Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mobilis

Pracowałeś w firmie Mobilis i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2016-04-03 08:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję Ci bardzo @les. Trochę nie to podbudowało, chyba spróbuje a nóż widelec będę zadowolony i z zarobków i z umowy i ze zdrowia może ubezpieczenie dorzucą. Pozdrawiam A
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2016-04-08 12:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W kwietniu następuje scalenie firmy na terenie stolicy - z dwóch baz robi się jedna baza (konkretnie Utrata do likwidacji, wszystko idzie do Ursusa)
być może Mobilis będzie chciał zmienić obsługę linii, bo przecież nie będzie z Ursusa puszczać przejazdu technicznego 20 km w jedną stronę
zatem jesli szukasz tam pracy - lepiej mieszkaj blisko zajezdni, bo ta jest zlokalizowana na kompletnym zadupiu (10 minut pieszo od autobusów, które gdzieś do miasta dowiozą)
zdjecie uzytkownika
Oramus1 - 2016-04-11 01:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie aktualnie są stawki w Krakowie dla nowych kierowców ?
zdjecie uzytkownika
sara - 2016-04-11 18:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oramus1 - 2016-04-11 01:09:27]:
około 10 zl warszawie masz 12 zl super stawka.
zdjecie uzytkownika
Oramus1 - 2016-04-13 23:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi o umowę zlecenie ?
zdjecie uzytkownika
Oramus1 - 2016-04-14 14:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem że dają 15 zł brutto za postoje i 18 zł za czas jazdy.
Ale czy to prawda ?
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2016-04-17 20:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oramus1 - 2016-04-14 14:29:55]:
Na zleceniu w Wawie na rękę masz 12 zeta za godzinę spędzoną w autobusie, to jest 16 zeta brutto. Jeśli siedzisz na dyżurze, masz mniej. W Krakowie nie wiem, ale chyba lepiej nie mają
zdjecie uzytkownika
sdtfyhui - 2016-05-02 20:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zloty 1 - 2016-01-28 16:22:31]: Ja tam nie wiem czemu taki pesymizm w ludziach. Nie podoba się to wypad ! Praca bardzo dobra i godna polecenia każdemu. Rozwojowa, pełny socjal i wspaniałe wczasy w Mrzeżynie. Co do pensji jest dobra na 4+ zawsze śmiało te 500 można miesięcznie odłozyć. Polecam, a nie roby wypad !
Jak taka świetna ta praca, to chciałbym z toba pojechać jako pasażer. A zahamuj gwałtownie, albo rusz za szybko lub słuchaj radia za głośno, to zobaczysz co ja jako pasażer zrobię z tobą. A ty masz mieć mo*dę w kuble i słuchać moich bluzgów na ciebie, twoją rodzinę na twój styl jazdy i na wszystko na co będę miał ochotę. A ty milcz bo jesteś śmieciem bez żadnego prawa do obrony. To jest prawda o MZA a to czy ktoś nierób to nie ma nic wspólnego synku. Tak że zapraszam do pracy ludzi bez honoru z miękkim kręplem i masochistów.
zdjecie uzytkownika
plum - 2016-05-03 08:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sdyhui, słucham ? Powiedz mi od kiedy mobilis dba o jakiś socjal dla pracowników ? Podpowiedźcie proszę jak wygląda standardowe wynagrodzenie ?
zdjecie uzytkownika
mac - 2016-05-06 08:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiecie mi, czy tutaj można liczyć na jakieś benefity typu multisport? :)
zdjecie uzytkownika
Abcde - 2016-05-10 15:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektórzy to mają poczucie humoru, benefity im się marzą, jak popracujesz w tej firmie to będziesz się cieszył jak cała wypłatę uda się dostać, wypłata bez obrywek to już wielki sukces, celowo pomijam jej wielkość żeby nie dołowac świeżych pracowników
.
zdjecie uzytkownika
LORET 3459 - 2016-05-15 09:46:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie kontroluja pracy kierowcy więc ludzie pracuja na 2 etaty Mza i Mobilis
zdjecie uzytkownika
LORET 3459 - 2016-05-15 09:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lub zapitalaja w Mobilisie 24 h karty drogowe sĄ
zdjecie uzytkownika
kierowca13 - 2016-05-15 20:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12 zł na rękę za ciężką pracę!!! niedługo żydy same będą musiały usiąść za kierownicą, wychodzi na to, że zapłaciliśmy ze swojej pensji za kostkę wyłożoną na zajezdni w Ursusie - stąd obniżka pensji od marca!!! zarobki kierowcy w tej firmie są takie same jak sprzątaczki z Ukrainy, a odpowiedzialność jednak inna
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2016-05-17 15:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja to tak chciałbym, żeby ta firma splajtowała w Warszawie,żeby tak im obsad brakowało, życzę im tego z całego serca.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2016-05-18 15:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowca - 2016-05-17 15:31:52]:
Obsad im będzie brakować już za chwilę, jeśli już to nie nastąpiło... jak co roku połowa jedzie na wieś i ogarnia swoje,
a ciekawe co będzie, gdy dostaną 100 nowych wozów?
zdjecie uzytkownika
qwe - 2016-05-28 11:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile można zarobić na umowę zlecenie w Krakowie, jeżeli będę to traktował jako dodatkową pracę ? Składki zdrowotnej nie muszę mieć opłacanej.
zdjecie uzytkownika
Iglo - 2016-05-29 00:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10 PLN netto na godzinę, więc lepiej zatrudnij się dorywczo jako cieć na jakimś parkingu strzeżonym. Większa kasa i mniej obowiązków.
zdjecie uzytkownika
jack1 - 2016-05-29 09:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iglo - 2016-05-29 00:00:38]:
naucz sie liczyc
jak ci nie pasuje to zmien prace
zdjecie uzytkownika
qwe - 2016-05-29 09:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli brutto ile wychodzi?
zdjecie uzytkownika
gdzie te kontrole - 2016-05-31 09:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pks Grodzisk co obsługuje linie ZTM w Warszawie 1 kierowca na 2 zmianach po 6 dni w tygodniu 360 godzin za fajerą w miesjącu POlska to dziki kraj
zdjecie uzytkownika
iglo - 2016-06-01 23:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jack1 - 2016-05-29 09:22:53]:
Sorki ale nie jestem czarnuchem, żeby pracować w Syfilisie... więc nie mam czego zmieniać.
W turystyce tygodniówkę mam sporo większą niż ty zarobisz przez miesiąc na 2 etatach u Żydka.
zdjecie uzytkownika
litwin - 2016-06-02 14:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
18 netto to bym sie zastanowił czy wsiadac za fajere koledzy zastanowcie sie czy isc nastempnego dnia do robory za te marne wynagrodzenie , ja znam robote i mobilis dlatego nie pracuje dla nich, jeszcze raz zastanówcie sie zobaczcie ile lutków sie przewozi w autobusie za jednym razem i w ciagu 8godzin za 12zeta za godzine. To jest smiech koledzy ja proponuje tygodniowy strajk to by sie obudzili i zaczeli.myslec realnie
zdjecie uzytkownika
kier 1 - 2016-06-02 15:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystarczy aby każdy przez 1-3 mieś wyjeździł sam nominał godzin ,ani jednego dnia z wolnego a wtedy na pewno by nie wyjechali w 100% musieli by podnieść ,nie jest sztuką wyjeździć 250 godz i zarobić nie całe 3 tysie
zdjecie uzytkownika
Santino - 2016-06-02 19:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wystarczy ze rano każdy by przyszedł a nikt nie wyjechał, nikt i około 200 brygad wszystko co aktualnie mają staneło, za każda zgłoszona -brak obsady- zapłacą 5tys złoty, dwa dni tak i podwyzki i kasa na nie się znajduje i to na papierze.
zdjecie uzytkownika
litwin - 2016-06-02 22:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sa tacy co i tak benda pracowac bo nie maja za grosz godnosci dala siebie a tym bardziej dla swoich rodzin bo pracuja calymi tygodniami po 15 lub wiencej i nie maja czasu dla dzieci , oczym tu mowa 50to zasilaki 30%to pijaki 20% to emeryci. Policyjni i wojskowi którzy przychodza i wszystko psuja ,tak to wyglanda
zdjecie uzytkownika
jack1 - 2016-06-03 07:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [litwin - 2016-06-02 22:44:34]:
ty do ktorej grupy nalezysz
w turystyce tez pracuja calymi tygodniami i o tym nie wspomniales
zdjecie uzytkownika
Santino - 2016-06-03 16:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [litwin - 2016-06-02 22:44:34]:
zapomniales jeszcze wymienic wiesniakow z powykupowanych pksow ktorych to za przykladem grodziska(choc tutaj inaczej mimo wszystko to zrobili bo i sytuacja i wlasciciele obu firm inne ) sciagaja na zlecenie na max 3 miesiace, żeby bylo smieszniej dla tych co nie wiedza jaka to firma, to tym ''posilkom'' placa 22 zł i daja darmowe zakwaterowanie i talony na zywnosc podczas gdy ''swoim'' na etacie 14 zl brutto oczywiscie obie kwoty, % trodno powiedziec jak sie rozklada aktualnie ich udzial ale obstawiam ze będzie sie tylko zwiekszal z czasem, ciekawie to rozgrywa prezes na siłe ich tu sciagajac poprzez prezesow sobie podleglych z tych wykupionych pksow, albo zalatwia ludzi tyle i tyle albo zegna sie z robota, krótko :D i na zasadzie losowania na zakladzie zbiera wymagana ''ilosc'' driverow, tak sie tutaj sprawy zalatwia a gamonie typu jak przez Ciebie wymienieni emeryci to i daliby 7zl na godz i tez by przychodzili, jak by przyszlo co do czego nie wyjechalo by moze z10 osob na okolo 200 co wyjezdza a ai to maxymalna ilosc, niestety nie ma i nie będzie jednosci i pracodawca rekami prezesow i kierownikow wykorzustuje to z nawiazka..
zdjecie uzytkownika
litwin - 2016-06-06 06:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzymajcie sie, ja na to.nie moge patrzec jak glupki przechwalaj sie ile to godzin przerobil albo kierowniki i duspozytorzy jezdza z wolnego bo.tez maja lichom kase a i ci z nadroru tez ,jezdza jak.porombani ,ale mobilis takich.szuka
zdjecie uzytkownika
zykfryt - 2016-06-11 19:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tutaj jednak kasam moim zdaniem nie jest "licha", a jak uważasz że za mała tom teraz do pracy szukają przedstawicieli handlowych - zaterudnij się, dorabiaj sobie prowizjami - nawet samochód i telefon dają
zdjecie uzytkownika
Lep na muchi - 2016-06-13 01:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokąd nie zrozumiecie że tylko zrzeszając się w związki zawodowe możecie coś ugrać, dotąd będziecie robić za miche ryżu, w pojedynkę nic nie zrobicie, możecie jedynie się zwolnić, tylko i wyłącznie silny związek zawodowy może poprawić wasz los, wtedy możecie strajkowac, wtedy z wami będą rozmawiać, bez silnego związku zawodowego będziecie murzynami w swoim własnym kraju, żydek będzie was wyzyskiwal, pozbawial wszelkich praw, pozbawial was waszych oszczędności których nie macie bo jesteście wyzyskiwani, w normalnych bardziej cywilizowanych krajach jest to oczywiste, są silne związki zawodowe, ludzie zarabiają normalne pieniądze i jakoś firmy nie bankrutuja, u nas w kraju jest dziki zachód, takie firmy jak ta pojawiają się jak grzyby po deszczu, zobaczcie sobie co działo się ostatnio we Francji, tam jak strajkują to wszystko staje, autobusy, pociągi samoloty, a nam się wmawia że związki zawodowe niszczą firmy i najlepiej to zakazać działalności całkowicie, niedługo chińczycy będą od nas lepiej zarabiać. Pozdrawiam wszystkich myślących.
zdjecie uzytkownika
ironia - 2016-06-13 08:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lep na muchi - 2016-06-13 01:24:44]:
przecież w mobilisie są związki, 'silne' związki mp emeryci tutejsi je sobie bardzo chwalą i jak napisal 'zykfryt' jego zdaniem kasa nie jest ''licha'' przychodz chcetnie do roboty nie miej w miesiacu ani razu dwa dni pod rzad wolne, plus jedna sobote tylko wolna i te 3200 wezmiesz, jest to maxymalna kwota i to w przypdaku nie zabrania zwyklej premii i jesli spelnisz te warunki, nie bedziesz mial kolizji ani zwolnien to laskawie moze ci dadza 400 brutto premii aktywnego kierowcy mozna za ta kwote w Pl życ utrzymac siebie i rodzine jak zona jeszcze pracuje to juz wogole luzik, w mniejszych miastach w tym kraju 1500zarabiaja i jakos zyja wiec ty nie jest tak najgorzej ba wszystko jest w jak najlepszym porzadku :)
zdjecie uzytkownika
ypoal - 2016-06-13 11:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Elektronik autobusowy - Warszawa Ursus jest u nich potrzebny i sporo jest obiwiązków, bo np. naprawa, przegląd systemów elektroniki autobusowej poprzez montaż i demontaż części zamiennych/zespołów systemu informacji pasażerskiej, kasowników, biletomatów oraz systemu zliczania pasażerów i monitoringu.
zdjecie uzytkownika
Hgt - 2016-06-13 18:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wcale śmieszne nie jest, młodzi mają przerabane w tym kraju, utrzymać rodzinę za taką kasę to naprawdę wyczyn, emeryci się cieszą bo robota jest im się opłaca przyjść nawet za 6 zeta, dla rozrywki chociaż, w domu nie siedzą baba nie truje.
zdjecie uzytkownika
kier - 2016-06-14 07:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wyżej pisze że bierze 3200zł al przy ilu godzinach w miesiącu co najmniej 250-60 godz znam tam ludzi co mają grafiki porobione po 10-11 godz dziennie przez cały miesiąc
zdjecie uzytkownika
kierman - 2016-06-14 12:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Santino - 2016-06-03 16:07:12]:
Santiono - zatrudnianie ludzi z PKS-ów w Wawie bolało i boli najbardziej, bo dostają naprawdę zayebiste warunki w porównaniu do tłuszczy z Syfilisu
a dodatkowo osoby te dostają w swoich rodzinnych PKS-ach jakieś rozłąkowe, podobno 30 PLN dziennie, co powoduje, że w przeliczeniu na godzinę (średnio 10 godzin dziennie) jest to 3 PLN brutto extra

niech Załuska sam wsiada za kierownicę i wespół z Łukaszkiem ogarniają brygady;)
zdjecie uzytkownika
kierman - 2016-06-14 12:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A poza tym - jak Mobilis traktuje swoich kierowców widać na podstawie ich dostępu do pomieszczeń socjalnych na krańcach ekspediowanych przez MZA - nie podpisali umowy na korzystanie z tych pomieszczeń, woleli postawić toy toy`e, które w większości przypadków śmierdzą na kilometr (to głównie wina kierowców, którzy nie zamykają ich na kłódki)

Jeśli pracujesz zimą, to ciepłe pomieszczenie, gdzie możesz zjeść posiłek i przygotować sobie gorący napój jest na wagę złota, latem również masz ochotę umyć brudne ręce przed konsumpcją...

a tak - pracujesz w budzie, jesz w budzie i jesteś jak pies...
zdjecie uzytkownika
japel - 2016-06-15 16:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy starjk jest jedynym wyjsciem z tej sytuacji ? Wiem, ze teraz strajki są na topie :) ile jetsescie w stanie wyciagnac miesiecznie z nadgodzinami? ile to godzin łącznie? jako kierowca
zdjecie uzytkownika
Nkwd - 2016-06-17 23:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zapomnijcie upomniec się o kasę za nadgodziny to są setki, nie robcie po godzinach za frajer każdy sąd wam przyzna rację, jak macie smieciowki czyli umowy zlecenia kierujcie sprawy o ustalenie stosunku pracy, jako dowód w sprawie wystarcza grafiki, ewentualnie zdjęcia kart drogowych, możecie fotografować karty drogowe, może się przydać, to niepodwazalny dowód, sąd wówczas ustali właściwy stosunek pracy czyli umowę o pracę, dojdzie kasa za nadgodziny i za urlopy za pracę w godzinach nocnych to wszystko wam się należy a tego nie dostajecie,nie dajcie się dymac zydkowi.
zdjecie uzytkownika
zoya - 2016-06-18 08:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a taki kierowca miejski to jaką ma umową? oby o pracę
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2016-06-21 22:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowę ma jaką chcę. I do tego 11 zł na godzinę. To się liczy.
Trzeba być desperatem albo totalnym nieudacznikiem, żeby robić za czarnucha w takim Syfilisie.
Oczywiście wiele brygad nie ma kim obsadzić, Żydki płacą kary ale stawki obniżają zamiast podnosić. Chyba jedynym wytłumaczeniem zaistniałej sytuacji jest obecność męża HGW w zarządzie tego Syfu.
Z drugiej strony jak widać - czarnuchów jeszcze trochę jest więc sprawa jest prosta - nie płakać tylko do spania bo jutro czeka was 1 zmiana na nowoczesnych i zadbanych autobusach w firmie która umie przywiązać do siebie pracownika... czy może uwiązać :):):) desperata.
zdjecie uzytkownika
Cody - 2016-06-21 23:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
11 złotych na godzinę to jest ciut mało, ale też zależy co się robi, bo widze że i mechanicy i elektrycy i kierowcy, wiec kupa roboty do wyboru jest..
zdjecie uzytkownika
3 - 2016-06-22 13:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale pewnie z biegiem czasu wyciągniesz więcej, ja idę do was na kierowce autobusu i 3000 do 4000 PLN wyciągnę
zdjecie uzytkownika
Edek - 2016-06-22 14:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba na dwa miesiące te trzy cztery tysiaki to może jak się uda wyciagniesz
zdjecie uzytkownika
maniek - 2016-06-22 14:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to jak dla mnie bardzo dobra kasa, ale wydaje mi się, że jednak można tu i wiecej zarobić, bo wszystko to kwestia premii tylko no i np. jest oferta jako Elektronik autobusowy - Warszawa Ursus całkiem niezła.
zdjecie uzytkownika
Olo - 2016-06-24 23:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ZOO szukają ludzi do karmienia zwierząt. Praca lekka i zdrowsza. Płaca lepsza.
Zapomnijcie o tym syfie... no chyba, że utożsamiacie się z czarnuchami tyrającymi na swojego Pana.
Niech Żydek płaci kary za każdą brygadę. Zobaczymy jak długo centrala w Izraelu będzie utrzymywać nieudaczników z polskiej filii.
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-06-25 10:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@początkowo mi się pomyliło z elektrykiem bo też szukają:) na tym sdtanowisku co mówisz to jednak Uukończona szkoła zawodowa lub technikum elektroniczne lub elektryczne jest wymaganiem co wiadomo że dla wielu osób będzie za wysoką poprzeczką moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
No name - 2016-06-27 07:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na zlecenie podnieśli 18brutto aktualna stawka.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne to ordynarne Bezplatne szkolenia wstepne BHP, stanowiskowe itp. przez 3 dni!:( a pozniej NAWET 6 dni bezplatnej prakryki/pracy na autobusie.
Bandytyzm!!!
Pytania: Czy obecnie kierowca musi posiadac do kontroli swiadectwo kwalifikacji, oraz ile wczesniej ma sie stawic do pracy:)))
zdjecie uzytkownika
rew - 2016-06-27 10:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Krakowie czy Warszawie ?
zdjecie uzytkownika
kabanos - 2016-06-27 12:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to na wszystkich stanowiskach podnieśli czy tylko na niektórych wybranych? bo ja się wybieram do was na machanika autobusowego skoro jest rekrutacja w stolicy

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Mobilis!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert