brak logo

Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów

Poznań

Opinie o Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów

Pijarzy 2011-11-08 20:27
Moje dziecko chodzi do szkoły Pijarów. Myślę o przeniesieniu jej do innej szkoły, Poziom owszem jest, ale problemy prześladowania zarówno wychowawca jak i reszta zamiata pod dywan. Jest to szkoła katolicka, ale młodzież niestety (usunięte przez administratora) słabsze jednostki. Proszę Państwa nie warto wysyłać tam swojego dziecka - ja z moim muszę udać sie do psychologa ponieważ grupa osób \"trzymająca władzę\" w klasie - czyli jedna dziewczyna i jej cztery koleżanki przez trzy lata nauki mojego dziecka w szkole wykończyła je psychicznie.
15
Mago 2011-12-01 21:13
Witam,
rozważam zapisanie mojej córki do nowej szkoły Pijarów na katowickim osiedlu Bażantów. Proszę o opinie o tej szkole lub innych szkołach prowadzonych przez ten zakon.
3
NIC 2013-04-23 18:44
Nie polecam podstawówki. Wyścig szczurów. Katolicki charakter ma tylko w regulaminie. Nie ma z kim porozmawiać, jeżeli wystąpią jakieś problemy "wychowawcze". A jeżeli już się uda, to dziecko dostaje łatkę trudnego, a rodzice są określani mianem trudnych. Można też zostać odsądzonym od czci i wiary.
9
ula 2013-06-07 23:49
ale bzdury...
1
Ja 2013-07-30 14:16

Szkoła wspaniała i naprawdę godna polecenia.
6
Lucyna 2014-06-28 13:46
Atmosfera nieprzyjemna,wiele osób jest przyjmowanych do pracy z polecenia znajomego proboszcza, stowarzyszeń rodzin wielodzietnych czy innych kółek różańcowych, nawet jeśli ich kwalifikacje zawodowe i umiejętności pedagogiczne są wątpliwe. Osoby te nie przykładają się do pracy, a wszelkie sukcesy uczniów biorą się z pracy ich rodziców i tego, że uczniowie są selekcjonowani.
4
Gimnazjum 2014-09-22 22:19
Ostatnie wydarzenia całkowicie przekonały mnie ze Dyrektor juz nie kontroluje szkoły. Nauczyciele robią co chcą i za nic maja zdanie rodziców. Zero zasad. Bezwzględne wykorzystywanie pozycji w stosunku do uczniów. Poziom wysoki bo rekrutują kujonow z innych szkół. Czesc ambitnych nauczycieli nie ma głosu. Wieszcze szybki zjazd w rankingach co widać juz po coraz gorszych wynikach egzaminów.
4
Angeb 2014-10-01 22:04
W szkole panuje epidemia ciąż. Co chwile jakaś pani nauczycielka jest w ciąży, oczywiście wszystkie są straszliwie zagrożone, w związku z czym natychmiast panie lądują na L4. Ciąże oczywiście trafiają się jedynie w roku szkolnym, wakacji sobie nikt nie psuje. Burdel nieziemski. Rodziców nikt nie informuje, Dyrektor kompletnie wyalienowany, udaje, że nic się nie dzieje. Kanał.
3
mFDc 2015-01-05 09:08
Moje dziecko uczęszcza do GIMNAZJUM. Jest zachwycone, a ja razem z nim. Nie może doczekać się poniedziałku, aby spotkać się z kolegami i koleżankami. Nauczyciele wymagający, ale o to chodzi. Gotowi do pomocy w napotykanych trudnościach edukacyjnych przez ucznia. Ojcowie opiekunowie, najwyższy poziom. Szkoła z kręgosłupem moralnym.
Jak widać, nie dla każdego rodzica i ucznia. Dlatego jeżeli ktoś reprezentuje inne wartości to zapraszam do publicznej.
5
laila 2015-03-12 18:02
Szkoła naprawdę świetna! Młodzież cudna i tolerancyjna. Nauczyciele (z jednym wyjątkiem) bardzo chętni do pomocy. Ojcowie bardzo mili i opiekuńczy. W szkole panuje radosna atmosfera.
7
anna 2016-05-02 22:25
to, ze nauczycielki zachodza w ciaze to raczej normalne... W tej szkole, z tego co moja kolezanka mowila (do podstawowki chodzi jej corka i jest bardzo zadowolona), to grono pedagogiczne jest swieckie (i w wiekszosci dosyc mlode), wiec czego sie mozna spodziewac?
Z tym, ze poziom wysoki to chyba prawda. Szkola platna, ale kolezanka mowila, ze lekcji i zajec dodatkowych maja tyle, ze juz nie musi corki zapisywac na dodatkowy jezyk i inne.
4
Rodzic 2016-06-19 11:14
Nie polecam.
1
Piotr 2016-06-19 12:23
Dlaczego nie polecasz? Pytam, bo rozwazamy z zona poslanie syna do tej szkoly za rok. Sasiedzi sa zadowleni, no ale dobrze byloby znac rozne opinie
adel 2016-07-05 16:00
z racjio wakacji chciałabym tylko zamieścić info że od 27 czerwca do 8 lipca oraz od 16 do 31 sierpnia sekretariat będzie czynny w godzinach 9.00 - 14.00
Lilik 2017-02-03 22:58
Uważam, że szkola reprezentuje wysoki poziom. Mam córkę, która przeszła z innej szkoły. Żałujemy, ze tak późno ją przepisaliśmy. Nauczyciele są wymagający, ale potrafią wytłumaczyć. Dzieci mają basen i ściankę wspinaczkową, co jest dużą atrakcją. Koleżanki i koledzy są mili i pomocni. Polecam
2
Lilik 2017-02-03 23:00
Uważam, że szkola reprezentuje wysoki poziom. Mam córkę, która przeszła z innej szkoły. Żałujemy, ze tak późno ją przepisaliśmy. Nauczyciele są wymagający, ale potrafią wytłumaczyć. Dzieci mają basen i ściankę wspinaczkową, co jest dużą atrakcją. Koleżanki i koledzy są mili i pomocni. Polecam
2
Ulka 2017-02-16 20:50
My te mamy w tej szkole córke i jestesmy zadowoleni. Czesne obejmuje wszystkie zajecia dodatkowe, ktorych jest sporo i przynajmniej dziecko nie nudzi sie w swietlicy, jak to bywa w innych szkolach. Poza tym wysoki poziom, bezpieczenstwo, fajni nauczyciele. Polecamy!
6
Weronika 2017-03-29 15:20
A kto pracuje w Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów? Jak oceniacie pracę w tym miejscu?
unikajcie Pijarów 2017-05-24 12:48
Dyrektorka i wychowawcy z tego co wiem zawsze winę zrzucają na rodziców. Kuratorium nie ma nad nimi władzy tylko Ojciec Prowincjał. Nie polecam :/
4
kama 2017-06-16 11:53
ale to co napisalas/ napisales dotyczy szkoly w Poznaniu czy w Katowicach? Bo z tego co wiem, to w Katowicach jest O. Dyrektor, a nie dyrektorka...
uczciwy oszukany rodzic 2017-06-22 22:39
Szczerze nie polecam Piarów w Poznaniu. Fałszywa sekta nie mająca nic wspólnego z chrześcijaństwem. Mafia, która zniszczy każdego kto nie zapłaci/nie zajmie się sekciarstwem/nie stanie się fałszywcem chwalącym coś co jest mirażem i jest NIEGODNE wspomnienia patrona założyciela szkół pijarskich. Stawiam ocenę "mierny", a nie "niedostateczny" za to, że świetnie udają uczciwych. Gorzej byłoby tylko gdyby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ukrywali swoich machlojek
4
Weronika 2017-08-13 19:14
Na jakich zasadach prowadzona jest rekrutacja w Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów? W sieci nie znalazłam aktualnych ofert pracy. Czy prowadzona jest może rekrutacja wewnętrzna? Dla osób zainteresowanych ofertami pracy w Poznaniu będzie to ważna informacja.
Zostaw swoją opinię o Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów