logo SEGGMENT

SEGGMENT

Leiden

Opinie o SEGGMENT

ryl 2016-05-13 20:54
Opinia
1
gabson 2016-06-02 11:26
Firma Seggment to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieliśmy jechać ekipą do Holandii, na magazyn - rozładunek itp., wszystko ładnie zaplanowane za pośrednictwem Agnieszki Marzec. Zapewniała o rezerwacji miejsc, o powodzeniu tego wyjazdu i opłacalności, mieliśmy wyjechać 5 czerwca o godzinie 18, ale 4 dni wcześniej, otrzymaliśmy maila, iż praca nie jest dla wszystkich osób ( było nas 10, a praca na 8 osób )a pnadto na innych stanowiskach i bez możliwości nadgodzin, więc nie pojechaliśmy, bo wyszlibyśmy na zero.
2
Ona 2016-06-17 23:19
Ktoś jedzie w tym tygodniu do pracy jako order picker?
Kka 2016-06-19 17:45
Ja dostałam ofertę pracy w w firmie odziezowej Scoch &Soda
Praca polega glownie na zbieraniu zamowien tz.pickorder.
Czy ktoś z was jedzie? i w jaki dzień ? ;-)
Pracownik 2016-06-27 23:34
Biuro seggment
Pieniadze na czas , mieszkania "jak dbasz tak masz" nie jest zle z praca roznie ale mozna dobrze zarobic
Jedno "ale"do Pani Agnieszki z biura z holandii ...rozumem to ona nie grzeszy...
Strasznie glupa jest
NikieM 2016-06-29 14:55
Hej, czy ktoś może napisać normalnymi słowami jak się współpracuje z tym biurem? Czy ktoś był tam, teraz ostatnio? Czy są osoby, które mają dobre doświadczenia? Jesteśmy po rozmowie z Panią Agnieszką i nie zauważyliśmy, żeby była jakaś ograniczona czy też nieuprzejma. Przykro się to czyta, i zastanawiamy się czy rzeczywiście jest aż tak słabo? To dlaczego tyle osób jeździ?
sysusi 2016-08-09 12:51
Witam, ja mam jechać z koleżanką za dwa dni a po przeczytaniu tych opinii nie wiem czy się nie wycofać. Bardzo proszę o kontakt jeśli ktoś również wybiera się do pracy w Leiden na magazyn odzieżowy albo jest tam aktualnie i może powiedzieć coś na temat pracy. Mój mail san-dra123@wp.pl
ksfi9e 2016-08-12 22:28
Jeśli chodzi o pracę to nie ma na co narzekać, mowa tu o magazynie Scotcha. Ale jeśli chodzi o biuro to jednym słowem tragedia. Nie wierzę, że można mieć tak bardzo gdzieś swojego pracownika. Średnio co drugi solaris jakiś błąd, za dużo pobrane za transport(co, swoją drogą, jest niezgodne z prawem holenderskim!), a tu jakieś nieuzasadnione kary, wypłacanie chorobowego z godzin urlopowych/wakacyjnych. O korektę musisz się upominać co najmniej 2-3razy, ale i tak nie masz pewności że zostanie Ci ona wykonana. Oczywiście poczekać na nią musisz minimum tydzień :) Najlepiej siedź w kącie cicho, pracuj ponad normę, nie upominaj się o korekty i koniecznie noś buty robocze codziennie. Co z tego, że szefowie, którzy sami wykonują prace fizyczne; ulubieńcy i koordynatorzy nie muszą. TY MUSISZ. W końcu na nogę może spaść Ci kartonik z 10 bluzkami dziecięcymi. Jeśli seggment, proponuję od razu iść na prywatne mieszkanie i prywatny transport. Jedyne wyjście, może będzie ok, z naciskiem na może ;)
1
bili 2016-08-16 21:59
witam pozdrawiam kierowce z segmentu z lejden rozjebales mi auto i zjebales takich ludzi zatrudniaja wiesniak zajebal i spierolil znajde ci pozdrawiam buraka
4
bili 2016-08-16 22:01
witam pozdrawiam kierowce z segmentu z lejden rozjebales mi auto i zjebales takich ludzi zatrudniaja wiesniak zajebal i spierolil znajde ci pozdrawiam buraka do zobaczenia w noordwijk
1
bili 2016-08-16 22:05
pozdrowienia dla pani z segmentu z dzialu transpory z lejden wodki razem nie pilismy wiec nie MOW na ty oki po co pani tam siedzi ?????
polaczek 2016-08-18 22:07
Jest jak jest, różnie bywa. Jeśli trafi się, że pomylą Ci się przy salarisie to zanim to ogarną to mija kilka tygodni...
prawdy troche 2016-08-21 14:21
Pare faktow przy normalnych godzinach pracy tzn bez nadgodzin nie ma 200 e na czysto.mieszkanie ponad 80 e na tydz ubezpieczenie 20 dojazd 25 .warunki mieszkaniowe raczej niski standard w wielu lokacjach nie ma internetu z biurem lepiej nie musiec sie zbyt czesto kontaktowac bo roznie to bywa.fajna opcja na sezon nie dluzej klimat na scotchu jak w gimnazjum plty ploteczki obgadywanki
1
Gość 2016-09-02 12:59
Pracowałem w wielu biurach, wiec nie dziwi mnie o ze są tu takie opinie. pamietajcie prosze , ze to nie Wy macie na tym zarobic. Olbrzymie znaczenie ma język. Jesli go nie znasz nie wiesz co tak naprawde jest na Twoim solarisie, nie jestescie w stanie dojsc do skladników równania, a traktowanie.... hmmm jak wszedzie. Praca: 90% biur działa na zasadzie nie wiązania pracownika z miejscem pracy gdyz z automatu traktowany jest on w świetle prawa jako staly pracownik - dlatego tez ludziom ze stalymi miejscami pracy np rok czasu biura przewaznie proponują juz vast contract. Każdemu kto szuka pracy polecam przed napisaniem postu poczytac opinie o takich firmach jak vkve otto to duze firmy zatrudniające wielu pracowników w wielu miejscach. kazda ma podobne opinie. tak juz jest kasa w NL dawno sie skonczyła.
Chciałbym nadmienic, iz nie jestem pracownikiem tej firmy a na forum trafilem przypadkowo.
uprzejmy 2016-09-16 01:46
powiem tak biuro pod względem wypłacania pieniędzy jest ok ale:
-uważać trzeba na ludzi z biura bo są mili tylko do czasu na samym początku a potem radź sobie sam
-warunki mieszkaniowe nie chce się wypowiadać na ten temat bo pobierane jest miesięcznie 320 euro a za taką samą cenę można wynająć coś lepszego od tych hoteli tylko trzeba liczyć się z tym że jak pójdziesz na prywatne będą robić problemy z pracą
-jak masz stałą prace to się ciesz bo czasami możesz siedzieć na domku przez dłuższy okres czasu a i tak będziesz dostawał solarisy na minusie i musisz to im zwrócić
- uważać trzeba na p. Mariana król siedzący na firmie Taxc bo jeśli mu nie podpasujesz to cie tak obsmaruje za plecami że to szok (problem ma zawsze z dziewczynami resztę sam możesz sobie dopowiedzieć hehe)
-Tomek zadufany w sobie pan jak mu podpadniesz to już nie masz pracy
-Baśka pani która siedzi na firmie SCOTCH&SODA i robi selekcje ludzi kto ma pracować i tam zostać a kto niestety nie będzie już tam pracował
-problemy robią też z wolny dniem a o urlopie to możesz tylko pomarzyć
Więc zanim zdecydujesz się przyjechać tu do Holandii i pracować dla biura Seggment i na polskich koordynatorów którzy tam siedzą najpierw pomyśl kilka razy a dopiero podejmij decyzje. Obiecywane są tzw. złote góry ale obietnica nie jest dotrzymana.
2
Kasienka 2016-10-04 11:51
POWIEM KROTKO: JEDNA Z NAJGORSZYCH AGENCIJ PRACY W HOLANDII!!! OSOBISCIE NIE POLECAM TEJ AGENCIJ.... 3 RAZY NA NIE!!!
6
ciekawy 2016-10-23 23:26
Czy w ostatnim czasie ktoś pojechał do pracy przez ta agencje? Jak tam jest? Czy naprawdę aż tak źle jak tu piszą?
nowyyy 2016-10-23 23:31
Witam czy w listopadzie jedzie ktoś do pracy na magazynie odzieży? A pytanie do tych którzy już tam są i pracują czy jest dużo godzin i jak zarobki...
Joloooo 2016-10-25 19:53
Najgorsza FIRMA!!!!!!! nie chce wypłacić Pieniędzy 2 miesiące siedze w Polsce a pieniędzy dalej nie ma....
3
Kolorowejarmarki 2016-10-31 10:21
Na mam plan jechac w listopadzie na magazyn Odzieżowy:) ktoś coś wie na temat tej pracy?
nowy 2016-11-01 12:18
Wybieram sie tam ale zbyt dużo informacji to nie mam na ten temat? Rozmawiałeś juz z kimś z Seggment o wyjeździe? Podali ci jakiś konkretny termin?
hogusia 2016-11-02 23:51
Ją też planuje wyjazd na magazyn odzieży,niby start ok 20 listopada.Czy jakaś dziewczyna planuje też tam wyjazd bo może razem wyjedziemy?Ciekawe czy będzie praca jak mnie zapewniają czy też nic
daria 2016-11-07 13:35
hej hogusia. jesli planujesz wyjazd z ta firma ok 20 listopadato odezwij sie do mnie na meila to moze umowimy sie zjednym przewoznikiem. moj meil to daria.plich@poczta.fm
noruto 2016-11-17 15:18
Witam wybiera sie ktoś, w najbliższym czasie do pracy przez firmę seggment?
Mój planowany wyjazd to 20/11 ktoś z was jeszcze w tym terminie rusza do Leiden?
Wstrzasniety nie zmieszany.. 2016-12-05 21:44
Cos dawno nikt nie pisal na temat tej agencji... chyba wszystkim sie dobrze pracuje na miesie :-) no moze byc tez inny powód ze na miejscu okazalo sie ze internetu nie ma a jak jest to platny 30 euro na miesiac :-)
1
Mikolaj 2016-12-27 11:07
Seggment to najgorsze biuro, banda oszustów i złodziei, nie szanują ludzi, o wszystko trzeba się prosić. Nie polecam tego biura.
9
labuda 2017-01-13 17:58
Hej Hej, jakie opinie aktualnie? Czy coś się poprawiło na Scotchu? Jak jest aktualnie, są nadgodziny, jest praca? Jak mieszkania?
Pooozdrawiam.
1
Majster 2017-01-15 22:37
Witam ponownie slyszalem ze nie jest zle nadgodziny na scotchu sa wiec sam sie zastanawiam nad ponownym wyjazdem
zosssiaaa 2017-01-17 11:48
czy ktos sie wybiera na schotchu w najblizszy weekend?
Jaaaa 2017-01-18 09:49
Prawdopodobnie wyjezdzam w piatek. Jak cos podaj maila.
