brak logo

Expertus

Katowice

Opinie o Expertus

Była 2011-12-14 21:52
Firma całkiem ok. Jak ktoś ma zasady i chce mu sie pracować to dobre miejsce.
prawnik 2013-02-18 21:17
Bardzo dobra firma, szef z zasadami.
AaaKkk 2013-05-14 15:32
ja mam tam rozmowe o prace, czy mozesz mi cos wiecej powiedziec o tej firmie? moje gg 4247886
prawnik 2013-05-15 15:50
firmy która od 14 lat z powodzeniem radzi sobie na rynku, nie jestem szefem, pozdrawiam.
rafał 2013-05-16 17:34
chciałbym się dowiedzieć jakie są zarobki w tej firmie.
myślę o zmianie dotychczasowej pracy.Czy warto tam aplikować?
Wszystko do nas wraca 2013-09-13 11:48
Stare dzieje. Chciałbym powiedzieć coś dobrego na temat tej firmy i jedyne co mi przychodzi do głowy to cudowne uczucie towarzyszące odejściu z niej :- )

Ps. Z tego co się dowiedziałem to ( usunięte przez administratora ) jest tam od dwóch, a nie trzech lat.
2
pracownik 2013-09-18 19:47
fajna atmosfera, można się wiele nauczyc.
1
2013-09-20 13:07
średnia ocena 2 na 6 mówi sama za siebie:)
1
2013-10-01 21:28
bardzo skuteczna firma
1
Sonia 2013-10-02 23:27
Niestety. Od kilku lat cały czas tylko rekrutują i rekrutują i... rekrutują. A skoro tylko rekrutują i rekrutują, a w firmie średnia liczba zatrudnionych to 3-4 osoby( usunięte przez administratora ) to sami sobie odpowiecie co i jak. Zasady ??? Dobre sobie. Nie polecam.
Aaa i grupa expertus istnieje od 1999 roku.... ciekawe
1
lotto 2013-11-26 19:49
Ci już przyjęci żegnają się z firmą
2
eks 2013-12-18 16:30
Zgadzam się z jedną z opinii. Jedno dobre co można napisać o tej firmie to cudowne uczucie wolności towarzyszące odejściu z niej. Szukają prawników? Dobre sobie. Chyba jeleni... do siedzenia w klatce z telefonem ... szczerze nie polecam.
5
Gepardinio 2014-01-08 11:55
Miałem "przyjemność" pracować w tej firmie przez miesiąc około dwóch lat temu i podejrzewam, że do tej pory nic się nie zmieniło. Oprócz prezesa,( usunięte przez administratora )było zatrudnionych trzech pracowników z czego jeden odszedl dwa dni po moim przyjściu. Praca to typowy telemarketing pod szyldem pracy handlowca - boks o wielkości metr na metr, słuchawki na uszy, komputer i jazda z telefonami. Słuchawka ma być czerwona, bo prezes każdą sekunde w której nie dzwonisz rejestruje. Przerwa to 15 minut w ciągu całego dnia (jedzonko,herbatka,siku i koniec) zero wychodzenia ze swojego boksu. Rzekomo za ścianą jest dział prawny, którego nigdy nie widziałem. (usunięte przez administratora)
6
były pracownik 2014-03-13 14:29
Zgadzam sie z przedmówcami. Praca w Expertusie to nic innego jak max kilkumiesięczne "przygoda" na słuchawce od godziny 8-16. 15 minut przerwy a jak nie wrócisz do boxu w 16 minucie lądujesz na dywaniku (usunięte przez administratora)
1
Marko 2014-05-08 22:15
Pewnie zależy jeszcze jak bardzo elastyczny, może wyślij CV i napisz jasno o swojej dyspozycyjności, wtedy Expertus ma tez jasną sytuację.
karol 2014-05-16 17:17
faktycznie elastyczny grafik to jest wazna sprawa ja studiuje do godziny 15.00 i dopiero pozniej mam troche czasu [usunięte przez administratora]
ploter 2014-06-06 14:35
są oferty do expertusa na partnera biznesowego. To też praca jedynie związana z robotą na słuchawce?
private 2014-10-10 13:08
no to już po ofertach pracy z expertusa. Widocznie udało im się znaleźć również i partnera biznesowego , bo obecnie ich oferty pracy świecą pustkami. To może być też dobry argument dla tych którzy piszą , że jest tu źle. Mimo Waszych argumentów to ludzie jednak trzymają się swoich stołków i nie zamierzają odchodzić
Obeznana 2014-10-19 13:35
Ojoj, mój maż tam pracował. Tuz po studiach. Był zdesperowany, kupiliśmy mieszkanie i tylko tacy tam mogą wytrzymać dłużej stale wysyłając CV i licząc na szczęście. Wiem, jak był zestresowany. Każde wyjście do toalety "monitorowane", ile razy i na jak długo.( usunięte przez administratora ). Ogólnie nie polecam. Prezes w ogóle bez zaufania do ludzi,( usunięte przez administratora ) NIKOMU nie polecam bo wiąże się to z dużym stresem. A odpowiedź że nie ma ofert teraz do Expertusa to dowód na to że jest tam teraz dobrze do mnie nie trafia. Może jest tam chwilowo paru bardzo potrzebujących pracy osób albo studentów tuz po studiach. Ale prawda jest taka że od paru dobrych lat oferty do Expertusa na Pracuj.pl były non-stop. Może teraz Pan Prezes zrobił rekrutacje ukrytą bo zauważył, że ludzie nie są głupi i potrafią analizować fakty.
2
hehe 2015-01-15 20:14
ale jaja psełdo właściciele już n ie starają się usuwać wpisów tylko piszą farmazony że jest wszystko ok . Patrz wypowiedź wyżej.Dziwne że są firmy z pozytywnymi wpisami tylko Expertus jedna z nielicznych ma problemy z nimi. Ale ok niech to będzie wina dziesiątek ludzi którzy się tam przewineli a dwie osoby które pseudo właściciele się nie mylą Oferty pracy nie znikają z portalu bo kto się przyjmie zaraz się sam zwalnia ale niech dalej będzie to wina pracowników żenada i jeszcze raz żenada
1
AS 2015-02-18 18:06
Absolutnie nikomu nie polecam! ( usunięte przez administratora ) Wyjście do toalety kontrolowane, całkowity zakaz używania prywatnych telefonów podczas pracy, która polega na siedzeniu na słuchawce (prezes sprawdza czy światełko się świeci i ile kot dzwonił, ma takie możliwości nawet z samochodu ha ha ha!!), jeżeli ktoś przyjdzie w sweterku i jeansach może stracić tę wspaniałą posadę, dress code to poważna sprawa! Ha Ha Ha! Najdłuższe tygodnie w moim życiu!
pracownik 2015-03-13 09:31
Pracuje się po to żeby żyć a nie żyje po to by pracować. Jak chcecie zobaczyć firmę która praktykuje praca w pracy praca po pracy i praca w trakcie snu to zapraszam. Ale bez pampersa nie dasz rady nawet dnia przetrwać. Prawdziwa szkoła życia bo i za zarobione pieniądze też ciężko przetrwać. Brawo dla właścicieli stworzyli piekło na ziemi a bazę pracowników którzy tam pracowali mają większą niż nie jedna firma rekrutacyjna w Polsce
3
były pracownik 2015-03-26 08:58
Tam nie ma stanowiska pracy które nie byłoby związane z dzwonieniem. Nawet pseudo sekretarka ( usunięte przez administratora )dzwoni i ma odliczany czas na inną pracę lub nawet potrzeby fizjologiczne
pracownik 2015-05-14 13:57
1200
heeheee 2016-03-30 16:50
te ostatnie pozytywne opinie to właściciele tej firemki żenujące że muszą do tego stopnia się ośmieszać i szkoda że ludzi traktują jak idiotów
1
Krzysztof 2016-07-05 11:27
A jednak same kłamstwa. Co chwilę mieliśmy awantury o to że mało dzwonimy, chociaż każdy siedział cały czas na telefonie. Ale jak rozmowa trwała 2,5 minuty to zdaniem prezesa to nie była efektywna rozmowa i zaraz awantura. Z każdego wyjścia do ubikacji byliśmy rozliczani. Poszukiwania potencjalnych klientów to można sobie było w domu robić bo zdaniem prezesa to nie jest praca tylko przygotowanie do pracy, które przecież zajmuje tylko parę minut. W pracy trzeba było tylko dzwonić, dzwonić, dzwonić. Podpisałem raz umowę na wierzytelność , którą prezes osobiście sprawdzał. Parę dni po podpisaniu umowy okazało się, że dłużnik złożył wniosek o upadłość. Oczywiście całe pretensje do mnie, że specjalnie takie umowy podpisuję na nieściągalne wierzytelności. Praca była od 8-16 tylko w teorii. Prezes siedział w firmie od conajmniej 7 bardzo często do 18-19 i oczekiwał tego również od pracowników. Bardzo często zdarzało się, że pogadanki (czyt. awantury na temat naszej pracy) urządzał o 16 , które bynajmniej nie trwały 10 min tylko często przeciągało się do 17 albo dłużej. Kolega raz poszedł spytać czy może dostać 0,5 dnia urlopu bo potrzebuje na uczelnię podjechać to na następny dzień został zwolniony za to że śmiał zapytać o 0,5 dnia. Przecież powinien wiedzieć, że w Expertusie urlop nie jest dzielony na części. Generalnie rekrutacja była nastawiona na ludzi świeżo po studiach lub w trakcie studiów, którzy nie mają doświadczenia, a najlepiej też żadnego życia osobistego, dla których praca będzie wszystkim. Za moich czasów sekretarką była żona prezesa, która udawała miłą, wypytywała o różne rzeczy, a potem donosiła o wszystkim prezesowi.
10
Krzysztof 2016-07-06 10:13
ale niestety prawdziwe. Jeden pozytyw z pracy tam był taki, że co Cię nie zabije to Cię wzmocni.
1
Gepardinio 2016-07-06 15:29
zmieniło się... - przenieśli siedzibę ;)
3
Kamil 2016-07-07 11:52
I poza siedzibą to chyba wszystkie zmiany w tej firmie. Na zmianę mentalności prezesa bym nie liczył
1
pracownik 2016-07-14 09:12
Pracowałem już w wielu firmach więc jestem w stanie obiektywnie ocenić. Expertus jest dobrym pracodawcą, ma ładne biuro, daje umowy o pracę, a zarobki są na wysokim poziomie. Negatywne opinie biorą się od osób które szukają pracy ale nie chcą pracować. Expertus nie jest dużym korpo gdzie można przez pół dnia robić zakupy na allegro i nikt się nie zorientuje. Trzeba pracować ale efekty zostaną docenione. W dziale handlowym można się wiele nauczyć, w porównaniu z innymi firmami jest on na bardzo wysokim poziomie, to samo tyczy się kultury pracy w całej firmie. Zdecydowanie polecam!
1
Anna 2016-07-29 22:16
Czyli w przeciągu kilku lat nic się nie zmieniło poza siedzibą.... Masakra
1
polki 2016-08-01 14:26
W sumie cały czas jest ogłoszenie na opiekuna. Można liczyć na bezpłatne przejazdy i dodatkowo można liczyć na stałe wsparcie koordynatorów na terenie Niemiec. Widocznie tak dbają o pracowników, ale co z zarobkami? Dzięki
Wolny 2016-11-19 21:07
Pracowałem tam kawałek czasu temu. Prowizji z podpisanych umów nie zobaczyłem. Bo po trzech miesiącach się pożegnalem.

Praca w tej firmie to coś dzięki czemu już nigdy nie zgodziłem się na pracę na etacie. Dziś mam własny biznes.
I to właśnie firmie expertus zawdziecka motywację by nigdy nie zginąć karku przed ludźmi którzy pod pozorem zatrudnienia ie nią leczą rozmaite kompleksy.
Wolny 2016-11-19 21:12
Pracowałem tam kawałek czasu temu. Prowizji z podpisanych umów nie zobaczyłem. Bo po trzech miesiącach się pożegnalem.

Praca w tej firmie to coś dzięki czemu już nigdy nie zgodziłem się na pracę na etacie. Dziś mam własny biznes.
I to właśnie firmie expertus zawdziecka motywację by nigdy nie zginąć karku przed ludźmi którzy pod pozorem zatrudnienia ie nią leczą rozmaite kompleksy.
1
Zostaw swoją opinię o Expertus - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expertus