Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BI-ES Polska

Pracowałeś w firmie BI-ES Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bania - 2014-09-10 23:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rad - 2014-09-08 19:55:15]:
niby nie można , ale z drugiej strony nie sądzę , aby sprawdzali swoich kierowców co do kilometra. Chyba , że samochody mają zamontowane GPS-y. Choć o tym akurat nie słyszałam. Ja pracuje w firmie z tej samej branży i ostatnio interesowałam się przejściem do BI-ES. Ale jeśli o samochody robią takie problemy to nie wiem czy tak do końca warto
zdjecie uzytkownika
fiku miku - 2014-09-19 08:13:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kto zna Kasię ze sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
gobis - 2014-10-12 21:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam ciągle jestem sceptycznie dosyć nastawiony do produktów Bi-es. Rozumiem, że wielu osobom chcą zrobić dobrze wprowadzając dość tanie kosmetyki z Polski jednak wydaję mi się , że na dłuższą metę ciężko będzie im utrzymać trend sprzedaży zwłaszcza , że idzie do nas cały czas moda z zachodu na oryginalne , najpopularniejsze marki - również perfum
zdjecie uzytkownika
kolejny kolejny były pracownik - 2014-10-14 11:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widzę że jednak coś się zmieniło w Bi-es/Uroda... Zaczęto dbać o wizerunek firmy na tego typu stronach bo w okolicy Iławy nikt przy zdrowych zmysłach ewentualnie bardzo złej sytuacji finansowej do pracy tam nie pójdzie. W końcu ktoś tam pojął że w dobie internetu wieści i opinie roznoszą sie szybko, szczególnie te złe... Miałem watpliwą przyjemność pracować tam kilka lat jakiś czas temu i nie poznałem NIKOGO kto by był zadowolony. Owszem, wszyscy zastraszeni, nowym pracownikom mówia że jest ok ale juz po paru tygodniach zimny prysznic.. Buta, chamstwo a wręcz buractwo właścicieli nie pozwala normalnie funkcjonować nie mówiąc już o możliwościu wprowadzeniu jakichkolwiek zmian bazując np na swoim doświadczeniu. Ich racja jest najichniejsza i bij człowieku głową w mur- w najlepszym przypadku zostaniesz nazwany/a wizjonerem i bezwartościowym czymś. Niezgodne z prawem kontrakty, obietnice bez pokrycia(szczególnie przed podpisaniem kontraktu), straszenie pracowników sądami i masowe kierowanie spraw do sądu przeciwko tym którzy śmieli sami odejść!(brzmi nierealnie? popytajcie byłych pracowników-zważywszy na ich ciągłe rekrutacje, wyrzucanie, ich ucieczki i kolejne niekończące się rekrutacje, tych pracowników jest mnóstwo wiec wiekszego problemu ze znalezieniem ich nie będzie i to niezależnie od regionu. Mógłbym godzinami sie rozwodzić nad tym co tam było nie tak ale nie jest moim celem wyżalenie się tutaj, mam tylko nadzieję, że po przeczytaniu mojego komentarza ewentualnemu kandydatowi na jakiekolwiek stanowisko zapali się ostrzegawcza lampka i znajdzie JAKIEGOKOLWIEK byłego pracownika, że popyta i posłucha… Tak na koniec pozdrawiam tych parę osób z biura, które muszą pisać te wszystkie wybielające posty, krew się musi w Was gotować że to piszecie a nosy macie dłuższe od bentleya Sławka ale cóż taka praca… Odejście stamtąd było jedną z moich najlepszych decyzji życiowych, pozostały tylko kiepskie wspomnienia i niesmak bo tak jak te osoby piszące na rzecz tej firmy wielokrotnie musiałem coś robić na przekór sobie i wbrew sumieniu(brzmi jak melodramat ale jeszcze raz: popytajcie jakiegokolwiek byłego pracownika, problemy będą tylko trochę inne bo uzależnione od zajmowanego stanowiska).
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-10-15 18:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pierdolenie
zdjecie uzytkownika
jeszcze nie były - 2014-10-19 23:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolejny kolejny były pracownik - 2014-10-14 11:32:12]:
No cóż zgadzam się z przedmówcą. Nie ma co użalać się nad sobą i narzekać tylko szukać nowego lepszego pracodawcy. Najbardziej mnie śmieszy jak w ogłoszeniu są sformułowania "samodzielne stanowisko", "narzędzia pracy", "dodatkowe wynagrodzenie..." etc. Naprawdę polecam przestudiować umowę przed podpisaniem - NIE MA możliwości podejmowania jakichkolwiek decyzji. Na wszystko musisz mieć zgodę a to trwa. Sławkowi wydaje się, że jak się dorobił w latach 90-tych to może nawet sieciom dyktować warunki - bo nie wiem,... ma helikopter :-) - oni to mają gdzieś. Te produkty naprawdę są słabe i umówmy się coraz gorzej się sprzedają a oprócz tego nie ma absolutnie żadnych narzędzi wspierających sprzedaż. O motywacji zapomnijcie. Targety są wyssane z palca - nie ma w nich jakiegokolwiek sensu a uwierzcie mi na słowo, że wcześniej pracowałem w innych firmach i były duże ale zawsze było to poparte jakąś analizą. Dla ludzi zastanawiających się nad podjęciem pracy mam tylko jedną radę - czytajcie dokładnie umowę przed podpisaniem i skonsultujcie się z ludźmi z branży (kierownicy w sklepach, PH) praca dla bogatego chama bez wykształcenia lub przynajmniej wiedzy i dodatkowo traktujący ludzi przedmiotowo nie należy do przyjemnych.
zdjecie uzytkownika
Handlowiec - 2014-11-14 09:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem podziękować Szefostwu za ogromne doświadczenie jakie zdobyłem w Państwa firmie, ogromna cierpliwość i cenne wskazówki były bezcenne w zdobywaniu nowych Klientów dzięki temu moja pensja była wspaniałą nagrodą za ciężką pracę dzięki której mam nowe mieszkanie auto i kochającą żonę. Jeszcze raz dziękuję
zdjecie uzytkownika
Iławianin - 2014-11-26 21:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Urodzie (dawniej Bi-es) jest śmieszna ale nie o tym będę mówił. Chciałbym porozmawiać na temat zarobków w tej firmie i tu pokaże wam jakie to śmieszne wynagrodzenie czeka w tej oto firmie:
-pracownik Uroda ,,Referent ds. Eksportu,, wymagania; znajomość j.ang w stopniu pozwalającym na bardzo dobrą komunikacje w mowie i piśmie, itd. WYNAGRODZENIE 1680 zł/brutto
-pracownik ochrony (firma xxx) ochrona mienia, kontrolowanie kotłowni, w okresie nocnym rozładunek wózkiem widłowym towaru z samochodu WYNAGRODZENIE 1680 zł/brutto
Proszę was bardzo czy warto się uczyć, później tracić nerwy, być pomiatanym przez szefostwo jeśli i tak zarobi się tyle samo. Proszę na to pytanie odpowiedzcie sobie sami.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-12-25 21:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy prawdą jest iz poddaje sie pracownikow badaniu na wykrywaczu ??
zdjecie uzytkownika
poinformowany - 2014-12-28 23:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2014-12-25 21:00:16]:
to stara sprawa, ale rzeczywiście miała miejsce
zdjecie uzytkownika
hello - 2015-01-04 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRACOWAŁEM ROK CZASU, WYKRYWACZ JEST, PENSJA MARNA A PO 2 MIESIĄCACH MODLIŁEM SIĘ ABY SZYBKO COŚ ZNALEŹĆ I UWOLNIĆ SIĘ Z BAGNA. NIC GORSZEGO MNIE W ŻYCIU NIE SPOTKAŁO A KASIĘ TEŻ POZNAŁEM, NIC DODAĆ NIC UJĄĆ- RESZTĘ NIECH KAŻDY SOBIE SAM DOPOWIE. NIGDY W ŻYCIU!!! MAM TERAZ DOBRĄ PRACĘ PO ROKU UMOWA NA STAŁE, ITD. NIE BĘDĘ SIĘ ROZPISYWAŁ BO NIE CHCĘ LUDZI DOŁOWAĆ, KTÓRZY TAM JESZCZE PRACUJĄ A PRACUJĄ BO MUSZĄ BO NIE MAJĄ ALTERNATYWY I ODROBINY SZCZĘŚCIA LUB ZNAJOMOŚCI.
zdjecie uzytkownika
były kolejny pracownik - 2015-01-14 09:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Spędziłem tam 6 lat... było różnie, ale generalnie wspominam in plus. Może dlatego, że trafiłem na świetnych ludzi w zespole? Niezłe imprezy i czasy kiedy się to w miarę sprzedawało...Pzdr.
zdjecie uzytkownika
lianca - 2015-02-02 01:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były kolejny pracownik - 2015-01-14 09:47:02]:
Mam spotkanie w sprawie PH Warszawa. Nadal jest tam tak zle? Szukam pracy o względnym spokoju i w ludzkich warunkach. Po 10 latach kueratu chcę mieć czas po godzinach dla rodziny. Czy ta praca to miejsce dla mnie czy powinnam wiać?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-02-11 17:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lianca - 2015-02-02 01:50:30]:
nadal i wątpię, że będzie lepiej. Jeżeli możesz zarabiać ok 1480 zł bo musisz zakładać, że premii możesz nie dostać pod byle pretekstem(dotyczy to wszystkich PH), nie przejmujesz się tym, że nie ma profesjonalnych narzędzi wspierających pracę PH oraz tym, że możesz zapomnieć o jakichkolwiek benefitach to możesz spróbować. Weź pod uwagę, że nie będziesz tam PH tylko tak naprawdę Merch gdyż do tego się ta praca sprowadza. Obiektywnie patrząc w każdej firmie są jakieś problemy ale w urodzie pod każdym względem jest kiepsko. Słabe zarobki, kiepskie produkty, właściciel nieuczciwy, biuro zastraszone - jednym słowem dramat.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-02-19 18:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej wybieram się na stanowisko referent ds zakupów w Kamieniu / Iława Na czym polega akurat tam ta praca? Jaki tam klimat? Oddzielne biuro czy tylko biurko? Ktoś miły wdraża w pracę na początku? I o co chodzi z tą Kasią., kto to? I po co ten wykrywacz kłamstw?
zdjecie uzytkownika
aneczkaB - 2015-02-27 00:54:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a taki referent ds. zakupów to jak się ceni przy wypłacie? mam kilka propozycji od firm różnych i podobne do tego stanowiska i jednak chciałabym wybrać te najlepsze finansowo, no sami rozumiecie. słyszałam że właśnie w Bi-es można zarobić na takim stanowisku wyjątkowo dużo pieniędzy - czy to jest prawda?
zdjecie uzytkownika
on - 2015-03-03 13:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolo - 2014-08-06 20:55:56]:
Witam
W jaki sposób wysłaliscie swoje CV,chodzi mi o podanie maila.Na stronie internetowej jest tylko jeden mail na sekretaria.Chodzi mi konkretnie o pracę kierowcy.
zdjecie uzytkownika
kosmetyki - 2015-03-05 07:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,wybieram się na rozmowę na stanowisko w biurze w Warszawie.Czy w biurze rzeczywiście jest tak fatalna atmosfera?Jak pracownicy jedzą posiłki jak nie ma kuchni?Raportuje się do p.Prezes -jest ok,można się z nią dogadać?
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-03-18 15:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chwila, to nie macie żadnego pomieszczenia socjalnego, gdzie można sobie obiad odgrzać i zjeść? Czy tez może w okolicy jest jakieś miejsce, gdzie można w miare tanio kupić obiad, a do tego przerwa lunchowa, aby ten obiad zdążyć zjeść? @kosmetyki, kiedy masz tą rozmowe, może już jestes po, opiszesz swoje wrażenia?
zdjecie uzytkownika
kosmetyki - 2015-04-01 10:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem już po rozmowie. Uczestniczyłam w 2 rozmowach. pierwsza była z Panią z HR - wszystko ok. Natomiast druga z Panią Prezes. Niestety wrażenia są bardzo negatywne. Ujmę je w punktach:
1. Pani spóźniła się na spotkanie 20 minut i nie przeprosiła za spóźnienie.
2. Przez pierwsze 30 sekund zapoznawała się w pośpiechu z moim CV.
3. Jej pierwsze pytanie brzmiało: Jakie ma Pani wykształcenie?
4. Drugie pytanie: Czy studiowałam dziennie czy zaocznie (a studia ukończyłam 11 lat temu, więc nie wiem jakie ma to znaczenie).
5. Trzecie pytanie: Ile ma Pani lat?
Cała rozmowa trwała 20 minut i była utrzymana w takim tonie.
zdjecie uzytkownika
pilot - 2015-04-29 15:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to prawda że można tam sie przelecieć Helihopterem jak się wykona plan?
zdjecie uzytkownika
byłyyyy - 2015-04-29 22:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma jest tragiczna. W gorszej nie pracowałem. Sławek(Prezes) to zwykły burak. Drogi garnitur, helikopter i bentley nie zakryją wystającej słomy z butów. On nie potrafi złozyć poprawnie choćby jednego zdania. Na spotkaniach opowiadał coś o przechodzeniu przez ściany.
Praca PH tak jak ktoś tu wspomniał sprowadza się do pracy merchandisera. Bo jak się nie ma ŻADNYCH narzędzi to jak tu handlować? (mowa o handlu nowoczesnym). PH nie może podjąć żadnej decyzji samodzielnie. Wynagrodzenie 1450 netto a o premiach to raczej można pomarzyć.
Samochód(bez klimy) nie ma GPS, ale w regulaminie jest punkt o całkowitym zakazie używania do celów prywatnych.
Telefon z limitem 5 zł.
Na plus jest to, że po przyjeździe do domu nie trzeba wypełniać żadnych głupkowatych raportów itd , czyli praca generalnie w godz 8-16.
Praca może i dobra, ale chyba dla osoby która skończyła szkołę i chce nabyć choćby jakiegoś tam doświadczenia w handlu.
Doświadczony PH nie ma czego tam szukać.
zdjecie uzytkownika
pilot - 2015-04-30 12:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy posada referenta jest jeszcze wolna bo bym mógł sie tym zająć skoro takie pieniądze duże sa oferowane. A z szefem pewnie bym sie dogadał :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rekrutacja trwała 5 może 10 min, decyzja po godzinie z powodu braku zainteresowanych
Pytania: jak się pan nazywa, skąd pan zna firmę, ile chciałby pan zarabiać.
zdjecie uzytkownika
pilot - 2015-04-30 12:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy posada referenta jest jeszcze wolna bo bym mógł sie tym zająć skoro takie pieniądze duże sa oferowane. A z szefem pewnie bym sie dogadał :)
zdjecie uzytkownika
DYREKTOR - 2015-06-11 14:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłyyyy - 2015-04-29 22:58:26]:
Życie to nie jet takie tam to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] walka o przetrwanie. Dostajesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 1450 ale z premi daje Ci możliwość wystrzelenia z katapulty i możesz jebnąć 1450 x 10 = 14500 i co mi powiesz że to mało [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mać. Do roboty nezne kutasy tylko narzekać potraficie cioty
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BI-ES Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BI-ES Polska?
Zadaj pytanie
alert