brak logo

Spółdzielnia Mleczarska "Kamos"

Kamienna Góra

Opinie o Spółdzielnia Mleczarska "Kamos"

DEPRESJA 2010-02-18 09:13:38

PGR W PEŁNI TEGO SŁOWA ZNACZENIU. KOMUNA PANUJE PO PRZEKROCZENIU BRAMY WJAZDOWEJ NA SPÓŁDZIELNIE, SYF SYF I JESZCZE RAZ SYF, JEŚLI JESTES ZDROWY PSYCHICZNIE I CHCESZ TO BARDZO SZYBKO ZMIENIC ZATRUDNIJ SIE W KAMOSIE A TWOJA PSYCHIKA ZMIENI SIE DIAMETRALNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
porażka 2010-02-23 01:38:43
[usunięte przez administratora] W urzedzie pracy odradzają prace w kamosie,chyba wiecie sami dlaczego....
Załamka 2010-05-18 14:22:25
Jeśli stać cię na spłacanie gigantycznych kwot za rzekome braki to jest praca dla ciebie. Zarabiasz 1800 zł a spłacasz 2 tys
były pracownik 2010-05-21 15:12:52
Odradzam wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xxx 2010-05-28 10:39:47
załad porażka,kierownictwo jeszcze bardziej,odradzam praca jak obóz idziesz i nie wiesz o kórej skończysz zalezy od humoru p..
... 2010-05-31 10:40:21
Zgadzam sie w 100%, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak nic. Ogromna rotacja pracownikow, zero szacuku dla ludzi. Nie wiem czy Pania Prezes wie wogóle co to szacunek. Niszczenie psychiki pracownika, nie wiadomo jak sie starasz i tak bedzie zle. Jak sie nie wyrabiasz to rzeba bylo zostac po godzinach, a zeby chociaz za to placili. Urlop ktry ci sie nalezy masz bardzo szybko wypomniany, bo szanowna P. Prezes uwaza ze po urlopie bedzie zapier... za 3 osoby. PORAZKA.!!!!! NIE POLECAM!!!!!!
anonim 2010-06-01 09:12:33
Wolalem stracic prawo do zasilku, niz podjac prace w tym obozie!
spinacz1 2010-06-01 15:09:19
To wszystko prawda, mobbing to główne hasło zakładu "Kamos", [usunięte przez administratora] , wykończenie psychiczne pracownika, mistrzynią taktyczną jest Pani Prezes, nigdy więcej do Kamosu- obozu karnego. Kiedy w końcu ktoś zrobi z tym burdelem porządek????
kaza2 2010-07-23 08:24:56
Prezesostwo na najniższym poziomie, brak szcunku dla
pracownika, chamskie odpowiedzi i poganianie jak niewolnika, pracujesz na jednym stanowisku a dodatkowo za darmochę sprzątasz i robisz jeszcze mnóstwo innych prac
nie związanych ze swoją pracą, w nagdodzinach za które nie chcą płacić- jak ci się nie podoba to się zwolnij- jak mówią.
żaba1 2010-09-17 11:46:38
Przepraszam bardzo, a gdzie w tym wszystkim jest Rada Nadzorcza? Przecież to ona wszystkim kieruje, o wszystkim wie, widocznie Radzie odpowiada despotyczny system zarządzania w ich Spółdzielni, skoro przymykają oczy. To Rada jest nieudolna...
slepy 2010-09-20 16:25:42
bandycka firma popracuj tam pare miesiecy to zobaczysz swoja kieszen na minusie
uczciwy 2010-10-09 20:24:29
Pracowałem w tej firmie byłem wykorzystywany do granic pracowałem zamiast 8 to nawet 14 godzin za które i tak nic nie miałem pani prezes to porażka wogóle. zarabiasz 1700 a za inwentaryzacje 1200 do zapłaty i najlepsze jest to że nie wiadomo skąd tyle braków przekręty straszne . Najlepsze było w zimie łyse opony w wózku i załadunek no ludzie sie na mnie patrzyli i sie w głowe pukali a człowiek odstawiał tam gwiazdy tańczą na lodzie z tym wózkiem 14 godzin pracy a człowiek 9 godzin k.... odśnieża. Dobra rada na przyszłość wywalić na zbity ryj panią prezes i zatrudnić wykształconego człowieka bo tam człowiek po OHP-ie był kierownikiem transportu no szok normalnie. prezeska wali wóde w czasie pracy albo browary czy to jest człowiek godny piastowania funkcji prezesa? wątpię!!!!
Jeśli chcesz być normalny i zarabiać normalne pieniądze to raczej zatrudnij sie do sprzątania ulic niż tam .
Ps pozdrowienia dla pani prezes
bezimienny 2010-10-17 14:31:30
Można zainteresować media - to zawsze działa. Można też zastanowić się czy Prezes w jakiś sposób nie działa na szkodę spółdzielni i czy przypadkiem nie zainteresować sprawą prokuratury. Walne Zgromadzenie członków ma najwyższą władzę, do nich trzeba kierować wszystkie zastrzeżenia.
lipa 2010-10-17 21:48:06
Boże dlaczego "ludzie"mający władzę , są tak małostkowi .Kasa Kasa.chamstwo i terror.
lipa 2010-10-19 21:59:08
Pani prezes nie pije.Jeżeli piszecie piszcie prawdę.
odpowiedż 2010-10-21 13:49:55
niepije ale wygląda jak by piła, przynajmniej tak sie zachowuje.
slepy 2010-10-29 09:28:36
ciekawe gdzie prezeska pojdzie do roboty jak ja wywala mi sie zdaje ze na tania dziwke a Stasiu bedzie jej alfonsem bo kto taka kretynke wezmie do pracy
lipa 2010-11-04 20:31:16
Ślepy przesadzasz ! Myślę że nawet nienawiść ma swoją granice ?Przy goleniu napluj se w twarz.
SLEPY 2010-11-05 19:24:50
LIPA WAL SIE TAKA JEST TO FRANCA WREDNA ZE SZKODA MOWIC MOZE BYŁES JEJ PRZYDUPASEM CO?
anonim 2010-11-11 18:05:13
anonim - 2009-08-31 21:00:26

Dodaj opinie o Spółdzielnia Mleczarska
syf kiła i mogiła
1
żaba1 2010-11-12 12:56:22
niektórzy chyba się torchę zapomnieli, można opinię wyrazić z kulturą
xxxx 2011-01-15 07:17:59
odadzam na 100%
anonim 2011-02-09 12:31:14
Pracowałem w typ PGRze i ciesze sie ze nie pracuje juz tragedja tam była normalnie porażka. w tej firmie sa ludzie niegodni piastowanej funkcji (pani prezes) ona powinna przejsc jakis kurs dotyczacy kontaktów miedzy ludzkich albo najlepiej niech sie zwolni sama naprawde ktos mi opowiadał ze w kamosie byla taka akcja ze prezeska klocila sie z pewnym starszym panem o cos i tak go zdenerwowala ze gosc zmarl na parkingu przed kamosem na serce . Bylem kiedys swiatkiem jak pani prezes z szafy wypadały puszki po piwie takze z tym nie piciem zekomym pani prezes to sie nie zgadzam pije i to w czasie pracy . RADO firmy KAMOS zwolnijcie ja ona działa na wasza szkode
2
Antykamos 2011-07-26 10:00:38
Ja też tam ciasnyckęocharowałem czasem od 6 do 19 i miałem ponad 20 nadgodzin, a prezeska powiedziała że kiedyś to będę mógł odebrać. Pracowałem w różnych zakładach ale takiego burdelu w zyciu nie widziałem. Wogóle poje....any zakład powinna wziąść się za to inspekcja pracy. Nie ludzkie warunki a jeszcze gorsze wypłaty. Tam chyba wytrzymają tylko ci co są za starzy na zmianę pracy bo nikt ich nie przyjmie.
anonim 2011-10-26 10:19:34
dokladnie jedno dziadostwo nie polecam tej firmy
1
Zet 2012-11-23 11:24:36
Czy ktoś wie na temat obecnej sytuacji pracy w KaMos? tzn jak kierownictwo, zarobki, i jakiś socjal czyli bony premie...
1
zorientowany 2012-12-06 12:17:34
TO OSTATNIE DNI KAMOSU !!!
xxx 2013-04-29 13:41:55
Cieszę się, że są takie fora, gdzie można poczytać opinie o danej firmie. Zadzwoniono do mnie w sprawie pracy i kazano mi tam jutro przyjechać na rozmowę kwalifikacyjną. Jednak po przeczytaniu opinii na pewno moja noga nie stanie w tym zakładzie.
pozdrawiam
2
hary 2013-05-13 11:17:06
jak traktuja pracownikow-jak zero,liczy sie tylko zarobek [usunięte przez admina]
anonimus 2013-06-09 11:22:34
najniższa i nie licz na cos wiecej :)
1
m 2013-06-27 21:03:40
dostaniesz ale note do zaplaty
1
ogr 2013-07-04 14:21:17
anonim - 2013-07-02 22:00:33

To może jakieś chociaż premie lub dodatki? Wiecie takie chociaż na święta lub jakieś paczki jak w niektórych firmach są
dostaniesz na swieta talon na 20 zlotych,do wydania w ich firmowych sklepach
ogr 2013-07-08 20:55:54
Niedowiarkom proponuje sie zatrudnic na pare miesiecy i wypowiedziec na forum
1
zorientowany 2013-08-07 15:56:22
nauczyli się i zamiast płacić nadgodziny dają wolne niepłatne a ludzie są tak przestraszeni że nie protestują
2
Komolak 2013-10-09 07:46:04
@mleczna kraina: a Ty byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak ona wyglądała - jak możesz jakieś szczegóły podać będę zobowiązany:)
1
anonim 2014-02-19 19:26:36
Troche już tam pracuje i powiem tak: (usunięte przez administratora) Zarobki to najniższa krajowa przy 22 dniach pracy, czasem jakieś 50% zapłacą a tak to czarne godziny, Na święta dostaje się talony w zależosci od lat pracy w Kamosie od 50zl do chyba 200, premi nigdy nie widzialem chociaz sam pracowalem od 7 rano do 19/21 godziny. Jeszcze troche i jeden człowiek bedzie musial robic na wszystkich działach. Pani prezes wydawała się miłą kobietą na rozmowie, jednak później okazało się jacy są z prezesów "ludzie"... Nie polecam zakładu pracy ! lepiej poszukac sobie pracy nawet do głupiego sklepu spożywczego gdzie wracasz do domu i możesz się jeszcze domem zająć a nie to co w Kamosie wracasz myjesz sie jesz kolacje, idziesz spac i z powrotem poparany zakład, i jeszcze Ci powiedzą ze jesteś za mało wydajny. Mam nadzieje ze kogoś uchroniłem przed tym zakładem. Pozdrawiam
3
nota 2014-02-22 19:40:25
czepiacie się tych biednych prezesów auta stare szroty za 250 000zł zrobili zabawę za pracowniczy fundusz i bawili się rolnicy to jest gospodarność talony na czyszczenia sklepów zarobki prezesi zadowoleni bo reszta to pod ludzie i to norma brak kontroli PIP
3
nota 2014-05-11 12:54:35
i co byłeś z kontrolą widziałeś folwark prezesów ich własność co znalazłeś może kopertę podać gdzie szukać odpisz jeśli cię to interesuje
oczko 2014-05-27 13:08:01
czy daja dobre umowy,chyba zartujesz,juz nawet urzad pracy nie chce tam kierowac ludzi a ty wyjerzdzasz z tematem o premi
1
pracodawca 2014-05-31 06:27:54
witamj w mojej firmie pracobiorca jest byly pracownik sm Kamos to co opowiada mowiac krotko w wiekrzosci nadaje sie do zgloszenia w PIP szczegolnie brak platnosci z nadgdziny oraz opoznienia w platnosciach.Sam kiedys bylem zgloszony i podczas kontroli nie ma mozliwosci aby dowiedziec sie kto napisal donos, ze swojej strony moge powiedziec ze firma jesli chodzi o placenie to ma u mnie opoznienia dlatego towar dostaje tylko po otrzymaniu przelewu na konto.Dziwne jest to ze bylo tam paru cwaniaczkow ktorzy mogli namieszac a odeszli z podkulonym ogonem.czyzby prezes nie byl do przeskoczenia ?Znam tam jedna osobe mloda bardzo wplywowa, ktora zna prywatnie wiele osob ktore mogly by pomoc.Zalosne zrobili z niego robola a on siedzi cicho i milczy,mysle ze gdyby prezesostwo wiedzialo z kim tanczy moglo by troszke sie zastanowic.Zal takze zarzadu ktory nie reaguje.Prosze panstwa na nazwa sm kamos przeciez stoja ludzie konkretne nazwiska, jak nei wstyd tak sobie szargac nazwisko ? nie wiem.powodzenia
2
pracodawca 2014-07-04 21:47:43
nie moge wypowiadac sie za kogos. nie wiem.Nie kupuje produktow z SM KaMos - średnia jakość, prócz śmietany, a czy mi zalezy ? owszem zależny mi na wszystkich małych firmach które opierają się wielkim koncernom sam to zresztą robię. Lecz nie kosztem pracowników nie tedy droga. Rzecz polega na tym ze sprzedać można wszystko zależny tylko kto sprzedaje.Male firmy muszą konkurowaC z bardzo niskimi cenami dużych kontokurentów to trudne.
kazio 2014-07-16 21:18:50
kolega ma troche racji,sprzedac mozna wszystko, ale nie ci ludzie zatrudnieni tam jako pseldo- handlowcy,oni nic nie wiedza,na niczym sie nie znaja,co do jakosci produktów zmilcze
1
byly 2014-08-09 06:36:16
w Kamosie pani prezes składała kartoniki na dział produkcji. Kobieta ktora bierze grube tysiace wykonuje czynnosci ktore moze wykonac osoba bez szkoly. placi sie jej za skladanie kartonikow grube tysiace a na produkcji ludzie zapier... za minimalna. po co komu zarzad od skladania kartonikow. to sa własnie oszczednosci w kamosie. myslenie.. po co kogos zatrudniac lepiej zwolnic i innemu dolozyc. pozniej okazuje sie ze pracownik z biura zarabiajacy sporo wykonuje prace nieadekwatna BO LEPIEJ KOMUS KAZAC NIZ PRZYJAC. tylko ze jesli pani prezes ma zamiar tak oszczedzac i skladac kartoniki to proponuje jej najnizsza krajowa. bo ile moze zarobic pakowacz?
1
olcia 2014-09-06 07:54:23
a ja slyszalam ostatnio o molestowaniu praktykantki w kamosie
nota 2014-10-08 19:47:04
na pewno zastanowiłeś się , w porządku jest tylko to że maż zap... a wypłata(zapomoga) jest wtedy jak sprzedadzą mleko w przeżucie i to na raty jeśli jesteś po podstawówce to dobrze nie przewyższ inteligencją prezesów jeśli zwalnia się kadra kierownicy technolodzy pracownicy z pojęciem o produkcji i nadal nikt nie przychodzi to chyba prawda o podejściu prezesów do pracowników
Olon 2015-02-26 03:04:23
Słyszałem o bardzo wielu nadużyciach jeżeli chodzi o zakłady mleczarskie. Nie dotyczy to oczywiście kamosa, ale słyszałem, że mleko, które uda się obrobić rozcieńczają z wodą i leja do butelek. Coś przekazać gdy kolega się umówi i już będziecie raczej opowiadały i tutaj coś trzeba będzie ustalić wiążącego.
2
do CZAPIK 2015-05-20 23:10:17
CZY TY CZLOWIEKU JESTES NORMALNY-KAMOS CIESZY SIE SZANOWANIEM KLIJENTOW,A SKLEPY ZAMYKAJA OT TAK,TEGO SYFU NIKT W KAMIENNEJ NIE CHCE
mamak 2016-05-13 20:58:10
z artywnych ogłoszeń to chyba faktycznie nie za bardzo jest tu o czym pisac, ale podobno firma daje każdemu normlane umowy o prace co jest sporym plusem.
Zostaw swoją opinię o Spółdzielnia Mleczarska "Kamos" - Kamienna Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spółdzielnia Mleczarska "Kamos"