brak logo

JBG-2

Warszowice

Opinie o JBG-2

cyborg00 2015-03-21 03:48:57
tak kobiety pracują
1
ala 2015-03-24 20:01:47
a beda przyjecia wiadomo cos na ten temat
nowy 2015-04-12 21:47:43
cześć szukam opinii o brygadzistach na liniach montażowych na wszystkich zmianach
anonim 2015-04-19 12:00:00
Po co ci opinia jak i tak przyjec nie ma... a po 2 trza zasuwac u kazdego
zorientowany 2015-04-21 09:04:06
rekrutacja otwarta, na początek 30 osób
kris 2015-04-24 20:18:04
Komu mozna cv dać
ala 2015-04-27 14:46:24
A kobiety będą przyjmowac
anonim 2015-04-28 12:32:58
Wszyscy tylko gadają o przyjęciach a nic nie ma.
snc 2015-04-29 14:56:32
Po co znowu ludzi zatrudniają, premia tylko spadnie i nic więcej.
blablabla 2015-04-30 16:44:04
Aleś pazerny :/ fuuujjjj
FiberCut 2015-04-30 23:44:53
Taka prawda, Ci co pamiętają o ostatnich przyjęciach wiedzą jak premia spadła, jeszcze 1,5 roku temu premia oscylowała w granicach 600/800 zł a teraz ledwo do 400 dobija, a co będzie jak ludzi zatrudnią? Znowu premia spadnie. Dostaniesz złotówkę podwyżki ale jej nie odczujesz...
ala 2015-05-11 10:50:02
beda przyjmowac kobiety
tores 2015-06-28 19:37:30
to ile w końcu może zarobić elektryk z wszystkimi sobotami załóżmy z kilkuletnim stażem i co wchodzi do socjalu? będe wdzięczny bo opinie chodzą różne
kauczuk 2015-06-29 16:40:43
i tak spadną, ledwo co miesiąc zamykają z urządzeniami, teraz niedziela była wolna więc 8 nadgodzin już mniej wpadło, ciekawe czy ranka pójdzie w sobotę i niedziele do pracy. Ciężkie czasy nadeszły a złotówka podwyżki nie zrekompensuje różnicy w premii jaka była 2 lata temu.
takaprawda 2015-06-30 18:05:02
Niestety ta firma to już przeszłość.Naobiecywali zatrudnili ludzi nie wiem po co a zarobek jak u pani w spożywczym .Polityka tej firmy zmierza powolutku do tego że nikt tam nie bedzie pracował.Dziękuje.
obiektywny 2015-07-01 18:19:05
tores jesli chcesz otrzymać wiarygodną odpowiedz to czytaj.Zatrudniając sie dostajesz stawke 11 zł brutto .Premi nie dostajesz chodz i tak nie tracisz bo jej prpaktycznie nie ma .Nadgodzin praktycznie już też nie ma chyba że dla wybranych.Po paru miesiącach pracy może dostaniesz jak połowa fabryki 13 zł brutto i to wszystko.Wychodzi zarobek +- na poziomie najniższej krajowej.Teraz pomysl czy warto.
były pracownik 2015-08-10 22:28:19
tak podnosza o 1zl ,ale brutto ,a nie na reke! mialem 3razy stawke podnoszona ,a jak przyszla wyplata bez premi i godzin to 1500zl ,szalu nie ma :) ,atmosfera w firmie do dupu ,najlepszy kumpel [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak nie ma roboty brygadzisty i tak chodzi i sapie o byle co!! brak perspektyw na przyszlosc!
silikon 2015-08-12 18:34:00
A czego oczekujecie? Praca na montażu czy malarni nie wymaga specjalnych umiejętności...Co innego konstruktorzy, programiści czy operatorzy. Kiedyś było lepiej bo nawet jak miałeś te "14zł" to zrobiłeś z 200godzin + premia 500 zł i była super wypłata. A teraz 200/220godzin przy takiej premii powoduje ze tak naprawdę zarobki się spadły w stosunku do poprzednich lat.

Ludzie z kredytami będą zapierdzielali nadgodziny bo nie maja wyjścia, ile mniej premia spadnie tyle więcej oni zrobią nadgodzin a firmie to na rękę.

Teraz jeszcze ta temperatura doszła po 35 stopni na hali, nikt nie pomyślał żeby wydłużyć przerwy z 20 minut albo żeby skrócić czas pracy. Powinni wprowadzić posiłki regeneracyjne albo ekwiwalent (Na podstawie art. 232 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz. U. z 1998 r. Nr 21, poz. 94 z późn. zm.))
alohaloha 2015-08-12 20:34:29
Na montażu nie potrzeba żadnych umiejętności?.To powiedz mi dlaczego pracują tam wykwalifikowani elektrycy a jeśli jesteś mniej kumaty to przenoszą cie na inny dział.A umiejętnosci konstruktorów zapraszam zobaczyć na wykończenie.
2
byłypracownik 2015-08-14 19:07:17
Witam wszystkich pracowałem w tej firmie okolo 1.5 roku na montażu
praca nie jest zła zarobki były okej gdy się zrobiło około 40 nadgodzin i premie były w miare dobre. POZNIEJ przyjeli okolo 120 pracownikow nowa linie otworzyli i szanowny pan kierownik kierownikow powiedział na zebraniu ze chcialby zeby premii było okolo 1500zł. Tak jednak sie nie stało i było coraz gorzej lekki spadek zamowien premie minimalne, masowe zwolnienie. Czylli pokazali za co maja pracownikow i jak sa ''profesjonalna'' firma. Zeby tylko oni nie stracili i dostawali grube hajsy a ty mozesz robic za 1500zł. Obecnie jestem za granica i nie bede wychwalal jak tu jest fajnie , bo nie jest tyle ze kasa lepsza, a druga sprawa to taka ze tutaj w różnych zakladach nie potrzeba 5 kierownikow i 15 brygadzistow co mialo miejsce w jbg na rannej zmianie 4 kierownikow no kto to widział? Kuzyn szwagier brat firma typowo rodzinna niestety,Ale nie lepiej chodzic po hali w koszuli i sie panoszyc z szyderczym usmiechem i nie dac sobie nic powiedziec bo przeceiez jestem najmadrzejszy... a tak naprawde warto wziac pod uwage co ktos mowi. Mozna jeszcze wiele zarzucic, ale nie ma to sensu kazdy ma swój rozum a tutaj sa tylko opinie. POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW TEGO ZAKŁADU :)
jakitaki 2015-08-19 07:03:26
Nie ma brygadzistów na liniach. Kuri cynamon i fafa to są uszy i oczy kierownika a nie brygadziści. Żenada i tyle.
starszy 2015-09-15 15:20:38
To jest śmiech na sali, że przykładowo pracownik, który pracuje tutaj 10 lat, nie zrobi nadgodzin w jakimś miesiącu (bo przecież może się tak zdarzyć) i zarobi 2000 zł. Za taki staż pracy!
Do tego młodzi, którzy tutaj pracują zarabiają mniej niż kasjerka w Biedronce.
Do czego zmierzasz firmo? Gdzie te obiecywane górnicze wypłaty? Gdzie te domy, które mieliśmy sobie budować po 1-2 latach, Panie Przemku?
zbyszek 2015-09-15 23:51:30
Ciesz się że jeszcze możesz robić nadgodziny! Ciężkie czasy nadeszły, robisz 180h miesięcznie i wypłaty 2000 na rękę. Tragedia, i weź tu człowieku rodzinę utrzymaj.
2
silikon 2015-09-18 00:26:01
Jakie kwoty? przecież wszyscy maja na umowach to samo, a nadgodziny i "podwyżki" wyrównują w premii uznaniowej oto cała filozofia
Gerard 2015-10-04 15:41:50
przy wszystkich brygadzistach cza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo na nich blady naciska a oni roboli
1
Ania 2015-10-16 20:43:12
Hej,
W przyszłym tyg. idę na rozmowe kwalifikacyjną do działu Technicznego na stanowisko Technologa. Dodam, że jestem osobą z małym doświadczeniem, proszę napiszcie jakich pytań mogę spodziewać się podczas tego spotkania ?
Pozdrawiam :))
Ann 2015-10-18 16:54:52
Dziękuję bardzo. Z otwartością do ludzi nie mam problemu jak również z usmiechem, jestem dośc pogodną osobą. Chodzi mi głównie o poziom takiej rozmowy kwalifikacyjnej, jakie ewentualne pytania techniczne mogłyby paśc podczas tej rozmowy. Ponoć nie oczekują od ludzi doświdczenia, tym bardziej zastanawiam sie nad przebiegiem takiej rozmowy ;))
ksu 2015-10-18 20:46:33
frento pisze jesteś uśmiechnięta to możesz dostać prace w jbg normalnie ręce opadają ,rozmowa kwalifikacyjna pewnie będzie polegać na opowiadaniu kawałów,ty będziesz sie śmiała i etat pewny.
dejv 2015-10-18 20:53:23
Ktoś wie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, czy jest jakas osoba z HR ?
szon 2015-10-18 22:57:30
Ja wiem, rozmowa wygląda normalnie,
Zazwyczaj z kandydatem do pracy rozmawia dyrektor i kierownik działu. Jak idziesz na rozmowę to pytają o : imię, nazwisko, gdzie mieszkasz, przebieg kariery zawodowej, Czy wiesz czym się zajmuje jbg-2(Fajnie wiedzieć że np. nie sprzedają kombajnów a coś innego), Ile chcesz zarabiać, od kiedy możesz zacząć prace, Czy znasz jakieś programy CAD,Excel, czy umiesz odebrać telefon, wysłać e-mail,jakie masz zainteresowania i tyle. A Fajny uśmiech niestety nie wystarczy.
2
dejv 2015-10-19 00:04:24
Dzięki wielkie! A jakieś umiejętności są sprawdzane praktycznie ? I przepytanie z języka obcego ? :)
yeti 2015-10-19 16:23:12
podłaczam się do pytania wyzej
szon 2015-10-19 19:49:22
Miło jest znać słów po angielsku, czasami coś popytają ale to podstawy angielskiego. Co do praktyki to jest różnie, jedni coś wymiarują na kartce papieru (jakieś tam gięcia blach,zaznaczyć kąty i takie tam) inni robią to na kompie na programie (więc radzę pisać prawdę CV że np. potrafię pracować w Cati lub NX albo w Autocad). Ogólnie nie jest źle.
1
nati 2015-10-19 20:11:39
Czy te zadania tyczą sie również osoby bez doświadczenia aplikującej na stanowisko technologa ? Gdzie w wymaganiach jest przede wszystkim opracowanie dokumentacji technicznej, zestawienie cen itp. ?
xxx 2015-10-21 16:41:35
Rysunek techniczny lepiej sobie powórzyć
piri piri 2015-10-21 23:33:59
SmarTeam Catia to główny program jaki używa sie na hali.
1
far 2015-10-22 11:53:41
Czy stanowisko Technologa dalej jest wolne ?
pytanie 2016-01-26 09:55:27
Witam będą przyjęcia w tej firmie ?
e 2016-02-15 13:01:32
jakie zarobki na produkcji ?
chodzi mi o podstawe , bo rozumiem ze premia to głownie nadgodziny ?

dosatje sie umowę czy raczej na śmieciówkach.
Anonim 2016-02-16 09:33:32
Jaką umowę się dostanie o pracę czy śmieciówkę?
Czaro 2016-02-16 13:17:51
Dajcie namiar ,gdzie wysłać cv :)
3
rasputin 2016-02-17 13:31:27
Glupie pytanie ale ktoredy tam sie wchodzi do pracy. Mam przyjdc w pon na 6 ale nawet nie wiem gdzie dokladnie tylko ze pod brame.
wektor 2016-03-09 09:11:35
witam
jak kształtuja sie zarobki w firmie?? czy jest w mare stabilna?? jest jakis social?? prosze o opinie.
misiek 2016-03-30 13:38:28
Czy ktoś jest w stanie zaopiniować jak wygląda praca w biurach, jaka atmosfera i jak tam wyglądają płace w stosunku do produkcji?
onon 2016-06-17 13:33:06
Witam,
Widziałam, że firma poszukuje Asystentki do Działu Handlowego
ze znajomością języka niemieckiego. Czy ktoś orientuje się w jakich granicach oscylują zarobki na takim stanowisku? i jaka atmosfera panuje w biurze?
z góry dzięki za info ;)
pracownik 2016-06-23 22:32:30
@onon: zarobki nie są złe, a atmosfera naprawdę jest bardzo fajna, ludzi bardzo w porządku. Jeżeli odpowiednio dużo od siebie wymagasz i dobrze Ci się pracuje w zespole to rekrutuj.
Smif 2016-09-23 18:34:59
Zatrudniaja i teraz też bo nie potrafia się wyrobić z zamówieniami. Rzucają z montażu na maszyny. Zawsze mówili że na maszynach lepiej a tam też tylko znajome ziomki cos stawki maja a tak to 14 zł maks czyli 10 zł. I to na taka stawke musisz już troche przepracować o ile nie zwolnia wcześniej albo do końca umowy i nawet nic nie powiedzą. Nadgodzin jak nie zrobisz to Ci premie zabiorą chociaż teraz i tak jej praktycznie nie ma.
Typek 2016-09-23 20:56:18
.Zarobki to może nie byly złe jak była premia ale premi teraz nie ma. Atmosfera się skończyła jak nakazuja robić nadgodziny bo jak nie robisz to o premi zapomnij. Śmiesznie czasem to może i jest bo robią młodzi ludzie ale po trupach ida by sie wybić więc lepiej tam kolegów nie szukać jak to w pracy. Był czas że jak się przyszło do roboty to się ludzie pytali kto się zwolnił.
hen 2016-09-27 15:02:22
A wiecie czy wciąż jest poszukiwany inżynier sprzedaży w Żorach? Dobrze by sę było załapać, zwłaszcza, że umowa jest w pełni stabilna. Dzięki za odpowiedź
kurićpunek 2016-11-22 17:34:25
super praca , mało wymagająca nie trzeba posiadać zdolności właściwie żadnych a pieniądze super :) można pracować wszystkie weekendy i sobie dorobić tylko FAFA jakiś taki przygłupi ale czego chcieć od hopka z e pruchnyj:) POZATYM FAJNIE
1
Zostaw swoją opinię o JBG-2 - Warszowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JBG-2