brak logo

SEGGMENT

Post Leyden

Opinie o SEGGMENT

aaaaaz 2015-10-25 09:14
Pracuje przez segment juz dwa miesiace i nie narzekam pieniadze na czas' mieszkanie swietne' praca jest, solarisy wahaja sie u mnie w kwotach 290-360 zalezy czy sobota pracujaca ::-) tych zadowolonych jest od groma z tym ze tacy nie maja powodow zeby tu wchodzic i pisac opinii
jhdsajdasadsads 2015-10-30 15:50
Prawda jest taka, że Ci co tutaj piszą te pozytywne opinie to ludzie z biura. Wiem, bo pracowałem tam rok i nie raz byłem świadkiem jak rozmawiały między sobą, że trzeba podnieść opinie.

Seggment to jedna z gorszych agencji, opisze kazdą osobe z biura:
1. Tomek - żałosny żeluś co mu skóra z łokci schodzi bo ma łuszczyce od walenia koksu i ściemnia na każdym kroku. A jak chcesz z nim coś załatwić to albo nie ma czasu, albo nie ma go w biurze.
2. Gabryśka&Tomek - dwójka wieśniaków co zaczynała od sprzątania brudnych nor, a teraz uważają się za panów życia. POwinni ogarniać mieszkania, a mają wszystko w nosie i tylko się wysługują innymi. Gabryśka schudnij.
3. Ania - o tej to nie będę pisał bo szkoda słow. Milutka jak zasuwasz do roboty 7 dni w tygodniu, jak chcesz dzień wolnego to już masz popracowane.
4. Baśka - ta to w ogóle królowa Scotcha co nie umie nic ogarnąć i evert ją posuwa za rogiem.

Tak czy siak agencja żałosna.
20
aldi 2015-11-12 14:37
Proszę was wierzycie w to ? haha osoby z bura to piszą próbują się ratowac haha dno :p
nie wiem 2015-11-18 13:39
czy ktos byl przez firme seggment do sortowni ubrań bo mam tam jechac i sie waham. Czy mozna tam zarobic czy nie ma pracy?
Myszka 2015-12-21 21:01
Stary co Ty pieprzysz!? Gdzie dostajesz solarisa na 280-360 euro!? Chyba przed odliczeniem mieszkania, dojazdu i ubezpieczenia!!! Pier...nie!!! Żadna z dziewczyn która tam pracuje w życiu tyle na rękę nie dostała!!! Kompletne bzdury!!! Szału nie ma ale lepiej niż w Polsce... Tutaj jesteś nikim jak nie znasz Holendrskiego i tak też Cię traktują! Jeśli chodzi o pracowników biurowych to kolega ma po części rację! Chociaż Gabryśka teraz się stara i o co nie poprosisz załatwi, Baśka - święta racja! Nic nie można załatwić, nic! Ona tam tylko jest od tego żeby kawusie popijać a jak przychodzisz cokolwiek załatwić to nie ma czasu i w dodatku traktuje Cię jak zło konieczne!!! O kasę się prosić, o nadgodziny błagać... A kij z taką firmą!!! Odkładam kasę na kurs Holenderskiego i szukam normalnej pracy! A propo firmy... Oni za pracownika dostają 25€ a Ty dostajesz 7€... W tym Scotch im płaci za paliwo w sensie żeby pracownik jeździł za darmo do pracy a oni jeszcze pobierają codziennie 5€ za dojazd! Fajnie nie!? Jeśli masz nóż na gardle, zapraszamy! Jeśli masz możliwość znaleść coś innego... Nawet się nie zastanawiaj! Pozdrawiam
3
Mjaster 2016-01-10 21:47
lepiej bedzie jak poszukasz czegos innego moge polecic ci firme Pran sprobuj u nich zadzwon wszysko ci powiedza napewno wymagaja jezyk angielski
Majster 2016-01-12 21:42
i jeszcze jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyjmuja 1000 osob a potem polowa siedzi w domu jezeli chcecie skosztowac tej przyjemnosci zapraszam
2
para 2016-01-18 19:13
witam . dostalam wraz z partnerem oferty pracy z tego posrednictwa. wyjazd ma byc na dniach czy warto jest jechac? czy naprawde tam pracy nie ma ? czy sa wyplacalni
stettin 2016-02-01 08:04
Firma czerpie zyski ze sciągania ludzi do Holandii na miejscu okazuje się ze nie ma pracy z wypracowanych godzin ledwo starcza na splate pokoju,głód i rozczarowanie. Jeżeli w pracy nie będziesz wyrabial 300% normy zostaniesz podj8bany.W Polsce nigdy nie spodkalem się z takim podejsciem i brakiem szacunku dla pracownika. Pozdawiam srodowym palcem brzydką i grubą konsulentke z Leiden z horyzontami rozmiarów deski klozetowej.
