brak logo

BI-ES Polska

Iława

Opinie o BI-ES Polska

zośka 2014-04-14 22:38:27
w tej firmie marne grosze. Nie zarobisz tu kokosów, i wiadomo że w tej firmie pracowników nie doceniają tylko traktują jak śmieci
u żródła 2014-04-20 21:27:48
Koledzy i koleżanki nie ma co sie rozpisywac widzicie że w tej firmie coś jest nie tak jeżeli są takie i tyle opinie.
Kiedyś to jeszcze w miarę było jak byli inni ludzie coś próbowali zmieniać teraz to już dno i totalna porażka a szczególnie w sieciach.
wiem co mówie bo mam brata który pracuje i wszystko znam u zrodła a powiecie czemu pracuje jak tak jest żle ma tylko jeden argument musi zdobyć doświadzczenie żeby gdzie inndziej pójść i dlatego zaciska zęby i odlicza miesiące.
Osoby na wyższym szczeblu w kontakcie z sieciami to jak to mówią smiech na sali i nie wychyla sie wogóle tylko madrzy przez telefon.
majek 2014-04-26 20:17:11
tak się składa że ja nikogo nie obrażam tylko opisuje nasze narodowe wady,tzn. siedzieć w domu na tyłku a pieniążki niech najlepiej wpływają na konto. Niech mi ktoś pokażę choć jedno forum na którym w chociaż w 80 % są pozytywne opinie o pracodawcy. Nie ma takiego! Zawsze znajdzie się jakiś ktoś kto się nie sprawdził i pisze bzdury. Nie pisze że wszędzie jest różowo! Nie ma takiego miejsca. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Tak pracowałem od 6 do 20, ale nie w biesie. Jeśli wy mędrcy i fachowcy nie potraficie czytać ze zrozumieniem, to wcale się nie dziwie że nie nadajecie się do tej pracy. Jak już wcześniej mówiłem, praca od 8 do 16stej to na magazynie :) A jak chcesz zaistnieć w tym zawodzie to niestety na początku drogi musisz poświęcić trochę więcej czasu. Ale ja zdaje sobie sprawę że wy pewnie wszyscy magistry i inżyniery po 5 fakultetach i wam się należy od razu prezesowskie stanowisko. Powodzenia życzę. Ja teraz dziękować Bogu mogę pozwolić sobie na pracę tak jak sobie zaplanuje. Doszedłem do tego wyrzeczeniami ( usunięte przez administratora )ale jestem z tego dumny, bo doszedłem do tego sam bez znajomości i czyjejś pomocy. A co najważniejsze srajtki nigdy na nikogo nie donosiłem i brzydzę się takimi ludźmi. Tak się srajtki składa, że nie mam nic wspólnego z firmą bies i tylko czysty przypadek sprawił, że napisałem na tym forum. Ale chyba napisałem prawdę, skoro tak się unosicie. hehe...Pozdro obiboki :)
były 2014-05-02 12:00:15
Majtek jak jest tak super w tej firmie to dlaczego nie ma dyrektorów już było ich paru, regionalnych kierowników też już paru było, ph nie zliczę. Czyli nikomu się nie chcę pracować twoim tokiem rozumowania? A ja Ci powiem ludzie mają godność swoją, nie dadzą się traktować jak szmaty do podłogi i tu jest problem w tej firmie.Widzę, że nie czytasz chyba forum albo nie znasz się na procentach bo tak złych opinii nie widziałem o innych firmach
majek 2014-05-03 20:58:28
były skoro jest tak źle to dlaczego ta firma jeszcze istnieje? i nie pisz mi takich bzdur, że zatrudniają ciągle nowych pracowników i jakoś się dzięki temu kręci, ponieważ takim sposobem to się może udać firmie krzak, a nie troszkę poważniejszym instytucją. A tak na marginesie mój nick jest inny, ale skoro piszą tu analfabeci to nie będe się zniżał do twojego poziomu i więcej nie odpisze. Powodzenia obiboki :)
majek 2014-05-04 21:45:23
chociaż miałem tego nie robić, ale po raz ostatni jeszcze napisze. Postanowiłem sam sprawdzić rewelacje osób tu piszących jak to w firmie bies czy uroda jest źle. Tak się składa że mam znajomego w firmie P&G oraz znam osobę która pracuje w firmie będącej dystrybutorem wspomnianego pracodawcy. Wygląda to tak, że PH dostaje Skodę Fabia (roczniki powyżej 2011r) fakt że bez klimy, ale ponoć flota jest już w trakcie wymiany, wynagrodzenie w zależności od regionu, ale ostatnio jest to najniższa krajowa (i to traktuje jako minus) ale system premiowania jest na tyle korzystny, że średnio ogarnięty handlowiec jest w stanie wyrobić 80% planu by dostać premię. Troszkę lepiej ogarnięty handlowiec spokojnie wyrabia 100%, a wtedy są już godziwie pieniądze. Jak dla mnie, jest to z jednej strony dobre rozwiązanie, ponieważ w większości firm, np. Unilever, stałe wynagrodzenie to 2600 zł, ale plany premiowe są według wielu bardzo ciężkie do zrealizowania. Wcale więc obiboki nie jest tak czarno jak opisujecie, tylko morał tej bajki jest taki że wam się robić nie chce! :) Pozdrawiam.
Piotr 2014-05-09 20:23:46
firma super ludzie pokroju majtka, który się tu udziela nic dodać nic ująć
majek 2014-05-09 21:43:11
spodobało mi się z tym majtkiem :)Ale to tylko świadczy o poziomie inteligencji ludzi którzy tak piszą!:) jest niska...trudno co robić... Panie Piotrze radze się streszczać i obornik wywieźć bo już czas, a nie siedzisz i głupoty piszesz. A tak na marginesie, jeśli już nie potraficie czytać ze zrozumieniem to wytłumaczę. Nie twierdzę, że jest to fyrma super i bez wad, ponieważ jak wyraźnie zaznaczyłem, nie miałem z nią do czynienia. Opisałem tylko swoje spostrzeżenia, jakie sobie wyrabiam czytając podobne fora. Wszyscy tylko narzekają i wymagają, ale nie dają nic od siebie. Po raz kolejny spytam, czy zna ktoś jakieś forum, gdzie w większości wypowiedzi pracodawca jest chwalony. Nie ma takiego. A w szczególności jeśli mowa o stanowisku PH. Taka ciekawostka: zmuszony byłem jakiś czas temu, uczestniczyć w rekrutacji pracowników na stanowisko PH w firmie telekomunikacyjnej. Pierwsze pytanie jakie padło z ust kandydata to : a jakim samochodem będę jeździł? Toyota yaris odpada bo to auto dla kobiet! No wiecie co!? Załamałem się! I na tym poprzestanę, bo to streszcza i opisuje podejście do tej pracy większości tu się wypowiadających. Pozdro obiboki :)
gość 2014-05-27 08:02:26
Nie znam firmy bez wad, w oficjalnych rozmowach to każdy chwali to co ma i tak powstają super opinie a za plecami pisze jak to jest na prawdę. Znam wielu pracodawców ten również ma swoje plusy i minusy, może w innych firmach trochę tatwiej zarobić ale nie koniecznie na umowach o pracę. Jak musisz mieć własną działaność czy umowę "śmieciową" to nawet jak wydaje Ci się, że jesteś lepiej traktowany to forma zatrudnienia mówi swoje. Nasuwa się pytanie czy oczekiwania finansowe są zgodne z oferowanym doświadczeniem? Bo jak czytam to większość osób dopiero je w tej firmie zdobywa. Skoro są osoby, które pracują i uważają, że można zarobić-to pewnie coś w tym jest. Dzisiaj niestety, żeby zarobić trzeba się narobić. Wyjątej mogą stanowić europosłowie, którzy mogą mieć sporo nieobecności bez konsekwencji finansowych. Więc może zmienić trzeba zajęcie z PH na polityka.
Tomasson 2014-05-30 17:20:17
Konkretne pytanie i proszę o konkretną odpowiedź.
Są dwa ogłoszenia na pracuj.pl na KAM i Menadżera ds. Marek Własnych.
Czy na tych stanowiskach można zarobić min. 10.000 zł brutto (mowa o gwarantowanej podstawie bez premii)?
nie 2014-05-30 20:01:54
nie żartuj
1
PM 2014-06-05 14:11:58
Można tylko nie podałeś za jaki okres te 10 tys brutto chciałbyś zarobić. Jak za 6 miesięcy masz to jak w banku pod warunkiem że sie utrzymasz u nas chłoptasiu.
1
haaaa 2014-06-17 18:33:34
10 tys :))))))))) .... relne 2 :))))))
JESZCZE PRACOWNIK 2014-06-28 12:25:31
Ludzie czy wy jestescie tak naiwini czy gupi, zobaczcie tu wkólko są wpisy negatywne czy to wam nic nie mowi.
A czy macie rozum w glowie ze pozytywne opinie pisza ludzie z biura zeby nie bylo samym negatywnych a wiecie ze takze sa specjanlnie usuwane hisoryczne maile przez firme.

Widze ze czesc ludzi to nie ma rozumu ze czesc opini pozytywnych specjalnie pisza osoby pracujace i odpowiedzialen za nabor.

OSTATNIA KWESTIA NIECH KTOS POMYSLI PRZED PISANIEM MAILI GLUPICH -SPRAWDZCIE SOBIE ILE LAT Z MALYMI PRZERWAM TRWA REKRUTACJA NA STANOWISKA DO TEJ FIRMY CZY TO WAM NIC NIE DAJE DO ZROZUMIENIA PRZECIEZ TO NIE JEST FIRMA CZOLOWA NA RYNKU ZEBY TYLU LUDZI POTRZEBOWALA NOWYCH.
3
JESZCZE PRACOWNIK 2014-06-29 14:11:18
Kolego czy ty udajesz czy nic nie kumasz.

Jaka czolowa na rynku kosmtycznym?????

Pozatym co ty gadasz od 4 lat wkółko rekrytacja a etatów jest mniej niz było.
To jak ty uważasz że firma się rozrasta jak mnej jest etatów a 4 lata wkólko jest rekrytacja na szczeblach sprzedażowych.

Pomyśl najpierw a potem pisz te bzdury bez sensu.
1
PR 2014-07-02 19:29:58
bardzo fajna firma i ten śmigłowiec piękna sprawa. Fajnie że jest wykorzystywany w celach rozrywkowych każdy kto ma ochotę sobie polatać wyraża taka chęć i lata kiedy tylko chce. Uważam to za bardzo dobre posunięcie szefostwa.Oby mnie zatrudnili. Ostatnio pracowałem w Italian Synergia Group.
już niedługo 2014-07-11 18:01:04
Czołowa firma :-) no powiem przedni żart. A przepraszam pod jakim względem czołowa? No na pewno przoduje w podrabianiu znanych marek. Szkoda tylko, że nie naśladują innych w innych dziedzinach np. w zarządzaniu, kultury osobistej czy przestrzeganiu podstawowych praw pracowniczych np. 2-tygodniowy urlop (dla PH nieosiągalny).
Na koniec ciekawostka dla tych, którzy jeszcze rozważają podjęcie pracy - zapomnijcie o samochodzie z klimatyzacją, limit na telefon to 5 zł (dla PH) nie na rozmowy prywatne ale w ogóle na wszystkie rozmowy, a jeżeli jeszcze Wam mało to hitem jest brak możliwości picia kawy/herbaty w pracy (mam tu na myśli biuro), nie można nawet przynieść kawy w kubku termicznym. Nie ma zaplecza socjalnego takiego jak kuchnia.
4
iced 2014-07-11 18:11:55
można latać helikopterem????? Wow jak fajnie. Na pewno jest to wiarygodna informacja zwłaszcza, że są limity na wszystko - na paliwo, na telefon, na karcie Routex (myjnia, płyn do spryskiwaczy), można tak wymieniać i wymieniać zakazy i nakazy. Cóż helikopterem się przelecisz i wszystkie rzeczy, które Ci przeszkadzają znikają dlatego Uroda (bi-es) jest pełna zadowolonych, bujających w obłokach (helikopterem prezesa) pracowników.
2
WIARYGODNA 2014-07-26 00:50:09
NA KONIEC TYCH OPOWIEŚCI SPRAWDZIE KTO TERAZ ZARZADZA SPRZEDAŻĄ I CZEMU TYLE OSÓB JUŻ NIEMA W TEJ FIRMIE-A BYŁO ICH TROCHĘ I SPRAWDŻCIE GDZIE TERAZ PRACUJĄ LUDZIE KTÓRZY COŚ CHCIELI ZMIENIĆ I MIELI POMYSŁY I TE POMYSŁY REALIZUJĄ W INNYCH FIRMACH.

SAMI SOBIE ODPOWIEDŻCIE NA TE PYTANIE I KTO KUMA TO POWINIEN WIEDZIEĆ CZY TAK JEST SUPER CZY TYLKO LUDZIE TAK PISZĄ A MOZE JEST TO WSZYSTKO PRAWDA.
1
Bobik 2014-08-05 21:49:42
Witam serdecznie, zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko przedstawicielki handlowej. Mam jedno bezpośrednie pytanie: jak w praktyce wygląda wykorzystanie samochodu służbowego do sporadycznych celów prywatnych (zakupy po pracy, wizyta u rodziny w tym samym mieście...)? Chodzi mi o rozsądne użytkowanie, a nie wyjazdy na wakacje :)
A drugie pytanie; czy są limity na paliwo, czy zależą od rejonu i czy są wystarczające???
1
bolo 2014-08-06 20:55:56
1. Wszystko w granicach rozsądku
2. Są indywidualne limity. Raczej starcza.
rad 2014-09-08 19:55:15
1. raczej się nie zgodzę. jeżeli jesteś pracownikiem to przeczytaj dobrze umowę, którą podpisałeś. Nie ma tam zapisu o zdrowym rozsądku tylko, że absolutnie nie można korzystać z samochodu w celach prywanych
2. zgadza się, są limity indywidualne i czasami się zdarza, że musisz kombinować bo limitu nie starcza ale są to sporadyczne sytuacje.
fiku miku 2014-09-19 08:13:04
Kto zna Kasię ze sprzedaży.
1
kolejny kolejny były pracownik 2014-10-14 11:32:12
Widzę że jednak coś się zmieniło w Bi-es/Uroda... Zaczęto dbać o wizerunek firmy na tego typu stronach bo w okolicy Iławy nikt przy zdrowych zmysłach ewentualnie bardzo złej sytuacji finansowej do pracy tam nie pójdzie. W końcu ktoś tam pojął że w dobie internetu wieści i opinie roznoszą sie szybko, szczególnie te złe... Miałem watpliwą przyjemność pracować tam kilka lat jakiś czas temu i nie poznałem NIKOGO kto by był zadowolony. Owszem, wszyscy zastraszeni, nowym pracownikom mówia że jest ok ale juz po paru tygodniach zimny prysznic.. Buta, chamstwo a wręcz buractwo właścicieli nie pozwala normalnie funkcjonować nie mówiąc już o możliwościu wprowadzeniu jakichkolwiek zmian bazując np na swoim doświadczeniu. Ich racja jest najichniejsza i bij człowieku głową w mur- w najlepszym przypadku zostaniesz nazwany/a wizjonerem i bezwartościowym czymś. Niezgodne z prawem kontrakty, obietnice bez pokrycia(szczególnie przed podpisaniem kontraktu), straszenie pracowników sądami i masowe kierowanie spraw do sądu przeciwko tym którzy śmieli sami odejść!(brzmi nierealnie? popytajcie byłych pracowników-zważywszy na ich ciągłe rekrutacje, wyrzucanie, ich ucieczki i kolejne niekończące się rekrutacje, tych pracowników jest mnóstwo wiec wiekszego problemu ze znalezieniem ich nie będzie i to niezależnie od regionu. Mógłbym godzinami sie rozwodzić nad tym co tam było nie tak ale nie jest moim celem wyżalenie się tutaj, mam tylko nadzieję, że po przeczytaniu mojego komentarza ewentualnemu kandydatowi na jakiekolwiek stanowisko zapali się ostrzegawcza lampka i znajdzie JAKIEGOKOLWIEK byłego pracownika, że popyta i posłucha… Tak na koniec pozdrawiam tych parę osób z biura, które muszą pisać te wszystkie wybielające posty, krew się musi w Was gotować że to piszecie a nosy macie dłuższe od bentleya Sławka ale cóż taka praca… Odejście stamtąd było jedną z moich najlepszych decyzji życiowych, pozostały tylko kiepskie wspomnienia i niesmak bo tak jak te osoby piszące na rzecz tej firmy wielokrotnie musiałem coś robić na przekór sobie i wbrew sumieniu(brzmi jak melodramat ale jeszcze raz: popytajcie jakiegokolwiek byłego pracownika, problemy będą tylko trochę inne bo uzależnione od zajmowanego stanowiska).
3
bolo 2014-10-15 18:43:39
pierdolenie
jeszcze nie były 2014-10-19 23:07:26
No cóż zgadzam się z przedmówcą. Nie ma co użalać się nad sobą i narzekać tylko szukać nowego lepszego pracodawcy. Najbardziej mnie śmieszy jak w ogłoszeniu są sformułowania "samodzielne stanowisko", "narzędzia pracy", "dodatkowe wynagrodzenie..." etc. Naprawdę polecam przestudiować umowę przed podpisaniem - NIE MA możliwości podejmowania jakichkolwiek decyzji. Na wszystko musisz mieć zgodę a to trwa. Sławkowi wydaje się, że jak się dorobił w latach 90-tych to może nawet sieciom dyktować warunki - bo nie wiem,... ma helikopter :-) - oni to mają gdzieś. Te produkty naprawdę są słabe i umówmy się coraz gorzej się sprzedają a oprócz tego nie ma absolutnie żadnych narzędzi wspierających sprzedaż. O motywacji zapomnijcie. Targety są wyssane z palca - nie ma w nich jakiegokolwiek sensu a uwierzcie mi na słowo, że wcześniej pracowałem w innych firmach i były duże ale zawsze było to poparte jakąś analizą. Dla ludzi zastanawiających się nad podjęciem pracy mam tylko jedną radę - czytajcie dokładnie umowę przed podpisaniem i skonsultujcie się z ludźmi z branży (kierownicy w sklepach, PH) praca dla bogatego chama bez wykształcenia lub przynajmniej wiedzy i dodatkowo traktujący ludzi przedmiotowo nie należy do przyjemnych.
2
Handlowiec 2014-11-14 09:02:15
Chciałem podziękować Szefostwu za ogromne doświadczenie jakie zdobyłem w Państwa firmie, ogromna cierpliwość i cenne wskazówki były bezcenne w zdobywaniu nowych Klientów dzięki temu moja pensja była wspaniałą nagrodą za ciężką pracę dzięki której mam nowe mieszkanie auto i kochającą żonę. Jeszcze raz dziękuję
Iławianin 2014-11-26 21:46:08
Praca w Urodzie (dawniej Bi-es) jest śmieszna ale nie o tym będę mówił. Chciałbym porozmawiać na temat zarobków w tej firmie i tu pokaże wam jakie to śmieszne wynagrodzenie czeka w tej oto firmie:
-pracownik Uroda ,,Referent ds. Eksportu,, wymagania; znajomość j.ang w stopniu pozwalającym na bardzo dobrą komunikacje w mowie i piśmie, itd. WYNAGRODZENIE 1680 zł/brutto
-pracownik ochrony (firma xxx) ochrona mienia, kontrolowanie kotłowni, w okresie nocnym rozładunek wózkiem widłowym towaru z samochodu WYNAGRODZENIE 1680 zł/brutto
Proszę was bardzo czy warto się uczyć, później tracić nerwy, być pomiatanym przez szefostwo jeśli i tak zarobi się tyle samo. Proszę na to pytanie odpowiedzcie sobie sami.
Anonim 2014-12-25 21:00:16
Czy prawdą jest iz poddaje sie pracownikow badaniu na wykrywaczu ??
poinformowany 2014-12-28 23:54:03
to stara sprawa, ale rzeczywiście miała miejsce
hello 2015-01-04 21:11:48
PRACOWAŁEM ROK CZASU, WYKRYWACZ JEST, PENSJA MARNA A PO 2 MIESIĄCACH MODLIŁEM SIĘ ABY SZYBKO COŚ ZNALEŹĆ I UWOLNIĆ SIĘ Z BAGNA. NIC GORSZEGO MNIE W ŻYCIU NIE SPOTKAŁO A KASIĘ TEŻ POZNAŁEM, NIC DODAĆ NIC UJĄĆ- RESZTĘ NIECH KAŻDY SOBIE SAM DOPOWIE. NIGDY W ŻYCIU!!! MAM TERAZ DOBRĄ PRACĘ PO ROKU UMOWA NA STAŁE, ITD. NIE BĘDĘ SIĘ ROZPISYWAŁ BO NIE CHCĘ LUDZI DOŁOWAĆ, KTÓRZY TAM JESZCZE PRACUJĄ A PRACUJĄ BO MUSZĄ BO NIE MAJĄ ALTERNATYWY I ODROBINY SZCZĘŚCIA LUB ZNAJOMOŚCI.
1
były kolejny pracownik 2015-01-14 09:47:02
Witam. Spędziłem tam 6 lat... było różnie, ale generalnie wspominam in plus. Może dlatego, że trafiłem na świetnych ludzi w zespole? Niezłe imprezy i czasy kiedy się to w miarę sprzedawało...Pzdr.
lianca 2015-02-02 01:50:30
Mam spotkanie w sprawie PH Warszawa. Nadal jest tam tak zle? Szukam pracy o względnym spokoju i w ludzkich warunkach. Po 10 latach kueratu chcę mieć czas po godzinach dla rodziny. Czy ta praca to miejsce dla mnie czy powinnam wiać?
były pracownik 2015-02-11 17:59:02
nadal i wątpię, że będzie lepiej. Jeżeli możesz zarabiać ok 1480 zł bo musisz zakładać, że premii możesz nie dostać pod byle pretekstem(dotyczy to wszystkich PH), nie przejmujesz się tym, że nie ma profesjonalnych narzędzi wspierających pracę PH oraz tym, że możesz zapomnieć o jakichkolwiek benefitach to możesz spróbować. Weź pod uwagę, że nie będziesz tam PH tylko tak naprawdę Merch gdyż do tego się ta praca sprowadza. Obiektywnie patrząc w każdej firmie są jakieś problemy ale w urodzie pod każdym względem jest kiepsko. Słabe zarobki, kiepskie produkty, właściciel nieuczciwy, biuro zastraszone - jednym słowem dramat.
2
nowa 2015-02-19 18:01:37
Hej wybieram się na stanowisko referent ds zakupów w Kamieniu / Iława Na czym polega akurat tam ta praca? Jaki tam klimat? Oddzielne biuro czy tylko biurko? Ktoś miły wdraża w pracę na początku? I o co chodzi z tą Kasią., kto to? I po co ten wykrywacz kłamstw?
1
on 2015-03-03 13:51:21
Witam
W jaki sposób wysłaliscie swoje CV,chodzi mi o podanie maila.Na stronie internetowej jest tylko jeden mail na sekretaria.Chodzi mi konkretnie o pracę kierowcy.
kosmetyki 2015-03-05 07:30:43
Witam,wybieram się na rozmowę na stanowisko w biurze w Warszawie.Czy w biurze rzeczywiście jest tak fatalna atmosfera?Jak pracownicy jedzą posiłki jak nie ma kuchni?Raportuje się do p.Prezes -jest ok,można się z nią dogadać?
kosmetyki 2015-04-01 10:38:14
Jestem już po rozmowie. Uczestniczyłam w 2 rozmowach. pierwsza była z Panią z HR - wszystko ok. Natomiast druga z Panią Prezes. Niestety wrażenia są bardzo negatywne. Ujmę je w punktach:
1. Pani spóźniła się na spotkanie 20 minut i nie przeprosiła za spóźnienie.
2. Przez pierwsze 30 sekund zapoznawała się w pośpiechu z moim CV.
3. Jej pierwsze pytanie brzmiało: Jakie ma Pani wykształcenie?
4. Drugie pytanie: Czy studiowałam dziennie czy zaocznie (a studia ukończyłam 11 lat temu, więc nie wiem jakie ma to znaczenie).
5. Trzecie pytanie: Ile ma Pani lat?
Cała rozmowa trwała 20 minut i była utrzymana w takim tonie.
pilot 2015-04-29 15:43:52
A to prawda że można tam sie przelecieć Helihopterem jak się wykona plan?
byłyyyy 2015-04-29 22:58:26
Ta firma jest tragiczna. W gorszej nie pracowałem. Sławek(Prezes) to zwykły burak. Drogi garnitur, helikopter i bentley nie zakryją wystającej słomy z butów. On nie potrafi złozyć poprawnie choćby jednego zdania. Na spotkaniach opowiadał coś o przechodzeniu przez ściany.
Praca PH tak jak ktoś tu wspomniał sprowadza się do pracy merchandisera. Bo jak się nie ma ŻADNYCH narzędzi to jak tu handlować? (mowa o handlu nowoczesnym). PH nie może podjąć żadnej decyzji samodzielnie. Wynagrodzenie 1450 netto a o premiach to raczej można pomarzyć.
Samochód(bez klimy) nie ma GPS, ale w regulaminie jest punkt o całkowitym zakazie używania do celów prywatnych.
Telefon z limitem 5 zł.
Na plus jest to, że po przyjeździe do domu nie trzeba wypełniać żadnych głupkowatych raportów itd , czyli praca generalnie w godz 8-16.
Praca może i dobra, ale chyba dla osoby która skończyła szkołę i chce nabyć choćby jakiegoś tam doświadczenia w handlu.
Doświadczony PH nie ma czego tam szukać.
pilot 2015-04-30 12:50:35
A czy posada referenta jest jeszcze wolna bo bym mógł sie tym zająć skoro takie pieniądze duże sa oferowane. A z szefem pewnie bym sie dogadał :)
pilot 2015-04-30 12:51:05
A czy posada referenta jest jeszcze wolna bo bym mógł sie tym zająć skoro takie pieniądze duże sa oferowane. A z szefem pewnie bym sie dogadał :)
levi 2015-09-24 13:21:20
Witam. Żona 28 września idzie na rozmowę o pracę na stanowisko pakowacz perfum. Czy ktoś się orientuje ile można tam zarobić na miesiąc?
levii 2015-10-02 21:02:10
"malinka", omijaj tą firmę z daleka. Żona była na rozmowie, dali jej nawet fartuszek i czapczkę oraz skierowanie na badania. Gdy zapytała na jakie zarobki może liczyć odpowiedzieli jej "NIE WIEM", na drugi dzień po telefonie do nich dowiedziała się że 800 zł na miesiąc, umowa zlecenie. Wspomnę tylko że prezes S.P. z majątkiem 130 mln zł jest w pierwszej setce najbogatszych Polaków. Żona chciała spróbować mimo tych "zarobków" podjąć pracę. Jednak ja się nie zgodziłem i przekonałem ją żeby tam nie szła. Ostatnio usłyszałem sporo opinii na temat dawnego Bi&ES, to podobno najgorszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w okolicach Iławy. ODRADZAM
levii 2015-10-02 21:02:58
"malinka", omijaj tą firmę z daleka. Żona była na rozmowie, dali jej nawet fartuszek i czapczkę oraz skierowanie na badania. Gdy zapytała na jakie zarobki może liczyć odpowiedzieli jej "NIE WIEM", na drugi dzień po telefonie do nich dowiedziała się że 800 zł na miesiąc, umowa zlecenie. Wspomnę tylko że prezes S.P. z majątkiem 130 mln zł jest w pierwszej setce najbogatszych Polaków. Żona chciała spróbować mimo tych "zarobków" podjąć pracę. Jednak ja się nie zgodziłem i przekonałem ją żeby tam nie szła. Ostatnio usłyszałem sporo opinii na temat dawnego Bi&ES, to podobno najgorszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w okolicach Iławy. ODRADZAM
Doris 2015-11-08 13:06:00
Potwierdzam wypowiedz levii 800 zl mc umowa zlecenie co 2 tyg nowy nabór wszyscy uciekaja !!! wiecie ile to na godz :-D zyc nie umierac po odliczeniu kosztow dojazd autem wyplata 500zl
smiechu warte 2015-11-24 18:52:24
Niestety wszystkie zle opinie o tej firnie sa prawda :) WEszystkich trraktuja jako potencjalnych złodziji
Robertoooo 2016-07-11 18:00:05
Witam! Mam pytanie do osób pracujących jako referenci.
Czy premie podawane w umowie są osiągalne czy progi przedstawione w umowie są nieosiągalne i na premie nie ma co liczyc?? ;>
steve 2016-08-24 07:16:41
Witam

Z tego co pamiętam, kuchnia była i nawet dość przyjemna:) Fakt, sporo z nas miało pomysły, wizje etc. Teraz realizujemy je z powodzeniem w innych Firmach. Pozdrawiam!
kama 2016-08-30 15:06:36
podaliscie rok temu jakie były aktualne stawki na zleceniu ale teraz chyba jak weszla nowa ustawa dają 12 zł na godzinę?
Zostaw swoją opinię o BI-ES Polska - Iława
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BI-ES Polska