logo Solid Security

Solid Security

Łódź

Opinie o Solid Security

mnichszal 2009-11-02 00:14
ogulnie to lipa podwyszki obiecują a jest odwrotnie i tak mydlą oczy ale jak to w polsce bywa 6 kierowników 3 pracowników i tak właśnie jest w solidzie potrącają za byle pierdołe i to w dodatku BEZPRAWNIE!!!! BANDA
amadeus 2010-02-14 08:56
Witam ,

widziałem ogłoszenie o pracę w Łodzi na OPERATOR STACJI MONITOROWANIA......czy może mi ktoś coś powiedzieć o niej ? no i ile tak płacą .....................

Dziękuj
10
mapet 2010-02-17 17:22
witam a jaka jest teraz sytuacja w solidzie w Łodzi i ile tam można zarobić???? napiszcie coś proszę!!!!!
3
xxx 2010-03-26 16:17
Szkoda gadać, szkoda zdrowia
Bezprawie, wyzysk,
pająk 2012-07-26 15:59
Kol. szkolenia to są na papierze (hihihi) przecież kierownictwo musi mieć kase!!!
mirko_W 2012-09-03 19:06
[usunięte przez moderatora] Kary za byle co: telewizja, laptop,książki,umundurowanie
Pensje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] iste: 240h = 1200PLN
Szkolenia na papierze(za nie podpisanie szkolenia kara)
zwiedziony 2013-11-19 00:39
Płacą 5zł za godzinę, zmianowość 24h czuwania i 24h odpoczynek i tak w kółko. Nie ma urlopów, zwolnień chorobowych jest tylko praca.
gość 2013-11-23 11:37
bardzo kiepska płaca i atmosfera i oczywiście wypłata powiedziana załóżmy 1400 schodzi jak się okazuje do 1000 :) , nie polecam
ja 2013-11-23 16:10
Super firma dla początkujących, 2500 na rękę plus broń dają można sobie postrzelać na strzelnicy
2
pracownik 2013-11-24 10:23
Lepiej dać sobie spokój i poszukać innej pracy , więcej można stracić niż zyskać nie mówiąc już o zdrowiu
1
On Z Łodzi 2014-02-11 10:45

Jaki numer widziałem ostatnio na zakupach dawną panią koordynator Solidu, która teraz pracuje w konkurencji jako kierownik. Wszystko by mnie nie zdziwiło ale uwagę przykuło to, że chodziła po manufakturze z Dyrektorem z Warszawy Solidu. (usunięte przez administratora)
pawelxp 2014-08-17 09:42
jesli ktos by pytal co to za firma Solid Sekurity to wiedzcie, to firma zatrudniajaca pracownikow do pilnowania i pracownicy z umiarkowanym stopniem niepelnosprawnosci pracuja 40 godz. tygodniowo czyli ta firme nie obowiazuje nowelizacja o 35 godz. tygodniu pracy.W praktyce wycisna cie jak gabke i kaza robic co im sie podoba a wplanach jest jeszcze bawienie dzieci kierownictwu
pawelxp 2014-08-17 09:52
dlugo juz pracuje ale takiego cyrku jak Solid Security nie spotkalem.Pracuje na czterch umowach we Wroclawiu,Warszawie,Rzeszowie, Krakowie i konia z rzdem kto zgadnie dlaczego a wogole pracuje w woj.Lodzkim w sporym obozie pracy.Przekraczasz brame zakladu i z czlowieka stajesz sie robotem, ktory nie moze miec uwag,nie wolno sie uskarzac, nie ma zasad bhp a jak ci sie cos stanie to jestes w rekach Boga.
3
Mistrz 2014-10-27 20:54
Witam. Gdzie byscie nie pracowali to widze ze na tym forum tylko narzekanie...
Chcialbym zapytac o Solid W łodzi a konkretnie o stacje monitorowania. Chce tam podjac prace i chcialbym zasiegnac opinii. Jak płaca jaka atmosfera itd
aaaaaa 2014-10-31 19:39
Witaj Mistrz ! Pracowalam i niepolecam . Caly dzien siedzisz w ciemnosci na monitoringu i po jakims czasie niestety masz dosc ! Placa nie ciekawa i kreca z umowami . Tyle pozdrawiam
4
Mistrz 2014-11-03 17:22
A gdy odchodziles dostales cale wynagrodzenie czy przy ostatniej wyplacie byly problemy zeby Ci ja wyplacili? Ile Ci proponowali na h? i jaka byla atmosfera?
Mistrz 2014-11-03 17:24
aaa no i na jak wygladala umowa szkoleniowa bo slychalem ze takowa tam jest?
mistrz 2014-11-18 22:42
Ale napisales... ;o praca niewdzieczna. Moze sie rozwiniesz opowiesz cos. Mnie nie interesuje praca na obiektach. Mnie tylko interesuje praca w stacji monitorowania. Jak to wyglada itd. Poczatkowa stawka jest atrakcyjna i nie jest to 5 zl na h tylko 9 dlatego w ogole o to pytam.
1
PRACOWNIK 2014-11-27 22:21
CZŁOWIEKU WSZEDZIE TYLKO NIE SOLID
3
kiewiii 2014-11-28 17:42
witaj 'mistrz' pracujesz w tej stacji monitoringu czy nie ? bo obecnie ja mam rozmowe ichcialam sie spytac czy mozesz z wlasnego doswiadczenia powiedziec cos wiecej???
mistrz 2014-12-01 12:36
Nie pracuje tam. bylem na rozmowie i zrezygnowalem. I sie zastanawiam czy czasem tam nie zadzwonic i nie zaczac pracowac. Ile CI zaproponowali na godzine? "pracownik" dlaczego wszedzie tylko nie solid? opisz cos itd
pracownik 2014-12-07 20:14
jest to kołchoz a kierowniczka strasznie nie mila czeste kary
fajka 2015-01-18 07:19
Chce podjac prace w stacji monitorowania czy moze ktos napisac jak wyglada praca. Ile placa?
Jak wyglada umowa szkoleniowa, czy latwo zerwac umowe zlecenie ltora proponuka? Czy sa jakies kary? Niech odpowie ktos kompetentny , nie chce odpowiedzi typu to co wyzej "wyzysk ble ble ble 4 zl/h
bo coa takiego dotyczy zapewne tylko emerytow ktorzy maja emerytury po 1200 i dorabiaja.
Aneta 2015-01-23 18:36
Kierowniczki już wyleciała. Może teraz będzie milej:)
2
Adi 2015-01-30 21:20
Powiedzcie cos o tej robocie wiecej =/
monitorek 2015-12-06 05:28
W ochronie jest coraz gorzej ze względu na wprowadzenie ozusowania agencje wprowadzają umowy krótkoterminowe na dwa miesiące wypłata za ten okres po trzech pracownik pokrywa zus podatek ubezpieczenie itd.Masakra i dalej poniżej minimalnego wynagrodzenia.Pracodawcy to kombinatorzy i z.......
3
malgosiek 2015-12-22 21:55
PRACA W SOLIDZIE JEST OK,NIE NARZEKAM TYLKO NA OBIEKTACH SUFO MOGLIBY PLACIC CIUT WIECEJ. POZDRAWIAM.
Dobry 2016-01-20 14:24
Solid? Ludzie strzeżcie się tego dziadostwa jak ognia! Jeżeli szukasz pracy na miesiąc ,dwa bo masz coś w zanadrzu to licz się z tym że jak odejdziesz w trakcie miesiąca to o pieniądzach MOŻESZ po marzyć! Jeżeli nie będziesz PSEM który aportuje i się słucha pANA to NIC nie dostaniesz. Tylko tłuki które są posłuszne dostają kase! Dodatkowo stawki głodowe za które nie da rady nic zrobić! Jeśli chcesz mieć co najmniej 2-2.5 tysiaca to zap****** po 300h w miesiącu! Pracownicy którzy pracują od 160 do 180h są ZEREM. Dobry pracownik dla nich to który robi co najmniej po 230h!!Jak masz wybierać pomiędzy produkcją za 6 zł to idz tam niż do jakiegoś śmiesznego srolidu. Tam chociaż zapłacą.
3
Kowalski 2016-03-01 07:23
Nie warto,mizerna kasa bez różnicy gdzie i na jakim stanowisku- nie mówię o pracy w biurze- warunki spartańskie,nikogo nie interesuje temat bhp,kodeks pracy itp.Sam musisz sobie zorganizować stanowisko pracy ;czyli wyposażenie,jedzenie,picie itd .Mało tego za brak jakiegoś elementu wyposażenia - które de facto musisz sam sobie kupić- kara pieniężna.Sprzęt niezbędny w pracy to jest temat science-fiction, brak szacunku , wzajemne nagadywanie i co za tym idzie psucie atmosfery w pracy w stosunku do pracowników i przełożonych.No i kompletny brak kwalifikacji i kultury ze strony przełożonych,nie można liczyć na jakąkolwiek pomoc ze strony firmy w sytuacjach spornych w pracy. Co po niektórym to słoma wyłazi z butów ,że można śmiechu paść,ale czy to jest śmieszne ? Tragedia.
5
Kowalewski 2016-03-04 11:56
Firma? PORAŻKA! Na nic nie można liczyć! stawki 8zł netto - % dla ubezpieczenia i juz nie wychodzi 8 netto a ok. 7.8 zł ! TO jest porażka! Pracownik który jest dobry to ten który robi ponad 250h w miesiącu! Ci co robią po 160-200 są traktowani jako odrzuty!. Ochroniarze... a raczej cieciowanie na każdym obiekcie nie ma nic wspólnego z OCHRONĄ!. Ochrona to tylko z nazwy. Pracownicy ochrony fizycznej ROBIĄ więcej niż muszą! Przejmują obowiązki pracowników sklepu. Ochroniarz dostaje pretensje za wszystko ! Ale jak już zrobisz coś ci każą a nie jest to twoim obowiązkiem to od razu fajny jestes. Natomiast jak nie zrobisz to od razu obraza że ochrona jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp !I te śmieszne przerwy na 10-16h. MACIE TYLKO 2 PRZERWY PO 15 MIN !!! Przecież to jest chore!.
sasa 2016-05-14 22:01
Praca w lodzi na obiektach 7 zl netto to godziwa stawka ????
darek 2016-09-12 10:21
Jak byc zadowolonym jak max stawke od 4 do max 7 zl czyli pensja za 240 godzin okolo 1500zl a oplat zycia rachunki jedzenie to okolo 1200 :( solid to dziadostwo !!! ale wzaszadzie kazda firma ochrony daje max 7 zl
2
ewx-klient 2016-09-13 15:37
A propos podpisania umowy ... tym warto zainteresować odpowiednie organy ... umowa, jak i "papierki" podtykane do podpisania są tak skonstruowane, że "Agencja" okrada państwo, ale "rąbany" jest klient podpisujący umowę, bo w każdej chwili mogą zmienić stawkę bez powiadomienia o tym Ciebie na piśmie, w razie czego stajesz w szranki z warszawskim sądem, bo podobno nikt w województwie nie ma upoważnienia do podpisania umowy, odmawiasz podpisania umowy o pracę na piśmie lecz przyjmujesz do podpisania umowę zlecenie, oświadczasz, że nie będziesz dochodził przed sądem uznania umowy zlecenia za umowę o pracę i co jest dziś kuriozalne: zezwalasz Solid Security na skan swojego Dowodu Osobistego plus dwa zdjęcia (sam doręczasz), co daje niewyobrażalne możliwości i z tego, co wiem, jest wysoce nagannym zachowaniem klienta, ale kto zabroni Solid Security ?!
Jak można tak rąbać państwo w biały dzień ?
1
daro 2016-09-25 08:09
Zle jest w solidzie ? zapraszam do kobry :) zero kasy
1
frds 2016-09-30 09:27
Prace to jest w tych czasach własnie bardzo łatwo znalesci bo ludzi wszędzie brakuje i to mowi facet 45 lat z podstawowym wykształceniem :) problem jest żeby płacili za twoja prace !!! np solid zawsze mam kasę na czas grosze bo grosze 5.50 na godzinę ktoś pisał o kobrze to widzę ze nic sie nie zmieniło pracowałem tam z 5 lat temu i przez pól roku proszenie o kasę to widzę nic sie tam nie zmieniło :(
2
solid lodz 2016-10-20 13:38
Dajemy 4,50 na godzine pasuje ?
3
On-3 2016-10-29 15:58
Daj sobie spokój.Pracowałem tam porażka. Poszukaj sobie normalnej pracy. Solid przez jej koordynatorów to nie firma do pracy.Pozdrawiam.
detektyw 2016-12-28 03:00
Co to za bzdury! Ciecie to niestety, nie generalizując, kadra średniego szczebla mająca umowy o pracę - w myśl przepisów - nielimitowany czas pracy i ich zasranym obowiązkiem jest odbierać telefon, gdy pracownik zgłasza cokokwiek! Nie pasuje? Było nie pchać się na kierownicze stanowisko - to zwiększona odpowiedzialność - niech siedzi w domu i grzebie w rozporku, byle nikt tego nie widział - jest takie powiedzenie... Przykład ZAWSZE idzie z góry - wyzywając kogoś od ciecia - weź pod uwagę, jakiego musi mieć nadzorującego. Poprosi taki żeby pracownik siedział 36 h w pracy, a potem wysyła raporty z kontroli mailem że niby Cię złapał na gorącym uczynku, a jak go opieprzysz na czym świat stoi, z gęby szmatławca nie zrobi i zaciska zęby. Szkolenia BHP? Zapomnij! Jakieś papierzyska pewnie intruktorka dała do podpisu tylko. Stan pojedynczych obiektów opłakany, niestety - na niektóre by trzeba wysłać takiego 'ciecia', żeby zobaczył w jakich warunkach ludzie pracują - nie raz się nie pojawiał albo spóźniał na spotkania z kontrahentami. Ich słowami nie należy się przejmować, ludzie nie musicie... Możecie robić z tym porządek - to nawet wskazane. Wszyscy po jednych pieniądzach, tylko wyzwiska.
Ochroniarz 2017-01-04 21:28
Szczerze chciałem przestrzec przed praca w solidzie w szczegolnosci w grupie na Bełchatowie tam nic nie jest przestrzegane warunki spartanskie w zasadzie najgorsze warunki w Polsce stare auto stach techniczny opłakany bez klimatyzacji brak pomieszczenia socjalnego masakra
manio 2017-01-24 18:50
Witam czy wie ktos morze na temat pracy w Solid chodzi o Stryków ktos cos podpowie.....
2
Zdegustowana 2017-02-23 14:54
Kręcą na 100%. Jeszcze tam nie byłam, miałam iść na rozmowę do wprowadzania umów i wystawiania faktur, ale po tym co mi Pan właściciel odpowiedział i po tych opiniach chyba nie pójdę. Ogłoszenie było ukryte po to żeby osoba która tam jeszcze pracuje nie wiedziała, że jej nie chcą i nie poszła na urlop iczy zwolnienie. Przecież po 3 miesiącach przysługuje 7 dni urlopu, jak nie dadzą to muszą wypłacić ekwiwalent. Poza tym nie mogą komuś powiedzieć w ostatni dzień umowy, że już nie pracuje. To jak tak traktują pracowników, to mnie też tak może po 3 miesiącach wywalić na ostatnią chwilę. Jeszcze rozmowa w kawiarni, byle nie w firmie, żeby inni nie zauważyli, że jest jakaś rekrutacja. Nie, zdecydowanie nie!
1
Gregory 2017-04-27 22:01
Na początku kwietnia złożyłem komplet papierów w dziale rekrutacyjnym ( kadry) po kilku dniach miałem pierwszą służbę. Pobrałem w tym celu odzież służbową, w sumie przepracowalem 9-dni bez podpisania umowy. Nie wiem o co chodzi i co z tego dalej wyniknie bo kwiecień się kończy a ja chcę mieć pewność że mi za te dni zapłacą!!! Zapomniałem dodać że w tym krótkim czasie były to trzy różne obiekty.
SOL 2017-05-10 09:41
Gregory jesteś jaks dziwny zawsze sie mówi "ok to przyjdę do pracy jak będzie juz czekać umowa " ps A jak stawki teraz w solidzie po tych podwyżkach ???
2
Były 2017-07-20 16:02
Omijać z daleka
2
były1 2017-07-20 16:28
Oni czytaj kierownicy w SS sprawdzają na ile znasz Kodeks Pracy. Jak nie to wykorzystują ile wlezie.
2
Obiektywny 2017-07-20 16:33
Grupy Interwencyjne.Praca w skandalicznych warunkach jesz pijesz w samochodzie(brak pomieszczenia socjalnego)Umowa o pracę łączona z umową zlecenie(brak możliwości rezygnacji ze zlecenia)Chcesz pracować to minimum 240h możesz więcej zwykłe oszustwo..Brak dodatku stazowego(kariery nie zrobisz..) Brak premi za to obciążenia są np.za przepaly benzyny przeważnie zimą bo się ludzie grzeją a wedlug kierownictwa mają sobie sami płacić za ogrzewanie w aucie.Dodatków niema żadnych bo przypisują je na umowę zlecenie.Pracy masa latem 20/40 wyjazdów w czasie 24h a często bywa więcej.NIE POLECAM!!
3
Dominika 2017-08-02 13:20
@Obiektywny, o jakim stanowisku pracy mówisz? Czy chodzi Ci o Pracownika Ochrony? Widzę, że obecne prowadzona jest rekrutacja na kilka stanowisk pracy w firmie i w różnych miastach. Pełen etat to 168 godzin , Ty piszesz o większej ilości godzin przepracowanych, więc masz płacone za nadgodziny czy dni do odbioru?
Obiektywny 2017-08-13 13:24
Obiektywny Zadnego placenia nadgodzin pracujesz 168h za najniższą a pozostale godziny na umowę zlecenie.W ten prosty sposób omijają placenia za nadgodziny.Oczywiście umowa zlecenie też na najniższą czyli 13 zł brutto.Takim sposobem maz na rękę 2400z chakiem za 240 godzin pracy.
Obiektywny 2017-08-13 13:41
Otrzymanie etau uwarunkowane jest podpisaniem dwóch umów.Lub tylko zlecenia ( nie polecam wtedy stajesz się niewolnikiem bez urlopu,zwolnienia lek. itd..)Samej umowy o pracę nie dostaniesz.Zlecenie jest także po to żeby obciążać pracowników np.kosztami paliwa zimą.W ten to sposób korzyści ma Tylko firma.Nie płacą nadgodzin,ZUS -u od realnych zarobków i jeszcze mogą Ci zabrać pieniądze pod byle powodem...
Zostaw swoją opinię o Solid Security - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security