brak logo

BSC Drukarnia Opakowań S. A.

Poznań

Opinie o BSC Drukarnia Opakowań S. A.

slawek 2010-09-05 23:26:28
Dobra atmosfera, dobre traktowanie ludzi, nie najgorsze zarobki.
Dobre warunki socjalne. Jeden z lepszych pracodawców.
1
anonim 2011-01-13 18:44:12
A jak w tej chwili wygląda praca w tej firmie jaka jest atmosfera
2
anonim 2012-03-03 23:57:48
Nie polecam. Powszechna spychologia stosowana, przyjmowanie do pracy po znajomosci,[usunięte przez admina], wszechobecne personalne potyczki, przecietne zarobki i niejasne zasady awansu.
Sugeruje unikac.
4
anatemnein 2012-12-08 00:41:12
a jak wygląda z urlopami? Czy bez problemu udzielają?
4
mów prawdę 2013-01-29 19:14:39
premie Ci za te bzdury obiecali.
totalna eksploatacja,zero praw,czyli normalka
6
Stołowa Grzybowa 2013-05-17 17:20:36
taa nadgodziny ale przymusowe a nie dla chętnych, sporo ciepłych braci, zero szans na awans, kupa ludzi zatrudnionych nie wiadomo po co, ich pensje mogliby podzielić na personel ciężko pracujący...
6
mów prawdę 2014-09-07 06:05:45
12 godzin Sobota,niedziela po 8
1
Mario 2014-09-08 19:31:19
jakie sa srednie zarobki miesieczne?
4
mów prawdę 2014-10-13 02:52:43
zależy co robisz,ale nadgodziny i praca w weekendy obowiązkowa Mówię o produkcji a nie o biurze,ale kokosów za tyle godzin nie ma
3
pracownik 2014-12-16 12:20:40
Produkcja - maszyny w dni robocze 6-18, 18-6 czyli 12 godzinne zmiany lub normalnie 3x8h, sobota od rana 8h i niedziele zaczyna od nocki na 22.
Nadgodziny są, ale zależy od której strony dasz się poznać na samym starcie. Jeżeli będziesz ZAWSZE od samego początku mówił STANOWCZO NIE, to będziesz miał spokój. Ci, co dali się poznać, że są ulegli i zostają, to mają przesrane, bo kierownikom się w głowie nie mieści, jak w ogóle TY mógłbyś nie przyjść. Poza tym jest jak najbardziej OK. Myślę, że nawet lepiej, niż w niejednym "molochu" z okolic poznania. Ocena 7/10 jeżeli chodzi o produkcję.
5
melman 2015-02-11 18:54:30
A miale zamiar tom flepy zlorzyc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] taki uklad [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wol 7dni w tyg za srubki nara
1
Ktoś 2015-02-16 16:41:16
Wszystko było by dobrze,gdyby nie chamskie,wyrafinowane i cwaniackie zachowanie p.pseudo "Dyrektora",brak inteligencji i kultury osobistej,pozdrawiam Ciężko pracujących z produkcji. Połowę z tych Bufonów na stołkach,wyrzuciłbym na bruk.
3
chin3k 2015-03-14 12:09:08
Obecnie pojawiła się oferta pracy w studiu DTP. Mógłby ktoś podpowiedzieć czy warto się w to angażować? W moim przypadku wiąże się to ze sporą przeprowadzką.
4
znający firmę 2015-04-14 19:07:27
Ludzie zastanówcie się z pracą w BSC.Dopuki będziecie im potrzebni bo macie jakieś kontakty co Pan Prezes będzie wykorzystywał to będzie OK. Ale jak się tylko sprzeciwisz to wylecisz. Domeną Prezesa jest powiedzenie że z BSC się nie odchodzi tylko On może Cię wywalić na zbity p--k.
już mam dość 2015-04-24 08:55:56
12/h zapomnij o świętach plus terror idiotów
4
anonim 2015-05-07 03:40:56
Tragedii nie ma jak się niczym nie przejmujesz. Robisz swoje i do chaty. Produkcja rządzą ludzie bez inteligencji (chamstwo).
3
Tatja 2015-05-13 16:47:34
Ogólnie to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam wszystko, chamstwo na każdym kroku, oszukują i wyzyskują ludzi zmuszając ich do nadgodzin. Gdyby nie rodzina juz dawno by mnie tam nie było!!! Buraki i chamy!!!
1
pół na pół choć mogło by być lepiej. 2015-05-15 23:34:29
Robota znosna( hłe hłe hłe ) ;) ( praca stojąca ) dzieki 12 godzinnym zmianą i pracującym weekendą idzie całkiem dobrze zarobić. ROBOTA NAJLEPSZA DLA SINGLI ORAZ DLA NAPRAWDE WYTRWAŁYCH I SPOKOJNYCH OSÓB. Mogło by być jeszcze lepiej gdyby prezes dotrzymywał słowa w kwesti podwyżek (co rok coś :p)
Kierownictwo robi za dużo problemu jak potrzebujesz wyjść wcześniej lub wziąść wolne ale po nerwowej dyskusji i postawieniu sprawy jasno ze nas nie bedzie to z wyrzutami ale jednak da się sprawe załatwić ;D
PLUSY
- płaca na czas
- zarobki
- integracje ;p
- załoga
--koleżeństwo ;P
MINUSY
- KIEPSKIE podejście kierownictwa do pracownika
-traktowanie pracownikow z góry
- 12h tryb pracy stojącej (głównie dla osób z rodzinami )
- duża nerwówka gdy potrzeba się zwolnić wcześniej
- nie docenianie pracownika
- nie równe traktowanie pracowników ( im lepiej gadasz z kierownictwem tym lepiej cię traktuje reszta jest traktowana z góry :/ )

