brak logo

BI-ES Polska

Iława

Opinie o BI-ES Polska

JESZCZE PRACOWNIK 2014-06-29 14:11:18
Kolego czy ty udajesz czy nic nie kumasz.

Jaka czolowa na rynku kosmtycznym?????

Pozatym co ty gadasz od 4 lat wkółko rekrytacja a etatów jest mniej niz było.
To jak ty uważasz że firma się rozrasta jak mnej jest etatów a 4 lata wkólko jest rekrytacja na szczeblach sprzedażowych.

Pomyśl najpierw a potem pisz te bzdury bez sensu.
witek 2014-06-30 00:15:09
po prostu ja o firmie słyszałem już dużo dobrego od dłuższego czasu. stąd ją właśnie kojarzę. ale nie wiem jak jest od środka. skoro piszesz takie rzeczy jako pracownik Bi-Es to coś musi pewnie w tym być
PR 2014-07-02 19:29:58
bardzo fajna firma i ten śmigłowiec piękna sprawa. Fajnie że jest wykorzystywany w celach rozrywkowych każdy kto ma ochotę sobie polatać wyraża taka chęć i lata kiedy tylko chce. Uważam to za bardzo dobre posunięcie szefostwa.Oby mnie zatrudnili. Ostatnio pracowałem w Italian Synergia Group.
nadia 2014-07-02 22:32:41
ostatnio często widać BI-ES na różnego rodzaju konkursach miss, co może być dobrym posunięciem jeśli chodzi o PR
już niedługo 2014-07-11 18:01:04
Czołowa firma :-) no powiem przedni żart. A przepraszam pod jakim względem czołowa? No na pewno przoduje w podrabianiu znanych marek. Szkoda tylko, że nie naśladują innych w innych dziedzinach np. w zarządzaniu, kultury osobistej czy przestrzeganiu podstawowych praw pracowniczych np. 2-tygodniowy urlop (dla PH nieosiągalny).
Na koniec ciekawostka dla tych, którzy jeszcze rozważają podjęcie pracy - zapomnijcie o samochodzie z klimatyzacją, limit na telefon to 5 zł (dla PH) nie na rozmowy prywatne ale w ogóle na wszystkie rozmowy, a jeżeli jeszcze Wam mało to hitem jest brak możliwości picia kawy/herbaty w pracy (mam tu na myśli biuro), nie można nawet przynieść kawy w kubku termicznym. Nie ma zaplecza socjalnego takiego jak kuchnia.
3
iced 2014-07-11 18:11:55
można latać helikopterem????? Wow jak fajnie. Na pewno jest to wiarygodna informacja zwłaszcza, że są limity na wszystko - na paliwo, na telefon, na karcie Routex (myjnia, płyn do spryskiwaczy), można tak wymieniać i wymieniać zakazy i nakazy. Cóż helikopterem się przelecisz i wszystkie rzeczy, które Ci przeszkadzają znikają dlatego Uroda (bi-es) jest pełna zadowolonych, bujających w obłokach (helikopterem prezesa) pracowników.
2
WIARYGODNA 2014-07-26 00:50:09
NA KONIEC TYCH OPOWIEŚCI SPRAWDZIE KTO TERAZ ZARZADZA SPRZEDAŻĄ I CZEMU TYLE OSÓB JUŻ NIEMA W TEJ FIRMIE-A BYŁO ICH TROCHĘ I SPRAWDŻCIE GDZIE TERAZ PRACUJĄ LUDZIE KTÓRZY COŚ CHCIELI ZMIENIĆ I MIELI POMYSŁY I TE POMYSŁY REALIZUJĄ W INNYCH FIRMACH.

SAMI SOBIE ODPOWIEDŻCIE NA TE PYTANIE I KTO KUMA TO POWINIEN WIEDZIEĆ CZY TAK JEST SUPER CZY TYLKO LUDZIE TAK PISZĄ A MOZE JEST TO WSZYSTKO PRAWDA.
1
Bobik 2014-08-05 21:49:42
Witam serdecznie, zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko przedstawicielki handlowej. Mam jedno bezpośrednie pytanie: jak w praktyce wygląda wykorzystanie samochodu służbowego do sporadycznych celów prywatnych (zakupy po pracy, wizyta u rodziny w tym samym mieście...)? Chodzi mi o rozsądne użytkowanie, a nie wyjazdy na wakacje :)
A drugie pytanie; czy są limity na paliwo, czy zależą od rejonu i czy są wystarczające???
1
bolo 2014-08-06 20:55:56
1. Wszystko w granicach rozsądku
2. Są indywidualne limity. Raczej starcza.
rad 2014-09-08 19:55:15
1. raczej się nie zgodzę. jeżeli jesteś pracownikiem to przeczytaj dobrze umowę, którą podpisałeś. Nie ma tam zapisu o zdrowym rozsądku tylko, że absolutnie nie można korzystać z samochodu w celach prywanych
2. zgadza się, są limity indywidualne i czasami się zdarza, że musisz kombinować bo limitu nie starcza ale są to sporadyczne sytuacje.
bania 2014-09-10 23:41:49
niby nie można , ale z drugiej strony nie sądzę , aby sprawdzali swoich kierowców co do kilometra. Chyba , że samochody mają zamontowane GPS-y. Choć o tym akurat nie słyszałam. Ja pracuje w firmie z tej samej branży i ostatnio interesowałam się przejściem do BI-ES. Ale jeśli o samochody robią takie problemy to nie wiem czy tak do końca warto
1
fiku miku 2014-09-19 08:13:04
Kto zna Kasię ze sprzedaży.
1
gobis 2014-10-12 21:18:24
ja tam ciągle jestem sceptycznie dosyć nastawiony do produktów Bi-es. Rozumiem, że wielu osobom chcą zrobić dobrze wprowadzając dość tanie kosmetyki z Polski jednak wydaję mi się , że na dłuższą metę ciężko będzie im utrzymać trend sprzedaży zwłaszcza , że idzie do nas cały czas moda z zachodu na oryginalne , najpopularniejsze marki - również perfum
kolejny kolejny były pracownik 2014-10-14 11:32:12
Widzę że jednak coś się zmieniło w Bi-es/Uroda... Zaczęto dbać o wizerunek firmy na tego typu stronach bo w okolicy Iławy nikt przy zdrowych zmysłach ewentualnie bardzo złej sytuacji finansowej do pracy tam nie pójdzie. W końcu ktoś tam pojął że w dobie internetu wieści i opinie roznoszą sie szybko, szczególnie te złe... Miałem watpliwą przyjemność pracować tam kilka lat jakiś czas temu i nie poznałem NIKOGO kto by był zadowolony. Owszem, wszyscy zastraszeni, nowym pracownikom mówia że jest ok ale juz po paru tygodniach zimny prysznic.. Buta, chamstwo a wręcz buractwo właścicieli nie pozwala normalnie funkcjonować nie mówiąc już o możliwościu wprowadzeniu jakichkolwiek zmian bazując np na swoim doświadczeniu. Ich racja jest najichniejsza i bij człowieku głową w mur- w najlepszym przypadku zostaniesz nazwany/a wizjonerem i bezwartościowym czymś. Niezgodne z prawem kontrakty, obietnice bez pokrycia(szczególnie przed podpisaniem kontraktu), straszenie pracowników sądami i masowe kierowanie spraw do sądu przeciwko tym którzy śmieli sami odejść!(brzmi nierealnie? popytajcie byłych pracowników-zważywszy na ich ciągłe rekrutacje, wyrzucanie, ich ucieczki i kolejne niekończące się rekrutacje, tych pracowników jest mnóstwo wiec wiekszego problemu ze znalezieniem ich nie będzie i to niezależnie od regionu. Mógłbym godzinami sie rozwodzić nad tym co tam było nie tak ale nie jest moim celem wyżalenie się tutaj, mam tylko nadzieję, że po przeczytaniu mojego komentarza ewentualnemu kandydatowi na jakiekolwiek stanowisko zapali się ostrzegawcza lampka i znajdzie JAKIEGOKOLWIEK byłego pracownika, że popyta i posłucha… Tak na koniec pozdrawiam tych parę osób z biura, które muszą pisać te wszystkie wybielające posty, krew się musi w Was gotować że to piszecie a nosy macie dłuższe od bentleya Sławka ale cóż taka praca… Odejście stamtąd było jedną z moich najlepszych decyzji życiowych, pozostały tylko kiepskie wspomnienia i niesmak bo tak jak te osoby piszące na rzecz tej firmy wielokrotnie musiałem coś robić na przekór sobie i wbrew sumieniu(brzmi jak melodramat ale jeszcze raz: popytajcie jakiegokolwiek byłego pracownika, problemy będą tylko trochę inne bo uzależnione od zajmowanego stanowiska).
