brak logo

Skyscraper Outsourced

Warszawa

Opinie o Skyscraper Outsourced

prawda 2009-09-01 08:43:46
nierzetelny; wynagrodzenie w ofercie to wielka bzdura; nie wypłacalny; nie wypłaca w terminie; oszukuje pracowników; obcina jak sie tylko da godziny pracy;
10
kee 2014-08-01 10:23:27
oferty skyscraped outsorced (przedstawiciel handlowy, sprzedawca, obsługa klienta) to jedna oferta tak naprawdę. aplikując na którąkolwiek jest proponowane takie samo stanowisko pracy czyli- akwizycja. pukanie do drzwi indywidualnych osób i sprzedawanie produktu. W Łodzi jest to akurat sprzedaż energii elektrycznej. Teoretycznie istnieje możliwość awansu na stanowiska bardziej lub mniej biurowe, ale raczej w długiej perspektywie czasowej i tylko dla wybranych. praca od 9/10 do 20 w soboty też ale krócej bez bazy potencjalnych klientów. Zarobki bez podstawy, tylko prowizja od podpisanych umów na początek, później nie wiem czy jest jakakolwiek stała podstawa.Mówią, że zarobki sa niezłe pod warunkiem że się troche tych umów podpisze. Ja sie nie podjąłem tej pracy, więc jak to wygląda w praktyce trudno powiedzieć.
10
solani 2014-10-02 19:22:26
Akwizycja! zwykli naciągacze którzy każą naciągać innych ludzi... Potem taki biedny emeryt dostaje dwa rachunki za energię elektryczną lub jeden kosmiczny a Ty masz od tego prowizję...
4
niedoszły pracownik 2014-10-22 16:25:50
Potwierdzam to, co powyżej: mierna agencja. Brak szacunku dla kandydata, byłem umówiony na rozmowę na konkretną godzinę, ale czekałem 50 minut aż ktoś się mną zainteresuje. Kilka rozchichotanych pracownic tymczasem biegało tam i z powrotem, bawiąc się w najlepsze. Praca nie jest tą z ogłoszenia, na którą się aplikowało. Proponują zwyczajną akwizycję, ładnie nazywaną "Face to Face Business". Rozmowa kwalifikacyjna nie wyglądała jak rozmowa, ale właśnie jak gdyby ktoś chciał mi coś wcisnąć i tylko czekał, aż się zgodzę. Do tego nie mogłem się doprosić żadnych szczegółów dotyczących współpracy, bo "wszystko będzie powiedziane na szkoleniu". Zmarnowany czas.
4
naciagacze 2014-11-27 19:41:45
Witam
z tego co tu piszecie widze ze to samo co marketglobalstorm kiedys bylem na rozmowie smiechy chichy na przyjdz na nastepny dzien praca od zaraz i pukanie do domow . NIE POLECAM
2
m. 2015-01-27 11:42:41
Witam,
Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z tej firmy z zaproszeniem na rozmowę. Po przeczytaniu tych opinii od razu zastrzegłam że jeśli to akwizycja to szkoda mojego i ich czasu na co pani powiedziała, że to zależy jak się zaprezentuje na rozmowie i że nie wrzucają wszystkich do jednego worka.
Chyba sobie daruję...
2
Stachu 2015-02-17 19:59:44
Czy goldstream incorporated to jest ta sama firma?
ania 2015-03-12 13:35:04
Mam to samo pytanie co Stachu. Mam umówioną rozmowe kwalifikacyjną w goldstream incorporated. Zastanawiam się czy oni tak żonglują tylko nazwami i to jest samo?
1
lapidarna 2015-04-21 12:21:07
Ania i jak po rozmowie? Proszę o jakieś info
Bullion 2015-04-28 14:26:27
Śmiech na sali to całe Gold coś tam. Gdy czekałem na rozmowę pewien Pan który był z innej firmy, piętro niżej, przyprowadził dziewczynę która nie mogła jak ja znaleźć pomieszczenia tej firmy, ponieważ maja super mała plakietkę naklejona na drzwiach, i zaczął opieprzać super miłe panie ze nawet nie potrafią przykleić porządnego loga firmy i okłamują ludzi. Nie polecam tej firmy w Krakowie na ul. Lubicz. Już po tym incydencie cos mi zaświtało. Zazwyczaj zawsze staram sie zoorientowac do jakiego pracodawcy składam Cv ale tym razem nie sprawdziłem. Po przeczytaniu postów na drugi etap sie nie wybieram:) pozdrawiam i lepiej sie wziąć za inna prace:)
mary 2015-05-04 17:17:56
Czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie na temat firmy Goldstream? Na czym polega praca u nich?
Ilona 2015-07-07 11:49:02
Oszuści! Wyłudzenie danych osobowych! Goldstream Kraków ul Lubicz 24

Działają zawsze tak samo:

1 wystawiają ogłoszenie o pracę - recepcja w klubie fitness, obsługa kina

2 Pani dzwoni do ciebie i podaje z prędkością swiatła nazwę firmy tak że na pewno nie zrozumiesz. Ja prosiłam 3 razy o powtórzenie. Za każdym razem słyszałam "badziebadła incorporated"

3 Pani nie podaje adresu!! Mówi, że bardzo cieżko do nich trafić i należy zadzwonić tuż przy podjechaniu na skrzyżowanie rakowickiej i lubicz. Okazuje się jednak że budynek mieści się na przeciw przystanku lubicz i jest super dobrze widoczny! Wyraźny numer 24! Za to nazwy firmy nie znajdziecie jest tam tylko napis "marketing"

4 idziesz do "poczekalni" gdzie już czekam około 15 kandydatów. Pani na recepcji pyta mnie czy znam j. angielksi odpowiadam, że w stopniu biegłym, a on na to "świetnie! bo do tej pracy jest wymagany" Dosłownie sekundę po mnie podchodzi kolejna kandydatka "czy zna pani j. ang.?" odpowiedź "bardzo, bardzo słabo" na co Pani mówi "nic nie szkodzi! tutaj w ogóle nie jest potrzebny!"

5 po około 30- 60 minutach opóźnienia w końcu wchodzisz do nieprofesjonalnie zachowującej się i ubranej rekruterki. Mało tego nie wchodzisz tam sama! Razem z tobą wchodzi jeszcze przynajmniej 1 kandydat!!! Zero profesjonalizmu. Pani zadaje pytania z du*y. Co robisz w wolnym czasie? Jaki jest twój znak zodiaku? WTF?? Po tych jakże ważnych pytanaich mówi ci że potrzeba im 54 menagerów! Bo są firmą międzynarodową! żeby zostać menagerem trzeba najpierw popracować B2B i B2C. Pierwszy etap przejdzie jedynie 30% kandydatów (a tak naprawdę przechodzą wszyscy)

Pytam więc czy B2C to sprzedaż bezpośrednia. Pada odpowiedź, że tak. Mówie że to zwykła akwizycja i że ja rezygnuje. Ja wyszłam. Dziewczyna, która weszła ze mną została bo była zainteresowana tą pracą.

Praca polega na akwizycji podczas, której oszukuje się starszych ludzi!

Trzymajcie się z daleka.
Ilona 2015-09-02 20:37:35
@malwinka jak nazwać firmę, która wystawia ogłoszenie o pracę w kinie lub w klubie fitness wyłudzając w ten sposób prywatne dane osobowe??

Według Ciebie taka praktyka jest etyczna?
Zygmunt 2016-05-11 14:33:48
Witam. Interesuje się pracą w Skyscraper Outsourced jako przedstawiciel handlowy. Czy naprawdę jest tak źle jak piszą na forum?
Zostaw swoją opinię o Skyscraper Outsourced - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skyscraper Outsourced