logo TBI Technology Sp.zo.o.

TBI Technology Sp.zo.o.

Racibórz

Opinie o TBI Technology Sp.zo.o.

niezadowolony 2012-12-17 15:22:13
Jeżeli masz ambicje aby nauczyć się tego jak oszukiwać i być oszukiwanym, to jak najbardziej zachęcam do wzięcia udziału w projekcie pod tytułem TBI Technology.
9
tbi 2013-01-21 06:25:56
Z tego co widzę to z pracy wywalają dopiero po specjalnych wynikach - się musiałeś postarać.
1
2013-09-30 16:19:20
Zatrudniaja na umowe o prace ludzi niepelnosprawnych z grupa inwalidzka jest taka mozliwosc czy nie koniecznie??
2
rafał 2014-03-01 21:14:51
obecnie mają tylko dwie dostępne oferty na przedstawiciela handlowego i serwisanta obrabiarek w TBI
lukas 2014-03-04 12:22:16
Atmosfera OK, zarobki jak człowiek się odpowiednio wykaże to są na wysokim poziomie. Nie ma żadnego wyścigu szczurów i można śmiało polecić firmę TBI jako porządnego i zaufanego pracodawcę.
1
derka 2014-03-29 20:33:51
szefostwo wymagajace i jak wszedzie raz jest dobrze, raz źle ale ciągną firmę niesamowicie do przodu. Czuć ze im zależy a kase pakują w firmę i nie ciągną dla siebie
3
jojo 2014-04-14 20:14:06
witam mam pytanko, ile zarobi operator cnc w tej firmie? tak mniej wiecej ile na reke? z góry dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
1
sprawdzony 2014-05-26 11:25:55
Ciągła rotacja, tak samo w TBI jak i w spółce Domgos. Ludzie którzy naprawdę coś potrafią odchodzą sami po sprawdzeniu tego braku organizacji i ciągłymi zmianami przez humorki Pana C., na ich miejsce zatrudniani są ludzie po znajomości bez żadnego doświadczenia i umiejętności. Sprzętu maja sporo jednak nikt nie wie jak się tym posługiwać, Ci co wiedzieli już sami odeszli. Wypłaty są zawsze jednak jest różnica między tym co uzgodnisz a tym co dostajesz. Stawaka mniejsza wyrównywana premiami, których później i tak nie ma. Szefostwo się nie zna w ogóle na tym co robią, metoda prób i błędów wykonują prowizorki i jak klient się nie zorientuje to jest SUKCES... Nie polecam jako pracodawcy i wykonawcy.
15
klient 2014-08-12 20:29:06
Chciałbym sie podzielić moją opinią na temat ludzi z tbi, zakupione dwie maszyny jednocześnie,terminy uruchomien przesuniete o pół roku, co tydzien nowi fachowcy wynajeci przez firme do rozwiazania kolejnego problemu, których jest multum. Ogólnie nie polecam, co jedna osoba z Tbi przyjeżdża z większym ego, a tak naprawde rozmawiają od rzeczy w sposób taki aby ominąć problem, wielkie obiecanki. Najlepszy jest główny szef p. Cela., jeśli sprawa kieruje się ku rozwiązaniu sprawy w inny sposób dzwoni i dużo mówi, obiecuje, wymyśla historie w jaki to sposób sie ich firma rozwija i że mają chwilowe problemy, a co druga osoba od nich narzeka i mówi, że chyba się będzie zwalniać. Osoby odpowiedzialne za koordynowanie pracy serwisu nie wiedzą co się dzieje. Wielki haos i przesuniete terminy miesiacami. NIE POLECAM
10
Klops 2014-08-27 20:25:28
Szczerze? Praca w TBI Technology to wyścig szczurów - albo nadążasz albo Cię nie ma. Na szczęście co mądrzejsi to się zwalniają. Płacą w terminie, z tym nie ma problemu, gorzej ze słownością - jedno obiecują, drugie robiąą. Ogólnie nie polecam jako pracodawcę, muszą się jeszcze wiele nauczyć jeżeli chodzi o szacunek do pracowników.
1
wypadlem 2014-10-28 22:44:04
warunki finansowe bardzo dobre, umowa o pracę ale nie dałem rady z tempem
aaa 2014-11-27 15:07:20
Wyścig szczurów polega tam na tym, że wszystko za co się nie złapiesz jest zmieniane przez humory gościa z przerostem Ego na kontynuacje wbrew wszelkim regułom i nie pytając się pracownika na danym stanowisku, który zna się na tym co robi. Nigdy nic nie jest tak jak być powinno, i nie jest to jedna czy dwie rzeczy lecz każda i każdy temat ma opóźnienia bo brany jest praktycznie tydzień przed datą odbioru przez klienta przez ludzi którzy się wogóle na tym nie znają, a wszystko jest mega proste. Ludzi ma się tam za zero, a fotki robione co chwile przez szefostwo w kącie wyremontowanym tylko po to są na tak perfidny pokaz ze aż może zacząć szczypać. Cała firma jest jednym wielkim pokazem, a zerem profesionalizmu.
3
realny punkt widzenia 2014-12-15 23:31:24
Firma jak najbardziej idzie w dobrym kierunku rozwój na 100%, obserwuje ja od dluzszego czasu jednak Pan C. bardzo arogancki oraz ma zbyt duże mniemanie na temat samego siebie , dobrze ze prowadzi firme wraz ze wspolnikiem wiec ma go kto stopowac , ciesze sie ze podczas rozmowy nie rzucil kluczykami na biurko aby podkreslic jakim samochodem sie porusza ... niestety pieniadze klasy osobistej nie wykreuja. mimo wszystko zycze powodzenia
3
Serwisant 2014-12-23 01:39:39
Witam. Jestem młodym serwisantem CNC, pracuje w obecnej firmie na utrzymaniu ruchu i chciałbym zmienić prace. Zastanawiam się nad TBI, bo podoba mi się praca serwisanta w terenie. Ogólnie jestem z wielkopolski. Nie mam jeszcze rodziny więc jestem skory do częstych wyjazdów. Powie mi ktoś czego mogę się spodziewać w pracy serwisu TBI i jakie zarobki mogę osiągnąć?
kandydat 2015-01-30 22:11:59
cały czas szukają serwisantów, wysyłaj papiery. Słyszałem od znajomego że firma idzie do przodu jak torpeda ale mają problem z kompetencją pracowników serwisu.
Michał 2015-02-04 10:58:15
Aktualnie jest kilka ofert pracy, z tego co widziałem to szukają handlowca i serwisantów. Mój znajomy tam pracuje i jest zadowolony. Firma ma potencjał, ale niestety jak to w Polsce bywa jest hejtowana. Nie oszukujmy się każdy by chciał zarobić, ale się nie narobić.
programing setter 2015-02-10 09:43:45
miałem okazję spotkać się z ludźmi z tej firmy. powiem tak, jeśli chodzi o maszyny jest nie najgorzej,jeśli się wszystkiego dopilnuje i ustali z góry pewne sprawy to naprawdę możemy nabyć dobry sprzęt adekwatny do ceny. natomiast obsługa totalne dno, serwisanci niekompetentni, odnosi się wrażenie ze nie maja pojęcia co robią, a do tego gadają od rzeczy aby tylko pominąć problem, gdy taki występuje. nie chce oceniać ogółu ale z takimi miałem przyjemność się spotkać. był też u nas gość(chyba z Wrocławia) od szkoleń wydawał się jedyną kompetentna osobą która nas odwiedziła, nie wiem czy podjął prace w Tbi.
były pracownik 2015-02-11 12:02:57
Pan z Wrocławia to faktycznie jedyny człowiek, który się na tym wszystkim zna, firma bez niego praktycznie by nie prosperowała. Oczywiście nie jest stałym pracownikiem TBI, i wcale mu się na dzień dzisiejszy nie dziwię. Jeśli się da trzeba z TBI wyciągnąć ile to tylko możliwe. Innych przywilejów ta firma nie może zaoferować.
robert 2015-02-12 01:22:41
pracowałem w tej firmie dwa lata temu nie nirzekam było dobrze pan c jest spoko tylko to pracownicy nie wiedzą czego chca jak bym mi zproponowali pwrót do firmy tobym wrócił można się tam czegoś nauczyć bo firma jest naprawde super
cnc 2015-02-20 19:04:13
do programing setter. zapewne chodzi o Pana Marka. jest młody ale wie o czym mówi i potrafi przekazc tą wiedzę. tez jestem ciekaw czy podjął pracę w Tbi.
Polak 2015-04-07 01:04:10
byłem na rozmowie na stanowisko PH: warunki ktore proponują są tak żałosne, ze jak usłyszałem o podstawie to się uśmiechnalem i podziękowałem za rozmowę.... to tragiczne, że poważna firma oferuje takie warunki pracy.... szkoda czasu i paliwa na wizyte w tej firemce!
2
Zdziwiony 2015-07-15 12:07:17
żałosne warunki na stanowisku pH? Hmmm...widać kolego, że nie zależy Tobie tylko na pracy jako pracy. Odbębnić 8h i do domu. Tu się płaci za wyniki a nie za obijanie i lenistwo. Zarobki są na wysokim poziomie i bez ograniczeń. Sprzedajesz - zarabiasz. Nie sprzedajesz - szkoda twojego czasu.
1
były pracownik 2015-09-23 06:49:18
Pracowałem kilka m-cy w TBI na stanowisku Regionalnego Inżyniera Sprzedaży, jednak nie podołałem. To chyba nie praca dla mnie. Koledzy z działu, którzy stale sprzedają maszyny zarabiają naprawdę bardzo duże kwoty, często 5 cyfrowe. Praca fajna, ale nie dla wszystkich. Kontakt z szefostwem naprawdę ok. Wymagania są duże, ale miałem pełną swobodę do działania. Jak ktoś ma predyspozycje do bycia handlowcem, to szczerze polecam!
1
jacek 2015-11-07 12:34:03
Pan Cela to bufon , niestety do dnia dzisiejszego ale i nie od wczoraj, znam go od studiow i niestety nie mial zbyt duzo kolegów bo poprostu byl nie lubiany stad moge potwierdzic ze jako pracodawca tez nie nalezy do tych najlepszych , zycie
2
wlkp 2016-01-05 23:51:26
Tbi tools szuka na wielkopolskę przedstawiciela. Wymagają znajomości języka angielskiego, ciekawe po co, by sprzedawać wiertła w Ceglorzu?
Ma ktoś dane typu podstawa netto, rodzaj auta, plany realne do zrobienia?
Podobno szef nieciekawy.
sonja 2016-01-06 14:56:13
tez slyszalam ze kogos szukaja i interesuja mnie konkretne informacje. przede wszystkim jaka umowa- praca czy zlecenie. szef jaki jest kazdy wie ale to pracownicy tworza klimat. ktos cos?
pola 2016-02-02 18:46:41
z tym zleceniem jest różnie, raczej na start dają umowy normalnie na okres próbny a potem umowa o prace i tak samo jako serwisant widze, że prawdopodobnie jest.
soniak 2016-02-15 15:29:23
jeśli chodzi o pracę w TBI to widziałem , że od niedawna poszukują w sumie serwisantów obrabiarek w raciborzu. Tylko , że tak jak piszecie chyba najpierw jakaś próbna umowa
Marek 2016-02-19 20:10:55
to dobrze, że umowa na start jest jedynie próbna. Według mnie dawanie od razu umowy o pracę jest ryzykowne, przecież ludzie są różni @soniak. Szkoda, że ta oferta już nieaktualna
racibórz 2016-02-23 16:49:38
tamta oferta faktycznie jest już nieaktualna, jednak teraz poszukują mechanika i serwisanta obrabiarek CNC :) oba stanowiska na podstawie umowy o pracę i na pełen etat :)
1
klient 2016-02-26 20:43:37
Nie wiem dlaczego firma TBI ma takie złe opinie. Był u mnie jakiś czas temu handlowiec Michał, super fachowiec. Dzisiaj próbowałem znaleźć kontakt do niego ale już nie ma żadnego Michała w TBI. Aż taka rotacja?
1
ta daaam 2016-02-26 20:51:04
o rany, skoro zatrudnienie na mechanika odbywa się w ramach umowy o pracę @racibórz, to chyba też się nimi zainteresuje. Taka stabilność to podstawa sukcesu.
2
Kjn 2016-02-29 14:00:23
Umowa o pracę to duży plus mam.tylko nadzieje ze na każdym stanowisku tak jest i np jako mechanik musisz mieć odpowiednie wykształcenie techniczne tutaj
1
racibórz 2016-03-21 16:29:24
wiadomo, zwłaszcza, że mechanicy doceniani są po swoich umiejętnościach - aczkolwiek wydaje mi się, że ta oferta już wygasła, ale jak ktoś dalej szuka pracy to polecam przeglądać gowork ;)
pola 2016-05-07 22:45:49
hej! jak obecnie u nich wyglada sprawa z praca konkretnie?
praca TBI 2016-10-24 11:38:12
Firma na bieżąco aktualizuje ogłoszenia o pracę na swojej stronie internetowej...
http://www.tbitech.pl/pl/5,praca.html
ann 2016-12-03 21:29:29
A gdzie pozostałe opinie? Wykasowane? Ktoś się napracował.
4
nabywca maszyny TBI 2016-12-06 16:55:53
Maszyny całkiem dobre za tą cenę choć niedopracowane, serwis kilkukrotnie interweniował bo drobne sprawy się wysypywały, serwisanci super ale kierownik serwisu to katastrofa psuje całą markę i ludzi robi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] narzekają pracownicy i klienci, może niedługo wyleci to się coś zmieni
2
bob 2016-12-15 06:44:46
Pracowałem tam jakiś czas temu i z informacji znajomych, po 2 latach nie ma tam nikogo ze starej ekipy. O czymś to świadczy. STRASZNA ROTACJA. Zarobki marne, a człowieka traktują jak śmiecia. Każdy w firmie myślał ciągle o zmianie pracy.
Szkoda własnego czasu i zmian pod nich bo i tak się nie opłaci.
Firma dobrze wygląda - i to tyle z pozytywów.
4
Sfrustrowany 2017-01-04 20:57:28
Firma jak jedna z wielu. Z produkcja maszyn nie ma nic wspólnego. To tylko kolejny naklejacz tabliczek podający sie za producenta. Lepiej kupić maszyny bezpośrednio na Taiwanie. Szef porażka. Trzymajcie sie od Pana Celi z daleka. Mega konfliktowy, niedowartościowany bufon jak zauważył jeden z komentujących. Czas TBI sie kończy. Lepiej kupić mazaka, hasa czy polską awie.
4
Wiesław z Mazur 2017-01-09 19:37:36
Posiadam trzy maszyny firmy tbi. Dostawa maszyn z paromiesięcznym opóźnieniem, wyposażenie maszyn nie zgodne z oferta, brak pełnych dokumentacji dtr. Serwis po otrzymaniu zgłoszenia potrafi jechać pół roku, bądź czekać aż skończy sie gwarancja, serwis nie zna maszyn. Wszystkie usterki składają na złą obsługą oraz straszą dodatkowymi kosztami za analizę historii komunikatów maszyny co jest kompletnie niedorzeczne. Obcy serwis potrafił ustawić pełną geometrie maszyny nie znając jej w niecałe 5 godzin co serwis tbi nie potrafił zrobić w ciągu 6 miesięcy, przy czym serwis gwarancyjny okazał sie płatny. Wystawiono nam fakturę za wykonanie serwisu gwarancyjnego na kwotę prawie 5 000,00 zł. Maszyna została naprawiona tylko cytuje słowa serwisanta "warunkowo" i nikt nie pojawił się więcej. Zleciliśmy naprawę firmie konkurencyjnej i za dodatkowe 4 000,00 zł zlikwidowali usterkę i poprawili wcześniejszy serwis. Nie polecam współpracy z firmą. Deklaracje, które składa Pani Prezes i Pan Prezes nie są dotrzymywane. Handlowcy obiecują też dużo ale nie mają nic do powiedzenia. Uważajcie na tą firmę.
Szczegóły po nr tel. (usunięte przez administratora)
5
Zostaw swoją opinię o TBI Technology Sp.zo.o. - Racibórz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TBI Technology Sp.zo.o.