logo Control Process

Control Process

Kraków

Opinie o Control Process

anonim 2013-05-25 10:38
Tak. Odradzam.
5
1 2013-06-15 10:04
Słabo.
4
pracownik z 2 letnim stażem 2014-08-13 18:28
Patrząc na powyższe opinie, aż korci, żeby napisać Państwu jak naprawdę jest, gdyż osoby piszące opinie nie miały zapewne żadnej styczności z tą firmą. Rozpoczynając, pracuję w CP od prawie 2 lat. Praca w dziale marketingu CONTROL PROCESS jest jak najbardziej rozwojowa. Jest to połączenie działu marketingu i działu handlowego (osoby mające doświadczenie w budowlance wiedzą o co chodzi). Osoby które nie lubią "stać w miejscu" i gadać przez słuchawkę "dzień dobry, nazywam się Ryś i oferuję majtki, stringi, biustonosze" na pewno się tutaj odnajdą. Robi się poprostu wszystko, załatwia sprawy, a nie wklepuje dane do Excela i tylko siedzi na słuchawce jak w call center. Specjaliści ds. marketingu muszą uporać się z pozyskiwaniem partnerów technologicznych na budowę obiektów specjalistycznych i generalnie nakręcać firmie robotę. Są odpowiedzialni za starty w przetargach publicznych i prywatnych, oraz całą obsługę inwestycji od pojawienia się ogłoszenia o przetargu po zwycięstwo i podpisanie umowy z Zamawiającym. Na co dzień używa się języka angielskiego, gdyż większość partnerów pochodzi z krajów UE. Za wygrane projekty zawsze dostawałem, dostaję i będę dostawał premie uznaniowe - pracuję prawie 1,5 roku i nigdy nie miałem sytuacji, że coś nie zostało wypłacone. Dodatkowo firma oferuje bony świąteczne oraz multisport. Doceniani są pracownicy, którym się chce robić, rozwijać, osiągać z firmą sukcesy. Każdego roku dyrektor działu indywidualnie podchodzi do pracownika, po czym jezeli są efekty pracy zgłasza na zarząd możliwość podniesienia pensji zasadniczej.

