Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BI-ES Polska

Pracowałeś w firmie BI-ES Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-11 13:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos pracuje jako PH w BI-ES? Bo mało kto pisze jakieś konkrety o pracy. Jak wyglada system płatnosci podstawa + premia+ prowizja?
zdjecie uzytkownika
były - 2013-07-11 18:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim, Ty naprawdę pasujesz do tej firmy. Przejrzyj sobie trochę wpisów to masz tam ze szczegółami ile zarabia PH. Jestem pewien, że nic do tej pory się w tej kwestii nie zmieniło. No może "ulepszyli" system "motywacyjny" :)
zdjecie uzytkownika
lila - 2013-07-11 20:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak ulepszyli system motywacyjny ze od lipca mozemy z premi wyciagnac mniej niz d tej pory
zdjecie uzytkownika
były - 2013-07-30 23:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie traćcie czasu dla tej firmy. Beznadziejne zarządzanie, nic się nie zmieniło i nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
byly prac...... - 2013-08-10 12:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiekszosc pyta o prace ph i o zarobki.
powiem tak:

pensja to 1500 zl na umowie. Dla mniej zoeientowanych to od tej kwoty trzeba jeszcze odjac podatek. Tak wiec pozostaje okolo 1100 na reke.
Natomiast jezeli chodzi o dodatkowa kase za wyrobienie planow sprzedazowych to na to zabardzo bym mie liczyl bo sa tak stworzone targety ze wyrobienie tego liczy sie z cudem, ponadto jezeli nie wyrobi sie co najmniej 80% z bie-es to nie ma na co liczyc ze dostanie sie premie za pozostale targety ktore udalo sie wyrobic. Niestey jest ze soba powiazane.
na wszystko masz limity i tak jest z telefonem 30zl
paliwo 1000zl jak przekroczysz limit to siedzisz w domu.
oczywiscie na okraglo wszystko kontroluja.
pieniadze za zrobienie nadan wyplacane raz w miesiacu tak okolo 22
samochod Dacia Daster - bez wdpomagania, bez klimatyzacji, bez radia, baz regulacji siedzen. Ogolnie dno.
jak pojechalismy z kierownikiem do hurtowni to wlascicielka nie byla zachwycona firma bie-es ze wzgledu na to ze handlowcy zmieniaja sie tutaj jak rekawiczki. Jezeli ktos nie musi tutaj pracowac to nawet niech o tej firmie nie mysli. Osobiscie nie polecam. Firma nie powinna istniec.
zdjecie uzytkownika
były - 2013-08-10 23:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kierownik regionalny to jak zwykły [usunięte przez moderatora].Jeździ z p.h, nic nie wie, nic nie może i obiecuję. I tak codziennie, i ma kontrole z biura, dzwonią do p.h i pytają o której był i czy w ogóle był. Nie ma premii jak p.h bo plany z kosmosu i zarabia coś 2000 zł. I ma auto jak p.h no czasem z klimą albo bez to zależy jak go lubią
zdjecie uzytkownika
była - 2013-08-12 22:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie powiedzie mi czy we wszystkich firmach jest tak że kierownikk siedzi jak cieć na spotkaniach i nie walczy o nikogo ani o nic tylko udaje wariata - co to za firma.
Czy to normalne podzielcie sie opinia.
Była!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mądry po szkodzie - 2013-08-22 22:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2 tys na łapę za pół Polski, autostrady za własną kasę i non stop jeżdżenie z PH no i oczywiście użeranie się z [usunięte przez moderatora]...Nie wspomnę o nie wypłacanych premiach, lepiej być zwykłym PH w innej firmie.
zdjecie uzytkownika
gs - 2013-08-22 22:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie PH pracuje na [usunięte przez moderatora], dobrzy handlowcy lubiani na sklepach niestety z braku narzędzi i złej polityki firmy za dużo nie mogą podziałać, dlatego ambitniejsi odchodzą. [usunięte przez moderatora] oczywiście wszystkich PH nazywa złodziejami, ale jak wiadomo zawsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] będzie oskarżał innych o kradzieże. [usunięte przez moderatora] Nie warto zawracać sobie głowy tą firmą.
zdjecie uzytkownika
Jeronimo - 2013-09-03 15:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W siechach PH Bie es ( Uroda Polska ) są najmniej zarabiającymi bo 1450 zł/netto to coś czego nie da się nawet opisywać.

Wstyd się przyznawać, że mamy taka kasę a pan prezes każdy pretekst bierze za słuszny, aby tylko nie wypłacić premii i tak od maja 2013 do dziś nie mamy/ mają wypłacanej premii za sprzedaż, półkę, itp.

Jak widzę nowego PH, który przechodzi z innej firmy to aż mnie boli, że nie poszukał sobie w necie tych wypowiedzi i sam sobie zrobił kuku wchodząc do tego Bagna ( adres firmy W-wa ul. Bagno ) jak sam adres mówi nam już wszystko.

Handlowcy się zmieniają jak rękawiczki bo jak przeżyć za 1450 zł?? Ciężko. Więc niech nikt się nie dziwi, że handlowcy są tu tylko na chwilę.
Ciekawe kiedy zacznie się problem w firmie przez takie zarządzanie i traktowanie ludzi.
Przechwałki prezesa?? Oczywiście, że to prawda, pokazywanie helikoptera, bentleya, itd to dla niego coś normalnego.


W te wakacje temperatura 41 st a my bez klimy, bez wody do picia, którą ma obowiązek zapewnić pracodawca a przy tym dzwonienie przed 16 i sprawdzanie czy nie zjechaliśmy wcześniej.

KAM' owie!! Osoby z przypadku, trafiły tu tylko dlatego bo nikt ich nie chciał a tu normalny KAM nie przyjdzie bo jeździ też Fabią tylko z klimą i nie ma decyzyjności. Co robią KAM owie?? Weryfikują nasze zdjęcia robione podczas wizyt w markecie. Wchodzą we właściwości plików i sprawdzają godzinę, datę, itp. Żal nawet o tym pisać. A gdzie ich praca z kupcami sieci?? Nie zajmują się tym bo się boją- nawet nie wiedzą o planowanych przebudowach, itp.

[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
zainteresowany pracaw ilawie - 2013-09-15 14:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie jak z praca w magazynie w ilawie, jakie zarobki w magazynie? jak atmosfera?

bardzo prosze o uczciwą odpowiedz
zdjecie uzytkownika
gogo - 2013-09-27 17:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brak palet towar na glebę by tylko wypuścić wysyłkę do klienta złe zarządzanie nikt tam długo miejsca nie zagrzeje coraz gorzej nerwy na wodzy brak owijarki do palet ale po co są "goście"od tego niby iso ale pic brak wózka do transportu i ładowania palet na samochody tylko ręczne wózki {sajgon }NIE Z WAMI TO Z KIM INNYM cytat pani [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
okp - 2013-10-13 12:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
A mi sie dobrze pracuje. Od momentu jak przyszedl [usunięte przez moderatora] duzo sie pozmienilo. Oczywiście na lepsze. I pracuje już dlugo jak na tą firme, ale w tym momencie nie chcialabym zmieniać pracy, bo jak sie przycisnie to mozna zgarnac niezla kaske..
zdjecie uzytkownika
Felek bez szelek :) - 2014-01-09 20:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak patrze na te pozytywne wypowiedzi to jak nic wiem, że sa to podstawione wpisy.
Jak można zarobić dobrą kasę jak za miesiąc pracy na sieciach dostajesz 10 zł premii. Tak 10 zł!! Dobrze widzicie.

Ja już się uwolniłem z tego eldorado i jestem z tego powodu cholernie dumny.
Nie interesuje mnie czy ktoś wie kim jestem bo mogę nawet się podpisać pod tym z imienia i nazwiska bo nie ma tu krzty kłamstwa.
Handlowiec na sieci nie może zarobić nawet 1500 zł?? WSTYD!!
A osoby, które piszą, że można tu zarobić kłamią tylko po to aby łatwiej było im rekrutować innych ludzi.

Jeżeli macie jakąś pracę to błagam nie zmieniajcie jej- będziecie tego żałowali.
zdjecie uzytkownika
okp - 2014-01-18 08:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Felek bez szelek :) - 2014-01-09 20:36:44]:
Osobą podstawiona nie jestem. Pracuje na detalu a nie na sieciach. Wiem że na sieciach jest slabo. Ale skoro potrafie wykonywac co miesiac plany to chyba wiem co pisze. Wymaga to strasznego wysilku świecenia oczkami przed klientami i nie przejmowania sie tym co mowia kierownicy. Ja sam doskonale wiem co nalezy do moich obowiazków i jak mam wykonywac swoja prace.Jeśli wykonam wszystkie kategorie to naprawde jest juz cos, do tego mamy konkursy wiec daje rade. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Felek - 2014-01-27 20:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [okp - 2014-01-18 08:24:23]:
Ja nie piszę o detalu tylko o prestiżowym stanowisku PH ds. sieci :) a co do Twojego detalu- długo pracujesz w tej firmie? Jeżeli długo to nie pamiętasz jak detal kulał? Pewnie jesteś z tej ekipy co ma podstawę z dobrych czasów dyrektora Tymińskiego a teraz jakie są podstawy?(usunięte przez administratora)z jaka jest prawda.
zdjecie uzytkownika
3oo3 - 2014-02-05 14:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Konkursy w tej firmie :) ha ha ha (usunięte przez administratora)Dokładasz do wszystkiego papier, tusz, parking brak dodatków finansowych, pakietów. Firma, której nie zależny na pracowniku :( tylko wymaga aby wskaźniki wzrastały. A o klienta też nie dba...
Ale to już przeszłość, teraz mam normalną pracę za pieniądze.
zdjecie uzytkownika
majek - 2014-03-04 21:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam od dawna różne fora na temat pracodawców i chyba nie ma takiego forum, na którym w większości będą pozytywne opinie. Nie ma w naszym kraju takiego pracodawcy! Chociaż moim zdaniem, na takich forach piszą tylko ci, którzy nie mają czasu na to by się zabrać za robotę, bo mają ważniejsze sprawy, np. pisanie bzdurnych komentarzy itd. Coś mi się zdaje że tylko ci się wypowiadają, którzy nie dali rady, opierniczali się i myśleli że odwiedzą 5 klientów, a na konto spłynie 5000 zł. Niestety tak nie ma:( Praca PH wiąże się z ostrym zapierdzielem i wyrzeczeniami! Wiem, coś o tym bo pracowałem w kilku firmach i mam to za sobą! Nie ma tak, że podzwonimy po kilku klientach, odbębnimy 5 wizyt i jest ok. Moja praca polegała na tym, że wstawałem o 6 rano, wyjeżdżałem teren o 8 do domu wracałem o 20 i jeszcze pisałem raporty i rokowania na przyszłość. Czy któryś z was marni krytykanci robiliście tak samo!? Raczej nie! Wszystkim się marzy taka praca jaką wy byście chcieli mieć. Ale tak nie ma. Pozostaje wam magazyn albo produkcja bo słyszałem że na akord nawet nieźle się zarabia:) Pozdrawiam obiboki!:)
zdjecie uzytkownika
Dżigi - 2014-03-21 18:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...majtek...pracowałeś od 6 do 20!!!??? Współczuje Ci...

zdjecie uzytkownika
kol - 2014-03-25 12:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale zarabiał 5 tyś...... to kolo nie zły, sprzedaż.... aż nie możliwa :)
zdjecie uzytkownika
Oregano - 2014-04-01 19:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście pracowała od 8 do 20. Ja pracowałem w tej formie od 7 do 18 plur weekend z raportami za 1450 zł/m-c więc wiem co pisze dziennie po 500 km to mało? A ten majtek niech nie obraża innych.
To forum nie służy tylko do narzekania ale również do ostrzegania innych o źle podejmowanych decyzjach związanych z odejście z firmy A do firmy D czyli Bies Uroda Polska.

Jakoś mam nieodparte wrażenie, że wiem kto pisze te odpowiedzi.
Jeżeli to ta osoba to niech się weźmie za robotę a nie robi fotki i donosi prezesowi za 5000 zł/netto.
zdjecie uzytkownika
obecny - 2014-04-04 21:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też domyślam się kto to pisze i od razu mówię że to ktoś z sieci, a że grono nie jest duże to nie chowaj się za ludzi człowieku który zarabiasz 5000zł/netto i cały czas cichociemny tylko weź się do pracy i walcz o jakieś rzeczy.

Ci którzy chcieli o coś walczyć już nie pracują przynajmniej mieli swoje zdanie.



zdjecie uzytkownika
gal anonim - 2014-04-14 14:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wyglada praca ( współpraca z sieciami i PH )KAM..? czy osoba zatrudniona na stanowisku KAM ma wpływ na rozwój sprzedazy w swoi sektorze..? Czy raczej słabo.. i ile zarabia KAM
zdjecie uzytkownika
zośka - 2014-04-14 22:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej firmie marne grosze. Nie zarobisz tu kokosów, i wiadomo że w tej firmie pracowników nie doceniają tylko traktują jak śmieci
zdjecie uzytkownika
u żródła - 2014-04-20 21:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy i koleżanki nie ma co sie rozpisywac widzicie że w tej firmie coś jest nie tak jeżeli są takie i tyle opinie.
Kiedyś to jeszcze w miarę było jak byli inni ludzie coś próbowali zmieniać teraz to już dno i totalna porażka a szczególnie w sieciach.
wiem co mówie bo mam brata który pracuje i wszystko znam u zrodła a powiecie czemu pracuje jak tak jest żle ma tylko jeden argument musi zdobyć doświadzczenie żeby gdzie inndziej pójść i dlatego zaciska zęby i odlicza miesiące.
Osoby na wyższym szczeblu w kontakcie z sieciami to jak to mówią smiech na sali i nie wychyla sie wogóle tylko madrzy przez telefon.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
20 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BI-ES Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x