brak logo

Terenowy Komitet Ochrony Praw Dziecka

Poznań

Opinie o Terenowy Komitet Ochrony Praw Dziecka

MAMA 2009-09-21 20:29:06
TOTALNA ŻENADA. WSPARCIE DLA OJCÓW
Weronika 2009-11-29 21:12:06
TKOPD to feministyczna banda kobiet, które wierzą tylko tym kobietom, które przychodzą i płacząc opowiadają jak to im źle i jak bardzo los je skrzywdził. Na podstawie tychże opowieści wyrabiają sobie opinię o "drugiej stronie" - mężczyźnie. Wraz z mężem walczymy o odzyskanie jego syna z pierwszego małżeństwa. Tam jednak pomocy nie uzyskamy, gdyż jak się okazuje wspaniała pani trenerka z TKOPD zna(!) jego byłą żonę i ma o niej zupełnie inne zdanie niż my... Tylko gdzie tu jakakolwiek OCHRONA PRAW DZIECKA, które przebywa z chorą [usunięte przez moderatora] matką ???!!!
1
gosc 2013-05-24 05:22:12
zenada zenada to prawda ! dziecko nie ma zadnych praw ! prawa maja tylko [usunięte przez moderatora] matki ! bez zadnych obowiazkow , jesli przewodniczaca mowi matce - nikt pani dziecka nie odbierze - a sprawa w sadzie rodzinnym sie toczy- skad ona wie ze ? jesli przewodniczaca mowi - tak naprawde jesli matka nie bedzie chciala nie pomoga zadne ugody zadne sady pani dziecka nie bedzie widziala ! -chodzi o moja wnuczke ! to po co istnieja sady i komitety jak [usunięte przez moderatora] matka robi z dzieckie
m co chce ?
gość 2015-05-12 22:12:03
Brak profesjonalizmu, brak dbałości o interesy dziecka, a tyko o interesy nietrawiących porażki i manipulujących dziećmi mściwych matek. Matka zawsze ma rację...ojciec z definicji jest zbrodniarzem...Brak jasno ukazanych procedur, brak nadzoru, superwizja byłaby słowem z kosmosu... Misja była piękna, ludzie ją zdeptali brakiem odpowiedzialności.
dziecka l 15 2016-02-18 13:51:57
Weroniko, postaraj się o własne dzieci. Tamto należy do innych rodziców a ty zawsze będziesz dla niego obcą babą.
Gość2 2016-02-18 13:57:22
A mi komitet bardzo pomógł. Mogę śmiało polecić. Wyjdziecie z kłopotów i depresji. Czasem zapędy rodziców ktoś musi ukrócać i sprowadzać sprawy do właściwego wymiaru. Polecam wsparcie Komitetu w Poznaniu.
Wypowiedź Le: (odp.na Weronika) 2016-02-19 01:11:00
Weroniko czytając Twoją wypowiedź mam nieodparte wrażenie, że kipi z Ciebie agresja względem byłej żony Twojego męża, posunęłaś się nawet do publicznego znieważenia tamtej kobiety. Takie środowisko nie wydaje mi się być odpowiednie dla małoletniego dziecka. W swojej opinii piszesz również : „ (...)Na podstawie tychże opowieści wyrabiają sobie opinię o "drugiej stronie" – mężczyźnie” - ta wypowiedź jest dla mnie pleonazmem, zwłaszcza w świetle słów, które zaraz po tym piszesz .
Zgodnie z Twoim stanowiskiem można by wyciągnąć przekonanie, że odwiedziliście lub co najmniej Twój mąż odwiedził TKOPD, w związku z powyższym miał lub też mieliście również szanse zaprezentować zarówno siebie jak i swoje stanowiska. Jednak faktycznie, prawdą jest, że psychologom nie zawsze jest potrzebna każda ze stron konfliktu aby wystawić stosowną opinie ( zależy co lub kto ma być przedmiotem tej konstatacji ) Dziecko to nie rzecz, którą można przestawiać z miejsca na miejsce lub karta przetargowa . Chciałabym jeszcze zauważyć, że zapewne w trakcie rozwodu Twojego męża niezawisły Sąd ( na podstawie : zeznań światków, opinii biegłych, obserwacji oraz analizie zachowań stron ) wydał już wyrok w sprawie, Który to wyrok (jak piszesz) respektuje TKOPD
Wypowiedź Le: 2016-02-19 02:44:15
Osoby, z którymi się stykam również trafiały do TKOPD i oczywiście ci klienci , w stosunku do których dotychczas stosowano przemoc , byli i są bardzo zadowoleni z udzielonej im pomocy : darmowa porada prawna, psychologiczna , terapia czy interwencja były dla nich wyzwoleniem, szansą na drugie, szczęśliwe życie. Faktycznie dla TKOPD najistotniejsze jest dobro dziecka. Nie pozwalają traktować małoletnich przedmiotowo. Dla tych rodziców, którzy chcą się rozwijać, prowadzą szkolenia mające na celu poprawę sposobu komunikowania się z dzieckiem oraz lepsze zrozumienie potrzeb nieletnich. Jednakże ich praca nie należy do najprostszych. Stając się wybawicielami dla ofiar czy w rożny sposób pokrzywdzonych automatycznie przez ich oprawców traktowani są jako wróg publiczny nr 1 ( w podobnej sytuacji znajdują się reprezentanci takich zawodów jak : policjant, sędzia, pracownik socjalny, asystent rodziny, kurator itd. )
W świetle powyższego wcale nie dziwią mnie negatywne opinie wypisywane z taką zawziętością, a miejscami i agresją. I podejrzewam, że te Panie z TKOPD, które wykazują się najwyższym zaangażowaniem, a niekiedy i odwagą przeciwstawienia się oprawcą, są przez tych bezwzględnych ludzi najostrzej hejtowane.
Wypowiedź Le: 2016-02-19 02:48:12
Czytając niektóre wypowiedzi moich poprzedników odnoszę wrażenie, że mylą też oni carte blanche Sądu z kompetencjami choćby terapeutów czy mediatorów. Warto również pamiętać, że na wyrok Sądu wpływa cały szereg opinii biegłych, zeznań świadków, czy oceny przez Sędziego postępowania, zachowania się stron na sali rozpraw oraz wreszcie , zgodności reprezentowanych przez strony wartości etycznych, moralnych z obecnie panującym kodeksem opiekuńczo- rodzinnym czy karnym dlatego obarczanie swoim niepowodzeniem na sali rozpraw TKOPD jest irracjonalne i być może podyktowane faktem, że po raz pierwszy jakaś osoba czy instytucja, prosto w twarz nie bała się wyjawić prawdy, zdemaskować jakieś dotychczasowe niecne zamiary czy zachowania oprawcy. Mam jednak nadzieję, że pomimo trudności, na jakie (wykonując swoje zadania ) są Państwo często narażani przez kolejne lata z równym poświęceniem będą Państwo wspomagać tych najbardziej potrzebujących i bezbronnych
w 2016-05-20 15:02:16
to bardziej misyjna działalność czy można wynagrodzenie mieć?
Zostaw swoją opinię o Terenowy Komitet Ochrony Praw Dziecka - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Terenowy Komitet Ochrony Praw Dziecka