Nawiązując jeszcze krótko do powyższych komentarzy: jak przychodziłem do pracy do CP, bardzo się nimi sugerowałem. Myślałem, że popracuję miesiąc i odejdę. W okresie mojej pracy zmieniła się kadra zarządzająca działem. Atmosfera jest jak najbardziej przyjazna do pracy, zawsze mogę liczyć na pomoc chłopaków z działu (w tym momencie, czy to w pracy czy prywatnie).
Dobra rada - nie wierz w opinie - przyjdź i sam się przekonaj!
2
KTOSIU 2014-08-19 12:31
"pracownik z 2 letnim stażem " Pracujesz z dziale marketingu a tu jest mowa o samych działach/oddziałach handlowych...
2
pracownik_DB 2014-08-21 15:43
Jestem pracownikiem działu budowlanego w Krakowie. Firma jednym słowem prężna i zorganizowana. Prowadzi jedne z największych inwestycji budowlanych w polsce. Z tego co widziałem jak inne firmy padały to CP pozyskiwał nowe kontrakty. Firma ma mocną pozycją na rynku. Budowy są prowadzone przez doświadczonych fachowców z wieloletnim stażem. Robią szkolenia, wyjazdy integracyjne. Pieniądze zawsze w terminie, premie wypłacane.
pracownik z 2 letnim stażem 2014-08-21 17:03
do: KTOSIU/jozek755
Panowie, jeżeli macie jakieś wątpliwości, proszę piszcie bardziej szczegółowo, bo generalnie widać, że wasze opinie nie dotyczą pracy w głównej spółce CP SA, tylko współpracy z mniejszymi podmiotami. Równie dobrze, jeżeli "jozek755" ma problem ze spolka z grupy (nawiasem mowiac domyslam sie o jaka spolke chodzi), niech napisze to w zakladce CP [nazwa spolki zaleznej]. z tego co widac, probmel nie tkwi w glownej spolce, a podmiotach powiazanych.
pozdarwiam
KTOSIU 2014-08-22 09:50
Do CP SA jak najbardziej nic nie mam - tam wg mnie jest wszystko ok i się zgodzę z poprzednikem bo podobne opinie słyszałem. Źle zostały te komentarze wstawione. Głównie bałagan o którym mowa jest w cp trade a nie w CP SA
1
dkm 2014-09-03 15:06
tak się odnoszą, że jest duża rotacja, która nie charakteryzuje poważnej i profesjonalnej firmy! Mowa zaczęła się o CP IT i może Trade, reszta pewnie ok. pzdr
4
antoś1982 2014-09-08 09:54
z tego co mi wiadomo, bo kontaktowałem się z CONTROL PROCESS, to praca jest stacjonarna w dziale w Krakowie i Tarnowie lub mobilna z uwagi na miejsca realizacji poszczególnych budów/inwestycji. Stąd poszukują marketingowców w całej Polsce.
ex pracownik 3:) 2014-09-25 13:50
opinie piszą ci którzy nic nie potrafili zrobić, oprocz narzekania jak im zle... najpierw sie wykaz, potem dostaniesz a nie przyzwyczajenia jak za komuny... czy sie stoi czy sie lezy kopa kasy sie nalezy... niestety nie w dzisiejszych czasach
1
kogul 2014-11-30 14:58
Hej, mnie też zainteresowało to ogłoszenie pracy i równiez mam takie pytania jak tomek. dodatkowo chciałbym wiedzieć, czy mozna w Control Process zrobic jako-taką kariere, czy firma daje szanse sie rozwinąć, wysyła czasem na szkolenia, kursy i tym podobne rzeczy? Z czasem można awansować z asystenta na stanowisko główne?
Mojżesz 2014-12-05 14:30
Siema,

miałem okazję pracować w tej firmie prawie 2 lata. W związku z tym, że musiałem wyjechać i zamieszkać w innym mieście nasze drogi z firmą Control Process SA się rozeszły. Szczerze mówiąc, faktycznie na początku jest trudno. Na początku praca polegała na dzwonieniu, jednak po czasie załatwiałem już kluczowe rzeczy dla firmy. Podobało mi się to, że mogłem być pracownikiem kompleksowym i robić wiele rzeczy. Wiele się nauczyłem i w mojej obecnej pracy wiele osób to zauważyło.
To nie jest praca dla ludzi, którzy chcą posiedzieć coś tam porobić, coś tam załatwić ale nie od A-Z. To jest praca dla ludzi kompleksowych. Jeśli człowiek się w tym sprawdzi to jest kimś. Za załatwienie sprawy kompleksowo dostawałem naprawdę sporą kasę.
Faktem jest że firma nie płaci za siedzenie i podstawa pensji dla wielu może być niezadowalająca. Ale jak będziesz mieć sukcesy to premie są wysokie.

Ja pracowałem w dziale marketingu. Początki też były trudne ze względu na przełożonego. Teraz w firmie się to zmieniło i kadra jest naprawdę spoko. Można na nich liczyć, jest miłą atmosfera i przede wszystkim ludzie służą pomocą.
NOWY 2015-02-10 11:55
Szukam pracy jako programista PLC. Czy ktoś wie gdzie mogę uderzyć w firmie Control Process? Jakiś telefon, email, nazwisko?
Pracownik 2015-02-10 12:11
Jeśli programista to Control Process IT it@controlprocess.pl, ale to w Mikołajowicach a nie w Krakowie
1
Rafael 2015-02-10 15:25
Sprawdzałem nie polecam. Nic szczególnego - prawdziwa wypowiedz pracownika powyżej "dfss" - w IT niestety to samo.
5
zadowolony 2015-08-06 12:40
praca wymagająca, nie dla leszczy, ale dzięki niej jestem kimś. Faktycznie początki trudne, ale to co zostało mi obiecane - dostałem.
1
Marcin 2015-08-08 12:14
Myślałem że będę pierwszym piszącym źle. Nie trzeba nic dodawać, grupa niezadowolonych mówi sama za siebie.
1
Giovanna 2015-08-17 13:02
Ludzie!!! Jak piszecie źle na zarządzających z CP, to czemu nie podajecie prawdziwych imion, tylko ukrywacie się pod jakimiś pseudonimami.

W taki sposób można wszystko napisać i nie ponosić konsekwencji za bzdurne zarzuty!! Zazdrość ludzka nie zna granic!!!!!!!
Więc pytam po raz kolejny czego się boicie? Skoro tak faktycznie jest- to czemu nie przyznacie się kto pisze? To, że jesteś nieudacznikiem, w życiu Ci się nie powiodło to nie znaczy że masz źle pisać na tych, którzy swoją ciężką pracą doszli do tego co mają teraz.

Pozdro dla całego działu marketingu!
2
Radek 2015-08-19 20:48
Dział marketingu niech działa nad wizerunkiem firmy bo nic nie robi w tym temacie
limba 2015-09-16 13:24
Przecież siedzą na tym forum i wypisują różne rzeczy!
3
kilof 2015-11-08 15:22
Jeśli chodzi o stanowiska inżynieryjne to naprawdę lepiej nie przekonywać się na własnej skórze co mają do zaoferowania. Płacą tak marne że nie da się z tego utrzymać a dodatkowo w firmie panuje ciągły mobbing ze strony krewnych i przyjaciół królika. Bardzo duża presja na wypracowywanie dużej ilości nadgodzin za które nie płacą ani grosza. Na jednego pracującego przypada wielu kierowników, jest taki chaos że nie widomo kto komu podlega i za co odpowiada.
7
kilof 2015-11-10 19:04
Z osobistego doświadczenia wiem tylko jak jest w biurze projektowym. Ok. 2 kola na rękę obiecana premia której nigdy nie dostajesz. Pod koniec miesiąca przeważnie mówią że nie ma kasy na pensję i opóźniają wypłatę albo kasa nagle się znajduje i z łaską płacą 2 koła. Reszt jak opisałem wyżej. Z ludźmi z budów miałem tylko niewielki kontakt ale kadra ciągle się zmieniała. Budowy bazują na podwykonawcach i najmują swojego inspektora albo kierownika budowy tylko na czas danego zlecenia. Generalnie obiecają ci wiele ale później za jakiś czas który nie nadchodzi nigdy. Zawsze była śpiewka że firma jest w złej kondycji albo że są ważniejsze wydatki.
2
AKPiA 2015-12-13 14:10
Dla projektanta AKPiA cyfra z przodu wynagrodzenia to 2 ( nie wiem dla kogo to może być atrakcyjne ), narzędzie pracy to komputer stacjonarny. O seminariach nic nie umiem powiedzieć bo nie byłem ( to atrakcja dla dyrekcji ).
btu 2016-01-10 19:11
Faktycznie to nie są pieniądze dla projektanta ani nawet dla kasjerki. Pewnie dlatego w tej firmie nie ma już prawie projektantów zostali sami nowi świeżo upieczeni absolwenci lub studenci, którzy nie mają od kogo się uczyć zawodu.
Szukają na necie firm którym można pod zlecić robotę, kupić od nich gotowy produkt, piszą harmonogramy, pisma itp.
cp 2016-04-07 19:52
To się zatrudnij i popatrz na przelew jaki dostaniesz
passo 2016-05-06 15:44
Dostajesz umowę o pracę @cp i tam już masz napisane jakie zarobiki
ABC 2016-12-02 09:34
Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.
ABC 2016-12-02 09:34
Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.
1
WAT 2017-02-17 10:29
Chciałbym zapytać czy w placówkach Tarnów lub Mikołajowice można zarobić 4tys. netto? Jeżeli tak to ewentualnie na jakich stanowiskach i po jakim czasie i jeżeli negocjuje się kolejne umowy to czy dają podwyżki 300-500zł netto czy podwyżka (o ile w ogóle) to czysta kosmetyka 100-200zł ??
Pytam bo obserwuję przykre zjawisko, ze im dalej od Tarnowa tym pensje wyższe bez względu na kierunek.
Zuzanna 2017-03-16 13:12
Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Specjalista ds. zamówień/specjalista ds. administracji zamówień. Co jako obecni pracownicy możecie podpowiedzieć osobom aplikującym na tą ofertę pracy?
9
Tomasz 2017-03-26 20:55
Z opinii znajomych biorących udział w rekrutacji na podobne stanowisko do CP S.A. wynika, że sam proces nie jest prowadzony profesjonalnie. Na pewno, nie są odosobnionymi przypadki nieodbywania się spotkań już po przybyciu na miejsce kandydata, o czym wspominał już ktoś wyżej. Terminy kolejnych etapów/informacji zwrotnej nie są dotrzymywane, a podziękowanie, nawet po kilku spotkaniach, następuje krótkim smsem.
7
Marek 2017-04-01 15:11
CP żal.pl brak poszanowania dla czasu Ich i kandydatów do pracy. Jeśli Pani z HR wysyła kwestionariusz osobowy w którym wpisujesz jako absolutne minimum zarobków kwotę X a potem na rozmowie kwalifikacyjnej mówi że dostaniesz maksymalnie 0,75 X tzn że nie szanuje Twojego czasu. 1800 na rękę na początek dla stanowiska asystent projektanta jest po prostu żałosne. ( duża odpowiedzialność konkurencyjny rynek Krakowski) W dodatku aby dojechać na to zad.... trzeba godziny z życia... odradzam nie warto szkoda tracić czas. Śmieszna Firma. Śmieszni ludzie z HR. Nie polecam. Nie marnujcie swego czasu.
10
A. 2017-04-11 12:06
@Marek
Czy Ciebie też "zapewniali", że dadzą Ci i żeby dać im 2 tygodnie czasu(bo prezes decyduje) czy podziękowałeś?
1
Zuzanna 2017-04-11 12:48
@Marek a jak wyglądała sama rozmowa kwalifikacyjna?
Jamik 2017-04-12 10:53
@Marek 1800zł na rękę to całkiem niezłe pieniądze jak dla Asystenta Projektanta.
automatyk 2017-04-17 01:05
Taka pensje i wyższa to na stanowiskach prezesa i dyrektora. Pozostałe etaty są znacznie gorzej opłacane.
Marek 2017-04-17 22:05
@A. Obśmiałem Panią o nazwisku jak zdrobnienie męskiego imienia bo nie szanowała mojego czasu. Szkoda zachodu naprawdę nie warto.
@Zuzanna rozmowa kwalifikacyjna standardowe klepanie jakie masz doświadczenie ze nie damy CI tyle kasy i ze mają dla Ciebie wspaniała ścieżkę rozwoju mimo iż marnują czas skoro wzywają Cię na rozmowę wiedząc że mogą Ci zaproponować dużo mniej niż Twoje wymagane minimum.
@Jamik niezłe ? wszystko drożeje i jaką siłę nabywczą ma te 1800 zł? za darmo tam nie dojedziesz (nie mówię już o samochodzie bo nawet miejsc postojowych tam brakuje) 1800 po studiach lepszy rydz niż nic ale nie z doświadczeniem. Poza tym to szeroki krakowski rynek i ta kwota nie jest konkurencyjna.

9
A. 2017-05-05 23:51
Pomącili mnie przez 4-5 tygodni,(a miało być GÓRA dwa), bo prezes jeszcze nie podjął decyzji. a na koniec powiedzieli, że czlowiek, ktory ma mnie szkolić wyjechał do Gdańska na 2 miesiące. Dodam, że podczas rozmowy Dyrektor twierdził, że ze stanowiskiem w Krakowie nie będzie żadnego problemu, ludzi od tego ma ~40. No i oczywiście śmieszne warunki początkowe.

Ale muszę wspomnieć, że Pani sekretarka jest bardzo miła.
2
ja 2017-05-08 17:33
praca jako inkasent totalne DNO
2
Zuzanna 2017-05-09 11:36
@ja dlaczego masz taką opinię o pracy na tym stanowisku? Chętnie dowiemy się więcej. Ważne jest to, żeby pamiętać, że to co Tobie nie odpowiada, dla drugiej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Dlatego też warto napisać kilka konkretnych powodów, które sprawiają że tak właśnie odbierasz to pracę w Control Process jako inkasent.
Lucy 2017-05-12 14:20
Czy ktoś brał udział w rekrutacji na stanowisko Zastępca Kierownika rozwoju biznesu?
nikola36 2017-05-16 16:34
czy możesz rozwinąć temat?
WSI 2017-05-16 22:01
Jakie miasto masz na myśli nazywając dnem pracę inkasenta?
Nikusia36 2017-05-19 12:49
Niestety pracujesz jako inkasent i przychodzi do wypłaty a wypłaty brak i totalnie niezrozumiale wytłumaczenie typu Bo nam nie wypłacili to ja pytam czy ja mam umowę z firmą która im nie wypłaciła czy z nimi i tu niestety brak odpowiedzi pani się rozłączyla. Totalne dno
7
Wydojony inkasent 2017-05-19 17:02
Inkasent jest wydojony jak ta lala. Kupujesz za swoje paliwo do auta i jezdzisz jak idiota cały miesiąc, w umowie piszą, że wypłata najpóźniej do 15 a tu 19 kolejnego miesiąca i nie ma! I cóż robisz inkasencie idioto? Jezdzisz dalej i pakujesz swój czas i swoją lub też pozyczoną kasę w nadziei, że zapłacą? Czy spieprzasz gdzie pieprz rośnie?
Nie dość, że nie płacą za wykonaną pracę, przy czym stawki za odczyt są tak żałosne, że bieda stówkę zarobić za 12 godzin, to jeszcze okradają inkasenta z jego kasy, żałosne dziady.
OMIJAJCIE TYCH ZLODZIEI SZEROKIM ŁUKIEM.
4
Inkasent 2017-05-21 09:03
Popieram opinię.Praca Cały dzień, paliwo za swoje pieniądze, rejon rozległy ze bez pojazdu swojego nie ma szans nic wykonać. Co najważniejsze brak wypłaty cały czas po terminie chociaż nie ma żadnych świąt w tym okresie czasu.A maj to już totalny brak wypłaty, wymówka ze psg nie płaci za poprzedni miesiąc.Ludzie Nie warto A w dodatku cały czas tłumaczyć się odbiorcom gazu za błędy poprzednich pracowników i wyzwanie.NIE POLECAM nie podpisujcie takich umów z takimi karami.
2
Zuzanna 2017-05-22 09:43
@Inkasent jak często zdarzają się opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia o których wspominasz? Czy dotyczy to tylko pracy jako inkasent, czy też zdarza się w innych działach?
Dogi 2017-05-22 13:32
Niestety już 7 dni po terminie wypłaty a kasy brak DNO JAK CIUL. I niech sługusy nie wypytuhą "dlaczego?"!!!!
4
RMalina 2017-05-22 18:45
Firma ta mnie oszukała i nie otrzymałem wynagrodzenia. Wypowiadają się tu te śmiecie co uczciwych ludzi oszukują i sie chwalą ze mają staz i nie nażekają. Pewnie jak kradną i dalej kradną to nie nażekają... Tragedia, unikać i jeszcze raz unikać
anonim 2017-05-22 21:55
Zostałem zatrudniony na stanowisko inkasent, miesiąc pracowałem i na tym koniec, bo firma nie wypłaciła wynagrodzenia, Pani w sekretariacie stwierdziła, że nie mają pieniędzy.
Zostaw swoją opinię o Control Process - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Control Process