brak logo

Control Process S.A.

Kraków

Opinie o Control Process S.A.

ex pracownik 3:) 2014-09-25 13:50
opinie piszą ci którzy nic nie potrafili zrobić, oprocz narzekania jak im zle... najpierw sie wykaz, potem dostaniesz a nie przyzwyczajenia jak za komuny... czy sie stoi czy sie lezy kopa kasy sie nalezy... niestety nie w dzisiejszych czasach
1
kogul 2014-11-30 14:58
Hej, mnie też zainteresowało to ogłoszenie pracy i równiez mam takie pytania jak tomek. dodatkowo chciałbym wiedzieć, czy mozna w Control Process zrobic jako-taką kariere, czy firma daje szanse sie rozwinąć, wysyła czasem na szkolenia, kursy i tym podobne rzeczy? Z czasem można awansować z asystenta na stanowisko główne?
Mojżesz 2014-12-05 14:30
Siema,

miałem okazję pracować w tej firmie prawie 2 lata. W związku z tym, że musiałem wyjechać i zamieszkać w innym mieście nasze drogi z firmą Control Process SA się rozeszły. Szczerze mówiąc, faktycznie na początku jest trudno. Na początku praca polegała na dzwonieniu, jednak po czasie załatwiałem już kluczowe rzeczy dla firmy. Podobało mi się to, że mogłem być pracownikiem kompleksowym i robić wiele rzeczy. Wiele się nauczyłem i w mojej obecnej pracy wiele osób to zauważyło.
To nie jest praca dla ludzi, którzy chcą posiedzieć coś tam porobić, coś tam załatwić ale nie od A-Z. To jest praca dla ludzi kompleksowych. Jeśli człowiek się w tym sprawdzi to jest kimś. Za załatwienie sprawy kompleksowo dostawałem naprawdę sporą kasę.
Faktem jest że firma nie płaci za siedzenie i podstawa pensji dla wielu może być niezadowalająca. Ale jak będziesz mieć sukcesy to premie są wysokie.

Ja pracowałem w dziale marketingu. Początki też były trudne ze względu na przełożonego. Teraz w firmie się to zmieniło i kadra jest naprawdę spoko. Można na nich liczyć, jest miłą atmosfera i przede wszystkim ludzie służą pomocą.
NOWY 2015-02-10 11:55
Szukam pracy jako programista PLC. Czy ktoś wie gdzie mogę uderzyć w firmie Control Process? Jakiś telefon, email, nazwisko?
Pracownik 2015-02-10 12:11
Jeśli programista to Control Process IT it@controlprocess.pl, ale to w Mikołajowicach a nie w Krakowie
1
Rafael 2015-02-10 15:25
Sprawdzałem nie polecam. Nic szczególnego - prawdziwa wypowiedz pracownika powyżej "dfss" - w IT niestety to samo.
5
zadowolony 2015-08-06 12:40
praca wymagająca, nie dla leszczy, ale dzięki niej jestem kimś. Faktycznie początki trudne, ale to co zostało mi obiecane - dostałem.
1
Marcin 2015-08-08 12:14
Myślałem że będę pierwszym piszącym źle. Nie trzeba nic dodawać, grupa niezadowolonych mówi sama za siebie.
1
Giovanna 2015-08-17 13:02
Ludzie!!! Jak piszecie źle na zarządzających z CP, to czemu nie podajecie prawdziwych imion, tylko ukrywacie się pod jakimiś pseudonimami.

W taki sposób można wszystko napisać i nie ponosić konsekwencji za bzdurne zarzuty!! Zazdrość ludzka nie zna granic!!!!!!!
Więc pytam po raz kolejny czego się boicie? Skoro tak faktycznie jest- to czemu nie przyznacie się kto pisze? To, że jesteś nieudacznikiem, w życiu Ci się nie powiodło to nie znaczy że masz źle pisać na tych, którzy swoją ciężką pracą doszli do tego co mają teraz.

Pozdro dla całego działu marketingu!
2
Radek 2015-08-19 20:48
Dział marketingu niech działa nad wizerunkiem firmy bo nic nie robi w tym temacie
limba 2015-09-16 13:24
Przecież siedzą na tym forum i wypisują różne rzeczy!
3
kilof 2015-11-08 15:22
Jeśli chodzi o stanowiska inżynieryjne to naprawdę lepiej nie przekonywać się na własnej skórze co mają do zaoferowania. Płacą tak marne że nie da się z tego utrzymać a dodatkowo w firmie panuje ciągły mobbing ze strony krewnych i przyjaciół królika. Bardzo duża presja na wypracowywanie dużej ilości nadgodzin za które nie płacą ani grosza. Na jednego pracującego przypada wielu kierowników, jest taki chaos że nie widomo kto komu podlega i za co odpowiada.
8
kilof 2015-11-10 19:04
Z osobistego doświadczenia wiem tylko jak jest w biurze projektowym. Ok. 2 kola na rękę obiecana premia której nigdy nie dostajesz. Pod koniec miesiąca przeważnie mówią że nie ma kasy na pensję i opóźniają wypłatę albo kasa nagle się znajduje i z łaską płacą 2 koła. Reszt jak opisałem wyżej. Z ludźmi z budów miałem tylko niewielki kontakt ale kadra ciągle się zmieniała. Budowy bazują na podwykonawcach i najmują swojego inspektora albo kierownika budowy tylko na czas danego zlecenia. Generalnie obiecają ci wiele ale później za jakiś czas który nie nadchodzi nigdy. Zawsze była śpiewka że firma jest w złej kondycji albo że są ważniejsze wydatki.
3
AKPiA 2015-12-13 14:10
Dla projektanta AKPiA cyfra z przodu wynagrodzenia to 2 ( nie wiem dla kogo to może być atrakcyjne ), narzędzie pracy to komputer stacjonarny. O seminariach nic nie umiem powiedzieć bo nie byłem ( to atrakcja dla dyrekcji ).
btu 2016-01-10 19:11
Faktycznie to nie są pieniądze dla projektanta ani nawet dla kasjerki. Pewnie dlatego w tej firmie nie ma już prawie projektantów zostali sami nowi świeżo upieczeni absolwenci lub studenci, którzy nie mają od kogo się uczyć zawodu.
Szukają na necie firm którym można pod zlecić robotę, kupić od nich gotowy produkt, piszą harmonogramy, pisma itp.
cp 2016-04-07 19:52
To się zatrudnij i popatrz na przelew jaki dostaniesz
passo 2016-05-06 15:44
Dostajesz umowę o pracę @cp i tam już masz napisane jakie zarobiki
ABC 2016-12-02 09:34
Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.
ABC 2016-12-02 09:34
Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.
1
WAT 2017-02-17 10:29
Chciałbym zapytać czy w placówkach Tarnów lub Mikołajowice można zarobić 4tys. netto? Jeżeli tak to ewentualnie na jakich stanowiskach i po jakim czasie i jeżeli negocjuje się kolejne umowy to czy dają podwyżki 300-500zł netto czy podwyżka (o ile w ogóle) to czysta kosmetyka 100-200zł ??
Pytam bo obserwuję przykre zjawisko, ze im dalej od Tarnowa tym pensje wyższe bez względu na kierunek.
Zuzanna 2017-03-16 13:12
Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Specjalista ds. zamówień/specjalista ds. administracji zamówień. Co jako obecni pracownicy możecie podpowiedzieć osobom aplikującym na tą ofertę pracy?
13
Tomasz 2017-03-26 20:55
Z opinii znajomych biorących udział w rekrutacji na podobne stanowisko do CP S.A. wynika, że sam proces nie jest prowadzony profesjonalnie. Na pewno, nie są odosobnionymi przypadki nieodbywania się spotkań już po przybyciu na miejsce kandydata, o czym wspominał już ktoś wyżej. Terminy kolejnych etapów/informacji zwrotnej nie są dotrzymywane, a podziękowanie, nawet po kilku spotkaniach, następuje krótkim smsem.
10
Marek 2017-04-01 15:11
CP żal.pl brak poszanowania dla czasu Ich i kandydatów do pracy. Jeśli Pani z HR wysyła kwestionariusz osobowy w którym wpisujesz jako absolutne minimum zarobków kwotę X a potem na rozmowie kwalifikacyjnej mówi że dostaniesz maksymalnie 0,75 X tzn że nie szanuje Twojego czasu. 1800 na rękę na początek dla stanowiska asystent projektanta jest po prostu żałosne. ( duża odpowiedzialność konkurencyjny rynek Krakowski) W dodatku aby dojechać na to zad.... trzeba godziny z życia... odradzam nie warto szkoda tracić czas. Śmieszna Firma. Śmieszni ludzie z HR. Nie polecam. Nie marnujcie swego czasu.
11
A. 2017-04-11 12:06
@Marek
Czy Ciebie też "zapewniali", że dadzą Ci i żeby dać im 2 tygodnie czasu(bo prezes decyduje) czy podziękowałeś?
2
Zuzanna 2017-04-11 12:48
@Marek a jak wyglądała sama rozmowa kwalifikacyjna?
1
Jamik 2017-04-12 10:53
@Marek 1800zł na rękę to całkiem niezłe pieniądze jak dla Asystenta Projektanta.
automatyk 2017-04-17 01:05
Taka pensje i wyższa to na stanowiskach prezesa i dyrektora. Pozostałe etaty są znacznie gorzej opłacane.
Marek 2017-04-17 22:05
@A. Obśmiałem Panią o nazwisku jak zdrobnienie męskiego imienia bo nie szanowała mojego czasu. Szkoda zachodu naprawdę nie warto.
@Zuzanna rozmowa kwalifikacyjna standardowe klepanie jakie masz doświadczenie ze nie damy CI tyle kasy i ze mają dla Ciebie wspaniała ścieżkę rozwoju mimo iż marnują czas skoro wzywają Cię na rozmowę wiedząc że mogą Ci zaproponować dużo mniej niż Twoje wymagane minimum.
@Jamik niezłe ? wszystko drożeje i jaką siłę nabywczą ma te 1800 zł? za darmo tam nie dojedziesz (nie mówię już o samochodzie bo nawet miejsc postojowych tam brakuje) 1800 po studiach lepszy rydz niż nic ale nie z doświadczeniem. Poza tym to szeroki krakowski rynek i ta kwota nie jest konkurencyjna.

12
A. 2017-05-05 23:51
Pomącili mnie przez 4-5 tygodni,(a miało być GÓRA dwa), bo prezes jeszcze nie podjął decyzji. a na koniec powiedzieli, że czlowiek, ktory ma mnie szkolić wyjechał do Gdańska na 2 miesiące. Dodam, że podczas rozmowy Dyrektor twierdził, że ze stanowiskiem w Krakowie nie będzie żadnego problemu, ludzi od tego ma ~40. No i oczywiście śmieszne warunki początkowe.

Ale muszę wspomnieć, że Pani sekretarka jest bardzo miła.
3
Lucy 2017-05-12 14:20
Czy ktoś brał udział w rekrutacji na stanowisko Zastępca Kierownika rozwoju biznesu?
1
pawlo21300 2017-05-23 20:31
cp oddzial katowice siedziba w dg ....nie mam zalu ani pretensji do osob tam pracujacych , firma rozwojowa , koordynatorzy mili pomocni zawsze mozna liczyc na pomoc , firma bardzo dobra!!!!!!!!!
6
tibia 2017-06-27 14:13
To niezłe usunięte opinie tibijskie
2
paolo19 2017-06-28 07:48
Musicie zrozumieć jedno - firma Control Process S.A. nie zatrudniała i nie zatrudnia inkasentów. W związku z tym te kilka stron opinii nie dotyczyło tej firmy. Więc jak macie problem to zacznijcie o nim pisać we właściwym miejscu. Bo o pracy w Control Process S.A. wiecie niewiele. Jedna spółka drugiej nierówna.
1
Ja 2017-07-05 00:42
znikają niekorzystne dla firmy wypowiedzi, czy ktoś wie dlaczego?
1
Zuzanna 2017-07-05 10:51
@Ja
Jeśli znikają jakieś komentarze, oznacza to że są one archiwizowane przez administratora portalu za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego też przed zostawieniem opinii ważne jest zapoznanie się z jego treścią.
2
Zuzanna 2017-07-05 12:02
@Malvinia
każdy ma możliwość zgłoszenia reklamacji. Szczegóły procesu reklamacyjnego znajdują się w regulaminie portalu. Administrator zgłoszenie musi przyjąć i rozpatrzyć, jednak nie ma obowiązku usuwania wpisów. Jedyną podstawą usunięcia komentarza jest jego niezgodność z regulaminem.
3
inkasent 2017-07-07 08:24
Ja otrzymalam w poniedzialek pieniadze , bez zadnych wezwan do zaplaty itp
1
kaz42 2017-07-11 17:14
mi za kwiecień zapłacili całośc 2600netto
1
kaz42 2017-07-12 16:45
dzisiaj dostałem przelew za maj
1
lis 2017-07-12 21:24
to gratuluje! a tak swoją drogą to spora ta wypłata ----------2600 netto??
to musiało być tych liczników sporo
1
inkasent 2017-07-13 11:15
Ja za kwiecien rowniez dostalam calosc 3200. 1000 zl w czerwcu reszte w tamtym tygodniu
1
kaz42 2017-07-13 18:30
w kwietniu miałem ponad 2000 odczytów plus za paliwo
1
ja 2017-07-14 07:53
A z jakiego miasta jesteś?
1
kaz42 2017-07-14 19:16
strzyżów
1
lis 2017-07-14 21:57
przepraszam że tak dopytuje ale nawet 2000 licz.i paliwo to dziwne że netto wyszło 2600 zł
ja miałam 1000 i paliwo i nawet połowa z tego mi nie wychodzi
1
kaz42 2017-07-15 20:58
skąd jesteś / zależy ile wywalczyłaś za odczyt
1
lis 2017-07-28 22:13
może dasz znać jak to wyjdzie ,mnie taka praca interesuje ,chociaż teraz mam inną, a może dałbyś na siebie jakiś namiar do kontaktu np.maila???jak by coś było chętnie spróbuje
2
Inkasent 2017-08-07 17:10
A ja nie otrzymałem kasy za maj.
1
kaz42 2017-08-17 20:24
jutro rozstrzygniecie ofert na podkarpacie Ciekawe kto wygra
1
Inkasent 2017-08-18 21:42
I kto wygrał?
1
Zostaw swoją opinię o Control Process S.A. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Control Process S.A.