brak logo

FPM S.A.

Mikołów

Opinie o FPM S.A.

Wojtek 2016-03-07 22:54
Następny wrócił do naszego sanatorium. Dla mnie to śmieszne, ktoś się zwalnia idzie do prywatnej firmy tam stwierdza że mu ciężko i wraca a firma przyjmuje go z otwartymi rękami. Polityka kadrowa to jest totalna porażka
16
jo 2016-04-14 02:02
powiedz to tym których zwolniono
8
Lakiernik malarz artysta 2016-04-19 20:37
jak z praca na lakierni bądź śrutowni??
1
jo 2016-04-21 06:02
tam spoko, sanatoriun
11
Lakiernik malarz artysta 2016-04-21 09:15
Przyjmują ogólnie czy nie bardzo
1
Starszy śrutownik 2016-04-25 11:45
Jal się tam dostać do was ??
1
tom 2016-04-28 05:29
za wiaduktem w prawo :)
16
wojt 2016-05-05 20:39
sanatorium nie tylko tam :))))))))))
8
wojt 2016-05-10 22:00
coś ty za matoł ?
10
Mario 2016-07-24 08:25
Porządny zakład. Wypłata zawsze na czas, dobry socjal, dobre warunki pracy czasami można dorobić w nadgodzinach. Niektórzy tu czyste głupoty wypisują.
13
szfed 2016-10-12 18:04
Witam czytając te wszystkie wasze wypowiedzi to częściowo zgadza się. Do jakiegoś czasu nawet opłaciło się pracować na tym zakładzie gdyż było poprawnie ,atmosfera między pracownikami przyjazna itp.
Od jakiegoś czasu nasz ,,Prezes '' zlikwidował dodatek w tygodniu 50% i weekendy 100% jedynie do wybrania godziny szukając oszczędności bo ciężki okres w firmie :))). Każdy wie ,że jedynie co trzymało ludzi na zakładzie to były nadgodziny ponieważ dzięki temu mogli dorobić do tej swojej śmiesznej wypłaty nieadekwatnej do pracy .Moim zdaniem nie tędy droga Panie Prezesie .Zamiast dać to jeszcze wziął!!!!! pozdrawiam
19
Mario 2016-10-17 19:10
Co za problem, nie chcesz pracować w nadgodzinach to nie pracuj.
9
cśś 2016-10-19 23:10
W sumie dla mnie najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych zadąń, bo o takie premie trudno dążyć.
6
Dawid 2016-11-05 21:18
Witam, jak teraz wygląda ogólnie praca i zarobki na stanowisku spawacza?
2
ja 2016-11-30 20:08
3200 na start, ogłoszenie o przyjęciach są w UP. Niestety skończyły sie nadgodziny. Firma bardzo fajna, można się dużo nauczyć
6
pracownik 2016-12-12 17:16
pracownik sie nie liczy, liczy sie kieszeń władzy
15
Tom 2016-12-19 23:12
obiektywnie mówiąc, widać zmiany na lepsze
11
to yo 2017-04-13 17:31
Co tu niby lepsze??? Ten żałosny zając??? Komedia....
6
anonim 2017-04-13 17:48
Jaki znów zając ? Barany dostały po baranie :)
8
tokarz 2017-04-13 19:17
Nie wiem czy go zeżreć czy za szybę dać i podziwiać jako najlepszy prezent z Palenisk. Tam w tym biurowcu ktoś jeszcze myśli?
6
to yo 2017-04-13 20:04
Tak myślą jak nas wszystkich wydymać.
A jak tam pajace związkowe????
Co im prezes obiecał że zgodzili się na taaaaaakiego zajączka?
4
Wojt 2017-04-17 08:38
Dziwne, że ludzie jeszcze są w tych pseudo związkach zawodowych. Szkoda kasy na tych darmozjadów.
4
FPM 2017-04-20 22:51
Biurowiec dostał to samo... Bieda straszna
4
anonim 2017-04-21 06:04
Tokarz ty tam nie marudź. Nadgodzinki płatne masz, położysz pierścionek na maszynę i nie wiesz co z sobą zrobić. Nuda, nuda, nuda, po 30 godzinach obróbki obrócisz pierścionek na drugą stronę i dalej nie wiesz co z sobą zrobić , a syf w okół ciebie ci nie przeszkadza.....Boś ty tokarz to co będziesz sprzątać
6
to yo 2017-04-26 20:15
Niestety to prawda. Tokarze z ciężkiej to najbardziej przereklamowani ludzie. W porównaniu ze spawaczami czy ślusarzami wiecznie mają sanatorium.
3
spawacz 2017-04-26 22:45
Największe sanatorium jest na krajalni. Nawet blach przed paleniem nie śrutują
4
Fiziol 2017-04-28 09:46
Ty se leb posrutuj a najlepiej idz se to potem potocz . I wtedy bedziesz miec sanatorium . Zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska
to yo 2017-04-28 18:38
Kolega z WM pokazał jednym zdaniem swą inteligencję. Niestety [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na WM jest na kopy.
1
AJ 2017-04-28 19:32
Stawiam że za tym postem stoi nie jaki Fedus. Przerost formy nad treścią jak i każdy z kadry "zarządzającej" Sanatorium.
2
Technolog 2017-04-29 10:52
Ludzie Wy się do roboty weźcie. Nie piszcie takich bzdur. Podobno teraz jest rynek pracownika. Jak się komuś firma nie podoba to nie katujcie się. To nie obóz pracy zawsze możecie odejść.
7
spawacz 2017-05-06 11:42
Palserwis czeka :)
3
to yo 2017-05-06 14:40
Chyba na nieuchronną plajtę :)
2
Grzegorz 2017-05-06 18:53
Czy są u was przyjęcia na stanowisku lakiernik/śrutownik?
I`le można zarobić?
Rob 2017-05-07 19:53
Dopóki naszego Majstra (Stanisława-szuja)się nie zwolni to ludzie będą odchodzić gdyż sieje zament na firmie pomiędzy pracownikami .Niech już idzie sobie na emeryturę bo się zatrze.Najpierw gada z jednym na drugiego a później na odwrót no i oczywiście stoi za rogiem i obserwuje czy stoisz mobink.!!! A co do szefa produkcji to dziwie się jak ktoś taki może zajmować takie stanowisko jeszcze!!! Ostatnim czesem pogubił się i to ostro .Jednym słowem kadra z WM do wymiany .Cały czas mówią ,że jak nie pasuje to się zwolnij a gdzie znajdą takich fachowców średnia wieku 50 + a przychodzą jeszcze starsi nie nadaremno mówi się ,że sanatorium hahaha . Do kolegi wyżej jeśli na progu się nie przewrócisz to zapraszamy na śrutownika u nas się nie przerobisz ale też nie zarobisz .
4
leszek 2017-05-07 20:11
Zgadzam się z tobą w 100%.Różnimy się tylko tym jeszcze ,że mamy dział kontroli a oni nie ale wydaje mi się ,że już niedługo bo chłopaki też odejdą i im życze lepszej pracy!!!!!
2
wojt 2017-05-08 18:36
Czytam czytam i czytam ... W sumie macie ludziska rację. W konstrukcyjnym młodzież , w kontroli młodzież . w technologii młodzież na wm stare dziady. Kompletnie niereformowalne dziady. A nazwa hospicjum jest zaj....sta :)
3
technolog 2017-05-09 15:10
Gdzie Ty widzisz tę młodzież? Nie przesadzaj.
1
to yo 2017-05-10 06:02
Panie Rob a pan Stanisław to chyba od was z hali się wywodzi .....
1
Michał 2017-05-11 05:52
Ile u was można liczyć na stanowisku ślusarz? Pytam bo są ogłoszenia. Czy praca jest na zmiany?
Spawacz 2017-05-11 17:20
Leszku Leszku to jak dbasz o swych ludzi?
4
Ciekawski 2017-05-15 17:28
No właśnie jakie zarobki na początek?
Widziałem ogłoszenie na frezera.
"dwójka" jest?
Mario 2017-05-15 17:41
Bez problemu
Ciekawski 2017-05-15 19:16
Ale brutto czy netto? :-)
1
Mario 2017-05-15 19:33
Na rękę. Jak będziesz dobry to na nadgodziny się zalapiesz. Mistrz z obróbki spoko gość. Jeden z nielicznych na poziomie.
1
Ciekawski 2017-05-15 20:30
Dzięki za info.
A jak ktoś nie ma zbyt dużego doświadczenia to też da radę?
technolog 2017-05-15 20:56
Jak masz jaja, głowę na karku i wiesz czego od życia oczekujesz to tak :)
4
znismaczony 2017-05-26 00:50
praca na lakierni po kilku latach koNczy się w Skoczowie na odwyku lub padaczka alkocholowA po odstawieniu plynow, na popolodniu dwóch specjalistow lakiernictwa pochLania niezliczone ilości różnorakich trunkow po czym wsiadają do swoich wozow kotynuujac bezpieczna jazde no komend
2
Spawacz 2017-05-27 06:44
widać że ciebie jeszcze te rozcieńczalniki trzymają :)
3
bj 2017-05-27 12:08
Sanatorium ma premie co miesiąc reszta może tylko pomarzyć. Nie idźcie tą drogą prezesi
6
Inżynier 2017-05-28 06:18
Pełna zgoda. Jedni charują i nic z tego nie mają. Warsztat zawsze był lepiej traktowany od reszty załogi. Czysta komuna. Ślusarz czy spawacz zarabia więcej od inżyniera.
7
Zostaw swoją opinię o FPM S.A. - Mikołów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FPM S.A.