Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BI-ES Polska

Pracowałeś w firmie BI-ES Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
obecny - 2014-04-04 21:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też domyślam się kto to pisze i od razu mówię że to ktoś z sieci, a że grono nie jest duże to nie chowaj się za ludzi człowieku który zarabiasz 5000zł/netto i cały czas cichociemny tylko weź się do pracy i walcz o jakieś rzeczy.

Ci którzy chcieli o coś walczyć już nie pracują przynajmniej mieli swoje zdanie.



zdjecie uzytkownika
gal anonim - 2014-04-14 14:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wyglada praca ( współpraca z sieciami i PH )KAM..? czy osoba zatrudniona na stanowisku KAM ma wpływ na rozwój sprzedazy w swoi sektorze..? Czy raczej słabo.. i ile zarabia KAM
zdjecie uzytkownika
zośka - 2014-04-14 22:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej firmie marne grosze. Nie zarobisz tu kokosów, i wiadomo że w tej firmie pracowników nie doceniają tylko traktują jak śmieci
zdjecie uzytkownika
u żródła - 2014-04-20 21:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy i koleżanki nie ma co sie rozpisywac widzicie że w tej firmie coś jest nie tak jeżeli są takie i tyle opinie.
Kiedyś to jeszcze w miarę było jak byli inni ludzie coś próbowali zmieniać teraz to już dno i totalna porażka a szczególnie w sieciach.
wiem co mówie bo mam brata który pracuje i wszystko znam u zrodła a powiecie czemu pracuje jak tak jest żle ma tylko jeden argument musi zdobyć doświadzczenie żeby gdzie inndziej pójść i dlatego zaciska zęby i odlicza miesiące.
Osoby na wyższym szczeblu w kontakcie z sieciami to jak to mówią smiech na sali i nie wychyla sie wogóle tylko madrzy przez telefon.
zdjecie uzytkownika
majek - 2014-04-26 20:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak się składa że ja nikogo nie obrażam tylko opisuje nasze narodowe wady,tzn. siedzieć w domu na tyłku a pieniążki niech najlepiej wpływają na konto. Niech mi ktoś pokażę choć jedno forum na którym w chociaż w 80 % są pozytywne opinie o pracodawcy. Nie ma takiego! Zawsze znajdzie się jakiś ktoś kto się nie sprawdził i pisze bzdury. Nie pisze że wszędzie jest różowo! Nie ma takiego miejsca. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Tak pracowałem od 6 do 20, ale nie w biesie. Jeśli wy mędrcy i fachowcy nie potraficie czytać ze zrozumieniem, to wcale się nie dziwie że nie nadajecie się do tej pracy. Jak już wcześniej mówiłem, praca od 8 do 16stej to na magazynie :) A jak chcesz zaistnieć w tym zawodzie to niestety na początku drogi musisz poświęcić trochę więcej czasu. Ale ja zdaje sobie sprawę że wy pewnie wszyscy magistry i inżyniery po 5 fakultetach i wam się należy od razu prezesowskie stanowisko. Powodzenia życzę. Ja teraz dziękować Bogu mogę pozwolić sobie na pracę tak jak sobie zaplanuje. Doszedłem do tego wyrzeczeniami ( usunięte przez administratora )ale jestem z tego dumny, bo doszedłem do tego sam bez znajomości i czyjejś pomocy. A co najważniejsze srajtki nigdy na nikogo nie donosiłem i brzydzę się takimi ludźmi. Tak się srajtki składa, że nie mam nic wspólnego z firmą bies i tylko czysty przypadek sprawił, że napisałem na tym forum. Ale chyba napisałem prawdę, skoro tak się unosicie. hehe...Pozdro obiboki :)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-05-02 12:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Majtek jak jest tak super w tej firmie to dlaczego nie ma dyrektorów już było ich paru, regionalnych kierowników też już paru było, ph nie zliczę. Czyli nikomu się nie chcę pracować twoim tokiem rozumowania? A ja Ci powiem ludzie mają godność swoją, nie dadzą się traktować jak szmaty do podłogi i tu jest problem w tej firmie.Widzę, że nie czytasz chyba forum albo nie znasz się na procentach bo tak złych opinii nie widziałem o innych firmach
zdjecie uzytkownika
majek - 2014-05-03 20:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
były skoro jest tak źle to dlaczego ta firma jeszcze istnieje? i nie pisz mi takich bzdur, że zatrudniają ciągle nowych pracowników i jakoś się dzięki temu kręci, ponieważ takim sposobem to się może udać firmie krzak, a nie troszkę poważniejszym instytucją. A tak na marginesie mój nick jest inny, ale skoro piszą tu analfabeci to nie będe się zniżał do twojego poziomu i więcej nie odpisze. Powodzenia obiboki :)
zdjecie uzytkownika
majek - 2014-05-04 21:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chociaż miałem tego nie robić, ale po raz ostatni jeszcze napisze. Postanowiłem sam sprawdzić rewelacje osób tu piszących jak to w firmie bies czy uroda jest źle. Tak się składa że mam znajomego w firmie P&G oraz znam osobę która pracuje w firmie będącej dystrybutorem wspomnianego pracodawcy. Wygląda to tak, że PH dostaje Skodę Fabia (roczniki powyżej 2011r) fakt że bez klimy, ale ponoć flota jest już w trakcie wymiany, wynagrodzenie w zależności od regionu, ale ostatnio jest to najniższa krajowa (i to traktuje jako minus) ale system premiowania jest na tyle korzystny, że średnio ogarnięty handlowiec jest w stanie wyrobić 80% planu by dostać premię. Troszkę lepiej ogarnięty handlowiec spokojnie wyrabia 100%, a wtedy są już godziwie pieniądze. Jak dla mnie, jest to z jednej strony dobre rozwiązanie, ponieważ w większości firm, np. Unilever, stałe wynagrodzenie to 2600 zł, ale plany premiowe są według wielu bardzo ciężkie do zrealizowania. Wcale więc obiboki nie jest tak czarno jak opisujecie, tylko morał tej bajki jest taki że wam się robić nie chce! :) Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-05-09 20:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma super ludzie pokroju majtka, który się tu udziela nic dodać nic ująć
zdjecie uzytkownika
majek - 2014-05-09 21:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spodobało mi się z tym majtkiem :)Ale to tylko świadczy o poziomie inteligencji ludzi którzy tak piszą!:) jest niska...trudno co robić... Panie Piotrze radze się streszczać i obornik wywieźć bo już czas, a nie siedzisz i głupoty piszesz. A tak na marginesie, jeśli już nie potraficie czytać ze zrozumieniem to wytłumaczę. Nie twierdzę, że jest to fyrma super i bez wad, ponieważ jak wyraźnie zaznaczyłem, nie miałem z nią do czynienia. Opisałem tylko swoje spostrzeżenia, jakie sobie wyrabiam czytając podobne fora. Wszyscy tylko narzekają i wymagają, ale nie dają nic od siebie. Po raz kolejny spytam, czy zna ktoś jakieś forum, gdzie w większości wypowiedzi pracodawca jest chwalony. Nie ma takiego. A w szczególności jeśli mowa o stanowisku PH. Taka ciekawostka: zmuszony byłem jakiś czas temu, uczestniczyć w rekrutacji pracowników na stanowisko PH w firmie telekomunikacyjnej. Pierwsze pytanie jakie padło z ust kandydata to : a jakim samochodem będę jeździł? Toyota yaris odpada bo to auto dla kobiet! No wiecie co!? Załamałem się! I na tym poprzestanę, bo to streszcza i opisuje podejście do tej pracy większości tu się wypowiadających. Pozdro obiboki :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-05-27 08:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie znam firmy bez wad, w oficjalnych rozmowach to każdy chwali to co ma i tak powstają super opinie a za plecami pisze jak to jest na prawdę. Znam wielu pracodawców ten również ma swoje plusy i minusy, może w innych firmach trochę tatwiej zarobić ale nie koniecznie na umowach o pracę. Jak musisz mieć własną działaność czy umowę "śmieciową" to nawet jak wydaje Ci się, że jesteś lepiej traktowany to forma zatrudnienia mówi swoje. Nasuwa się pytanie czy oczekiwania finansowe są zgodne z oferowanym doświadczeniem? Bo jak czytam to większość osób dopiero je w tej firmie zdobywa. Skoro są osoby, które pracują i uważają, że można zarobić-to pewnie coś w tym jest. Dzisiaj niestety, żeby zarobić trzeba się narobić. Wyjątej mogą stanowić europosłowie, którzy mogą mieć sporo nieobecności bez konsekwencji finansowych. Więc może zmienić trzeba zajęcie z PH na polityka.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-05-27 13:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-05-27 08:02:26]:
gdyby to było takie proste to wielu już by wyjechało do brukseli... na nieszczęście trzeba tyrać na miejscu mam nadzieje, że za dobrą kasę w Bi-Es
zdjecie uzytkownika
Tomasson - 2014-05-30 17:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konkretne pytanie i proszę o konkretną odpowiedź.
Są dwa ogłoszenia na pracuj.pl na KAM i Menadżera ds. Marek Własnych.
Czy na tych stanowiskach można zarobić min. 10.000 zł brutto (mowa o gwarantowanej podstawie bez premii)?
zdjecie uzytkownika
nie - 2014-05-30 20:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie żartuj
zdjecie uzytkownika
PM - 2014-06-05 14:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasson - 2014-05-30 17:20:17]:
Można tylko nie podałeś za jaki okres te 10 tys brutto chciałbyś zarobić. Jak za 6 miesięcy masz to jak w banku pod warunkiem że sie utrzymasz u nas chłoptasiu.
zdjecie uzytkownika
haaaa - 2014-06-17 18:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10 tys :))))))))) .... relne 2 :))))))
zdjecie uzytkownika
JESZCZE PRACOWNIK - 2014-06-28 12:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie czy wy jestescie tak naiwini czy gupi, zobaczcie tu wkólko są wpisy negatywne czy to wam nic nie mowi.
A czy macie rozum w glowie ze pozytywne opinie pisza ludzie z biura zeby nie bylo samym negatywnych a wiecie ze takze sa specjanlnie usuwane hisoryczne maile przez firme.

Widze ze czesc ludzi to nie ma rozumu ze czesc opini pozytywnych specjalnie pisza osoby pracujace i odpowiedzialen za nabor.

OSTATNIA KWESTIA NIECH KTOS POMYSLI PRZED PISANIEM MAILI GLUPICH -SPRAWDZCIE SOBIE ILE LAT Z MALYMI PRZERWAM TRWA REKRUTACJA NA STANOWISKA DO TEJ FIRMY CZY TO WAM NIC NIE DAJE DO ZROZUMIENIA PRZECIEZ TO NIE JEST FIRMA CZOLOWA NA RYNKU ZEBY TYLU LUDZI POTRZEBOWALA NOWYCH.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-06-28 18:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wiem czy nie taka czołowa. Firma jest naprawdę znana na rynku. A równie dobrze negatywy może pisać jedna czy dwie osoby....
zdjecie uzytkownika
JESZCZE PRACOWNIK - 2014-06-29 14:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego czy ty udajesz czy nic nie kumasz.

Jaka czolowa na rynku kosmtycznym?????

Pozatym co ty gadasz od 4 lat wkółko rekrytacja a etatów jest mniej niz było.
To jak ty uważasz że firma się rozrasta jak mnej jest etatów a 4 lata wkólko jest rekrytacja na szczeblach sprzedażowych.

Pomyśl najpierw a potem pisz te bzdury bez sensu.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-06-30 00:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JESZCZE PRACOWNIK - 2014-06-29 14:11:18]:
po prostu ja o firmie słyszałem już dużo dobrego od dłuższego czasu. stąd ją właśnie kojarzę. ale nie wiem jak jest od środka. skoro piszesz takie rzeczy jako pracownik Bi-Es to coś musi pewnie w tym być
zdjecie uzytkownika
PR - 2014-07-02 19:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo fajna firma i ten śmigłowiec piękna sprawa. Fajnie że jest wykorzystywany w celach rozrywkowych każdy kto ma ochotę sobie polatać wyraża taka chęć i lata kiedy tylko chce. Uważam to za bardzo dobre posunięcie szefostwa.Oby mnie zatrudnili. Ostatnio pracowałem w Italian Synergia Group.
zdjecie uzytkownika
nadia - 2014-07-02 22:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnio często widać BI-ES na różnego rodzaju konkursach miss, co może być dobrym posunięciem jeśli chodzi o PR
zdjecie uzytkownika
już niedługo - 2014-07-11 18:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [witek - 2014-06-28 18:25:15]:
Czołowa firma :-) no powiem przedni żart. A przepraszam pod jakim względem czołowa? No na pewno przoduje w podrabianiu znanych marek. Szkoda tylko, że nie naśladują innych w innych dziedzinach np. w zarządzaniu, kultury osobistej czy przestrzeganiu podstawowych praw pracowniczych np. 2-tygodniowy urlop (dla PH nieosiągalny).
Na koniec ciekawostka dla tych, którzy jeszcze rozważają podjęcie pracy - zapomnijcie o samochodzie z klimatyzacją, limit na telefon to 5 zł (dla PH) nie na rozmowy prywatne ale w ogóle na wszystkie rozmowy, a jeżeli jeszcze Wam mało to hitem jest brak możliwości picia kawy/herbaty w pracy (mam tu na myśli biuro), nie można nawet przynieść kawy w kubku termicznym. Nie ma zaplecza socjalnego takiego jak kuchnia.
zdjecie uzytkownika
iced - 2014-07-11 18:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PR - 2014-07-02 19:29:58]:
można latać helikopterem????? Wow jak fajnie. Na pewno jest to wiarygodna informacja zwłaszcza, że są limity na wszystko - na paliwo, na telefon, na karcie Routex (myjnia, płyn do spryskiwaczy), można tak wymieniać i wymieniać zakazy i nakazy. Cóż helikopterem się przelecisz i wszystkie rzeczy, które Ci przeszkadzają znikają dlatego Uroda (bi-es) jest pełna zadowolonych, bujających w obłokach (helikopterem prezesa) pracowników.
zdjecie uzytkownika
WIARYGODNA - 2014-07-26 00:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NA KONIEC TYCH OPOWIEŚCI SPRAWDZIE KTO TERAZ ZARZADZA SPRZEDAŻĄ I CZEMU TYLE OSÓB JUŻ NIEMA W TEJ FIRMIE-A BYŁO ICH TROCHĘ I SPRAWDŻCIE GDZIE TERAZ PRACUJĄ LUDZIE KTÓRZY COŚ CHCIELI ZMIENIĆ I MIELI POMYSŁY I TE POMYSŁY REALIZUJĄ W INNYCH FIRMACH.

SAMI SOBIE ODPOWIEDŻCIE NA TE PYTANIE I KTO KUMA TO POWINIEN WIEDZIEĆ CZY TAK JEST SUPER CZY TYLKO LUDZIE TAK PISZĄ A MOZE JEST TO WSZYSTKO PRAWDA.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BI-ES Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x