brak logo

Kalmar

Paszyn

Opinie o Kalmar

anonim 2011-12-06 20:39
Niestety, pomomo bardzo dużych obietnic właścicieli praca w zakładzie marna a i marnie płacą. Jedyny plus w pracujących tam ludziach, atmosfera wśród pracowników bardzo dobra. Niestety nie samym powietrzem człowiek żyje a skoro nie płacą na czas ... Bardzo duża rotacja wśród nowych ludzi, poprostu nie wytrzymują. Obietnice obietnicami a żyć z czegoś trzeba.
11
Anonim 2014-12-14 09:52
place dardzo dobre , pracuje od prawie 2 lat na akordzie jako tapicer. Na przyuczeniu nie było kokosów przez pierwsze puł roku minimalna krajowa około 1400-1500zl natomiast z czasem znacznie lepiej. Praca na dwie zmieny można 8godz pracować lub dłużej gdy ktos chce. Ostatnie miesiące super wypłata 2500-2800. Właściciele sie postarali z paczkami na mikolaja tak licząc myśle ze ok.120-140zl. Atmosfera w pracy dobra , kierownik trochę upierdliwy ale do zniesienia, wymaga dużej dokładności. Polecem bardzo z tego co wiem duzo ludzi pracuje od dlogich lat . Od kad jestem płaca na czas jak w zegarku co 10 co miesiąc jest coraz tylko lepiej.
6
Tapicer 2016-02-25 06:58
Generalnie git :)-wypłata jak ma byc tak jest
4
PRACOWNIK 2016-02-26 18:28
PRACA W DOBRYCH GODZINACH 2 ZMIANY
ZAROBIC JAK KTOS CHCE DA SIE
KIEROWNIK FAKTYCZNIE UPIERDLIWY DO POTEGI-SORY DYREKTOR
3
tapicer 2016-03-08 17:51
w/w opinie pozytywne to wpisy prawdopodobnie właścicieli ( zarządzających ). Sami sobie kadzą :) a w rzeczywistości to smród, kiła i mogiła. Zarobki - bieda z nędzą
4
on 2016-03-27 11:39
przyjmują pracowników bez umów a pózniej po jakims czasie zwalniają jak tylko sie pytasz o umowe doprosic sie umowy nieda bo żal im dawac na podatki taka prawda wiec niepolecam tej firmy
2
stefan 2016-07-17 10:02
Dokładnie :) takie słodzące opinie są wystawiane przez kierownictwo firmy a jak jest z umowami i płacą w naszym regionie to każdy wie że jest wyzysk i ogólnie ch*jnia z grzybnią ...
1
janek 2016-07-20 16:47
Bardzo słabe zarobki mimo wielkich obietnic. Praca na czarno, a jak się upomni o umowę to zwalniają. Cały dzień pod presją kamer. Stawka 8-9 zł. po kilu miesiącach dobrej pracy. Odradzam firmę.
2
stilo 2016-08-14 12:32
odradzam firme teraz sa kamery a jak niebyło kamer to tylko jak sie zapytałes o umowe to zwalniaja i szukaja innego jelenia ta firma jest najgorsza w jakniej pracowałem nie polecam tej z kurw..łej firmy oni mysla ze ktos bd jeb.ł za takie pieniądze
1
Mały 2016-08-26 11:31
Jak pracuje ponad 10lat szanuje szefostwo bardzo dobre zarobki a komu nie chce się pracować to będzie nazekał zawsze. Wkur**ce są takie komentaze guwniarzy co przyjdzie się uczyc i chce miec jak inni po 15zl. Pracuje się na stawki długie lata. Jak jest dobry i szybki ktos to odpowiednio zarabia. Jak modzi się nie podoba jedzcie za granice na budowlanke [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zdrowie tracić w naszym regionie można zarobić dobrze tylko trzeba cos sobą reprezentowac.
1
duży 2016-08-31 17:27
Mały.. pisze się gówniarzy. Dymaj w kalmarze nieuku.
6
Michał 2016-10-13 06:47
Mały pracuje tam już 10 lat. Szkoda, że każdy ma dostęp do internetu.
run 2016-10-17 22:47
Dla mnie wazne są socjale, wiecie czy jest szansa na odpowiednie benefity?
Daniel 2016-11-09 22:32
Praca za 6 zl za godzinę na poczatek. Umowa po roku pracy. Ubrania dają tylko przed kontrolą bhp. Nie polecam
2
stilo 2016-11-16 17:19
widze ze kalmar sie rozpada jak pracownicy sie zalniają haha i bardzo dobrze niech stażysci jebią na transporty hah
3
Pawel 2016-12-09 18:46
Odradzam . Kierownik zakłamany .
5
stażysta 2016-12-12 00:52
rudy ty juz sobie popracowałeś , a bardzo dobrze to trzeba poprawiać twoje reklamacje
2
stilo 2016-12-13 17:28
do stażysta
wiesz co jeb sobie za 997 zł chamie haha niech cie tam cisna jak kota :P albo szczura
2
on25 2017-02-17 01:19
starzysta a ty wiesz wogóle co to są reklamacje jak robisz takie faje to niedziwne ze twoje reklamacje sie zwracają haha :P
Nick 2017-03-24 11:05
Zastanowiłbym się nad zmianą kierownika .
1
wąsik 2017-03-28 11:05
kierowca obiecuja cuda a potem obcinaja
2
Anka 2017-04-05 08:32
Pracowałam tam parę lat temu, ale widzę z opinii, ze nic się nie zmieniło: zarobki kiepskie, brak umów, rotacja pracowników, kierownik do d***, szef kombinatorek - a jedyna konkretna tam osoba to była szefowa (ciekawe czy coś się zmieniło). Szkoda bo mebelki bardzo fajne, szkoda tylko, że na kraj słabsze, a na zagranicę konkret. Ogólnie nie polecam, chyba że komuś na pracy w fajnym zespole zależy, bo pracownicy byli naprawdę ok.
1
Bubu 2017-04-26 07:25
Zaczyna się zastraszającym i praca na akord niedługo do kibla nie będzie można wyjść chcą z nas niewolników zrobić nie polecam tej firmy kiedyś było normalnie a tera pojawia się mobbing
1
Gustaw 2017-04-26 09:32
Wlasnie się przyjąłem i myślałem że jest tu lepiej nisz w innych firmach ale nie jest a nawet gorzej bo sapiom i wymagają a słabo płacą
1
Brodaty 2017-04-28 12:53
Witam jestem nowo przyjętą osoba i dziś pracowałem z sekundatem siedzi nad tobą gościu i mierzy ci czas w jakim tempie założysz element i ile poświecasz na toaletę tak tworzą nowe normy pracy niedługo to nas przykuja do stanowiska łańcuchem albo namioty każą rozkładać wkoło karogo żeby tylko robić za grosze jesteśmy jak białe murzyni szanujemy się i nie dajmy się szmacić
1
nike 2017-05-02 14:35
ja juz od dawna niepolecam tej firmy ale widze ze ludzie sie tam dalej pchaja ale niewiem po co ale cóz pchajcie sie dalej hahah :P
1
Szefo 2017-05-03 21:16
Nie podoba się to się zwolnij :) nikt Ci nie każe pracować. Możesz jechać za granice albo najlepiej załóż własną firmę zarobisz dużo pieniędzy i będziesz w końcu może szczęśliwy.
4
Brodaty 2017-05-08 13:03
Npewno to zrobie tylko następnej pracy szukam gdyby kierownicy złotych gór nie obiecywali i spokojnej pracy to by chociaż nie kłamał a nie nabija ludzi w butelkę zakład jest fałszywy a przekonałem się dopiero pracując tu bo nie wierzyłem ludzką którzy tu pisali
1
Brodaty 2017-05-08 13:05
Npewno to zrobie tylko następnej pracy szukam gdyby kierownicy złotych gór nie obiecywali i spokojnej pracy to by chociaż nie kłamał a nie nabija ludzi w butelkę zakład jest fałszywy a przekonałem się dopiero pracując tu bo nie wierzyłem ludzką którzy tu pisali
1
Bartosz 2017-05-08 13:30
Mieć wypisane biały murzyn widać że świata nie znasz i to twoja wymarzona praca ale nie dla mnie robiłem w nie jednej firmie i jakoś pracowałem dobrze tylko i urlop było mi wziąć ciężko bo kto będzie robił jak ja Ci dam urlop i sam się zwalnialem pieniądze to nie wszystko ale jak chcesz żyć normalnie jak człowiek i poznać trochę świata czy spełnić marzenia to trzeba się szanować i w 8 godzin zarabiać godnie a nie jałmuzne brać od końca do końca
1
Oko 2017-05-10 12:55
POWIEM JAK JEST BO JUŻ NIE PRACUJĘ DLA POTOMNYCH zarobki podstawa na reke 1800 zł jak dobrze wypadniesz na rozmowie 2000 plus ta premia za obecnosc 70 zł na reke i ddoplata do obiadów 30 zł Ci zabiora a dadzą na straty 100 ogólnie jedzenie nie dobre i odgrzewane z poprzedniego dnia ale mozna przezyc na 10 obiadów starczy. Praca luzz nie narobi sie czlowiek no chyba ze zle trafi..duzo donisicieli i dupowłazów co licza na awans albo podwyzke 100zł po 5 latach lizania zadka brygadzisty.Premia kwartalna moze byc 1500 moze byc 500 wiec ogolnie nie wiesz ile zarobisz ostatnio bylo 700 wiec na miesiac wyjdzie 2100-2300 jak za ta robote to spoko ale jak ktos chce wiecej to nadgodziny albo zmiana roboty pozdro warjaty!
1
00110101 01110010 01101001 01100100 01100001 01111 2017-05-10 17:43
Dzisiaj przypadkowo usłyszałem w radiu w... reklamę (propaganda) na temat tej firmy. Widzę, że większości opinii z tego portalu jest negatywnych, chyba nie będę próbował. Aktualnie pracuję w podobnym "obozie pracy" w rakotwórczych warunkach. Najniższa krajowa + "jakaś tam premia" + zaocznie s/n wykłady = szkoła policealna. Przypuszczam że pewien większy procent pracowników to : gwiazdorzy przyjęci za masło, rolnicy, emeryci, renciści którzy zaniżają stawki. Czasami się zastanawiam dlaczego emeryci chcą się truć w szkodliwych warunkach, zamiast bawić wnuki. Uczmy się dalej by garować "6 zł".
"Some things will never change"
3
Vektor 2017-05-15 14:08
Tu to nawet na talerz ci patrzą ludzie co jesz śmieszne są zazdrosni o wszystko i widać że jednak Polakowi nie dogodzisz i życiem osobistym się interesują a później obgaduja jnnym słowem sam tak samo fałszywi jak kierownictwo pozdrów z bmw i Audi nie brakuje żal pl
2
ja 2017-05-21 19:29
Atmosfera super praca monotonna na poczatku strasznie orobic sie czlowiek nie orobi ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] caly czas za minimalną to dziekuje jeszcze zmiany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pol tygodnia na rano a drugie pol muisisz miec na popoludniu brygadzista super gosc obiecywane byly zlote gory po okresie szkolenia ze mimimum 3,5tys na miesiac a nawet robiac bez przerwy ekspresowym tempie na 3tysie lewo mozesz narobic jak ktos nie ma zadnej innej pracy to w ostatecznosci kalmar chwile sie obijasz to cie na kamerze zobacza i od razu przychodzi szef i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w hali nawet zasiegu nie ma taka dziura zabita deskami
Były pracownik 2017-05-31 17:41
Pracowałem od 4 lat właśnie się zwolniła bo nadzieja matką głupich jest i tak szczez to niema tu szału a dzieje się coraz gorzej prasie naciski i tym podobne jak umiesz robotę to cie wykorzystają na maksa i tyle monoloch nie da ci zarobić ma swoje stawki i uwaga na kierowników jest ich dwóch tera jeden oszust i drugi oboje są fałszywi jeśli podejmiecie tam prace to npewno ich poznacie i sami się przekonacie pozdrowienia
1
ondrey 2017-06-06 12:03
ja niepolecam tej firmy fałszywa a po drugie kontrolują cie non stop ale ( usunięte przez administratora )i tam pracują pracujcie dalej tyrajcie jak woły albo żyrafy :P
Kamil 2017-06-19 12:03
Słabe zarobki i ciężko z podwyszkami jeśli jesteś fachowcem to odradzam bo szkoda twoich nerwów dostaniesz stawkę i aby jak najdłużej cie na niej trzymać i tylko obiecują ja po 5 latach pracy dostałem dopiero wyrównanie a tak zarabialem 1800 zł a tera miałem 2100 to jest nie normalne na wejściu dostają tera 2800 a mało kto umie robotę ta firma to dobra jest dla emerytów rencistów i praktykantów pięknie to tylko piszą o tej firmie jak na taką firmę to robią z siebie szmaciarzy i uwaga na kierowników są fałszywi
Kamil 2017-06-19 12:03
Słabe zarobki i ciężko z podwyszkami jeśli jesteś fachowcem to odradzam bo szkoda twoich nerwów dostaniesz stawkę i aby jak najdłużej cie na niej trzymać i tylko obiecują ja po 5 latach pracy dostałem dopiero wyrównanie a tak zarabialem 1800 zł a tera miałem 2100 to jest nie normalne na wejściu dostają tera 2800 a mało kto umie robotę ta firma to dobra jest dla emerytów rencistów i praktykantów pięknie to tylko piszą o tej firmie jak na taką firmę to robią z siebie szmaciarzy i uwaga na kierowników są fałszywi
Zbychu 2017-06-19 17:52
Ta firma to poprostu szuka jeleni co za najniższą będzie robiła nie polecam szkoda gadać jest coraz gorzej premia to podmuch im więcej robimy tym mniej zarabiamy
Monter 2017-06-19 20:06
Uczciwe stawki monterów zaczynają się od16zl 18 zł na godz nie dajcie się oszukać takie są stawki na rynku a tu chcieli mi dać 2600 brutto odmówiłem bo to jest 2056zl netto to są pieniądze warte naszego zawodu oni szukają ludzi którzy potrzebują pracy i aby robili a nie fachowców liczy sie sztuka jak w rzeźni hahaha
Anonim 2017-07-05 15:40
To gdzie teraz pracujesz skoro tyle teraz Ci płacą ?
Kamil 2017-07-11 13:10
Witam i tu popiołem pracę i nikt nie poklepuje mnie po plecach i nie ma fałszywego uśmieszek kierownictwa normalna praca w porównaniu do KALMARA Kim jesteśmy?
Wywodząca się z Danii sieć handlowa, która w ciągu 21 lat swojej obecności na polskim rynku wypracowała pozycję jednego z największych sprzedawców detalicznych w naszym kraju. Firma ma ponad 360 sklepów w Polsce i trzy magazyny dystrybucyjne, zatrudnia ponad 5 tys. osób. Ten stan posiadania daje duńskiemu detaliście trzecią pozycję na polskim rynku dyskontów.

W związku z intensywnym rozwojem naszej sieci poszukujemy kandydatek/kandydatów na stanowisko:

Pracownik Centrum Logistycznego Netto
Miejsce pracy:
Centrum Logistyczne w Motacu (koło Kobylanki)

Ciągłe poszerzanie kompetencji i zakresu odpowiedzialności naszych pracowników jest naszym priorytetem. Jeśli rozwój ma dla Ciebie znaczenie - sprawdź, jak może wyglądać Twoja ścieżka kariery i doskonalenie Twoich kompetencji.

Zapraszamy osoby:

• Wysoko zmotywowane do pracy,
• Dobrze zorganizowane,
• Gotowe do podjęcia pracy w systemie zmianowym,
• Posiadające książeczkę do celów sanitarno- epidemiologicznych.

Twoje obowiązki:

• Kompletowanie zamówień,
• Przestrzeganie procedur i przepisów BHP,
• Dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy.

Oferujemy:

• Wynagrodzenie do 4000 zł brutto (pensję 2300 zł brutto + premię 400 zł brutto) + premię za pracę akordową,
• System akordowy
• Pracę na dwie zmiany,
• Pracę na pełen etat,
• Szkolenie uprawniające do obsługi wózków niskiego unoszenia,
• Obiady za 1zł,
• Miłą atmosferę pracy,
• Możliwości awansu wspartego systemem profesjonalnych szkoleń.

Wszystkich zainteresowanych ofertą zapraszamy do przesłania swojego CV.
Prosimy o dopisanie klauzuli: “Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach rekrutacji zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97, Dz.U. nr 133, poz. 883”
kaleka 2017-07-28 07:26
pracuje u najwspanialszego pracodawcy w nowym saczu,, u KALEKI M.
Byku 2017-08-02 10:59
Nie zarobisz tu to zakład aby przeczekać i szukać dalej trzeba czegoś normalnego pozdrowienia
Kiler 2017-08-10 18:39
Właśnie się zwolniłem to dla potomnych 5 lat się tam dawałem nabijac w butelkę wkoncu się zwolniłem mialem już dość tej zakłamanej firmy a jest coraz uprawnień miałem mnóstwo i co z tego jak za grosze robiłem tu niema firmy rozwojowej tylko kierownictwo się rozkręca coraz bardziej i liczy na to że będziesz na nich robił ale nie tedy droga za 2150 na reke to trochę śmieszne ale rodziny za to nie utrzymam a co dopiero o kredycie myśleć nawet nie marzyłem o tym tam tylko naiwnych szukają by ich wodzić za nos kierownictwo myśli że jest Bogiem nosem im to wyjdzie
Inna 2017-09-02 02:53
Niestety zawiodłam się co do tej firmy, szef to jeden wielki komunikator i oszust, kierownik to kłamca i oszust, . Uważajcie bo obiecują cuda a zatrudniają na czarno bez umowy, jak wpada kontrola to wyganiaja ludzi. Atmosfera fatalna.
Nie polecam pracować na bmw szefa i skodę jego syna
Franek 2017-09-04 20:44
Te OKO znajdź se drugie oko bo chyba ślepy jesteś. Firmy ci sie pomieszały i od rzeczy piszesz.
PRACOWNIKROKUKALMARSPZOO. 2017-09-10 12:59
Większość opinii pisana jest przez nieudaczników, nierobów, wykluczonych na margines społeczny. Którzy nie potrafią odnaleźć się nawet w takiej firmie jak Kalmar.
Atmosfera jest wporządku.
Wynagrodzenie mogło by być lepsze.
Stabilne warunki zatrudnienia.
Lepsza praca niż na niejednej budowie.
Firma ciągle się rozwija, poszukuja nowych pracowników. Wiec nie sugerujcie sie tymi opiniami, nawet moją. Sami sprawdźcie. Jeśli jesteście pracowici i potraficie negocjować stawkę.
2
kalmarZOO 2017-09-11 17:49
wiekszosc opini piszą ludzie których marek kaleka wydymał na kase. kaleka jest kombinatorkiem, który wszystkich chce robic w balona, począwszy od dostawców na pracownikach kończąc. poczekac tylko kiedy wezmie sie za niego skarbówka, i to okradanie pracowników w ramach podatku "kalmarowskiego". zatrudnia na czarno.
firma sie rozwija i szuka jeleni i frajerów, których mozna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kase.
jezeli chcecie sie dac robic w bambuko to tylko w firmie kalmar u kaleki marka.
pewno jest jedno. Zawsze bedziecie zrobieni na szaro przez karła z wąsikiem.
KALMAR Group 2017-09-17 09:42
Szanowni Internauci !

Większość wpisów dokonuje niestety konkurencja , która prawdopodobnie nie ma na tyle pracy i nie rozwija się prężnie tak jak firmia KALMAR , na nowosądeckie realia sposób wynagrodzeń jest sprawiedliwy czyli krótko mówiąc "akord" warto zapytać obecnych pracowników czy warunki są dobre , skoro pracują i nie rozglądają się za inną pracą.
Firma jest w bardzo dobrej kondycji , bez przerwy od 25 lat zdobywa nowe rynki zbytu. W 2019 roku planowana jest budowa drugiej fabryki o powierzchni 20 tys. m2 związku z tym KALMAR planuje zatrudnić około 150 osób.

Zainteresowanych pracą zapraszamy na szkolenia, wraz z przyuczeniem do zawodu.

CV prosimy przesyłać do działu rekrutacji na adres

rekrutacja@kalmar-meble.pl

Zapraszamy wszystkich ambitnych i chętnych do współpracy!



Pamiętaj !
Za fałszywe informacje , wyzwiska , pomówienia lub inne oszczerstwa na podstawie
Kodeksu Karnego z art.212.&1 , wraz z art. 216.&1 dany anonimowy użytkownik " IP " zastanie wezwany do odpowiedzialności karnej za pośrednictwem Sądu Karnego w Nowym Sączu.
2
Zostaw swoją opinię o Kalmar - Paszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kalmar