brak logo

Fam Polska

Jelenia Góra

Opinie o Fam Polska

ciacho 2010-02-21 11:30:30
Dziadostwo, dziadostwo okres próbny to około 1200zł a póżniej 1500 ,jak masz wybór innej pracy to olej ten burdel, chociaż nie będziesz wdychał tego smrodu jaki tam panuje zobacz tylko jak okopcona jest ściana nad bramą hali.. [usunięte przez administratora]. lata zawsze pobudzony,, jakby był on kobietą to okres miałby cały rok.
Mig/Mag 2010-04-15 21:21:07
Sytuacja firmy jest katastrofalna, każdy z pracowników szuka już innej pracy po tym jak prezes zarządu oskarżył pracowników hali o kradzieże, zabrał im premie, a także dofinansowanie dojazdu. Sprawa ta powinna zakończyć się w sądzie, nikt o zdrowym umyśle nie będzie tam pracował. Brak poszanowania i nędza..
Ktoś tam 2010-04-17 00:02:19
Prezes był wcześniej prezesem w FAM w Czechach i tam rozwalił całą firme .Potem wysłali go do Polski chyba na zesłanie aby i tu zamknąć FAM Polska. TEN gość sie nie nadaje do pracy z ludzmi. Co tu pisac to w końcu stary kawaler. Dzieki niemu FAM Polska padnie na ryj i to bardzo szybko. Wykorzystuja kryzys ale i tak ludzie uciekna i to bardzo szybko. Juz niedlugo zostanie sam no hali no chyba że z panem [usunięte przez administratora].
. 2010-04-19 17:27:44
FAM Polska jest przykładem firmy,gdzie kadra bez kwalifikacji nieudolnie rządzi całkiem niezłymi pracownikami. Wiadomo, ze pracownicy bywają różni.Jeden spawa szybciej, drugi wolniej, a trzeci ciągle jest na papierosku. Przez wszystkie lata firmy były mniejsze i większe wpadki jednak firma ta sięgnęła dna za rządów [usunięte przez administratora]
aa 2010-04-21 22:12:58
z dnia na dzień jest coraz gorzej !!!!
anonim 2010-04-22 15:08:47
Ludzie szukajcie nowych miejsc pracy,po noc chodza słuchy ze Magdeburg nie zezwala na przedluzanie umow pracownika ktorzy maja umowy na czas okreslony.
staluch 2010-04-22 23:47:25
to jest firma oparta na wyzysku cos jak[usunięte przez administratora] pracy .tam ludzie pracowali za jedzenie a tu za marne grosze.i morda w kubel albo wylatujesz z pracy .
Morfeusz 2010-04-24 00:28:02
staluch - 2010-04-22 23:47:25

to jest firma oparta na wyzysku cos jak [usunięte przez administratora] pracy .tam ludzie pracowali za jedzenie a tu za marne grosze.i morda w kubel albo wylatujesz z pracy .

Przepraszam miałem się nie odzywać ale nie mogę.

Wyzysk? Mamy demokrację i nikt nikogo nie zmusza do pracy. Skoro ktoś już przyszedł do pracy to niech coś da z siebie. Taka jest zasada i to nie tylko w FAM. Fakt wypłata jest cienka ale zawsze na czas. Dziwia mnie wypowiedzi w stylu "FAM macht frei !!!!" albo "miksza musi odejść psychopata". Temat zaczyna się robić bardzo nie smaczny. Na forach panuje zasada. NIKT NIKOGO NIE WYZYWA. Nie bronie pana [usunięte przez administratora] ale opanujcie się. Jak wiadomo pan[usunięte przez administratora] zalazł wielu z nas za skórę z różnych powodów. Znamy wielu ludzi co kiedyś pracowali w FAM i z dziwna mina wspominają pana [usunięte przez administratora]. A zna ktoś kogoś z byłych pracowników kto dobrze wspomina pana [usunięte przez administratora]? Oj chyba nie. Dziwi mnie fakt że pan[usunięte przez administratora] dobrze wie o tym i dobrze mu się z tym żyje. Sam sobie zapracował na taki wizerunek. Panie [usunięte przez administratora] proszę pamiętać ze to MY tworzymy firmę i to dzięki NAM PRACOWNIKOM firma istnieje. Zrobił Pan bardzo stęchły klimat wśród ludzi.Jest tak gęsto w powietrzu że szok. Jak ktoś kiedyś powiedział przed zmianą: "Jak tu idę to czuje sie jak bym szedł za kare" A nie tak powinno to chyba wygladać!!!. Nie łatwiej by było rozmawiać, ŻYĆ z ludzmi? Proszę pamiętać że FAM to nie cały swiat i kiedyś upadnie. Kalis pojedzie do siebie a Pan zostanie sam. Kiedyś to Pan może potrzebować naszej pomocy.Proszę sobie wyobrazić taka sytuacje:
Idzie Pan do urzędu a tam za biurkiem siedzi gość co kiedyś chwilowo pracował w FAM. Myśli Pan że rozmowa bedzie przyjemnie wyglądać i zostanie odpowiednio załatwiona? Proszę mi wierzyć. Kto ludzi szanuje i ten będzie szanowany.
Nikt Panu wrogiem nie jest ale jak tak daleko sprawy zaszły to proszę sie nie dziwić że ludzie tak myślą o Panu. Jelenia i okolice to zaledwie garstka ludzi a ludzie sie znają. Pewnie i my (pracownicy) znamy Pana znajomych. Nie wiem czy to milo sie tak słuch,czyta na swój temat. Myślę a przynajmniej mam nadzieje że to Pan przemyśli i zmieni swoje podejście w stosunku do nas. Może Pan wiele i my wiele możemy. Możemy razem pracować i wspólnie podnieść jakość,wydajność firmy FAM Polska. Nie łatwiej iść i pracować i dawać z siebie wszystko w normalnej atmosferze za godziwe wynagrodzenie?
Miał Pan przykład (nie ubliżając nikomu) super pracownicy z Lubania.
To był dopiero szczał z str. FAM w dychę. :-)
Jak tak dalej będzie ludzie odejdą z zakładu fachowcy z jeleniej sie wyczerpią a super pracownicy dowożeni poprzez TAXI opanują FAM.
Chciałbym jeszcze napomknąć do ostaniego zebrania z prezesem. Nie ładnie postąpił mówiąc takie słowa. Dowalił do tego całego bigosu panującego FAM i to konkretnie. Podniósł morale jak ...
Tak nie powinien zrobić ale nic to chyba tylko Jego wybór.
Cała afera kwasiaka odbije się dużym echem i to po nas wszystkich.
Co do złodzieja (jak można to tak ująć) to jestem pełen podziwu i chciałbym pożyczyć od niego tą czapke niewidke. Bo chyba dzieki tylko niej można wynieść tyle kwasiaka. A jak to ochrona to powinna dostać ta osoba bęcki i to takie zdrowe. Złom i odpady a gotowe elementy to tak się nie robi.

Troszkę sie rozpisałem. Przepraszam za błędy. Myślę że dojdziemy do jakiegoś porozumienia. Jak nie to nic będziemy szukać nowej pracy bo wielu z nas na takie coś sobie nie pozwoli. Pozdrowienia zaczynając od hali 1 a kończąc na transporcie. A i bym zapomniał i dla całego biurowca.
Ciekawe czy i ja dostane bluzgi czy może ktoś z komentuje mnie pozytywnie.

To mój jedyny i ostatni post.
ironiczny 2010-04-24 10:48:07
Ja tam nie mam zamiaru zwalniać się z firmy do 2016. Może rewelacji nie ma, ale po 10 latach pracy dostaje się elegancki plecak z logiem FAM i dyplom. Dużo już mi nie zostało, a naprawdę warto. Będę go nosił na ryby, a logo będzie mi przypominało o dekadzie w FAM.

Polecam tę firmę, pozdrawiam kadrę prowadząca za wyrozumiałość, zrozumienie i pomoc w rozwiazywaniu problemów (np. "jak Ci się coś nie podoba to się zwolnij !")

ironiczny do kwadratu 2010-04-25 18:16:14
ironiczny zapomniałeś dodać o długopisie :):):) -też się przyda do robienia wpisów w karcie wędkarskiej. Reasumując to podziekowanie za 10 lat pracy jest godne stylu i klasy pana prezesa.
pracownik 2010-04-25 18:49:05
morfeuszu to jest demokracja to dupokracja i nie przepraszaj za to ze sie wypowiadasz na forum panuje zasada nikt nikogo nie obraza koń by sie uśmiał przez lata lata J MÓGL to teraz my PS piękna wizja współpracyi kultury pracy prawie jak w UK z resztą się zgadzam J to wszystko se wypracował dobrze to ujołeś i bez takich achów to mój jedyny i ostatni post pozdrawiam
Do pana J. Mikszy 2010-04-29 12:07:01
P..[usunięte przez administratora]. chcialbym poruszyc temat przyznawania przez Pana premi co nie ma juz ich. Od x czasu premie byly rozbite na 2-3 kategorie. 100zl lub wiecej. nie ruszam tu brygadzistow. chcialbym aby Pan mi odpowiedzial na pytanie.!!!!!!!!!!!! Czy konsultuje Pan z brygadzistami wysokosc premii danego pracownika? czy wysokosc premii zalezy od NAZWISKA i Przytulania sie do PANA.????? Pan jest na hali przelotem wyszukujac kujawiakow (dobrze)!!!!!! a najwazniejsze jest dla pana odnalesc kujawiaka i go zgnoic. Wiele razy slyszalem slowa z Panskich ust, ze kazdy ma prawo sie pomylic. ALE, GDY SIE POMYLI JEST MIESZANY NIE Z BÅLOTEM TYLKO Z GOWNEM PRZEZ PANA. AHA TROCHÄE UBIEGAM OD TEMATU. Jeszcze raz w jaki sposOB udzielal Pan premi uznaniowej????
Jong -NL- 2010-05-04 20:22:02
Witam wszystkich kolegów z FAM-Polska
Zgadzam się z wszystkimi opiniami moich poprzedników,
ale najlepszy okres jaki pamiętam w tym zakładzie to jeszcze jak
dowodził pan (usunięte przez administratora) do czasu jak się pracowało w Holandii
ale te czasy już minęły.
Kto był mądry już tam nie pracuje.
Nie polecam tej firmy,jest coraz gorzej i widząc po opisach to już
długo ta firma nie pociągnie.
Pozdrawiam tych nieszczęsnych pracowników i im bardzo współczuje.
taki bo taki chce mieć 2010-05-06 23:14:11
(usunięte przez administratora) nie bądź taki kozak. Wiekszosc pamieta jak sie odezwales (doje..les) na tym zebranku: "rozumiem ze mozna cos malego w kieszeni wyniesc". Otuz ja nie rozumiem. Moze dla Ciebie to normalne. Dziwi mnie ze sie czepiasz o to co wlasnie ktos sobie mysli ironicznie czy nie ironicznie. A nie razi Cie dodawanie jakichs debilnych filmikow i podobnych komentarzy ktore sa zupelnie nie na miejscu. Cieszy mnie ze tak bardzo popierasz swojego brygadziste -widocznie pamiec masz krotka ile dla Ciebie zrobil albo malo wiesz... A do kolezki (usunięte przez administratora)czy jakos tam - nie obrazaj ludzi bo glupi nie sa -zwyczajnie chca pracowac a (usunięte przez administratora)to byl dopiero kombinator -no ale widocznie sie przy nim nachapales to oko sie przymknelo na jego walki za ktore polecial. I jedno wam powiem -(usunięte przez administratora)wywalczymy bo jednosci nie bylo w FAM-ie i nie bedzie.
Tomasz Krysinski 2010-05-12 11:19:19
Kozak? heheheh. Zostawie to bez komentarza. Co do brygadzisty to nie wiem co Cie meczy, ale to juz Twoj problem. Jesli chodzi o mojego brygadziste to zycze wszystkim takich brygadzistow jak ONA. Nie podpierda..., staje chociazby w obrobie pracownikow. I pracuje tak jak kazdy z nas, a nie biega z teczuszkami po hali.
Co do tych opisow i linkow, to dla mnie jest ponizenie siebie samego.NADAWCA SAM SIEBIE ZBLAZNIL
:) 2010-05-14 12:04:16
no właśnie "ONA" -dobrze ujete.
sposób 2010-06-03 13:43:27
bzdury
Bill Gates 2010-06-03 13:50:32
przypadkiem usłyszałem, że Microsoft chce kupić. Będziesz milionerzy.
to się opłaca
pracownik 2010-06-22 17:24:35
UWAGA pupil prezesa szuka następnych do wywalenia
były pracownik 2010-06-22 20:40:08
nadchodzi koniec tego bajzlu
anonim 2010-06-24 21:01:43
to prawda firma sie sypie ,,prezes gra z pracownikami w jajo .i znakomicie rozwija sie konfidenctwo.tu nie szanuje sie pracownikow
anonim 2010-06-25 08:51:59
jurek zmie� lekarza idz na psychotesty
były pracownik 2010-07-23 12:24:22
Panowie nie ma co stękać pracy jest dość dużo i za lepsze pieniądze niż w FAM trzeba tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ruszyć i wyrwać się z tego bajzlu czas najwyższy ,ja jestem teraz zadowolony i pracuję bez stresu .
ZBYSZEK 2010-08-11 21:54:12
Cisnąć ,cisnąć ja już wam nie pomogę ..
Pozdrówka dla kolegów.
ALZZ 2010-09-06 22:30:01
Koleżko, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci się w główce. Zakasaj rękawki i do roboty krzykaczu. Jak znam życie to Ty jesteś leń śmierdzący i nic więcej.
eeee 2011-01-07 17:18:37
Statysto dowiedziałeś się czegoś jeszcze?
? 2011-01-15 11:48:19
Gorąco czekamy na dalsze wieści.
Małe pytanko co do prawej ręki?
Mowa tu o gości z wąsikiem niczym D'ARTANIAN ?
1
zenek 2012-11-10 19:41:13
to wszystko wiadomo,ludzie sie zwalniaja to biora z urzedu pracy,ludzi ktorzy niemaja pojecia o tej robocie.
staly bywalec 2013-07-30 17:16:58
Rewelacja jest - cud miód orzeszki :)
bolo 2014-04-01 11:10:42
ja tez tam pracowalem 2002-2008 i bylem zadowolony ,ale juz spadla na (usunięte przez administratora)skoro wposcila na swoje podworko (usunięte przez administratora)
bolo 2014-04-01 11:16:52
jak czytam wasze opinie to czyli nic tam sie niezmienilo same lizusy
nico 2014-04-01 11:32:20
najleprze czasy famu to jak prezesem byl Joachim Szwelm
guhsj 2014-05-21 17:28:26
fam to teraz prokostal ale dalej jest syf a najgorsze to ze sa przyjmowani( usunięte przez administratora )którzy za donosy są wysłani na kursy a mistrzowie boją się ich nawet opierdolic za stanie a dodadkowo o kim pisze był policjantem
harry 2015-01-17 15:21:12
Może w takim razie którys z aktualnie zatrudnionych pracowników Fam napisałby jak się dostał do firmy. Oczywiście poczawszy od informacji skąd dowiedział się, że poszukują nowych ludzi, bo jak patrze na psot kolegi lemgo, to nie tylko ja mam problem z odnalezieniem ich ogłoszeń. W ogóle to polecacie tutaj pracę?
czekaj 2015-03-23 20:00:28
Działalność Grupy Kapitałowej FAM skoncentrowana jest w segmentach cynkowniczym oraz obiektów modułowych, cechujących się dużym potencjałem rozwoju. Sam fakt iż są notowani na giełdzie pokazuje , że nie jest to zwykła firma których pełno za kazdym rogiem. W takich miejscach można robić prawdziwą karierę !!
Sebastian 2016-05-19 09:56:58
@pierre nie zgodzę się. Nie rozumiem skąd taka opinia. Poza tym określenie "stanowiska związane z finansami" jest zbyt ogólne. Praca księgowej to również praca związana z finansami, a zdecydowanie więcej księgowych kobiet spotkałem w swoim życiu.. :)
Zostaw swoją opinię o Fam Polska - Jelenia Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fam Polska