Zosssiaaa 2017-01-20 14:46
hogusiaj@o2.pl odezwij sie
Miła 2017-01-31 13:40
Witam wszystkich.Chciałam się podzielić opinią jaką złodziejską firmą jest segment.Pobierają po 25€ za tydzień za dojazd do pracy a jak się zbuntowałam i nie zapłaciłam im za dojazd zablokowali mi 330€ wypłaty co jest niezgodne z prawem i oni o tym bardzo dobrze wiedzą a żeby tego było mało mojemu partnerowi nie wypłacili chorobowego i wystawili mu minusowy salaris na 85€.Jeżeli ktoś ma ochotę jechać przez ich firmę do pracy to życzę POWODZENIA
4
Nieznajomy 2017-02-13 21:13
Jak długo pracowaliście przez tą firmę , a za dojazd do pracy cze ba gotówką płacić ??? przeważnie firma od wypłaty odciąga . Problemy z niewypłaconym chorobowym to czasami problem ubezpieczalni a nie biura .
gienek 2017-02-24 19:14
osoby które tam pracują są bardzo miłe kiedy czegoś od ciebie chcą, a jak ty do nich zadzwonisz to na sto procent nie odbiora telefonu i zostajesz na lodzie. PRACOWNIKA MAJĄ W DUPIE. najwazniejsze zeby go wycyckac z kasy a gdy tobie cos sie nie zgadza to moze za 2 miesiace zrobia ci korekte. oczywiscie zrobia ci wielka przysluge oddajac ci twoje pieniadze. a gdy przyjdziesz do biura cos zalatwic to patrza na ciebie jakbys z kosmosu spadl i co ty tu wogle robisz. wchuj nie profesjonalne podejscie. mieszkania fest dziadowskie za 80 kilka euro w przepelnionych hotelach z jaraczami ziela i przeroznymi pijaczkami. coz ale takimi ludzmi latwo sterowac, wiec takich najchetniej sciagaja. takie cos jak internet na ich lokacjach nie istnieje. AGENCJA DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH. jesli ktos planuje wydac ostatnie pieniadze zeby przyjechac i zarobic to stanowczo odradzam, te miejsce trzeba omijac szerokim lukiem.
9
maria 2017-04-06 13:26
Przestrzegam przed agencją Seggment Arbeidsbemiddeling BV w miejscowości Leiden. Hotele w fatalnym stanie, wszędzie grzyb i zniszczenia, do tego hotel bez internetu za który pobierają 80e tygodniowo. Ponadto na miejscu mówią Ci, że nie możesz mieć polskiego konta walutowego, tylko musisz sobie sam załatwiać konto holenderskie.(jeśli nie znasz angielskiego nie licz na to, że ktoś z biura Ci pomoże) Następnie podpisujesz umowę po holendersku że agencja ma wgląd na Twoje konto bankowe i będzie z niego odciągać 25e tygodniowo za dojazd do pracy (na salarisie nie mogą tego uwzględnić). Za 40godzin pracy na magazynie mając 22lata zarobiłam na czysto, po wszystkich odciągnięciach 130e, także nie polecam.
3
zibi 2017-04-19 09:12
Różnie.
1
Natalaa 2017-05-23 00:17
Ktoś się wybiera w okolicach 5 czerwca na Scot ch ?? Może ktoś akurat wybiera się w tym samym czasie co ja ?;)
dominika 2017-06-02 11:30
ja sie wy bieram:P
Natalaa 2017-06-05 01:13
DOMINIKA napisz na e-mail nklimek33@gmail.com. dogadamy się może hmm ? Lecę sama i myślę że 9 Czerwca wyruszam z domu
Pracownik 2017-07-10 22:42
Witam odradzam ! Zwłaszcza prace na firmie Scotch soda traktują człowieka jak śmiecia zwłaszcza trzech Polaków Andrzej K Andrzej L oraz Szymon myślą ze rozumy pozjadali alfy i omegi zero jakiego kolwiek szacunku pochwały tylko zjeby szkoda nerwów na taka prace odradzam
2
.... 2017-07-18 16:07
Popieram.Również zostałam potraktowana gorzej niż śmieć.Akurat mówię o hali w Hoofdorpie. Sami konfidenci,zero szacunku dla ludzi.
Agata 2017-07-25 17:36
Aktualnie dostępna jest oferta pracy w SEGGMENT na stanowisku Magazynier - zbieranie zamówień. Czy ktoś z Was posiada doświadczenie na tym stanowisku i mógłby podzielić się z innymi użytkownikami forum kluczowymi wiadomościami na temat pracy? Wszelkie konkretne informacje i przykłady będą bardzo pomocne dla osób zainteresowanych pracą w Leiden.
legion 2017-08-09 08:08
Nie polecam. Mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi i okradają ich z kasy.
gall 2017-08-15 14:53
tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 oszukują na wszystkim o się da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! złodzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Michał 2017-08-21 19:35
Również mogę się dołączyć do tych wszystkich komentarzy.
Biuro fatalne,koordynatorzy nie wspomnę a jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to jest porażka.
Wszyscy mają cię po prostu głęboko gdzieś.
Dziwne kary za które ściągają ci z konta.
O pracę trzeba się prosić...
NIE POLECAM!
NIKT 2017-08-27 19:03
Jak dla mnie to biuro jak kazde inne są plusy i minusy ale ogólnie jest ok Moje zdanie jest takie ze Ci co to pisza to sami zielaze i alkoholicy ktorzy po wyplacie w piatek szaleja potem albo ich w robocie nie ma albo sa nie tomni i potem sie dziwia ze nie ma dla nich pracy a jak chodzi o mieszkanie no coz warunki są rozne ale powiem tak kiedys mieszkalem na nowiutki hotel w ktorym mieszkalem pare miesiecy po jakims potem zjechalem do pl na miesiac jak wrocilem to juz tam nie bylo co robic na tym hotelu i to nie jest wina biura tylko ludzi ktorzy tam mieszkaja bo syf wszedzie robia Takich lepiej do mamusi niech im tylek podciera
Agata 2017-09-01 12:30
Forumowicze! Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Tylko merytoryczne komentarze będą pomocne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy. @NIKT - czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w SEGGMENT? Na jaki okres są podpisywane umowy? Rozumiem, że firma zapewnia zakwaterowanie?
Lvt 2017-09-09 20:26
DOKLADNIE TAK!! wszystko jest tak jak mówisz. Byłem w tym roku i sam się przekonałem. Nic dodać nic ująć... Cały seggment... Jakiś żart nie agencja
Gd. 2017-09-13 17:43
Witam wszystkich,

Dla Seggmentu pracowalem w latach 2002-2004 i powiem szczerze, calkiem mi sie podobalo. Poznalem wielu ciekawych ludzi, ale tez sporo oszolomow. Jak pamietacie z tamtego okresu Bogdana D. to wiecie o czym mowie. Praca byla wtedy w bakkerze (palety i jakies tam stojaki kwiatowe), na tasmie przy cebulkach tulipanow i hiacyntow, a potem sie zalapalem na prace w firmie, ktora projektowala i wykonywala drzwi przesuwane do szaf. Tym sie tez tam sie najdluzej zajmowalem i podobalo mi sie. Praca kreatywna i nie monotonna. Kasa sie zawsze zgadzala (takie same warunki i kwoty jak teraz - na tamte czasy bylo spoko dla 20-latka). Za chate 50 placilismy na Breestraat w Leiden. Wtedy seggment zatrudnial moze ze 30 osob, wiec zalatwienie czegos w biurze nie stanowilo problemu. To co sie teraz tam dzieje nie szczegolnie mnie dziwi. Zatrudnili jakis burakow w biurze, tna na kasie. Umowmy sie, ale wiekszosc ludzi pracujacych dla Seggmentu to lekki margines spoleczny. Takich mozna wykorzystac i stad takie warunki mieszkaniowe. 3mam kciuki dla tych odwaznych co tam jeszsze siedza.
Były 2017-09-23 15:46
Ludziska uważajcie.!!!!!! Nie pytajcie się o podwyżkę bo zwalniają za samo pytanie. Pomimo że jest zawarta w umowie. Wolą zwolnić niż dać podwyżkę za wkład wasz w rzetelność wykonania pracy.
Zostaw swoją opinię o SEGGMENT - Leiden
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEGGMENT