brak logo

Famed Sp. z o.o.

Żywiec

Opinie o Famed Sp. z o.o.

jeb 2016-02-06 11:37:24
"Polacy w całkowitym przeciwieństwie do naszych niemieckich robotników, są jakby umyślnie zrodzeni do ciężkiej pracy. Niemieckim robotnikom musimy dać każdą możliwość dalszego rozwoju; co do Polaków, to dla nich nie ma mowy o żadnej poprawie. Przeciwnie: stopa życiowa w Polsce musi być utrzymana na możliwie najniższym poziomie i nie można pozwolić na jej podniesienie... (...) Polacy będą mieli tylko jednego pana - Niemców. Dwaj panowie obok siebie nie mogą i nie powinni istnieć. Dlatego wszystkich przedstawicieli polskiej inteligencji należy zgładzić. To również brzmi okrutnie, ale takie jest prawo życia. Polacy też na tym skorzystają, bo będziemy dbali o ich zdrowie i przypilnujemy, aby nie pomarli z głodu ale nigdy nie wolno im wznieść się o szczebel wyżej, bo wtedy staną się anarchistami i komunistami. Byłoby dla nich właściwe, gdyby pozostali rzymskimi katolikami: polscy księża będą dostawali od nas żywność, a za to skierują swoje baranki na forytowaną przez nas ścieżkę... Jeśli któryś ksiądz będzie postępował inaczej, rozprawimy się z nim krótko. Zadaniem księdza będzie utrzymywać Polaków w głupocie, pokorze i tępocie. To leży całkowicie w naszym interesie. Jeżeli Polacy podniosą się na wyższy stopień rozwoju, przestaną być siłą roboczą, której potrzebujemy... Najlichszy niemiecki robotnik i najlichszy niemiecki rolnik muszą zawsze ekonomicznie stać o dziesięć procent wyżej od każdego Polaka. "
Kris 2016-02-06 23:35:50
Panie Ober,
Mistrzostwo Świata:)
Kamil 2016-02-11 23:58:49
Witam,
Czy ktoś coś może wie o jakiś wolnych stanowiskach w biurowcu ?
Z góry dziękuje za informację
poinformowany 2016-02-12 16:13:45
za jakis czas będa wolne stanowiska
dobrze poinformowany 2016-02-12 16:17:31
zresztą szykują sie zmiany takze w pionach na dole
Adam 2016-02-13 12:29:13
Na jakich stanowiskach to może złożę cv?
Kamil 2016-02-14 00:03:16
A jak teraz wygląda sytuacja zakładu wyszedł już z kryzysu?

Dziękuje za informację
pyton 2016-02-18 22:26:18
Konserwator powierzchni plaskich a takze pionowych w miejscach ich wystepowania.
2
Adam 2016-02-29 17:52:07
Widzę, że jak zawsze dobrze poinformowany.
2
frog 2016-03-04 13:49:41
może na gorzałe brakło jemum i Czarnocie-- bercik i tak na pewno uratuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swego pupila więc na miejsce bym nie liczył...
3
umarł król ! 2016-03-04 19:19:35
...no ale że ryżawy dyrektor i ojciec ''rydzyk'' się tym nie zainteresowali???--bertki- jak stary tak młody szerokie plecy mają i na wiele sobie pozwalają...
kolo 2016-03-06 16:26:15
jak to się role odwracają nie tak dawno przez króla i jego kolegę błazna CZ. zwolnili gośćia z bunkra który podobno spał ,czytał nie był po ich stronie ciekawe co jest cięższym przewinieniem kradzież czy walenie ściemy jak nie ma roboty??
ot Famedowska sprawiedliwość-brygadziści święte krowy na łańcuszkach 300 złotowego dodatku to se dorabiają na nierdzewce.....
pyton 2016-03-07 19:58:48
Wszedzie wala w ch... i wynosza. Krajalnia, obrobka a o konstruktorach i technologach nie wspomne. To jest dopiero jaskinia nierobstwa. Praca moze od 6 moze od 8 albo wogole nie przyjda. A jak juz cos zrobia to 5 razy trzeba poprawiac. I to jakos nikomu nie przeszkadza. A tu chlopina chcial wyniesc male co nieco, na piwko miec lewizne i wielkie halo.
gol 2016-03-08 15:58:31
wesołe jest życie brygadzisty
-3godz. na palarni + 3godz. w biurku lub pod biurkiem kirownika + 1godz. przerwy kawa cherbata i jak jest chęć to 1godz. pracy....i dniówka zaliczona
yeti 2016-03-08 20:00:46
Trzeba sie bylo uczyc matole to tez bys zostal panem brygadzistom.
gol 2016-03-08 21:31:08
...to ''panie'' pochwal się swoim wykształceniem....????
donoszenie-podpier...lanie kolegów to nie objaw inteligencji z resztą po twoim
wpisie wiele nie oczekuję... podstawowe? zawodowe?
monter 2016-03-08 21:34:59
... znam gościa do którego w/w opis idealnie pasuje:-)
podpowiedz dla wtajemniczonych <lol>>>> xxxII
pan k 2016-03-08 21:37:22
Uderz w stół a nożyczki się odezwą!
yeti 2016-03-08 21:54:28
Jak sie nie umiesz ustawic to twoj prpblem...
1
kolo 2016-03-09 20:14:19
to jawne przyznanie sie do w/w sytuacji-patologia-brak słów...koniec.
klamot 2016-03-09 21:39:34
No i pierwszy z vice prezesow odstrzelony... Czekamy na kolejne tluste rybki z gory :)
ppp 2016-03-10 19:05:05
tylko tłuste rybki-kajryski z dołu się wywinęły....
Znajomek 2016-03-11 00:09:17
Który z góry poleciał znowu;)
ppp 2016-03-11 19:20:20
pijaczek ligezinski
kolo 2016-03-20 18:41:08
odnośnie rybek kajrysek........
...no i PONAR'owcy zjedli rydza...:-)))
oberpyta 2016-04-05 17:44:15
Męczeństwo klaczy Amry

Komentarz • serwis „Prawy.pl” (prawy.pl) • 5 kwietnia 2016

Ach, w miarę zaostrzania się walki klasowej odżywają wspomnienia. Któż ze starszych obywateli nie pamięta pięciu pożarów na piąty Zjazd PZPR, kiedy to partyjne frakcje podsrywały się wzajemnie przy pomocy takich aluzyjnych incydentów? Toteż nic dziwnego, że i teraz, kiedy to w ramach kuracji przeczyszczającej, jaka objęła nie tylko fasadę władzy, ale sięgnęła również do jej frumentacyjnego zaplecza, posypały się dymisje nawet prezesów państwowych stadnin koni arabskich. Zwolniony został nie tylko pan prezes Marek Trela ze stadniny z Janowie Podlaskim, ale również prezes Jerzy Białobok z Michałowa, a nawet pani inspektor do spraw hodowli koni Anna Stojanowska! Media donoszą, że dymisje te spowodowały falę krytyki zarówno w kraju, jak i za granicą, nie tylko w środowisku koniarskim, ale również wśród polityków, a nawet dziennikarzy. Już to powinno skłonić rząd do opamiętania, ale w swojej zatwardziałości, zamiast się opamiętać, to nie tylko kontynuował kurację przeczyszczającą, ale jeszcze rozszerzył ją na wiele spółek Skarbu Państwa. Toteż doszło wreszcie do tego, do czego w tych okolicznościach dojść musiało, to znaczy – do męczeństwa i to w dodatku męczeństwa niewinnych klaczy, które z polityką na pewno nie miały nic wspólnego.

Najsampierw padła klacz Pianissima, której wartość sięgała aż 3 miliony euro. Zatrzymajmy się chwilę nad tą sprawą, bo zadaje ona kłam rozpowszechnianej fałszywej pogłosce, jakoby największą wartość reprezentowało życie ludzkie. O ile mi wiadomo, życie żadnego nieboszczyka, nawet tak majętnego, jak „pana doktora Jana”, czyli pana doktora Jana Kulczyka nie zostało wycenione tak wysoko, jak życie klaczy Pianissimy. Zmusza to nas do rewizji propagandowej tezy, jakoby życie ludzkie stanowiło wartość najwyższą. W propagandę powinni wierzyć inni – ale nie my! Jakby tego było mało, w marcu padła klacz Preria, no a teraz – kolejna klacz Amra. Oficjalną przyczyną tych zgonów był skręt jelit, ale czy przypadkiem jelita tych klaczy nie skręciły się aby z żalu na wieść o dymisjach prezesów stadnym, no i przede wszystkim – na wieść o dymisji pani Anny Stojanowskiej? Wiadomo, że zwierzęta, a konie w szczególności przywiązują się do ludzi, a zwłaszcza – do prezesów stadnin i inspektorów do spraw hodowli, których instynktownie uważają za swoich dobroczyńców. Nic zatem dziwnego, że niespodziewane i brutalne dymisje wywołały nie tylko falę krytyki, ale również – ataki nieutulonego żalu wśród koni, a zwłaszcza – wśród klaczy, które najwyraźniej odczuwają takie rzeczy silniej od ogierów. W tej sytuacji skręt jelit z żalu jest rzeczą jak najbardziej naturalną.

Niestety rząd w swojej zatwardziałości zamyka oczy na fakty oczywiste i pan minister Krzysztof Jurgiel zawiadomił prokuraturę, by ta sprawdziła, czy seria tajemniczych zgonów klaczy nie jest przypadkiem efektem działania osób trzecich. Ciekawe, że pan minister Jurgiel nie domaga się od prokuratury sprawdzenia, czy te tajemnicze zgony nie są następstwem działania osób drugich, które potrafią nawywijać jeszcze bardziej, niż osoby trzecie. Gdyby się okazało, że w tych zgonach maczał palce seryjny samobójca, wszystko jedno, czy z grona „osób trzecich”, czy „osób drugich”, to byłoby rzeczą oczywistą, że mamy do czynienia z męczeństwem trzech klaczy rasy arabskiej, które padły ofiarą walki politycznej. Najwyraźniej rządowi nie wystarcza, że doprowadził już do likwidacji w państwowej telewizji pomocniczego gospodarstwa w postaci Hodowli Lisów Farbowanych, co odbiło się echem nawet w odległych Stanach Zjednoczonych? Po lisach przyszła kolej na klacze. Czyż w tej sytuacji ktokolwiek jeszcze może czuć się w naszym nieszczęśliwym kraju bezpiecznie?

Stanisław Michalkiewicz
100 2016-04-07 21:55:44
hej czy ktos u nich pracoal moze jako przedstawieicl medczyny i powie czy trzeba bardzo duza wiedze tutaj miec?
bili 2016-04-10 00:13:49
wstyd 13.50 brutto dla byłego starego pracownika jak sami go chcą sam zarabiam tylko 1900 netto
bili 2016-04-16 07:53:44
ale mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] suszy...
bili 2016-04-16 08:43:48
dobra,ide jeszcze po piwo i sie biore za drewna
Beck 2016-05-10 13:28:11
Moim zdaniem to się dzieje tutaj w firmie coraz lepiej, coraz stabilniej i coraz weselej
Leon zawodowiec 2016-05-11 22:08:20
Jak bys zap...al za 12 zlotych to bys inaczej mowil...
abc 2016-05-13 15:37:38
przez politykę kadrowa prezesa interima tradycja techniczna tej firmy zawisła na włosku,ale dalej pewnych spraw nie mogą pojąć,np są wydziały gdzie jest praktycznie rzemiosło,gdzie chłopa trzeba przyuczać 2,3 lata,owszem wyrobi czas,ale jak mu brygadzista będzie dawał blaski,bo inaczej to jest po nim.
pierwsze koty... 2016-05-19 17:41:33
no qurfa wreszcie,dobre i to-rondel bomba,kapnęli się pewnie jak lont zaczął syczeć,a tu parówki stoją na podłodze?nie na kuchence?W pycie mam taki terror
xyz 2016-05-25 19:29:10
te piaskowe nygery tam to potrafią bombe odpalaną przez telefon komórkowy zrobić,ale to pokazało poziom polskiej nauki,dno i 7 metrów zamułki,kurwa to jest kpina,teraz dwie butelki po napojach gazowanych plus świeczka,to obrazuje poziom...
seba 2016-07-02 11:08:56
Chcałbym do nich aplikować, tylko przed tym chaiłbym tezdowiedzieć się kilku podstawowych rzeczy a mianowicie ile mozna wycągnąc u nich netto jako Przedstawiciel Handlowy? Ja mam już dośiwadczenie ale jestem otwarty na nowe szkolenia czy również je oferują? Auto też?
pyton 2016-07-06 21:00:43
Seba zejdz na ziemie. Moze jeszcze karnet do burdelu bys chcial?
nowy 2016-07-09 19:18:46
możesz aplikować na stanowisko dyrektora,jako że potrafisz dupczyć krowe,albo że umiesz się wybrandzlowac w kiblu w ramach zakresu obowiazków
Kraśka 2016-07-13 23:24:08
@ pyton i @ nowy nie rozumiem waszej złości. Ludzie normalnie sie pyytaja, bo nie znają tej firmy tak jak osoby które tam pracują. Dlatego stweiordzenia które wam wydaja sie logiczne dla "nie pracowników" są/
ach 2016-07-30 21:24:10
Najważniejsze dla mnie jest to, że wynagrodzenie jest adekwatne do powierzanych obowiązków, co jest dobrym dowodem na to, że się dobrze u nich dzieje. A wypłata jest zawsze na czas?
2
ach 2016-07-31 13:55:13
:))
re 2016-08-01 16:22:25
Na pewno można liczyć na ponadminimalną stawkę krajową zarobki, bo jeszcze dochodzą do tego odpowiednie premie w tym zakresie, ale czy wypłata jest terminowa?
re 2016-08-03 17:08:06
;}}
KROKO 2016-08-04 11:43:41
Z pamiętnika uchodźcy.
Wreszcie w Berlinie. Rano poszedłem po zasiłek od naszej szefowej Merkel. W kolejce spotkałem się z innymi żołnierzami z mojej jednostki ISIS. Mówią, że UE będzie teraz od nas wymagała, aby podczas organizacji wszelkich zamachów terrorystycznych podawać do wiadomości, że zamachy te były finansowane ze środków UE, bo w końcu to ona nas tu sprowadziła i to ona nam płaci. Materiały wybuchowe też kupujemy za pieniądze od Merkel, więc trudno się z nią nie zgodzić. No trudno, pracodawca płaci, pracodawca wymaga. Poza tym Ahmed i Ahmed znaleźli już sobie dodatkową pracę. Jeden handluje narkotykami a drugi z ekipą okrada niemieckie mieszkania. Z tymi mieszkaniami to jest problem. Gdzie się nie włamie, to albo kolega z jednostki, albo inny działacz z ISIS. Mama Merkel wysiedliła większość Niemców i teraz ciężko znaleźć mieszkanie białego Niemca do obrobienia. Ciężki kawałek kebaba… Dla odmiany Ahmed ma kłopoty z mieszkaniem. Miał dostać na własność dom z basenem a dostał mieszkanie. Mama Merkel tłumaczy, że dostanie dom, ale musi najpierw wprowadzić przepisy o dokwaterowywaniu Europejczykom naszych braci z ISIS. Wtedy właściciele sami się wyprowadzą i dom będzie jego. Ach, nie ma lekko. Po południu wybraliśmy się na zakupy do Lidla. Jak zwykle weszliśmy w trzydziestu chłopa, zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy. Najdalej za dwa miesiące, jak sklep wyremontują, wpadniemy znowu. Może nawet kasjerki i ochroniarz już wyjdą ze szpitala? Wyobraźcie sobie, że oni chcieli, żebyśmy płacili za zakupy! My! Goście mamy Merkel! Drugi raz nie zapytają. Dla pewności Ahmed obciął jednej z kasjerek język. Ale było śmiechu! Teraz język niemiecki ma już w kieszeni. Nawet mi się szkoda zrobiło, bo fajna blondynka była. Prawie jak moja Meeećka. Miałem wrócić po zamknięciu sklepu i ją ubogacić ze dwa razy, a tak zabrali ją do szpitala. No trudno. Wieczorem z chłopakami idziemy jak zwykle na polowanie na Niemki. Policjantka liczy się za dwie sztuki. Brzydkie są okrutnie, ale po zmroku, jak zamknę oczy, to sobie wyobrażam, że to moja Meeećka i jakoś mi idzie. Jutro z Turcji ma przylecieć samolotem mój kumpel Ahmed i jego brat Ahmed z małym Ahmedem. A wcześniej tak się nie dało? Ja to musiałem taksówką się tłuc przez pół Europy! Teraz jednak ma być jeszcze lepiej. Mama Merkel mówi, że będzie wysyłać czartery do dowolnie wskazanego kraju w Afryce, bo do Turcji się dowlec to też się trzeba namęczyć. Dobrze chociaż, że ten ich imam w białym kombinezonie nogi nam myje. To spora ulga po takiej tułaczce. Ahmed mówi, że jak przyjdzie czas, to żeby mu głowy nie obcinać, tylko dalej pozwolić mu nam nogi myć. No zobaczymy. Dzięki mamie Merkel idzie lepsze. Europa jest już nasza. Allahu Akbar!
4
także 2016-08-04 21:10:42
Może wiecie jakich średnich zarobków może się spodziewać młodszy specjalista działu eksportu? Dziękuję
trew 2016-08-13 17:50:53
@także takie szczegółowe informacje to już niestety nie tutaj, a na rozmowie rekrutacyjnej. Podobno jest spoko, ale ja pracuję w czymś innym
re 2016-08-30 11:34:07
Widocznie nikogo nie szukają, bo wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia jak i bieżące warunki płacowe w firmie, ale wiecie czy wypłata jest terminowa? Pozdrawiam
J 2016-08-30 16:52:47
Nie ma z tym żadnych problemów, czasami się nawet zdarza, że pieniądze są dzień wcześniej.
re 2016-09-06 22:10:45
Doświadczenie jako nauczyciel mam, ale jakie są tutaj zarobki? Dzięki
adas 2016-09-12 10:58:35
O o chodzi z tym nauczycielem @re oni przecież produkują sprzęt medyczny więc to raczej kompletnie inna branża i poszukują raczej na stanowiska managerów do pracy
Zostaw swoją opinię o Famed Sp. z o.o. - Żywiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.