brak logo

KDN-design.de

Friedrichshafen

Opinie o KDN-design.de

the checker 2011-12-15 12:05
James Bond 007 - 2011-12-14 17:45:36

niewierny - 2011-12-14 17:20:37

Czytam i nie rozumiem? Moze bardziej rzeczowo! [usunięte przez moderatora] - moze napiszcie w jaki sposob zostaliscie oszukani? Zwolnieni - moze konkretnie dlaczego i jakie byly konsekwencje? Madrale - w sprawie pracy w firmach matkach (BMW, Daimler......) skoro oni szukaja na peczki bezposrednio do pracy to moze napiszcie z kim sie kontaktowac? - rozumiem ze macie doswiadczenie. Co do pieniedzy i umowy skoro podpisywaliscie i zgodziliscie sie na warunki to znaczy ze bylo chyba ok? - bo nie sadze ze pracodawca stal nad wami z granatem.
Czytania ze zrozumieniem uczą hmmmm już w podstawówce tak?



Ale ze mnie dobry kolega i Ci jeszcze raz powiem że to jest forum na którym ludzie mówią o swoich doświadczeniach z dana firma... wiec tak \"podpisaliśmy\" bo nie wiedzieliśmy co nas czeka dziś wiemy i chcemy doradzić innym żeby nie popełniali tego samego błędu... czy to jest zrozumiale czy nadal będziesz zadawać idiotyczne pytania?



konkretnych powodów zostało wymienionych już mnóstwo (od lewych pieniędzy, po wieczne kłamstwa, nieterminowe wypłacanie pieniędzy, obgadywanie pracowników, drwienie z pracowników poprzez umawianie się na termin i przekazywanie sekretarce żeby przez domofon powiedziała że nie: \"nie ma mnie w biurze\", obrażanie pracowników tu trzeba koniecznie dodać konkubinę, która aż po ich dojenie do oporu i wiele wiele innych, które zapewne sam znasz z własnego doświadczenia...) ale zapewne nawet nie chciało Ci się wszystkiego czytać...



każdy zrobi jak uważa ludzie tu starają się pokazać że istnieją alternatywy dla pana Pinokia...
..... no to podziel się tymi alternatywami. Może inni też skorzystają. Rekaro oraz ZIM nimi na pewno nie są :-(
zawiedziony 2011-12-15 14:35
premii swiatecznej nie bedzie :,(
super konstruktor 2011-12-15 17:05
A ja juz te premie swiateczna mam, i uwazam ze firma jest super, pieniazki z umowy mam na konto szybciutko, reszte w rodzinnej atmosferze zawsze sobie w biurze KDN gotoweczka odbiore, i uwazam za super ze firma jest tak eleastyczna ze placi mi bez tych zbednych podatkow. Slowem ja goraco polecam!
akimbo master 2011-12-15 17:26
a ja właśnie jem mandarynki jakie dostałem w paczce od KDN. Czekolade zostawie sobie na jutro do pracy żeby ci z recaro widzieli jak mamy dobrze.
Mad World 2011-12-15 20:20
Oto ja, ten który odchodzi na dniach. Gdyby nie elektryka w której siedziałem na projektach, nie szukałbym aż tak intensywnie pracy. Poza tym chyba nie byłem wystarczający dobry do tej roboty, wystarczająco urobiony przez chory polski rynek pracy. Trochę mam dość tych wojenek między leiterami z Recaro (jeden z nich to były pracownik) i moim szefem, dla których byłem środkiem, którego można użyć w \"Zimnej Wojnie\". Chłopaki z innych Abteilungów niż elektryka nie narzekają aż tak mocno (kto dziś nie narzeka w ogóle...)
Ja mimo że odchodzę z pracy, nie żałuję, że tutaj pracowałem.
Więcej rozpisywać się nie będę... potencjalnym zainteresowanym proponuje przymrużyć oko zarówno na najbardziej negatywne jak i najbardziej pozytywne teksty o firmie.
[usunięte przez moderatora]
pracownik roku 2011-12-16 11:19
A ja w tym roku zrobiłem najwięcej nieproduktywnych nadgodzin siedząc na internecie w rekaro. Odznaczony zostałem tytułem pracownika roku i dostałem taka premie ze ledwie mi się do kieszeni zmiesiła. Nie napisze ile bo ci co nic nie dostali albo dostali mandarynki by się wkurzyli. Na święta dodatkowo mam dostać czerwona corvette!! Pewnie tradycyjnie z pustym bakiem a słyszałem ze to dużo pali, ale głupio było CEO odmówić.
Wojtek Student 2011-12-16 13:22
Oto ja ten ktory odchodzi na dniach. Nie interesuja mnie te posty, bo mam swoje sprawy!
stary wyga 2011-12-16 19:22
Jeszcze za moich czasow byly opowiesci ze bedzie corvetta, szkolenia, podwyzki, premie, kariera, jestesmy liderami w branzy itd.
Co bylo: auto z wiecznie pustym zbiornikiem, zalegle rachunki za paliwo, auto czesto bez tuv i bez oleju, na chinskich oponach i to wszystko po wielkim proszeniu sie, a jak jedno auto nawalilo w trasie to potem nie bylo komu zaplacic za auto zastepcze i naprawe...
Mandarynek oczywiscie tez nie bylo :-D, zreszta CEO to mi nawet kiedys paluszki z szafki wyjadl, ale co tam, wszak glodnego trzeba nakarmic :-D
W tym wszystkim najlepsze jest to ze moge uzyc slowa: BYLO
Obecnie CEO pojechal po narybek do Polski, wiec ciekawe co przyszlosc przyniesie ;-)
A jeszcze jedno: zawsze bylo wesolo!!

pozdrawiam goraco!
the checker = CEO, Pinokio tak tak wlasnie ty! 2011-12-16 22:48
Zal.pl niestety koles ktory odchodzi czyli \"student\" zostal ladnie mowiac kupiony przez pana [usunięte przez moderatora] ala \"the checker\" kolega sam o tym w firmie opowiadal ze kaske dostal za pozytywny komentarz....

ktos tu juz ladnie podsumowal pana [usunięte przez moderatora] i jego firme wiec szkoda sie wiecej rozijac ale co mi tam ja jedziemy z prawda to po calosci:

firma oszukuje finansamt w niemczech wiec tylko czekac az ktos sie wkurzy... a tak poza tym to tu mozna pisac cala prawde na temat tego paana bo on sie poprostu boi ze jak podskoczy to skonczy sie to w sadzie ale w finanaswym... i to byl by koniec calej smiesznej bajki o kopciusszku....

firma nie ma zadnych pozytywow poza mandarynkami na koniec roku... jest to jedno wielkie oszukanstwo...

aaaaaaaa byl bym nie sprawiedliwy gdybym nie dodal ze:

koles rozliczy sie z kazdego centa tu nie oszuka bo sie boi ze ktos jednak pojdzie do tego finansamtu :P wiec kase palci ale czy warto zyc w strachu ze jedna osoba sie wkurzy....

KDN + polecam calym sercem wszystkim Twardziela :P
student 2011-12-16 23:20
\"finansamt\" widac że ten kto to wyżej napisał nie zna niemieckiego, wiec CEO może dojść kto sie za tym kryje. ale bedzie jazda :)
Wojtek Student 2011-12-17 08:52
Nie tak latwo teraz studenta kupic. Zreszta i tak wiekszosc kasy mam od rodzicow, praca u CEO byla bardziej dla sportu. Stwierdzilem ze zasady gry, nie do konca mi odpowiadaja.
[usunięte przez moderatora]
student 2011-12-17 09:09
„jak sprzedałem siebie to sprzedałem drogo, zawsze lepiej jest sprzedać siebie niż sprzedać kogoś”
student 2011-12-17 12:45
W nowym roku wszystkim pracownika życzę dużo zdrówka i szczęścia oraz aby przyświecała wam każdego dnia ta oto melodia:

\"WHO LET THE DOGS OUT HO HO HO!
student 2011-12-17 15:30
Student już z tego smutku, że odchodzi sam do siebie pisze :)
3d freeastajler 2011-12-17 18:41
Temat nabiera widzie wraz ze zblizajacymi sie swietami rumiencow, i bez znaczenia czy ktos napisze finansamt czy Finanzamt, rekaro czy [usunięte przez moderatora], praca w KDN moze (ale nie musi) doprowadzic to klopotow podatkowych, a to juz powazna sprawa...
student 2011-12-17 19:46
oj przestan freesteiler bo tez jestes umoczony
student 2011-12-17 20:08
Fristajlo... to już KDN nie United... nie będzie żadnych problemÖw, bo nikt z dotychczasowych pracowników nie dostaje żadnych dodatków w postaci nieoficjalnej (a juz na pewno sie do tego nie przyzna). Rozliczeniem w nomenklaturze pracowników KDN jest rozmowa przy kawie z CEO. Zawsze możesz wnieść o dodatkowe opodatkowanie swoich zatajonych w ostatnich latach dochodów...
Zresztą... tutaj nie Texas, w tym sadzie czy innym \"financamcie\" byś się nawet nie wydukał ;-)
ALE DOBRE MANDARYNKI.
student 2011-12-17 20:20
do freestajlowego mieszkania może zapukać Urząd Skarbowy :)
student 2011-12-17 20:28
przestańcie z tymi amtami. we wtorek impreza świateczna w RECARO, a więc picie, jedzenie i prezenty. i to wszystko w godzinach pracy!! już nie moge sie doczekać bo mandarynki i czekolade od CEO już zjadłem :(
absolwent 40% 2011-12-17 20:28
Polecam firme pana Lnrtwcz. Tam takich akcji NA PEWNO nie ma :D Sprawniej mu idzie usuwanie takich postów niz CEO ;)
putin 2011-12-17 20:33
a ja podziwiam [usunięte przez moderatora] za cierpliwość w czytaniu o mandarynkach i finansamtach :)
student 2011-12-17 20:49
Panowie, przekroczylismy 50 postow... dawac jeszcze 30 i przebijemy kemerera :) To co teraz o... pomaranczach? :)
konstruktor 2011-12-17 23:23
Tak jak tutaj parę osób napisało lepiej omijać pośredników i bezpośrednio do RECARO aplikować. Dodatkowo jestem pewien, że ten wpis z zachwalaniem KDN i atmosfery to pisał [usunięte przez administratora]Świadczą o tym te charakterystyczne błędy w pisowni, w wysławianiu się, on w kwestionariuszu takie błędy popełniał i podczas rozmowy, poza tym jeśli ktoś chce wierzyć w to że przez pośrednika zarobi więcej niż pracujący tam inżynierowie bezpośrednio-proszę bardzo. Prawda jest taka że to pasożyt, wszyscy mu pouciekali, łącznie z sekretarką. Jeśli chodzi o to co napisał że ktoś nie mógł nauczyć się przez 2 lata słowa po niemiecku, to też zostawiam do przemyślenia, zresztą w RECARO główny nacisk kładziony jest na angielski, bo oni tłuką dla Boeinga, a rozmowa wstępna jest głównie po angielsku, ale oczywiście po niemiecku też trochę trzeba pogadać, także nijak ma się to do tego wpisu, jak ktoś zaczął tam pracować i pracował 2 lata to musiał po niemiecku rozmawiać. Także uwaga na cwaniaka.
Kryzys 2011-12-18 11:34
Skoro ktos wspomnial o kryzysie to taki cytacik ktory wezcie sobie do serca panowie zadowoleni pracownicy bo wlasnie to uslyszycie jak takowy kryzys nadejdzie:

\"Przecierz nie poloze firmy przez pana\"

I albo dostanie pan fantsyczny wybor: wolne bezplatne albo zwolnienie pana decyzja....

I wesolych swiat....
Mad World 2011-12-21 02:13
Zabrałem wczoraj \"radyjko\". Na firmie się nie zawiodłem. Pozdrawiam wszystkich, których dane mi było tam poznać :) Grüße aus Polen ;)
kądzio 2011-12-21 20:03
ja też sie nie zawiodłem. dzisiaj dostałem duży ręcznik z napisem recaro. bedzie sie dobrze prezentować na siedzeniu kierowcy
stach 2011-12-21 20:57
Nie no te 2 ostatnie wpisy tego [usunięte przez administratora] to po prostu \"szli do wsi\", zabrałem radyjko, dostałem ręcznik,[usunięte przez administratora] może jeszcze zużytą oponę do jelcza, i lusterko do trabanta, weź koleś daj sobie siana, pisaliśmy ci że wioskę na forum robisz, taka socjotechnika dla ubogich z trzeciego świata, żenada, i jeszcze te błędy stylistyczne no i generalnie w Polsce nikt tak nie mówi, a już na pewno nie podnieca się radyjkiem czy [usunięte przez administratora] ręcznikiem jak łysy grzebieniem. [usunięte przez administratora] Polska jest w UE, mamy otwarte granice, otwarty rynek pracy w Niemczech, wystarczy wsiąść w samochód i za 6 godzin od granicy jest się w Recaro i można bezpośrednio się zatrudnić i robić na siebie i tylko na siebie, i bez chodzenia miesiącami za wypłatą jak za jałmużną. Także spadaj, Polska da sobie radę bez takich jak ty, wyciągaj z Niemiec sobie kasę jak turasy, a od Polaków wara. Niemcy mają bardzo rozbudowany fundusz socjalny, także stać ich żeby utrzymywać jeszcze jednego darmozjada. No i widzę że kupiłeś kolego klawiaturę pl, - respect. Także tradycyjne, polskie Wesołych Świąt za kasę [usunięte przez administratora] polskich inżynierów.
czyścioch 2011-12-22 17:37
Także jak ktoś chce dostać ręcznik, zapraszam do KDN lub bezpośrednio do Recaro, ja tam wolę w Polsce pół pensji na święta, i mogę sobie wydać na co chce, na 500 ręczników na przykład che che, [usunięte przez administratora] dajcie już spokój z tymi je...nymi ręcznikami, to jest forum o możliwościach zatrudnienia, pracy i zakończeniu pracy w firmie KDN - Design
Be brave, clench fists 2012-01-18 17:23
To była wspaniała szkoła przetrwania. Wrócicie stamtąd inni. Czy lepsi - to już od was zależy. Nic was już nie zdziwi, nic nie zaskoczy, nic nie wyda się straszne czy przytłaczające. Będziecie jak bulteriery, jak wściekłe byki, jak Tommy Lee Jones w Ściganym!


\\\"Ten, kto życzliwie wskazuje drogę błądzącemu, jest jak człowiek, który drugiemu pozwala zapalić pochodnię od swojej: wszak jego własna pochodnia nie będzie przez to świecić mniej jasno.\\\"
kądzio 2012-01-28 09:55
ktoś odszedł z KDN to tez pewnie ktoś jest poszukiwany na jego miejsce, stad jedna mała wskazówka, firma United Engineering Wrocław (niekiedy także podawany Strzelin) to to samo co KDN
tradycyjnie życzę byłym KDN-owiczom powodzenia, na odejściu z tej firmy jeszcze nikt nie stracił

pozdrawiam
1
T.H. 2012-02-02 14:28
mozesz byc pierwszym, który straci.
i \"Fajnie by było jak by\" popracowal kolega nad j. polskim
kolargol 2012-02-24 18:24
czyścioch - 2011-12-22 17:37:11

Także jak ktoś chce dostać ręcznik, zapraszam do KDN lub bezpośrednio do Recaro, ja tam wolę w Polsce pół pensji na święta, i mogę sobie wydać na co chce, na 500 ręczników na przykład che che, [usunięte przez administratora] dajcie już spokój z tymi je...nymi ręcznikami, to jest forum o możliwościach zatrudnienia, pracy i zakończeniu pracy w firmie KDN - Design
i co, kupiłeś te 500 ręczników i teraz nareszcie możesz się umyć ..hehehe.. i tę słomę z butów zetrzeć :-))
brunet wieczorową porą 2013-07-11 17:54
Można, tylko niezbyt rozumiem czemu Twoim celem jest wiązanie końca z końcem a nie życie i praca na poziomie, czego KDN niestety nie zapewnia. Generalnie rób co chcesz, ale tam sa redukcje, klienci nie chcą z tą firmą współpracować, i raczej wywala się tam obecnie niż zatrudnia. W jaki sposób się wywala niech już sami wywaleni piszą. pozdr
ekstazy 2013-08-01 20:38
Mnie wywalił bo nie było roboty, ale jestem mu za to wdzięczny mam dużo lepsza prace teraz :-). Sama firma podobno bankrutuje, nie ma klientów[usunięte przez administratora]Bez znaczenia, juz mnie tam nie ma!
kądzio 2013-08-26 19:10
nawet bardzo, wlasciciel firmy ma ponoc duzo kasy :-)
xyz 2013-10-25 20:03
Jak tam się pracuje w KDN?
1
xyz 2013-10-25 20:14
Jak z zarobkami i mandarynkami?
Chapka na kaske 2013-11-28 18:27
Podobno Pinokio wznawia działalność, szuka nowych ofiar. Wiecie coś na ten temat?
1
kądzio 2013-12-02 08:19
pinokio ponoć zwija działalność, brak klientów, a bez klientów to powolna agonia...
zyx 2014-01-09 15:44
baze maja, maja
problem w tym ze sporo firm ma juz ich we wlasnych bazach na czerwono z dopiskiem -unikac (w najlepszym razie)
Katijavv5 2014-02-13 21:45
Czy wiecie coś o rekrutacji w najbliższym czasie ? Mozna tam zarobić ? Czy szef jest wypłacalny ?
Janosik 2014-12-04 14:32
Czytając opinie nie można wywnioskowac czy firma jest w porządku czy też nie...A bez Waszych opinii ciężko jest podjąć jakąkolwiek decyzję. wiadomo- lepiej wiedziec z kim sie ma do czynienia. napiszcie czy polecacie KDN-design.de i podajcie szczegoly wspolpracy, bede wdzieczny :-) Pozdrawiam- Janosik
Misek 2015-01-15 08:37
Podejrzewam, że bez znajomości języka niemieckiego to nawet nie ma co myśleć o pracy u nich http://kdn-design.de/index.php/job-karriere Jeżeli ktoś jednak jest mocno zdesperowany czy zdeterminowany to pewnie wyjedzie. Ciekawe tylko czego oczekują od kandydatów, jak przebiega rekrutacja i co oferują w zamian.
blik 2015-03-19 02:32
zgadzam się z Tobą . KDN - design jest firmą z Friedrichshafen , także nie jest to niczym dziwnym , że wymagają właśnie niemieckiego. Rozumiem jeśli idziesz na pracownika fizycznego do nich , ale to i tak lepiej jeśli masz jakiekolwiek podstawy ponieważ nawet co do wypłaty to dogadać będzie się musiał.
vhjk 2016-05-17 23:17
ja jej powiem szczerze nie widziałam, wiec także dołączam sie do pytania @random. Prosze o informacje
były pracownik 2017-05-24 09:40
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nowak żnów szuka ofiar ogłasza sie na pracuj.pl, co wille na jeziorem bodenskim sobie wybudował za nasze pieniadze teraz na Jachyt chce nazbierac
były pracownik 2017-05-24 09:40
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nowak żnów szuka ofiar ogłasza sie na pracuj.pl, co wille na jeziorem bodenskim sobie wybudował za nasze pieniadze teraz na Jachyt chce nazbierac
Ciekawski 2017-05-29 18:51
Zastanawiam się nad skorzystaniem z obecnej oferty firmy. Czy ktoś miał faktycznie złe doświadczenie z tym pracodawcą? jak tak, to co dokładnie ? Z góry dziękuję!
konstruktor 2017-06-03 07:53
Uwaga na tą firme i tego pana Nowaka, złote góry obiecywane a generalnie to chodzi żeby z was wycisnąć ile się da bez płacenia. Mnóstwo ludzi się już tutaj przewinęło - CZEMU SKORO JEST TAK WSPANIALE?
Po co pracować u pośrednika(po co pijawkę brac sobie na plecy), skoro można bezpośrednio w Niemieckiej firmie pracować. Ten pan ma budyneczek naprzeciw firmy niemieckiej w której kiedyś pracował, i świadczy tej firmie usługi, więc lepiej aplikować bezpośrednio: Recaro Aircraft Seating GmbH & Co. KG w Schwäbisch Hall.
Pamiętajcie, na czymś musi koleś zarobić, czyli na waszej pensji której nie dostaniecie, albo zostanie wam nieźle obcięta, pomimo ślęczenia po kilkanaście godzin dziennie. Zresztą, shit wypłynie jak zobaczycie umowę(tylko po niemiecku mimo zapewnień że będzie również po polsku, i będzie kombinował żebyście nie mieli czasu jej przeczytać, tak to zorganizuje że da wam kilka minut żebyście tylko zerknęli i musieli podpisać-I TRZEBA SIĘ ZASTANOWIĆ I CZY PODPISYWAĆ COS CZEGO SIĘ NIE ROZUMIE).
Nie polecam pracy w tej firmie, uwaga na to co dostajecie do podpisu, i omijajcie pośredników, bezpośrednio do Recaro aplikujcie.
były pracownik 2017-06-13 19:36
nowak ten od KDN design to ch... jakich mało, wyrabiałem dla niego 180-190 godz miesiecznie a ten ch... mowil mi ze moja prace mozna by było zrobic w 100 godz i za tyle tylko mi płacił I NIE BYŁEM SAM W TAKIEJ SYTUACJI!!
udowadniał mi ze nie znam Catii po 8 latach pracy w niej w tym prawie 4 lata dla forda w Koloni)
odszedłem po 3 miesiacach i wtedy nagle zaczal cos przebakiwac ze mi wyrowna itp taki bajer zostale 1 miesiac( ten 3 ) ale wyrownania kasy nie widzialem taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak mało kto!!!
Zostaw swoją opinię o KDN-design.de - Friedrichshafen
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KDN-design.de