Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mobilis

Pracowałeś w firmie Mobilis i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2014-03-27 10:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w Mobilisie od dłuższego czasu i nie narzekam. Większość z piszących oczekuje złotych gór, ale realia na tym rynku są takie, a nie inne. Pensję dostaję zawsze na czas, a w innych firmach (Michalczewski) nie zawsze tak bywało. Wszystko jest tutaj ok.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-03-28 14:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez przesady, dobry pracodawca. Wcześniej jeździłem w Grodzisku i u Michalczewskiego. Bez porównania. Ja tam nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
kargul - 2014-03-30 14:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja tam tesz nie nażekam. Jasna droga kariery. Jak donosisz to nawet morzesz lepsze linie dostawać albo być kierownikiem i wypłata wpływa co miesiąc na konto. Niby nie wiadomo jak wyliczona ale pułtora tysia co miesiąc mam i mnie to wystarczy bo jedzenie sobie z domu worze i nie musze wydawać a prześpie sie na zajezdni i umyje wcale za dużo nie pracuje bo te dwieście godzin w miesiącu to szybko mija i ogulnie jest tu bardzo dobże i nie zmieniam.
zdjecie uzytkownika
bus driver - 2014-04-02 13:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Robie u michalka juz jakis czas i jak narazie to mam zdecydowanie lepsza kase niz syfie mialem,wiec nie wiem co wy za brednie tu wypisujecie ze u michalka gorzej,w syfie zlapalem troche praktyki objezdzilem sie troche i nie siedzialem bo strata czasu na smieciowce robic,u michalka dali od razu umowe o prace bo tam inaczej nie wyjedziesz,stawka moze i niska na papierze ale zwykle daja premie do tego i suma sumarum z nominalu masz srednio 2,2 kola na co w mobilisie trzeba bylo orac ponad 200 godzin,pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-04-04 17:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mobilis to solidny pracodawca.
zdjecie uzytkownika
jghjghjghj - 2014-04-04 23:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE CZY WY SĄDZICIE ŻE NAPRAWDE KIEROWCY TO ROBIĄ SPECJALNIE?! ZAPRASZAM NA DYSPOZYTORNIE PRYWACIARZY CAŁY CZAS OBRYWAJĄ A MZA NIE. ZAJEZDNIE SIĘ BOJĄ OTO BY NIEPŁACIĆ DUŻYCH KAR I KIEROWCY DLATEGO DAJĄ GAZU. STAN WOZÓW W ITS MICHALCZEWSKIM I OK. 50% WOZÓW MOBILISA NIENADAJĄ SIĘ DO EKSPLORTACJI. W ITS MICHALCZEWSKIM W AUTOBUSACH NR. A4×× JEST JUŻ NAWET RUCHOMA PODŁOGA BO KRATOWNICY NIEMA ALE ZTM NIE WIDZI PROBLEMU.
zdjecie uzytkownika
bus driver - 2014-04-15 17:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
solidna HAHAHAHAHA dobre :)
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-04-16 11:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Mobilisie i nie narzekam. Jest ok. Ktoś im tu chyba złą opinię chce na siłę zrobić. Znając "kolegów" z branży, to pewnie konkurencja dopłaca za negatywne wpisy. Takie to środowisko...
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-04-22 20:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest dramat,w urzędzie pracy powiedzieli że zarobie 3000zł.Pierwsza wypłata 1237zł.Gdybym w tym czasie miał drobną kolizje zabrano by mi 1000zł.brak biletów 350zł,zachorowanie dziesięć godzin przed przyjściem do pracy 350zł.Nie polecił bym tej pracy najgorszemu wrogowi.
zdjecie uzytkownika
Bączek - 2014-04-23 01:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto Ci te 3000 obiecał i na jakiej podstawie? Nie od dzisiaj wiadomo, że w Mobilisie są fatalne warunki...
zdjecie uzytkownika
popek - 2014-04-23 11:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) ,trzeba jakoś sezon urlopowy przetrwać,zacznie się to samo co w poprzednich latach,nabory kiermanow do pierwszej wypłaty,co roku to samo,znam z syfa sporo chłopaków którzy są wporzadku ale znam też kapusiow,trzeba uważać z kim się gada,dla swierzakow powiem tylko jedno,nie bądźcie głupi,nie zgadzacie się na jazdę z grafiku,bo będziecie jeździć najgorszym(usunięte przez administratora) w firmie,chcecie zdobyć doświadczenie jezdzijcie wyłącznie z wolnego inaczej was wykorzystają,ja tak robiłem i polecam tą metodę.
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-04-23 16:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popek, a co to znaczy z wolnego?
zdjecie uzytkownika
Bale - 2014-04-24 00:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że odpowiednia osoba posmarowałaby w odpowiednim miejscu odpowiednią kwotą i byłoby wszystko cacy...
zdjecie uzytkownika
vzxvzxvczxcvzx - 2014-05-04 22:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy umowa zlecenie dzwonisz kiedy masz ochote przyisc do roboty( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
dddddd - 2014-06-26 22:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli macie jakieś problemy finansowe (brak prawidłowej zapłaty za pracę) lub inne z Pracodawcą, to nie bójcie się zwrócić się z tym problemem do Sądu Pracy !!!
Sąd przyjmuje sprawy za fakty łamania Prawa Pracy do trzech lat wstecz !!! Tak więc nawet po "odejściu" z pracy można spokojnie wywalczyć niewypłacone pieniądze lub żądać odszkodowania za np. nieuzasadnione zwolnienie z pracy !
zdjecie uzytkownika
Bąk - 2014-06-27 09:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dotyczy każdej umowy, nawet tych cywilno-prawnych? Pomysł dobry, tylko obawiam się, że niektórzy już mogą nie mieć sił na walkę ...
zdjecie uzytkownika
Super - 2014-07-10 23:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są bardzo uprzejmi, miło się podróżuje tą linią. Panuje miła atmosfera, ogólnie jest bardzo fajnie. (Kurs Zakopane-Warszawa)
zdjecie uzytkownika
WT - 2014-07-11 09:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo kierowcy są super, tylko mają to nieszczęście, żeby pracować z takimi przełożonymi, którzy nie potrafią docenić wkładu w pracę.
zdjecie uzytkownika
Michał Z - 2014-07-22 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wam się wełbach poprzewracało ? Cena biletu Ostrołęka Gdańsk 65zł za osobę ?
Rok temu płaciłem 45zł 2 lata temu 39zł. No bez jaj ludzie? Wy chcecie zachęcać do siebie? Bo ja na pewno nie z korzystam taniej wyjdzie mi samochodem jechać. Wiem ze to nie odpowiednie miejsce, ale nie znalazłem gdzie mógłbym to napisać.
zdjecie uzytkownika
bora - 2014-07-26 19:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Mobilis w Krakowie przyjmuje kierowców autobusów?
Ile daje na godzinę, jaka to umowa?
Czy ruszy w Krakowie od 1 sierpnia?
zdjecie uzytkownika
byly kierowca tych tras - 2014-08-05 16:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepsze sa autobusy na trasie Warszawa Wroclaw Piotrkow Tryb.--AUTOSAN H10 a trasa ma 730km.Piotrkow Tryb Warszawa Piotrkow Tryb -- AUTOSAN 9-tka 300km a Piotrkow Tryb Wroclaw Piotrkow Tryb MERCEDES O404 20-letni trasa 450km tylko kierowcy sa bardzo mili i im WSPOLCZUJE
zdjecie uzytkownika
wiem - 2014-08-11 12:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bora - 2014-07-26 19:46:57]:
umowa o pracę 13,60/godz + 10% premii którą można łatwo stracić.
umowa cywilnoprawna 21,00/godz
Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?
zdjecie uzytkownika
kalkulator - 2014-08-15 10:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wiem - 2014-08-11 12:09:49]:
A więc tak:
- zakładamy, że przepracowałeś 200 godzin w miesiącu:
Twoje wynagrodzenie wynosi: 13,60 x 200 = 2720 zł (brutto)
- zakładamy, że otrzymujesz 10% premii: 2720 + (0,1 x 2720) = 2992 zł (brutto)
Z tej kwoty brutto masz potrącane co miesiac:
1. Ubezpieczenie emerytalne: 292.02 zł
2. Ubezpieczenie rentowe: 44.88 zł
3. Ubezpieczenie chorobowe: 73.30 zł
4. Ubezpieczenie zdrowotne: 232,36 zł.
Po potrąceniach pozostaje ci podstawa opodatkowania, czyli w tym przypadku 2471 zł. Z tej kwoty zostanie odprowadzona do urzędu skarbowego zaliczka w wysokości 198 zł, tak więc na rękę otrzymujesz:

za teoretyczne 200 godzin pracy (niezgodne z przepisami!) - 2151,44 zł

I jeszcze kilka niespodzianek, czyli tzw. "gwiazdki" w umowie:
- powyższa stawka liczona jest za czas pracy (co u nich oznacza - czas jazdy, więc postoje, przestoje itp. są interpretowane jako czas dyżuru a nie czas pracy i stawka za dyżur jest znacznie niższa i bez premii).
Dlatego nie zdziw się, jak po przepracowanych 200 godzinach okaże się przy wypłacie, że twój czas jazdy to jedyne 100 godzin a reszta to był dyżur. Więc 1800 na rękę to już naprawdę dobry wynik.

A paniusia z biura ciągle mydli oczy że 3000 na rękę to bez problemu...
Chyba do szkoły miała pod górkę.
zdjecie uzytkownika
kkkkmmjmm - 2014-08-20 22:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie przepisy tam kierowcy z mza przepisywanie kart po 300 godzin to real a itd i pip spi
zdjecie uzytkownika
Bąk - 2014-08-21 01:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę to nie ma realnych wyników finansowych w Mobilisie, żeby od razu u nich pracować. Co prawda dają normalne umowy więc chociażby to powinno być pewną formą motywacji. Ale takie pieniądze w tak odpowiedzialnej pracy to jest nie do pomyślenia. Konkurencja na przewozach na dalekich trasach jest dosyć mocna - Polski Bus, dlatego Mobilis aby nie zmarnować swojego dorobku powinien pomyśleć o nowej, dobrej i atrakcyjnej ofercie dla klientów i o możliwości docenienia swoich kierowców - na pewno takie zachowanie dodałoby skrzydeł.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski