logo Famed Sp. z o.o.

Famed Sp. z o.o.

Żywiec

Opinie o Famed Sp. z o.o.

TOM 2016-02-01 23:49
Odpowiedź na
"Dziecinada - 2016-01-19 20:05:56"
Mógłbyś przybliżyć szczegóły " zapewniają bardzo dobry socjal, a do tego możliwość rozwoju i dobre zarobki" zastanawiam się czy nie przesłać CV do Famedu.
Dzięki
onet 2016-02-02 15:19
moze i by sie tera oplacilo te baby dupczyc,pinset placo,zamiast robic we fabryce
2
chuj 2016-02-05 19:27
flaszeczka sie pije,ale za swoje sie kupiło.
jeb 2016-02-06 11:37
"Polacy w całkowitym przeciwieństwie do naszych niemieckich robotników, są jakby umyślnie zrodzeni do ciężkiej pracy. Niemieckim robotnikom musimy dać każdą możliwość dalszego rozwoju; co do Polaków, to dla nich nie ma mowy o żadnej poprawie. Przeciwnie: stopa życiowa w Polsce musi być utrzymana na możliwie najniższym poziomie i nie można pozwolić na jej podniesienie... (...) Polacy będą mieli tylko jednego pana - Niemców. Dwaj panowie obok siebie nie mogą i nie powinni istnieć. Dlatego wszystkich przedstawicieli polskiej inteligencji należy zgładzić. To również brzmi okrutnie, ale takie jest prawo życia. Polacy też na tym skorzystają, bo będziemy dbali o ich zdrowie i przypilnujemy, aby nie pomarli z głodu ale nigdy nie wolno im wznieść się o szczebel wyżej, bo wtedy staną się anarchistami i komunistami. Byłoby dla nich właściwe, gdyby pozostali rzymskimi katolikami: polscy księża będą dostawali od nas żywność, a za to skierują swoje baranki na forytowaną przez nas ścieżkę... Jeśli któryś ksiądz będzie postępował inaczej, rozprawimy się z nim krótko. Zadaniem księdza będzie utrzymywać Polaków w głupocie, pokorze i tępocie. To leży całkowicie w naszym interesie. Jeżeli Polacy podniosą się na wyższy stopień rozwoju, przestaną być siłą roboczą, której potrzebujemy... Najlichszy niemiecki robotnik i najlichszy niemiecki rolnik muszą zawsze ekonomicznie stać o dziesięć procent wyżej od każdego Polaka. "
1
Kris 2016-02-06 23:35
Panie Ober,
Mistrzostwo Świata:)
Kamil 2016-02-11 23:58
Witam,
Czy ktoś coś może wie o jakiś wolnych stanowiskach w biurowcu ?
Z góry dziękuje za informację
poinformowany 2016-02-12 16:13
za jakis czas będa wolne stanowiska
dobrze poinformowany 2016-02-12 16:17
zresztą szykują sie zmiany takze w pionach na dole
Adam 2016-02-13 12:29
Na jakich stanowiskach to może złożę cv?
Kamil 2016-02-14 00:03
A jak teraz wygląda sytuacja zakładu wyszedł już z kryzysu?

Dziękuje za informację
1
pyton 2016-02-18 22:26
Konserwator powierzchni plaskich a takze pionowych w miejscach ich wystepowania.
2
Adam 2016-02-29 17:52
Widzę, że jak zawsze dobrze poinformowany.
2
frog 2016-03-04 13:49
może na gorzałe brakło jemum i Czarnocie-- bercik i tak na pewno uratuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swego pupila więc na miejsce bym nie liczył...
6
umarł król ! 2016-03-04 19:19
...no ale że ryżawy dyrektor i ojciec ''rydzyk'' się tym nie zainteresowali???--bertki- jak stary tak młody szerokie plecy mają i na wiele sobie pozwalają...
kolo 2016-03-06 16:26
jak to się role odwracają nie tak dawno przez króla i jego kolegę błazna CZ. zwolnili gośćia z bunkra który podobno spał ,czytał nie był po ich stronie ciekawe co jest cięższym przewinieniem kradzież czy walenie ściemy jak nie ma roboty??
ot Famedowska sprawiedliwość-brygadziści święte krowy na łańcuszkach 300 złotowego dodatku to se dorabiają na nierdzewce.....
4
pyton 2016-03-07 19:58
Wszedzie wala w ch... i wynosza. Krajalnia, obrobka a o konstruktorach i technologach nie wspomne. To jest dopiero jaskinia nierobstwa. Praca moze od 6 moze od 8 albo wogole nie przyjda. A jak juz cos zrobia to 5 razy trzeba poprawiac. I to jakos nikomu nie przeszkadza. A tu chlopina chcial wyniesc male co nieco, na piwko miec lewizne i wielkie halo.
3
gol 2016-03-08 15:58
wesołe jest życie brygadzisty
-3godz. na palarni + 3godz. w biurku lub pod biurkiem kirownika + 1godz. przerwy kawa cherbata i jak jest chęć to 1godz. pracy....i dniówka zaliczona
4
yeti 2016-03-08 20:00
Trzeba sie bylo uczyc matole to tez bys zostal panem brygadzistom.
gol 2016-03-08 21:31
...to ''panie'' pochwal się swoim wykształceniem....????
donoszenie-podpier...lanie kolegów to nie objaw inteligencji z resztą po twoim
wpisie wiele nie oczekuję... podstawowe? zawodowe?
5
monter 2016-03-08 21:34
... znam gościa do którego w/w opis idealnie pasuje:-)
podpowiedz dla wtajemniczonych <lol>>>> xxxII
pan k 2016-03-08 21:37
Uderz w stół a nożyczki się odezwą!
yeti 2016-03-08 21:54
Jak sie nie umiesz ustawic to twoj prpblem...
3
kolo 2016-03-09 20:14
to jawne przyznanie sie do w/w sytuacji-patologia-brak słów...koniec.
klamot 2016-03-09 21:39
No i pierwszy z vice prezesow odstrzelony... Czekamy na kolejne tluste rybki z gory :)
1
ppp 2016-03-10 19:05
tylko tłuste rybki-kajryski z dołu się wywinęły....
1
Znajomek 2016-03-11 00:09
Który z góry poleciał znowu;)
ppp 2016-03-11 19:20
pijaczek ligezinski
kolo 2016-03-20 18:41
odnośnie rybek kajrysek........
...no i PONAR'owcy zjedli rydza...:-)))
oberpyta 2016-04-05 17:44
Męczeństwo klaczy Amry

Komentarz • serwis „Prawy.pl” (prawy.pl) • 5 kwietnia 2016

Ach, w miarę zaostrzania się walki klasowej odżywają wspomnienia. Któż ze starszych obywateli nie pamięta pięciu pożarów na piąty Zjazd PZPR, kiedy to partyjne frakcje podsrywały się wzajemnie przy pomocy takich aluzyjnych incydentów? Toteż nic dziwnego, że i teraz, kiedy to w ramach kuracji przeczyszczającej, jaka objęła nie tylko fasadę władzy, ale sięgnęła również do jej frumentacyjnego zaplecza, posypały się dymisje nawet prezesów państwowych stadnin koni arabskich. Zwolniony został nie tylko pan prezes Marek Trela ze stadniny z Janowie Podlaskim, ale również prezes Jerzy Białobok z Michałowa, a nawet pani inspektor do spraw hodowli koni Anna Stojanowska! Media donoszą, że dymisje te spowodowały falę krytyki zarówno w kraju, jak i za granicą, nie tylko w środowisku koniarskim, ale również wśród polityków, a nawet dziennikarzy. Już to powinno skłonić rząd do opamiętania, ale w swojej zatwardziałości, zamiast się opamiętać, to nie tylko kontynuował kurację przeczyszczającą, ale jeszcze rozszerzył ją na wiele spółek Skarbu Państwa. Toteż doszło wreszcie do tego, do czego w tych okolicznościach dojść musiało, to znaczy – do męczeństwa i to w dodatku męczeństwa niewinnych klaczy, które z polityką na pewno nie miały nic wspólnego.

Najsampierw padła klacz Pianissima, której wartość sięgała aż 3 miliony euro. Zatrzymajmy się chwilę nad tą sprawą, bo zadaje ona kłam rozpowszechnianej fałszywej pogłosce, jakoby największą wartość reprezentowało życie ludzkie. O ile mi wiadomo, życie żadnego nieboszczyka, nawet tak majętnego, jak „pana doktora Jana”, czyli pana doktora Jana Kulczyka nie zostało wycenione tak wysoko, jak życie klaczy Pianissimy. Zmusza to nas do rewizji propagandowej tezy, jakoby życie ludzkie stanowiło wartość najwyższą. W propagandę powinni wierzyć inni – ale nie my! Jakby tego było mało, w marcu padła klacz Preria, no a teraz – kolejna klacz Amra. Oficjalną przyczyną tych zgonów był skręt jelit, ale czy przypadkiem jelita tych klaczy nie skręciły się aby z żalu na wieść o dymisjach prezesów stadnym, no i przede wszystkim – na wieść o dymisji pani Anny Stojanowskiej? Wiadomo, że zwierzęta, a konie w szczególności przywiązują się do ludzi, a zwłaszcza – do prezesów stadnin i inspektorów do spraw hodowli, których instynktownie uważają za swoich dobroczyńców. Nic zatem dziwnego, że niespodziewane i brutalne dymisje wywołały nie tylko falę krytyki, ale również – ataki nieutulonego żalu wśród koni, a zwłaszcza – wśród klaczy, które najwyraźniej odczuwają takie rzeczy silniej od ogierów. W tej sytuacji skręt jelit z żalu jest rzeczą jak najbardziej naturalną.

Niestety rząd w swojej zatwardziałości zamyka oczy na fakty oczywiste i pan minister Krzysztof Jurgiel zawiadomił prokuraturę, by ta sprawdziła, czy seria tajemniczych zgonów klaczy nie jest przypadkiem efektem działania osób trzecich. Ciekawe, że pan minister Jurgiel nie domaga się od prokuratury sprawdzenia, czy te tajemnicze zgony nie są następstwem działania osób drugich, które potrafią nawywijać jeszcze bardziej, niż osoby trzecie. Gdyby się okazało, że w tych zgonach maczał palce seryjny samobójca, wszystko jedno, czy z grona „osób trzecich”, czy „osób drugich”, to byłoby rzeczą oczywistą, że mamy do czynienia z męczeństwem trzech klaczy rasy arabskiej, które padły ofiarą walki politycznej. Najwyraźniej rządowi nie wystarcza, że doprowadził już do likwidacji w państwowej telewizji pomocniczego gospodarstwa w postaci Hodowli Lisów Farbowanych, co odbiło się echem nawet w odległych Stanach Zjednoczonych? Po lisach przyszła kolej na klacze. Czyż w tej sytuacji ktokolwiek jeszcze może czuć się w naszym nieszczęśliwym kraju bezpiecznie?

Stanisław Michalkiewicz
bili 2016-04-10 00:13
wstyd 13.50 brutto dla byłego starego pracownika jak sami go chcą sam zarabiam tylko 1900 netto
1
bili 2016-04-16 07:53
ale mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] suszy...
bili 2016-04-16 08:43
dobra,ide jeszcze po piwo i sie biore za drewna
Leon zawodowiec 2016-05-11 22:08
Jak bys zap...al za 12 zlotych to bys inaczej mowil...
1
abc 2016-05-13 15:37
przez politykę kadrowa prezesa interima tradycja techniczna tej firmy zawisła na włosku,ale dalej pewnych spraw nie mogą pojąć,np są wydziały gdzie jest praktycznie rzemiosło,gdzie chłopa trzeba przyuczać 2,3 lata,owszem wyrobi czas,ale jak mu brygadzista będzie dawał blaski,bo inaczej to jest po nim.
1
pierwsze koty... 2016-05-19 17:41
no qurfa wreszcie,dobre i to-rondel bomba,kapnęli się pewnie jak lont zaczął syczeć,a tu parówki stoją na podłodze?nie na kuchence?W pycie mam taki terror
xyz 2016-05-25 19:29
te piaskowe nygery tam to potrafią bombe odpalaną przez telefon komórkowy zrobić,ale to pokazało poziom polskiej nauki,dno i 7 metrów zamułki,kurwa to jest kpina,teraz dwie butelki po napojach gazowanych plus świeczka,to obrazuje poziom...
pyton 2016-07-06 21:00
Seba zejdz na ziemie. Moze jeszcze karnet do burdelu bys chcial?
2
nowy 2016-07-09 19:18
możesz aplikować na stanowisko dyrektora,jako że potrafisz dupczyć krowe,albo że umiesz się wybrandzlowac w kiblu w ramach zakresu obowiazków
ach 2016-07-31 13:55
:))
re 2016-08-03 17:08
;}}
KROKO 2016-08-04 11:43
Z pamiętnika uchodźcy.
Wreszcie w Berlinie. Rano poszedłem po zasiłek od naszej szefowej Merkel. W kolejce spotkałem się z innymi żołnierzami z mojej jednostki ISIS. Mówią, że UE będzie teraz od nas wymagała, aby podczas organizacji wszelkich zamachów terrorystycznych podawać do wiadomości, że zamachy te były finansowane ze środków UE, bo w końcu to ona nas tu sprowadziła i to ona nam płaci. Materiały wybuchowe też kupujemy za pieniądze od Merkel, więc trudno się z nią nie zgodzić. No trudno, pracodawca płaci, pracodawca wymaga. Poza tym Ahmed i Ahmed znaleźli już sobie dodatkową pracę. Jeden handluje narkotykami a drugi z ekipą okrada niemieckie mieszkania. Z tymi mieszkaniami to jest problem. Gdzie się nie włamie, to albo kolega z jednostki, albo inny działacz z ISIS. Mama Merkel wysiedliła większość Niemców i teraz ciężko znaleźć mieszkanie białego Niemca do obrobienia. Ciężki kawałek kebaba… Dla odmiany Ahmed ma kłopoty z mieszkaniem. Miał dostać na własność dom z basenem a dostał mieszkanie. Mama Merkel tłumaczy, że dostanie dom, ale musi najpierw wprowadzić przepisy o dokwaterowywaniu Europejczykom naszych braci z ISIS. Wtedy właściciele sami się wyprowadzą i dom będzie jego. Ach, nie ma lekko. Po południu wybraliśmy się na zakupy do Lidla. Jak zwykle weszliśmy w trzydziestu chłopa, zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy. Najdalej za dwa miesiące, jak sklep wyremontują, wpadniemy znowu. Może nawet kasjerki i ochroniarz już wyjdą ze szpitala? Wyobraźcie sobie, że oni chcieli, żebyśmy płacili za zakupy! My! Goście mamy Merkel! Drugi raz nie zapytają. Dla pewności Ahmed obciął jednej z kasjerek język. Ale było śmiechu! Teraz język niemiecki ma już w kieszeni. Nawet mi się szkoda zrobiło, bo fajna blondynka była. Prawie jak moja Meeećka. Miałem wrócić po zamknięciu sklepu i ją ubogacić ze dwa razy, a tak zabrali ją do szpitala. No trudno. Wieczorem z chłopakami idziemy jak zwykle na polowanie na Niemki. Policjantka liczy się za dwie sztuki. Brzydkie są okrutnie, ale po zmroku, jak zamknę oczy, to sobie wyobrażam, że to moja Meeećka i jakoś mi idzie. Jutro z Turcji ma przylecieć samolotem mój kumpel Ahmed i jego brat Ahmed z małym Ahmedem. A wcześniej tak się nie dało? Ja to musiałem taksówką się tłuc przez pół Europy! Teraz jednak ma być jeszcze lepiej. Mama Merkel mówi, że będzie wysyłać czartery do dowolnie wskazanego kraju w Afryce, bo do Turcji się dowlec to też się trzeba namęczyć. Dobrze chociaż, że ten ich imam w białym kombinezonie nogi nam myje. To spora ulga po takiej tułaczce. Ahmed mówi, że jak przyjdzie czas, to żeby mu głowy nie obcinać, tylko dalej pozwolić mu nam nogi myć. No zobaczymy. Dzięki mamie Merkel idzie lepsze. Europa jest już nasza. Allahu Akbar!
7
J 2016-08-30 16:52
Nie ma z tym żadnych problemów, czasami się nawet zdarza, że pieniądze są dzień wcześniej.
re 2016-09-29 14:26
Wiecie czy są jeszcze u nich jakieś oferty pracy? Dzięki
kraken 2016-10-27 15:11
Na komisariacie zeznaja trzej swiadkowie bojki.
Pierwszy zeznaje murzyn :
- Ja nic nie wiedziec. Ja jechac sobie spokojnie autobusem, az tu nagle dostac najpierw w twarz od jednego, a potem od drugiego.

Zeznaje student :
- No jade sobie autobusem i jade. Nagle patrze, a murzyn staje mi na noge. Mysle sobie : to murzyn, pewnie zaraz zejdzie, dam mu minute. Odczekalem minute z zegarkiem w reku, ale murzyn nie zszedl. Dalem mu jeszcze jedna minute, potem kolejna i w ten sposob kilka minut minelo. W koncu nie wytrzymalem i walnalem murzyna w ryj.

Zeznaje trzeci swiadek :
- Jade sobie autobusem i widze murzyna oraz studenta. Patrze, a student co chwile patrzy sie to na zegarek to na murzyna i w pewnym momencie jak mu nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Myslalem ze sie w calej Polsce zaczelo
1
pabloszpec 2016-10-28 21:13
Doszedłem do wniosku, że straciłem w tym zakładzie najlepsze lata. Zakład nic mnie nie nauczył i się tylko rozleniwiłem. Teraz pracuje jak głupi w weekendy w HUt1. Normalna klęska... i porażka...
11
Bolo 2017-01-29 10:13
Podobno panowie z zagranicy już nie łożą kasy... teraz rządzi ON. Czy handel dalej się świetnie bawi? I fruwa?
4
Alicja 2017-03-23 11:19
Uwaga, uwaga, Famed Sp. z o.o. poszukuje kandydatów na stanowiska: tokarz, frezer; ślusarz; Export Area Manager - http://www.gowork.pl/panelsu/napisz Jesteście zainteresowani?
sceptyk 2017-03-23 18:47
płacą mało,okradają pracownika poprzez wysokie uposażenia na stanowiskach niepotrzebnych,kicha.
10-15-minutowe przerwy po każdych 60 minutach prac 2017-03-30 21:34
Gdy człowiek poddany jest drganiom o częstotliwości charakterystycznej dla pewnych narządów lub częstotliwości ciała, te narządy wpadają w drgania rezonansowe, powodując przykre doznania subiektywne. Narażenie np. gałek ocznych na drgania rezonansowe powoduje zamazanie obrazu obserwowanych przedmiotów, a rezonans szczęki i tchawicy utrudnia porozumiewanie się. Bardzo niebezpieczny jest rezonans głowy, który powoduje bardzo silne podrażnienie narządu przedsionkowego, zwanego błędnikiem, co łączy się z wystąpieniem nieprzyjemnych doznań. Specyficzna budowa pierwszego i drugiego kręgu szyjnego powoduje, że głowa narażona na wibrację (zwłaszcza o niskich częstotliwościach), działającą wzdłuż pionowej osi ciała, zakreśla ruchy rotacyjne, co powoduje wystąpienie przyśpieszeń kątowych pobudzających błędnik i prowadzących do wystąpienia zespołu objawów tzw. choroby morskiej.

Ważnym czynnikiem wpływającym na natężenie przenoszenia drgań z narzędzi pracy na ciało człowieka jest wkładany w pracę wysiłek fizyczny. Wzrost napięcia mięśni w czasie pracy powoduje „ściślejszy” kontakt np. rąk z drgającym narzędziem, a tym samym przyczynia się do wzrostu przenoszenia drgań na ciało. Najsilniejsze skutki oddziaływania wibracji występują przy częstotliwościach do 35 Hz, a zwłaszcza w zakresie 2-20 Hz, kiedy rezonans narządów i silne podrażnienie błędnika są przyczyną najsilniejszych skutków działania wibracji na człowieka, objawiające się najczęściej utrudnionym oddychaniem, bezdechem, bólem w klatce piersiowej i jamie brzusznej, mimowolnymi skurczami mięśni, drganiami szczęki, zawrotami głowy, utrudnieniem mowy, parciem na mocz, wzrostem napięcia mięśniowego oraz ogólnym złym samopoczuciem.

Rezonans krtani, tchawicy i oskrzeli, jak również narządów znajdujących się w klatce piersiowej i jamie brzusznej znacznie utrudnia oddychanie, co może doprowadzić aż do bezdechu. „Rozciąganie” śródpiersia, dużych naczyń krwionośnych w klatce piersiowej i osierdziu wywołuje silne bóle, co dla ustroju jest ostrzeżeniem przed niebezpieczeństwem mechanicznego uszkodzenia tkanek.

Przebywanie pod wpływem wibracji powoduje powstanie zmęczenia ogólnego, czego najbardziej odczuwalnym skutkiem jest zmniejszenie koncentracji oraz konieczność częstych i coraz dłuższych przerw pracy. Człowiek zaczyna coraz wolniej reagować na bodźce świetlne i dźwiękowe. Zmniejszenie ostrości wzroku szczególnie zaznacza się przy częstotliwościach 25-40 Hz, co prowadzi do trudności lub błędów w odczytywaniu wskazań czujników i zegarów, zawężenia pola widzenia, opóźnienia postrzegania i mylnego rozróżniania barw, a w konsekwencji – zagrożenia wypadkowego.

W wyniku długotrwałego oddziaływania drgań mechanicznych dochodzi często do powstania u człowieka nieodwracalnych zmian w różnych narządach i układach. Zespół tych zmian nazywany jest chorobą wibracyjną. Jej pierwsze objawy pojawiają się najczęściej po 3-4 latach pracy i mają charakter indywidualny, związany najczęściej ze specyfiką wykonywanego zawodu. W okresie początkowym pojawiają się okresowe zaburzenia czucia końców palców (czucie zbyt małe lub nadwrażliwość) oraz bóle kończyn górnych. W następnym okresie zaburzenia czucia palców i dłoni utrwalają się, coraz częstsze są bóle rąk, obniża się ich temperatura. Zmiany w układzie nerwowym prowadzą do nerwicy, zaburzeń snu i osłabienia pamięci - z jednoczesnym osłabieniem ogólnym. Mogą też występować bóle mięśni przy ucisku.

Powyższe zmiany są odwracalne. W okresie pełnego ujawnienia choroby cechą charakterystyczną są zaburzenia naczyniowe, czego objawem są napadowe skurcze naczyń włoskowatych i tętniczek przedwłosowych - głównie po nagłym kontakcie rąk z zimnem, a także zaburzenia czynności wielu narządów i układów anatomicznych. Zmiany chorobowe są już utrwalone. Chory uskarża się na silne bóle głowy i klatki piersiowej. Występuje niedokrwienie tak ważnych organów jak mózg i serce, prowadzące do zaburzenia ich czynności i do powstania w nich zmian morfologicznych. Na ogół nie ma już wówczas możliwości pełnego wyleczenia.

Wibracji powinno się zapobiegać przede wszystkim poprzez konstruowanie i używanie takich narzędzi, które podczas pracy nie wytwarzają drgań o parametrach przekraczających dopuszczalne normy, albo wyposażenie uchwytów tych maszyn w elementy amortyzujące. Jeżeli takie rozwiązania nie są możliwe, pracownicy obsługujący narzędzia wibracyjne powinni mieć czas pracy tymi narzędziami skrócony do 2/3 trwania zmiany roboczej, albo wprowadzone 10-15-minutowe przerwy po każdych 60 minutach pracy.

Edward Kołodziejczyk
a. 2017-05-18 10:50
...a ja mam pytanie do serwisu gowork.pl. Dlaczego obsługa serwisu nie kasuje wpisów zostawianych przez prymitywów Żywca, a nie mających nic wspólnego z opiniami nt. powyższej firmy...???
Zostaw swoją opinię o Famed Sp. z o.o. - Żywiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.