DO KIEROWNICTWA !!!


Nigdy nie patrz na nikogo z góry
chyba, że pomagasz mu wstać!!!



Podsumowując od 1 - 10 daje 5 czyli da sie jakoś wytrzymać poza tym w której firmie by się nie pracowało to i tak będzie się na coś narzekać ...
4
nemo 2015-05-21 10:06:52
być może
gospel truth 2015-05-21 10:48:52
Firma bardzo prężnie rozwijająca się, co nie przekłada się na płace pracowników. Najlepiej oceniani są ci, którzy robią szum wokół własnej osoby a nie ci którzy naprawdę realizują swoje działania. Pracownik produkcyjny zarabia wyłącznie dzięki kiblowaniu na nadgodzinach. Z tego co wiem, noszony na rękach jest dział handlowy i wszyscy kierownicy pracujący na produkcji i w zaopatrzeniu, cała reszta umysłowych chyba też nie jest zadowolona. Dlatego coraz bardziej widoczna jest tam rotacja chociażby panowie z controllingu zmieniają się trzeci raz w ciągu 2 lat. Kadry mają nową Panią. Jak widać my produkcyjni nie jesteśmy sami w tej ocenie. Polecam zatrudnianie się w dziale handlowym oraz przy maszynach na stanowiskach operator, drukarz. Stanowiska wyjadaczy są zajęte i prędko się nie zwolnią. No i broń cię Panie Boże do Kontroli Jakości tam też kicha.
work98 2015-08-11 10:40:49
witam zaprosili mnie tam na rozmowe do działu projektowego, warto? jak atmosera, mozliwości rozwoju i kasa?
3
robal 2015-09-23 15:26:42
Wyzysk pracowników przez bezmózgich kierowników.Zarobki zależy gdzie robisz, na produkcji miałem 1700 i po 5 latach super podwyżka aż o uwaga to nie żart 30 gr.
1
xxx 2015-09-23 15:46:05
Obecnie pracuje w BSC i potwierdzam wszystkie poprzednie opinie zwłaszcza o kierownikach zero szacunku do pracownika no chyba ze się dasz poniżać. Każdy traktowany inaczej jesli cię polubią i nie chorujesz ani razu w ciągu roku i nie kożystasz z urlopu to da sie przeżyć i zapierdzielasz za 10 bo jest mało pracownikow a kobiety pracują ciężej niż meżczyzni bo tak nasi mądrzy inaczej kierownicy rozdzielają prace
bianca 2015-11-05 19:39:00
Witam Was, również czekam na oponie odnośnie pracy w dziale graficznym. Na jaką stawkę można liczyć, jaka atmosfera, ilu grafików pracuje w firmie. Z góry dzięki :)
bianca 2015-11-06 23:32:15
@swdefrg ogłoszenie na grafika ciągle wisi na pracuj.pl :). Zostało mu tam jeszcze 12 dni. Generalnie też mam dobre przeczucia, wydaje mi się że można znaleźć miejsce na miarę swojego doświadczenia i rozwijać się dalej :) jesteś w jakiś sposób otrzaskany y w temAcie czy dopiero zamierzasz zacząć?
anonim 2015-11-07 02:30:37
Jeden wielki wyzysk ludzi. Ludzie pracują za marne grosze. Nie ma to jak buraki dorobia się kasy. Trzeba uważać żeby komuś waznemu nie podpasc.
1
anonim 2016-01-11 10:03:20
Firma układów i ukladzikow
3
fgwewefnk 2016-01-25 16:40:52
Hej, zostałam zaproszona na rozmowę w tej firmie, jednak praca tutaj wiązałaby się z przeprowadzką. Obecnie zarabiam u siebie w drukarni 1700 zł, czy tu dostanę więcej? (na rękę oczywiście)
3
jacek 2016-02-01 17:01:24
@fgwewefnk, i jakie odczucia po rozmowie? warto sie tam przeniesc? bo jestem w bardzo podobnej sytuacji
Bartosz 2016-02-09 18:34:04
to Bsc drukania kiedy data w wypłaty?
sama prawda 2016-03-17 18:10:41
Firma sama w sobie dobra, tylko ludzie źle dobrani.
1. Zatrudnianie ludzi na podstawie "znajomości", czy ktoś w ogóle patrzy na wykształcenie? Nieliczni wybrani z "powołania".
2. Kierownicy na produkcji - sami byli kiedyś zwykłymi "robolami", operator sztancy, operator sklejarki, chyba tylko jeden zatrudniony na podstawie doświadczenia kierowniczego. Przeszli na wyższe stanowisko i nagle stali się ważni bo dostali miano "kierownicy", choć moim zdaniem to zwykli brygadziści. W dodatku źle dobierają pracę ludziom. Panie pracują wszędzie, bo przecież czemu nie? Operatorzy mogą wszystko, pakowaczki, pakowacze - nie. Każdy taktowany jest inaczej, nie wiem czy to zależne od tego kto bardziej wchodzi im w tyłek? Jeden może to, a drugi tego nie może bo od razu zwraca mu się uwagę. Niektórzy są święci, a inni be, bo przecież dlaczego by nie? Im bardziej im się podliżesz tym lepiej. Mają swoje humorki, jak podpadniesz któremuś w ten gorszy dzień to premia ucięta bo tylko te złe rzeczy zostają w pamięci, inne, te dobre, nie. Swoje humory powinni zostawiać w domu. Tylko psują tym atmosferę. Zero zainteresowania pracownikiem, skończysz swoje musisz iść i się pytać co masz robić, praktycznie o wszystko trzeba się prosić. A to leży w ich interesie. Brak czasu? To może nie powinien być kierownikiem?
3. Pracownicy to typowe przedszkole, plotki i głupie uwagi, jeden mądrzejszy od drugiego, a tak naprawdę głupszy od tego pierwszego. Totalna wieś, ktoś wie, wiedzą wszyscy. Trzeba uważać na to komu zaufać, komu nie. Nie traktować niczego na poważnie. Ciągłe tematy kasy, wyścig szczurów, byleby mieć więcej od tego drugiego.
4. Wchodzisz jako nowy zostajesz wyśmiany przy pierwszym, lepszym błędzie, bo przecież tam każdy na początku był chodzącym ideałem.
5. Każdy traktowany inaczej. Każdy ma inną wypłatę, każdy ma inną stawkę, na jakiej zasadzie? Każdy jest równy Panie Prezesie! Niektórzy mają dzieci, nie zawsze mogą przyjść do pracy. Sobota - nieobowiązkowa, ale trzeba przyjść bo będzie ciach! po premii. Ciągła nagonka na nadgodziny bo nie mogą wyrobić się z towarem, trzeba było to inaczej zrobić, a nie zmuszać ludzi do wypruwania sobie flaków!
6. Wolne? Owszem, ale wtedy kiedy pasuje kierownikom, takie proszenie się o wszystko, dziękuję bardzo za łaskę.....
7. Wyższe stanowisko patrzą na niższe z góry, słowa "dzień dobry" ich nie obowiązują. Ty im mówisz, albo nie odzywaj się wcale bo oni pierwsi ci na pewno nie powiedzą.
8. Niektórzy zatrudnieni dla "ozdoby".
9. Zarobki nie są takie złe, jak się starasz, na pewno lepiej niż na magazynach, produkcjach na obrzeżach Poznania.
10. Generalnie prawo firmy to: "Liż d***, a będziesz dobrze traktowany."

PANIE PREZESIE, POLECAM ZASTANOWIĆ SIĘ NAD POLITYKĄ FIRMY, BO JEST MIERNA!!
3
bianca 2016-04-12 18:26:05
@Don byłam na 1 rozmowie, ale wybrali kogoś innego na to miejsce.
anonim 2016-04-25 16:36:56
Firma jest dobra na zdobycie doświadczenia, nauczenia się czegoś. Jako pierwsza praca to jest w sam raz. Jest to duże przedsiębiorstwo, więc w Cv warto mieć pozycję, że pracowało się tutaj. I z dobrych opinii to tyle. Więcej jest wad. Prezes w ogóle nie szanuje pracowników, nie docenia ich, jego polityka to jak nie ta osoba to przyjdzie następna. Może przyjść nawet osoba z ulicy, byle pracowała najlepiej po 12h przez 7 dni w tygodniu. Prezesowi tylko zależy na zysku, na wydajności, żeby jak najwięcej wyprodukować w jak najkrótszym czasie. Momentami przez to łamie prawo pracy. Święta powinny być wolne, a w święto 3 króli kazał przyjść do pracy w zamian dał wolne sobotę. Nawet za pracę w święto nie zapłacił 100% nadgodzin. A też tu pracują ludzie religijni, którzy chodzą do Kościoła. W ogóle nie liczy się zdaniem innych. Płace niskie, zero podwyżek, już na początku roku zakłada, że w tym roku podwyżek nie będzie. Firma która ma zysku kilkanaście milionów złotych i się jeszcze bardziej rozbudowuje to powinna doceniać pracowników, ale z tego się robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Panie Prezesie niech się Pan zastanowi nad tym, bo niedługo będzie Pan sam pracował i pakował kartoniki.
3
Lili 2016-05-08 21:45:23
Hej mam iść na rozmowę na stanowisko laborantki. Powiedzcie mi jak tam praca wygląda chodzi o godzinowke i pensje. Są jakieś socjalne pieniążki. Jest ktoś ze Sremu co dojeżdża? Warto się tam pchać?
anonim 2016-05-17 08:44:37
Hej, Pracuje co prawda w innym dziale. 8 godzin od pon do pt plus soboty, czasem nadgodziny są do 12h. Pensje marne, brak podwyżek. Nie ma socjalnych pieniędzy, nawet nie ma karty multisport.
1
ROBOL 2016-05-31 19:32:20
Apropo nadgodzin w tej firmie.

Praca w godzinach nadliczbowych jest limitowana :
a) w skali doby,
b) w skali tygodnia (w okresie rozliczeniowym),
c) w skali roku kalendarzowym.

Maksymalna liczba godzin nadliczbowych w skali doby wynika pośrednio z przepisów Kodeksu pracy o odpoczynku dobowym i zależy od systemu i rozkładu czasu pracy, w jakim jest zatrudniony konkretny pracownik. Ze względu na konieczność zagwarantowania pracownikowi 11-godzinnego odpoczynku dobowego, czas pracy wraz z pracą nadliczbową nie może przekroczyć 13 godzin na dobę.

Tygodniowy czas pracy łącznie z godzinami nadliczbowymi nie może przekraczać przeciętnie 48 godzin w przyjętym okresie rozliczeniowym. Ograniczenie to nie dotyczy jednak pracowników zarządzających w imieniu pracodawcy zakładem pracy.

Liczba godzin nadliczbowych przepracowanych w związku ze szczególnymi potrzebami pracodawcy nie może przekroczyć dla poszczególnego pracownika 150 godzin w roku kalendarzowym.
W układzie zbiorowym pracy lub w regulaminie pracy albo w umowie o pracę, jeżeli pracodawca nie jest objęty układem zbiorowym pracy lub nie jest obowiązany do ustalenia
regulaminu pracy, jest dopuszczalne ustalenie innej liczby godzin nadliczbowych w roku kalendarzowym. Wskutek tego nie może jednak dojść do przekroczenia przeciętnej 48-godzinnej tygodniowej normy czasu pracy.




Wydaje mi sie ze Pracdawca gruuubo przesadza. A za przesady sa spore kary.
2
Robol 2016-09-14 14:50:38
Wtiam. Pracuje tam od miesiąca i powiem, że nie jest źle. Moją główną pracą jest pakowanie wyrobów i wkładanie na palety. