Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BI-ES Polska

Pracowałeś w firmie BI-ES Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
majek - 2014-05-09 21:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spodobało mi się z tym majtkiem :)Ale to tylko świadczy o poziomie inteligencji ludzi którzy tak piszą!:) jest niska...trudno co robić... Panie Piotrze radze się streszczać i obornik wywieźć bo już czas, a nie siedzisz i głupoty piszesz. A tak na marginesie, jeśli już nie potraficie czytać ze zrozumieniem to wytłumaczę. Nie twierdzę, że jest to fyrma super i bez wad, ponieważ jak wyraźnie zaznaczyłem, nie miałem z nią do czynienia. Opisałem tylko swoje spostrzeżenia, jakie sobie wyrabiam czytając podobne fora. Wszyscy tylko narzekają i wymagają, ale nie dają nic od siebie. Po raz kolejny spytam, czy zna ktoś jakieś forum, gdzie w większości wypowiedzi pracodawca jest chwalony. Nie ma takiego. A w szczególności jeśli mowa o stanowisku PH. Taka ciekawostka: zmuszony byłem jakiś czas temu, uczestniczyć w rekrutacji pracowników na stanowisko PH w firmie telekomunikacyjnej. Pierwsze pytanie jakie padło z ust kandydata to : a jakim samochodem będę jeździł? Toyota yaris odpada bo to auto dla kobiet! No wiecie co!? Załamałem się! I na tym poprzestanę, bo to streszcza i opisuje podejście do tej pracy większości tu się wypowiadających. Pozdro obiboki :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-05-27 08:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie znam firmy bez wad, w oficjalnych rozmowach to każdy chwali to co ma i tak powstają super opinie a za plecami pisze jak to jest na prawdę. Znam wielu pracodawców ten również ma swoje plusy i minusy, może w innych firmach trochę tatwiej zarobić ale nie koniecznie na umowach o pracę. Jak musisz mieć własną działaność czy umowę "śmieciową" to nawet jak wydaje Ci się, że jesteś lepiej traktowany to forma zatrudnienia mówi swoje. Nasuwa się pytanie czy oczekiwania finansowe są zgodne z oferowanym doświadczeniem? Bo jak czytam to większość osób dopiero je w tej firmie zdobywa. Skoro są osoby, które pracują i uważają, że można zarobić-to pewnie coś w tym jest. Dzisiaj niestety, żeby zarobić trzeba się narobić. Wyjątej mogą stanowić europosłowie, którzy mogą mieć sporo nieobecności bez konsekwencji finansowych. Więc może zmienić trzeba zajęcie z PH na polityka.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-05-27 13:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-05-27 08:02:26]:
gdyby to było takie proste to wielu już by wyjechało do brukseli... na nieszczęście trzeba tyrać na miejscu mam nadzieje, że za dobrą kasę w Bi-Es
zdjecie uzytkownika
Tomasson - 2014-05-30 17:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konkretne pytanie i proszę o konkretną odpowiedź.
Są dwa ogłoszenia na pracuj.pl na KAM i Menadżera ds. Marek Własnych.
Czy na tych stanowiskach można zarobić min. 10.000 zł brutto (mowa o gwarantowanej podstawie bez premii)?
zdjecie uzytkownika
nie - 2014-05-30 20:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie żartuj
zdjecie uzytkownika
PM - 2014-06-05 14:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasson - 2014-05-30 17:20:17]:
Można tylko nie podałeś za jaki okres te 10 tys brutto chciałbyś zarobić. Jak za 6 miesięcy masz to jak w banku pod warunkiem że sie utrzymasz u nas chłoptasiu.
zdjecie uzytkownika
haaaa - 2014-06-17 18:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10 tys :))))))))) .... relne 2 :))))))
zdjecie uzytkownika
JESZCZE PRACOWNIK - 2014-06-28 12:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie czy wy jestescie tak naiwini czy gupi, zobaczcie tu wkólko są wpisy negatywne czy to wam nic nie mowi.
A czy macie rozum w glowie ze pozytywne opinie pisza ludzie z biura zeby nie bylo samym negatywnych a wiecie ze takze sa specjanlnie usuwane hisoryczne maile przez firme.

Widze ze czesc ludzi to nie ma rozumu ze czesc opini pozytywnych specjalnie pisza osoby pracujace i odpowiedzialen za nabor.

OSTATNIA KWESTIA NIECH KTOS POMYSLI PRZED PISANIEM MAILI GLUPICH -SPRAWDZCIE SOBIE ILE LAT Z MALYMI PRZERWAM TRWA REKRUTACJA NA STANOWISKA DO TEJ FIRMY CZY TO WAM NIC NIE DAJE DO ZROZUMIENIA PRZECIEZ TO NIE JEST FIRMA CZOLOWA NA RYNKU ZEBY TYLU LUDZI POTRZEBOWALA NOWYCH.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-06-28 18:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wiem czy nie taka czołowa. Firma jest naprawdę znana na rynku. A równie dobrze negatywy może pisać jedna czy dwie osoby....
zdjecie uzytkownika
JESZCZE PRACOWNIK - 2014-06-29 14:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego czy ty udajesz czy nic nie kumasz.

Jaka czolowa na rynku kosmtycznym?????

Pozatym co ty gadasz od 4 lat wkółko rekrytacja a etatów jest mniej niz było.
To jak ty uważasz że firma się rozrasta jak mnej jest etatów a 4 lata wkólko jest rekrytacja na szczeblach sprzedażowych.

Pomyśl najpierw a potem pisz te bzdury bez sensu.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-06-30 00:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JESZCZE PRACOWNIK - 2014-06-29 14:11:18]:
po prostu ja o firmie słyszałem już dużo dobrego od dłuższego czasu. stąd ją właśnie kojarzę. ale nie wiem jak jest od środka. skoro piszesz takie rzeczy jako pracownik Bi-Es to coś musi pewnie w tym być
zdjecie uzytkownika
PR - 2014-07-02 19:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo fajna firma i ten śmigłowiec piękna sprawa. Fajnie że jest wykorzystywany w celach rozrywkowych każdy kto ma ochotę sobie polatać wyraża taka chęć i lata kiedy tylko chce. Uważam to za bardzo dobre posunięcie szefostwa.Oby mnie zatrudnili. Ostatnio pracowałem w Italian Synergia Group.
zdjecie uzytkownika
nadia - 2014-07-02 22:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnio często widać BI-ES na różnego rodzaju konkursach miss, co może być dobrym posunięciem jeśli chodzi o PR
zdjecie uzytkownika
już niedługo - 2014-07-11 18:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [witek - 2014-06-28 18:25:15]:
Czołowa firma :-) no powiem przedni żart. A przepraszam pod jakim względem czołowa? No na pewno przoduje w podrabianiu znanych marek. Szkoda tylko, że nie naśladują innych w innych dziedzinach np. w zarządzaniu, kultury osobistej czy przestrzeganiu podstawowych praw pracowniczych np. 2-tygodniowy urlop (dla PH nieosiągalny).
Na koniec ciekawostka dla tych, którzy jeszcze rozważają podjęcie pracy - zapomnijcie o samochodzie z klimatyzacją, limit na telefon to 5 zł (dla PH) nie na rozmowy prywatne ale w ogóle na wszystkie rozmowy, a jeżeli jeszcze Wam mało to hitem jest brak możliwości picia kawy/herbaty w pracy (mam tu na myśli biuro), nie można nawet przynieść kawy w kubku termicznym. Nie ma zaplecza socjalnego takiego jak kuchnia.
zdjecie uzytkownika
iced - 2014-07-11 18:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PR - 2014-07-02 19:29:58]:
można latać helikopterem????? Wow jak fajnie. Na pewno jest to wiarygodna informacja zwłaszcza, że są limity na wszystko - na paliwo, na telefon, na karcie Routex (myjnia, płyn do spryskiwaczy), można tak wymieniać i wymieniać zakazy i nakazy. Cóż helikopterem się przelecisz i wszystkie rzeczy, które Ci przeszkadzają znikają dlatego Uroda (bi-es) jest pełna zadowolonych, bujających w obłokach (helikopterem prezesa) pracowników.
zdjecie uzytkownika
WIARYGODNA - 2014-07-26 00:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NA KONIEC TYCH OPOWIEŚCI SPRAWDZIE KTO TERAZ ZARZADZA SPRZEDAŻĄ I CZEMU TYLE OSÓB JUŻ NIEMA W TEJ FIRMIE-A BYŁO ICH TROCHĘ I SPRAWDŻCIE GDZIE TERAZ PRACUJĄ LUDZIE KTÓRZY COŚ CHCIELI ZMIENIĆ I MIELI POMYSŁY I TE POMYSŁY REALIZUJĄ W INNYCH FIRMACH.

SAMI SOBIE ODPOWIEDŻCIE NA TE PYTANIE I KTO KUMA TO POWINIEN WIEDZIEĆ CZY TAK JEST SUPER CZY TYLKO LUDZIE TAK PISZĄ A MOZE JEST TO WSZYSTKO PRAWDA.
zdjecie uzytkownika
Bobik - 2014-08-05 21:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam serdecznie, zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko przedstawicielki handlowej. Mam jedno bezpośrednie pytanie: jak w praktyce wygląda wykorzystanie samochodu służbowego do sporadycznych celów prywatnych (zakupy po pracy, wizyta u rodziny w tym samym mieście...)? Chodzi mi o rozsądne użytkowanie, a nie wyjazdy na wakacje :)
A drugie pytanie; czy są limity na paliwo, czy zależą od rejonu i czy są wystarczające???
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-08-06 20:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bobik - 2014-08-05 21:49:42]:
1. Wszystko w granicach rozsądku
2. Są indywidualne limity. Raczej starcza.
zdjecie uzytkownika
rad - 2014-09-08 19:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolo - 2014-08-06 20:55:56]:
1. raczej się nie zgodzę. jeżeli jesteś pracownikiem to przeczytaj dobrze umowę, którą podpisałeś. Nie ma tam zapisu o zdrowym rozsądku tylko, że absolutnie nie można korzystać z samochodu w celach prywanych
2. zgadza się, są limity indywidualne i czasami się zdarza, że musisz kombinować bo limitu nie starcza ale są to sporadyczne sytuacje.
zdjecie uzytkownika
bania - 2014-09-10 23:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rad - 2014-09-08 19:55:15]:
niby nie można , ale z drugiej strony nie sądzę , aby sprawdzali swoich kierowców co do kilometra. Chyba , że samochody mają zamontowane GPS-y. Choć o tym akurat nie słyszałam. Ja pracuje w firmie z tej samej branży i ostatnio interesowałam się przejściem do BI-ES. Ale jeśli o samochody robią takie problemy to nie wiem czy tak do końca warto
zdjecie uzytkownika
fiku miku - 2014-09-19 08:13:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kto zna Kasię ze sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
gobis - 2014-10-12 21:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam ciągle jestem sceptycznie dosyć nastawiony do produktów Bi-es. Rozumiem, że wielu osobom chcą zrobić dobrze wprowadzając dość tanie kosmetyki z Polski jednak wydaję mi się , że na dłuższą metę ciężko będzie im utrzymać trend sprzedaży zwłaszcza , że idzie do nas cały czas moda z zachodu na oryginalne , najpopularniejsze marki - również perfum
zdjecie uzytkownika
kolejny kolejny były pracownik - 2014-10-14 11:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widzę że jednak coś się zmieniło w Bi-es/Uroda... Zaczęto dbać o wizerunek firmy na tego typu stronach bo w okolicy Iławy nikt przy zdrowych zmysłach ewentualnie bardzo złej sytuacji finansowej do pracy tam nie pójdzie. W końcu ktoś tam pojął że w dobie internetu wieści i opinie roznoszą sie szybko, szczególnie te złe... Miałem watpliwą przyjemność pracować tam kilka lat jakiś czas temu i nie poznałem NIKOGO kto by był zadowolony. Owszem, wszyscy zastraszeni, nowym pracownikom mówia że jest ok ale juz po paru tygodniach zimny prysznic.. Buta, chamstwo a wręcz buractwo właścicieli nie pozwala normalnie funkcjonować nie mówiąc już o możliwościu wprowadzeniu jakichkolwiek zmian bazując np na swoim doświadczeniu. Ich racja jest najichniejsza i bij człowieku głową w mur- w najlepszym przypadku zostaniesz nazwany/a wizjonerem i bezwartościowym czymś. Niezgodne z prawem kontrakty, obietnice bez pokrycia(szczególnie przed podpisaniem kontraktu), straszenie pracowników sądami i masowe kierowanie spraw do sądu przeciwko tym którzy śmieli sami odejść!(brzmi nierealnie? popytajcie byłych pracowników-zważywszy na ich ciągłe rekrutacje, wyrzucanie, ich ucieczki i kolejne niekończące się rekrutacje, tych pracowników jest mnóstwo wiec wiekszego problemu ze znalezieniem ich nie będzie i to niezależnie od regionu. Mógłbym godzinami sie rozwodzić nad tym co tam było nie tak ale nie jest moim celem wyżalenie się tutaj, mam tylko nadzieję, że po przeczytaniu mojego komentarza ewentualnemu kandydatowi na jakiekolwiek stanowisko zapali się ostrzegawcza lampka i znajdzie JAKIEGOKOLWIEK byłego pracownika, że popyta i posłucha… Tak na koniec pozdrawiam tych parę osób z biura, które muszą pisać te wszystkie wybielające posty, krew się musi w Was gotować że to piszecie a nosy macie dłuższe od bentleya Sławka ale cóż taka praca… Odejście stamtąd było jedną z moich najlepszych decyzji życiowych, pozostały tylko kiepskie wspomnienia i niesmak bo tak jak te osoby piszące na rzecz tej firmy wielokrotnie musiałem coś robić na przekór sobie i wbrew sumieniu(brzmi jak melodramat ale jeszcze raz: popytajcie jakiegokolwiek byłego pracownika, problemy będą tylko trochę inne bo uzależnione od zajmowanego stanowiska).
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-10-15 18:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pierdolenie
zdjecie uzytkownika
jeszcze nie były - 2014-10-19 23:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolejny kolejny były pracownik - 2014-10-14 11:32:12]:
No cóż zgadzam się z przedmówcą. Nie ma co użalać się nad sobą i narzekać tylko szukać nowego lepszego pracodawcy. Najbardziej mnie śmieszy jak w ogłoszeniu są sformułowania "samodzielne stanowisko", "narzędzia pracy", "dodatkowe wynagrodzenie..." etc. Naprawdę polecam przestudiować umowę przed podpisaniem - NIE MA możliwości podejmowania jakichkolwiek decyzji. Na wszystko musisz mieć zgodę a to trwa. Sławkowi wydaje się, że jak się dorobił w latach 90-tych to może nawet sieciom dyktować warunki - bo nie wiem,... ma helikopter :-) - oni to mają gdzieś. Te produkty naprawdę są słabe i umówmy się coraz gorzej się sprzedają a oprócz tego nie ma absolutnie żadnych narzędzi wspierających sprzedaż. O motywacji zapomnijcie. Targety są wyssane z palca - nie ma w nich jakiegokolwiek sensu a uwierzcie mi na słowo, że wcześniej pracowałem w innych firmach i były duże ale zawsze było to poparte jakąś analizą. Dla ludzi zastanawiających się nad podjęciem pracy mam tylko jedną radę - czytajcie dokładnie umowę przed podpisaniem i skonsultujcie się z ludźmi z branży (kierownicy w sklepach, PH) praca dla bogatego chama bez wykształcenia lub przynajmniej wiedzy i dodatkowo traktujący ludzi przedmiotowo nie należy do przyjemnych.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BI-ES Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x