4
Majster 2016-02-01 16:06
to samo napisalem ale niestety ktos usuwa moje opinie bylo juz ich kilka zatrudniaja mase ludzi a pracy jak nie bylo tak nie ma polowa siedzi w domu a polowa pracuje czesc chodzi 2 -3 dni do pracy a reszte w domu dlatego nie ma sensu wogole wybierac tego biura. rowniez jak moj poprzednik pozdrawiam gabryche
1
Pracownik 2016-02-15 19:34
@myszka pracuje od czterech lat w seggmencie i to na scotchu i jest yo mozliwe aby dziewczyna miala 280 - 360 euro na solarisie i to po odjeciach za mieszkanie i ubezpieczenie a co do gabryski to rury nie lubie urosla w piorka odkad zaczela prace w biurze a jak sprzatala to nie pamieta a co do baski to trzeba umiec z nia rozmawiac! To po co siedzicie w tym seggmencie skoro tak narzekacie??
kapitan KOX 2016-04-19 21:55
Witam jest może ktoś na miejscu okolice noordwijku i powie mi jak to wszystko wygląd tak konteretnie jest sens tam jechac czy to jeden wielki ... Dajcie jakieś akualne komentarze jak tygodnówki jak praca czy to oóz pracy że po 12 h sie zapi.... czy dojazdy do pracy sa płatne czy zbiera sie ludzi po drodze jak to wszystko wygląda dajcie komentarze i trzymajce się tam za miedzą.
1
leon 2016-05-13 16:24
Hej ludziska, co tak narzekacie? W kazdej firmie jest podobnie, sa plusy i minusy. Na rynku jest tyle agencji ze nie latwo o piekne lokum a jak juz jest piekne to kto go niszczy? Sami ludzie, jak jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na mieszkaniu to kto go robi?Ludzie a potem ci sami pisza ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zadnemu nie da sie wygodzic bo kazdy ma inny charakter bo kazdy ma inne oczekiwania. Jak ktos ma dobrze to chcilalby jeszcze lepiej i tak w kolo macieja. Stac cie na lepsza prace to omijaj wszystkie agencje i idz bezposrednio do pracodawcy. Myslisz ze Cie zatrudni? zapomnij!!!
ryl 2016-05-13 20:54
Opinia
1
gabson 2016-06-02 11:26
Firma Seggment to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieliśmy jechać ekipą do Holandii, na magazyn - rozładunek itp., wszystko ładnie zaplanowane za pośrednictwem Agnieszki Marzec. Zapewniała o rezerwacji miejsc, o powodzeniu tego wyjazdu i opłacalności, mieliśmy wyjechać 5 czerwca o godzinie 18, ale 4 dni wcześniej, otrzymaliśmy maila, iż praca nie jest dla wszystkich osób ( było nas 10, a praca na 8 osób )a pnadto na innych stanowiskach i bez możliwości nadgodzin, więc nie pojechaliśmy, bo wyszlibyśmy na zero.
2
Ona 2016-06-17 23:19
Ktoś jedzie w tym tygodniu do pracy jako order picker?
Kka 2016-06-19 17:45
Ja dostałam ofertę pracy w w firmie odziezowej Scoch &Soda
Praca polega glownie na zbieraniu zamowien tz.pickorder.
Czy ktoś z was jedzie? i w jaki dzień ? ;-)
Pracownik 2016-06-27 23:34
Biuro seggment
Pieniadze na czas , mieszkania "jak dbasz tak masz" nie jest zle z praca roznie ale mozna dobrze zarobic
Jedno "ale"do Pani Agnieszki z biura z holandii ...rozumem to ona nie grzeszy...
Strasznie glupa jest
NikieM 2016-06-29 14:55
Hej, czy ktoś może napisać normalnymi słowami jak się współpracuje z tym biurem? Czy ktoś był tam, teraz ostatnio? Czy są osoby, które mają dobre doświadczenia? Jesteśmy po rozmowie z Panią Agnieszką i nie zauważyliśmy, żeby była jakaś ograniczona czy też nieuprzejma. Przykro się to czyta, i zastanawiamy się czy rzeczywiście jest aż tak słabo? To dlaczego tyle osób jeździ?
sysusi 2016-08-09 12:51
Witam, ja mam jechać z koleżanką za dwa dni a po przeczytaniu tych opinii nie wiem czy się nie wycofać. Bardzo proszę o kontakt jeśli ktoś również wybiera się do pracy w Leiden na magazyn odzieżowy albo jest tam aktualnie i może powiedzieć coś na temat pracy. Mój mail san-dra123@wp.pl
ksfi9e 2016-08-12 22:28
Jeśli chodzi o pracę to nie ma na co narzekać, mowa tu o magazynie Scotcha. Ale jeśli chodzi o biuro to jednym słowem tragedia. Nie wierzę, że można mieć tak bardzo gdzieś swojego pracownika. Średnio co drugi solaris jakiś błąd, za dużo pobrane za transport(co, swoją drogą, jest niezgodne z prawem holenderskim!), a tu jakieś nieuzasadnione kary, wypłacanie chorobowego z godzin urlopowych/wakacyjnych. O korektę musisz się upominać co najmniej 2-3razy, ale i tak nie masz pewności że zostanie Ci ona wykonana. Oczywiście poczekać na nią musisz minimum tydzień :) Najlepiej siedź w kącie cicho, pracuj ponad normę, nie upominaj się o korekty i koniecznie noś buty robocze codziennie. Co z tego, że szefowie, którzy sami wykonują prace fizyczne; ulubieńcy i koordynatorzy nie muszą. TY MUSISZ. W końcu na nogę może spaść Ci kartonik z 10 bluzkami dziecięcymi. Jeśli seggment, proponuję od razu iść na prywatne mieszkanie i prywatny transport. Jedyne wyjście, może będzie ok, z naciskiem na może ;)
1
bili 2016-08-16 21:59
witam pozdrawiam kierowce z segmentu z lejden rozjebales mi auto i zjebales takich ludzi zatrudniaja wiesniak zajebal i spierolil znajde ci pozdrawiam buraka
2
bili 2016-08-16 22:01
witam pozdrawiam kierowce z segmentu z lejden rozjebales mi auto i zjebales takich ludzi zatrudniaja wiesniak zajebal i spierolil znajde ci pozdrawiam buraka do zobaczenia w noordwijk
bili 2016-08-16 22:05
pozdrowienia dla pani z segmentu z dzialu transpory z lejden wodki razem nie pilismy wiec nie MOW na ty oki po co pani tam siedzi ?????
polaczek 2016-08-18 22:07
Jest jak jest, różnie bywa. Jeśli trafi się, że pomylą Ci się przy salarisie to zanim to ogarną to mija kilka tygodni...
prawdy troche 2016-08-21 14:21
Pare faktow przy normalnych godzinach pracy tzn bez nadgodzin nie ma 200 e na czysto.mieszkanie ponad 80 e na tydz ubezpieczenie 20 dojazd 25 .warunki mieszkaniowe raczej niski standard w wielu lokacjach nie ma internetu z biurem lepiej nie musiec sie zbyt czesto kontaktowac bo roznie to bywa.fajna opcja na sezon nie dluzej klimat na scotchu jak w gimnazjum plty ploteczki obgadywanki
Gość 2016-09-02 12:59
Pracowałem w wielu biurach, wiec nie dziwi mnie o ze są tu takie opinie. pamietajcie prosze , ze to nie Wy macie na tym zarobic. Olbrzymie znaczenie ma język. Jesli go nie znasz nie wiesz co tak naprawde jest na Twoim solarisie, nie jestescie w stanie dojsc do skladników równania, a traktowanie.... hmmm jak wszedzie. Praca: 90% biur działa na zasadzie nie wiązania pracownika z miejscem pracy gdyz z automatu traktowany jest on w świetle prawa jako staly pracownik - dlatego tez ludziom ze stalymi miejscami pracy np rok czasu biura przewaznie proponują juz vast contract. Każdemu kto szuka pracy polecam przed napisaniem postu poczytac opinie o takich firmach jak vkve otto to duze firmy zatrudniające wielu pracowników w wielu miejscach. kazda ma podobne opinie. tak juz jest kasa w NL dawno sie skonczyła.
Chciałbym nadmienic, iz nie jestem pracownikiem tej firmy a na forum trafilem przypadkowo.
uprzejmy 2016-09-16 01:46
powiem tak biuro pod względem wypłacania pieniędzy jest ok ale:
-uważać trzeba na ludzi z biura bo są mili tylko do czasu na samym początku a potem radź sobie sam
-warunki mieszkaniowe nie chce się wypowiadać na ten temat bo pobierane jest miesięcznie 320 euro a za taką samą cenę można wynająć coś lepszego od tych hoteli tylko trzeba liczyć się z tym że jak pójdziesz na prywatne będą robić problemy z pracą
-jak masz stałą prace to się ciesz bo czasami możesz siedzieć na domku przez dłuższy okres czasu a i tak będziesz dostawał solarisy na minusie i musisz to im zwrócić
- uważać trzeba na p. Mariana król siedzący na firmie Taxc bo jeśli mu nie podpasujesz to cie tak obsmaruje za plecami że to szok (problem ma zawsze z dziewczynami resztę sam możesz sobie dopowiedzieć hehe)
-Tomek zadufany w sobie pan jak mu podpadniesz to już nie masz pracy
-Baśka pani która siedzi na firmie SCOTCH&SODA i robi selekcje ludzi kto ma pracować i tam zostać a kto niestety nie będzie już tam pracował
-problemy robią też z wolny dniem a o urlopie to możesz tylko pomarzyć
Więc zanim zdecydujesz się przyjechać tu do Holandii i pracować dla biura Seggment i na polskich koordynatorów którzy tam siedzą najpierw pomyśl kilka razy a dopiero podejmij decyzje. Obiecywane są tzw. złote góry ale obietnica nie jest dotrzymana.
1
Kasienka 2016-10-04 11:51
POWIEM KROTKO: JEDNA Z NAJGORSZYCH AGENCIJ PRACY W HOLANDII!!! OSOBISCIE NIE POLECAM TEJ AGENCIJ.... 3 RAZY NA NIE!!!
6
ciekawy 2016-10-23 23:26
Czy w ostatnim czasie ktoś pojechał do pracy przez ta agencje? Jak tam jest? Czy naprawdę aż tak źle jak tu piszą?
nowyyy 2016-10-23 23:31
Witam czy w listopadzie jedzie ktoś do pracy na magazynie odzieży? A pytanie do tych którzy już tam są i pracują czy jest dużo godzin i jak zarobki...
Joloooo 2016-10-25 19:53
Najgorsza FIRMA!!!!!!! nie chce wypłacić Pieniędzy 2 miesiące siedze w Polsce a pieniędzy dalej nie ma....
2
Kolorowejarmarki 2016-10-31 10:21
Na mam plan jechac w listopadzie na magazyn Odzieżowy:) ktoś coś wie na temat tej pracy?
nowy 2016-11-01 12:18
Wybieram sie tam ale zbyt dużo informacji to nie mam na ten temat? Rozmawiałeś juz z kimś z Seggment o wyjeździe? Podali ci jakiś konkretny termin?
hogusia 2016-11-02 23:51
Ją też planuje wyjazd na magazyn odzieży,niby start ok 20 listopada.Czy jakaś dziewczyna planuje też tam wyjazd bo może razem wyjedziemy?Ciekawe czy będzie praca jak mnie zapewniają czy też nic
daria 2016-11-07 13:35
hej hogusia. jesli planujesz wyjazd z ta firma ok 20 listopadato odezwij sie do mnie na meila to moze umowimy sie zjednym przewoznikiem. moj meil to daria.plich@poczta.fm
noruto 2016-11-17 15:18
Witam wybiera sie ktoś, w najbliższym czasie do pracy przez firmę seggment?
Mój planowany wyjazd to 20/11 ktoś z was jeszcze w tym terminie rusza do Leiden?
Wstrzasniety nie zmieszany.. 2016-12-05 21:44
Cos dawno nikt nie pisal na temat tej agencji... chyba wszystkim sie dobrze pracuje na miesie :-) no moze byc tez inny powód ze na miejscu okazalo sie ze internetu nie ma a jak jest to platny 30 euro na miesiac :-)
1
Mikolaj 2016-12-27 11:07
Seggment to najgorsze biuro, banda oszustów i złodziei, nie szanują ludzi, o wszystko trzeba się prosić. Nie polecam tego biura.
6
labuda 2017-01-13 17:58
Hej Hej, jakie opinie aktualnie? Czy coś się poprawiło na Scotchu? Jak jest aktualnie, są nadgodziny, jest praca? Jak mieszkania?
Pooozdrawiam.
1
Majster 2017-01-15 22:37
Witam ponownie slyszalem ze nie jest zle nadgodziny na scotchu sa wiec sam sie zastanawiam nad ponownym wyjazdem
zosssiaaa 2017-01-17 11:48
czy ktos sie wybiera na schotchu w najblizszy weekend?
Jaaaa 2017-01-18 09:49
Prawdopodobnie wyjezdzam w piatek. Jak cos podaj maila.
Zosssiaaa 2017-01-20 14:46
hogusiaj@o2.pl odezwij sie
Miła 2017-01-31 13:40
Witam wszystkich.Chciałam się podzielić opinią jaką złodziejską firmą jest segment.Pobierają po 25€ za tydzień za dojazd do pracy a jak się zbuntowałam i nie zapłaciłam im za dojazd zablokowali mi 330€ wypłaty co jest niezgodne z prawem i oni o tym bardzo dobrze wiedzą a żeby tego było mało mojemu partnerowi nie wypłacili chorobowego i wystawili mu minusowy salaris na 85€.Jeżeli ktoś ma ochotę jechać przez ich firmę do pracy to życzę POWODZENIA
3
Nieznajomy 2017-02-13 21:13
Jak długo pracowaliście przez tą firmę , a za dojazd do pracy cze ba gotówką płacić ??? przeważnie firma od wypłaty odciąga . Problemy z niewypłaconym chorobowym to czasami problem ubezpieczalni a nie biura .
gienek 2017-02-24 19:14
osoby które tam pracują są bardzo miłe kiedy czegoś od ciebie chcą, a jak ty do nich zadzwonisz to na sto procent nie odbiora telefonu i zostajesz na lodzie. PRACOWNIKA MAJĄ W DUPIE. najwazniejsze zeby go wycyckac z kasy a gdy tobie cos sie nie zgadza to moze za 2 miesiace zrobia ci korekte. oczywiscie zrobia ci wielka przysluge oddajac ci twoje pieniadze. a gdy przyjdziesz do biura cos zalatwic to patrza na ciebie jakbys z kosmosu spadl i co ty tu wogle robisz. wchuj nie profesjonalne podejscie. mieszkania fest dziadowskie za 80 kilka euro w przepelnionych hotelach z jaraczami ziela i przeroznymi pijaczkami. coz ale takimi ludzmi latwo sterowac, wiec takich najchetniej sciagaja. takie cos jak internet na ich lokacjach nie istnieje. AGENCJA DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH. jesli ktos planuje wydac ostatnie pieniadze zeby przyjechac i zarobic to stanowczo odradzam, te miejsce trzeba omijac szerokim lukiem.
7
maria 2017-04-06 13:26
Przestrzegam przed agencją Seggment Arbeidsbemiddeling BV w miejscowości Leiden. Hotele w fatalnym stanie, wszędzie grzyb i zniszczenia, do tego hotel bez internetu za który pobierają 80e tygodniowo. Ponadto na miejscu mówią Ci, że nie możesz mieć polskiego konta walutowego, tylko musisz sobie sam załatwiać konto holenderskie.(jeśli nie znasz angielskiego nie licz na to, że ktoś z biura Ci pomoże) Następnie podpisujesz umowę po holendersku że agencja ma wgląd na Twoje konto bankowe i będzie z niego odciągać 25e tygodniowo za dojazd do pracy (na salarisie nie mogą tego uwzględnić). Za 40godzin pracy na magazynie mając 22lata zarobiłam na czysto, po wszystkich odciągnięciach 130e, także nie polecam.
zibi 2017-04-19 09:12
Różnie.
1
Natalaa 2017-05-23 00:17
Ktoś się wybiera w okolicach 5 czerwca na Scot ch ?? Może ktoś akurat wybiera się w tym samym czasie co ja ?;)
Zostaw swoją opinię o SEGGMENT - Post Leyden
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEGGMENT