brak logo

Mobilis

Warszawa

Opinie o Mobilis

Nick 2016-10-05 10:43:20
Wszystko super tyle że zdaje się to do skutku.
ttp 2016-10-05 13:27:02
jak obcieli stawki to jeszcze dzis grafik wypierdole do kosza i wiecej nie przyjde ,co za durna firma boze litosci,kierowcow nie maja a stawki obcinaja
4
Nick 2016-10-05 13:51:10
Nie maja kierowców ? Ukrainy pod dostatkiem :-) któryś tu pytal 18czy21zl ? A skonczy sie na 15 buahahah do końca roku.
1
Olo 2016-10-06 18:08:23
A ja Wam powiem tak - dla świeżaka, który 2 dni temu odebrał prawko to nie jest zła robota. Jak kogoś stać na taką zabawę przez kilka miesięcy to wyłapie ta tyle praktyki, że do MZA czy na "drugiego" do turystyki lub na linię ma szanse.
Co do ludzi "z przeszłością" - uwierzcie mi - chyba we wszystkich firmach robiących w turystyce nie mają żadnych problemów. Najniższa na konto (komornik nie ma co zabrać) a reszta pod stołem. Kierowców brakuje więc firmy są elastyczne w tych sprawach. Na linii nigdy nie jeździłem ale myślę, że jest to samo. MZA - wiadomo - państwowa firma i wałków nie będzie robić.
1
byly kiero 2016-10-07 19:35:53
komornik to mi wlazl na konto jak robilem w mobilisie,bo na oplaty nie starczalo,ktos kto to poleca chyba jest niespelna rozumu
3
Sebastian Wycieczkowiec 2016-10-07 22:57:00
Olo - co Ty opowiadasz ??? Praca w turystyce to syf większy od mobilisa. Dzis pracodawcy oszczędzają na wszystkim... Często spisz w gowno motelu na drugim końcu miasta... No i najważniejsze - nie ma Ciebie w domu i w tym czasie sąsiedzi obrabiają Twoją zone... Poza tym dziś w turystyce nie ma pieniędzy... Idź do kołchozu raftrans czy na wahadło - ile zarobisz ??? Ile czasu spędzisz w domu ???
Jest takie powiedzenie "wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma"...
Ja pracowałem w mobilis jako zasilak dość długo. Gdyby nie likwidacja utraty i obniżka stawek - pracował bym pewnie do dziś... Mi pasował elastyczny grafik itd. Ja nie narzekałem. Jedyna wada to kiepski stan techniczny pojazdów - i wracając do turystyki uwielbiam czytać ogłoszenia - kierowca znający sie na mechanice... Czyli jedziesz złomem z kompletem części zamiennych, ale narzędzi już zbyt wielu nie masz...
Kiedyś znajomy jeździł ciężarówką - wyśmiałem go jak przed wyjazdem szef dał mu nową poduszkę, bo jedna była kiepska... Nim dohechał do poznania - leżał pod wozem i ją zmieniał... Mnie taka praca nie odpowiada...
1
piter 2016-10-08 09:41:53
jaka stawka na pażdziernik dla zasilaków,mnie interesują dwa,trzy dni w miesiącu więcej nie mogę sobie pozwolić bo mam inną robotę,konkretnie chodzi mi ile wychodzi na rękę za godzinę pracy jak jestem zajerestrowany w innej firmie na pełen etat
1
Olo 2016-10-08 16:46:40
Krótko i na temat odnośnie turystyki. W dużych firmach typu Raf Trans czy Emka na zachodnich grupach masz w sezonie 3-4 tyś euro. Poza sezonem nie warto chodzić do roboty bo w PL kasa żałosna. Oczywiście, że nie ma cię w domu ale coś za coś. Ci co siedzą w domu mają 10 zł netto w firmach krzak czy Mobilis.
2
Nick 2016-10-09 16:33:07
Nie ma pseudo premii dla aktywnych na październik ale kierownik konkurs wymyślił, 1msc 1tys zl 2gie 800 i 3cie 500 ponad to jesli zwycięzcy pracuja na etacie dodatkowo będą mieli zagwarantowany dodatek starszego kierowcy a zeby wogole wziasc udzial trzeba bylo wyjezdzic nominal za ostatnie 3miesiace..o ten numer przebil wszystkie dotychczasowe tej firmy krzak wszystko poto by nie podniesc stawki i najlepsze ze oczywiscie gamonie to lykneli 19.10 o 9 na ursusie beda sie teraz oto zabijac jeszcze..poprostu brak słów.
3
olo 2016-10-09 23:11:56
nick zdaje sie ze pisales ze sie zwalniasz,co tam jeszcze robisz?
a kierownik to dzis jest jutro go nie ma ,jak robilem w syfie to trzech przezylem,kazdy byl co to nie on,jeden sam sie zwolnil drugiego zdegradowali a trzeci na banicje skazany,nie znasz dnia ani godziny.
3
Nick 2016-10-10 11:21:28
Nie ma mnie ale jakbym byl, poczytaj jeszcze wczesniejsze wpisy to zrozumiesz i dlatego nie podaje stawki bo juz to robilem, wystarczy poczytac, a ze bez zmian więc nie bede 100razy kazdemu pisal. A co do kierownika akurat ten dozywotnio tu bedzie, Ty przezyles trzech a on dwoch ale prezesów :-)
2
odważny 2016-10-12 18:13:34
Pracuje tam na sprzątaniu kiedyś to była firma teraz to niestety jeszcze wypłaty nie ma he he najpierw procent na kącie a później pracownik
bez poszanowania...
mamy najwyższą krajową 7zł na godzine a przepraszam umowe zlecenie mam
no poprostu brak słów
2
kierowca 2016-10-14 16:51:12
Ile płacą na umowie zleceniu jako kierowca autobusu za godzinę pracy do ręki? To tak skamplikowane pytanie?
Loool 2016-10-14 22:04:20
10 pln. Jak się dobrze zakręcisz i załatwisz plomby to dochodzi ze 40-60 litrów ON dziennie.
2
im 2016-10-15 14:17:38
to nie przeszkadza mobilisowi zatrudniac ukraincow
1
Adolf 2016-10-15 23:21:13
Żydkom podoba się nacjonalizm. Są w tym wręcz perfekcyjni.
A dupki pseudo driverzy na nich robią za 10 oln na godzinę. I są wielcy, wspaniali i zadowoleni z życia.
Ja tylko czekam, kiedy to stare bydło dociągnie do "osiemdziesiątki" i przejdzie na nieodwołalną emeryturę.
Wtedy może coś się zmieni z mentalnością.
2
Stefan 2016-10-16 12:50:22
Kto wie, jak wygląda obecnie zaplecze socjalne w zajezdni ursuskiej? Czy doczekało jakiegoś remontu przez ostatni rok? Teraz tam jest znacznie więcej kierowców, niż w czasach, gdy były dwie zajezdnie.
Nick 2016-10-16 13:57:32
heh ostatnie bodaj 3-4 tygodnie 'dyspozytornia' miesci sie w ..autobusie podstawionym pod okienko bo remont trwa ale konca nie widac..
1
realista 2016-10-16 15:43:19
Kolego. Po pierwsze Mistrzostwa Kierowców są już od czterech lat. Po drugie kierownictwo nie ma nic wspólnego z jego organizacją.
5
Stefan 2016-10-16 19:58:43
Spokojnie, sporo ludzi odejdzie do innych przewoźników. Arriva już w blokach startowych i zgarnia sporo Mobilisiaków.
Oj będzie płacz na ul. Posag 7 Panien, jak będą musieli samymi obcokrajowcami obstawiać wszystkie brygady i na gwałt im załatwiać znajomość polskiego na poziomie B1, że o procedurze w ZTM-ie nie wspomnę.

To wszystko idzie od ub, roku, gdy ludziom z PKS-ów zaczęli dawać znacznie lepsze warunki niż swoim, którzy codziennie ciągnęli ten bajzel, to również pokłosie tych "dzikich" nagród dla aktywnych, których połowa nie otrzymała, a także działalności Łukaszka, który wlepiał umowne kary z tego, co wyłapał na monitoringu
4
Nick 2016-10-17 11:15:58
I tak sie sklada ze jak sa to premii dla aktywnych w tym czasie brak, nie ma nic wspolnnego aha aha no tak to sami kierowcy sobie organizuja a przepraszam komisja socjalna czy jak jej tam i w ktorej sklad obstawiam wchodzisz sadzac po tonie, 3maj sie ich daleko zajedziecie razem z ta firemka oficjalnie juz najwieksza firmą krzak swiata zwana.
1
Nick 2016-10-17 12:11:08
Lukaszka nie ma jest jego poplecznik swego czasu zastepca tu wieczny ratujacy 'plan'w ostatecznosci samodzielnie
1
uan 2016-10-17 13:12:20
Pozostaje miec nadzieje ze ci z mobilisu co przejda do arrivy zlych nawykow tam nie przeniosa,to szczerze najbardziej mnie niepokoi,chlopaki od michala ktorzy tam z automatu poprzechodzili po zamknieciu zajezdni sa wpozadku,natomiast ci z mobilisu moga byc lekko skrzywieni wiec trzeba bedzie pewnie ich prostowac,oby nie,obym sie mylil.
4
Stefan 2016-10-17 21:45:50
Arriva kończy już swoją rekrutację, w zasadzie mają komplet (może jeszcze dosłownie parę osób dojdzie)
martwi mnie trochę to, że do nowej firmy przejdzie bylejakość znana z poprzednich firm (ITS, Mobilis, Grodzisk, może EEC).
Fajnie by było, gdyby Arriva pokazała się z dobrej strony, a kierowcy mieli "dobrą prasę".
2
Nick 2016-10-18 11:12:26
z moich info wynika ze do arrivy w niewielkim procencie ale jednak zejdzie sie dawny sklad veolii vel rapid busa z socratesa, co to oznacza kto ma wiedziec ten wie..
2
marcys 2016-10-18 15:32:01
rapid to byla swietna firma ,potem juz bylo tylko gorzej,wiecej sie zarabialo niz w mza,chlopaki przechodzili z mza do rapidu wlasnie,potem zaden z najemcow nawet sie nie zblizyl do rapidu,kasa byla bardzo dobra,nawet lepsza od dzisiejszego mobilisu a ile to lat temu bylo
2
Stefan 2016-10-18 18:32:26
Hej Nick, napisz więcej, bo i ja zacznę tam pracować, a chciałbym wiedzieć co i jak
2
fewfwddf 2016-10-22 10:48:57
Wielblad13 : winę za brak porozumienia ponosi także związek Ukraińców w Polsce ! proszę wejść na FB i poszukać tego tworu i tego co wypisuje Piotr Tyma !!!! dlaczego media w Polsce rozmawiają z takimi ludźmi ? przecież wg nich nie było żadnej zbrodni wołyńskiej ! Ukraińcy nie mordowali Polaków ! co najwyżej z nimi walczyli w bohaterskiej walce... pomniki UPA w Polsce budują !!! bez zezwoleń !!! często robią to obywatele Ukrainy !!! a gdy te pomniki rozbierają narodowcy to pan Tyma robi z tego aferę polityczną !!! przypominam jesteśmy w Polsce ! tu my ustalamy nasze zasady ! u nas nie ma miejsca na pomniki Bandery i UPA ! nie ma miejsca nawet dla takich Ukraińców
4
Nick 2016-10-30 17:05:31
Brak opinii z ostatnich dni in dobrze, oby nikt sie juz o zdrowych zmyslach praca w tym syfie nie interesowal, powtarzam ZGRAJA UKRAINCOW nie znajacych miasta i jezyka, chlopow z wykupionych pks sila zciagnietych tu przez prezesa i zakwaterowanych, swiezakow na lojalkach z up i emerytów 20-30 lat za fajerą w komunikacji tutaj na zleceniu dorabiajacych i uwazajacych sie Bog wie kogo(i w sumie racja bo bez nich ta firma krzak dawno by splajtowala) jesli masz rodzine sytuacje podbrakowa mozesz tu przyjsc ale na max pol roku w przeciwnym nawet sobie nie zawracć tym syfem glowy !
9
Flustrat 2016-11-09 21:35:01
Zarobki, to nie wszystko. Dojazd panowie dojazd no i powrót z Ursusa. Łeska za Utratą no i za ludźmi co tam pracowali.
3
Olo 2016-11-10 22:18:27
Przesadzacie,
Znajdą się "profesjonalni emeryci" którzy pociągną tą żałosną firemkę jeszcze przez jakiś czas.
Nie umieją jeździć?
Nie znają topografii?
Przecież to nie ma znaczenia. Ważne, że Czarnuch będzie dymał za grosze a z ZTM jakoś "po znajomości" z HGW się załatwi.
2
Stefan 2016-11-12 13:48:23
Nick, jeśli jeszcze jesteś na bieżąco z tematami dot. Mobilisa, napisz ile brygad nie wyjeżdża codziennie w miasto. Napisz również, czy certyfikowani kierowcy (którzy w teorii mieli obsługiwać nowe wozy) nie planują transferu do innego przewoźnika.
Czytałem na Wawkom-ie, że ZTM obniżył Mobilisowi plan przewozowy, bo brakuje na Ursusie ludzi do pracy - napisz co Ty wiesz na ten temat

pozdro
1
Nick 2016-11-13 09:26:31
Nie siedze w tym ani juz wogole w komunikacji miejskiej, zniechecilem sie totalnie, mialem nawet isc do tego''nowego'' przewoznika, wszysscy wiedza o ktorego chodzi ale jak zobaczylem ze menedzerem jakimś tam jest najwieksza jełopa z pks grodzisk co NIC kompletnie tam nie ogarniala jako dyspozytor a jak byl w nadzorze to np 222 tak sterowali ze na pl wilsona wyladowalo, 166 na zachodnim i jeszcze pare kwiatkow a tu jest na stanowisku kierowniczym, podziekowalem wychodzac bez slowa, co tu gadac jak nie ma nawet z kim, skonczy sie tym samym jak w pks czy eec ukraina bedzie za gorsze jezdzila a nie sorry tu im plan uratuja michalczewskie i wiesniaki z grodziska ktore tylko hotele zamienia aby sie tam pokonczy.. 4,5 roku w firmach krzakach, mobilisy, itsy, grodziski i chwila w firmie nawet nie na etapie wczesnej komuny tylko najwiekszych represji za stalina MZA, w zupelnosci mi wystarczy,,
3
xero 2016-11-14 08:56:52
licie o tej firmie.
Gość: Szymonik t.pl 17.09.16, 20:02
Nie jest źle. Mam 60 tys/m-c wypłat z dywidendy, swoim ludziom płacę 10 zeta/h i rozmawiam z nimi za pośrednictwem prawników prawa pracy. Zapraszam. Aha, podobno mamy jakieś niezłe wozy
1
Nick 2016-11-21 13:14:42
Grodzisk wygrywa w KIO i na 90% to własnie ONI będą jezdzic dalej po miescie, PKS a nie ITS hahahha chytry traci dwa razy w tym przypadku i ITSowcy wiedzą co mam na mysli, ''chcieliscie wydymac freda to teraz fred wydyma was'' jak mawiał klasyk :D ale ale stronka tyczy sie opinii o mobilisku więc nie omieszkam zapodać newsa i choć mnie tam nie ma już to jednak dostaje info o pozwie zbiorowym przeciwko Mobilis sp.z.o.o. panie bul JEST TO CZYTANE I PRZEKAZYWANE wiec tym bardziej panie marcin bul wygląda na to że w końcu ktoś(wiadomo kto) zrobi z panem i wami- ta całą kliką ursusową z kierownictwa kadr etc.etc. porządek jak i w końcu zrobili z panskim poprzednikiem przelozeni, prawie sie udalo juz w sieprniu bylo o wlos tym razem juz wam sie nie upiecze :)
1
Stefan 2016-11-21 15:23:08
Nick, napisz coś więcej, proszę
dopytaj kolegów, którzy tam walczą jeszcze;)

co z planem Mobilisa - czy wystawia wszystkie brygady, czy są braki
jak samopoczucie Bóla w związku z 01 grudnia (czyli wejściem Arrivy)

pisz, pisz - to są ciekawe sprawy
1
fun&thomas 2016-11-21 23:21:07
Stefan
Lukaszek robi w krk Mpk jako kierowca
kierowca PKS 2016-11-22 14:38:46
My tu tylko gadu gadu o Mobilisie w Warszawie, a w PKS-ach, które kiedyś kupił dzieją się jeszcze gorsze sprawy. Zarząd próbuje obniżać wynagrodzenia kierowców do stawek ca 10 zł brutto za 1 godzinę jazdy i do ca 5 zł za tzw. postojowe.
Czyli jak taki człowiek dajmy na to z Mławy kursowo przyjedzie PKS-em do Warszawy (zajmuje mu to ca w dwie strony 5 godzin) i postoi na Zachodnim godzinę to za ten dzień zarobi brutto 55 PLN, na rękę około 48 PLN. Dwóch kursów dziennie do Wawy nie zrobi, najwyżej coś tam jeszcze wkoło komina - za ca 15 PLN na rękę. Razem 63 PLN dziennie, miesięcznie 1 400 wypłaty. Świetnie zmotywowany pracownik, bałbym się z takim jeździć PKS-ami.

W takim Mrągowie podobno stawki jeszcze bardziej pościnali (stawki znam).

A jak w PKS-ach ludzie mają urlopy to siłą są zaganiani do Warszawy na miejskie linie, które obsługuje Mobilis. Dla wielu takich pracowników to naprawdę szansa dorobienia kasy
1
Nick 2016-11-22 17:45:25
Prawda jest taka że były dwie osoby max trzy ostatnie charakterne ktore mogly tu cos zmienic, sierpniowe rozmowy pokazaly ze to nie są mrzonki a bul ktory juz sie pozbyl wtedy niewygodnych ostanich takich dla
siebie bo podsunal super pomysl z ukraina-nikt nic nie powie beda siedziec cicho robic a do tego na stawkach i numery jak w grodzisku sie da robic na nich, tak wiec bul sie przeliczyl juz wtedy bo oficjalnie juz zwolnieni(zwolniony) w tym przypadku wrocil do pracy, teraz sytuacja jak bumerang tyle ze syfilis po swojemu decydowal sie dzialac, oczywiscie za rozpaczliwym placzem bula i aprobata rozwiazujac (bezprawnie zupelnie)umowy z art 52kp, tylko że zrobili to odwrotnie jak powinni byli a numer z poczatku pazdziernika z tego co wiem sciagniecie z linii przez bula za pomoca nr chlopaczyny spowodowal lawine zdarzech o ktorej pustaki z ursusa nawet zdaje sie nie pomysleli, mniejsza juz o szczegoly chodzi o to ze 95% winy tego co sie stalo w tej firmie ponosi ten gosciu do spolki z ww łukaszkiem(mniejsza o szczegoly kto ma wiedziec ten wie) napisze jak to wszytko wyszlo lub jak sie rozwija
ps nie wiem co tam sie dzieje w srodku firmy juz dokladnie bo nie siedze info dostaje z 1szej reki pisalem juz kiedys skad i dlaczego, czy mnie pracuje tam czy nie, bankowo moge powiedziec ze arriva srednio na nich robi wrazenie z racji zabezpieczenia ukrainą, spadku brygad itp zaraz zejda stare 12 zupelnie takze tu sie w miare zabezpieczyli.
ps 2 dyrekcja (ursusowa)wiedziala o wszystkim bo byla informowana a po rozmowach w sierpniu tym bardziej zdawala sobie sprawe mimo tego poszli za glosem bula i teraz polecą razem z nim a nawet jak nie to gęsto sie trzeba będzie tlumaczyc za jełope po sądach bo wszystko jest na papierze na nich :)
1
Sebastian Wycieczkowiec 2016-11-23 21:44:32
~Nick - raczej nic im nie zrobią. Na te wszystkie przekręty i nieprawidłowości jakie są w Mobilisie - już dawno tej firmy powinno nie być. Maja zbyt dobre plecy... Za sam stan techniczny pojazdów - powinni mieć odebrane większość dowodów rejestracyjnych. Wszyscy o tym wiedzą, że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nikt z władz nic z tym nie robi. Wystarczyło by, ze ITD stanęła by rano pod bramą - połowa by nie wyjechała, a te co by wyjechały to warunkowo. Tam (jeszcze poza najnowszymi) nie ma pojazdu, który by nie miał kilku błędów...
Tak więc o nich bym się nie martwił, bo radę sobie dawalii dadzą w przyszłości... Niestety nie będzie normalności...
1
ZXC 2016-11-25 00:09:42
Można się tutaj dowiedzieć jaka jest stawka aktualnie na samozatrudnieniu w Krakowie ?
Olo 2016-11-26 21:10:32
Pewnie można, ale lepiej idź na cieica w jakimś markecie czy na parkingu.
Więcej zarobisz, odpowiedzialność żadna i status społeczny zdecydowanie wyższy.
1
Leoś 2016-11-27 23:45:58
A jak oni poradzą sobie z certyfikatami ztm i językiem polskim ?
1
Stefan 2016-11-28 07:53:57
Na stare kontrakty nie ma obowiązku posiadania certyfikatu: stare "dwunastki" i przegubowe Solarisy - póki co trochę tego jeździ. Pewnie bardziej rokujący z Ukrainy kiedyś certyfikaty uzyskają (jak ogarną sprawy wymagane przez ZTM i posiądą znajomość polskiego w odpowiednim stopniu).

1
Stefan 2016-11-28 10:52:29
No i pasażerowie linii 186 mieli niedawno wycieczkę po Warszawie;) na jednym z profili na fejsie pojawiła się informacja, że kierowca zjechał z trasy (i śmiało autostradą pojechał w kierunku Poznania) i dopiero po kilku kilometrach nawrócił i kierowany zapewne przez pasażerów odnalazł dalszą część trasy
podobno to przedstawiciel zaciągu wschodniego
5
Nick 2016-12-01 23:43:38
Grodzisk wygrywa potwierdzone info, co to znaczy dla syfu? cala ukraina + wiesniaki z hotelu aktualnie tyrajaca dla PKS reszte starych przetargow do konca bedzie okradana ile się tylko da a to dla syfilisu uzupelnienia kadrowe.
1
olo 2016-12-04 00:31:20
Jakim trzeba być desperatem, żeby pracować w tak gównianej firmie?
Jeżeli posiłkują się Banderowcami to znaczy, że polaczkowo to najgorszy sort. Sporadycznie zdarz mi się jeździć komunikacją miejską ale ogólnie rzecz biorąc kierowcy (nawet z MZA) są żenująco słabi technicznie.
Może jest to dostosowanie do trybu pracy, może to że takich chałturników nikt do turystyki nie weźmie.
Pamiętam dawne czasy.. w Rafku - nabór na kierowców - ogłoszenie "wyłącznie z praktyką 3 lata" i 1 na 7 się łapał na zasadzie "najbardziej rokujący" bo firma w sezonie na gwałt driverów potrzebowała.
Podsumowując: jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umiesz, nie znasz języka i boisz się wyjechać za miasto - idź do komunikacji. Tylko nie płacz, że zarabiasz mniej od ciecia.
2
Sebastian Wycieczkowiec 2016-12-05 16:16:19
~~OLO - w turystyce pracują ludzie, którzy nie mają domów i rodzin - bo jeśli nie ma Ciebie w domu przez kilka miesięcy roku, żonę obrabia Tobie sąsiad, a Ty dzieci widzisz tylko na święta - to jest praca ? to jest życie ?
Nie mów, że kierowcy w komunikacji miejskiej są słabi technicznie - bo uważam, że w mieście non stop kierowca musi być w pełni skoncentrowany - bo wielu kierowców osobówek jeździ tak jakby nie miała praw jazdy...
a to, że wielu kierowców z Ukrainy jest zatrudnionych jest proste - bo są tańsi i bo są - niestety dziś jest zapotrzebowanie większe na kierowców niż ich podaż na Naszym rynku - Polacy wolą pracować w mniej odpowiedzialnej pracy za większe pieniądze - jeśli firmy takie jak Mobilis nie podniosą stawek - to będą tam pracować tylko Ukraińcy.
Znam języki, nie boję się wyjechać za miasto - ale nie zamierzam pracować w turystyce - bo mam dom i lubię w nim codziennie przebywać, spotykać się ze znajomymi itd.
Ja lubiłem jeździć w Mobilis, bo grafik miałem dopasowany do mojego życia prywatnego (nigdzie więcej nie pracowałem) i pewnie bym do dziś pracował gdyby nie obniżyli stawek 1 marca br i nie zlikwidowali Utraty - MZA nie chce dostosować się do mnie...
3
Kiki 2016-12-07 10:20:58
Ciekaw jestem kiedy podniosą stawkę tym co na umowę o pracę na zlecenie mają 21 brutto. A na umowę 15. Gdzie tu sprawiedliwość?
1
Yopi 2016-12-08 11:53:55
Tylko strajk pomoże ,dwa dni wozy nie wyjada i będzie wyższa stawka niż w mza
Zostaw swoją opinię o Mobilis - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis