Profil firmy Famed Sp. z o.o.

Famed Sp. z o.o.

Żywiec

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Famed Sp. z o.o.

miko 2016-01-05 16:56:14
to jest fakt @Stawka że czesto na stanowisku pracy fizycznej płacą gorzej, ale ktos sie orientuje jak jest np w dziale eksportu? widze wlasnie oferte u nich na prace z jezykiem angielskim a to wydaje sie interesujące ;)
0
abc 2016-01-08 22:32:10
Jak sie zacznie spółdzielnia inwalidów-wtedy beda myśleć co jest.Jak do roboty tu sie trzeba wprawiać lata zanim kto jak ma jeszcze jaja będzie mógł co zrobić.A fachowiec z innej firmy nie przyjdzie bo tu trzeba doświadczenia pod konkretny produkt,detal.
0
Damian 2016-01-09 14:23:07
@abc według mnie to na ogromny plus, że firma Famed zatrudnia ludzi z konkretną specjalizacją, doświadczeniem i fachem w ręku. Takim chwytem podnoszą innym firmom poprzeczkę.
0
multilot 2016-01-17 16:51:31
konkurencja nie śpi, jak to się mówi, ale to jest zdrowe tak nawzajem się napędzać masz rację :) a teraz szukają młodszego specjalisty działu eksporu z j. angielskim i wiem, że na rozmowie kwalifikacyjnej sprawdzają i mowę i pismo
0
handlowiec 2016-01-18 16:05:42
to jest jakaś kpina z tymi wpisami o tych biuralistach,handel jest tak nieudolny,że lepiej handlują pod ekonomem w Żywcu stare wsiowe kumoszki grzybami,tudzież jajcami.Dziś przydybali jednego 5,30.Ale jak biurowiec idą zadżumieni to wszystko ok,jak im pasuje-jak wstanie na ósmą,nie to na dziewiątą,hulaj dusza.
0
handlowiec jajec 2016-01-18 16:42:52
konkurencja nie śpi, jak to się mówi, ale to jest zdrowe tak nawzajem się napędzać masz rację :) a teraz szukają młodszego specjalisty działu eksporu z j. angielskim i wiem, że na rozmowie kwalifikacyjnej sprawdzają i mowę i pismo

Pomyłka sprawdzają kompetencje w buzi i w rączce hi hi hi.Imbecyliada.
0
Dziecinada 2016-01-19 20:05:56
@handlowiec jajec chcesz nam powiedzieć, że tak właśnie rozpocząłeś u nich swoją karierę czy po prostu głupio żartujesz z porządnej firmy? Prawda, że szukają takiej osoby i zapewniają bardzo dobry socjal, a do tego możliwość rozwoju i dobre zarobki. Pozdrawiam.
0
handlowiec jajcy 2016-01-20 16:03:41
To bym ci napisał jak to tu działa,ale po co ja mam być najgorszy?Liczy sie głownie koordynacja buzi z rączką
0
bosko 2016-01-21 21:28:26
@Dziecinada, to racja, ale z tego co widziałem obecnie poszukiwany jest jedynie Młodszy Specjalista Działu Eksportu z j. angielskim. Wymagają 2 letniego doświadczenia, ale umowa o pracę jest.
0
pyk 2016-01-24 13:20:12
20 pierwszych dni 2016 roku. Produkcja przemysłowa na całej naszej planecie uległa tak znacznemu spowolnieniu, że świat przestał się kręcić i niejako stanął w miejscu.

Zatrzymaniu podległo wszystko, co związane jest z transportem surowców, żywności, półproduktów i gotowych towarów przemysłowych wytwarzanych w ponad 200 krajach na wszystkich kontynentach. Transportem dóbr, w największej z możliwych skali, czyli transportem morskim i oceanicznym.

Nigdy, powtarzam raz jeszcze NIGDY WCZEŚNIEJ - w znanej i opisanej historii ludzkości, zarówno świata starożytnego, jak i współczesnego, nie doszło jeszcze do takiej kolosalnych rozmiarów stagnacji. Do sytuacji obecnej, kiedy praktycznie wszystkie większe jednostki pływające flot handlowych, na całym świecie, w tym samym czasie, pozostają w portach, lub oczekują zakotwiczone, lub dryfujące na wodach przybrzeżnych 5 kontynentów. Oczekując, na wystarczająca ilość towarów, gwarantującą opłacalność dokonania kursów, wypełnieniem ich luków towarowych i pokładów.

Do tego kompletnego wstrzymania transportu morskiego i oceanicznego nie doszło jednak w jednej chwili. Od co najmniej ostatnich 6 miesięcy, większość handlowych jednostek pływających, w tym większość wielkich kontenerowców, niezależnie od części świata które obsługiwały, pływało będąc jedynie częściowo załadowywanymi. Tak było aż do momentu, kiedy większość armatorów, po wywiązaniu się z dostarczenia towarów przed okresem świątecznym, podjęła ostateczną decyzje o wstrzymaniu rejsów. Dalsze dokonywanie rejsów z częściowo lub w większości pustymi luka ładunkowymi, i pokładami, stało się dla armatorów zupełnie nieopłacalne.

Rozmiar, skalę, nie zawaham się użyć słowa "dramatyzm" opisywanej sytuacji, nic nie przestawia tak wyraziście, jak spadek głównego indeksu "The Baltic Exchange" (main sea freight index) do najniższego zanotowanego poziomu. Indeks który przez lata osiągał wartości powyżej 5 000 (rekordowo w roku 2008 ponad 11 500) spadł w drugiej połowie tego miesiąca, do wręcz niewiarygodnej liczby zaledwie 363 punktów! To już nie jest spadek - to jest katastrofa.

Powyższe informacje, świadczą dobitnie o nie mającym wcześniej swojego odpowiednika, mogącym być katastrofalnym, kolosalnych rozmiarów spowolnieniu produkcji przemysłowej, zatem i wymiany handlowej w skali globalnej. Informacje którymi się właśnie z czytelnikami tego skromnego blogu podzieliłem, powinniście, podobnie jak ludzie w innych krajach powinni, usłyszeć w telewizji, znaleźć na pierwszych stronach gazet, lub odczytać na monitorach w czołówkach portali internetowych, oraz serwisów informacyjnych.

Dlaczego w takim razie tak się nie dzieje. Dlaczego świat się już zatrzymał, jednak jego mieszkańcy, nie są o tym fakcie informowani. Podobnie, jak nie są odpowiednio informowani przez lokalne, krajowe i światowe media o wielu innych tak ważnych dla ich przyszłych losów wydarzeniach.
0
kilimandżaro 2016-01-24 13:56:58
@bosko i to prawda, nadal nikogo więcej nie potrzebują, a tamto ogłoszenie jeszcze przez 5 dni jest aktywne. ciekawa oferta, stanowisko na pewno ciekawe. stresować moze tylko ta rozmowa rekrutacyjna w języku angielskim.
0
TOM 2016-02-01 23:49:17
Odpowiedź na
"Dziecinada - 2016-01-19 20:05:56"
Mógłbyś przybliżyć szczegóły " zapewniają bardzo dobry socjal, a do tego możliwość rozwoju i dobre zarobki" zastanawiam się czy nie przesłać CV do Famedu.
Dzięki
0
onet 2016-02-02 15:19:28
moze i by sie tera oplacilo te baby dupczyc,pinset placo,zamiast robic we fabryce
1
adas 2016-02-02 17:07:58
Praca przedstawiciela wymaga znajomosci sprzetu medycznego na jakim sie pracuje i oferuja klientom bo sprzetu głownie sprzedaje sie do szpitali,to sprzet profesjonalny wiec jezeli znasz branżę @TOM to czemu nie
0
chuj 2016-02-05 19:27:45
flaszeczka sie pije,ale za swoje sie kupiło.
0
jeb 2016-02-06 11:37:24
"Polacy w całkowitym przeciwieństwie do naszych niemieckich robotników, są jakby umyślnie zrodzeni do ciężkiej pracy. Niemieckim robotnikom musimy dać każdą możliwość dalszego rozwoju; co do Polaków, to dla nich nie ma mowy o żadnej poprawie. Przeciwnie: stopa życiowa w Polsce musi być utrzymana na możliwie najniższym poziomie i nie można pozwolić na jej podniesienie... (...) Polacy będą mieli tylko jednego pana - Niemców. Dwaj panowie obok siebie nie mogą i nie powinni istnieć. Dlatego wszystkich przedstawicieli polskiej inteligencji należy zgładzić. To również brzmi okrutnie, ale takie jest prawo życia. Polacy też na tym skorzystają, bo będziemy dbali o ich zdrowie i przypilnujemy, aby nie pomarli z głodu ale nigdy nie wolno im wznieść się o szczebel wyżej, bo wtedy staną się anarchistami i komunistami. Byłoby dla nich właściwe, gdyby pozostali rzymskimi katolikami: polscy księża będą dostawali od nas żywność, a za to skierują swoje baranki na forytowaną przez nas ścieżkę... Jeśli któryś ksiądz będzie postępował inaczej, rozprawimy się z nim krótko. Zadaniem księdza będzie utrzymywać Polaków w głupocie, pokorze i tępocie. To leży całkowicie w naszym interesie. Jeżeli Polacy podniosą się na wyższy stopień rozwoju, przestaną być siłą roboczą, której potrzebujemy... Najlichszy niemiecki robotnik i najlichszy niemiecki rolnik muszą zawsze ekonomicznie stać o dziesięć procent wyżej od każdego Polaka. "
0
Kris 2016-02-06 23:35:50
Panie Ober,
Mistrzostwo Świata:)
0
Kamil 2016-02-11 23:58:49
Witam,
Czy ktoś coś może wie o jakiś wolnych stanowiskach w biurowcu ?
Z góry dziękuje za informację
0
poinformowany 2016-02-12 16:13:45
za jakis czas będa wolne stanowiska
0
dobrze poinformowany 2016-02-12 16:17:31
zresztą szykują sie zmiany takze w pionach na dole
0
Adam 2016-02-13 12:29:13
Na jakich stanowiskach to może złożę cv?
0
Kamil 2016-02-14 00:03:16
A jak teraz wygląda sytuacja zakładu wyszedł już z kryzysu?

Dziękuje za informację
0
pyton 2016-02-18 22:26:18
Konserwator powierzchni plaskich a takze pionowych w miejscach ich wystepowania.
1
Adam 2016-02-29 17:52:07
Widzę, że jak zawsze dobrze poinformowany.
1
frog 2016-03-04 13:49:41
może na gorzałe brakło jemum i Czarnocie-- bercik i tak na pewno uratuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swego pupila więc na miejsce bym nie liczył...
2
umarł król ! 2016-03-04 19:19:35
...no ale że ryżawy dyrektor i ojciec ''rydzyk'' się tym nie zainteresowali???--bertki- jak stary tak młody szerokie plecy mają i na wiele sobie pozwalają...
0
kolo 2016-03-06 16:26:15
jak to się role odwracają nie tak dawno przez króla i jego kolegę błazna CZ. zwolnili gośćia z bunkra który podobno spał ,czytał nie był po ich stronie ciekawe co jest cięższym przewinieniem kradzież czy walenie ściemy jak nie ma roboty??
ot Famedowska sprawiedliwość-brygadziści święte krowy na łańcuszkach 300 złotowego dodatku to se dorabiają na nierdzewce.....
0
pyton 2016-03-07 19:58:48
Wszedzie wala w ch... i wynosza. Krajalnia, obrobka a o konstruktorach i technologach nie wspomne. To jest dopiero jaskinia nierobstwa. Praca moze od 6 moze od 8 albo wogole nie przyjda. A jak juz cos zrobia to 5 razy trzeba poprawiac. I to jakos nikomu nie przeszkadza. A tu chlopina chcial wyniesc male co nieco, na piwko miec lewizne i wielkie halo.
0
gol 2016-03-08 15:58:31
wesołe jest życie brygadzisty
-3godz. na palarni + 3godz. w biurku lub pod biurkiem kirownika + 1godz. przerwy kawa cherbata i jak jest chęć to 1godz. pracy....i dniówka zaliczona
0
yeti 2016-03-08 20:00:46
Trzeba sie bylo uczyc matole to tez bys zostal panem brygadzistom.
0
gol 2016-03-08 21:31:08
...to ''panie'' pochwal się swoim wykształceniem....????
donoszenie-podpier...lanie kolegów to nie objaw inteligencji z resztą po twoim
wpisie wiele nie oczekuję... podstawowe? zawodowe?
0
monter 2016-03-08 21:34:59
... znam gościa do którego w/w opis idealnie pasuje:-)
podpowiedz dla wtajemniczonych <lol>>>> xxxII
0
pan k 2016-03-08 21:37:22
Uderz w stół a nożyczki się odezwą!
0
yeti 2016-03-08 21:54:28
Jak sie nie umiesz ustawic to twoj prpblem...
1
kolo 2016-03-09 20:14:19
to jawne przyznanie sie do w/w sytuacji-patologia-brak słów...koniec.
0
klamot 2016-03-09 21:39:34
No i pierwszy z vice prezesow odstrzelony... Czekamy na kolejne tluste rybki z gory :)
0
ppp 2016-03-10 19:05:05
tylko tłuste rybki-kajryski z dołu się wywinęły....
0
Znajomek 2016-03-11 00:09:17
Który z góry poleciał znowu;)
0
ppp 2016-03-11 19:20:20
pijaczek ligezinski
0
kolo 2016-03-20 18:41:08
odnośnie rybek kajrysek........
...no i PONAR'owcy zjedli rydza...:-)))
0
oberpyta 2016-04-05 17:44:15
Męczeństwo klaczy Amry

Komentarz • serwis „Prawy.pl” (prawy.pl) • 5 kwietnia 2016

Ach, w miarę zaostrzania się walki klasowej odżywają wspomnienia. Któż ze starszych obywateli nie pamięta pięciu pożarów na piąty Zjazd PZPR, kiedy to partyjne frakcje podsrywały się wzajemnie przy pomocy takich aluzyjnych incydentów? Toteż nic dziwnego, że i teraz, kiedy to w ramach kuracji przeczyszczającej, jaka objęła nie tylko fasadę władzy, ale sięgnęła również do jej frumentacyjnego zaplecza, posypały się dymisje nawet prezesów państwowych stadnin koni arabskich. Zwolniony został nie tylko pan prezes Marek Trela ze stadniny z Janowie Podlaskim, ale również prezes Jerzy Białobok z Michałowa, a nawet pani inspektor do spraw hodowli koni Anna Stojanowska! Media donoszą, że dymisje te spowodowały falę krytyki zarówno w kraju, jak i za granicą, nie tylko w środowisku koniarskim, ale również wśród polityków, a nawet dziennikarzy. Już to powinno skłonić rząd do opamiętania, ale w swojej zatwardziałości, zamiast się opamiętać, to nie tylko kontynuował kurację przeczyszczającą, ale jeszcze rozszerzył ją na wiele spółek Skarbu Państwa. Toteż doszło wreszcie do tego, do czego w tych okolicznościach dojść musiało, to znaczy – do męczeństwa i to w dodatku męczeństwa niewinnych klaczy, które z polityką na pewno nie miały nic wspólnego.

Najsampierw padła klacz Pianissima, której wartość sięgała aż 3 miliony euro. Zatrzymajmy się chwilę nad tą sprawą, bo zadaje ona kłam rozpowszechnianej fałszywej pogłosce, jakoby największą wartość reprezentowało życie ludzkie. O ile mi wiadomo, życie żadnego nieboszczyka, nawet tak majętnego, jak „pana doktora Jana”, czyli pana doktora Jana Kulczyka nie zostało wycenione tak wysoko, jak życie klaczy Pianissimy. Zmusza to nas do rewizji propagandowej tezy, jakoby życie ludzkie stanowiło wartość najwyższą. W propagandę powinni wierzyć inni – ale nie my! Jakby tego było mało, w marcu padła klacz Preria, no a teraz – kolejna klacz Amra. Oficjalną przyczyną tych zgonów był skręt jelit, ale czy przypadkiem jelita tych klaczy nie skręciły się aby z żalu na wieść o dymisjach prezesów stadnym, no i przede wszystkim – na wieść o dymisji pani Anny Stojanowskiej? Wiadomo, że zwierzęta, a konie w szczególności przywiązują się do ludzi, a zwłaszcza – do prezesów stadnin i inspektorów do spraw hodowli, których instynktownie uważają za swoich dobroczyńców. Nic zatem dziwnego, że niespodziewane i brutalne dymisje wywołały nie tylko falę krytyki, ale również – ataki nieutulonego żalu wśród koni, a zwłaszcza – wśród klaczy, które najwyraźniej odczuwają takie rzeczy silniej od ogierów. W tej sytuacji skręt jelit z żalu jest rzeczą jak najbardziej naturalną.

Niestety rząd w swojej zatwardziałości zamyka oczy na fakty oczywiste i pan minister Krzysztof Jurgiel zawiadomił prokuraturę, by ta sprawdziła, czy seria tajemniczych zgonów klaczy nie jest przypadkiem efektem działania osób trzecich. Ciekawe, że pan minister Jurgiel nie domaga się od prokuratury sprawdzenia, czy te tajemnicze zgony nie są następstwem działania osób drugich, które potrafią nawywijać jeszcze bardziej, niż osoby trzecie. Gdyby się okazało, że w tych zgonach maczał palce seryjny samobójca, wszystko jedno, czy z grona „osób trzecich”, czy „osób drugich”, to byłoby rzeczą oczywistą, że mamy do czynienia z męczeństwem trzech klaczy rasy arabskiej, które padły ofiarą walki politycznej. Najwyraźniej rządowi nie wystarcza, że doprowadził już do likwidacji w państwowej telewizji pomocniczego gospodarstwa w postaci Hodowli Lisów Farbowanych, co odbiło się echem nawet w odległych Stanach Zjednoczonych? Po lisach przyszła kolej na klacze. Czyż w tej sytuacji ktokolwiek jeszcze może czuć się w naszym nieszczęśliwym kraju bezpiecznie?

Stanisław Michalkiewicz
0
100 2016-04-07 21:55:44
hej czy ktos u nich pracoal moze jako przedstawieicl medczyny i powie czy trzeba bardzo duza wiedze tutaj miec?
0
bili 2016-04-10 00:13:49
wstyd 13.50 brutto dla byłego starego pracownika jak sami go chcą sam zarabiam tylko 1900 netto
0
bili 2016-04-16 07:53:44
ale mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] suszy...
0
bili 2016-04-16 08:43:48
dobra,ide jeszcze po piwo i sie biore za drewna
0
Beck 2016-05-10 13:28:11
Moim zdaniem to się dzieje tutaj w firmie coraz lepiej, coraz stabilniej i coraz weselej
0
Leon zawodowiec 2016-05-11 22:08:20
Jak bys zap...al za 12 zlotych to bys inaczej mowil...
0
abc 2016-05-13 15:37:38
przez politykę kadrowa prezesa interima tradycja techniczna tej firmy zawisła na włosku,ale dalej pewnych spraw nie mogą pojąć,np są wydziały gdzie jest praktycznie rzemiosło,gdzie chłopa trzeba przyuczać 2,3 lata,owszem wyrobi czas,ale jak mu brygadzista będzie dawał blaski,bo inaczej to jest po nim.
0
pierwsze koty... 2016-05-19 17:41:33
no qurfa wreszcie,dobre i to-rondel bomba,kapnęli się pewnie jak lont zaczął syczeć,a tu parówki stoją na podłodze?nie na kuchence?W pycie mam taki terror
0
xyz 2016-05-25 19:29:10
te piaskowe nygery tam to potrafią bombe odpalaną przez telefon komórkowy zrobić,ale to pokazało poziom polskiej nauki,dno i 7 metrów zamułki,kurwa to jest kpina,teraz dwie butelki po napojach gazowanych plus świeczka,to obrazuje poziom...
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famed Sp. z o.o.