brak logo

IFM ECOLINK SP. Z O.O.

Opole

Opinie o IFM ECOLINK SP. Z O.O.

a 2013-02-15 10:36:34
W skrócie: chaotyczna rekrutacja. Lekka konsternacja niemieckiej kadry na polską rynkową stawkę (na dość odpowiedzialnym stanowisku) mówi też wiele. Wolę tego nawet nie komentować!
20
doświadczona 2015-11-16 16:28:45
Niestety nic się na lepsze nie zmieniło: nie odpowiednie osoby na znaczących stanowiskach, zabawy w skarżenie i plotki, kto nie ma pleców niech lepiej cicho siedzi a najlepiej niech szuka innej pracy, brak możliwości rozwoju- wychyl się trochę że umiesz więcej to cię zgniotą, praca idealna dla pracowitych małomównych osobników co zgodzą się na wszystko co chce brygadzistka co zadowoli 1700 zł, nadgodziny i nie mają żadnych ambicji, ponadto trzeba być mało inteligentnym albo udawać takiego by się nie wychylać za szereg i współpracownicy mogli cię zrozumieć, jeśli masz wyższe wykształcenie- to cię wymieją i będą traktować jak idiotę. Jednym słowem- miejsce na przeczekanie. Ps. mobbingu i szantażów nie da sie udowodnić- ręka rączkę myje, same rodzinne konszachty i ustawki. Dużo niepotrzebnych nerwów.
14
Onkel_Ricko 2016-01-09 19:56:05
Tak jest! Popieram! Wszystko sie zgadza!
3
Onkel_Ricko 2016-05-28 12:36:08
Ja, jestem krejzi. :-)))) i nic nie powiem. Idz i se sprobuj
1
Viulek 2016-06-30 15:09:12
2000zł dla inżyniera netto z premia - toż to fantastyczna sprawa. Starczy Ci przy dobrych wiatrach na dojazd do pracy i kanapki. No może jeszcze na obiad.
6
sołtys 2016-07-06 12:19:19
Tak jest. Stawki słabe. Myśleli, że tanią siłe roboczą sobie znajdą na swoich dawnych rubierzach. Nie te czasy, niemiaszki
2
Łojełek 2016-07-29 15:59:20
Aaa dajcie spokoj. Szkoda ch.., strzępić
3
ajhen 2016-08-29 16:15:53
Praca dość ciekawa, ludzie jak wszędzie ale większość kulturalna i przyjacielska . Po 3mś okresie próbnym umowa o pracę .
Karo 2016-10-10 10:50:19
Obecnie szukaja 30 niewolnikow za 1980zl brutto, praca na 3 zmiany, czesto soboty i niedziele. O atmosferze lepiej nie wspominac
3
Kot Alik 2016-10-18 07:39:29
Aplikowalem do Opola 2 miesiace temu. Sama siedziba sprawia dobre wrazenie,rozmawialem z paroma ludzmi,wiekszosc mlodych na poziomie nie liczac szefostwa,strasznie buraczane typy. Duzo wymagaja i duzo obiecuja dopoki nie przyjdzie wam rozmawiac o wynagrodzeniu :) Pani z kadr takze mila na poczatku,pozniej robi sie coraz bardziej cwana i zaczyna obrazac wysmiewajac kazdego mowiac ze nigdzie nie dostaniecie pracy za ponad 3000tys brutto i mamy wrocic na ziemie......(???) jesli ktos chce zarabiac 3200 netto(takie byly moje wymagania) to ma isc pracowac na budowe. Dochodzimy do punktu najwazniejszego...pieniadze. Stanowisko inzynierskie.Wymagania: 2 jezyki komunikatywnie,znajomosc elektroniki,pneumatyki i hydrauliki najlepiej,nastepnie pada propozycja 3200 brutto max (tj jakies 2400 netto) ale w zamian dofinansuja wam obiady w pracy..... :))) Dostalem ta prace i mialem 2 dni na zastanowienie,zanim jednak zdazylem oddzwonic dostalem telefon z wiadomoscia ze znalezli juz kandydata ktory nie ma takich wymagan finansowych i wycofuja swoja oferte pracy wobec mnie...... Chyba jakies sily wyzsze uchronily mnie przed podjeciem tam pracy... Tak na marginesie nawet moj szwagier jako ochroniarz w markecie dostaje 4500brutto.... Kolega ktory tam pracuje ocenil firme slowami. "praca max dla absolwentow,poduczyc sie,nabrac doswiadczenia i po roku zwijac manatki".... Niepowazna firma....
8
alo 2016-10-18 21:49:43
Praca w systemie za najniższą krajową? Oj, coś nie chce mi sie w to wierzyć, poza tym praca w soboty czy swieta powinna byc kilka procent wiecej płatna niż w normalny dzień
Adam 2016-10-29 23:12:26
Wyzysk na maxa, dajcie sobie spokój, chyba, że lubcie mobbing to idealnie traficie
2
pracownik 2016-10-29 23:16:43
To jak chcesz robić w każdą sobotę i co najmniej 1 niedzielę to się zgłoś idealna praca dla ciebie. Zobaczymy jak długo.
1
Miki 2016-11-02 20:47:49
Ale kasa leci i to nie boli
2
Piotrek 2016-11-21 11:12:49
Firma nie jest godna polecenia ! Z względu na proponowane zarobki, na stanowisku inżynierskim.
Przeszedłem rekrutacje, jednak wynagrodzenie w wysokości 2500 netto jest nie osiągalne. W obecnej firmie w Kielcach zarabiam 3200 netto na stanowisku elektronik. Byłem skłonny zmniejszyć moje wymagania finansowe jednak kwota 2500 zł netto nie była osiągalna. Uważam że płaca nie jest adekwatna do wymagań! Firma ulokowała swoją filie w Opolu w poszukiwaniu taniej siły roboczej nie zważając na potrzeby pracowników oraz ich umiejętność. Rekrutacje trwają miesiącami, a związane jest to z poszukiwaniem pracownika nie o najwyższy kwalifikacjach! Firma szuka osób o najmniejszych wymaganiach finansowych. NIE POLECAM !
10
Masakra 2016-11-21 18:05:35
Jeżeli twój szwagier zarabia 4500brutto.. na ochronie to zatrudnij się jako pracownik ochrony dostaniesz swój spacerniak 1-1 i umowę zlecenie
2
Marek (Winów) 2016-11-21 22:33:19
Co sie go czepiasz, kolega KOT ma racje. Jak będzie chcial pracować z umową na stałe za 2 500 zł to moze isc pracować jako woźny w szkole. To ze Ty nie masz ambicji kolego "Masakra" (???) to nie znaczy ze każdy bedzie pracował za taką głodową stawkę jak Ty... Umowa to nie wszystko, te czasy minęły.
4
mike 2016-12-03 17:26:00
Firma jest śmieszna , szukają tam inżynierów a dają jałmużnę a najlepsza jest teraz rekrutacja , ostatnie dwa stanowiska do obsadzenia , albo ostatnie. Z tego co widzę to już nawet na PO szukają frajerów a fakty sa takie iż nie w stanie skompletować nawet minimalnego składu inżynierskiego .Jako jeszcze niedoszły inżynier elektrotechniki pracując jako monter mam luźno 3000 na rękę a oni proponują ci 3000 brutto , po obronie dostane dodatek 1000 -1500 netto. Nie ma o czym z nimi rozmawiać , szkoda czasu.
3
Iii 2016-12-21 15:51:31
Witam. Widzieliście ostatnio dodana ofertę pracy....szukają kierownika magazynu. Chciałbym aplikować na to stanowisko tylko nie wiem czy jest sens patrząc na powyższe komentarze. Może mi ktoś powiedzieć jakie wynagrodzenie można dostać na tym stanowisku?
Onop1 2016-12-21 21:54:46
Witam
Też widziałem to ogłoszenie i się zastanawiam ale właśnie ile płacą na tym stanowisku i czy warto?
Samuraj z Bełku 2016-12-24 08:36:09
Lepiej nie bo bedziesz zalowac
Onop1 2016-12-24 21:51:43
Możesz rozwinąć myśl ?
Iii 2016-12-26 09:04:12
Tez jestem ciekaw....Czego mógłbym żałować?
Janusz 2016-12-26 19:37:48
Szanowny Panie.

Nie polecam tej firmy. Z doświadczenia wiem jak postępowuja.z pracownikami. Placa jest bardzo niska....
2
Iii 2016-12-27 09:08:34
Czyli nie warto aplikować na to stanowisko?
Obronca niepodleglosci Dobrzenia Wielkiego (Gross 2016-12-29 20:08:15
Nie warto!

Warto za to bronic aby nam Dobrzenia nie wcielali do polskiego Opola!

Gross Doebern rulezzzz!
1
szanowny 2016-12-30 10:19:16
Gdyby kierownik miał dobrze to by się nie zwalnial.
2
Józef listonosz 2016-12-30 14:56:38
Pracuje w IFM w Katowicach. Tutaj chaos totalny, za to Opole ma bardzo dobre opinie. Na poczatku płacą niewiele ale to podobno po doswiadczeniach z absolwentami którym placono od 3500netto ale Ci po roku szkolen woleli i tak jechac pracować na taśmę do BMW bo wiadomo ze kasa większa. Teraz wielsza kase dostaje soe dopiero po roku. W Opolu IFM jest dobrze zarządzany i ma dobra atmosferę. Problemem jest tylko główna babka z HR która podobno robi swoje nie liczac sie kompletnie z szefostwem i ich opiniami. Po przyjęciu dzieki Bogu nie ma sie z nia do czynienia. Ifm w Opolu warte polecenia. Niemiecka firma z dobra organizacja i standardem. Pozdrawiam.
4
Niunia 2016-12-30 15:06:19
No fakt, organizacja w Opolu dobra. Magazyn, projektowanie oraz inzynieria dobra i fajna atmosfera. Produkcja średnio, zwlaszcza przez to ze macie do czynienia z prostakami, ludzie ciagle marudza ale uczyc im sie nie chcialo więc musza pracować na tasmie. Praca nudna ale noe męcząca, wole tak niz harować jak wół.
1
Maniura 2017-01-02 12:06:28
Rozumiem ze jako monter od poczatku zarabiasz 3000 na reke? Czy moze musiales nabrac najpierw doswiadczenia? Nie skonczyles jeszcze studiow a cenisz sie jak inzynier z conajmniej 4 letnim doswiadczeniem. Pracuj w takim razie jako monter i pomysl jak wygladala by Twoja stawka za 5 lat jako inzyniera gdybys teraz nie wymyslal.
3
Marian F. 2017-01-02 19:58:02
Firm jakich wiele. Pełno bufonów. Szkoda ze na tych stołkach najwyższych. Ten śmieszny łysy, z jeszcze śmieszniejszym akcentem. Co tu mówić wątpliwa przyjemność z nim rozmowy. Ta laska z HR ta główna kadrowa - z nią było ok spoko rozmowa. Z entuzjazmem zaproponował etap top. To było rozczarowanie. Nie było sensu szkoda czasu na niby Niemca.
5
Koleś 2017-01-02 21:39:24
Trochę dziwne to co piszesz. Bo widzisz również pracuję w ifm Katowice (tak nazwę firmy piszę się z małych liter a nie z DUŻYCH). Natomiast Opole to zupełnie inna firma i pracownicy raczej się nie znają, nie mówiąc o tym co się dzieje w samych oddziałach. Tak więc uważam, że wciskasz kit i nie pracujesz w Katowicach i pewnie również w ifm Opole.
Ponczuś_Piłat 2017-01-02 23:07:18
Nie podczepiać się pod Kotwice my mamy swoje klimaciki. Podobno same baby w tym Opolu. A wśród bab zazdrość i ploteczki ze kipi. Do roboty by się zabrały. Jak by pojeździły trochę to zeszły by na ziemie.
2
cassanowa 2017-01-03 11:25:16
Warto tam coś wyłowić może jest towaru dużo. Heeee szczesciarze.
1
Zainteresowana 2017-01-14 13:48:57
No i co, jak w koncu na tej produkcji? wiem ze 3 zmiany, a co z sobotami i niedzielami?
Wie ktos cos na ten temat? Moze w przyblizeniu jaka kasa?
Niunia 2017-01-15 12:32:47
Tak praca jest ok 3 zmiany, w ubiegłym roku trochę było pracy w soboty za dni wolne. Są tez niedziele pracują zawsze ci sami. Oczywiście wszystko jest rozliczone 100 procent więcej , ale szkoda ze na niedziele chodzą tylko nowi pracownicy, a te stare ropuchy nic nie robią. Takie frycowe
Pracownik miesiąca 2017-01-20 09:56:47
Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecuja baaardzo dużo. Później człowiek czuję się oszukany. Praca conajmniej dwie niedziele w miesiącu, powoli dochodzą soboty i święta. Wynagrodzenie bez premii jest marne. Na produkcji na start jest jakieś 1980 brutto na umowie. Jeżeli chodzi o ludzi to zależy na jaką grupę się trafi. Moje dziewczyny uwielbiam. Lepiej się nie wywyzszac i nie odzywac za duzo bo brygadzistka bedze Cię tępić. A spróbuj wziąć urlop na żądanie to uslyszysz że nie masz takiej możliwości :) Wypłata na czas, wszystko w terminie.
1
Pracownik miesiaca2 2017-01-20 23:33:28
Problem stanowią brygadzistki tak jak pisze kolega. Moja grupa jest ok fajni ludzie na linii. Kasa na czas od tego miesiąca wyższa kasa. Mam 2100 i premia. Cala rekrutacja profeska taki wysokie wymagania duzo opowoadaja i obiecuja raj.A po przyjściu do pracy twoja brgadzistka to nie grzeszy rozumkiem chomika. Te brygadzistki powonno się zamknąć w klatce. To będzie normalnie.....
3
Jaaaa 2017-01-21 13:49:38
Ciebie trzeba by było zamknąć w klatce ! Bo Twoja wypowiedź jest dowodem na to ze to Ty masz rozum chomika ! A jak Ci tak źle tam to zapewne wiesz gdzie jest brama wyjściowa.
1
Valdi 2017-01-21 20:31:38
Kasa jest słaba ale jest luzik. Ja od czasu do czasu nawet piwko popijam na przerwie :)))
4
Kantry 2017-01-23 21:21:26
A som tam natryski żeby sie umyć po robocie?
Allbea1 2017-01-24 15:46:03
Słyszałem że szukają brygadzisty na linię cięcia do Opola czy kto może coś więcej powiedzieć . Warto iść na rozmowę ?
Zostaw swoją opinię o IFM ECOLINK SP. Z O.O. - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IFM ECOLINK SP. Z O.O.