Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mobilis

Pracowałeś w firmie Mobilis i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
doctore - 2014-01-14 06:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polacy naprawdę się nie szanują skoro dopuścili do tego aby takiego pasożyta jakim jest syfilis wpuścić na krajowy rynek. Jest to rak, który już w tym momencie przerzuca.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-02-10 17:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca w Mobilis tylko dla desperatów. Weszchobecny SYF! Zajezdnie na Utracie i na Ursusie to jakaś farsa! Mechnicy z łapanki, co już nigdzie nie dostaliby pracy tylko niszczą wozy zamiast naprawiać, tabor w stanie tragicznym. Jakiś XIX wiek! Osobiście odradzam
zdjecie uzytkownika
driver po 40-tce - 2014-02-17 07:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam zawodowe prawko, kilka lat próbowałem robić inne rzeczy, ale kryzys dał znać kładąc biznes na łopatki. Pora więc wrócić za kółko. No i gdzie mam pójść jak nie do Mobilisu, skoro MZA nikogo nie przyjmuje (tzn. oficjalnie, bo koneksji rodzinnych nie mam). No właśnie. Fajnie jest komentować z perspektywy uzwiązkowionego MZKowca, pod którego robi się grafik i toleruje trzydniowe zwolnienia na leczenie kaca, ale z tego co mówią młodzi w MZA dla nowo- czy ponownie zatrudnionych też są wyrobnicze warunki pracy. W sprawne wozy MZA też nie uwierzę. W kadrę warsztatową też nie bardzo. Pamiętam jak po zimie wóz 2333 z R-6 prawie nie hamował., a ciśnienie wzrastało ledwo, ledwo. Pół pneumatyki rozebrali i nic. Na koniec okazało się, że pod pedały wszedł drewniany klocek, którym blokowali pedał.Trochę obiektywizmu.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-02-17 21:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [driver po 40-tce - 2014-02-17 07:16:37]:
Tu możesz być spokojny. Nie wejdzie ci klocek pod pedał, bo tu się jeździ bez klocków.
zdjecie uzytkownika
frustrat - 2014-03-17 12:40:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy pracownik szeregowy fizyczny jest gorszy od umysłowego?! Tak ... w Mobilis w Warszawie. Pakiet medyczny tylko dla pracowników umysłowych. Wstyd panowie prezesi. To CI "gorsi" zarabiają dla was pieniądze, którymi możecie się wykazać przed kapitałem właścicielskim z Izraela!!!!!
zdjecie uzytkownika
driver - 2014-03-17 17:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [frustrat - 2014-03-17 12:40:06]:
Fakt, ze nie szanują pracowników. Wystarczy popatrzeć w jakich warunkach pracują ludzie na zajezdniach. Szczególnie w zimie. Temperatura na "halach" niższa niż na dworze, a na Utracie praca na dworze w czasie mrozu, deszczu, śniegu. (usunięte przez administratora)Faktem jest kilka świętych krów, którym jest dobrze w tym bałaganie bez żadnego planu strategicznego, koncepcji. Od kontraktu do kontraktu. Stąd i umowy śmieciowe!
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2014-03-27 10:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w Mobilisie od dłuższego czasu i nie narzekam. Większość z piszących oczekuje złotych gór, ale realia na tym rynku są takie, a nie inne. Pensję dostaję zawsze na czas, a w innych firmach (Michalczewski) nie zawsze tak bywało. Wszystko jest tutaj ok.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-03-28 14:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez przesady, dobry pracodawca. Wcześniej jeździłem w Grodzisku i u Michalczewskiego. Bez porównania. Ja tam nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
kargul - 2014-03-30 14:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja tam tesz nie nażekam. Jasna droga kariery. Jak donosisz to nawet morzesz lepsze linie dostawać albo być kierownikiem i wypłata wpływa co miesiąc na konto. Niby nie wiadomo jak wyliczona ale pułtora tysia co miesiąc mam i mnie to wystarczy bo jedzenie sobie z domu worze i nie musze wydawać a prześpie sie na zajezdni i umyje wcale za dużo nie pracuje bo te dwieście godzin w miesiącu to szybko mija i ogulnie jest tu bardzo dobże i nie zmieniam.
zdjecie uzytkownika
bus driver - 2014-04-02 13:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Robie u michalka juz jakis czas i jak narazie to mam zdecydowanie lepsza kase niz syfie mialem,wiec nie wiem co wy za brednie tu wypisujecie ze u michalka gorzej,w syfie zlapalem troche praktyki objezdzilem sie troche i nie siedzialem bo strata czasu na smieciowce robic,u michalka dali od razu umowe o prace bo tam inaczej nie wyjedziesz,stawka moze i niska na papierze ale zwykle daja premie do tego i suma sumarum z nominalu masz srednio 2,2 kola na co w mobilisie trzeba bylo orac ponad 200 godzin,pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-04-04 17:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mobilis to solidny pracodawca.
zdjecie uzytkownika
jghjghjghj - 2014-04-04 23:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE CZY WY SĄDZICIE ŻE NAPRAWDE KIEROWCY TO ROBIĄ SPECJALNIE?! ZAPRASZAM NA DYSPOZYTORNIE PRYWACIARZY CAŁY CZAS OBRYWAJĄ A MZA NIE. ZAJEZDNIE SIĘ BOJĄ OTO BY NIEPŁACIĆ DUŻYCH KAR I KIEROWCY DLATEGO DAJĄ GAZU. STAN WOZÓW W ITS MICHALCZEWSKIM I OK. 50% WOZÓW MOBILISA NIENADAJĄ SIĘ DO EKSPLORTACJI. W ITS MICHALCZEWSKIM W AUTOBUSACH NR. A4×× JEST JUŻ NAWET RUCHOMA PODŁOGA BO KRATOWNICY NIEMA ALE ZTM NIE WIDZI PROBLEMU.
zdjecie uzytkownika
bus driver - 2014-04-15 17:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
solidna HAHAHAHAHA dobre :)
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-04-16 11:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Mobilisie i nie narzekam. Jest ok. Ktoś im tu chyba złą opinię chce na siłę zrobić. Znając "kolegów" z branży, to pewnie konkurencja dopłaca za negatywne wpisy. Takie to środowisko...
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-04-22 20:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest dramat,w urzędzie pracy powiedzieli że zarobie 3000zł.Pierwsza wypłata 1237zł.Gdybym w tym czasie miał drobną kolizje zabrano by mi 1000zł.brak biletów 350zł,zachorowanie dziesięć godzin przed przyjściem do pracy 350zł.Nie polecił bym tej pracy najgorszemu wrogowi.
zdjecie uzytkownika
Bączek - 2014-04-23 01:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto Ci te 3000 obiecał i na jakiej podstawie? Nie od dzisiaj wiadomo, że w Mobilisie są fatalne warunki...
zdjecie uzytkownika
popek - 2014-04-23 11:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) ,trzeba jakoś sezon urlopowy przetrwać,zacznie się to samo co w poprzednich latach,nabory kiermanow do pierwszej wypłaty,co roku to samo,znam z syfa sporo chłopaków którzy są wporzadku ale znam też kapusiow,trzeba uważać z kim się gada,dla swierzakow powiem tylko jedno,nie bądźcie głupi,nie zgadzacie się na jazdę z grafiku,bo będziecie jeździć najgorszym(usunięte przez administratora) w firmie,chcecie zdobyć doświadczenie jezdzijcie wyłącznie z wolnego inaczej was wykorzystają,ja tak robiłem i polecam tą metodę.
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-04-23 16:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popek, a co to znaczy z wolnego?
zdjecie uzytkownika
Bale - 2014-04-24 00:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że odpowiednia osoba posmarowałaby w odpowiednim miejscu odpowiednią kwotą i byłoby wszystko cacy...
zdjecie uzytkownika
vzxvzxvczxcvzx - 2014-05-04 22:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy umowa zlecenie dzwonisz kiedy masz ochote przyisc do roboty( usunięte przez administratora )
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: pracuj.pl
małopolskie
()
Mobilis Team Sp. z o.o.Naszym Klientem jest Ricoh Polska - firma z branży technologicznej, która specjalizuje się w sprzęcie biurowym, rozwiązaniach do druku produkcyjnego, systemach zarządzania dokumentami i usługach IT. Oferta Ricoh obejmuje oprogramowanie, urządzenia wielofunkcyjne, drukarki laserowe i żelowe, urządzenia szerokoformatowe, faksy, powielacze cyfrowe, urządzenia produkcyjne na papier cięty i ciągły, projektory i wyspecjalizowane
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
dddddd - 2014-06-26 22:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli macie jakieś problemy finansowe (brak prawidłowej zapłaty za pracę) lub inne z Pracodawcą, to nie bójcie się zwrócić się z tym problemem do Sądu Pracy !!!
Sąd przyjmuje sprawy za fakty łamania Prawa Pracy do trzech lat wstecz !!! Tak więc nawet po "odejściu" z pracy można spokojnie wywalczyć niewypłacone pieniądze lub żądać odszkodowania za np. nieuzasadnione zwolnienie z pracy !
zdjecie uzytkownika
Bąk - 2014-06-27 09:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dotyczy każdej umowy, nawet tych cywilno-prawnych? Pomysł dobry, tylko obawiam się, że niektórzy już mogą nie mieć sił na walkę ...
zdjecie uzytkownika
Super - 2014-07-10 23:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są bardzo uprzejmi, miło się podróżuje tą linią. Panuje miła atmosfera, ogólnie jest bardzo fajnie. (Kurs Zakopane-Warszawa)
zdjecie uzytkownika
WT - 2014-07-11 09:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo kierowcy są super, tylko mają to nieszczęście, żeby pracować z takimi przełożonymi, którzy nie potrafią docenić wkładu w pracę.
zdjecie uzytkownika
Michał Z - 2014-07-22 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wam się wełbach poprzewracało ? Cena biletu Ostrołęka Gdańsk 65zł za osobę ?
Rok temu płaciłem 45zł 2 lata temu 39zł. No bez jaj ludzie? Wy chcecie zachęcać do siebie? Bo ja na pewno nie z korzystam taniej wyjdzie mi samochodem jechać. Wiem ze to nie odpowiednie miejsce, ale nie znalazłem gdzie mógłbym to napisać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x