2
bolo 2014-10-15 18:43:39
pierdolenie
jeszcze nie były 2014-10-19 23:07:26
No cóż zgadzam się z przedmówcą. Nie ma co użalać się nad sobą i narzekać tylko szukać nowego lepszego pracodawcy. Najbardziej mnie śmieszy jak w ogłoszeniu są sformułowania "samodzielne stanowisko", "narzędzia pracy", "dodatkowe wynagrodzenie..." etc. Naprawdę polecam przestudiować umowę przed podpisaniem - NIE MA możliwości podejmowania jakichkolwiek decyzji. Na wszystko musisz mieć zgodę a to trwa. Sławkowi wydaje się, że jak się dorobił w latach 90-tych to może nawet sieciom dyktować warunki - bo nie wiem,... ma helikopter :-) - oni to mają gdzieś. Te produkty naprawdę są słabe i umówmy się coraz gorzej się sprzedają a oprócz tego nie ma absolutnie żadnych narzędzi wspierających sprzedaż. O motywacji zapomnijcie. Targety są wyssane z palca - nie ma w nich jakiegokolwiek sensu a uwierzcie mi na słowo, że wcześniej pracowałem w innych firmach i były duże ale zawsze było to poparte jakąś analizą. Dla ludzi zastanawiających się nad podjęciem pracy mam tylko jedną radę - czytajcie dokładnie umowę przed podpisaniem i skonsultujcie się z ludźmi z branży (kierownicy w sklepach, PH) praca dla bogatego chama bez wykształcenia lub przynajmniej wiedzy i dodatkowo traktujący ludzi przedmiotowo nie należy do przyjemnych.
1
Handlowiec 2014-11-14 09:02:15
Chciałem podziękować Szefostwu za ogromne doświadczenie jakie zdobyłem w Państwa firmie, ogromna cierpliwość i cenne wskazówki były bezcenne w zdobywaniu nowych Klientów dzięki temu moja pensja była wspaniałą nagrodą za ciężką pracę dzięki której mam nowe mieszkanie auto i kochającą żonę. Jeszcze raz dziękuję
Iławianin 2014-11-26 21:46:08
Praca w Urodzie (dawniej Bi-es) jest śmieszna ale nie o tym będę mówił. Chciałbym porozmawiać na temat zarobków w tej firmie i tu pokaże wam jakie to śmieszne wynagrodzenie czeka w tej oto firmie:
-pracownik Uroda ,,Referent ds. Eksportu,, wymagania; znajomość j.ang w stopniu pozwalającym na bardzo dobrą komunikacje w mowie i piśmie, itd. WYNAGRODZENIE 1680 zł/brutto
-pracownik ochrony (firma xxx) ochrona mienia, kontrolowanie kotłowni, w okresie nocnym rozładunek wózkiem widłowym towaru z samochodu WYNAGRODZENIE 1680 zł/brutto
Proszę was bardzo czy warto się uczyć, później tracić nerwy, być pomiatanym przez szefostwo jeśli i tak zarobi się tyle samo. Proszę na to pytanie odpowiedzcie sobie sami.
Anonim 2014-12-25 21:00:16
Czy prawdą jest iz poddaje sie pracownikow badaniu na wykrywaczu ??
