Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mobilis

Pracowałeś w firmie Mobilis i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kamilek - 2014-10-20 18:57:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
postulaty podwyżki o 100% to chyba trochę przesada. Ciekawy który szef by się na coś takiego zgodził, raczej wątpię, że którykolwiek pracodawca by sie zgodził, jednak myślmy logicznie. Zastanawiam się jeszcze jak wygląda branie urlopów z firmy, trzeba jakieś podania składać wcześniej czy niekoniecznie?
zdjecie uzytkownika
pig - 2014-12-11 22:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja uwazam ze nie jest to zadna przesada,z jakiej niby racji osoby z kierownictwa firmy maja zarabiac po kilkadziesiat tysiecy,nie zgadzam sie na to!!!!!!! jest to niesprawiedliwe,zarobki nalezy wyrownac wszystkim,wtedy bedzie sprawiedliwie,okradanie pracownika zle sie konczy
zdjecie uzytkownika
wacek - 2014-12-22 22:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kkkkmmjmm - 2014-08-20 22:10:39]:
pięknie to opisałeś. czysta prawda
zdjecie uzytkownika
lep - 2014-12-26 03:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Militarni - 2014-09-27 15:48:37]:
To ile wygrales i co z praca;)?
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-12-30 12:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam takie pytanie do obecnie pracujących pracowników - czy teraz sa jakie s rekrutacje prowadzone, czy da się dodzwonić na przykład do firmy albo ktoś odpowie na maila? bo ja się zastanawiam teraz czy ktokolwiek będzie w pracy, bo większość ludzi soboe wzięła to długie wolne na przykład i juz sam nie wiem.
zdjecie uzytkownika
77 - 2015-01-26 13:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cały czas przyjmują kierowców i ciągle im brakuje.Praca w komunikacji miejskiej jest bardzo stresującą pracą szczególnie w w-wie,gdzie występuje duże natężenie ruchu-korki,ciągłe zmiany tras linii,agresywni pasażerowie ,decydujący czynnik głodowe wynagrodzenia .Odnośnie p.Ł.kończ Waść i wstydu oszczędź.
zdjecie uzytkownika
andi - 2015-02-01 20:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
orka pelno kierofcow z pola co w palacu sie zakochali i zostali w warszawce
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-02-28 15:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz wszedłem na ich strone internetowa to nadal chętnie zatrudnią kierowców na terenie nie tylko Warszawy, ale i Krakowa. Nie napisali zbytnio czego wymagają, a w ofercie jest jedynie wzmianka o zatrudnieniu na umowie zlecenie lub o pracę (moge sobie wybrać, czy jak?) oraz korzystnych warunkach wynagrodzeń, można prosić jakieś konkrety?
zdjecie uzytkownika
exMobilis - 2015-02-28 21:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie dostaniesz na starcie umowy o pracę. Możliwe jest jedynie otrzymanie umowy zlecenia a później może uprosisz o czasówkę, np do końca roku. Wal do MZA i nie zawracaj sobie głowy tym chorym towarzystwem.
zdjecie uzytkownika
koń - 2015-03-19 16:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam Panowie/Pani. Ja właśnie zdałem egzamin na D, wkładkę już mam, chciałem iść do MZA ale bez doświadczenia nie chcą mnie, zwłaszcza że nie robiłem uprawnieni u nich. Więc rozglądam sie za firmami typu Moblis , ITS michalczewski. Jak sądzicie co będzie lepsze dla kogoś kto zaczyna? Na jakie pieniądze można liczyć na start w Mobilisie ?
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-04-01 16:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli cztery doby za kółkiem bez odpoczynku.
O wielkim niefarcie może mówić kierowca TIR-a, który w dniu wczorajszym 10 marca br. został zatrzymany na krajowej 19 przez Inspekcję Transportu Drogowego w Lublinie. Kierowca turecki jadący z Turcji w kierunku Estonii został zatrzymany do rutynowej kontroli w miejscowości Kopanina. Kontrolę drogową obywatel Turcji z pewnością zapamięta na bardzo długo. Funkcjonariusze na podstawie zapisów tachografu stwierdzili, iż kierowca przekroczył niemal wszystkie możliwe normy, jakich powinien był przestrzegać wykonując swoją pracę. Po zatrzymaniu okazało się, iż w ciągu ostatnich 4 dni kierowca jechał bez odpoczynku, zaś najdłuższy okres w trakcie którego nie pracował wynosił niecałe 5 godzin.

Naruszenia jakich się dopuścił to:
• dziewięciokrotnie skrócił dzienny czas odpoczynku,
• jeden raz skrócił tygodniowy czas odpoczynku,
• czterokrotne przekroczył maksymalny dzienny czas prowadzenia pojazdu, w tym dwukrotnie o ponad 7 godzin i raz ponad 9 godzin,
• siedmiokrotne nie wykonał prawidłowej przerwy w trakcie jazdy.

Na skutek wykrytych nieprawidłowości wobec przedsiębiorcy tureckiego wszczęto postępowanie wyjaśniające. Stwierdzono, że kierowca w ciągu ostatnich 28 dni pracy dopuścił się naruszeń na łączną kwotę 43 700 złotych. Do czasu opłacenia kary i odebrania prawidłowego odpoczynku pojazd został zdeponowany na parkingu strzeżonym.

O podobnym braku rozsądku można mówić także w stosunku do kierowcy serbskiego, skontrolowanego kilka dni wcześniej również na krajowej 19. Analiza zapisów danych z karty kierowcy i urządzenia rejestrującego wykazała drastyczne naruszenia norm czasu jazdy, obowiązkowych przerw i odpoczynku, w sumie na łączną kwotę 8 950 zł. Jednocześnie kierujący pojazdem został ukarany mandatami karnymi na kwotę 5 200 zł.
zdjecie uzytkownika
koń - 2015-04-07 14:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stare to info.
zdjecie uzytkownika
misiak - 2015-04-10 12:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby ktoś napisać ile wynosi realna pensa dla nowego kierowcy?
zdjecie uzytkownika
exMobilis - 2015-04-10 13:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000zł
zdjecie uzytkownika
77 - 2015-04-11 21:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2000 zł to trzeba mieć szczęście, żeby zarobić przy umowie zlecenie.Podpisują i nie czytają ,bo jakoś to będzie.W umowie zlecenie są zawarte kary finansowe,np.za brak biletów 300 zł,niepunktualny odjazd z przystanku 175zł,brak umundurowania 150zł, którego nie dostaniesz ,musisz sam kupić, itd. 15 dnia miesiąca wypłata 1700zł. przy 200godz.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-04-16 23:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no szału nie ma, ale gdzieś to doświadczenie trzeba zdobyć ;/
zdjecie uzytkownika
xz - 2015-04-26 20:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Wymiar zatrudnienia:
Inny
Forma zatrudnienia:
Umowa zlecenie

Poszukuje kierowców z doświadczeniem na trasy międzynarodowe które mają kontakty w branży.

Jeśli jesteś kierowcą ta oferta jest dla ciebie.
Jest to oferta pracy dodatkowej tzn będą ci wpływały pieniążki a twoim zadaniem będzie informowanie twoich kolegów kierowców o temacie który prowadzi nasza kancelaria.

Podsumowując:
1. Twoim zadaniem jest informowanie innych kierowców różnymi środkami komunikacji o temacie który prowadzi nasza doświadczona kancelaria.
2. Pomagasz swoim kolegą z pracy i zarabiasz na tym.
3. Jako jedyni oferujemy iż to my obsłużymy w 100% poleconego przez ciebie kierowce. I ty na tym zarobisz i to nie małe pieniądze.
4. Nasza kancelaria wyspecjalizowała się w dochodzeniu roszczeń kierowców przeciwko pracodawcą. Codziennie do naszej kancelarii przychodzą poleceni kierowcy.
5. Nie obawiaj się o koszty poleconego przez ciebie kierowcy. Ponieważ nie poniesie on żadnych opłat, kosztów.

Twoi koledzy będą ci dziękować a ty na tym zarobisz.

UWAGA! ŻADNYCH OPŁAT, KOSZTÓW! UWAGA!

Dlaczego to ty nie miałbyś polecać i na tym zarabiać?
Następne ogłoszenie Wróć
Wyślij
Wyświetleń:397

Skontaktuj się z ogłoszeniodawcą
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
hygihujhu - 2015-05-14 22:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Na pierwszym miejscu należy sprawdzić wszystkie firmy zatrudniające kierowców ale nie tak sobie z urzędu tylko wysłać do firmy urzędnika żeby się zatrudnił i dopiero dowie się na jakich zasadach kierowcy muszą pracować. Muszą bo pracy w tym cholernym kraju jest mało to pracodawcy stawiają takie warunki że człowiek musi na nie przystać.Po pierwsze zatrudnia się kierowcę ciężarówki na płacy minimalnej czyli na konto 1400zl następnie rozlicza się z przejechanych kilometrów czyli w granicach 0,30 gr z kilometra a następnie odlicza się od tego 1400 zł wcześniej wypłacone na konto i oczywiście bez diet ,delegacji i innych świadczeń które powinny być wypłacane zgodnie z prawem.Co ma zrobić człowiek który nie ma ŻADNEJ PRACY I RODZINĘ NA UTRZYMANIU.Przybywa nam URZĘDÓW ,URZĘDNIKÓW ALE PYTAM- PO CO??? Większość firm oczywiście dużych transportowych należą do rodzin PROMINENTÓW RZĄDOWYCH więc to tu można więcej dodać.
zdjecie uzytkownika
fgfdsfds - 2015-05-19 09:01:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nowy przepis mowi o 2 osoby wiecei w dowodzie rejstracyinym, prawojazdy zabrane na 3 miesiace, w autobusach jest wiecei o 50 osob co teraz?
zdjecie uzytkownika
exMOBILIS - 2015-05-19 09:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wg prawa mamy obowiązek przerwać jazdę jeśli bus jest przeładowany. Ale nie widzę takiej możliwości w komunikacji miejskiej bez megaopóźnienia. Mając over nie zatrzymuję się na żądanie z przystanku i to jest działanie bez konsekwencji ze strony ZTM
zdjecie uzytkownika
misiok - 2015-07-08 20:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojawiło się ogłoszenie z Mobilisa.
"Mobilis Sp. z o.o. poszukuje chętnych osób do odbycia kursu na prawo jazdy kat. D i pracę w komunikacji miejskiej na terenie Warszawy.
Oferujemy sfinansowanie kosztu kursu prawa jazdy, kwalifikacji wstępnej oraz badań lekarskich. Po odbyciu szkolenia gwarantujemy pracę"

Mógłby ktoś powiedzieć jakie są warunki, bo nie ukrywam,, że interesuje mnie kurs kat D za frajer. Zapewne trzeba podpisać jakąś lojalkę, pytanie na ile lat, jakie warunki itp.
zdjecie uzytkownika
exMOBILIS - 2015-07-09 10:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uciekają kierowcy z tej prowizorki głównie do MZA. Mobilis będzie wkrótce szkolił więźniów i kobiety w ciąży, aby się to kręciło. Lepiej wyjdziesz na tym, jeśli zrobisz prawo jazdy z Urzędu Pracy w przeciwnym razie każą Tobie podpisać lojalkę. Pojeździsz rok i bez problemu do MZA
zdjecie uzytkownika
QWE - 2015-07-12 14:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile faktycznie można faktycznie zarobić na godz w Mobilis na umowę zlecenie i na umowę o pracę ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne to ordynarne Bezplatne szkolenia wstepne BHP, stanowiskowe itp. przez 3 dni!:( a pozniej NAWET 6 dni bezplatnej prakryki/pracy na autobusie.
Bandytyzm!!!
Pytania: Czy obecnie kierowca musi posiadac do kontroli swiadectwo kwalifikacji, oraz ile wczesniej ma sie stawic do pracy:)))
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-07-12 15:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak płatne godzinowo są dyżury ?
zdjecie uzytkownika
77 - 2015-07-14 00:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytaj kolego wcześniejszą opinię o zarobkach w pseudo firmie.Chcesz zrobić za frajer prawko ,to zrobisz.Ale będziesz musiał podpisać lojalkę ,że przez 2 lata się nie zwolnisz, albo zwrot kosztów.
Oni już obiecują wszystko ,żeby trafić frajera, żeby na nich zapierd.......ł.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Mobilis?
Zadaj pytanie
alert