Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Famed Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Famed Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dreem - 2014-11-10 11:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niw ,nie mój kierownik to swój chłop szanuje mnie docenia dwa razy w roku idzie po podwyżkę dla mnie motywuje mnie premią wysyła na kursy i szkolenia nawet obiecał mi awans ...........no i się obudziłem zlany potem i z ręką w nocniku 3 letniego syna uff !!! koszmar, bo przecież ja pracuję w F(nie piszę nazwy co by firmy nie szkalować)
zdjecie uzytkownika
sssss - 2014-11-10 11:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ain - 2014-11-09 13:27:20]:
jeśli kierownik przyznaje premie sprawiedliwie tzn umie powiedzieć za co mi zabiera częśś i za co mi na przyklad dokłada to nie widzę problemu jęśli się z tym nie zgadzam no powinna być możliwość odwołania
zdjecie uzytkownika
wujek dobra rada - 2014-11-10 11:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten Famed to jest firma nie do ogarnięcia przez najtęższe rozumy lin manufakturing. Wielcy fachowcy z całego swiata nie dadzą rady. Kluczem do sukcesu w każdym przedsiębiorstwie jest dyscyplina pracy, wydajność niekonczące sie usprawnienie procesów i stanowisk pracy. Ale w Famedzie jest inaczej. Dyscyplina - to jest brak szacunku dla pracownika, wydajność - to wyzysk i znęcanie sie nad pracownikiem, a usprawnienia to nie potrzebne głupoty które ktoś wprowadza nie wiadomo po co, pewnie po to by znów poniżyć i zgnębić pracownika. Cyrk! Jak taka firma może funkcjonować? Zrozumcie ze jak sami sie weźmiecie za wprowadzenie tych 3 elementów to padniecie w do roku czasu. Prawdopodobnie jest jakaś grupka pracowników którym zależy na utrzymaniu obecnego stanu bo im tak jest wygodniej i to oni podpuszczaja i szerza bunt. Większośc pracowników pewnie sie dostosuje do wymagań regulaminowych. Przepracujcie tak trzy-cztery miesiące a wtedy domagajcie się premii, podwyżek itp. Pracujemy wydajniej, jesteśmy zdyscyplinowani więc prosimy o bonusy. Z takimi hasłami idzcie potem do zarządu. Nie płaczcie teraz ze wam każa stosować sie do czegoś co itak jest waszym podstawowym obowiązkiem. Potem idzcie i poprzez przedstawicieli swoich spróbujcie rozliczać z wyników handel. W zadnej firmie nie jest do pomyślenia zeby pracownik mial jakies zatrzezenia do tego że mu każa przestrzegać punktualności(nawet przysłowiowe dwie minuty) czy dyscypliny. A dyrekcja i kierownictwo jest chyba zbyt liberalna. Jak sie już kogoś rozpuści to potem ciężko mu sie przestawić na właściwe tory.
zdjecie uzytkownika
imbusy!! - 2014-11-10 11:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujek dobra rada - 2014-11-10 11:17:10]:
nie wpuszczaj dyskusji w kanał,dyscyplina w firmie jest bardzo dobra,co tu mozna poprawić?godziny pracy są przestrzegane,ludzie przychodzą na oddziały grubo przed nominalnym rozpoczęciem dniówki,schodzenie niemal punktualne,wydajnośc bliska ideału,porzadek i 5s-tu jest conajmniej dobrze i co?teraz trzeba by było dać podwyżki pracownikom zwykłym,bo swoi dostali.Jak bylo mówione na zebraniu trzeba sie zając najpierw tym że ludzie zarabiaja najniższą krajową po dopłacie-a i na ta najnizszą równiez wchodzi szkodliwe i dodatek na pranie!!!
zdjecie uzytkownika
fff - 2014-11-10 14:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujek dobra rada - 2014-11-10 11:17:10]:
kierownictwo nie jest liberalne tylko PIS-owskie :-)
zdjecie uzytkownika
ssss - 2014-11-10 14:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujek dobra rada - 2014-11-10 11:17:10]:
zgadzam się poprzednikiem tu nie chodzi o stosowanie się czy nie do dyscypliny tylko o atmosfere w firmie o to jak ludzi traktują przełożeni !!!! zapytaj kogoś z bielska jaka jest atmosfera w ich firmach jak tam sie zachowują kierownicy?!nasi to chyba do niedawna przy pługu stali. może mały kurs ''sawuaviwru'';-)
zdjecie uzytkownika
gdzie kasa - 2014-11-10 14:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mineła 14 a kasy ani widu ani słychu.to znaczy że ci co są na wypowiedzeniach lub chcą się zwolnić bedą mogli z 55'??????bo to chyba korzystniejsze??!!
zdjecie uzytkownika
wiertarka udarowa - 2014-11-10 14:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak dyscyplina jest bardzo dobra i nic nie można poprawić a porządek 5S jest co najmniej dobrze, to o co to halo? O co to całe zamieszanie? Chyba że jednak jest tak ze ludzie przychodzą na oddział grubo przed nominalnym rozpoczęciem dniówki ale niektorzy pracę zaczynaja i kończą "NIEMAL" punktualnie. I cały problem jest chyba w tym "niemal". Dla niektórych to "niemal" to bywa 5-10 minut. A takich jest niewielu i wszyscy wiedzą kto kończy robotę "niemal"punktualnie. Przez nich opinia o produkcji jest taka jaka jest.
zdjecie uzytkownika
???? - 2014-11-10 15:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszedł przelew?
zdjecie uzytkownika
cyk - 2014-11-10 16:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozna poprawic np punktualność wynagrodzeń raz,dwa mozna sprawiedliwie dzielić wynagrodzenie-tzn nie wszystko swoim,a reszta pracowników bierze dopłate do minimalnej
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-11-10 17:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ja się (usunięte przez administratora)cieszę że (usunięte przez administratora)jako jeden z pierwszych. Mam pracę, mam wypłatę a nie dopłatę i święty spokój. Ale każdy kowalem swojego losu, róbta co chceta.
zdjecie uzytkownika
info - 2014-11-10 18:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa na koncie (pekao sa)
zdjecie uzytkownika
do spawacza - 2014-11-10 21:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2014-11-10 17:01:45]:
to po co zaglądasz na to forum...tęsknota....żal...zazdrość...?????????
zdjecie uzytkownika
rozpuszczony doktor - 2014-11-11 09:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mój przełożony i tak nie wie co robię i gdzie się znajduję przez większą część dniówki tak żę do dyscypliny jeszcze daleko
zdjecie uzytkownika
tak tak - 2014-11-11 09:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozpuszczony doktor - 2014-11-11 09:35:31]:
no bo plaza zrobił taki burdel,ze biuralisci mogą chodzić do pracy jak im sie podoba i się ich dyscypliną nie ma kto zainteresowac,co robią wogóle
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-11-11 20:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tak tak - 2014-11-11 09:47:30]:
jak co robią?
kurzą za stołówką
mieli przecież karty odbijać jak palić będą ale wyszłoby że więcej palą niż "pracują"

zdjecie uzytkownika
rozczarowany piciem - 2014-11-14 18:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie moge pić,4 piwa,z 07 została niecała ćwiartka,a deprecha jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
o! - 2014-11-17 16:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponad 50 mld zł - szacunkowo tyle zapłaciliśmy za utrzymanie samorządowych urzędników przez ostatnie cztery lata. Z każdym rokiem koszty rosną wraz z armią pracowników urzędów gmin, powiatów i województw.

zdjecie uzytkownika
oooo - 2014-11-17 16:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drugi powód zwiększających się kosztów utrzymania samorządu to coraz wyższe pensje urzędników. Na początku kadencji 2006-2010 średnie wynagrodzenie w gminach wynosiło nieco ponad 3 tys. zł brutto, w powiatach - 2,5 tys. zł, a w województwach - 3,5 tys. zł. Dla porównania, w ubiegłym roku było to już 4 tys. zł w gminach (wzrost o jedną trzecią), niemal 3,6 tys. zł w powiatach (wzrost o 44 proc.) i 4,5 tys. zł w województwach (o prawie 30 proc. więcej). Argumenty za podwyżkami to większy zakres obowiązków urzędników, waloryzacja wynagrodzeń, konkurowanie z wolnym rynkiem o pracowników. Samorządowcy tłumaczą, że mimo wzrostu płac w dalszym ciągu bardzo trudno pozyskać dobrych, wyspecjalizowanych urzędników. - Jednocześnie da się zauważyć, że kandydaci na stanowiska urzędnicze coraz częściej poszukują stabilizacji i pewnej pracy bez tego korporacyjnego ciśnienia - uważa (usunięte przez administratora), przewodniczący klubu radnych SLD sejmiku województwa mazowieckiego. Jego zdaniem zamiast podwyższać czy waloryzować wynagrodzenia wszystkich urzędników, lepiej byłoby wprowadzić systemy motywujące, które pozwalałyby różnicować wynagrodzenia w zależności od osiągnięć.

Zdaniem ekspertów trudno jednoznacznie powiedzieć, czy średnia pensja w wysokości około 4 tys. zł brutto to dużo, czy mało w przypadku lokalnych urzędników.


zdjecie uzytkownika
Witer - 2014-11-17 18:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż ... nie ma się co chwalić jeżeli rzeczywiście panuje taka samowolka w Famedzie. Nie wiem dlaczego wśród samych pracowników nie ma poczucia przynależności do wspólnego projektu i dążyć do wspólnego celu? Czyżby nikt tego nie doceniał, czy po prostu nikomu się nie chce starać więcej niż przeciętnie?
zdjecie uzytkownika
Witer - 2014-11-17 18:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż ... nie ma się co chwalić jeżeli rzeczywiście panuje taka samowolka w Famedzie. Nie wiem dlaczego wśród samych pracowników nie ma poczucia przynależności do wspólnego projektu i dążyć do wspólnego celu? Czyżby nikt tego nie doceniał, czy po prostu nikomu się nie chce starać więcej niż przeciętnie?
zdjecie uzytkownika
10 zł - 2014-11-17 18:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
za 10 zł na godzinę?
to nawet nie jest najniższa krajowa
zdjecie uzytkownika
Witer - 2014-11-17 18:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż ... nie ma się co chwalić jeżeli rzeczywiście panuje taka samowolka w Famedzie. Nie wiem dlaczego wśród samych pracowników nie ma poczucia przynależności do wspólnego projektu i dążyć do wspólnego celu? Czyżby nikt tego nie doceniał, czy po prostu nikomu się nie chce starać więcej niż przeciętnie?
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-11-19 19:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest Karastrofa!!!!! Stare działo siedzieć w parku i dokarmiać gołębie , a nie brać sie za wybory samorządowe !!! Młodzi sprawni obywatele musza uciekać za praą z kraju który Wy spieprzyliscie i jeszcze im prace zabieracie i nie potraficie tego zrobić rzetelnie !!
zdjecie uzytkownika
muuuuuu - 2014-11-22 15:46:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jakże tu lekceważyć spiżowe słowa klasyka demokracji Józefa Stalina, ze ważniejsze od tego, kto głosuje, jest to, kto liczy głosy? Trafność tego spostrzeżenia sprawdza się właśnie na naszych oczach, kiedy to Państwowa Komisja Wyborcza wprost wyłazi ze skóry, żeby i wilk był syty i owca cała, krótko mówiąc - żeby było dobrze. Rzecz w tym, że przed wyborami samorządowymi sondażownie prognozowały prawidłowo - że najlepszy wynik uzyska Platforma Obywatelska, a Prawo i Sprawiedliwość - gorszy. Sondaże bowiem, jak wiadomo, nie są po to, by opinii publicznej pokazywać rzeczywiste preferencje, tylko - preferencje prawidłowe, zatwierdzone przez komitet połączonych szefów sztabów naszych okupantów, którzy od 1989 roku, to znaczy - od uzgodnień, jakie zapadły w ścisłym gronie w Magdalence, aranżują tubylczą scenę polityczną.

Ale o ile za komuny koordynacja stała na wysokim poziomie, to dzisiaj niestety szwankuje. Może to być skutkiem nadmiernego rozmnożenia bezpieczniackich watah, które - bywa - zaczynają nawet wyaresztowywać się nawzajem - podczas gdy za komuny była tylko SB i wojskowa „dwójka”, więc i o koordynację było łatwiej. Dodatkowa komplikację powoduje okoliczność, że o ile za komuny zarówno SB, jak i razwiedka służyły Związkowi Radzieckiemu, to teraz jedna bezpieczniacka wataha służy niemieckiemu BND, druga, na przykład stare kiejkuty - amerykańskiej CIA, z kolei inna - izraelskiemu Mosadowi, nie mówiąc już o tych, które po staremu służą ruskiemu GRU, albo FSB, z którą szef Służby Kontrwywiadu Wojskowego, pan generał Nosek jeszcze w 2010 roku podpisał porozumienie o współpracy, zatwierdzone następnie przez zimnego ruskiego czekistę Putina.

W takiej sytuacji koordynacja staje się przedsięwzięciem szalenie trudnym, toteż nic dziwnego, że i Państwowa Komisja Wyborcza, na którą spada zadanie i trud liczenia głosów, nie miała innego wyjścia, jak ogłosić awarię systemu informatycznego, która musi potrwać dopóty, dopóki bezpieczniackie watahy nie ustalą, jak ma być, żeby było dobrze. Nic zatem dziwnego, że w tych okolicznościach nawet wśród płomiennych szermierzy demokracji zaczęły pojawiać się wątpliwości co do autentyczności procedur demokratycznych, podsycane skrzydlatymi wieściami, że w przetargu na system informatyczny dla PKW brała udział tylko jedna firma, co oczywiście wśród podejrzliwców rodzi podejrzenia, czy ta procedura nie była aby ustawiona - i tak dalej.

Dlatego właśnie pojawił się wniosek o powołanie sejmowej komisji śledczej w tej sprawie. Ma się rozumieć, niczego ona wykryć nie będzie w stanie, podobnie jak i komisje poprzednie, którym nie udało się dociec, kto właściwie wysłał Lwa Rywina do pana redaktora Michnika („powiedz Lwie, no powiedz Lwie, kto do „Agory” wysłał cię...”) ze słynną propozycją korupcyjną - ale dzięki temu nie trzeba już będzie zajmować się głupstwami w rodzaju długu publicznego, czy wyjaśniać, kto i jakiego rodzaju obietnice złożył i jakie umowy podpisał z żydowskimi organizacjami wiadomego przemysłu - o czym mówił izraelski prezydent w wypowiedzi dla PAP przed wizytą w Warszawie - bo całe czas antenowy wypełnią igrzyska, po których kropkę nad „i” postawi resortowa „Stokrotka” i znany z żarliwego obiektywizmu pan red. Lis Tomasz syn Stefana - żeby było wiadomo, co na ten temat myślimy. Jak powiadaja gitowcy - „wszystko gra i koliduje”, ale ten brak koordynacji najwyraźniej zaniepokoił samego pana prezydenta Bronisława Komorowskiego, że aż zażądał wyjaśnień. I słuszna jego racja, bo co by to było, gdyby na skutek niedociągnięć w koordynacji przegrał przyszłoroczne wybory?

Więc kiedy Państwowa Komisja Wyborcza uwija się jak w ukropie, wykorzystując umiejętności w liczeniu głosów, jakie przyswoiła sobie podczas sławnych szkoleń w Moskwie (gdzie lepiej nauczą, jak prawidłowo liczyć głosy, jeśli nie w Moskwie, gdzie aż się roi od matematyków), zdrowe siły przystąpiły do opanowania wkradającego się chaosu. CBOS opublikował sondaż, że gdyby wybory odbywały się w listopadzie, to Platforma Obywatelska „zmiażdżyłaby” PiS i to jeszcze bardziej, niż teraz PiS „zmiażdżył” Platformę. PO uzyskałaby 38 proc. podczas gdy PiS - tylko 27. Widać, że CBOS chce jak najlepiej - ale i tak języczkiem u wagi będzie PSL, które - jak oznajmił pan prezes Piechociński - „zna kolejność dziobania”.

Stanisław Michalkiewicz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x