brak logo

Advicom Sp. z o.o.

Jastrzębie

Opinie o Advicom Sp. z o.o.

admin 2015-08-06 20:44
Jak zmieniła się atmosfera w firmie Advicom Sp. z o.o.? Na lepsze czy na gorsze? Czekamy na Twoją opinię!
4
Rudy 2015-10-02 13:47
Pracowałem w tej firmie (już nie pracuje, dostałem ciekawszą propozycję pracy) jednak polecam pracodawcę z uwagi na dobre warunki kadrowe oraz możliwość rozwoju wiedzy w branży IT.
1
była pracownica 2016-04-19 18:12
Firma ogólnie jest w porządku, nie jest idealna, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że można się w niej odnaleźć i być zadowolonym/ą. Niestety w grupie JSW jest najmniejszą Spółką i bardzo niedocenioną, a management wcale tej pozycji nie poprawia.
4
DrWho 2017-01-20 07:17
Słaba firma.
Niskie zarobki. Grubo poniżej średniej krajowej. Niektórzy za 1.6k zł pracowali.
Kumoterstwo i nepotyzm - standard w spółkach zależnych od JSW.
W niektórych działach bywały nawet historie mobbingowe i rozprawy sądowe.
Technoligczne średniowiecze z uwagi na brak rozwoju i obsadzenie stanowisk kierowniczych przez niekompetentne osoby.
Lepiej omijać szerokim łukiem.
6
Spec 2017-02-10 12:08
Ja również szczerze odradzam Advicom.
Tak jak ktos wyzej napisal. W Advicomie pracuje banda ludzi zatrudnionych po znajomosciach lub jakiś układzikach. W zwiazku z tym jest mnóstwo baranów bez wykształcenia informatycznego którzy zajmują dobrze opłacane stanowiska choć totalnie nie mają pojecia o swoim zakresie obowiązków. Dla takich dobra wyplata sie znajdzie. Wszyscy pozostali dostaja grosze. Należy czuć się super docenionym jak otrzyma sie 2500 - 3000 złotych (przeważnie jednakowo jest to 2200 złotych ) i 200 złotych premii kwartalnej zależnej od widzimisię kadry zarzadzajacej ustalajacej cele niezależne od pracownika (czyt. czasami premie damy a czasami nie). Szkolenia? Nie ma kasy. Sprzęt? Nie ma kasy. Nie warto nawet rozpoczynać współpracy jeśli nie ma się doświadczenia.
6
były pracownik 2017-02-15 20:24
Trochę przesadzacie. Owszem, problem kierownictwa, sprzętu i szkoleń istniał za mojej kadencji, ale ze źródła wiem, że zmienia się na lepsze. Premie - zgadzam się - śmiech na sali i lepiej żeby ich w ogóle nie było, bo chore są kryteria ich przyznawania. Jeżeli chodzi o zarobki - cóż, bardzo dużo zależy od negocjacji a otoczenie raczej sprzyja zmianom - macie w pobliżu "dwa ośrodki" do których głownie odchodzą a właściwie odchodzili ludzie z Advicomu, więc co stoi na przeszkodzie ? Kilka pozycji w samym Advicomie jest także otwartych więc może zamiast wylewać żale na forum wystarczy zmienić dział/stanowisko...?
2
ciekawy 2017-03-24 17:38
Czy mógłbyś proszę powiedzieć, jakie to są te dwa ośrodki? Dziękuję.
1
były pracownik 2017-03-31 19:45
Każdy pracownik IT z okolic wie, że chodzi o Tieto w Ostravie i IBM w Katowicach....
2
ciekawy 2017-04-05 13:01
No ja akurat nie wiedziałem :) A IBM'em sobie więcej głowy nie zawracam, szukają niewolników do pracy, podobnie jak Advicom zresztą.
1
były pracownik 2017-04-06 22:23
Powiem tak - opinie o IBM są podzielone, jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeżeli jesteś specjalistą z doświadczeniem to na pewno możesz dostać tam ładne pieniądze.
2
Tomek 2017-04-09 03:00
Jeśli stawka, którą proponuje IBM dla specjalisty z doświadczeniem nazywasz stawką dla niewolnika to zdecydowanie nie wiesz o czym mówisz.
2
były pracownik 2017-04-16 03:14
Dodam jeszcze, że Advicom także szuka specjalistów z doświadczeniem i uwierz, że jesteś w stanie nawet tu wynegocjować przyzwoite warunki, oczywiście posiadając wspomniane doświadczenie. Oni także chcąc zatrudnić przyzwoitego specjalistę muszą oferować konkurencyjne warunki...no oczywiście poza help desk, 1 line itp. bo tam ludzie idą raczej zdobywać doświadczenie...
1
Zostaw swoją opinię o Advicom Sp. z o.o. - Jastrzębie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Advicom Sp. z o.o.