logo Simba Toys Polska

Simba Toys Polska

Warszawa

Opinie o Simba Toys Polska

anonim 2011-12-07 18:40
Tragedia. Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie jakiś czas temu jako przedstawiciel. Typowy (usunięte przez moderatora). Szkoda, że dopiero teraz dowiedziałam się o gowork żeby przestrzec przyszłych kandydatów na jakiekolwiek stanowisko w Simba Toys. Cyrk, dziecinada i zupełny brak profesjonalizmu. Nie polecam.
3
dno 2013-04-16 12:32
Podzielam zdanie poprzednika, tylko z tym ze pracowałem na magazynie.
Jednak juz nie pracuje bo SZANOWNA PANI KIEROWNIK MAGAZYNU
stwierdziła ze zaskoczyła ja zima wiec pracy nie będzie przy czym zatrudniła w lutym 7 osób myśląc ze będzie lato wiec jej logika mnie przerasta i głupota jaka sobą prezentuje pora dorosnąć a nie załatwiać sobie stołek po znajomości.
Wiec nie polecam pracy na tym magazynie (usunięte przez moderatora) ze strony załogi kierowniczej.
PS.
Pamiętajcie was tez to kiedyś spotka to jak wy potraktowaliście ludzi tylko ze dwukrotna kara.
4
Bambi 2013-12-19 15:32
Magazyn stworzony dla ludzi Palących co godzinę można chodzić na przerwę 5-15 min na fajka .. więc jeśli jesteś osobą niepaląca licz się z tym iż będziesz za te osoby harować. Szczególnie w czasie rozładunków na kontenerze .. możesz zostać sam i to na długo .. inni po prostu pójdą jarać.
I najlepiej abyś był z Pruszkowa, Ożarowa, Żyrardowa inaczej możesz mieć problem z wejściem w ten świat. Musisz być specyficzną osobą -cwaniaczkiem, niezbyt rażącym inteligencją, a i kochaj L. Nie możesz być inny i nie piszę tu o sobie tylko z obserwacji wyciągam wnioski najlepiej bądź kibolem.
Pamiętaj to nie miejsce gdzie musisz myśleć a więc osobą myślącym i ambitnym nie polecam tego miejsca. Cofniecie się ... szkoda słów.
Umowa przez agencje trudno tu o umowie z Simby trzeba dłuuugo czekać ok. 2lat.
Ogółem firma ma prawie pełny skład więc szansa na zostanie prawie żadna. Z reguły pracownicy sezonowi są przyjmowani Luty/marzec- maj , Sierpień- Listopad.
Kasa wiadomo sezonowe os maja mniejszą stawkę do 1900 netto można dojsc.
Czasem ponad 2 tys. Można klepać nadgodz.
W umowie jest mowa o premi uznaniowej 300 brutto. Z reguły ona jest. Wiec tragedii nie ma.
W kuchni wszystko jest mikrofala kawa, herbata cukier, mleko, lodówka wiec luzik.
Jeśli nie preferujesz DisCo-Polo, i mózgo- trzepów i uwielbiasz słuchać w kółko tego samego .. to powodzenia życzę. Bezsensowne czynności wykonuję się tu jak wszędzie. A brak narzędzi do pracy to się zdarza.
Plotkarstwo na poziomie nadzwyczajnym.
Kierownictwo .. jeden dobry, drugi zły do przeżycia.
Ciekawszy jest fakt iż jeździ paru wózkowych którzy w pracy popalają zielsko i być może wciągają różne substancje, które nie wpływa na bezpieczeństwo na magazynie ( domyślcie się sami). Czasami bhp się nie przestrzega ale nie jest to aż tak rażące.
Najbardziej podczas inwentaryzacji ale tylko, niektórzy o tym wiedzą.
No cóż to jest magazyn wiec i nie wymagajmy zajebistego miejsca. w Zimę zimno. A dojazd albo właśnie auto albo z kimś musisz się dogadać. Kiepska droga i dość niebezpieczna.
Rażący jest przepływ informacji pomiędzy głównym biurem a magazynem a czasem miedzy kierownikami i pracownikami logistycznie w tym leża. Przez co wychodzą akcje na wariata.
Reasumując* <- ( to może być trudne słowo dla pewnej osoby z działu zwrotów)
ambitnym i inteligentnym ten magazyn mówi NIE.

* streścić, na koniec, pokrótce mówiąc, reasumując, w konkluzji, podsumowując
ryszardlubicz 2014-04-07 06:25
Co do opinii wyżej, to po części się zgadzam, po części nie, temat plotek w pracy został ucięty mniej więcej w grudniu tamtego roku, po tym, jak firma pożegnała się "koleżanką" ze zwrotów, swoją drogą strasznie paskudna która alkoholem chciała zwiększyć szansę na "zaliczenie" kohokolwiek, ale niestety nawet wtedy przypominała (usunięte przez administratora) obecnie (usunięte przez administratora) i wprowadzała ogólny zamęt w życie magazynu. Co do firmy, polecam,bez ściemy.
inteligentna i ambitna 2014-04-07 18:33
Odnośnie opinii "bambi" nie zgadzam sie z ta opinia. Atmosfera jest naprawdę swietna, ludzie bardzo sympatyczni i nie trzeba byc z Pruszkowa, ozarowa czy Żyrardowa żeby mieć wzgledy. Trzeba byc po prostu osoba NORMALNA. Oczywiscie temat plotek zakonczyl sie w grudniu tamtego roku jak to napisal poparzednik kiedy pożegnaliśmy pewna osobę która pracowala na zwrotach i rownie dobrze byla tak samo Malo ambitna i inteligentna, wiec niech lepiej sie nie wypowiada. Niestety zrobila wielki dym z byle czego, pokazala ze nie mozna dużo pic jak sie ogólnie nie pije alkoholu, upita podwalala sie do wszystkich i chciala zdobyć wzgledy kolegow ale sie jej to nie udalo. Ale na szczęście juz jej nie ma i po tym calym zdarzeniu i odejściu tej osoby magazyn funkcjonuje jeszcze lepiej! Ja polecam mimo ze praca na sezon.
2
tuptuś 2014-04-07 19:34
Odp do tematu bambi
Co to za idiotka pisała???? co ma wspólnego palenie, dobrze wyposażona kuchnia, kibicowanie jakiejś drużynie,miasto z którego się jest, kierownictwo i zimno na magazynie. Debili na tym świecie nie brakuje ale takiej pustej wypowiedzi to aż żal. Żal mi rodziców takiej idiotki-kto to coś spłodził???
Jak ktoś chce pracować i coś ze sobą prezentuje to będzie pracował i da sobie radę wszędzie. Najgorzej jak ktoś przychodzi do pracy na tzw”przetrwanie” - tzn: im dłużej tu przetrwam tym lepiej i tak mi płacą. Ale tak się nie da tym bardziej jak się do pracy przychodzi z książką żeby sobie poczytać a zero zainteresowania powierzoną pracą, to później wszyscy i wszystko przeszkadza jak ktoś uwagę zwróci. Jak można być tak pustym i pisać o inteligencji innych skoro sama to skończone dno i pięć metrów mułu.
Przepływ informacji -jak wszędzie!. Muzyka-każdy słucha to co lubi. Ekipa-spoko :-)))
cytuje bambi -”Bezsensowne czynności wykonuję się tu jak wszędzie”- to po co narzekać skoro wykonuje się je i tu i tam.
A dojazd do pracy?! Po co to komu potrzebne. Jeden znalazł bliżej drugi dalej! Za daleko, to po co było jeździć- w swojej dziurze otworzyć własny biznes (najlepiej zoologiczny) ha, ha, ha i skończyłby się szybko problem dojazdów.
Reasumując to wszystko:::::::::::::::::::
Jakaś chora pacjentka. Powinna się leczyć na nogi bo na głowę to już za późno. Złej baletnicy to przeszkadza i (…) jak komuś się nie chce pracować to wszystko mu przeszkadza a poza tym to trzeba mięć poukładane trochę w głowie a nie takie siano i zryty czosnek.
Dariusz 2014-04-10 21:29
Ci którzy pracują to nie mają czasu na brednie wypisywane na temat SIMBY a tacy jak w/w chcą trafić do kroniki ale niestety SIMBA jej nie prowadzi a wielka szkoda,bo po paru latach, przeczytało by się, jacy durnie pracowali tutaj.
zonk 2014-10-01 00:42
Jeżeli chodzi o pracę w Simbie to dno, niema żadnych perspektyw na rozwój zarobki tak jak wszędzie na magazynie,o podwyżce niema nawet co marzyc wszyscy mają takie same zarobki czy to człowiek od zbierania smieci czy sprawdzający zarabia tak samo.Ludzie są w porządku tylko niektórzy reszta to dwulicowe psy które gdyby mogły zeżarły by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z pod siebie, pracowałem dwa razy w tej firmie i nic się nie zmieniło generalnie jest tylko jedna zmiana ogarnięta z panem Markiem Ż na innej na stety nie musiałem być bo żeby przetrwać musiałbym się nauczyć sprzedawać swoich kolegów,żenada nie ubliżając panu k2 i 13 to chyba jedyne osoby godne zaufania i przyjazni z tamtej zmiany.To tak o pracownikach,praca? wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chyba że lubicie ekstremalne warunki,rozładunki kontenerów w darmowej saunie uwaga! nie dotykać scian kontenera można się oparzyć albo zrobić spokojnie jajko sadzone:).Niestety kierownik pogania niczym władca niewolników nie dając chwili wytchnienia,generalnie tylko jeden kierownik zmiany zna trochę życia i ma normalne podejscie do ludzi drugi to ku..s,obiecują człowiekowi góry a dostaje wielką kupę.Nie polecam pracy w tej firmie ze względu na ludzi rządzących debile ityle
3
tylko prawda 2014-10-01 00:49
Pracowałem trochę czasu, podzielam uwagi poprzedników te negatywne bo pozytywów żadnych niema.Najgorsza robota w jakiej pracowałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Marek Jarek Darek 2014-11-03 19:07
Może by sie Pani Anna zainteresowałaby niekiedy magazynem, może by ułatwiła pracownikom godną pracę a nie kurz na tony i brud na zabawkach a tym samym koszty magazynu. Kontener na karton nie pomógł magazynowi, są inne potrzeby np. foljarka do palet, wózki paletowe itp. bo czekając na czyny kierownika to zima będzie trwała wiecznie. Nie biuro wykonuje czarną robotę tylko magazyn i niech doceni p. Ania pracowników i ich pracę.
1
Kotek 2015-02-14 12:44
W firmie dzieje się coś niedobrego, towar odkłada się na regałach, handlowcy jedzą zbyt dużo pączków i nie w głowie im sprzedaż, biedronka zrobiła sobie magazyn zwrotowy, szefowa wie tyle ile jej przekażą bo ciąży jej tylek aby się ruszyć i zobaczyć co się dzieje, kierownik magazynu cieszy się ciepłą posadką, uwielbia statystyki i obcinanie premii ale za małą ma głowę aby coś dobrego zrobić dla magazynu i pracowników. W magazynie kurz wychodzi juz oknami bo maszyna myjąca wymyła głowy szefostwa, że czas już chyba na zmiany jeśli Simba chce dożyć kolejnych lat istnienia. A może by tak Niemców zainteresować tym wszystkim? może to jest dobry pomysł? Pobudka spiochy!!!!!!!!!!!
1
paweł 2015-03-26 06:19
Pewnie was zadziwię, ale może coś wiecie, z racji tego że Simba Toys to producent zabawek, to nie wie tutaj może ktoś czy nie potrzebują do testowania zabawek jakiś dzieci? byłbym zainteresowany taką współpracą i myślę że moje pociechy też byłyby zadowolone a firma Simba też miałaby z tego korzyść. Syszeliście o czymś takim? ktokolwiek?
Mia. 2015-05-08 09:24
Brak perspektyw na umowe przez firme! Pracujesz ciagnac umowe zlecenie badz o prace ale przez dziadoska agencje!. Obiecuja zlote jabka i kokosy a dostajesz jedna wielka scieme. Nie traktuja czlowieka powaznie i zyciowo. Uwazaja ze na miejsce jednej osoby ktora moze robic problemy firmie i agencji moga znalesc sobie druga... I mimo dlugiego stazu i tak ja zwolnia ;]. Takie ich cudowne myslenie i zlota zasada. Dwa lata pracy pokazala jak ta firma funkcjonuje po odejsciu Pani kierownik i zatrudnieniu nowego przelozonego. Praca na sezon ok, ale nie na dluzsza mete.
1
ktoś tam 2016-07-11 12:56
Jeden wielki mało płatny cyrk nie polecam nikomu tej firmy
1
waldek 2016-07-12 09:56
A jednak ktoś tutaj kiedyś pisał @ktoś tam, że na sezon warto się zaczepić więc chyba muszą być jakieś plusy w tej całej sytuacji nie wierzę, żeby wszystko było tak beznadziejne jak to przedstawiasz i opisujesz jako cyrk
foliarka 2017-03-19 10:58
"Dno" firma układów i znajomosci jak nikogo nie znasz to zapier..... ! Bo jak wytlumaczyc fakt że czlowiek ktory nie wie gdzie jest enter na kompie jest kierownikiem ? Podzial obowiazkow znakomity, elita siedzi i zajmuje sie konfekcja (siedzenie i oklejanie zabawek) reszta zapier.... kontenery i inne dziwne rzeczy. Zarobki nic wielkiego wszedzie dostanie sie to samo albo i wiecej, miedzy innymi dlatego sie pozegnalem z ta firmą calkowity brak profesionalizmu juz nie mowiac o biurze ktore ma problem ze wszystkim tylko nie z fb i paznokcie pl, jak dla mnie osoby zbędne system ma charakter ze zwykli ludzie bez problemu moga z niego korzystac tylko sa ograniczani bo przecież kolezenstwo musi byc na statystyce zeby siedziec sobie na cieplej posadce bo przecież nikt tego nie widzi tylko ludzie którzy gadaja o tym non stop. Zastanawiam sie tylko czy szefowa jest glupia czy poprostu nie chce tego widziec nastety nie mialem przyjemnosci jej poznac z tego co slyszalem gdyby ludzie mogli to by ja zywcem zakopali ! To tyle w tym temacie, zdexydowanie nie polecam ! Chyba ze macie umiejetnosc dymania sie w du.. !
3
mydlo 2017-04-26 22:40
Praca ok :) tylko ze od 70 % pracownikow śmierdzi ! I malo platna tak to wszystko spoko ;)
1
wyjada cz 2017-04-26 22:48
Miała byc podwyzka, jak zwykle skonczylo sie na slowach "miała" kupa oszustow klamcow i kretaczy ! Wszedzie dobrze tylkonir w Simbie !
1
Natalia 2017-07-31 09:35
@wyjada cz rozumiem, że w firmie miały nastąpić zmiany. Czy do tej pory coś ruszyło w tej kwestii? @mydlo piszesz, że praca jest ok. Chętnie dowiemy się więcej o tym jak ona wygląda, w jakim systemie się pracuje oraz na jakie benefity można liczyć. Takie dodatkowe informacje będą przydatne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do Simba Toys Polska.
Zostaw swoją opinię o Simba Toys Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Simba Toys Polska