brak logo

LEGS

Zgierz

Opinie o LEGS

dzidzia 2012-01-12 12:00:47
Witam a czy ktoś pracował w tej nowej farbiarni w Zgierzu.To powiem że ogólnie fajnie .Tylko żeby tam nie było takiej[usunięte przez moderatora] ,ta to dopiero jest robol-pluskwa ,ludzie przez nią odchodzą z pracy bo trudno z nią wytrzymać,tak psuje atmosferę.Poza nią jedną jest ok. warto tam pracować.Pozdrawiam
1
nick 2012-01-23 15:33:08
( usunięte przez administratora ) Osoba nic nie wnosząca do tego zakładu,no może właśnie chorą atmosferę.Praca ok.!
...... 2012-02-09 16:28:21
Jak byście doczytali to jest to forum na temat firmy a nie ich pracowników.
Może załatwiajcie takie sprawy między sobą , takie pisanie o kimś i obrzucanie ludzi wyzwiskami jest mało przyjemne jak DZIECI Z PRZEDSZKOLA,
` 2012-02-16 12:16:49
Sorky ale to właśnie pracownicy tworzą tą firmę. Czyli można wyciągnąć wnioski co tam się dzieje.
2
lolo manolo 2012-02-16 13:23:27
MOZE TO I FORUM O FIRMIE "ALE FIRMA JAK FIRMA" TO LUDZIE TWORZA TA FIRME A ZWŁASZCZA KLIMAT W JAKIM SIE PRACUJE I WIELE INNYCH ASPEKTÓW ........
1
...... 2012-07-22 18:25:43
Jesteście okrutni nawet nie wiecie jaką krzywdę robicie ludziom swoimi \"opiniami o firmie\" szkoda tylko że tak odważnie anonimowo
1
anonim 2012-10-24 17:19:47
A jak sie pracuje w Aleksandrowie? Jak tam się dostać?( usunięte przez administratora )
nieznajoma 2013-02-05 23:05:31
Ja osobiście nie polecam Aleksandrowa pracowałam tam spory czas i chodzi się jak na szpilkach każdy na kazdego donosi za byle co byle sie podlizac kierownictwu atmosfera przez to jest nie ciekawa a dostac sie to teraz razcej jest ciezko bo legs to jedna wielka klika a zarobki srednie przynajmniej jak na tym jednym dzaile na ktorym jest system 4 brygadowy chociaz podobno tam zarabiaja najweicej.
shadow 2013-12-20 16:35:57
witam pracuje w zgierzu od niedawna każdy ma swoją opinie o firmie moim zdaniem calkiem przyzwoicie jak się robi swoje to nikt do nikogo sie nie czepia i jest dobrze ci ludzie powyżej którzy wypisują opinie niech powiedza prosto w oczy co do kogo mają wiadomo durza firma trzeba uwarzać co się gada i bedzie po klopocie dlamnie jak narazie zzero zastrzezeni a firma naprawde dba o pracownika
shadow 2013-12-23 21:38:57
morze tak ja odpowiem co dla mnie jest na + badania ogolne odrazu robią ci wszystkie potrzebne i nie odciągają ci z wypłaty z tego co wiem jak dużej pracujesz robią kursy na widlaki dostajesz premie na świeta od 100 w góre jak przez 3 m-ce nie bedzies chorował itd to do wyplaty dokładają ci 300 zł no i powtarzam dla mnie pozytywnie zero zastrzeżeń
shadow 2014-02-06 18:26:49
nie chyba już nie ma jako takich szkoleni ale jak by cie przekfalikowali na farbiarza by musieli zrobic ci po jakims czasie kurs na suwnice badzi na obsługe windy
Konrad B. 2014-05-28 18:32:00
Pracuje w Zgierzu dwa miesiące, badania od razu robią. Stawka miesięczna ok.1600 zl netto + jakas premia 'uznaniowa' za nie chorowanie co kwartał. Pracuje na stanowisku pakowacza, no na tym cała przyjemność się kończy. Wiadomo, nigdzie nie jest lekko ale oprócz pakowania trzeba obstawiac trzy maszyny na przewijalni (SSM) i co jakiś czas czas tam zaglądać, ewentualnie panie które tam pracują same przychodzą i mówią jaki rodzaj przedzy i na jaką maszyne potrzebuja. (usunięte przez administratora) Nie chce tam nikogo oczerniac bo pracuje się naprawdę fajnie i fajni ludzie tam są. 99% to same pociotki, z kim by się nie gadalo to po znajomości. Ja przyszedłem 'z ulicy' i postawili mnie pod ścianą i dzisiaj otrzymałem informacje że nie przedłuży mi umowy 'bo nie daje sobie rady'. System trzy zmianowy po 8 godzin, przy większej ilości zamówień czterobrygadowka 12 godzin (rano 6-18 i noc 18-6 a po tym dwa dni wolne. 30% dodatku za noce.A i dobrze mieć uprawnienia na widlaka. Co do farbiarni, nie wszyscy mają uprawnienia na sownice ale obsługiwać trzeba. To chyba wszystko. Pozdrawiam
1
nygusek :-) 2014-12-18 20:54:51
hej ja pracuje tam juz rok i jest naprawde ok. ludzie sa spoko, juz pierwszego dnia w pracy wszyscy pomagali.Co do zarobkow to szalu nie ma ale od 1500 nawet powyzej 2000 zalezy jaki miesiac.Jesli chodzi o przewijalnie i brygadzistki wszystkie sa spoko. jeden minus raczej ciezko sie dostac do zgierza
Konrad B. 2015-04-06 15:27:49
Pracuje tu dalej ;) Umowa o pracę na dwa lata. Uprawnienia na widlaka mogą się przydać gdy np w weekend zabraknie jakiejś przędzy to trzeba zejść na magazyn. Co jakiś czas wymyślają jakieś nowe "udogodnienia" i dokładają ci pracy. Co do kasy, jeśli nie chorujesz to co trzy miesiące można dostać nawet 2500. Jeśli się dobrze pracuje to nikt się nie czepia ;)
1
Dugi 2015-12-08 14:28:52
cześć,witam wypowiem się na temat Farbiarni w Zgierzu faktycznie jest ciężko się dostać do tego zakładu ale to nie tak jak każdy myśli: jest praca lekka i jest praca ciężka każdy pracuje według swoich mozliwości, jest duża pomoc ze strony innych pracowników( jeśli potrafisz pracować w grupie to jest ok )zawsze się znajdzie ktos kto strzeli z ucha ale ogólnie jest tam przyjazna atmosfera. Są organizowane imprezy co roku na Zgiłych Błotach dla wszystkich pracowników firmy( Aleksandrów, Zgierz, Łódź), faktycznie jest premia uznaniowa 550zł brutto dla farbiarzy i pakowaczy stała pensja 1800 brutto + 300zł za niechorowalność płatna co trzy miechy, dodatek nocny 20% za nocki jeszcze jakis dodatek + 200zł za prace czterobrygadową nie ma nadgodzin ale są godziny do odbioru, na święta w zależności jak długo pracujesz tyle dostajesz czyli jeśli 2 lata to 200zł, badania szczegółowe są robione, kurs na wózki lub suwnice. Możesz sie ubezpieczyć grupowo, dodatki na dziecko,(przerużne), ubranie robocze, buty,szafkę,kłódkę,wodę masz i gazowaną i niegazowaną ile tylko zapragniesz na stołówce jest lodówka ale masz za darmo herbatę,cukier, kawę, mleko. ostatnio na imprezie zakładowej z pośród wszystkich pracowników wylosowano 10 osób które dostały po 1000zł tak po prostu. to wszystko sa plusy ale są tez minusy zwłaszcza że jeśli się przyjmujesz na pakowacza to masz bardzo duzo obowiązków i w żdnej innej firmie pakowacz nie obsługuje tylu stanowisk jednocześnie co w Zgierzu w Legsie i non stop (przychodzi to coś nowego) do zapamiętania. Ale ja tam nie narzekam bo wiem że też w żadnej innej firmie tylu rzeczy bym sie nie dowiedział co tutaj i nie nauczył a tak poza tym to zaczynałem jako przewijacz na maszynach a skończyłem na razie na pakowaniu i byłem trochu w Aleksandrowie. w Aleksandrowie faktycznie jest gorzej ale większe zarobki o jakieś 500-600zł.
K 2016-01-24 14:16:44
Dugi dużo pisze ale takich pieniędzy jak ma na umowie to dawno nie widział. Więcej go nie ma jak jest
gozdek 2016-03-30 23:17:10
Wypłaty zawsze w terminie i na koncie przed 10 nigdy po. teraz ruszyłu podwyżki i poszła w gore kaska na ponad 2200 z praca jest zawsze i dla chcących pracować w porządku pełen legal imprezka latem i sianko na święta po prostu nie wszystkim chce się pracować
U. 2016-10-18 20:06:51
Na chwilę obecną firma się "rozbudowuje". Obok farbiarni powstanie druga hala. Zarobki: ok 2000 zł netto. Jest się zarejestrowanym na najniższą krajową, na pasku widnieje 1900 a z tymi smiesznymi dodatkami wychodzi więcej. Kierownictwo to zależy od ich humoru, raz lepiej a raz gorzej. Latem temperatury tropikalne sięgające nawet 40℃. Uprawnienia na wózki są wewnątrz zakładowe także na niewiele się to zda. Wpadli na pomysł zmian po 8 godzin również w systemie czterobrygadowym. 4 dni pracy i jeden dzień wolny, jak w obozie... Nawet anonimowe ankiety w związku z tym przeprowadzono
agos 2016-10-18 21:27:14
jak wszystko jest pod kontrola to zawsze beda zadowoleni jak cos jest nie tak to niestety w kazdej firmie odczuwa sie takie napiecie
Zostaw swoją opinię o LEGS - Zgierz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LEGS