logo Control Process

Control Process

Kraków

Opinie o Control Process

AN 2011-12-20 21:39:33
Zastanawiający jest fakt że te wszystkie pozytywne opinie o firmie Control Process i jej różnych oddziałach zostały dodane tego samego dnia w okolicach jednej godziny:) Kto chce tam pracować, musi naprawdę się zastanowić nad wiarygodnością tej firmy.
na pohybel 2012-04-24 20:02:36
AN - 2011-12-20 21:39:33

Zastanawiający jest fakt że te wszystkie pozytywne opinie o firmie Control Process i jej różnych oddziałach zostały dodane tego samego dnia w okolicach jednej godziny:) Kto chce tam pracować, musi naprawdę się zastanowić nad wiarygodnością tej firmy.
Dokładnie tak jak mówisz, jeszcze napisane w taki sam sposób, takim samym językiem. ( usunięte przez administratora )
Rony 2012-05-09 16:26:44
( usunięte przez administratora )/> To co szanowni przedmówcy tutaj przedstawili to niestety prawda. ( usunięte przez administratora ) Jest to dla normalnego człowieka oczywiste, że im więcej się robi, tym więcej się ma, niestety w tej firmie działa to na odwrót. Wykazywać się można całe lata, a jeżeli ktoś sprosta \\\"wymaganiom\\\" dostaje kolejny ciężarek do dźwigania.
Więcej nie będę pisał, bo po prostu szkoda słów.
1
wujek dobra rada 2012-06-15 12:30:48
Witam. Byłem tam dzisiaj na rozmowie o prace. Na początku chciałbym napisać o plusach. tzn o jednym. Bardzo miła pani od HR z którą rozmowa to przyjemność ale na tym plusy się kończą. Szczerze to współczuje tej pani że z góry ma takie warunki do propozycji. Praca konsultanta wiązała sie z pracą od poniedziałku do soboty (usunięte przez administratora)
1
anonim 2013-05-25 10:38:31
Tak. Odradzam.
3
1 2013-06-15 10:04:16
Słabo.
3
pracownik z 2 letnim stażem 2014-08-13 18:28:10
Patrząc na powyższe opinie, aż korci, żeby napisać Państwu jak naprawdę jest, gdyż osoby piszące opinie nie miały zapewne żadnej styczności z tą firmą. Rozpoczynając, pracuję w CP od prawie 2 lat. Praca w dziale marketingu CONTROL PROCESS jest jak najbardziej rozwojowa. Jest to połączenie działu marketingu i działu handlowego (osoby mające doświadczenie w budowlance wiedzą o co chodzi). Osoby które nie lubią "stać w miejscu" i gadać przez słuchawkę "dzień dobry, nazywam się Ryś i oferuję majtki, stringi, biustonosze" na pewno się tutaj odnajdą. Robi się poprostu wszystko, załatwia sprawy, a nie wklepuje dane do Excela i tylko siedzi na słuchawce jak w call center. Specjaliści ds. marketingu muszą uporać się z pozyskiwaniem partnerów technologicznych na budowę obiektów specjalistycznych i generalnie nakręcać firmie robotę. Są odpowiedzialni za starty w przetargach publicznych i prywatnych, oraz całą obsługę inwestycji od pojawienia się ogłoszenia o przetargu po zwycięstwo i podpisanie umowy z Zamawiającym. Na co dzień używa się języka angielskiego, gdyż większość partnerów pochodzi z krajów UE. Za wygrane projekty zawsze dostawałem, dostaję i będę dostawał premie uznaniowe - pracuję prawie 1,5 roku i nigdy nie miałem sytuacji, że coś nie zostało wypłacone. Dodatkowo firma oferuje bony świąteczne oraz multisport. Doceniani są pracownicy, którym się chce robić, rozwijać, osiągać z firmą sukcesy. Każdego roku dyrektor działu indywidualnie podchodzi do pracownika, po czym jezeli są efekty pracy zgłasza na zarząd możliwość podniesienia pensji zasadniczej.

Nawiązując jeszcze krótko do powyższych komentarzy: jak przychodziłem do pracy do CP, bardzo się nimi sugerowałem. Myślałem, że popracuję miesiąc i odejdę. W okresie mojej pracy zmieniła się kadra zarządzająca działem. Atmosfera jest jak najbardziej przyjazna do pracy, zawsze mogę liczyć na pomoc chłopaków z działu (w tym momencie, czy to w pracy czy prywatnie).
Dobra rada - nie wierz w opinie - przyjdź i sam się przekonaj!
2
KTOSIU 2014-08-19 12:31:57
"pracownik z 2 letnim stażem " Pracujesz z dziale marketingu a tu jest mowa o samych działach/oddziałach handlowych...
1
pracownik_DB 2014-08-21 15:43:54
Jestem pracownikiem działu budowlanego w Krakowie. Firma jednym słowem prężna i zorganizowana. Prowadzi jedne z największych inwestycji budowlanych w polsce. Z tego co widziałem jak inne firmy padały to CP pozyskiwał nowe kontrakty. Firma ma mocną pozycją na rynku. Budowy są prowadzone przez doświadczonych fachowców z wieloletnim stażem. Robią szkolenia, wyjazdy integracyjne. Pieniądze zawsze w terminie, premie wypłacane.
pracownik z 2 letnim stażem 2014-08-21 17:03:46
do: KTOSIU/jozek755
Panowie, jeżeli macie jakieś wątpliwości, proszę piszcie bardziej szczegółowo, bo generalnie widać, że wasze opinie nie dotyczą pracy w głównej spółce CP SA, tylko współpracy z mniejszymi podmiotami. Równie dobrze, jeżeli "jozek755" ma problem ze spolka z grupy (nawiasem mowiac domyslam sie o jaka spolke chodzi), niech napisze to w zakladce CP [nazwa spolki zaleznej]. z tego co widac, probmel nie tkwi w glownej spolce, a podmiotach powiazanych.
pozdarwiam
KTOSIU 2014-08-22 09:50:02
Do CP SA jak najbardziej nic nie mam - tam wg mnie jest wszystko ok i się zgodzę z poprzednikem bo podobne opinie słyszałem. Źle zostały te komentarze wstawione. Głównie bałagan o którym mowa jest w cp trade a nie w CP SA
1
dkm 2014-09-03 15:06:33
tak się odnoszą, że jest duża rotacja, która nie charakteryzuje poważnej i profesjonalnej firmy! Mowa zaczęła się o CP IT i może Trade, reszta pewnie ok. pzdr
4
antoś1982 2014-09-08 09:54:09
z tego co mi wiadomo, bo kontaktowałem się z CONTROL PROCESS, to praca jest stacjonarna w dziale w Krakowie i Tarnowie lub mobilna z uwagi na miejsca realizacji poszczególnych budów/inwestycji. Stąd poszukują marketingowców w całej Polsce.
ex pracownik 3:) 2014-09-25 13:50:11
opinie piszą ci którzy nic nie potrafili zrobić, oprocz narzekania jak im zle... najpierw sie wykaz, potem dostaniesz a nie przyzwyczajenia jak za komuny... czy sie stoi czy sie lezy kopa kasy sie nalezy... niestety nie w dzisiejszych czasach
1
kogul 2014-11-30 14:58:43
Hej, mnie też zainteresowało to ogłoszenie pracy i równiez mam takie pytania jak tomek. dodatkowo chciałbym wiedzieć, czy mozna w Control Process zrobic jako-taką kariere, czy firma daje szanse sie rozwinąć, wysyła czasem na szkolenia, kursy i tym podobne rzeczy? Z czasem można awansować z asystenta na stanowisko główne?
Mojżesz 2014-12-05 14:30:06
Siema,

miałem okazję pracować w tej firmie prawie 2 lata. W związku z tym, że musiałem wyjechać i zamieszkać w innym mieście nasze drogi z firmą Control Process SA się rozeszły. Szczerze mówiąc, faktycznie na początku jest trudno. Na początku praca polegała na dzwonieniu, jednak po czasie załatwiałem już kluczowe rzeczy dla firmy. Podobało mi się to, że mogłem być pracownikiem kompleksowym i robić wiele rzeczy. Wiele się nauczyłem i w mojej obecnej pracy wiele osób to zauważyło.
To nie jest praca dla ludzi, którzy chcą posiedzieć coś tam porobić, coś tam załatwić ale nie od A-Z. To jest praca dla ludzi kompleksowych. Jeśli człowiek się w tym sprawdzi to jest kimś. Za załatwienie sprawy kompleksowo dostawałem naprawdę sporą kasę.
Faktem jest że firma nie płaci za siedzenie i podstawa pensji dla wielu może być niezadowalająca. Ale jak będziesz mieć sukcesy to premie są wysokie.

Ja pracowałem w dziale marketingu. Początki też były trudne ze względu na przełożonego. Teraz w firmie się to zmieniło i kadra jest naprawdę spoko. Można na nich liczyć, jest miłą atmosfera i przede wszystkim ludzie służą pomocą.
NOWY 2015-02-10 11:55:30
Szukam pracy jako programista PLC. Czy ktoś wie gdzie mogę uderzyć w firmie Control Process? Jakiś telefon, email, nazwisko?
Pracownik 2015-02-10 12:11:33
Jeśli programista to Control Process IT it@controlprocess.pl, ale to w Mikołajowicach a nie w Krakowie
1
Rafael 2015-02-10 15:25:36
Sprawdzałem nie polecam. Nic szczególnego - prawdziwa wypowiedz pracownika powyżej "dfss" - w IT niestety to samo.
5
zadowolony 2015-08-06 12:40:58
praca wymagająca, nie dla leszczy, ale dzięki niej jestem kimś. Faktycznie początki trudne, ale to co zostało mi obiecane - dostałem.
1
Marcin 2015-08-08 12:14:56
Myślałem że będę pierwszym piszącym źle. Nie trzeba nic dodawać, grupa niezadowolonych mówi sama za siebie.
Giovanna 2015-08-17 13:02:50
Ludzie!!! Jak piszecie źle na zarządzających z CP, to czemu nie podajecie prawdziwych imion, tylko ukrywacie się pod jakimiś pseudonimami.

W taki sposób można wszystko napisać i nie ponosić konsekwencji za bzdurne zarzuty!! Zazdrość ludzka nie zna granic!!!!!!!
Więc pytam po raz kolejny czego się boicie? Skoro tak faktycznie jest- to czemu nie przyznacie się kto pisze? To, że jesteś nieudacznikiem, w życiu Ci się nie powiodło to nie znaczy że masz źle pisać na tych, którzy swoją ciężką pracą doszli do tego co mają teraz.

Pozdro dla całego działu marketingu!
2
Radek 2015-08-19 20:48:53
Dział marketingu niech działa nad wizerunkiem firmy bo nic nie robi w tym temacie
limba 2015-09-16 13:24:31
Przecież siedzą na tym forum i wypisują różne rzeczy!
kilof 2015-11-08 15:22:36
Jeśli chodzi o stanowiska inżynieryjne to naprawdę lepiej nie przekonywać się na własnej skórze co mają do zaoferowania. Płacą tak marne że nie da się z tego utrzymać a dodatkowo w firmie panuje ciągły mobbing ze strony krewnych i przyjaciół królika. Bardzo duża presja na wypracowywanie dużej ilości nadgodzin za które nie płacą ani grosza. Na jednego pracującego przypada wielu kierowników, jest taki chaos że nie widomo kto komu podlega i za co odpowiada.
4
kilof 2015-11-10 19:04:52
Z osobistego doświadczenia wiem tylko jak jest w biurze projektowym. Ok. 2 kola na rękę obiecana premia której nigdy nie dostajesz. Pod koniec miesiąca przeważnie mówią że nie ma kasy na pensję i opóźniają wypłatę albo kasa nagle się znajduje i z łaską płacą 2 koła. Reszt jak opisałem wyżej. Z ludźmi z budów miałem tylko niewielki kontakt ale kadra ciągle się zmieniała. Budowy bazują na podwykonawcach i najmują swojego inspektora albo kierownika budowy tylko na czas danego zlecenia. Generalnie obiecają ci wiele ale później za jakiś czas który nie nadchodzi nigdy. Zawsze była śpiewka że firma jest w złej kondycji albo że są ważniejsze wydatki.
1
AKPiA 2015-12-13 14:10:25
Dla projektanta AKPiA cyfra z przodu wynagrodzenia to 2 ( nie wiem dla kogo to może być atrakcyjne ), narzędzie pracy to komputer stacjonarny. O seminariach nic nie umiem powiedzieć bo nie byłem ( to atrakcja dla dyrekcji ).
btu 2016-01-10 19:11:08
Faktycznie to nie są pieniądze dla projektanta ani nawet dla kasjerki. Pewnie dlatego w tej firmie nie ma już prawie projektantów zostali sami nowi świeżo upieczeni absolwenci lub studenci, którzy nie mają od kogo się uczyć zawodu.
Szukają na necie firm którym można pod zlecić robotę, kupić od nich gotowy produkt, piszą harmonogramy, pisma itp.
cp 2016-04-07 19:52:48
To się zatrudnij i popatrz na przelew jaki dostaniesz
passo 2016-05-06 15:44:15
Dostajesz umowę o pracę @cp i tam już masz napisane jakie zarobiki
ABC 2016-12-02 09:34:18
Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.
ABC 2016-12-02 09:34:58
Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.
Zostaw swoją opinię o Control Process - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Control Process