Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Famed Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Famed Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
eqw - 2015-08-30 18:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś z was słyszał o tym że firma Famed Łódź S.A. Fabryka Aparatury Elektromedycznej poszukuje pracowników na stanowisko przedstawiciela handlowego oraz konstruktora- elektronika, oferują możliwość rozwoju zawodowego,system profesjonalnych szkoleń,motywacyjny system wynagradzania – umowa o pracę,atrakcyjny pakiet świadczeń socjalnych.
zdjecie uzytkownika
zs - 2015-09-05 13:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
qurfa sie trafiała okazja,gościu przyniósł 5 litrów wódy w butelce po wodzie konfekcjonowanej,a ja nie chciałem tego pić!!!do środy bym spał po tym,mam tu szklankę tego-jebie jakby winogronami,spotkał się ktoś z tym może?
zdjecie uzytkownika
golibroda - 2015-09-26 10:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie co to za przekręt był w dziale zbytu podobno chodzi o chodzi o dużą kasę
zdjecie uzytkownika
golibroda - 2015-09-27 18:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy naprawdę nikt nic nie wie w Famedzie o przekretach tych pań
zdjecie uzytkownika
kifor - 2015-09-29 21:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [golibroda - 2015-09-27 18:47:43]:
Widocznie nie jest to sprawa spędzająca wszystkim sen z powiek, albo zwyczajnie nie ma jej w rzeczywistości. Co do Famedu jeszcze to w poprzedniej robocie byłem na śmieciowej umowie. Zastanawiałem się czy w mojej branzy jest opcja w ogóle na lepszą. W ten sposób za namową paru osób trafiłem na forum tej firmy właśnie z pytaniem o umowy...
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-10-30 15:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
trza sie pakować,zarząd będzie obgryzał pracowników do kości.Dadzą sobie na imprezy integracyjna.
zdjecie uzytkownika
adas - 2015-10-30 17:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawilo sie ostatnio ogłoszenie od nich , ze poszukuja ludzi na stanowisko export manager w żywcu, zastanawiam sie co to za stanowisko, za co osoba na nim jest odpowiedzialna w tej branży, ale widzę ze sprzet mają taki solidny, nowoczesny, poprzednie opinie o niczym nie byly, moze wypowie sie ktos kompetentny
zdjecie uzytkownika
adas - 2015-10-30 17:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawilo sie ostatnio ogłoszenie od nich , ze poszukuja ludzi na stanowisko export manager w żywcu, zastanawiam sie co to za stanowisko, za co osoba na nim jest odpowiedzialna w tej branży, ale widzę ze sprzet mają taki solidny, nowoczesny, poprzednie opinie o niczym nie byly, moze wypowie sie ktos kompetentny
zdjecie uzytkownika
Pyk - 2015-11-01 20:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu dużo pisać firma w dalszym ciągu, przechodzi głęboką restrukturyzację.
zdjecie uzytkownika
Robot - 2015-11-01 20:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O czym Ty piszesz człowieku????
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-11-01 20:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam przeciek, że handlowcy rozsyłają CV gdzie popadnie;)
zdjecie uzytkownika
kifor - 2015-11-09 12:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kamil - 2015-11-01 20:48:22]:
Witam serdecznie. Rozmawiałem ostatnio z kolegą na temat tego jak pracuje się w tej firmie. Mówił o nich wiele dobrego. Dla mnie w sumie wydaje się to dość dziwne jak mam być szczery. Słyszałem sporo opinii , że nie jest wcale aż tak wesoło jako specjalista do spraw wsparcia działu handlowego na które to miejsce szukają obecnie ludzi
zdjecie uzytkownika
dyzio - 2015-11-11 16:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kifor - poszukują takich specjalistów w całej Polsce. Wymagany jest status studenta, więc dobre, że można sobie dorobić.
zdjecie uzytkownika
trtr - 2015-11-13 19:27:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kifor ja również widziałem tą ofertę i też wydawał mi się całkiem ciekawa, może spróbouje tam aplikować
zdjecie uzytkownika
skba - 2015-11-15 23:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze można spróbować, nie mniej jednak nie wiem czy nie oferują zbyt słabych warunków, skroo w kazdym większym mieście taka oferta widnieje
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-11-21 20:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
łasunek?
zdjecie uzytkownika
plaza - 2015-11-28 15:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ponarowcy zjedzą rydza?
zdjecie uzytkownika
znajomy - 2015-12-01 21:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba siebie sami;)
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-12-02 21:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to są ci ponarowcy ?
zdjecie uzytkownika
klops - 2015-12-02 23:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mi sie tam wydaje ze stanowisko specjalisty ds wsparcia dzialu handlowego jest dobra opcja dorobku, jasno przedstawili warunki plus jak wynagradzaja
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-12-07 21:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko sprawdz jaka jest kondycja firmy, żeby to nie była praca na krótką mete.
zdjecie uzytkownika
pijak - 2015-12-11 17:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To kierownicka Basia M.w koncu załatwiła przyjecie męzusia do famedu.Ciekawe czy alkomatem beda sprawdzac tez pracowników portierni.
zdjecie uzytkownika
FAZI - 2015-12-11 18:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pijak - 2015-12-11 17:41:55]:
przyszoł on za panią Jadwige
zdjecie uzytkownika
echhhh.... - 2015-12-11 21:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
London Chess Classic 2015-górna półka światowa.Uwielbiam grać w szachy.Najbardziej uwielbiam,kiedy królowa bije mojego konia.
zdjecie uzytkownika
ich - 2015-12-13 02:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałem, że cały czas mają oferty pracy na specjalistów ds. wsparcia działu handlowego. Super, że jest to praca zdalna, więc idealna dla studenta, bo nawet zapewniają odpowiednie prowizje.
zdjecie uzytkownika
golibroda - 2015-12-18 18:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ta pani Basia robi nie wie,ze bije to w nia co robi
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-12-29 14:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszukują teraz sporo osób na specjalistę ds. wsparcia działu handlowego w wielu miastach. Wygląda to tak jakby wprowadzili do siebie nowe stanowisko, więc jest szansa załapania się u nich :)
zdjecie uzytkownika
Kam - 2016-01-02 17:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co dobrego w Famedzie jak idzie?
zdjecie uzytkownika
cacy - 2016-01-03 13:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a wiadomo jakie są benefity dla młodszego specjalisty działu eksportu? Dla mnie dość fajna opcja, ale wymagają znajomości angielskiego, oby tylko na poziomie b2.
zdjecie uzytkownika
Kris - 2016-01-03 17:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez złudzeń ze stawką nie zaszalejsz
zdjecie uzytkownika
Stawka. - 2016-01-04 08:44:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiepsko płacą,chyba że masz plery-to tak.Przejadą się na tym,bo wszyscy sie pchaja na obróbke i na montaz,czy do biura.Tam gdzie trzeba pracować mocniej fizycznie zostały już niedobitki,i tam właśnie płacą najmniej,a czasy technologiczne są najchujowsze przy ręcznej robocie.
To wymaga pilnej naprawy.
zdjecie uzytkownika
miko - 2016-01-05 16:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest fakt @Stawka że czesto na stanowisku pracy fizycznej płacą gorzej, ale ktos sie orientuje jak jest np w dziale eksportu? widze wlasnie oferte u nich na prace z jezykiem angielskim a to wydaje sie interesujące ;)
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-01-08 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie zacznie spółdzielnia inwalidów-wtedy beda myśleć co jest.Jak do roboty tu sie trzeba wprawiać lata zanim kto jak ma jeszcze jaja będzie mógł co zrobić.A fachowiec z innej firmy nie przyjdzie bo tu trzeba doświadczenia pod konkretny produkt,detal.
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-01-09 14:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@abc według mnie to na ogromny plus, że firma Famed zatrudnia ludzi z konkretną specjalizacją, doświadczeniem i fachem w ręku. Takim chwytem podnoszą innym firmom poprzeczkę.
zdjecie uzytkownika
multilot - 2016-01-17 16:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
konkurencja nie śpi, jak to się mówi, ale to jest zdrowe tak nawzajem się napędzać masz rację :) a teraz szukają młodszego specjalisty działu eksporu z j. angielskim i wiem, że na rozmowie kwalifikacyjnej sprawdzają i mowę i pismo
zdjecie uzytkownika
handlowiec - 2016-01-18 16:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [multilot - 2016-01-17 16:51:31]:
to jest jakaś kpina z tymi wpisami o tych biuralistach,handel jest tak nieudolny,że lepiej handlują pod ekonomem w Żywcu stare wsiowe kumoszki grzybami,tudzież jajcami.Dziś przydybali jednego 5,30.Ale jak biurowiec idą zadżumieni to wszystko ok,jak im pasuje-jak wstanie na ósmą,nie to na dziewiątą,hulaj dusza.
zdjecie uzytkownika
handlowiec jajec - 2016-01-18 16:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
konkurencja nie śpi, jak to się mówi, ale to jest zdrowe tak nawzajem się napędzać masz rację :) a teraz szukają młodszego specjalisty działu eksporu z j. angielskim i wiem, że na rozmowie kwalifikacyjnej sprawdzają i mowę i pismo

Pomyłka sprawdzają kompetencje w buzi i w rączce hi hi hi.Imbecyliada.
zdjecie uzytkownika
Dziecinada - 2016-01-19 20:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@handlowiec jajec chcesz nam powiedzieć, że tak właśnie rozpocząłeś u nich swoją karierę czy po prostu głupio żartujesz z porządnej firmy? Prawda, że szukają takiej osoby i zapewniają bardzo dobry socjal, a do tego możliwość rozwoju i dobre zarobki. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
handlowiec jajcy - 2016-01-20 16:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dziecinada - 2016-01-19 20:05:56]:
To bym ci napisał jak to tu działa,ale po co ja mam być najgorszy?Liczy sie głownie koordynacja buzi z rączką
zdjecie uzytkownika
bosko - 2016-01-21 21:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dziecinada, to racja, ale z tego co widziałem obecnie poszukiwany jest jedynie Młodszy Specjalista Działu Eksportu z j. angielskim. Wymagają 2 letniego doświadczenia, ale umowa o pracę jest.
zdjecie uzytkownika
pyk - 2016-01-24 13:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
20 pierwszych dni 2016 roku. Produkcja przemysłowa na całej naszej planecie uległa tak znacznemu spowolnieniu, że świat przestał się kręcić i niejako stanął w miejscu.

Zatrzymaniu podległo wszystko, co związane jest z transportem surowców, żywności, półproduktów i gotowych towarów przemysłowych wytwarzanych w ponad 200 krajach na wszystkich kontynentach. Transportem dóbr, w największej z możliwych skali, czyli transportem morskim i oceanicznym.

Nigdy, powtarzam raz jeszcze NIGDY WCZEŚNIEJ - w znanej i opisanej historii ludzkości, zarówno świata starożytnego, jak i współczesnego, nie doszło jeszcze do takiej kolosalnych rozmiarów stagnacji. Do sytuacji obecnej, kiedy praktycznie wszystkie większe jednostki pływające flot handlowych, na całym świecie, w tym samym czasie, pozostają w portach, lub oczekują zakotwiczone, lub dryfujące na wodach przybrzeżnych 5 kontynentów. Oczekując, na wystarczająca ilość towarów, gwarantującą opłacalność dokonania kursów, wypełnieniem ich luków towarowych i pokładów.

Do tego kompletnego wstrzymania transportu morskiego i oceanicznego nie doszło jednak w jednej chwili. Od co najmniej ostatnich 6 miesięcy, większość handlowych jednostek pływających, w tym większość wielkich kontenerowców, niezależnie od części świata które obsługiwały, pływało będąc jedynie częściowo załadowywanymi. Tak było aż do momentu, kiedy większość armatorów, po wywiązaniu się z dostarczenia towarów przed okresem świątecznym, podjęła ostateczną decyzje o wstrzymaniu rejsów. Dalsze dokonywanie rejsów z częściowo lub w większości pustymi luka ładunkowymi, i pokładami, stało się dla armatorów zupełnie nieopłacalne.

Rozmiar, skalę, nie zawaham się użyć słowa "dramatyzm" opisywanej sytuacji, nic nie przestawia tak wyraziście, jak spadek głównego indeksu "The Baltic Exchange" (main sea freight index) do najniższego zanotowanego poziomu. Indeks który przez lata osiągał wartości powyżej 5 000 (rekordowo w roku 2008 ponad 11 500) spadł w drugiej połowie tego miesiąca, do wręcz niewiarygodnej liczby zaledwie 363 punktów! To już nie jest spadek - to jest katastrofa.

Powyższe informacje, świadczą dobitnie o nie mającym wcześniej swojego odpowiednika, mogącym być katastrofalnym, kolosalnych rozmiarów spowolnieniu produkcji przemysłowej, zatem i wymiany handlowej w skali globalnej. Informacje którymi się właśnie z czytelnikami tego skromnego blogu podzieliłem, powinniście, podobnie jak ludzie w innych krajach powinni, usłyszeć w telewizji, znaleźć na pierwszych stronach gazet, lub odczytać na monitorach w czołówkach portali internetowych, oraz serwisów informacyjnych.

Dlaczego w takim razie tak się nie dzieje. Dlaczego świat się już zatrzymał, jednak jego mieszkańcy, nie są o tym fakcie informowani. Podobnie, jak nie są odpowiednio informowani przez lokalne, krajowe i światowe media o wielu innych tak ważnych dla ich przyszłych losów wydarzeniach.
zdjecie uzytkownika
kilimandżaro - 2016-01-24 13:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bosko i to prawda, nadal nikogo więcej nie potrzebują, a tamto ogłoszenie jeszcze przez 5 dni jest aktywne. ciekawa oferta, stanowisko na pewno ciekawe. stresować moze tylko ta rozmowa rekrutacyjna w języku angielskim.
zdjecie uzytkownika
TOM - 2016-02-01 23:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na
"Dziecinada - 2016-01-19 20:05:56"
Mógłbyś przybliżyć szczegóły " zapewniają bardzo dobry socjal, a do tego możliwość rozwoju i dobre zarobki" zastanawiam się czy nie przesłać CV do Famedu.
Dzięki
zdjecie uzytkownika
onet - 2016-02-02 15:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TOM - 2016-02-01 23:49:17]:
moze i by sie tera oplacilo te baby dupczyc,pinset placo,zamiast robic we fabryce
zdjecie uzytkownika
adas - 2016-02-02 17:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca przedstawiciela wymaga znajomosci sprzetu medycznego na jakim sie pracuje i oferuja klientom bo sprzetu głownie sprzedaje sie do szpitali,to sprzet profesjonalny wiec jezeli znasz branżę @TOM to czemu nie
zdjecie uzytkownika
chuj - 2016-02-05 19:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
flaszeczka sie pije,ale za swoje sie kupiło.
zdjecie uzytkownika
pilne!!! - 2016-02-05 20:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zdjecie uzytkownika
oberchuj - 2016-02-05 20:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
https://www.youtube.com/watch?v=E5FSWkjFPxs

ale byłby kajzer za takie rozwiązanie,zrobić taką winde w klatce w biurowcu.
zdjecie uzytkownika
jeb - 2016-02-06 11:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oberchuj - 2016-02-05 20:10:53]:
"Polacy w całkowitym przeciwieństwie do naszych niemieckich robotników, są jakby umyślnie zrodzeni do ciężkiej pracy. Niemieckim robotnikom musimy dać każdą możliwość dalszego rozwoju; co do Polaków, to dla nich nie ma mowy o żadnej poprawie. Przeciwnie: stopa życiowa w Polsce musi być utrzymana na możliwie najniższym poziomie i nie można pozwolić na jej podniesienie... (...) Polacy będą mieli tylko jednego pana - Niemców. Dwaj panowie obok siebie nie mogą i nie powinni istnieć. Dlatego wszystkich przedstawicieli polskiej inteligencji należy zgładzić. To również brzmi okrutnie, ale takie jest prawo życia. Polacy też na tym skorzystają, bo będziemy dbali o ich zdrowie i przypilnujemy, aby nie pomarli z głodu ale nigdy nie wolno im wznieść się o szczebel wyżej, bo wtedy staną się anarchistami i komunistami. Byłoby dla nich właściwe, gdyby pozostali rzymskimi katolikami: polscy księża będą dostawali od nas żywność, a za to skierują swoje baranki na forytowaną przez nas ścieżkę... Jeśli któryś ksiądz będzie postępował inaczej, rozprawimy się z nim krótko. Zadaniem księdza będzie utrzymywać Polaków w głupocie, pokorze i tępocie. To leży całkowicie w naszym interesie. Jeżeli Polacy podniosą się na wyższy stopień rozwoju, przestaną być siłą roboczą, której potrzebujemy... Najlichszy niemiecki robotnik i najlichszy niemiecki rolnik muszą zawsze ekonomicznie stać o dziesięć procent wyżej od każdego Polaka. "
zdjecie uzytkownika
Kris - 2016-02-06 23:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oberchuj - 2016-02-05 20:10:53]:
Panie Ober,
Mistrzostwo Świata:)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert