logo Orlen Oil sp. z o.o.

Orlen Oil sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Orlen Oil sp. z o.o.

nowy 2012-09-13 12:41:39
ale kwas i dolina...
3
po rozmowie 2012-09-19 15:43:21
amatorszczyzna i niechlujstwo
1
olo 2013-05-11 15:38:13
Powiem tak : wyglada na to, ze sporo sie zmienia.....
Byc moze Orlen zaczyna byc firma godna uwagi...

wg mnie zaczyna sie od goscia, ktory podjal prace w dziale eksportu...
jak pociagnie reszte ludzi za soba -moze byc ciekawie.
jam 2013-05-24 21:31:45
to dlaczego ludzie stamtad odchodza, skoro robi sie lepiej?
zzer 2013-06-27 07:45:38
Jest to spowodowane mierną "panią pressess" i jej [usunięte przez moderatora] prawie zapędami. Poprzedni prezio miał jakiś cel. Obecna kopie w miejscu.
mechanik 2013-06-30 19:21:12
na olejach Lotosa silnik chce żyć i pięknie pracuje, a na Orlenach to chodzi jak stara sieczkarnia, co Wy tam ludzie lejecie do tych baniek, bo strach to wlewać do silników? Wy to sami blendujecie w Rafinerii Trzebinia na bazach z tej Rafinerii czy macie bazy od innych producentów?
2
zro 2013-07-01 09:21:39
Jeżeli reprezentuje Pani firmę to należało by używać chociażby nazwy stanowiska. Np. Starszy Łapacz Niezadowlonych.
1
nowy23 2013-07-15 10:59:11
witam,
zobaczyłem że szukają Specjalisty ds rekrutacji i szkoleń.
Ile można zarobić?
Jaki jest zespół?
Jak się tam pracuje - bo czytając posty poniżej to mam mieszane odczucie.

Z góry dzieki za info.
stary 2013-07-18 16:30:34
nowy nie fatyguj sie bo w hrze siedza same zmijki a juz kogos maja tylko dla picu zrobili rektuacje
true story 2013-07-18 18:26:51
stary - 2013-07-18 16:30:34

nowy nie fatyguj sie bo w hrze siedza same zmijki a juz kogos maja tylko dla picu zrobili rektuacje
Prawda. Ps. [usunięte przez moderatora] Nowym został naprawdę fajny menager i głową na karku.
Meow 2013-08-25 18:01:59
stary - 2013-07-18 16:30:34

nowy nie fatyguj sie bo w hrze siedza same zmijki a juz kogos maja tylko dla picu zrobili rektuacje
Jest jak Stary mowi. Jak nie masz plecow w tej firmie to nawet nie wysylaj papierow! Ale jesli jestes facet i singiel to masz szanse u Starszego Lapacza Niezadowolonych wkrotce zwolnionych... [usunięte przez moderatora]. Sama rekrutacja jest juz wytworem chorej wyobrazni.
1
kandydat 2013-09-04 13:25:25
Po rozmowie rekrutacyjnej muszę stwierdzić, że 99% opinii prawdziwych, aż wierzyć się nie chce, że tak duża firma w taki sposób funkcjonuje. Jednak co budżetówka to budżetówka - znajomości. Że się tym jakiś dziennikarz nie zajął to aż dziwne...
Byly Pracownikvznrds 2013-10-13 22:55:39
Ludzie w Orlen Oil, czy wy wiecie w jakim ( usunięte przez administratora )pracujecie? Jak chcecie się przekonać to należy się zwolnic i zatrudnić w porządnej firmie. Takie spojrzenie z dystansu może być waszym najcenniejszym przeżyciem zawodowym. Szkoda czasu na te komentarze, lepiej napisać podanie o rozwiązanie umowy o prace i zanieść je prosto do kadr, a one się z tego bardzo ucieszą. Jeszcze w prezencie odstąpią od zakazu konkurencji i świat jest wasz.
Pozdrawiam także kiepska kadrę zarządzająca i samozwańczych ekspertów, którzy bardzo ułatwiają życie konkurencji. Przed wami świetlana przyszłość, naprawdę.
3
kandydat_1 2013-11-05 21:44:17
Też byłem na rozmowie na stanowisko do eksportu na wschód.
Gadka jak to standardowo na rozmowie, zakręceni strasznie, widać, że liczą się słupki, cyferki, a nie człowiek i robota.

Do tego po rozmowie mieli się odezwać, to przyszła jakaś automatyczna odpowiedź z podziękowaniami za fatygę.
4
slawcio 2013-12-20 08:29:30
czy w płocku jest tak samo bo zamierzam składać na aparatowe
xoxo 2014-06-05 18:46:03
Witam.
Interesują mnie realia pracy przedstawiciela handlowego.
Tj. atmosfera w zespole, narzędzia pracy oraz średnie wynagrodzenie
mad04 2014-06-18 11:09:04
Nie polecam. Do "obskoczenia" całe województwo, kasa nieadekwatna do zaangażowania włożonego w wykonanie pracy. Przełożony niekompetentny, odporny na sugestie i krytykę.
3
technolog 2014-07-05 12:43:38
zajefajne macie te oleje silnikowe, 10w60 ma temp. płynięcia -49 stopni, a 0w40 tylko -39 stopni, bajki piszecie w tych danych technicznych i to grube bajki buahahaha
technolog 2014-07-05 12:51:25
a HTHS w tandetnym mineralnym oleju 15W/40 na poziomie 4,0 to już czyste bajkopisarstwo hahahaha
2
mjk 2014-09-22 20:01:33
poszukuję do pracy byłych przedstawicieli handlowych orlen oil, platinum teren śląska
marpol@boo.pl ( usunięte przez administratora )
2
kasit 2015-01-13 17:01:06
mi właściwie może ktoś napisac jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej u nich,jak wykorzystać swoją szansę i zrobić dobre wrażenie na pracodawcy? o czym pamiętać, jakich pytań się spodziewać, miękkie i twarde kryteria, eliminacja stresu itp. Pomożecie z tym i z kwestią dotyczącą wynagrodzenia?
pracuś 2015-01-26 23:20:49
Ludzie to najgorzej zarzadzana firma nie liczy sie wiedza i doswiadczenie. lecz kto wylize d..pe niektorym burakom
mechanik 2015-01-26 23:54:02
oleje tez maja marne wiec wszystko sie zgadza
ostatni sprawiedliwy 2015-02-10 08:09:05
Jeżeli odpowiada ci system 8 godzinny czyt. od ósmej do ósmej, chcesz mieć nad sobą zespół wsparcia tj .kierowników prezesów, dyrektorów czyt. nierobów z wymaganiami wyłącznie od PH to praca jest dla Ciebie. Przerost formy nad treścią, ludzie sami się ewakuują z korporacji a ci którzy zostają są przyspawani do stołków przez stwarzanie pozorów, że są niezbędni lub tworzą grupę wzajemnej adoracji i wazeliny. Dział HR to pomyłka normalnie Panie jak w GS które i tak wiedzą kogo wybierze góra a one mają po prostu robić zasłonę dymną...jakie to smutne, Polskie a zarazem prawdziwe. Zarobki szału nie ma podliczając czas i zaangażowanie PH to nawet poniżej przeciętnej tj. ok. 2200zł/netto + premie często nieosiągalne za pełną dyspozycyjność i wytężony czas na pracę i raportowanie. Do tego pełny monitoring GPS i w drogę...
killer 2015-02-13 19:27:39
oo jaaa pierdziuu jaki wyzysk!!!! a to podobno najbogatsza polska firma!!!!! omijam orlen z daleka od teraz!!!
xxx 2015-03-09 08:43:57
a powiedzcie mi czy w siedzibie na Opolskiej jest stanowisko bhp'wca
do xxx 2015-03-11 08:17:45
Nie ma dwa lata temu doświadczonego gościa zoptymalizowali i od tego czasu BHP jest w kompetencjach spółki matki, czyli PKN.
balotelli 2015-03-11 08:38:35
Z przykrością stwierdzam, ze ostatnie dwa lata to dramat i równia pochyła nacelowana na "rozebranie" firmy. Oddanie płockiego bloku olejowego w 2014 do PKN było początkiem planu, teraz kwestią czasu kiedy Orlen Południe przejmie aktywa OO w Trzebini i Jedliczu. Zatem z prężnej firmy produkcyjno handlowej zostanie tylko handlowa ze zdewastowaną struktura dystrybucyjną. W firmie nie patrzy się na kompetencje ludzi pracujących na jej rzecz tylko ślepo, realizując plan zatrudnienia, optymalizuje się załogę. Im większe doświadczenie i staż tym większa szansa na wylot, tj. likwidację stanowiska :-) i kontynuowanie kariery poza strukturami OO. Firma w której można było nabrać doświadczenia ale lata świetności już ma za sobą. Świetny wpis jest na forum "Byly Pracownikvznrds - 2013-10-13 22:55:39" obrazujący prawdę rodem z reklamy "pracuj'a". Poza "szuflandią" OO jest piękny świat normalności, poszanowania pracownika i rynkowych zarobków, na które pracujesz w normalnym czasie jaki przewiduje kodeks w Polsce!
Każdy kto spędził w tej firmie kilka ostatnich lat dysponuje ogromną wiedzą, doświadczeniem i kompetencjami, z których powinni korzystać inni pracodawcy.
Dajcie im szansę :) Powodzenia!
4
Lost 2015-03-16 20:22:54
związki zawodowe?!? Minusem?!? Ha ha ha to Ci znajomy naopowiadał... Ciekawe projekty?!? Ciekawe jakie :) chyba rozliczenie tych z przed roku albo dwóch bo capexowo spółka jest zablokowana, no chyba, ze masz na myśli projekty marketingowe ale i tak nie ma decyzji co bedą robić :)
zorro 2015-07-14 08:33:24
Panie z HR wyrabiają wierszówkę :). GL
znawca procesu 2015-07-14 14:54:19
Kolego, w takich firmach proces rekrutacji jest odwrócony, najpierw mają już gotowego kandydata z rozdania rodzinno-koleżeńskiego, a do tego potem dorabiają rekrutację i mamy efekt końcowy jak zawsze czyli wersja "rodzina na swoim"!
2
technolog 2015-07-14 14:58:37
nastukali tych linii produktów olejowych i różnokolorowych opakowań, a w środku jeden syf czyli pewnie góra 5 receptur olejowych lanych do przeróżnego koloru opakowań i potem naklejane różne naklejki, ubaw po pachy!!!
Meow, meow 2015-07-26 22:24:43
Troche sie im myli B2B i B2C. Aby rozjasnic w glowie tego czy owego proponuje wycieczke autokarowa za granice (zachodnia oczywiscie) i zrozumienie biznesu olejowego w rozwinetych krajach. Kolor opakowania sie nie liczy. Nazwa wiodacego brandu jest rozmyta jak szare mydlo. Nie wolumen sprzedazy oleju hydraulicznego decyduje o pozycji "lidera" gdziekolwiek na mapie.
znający realia 2015-12-21 20:16:33
jak czytam wasze wypowiedzi to śmiać mi się chcę , o zatrudnieniu pracownika w tym wypadku PH decyduje kierownik podległego regionu HR nie ma dużo do gadania bada jedynie predyspozycję osobowościowe kandydata i ostateczne słowo należy do kierownika , jak wyrabiasz plany to można zarobić fajną kasę ale jak myślisz tylko o tym żeby zrobić parę kilometrów i żeby dzień zleciał to zapomnij o premii. Prawdą jest to że za dużo sztucznych stanowisk, dyrektorów itp... tzw kadry zarządzającej wydaje im się że to oni budują wizerunek i od nich zależy los firmy , zapominają czasem kto na nich zapier.....
1
stary mechanik 2015-12-30 18:08:03
te oleje Orlen w czerwonych bańkach to jest woda a nie olej!!! po przebiegu 3 tys. km olej nie trzyma już żadnych parametrów i lepkości!!!
damy_radę 2015-12-31 00:52:24
w takim przypadku spróbuj nalać wody...
Przejeździłem na tych olejach kilkaset tysięcy kilometrów, w tej chwili ponad 220 tyś. na obecnym aucie, nie muszę polegać na opinii kogoś, wiem swoje.
kandydat 2016-01-16 19:15:23
Ludzie, a czy warto aplikować na handlowca ds. sieci na dolny slask? mają tam wakat chyba i jest takie ogłoszenie na pracuj.pl
kandydat 2016-01-18 20:48:56
taaa wycieczka jedynie 400 km w jedną stronę haha
silnikowiec 2016-01-19 19:27:44
czy 10W/40 classic spełnia normę ACEA B4 czy tylko B3? na stronie Orlenu spełnia B4, a na naklejce na oleju jedynie B3, niezłe bajki na tych olejach wypisujecie!!!
silnikowiec 2016-01-21 17:07:20
haha właśnie orlenowskie cwaniaczki usunęły specyfikację A3/B4 z kart olejów Orlen Classic obecnych na stronie internetowej tej firmy, jeśli wasze oleje są takiej samej jakości jak to wasze cwaniactwo to radzę wszystkim omijać te produkty z bardzo daleka! lepiej już lać Lotosy!!!
PioPio 2016-04-08 18:50:56
Ja właśnie mam w czwartek rozmowę na temat tego stanowiska. Też mnie interesują zarobki bo za mniej jak 14-15.000 brutto się nie zgodzę i szkoda ich i mojego czasu. Boję się, że przyjmą kogoś świeżo po studiach albo jakiegoś pociotka i tylko zmarnuję dzień urlopu.
realista 2016-04-14 00:54:48
stawiam na pociotka bez kwalifikacji i wyników, bo cały orlen to jedna wielka familiada!
znajomy 2016-04-14 07:35:16
Pani od PR już skończy wciskać kit. Opinie wynikają z warunków pracy, gdzie od dłuższego czasu wywala się doświadczoną kadrę, a zatrudnia właśnie pociotków rożnej maści. Firma rozłazi się w szwach, ale trochę jeszcze poleci siłą rozpędu. Później to już tylko płacz "menagerów": "bo my wszystko robili zgodnie z procedurą, to te złe pracowniki zepsuli firmę".
Dobra Zmiana 2016-04-14 08:27:03
Tak, wszyscy jesteśmy dziećmi 500 plus
1
mint 2016-05-08 22:27:16
heja, szukają w krakowie specjalisty do spraw kontrolingu, jeśli ktoś aktualnie szuka pracy to warto zaaplikować :)
Zostaw swoją opinię o Orlen Oil sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orlen Oil sp. z o.o.