AWBUD Spółka Akcyjna

Fugasówka

Opinie o AWBUD Spółka Akcyjna

prac. 2013-05-08 23:58
Awbud płaci na czas nigdy w przeciągu ostatnich 4 lat nie zdażyło się żeby spóźnili się z wynagrodzeniem, niestety nie są to wielkie pieniądze.Praca na delegacji po 10 do 12 godzin dziennie.Zapewniają dojazd i zakwaterowanie ale od stycznia nie płacą delegacji. A co do ludzi tam pracujących to jak wszędzie tylko patrzą jakby ci tyłek obrobić.
2
Anonim 2014-04-10 11:18
Awbud. Nie polecam nikomu nawet wrogowi.
bater 2014-05-16 20:42
tragiczna firma
Byłypracownik 2014-07-20 17:10
Stefanos-nie placa podwykonawca dlatego bo jak sie partaczy robote a pozniej sie nie chce za to odpowiadac to tak jest ze kase wstrzymuja,a przez takich podwykonawcow dobrzy pracownicy Awbudu dostaja ochlapy a nie pieniadze,bo musza po takich partaczach poprawiac robote za free,a podwykonawcy sie tylko smieja jak juz kase maja na kontach za rzekomo dobrze zrobiona robote.co do zarobków fakt nie ma kokosow ale kasa zawsze na czas no i delegacja nie placona.
4
ula 2014-09-17 22:21
ja o nich pozytywne opinie znalazłam w sieci, znajoma ich polecała, wiec chyba ich wezme ostatecznie, zobaczymy czy nie będzie z nimi problemów
Podwykonawca 2015-03-19 21:44
Prosze o informację jaki związek ma awbud sp. z o.o. z awbud s.a. czy zwbud design&bulid
kot 2015-03-26 13:01
chyba nic, awbud sp zoo to deweloper, zbieżność nazw firm przypadkowa.
widmo 2015-05-04 21:25
Firma dla ludzi lubiących wolontariat, po przeliczeniu nadgodzin lepiej pracować za najniższą krajową, mniej stresu :)
1
bater 2015-09-26 10:36
Popieram w 100000000000 %
bater 2015-09-26 11:19
Prawda
bater 2015-09-26 11:21
Masz rację . Za pieniądze niezapłacone podwykonawcą . Zresztą spróbuj.Powodzenia.
bater 2015-09-26 11:55
Sprostowanie .Firma Awbud z Fugasówki
bater 2015-10-24 10:10
Jedni i drudzy to samo warci , czyli nic. Odradzam.
bater 2015-10-24 10:12
Matołków nie brakuje
bater 2015-10-24 10:38
To źle widzisz! Firma tragedia!
bater 2015-10-24 10:54
Popieram w 100 %.
1
bater 2015-10-24 11:26
Kolejne matołki
bater 2015-10-24 11:29
To kup !Uwaga podstawiony.
bater 2015-11-14 18:28
Odradzam , całym moim sercem.
1
bater 2015-11-14 19:08
Nie polecam.
kierownik budowy 2015-12-03 10:22
ja też byłem na spotkaniu o pracę. było bardzo sympatycznie. duży nacisk kładli na sprawdzenie doświadczenia praktycznego. nawet dostałem zadanie ;) trochę dałem ciała. nie wyszło. o firmie nie mogę powiedzieć nic ani dobrego ani złego ale wynagrodzenie, o którym bez zobowiązań rozmawialiśmy było, jak dla mnie, bardzo atrakcyjne.
Warszawa 2016-05-24 13:42
Jak pracuje się w biurze przy Marynarskiej?
Info 2016-05-25 11:16
Stanowisko Koordynatora robót elektrycznych w firmie AWBUD S.A. jest stanowiskiem odpowiadającym kompetencjom – Kierownik robót elektrycznych – czyli inżyniera z odpowiednim wykształceniem i doświadczeniem.
Jeżeli chodzi o znajomość programów typu AUTO CAD tak obowiązkowa w stopni umożliwiającym przegląd dokumentacji oraz edycje – nie mówimy tutaj o umiejętnościach z poziomu projektowego.
Norma Pro jest programem wspierającym kosztorysantów nie jest to program wymagany ale jego obsługa będzie dodatkowym atutem kandydata.
ziko 2016-05-25 20:47
Hmmm Ciekawie to brzmi, wymagania w granicach rozsądku . zobaczymy jak ktoś ma aktualne info co do hmmm kaski będę wdzięczny
Avatar 2016-08-10 20:30
Czy jest tutaj ktoś kto pracował w AWBUDzie? Pytam, bo podobno jakiś czas temu wysypał się zespół ofertowy? Czy wiecie dlaczego i czy warto w ogóle aplikować?
marek 2016-09-04 17:22
rekrutacja trwa cały czas ponieważ ludzie się zmieniają co parę tygodni w ciągu ostatniego miesiąca odeszło min.8 osób (minimum bo tyle napisało podziękowania, a ile w rzeczywistości?), odchodzą zarówno zasłużeni wieloletni jak i nowi, odszedł cały dział oferowania, powodem jest jak to napisał @ginter że tzw. "lepsi" są przyjmowani na stanowiska kierownicze, żeby być lepszym wystarczy spędzić kilka lat na stanowisku dyrektorskim, mieć uprawnienia, a Twoja poprzednia firma musi mieć problemy finansowe (na rozmowie tłumaczysz się że nie brałeś udziału w tych tematach co nie wyszły przez które bankrutują i musisz szukać nowego pracodawcy ) Już po pierwszej rozmowie z tymi "lepszymi" zastanawiasz się gdzie oni odbyli praktykę niezbędną do uprawnień, zero kompetencji, brak podstawowej wiedzy, tylko polityka i pomysły "my to nie płaciliśmy podwykonawcą, urwij mu z 20%". Wyzysk oparty na strachu i manipulacji, mobbing, poniżanie, traktowanie ludzi jak śmieci, odnośnie rozwoju osobistego to nic, kompletne zero, brak szkoleń, języków itd. , obecnie na rynku są dużo wyższe standardy i pracodawcy dają znacznie więcej (nie chodzi głównie o pieniądze) czyli szkolenia, nauka języka, kultura pracy, nowoczesne zarządzanie). System premiowy nie istnieje pracuje 5 lat i jeszcze nic otrzymałem.
6
iza 2016-09-14 16:05
@marek
Ciężko mi się wypowiadać bo nie znam sytuacji, ale mówisz o odejściu 8 osób w ciągu kilku tygodni. To chyba nie jest aż tak dużo przy firmie mającej koło 300 pracowników.
Sławek 2016-09-25 20:57
Cześć, Marek możesz napisać coś więcej na priv ? zastanawiam sie nad aplikowaniem do AWBUDu.
Damian 2016-10-06 09:25
szanowni zainteresowani zastanówcie się Sami, dlaczego AWBUD cały czas rekrutuje. Czy to jest normalne w stabilnej firmie. Hasło w ogłoszeniach o prace typu " w związku z rozwojem firmy itp." to ściema. Jakby tak było to dzisiaj zatrudniali by tysiąc a nie trzysta pracowników. Ja pracowałem około 10 lat było dobrze, średnio i pod koniec tragicznie. Nie pod względem tematów, bo one są i były , ale pod względem traktowania i wynagradzania pracowników kadry zarządzającej budowa To tyle życzę powodzenia i pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie Nas niema
8
ktoś 2016-10-12 03:13
Witam tak czytam te opnie i większość z was nawet nie wie o czym pisze ,dla AWBUD nie liczy się doświadczenie tylko potulny pracownik który będzie pracował za pół darmo .Mój mąż pracował w AWBUDdzie 9 lat ,wykwalifikowany operator z doświadczeniem ,stawka godzinowa to 11 zł netto bez nadliczbowych i bez delegacji .Ciągle poza domem praca po 10 godzin ,a jak leją beton to i 14 godzin. Wieczny problem z urlopem bo nie ma ludzi . Pozdrawiam.
5
kah 2016-10-15 10:07
Dokładnie, tym bardziej ze firma jest duża i zatrudnia wiele osob, każdy tez może tam spróbować swoich sił, pod tym względem tez fajnie bo jak zatrudniają pracownikow to bez dosiwadczenia jakiegoś specjalnego tez sie dostaniesz ale oferuja szkolenia co tez jest na plus
Sowa 2017-01-05 13:39
Po co tak piszesz. Ja bym dzwoniła na policję i sprawa prosta. Pijaków by już nie było i nie psuli by opinii o firmie.
Michał 2017-01-18 12:27
Czy jest ktoś kto pracuje/pracował w tej firmie jako majster/inżynier/kierownik i może coś napisać, jaka atmosfera w pracy, płacą w miarę rozsądnie?
ktosiek 2017-01-23 20:56
Michał, z tego co wiem, atmosfera do d.....,
dlatego ludzie odchodzą. Rozsądna kasa nie jest najważniejsza. Ludzi powinno się szanować, a różnie bywa.
2
Grzechul 2017-02-02 11:22
Witam, mam informacje, że Awbud potrzebuje pracownika do ofertowania. Czy ta oferta jest aktualna, jestem zainteresowany pracą u nich? Ile można dostać podstawy?
Marcin 2017-02-15 17:02
@Grzechul, szukają nie tylko do ofertowania, ale również inżynierów budowy, kierownika robót i budowy (wszystkich branż sanitarnej i elektrycznej również), dyrektora kontraktu, ludzi od marketingu. Już drugi raz w ciągu roku wymienił się zespół! Poczytaj sobie wiadomości giełdowe to zobaczysz że mają spore kłopoty finansowe i zostali sprzedani.
Bil 2017-02-16 15:01
Każdy ma momenty lepsze i gorsze to rzecz normalna. Jeśli pracujemy normalnie to będzie dobrze. Martwię sie o pracę.
1
Kierownik 2017-02-28 13:17
Awbud to firma dobra na poczatek kariery inzyniera.
Plusy : ciekawe projekty, multisport
Minusy: brak podwyżek, to co wynegocjujesz na początku będzie już do końca
Marta 2017-03-01 12:14
AWBUD Spółka Akcyjna oferuje staże i praktyki dla studentów z możliwością dalszej kariery w firmie. Warto przeczytać o tym w zakładce "Dla studentów". Uzyskałeś zadowalające Cię informacje?
Wazelina 2017-03-06 20:30
Jakie są befity pozapłacowe? Czy pensje dla kadry zarządczej są konkurencyjne? Czy trzeba mieć duże doświadczenie żeby się dostać?
Cat 2017-03-07 08:48
Jest karta multisportu, opieka medyczna. Warto wysłać cv i zobaczyć co zaproponują.
Marta 2017-03-07 16:12
Cat, a czy wiesz jak wygląda spotkanie rekrutacyjne?
Jadwiga 2017-03-14 11:53
Prosimy o więcej info. Jak atmosfera w pracy? Czy to prawda że co chwile zmiana składu następuje?
Jadwiga 2017-03-14 11:54
Marta daj znać czy byłaś na rozmowie? Jak oceniasz?
Cat 2017-03-15 16:21
Spotkanie rekrutacyjne zależy na jakie stanowisko, ale warto spróbować pójść i się samemu przekonać. Atmosfera w porządku.
Zostaw swoją opinię o AWBUD Spółka Akcyjna - Fugasówka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AWBUD Spółka Akcyjna