Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Famed Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Famed Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
fff - 2014-11-10 14:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujek dobra rada - 2014-11-10 11:17:10]:
kierownictwo nie jest liberalne tylko PIS-owskie :-)
zdjecie uzytkownika
ssss - 2014-11-10 14:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujek dobra rada - 2014-11-10 11:17:10]:
zgadzam się poprzednikiem tu nie chodzi o stosowanie się czy nie do dyscypliny tylko o atmosfere w firmie o to jak ludzi traktują przełożeni !!!! zapytaj kogoś z bielska jaka jest atmosfera w ich firmach jak tam sie zachowują kierownicy?!nasi to chyba do niedawna przy pługu stali. może mały kurs ''sawuaviwru'';-)
zdjecie uzytkownika
gdzie kasa - 2014-11-10 14:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mineła 14 a kasy ani widu ani słychu.to znaczy że ci co są na wypowiedzeniach lub chcą się zwolnić bedą mogli z 55'??????bo to chyba korzystniejsze??!!
zdjecie uzytkownika
wiertarka udarowa - 2014-11-10 14:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak dyscyplina jest bardzo dobra i nic nie można poprawić a porządek 5S jest co najmniej dobrze, to o co to halo? O co to całe zamieszanie? Chyba że jednak jest tak ze ludzie przychodzą na oddział grubo przed nominalnym rozpoczęciem dniówki ale niektorzy pracę zaczynaja i kończą "NIEMAL" punktualnie. I cały problem jest chyba w tym "niemal". Dla niektórych to "niemal" to bywa 5-10 minut. A takich jest niewielu i wszyscy wiedzą kto kończy robotę "niemal"punktualnie. Przez nich opinia o produkcji jest taka jaka jest.
zdjecie uzytkownika
???? - 2014-11-10 15:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszedł przelew?
zdjecie uzytkownika
cyk - 2014-11-10 16:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozna poprawic np punktualność wynagrodzeń raz,dwa mozna sprawiedliwie dzielić wynagrodzenie-tzn nie wszystko swoim,a reszta pracowników bierze dopłate do minimalnej
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-11-10 17:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ja się (usunięte przez administratora)cieszę że (usunięte przez administratora)jako jeden z pierwszych. Mam pracę, mam wypłatę a nie dopłatę i święty spokój. Ale każdy kowalem swojego losu, róbta co chceta.
zdjecie uzytkownika
info - 2014-11-10 18:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa na koncie (pekao sa)
zdjecie uzytkownika
do spawacza - 2014-11-10 21:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2014-11-10 17:01:45]:
to po co zaglądasz na to forum...tęsknota....żal...zazdrość...?????????
zdjecie uzytkownika
rozpuszczony doktor - 2014-11-11 09:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mój przełożony i tak nie wie co robię i gdzie się znajduję przez większą część dniówki tak żę do dyscypliny jeszcze daleko
zdjecie uzytkownika
tak tak - 2014-11-11 09:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozpuszczony doktor - 2014-11-11 09:35:31]:
no bo plaza zrobił taki burdel,ze biuralisci mogą chodzić do pracy jak im sie podoba i się ich dyscypliną nie ma kto zainteresowac,co robią wogóle
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-11-11 20:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tak tak - 2014-11-11 09:47:30]:
jak co robią?
kurzą za stołówką
mieli przecież karty odbijać jak palić będą ale wyszłoby że więcej palą niż "pracują"

zdjecie uzytkownika
Witer - 2014-11-17 18:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż ... nie ma się co chwalić jeżeli rzeczywiście panuje taka samowolka w Famedzie. Nie wiem dlaczego wśród samych pracowników nie ma poczucia przynależności do wspólnego projektu i dążyć do wspólnego celu? Czyżby nikt tego nie doceniał, czy po prostu nikomu się nie chce starać więcej niż przeciętnie?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-29 01:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powodzenia.tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-12-03 22:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-11-29 01:52:05]:
czy Wy wszyscy piszecie o Famed - sprzęt medyczny?
zdjecie uzytkownika
anty - 2014-12-17 19:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,dostalem oferte pracy jako pomocnik murarza,czy oni sa wyplacalni ile mozna zarobic i z jakimi tam sie pracuje ludzmi???
zdjecie uzytkownika
ytna - 2014-12-18 08:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anty - 2014-12-17 19:52:11]:
Nie, nie są wypłacalni, ponad 300 pracowników żywi się wyłącznie energią kosmiczną i słowem bożym. Fabryka jest jedynie przykrywką, w rzeczywistości pod powierzchnią mieszczą się olbrzymie laboratoria, gdzie ludzie-jaszczury rządzące naszą planetą knują kolejne spiski przeciwko ludzkości. Pracuje się z ludźmi rasy kaukaskiej, płci obojga, posiadającymi 4 kończyny. Pomocnicy murarza są opłacani szczerym złotem, dostają go tyle ile ważą + pieczątkę do paszportu Polsatu za każdą nadgodzinę. Jeśli masz jeszcze jakieś błyskotliwe pytania, nie wahaj się zadać je na tym forum - jest świetne do tego typu celów. Oi!
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-12-28 10:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
robią to na dwa sposoby, albo inaczej - w dwutakcie

Sposób pierwszy, czyli na zmodyfikowanego zielonego ludzika.

Z terytorium Obwodu Kaliningradzkiego zaczną przenikać trzydziesto - czterdziesto osobowe (siła plutonu) oddziały rosyjskich żołnierzy, operujących w niedużej odległości od granicy i niszczących przygraniczną infrastrukturę oraz mordujących ludność cywilną. Atak niesymetryczny, tlący się znacznie poniżej stanu wojny, mający przetestować elementy naszej obronności, reakcję ekipy rządzącej oraz odpowiedź zachodu. Atak może być odpowiedzią na sfingowaną przez sowietów prowokacjię w Obwodzie Kaliningradzkim.

Jeśli reakcja premier Kopacz będzie taka jaką zapowiadała, czyli zamknięcie się w chałupie i popiskiwanie ze strachu, zaś zachód zachowa się analogicznie jak w sprawie Ukrainy, agresor przejdzie do drugiej fazy czyli do wojny właściwej.

Sposób drugi, czyli z przesłaniem pokoju walimy na całego - wojna właściwa.

Wejdą od strony Obwodu Kaliningradzkiego i Mierzei Wiślanej z której to jednym szybkim uderzeniem w kierunku północno zachodnim odetna nas od Bałtyku. Posuwając się dalej na tym kierunku opanują wybrzeże środkowe, niszcząc całą infrasteukturę tego regionu z lotniskami, urządzeniami przesyłowymi ropy i gazu, z autostradami i drogami szybkiego ruchu. Dalej, ruszą w kierunku Pomorza Zachodniego, postępując analogicznie.

Siły wroga,atakujace z Obwodu Kaliningradzkiego ruszą ku centralnej Polski, szybko maszerując na Warszawę. Po drodzę będą niszczyć wszystkie ważniejsze punkty strategiczne - ośrodki łączności, węzły kolejowe i instalacje wojskowe.

W tym samym czasie siły powietrzne i rakietowe agresora zaatakują nasze bazy lotnicze, centra dowodzenia oraz obiekty rządowe i administracji publicznej.

Przez cały czas wojny Rosjanie używać będą retoryki pokojowej, mówiącej z całą siłą i na różnych frontach medialnych, że Rosja chce pokoju ale musi broni się przed, no cóż..., na przykład spiskiem Polski, Litwy i Ukrainy, mającej na celu rękoma czeczeńskich bandytów, których obozy znajdują się w pólnocnej Polsce {stąd działania wojenne zielonych ludzików przy granicy z Obwodem Kaliningradzkim) zdestabilizować sytuację w Rosji. Wcześniej, w ramach wspomnienej wyżej prowokacji, sowieci dokonają ataku na własne instalacje rakietowe i sfingują kradzież kilku taktycznych pocisków jądrowych. W tym samym czasie, całkowicie destabilizując sytuację w Europie Środkowej, spowodują, że prezydent Białorusi Łukaszenka umrze na, dajmy na to, zawał serca.

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że "rozmiękczona" wcześniejszą agresją zmodyfikowanych zielonych ludzików, premier naszego rządu wpadnie w panikę. Wcześniej, "wsparta" radami i sugestiami zachodnich ośrodków politycznych i będąca pod presją ambasadorów dużych państw europejskich i Stanów Zjednoczonych, zmuszona przez nich do prowadzenia niemrawej wojny granicznej z zielonymi ludzikami, bardziej przypominającej działania policyjne, które to działania mają przede wszystkim nie rozsierdzić sowieckiego agresora, Ewa Kopacz zostanie całkowicie zaskoczona zmasowanym uderzeniem Putina. Sztaby generalne, które przez manipulacje sowieckiej agentury, do tej pory nie wypracowały konsensusu działania, pozbawione łączności i wiedzy na temat wroga, wprowadzą chaos w wojsku. W tym czasie najprawdopodobniej większość naszych sił powietrznych nie będzie już istnieć.

Całkowicie sparaliżowany i przerażony polski rząd zestrachanej kobiety, zamykającej drzwi chałupy - Ewy Kopacz, za podszeptem Niemiec, Francji, Angli i najpewniej Stanów Zjednoczonych, ogłosi jednostronne zaprzestanie działań wojennych i poprosi sowietów o warunki kapitulacji - w imię dobra Polski i Polaków, rzecz jasna.

Zanim Rosjanie podejmą rozmowy zdetonujją dwa - trzy taktyczne ładunki jądrowe, niszcząc jakiś obiekt wojskowy w Polsce zachodniej, szpicę brygady pancernej ze Świętochłowic, zmierzającą, mimo rozkazu o wstrzymaniu walk, w kierunku Polski centralnej czy też jakiś duży zakład, może Azoty w Puławach, albo strategiczny zbiornik gazu ziemnego. Czyn ten wstrząśnie Europą i upewni ją w przekonaniu, że Putin gotów jest na wszystko.

zdjecie uzytkownika
nowy roczek - 2014-12-31 21:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szczęśliwego Nowego Roku Famedowcy, oby pieniążki wreszcie były pieniążkami, oby praca była spokojna i bezstresowa, oby firma się rozwijała w dobrym kierunku, oby niektórzy zaczęli dostrzegać że ludzie w tej firmie to jest siła tego zakładu, no i Wszystkiego Dobrego Wam i sobie życzę w tym nadchodzącym roku
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-01-10 13:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wypłata była,zatem pozdrawiam wszystkich sumiennych płatników podatku akcyzowego...
zdjecie uzytkownika
pyk - 2015-01-17 09:48:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-01-10 13:14:57]:
Od przeszło tygodnia trwa wojna „rządowo-górnicza”. Początkowo trudno było dojść o co chodzi – w słowa łgarzy „rządzących” nigdy się nie wierzy się. Przysłowiowa „blondynka”-kopaczka przecież nie przeciwstawiłaby się swojemu pryncypałowi – TW „Oscarowi”- mimo że mendia próbują ją „uniezależnić” po celowo wypowiedzianych słowach – „to ja jestem „premierem” – jakoby skierowanych do TW „Oscara”, a w rzeczywistości dla zamydlenia oczu społeczeństwu.
TW „Oscar” zapowiadając że „nie zamknie żadnej kopalni” już miał napisany przez chlebodawców (Merkel) scenariusz do wykonania go zostawiając „blondynce”-kopaczce. Scenariusz ten jest znany prawdopodobnie nie tylko „rządzącym” ale i naczelnym władzom NSZZ „Solidarność” o czym świadczy włączenie się z pustosłownymi pohukiwaniami P. Dudy jakoby „straszącego” „parlamentarzystów”, w rzeczywistości jest to próba wykazania „wiarygodności” swojego zaangażowania w obronie kopalń, po blamażu poprzednich zapowiedzi obalenia „rządu” i jednocześnie wydłużenia czasu konfliktowego.

Po tygodniowej obserwacji konfliktu górników z „rządzącymi” i włączeniu się właśnie dopiero w tym momencie i w taki sposób P. Dudy oraz stanowisko w tej sprawie TW „Oscara” z Brukseli, zaczyna się wyjaśniać cały scenariusz przygotowany o wiele wcześniej i to w paru wariantach.

1. Jak najdłużej generować konflikt - „rządząca” delegacja bez pełnomocnictw, sztywne nie ustępliwe stanowisko delegacji „rządzącej”, przerzucanie odpowiedzialności na drugą stronę mimo swoich win „rządzących” za przedłużanie czasu bez negocjacji, itp… itd… Chodzi o to żeby cała Kampania Węglowa straciła płynność finansową i wówczas „rządzący” zwalając winę na strajkujących dla „ratowania” górnictwa w Polsce będą „zmuszeni” sprzedać wszystkie kopalnie Kampanii, oczywiście za złotówkę i ewentualne „zadłużenie” (przy czym koszt węgla na składach jest większy niż zadłużenie – powtórka z poprzednich bandyckich „prywatyzacji”) Kto jest w stanie kupić i zarządzać tyloma kopalniami? – oczywiście inwestor zagraniczny – niemiecki który już buduje kopalnię w Polsce.

2. Gdyby jednak nie udało się podarować wszystkich kopalń chlebodawcom (Merkel) TW „Oscara”, to przynajmniej chociaż kilka jeżeli nie w/w chlebodawcom to ich pośrednikom – np. Palikotowi bo przecież zbiedniał przepisując na żonę poprzednie podobne „zakupy” za złotówkę z pełnymi magazynami wyrobów wielokrotnie przekraczającymi „długi”, m.inn. lubelski „Polmos” . Przy czym przy tej tzw. „prywatyzacji” bandyckiej beneficjenci zostaną wsparci kwotą przeszło 2 mld zł z kieszeni podatnika – kwotą która jest w stanie wyprowadzić cały holding na „prostą”, z zyskami, ale przecież nie o to chodzi by strategiczny sektor energetyczny był pod kontrolą państwa.

Przeprowadzenie powierzonego „blondynce”- kopaczce scenariusza (prawdopodobnie za „zasługi” Smoleńskie) jest jej „być albo nie być” w polityce i dlatego zrobi wszystko by przynajmniej drugi wariant wcielić w życie. Dlatego ustawę przepycha się „kolanem” nocami – tak jak każdą bandycką, a od 25 lat nie ma czasu na uporządkowanie bandyckiego prawa umożliwiającego rabunki zgodnie z „prawem” – np. ostatnio nagłośnione „komornicze” czy „deweloperskie”, itd… itp..

Jednak to czy „blondynce”- kopaczce uda się przeprowadzić zbrodniczy manewr zależy też w dużej mierze od nas, społeczeństwa. Górnicy mają siłę ale bez reszty społeczeństwa, samotni zostaną izolowani i zmanipulowani m.inn. przez działaczy związkowych typu P. Duda odwlekający zdecydowane działania górników, a więc i reszt społeczeństwa, początkowo o tydzień, a jak nie da się w tym czasie zmanipulować to będzie następny, itd…

NIE CZEKAĆ ANI NA „PRZYWÓDZTWO” WŁADZ ZWIĄZKOWYCH, ANI NA „POROZUMIENIA” – ZORGANIZOWAĆ SIĘ SPONTANICZNIE I NA WASRSZAWĘ! WYRZUCIĆ ZBRODNIARZY OKUPUJĄCYCH GABINETY RZĄDOWE!

DO ODZYSKANIA KRAJU Z BANDYCKICH ŁAP ANTYNARODOWEJ AGENTURY – SZYKOWAĆ KAŁACHY !!!

Marek Chrapan
zdjecie uzytkownika
super - 2015-01-22 16:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam 42 lata.Pracuję i dobrze zarabiam - na rękę dostaję 1125 złotych miesięcznie. Jest mi dobrze. Umowę mam na 3 miesiące , ale szef powiedział , że mi ją przedłuży jak będę pracował po 12 godzin dziennie.Nawet trochę pieniędzy odłożę , bo odżywiam się karmą dla psów ( najtaniej mi wychodzi). Odkładam kasę bo chcę sobie kupić taki zegarek jaki ma pan Nowak. Trochę choruję , ale nie wiem co mi jest bo zarejestrowano mnie do specjalisty na 2025 rok. Wtedy się dowiem.
zdjecie uzytkownika
Bear Grylls - 2015-01-22 19:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Famedzie pracują sami survivalowcy.(załoga) Cały czas walczą z dziczą kierowniczą .Lecz przetrwanie miesiąca za 1125zł.-koszty transportu to około 1000zł. to niesamowite poświęcenie wobec pracodawcy. Jak wyżej przytoczył Marek jedzenie psiego żarcia to jedna z najwyższych cen ,którą musi ponieść lojalny pracownik. W trosce o swoje stanowisko w pracy pracownik jest w stanie znosić wieczne niezadowolenie kadry kierowniczej. Prawdziwy survivalowiec do końca walczy o to aby przetrwać w dziczy zwanej Famed. Pozdrawiam Bear Grylls.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: wszsytkie pytania tutaj http://adf.ly/v9mzH to nie zgodne z prawem troche ale to tylko pytania
Pytania: wszsytkie pytania tutaj http://adf.ly/v9mzH to nie zgodne z prawem troche ale to tylko pytania
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-01-27 09:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest na to metoda Panowie z Ponaru Emeryturka lub ul.Łączna i może w końcu się coś zmieni?
zdjecie uzytkownika
wojenko,wojenko... - 2015-01-27 21:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2015-01-27 09:18:53]:
eoretycznie istnieje możliwość, że może nastąpić inwazja Rosji na Polskę. Jednak zdecydowanie się przez Rosję na taki krok musiałoby oznaczać, że jest ona w narożniku i nie ma innego wyjścia - mówił gen. Stanisław Koziej w "Kontrwywiadzie" RMF FM. Jak dodał szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego, "na razie chyba tak nie jest".

Prowadzący program Krzysztof Piasecki przytoczył słowa byłego doradcy prezydenta Putina, który powiedział, że "inwazja na Polskę i kraje bałtyckie nastąpi w ciągu dwóch lat".

ponar juz dawno jest na bocznym torze,i co?jest lepiej?jest robota?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Famed Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x