Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mobilis

Pracowałeś w firmie Mobilis i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Super - 2014-07-10 23:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są bardzo uprzejmi, miło się podróżuje tą linią. Panuje miła atmosfera, ogólnie jest bardzo fajnie. (Kurs Zakopane-Warszawa)
zdjecie uzytkownika
WT - 2014-07-11 09:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo kierowcy są super, tylko mają to nieszczęście, żeby pracować z takimi przełożonymi, którzy nie potrafią docenić wkładu w pracę.
zdjecie uzytkownika
Michał Z - 2014-07-22 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wam się wełbach poprzewracało ? Cena biletu Ostrołęka Gdańsk 65zł za osobę ?
Rok temu płaciłem 45zł 2 lata temu 39zł. No bez jaj ludzie? Wy chcecie zachęcać do siebie? Bo ja na pewno nie z korzystam taniej wyjdzie mi samochodem jechać. Wiem ze to nie odpowiednie miejsce, ale nie znalazłem gdzie mógłbym to napisać.
zdjecie uzytkownika
bora - 2014-07-26 19:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy Mobilis w Krakowie przyjmuje kierowców autobusów?
Ile daje na godzinę, jaka to umowa?
Czy ruszy w Krakowie od 1 sierpnia?
zdjecie uzytkownika
byly kierowca tych tras - 2014-08-05 16:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepsze sa autobusy na trasie Warszawa Wroclaw Piotrkow Tryb.--AUTOSAN H10 a trasa ma 730km.Piotrkow Tryb Warszawa Piotrkow Tryb -- AUTOSAN 9-tka 300km a Piotrkow Tryb Wroclaw Piotrkow Tryb MERCEDES O404 20-letni trasa 450km tylko kierowcy sa bardzo mili i im WSPOLCZUJE
zdjecie uzytkownika
wiem - 2014-08-11 12:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bora - 2014-07-26 19:46:57]:
umowa o pracę 13,60/godz + 10% premii którą można łatwo stracić.
umowa cywilnoprawna 21,00/godz
Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?
zdjecie uzytkownika
kalkulator - 2014-08-15 10:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [wiem - 2014-08-11 12:09:49]:
A więc tak:
- zakładamy, że przepracowałeś 200 godzin w miesiącu:
Twoje wynagrodzenie wynosi: 13,60 x 200 = 2720 zł (brutto)
- zakładamy, że otrzymujesz 10% premii: 2720 + (0,1 x 2720) = 2992 zł (brutto)
Z tej kwoty brutto masz potrącane co miesiac:
1. Ubezpieczenie emerytalne: 292.02 zł
2. Ubezpieczenie rentowe: 44.88 zł
3. Ubezpieczenie chorobowe: 73.30 zł
4. Ubezpieczenie zdrowotne: 232,36 zł.
Po potrąceniach pozostaje ci podstawa opodatkowania, czyli w tym przypadku 2471 zł. Z tej kwoty zostanie odprowadzona do urzędu skarbowego zaliczka w wysokości 198 zł, tak więc na rękę otrzymujesz:

za teoretyczne 200 godzin pracy (niezgodne z przepisami!) - 2151,44 zł

I jeszcze kilka niespodzianek, czyli tzw. "gwiazdki" w umowie:
- powyższa stawka liczona jest za czas pracy (co u nich oznacza - czas jazdy, więc postoje, przestoje itp. są interpretowane jako czas dyżuru a nie czas pracy i stawka za dyżur jest znacznie niższa i bez premii).
Dlatego nie zdziw się, jak po przepracowanych 200 godzinach okaże się przy wypłacie, że twój czas jazdy to jedyne 100 godzin a reszta to był dyżur. Więc 1800 na rękę to już naprawdę dobry wynik.

A paniusia z biura ciągle mydli oczy że 3000 na rękę to bez problemu...
Chyba do szkoły miała pod górkę.
zdjecie uzytkownika
kkkkmmjmm - 2014-08-20 22:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakie przepisy tam kierowcy z mza przepisywanie kart po 300 godzin to real a itd i pip spi
zdjecie uzytkownika
Bąk - 2014-08-21 01:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę to nie ma realnych wyników finansowych w Mobilisie, żeby od razu u nich pracować. Co prawda dają normalne umowy więc chociażby to powinno być pewną formą motywacji. Ale takie pieniądze w tak odpowiedzialnej pracy to jest nie do pomyślenia. Konkurencja na przewozach na dalekich trasach jest dosyć mocna - Polski Bus, dlatego Mobilis aby nie zmarnować swojego dorobku powinien pomyśleć o nowej, dobrej i atrakcyjnej ofercie dla klientów i o możliwości docenienia swoich kierowców - na pewno takie zachowanie dodałoby skrzydeł.
zdjecie uzytkownika
znak - 2014-08-28 20:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlatego że nie płaci się dobremu pracownikowi to Ci odchodzą , teraz podniesiono o 3 zł na zlecenia ... a starszym figa ...młodzi przychodzą na 1- 2 miesiące papier jest i w nogi .nawet te 3 zł ich nie zatrzyma .
zdjecie uzytkownika
jest nie-ok - 2014-08-29 18:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Krakowie panika. Powakacyjne rozkłady jazdy a zatem większa ilość wyjazdów od 1 września a oni dalej nie mają kierowców. Dają już podwyżki żeby tylko złapać kierowców. Kierowcy z Krakowa,tak trzymać! - nie dajcie się dymać! Na zaniżonych kontraktach niech sam zarząd pracuje w wolontariacie za kółkiem - już teraz całe biuro z zajezdni w Budostalu widać na liniach :) - świetnie, zawijać się wyzyskiwacze!
zdjecie uzytkownika
Frustrat - 2014-08-30 04:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jest nie-ok - 2014-08-29 18:20:59]:
Brawo kierowcy Krakowa. Pokażcie cwaniakom z nierządu "Syfilisa", że macie honor. Żeby jeszcze ci w Warszawie mieli jaja i kręgosłup.
zdjecie uzytkownika
blondynka - 2014-09-01 13:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wiem cos na temat pracy w mobilisie oczywiście z kasa roznie bywa ale na max to jest 2200 lub 2.300 kierwocow tylko mi szkoda bo oczy trzeba mieć w .... i za takie zapier... powinno być troszkę więcej ale jeszcze troszkę i nikt tam nie pojdzie
zdjecie uzytkownika
blondynka26 - 2014-09-01 13:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blondynka - 2014-09-01 13:17:25]:
Praca pracą tak ale jak ma ktoś wyzyc za te pieniądze na miesiąc a opłaty każdy ma i dojazd do pracy trzeba tez liczyc jeżeli chodzi o krakow to jakies 500 zl a wyplaty jest 2200 także to jest porazka ale taki jest nasz kraj niestety ludzie będą z głodu umierać....bo nie będzie ich stać na chleb
zdjecie uzytkownika
rowerzysta - 2014-09-02 10:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja rowerem będę dojeżdżał, da się? Da! ;)
zdjecie uzytkownika
? - 2014-09-02 17:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [rowerzysta - 2014-09-02 10:57:03]:
Możesz nawet kuniem jechać jak cie rajcuje
zdjecie uzytkownika
nie do śmiechu - 2014-09-02 22:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2 wrzesień w Krakowie: Mobilis na kolanach. Zabrakło kierowców i autobusów. Ściągają autobusy testowe z Polski żeby tylko czymś wyjechać bo brakuje przegubów. a nawet jakby były to znowu nie ma kto nimi jechać i tak w kółko. Po zmianie kierownictwa taki bajzel że już nie wiadomo kto i za co jest odpowiedzialny. Nie wiadomo które autobusy są sprawne i czy wogóle są. Na linie z autami przegubowymi wyjeżdżaja krótkie, na te krótkie przegubowce. Wyświetlacze nie zaprogramowane - deska za szybę z numerem namalowanym pisakiem (bo nawet nie ma jak wydrukować kartki z numerem linii). Ten techniczny z zajezdni w budostalu to utracił już orientacje i sprawia wrażenie jakby nie wiedział z czego żyje, planistka potrafi wystawić cie na kilka robót w ciągu dnia zanim sie połapią dyspozytorzy to znowu kilka linii nie obstawione, potem goraczkowe wydzwanianie czy możesz przyjść bo nie ma kierowców. Jak to wreszcie pizdnie, to rozniesie się echem już chyba nie tylko po całej polsce ale i europie.
zdjecie uzytkownika
frustrat - 2014-09-03 07:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nie do śmiechu - 2014-09-02 22:55:46]:
Trudno się dziwić, jeśli firma sterują nieudacznicy, którzy tylko myślą o oszczędnościach. Na wszystkim. Na oponach, paliwie, płynach eksploatacyjnych, częściach. A najważniejsze chcą oszczędzać na ludziach. Cały świat włącznie z firmą matka w Izraelu będzie się z nich śmiał. Orwell się kłania. I zasada PETERA. W tym "...ilisie" już chyba wszyscy u "steru" osiągnęli swój poziom niekompetencji!!!!!!
zdjecie uzytkownika
masakra - 2014-09-25 18:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
(usunięte przez administratora) "Warszawa 12.06.2012



Chciałbym opisać własną historię pracy w Firmie Mobilis Sp.z o.o
Pracę rozpocząłem we wrześniu 2009 i pracowałem do maja 2011.
Kiedy rozpocząłem pracować w Mobilis zajezdnia Praga wszystko wydawało
się OK. Przełożony (kierownik zakładu ) jak i jego współpracownicy byli osobami z którymi można było pracować, klimat i panujący nastrój dodawał chęci do pracy.
Wszystko diametralnie się zmieniło kiedy zajezdnia została przeniesiona na Utratę.
Nastąpiły tak zwane przesunięcia kadrowe zmiany na każdym szczeblu, nastroje z każdym dniem
postępowały w kierunku ujemnym. Potwierdziła się teoria im większa firma tym większy bałagan
i brak kontroli dosłownie nad wszystkim.
Wszyscy doskonale wiemy, że w takich firmach jak transport ludności ( autobusy miejskie)
zawsze występował problem natury napraw autobusów, które mają już po parę lat.
Zastanawiające jest jednak, że ten problem dotyczy też nowych autobusów.
Awarie i informacje o błędach wyświetlane na ekranie panelu tablicy rozdzielczej
jest dla nas informacją jak i ostrzeżeniem aby zareagować.
Jednak nikt w firmie Mobilis moim zdaniem przez brak przeszkolenia załogi warsztatowej
w kierunku obsługi elektroniki pokładowej nie potrafił pewnie też nie chciał naprawiać
tych błędów ( oszczędności ale tylko pozorne).
Ignorowanie błędów komputer pokładowego w konsekwencji prowadzi do uszkodzenia
i na koniec unieruchomienie silnika, a od nas wymagano oszczędności paliwowych,
ekonomicznej jazdy. A czy ktoś wie dlaczego autobus Solaris Alpino 8,6 sam przyspiesza
mimo puszczonego „ gazu” , błąd pochodzi już z fabryki , zdarzyły się dwa wypadki o których ja wiem być może więcej ? - zostało coś zrobione w tym kierunku NIC.
Byłem pierwszą może nawet jedyną osobą, która prowadziła system informowania „warsztatu”
drogą elektroniczną i to zaczęło się nie podobać nowemu kierownictwu.
W konsekwencji moje zainteresowanie jak i brak tolerancji na zły stan techniczny autobusów
doprowadził do postawienia mnie zarzutu „ karygodnego naruszenia obowiązków służbowych”
Wobec tego do jakiej kategorii naruszeń należało by przypisać brak prawidłowej obsługi
i przeglądów autobusów ?!
Muszę też wspomnieć, że od początku swojej pracy należałem do Związków Zawodowych
Solidarność działających na terenie zakładu Firmy Mobilis i to się okazało pomocne w późniejszym okresie. Kiedy sprawa trafiła do Sądu Pracy , trwało to co prawda przez okres jednego roku ale
jak ja to mówię „ Cierpliwi zostaną wynagrodzeni” - sprawę wygrałem Firma musiała wypłacić mnie odszkodowanie za bezpodstawne postawienie zarzutu."
zdjecie uzytkownika
Militarni - 2014-09-27 15:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na stronie przewoźnik oferuje zniżkę, poszczególni kierowcy (nieliczni) tego przestrzegają, natomiast zdecydowana większość wmawia pasażerom iż taka zniżka nie istnieje a sam pasażer kłamie i jak się nie podoba to "wynocha i na spacer" Brawo! Opinia poleci w dół...
zdjecie uzytkownika
Karmy - 2014-09-30 01:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Temat stanu technicznego taboru wraca co i rusz, a w Warszawie jest on w większości naprawdę w opłakanym stanie. Z tego co wiem, to najlepsze warunki mają kierowcy pracujący pod MZA, podczas gdy Mobilis ma raczej gorsze oferty finansowe - zakładam, że coś koło 2000 brutto, chociaż pewnie zmienia się to ze stażem pracy.
zdjecie uzytkownika
źródło: http://infobus.pl/text.php?from=search&id= - 2014-09-30 23:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wieści z czerwca 2014 - jak widać, wszędzie pod tym szyldem beznadzieja i marność....

„Strajk został zawieszony na czas rozmów. Ale jeśli nie przyniosą one efektów, może zostać odwieszony' - zapowiedział Dziki. Dodał, że w czasie rozmów będzie omawiana także sytuacja w innych zakładach należących do firmy Mobilis. Jego zdaniem pierwsze efekty tych rozmów powinny być znane już we wtorek. Według niego w poniedziałkowych rozmowach z kierownictwem PKS Ostróda uczestniczył komitet strajkowy i przedstawiciele władz OPZZ i Solidarności. Dziki poinformował, że poruszano m.in. kwestie związane z utrudnianiem szefom związku pracy związkowej. Kierowcy zdecydowali się mimo strajku wyjechać na trasy, ponieważ załoga otrzymała sygnał od kierownictwa firmy, że chce z nimi podjąć rozmowy. -'Przekazali nam pracownicy ochrony, że mamy zacząć dyskusję ok. godz. 7 rano' - powiedział szef związkowej Solidarności Zbigniew Maszkowski. Maszkowski podkreślił, że wysyłając autobusy na trasy, strajkujący wykazali względem pracodawcy dobrą wolę. 'Jeśli okaże się, że kierownictwo firmy nie usiądzie z nami do rozmów, to autobusy wrócą do bazy' - zapowiadał. Przyznał, że do strajku przystąpili członkowie komitetu strajkowego, pracownicy warsztatów i biura. Od godz. 6 rano ostródzki PKS jest oflagowany. Rano przed zakładem była grupa delegatów 'S' z innych zakładów, którzy wspierali protestujących w PKS Ostróda. W grupie tej byli też pracownicy ostródzkiego PKS-u, których nie wpuszczono na teren zakładu. "

"Powodem strajku załogi PKS Ostróda jest - jak podał wcześniej przewodniczący zakładowej Solidarności - złe traktowanie załogi, uznaniowe przyznawanie podwyżek oraz brak realizacji Pakietu Gwarancji Pracowniczych, podpisanych podczas kupowania zakładu przed trzema laty przez spółkę Mobilis. W pakiecie tym, jak twierdzą związkowcy, jest zapis mówiący o tym, że gdy zakład wypracuje zysk, to załoga dostanie podwyżki. Załoga twierdzi, że mimo wypracowania zysku kierownictwo firmy nie chce rozmawiać z nimi o podwyżce. Zdaniem związkowców pracodawca nie przewidział także w przyszłorocznym budżecie odprowadzania pieniędzy na fundusz socjalny. PKS Ostróda jest własnością spółki Mobilis. Jej prezes Eugeniusz Szymonik we wcześniejszych rozmowach z PAP przyznawał, że ma nadzieję, iż załoga nie zastrajkuje. Zapowiadał też, że kierownictwo Mobilisa nie uzna legalności tego protestu."
zdjecie uzytkownika
mongol - 2014-10-01 14:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
nie rozumiem dlaczego pracownicy we f tej firmie traktowani sa jak zlo konieczne,przeciez mozna traktowac pracownika godnie,godnie mu placic nie kumam dlaczego jest na odwrot,przeciez wystarczy dac podwyzke o 100% i bedzie ok,zrozumcie ze jezeli pracownik zarabia dobrze to jest zadowolony,ma pieniadze ktore wydaje i wszystko sie kreci,jezeli pracownik jest oplacany marnie,jest zly wkurzony,pracuje zle,i cala gospodarka kuleje bo pracownik nie wydaje bo nie ma,czy w tym kraju naprawde nie moze byc normalnie,dajcie zarobic tym pracownikom,uszczesliwcie ich a oni uszczesliwia was i wszyscy beda szczesliwi,pomyslnosci fszystkim pracownikom mongol
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W składaniu obietnic są bezkonkurencyjni a potem tylko coraz gorzej. Strzygą na wszystkim co im do głowy przyjdzie żeby tylko jak najmniej zapłacić. Zatrudniają nawet operatorów taczek do jazdy autobusem żeby tylko chociaż na miesiąc kogoś złapać bo za taką jałmużnę po miesiącu już kierowcy nie ma. Ogólnie lipa.
Pytania: czy ma pan ważne badania
zdjecie uzytkownika
kamilek - 2014-10-20 18:57:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
postulaty podwyżki o 100% to chyba trochę przesada. Ciekawy który szef by się na coś takiego zgodził, raczej wątpię, że którykolwiek pracodawca by sie zgodził, jednak myślmy logicznie. Zastanawiam się jeszcze jak wygląda branie urlopów z firmy, trzeba jakieś podania składać wcześniej czy niekoniecznie?
zdjecie uzytkownika
pig - 2014-12-11 22:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja uwazam ze nie jest to zadna przesada,z jakiej niby racji osoby z kierownictwa firmy maja zarabiac po kilkadziesiat tysiecy,nie zgadzam sie na to!!!!!!! jest to niesprawiedliwe,zarobki nalezy wyrownac wszystkim,wtedy bedzie sprawiedliwie,okradanie pracownika zle sie konczy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Mobilis?
Zadaj pytanie
x