logo Amway Business Centre Europe

Amway Business Centre Europe

Kraków

Opinie o Amway Business Centre Europe

AAA 2016-01-22 21:42
To zalezy :) od tego do jakiego dzialu trafisz, na jakiego szefa, na jakie stanowisko. Ogolnie bardzo przyjazna firma, super atmosfera, spoko ludzie. Moim zdaniem warta polecenia. Nadgodziny sa, ale nie we wszystkich dzialach; warto dodac, ze platne, co niestety nie wszedzie jest norma. Firma idealna nie jest, ale jak do tej pory najlepsza w jakiej pracowalem. Pozdr
4
DJ 2016-10-02 11:58
Centrum obsługuje kilka rynków w Europie - można sobie sprawdzić w necie - w tym tez i Bułgarię.
Stąd wymagania co do języków nie powinny dziwić. Pozdrawiam.
3
hihi 2016-10-02 12:04
Ja to bym się załapał, zwłaszcza na takiego voice specialist, bo najważniejsze o to, żeby zadbać o stabilne warunki finansowe, skoro umowa i tak jest respektowana.
1
zadowolony 2017-01-13 16:59
dobra firma. wiadomo, zawsze jest na co narzekać, ale jest mniej korporacyjnie, niż w innych firmach, w których pracowałem do tej pory. Dużo zależy od działu i przełożonego, na ktorego się trafi, ale ogólnie nie jest źle.
4
ok 2017-01-20 19:33
jest ok
3
Pola 2017-06-25 19:43
Co jest powodem, że Amway ma tak potężną listę ofert pracy? Jakiś nowy projekt? Poczytałam opinie i widzę, że firma generalnie jest ok więc warto spróbować i złożyć cv. Czy firma wymaga od kandydatów znajomości jakiegoś języka obcego?
Karolina 2017-07-20 07:25
@Pola na pewno warto przeczytać oferty pracy, bo w nich takie wymagania zawsze są opisane. Próbowałaś moze juz aplikować? Jak wrażenia?
1
anika 2017-08-30 12:07
Pilne pytanie: Ile są premie dla języków?
Może ktoś pomóc? Dzięki
Karolina 2017-08-30 12:48
Chciałabym pomóc @anika, ale nie rozumiem do końca pytania? Chodzi Ci o to, że za znajomość jakiegoś obcego języka jest dodatek? Jeśli rozbudujesz pytanie na pewno ktoś będzie w stanie na nie odpowiedzieć.
anika 2017-08-30 13:04
Jest bonus, ale nie wiem ile i chciałabym wiedzieć.
Ania 2017-08-30 23:04
Nie polecam tej firmy, pracuje w niej . Firma ma za zadanie ograniczać rotacje pracowników ale robią to poprzez przenoszenie ich na inne stanowiska. Wszystko zależy jak ktoś napisał wczesniej do jakiego teamu się trafi- są teamy gdzie ludzie są okropni dla siebie, wzajemne nagabywanie , ośmieszanie , kablowanie, straszenie jednym słowem mobbing. Ale też są takie gdzie ludzie są zżyci z sobą i raczej sobie pomagają niż szkodzą nawzajem. Bardzo kiepsko firma radzi sobie z organizacją pracy, praktycznie wszystko tam działa jakby nikt nie przemyślał ile osób trzba zatrudnić i do jakich zadań!!! nowy pracownik nie ma zupełnie wsparcia na początku, zostaje zostawiony sam sobie z procedurami które często się nieaktualne ( gdyż firma od roku przechodzi transformacje w systemach), od innych sama usłyszałam że tu wszyscy musieli sami dojść do wszystkiego sami, więc Ty też, siedź po godzinach aż zaczaisz o co chodzi przykładowo z systemem który pierwszy raz widzisz na oczy . Leaderzy są głownie od naganiania do pracy i stania z przysłowiowym batem, często nie znają się na specyfice bo krajów jest dużo, raczej też są na tyle zajęci że nie poświęcają czasu na pomaganie. Jeśli trafi się na trudniejszy rynek ( mówie o dziale finansowym ) to jest sporo nadgodzin, na szczęście są wypłacane co miesiąc za mies poprzedni. Jeśli trafi się na łatwiejszy i nie probelmatyczny rynek to człowiek nie ma się żywcem czym zająć i chodzi żebrać żeby mu coś extra dali bo nuda a on ambitny :-)
Też nowością są spotkania codzienne pod tablicą - każdy team zbiera się codzień i analizuje swoją robote i wyłapuje problemy z jakimi się boryka . Firma może kiedyś mało korporacyjna - bardzo się zmieniła i niestety jest coraz bardziej do bani!!!! Ludzie z dłuższym stażem uciekają powoli bo to już nie to do czego przywykli
gość 2017-09-01 09:21
kwota bonusu jest uzależniona od języka jakim się posługujesz, więc bonusy są różne
1
Karolina 2017-09-06 15:38
@gość dziękuję za wyjaśnienie, a czy możesz napisać, czy taki dodatek jest opłacalny i czy ma duży wpływ na naszą końcową wypłatę? Dla osób, które biegle posługują się językami obcymi to dość ważna informacja, która może zadecydować o ich zatrudnieniu w Amway Business Centre Europe.
Tomek 2017-09-13 22:56
Hej wszystkim. Czy ktos kto pracuje w Business Centre pod Krakowem w Amway mialy ochote troche pogadac przez telefon, chcialbym sie jak najwiecej dowiedziec o firmie, amtosferze i warunkach pracy. Zastanawiam sie nad powrotem z zagranicy wlasnie do Amway i wiaze sie to z wieloma niepewnosciami :)
Pozdrawiam
Veronique 2017-09-14 13:03
Hej!
Od kiedy zaczynasz tam prace? I skad bedziesz dojezdzal?
Pozdrawiam
gość 2017-09-15 11:17
Bardzo dużo zależy jakim i iloma językami mówisz, bo dodatki są zróżnicowane. Jeżeli są to języki bardzo poszukiwane na rynku pracy, albo mówisz kilkoma językami, to dodatek będzie spory.
Karolina 2017-09-21 15:49
@gość, dziękuję dla osób poszukujących pracy, tak jak pisałam, to bardzo istotna informacja. Widać, że posiadasz rzetelne informacje na temat pracy w Amway Business Centre Europe. Zapytam więc jeszcze, w jaki sposób, znajomość tych języków jest sprawdzana na rozmowie rekrutacyjnej? Testy czy zwykła konwersacja?
Zostaw swoją opinię o Amway Business Centre Europe - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amway Business Centre Europe