Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Mobilis

Pracowałeś w firmie Mobilis i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
fred - 2013-08-02 20:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zależnośc jest prosta: kary ZTM lub innego tworu zostaną przeniesione na poziom kierowców a gdy to będzie za mało obniży się premię także na zapleczu technicznym i w nadzorze.
zdjecie uzytkownika
marcel - 2013-08-17 12:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Po ostatniej wypłacie 16 wozów nie wyjechało,pewnie chłopaki mieli straszne wyrzuty sumienia i postanowili już nie dręczyć krystalicznie czystego zarządu firmy tak przyziemnymi sprawami jak wynagrodzenie za pracę :).
zdjecie uzytkownika
autobusiarz - 2013-09-28 13:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem kilka miesięcy w mobilisie żeby zdobyć doświadczenie i uciekłem przy pierwszej okazji beż żadnych sentymentów:)

Najgorsze w tej firmie jest to że są dwie grupy kierowców.
Pierwsza to zatrudnieni "za lepszych czasów" tzn mają umowę o pracę, często tytuł starszego, swój przegubik albo dwunastkę (czyli o wiele przyjemniejszą pracę) no i większe pieniądze.
Druga grupa to świeżo zatrudnieni (chociaż niektórzy tak po kilka lat tyrają) i mają umowę zlecenie, pieniądze marne, żeby uświadczyć przegub z dobrą linią to by musieli chyba stanąć na uszach albo zrobić laskę kierownikowi albo planiście:P

Rotacja pracowników ogromna, raptem parę miesięcy nie pracuję a już nie znam połowy załogi:) Na rozmowie rekrutacyjnej Jacek obieca złote góry typu "po pierwszym miesiącu bez przygód możliwość podniesienia stawki" itp itd. Cały patronat (czyli jazda kilka dni na linii pod okiem innego kierowcy) powinien nazywać się wolontariat bo robisz to za free-jedyne szczęście że robisz półkurs ew kółko i chłopaki nie robią problemów z podpisaniem papierka ale dni zmarnowane i nikt za to nie zapłaci!!!

Tabor... Trzeba tym się przejechać bo żadna opinia nie odda tych wrażeń:) Nie jechałem wozem żeby był w 100% sprawny. Ale do końca maja to jeszcze jakoś się jeździło jak były dziesiątki, fakt że niektóre wołały wręcz "odprowadź mnie do huty" ale i tak o wiele przyjemniej się nimi jeździło niż jelczykiem, soliną czy U8-6... Kompletny brak serwisu, zresztą w takich warunkach (w hali temperatura taka jak na zewnątrz) to i weź coś napraw porządnie:P Naprawia się tylko to co unieruchamia autobus a dopóki jeździ to niech jeździ.

Dodatkowym argumentem przemawiającym za tym żeby omijać mobilis z daleka jest podejście do pracownika. Nie jeden kierowca usłyszał tekst "jak się nie podoba to może się pan zwolnić"-przecież rekrutacja trwa non stop, cały okres mojej pracy trwały szkolenia nowych kierowców!!! Przecież autobusów nie przybyło a wręcz ubyło bo odeszły 52 dziesiątki (teoretycznie 53 ale ta spalona na końcu hali odeszła już dawno:P).

Czas pracy kierowcy... Co to takiego??!! O ile grafik ułożą zgodnie z ustawą to późniejsze modyfikacje mogą wiele zmienić:) Szczególnie jak nóż na gardle że brygada wcale nie wyjedzie to jak tylko kierowca ma chęć to i może oddawać dokumenty o północy a o 4ej rano od tego samego dyspozytora bierze papiery i rusza dalej na miasto-ot życie.

Podsumowując. Cieszę się że zdobyłem doświadczenie, teraz mam normalną robotę i tam nie pracuję:)
zdjecie uzytkownika
maryjan - 2013-10-12 13:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Z mobilisu uciekaja ludzie z prostej przyczyny-nedzne zarobki- co tu duzo gadac,kazdy kto tam pracowal robil to bo nie mial innej pracy i tak jest caly czas,zadna firma nie bedzie w stanie zatrzymac pracownikow oferujac to co oferuje mobilis,dlatego taka rotacja,poczatek zawsze taki sam naobiecuja potem praca a przy wyplacie wielkie rozczarowanie,rozgoryczenie i zlosc,bo kogo to obchodzi ze nastoisz sie w korkach,nauzerasz z ludzmi,ze przyjedziesz przypadkiem na ktorys tam przystanek na +2 i zabiora ci za to kase,kogo to obchodzi,tu za bledy sie drogo placi,pomylic sie nie mozna,ktos kiedys powiedzial ze mylic sie to rzecz ludzka,nie dotyczy to pracownikow mobilisu
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-12 14:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [maryjan - 2013-10-12 13:54:24]:
Tak będzie zawsze jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o transporcie i za wszelką cenę walczy o zdobycie kontraktu. Co to za ekonomista, który w biznesie zakłada wyłącznie przychody a nie chce nawet słyszeć, że biznes to również koszty. Jeżeli tego nie potrafi się oszacować, jeżeli nie czyta się podpisanej umowy ze zrozumieniem, jeśli chce się widzieć tylko to co nam należne a to co należne komuś jest już nieistotne - ta takie są skutki. Tupanie nóżkami, straszenie, cięcia. Potem jest żal do wszystkich dokoła, że ktoś jednak konsekwentnie egzekwuje swoje prawa, a przede wszystkim że zgodnie z prawem. Jeżeli bieżące wpływy mają służyć jedynie zaspokojeniu zaległych roszczeń, to taki biznes nie jest biznesem a jedynie wegetacją. I ta mydlana bańka kiedyś musi strzelić. Im szybciej, tym lepiej - zanim przez nieodpowiedzialne szacowanie stawek i zaniżanie wartości kontraktów do granic absurdu nie wyłoży się przy okazji kilku innych firm. Zmorą przedsiębiorców są zatory płatnicze, więc tonący [również w długach] Mobilis pociągnie za sobą jeszcze kilka firm. Szkoda, więc czas najwyższy aby właściciele podziękowali wreszcie kierownictwu z Traktorzystów, zanim (usunięte przez administratora) firmę na strzępy...
zdjecie uzytkownika
matrix - 2013-12-12 23:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
do autbusiarza! ja w tej firmie pracowalem i bylo ok kasa na czas(usunięte przez administratora) normalny męzczyzna nie uzala się tylko dąży do celu(wlasnej firmy)nieudaczniku.teraz mam wielka firme!
zdjecie uzytkownika
devilyn - 2013-12-16 12:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) dla jednych praca na etacie jest ok z takich czy innych powodow dla innego juz nie a pieniadze raz sa raz ich nie ma i dotyczy to wszystkich,zarowno szefow jak i pracownikow
ale zeby to zrozumiec musialbys zmienic swoja debilna mentalnosc co jest raczej niemozliwe
wpolczuje twojej rodzinie,czy oni juz wiedza ze jestes idiota?
zapamietaj tez sobie jedna bardzo wazna rzecz,ze zarobki pracownika odzwierciedlaja rzeczywisty stan gospodarki,ze im mniej ten pracownik zarabia to i mniej wydaje a wiesz jakie sa tego skutki? pewnie nie bo za glupi jestes.
ano takie sa ze cala gospodarka zwalnia,zmniejsza sie popyt a za nim produkcja,rosnie bezrobocie,zjadamy swoj wlasny ogon,to tak po krotce zakumales juz?
powiem ci cos jeszcze
osobiscie nie winie mobilisu za to jak jest w tej firmie,ale nie widze tu nikogo kto uzalaby sie nad soba poza toba,
ludzie tu opisuja jak wyglada praca w tej firmie z ich punktu widzenia i mysle ze nie klamia
zdjecie uzytkownika
james - 2014-01-04 06:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [x - 2013-02-13 23:56:55]:
Do kiedy będą jeździć jeszcze te rozgruchotane jelcze kto ma ochota na podnieśienie adrenaliny niech przejedzie się linią 325 tam jeżdża "autobusy" POZBAWIONE JAKIEJ KOLWIEK AMORTYZACJI, dość często w czasie hamowania siedzący pasażer musi się trzymać gdyż hamulce zarywają (raptownie blokują koła ) take hamowanie nie jest zależne od kierowcy. jedynie w "nowych" (hahahaha)solarisach 12 i 18 względnie spokojnie się jedzie.Co do ogrzewania to 2% jelczy ma jakotakie pozostałe grzeją w bardzo minimalnym stopniu w solarisach jest o 20% lepiej.
zdjecie uzytkownika
byly z syfa - 2014-01-04 10:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tam w (usunięte przez administratora)z nowym rokiem
zdjecie uzytkownika
drena - 2014-01-05 12:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ponoć Mobilis szuka kierowców w Krakowie? Czy to prawda że płaci 10,50 na godzinę? To brutto czy netto? W Macdonaldzie dali młodszemu bratu podwyżkę i teraz przy smażeniu frytek ma 13,50 zł na godzinę.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-01-09 19:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

drena - 2014-01-05 12:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć Mobilis szuka kierowców w Krakowie? Czy to prawda że płaci 10,50 na godzinę? To brutto czy netto? W Macdonaldzie dali młodszemu bratu podwyżkę i teraz przy smażeniu frytek ma 13,50 zł na godzinę...


Wolał bym robotę w Macu od tyrania w Syfilisie mniejszy stres mniejsza odpowiedzialność a kasa ta sama ( spędziłem w Syfilisie 2 lata wiem co piszę) na szczęście mam inną pracę lepiej płatną i tylko szkoda tych ludzi co w Syfilisie tyrają....
zdjecie uzytkownika
doctore - 2014-01-14 06:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polacy naprawdę się nie szanują skoro dopuścili do tego aby takiego pasożyta jakim jest syfilis wpuścić na krajowy rynek. Jest to rak, który już w tym momencie przerzuca.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-02-10 17:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca w Mobilis tylko dla desperatów. Weszchobecny SYF! Zajezdnie na Utracie i na Ursusie to jakaś farsa! Mechnicy z łapanki, co już nigdzie nie dostaliby pracy tylko niszczą wozy zamiast naprawiać, tabor w stanie tragicznym. Jakiś XIX wiek! Osobiście odradzam
zdjecie uzytkownika
driver po 40-tce - 2014-02-17 07:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam zawodowe prawko, kilka lat próbowałem robić inne rzeczy, ale kryzys dał znać kładąc biznes na łopatki. Pora więc wrócić za kółko. No i gdzie mam pójść jak nie do Mobilisu, skoro MZA nikogo nie przyjmuje (tzn. oficjalnie, bo koneksji rodzinnych nie mam). No właśnie. Fajnie jest komentować z perspektywy uzwiązkowionego MZKowca, pod którego robi się grafik i toleruje trzydniowe zwolnienia na leczenie kaca, ale z tego co mówią młodzi w MZA dla nowo- czy ponownie zatrudnionych też są wyrobnicze warunki pracy. W sprawne wozy MZA też nie uwierzę. W kadrę warsztatową też nie bardzo. Pamiętam jak po zimie wóz 2333 z R-6 prawie nie hamował., a ciśnienie wzrastało ledwo, ledwo. Pół pneumatyki rozebrali i nic. Na koniec okazało się, że pod pedały wszedł drewniany klocek, którym blokowali pedał.Trochę obiektywizmu.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-02-17 21:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [driver po 40-tce - 2014-02-17 07:16:37]:
Tu możesz być spokojny. Nie wejdzie ci klocek pod pedał, bo tu się jeździ bez klocków.
zdjecie uzytkownika
frustrat - 2014-03-17 12:40:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy pracownik szeregowy fizyczny jest gorszy od umysłowego?! Tak ... w Mobilis w Warszawie. Pakiet medyczny tylko dla pracowników umysłowych. Wstyd panowie prezesi. To CI "gorsi" zarabiają dla was pieniądze, którymi możecie się wykazać przed kapitałem właścicielskim z Izraela!!!!!
zdjecie uzytkownika
driver - 2014-03-17 17:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [frustrat - 2014-03-17 12:40:06]:
Fakt, ze nie szanują pracowników. Wystarczy popatrzeć w jakich warunkach pracują ludzie na zajezdniach. Szczególnie w zimie. Temperatura na "halach" niższa niż na dworze, a na Utracie praca na dworze w czasie mrozu, deszczu, śniegu. (usunięte przez administratora)Faktem jest kilka świętych krów, którym jest dobrze w tym bałaganie bez żadnego planu strategicznego, koncepcji. Od kontraktu do kontraktu. Stąd i umowy śmieciowe!
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2014-03-27 10:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w Mobilisie od dłuższego czasu i nie narzekam. Większość z piszących oczekuje złotych gór, ale realia na tym rynku są takie, a nie inne. Pensję dostaję zawsze na czas, a w innych firmach (Michalczewski) nie zawsze tak bywało. Wszystko jest tutaj ok.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-03-28 14:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez przesady, dobry pracodawca. Wcześniej jeździłem w Grodzisku i u Michalczewskiego. Bez porównania. Ja tam nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
kargul - 2014-03-30 14:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam tesz nie nażekam. Jasna droga kariery. Jak donosisz to nawet morzesz lepsze linie dostawać albo być kierownikiem i wypłata wpływa co miesiąc na konto. Niby nie wiadomo jak wyliczona ale pułtora tysia co miesiąc mam i mnie to wystarczy bo jedzenie sobie z domu worze i nie musze wydawać a prześpie sie na zajezdni i umyje wcale za dużo nie pracuje bo te dwieście godzin w miesiącu to szybko mija i ogulnie jest tu bardzo dobże i nie zmieniam.
zdjecie uzytkownika
bus driver - 2014-04-02 13:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie u michalka juz jakis czas i jak narazie to mam zdecydowanie lepsza kase niz syfie mialem,wiec nie wiem co wy za brednie tu wypisujecie ze u michalka gorzej,w syfie zlapalem troche praktyki objezdzilem sie troche i nie siedzialem bo strata czasu na smieciowce robic,u michalka dali od razu umowe o prace bo tam inaczej nie wyjedziesz,stawka moze i niska na papierze ale zwykle daja premie do tego i suma sumarum z nominalu masz srednio 2,2 kola na co w mobilisie trzeba bylo orac ponad 200 godzin,pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-04-04 17:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mobilis to solidny pracodawca.
zdjecie uzytkownika
jghjghjghj - 2014-04-04 23:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE CZY WY SĄDZICIE ŻE NAPRAWDE KIEROWCY TO ROBIĄ SPECJALNIE?! ZAPRASZAM NA DYSPOZYTORNIE PRYWACIARZY CAŁY CZAS OBRYWAJĄ A MZA NIE. ZAJEZDNIE SIĘ BOJĄ OTO BY NIEPŁACIĆ DUŻYCH KAR I KIEROWCY DLATEGO DAJĄ GAZU. STAN WOZÓW W ITS MICHALCZEWSKIM I OK. 50% WOZÓW MOBILISA NIENADAJĄ SIĘ DO EKSPLORTACJI. W ITS MICHALCZEWSKIM W AUTOBUSACH NR. A4×× JEST JUŻ NAWET RUCHOMA PODŁOGA BO KRATOWNICY NIEMA ALE ZTM NIE WIDZI PROBLEMU.
zdjecie uzytkownika
bus driver - 2014-04-15 17:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
solidna HAHAHAHAHA dobre :)
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-04-16 11:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Mobilisie i nie narzekam. Jest ok. Ktoś im tu chyba złą opinię chce na siłę zrobić. Znając "kolegów" z branży, to pewnie konkurencja dopłaca za negatywne wpisy. Takie to środowisko...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
45 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x