brak logo

Baxter Polska

Warszawa

Opinie o Baxter Polska

Krysia 2013-12-04 23:04:43
Kiedys tam pracowalam, ogolnie ciekawa firma, w pozytywnym i negatywnym sensie.Jako ze jest to firma farmaceutyczna to pod wzgledem finansowym jest dobrze, placa jakies 25% wiecej niz inne firmy na takim samym stanowisku, biurowiec fajny, nie ma open space'ow tylko pokoje po 4 - 5 osob wiec pracuje sie komfortowo.no i tu by konczyly sie plusy.jako minusy - kadra zarzadzajaca (czesto dorwala sie do stanowisk przypadkiem, bez wyksztalcenia) - zakompleksiona, traktujaca osoby na stanowiskach nizej jak roboli, jedyna forma docenienia jest doladowanie cie kolejnymi obowiazkami, awanse sa mozliwe tylko po super znajomosciach, tak wiec szybciej wygrasz w totka niz tam awansujesz. podsumowujac- jak ktos szuka stabilnej pracy z dobra pensja ale nie ma ambicji i checi rozwoju- dobra opcja. Jesli masz ambicje i wlasne zdanie, zly adres.
10
justyna 2014-04-01 16:05:16
ponieważ dostałam zaproszenie na rozmowę ktoś może się orientuje jak przebiega, jak się pracuje, jakie raporty, gps, samochody czy można wykorzystywać prywatnie, poziom zarobków, szkolenia, awanse ?! będę wdzięczna za opinię, pozdrawiam
9
Kandydat 2014-06-15 15:06:00
Złożyłem aplikacje na stanowisko Chronić Business Specjalist na wschód Polski. Czy to dotyczy leczenia nerkozastczego, płynoterapii, czy coś innego ? Jak przebiega rekrutacja ? Na ile jest istotne doświadczenie w "sprzętowe", albo w przetargach ? No o na jaką podstawę można liczyć na starcie ?
4
xx 2014-06-24 17:36:36
szczerze muszę powiedzieć, że dziwną rekrutacja u nich była .... kolejne etapy .... obiecany kontakt bez względu na jej wynik i ............ cisza, cóż.. standardy amerykańskie ... realia niestety polskie :D ... a wystarczyłby zwykły mail :)
Były 2014-07-01 19:42:32
Witaj, czy kontaktował sie może już ktoś z Tobą?
3
gosc 2015-02-03 09:20:51
To co napisał xx szczera prawda, dziwna firma...
1
alfa 2016-01-01 21:00:55
pracuje w firmie juz dosc dlugo (wiecej niz 3 lata). nie ma mozliwosc awansu, naprawde nie ma, jesli sa rekrutacje wewnetrzne to tylko do field force, na inne pozycje jesli w ogole to tylko z zewnatrz. dobrze placa, opieka medyczna, ubezpieczenie, multisport, bony w grudniu ale czy warto wpakowac sie w pulapke? Pulapke bo jednak wynagrodzenie o te 15% wyzsze to cena jaka sie placi za poswiecenie sie pracy w 100%: na L4, urlopie i za to, ze sie nie awansuje. Ja teraz pracy szukam- z szansami rozwoju liczac sie z tym, ze za mniejszy hajs. A managerowie- niestety 2 zarzadzajacych biznesem z przypadku, 3 glownych to dzieciaki ktore sie ucza byc szefami..
1
koniu 2016-01-04 12:42:40
W mojej opinie firma naprawdę dobra jeśli szukasz pierwszej pracy. Jeśli chodzi o moją rozmowę kwalifikacyjną to przebiegła w całkiem miłej atmosferze. Na początku poproszono mnie o rozwiązanie testu na abstrakcyjne myślenie takiego jak tu http://smart-tester.eu/narodowytest/ trzeba bylo miec powyzej 110 pkt i mi się udalo (radzę sobie go przerobić przed pójściem na rozmowe), następnie prześledzono moje dotychczasowe doświadczenie itp. Ogólnie jestem bardzo zadowolony ;)
ruda 2016-03-16 18:43:37
witam jak wygląda proces rekrutacji na product specjaliste widziałam ofertę i zastanawiam się czy wysłać cv , a jak wyglada wynagrodzenie netto i jakimi autami jeżdżą specjaliści ? dziękuje za odpowiedz
rudy 2016-05-06 11:47:26
@ruda . bentley continental Gt
Waldi 2016-06-27 16:17:45
odpowiedz | cytuj
Jeśli ktoś chce pracować i wykonywać każde polecenie to Polecam Firmę .
Dla ludzi bez ambicji i bez własnego zdania idealne miejsce do pracy .
Firma kierowała się kiedyś piękna wizja i stworzyła na swój temat legendę na rynku ale niestety od jakiegoś czasu staje się Korpą w której człowiek szczególnie niższego szczebla jest nikim a Legenda o idealnym pracodawcy pęka jak bańka mydlana . Brak szansy na Awans gdyż promowane są znajomości a kadra menagerska to grupa młodych mających średnie pojęcie , zakochanych szczególnie w sobie ludzi którzy agresje za brak możliwości do własnego zdania (gdyż o wszystko pytają się swojej jedynej przełożonej ) wylewają na swoich podwładnych traktując ich jak zwykłych roboli .
Zarobki w firmie są niezłe ale większość firm płaci już więcej .
Pracuje w firmie od 7 lat i czuje ze się uwsteczniam a nie rozwijam .. Może i to dobra firma na start dla młodych ludzi po studiach ale dla doświadczonych osób już raczej
Waldi 2016-07-07 12:55:44
Pracuje bo muszę , moje zarobki są na takim poziomie iż dłużej trwa proces zmiany pracy w którym już od dłuższego czasu jestem , wiec nie wiem co cię dziwi ?.
Mam ambicje i chce być traktowany jak człowiek dlatego odejdę na pewno !. Niestety nawet na rozmowach w innych firmach baxter nie jest już dobra wizytówka wiec nie jest łatwo .
Powiedziałem ze ludziom bez ambicji całkowicie polecam a tym którzy maja godność i chcą być traktowani jak ludzie nie bo prędzej czy pózniej ktoś będzie ich tak traktował, szczególnie patrząc na kadrę managerska .
nbm 2016-07-09 14:31:43
@waldi ale jak możesz opisac jakiś przykłąd, podac jakąś sytuacje, kiedy gfaktycznie zostałes tak źle potraktowany? bo to co piszesz zgadzałoby sie z tym ze ludzie uciekają z firmy Baxter - bo właśnia owa firma rekrutuje na kilka stanowisk jak product specialist
2
Zostaw swoją opinię o Baxter Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baxter Polska