Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Famed Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Famed Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hummus - 2014-07-13 21:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Długi wobec pracowników miał i ma "stary Famed". To jest forum o Famed Sp. z o.o, czyli tym nowym. O spłatach długów starego dowiesz się więcej u działaczy związków lub syndyka.
zdjecie uzytkownika
hummus - 2014-07-24 09:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Piłeś-nie pisz. Dług wobec Ciebie ma Famed S.A., a to jest forum o Famed Sp. z o.o. To inna firma, która ze "starym Famedem" ma wspólne jedynie logo i fabrykę. W kwestii zaległości możesz rozmawiać z syndykiem lub związkowcami.
zdjecie uzytkownika
plum - 2014-08-01 15:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wiecie moze kiedy nastepna zalegla kasa ze starego famedu?
zdjecie uzytkownika
Stokrotki - 2014-08-06 23:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe jak dużo tych zaległości posiadają bo według mnie Famed jest całkiem sporą firmą i dziwi mnie fakt, że takie zarzuty pod ich adresem się pojawiają. Teraz spojrzałem na serwisy pracy i jest kilka ofert od Famedu - szukają przedstawicieli handlowych, inżyniera jakości, dyrektora jakości i konstruktora. Ciekawi mnie ten inżynier jakości - szczególnie jakich pieniędzy od nich można byłoby się spodziewać i czy jest możliwość rozwoju i awansu, bo skoro szukają od razu dyrektora to stawia to pod znakiem zapytania rozwój w firmie w tym samym pionie. Poza tym myślałem, że większy nacisk kładą na awanse wewnętrzne.
zdjecie uzytkownika
hummus - 2014-08-07 08:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stokrotki - 2014-08-06 23:24:00]:
Zaległości miał "stary" Famed - Famed SA. W ostatnim okresie działalności sprzedał praktycznie wszystko, co miał, zewnętrznemu inwestorowi, który prowadzi firmę Famed Sp. z o.o. Nowa firma długów nie ma.
zdjecie uzytkownika
j23 - 2014-08-07 17:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno chcą okroić pensję brygadzistom???w końcu.
zdjecie uzytkownika
prawnik - 2014-08-07 17:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
INFO dla osób na wypowiedzeniach jak nie będzie kasy jutro to w poniedziałek ruszajcie z wypowiedzeniami z paragrafu 55.1
zdjecie uzytkownika
LALA - 2014-08-07 17:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poządna firma 300 pracowników w tym jakies 50 dyrektorów kierowników pełnomocników mistrzów brygadzistów i innej ( usunięte przez administratora )dozoru tylko robić nie ma kto???
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-08-08 08:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe kiedy to wszystko( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
ciocia - 2014-08-08 15:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [??? - 2014-08-08 08:55:55]:
przy tej sprzedaży daję 2-3 miechy,ale prezes system motywacyjny dla handlu ze związkami podpisuje...
zdjecie uzytkownika
malowana - 2014-08-09 14:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no cóż PRZEPRASZAM!!! zdaje się że dziś przeszła pensja i to cała -jestem w szoku!!!
zdjecie uzytkownika
hmmm... - 2014-08-10 12:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic tu nie pomoże żadna motywacja,bo był wcześniej nabór ludzi przypadkowych,(usunięte przez administratora)te ludzie z handlu nawet nie zachwalą naszego sprzętu,bo nie umieją go nawet prawidłowo obsłużyć,nie mówiąc o tym,żeby opowiedzieć o jego przewagach.A i jeszcze pan (usunięte przez administratora)nie potrzebuje samochodu służbowego,bo zaleci wszędzie na nogach,albo na rowerze-to już Gdańsk,te tam rejony obskoczy
zdjecie uzytkownika
szpok - 2014-08-29 14:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu taka cisza? Wszyscy sie zadlawiliscie na tych montażach, slusarniach i innych stanowiskach zlomowych heheheheh
zdjecie uzytkownika
pyk - 2014-08-31 10:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Busola

Prezydent Lech Kaczyński był człowiekiem Solidarności, jako działacz Związku – zarówno w okresie działalności legalnej, jak i nielegalnej – jako prawnik, intelektualista, polityk, wreszcie jako prezydent. Solidarność to jedno z głównych pojęć w jego spuściźnie i busola w kwestiach programowych. Jako związkowiec doceniał wartość inicjatywy obywatelskiej, ale widział, że nie zastąpi ona państwa. Rozumiał, że państwo nie może zostawić obywateli bez pomocy i widział ścisły związek wzajemnych obowiązków obywateli i państwa, zapewniający wielowymiarowo widziane bezpieczeństwo, w tym bezpieczeństwo zdrowotne i socjalne – wspominał swojego byłego szefa i przyjaciela Maciej Łopiński.

Dorobek naukowy prof. Lecha Kaczyńskiego, wybitnego teoretyka prawa pracy, potwierdza, że nauka może służyć człowiekowi. Lech Kaczyński zajmował się kwestiami zabezpieczeń społecznych, w tym rentą socjalną, interesował się układami zbiorowymi pracy jako źródłem prawa pracy, wskazywał na konieczność dialogu społecznego i porozumień pracodawców z organizacjami związkowymi. Był wielkim orędownikiem sprawiedliwości w stosunkach pracy. Miał wizję rozwoju społeczno-gospodarczego Polski, opartego na równowadze pomiędzy pracą i kapitałem, w której pracownik nie jest tylko pozycją w kosztach, które trzeba za wszelką cenę redukować. Wynagrodzenie pracownika jest także paliwem kreującym wzrost spożycia, czyli popytu. Polska, lekceważąc to wszystko dzisiaj – marnuje swój potencjał.

Bariera rozwoju

Strategia Platformy, czyli rozwoju opartego na niskich kosztach pracy, jest ślepą uliczką. Jest samobójcza. Wydajność pracy polskiego pracownika sięga dzisiaj 74 proc. średniej europejskiej, podczas gdy średnia płaca netto to zaledwie 30 proc. przeciętnej płacy w Europie. Te liczby krzyczą. Poza pazernością pracodawców nie ma żadnych przeszkód dla znaczącego podniesienia płac bez ryzyka utraty konkurencyjności gospodarki. W stosunku do Niemiec możemy podnieść płace o 41 proc., a do Francji – nawet o 57 proc. Udział zysków w przedsiębiorstwach w wartości dodanej wynosi 49 proc. w Polsce wobec 37 proc. w Europie. Z kolei rentowność kapitału brutto wynosi ponad 28 proc. w Polsce wobec mniej niż 18 proc. w Europie.

Wzrost wynagrodzeń to najlepszy sposób na ograniczenie delokalizacji zysków za granicę przez międzynarodowe koncerny. To sposób na dofinansowanie systemu emerytalnego i poprawę finansów publicznych.

Polski rynek wewnętrzny jest głównym źródłem wzrostu gospodarczego, dlatego wzrost wynagrodzeń jest działaniem możliwym do realizacji i istotnym dla przyszłości.

Wolność bezrobocia i emigracji

29 sierpnia 2010 r. w Szczecinie, podczas obchodów 30. rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych, prezydent Bronisław Komorowski, wskazując na widoczne, nieopodal stojące bez ruchu stoczniowe dźwigi, nazwał je polską Statuą Wolności. Porównywanie martwych dźwigów do Statuy Wolności było niesmaczne i przykre. Boleśnie raniło serca ludzi, którym los polskich stoczni jest bliski i mocno przeżywają ich upadek. Pan prezydent był wyraźnie zadowolony z tego błyskotliwego – jak mu się zapewne wydawało – porównania. Nie zważał na to, że mówi do stoczniowców i ich rodzin, którym jeszcze nie obeschły łzy po utraconych miejscach pracy.

Dzień później w Gdańsku, przed koncertem z okazji rocznicy Sierpnia ’80 zorganizowanym na byłych terenach stoczniowych, Bronisław Komorowski wezwał wszystkich do radowania się: „Dzisiaj cała Polska cieszy się razem z nami”. Do tych, którzy nie byli radośni, zwrócił się, cytując Piłsudskiego: „Ci, którzy wolą kwas śledzienników, niech idą swoją drogą”. Mówił to niespełna cztery miesiące po tragedii smoleńskiej. Podobnie jak miliony Polaków nie byłem w radosnym nastroju, więc wyszedłem z koncertu. Wyszedłem, bo po takich słowach nie tylko nie czułem się tam dobrze, ale mocno utwierdziłem w przekonaniu, że z Bronisławem Komorowskim nie jest mi po drodze. Poszedłem swoją drogą, tak jak wzywał. Przez kolejne lata coraz silniej przekonywałem się, że jedyną zasługą obecnego prezydenta jest to, że na jego tle jeszcze wyraźniej widać, jak wielkim prezydentem był Lech Kaczyński.

Cały tekst w weekendowej "Gazecie Polskiej Codziennie"
zdjecie uzytkownika
Tez pyk - 2014-08-31 11:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pyk - 2014-08-31 10:17:27]:
Tą twoją super gazetą to ja nawet mojej szlachetnej pupy bym nie wytarł ty baranie
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-09-05 18:48:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mężczyzna z podejrzeniem eboli w Trójmieście

Do Uni­wer­sy­tec­kie­go Cen­trum Me­dy­cy­ny Mor­skiej i Tro­pi­kal­nej w Gdyni zgło­sił się męż­czy­zna z po­dej­rze­niem wi­ru­sa eboli – po­in­for­mo­wał dy­rek­tor Wy­dzia­łu Zdro­wia Po­mor­skie­go Urzę­du Wo­je­wódz­kie­go w Gdań­sku Jerzy Kar­piń­ski.

musimy ich niezwłocznie powiadomić o tej cudownej kuracji rodem z mycia wstępnego!!!
zdjecie uzytkownika
dr ebol - 2014-09-05 20:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O szczegóły to trzeba zapytać Wesołego Romka. Wyslemy go do Gdańska do tego centrum medycyny tropikalnej. On tam zapoda tą kuracje każdej pielęgniarce i przez to unikniemy epidemii a Famed od ręki wygra przetarg do tej placówki.
Romek jesteś wielki.
zdjecie uzytkownika
info - 2014-09-08 17:24:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nieco zaskoczony jestem tym iż nasza firma zbliża się do standardów światowych i wypłatę przelała przed 10-tym.
Dziękuję
zdjecie uzytkownika
czarnuch - 2014-09-11 20:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [info - 2014-09-08 17:24:27]:
...prezes podobno wymyślił kierownikom nową rozrywkę to tzw. ''TARG NIEWOLNIKÓW'' który odbywa się o 7:00 u bercika!!! w skrucie polega to na wymianie murzynów między wydziałami czyli nie masz co robić ,kierownik nie może już na ciebie patrzec, to poniewierają tobą po całym zakładzie...baty do poganiania ma rozdawać w poniedziałek!!!
zdjecie uzytkownika
gon - 2014-09-11 20:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [info - 2014-09-08 17:24:27]:
...przelali bo boją się że ludzie pójdą z 55'.............i mają rację!
zdjecie uzytkownika
gon to dzbon - 2014-09-12 15:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gon - 2014-09-11 20:10:25]:
Jesteś niezłym okazem, jeśli dostajesz wypłatę wcześniej, ale i tak Cię boli i tak węszysz spisek...
zdjecie uzytkownika
pijok - 2014-09-12 15:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gon to dzbon - 2014-09-12 15:05:47]:
Ty to nazywasz wypłatą? Smiech na sali, to starcza na to zeby nie zdechnąć z głodu i tyle. Wypłate to dostają oba berciki i reszta takich samych nierobów...
zdjecie uzytkownika
niedożywiony - 2014-09-12 15:48:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pijok - 2014-09-12 15:34:13]:
Dlaczego odpowiedzialni za wyżywienie w naszym zakładzie dają przyzwolenie firmie Straszny Dwór na to,żeby nas karmiła pomyjami?Pomyje to i tak jest komplement!!!Mój pies by się za to nie zabrał-słowo daję!
zdjecie uzytkownika
HMMM - 2014-09-12 19:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz,po ósmym piwie,dochodzę do tego-jak było z tymi bułkami.TO BYŁY NAJPRAWDOPODOBNIEJ BUŁKI ZE SAŁATKĄ ŚLEDZIOWĄ!!!ale zakupione przeze mnie jako bułki ze śledziem,co częściowo tłumaczy panią sprzedawczynię,która była w stresie porannego szczytu zakupów.Tym niemniej-jeżeli byłem celowo wprowadzony w błąd-BĘDĄ CIĄGNĄĆ rekompensatywnie!!!
zdjecie uzytkownika
Pan z reklamy - 2014-09-12 21:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pijok - 2014-09-12 15:34:13]:
Ale na snickersa masz? To zjedz. Kiedy piszesz bzdury, nie jesteś sobą. Jak za mało zarabiasz, to poszukaj innej pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x