia sa bezpłatne, co najwyżej przy dużej ich ilości podpisuje sie umowy lojalnościowe, jeśli sa drogie i firma rzeczywiście sporo inwestuje w pracownika. Czy oni spodziewaja sie, ze zaraz odejde z pracy, inni ludzie szybko odchodzą? Może w firmie sa takie rotacje, że musza pobierac opłaty za szkolenia.
Arek 2016-05-13 16:39:02
W Stefczyku w Wawie wszyscy zatrudnienie mogą brać udział w kursach/szkoleniachPóźniej na bieżąco każdy z pracowników może liczyć na kursy i szkolenia, raczej indywidualnie je dobierają. Ja byłem na kilku i dużo mi to dało.
Arek 2016-08-11 11:10:46
Pracuję i nadal jestem zadowolony, chyba w żadnej pracy nie jest tak, że po każdym odbytym szkoleniu dostaję się automatyczny awans. Rozwijam się, staram się jak najelepiej wykonywac swoje obowiązki i zobaczymy co będzie.
J 2016-10-19 23:11:07
No ja też uwazam, że Skoki są godne zaufania, polecam
Zostaw swoją opinię o SKOK - Ornontowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOK