brak logo

elgra sp z.o.o

Bytom

Opinie o elgra sp z.o.o

Holek 2010-01-31 15:52:57
Beznadziejna firma, typowy [usunięte przez moderatora] Brak możliwości rozwoju zawodowego, brak jakichkolwiek szkoleń czy możliwości awansu. Firma pozbawiona wiedzy na temat zarządzania zasobami ludzkimi. Kadra kierownicza, to "elita" dbająca tylko o własne ciepłe posadki. Wynagrodzenie na poziomie lat 90'. [usunięte przez moderatora] i praca za darmo w nadgodzinach. To powinno być skontrolowane i ukarane.
funfel 2010-05-29 21:58:37
owszem firma duża ale płace słabe inne firmy mniejsze mają płace lepsze brak premi czy inych nagród za prace w pocie czoła
ziomal 2010-05-29 22:12:38
firma mnie troche rozczarowała było gadane inaczej jak tam byłem na rozmowie o prace pic na wode dla ludzi kasy niema ale na nową toyote dla pani prezes kasa była
anonim 2010-06-03 16:51:13
Lara - 2010-06-03 16:45:22

.

Beznadziejna firma oparta na braku systemu zarzadzania i wykorzystywaniu ludzi. Place warunki pracy oraz poziom "kadry" ponizej wszelkiej krytyki.
Xavier 2010-07-02 12:40:36
Jeżeli jesteś ambitny, masz doświadczenie i poszukujesz pracy z możliwością rozwoju zawodowego, szkoleń i spełnienia ambicji - to nie jest miejsce dla Ciebie. Jeżeli chcesz pracować w miłej, koleżeńskiej atmosferze, gdzie zarządza kompetentna kadra kierownicza i nie bać się o swoją przyszłość to unikaj tej firmy. Jeżeli za swój wysiłek i zaangażowanie pragniesz być godziwie wynagradzany to omijaj tę firmę szerokim łukiem. Ale... Jeżeli szukasz mało ambitnej pracy, gdzie ceni się bylejakość i brak zaangażowania, gdzie szeregowy pracownik jest nikim to skieruj tutaj swoje kroki. Jeżeli nie zależy Ci na rozwoju zawodowym, godziwych zarobkach i ciekawej pracy a myśl "czy jutro mnie nie zwolnią" jest porządku dziennym to firma wprost wymarzona dla ciebie
XY 2010-08-12 19:35:13
Wszystkie powyższe wypowiedzi są prawdziwe. Praca w tej firmie to gehenna. ZApomnij o tym co wiesz, co umiesz i jakie masz ambicje, tutaj na nic Ci się to nie przyda. Na co dzień zewsząd słychać narzekania szefostwa "jest kryzys", a kierownictwo, czyli wspomniana wcześniej "elita" nie robi NIC by to zmienić, tylko mydli oczy Prezesowi . Marketing i działania zmierzające do zwiększenia sprzedaży to słowa nie znane w tej firmie. Zarobki poniżej krytyki, żadnej nagrody, pochwały czy premii za wysiłki podejmowane przez szeregowych pracowników, a Twoje premie są "zjadane" przez "elitę". Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś ma nóż na gardle i musi pracować tak jak ja.
klient 2015-05-05 14:07:20
Naprawdę jest tam taka kaszana? ludzie tam wydają się spoko...
życzliwy inny 2015-07-16 09:22:18
Mało kompetentni ludzie na stanowiskach i do tego zakłamani !!
Odradzam współpracę jakąkolwiek.
1
Ogon 2015-07-16 11:10:42
Elgra to hurtownia i ludzie na poziomie hurtowni. Zero doradztwa czy pomocy: byle byś kupił.Czego oczekujecie od nich, jakiś specjalistycznych umiejętności? Zbieranina słabo opłacanych beretów.
1
?!123 2015-07-22 21:42:28
Skąd taka opinia? ja tam jestem stałym klientem i nie narzekam, zawsze dadzą dobre rabaty i większość posiada naprawdę ogromną wiedzę
*.,.,.,.,.,.,.,.,.,* 2015-08-13 07:15:43
Cały czas poszukują nowych pracowników :)
1
Ogon 2015-08-13 10:58:25
Jak się u nich kupuje od lat rabaty są. Co z tego że się uśmiechaja? A ty się nie uśmiechasz jak zwracasz do ludzi? Jak się poarę lat sprzedaje kable to na pamięć się zna typy. To są hanlowcy sprzedawcy a nie inzynierowie. Firma od wewnątrz to nie na zewnątrz.
obiektywny ? 2016-04-20 17:16:24
witam, pracowałem kilka lat w tej firmie jakiś czas temu i różnie o nich myślałem wtedy. teraz wydaje mi się, że nabrałem do tego trochę dystansu i łatwiej jest mi ocenić firmę (tą jaką znałem z moich czasów) bardziej obiektywnie i na "zimno". 1 "+" firma dała szansę wielu ludziom bez doświadczenia i znajomości branży. 2 "+" dostawać w handlu w branży elektrycznej stałą wypłatę niezależnie od obrotów (ktoś powie, że to duży minus) ja uważam to za atut, ponieważ nie należy zapominać, że są w tej branży również kiepskie okresy. 3"+" pieniądze niezłe i zawsze na czas. 4 "+" niezłe godziny pracy i wolne wszystkie soboty. Jeśli chodzi o minusy: 1 "-" szefowie, prości ludzie :) i trudno ich za to winić, dorobili się kasy i tak wyszło, że zostali szefami, czasami mieli humory (szczególnie szefowa oczywiście) i potrafili się "za darmo" wyładować na ludziach (to chyba uroki większości małych rodzinnych firm). 2 "-" niestety niektórzy "koledzy" jak już dostali trochę lepsze stanowisko i więcej pieniążków, to już na resztę patrzyli z góry (jakby zapomnieli, że ktoś musiał zapierd... na ich pensyjki i fanaberie). to chyba tyle moich wywodów w tym temacie :) pozostawiam do oceny każdemu.
szczery 2016-04-21 17:06:56
Z opinii wyżej kilka rzeczy się zgadza.
A mianowicie:
- humory pani prezes
- dość fajne godziny pracy
- wolne weekendy
- dają szansę nawet tym co nie posiadają doświadczenia
-wypłata.....zawsze na czas
Ale to by było na tyle.
Pracowałem tam wiele lat. W ciągu tego czasu nauczyłem się aby nie ufać nikomu. A już zwłaszcza osobom, które mają tam miano 'dyrektora' (a proszę mi wierzyć że jak na tak małą firmę jest ich tam dość sporo, wręcz za dużo).
Zwłaszcza jeden z nich nie potrafi panować nad własnymi emocjami, jest porywczy i fałszywy. Niejednokrotnie byłem świadkiem jak obraża kolegów z pracy.
Jeśli decydujesz się na pracę w tej firmie - omijaj drania szerokim łukiem. Poznasz go po brodzie, po której ciągle się gładzi...Emotikon smile. Nie ma osoby w tej firmie, która by go lubiła czy szanowała ale nikt sie nie odezwie bo się po prostu boi.
Za moich czasów była też tam pewna Pani kierownik, która również sprawiała że nie jedna koleżanka uciekała z płaczem. Więc firma chyba lubi zatrudniać tyranów jako rządzących tam.
Generalnie - NIE POLECAM. Jest wiele lepszych hurtowni elektrycznych, w których szanują i doceniają pracownika. W Elgrze na podwyżkę raczej nie licz(jedynie bezcenny uścisk dłoni prezesa), chyba że aplikujesz jako dyrektor.
Pozdrawiam!
władek 2016-05-10 14:26:34
Hm skoro jednak wytrzymałeś tam tyle lat @szczery to zdecydowanie nie było aż tak źle żeby już nie polecać jak dla mnie to, że jedna osoba była niemiła dla kogoś w porównaniu do tego, że mam umowę o pracę, wolne weekendy, benefity itp. to nic nie znaczy
Zostaw swoją opinię o elgra sp z.o.o - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie elgra sp z.o.o