Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mobilis

Pracowałeś w firmie Mobilis i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bączek - 2014-04-23 01:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A kto Ci te 3000 obiecał i na jakiej podstawie? Nie od dzisiaj wiadomo, że w Mobilisie są fatalne warunki...
zdjecie uzytkownika
popek - 2014-04-23 11:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) ,trzeba jakoś sezon urlopowy przetrwać,zacznie się to samo co w poprzednich latach,nabory kiermanow do pierwszej wypłaty,co roku to samo,znam z syfa sporo chłopaków którzy są wporzadku ale znam też kapusiow,trzeba uważać z kim się gada,dla swierzakow powiem tylko jedno,nie bądźcie głupi,nie zgadzacie się na jazdę z grafiku,bo będziecie jeździć najgorszym(usunięte przez administratora) w firmie,chcecie zdobyć doświadczenie jezdzijcie wyłącznie z wolnego inaczej was wykorzystają,ja tak robiłem i polecam tą metodę.
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-04-23 16:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popek, a co to znaczy z wolnego?
zdjecie uzytkownika
Bale - 2014-04-24 00:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że odpowiednia osoba posmarowałaby w odpowiednim miejscu odpowiednią kwotą i byłoby wszystko cacy...
zdjecie uzytkownika
vzxvzxvczxcvzx - 2014-05-04 22:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy umowa zlecenie dzwonisz kiedy masz ochote przyisc do roboty( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
dddddd - 2014-06-26 22:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli macie jakieś problemy finansowe (brak prawidłowej zapłaty za pracę) lub inne z Pracodawcą, to nie bójcie się zwrócić się z tym problemem do Sądu Pracy !!!
Sąd przyjmuje sprawy za fakty łamania Prawa Pracy do trzech lat wstecz !!! Tak więc nawet po "odejściu" z pracy można spokojnie wywalczyć niewypłacone pieniądze lub żądać odszkodowania za np. nieuzasadnione zwolnienie z pracy !
zdjecie uzytkownika
Bąk - 2014-06-27 09:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dotyczy każdej umowy, nawet tych cywilno-prawnych? Pomysł dobry, tylko obawiam się, że niektórzy już mogą nie mieć sił na walkę ...
zdjecie uzytkownika
Super - 2014-07-10 23:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są bardzo uprzejmi, miło się podróżuje tą linią. Panuje miła atmosfera, ogólnie jest bardzo fajnie. (Kurs Zakopane-Warszawa)
zdjecie uzytkownika
WT - 2014-07-11 09:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo kierowcy są super, tylko mają to nieszczęście, żeby pracować z takimi przełożonymi, którzy nie potrafią docenić wkładu w pracę.
zdjecie uzytkownika
Michał Z - 2014-07-22 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wam się wełbach poprzewracało ? Cena biletu Ostrołęka Gdańsk 65zł za osobę ?
Rok temu płaciłem 45zł 2 lata temu 39zł. No bez jaj ludzie? Wy chcecie zachęcać do siebie? Bo ja na pewno nie z korzystam taniej wyjdzie mi samochodem jechać. Wiem ze to nie odpowiednie miejsce, ale nie znalazłem gdzie mógłbym to napisać.
zdjecie uzytkownika
bora - 2014-07-26 19:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Mobilis w Krakowie przyjmuje kierowców autobusów?
Ile daje na godzinę, jaka to umowa?
Czy ruszy w Krakowie od 1 sierpnia?
zdjecie uzytkownika
byly kierowca tych tras - 2014-08-05 16:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepsze sa autobusy na trasie Warszawa Wroclaw Piotrkow Tryb.--AUTOSAN H10 a trasa ma 730km.Piotrkow Tryb Warszawa Piotrkow Tryb -- AUTOSAN 9-tka 300km a Piotrkow Tryb Wroclaw Piotrkow Tryb MERCEDES O404 20-letni trasa 450km tylko kierowcy sa bardzo mili i im WSPOLCZUJE
zdjecie uzytkownika
wiem - 2014-08-11 12:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bora - 2014-07-26 19:46:57]:
umowa o pracę 13,60/godz + 10% premii którą można łatwo stracić.
umowa cywilnoprawna 21,00/godz
Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?
zdjecie uzytkownika
kalkulator - 2014-08-15 10:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wiem - 2014-08-11 12:09:49]:
A więc tak:
- zakładamy, że przepracowałeś 200 godzin w miesiącu:
Twoje wynagrodzenie wynosi: 13,60 x 200 = 2720 zł (brutto)
- zakładamy, że otrzymujesz 10% premii: 2720 + (0,1 x 2720) = 2992 zł (brutto)
Z tej kwoty brutto masz potrącane co miesiac:
1. Ubezpieczenie emerytalne: 292.02 zł
2. Ubezpieczenie rentowe: 44.88 zł
3. Ubezpieczenie chorobowe: 73.30 zł
4. Ubezpieczenie zdrowotne: 232,36 zł.
Po potrąceniach pozostaje ci podstawa opodatkowania, czyli w tym przypadku 2471 zł. Z tej kwoty zostanie odprowadzona do urzędu skarbowego zaliczka w wysokości 198 zł, tak więc na rękę otrzymujesz:

za teoretyczne 200 godzin pracy (niezgodne z przepisami!) - 2151,44 zł

I jeszcze kilka niespodzianek, czyli tzw. "gwiazdki" w umowie:
- powyższa stawka liczona jest za czas pracy (co u nich oznacza - czas jazdy, więc postoje, przestoje itp. są interpretowane jako czas dyżuru a nie czas pracy i stawka za dyżur jest znacznie niższa i bez premii).
Dlatego nie zdziw się, jak po przepracowanych 200 godzinach okaże się przy wypłacie, że twój czas jazdy to jedyne 100 godzin a reszta to był dyżur. Więc 1800 na rękę to już naprawdę dobry wynik.

A paniusia z biura ciągle mydli oczy że 3000 na rękę to bez problemu...
Chyba do szkoły miała pod górkę.
zdjecie uzytkownika
kkkkmmjmm - 2014-08-20 22:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie przepisy tam kierowcy z mza przepisywanie kart po 300 godzin to real a itd i pip spi
zdjecie uzytkownika
Bąk - 2014-08-21 01:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę to nie ma realnych wyników finansowych w Mobilisie, żeby od razu u nich pracować. Co prawda dają normalne umowy więc chociażby to powinno być pewną formą motywacji. Ale takie pieniądze w tak odpowiedzialnej pracy to jest nie do pomyślenia. Konkurencja na przewozach na dalekich trasach jest dosyć mocna - Polski Bus, dlatego Mobilis aby nie zmarnować swojego dorobku powinien pomyśleć o nowej, dobrej i atrakcyjnej ofercie dla klientów i o możliwości docenienia swoich kierowców - na pewno takie zachowanie dodałoby skrzydeł.
zdjecie uzytkownika
znak - 2014-08-28 20:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego że nie płaci się dobremu pracownikowi to Ci odchodzą , teraz podniesiono o 3 zł na zlecenia ... a starszym figa ...młodzi przychodzą na 1- 2 miesiące papier jest i w nogi .nawet te 3 zł ich nie zatrzyma .
zdjecie uzytkownika
jest nie-ok - 2014-08-29 18:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Krakowie panika. Powakacyjne rozkłady jazdy a zatem większa ilość wyjazdów od 1 września a oni dalej nie mają kierowców. Dają już podwyżki żeby tylko złapać kierowców. Kierowcy z Krakowa,tak trzymać! - nie dajcie się dymać! Na zaniżonych kontraktach niech sam zarząd pracuje w wolontariacie za kółkiem - już teraz całe biuro z zajezdni w Budostalu widać na liniach :) - świetnie, zawijać się wyzyskiwacze!
zdjecie uzytkownika
Frustrat - 2014-08-30 04:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jest nie-ok - 2014-08-29 18:20:59]:
Brawo kierowcy Krakowa. Pokażcie cwaniakom z nierządu "Syfilisa", że macie honor. Żeby jeszcze ci w Warszawie mieli jaja i kręgosłup.
zdjecie uzytkownika
blondynka - 2014-09-01 13:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wiem cos na temat pracy w mobilisie oczywiście z kasa roznie bywa ale na max to jest 2200 lub 2.300 kierwocow tylko mi szkoda bo oczy trzeba mieć w .... i za takie zapier... powinno być troszkę więcej ale jeszcze troszkę i nikt tam nie pojdzie
zdjecie uzytkownika
blondynka26 - 2014-09-01 13:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blondynka - 2014-09-01 13:17:25]:
Praca pracą tak ale jak ma ktoś wyzyc za te pieniądze na miesiąc a opłaty każdy ma i dojazd do pracy trzeba tez liczyc jeżeli chodzi o krakow to jakies 500 zl a wyplaty jest 2200 także to jest porazka ale taki jest nasz kraj niestety ludzie będą z głodu umierać....bo nie będzie ich stać na chleb
zdjecie uzytkownika
rowerzysta - 2014-09-02 10:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja rowerem będę dojeżdżał, da się? Da! ;)
zdjecie uzytkownika
? - 2014-09-02 17:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [rowerzysta - 2014-09-02 10:57:03]:
Możesz nawet kuniem jechać jak cie rajcuje
zdjecie uzytkownika
nie do śmiechu - 2014-09-02 22:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 wrzesień w Krakowie: Mobilis na kolanach. Zabrakło kierowców i autobusów. Ściągają autobusy testowe z Polski żeby tylko czymś wyjechać bo brakuje przegubów. a nawet jakby były to znowu nie ma kto nimi jechać i tak w kółko. Po zmianie kierownictwa taki bajzel że już nie wiadomo kto i za co jest odpowiedzialny. Nie wiadomo które autobusy są sprawne i czy wogóle są. Na linie z autami przegubowymi wyjeżdżaja krótkie, na te krótkie przegubowce. Wyświetlacze nie zaprogramowane - deska za szybę z numerem namalowanym pisakiem (bo nawet nie ma jak wydrukować kartki z numerem linii). Ten techniczny z zajezdni w budostalu to utracił już orientacje i sprawia wrażenie jakby nie wiedział z czego żyje, planistka potrafi wystawić cie na kilka robót w ciągu dnia zanim sie połapią dyspozytorzy to znowu kilka linii nie obstawione, potem goraczkowe wydzwanianie czy możesz przyjść bo nie ma kierowców. Jak to wreszcie pizdnie, to rozniesie się echem już chyba nie tylko po całej polsce ale i europie.
zdjecie uzytkownika
frustrat - 2014-09-03 07:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie do śmiechu - 2014-09-02 22:55:46]:
Trudno się dziwić, jeśli firma sterują nieudacznicy, którzy tylko myślą o oszczędnościach. Na wszystkim. Na oponach, paliwie, płynach eksploatacyjnych, częściach. A najważniejsze chcą oszczędzać na ludziach. Cały świat włącznie z firmą matka w Izraelu będzie się z nich śmiał. Orwell się kłania. I zasada PETERA. W tym "...ilisie" już chyba wszyscy u "steru" osiągnęli swój poziom niekompetencji!!!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x