brak logo

IFM ECOLINK SP. Z O.O.

Opole

Opinie o IFM ECOLINK SP. Z O.O.

Marek (Winów) 2016-11-21 22:33
Co sie go czepiasz, kolega KOT ma racje. Jak będzie chcial pracować z umową na stałe za 2 500 zł to moze isc pracować jako woźny w szkole. To ze Ty nie masz ambicji kolego "Masakra" (???) to nie znaczy ze każdy bedzie pracował za taką głodową stawkę jak Ty... Umowa to nie wszystko, te czasy minęły.
4
mike 2016-12-03 17:26
Firma jest śmieszna , szukają tam inżynierów a dają jałmużnę a najlepsza jest teraz rekrutacja , ostatnie dwa stanowiska do obsadzenia , albo ostatnie. Z tego co widzę to już nawet na PO szukają frajerów a fakty sa takie iż nie w stanie skompletować nawet minimalnego składu inżynierskiego .Jako jeszcze niedoszły inżynier elektrotechniki pracując jako monter mam luźno 3000 na rękę a oni proponują ci 3000 brutto , po obronie dostane dodatek 1000 -1500 netto. Nie ma o czym z nimi rozmawiać , szkoda czasu.
4
Iii 2016-12-21 15:51
Witam. Widzieliście ostatnio dodana ofertę pracy....szukają kierownika magazynu. Chciałbym aplikować na to stanowisko tylko nie wiem czy jest sens patrząc na powyższe komentarze. Może mi ktoś powiedzieć jakie wynagrodzenie można dostać na tym stanowisku?
Onop1 2016-12-21 21:54
Witam
Też widziałem to ogłoszenie i się zastanawiam ale właśnie ile płacą na tym stanowisku i czy warto?
Samuraj z Bełku 2016-12-24 08:36
Lepiej nie bo bedziesz zalowac
Onop1 2016-12-24 21:51
Możesz rozwinąć myśl ?
Iii 2016-12-26 09:04
Tez jestem ciekaw....Czego mógłbym żałować?
Janusz 2016-12-26 19:37
Szanowny Panie.

Nie polecam tej firmy. Z doświadczenia wiem jak postępowuja.z pracownikami. Placa jest bardzo niska....
2
Iii 2016-12-27 09:08
Czyli nie warto aplikować na to stanowisko?
Obronca niepodleglosci Dobrzenia Wielkiego (Gross 2016-12-29 20:08
Nie warto!

Warto za to bronic aby nam Dobrzenia nie wcielali do polskiego Opola!

Gross Doebern rulezzzz!
2
szanowny 2016-12-30 10:19
Gdyby kierownik miał dobrze to by się nie zwalnial.
2
Józef listonosz 2016-12-30 14:56
Pracuje w IFM w Katowicach. Tutaj chaos totalny, za to Opole ma bardzo dobre opinie. Na poczatku płacą niewiele ale to podobno po doswiadczeniach z absolwentami którym placono od 3500netto ale Ci po roku szkolen woleli i tak jechac pracować na taśmę do BMW bo wiadomo ze kasa większa. Teraz wielsza kase dostaje soe dopiero po roku. W Opolu IFM jest dobrze zarządzany i ma dobra atmosferę. Problemem jest tylko główna babka z HR która podobno robi swoje nie liczac sie kompletnie z szefostwem i ich opiniami. Po przyjęciu dzieki Bogu nie ma sie z nia do czynienia. Ifm w Opolu warte polecenia. Niemiecka firma z dobra organizacja i standardem. Pozdrawiam.
6
Niunia 2016-12-30 15:06
No fakt, organizacja w Opolu dobra. Magazyn, projektowanie oraz inzynieria dobra i fajna atmosfera. Produkcja średnio, zwlaszcza przez to ze macie do czynienia z prostakami, ludzie ciagle marudza ale uczyc im sie nie chcialo więc musza pracować na tasmie. Praca nudna ale noe męcząca, wole tak niz harować jak wół.
2
Maniura 2017-01-02 12:06
Rozumiem ze jako monter od poczatku zarabiasz 3000 na reke? Czy moze musiales nabrac najpierw doswiadczenia? Nie skonczyles jeszcze studiow a cenisz sie jak inzynier z conajmniej 4 letnim doswiadczeniem. Pracuj w takim razie jako monter i pomysl jak wygladala by Twoja stawka za 5 lat jako inzyniera gdybys teraz nie wymyslal.
3
Marian F. 2017-01-02 19:58
Firm jakich wiele. Pełno bufonów. Szkoda ze na tych stołkach najwyższych. Ten śmieszny łysy, z jeszcze śmieszniejszym akcentem. Co tu mówić wątpliwa przyjemność z nim rozmowy. Ta laska z HR ta główna kadrowa - z nią było ok spoko rozmowa. Z entuzjazmem zaproponował etap top. To było rozczarowanie. Nie było sensu szkoda czasu na niby Niemca.
5
Koleś 2017-01-02 21:39
Trochę dziwne to co piszesz. Bo widzisz również pracuję w ifm Katowice (tak nazwę firmy piszę się z małych liter a nie z DUŻYCH). Natomiast Opole to zupełnie inna firma i pracownicy raczej się nie znają, nie mówiąc o tym co się dzieje w samych oddziałach. Tak więc uważam, że wciskasz kit i nie pracujesz w Katowicach i pewnie również w ifm Opole.
1
Ponczuś_Piłat 2017-01-02 23:07
Nie podczepiać się pod Kotwice my mamy swoje klimaciki. Podobno same baby w tym Opolu. A wśród bab zazdrość i ploteczki ze kipi. Do roboty by się zabrały. Jak by pojeździły trochę to zeszły by na ziemie.
2
cassanowa 2017-01-03 11:25
Warto tam coś wyłowić może jest towaru dużo. Heeee szczesciarze.
1
Zainteresowana 2017-01-14 13:48
No i co, jak w koncu na tej produkcji? wiem ze 3 zmiany, a co z sobotami i niedzielami?
Wie ktos cos na ten temat? Moze w przyblizeniu jaka kasa?
Niunia 2017-01-15 12:32
Tak praca jest ok 3 zmiany, w ubiegłym roku trochę było pracy w soboty za dni wolne. Są tez niedziele pracują zawsze ci sami. Oczywiście wszystko jest rozliczone 100 procent więcej , ale szkoda ze na niedziele chodzą tylko nowi pracownicy, a te stare ropuchy nic nie robią. Takie frycowe
Pracownik miesiąca 2017-01-20 09:56
Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecuja baaardzo dużo. Później człowiek czuję się oszukany. Praca conajmniej dwie niedziele w miesiącu, powoli dochodzą soboty i święta. Wynagrodzenie bez premii jest marne. Na produkcji na start jest jakieś 1980 brutto na umowie. Jeżeli chodzi o ludzi to zależy na jaką grupę się trafi. Moje dziewczyny uwielbiam. Lepiej się nie wywyzszac i nie odzywac za duzo bo brygadzistka bedze Cię tępić. A spróbuj wziąć urlop na żądanie to uslyszysz że nie masz takiej możliwości :) Wypłata na czas, wszystko w terminie.
2
Pracownik miesiaca2 2017-01-20 23:33
Problem stanowią brygadzistki tak jak pisze kolega. Moja grupa jest ok fajni ludzie na linii. Kasa na czas od tego miesiąca wyższa kasa. Mam 2100 i premia. Cala rekrutacja profeska taki wysokie wymagania duzo opowoadaja i obiecuja raj.A po przyjściu do pracy twoja brgadzistka to nie grzeszy rozumkiem chomika. Te brygadzistki powonno się zamknąć w klatce. To będzie normalnie.....
5
Jaaaa 2017-01-21 13:49
Ciebie trzeba by było zamknąć w klatce ! Bo Twoja wypowiedź jest dowodem na to ze to Ty masz rozum chomika ! A jak Ci tak źle tam to zapewne wiesz gdzie jest brama wyjściowa.
2
Valdi 2017-01-21 20:31
Kasa jest słaba ale jest luzik. Ja od czasu do czasu nawet piwko popijam na przerwie :)))
7
Kantry 2017-01-23 21:21
A som tam natryski żeby sie umyć po robocie?
1
Allbea1 2017-01-24 15:46
Słyszałem że szukają brygadzisty na linię cięcia do Opola czy kto może coś więcej powiedzieć . Warto iść na rozmowę ?
1
pp 2017-01-26 15:24
1
pp 2017-01-26 15:47
Praca sama w sobie jest ok ,gorzej z ludzmi -na każdej linii znajdzie się ktoś kto zatruwa atmosfere
Niektóre pracownice maja bardzo wygórowane poczucie własnej wartości co nie idzie niestety w parze z umiejętnościami oraz inteligencja
3
Nieznajomy 2017-01-29 21:48
Ostatni Kierownik psychicznie nie wytrzmal
1
Ela 2017-01-30 12:04
Czy ktoś pracował w tej firmie w wydziale rekrutacji. Czy zarobki oraz praca jest fajna? Ogólnie jaka praca?
zawiedziona pracodawca 2017-01-30 23:54
szczerze,jesli nie masz rodziny,faceta i jestes zdrowa jak ryba to jak najbardziej praca dla Ciebie ;-) Praca dla myslacych lecz 3zmiany i nadgodziny powoduja iz nie ma sie na nic czasu.Zarobki kiepskie,jak na takie wymagania.Trzeba byc ulubiencem brygadzistki,czyli sie nie oddzywac i zapierniczac by cokolwiek osiagnac(przedluzenie umowy,podwyzka,itp).O urlopie kiedy bys chciala,zapomnij.Ty masz byc dla firmy,a nie na odwrot.
2
ela 2017-01-31 07:23
Myślałem ze dział rekrutacji pracuje tylko na 1 zmianę Dzięki za info
pp 2017-01-31 14:57
Ela-dzial rekrutacji,biuro ,kadry,inżynieria pracują na1 zmianę
3 miany dotycza tylko pracowników produkcji☺
Dominika 2017-01-31 16:38
Zastanawiam się czy warto pracować w dziale rekrutacji i jakie są tam zarobki czy atmosfera jest fajna czy jest napięcie?
Dominika 2017-01-31 16:44
Zapomniałam zapytać czy zatrudniają od razu na umowę o pracę wolałabym wiedzieć czy jest sens składać papiery oraz jakie są miej więcej zarobki widełki. z góry dziękuję za info :)
1
Życzliwa 2017-02-01 11:29
Niunia masz wysokie mniemanie o sobie. Pomyśl że nie każdy miał w życiu z górki i chcąc nie chcąc nie mógł ukończyć dobrej szkoły.
pozdrawiam cię gorąco :)
1
odradzam 2017-02-02 09:42
Odradzam
1
Allbea1 2017-02-02 10:42
Możesz rozwinąć ?
asasas 2017-02-07 08:26
mi sie podoba
mnbvc 2017-02-10 00:05
Guzik prawda. Stare ropuchy też chodzą na nadgodziny w niedzielę, a nawet są w większości:)
Cxz 2017-02-10 00:07
Som
Zxc 2017-02-11 13:20
Aaaa, to już wiem czemu taki czerwony na mordce jesteś:)
Zenon 2017-02-16 09:41
Wydaje mi się iż pozytywne komentarze piszą wyłącznie panie z HR chcąc zatrzeć prawdę o firmie. Nie jest godna polecenia ! Rekrutacja to kpina, zapraszają na rozmowę, obiecują pracę . Brak kontaktu 3 miesiące, następnie znowu zaproszenie na rozmowę obietnica pracy i znowu cisza 6 miesięcy. Czy tak zachowuje się poważna firma ? Pani z HR kłamie co do ilości osób jakie chcą zatrudnić i czasu rekrutacji...
2
Ciekawe 2017-02-16 11:51
Dziwne, w nto od tygodni szukają na produkcję i magazyn a potem przez 3 miesiące się nie odzywają?? Może nie jesteś w ich typie.
Zenon2 2017-02-17 09:51
Zenio cos z toba nie tak jak cie nie chcą. Caly czas szukaja i co z tego.
Zenon 2017-02-17 10:39
Witam Pana

Co do komentarza skoro nie chcą mnie zatrudnić to po co zapraszali mnie 3 razy na rozmowę ? Osoby które znam miały bardzo podobną sytuację. Zawsze firma może napisać że nie jest zainteresowana współpracą. Czy się mylę ? Zapraszanie kogoś kilka razy na rozmowy z których nic nie wynika moim zdaniem jest niepoważnym zachowaniem i marnowaniem czasu kandydatów.

Pozdrawiam serdecznie
Nick 2017-02-17 14:31
Moze cie testowali ja bylem tam 3 razy po roznych działach mysle ze chcieli mnie sprawdzić. Czekam na info.
Ulka 2017-02-17 17:47
Klasyka. Tak wlasnie traktuja ludzi! Tez tak mialam. Nie polecam!
1
pp 2017-02-18 17:29
Dziwne to co tu piszecie bo pracuje na produkcji i ostatnimi czasy mnóstwo osób zatrudniają.
Właściwie każdy kto zostaje zaproszony na rozmowę zostaje zatrudniony bez większych wymagan a to z tej racji iz dużo osób regularnie sie zwalnia bo praca jak i atmosfera pozostawiają dużo do życzenia...
1
z ogłoszenia 2017-02-18 21:36
Czy jest tu ktoś z produkcji? Same bzdury tu piszecie - może by ktoś napisał coś na temat,
jakie warunki, czas pracy, co z sobotami i jaka kasa a nie tylko wpisy od gimbazy.
Zostaw swoją opinię o IFM ECOLINK SP. Z O.O. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IFM ECOLINK SP. Z O.O.