logo Famed Sp. z o.o.

Famed Sp. z o.o.

Żywiec

Opinie o Famed Sp. z o.o.

gol 2016-03-08 15:58
wesołe jest życie brygadzisty
-3godz. na palarni + 3godz. w biurku lub pod biurkiem kirownika + 1godz. przerwy kawa cherbata i jak jest chęć to 1godz. pracy....i dniówka zaliczona
5
yeti 2016-03-08 20:00
Trzeba sie bylo uczyc matole to tez bys zostal panem brygadzistom.
1
gol 2016-03-08 21:31
...to ''panie'' pochwal się swoim wykształceniem....????
donoszenie-podpier...lanie kolegów to nie objaw inteligencji z resztą po twoim
wpisie wiele nie oczekuję... podstawowe? zawodowe?
5
monter 2016-03-08 21:34
... znam gościa do którego w/w opis idealnie pasuje:-)
podpowiedz dla wtajemniczonych <lol>>>> xxxII
pan k 2016-03-08 21:37
Uderz w stół a nożyczki się odezwą!
yeti 2016-03-08 21:54
Jak sie nie umiesz ustawic to twoj prpblem...
3
kolo 2016-03-09 20:14
to jawne przyznanie sie do w/w sytuacji-patologia-brak słów...koniec.
klamot 2016-03-09 21:39
No i pierwszy z vice prezesow odstrzelony... Czekamy na kolejne tluste rybki z gory :)
2
ppp 2016-03-10 19:05
tylko tłuste rybki-kajryski z dołu się wywinęły....
1
Znajomek 2016-03-11 00:09
Który z góry poleciał znowu;)
ppp 2016-03-11 19:20
pijaczek ligezinski
kolo 2016-03-20 18:41
odnośnie rybek kajrysek........
...no i PONAR'owcy zjedli rydza...:-)))
oberpyta 2016-04-05 17:44
Męczeństwo klaczy Amry

Komentarz • serwis „Prawy.pl” (prawy.pl) • 5 kwietnia 2016

Ach, w miarę zaostrzania się walki klasowej odżywają wspomnienia. Któż ze starszych obywateli nie pamięta pięciu pożarów na piąty Zjazd PZPR, kiedy to partyjne frakcje podsrywały się wzajemnie przy pomocy takich aluzyjnych incydentów? Toteż nic dziwnego, że i teraz, kiedy to w ramach kuracji przeczyszczającej, jaka objęła nie tylko fasadę władzy, ale sięgnęła również do jej frumentacyjnego zaplecza, posypały się dymisje nawet prezesów państwowych stadnin koni arabskich. Zwolniony został nie tylko pan prezes Marek Trela ze stadniny z Janowie Podlaskim, ale również prezes Jerzy Białobok z Michałowa, a nawet pani inspektor do spraw hodowli koni Anna Stojanowska! Media donoszą, że dymisje te spowodowały falę krytyki zarówno w kraju, jak i za granicą, nie tylko w środowisku koniarskim, ale również wśród polityków, a nawet dziennikarzy. Już to powinno skłonić rząd do opamiętania, ale w swojej zatwardziałości, zamiast się opamiętać, to nie tylko kontynuował kurację przeczyszczającą, ale jeszcze rozszerzył ją na wiele spółek Skarbu Państwa. Toteż doszło wreszcie do tego, do czego w tych okolicznościach dojść musiało, to znaczy – do męczeństwa i to w dodatku męczeństwa niewinnych klaczy, które z polityką na pewno nie miały nic wspólnego.

Najsampierw padła klacz Pianissima, której wartość sięgała aż 3 miliony euro. Zatrzymajmy się chwilę nad tą sprawą, bo zadaje ona kłam rozpowszechnianej fałszywej pogłosce, jakoby największą wartość reprezentowało życie ludzkie. O ile mi wiadomo, życie żadnego nieboszczyka, nawet tak majętnego, jak „pana doktora Jana”, czyli pana doktora Jana Kulczyka nie zostało wycenione tak wysoko, jak życie klaczy Pianissimy. Zmusza to nas do rewizji propagandowej tezy, jakoby życie ludzkie stanowiło wartość najwyższą. W propagandę powinni wierzyć inni – ale nie my! Jakby tego było mało, w marcu padła klacz Preria, no a teraz – kolejna klacz Amra. Oficjalną przyczyną tych zgonów był skręt jelit, ale czy przypadkiem jelita tych klaczy nie skręciły się aby z żalu na wieść o dymisjach prezesów stadnym, no i przede wszystkim – na wieść o dymisji pani Anny Stojanowskiej? Wiadomo, że zwierzęta, a konie w szczególności przywiązują się do ludzi, a zwłaszcza – do prezesów stadnin i inspektorów do spraw hodowli, których instynktownie uważają za swoich dobroczyńców. Nic zatem dziwnego, że niespodziewane i brutalne dymisje wywołały nie tylko falę krytyki, ale również – ataki nieutulonego żalu wśród koni, a zwłaszcza – wśród klaczy, które najwyraźniej odczuwają takie rzeczy silniej od ogierów. W tej sytuacji skręt jelit z żalu jest rzeczą jak najbardziej naturalną.

Niestety rząd w swojej zatwardziałości zamyka oczy na fakty oczywiste i pan minister Krzysztof Jurgiel zawiadomił prokuraturę, by ta sprawdziła, czy seria tajemniczych zgonów klaczy nie jest przypadkiem efektem działania osób trzecich. Ciekawe, że pan minister Jurgiel nie domaga się od prokuratury sprawdzenia, czy te tajemnicze zgony nie są następstwem działania osób drugich, które potrafią nawywijać jeszcze bardziej, niż osoby trzecie. Gdyby się okazało, że w tych zgonach maczał palce seryjny samobójca, wszystko jedno, czy z grona „osób trzecich”, czy „osób drugich”, to byłoby rzeczą oczywistą, że mamy do czynienia z męczeństwem trzech klaczy rasy arabskiej, które padły ofiarą walki politycznej. Najwyraźniej rządowi nie wystarcza, że doprowadził już do likwidacji w państwowej telewizji pomocniczego gospodarstwa w postaci Hodowli Lisów Farbowanych, co odbiło się echem nawet w odległych Stanach Zjednoczonych? Po lisach przyszła kolej na klacze. Czyż w tej sytuacji ktokolwiek jeszcze może czuć się w naszym nieszczęśliwym kraju bezpiecznie?

Stanisław Michalkiewicz
bili 2016-04-10 00:13
wstyd 13.50 brutto dla byłego starego pracownika jak sami go chcą sam zarabiam tylko 1900 netto
1
bili 2016-04-16 07:53
ale mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] suszy...
bili 2016-04-16 08:43
dobra,ide jeszcze po piwo i sie biore za drewna
Leon zawodowiec 2016-05-11 22:08
Jak bys zap...al za 12 zlotych to bys inaczej mowil...
1
abc 2016-05-13 15:37
przez politykę kadrowa prezesa interima tradycja techniczna tej firmy zawisła na włosku,ale dalej pewnych spraw nie mogą pojąć,np są wydziały gdzie jest praktycznie rzemiosło,gdzie chłopa trzeba przyuczać 2,3 lata,owszem wyrobi czas,ale jak mu brygadzista będzie dawał blaski,bo inaczej to jest po nim.
1
pierwsze koty... 2016-05-19 17:41
no qurfa wreszcie,dobre i to-rondel bomba,kapnęli się pewnie jak lont zaczął syczeć,a tu parówki stoją na podłodze?nie na kuchence?W pycie mam taki terror
xyz 2016-05-25 19:29
te piaskowe nygery tam to potrafią bombe odpalaną przez telefon komórkowy zrobić,ale to pokazało poziom polskiej nauki,dno i 7 metrów zamułki,kurwa to jest kpina,teraz dwie butelki po napojach gazowanych plus świeczka,to obrazuje poziom...
pyton 2016-07-06 21:00
Seba zejdz na ziemie. Moze jeszcze karnet do burdelu bys chcial?
2
nowy 2016-07-09 19:18
możesz aplikować na stanowisko dyrektora,jako że potrafisz dupczyć krowe,albo że umiesz się wybrandzlowac w kiblu w ramach zakresu obowiazków
ach 2016-07-31 13:55
:))
re 2016-08-03 17:08
;}}
KROKO 2016-08-04 11:43
Z pamiętnika uchodźcy.
Wreszcie w Berlinie. Rano poszedłem po zasiłek od naszej szefowej Merkel. W kolejce spotkałem się z innymi żołnierzami z mojej jednostki ISIS. Mówią, że UE będzie teraz od nas wymagała, aby podczas organizacji wszelkich zamachów terrorystycznych podawać do wiadomości, że zamachy te były finansowane ze środków UE, bo w końcu to ona nas tu sprowadziła i to ona nam płaci. Materiały wybuchowe też kupujemy za pieniądze od Merkel, więc trudno się z nią nie zgodzić. No trudno, pracodawca płaci, pracodawca wymaga. Poza tym Ahmed i Ahmed znaleźli już sobie dodatkową pracę. Jeden handluje narkotykami a drugi z ekipą okrada niemieckie mieszkania. Z tymi mieszkaniami to jest problem. Gdzie się nie włamie, to albo kolega z jednostki, albo inny działacz z ISIS. Mama Merkel wysiedliła większość Niemców i teraz ciężko znaleźć mieszkanie białego Niemca do obrobienia. Ciężki kawałek kebaba… Dla odmiany Ahmed ma kłopoty z mieszkaniem. Miał dostać na własność dom z basenem a dostał mieszkanie. Mama Merkel tłumaczy, że dostanie dom, ale musi najpierw wprowadzić przepisy o dokwaterowywaniu Europejczykom naszych braci z ISIS. Wtedy właściciele sami się wyprowadzą i dom będzie jego. Ach, nie ma lekko. Po południu wybraliśmy się na zakupy do Lidla. Jak zwykle weszliśmy w trzydziestu chłopa, zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy. Najdalej za dwa miesiące, jak sklep wyremontują, wpadniemy znowu. Może nawet kasjerki i ochroniarz już wyjdą ze szpitala? Wyobraźcie sobie, że oni chcieli, żebyśmy płacili za zakupy! My! Goście mamy Merkel! Drugi raz nie zapytają. Dla pewności Ahmed obciął jednej z kasjerek język. Ale było śmiechu! Teraz język niemiecki ma już w kieszeni. Nawet mi się szkoda zrobiło, bo fajna blondynka była. Prawie jak moja Meeećka. Miałem wrócić po zamknięciu sklepu i ją ubogacić ze dwa razy, a tak zabrali ją do szpitala. No trudno. Wieczorem z chłopakami idziemy jak zwykle na polowanie na Niemki. Policjantka liczy się za dwie sztuki. Brzydkie są okrutnie, ale po zmroku, jak zamknę oczy, to sobie wyobrażam, że to moja Meeećka i jakoś mi idzie. Jutro z Turcji ma przylecieć samolotem mój kumpel Ahmed i jego brat Ahmed z małym Ahmedem. A wcześniej tak się nie dało? Ja to musiałem taksówką się tłuc przez pół Europy! Teraz jednak ma być jeszcze lepiej. Mama Merkel mówi, że będzie wysyłać czartery do dowolnie wskazanego kraju w Afryce, bo do Turcji się dowlec to też się trzeba namęczyć. Dobrze chociaż, że ten ich imam w białym kombinezonie nogi nam myje. To spora ulga po takiej tułaczce. Ahmed mówi, że jak przyjdzie czas, to żeby mu głowy nie obcinać, tylko dalej pozwolić mu nam nogi myć. No zobaczymy. Dzięki mamie Merkel idzie lepsze. Europa jest już nasza. Allahu Akbar!
8
J 2016-08-30 16:52
Nie ma z tym żadnych problemów, czasami się nawet zdarza, że pieniądze są dzień wcześniej.
re 2016-09-29 14:26
Wiecie czy są jeszcze u nich jakieś oferty pracy? Dzięki
kraken 2016-10-27 15:11
Na komisariacie zeznaja trzej swiadkowie bojki.
Pierwszy zeznaje murzyn :
- Ja nic nie wiedziec. Ja jechac sobie spokojnie autobusem, az tu nagle dostac najpierw w twarz od jednego, a potem od drugiego.

Zeznaje student :
- No jade sobie autobusem i jade. Nagle patrze, a murzyn staje mi na noge. Mysle sobie : to murzyn, pewnie zaraz zejdzie, dam mu minute. Odczekalem minute z zegarkiem w reku, ale murzyn nie zszedl. Dalem mu jeszcze jedna minute, potem kolejna i w ten sposob kilka minut minelo. W koncu nie wytrzymalem i walnalem murzyna w ryj.

Zeznaje trzeci swiadek :
- Jade sobie autobusem i widze murzyna oraz studenta. Patrze, a student co chwile patrzy sie to na zegarek to na murzyna i w pewnym momencie jak mu nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Myslalem ze sie w calej Polsce zaczelo
1
pabloszpec 2016-10-28 21:13
Doszedłem do wniosku, że straciłem w tym zakładzie najlepsze lata. Zakład nic mnie nie nauczył i się tylko rozleniwiłem. Teraz pracuje jak głupi w weekendy w HUt1. Normalna klęska... i porażka...
12
Bolo 2017-01-29 10:13
Podobno panowie z zagranicy już nie łożą kasy... teraz rządzi ON. Czy handel dalej się świetnie bawi? I fruwa?
5
Alicja 2017-03-23 11:19
Uwaga, uwaga, Famed Sp. z o.o. poszukuje kandydatów na stanowiska: tokarz, frezer; ślusarz; Export Area Manager - http://www.gowork.pl/panelsu/napisz Jesteście zainteresowani?
sceptyk 2017-03-23 18:47
płacą mało,okradają pracownika poprzez wysokie uposażenia na stanowiskach niepotrzebnych,kicha.
2
poproszelisteplac.blogspot.com 2017-07-21 10:28
Jesli jetes kumaty bedzie ok
qwerty 2017-07-23 10:02
Niedługo koniec miesiąca, czy uzbiera się na wypłaty?
4
Alicja 2017-08-29 15:44
@sceptyk a czy rozmawiałeś z pracodawcą o szansie na podwyżkę? Może po jakimś czasie taka szansa by była. Czasami warto popracować trochę czasu i pomęczyć się, żeby później zarobki były lepsze i też również w ten sposób zwiększyć swoje doświadczenie.
lol 2017-09-09 17:28
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze - odkąd donosi spadły mu dochody z handlu oscypkami, pewnie chce podwyżkę.
są tacy co donoszą dla przyjemności i dlatego że nikt nie chce z nimi gadać jak jeden dereKTOR kierownika a właściwie brygadzista
1
pak1 2017-09-10 20:22
chyba znam gościa- to ten biegający po zakldzie i wyglądajacy jakby kij połknoł ? :-) u nas godzinami przesiaduje , kto go rozlicza z pracy?
1
Rubens z pedzlem 2017-09-18 19:32
Ponoc nasi możnowladcy podpisali nowy kontrakt. Ale nie na sprzet szpitalny ale na dostawe cystern farby z Fabryki Farb i Lakierow "Snieżka". Ponoc niezly upust dostali i roczny zapas pedzli gratis. Bedziemy teraz pracowali w firmie o anielskich kolorach :)
2
Kossak 2017-09-27 21:16
Może to farba do zamalowania rdzy na stołach do Egiptu? Przydałoby się.
2
Zardzewiały od nowości Hyperion 2017-09-29 15:24
Żenujące dysproporcje w zarobkach, totalny chaos kompetencyjno-organizacyjny, fatalne zarządzanie oparte na wykluczających się pomysłach, brak pieniędzy na cokolwiek i ogólne przekonanie, że przed firmą drugie bankructwo. Wystarczy kilka dni wewnątrz, żeby zrozumieć, że to nie ma prawa się udać.
9
Passat znad wysypiska 2017-10-02 08:33
Kaizen to ma sens w firmie, która jest względnie poukładana, a chce być lepsza. Famed do takich nie należy, bo wciąż stoi nad przepaścią. W firmie, której siedziba symbolicznie znajduje się pomiędzy cmentarzem a wysypiskiem, wiecznie nie ma pieniędzy na podstawowe potrzeby. Część ludzi nie ma narzędzi pracy, brakuje nawet krzeseł. Jak ludzie widzą, że ostatnio nie ma pieniędzy nawet na wodę w dystrybutorach, to co mają w tych wnioskach pisać? Że przydałoby się, żeby była?

Śmieszne jest to, że z pisania "kaizenów" zrobiono obowiązek, pomysły mogą być durne i nierealne, ale muszą być. To całkowite zaprzeczenie tej filozofii, Wrigley widać nie doczytał.
3
Pracownik nowy 2017-10-11 14:11
Nie zgadzam sie z komentarzami powyzej, firma jest poukladana, konsekwewtnie realizuje swoj strategie, wynagradza nawet osoby polecajace innych pracownikow dla Famed. Jest za to bardzo wymagajaca, moze to sie noie podoba niektorym, ze trzeba zaczac pracowac
Famedowiec - handlowiec 2017-10-11 14:48
Nowa Ustawa o Ochronie Zdrowia, która ma zagwarantować zwiększenie nakładów na służbę zdrowia do 6 proc. PKB, jest już praktycznie gotowa – powiedziała premier. Beata Szydło
bedzie wiecej pieniedzy na sprzet, a nasza firma to lider w PL :)
A imię Jego osiemdziesiąt i dwa miliony 2017-10-11 16:35
Pracowniku nowy, o 14:11 to się zajmij profesjonalną pracą w poukładanym Famedzie :) Plan sprzedaży wyrobiony? A
3
Ch jak lider, lider jak Ch 2017-10-12 13:12
Nie chcę psuć Twojego dobrego samopoczucia, ale chyba muszę. Żeby być liderem, to trzeba zarabiać najwięcej pieniędzy. Wg komunikatu prasowego, nawet w rekordowym zeszłym roku firma nie wypracowała nawet złotówki zysku (EBITDA to nie zysk).

Porównując z firmami, które powstały na gruzach "starego Famedu", to wszystkim innym powodzi się świetnie. Mają zyski, inwestują, rozwijają się, jeżdżą na targi, wchodzą na nowe rynki. Tylko Famed Żywiec nie ma za co. Inne dawne Famedy to na tym tle giganci. Nawet kiosk z piwem i bułkami na rogu Fabrycznej to przy Famedzie Żywiec eldorado, bo nie sądzę, żeby właścicielowi po opłaceniu pensji i rachunku za prąd nic nie zostawało "na ręce".

Lider w Polsce, powiadasz...Dawno się tak nie uśmiałem.
5
xyz 2017-10-12 20:56
No bo nasza firma jest zupełnie w innej bajce biznesu,gdzie w tym biznesie sie robi pieniądz,a nie jakies gówniane żelastwa dla zdechlaków.
2
Ser Czarls 2017-10-15 16:59
O, przepraszam. Mówienie o Famedzie, że tylko tłucze żelastwo z nierdzewki jest bardzo krzywdzące. Stal nierdzewna, jak wskazuje nazwa, nie rdzewieje. Tymczasem w Żywcu opanowano tę trudną sztukę, lata pracy działu R&D, laboratorium i działu zaopatrzenia opłaciły się.
2
Siwy Jack 2017-10-15 17:43
Coż począć jak derektor tez jakis taki zardzewiały...
2
Ser Czarls 2017-10-15 20:51
Że niby tak od kawkowania na wyświetlarni zardzewiał? Biedny on taki. Opóźnienia liczone w latach, a ludzie sugerują, że może by w związku z tym konstruktorzy przysiedli po godzinach i nadrobili. A ile można tej kawy u Baśki wypić? No ile? Ręce precz od Pawki!
2
Paradoks omnipotencji 2017-10-18 19:52
Dział R&D jest wszechpotężny. Czy zatem potrafiłby stworzyć jeszcze cięższe łóżeczko OVO, tak ciężkie, że sam nie potrafiłby go podnieść?
2
Zostaw swoją opinię o Famed Sp. z o.o. - Żywiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.