brak logo

Mobilis

Warszawa

Opinie o Mobilis

ironia 2016-06-13 08:00:13
przecież w mobilisie są związki, 'silne' związki mp emeryci tutejsi je sobie bardzo chwalą i jak napisal 'zykfryt' jego zdaniem kasa nie jest ''licha'' przychodz chcetnie do roboty nie miej w miesiacu ani razu dwa dni pod rzad wolne, plus jedna sobote tylko wolna i te 3200 wezmiesz, jest to maxymalna kwota i to w przypdaku nie zabrania zwyklej premii i jesli spelnisz te warunki, nie bedziesz mial kolizji ani zwolnien to laskawie moze ci dadza 400 brutto premii aktywnego kierowcy mozna za ta kwote w Pl życ utrzymac siebie i rodzine jak zona jeszcze pracuje to juz wogole luzik, w mniejszych miastach w tym kraju 1500zarabiaja i jakos zyja wiec ty nie jest tak najgorzej ba wszystko jest w jak najlepszym porzadku :)
ypoal 2016-06-13 11:15:39
Elektronik autobusowy - Warszawa Ursus jest u nich potrzebny i sporo jest obiwiązków, bo np. naprawa, przegląd systemów elektroniki autobusowej poprzez montaż i demontaż części zamiennych/zespołów systemu informacji pasażerskiej, kasowników, biletomatów oraz systemu zliczania pasażerów i monitoringu.
Hgt 2016-06-13 18:32:48
To wcale śmieszne nie jest, młodzi mają przerabane w tym kraju, utrzymać rodzinę za taką kasę to naprawdę wyczyn, emeryci się cieszą bo robota jest im się opłaca przyjść nawet za 6 zeta, dla rozrywki chociaż, w domu nie siedzą baba nie truje.
1
kier 2016-06-14 07:31:39
Ktoś wyżej pisze że bierze 3200zł al przy ilu godzinach w miesiącu co najmniej 250-60 godz znam tam ludzi co mają grafiki porobione po 10-11 godz dziennie przez cały miesiąc
kierman 2016-06-14 12:27:14
Santiono - zatrudnianie ludzi z PKS-ów w Wawie bolało i boli najbardziej, bo dostają naprawdę zayebiste warunki w porównaniu do tłuszczy z Syfilisu
a dodatkowo osoby te dostają w swoich rodzinnych PKS-ach jakieś rozłąkowe, podobno 30 PLN dziennie, co powoduje, że w przeliczeniu na godzinę (średnio 10 godzin dziennie) jest to 3 PLN brutto extra

niech Załuska sam wsiada za kierownicę i wespół z Łukaszkiem ogarniają brygady;)
3
kierman 2016-06-14 12:36:11
A poza tym - jak Mobilis traktuje swoich kierowców widać na podstawie ich dostępu do pomieszczeń socjalnych na krańcach ekspediowanych przez MZA - nie podpisali umowy na korzystanie z tych pomieszczeń, woleli postawić toy toy`e, które w większości przypadków śmierdzą na kilometr (to głównie wina kierowców, którzy nie zamykają ich na kłódki)

Jeśli pracujesz zimą, to ciepłe pomieszczenie, gdzie możesz zjeść posiłek i przygotować sobie gorący napój jest na wagę złota, latem również masz ochotę umyć brudne ręce przed konsumpcją...

a tak - pracujesz w budzie, jesz w budzie i jesteś jak pies...
3
japel 2016-06-15 16:34:34
a czy starjk jest jedynym wyjsciem z tej sytuacji ? Wiem, ze teraz strajki są na topie :) ile jetsescie w stanie wyciagnac miesiecznie z nadgodzinami? ile to godzin łącznie? jako kierowca
Nkwd 2016-06-17 23:39:43
Nie zapomnijcie upomniec się o kasę za nadgodziny to są setki, nie robcie po godzinach za frajer każdy sąd wam przyzna rację, jak macie smieciowki czyli umowy zlecenia kierujcie sprawy o ustalenie stosunku pracy, jako dowód w sprawie wystarcza grafiki, ewentualnie zdjęcia kart drogowych, możecie fotografować karty drogowe, może się przydać, to niepodwazalny dowód, sąd wówczas ustali właściwy stosunek pracy czyli umowę o pracę, dojdzie kasa za nadgodziny i za urlopy za pracę w godzinach nocnych to wszystko wam się należy a tego nie dostajecie,nie dajcie się dymac zydkowi.
2
zoya 2016-06-18 08:23:21
a taki kierowca miejski to jaką ma umową? oby o pracę
Lolek 2016-06-21 22:53:12
Umowę ma jaką chcę. I do tego 11 zł na godzinę. To się liczy.
Trzeba być desperatem albo totalnym nieudacznikiem, żeby robić za czarnucha w takim Syfilisie.
Oczywiście wiele brygad nie ma kim obsadzić, Żydki płacą kary ale stawki obniżają zamiast podnosić. Chyba jedynym wytłumaczeniem zaistniałej sytuacji jest obecność męża HGW w zarządzie tego Syfu.
Z drugiej strony jak widać - czarnuchów jeszcze trochę jest więc sprawa jest prosta - nie płakać tylko do spania bo jutro czeka was 1 zmiana na nowoczesnych i zadbanych autobusach w firmie która umie przywiązać do siebie pracownika... czy może uwiązać :):):) desperata.
Cody 2016-06-21 23:12:35
11 złotych na godzinę to jest ciut mało, ale też zależy co się robi, bo widze że i mechanicy i elektrycy i kierowcy, wiec kupa roboty do wyboru jest..
3 2016-06-22 13:23:19
ale pewnie z biegiem czasu wyciągniesz więcej, ja idę do was na kierowce autobusu i 3000 do 4000 PLN wyciągnę
Edek 2016-06-22 14:51:39
Chyba na dwa miesiące te trzy cztery tysiaki to może jak się uda wyciagniesz
2
maniek 2016-06-22 14:54:35
no to jak dla mnie bardzo dobra kasa, ale wydaje mi się, że jednak można tu i wiecej zarobić, bo wszystko to kwestia premii tylko no i np. jest oferta jako Elektronik autobusowy - Warszawa Ursus całkiem niezła.
Olo 2016-06-24 23:59:57
W ZOO szukają ludzi do karmienia zwierząt. Praca lekka i zdrowsza. Płaca lepsza.
Zapomnijcie o tym syfie... no chyba, że utożsamiacie się z czarnuchami tyrającymi na swojego Pana.
Niech Żydek płaci kary za każdą brygadę. Zobaczymy jak długo centrala w Izraelu będzie utrzymywać nieudaczników z polskiej filii.
lulu 2016-06-25 10:48:47
@początkowo mi się pomyliło z elektrykiem bo też szukają:) na tym sdtanowisku co mówisz to jednak Uukończona szkoła zawodowa lub technikum elektroniczne lub elektryczne jest wymaganiem co wiadomo że dla wielu osób będzie za wysoką poprzeczką moim zdaniem
No name 2016-06-27 07:26:21
Na zlecenie podnieśli 18brutto aktualna stawka.
rew 2016-06-27 10:09:36
W Krakowie czy Warszawie ?
kabanos 2016-06-27 12:03:19
a to na wszystkich stanowiskach podnieśli czy tylko na niektórych wybranych? bo ja się wybieram do was na machanika autobusowego skoro jest rekrutacja w stolicy
xcv 2016-06-29 22:02:17
Czy jako osoba karana masz szansę na zatrudnienie w Mobilisie ?
NESTOR 2016-06-30 16:39:28
koledzy nie dajcie się robić w przysłowiowe ''bambuko'' szukacie pracy w zawodzie to wszędzie tylko nie tam, niech sie martwia kogo na linie wsadzic finalnie sami będą musieli za fajere wsiadac a i to nie wystarczy, jedyny sposob na tą ''firmę''(filię) żeby zaczela i godnie placic(jest to jak najbardziej realne) i szanować pracownika, ale WLASCICIEL W Izraelu musi wywalic tą ekipe ktora teraz rozwala ten twor od srodka(niektorzy juz pare lat inni dluzej jeszcze inni krocej znowu jeszcze inni ''w cieniu'' aktualnie) ale by tak sie stalo nie moze byc zadowolony z wynikow finansowych a to wlasnie będzie w przypadku braku obsad, kary kary i jeszcze raz kary = mniejsze wplywy do wlascicieli i szybciutko poleca głowy w Polskiej filii, zwiekszy sie stawka i stosunek do kierowców !!!
2
minus1 2016-06-30 18:55:57
Co z tą stawką?
Franek278 2016-06-30 20:33:15
Jaki szacunek???? nawiaza sobie kierowcow z wykupionych pksów i zrobia robote za pol darmo wiazac ludzi jak burakow!!!!!!! Wlasciciel nikogo nie wymieni bo mu pasuja pieniadze które ma z naszych glodowych pensji. Bedziesz sie stawial albo zwracal uwage co moze byc lepiej to cie wywala, popytajcie starych szoferow na petli z piaseczno czy znaja dyrektora batora, to zobaczysz w jakim gownie pracujesz.oddzial zbankrutuwal i odrazu prokurator tam byl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autobusy za bezcen sie rozeszly potem ludzie tracili prace bo kasy nie bylo.. Wszystko jest w dokumentach i niezginie. https://www.nik.gov.pl/kontrole/wyniki-kontroli-nik/pobierz,kgp~p_10_043_201005200944411274341481~id4~01,typ,kj.pdf Strana 12. Chcesz sie rozwijac i zarabiac to zmien prace!,! Odeszlem po obnizkach i zauje ze tak pozno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak odwjdziesz to jeszcze czekaj ile ci z ostatniej pensji zabiora na pozeganie!!!!!!!!! Syf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziemieszek 2016-07-01 22:35:16
Bogdan Bator zeznał, że nie pamięta czy był organizowany przetarg na sprzedaż 43 autobusów, nie wiedział w jaki sposób wybierani byli nabywcy autobusów. W trakcie kontroli NIK zostało skierowane przez Pana Dyrektora zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej w Piasecznie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez Bogdana Batora........ Ta firma upadła dawno temu, po sprzedaży, to nie tylko ta sprawa.Nie ma tych ludzi i cieszenia się razem, wszyscy w MZA albo zagranicą. Jestem ciekawa,czy ktoświe jak skonczyła się rozprawa,z wyrokiem?
Grr 2016-07-04 17:30:17
LO matko a co ma Kaliningrad do mobilisu, chyba Ci się fora pokickaly, co do mobilisu to pracowałem tam kiedyś , ogólnie szkoda czasu , jak mi kasa wpłynęła na konto to zadzwoniłem i się spytałem czy to co mi wpłynęło na konto to pierwsza rata bo uwierzyć nie mogłem własnym oczom, potem pojechałem sprawę wyjaśnić osobiście, to kierownik co tam siedział wezwał policję bo się przestraszył że za chwilę wpierdol dostanie i uciekł do kanału, policjanci przyjechali więc poprosiłem jednego żeby pożyczył mi pały na chwilę zaraz mu oddam, ale odmówił i powiedział że takie coś to nie przy świadkach, oczywiście moja praca w mobilisie dobiegła końca, ale kierownik słyszałem że się zmienił.
1
kierman 2016-07-05 16:31:24
Pamiętamy w Syfilisie Ciebie i opowiadamy sobie jako żart (gdy wspomniałeś o pierwszej racie - wiadomo, że to Ty).
Jesli nie umiesz czytać umowy i liczyć to nic dziwnego, ze spodziewałeś się kokosów...

kazdy wie, ze u prywaciarza jest chuynia, a u żydowskiego jeszcze większa chuynia, a u zydowskiego z polskim szefostwem to już ogólna kaszana, ale nie należy wierzyć ładnym słówkom, tylko czytac umowy i liczyć godziny
Drivers 2016-07-06 20:23:06
Jako karana to masz szanse tylko na dyrektora i kierownika,z kierowca bedzie cieżko, chyba,z że na czyjeś papiery buhaha buhahaa pozdrawia ppks piaseczno
szofer 2016-07-06 20:40:39
Ja słyszałem że przyjmują każdego, chyba że się coś zmieniło ?
Nick 2016-07-09 10:54:29
120 kierowców którzy uzyskali certyfikat ZTM na umowę o pracę(25 dni pracy(3weekendy w miesiacu), bez kolizji, zwolnień, nż, bez zabranej premii itd itp = około 3250pln aktualnie !!! ) mieli mieć z chwilą rozpoczęcia nowych umów (9.08) udało się a resztę z łapanki za te 18zł brutto uzupelnią - z pks wykupionych, emerytami, zasilakami no i swoimi i jakoś pojadą na te coś koło 250 autobusów już za 4 tygodnie.
Olek 2016-07-10 21:33:25
Przyjmują ale nie każdego.
Jak przyjdziesz na szkolenie nietrzeźwy, nie masz jeszcze prawka albo kwalifikacji itd. to szanse maleją chociaż zawsze się można dogadać.
Niekaralność też nie jest problemem.
Generalnie każdy desperat chcący robić za Czarnucha jest mile widziany.
jack1 2016-07-10 22:15:48
a czarnuchem jestes
Nowy 2016-07-11 01:30:58
Tak se czytam te opinie i nie wierzę, 25 dni pracy??? 3 weekendy pracujące??? wy tak na poważnie czy na żarty???? Co to jest ten mobilis [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przecież to nawet zgodne z prawem nie jest, chyba są jakieś ograniczenia co do godzin pracy kierowcow, a czy to prawda że nie płacą za nadgodziny???
Nick 2016-07-11 17:51:08
temat dotyczy opinii o pracodawcy, dałem przykład ile aktualnie mozna tam zarobić, tak, jest to zgodne z prawem, z czasem pracy kierowców itp itakdalej bo jest grafik(kazdy może sobie zobaczyc grafiki leżą na dyspozytorni zazwyczaj 28-29 każdego miesiaca wiec nie są to przykłady z nikąd a i znam samcych kierowców), to nie pks :D pod tym kątem jest to tu ogarnięte(choć też nie wzorowo)
a więc przychodzac z wolnego i to co jako nominał z grafiku tyle jesteś w stanie AKTUALNIE tam zarobić, o ile nie zabiora premii i teraz dawali maj/czerwiec 400brutto/miesiac premii 'aktywnego kierowcy'' dodatek 1zł brutto za certyfikat i kto jeszcze ich tam wie co dają, raz dają pieć zabierają i tak w kółko, od samego początku, od 1 przetargu..celowe działanie ale o tym innym razem.
NAJNOWSZE INFO
w przeddzien rozpoczecia realizacji 2 duzych umów z ZTM recepta na brak obsady mają byc (tu chyba ''wzorem'' jednej z wiadomych firm) kierowcy zza wschodniej granicy !
Jack 2016-07-11 22:07:01
Aktualnie, jeżeli przepracujesz 200 godzin miesięcznie to zarobisz duuuużo mniej niż przez 7 dni na grupie w turystyce.
Taka jest prawda. Oczywiście w Syfilisie nie trzeba znać języka (nawet polskiego), przepisów, topografii Europy itd.
rakus 2016-07-11 23:59:05
Jaka jest stawka na umowę zlecenie i samozatrudnienie aktualnie w Krakowie ?
Stefan 2016-07-12 20:39:04
Hm, czyli zacznie się to, co w Grodzisku jest teraz i Mobilis na tym popłynie... szkoda, bo trochę osób z dawnej Utraty było w porządku, dawali z siebie wszystko i starali sie, aby ten cyrk jakoś się kręcił...

zamiast kierowcom podnieść stawkę na jakiś rozsadny poziom, to udają Greka, ciekawe co bedzie, gdy przyjdzie Arriva
Witek 2016-07-12 21:47:26
Wiesci od urzednikow są baaaaaaaaardzo ciekawe,to kolejne o szefie kierowców w syfilisie Z ustanień kontroli wynika, że z dniem 1 grudnia 2005 r. w ZGN ponownie zatrudniono na etacie związkowym pracownika, z którym na jego wniosek w ramach Programu Dobrowolnych Odejść PDO rozwiązano stosunek pracy, i któremu w związku z tym wypłacono kwotę ogółem 51.894,98 zł. Dyrektor jednostki nie miał obowiązku ponownego zatrudnienia tego pracownika i opinię taką podzielało też Biuro Interwencyjno Prawne NSZZ "Solidarność" Regionu Mazowsze, ponadto pracownik uzyskał prawo do świadczenia przedemerytalnego. Zamwarcie umowy o pracę miało charakter pozorny, zatrudniono pracownika na stanowisku pomocy biurowej z wynagrodzeniem zasadniczym 1.450 zł brutto, by następnie po upływie kilku dni zwolnić go - z racji pełnionej (wcześniej społecznie) funkcji związkowej - z obowiązku świadczenia pracy z wynagrodzeniem ryczałtowym w wysokości 3.960 zł. Decyzję o ponownym zatrudnieniu pracownika podjął ówczesny dyrektor jednostki, p. Bogdan Bator...... Chce żeby mie tak zwolnili, odpale 10 tysi!!! i jak ma być dobrze w tym grajdole ! ps czy ktoś wie ile kosztuje blizniak na białołęce???????:-))))))))
Nick 2016-07-12 22:15:44
nie poplynie bo za krótki okres, ukraina im potrzeba by uzupelnic braki jak sie od sierpnia 2 nowe umowy zaczna ale stare 12stki sa do konca roku tylko aby i o ile ZTM nie przedluzy z nimi jak to bylo np z its to na te pol roku (niech nawet i 1,5) takie dorazne uzupelnienie kadr im wystarczy, juz efekt arrivy jest od 1.07 te 18 brutto ''podwyzki' na zleceniu to natychmiastowa reakcja na 18 ktore ma ponoc dawac arriva,
kierowcom stawki nie podniosą bo niby dlaczego skoro nikt nie protestuje tak naprawde lekkie szmery natychmiast sa uciszane w zalazku a to takimi ''premiami'' dla aktywnych a to takie podwyzki jak promocje w hipermarkecie a motłoch to łyka, cieszy sie z ''podwyzek'' jeszcze przychodzi im z wolnego wiec po co mieli by cos zmieniac, skoro 22zl dla zamiejscowych a swoim 14 przeszlo bez wiekszego szmeru to w tej firmie juz wszytko przejdzie,
samo kierownictwo wie o tym dobrze bo skoro tacy ludzie tam kierownikami jak opisany przypadek powyzej to jak ma byc w tej firmie, i tak po koleji by wymieniac bo kierownik swoja droga planista na przyklad swoja a ci specjalisci na przyklad ds grafiku czy realizacji przewozow to juz wogole fenomen jeszcze innego rodzaju,
UrbinEnd 2016-07-12 23:44:02
Prokurator, skandal ze zwolnieniami,bo jak to nazwać, zobaczycie Pan BATOR zostanie jeszcze prezesem, zeby sprzedac na koncu autobusy za bezcen. A dopoero wtedy podwyzki dla kierowcow, pierw musi sie gora nachapac
Muszka 2016-07-14 21:22:47
Czy może pan powiedzieć skad są te informacje,gdzie można je znalezć? Prosze o odpowiedz, wielu osobom mogloby to pomoc!!!!!!!!!!! Wiele osob jest zarzenowanych ymi informacjami.


BARDZO PROSZE ODPOWIEDZIEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stefan 2016-07-15 17:42:04
Dzięki Nick za Twoje informacje. Siedzisz chyba bliżej decyzyjnych niż ja, ale to dobrze... przynajmniej wiem, że Syfilisem nie ma co zawracać sobie na przyszłość głowy.
Robert 2016-07-15 23:24:41
zaklad gospodarowania nieruchomosciami srodmiescie, kazdemu maja i musza udostepnic wyniki kontroli, najlepiej popytac rodziny i znajomych, jesli pracuja w budzetowce warszawskiej. W zgn do dzisiaj pamietaja co starsi pana batora, ale nie za prace.... W ztm tez posluchasz ciekawych historiii. Z oddzialu pks piasecNo, z zgn, z ztm zawsze wywalony, wiec w mobilisie tez pewnie pesztetu narobi:))))))))))))))
Finek 2016-07-16 00:47:49
Róbcie na Żydków.
11 pln za godzinę to chyba godziwa praca...
I najważniejsze - słuchajcie tych pseudo driverów, którzy "mają praktykę 30 lat". Gdybym ja miał takie umiejętności jak Oni to by mnie zdjęli z grupy po godzinie. Oni zarabiają 2k za 250 godzin ja mam tyle samo za 4 dni w turystyce.
zgn 2016-07-16 15:20:27
Gość: Ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:57
Niestety, Bogdan Bator, dyrektor ZGN Śródmieście -
www.zgn.waw.pl - kiedyś pełnił obowiązki dyrektora ZTM
(od 13.12.1999. do 12.06.2000.), tak samo nieudolnie, ..
Nick 2016-07-17 11:54:33
NAJNOWSZE INFO
Zaciag ukrainski w drodze, po poczatkowych obiekcjach co z ich przewozem osob(chca sciagac takich ktorzy jeszcze nie pracowali w Pl) udalo sie znalesc patent 5dniowy i mają papier, a poki co za duzo ludzi(jutro 16osob na rezerwie!) taki planista ze teraz za duzo za chwile bedzie brakowac, na rezerwie na ktorej jesli tylko siedzisz i nie wyjedziesz 9godzin wogole masz 11brutto ale do gamoni to nie dociera (wiedza swoje bo ZWIAZKI IM POWIEDZIALY ze taka sama stawka) zwiazki ktore w mobilisku pic na wode mozna okreslic krotko zreszta jak i to ze kanaly plac porobione( za pieniedze kierowców jak jeszcze ktos sie nie domysla) tylko dlatego bo ZTM kazal, jesli ktos liczy na serwis ze conecto codziennie przez kanal przeglad itp cos na kszalt jak MZA to sie przeliczy, ja daje 3lata i to plastikowe badziewie rozsypie sie tutaj do tego stopnia ze po koleji beda musieli wszystko wymieniac jak teraz w starych 12,tym bardziej jak cepy tutejsze wywalone z innych firm za fajere wsiąda, dostana je na stan a tylko tacy maja tu uklady z dzialem planowania ktory to wydaje sie ze bedzie to dysponowal ewentualnie kierownik na pods.ich opinii a jaki kierownik polecam poczytac wpisy wyżej,
1+1=3 2016-07-19 16:21:44
Zaraz będzie obniżka pensji, w syfie norma, ta firma ma tak zła reputację że się zastanawiam jakim cudem ZTM wybrał właśnie nia w przetargu zwłaszcza po wcześniejszych doświadczeniach,ciągle problemy kadrowe, wozy brudne w rozsypce, pensje pracowników zaniżone w stosunku do tego co u innych przewoźników, kierowcy na smieciowkach, związek zawodowy to fikcja, czy są wogole jakieś plusy? Ja nie widzę.
Nick 2016-07-22 05:54:25
21zl na zlecenie od 1.08 do konca wrzesnia aktualizacja stawki, premia dla 'aktywnych' na sierpień wrzesień 1000brutto, i motłoch uciszony póki co..
gh-Cracov 2016-07-22 09:24:56
Te 21 zł na zleceniu to tylko w Warszawie ?
Czy w Krakowie też ?
Nick 2016-07-22 12:07:16
No gdzie w krk w Warszawie, nasz dyrektor, nasza perelka na taki gest sie zdobyl.
gh-Cracov 2016-07-22 13:22:51
Jak wyglądają stawki na samozatrudnienie ?
Zostaw swoją opinię o Mobilis - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis