brak logo

Mobilis

Warszawa

Opinie o Mobilis

Nick Oskar-fajtułapa. 2017-03-28 13:54
Kocham Mobilis! szkoda że już tam nie pracuje.
3
NOWY 2017-03-29 09:01
Witam Panowie.
Jestem świeżym kierowcą i chcę nabrać doświadczenia abym mógł pracować np. w MZA.
Czy warto zacząć pracę w Mobilisie?
Ile można zarobić tam miesięcznie netto?
Proszę o szczere odpowiedzi.
Dziękuję.
Nick 2017-03-29 10:56 [użytkownik zarejestrowany]
da to kolejny powód donosicielom, tutejszym buldogom kierownika pionka zatem..nie chcę mi sie już tego pisac nawet ile, było tu podawane kilka(nascie) razy i do tego całkiem niedawno, co do dalszych pytań; nie warto, wystarczy poczytać posty, idź do arrivy, ewentualnie szukaj u innych ajentów raz wiecej zarobisz dwa no właśnie wystarczy poczytaj posty...
NICK 2017-03-29 12:29
czytam twoje posty i tylko ty koleżanko źle piszesz o tej firmie. ja tam pracuję i nie narzekam.
Buldoga tam żadnego nie widziałem :-). ha ha ha ha
1
kierowcajakoiwy 2017-03-29 13:38
Jak widzę to Polak potrafi pracować za tyle samo szekli co Palestyńczyk
4
Nick 2017-03-30 22:26 [użytkownik zarejestrowany]
no baa, jeszcze bronić tego zaciekle..
Nick 2017-03-30 22:29 [użytkownik zarejestrowany]
jeszcze jedno, tym przypadku powinieneś napisać polak z małej litery bo z Polakami to oni nie wiele a własciwie oprocz obywatelstwa to nic nie mają wspólnego..
3
Nick 2017-03-31 13:39 [użytkownik zarejestrowany]
pseudo kierowniczce z pokoju nr 1 do tego stopnia sie nudzi, do tego stopnia jest ''ogarnięte'' tutaj z obsadami, na ta chwile nie muszą sie oto martwić, ze jezdzi po pozostalych firmach pomawia ludzi ktorzy sie z nim nie patyczkowali, na swoje nieszczescie nie wszyscy ulegaja tym pomowieniom do tego narobil tylko kolejnych swiadkow przeciwko sobie na sprawie cywilnej z art.24 kc
do zobaczenia panie ''kierowniku'' z kazdym dniem coraz blizej :)
3
fvfvfbv 2017-04-07 20:34
Tylko ratują to Firemkę i Arivę Kierowcy z MZA

Poparcie dla PIS na Krakowskie
2
Nick 2017-04-09 20:46 [użytkownik zarejestrowany]
tyle to twój stary jak cie robil zakrecil sie i zabezpieczenia nie zalozyl i tyle, wyszlo co wyszlo, umyslowa ameba na żydowskim powrozie gotowa ujadac zza komputerka na każdego kto powie prawde o tym syfie, bo w oczy to pod 15 bylo widać co jestescie warci jeden z drugim gałganie.
r5 2017-04-11 15:22
Czegoś tu nie rozumiem. Nick pisze najpierw, że w PKS na nowym przetargu będzie stawka 20 zł/h netto. Później twierdzi, że 3400 do ręki ale za... 220h (czyli jakieś 15,50 netto za godzinę). Ktoś w końcu powie jak jest?
Nick 2017-04-11 17:31 [użytkownik zarejestrowany]
doczytaj dokladnie wszystkie posty, mialo byc 20zl a wyszlo ze 3400 podstawy a 220godz to nie oficjalna informacja z 1 ręki, wiem to podaje, sytuacja zmienia sie na biezaco to informuje , ''stary'' sklad z ITSu ma sie tam zejsc skuszony wlasnie tym 3400podstawy i oto chodzilo PKSowi a ile to będzie godzin wyjdzie w praniu, nie dają juz stawki godzinowej nie ma wogole tematu wiec spodziewam sie ze moze byc i 250godz bo jak nie zbiora kompletu a będzie bardzo cięzko 120osob to absolutne minimum zebrac to te powiedzmy 100 czy tam ile uda sie zwerbować będzie musialo wyrobić ''plan''
1
r5 2017-04-11 19:31
Czyli nieważne, że w danym miesiącu będzie nominał 152, 160, 168, 176 lub 184h (nominał = 8h x ilość dni roboczych w danym miesiąu) to 3400 do ręki będzie tak czy siak i poniżej tej kwoty nie zejdę. Dobrze rozumiem?
Nick 2017-04-11 19:45
nie ma co liczyć na takie 'nominały' bo to jest ajent, wynagrodzenie dali ogólne, podstawe a nie godzinową stawkę wlasnie po to żeby mieć furtke otwarta do różnego rodzaju kombinacji, bo zadziala to jak napisales tyle ze w druga strone..czy 200godzin czy 220 czy 250 czy 300 i tak będzie 3400 na ręke i tak..
porównanie 2017-04-11 22:27
PKS Grodzisk 3400 na ręke za około 200 godzin w tym dojazdowych nadliczbowe dodatkowo płatne ale nie więcej niż do 220 godzin w miesiącu wszystko na kwitku darmowy hotel. Mobilis 250 godzin 3500 na rękę hotel 500 .
Sebastian Wycieczkowiec 2017-04-12 22:13
Dziś rozmawiałem - pks prowadzi juz zaciag - podobnie jak mobilis - sa w necie nowe ogloszenia. W pks oferują 3400 netto za 190 godzin i mówią, ze dadzą to na piśmie, także nie będzie naliczania za przepały a będą wyplacane oszczędności... Tak przynajmnjiej mowi kobieta , ktora odpowiada za rekrutację pod tel. 22 755 22 85... Czyli by wychodzilo netto okolo 19 złociszy za godzinę...
Wie ktoś czy Mobilis będzie otwierał nową zajezdnię czy te hybrydy będzie chciał wrzucic na ursus ?
Nick 2017-04-13 19:13
o czym gadka wogóle? jakie kwity? bo baba przez tel powiedziala? nikt powtarzam NIKT nie podpisal jeszcze umowy na nowych warunkach, narazie wszystko w przedbiegach-obiecanki puste slowa oficjalnie na gębe i to przez tel190godz a nieoficjalnie 220 i to jest z 1szej reki wiesc jak juz napisalem zeby nie bylo ze wyjdzie 250-300 bo narazie organizuja tylko werbunek, 3400kwota startowa majaca skusic nic poza tym, Ludzie zejdzcie na ziemie juz arriva wydawalo im sie ze zlapali pana Boga za nogi bo mialo byc tak a tak z $$$ wyszlo jak zwykle ewentualnie lepiej niz tu w tym syfie ale niewiele lepiej a co mowic tam? dopóki nic na papierze nie radze sie napalać i to wszystko w temacie.
4
stefan 2017-04-14 09:07
Mobilis musi zgarnac z rynku nowych kiermanow, jesli chce bez wtopy zrealizowac od startu nowy konttakt na hybrydy (o ile Michas sie nie odwola).
Nie wiem skad wezmie ludzi do pracy. Ja do nich nie wroce, nawet jak dadza 20 zeta na reke. Tak samo nie pojde do Grodzia, bo obiecuja pieknie, a zapewne skonczy sie jak zawsze, czyli potracenia za wszystko. Tam u wladzy sa dyletanci, ale swoj plan do wykonania maja. Jedyna szansa to nowa organizacja branzowa dla kierowcow, motorniczych i pracownikow zaplecza. Jeden zwiazek dla ludzi ze wszystkich firm. Walczymy o lepsze warunki pracy i placy oraz z glupota urzednikow ZTM, Ratusza i decydentow w spolkach transportowych. Kto jest za?
15
ratata 2017-04-14 11:47
Nie słuchaj idioty wycieczkowca. Podając numer telefonu rzucił na forum kryptoreklamę firmy
która nigdy nie była dla pracownika rzutka w wypłatach świadczeń.
Takie coś to relikt przeszłości tak samo jak ameby typy wycieczkowiec.

Taki bogaty - Barcelona, Honolulu, Madagaskar, jak się okazuje pisze z takim entuzjazmem o obietnicach jakiegoś tworu jakby mu zależało by rybka łyknęła haczyk.
Co ja gadam wycieczkowiec wracaj na Madagaskar.

Nick, bojkotuj tego trola który tylko działa na zasadzie negacji i złotego słonia na łańcuchu. Pisząc -zaprawdaż słuchajcie mnie bo ja jestem panem świata jestem najbogatszy, najładniejszy.
Jam ci jest głosem ludu wybranego. Czujesz? ja czuję smród brudnych skarpetek, mitomaństwa oraz blagi oraz pogardy dla ludzi pracy


Wystarczy że telefonicznie powiesz mu że dasz mu stówę oraz zwrot za Taxi a on poleci na księżyc..
1
Nick 2017-04-14 15:05
jesli kogos tu bojkotowac to tylko wierne psy pseudo kierownika z pokoju nr i ich ujadania czy obrazania typu jack pola czy kogokolwiek od nich, byl na utracie przyjezdzal takim autem ktos taki jak tu opisywal Seba nie wiem czemu taka nagonka bo podrozuje sobie? bo napisal ze mial duze auto ? a moze ze lubi poprostu jezdzic i sobie dorabial? jego sprawa i napewno nie sieje kryptoreklamy Grodziskowi ale nic tam, sa wazniejsze rzeczy, wracajac do tematu, Stefan ma racje tylko nie nowa organizacja branzowa co do Grodziska a poprostu nie podpisywanie umow i spotkanie bezposrednio z prezesem, jak juz napisalem przed chwila na forum pks, wybrali sloikowo, kwota 3,4 pln jest atrakcyjna dla kierowcow z mniejszych miast tym bardziej ze hotel darmowy, dlatego kto mialby nie podpisywac tych umow? ilu sie takich znajdzie ? bo glowe swoja daje ze nawet nie 10ciu mimo ze szykuja zapis jak w umowie z syfilisu, beda to podpisywac jak leci i pisalem juz jaki zapis, szukaja niewolnikow a nie pracownikow i znajda a jakze, dlatego nie ma z kim dzialac tym bardziej jesli jakas ''ogolna''organizacja jak napisal Stefan, wiekszosc dobrych kierowcow, ze swoim zdaniem, z charakterem dawno za granica, a nawet jesli nie to dawno nie w komunikacji miejskiej, sami sobie ludzie tutaj pozwolili i tyczy sie to czy mza czy ajentow wejsc na glowe i to jest juz nie do odkrecenia, jednostki proboja cos zmienic czy w zarzadach czy w zalogach ale sa to tylko jednostki co widac na przykladzie pks az nadto swietnie czy otego syfilisu.
3
vsdvdfsvdfsv 2017-04-15 18:56

Dziś NBP ma około 100 ton złota wartych prawie 4 mld zł. Prawie wszystko znajduje się w Banku Anglii. Na początku lat 90. był co prawda pomysł utworzenia w Forcie Zegrze polskiego Fort Knox, ale za jego budowę inwestorzy chcieli pół miliarda złotych, czyli dwa razy więcej, niż planował NBP. Zresztą nawet gdyby plan zrealizowano, to i tak polskie złoto raczej by tu nie przyjechało. - Złoto NBP przechowywane jest na rachunku w Bank of England, który jest jedną z wiodących instytucji wykonujących usługi powiernicze i zapewnia najwyższy standard, bezpieczeństwo, efektywność oraz jakość usług w obrocie złotem - mówi Przemysław Kuk, rzecznik prasowy NBP. I dodaje, że planów budowy Skarbca Centralnego w Zegrzu nie należy łączyć z kwestią rezerw złota.
abc 2017-04-16 15:02
Pewnie dla tego nie robią tam skarbca gdyż nie dojeżdża tam żaden miejski z numerem7..
Ogólnie proponuję mniej bimberku więcej monopolowej. Nie wali tak w dekiel.
kierpwca 2017-04-17 17:49
W PKS Grodzisk ma być 3400 przy nominalnej ilości dni i pracy okolo 9 - 9,5 h dziennie. Razem więc 190 godzin a nie 220. Jest to obecnie najlepsza stawka w W-wie.
2
Nick 2017-04-17 19:43 [użytkownik zarejestrowany]
więc czym prędzej podpisuj umowę bo miejsc może nie być :)
kierowcajakoiwy 2017-04-18 12:17
Najpierw przeczytaj umowę ze zrozumieniem. Później idź ,,pod słupek,, i porozmawiaj z Kierowcami już zatrudnionymi lub tymi którzy pracują kilka lat

Co ja będę gadał, leć orle, sokole bo może zabraknąć miejsc na lukratywny kontrakt.

P.S.
Najlepsza stawka na umowę stałą była i jest w MZA. Ajenci kombinują ale żaden nie wyskoczy ponad to, gdyż Kierowca nie jest od zarabiania on jest od...... tak długo aż się nie przekręci lub nie dotknie nosem ziemi z przepracowania.
Choopie gdzieś ty się urodził?
1
bez ściemy 2017-04-19 12:39
PKS Grodzisk nadal szuka ludzi do pracy, w pośredniaku jest ogłoszenie z początku kwietnia, poszukują min. 50 osób na stanowisko kierowcy, oferują 4 600 PLN, tj. ca 3 250 PLN na rękę
co dziwne - na ich stronie internetowej nie ma śladu oferty pracy (a to chyba naturalne miejsce, gdzie ofertę warto zamieścić)

co do osób "jarających się" nową ofertą PKS-u chcę przypomnieć kilka faktów, może otrzeźwiejecie

w przetargu ZTM założył maksymalną stawkę 10,30 za wozokilometr

w pierwszym przetargu (pierwsza 50-tka) wygrała Arriva ze stawką 7,24 zł/wzkm, tylko że spółka ta ma bogatą mamusię, która zasponsorowała zakup 54 nowiutkich Solarisów, zarobki w Arrivie są trochę lepsze niż w Mobilisie czy Europie, ale nie powalają
w ciągu pierwszych 4 miesięcy pracy (grudzień 2016-marzec 2017) przeciętny autobus Arrivy zrobił łącznie 28 000 km, czyli ca 231 km dziennie,
policzcie koszty operacyjne pracy liniowej: paliwo na trasie + bezpłatne dojazdy z zajezdni i zjazdy, obsługa zaplecza, wynagrodzenia, koszty zarządu, biuro, spłata za autobusy do spółki matki, itp...

Grodzisk takiej mamusi nie posiada, a dał stawkę w swoim przetargu 6,99 zł/wzkm, z której musi opłacić leasing autobusów (w tym cztery rezerwy), paliwo, pracowników zaplecza oraz kierowców.

Czy sądzicie, że firma, która ciągle była na bakier z realizacją kontraktów i "waliła" kierowców za przepały będzie od teraz działać w zgodzie z prawem? I to przy tym samym zarządzie skupiającym rodzinę M.
3
Nick 2017-04-19 14:23
zarząd i rodzina M swoją drogą, problemem był, jest i będzie pseudo dyrektorzyna z klemy wojtuś, jak już pisałem, to co sie dzialo to 99% jego wina i przepaly i obciazenia i młyn z zapleczem (brak tablic zezwolen itp) i syf na hotelu.
1
chłodny komentarz 2017-04-19 14:39
Poczytaj trochę a może zmienisz zdanie. Zacznijmy od ZTM. W przetargu wpisali wymagania wszystkie z możliwych aby unikać patologii, dlatego też masz GWARANCJĘ zatrudnienia na etat i NIE PRZEKRACZANIA dopuszczalnego czasu pracy. Za to ZTM może przywalić takie kary, że firmę trzeba będzie zamknąć po tygodniu. I wydaje ci sie że PKS Grodzio o tym by nie widział? - wręcz przeciwnie, doskonale o tym wie i stąd ten zwrot o 180 stopni. A skoro dają najlepsze warunki w Warszawie to chyba na pewno wiedza co robią. Poza tym to największy polski PKS który od lat funkcjonuje na rynku i nie upada - daje do myślenia? Nie ma "mamuśki", dobrej "cioci" a odnajduje się na rynku. Pokupił upadające PKS i one tez funkcjonują. Więc nie wszystko co polskie jest złe, nie zawsze obcy kapitał ratuje sprawę. Dla mnie jednak szacun !
Nick 2017-04-19 14:48
niech mnie uj..kto to pisze ? synio prezesa? nasza perełka nasza gwiazda ktora dobrze wie i tak czy tak co swoje przytuli a moze słoik któryś skuszony gadka ewentualnie ktos od nich z hotelu dorwał sie do netu od tych ''stalych'' co to wielkie zale i placze ze za dodatki po 7 czy 8 godzin jazdy mieli a tyle i tyle $$$ i ba co miesiac mniej bo obciazenia, liczysz teraz będzie lepiej? to sie przeliczysz bo do póki tam siedzi jeszcze wiekszy figurant niz tu w syfilisie wczesniej lukaszek a teraz marcinek i jego buldogi to nie ma prawa sie nic zmienic i zadne gwarancje, wymagania czy co tam sobie powiesz nic nie pomogą ale ty polecisz podpisac umowe jako jeden z pierwszych i wlasnie dlatego nie mozna, nie da sie nic zrobic bo takich jest wiekszosc.
... 2017-04-19 17:29
Nici - chyba ty z rodziny psów pochodzisz nieobrazajac buldogow
Nick 2017-04-20 05:00
ja nie ale ty i reszta twojej sfory napewno, stad wiadomo skad u was wypaczone umysly i odwrotne preferencje co do płci..
bez ściemy 2017-04-20 09:36
Uśmiałem się z rana...
największy polski PKS? No wybacz, ale jesteś bardzo nie w temacie...
nie upada? Nie upada, bo ratuje się na plecach kierowców... zbyt dobrze siedzę w temacie, by tego nie wiedzieć, w jaki sposób jest zarządzany

wymień te PKS-y, które niby Grodzisk kupił...
PKS-u Turek nie kupił, jedynie przejął obsługę ZKM w Sochaczewie

OBY TEN GRODZISK NIE UPADŁ w czasie realizacji najnowszego kontraktu w Warszawie
kto jest z-cą dyrektora w ZTM-ie? Człowiek, który był w różnych spółkach prywatnych, jeżdżących dla miasta, ale nie w Grodziu
dlaczego tak długo trwało podpisanie umowy z Grodziem? bo nikt ich już nie chciał

i teraz, gdy Grodzio dwukrotnie musiał w sądzie udowadniać, że to jemu się kontrakt należy tenże Grodzio będzie skrupulatnie sprawdzany przez ZTM - chodzi o to, by nazbierał jak najwięcej punktów karnych

współczuję jedynie kierowcom, których będą trzepać tak, jak nigdy np. w Mobilisie
4
saszka 2017-04-20 12:45
Jedno małe pytanko:
czy wszystkie świadczenia pracownicze w ciągu dwóch lat płacone były na czas?

Wypłaty były całe czy może wypłacane ratalnie?

Słucham zatem opinii , rzetelnych oczywiście?
bgbgbbngnbgn 2017-04-21 22:01
no miamia
1
mundek 2017-04-24 17:55
Czyżby choroba małego człowieka? Małego donosiciela chcącego zastraszać użytkowników forum
przynajmniej kablu dwie osoby mają z ciebie dobrą zabawę, co ja gadam trzy, razem z twoim partnerem.
Zapraszam ciekawych do poczytania forum kierowców mza gdzie partner dla partnera szybko zmieniający nicki się produkuje. Współczuję tym którzy mają z tobą styczność w realu podróżniku za pięć złotych.
Lepiej weż sobie wolne i nikomu nie mów że idziesz pod tęcżę.
bezściemy rozpytuje się o nazwiska na forum? naprawdę ludzie trzymajcie mnie wyrób czekoladopodobny.
3
Paweł 2017-04-25 13:59
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć od przyszłych kolegów jak wygląda tzw certyfikat kierowcy w ztm?
Dużo o tym słyszałem, ale nie miałem okazji nikogo się o to spytać.
Na czym to polega?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
1
Sebix 2017-05-03 00:18
Jak znasz język polski to zaliczysz.
Chłoptasie od Banderowców mają problemy... ale też im się "udaje".
Kilka brygad musi wyjechać. Nie ważne czy MZA czy inny Żyd Trans.
boczny 8707 2017-05-03 21:25
Czy u kolegów przewidują jakieś podwyżki stawki godzinowej?

Coraz gorzej z rezerwami coraz gorzej u nich z topografią przystanków.
Niestety jaka płaca taki narybek.
Niektórzy ze starych Kierowców się trzymają i tych pozdrawiam gdyż mają ciężką pracę a wynagradzani są nie najlepiej za swój wysiłek, miejmy nadzieję że niebawem to się zmieni.
Pzdr
abc 2017-05-03 22:45
A ja się zastanawiam, bo kiego grzyba jeżdżą ci starzy kierowcy w tym Mobilisie za miesięczną pensję 2200 na rękę, jak mogą gdzieś iść i zarobić lepiej? Co ich trzyma w tej firemce na tym wypiździajewie ursuskim

To już nawet ten PKS oferuje lepszą kasę i ten koleś Nick, co tu pisał, ze w Mobilisie robił to teraz do PKS nagania ludzi, jak bydło do obory przed dojeniem

nie dajcie sie robic w wała w tej komunikacji
2
Ola 2017-05-04 13:33
Czy mogę prosić by Koledzy zwrócili uwagę na Chamskie zaczepki Nick-a i Sebastiana i ich nowego klona
Wiem że nie wszystkim wystaje słoma z butów, ale tym obu paździerzom jak najbardziej.
Jeszcze powinni wytrzeć to mleko pod nosem.

A teraz niech pocałują mnie w du..ę jak już maja czyste jadaczki.
Możecie zobaczyć ich w zasadzie jego produkcję na forum MZA.
Chamstwo prosto z AAA
Piszą że k... super a najsuperowiej jest u ich ciotki AAA nawet podaja linki, ale nie podaja zarobków i stawek.
Jednym słowem ch...,d..a i kamieni kupa.
Pzdr
Tak się wzburzyłam gdy po dodatku przeczytałam te idiotyzmy że aż sie rozpisałam i tu i tam.
Nick 2017-05-04 15:54 [użytkownik zarejestrowany]
ich ? ja tu czy tam jestem, byłem, będę, a że sie podszywają to inna sprawa a umyslowej amebie nastepnej abc nawet nie ma sensu nawet odpowiadać bo nie ma komu, polecam tylko powrot do szkoly a moze jakies kursy z czytania ze zrozumieniem.
Sebastian Wycieczkowiec 2017-05-06 20:22
Panie i Panowie kierowcy - kilka pytan - po co jesteście na tym forum - by hejtować, by wyzywać itd ???
Oskarzacie jeden drugiego nieszczędzac kulturalnych słów - odreagowujecie pracę ???
Odpowiedzcie na jedno najważniejsze pytanie co Wy uczyniliście, aby Nasz zawód miał lepiej ???
Co dzień ryzykujecie wlasne życie i życie Waszych rodzin - bo łamiecie prawo np woząc rowery pojazdami do tego nie przystosowanymi - w Poznaniu kierowcy się postawili i efekt taki, ze autobusy zostaly wyposazone w stojaki i odpowiednio oznakowane - a u Nas kazdy cicho siedzi - czy choć jeden z Was napisał w tej sprawie do swojego szefa czy do innego urzędu np. ITD czy Ministerstwa Infrastruktury lub Policji ???nawet większość z Was nie zdaje sobie sprawy jakie bierzecie na siebie ryzyko wpuszczajac rowerzystę do pojazdu... Bo prokurator będzie Was po sadach ciagał za wypadek i to Wy będziecie placić np dożywotnie renty poszkodowanym... Większosc powinna znać kraniec na Bokserskiej - to jest zgodny z prawem kraniec - na wszystkich innych łamane sa przepisy - bo powinien byc przystanek dla wysiadajacyh i wsiadajacych a pojazd powinien stać bez dostępu pasażerów - wpuścić do środka pasazera mozna na minutę przed odjazdem...
U Nas jesteśmy zmuszani do jeszzce większej ilosci lamania przepisów - batdzo kontrowersyjne jest opuszczanie kabiny w coś lu rozkladania ramp a inwalidów ... Ale to dłuzsza historia - zapytajcie swoich bhpowców jak wyglada odpowiedzialnosc w przypadku jeśli Wy wyjdziecie, a w pojeżdzie odpusci ręczny i pojazd się stoczy i kogos zabije (zakladajac, ze odpowiednio zabezpieczyiscie pojazd na czas wyjscia z szoferki)...
~~ferdek - Ty nie chcialeś się umówic - Ty wyznaczyles spotkanie nie czytajac tego co napisalem - ja naprawdę często wyjezdzam na wakacje - wtedy mam więcej czasu na fora i inne lekkie tematy - teraz też jestem z dala od kraju ale aby z zazdrosc nie wywolywac kolejnej fali hejtu nie będę podawal gdzie jestem...podkreśle raz jeszcze ja posluguje się tylko jednym i tym swmym podpisem...podam swego maila - sebek1@tlen.pl  odpiszę kazdemu, bo dopiero zaczalem tydzien laby... Ja z MZA nie wylecialem za paliwo (to byla domena nocników) ani za gorzałkę, ani za zwolnienia - nie bylem nawet na jednym (o ile pamięc mnie nie myli) aby bylo smieszniej to często jeżdzilem jeszcze na drugi numer bo jeszcze wtedy tak mozna bylo. U zadnego ajenta tez teraz nie pracuję - od roku jak Mobilis obnizyl stawki i zamknąl Utratę - jestem "poszukujacym pracy" - a u ajentów nie ma bajonskich zarobków o socjalu tez nie slyszalem, ale ja bylem na zleceniu a nie na stalej umowie. Nie kazdyn pracuje bo musi - niektórzy pracują bo lubia... ~~ferdek - ja nie wymięklem od spotkania - bo nie ma się czego obawiac, a skoro dluzej pracujesz to moze i sie znamy bo ja nie bylem z tych co siedzieli tylko w kabinach... Napisz na email - a pewnie znajdziemy jakies miejsce, gdzie da sie pogadac i napic piwa... Nomintak jak napisalem - z chęcia bym wrócil do MZA - ale dzis przyjmuja tylko na pelny etat - a takiej pracy nie chce...
1
ferdek 2017-05-08 14:32
Panie i Panowie jeżeli czytacie to PAMIĘTAJCIE , GŁOSEM ROZSĄDKU, prawdą w prawdzie jest
głos jeden jedyny wykładnia ostateczna, jak wyżej.
Bo reszta pisząc i mówiąc że jedyną firmą nie łamiącą praw pracownika jest tylko MZA, jest w błędzie.? Że to najlepszy pracodawca/owszem do ideału mu brakuje troszkę, o tym wie większość
Pamiętajcie że nic nie robicie, za was hejtuje jedyny wirtualny związkowiec kierowca Sebek.
Słuchajcie go to na pewno będziecie mieli na miskę ryżu oraz talerz fasoli, a wasz dzień
pracy skróci się zaledwie do kilkunastu godzin.
Azaliż powtarzam Wam słuchajcie ukrytego hejtu Sylwka, on ci rzecze prawdę azaliż całą i jedyną.

Jeszcze jedno , mój drogi Sebku , po pierwsze- nigdy nie napisałem że mój staż jest stażem najstarszym i azaliż mnie jedynego należy słuchać gdyż jestem najlepszy, najdalej byłem na wycieczce/doprawdy?, jestem najlepszy najwszechstronniejszy.
Szkoda jedynie że takie coś to łykają tylko zakompleksieni ludzie bojący się własnego cienia, niewykształceni i sfrustrowani- a takich wśród Kierowców jest coraz mniej.


Po drugie miałeś szansę na to by się ukazać ,, skoro wszyscy wiedzą jak macho wygląda???, po trzecie obiecałem sobie że z prowokatorami nie gadam. Co właśnie po tym poście zrobię.
Przewracają się we mnie flaczki gdy widzę jaki z ciebie ananas.
Sorka, czuj się Sebek jakbyś rozmawiał z Coachem Personalnym, najgorsze że określiłem twoją osobowość jako mocno niezrównoważoną. żyj swoim życiem, tylko proszę nie wmawiaj innym którym być może gorzej się żyje jaki z ciebie ,,gość,,. Nie musisz się dowartościowywać
kosztem swoich Kolegów tyrających za kółkiem po Polsce i jej Stolicy.

Skoro szukasz pracy lub jesteś na przymusowym wolnym na wzgląd wygranej w TOTO, to zechciej mniej rewolucyjnie a bardziej pragmatycznie podchodzić do świata.
Nie zamulaj, nie hejtuj, po prostu -NIE PIERDZIEL.
Z poważaniem twój Coach Personalny, psycholog- Ferdynand.

Co do reszty to każdy pracuje tam gdzie mu najdogodniej. Gdy podpisuje umowę powinien ją respektować lub wymagać tego od strony przeciwnej.
Natomiast to całe pisanie o nieścisłościach w rozliczeniach jest jeżeli nie masz na to dowodów zwykłym pomówieniem mającym na celu przyczepienie komuś łatki, taki płacz nad rozlanym mlekiem.
Więcej konkretów mniej wazeliny i tyle co miałem ci do powiedzenia,.
Niebawem lecę do Melbourne to cię stamtąd pozdrowię , wyślę też na twego maila widokówkę, pa....
A zapomniałbym jeżdżę najmniejszym lecz nie najtańszym samochodem w myśl prawa fizyki mówiącym o bezwładności masy. Gdyż Lotus Lotus jest mały ma zaje..sty współczynnik mocy do masy i nie muszę nim kartofli przewozić by mnie każdy podziwiał na Utracie czy u innej ajentury)))))
2
Jol 2017-05-15 21:55
Dziady, dziady, dziady...
Róbcie na Żydka czy innego pajaca.
Nie stać Was na więcej, to nie wybrzydzać tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> (usunięte przez administratora) jest turystyka, są firmy zachodnie, które się proszą o pracowników...
Ale jak nie umiecie to jak w wersie drugim.
3
Z neta 2017-05-21 20:05
Kostek 2017-05-21 12:38 Taka mała ciekawostka: reklama tzw: "Marszu wolności" organizowanego przez POlszewie i Kodziarstow była JEDYNIE na zadach wozów MZA. O czymś to świadczy. Co do obsługi 188 i 523: zapewniam że Ajent lepiej się z tego wywiązuje i dynamiczniej nadrabia opóźnienia, niż wozy z R-10.
4
ratata 2017-05-28 14:58
Daj spokój, każdy bieg, każdy marsz KOD, za tym wszystkim autobus dyżurny tzw zbierający jest rodem z Ursusa.
Co by nie pisać HGW mocno stawia na Ursus.
Może nie osobiście ale zdaje się ktoś miły zasiadał w Radzie M???
wypadek-przypadek? 2017-06-09 19:09
Ktoś z rodziny kogoś wpływowego był członkiem rady nadzorczej rady nadzorczej....
Ktoś z bardzo wysokiego stołka w tej firmie jest teraz na bardzo wysokim stołku u orgaznizatora ...
Znany od lat jako kiepski przewoźnik nagle stał się najlepszym operatorem w mieście - same superlatywy...
Przypadek? - chyba pęknę ze śmiechu.
3
Pegaz 2017-06-10 00:37
Kto tak napisał i gdzie bo niewierze
2
już wymoderowano 2017-06-14 14:09
widzisz, przez chwile miałeś odpowiedź ale jak widać ktoś czuwa nad "poprawnością polityczną" i informacje wymoderowano, co tym bardziej wskazuje na prawdziwość opinii
3
Tomecki 2017-06-16 22:32
Na stronie ZTM jest filmik z okazji 25 lecia tego tworu - tam znajdziesz odpowiedz
1
Zostaw swoją opinię o Mobilis - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis