brak logo

Lingua Lab

Kraków

Opinie o Lingua Lab

kandydat 2014-12-15 12:01
Zaznaczam, że nie jestem ani nie byłem pracownikiem tej firmy, jedynie brałem udział w rekrutacji. Atmosfera w firmie bardziej napięta i poważna niż na pogrzebie, także przy pytaniu i umiejętności pracy w zespole i komunikacji z pracownikami myślałem, że wybuchnę śmiechem, ponieważ to było to tak komiczne, że aż tragiczne. Prezentują wizję super rozwoju i wyjątkowo wymagającej pracy, a nie potrafią dogadać się i zakomunikować od kiedy i na jakich warunkach planują zatrudnienie. Polecam dla studentów chcących dorobić i szukających dorywczego (usunięte przez administratora)
14
Joanna Wójcik 2015-07-24 21:14
Byłam pracownikiem Lingua Lab przez ponad 2 lata i bardzo dobrze wspominam naszą współpracę.
Firma rzetelna pod każdym względem, zarówno jeśli chodzi o jakość oferowanych usług (wysoka jakość obsługi klienta i dobry kontakt z tłumaczami zawsze były priorytetem w LL), jak i dbałość o pracownika. Zasady współpracy od początku przejrzyste, a relacje na linii pracownik - pracodawca naprawdę przyjazne.
Ogólnie rzecz biorąc, pracę w LL wspominam jako ciekawą, choć wymagającą. Przez 2 lata nauczyła mnie, że nie ma rzeczy niemożliwych i przy odpowiedniej organizacji pracy z każdej nawet bardzo trudnej sytuacji można znaleźć wyjście.
Ja pracę w Lingua Lab oceniam bardzo pozytywnie i z ręką na sercu mogę ją polecić osobom, które cenią przejrzystość współpracy, dobry kontakt z pracodawcą i fajną atmosferę w miejscu pracy.
5
kandydat 2015-07-28 11:09
Ciekawe dlaczego co kilka miesięcy ponawiają ogłoszenia, czy tak dynamicznie się rozrastają, czy też nie oferują nic poza kilkumiesięcznym zajęciem.
5
anty 2015-11-04 10:13
Moim zdaniem jeśli firma, która nie rośnie w personel, co pół roku wyświetla ogłoszenie na to samo stanowisko, to coś jest nie tak, skoro pracownicy tak szybko chcą zmienić prace na inną.
6
Marcin 2015-12-04 09:34
Trafiłem na tę stronę przypadkiem i jestem zdumiony. Kto się udziela na tym forum? Ewidentnie jakieś osoby, które kompletnie nie znają Lingua Lab, tylko piszą, co im ślina na język przyniesie.

Jestem tłumaczem w Lingua Lab od ponad 4 lat. Odkąd zacząłem dla nich pracować firma rozwinęła się kilkukrotnie i ciągle się rozwija, więc zatrudniają nowe osoby! Mają ciekawe projekty, pracownicy są przemili i pomocni a wszelkie płatności są zawsze na czas. To jedno z najrzetelniejszych biur tłumaczeń, z którym kiedykolwiek współpracowałem a mam z nimi kontakt praktycznie codziennie.

Uważam, że w Internecie za dużo jest negatywów, piszmy też pozytywne rzeczy, bo na to przecież także nie szkoda czasu.
Pozdrawiam zespół Lingua Lab i czytelników - selekcjonujcie dobrze dane w Internecie, a najlepiej wypracowujcie własne opinie na podstawie faktów a nie jakiś anonimowych wpisów.
4
0w 2016-08-06 13:29
ta oferta niestety przyjacielu jest już nieaktualna, przykro mi, poszukiwany jest teraz ktoś na stanowisko Kierownik Projektów Translatorskich jak chcesz
1
Mojo 2017-04-18 17:32
Ja też jakiś czas temu byłem na rozmowie na stanowisko kierownika projektów w LL. Potwierdzam to, co powyżej - atmosfera gęsta już od wejścia, raczej niezachęcająca do podjęcia współpracy ani nawet rzetelnej rozmowy. I raczej firma aż tak dynamicznie się nie rozwija, że akurat co mniej więcej 3 msc poszukuje pracowników na to samo stanowisko... Z perspektywy tłumacza freelancera sytuacja być może wygląda inaczej, ale to jest całkiem inne zatrudnienie, nie ma czego porównywać. Ale niech każdy sobie sprawdzi sytuację na własne konto, przykre jest tylko to, jak to wygląda.
2
Małgorzata 2017-05-10 15:22
Bardzo polecam to biuro tłumaczeń! Jakość tłumaczeń jest naprawdę wysoka, pracownicy bardzo pomocni i życzliwi! Nic do zarzucenia.
4
Jellycrusher 2017-05-15 09:33
Współpracuję z firmą Lingua Lab jako tłumacz-freelancer już od ponad 6 lat, nigdy nie było żadnych problemów z dogadaniem się. Wykonuję dla nich mnóstwo zleceń, płacą zawsze regularnie tak jak trzeba. Panie PM-ki miłe i uprzejme. Cenię sobie tę firmę jako mojego głównego zleceniodawcę.
5
Agg1255 2017-05-15 13:28
Współpracuję z firmą Lingua Lab regularnie od 2012 jako tłumacz j. niemieckego i nigdy nie miałam zastrzeżeń odnośnie współpracy, faktury regulowane są zawsze w wyznaczonym terminie, nie ma problemów z kontaktem, wszyscy w biurze są bardzo mili. To chyba dobrze świadczy o firmie, jeśli ma wysokie wymagania w stosunku do nowych pracowników
2
Były_pracownik 2017-06-04 18:36
Jak w nicku, uważam że starzy pracownicy są traktowani gorzej niż nowo przybyli. Nowi dostają lepsze warunki niż Ci co się napracowali...brak docenienia..przykre
5
FreeRobbLancer 2017-06-12 22:27
Ta firma ma żenujące niskie stawki. Nie tędy droga.
Karolina 2017-08-01 11:01
@FreeRobbLancer zarobki to bardzo subiektywna sprawa, dla jednego określona stawka może oznaczać mało, a dla drugiej osoby dużo. Wszystko zależy tutaj od posiadanego doświadczenia. Bardziej liczą się dla potencjalnych pracowników warunki pracy. Czy można liczyć na dodatkowe premie, szkolenia czy dofinansowania do wczasów?
Zostaw swoją opinię o Lingua Lab - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lingua Lab