poinformowany 2014-12-28 23:54:03
to stara sprawa, ale rzeczywiście miała miejsce
hello 2015-01-04 21:11:48
PRACOWAŁEM ROK CZASU, WYKRYWACZ JEST, PENSJA MARNA A PO 2 MIESIĄCACH MODLIŁEM SIĘ ABY SZYBKO COŚ ZNALEŹĆ I UWOLNIĆ SIĘ Z BAGNA. NIC GORSZEGO MNIE W ŻYCIU NIE SPOTKAŁO A KASIĘ TEŻ POZNAŁEM, NIC DODAĆ NIC UJĄĆ- RESZTĘ NIECH KAŻDY SOBIE SAM DOPOWIE. NIGDY W ŻYCIU!!! MAM TERAZ DOBRĄ PRACĘ PO ROKU UMOWA NA STAŁE, ITD. NIE BĘDĘ SIĘ ROZPISYWAŁ BO NIE CHCĘ LUDZI DOŁOWAĆ, KTÓRZY TAM JESZCZE PRACUJĄ A PRACUJĄ BO MUSZĄ BO NIE MAJĄ ALTERNATYWY I ODROBINY SZCZĘŚCIA LUB ZNAJOMOŚCI.
1
były kolejny pracownik 2015-01-14 09:47:02
Witam. Spędziłem tam 6 lat... było różnie, ale generalnie wspominam in plus. Może dlatego, że trafiłem na świetnych ludzi w zespole? Niezłe imprezy i czasy kiedy się to w miarę sprzedawało...Pzdr.
lianca 2015-02-02 01:50:30
Mam spotkanie w sprawie PH Warszawa. Nadal jest tam tak zle? Szukam pracy o względnym spokoju i w ludzkich warunkach. Po 10 latach kueratu chcę mieć czas po godzinach dla rodziny. Czy ta praca to miejsce dla mnie czy powinnam wiać?
były pracownik 2015-02-11 17:59:02
nadal i wątpię, że będzie lepiej. Jeżeli możesz zarabiać ok 1480 zł bo musisz zakładać, że premii możesz nie dostać pod byle pretekstem(dotyczy to wszystkich PH), nie przejmujesz się tym, że nie ma profesjonalnych narzędzi wspierających pracę PH oraz tym, że możesz zapomnieć o jakichkolwiek benefitach to możesz spróbować. Weź pod uwagę, że nie będziesz tam PH tylko tak naprawdę Merch gdyż do tego się ta praca sprowadza. Obiektywnie patrząc w każdej firmie są jakieś problemy ale w urodzie pod każdym względem jest kiepsko. Słabe zarobki, kiepskie produkty, właściciel nieuczciwy, biuro zastraszone - jednym słowem dramat.
1
nowa 2015-02-19 18:01:37
Hej wybieram się na stanowisko referent ds zakupów w Kamieniu / Iława Na czym polega akurat tam ta praca? Jaki tam klimat? Oddzielne biuro czy tylko biurko? Ktoś miły wdraża w pracę na początku? I o co chodzi z tą Kasią., kto to? I po co ten wykrywacz kłamstw?
1
aneczkaB 2015-02-27 00:54:55
a taki referent ds. zakupów to jak się ceni przy wypłacie? mam kilka propozycji od firm różnych i podobne do tego stanowiska i jednak chciałabym wybrać te najlepsze finansowo, no sami rozumiecie. słyszałam że właśnie w Bi-es można zarobić na takim stanowisku wyjątkowo dużo pieniędzy - czy to jest prawda?
on 2015-03-03 13:51:21
Witam
W jaki sposób wysłaliscie swoje CV,chodzi mi o podanie maila.Na stronie internetowej jest tylko jeden mail na sekretaria.Chodzi mi konkretnie o pracę kierowcy.
kosmetyki 2015-03-05 07:30:43
Witam,wybieram się na rozmowę na stanowisko w biurze w Warszawie.Czy w biurze rzeczywiście jest tak fatalna atmosfera?Jak pracownicy jedzą posiłki jak nie ma kuchni?Raportuje się do p.Prezes -jest ok,można się z nią dogadać?
piotrek 2015-03-18 15:46:08
Chwila, to nie macie żadnego pomieszczenia socjalnego, gdzie można sobie obiad odgrzać i zjeść? Czy tez może w okolicy jest jakieś miejsce, gdzie można w miare tanio kupić obiad, a do tego przerwa lunchowa, aby ten obiad zdążyć zjeść? @kosmetyki, kiedy masz tą rozmowe, może już jestes po, opiszesz swoje wrażenia?
kosmetyki 2015-04-01 10:38:14
Jestem już po rozmowie. Uczestniczyłam w 2 rozmowach. pierwsza była z Panią z HR - wszystko ok. Natomiast druga z Panią Prezes. Niestety wrażenia są bardzo negatywne. Ujmę je w punktach:
1. Pani spóźniła się na spotkanie 20 minut i nie przeprosiła za spóźnienie.
2. Przez pierwsze 30 sekund zapoznawała się w pośpiechu z moim CV.
3. Jej pierwsze pytanie brzmiało: Jakie ma Pani wykształcenie?
4. Drugie pytanie: Czy studiowałam dziennie czy zaocznie (a studia ukończyłam 11 lat temu, więc nie wiem jakie ma to znaczenie).
5. Trzecie pytanie: Ile ma Pani lat?
Cała rozmowa trwała 20 minut i była utrzymana w takim tonie.
pilot 2015-04-29 15:43:52
A to prawda że można tam sie przelecieć Helihopterem jak się wykona plan?
byłyyyy 2015-04-29 22:58:26
Ta firma jest tragiczna. W gorszej nie pracowałem. Sławek(Prezes) to zwykły burak. Drogi garnitur, helikopter i bentley nie zakryją wystającej słomy z butów. On nie potrafi złozyć poprawnie choćby jednego zdania. Na spotkaniach opowiadał coś o przechodzeniu przez ściany.
Praca PH tak jak ktoś tu wspomniał sprowadza się do pracy merchandisera. Bo jak się nie ma ŻADNYCH narzędzi to jak tu handlować? (mowa o handlu nowoczesnym). PH nie może podjąć żadnej decyzji samodzielnie. Wynagrodzenie 1450 netto a o premiach to raczej można pomarzyć.
Samochód(bez klimy) nie ma GPS, ale w regulaminie jest punkt o całkowitym zakazie używania do celów prywatnych.
Telefon z limitem 5 zł.
Na plus jest to, że po przyjeździe do domu nie trzeba wypełniać żadnych głupkowatych raportów itd , czyli praca generalnie w godz 8-16.
Praca może i dobra, ale chyba dla osoby która skończyła szkołę i chce nabyć choćby jakiegoś tam doświadczenia w handlu.
Doświadczony PH nie ma czego tam szukać.
pilot 2015-04-30 12:50:35
A czy posada referenta jest jeszcze wolna bo bym mógł sie tym zająć skoro takie pieniądze duże sa oferowane. A z szefem pewnie bym sie dogadał :)
pilot 2015-04-30 12:51:05
A czy posada referenta jest jeszcze wolna bo bym mógł sie tym zająć skoro takie pieniądze duże sa oferowane. A z szefem pewnie bym sie dogadał :)
Ella 2015-09-01 12:36:43
@pilot ciekawe, czy dostałeś pracę jako ten referent, którym byłeś zainteresowany. Jeśli uda Ci się tutaj kiedyś zajrzeć, to podziel się z nami opinią na temat firmy. Im więcej komentarzy osób tam pracujących kiedykolwiek, tym większa pomoc dla ewentualnych przyszłych kandydatów do pracy. Z góry dzięki.
levi 2015-09-24 13:21:20
Witam. Żona 28 września idzie na rozmowę o pracę na stanowisko pakowacz perfum. Czy ktoś się orientuje ile można tam zarobić na miesiąc?
malinka 2015-10-01 16:15:01
@levi kurcze nie wiem :( ale może znajdzie się tutaj jakiś pracownik, który będzie mógł ci odpowiedzieć na to pytanie... ja też myślałam, żeby na to stanowisko próbować aplikować, ale zdrowotne kwestie akurat odmówiły mi posłuszeństwa i zrezygnowałam, co zrobić... chętnie sama się dowiem, jakie stawki proponują
1
levii 2015-10-02 21:02:10
"malinka", omijaj tą firmę z daleka. Żona była na rozmowie, dali jej nawet fartuszek i czapczkę oraz skierowanie na badania. Gdy zapytała na jakie zarobki może liczyć odpowiedzieli jej "NIE WIEM", na drugi dzień po telefonie do nich dowiedziała się że 800 zł na miesiąc, umowa zlecenie. Wspomnę tylko że prezes S.P. z majątkiem 130 mln zł jest w pierwszej setce najbogatszych Polaków. Żona chciała spróbować mimo tych "zarobków" podjąć pracę. Jednak ja się nie zgodziłem i przekonałem ją żeby tam nie szła. Ostatnio usłyszałem sporo opinii na temat dawnego Bi&ES, to podobno najgorszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w okolicach Iławy. ODRADZAM
levii 2015-10-02 21:02:58
"malinka", omijaj tą firmę z daleka. Żona była na rozmowie, dali jej nawet fartuszek i czapczkę oraz skierowanie na badania. Gdy zapytała na jakie zarobki może liczyć odpowiedzieli jej "NIE WIEM", na drugi dzień po telefonie do nich dowiedziała się że 800 zł na miesiąc, umowa zlecenie. Wspomnę tylko że prezes S.P. z majątkiem 130 mln zł jest w pierwszej setce najbogatszych Polaków. Żona chciała spróbować mimo tych "zarobków" podjąć pracę. Jednak ja się nie zgodziłem i przekonałem ją żeby tam nie szła. Ostatnio usłyszałem sporo opinii na temat dawnego Bi&ES, to podobno najgorszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w okolicach Iławy. ODRADZAM
Hih 2015-10-31 23:34:16
@levii nie podważam Twojej wypowiedzi, bo widzę, że się wypowiadasz po raz kolejny i domyślam się, że żona faktycznie na rozmowie była. Nie chce mi się wierzyć, że taka firma jak ta, oferuje tak niskie zarobki. Tu nawet o zarobku mówić nie można, bo to wygląda jak jałmużna.. Kto by chciał zarabiać takie pieniądze..
Doris 2015-11-08 13:06:00
Potwierdzam wypowiedz levii 800 zl mc umowa zlecenie co 2 tyg nowy nabór wszyscy uciekaja !!! wiecie ile to na godz :-D zyc nie umierac po odliczeniu kosztow dojazd autem wyplata 500zl
smiechu warte 2015-11-24 18:52:24
Niestety wszystkie zle opinie o tej firnie sa prawda :) WEszystkich trraktuja jako potencjalnych złodziji
Roe 2015-12-01 14:11:45
Mało w takim razie się zarabia, 800zł za umowę zlecenie to faktycznie nie dużo. @levii w takim razie chyba faktycznie trzeba przemyśleć wysyłanie CV niestety
Roe 2015-12-01 14:11:45
Mało w takim razie się zarabia, 800zł za umowę zlecenie to faktycznie nie dużo. @levii w takim razie chyba faktycznie trzeba przemyśleć wysyłanie CV niestety
wefr 2016-04-11 18:45:56
heej nooo macie racje to jednak nie jest sporo..no w takim razie trzeba taka prace potrakowac jako dorywcza/ dodatkowa i poza tym to dobrze by bylo jednak znalezc sobie stala prace i wtedy to na prawde sporo zarobic jak sie to wszystko doda jednak :)
kjh 2016-05-13 19:30:56
ja to bym chciała mieć pracę, gdzie zarabia się w podstawie tyle ile człowiek chce, a nie sumując wszystkie inne dodatki jak premie, bonusy, czy inne. Każdy zasługuje na godne wynagrodzenie i godne życie
Robertoooo 2016-07-11 18:00:05
Witam! Mam pytanie do osób pracujących jako referenci.
Czy premie podawane w umowie są osiągalne czy progi przedstawione w umowie są nieosiągalne i na premie nie ma co liczyc?? ;>
kama 2016-07-13 19:32:06
Wlasnie ja rowniez mam pytanie do osb pracujacych w firmie a konkretnie osob zatrudnionych na stanwosiku przedstawicieli handlowych, czy macie jakas baze i adresy firm,osob prywatnych do ktorych musicie docierac?
steve 2016-08-24 07:16:41
Witam

Z tego co pamiętam, kuchnia była i nawet dość przyjemna:) Fakt, sporo z nas miało pomysły, wizje etc. Teraz realizujemy je z powodzeniem w innych Firmach. Pozdrawiam!
kama 2016-08-30 15:06:36
podaliscie rok temu jakie były aktualne stawki na zleceniu ale teraz chyba jak weszla nowa ustawa dają 12 zł na godzinę?
Zostaw swoją opinię o BI-ES Polska - Iława
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BI-ES Polska