brak logo

JBG-2

Warszowice

Opinie o JBG-2

ksu 2015-10-18 20:46
frento pisze jesteś uśmiechnięta to możesz dostać prace w jbg normalnie ręce opadają ,rozmowa kwalifikacyjna pewnie będzie polegać na opowiadaniu kawałów,ty będziesz sie śmiała i etat pewny.
dejv 2015-10-18 20:53
Ktoś wie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, czy jest jakas osoba z HR ?
szon 2015-10-18 22:57
Ja wiem, rozmowa wygląda normalnie,
Zazwyczaj z kandydatem do pracy rozmawia dyrektor i kierownik działu. Jak idziesz na rozmowę to pytają o : imię, nazwisko, gdzie mieszkasz, przebieg kariery zawodowej, Czy wiesz czym się zajmuje jbg-2(Fajnie wiedzieć że np. nie sprzedają kombajnów a coś innego), Ile chcesz zarabiać, od kiedy możesz zacząć prace, Czy znasz jakieś programy CAD,Excel, czy umiesz odebrać telefon, wysłać e-mail,jakie masz zainteresowania i tyle. A Fajny uśmiech niestety nie wystarczy.
2
dejv 2015-10-19 00:04
Dzięki wielkie! A jakieś umiejętności są sprawdzane praktycznie ? I przepytanie z języka obcego ? :)
yeti 2015-10-19 16:23
podłaczam się do pytania wyzej
szon 2015-10-19 19:49
Miło jest znać słów po angielsku, czasami coś popytają ale to podstawy angielskiego. Co do praktyki to jest różnie, jedni coś wymiarują na kartce papieru (jakieś tam gięcia blach,zaznaczyć kąty i takie tam) inni robią to na kompie na programie (więc radzę pisać prawdę CV że np. potrafię pracować w Cati lub NX albo w Autocad). Ogólnie nie jest źle.
1
nati 2015-10-19 20:11
Czy te zadania tyczą sie również osoby bez doświadczenia aplikującej na stanowisko technologa ? Gdzie w wymaganiach jest przede wszystkim opracowanie dokumentacji technicznej, zestawienie cen itp. ?
xxx 2015-10-21 16:41
Rysunek techniczny lepiej sobie powórzyć
piri piri 2015-10-21 23:33
SmarTeam Catia to główny program jaki używa sie na hali.
2
far 2015-10-22 11:53
Czy stanowisko Technologa dalej jest wolne ?
pytanie 2016-01-26 09:55
Witam będą przyjęcia w tej firmie ?
e 2016-02-15 13:01
jakie zarobki na produkcji ?
chodzi mi o podstawe , bo rozumiem ze premia to głownie nadgodziny ?

dosatje sie umowę czy raczej na śmieciówkach.
Anonim 2016-02-16 09:33
Jaką umowę się dostanie o pracę czy śmieciówkę?
Czaro 2016-02-16 13:17
Dajcie namiar ,gdzie wysłać cv :)
5
rasputin 2016-02-17 13:31
Glupie pytanie ale ktoredy tam sie wchodzi do pracy. Mam przyjdc w pon na 6 ale nawet nie wiem gdzie dokladnie tylko ze pod brame.
wektor 2016-03-09 09:11
witam
jak kształtuja sie zarobki w firmie?? czy jest w mare stabilna?? jest jakis social?? prosze o opinie.
misiek 2016-03-30 13:38
Czy ktoś jest w stanie zaopiniować jak wygląda praca w biurach, jaka atmosfera i jak tam wyglądają płace w stosunku do produkcji?
onon 2016-06-17 13:33
Witam,
Widziałam, że firma poszukuje Asystentki do Działu Handlowego
ze znajomością języka niemieckiego. Czy ktoś orientuje się w jakich granicach oscylują zarobki na takim stanowisku? i jaka atmosfera panuje w biurze?
z góry dzięki za info ;)
1
pracownik 2016-06-23 22:32
@onon: zarobki nie są złe, a atmosfera naprawdę jest bardzo fajna, ludzi bardzo w porządku. Jeżeli odpowiednio dużo od siebie wymagasz i dobrze Ci się pracuje w zespole to rekrutuj.
Smif 2016-09-23 18:34
Zatrudniaja i teraz też bo nie potrafia się wyrobić z zamówieniami. Rzucają z montażu na maszyny. Zawsze mówili że na maszynach lepiej a tam też tylko znajome ziomki cos stawki maja a tak to 14 zł maks czyli 10 zł. I to na taka stawke musisz już troche przepracować o ile nie zwolnia wcześniej albo do końca umowy i nawet nic nie powiedzą. Nadgodzin jak nie zrobisz to Ci premie zabiorą chociaż teraz i tak jej praktycznie nie ma.
Typek 2016-09-23 20:56
.Zarobki to może nie byly złe jak była premia ale premi teraz nie ma. Atmosfera się skończyła jak nakazuja robić nadgodziny bo jak nie robisz to o premi zapomnij. Śmiesznie czasem to może i jest bo robią młodzi ludzie ale po trupach ida by sie wybić więc lepiej tam kolegów nie szukać jak to w pracy. Był czas że jak się przyszło do roboty to się ludzie pytali kto się zwolnił.
hen 2016-09-27 15:02
A wiecie czy wciąż jest poszukiwany inżynier sprzedaży w Żorach? Dobrze by sę było załapać, zwłaszcza, że umowa jest w pełni stabilna. Dzięki za odpowiedź
kurićpunek 2016-11-22 17:34
super praca , mało wymagająca nie trzeba posiadać zdolności właściwie żadnych a pieniądze super :) można pracować wszystkie weekendy i sobie dorobić tylko FAFA jakiś taki przygłupi ale czego chcieć od hopka z e pruchnyj:) POZATYM FAJNIE
14
Poszukujący płatnej pracy 2017-05-06 05:21
Podobno mają przyjmować. Ile teraz można zarobić bo słyszałem że spokojnie można wyciągnąć 4-5 tysiąca na rękę.
6
mlody 2017-06-08 13:52
Byłem dzisiaj na bramię, aby zanieść CV, pan ochroniarz powiedział, że przyjeć nie ma i że trzeba czekać na informacje w intermecie bo się ogłaszają i jest budowa hali w Żorach, ktoś coś jakieś informacje na ten temat ?
Anonim 2017-06-11 12:04
6 tys przy 300 godzinach
Monter 2017-06-15 10:41
Praca fajna pieniądze uczciwe tylko trzeba uważać, żeby nie trafić na zmianę do debila Wolnego albo kapusia Boncloka , bo wtedy można szybko się zniechęcić. Ale pomijając ludzi psujących atmosferę to pracę sobie chwale .Można zarobić nawet 3 tyś tylko dużo godzin trzeba mieć.
1
Janek P. 2017-06-27 22:49
Praca nie jest zła, normalnie się robi za najniższa średnia krajową, w lato zazwyczaj nie ma urlopów ( są wstrzymane)- tyle roboty czyli jesteś 7 dni w tygodniu w pracy,zimą zaś mało roboty w szczególności początek roku. jak nie przychodzisz w weekendy ( co nie jest na umowie) to podpadasz brygadzistom , możesz brać L4 od poniedziałku do piątku ważne żebyś był w weekend w pracy. Bardzo dużo ludzi jest tam ustawionych ( lizusów ) , którzy nic nie robią, zostają na nadgodziny i dosłownie nic nie robią. Ogólnie to nie polecam tej firmy, pracowałem tam 2lata i wiem jak jest. Pozdrawiam
2
Jbg 2017 2017-07-13 18:28
Ciekawe kiedy sie wszyscy obudza i zrobia porządek z firmowym cpunkiem brygadzista ktory ostatnio ma bardzo wysokie loty. Jak tak niekompetentna osoba moze byc na takim stanowisku, w dodatku uzależniona od dopalaczy. Bez pozdrowien ,,kuri,,
30
bbb 2017-07-24 10:36
Co wy tu za głupoty piszecie. sami pocioty. Pracowałem tam w 2014 roku rok czasu za 11 brutto. smiech na sami zeby zrobic 64 nadgodziny i zarobic 3100zł . Lach duzo na rozmowie na obiecywal a dalej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma. Krupek to dupek pociot i ten niski chudy kierowniczek. Sami konfidenci. Nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] atmosfera i stawki jak w 2007 roku .
Janusz 2017-07-24 13:35
Nie polecam tej firmy nikomu, sami konfidenci, lizusy, jak kablujesz na akord to dostajesz awans, z Brygadzistami nic nie załatwisz, o podwyżkę lepiej się nie pytać, stawka 13 brutto, czyli robisz za najniższą średnia krajowa, chyba że zrobisz 100nadgodzin i wszystkie weekendy to zarobisz max 3500.. No ale jakim kosztem, każda podwyżka stawki jest tylko na tzw gębę, bez aneksu do umowy, czyli prawnie jesteś opłacany z stawki 13 brutto a ta podwyżkę co masz jest doliczana do premii, powodzenia jak nadejdzie czas na emeryturę.
4
Maszyniok 2017-07-25 16:47
Brutto to godziny, nadgodziny I premia. Suma minus potracenia...zus daja netto. Wszystko masz do emerytury bo na pasku a nie pod stolem. Pozdrowienia dla grazynki " januszu"
2
Krzyżan 2017-07-27 01:02
Nie pozdrawiam kapusia Dawida , K (żółty elektryk ,3 linia od FAFY) nie ma dnia zeby na kogoś nie doniósł . Uważajcie na niego i dużo przy nim nie mówcie .
18
M. 2017-07-31 11:48
Wiadomo coś o przyjęciach na nową halę w Osinach?
Ja 2017-07-31 17:35
Przymują wszystkich , kobiety też( ale niech nie myślą że sie dostaną do biura czy na labo ???? ). Pracuje tam pewien krótki okres czasu , i nie narzekam :-) a jak komuś przeszkadza to że pracuje za 13 brutto niech szuka gdzieś indziej. Ja trafiłem na szczęście na fajną zmiane( chodź mówili że to ta najgorsza ). Najważniejsze dogadać sie ze swoimi kolegami na dziale i słuchać ich uwag ????
1
Iza 2017-08-02 13:14
@Ja, a są jakieś specjalne wymogi by dostać się do pracy w JBG-2 ? Jeżeli to nie tajemnica to jaki dział polecasz najbardziej? Na jakim jesteś zatrudniony? Obecnie też prowadzona jest rekrutacja na Magazyn czy znasz szczegóły zatrudnienia? Możesz polecić?
Ja 2017-08-02 13:33
Chęci do pracy ,to najważniejsze. W tej chwili przyjęcia są wszędzie , a na magazynie napewno miejsce jest. Przynieś CV poprostu . Pozdrawiam
JA 2017-08-04 20:18
okres próbny trwa 6 miesięcy i pracujesz za 13 brutto bez premii po okresie próbnym możesz a nie musisz dostaniesz 14 lub 15 brutto a co najważniejsze nadgodziny do oporu czyli az nie padniesz
Kkk 2017-08-11 17:32
Są przyjęcia tylko cv musi Ci Lozyc ktoś ze srodka
Daroo 2017-08-15 15:56
Widzę ,że cepów w okolicy nie brakuje,ludzie piszą ,że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a i tak desperatów nie brakuje.
Powodzenia.
Elektryk 2017-08-16 14:34
Daroo jeśli tu pracujesz ,a ci się nie podoba to się zwolnij :) płakać nie będziemy . Znakdz innego pracodawce co tak przystrzega przepisy, akceptuje oddawanie krwi , i daje możliwość zarobienia czegoś więcej , fakt czasem trzeba przyjsc w sobote po południu ale mozna sie dogadać by 2 os z twojego działu i lini szły tym razem a ty innym z kolegą.
Pani M 2017-08-25 21:57
Witam, czy jest ktoś kto może cos powiedzieć o pracy na stanowisku przygotowanie produkcji oraz na maszynach. Ciężka to praca? Jaka załoga? da się tak pracować?
maszyniok 2017-08-29 09:30
Praca na maszynach jest ok dla kobiet. małe 4 metrowe blaszki tylko przytrzymujesz, najlepiej jakbyś miała długie tipsy. To pomaga - możesz się w wolnych chwilach podrapać.
2
DM 2017-08-30 10:52
Praca jest ok tylko zalezy na jakiej zmianie. Najgorzej jest na czerwonej u tego malego karakana co ma IQ nie wieksze niz temperatura ciala. Mściwy i tępy. Jak podpadniesz to polerujesz przez tydzień.
3
lutek 2017-08-30 16:05
A jaki dział?
Pani M 2017-08-31 18:59
Hmm... jakoś trzeba będzie przeżyć tego karakana :) najgorzej zacząć :( pierwszy miesiąc będzie ciężki zanim pozna się specyfikę pracy no i ludzie to ważne dobrze się pracuje z fajnymi i życzliwymi ludźmi ale za 10 dni się okaże gdzie trafię i na jaki "rodzaj" człowieka.
1
Pan K 2017-09-01 10:15
Karakan to to co wydaje dziwne dźwięki na hali
przez 8 godzin
moulinex 2017-09-02 18:26
Up, jak wam nie pasuje to się zwolnijcie :) pozdo z D4L
Tomek 2017-09-04 19:11
Oddałem podanie do ochrona na bramce, po 3 dniach zadzwoniłem i dostałem numer kierownika a on nic nie wie i że zobaczy, do dziś po tygodniu brak odpowiedzi, da się do firmy jakoś dostać na rozmowę normalnie czy trzeba zostawiać te podania na bramce aż ktoś za pół roku je odbierze? Jak tam aktualnie jest? Jakie zarobki? Pozdrawiam.
Moulinex 2017-09-05 09:00
Podanie składaj tylko przez kogoś kto tam pracuje wtedy przyjmą na 100% a na zarobki składa się zbyt wiele czynników żeby jednoznacznie odpowiedzieć.
Zostaw swoją opinię o JBG-2 - Warszowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JBG-2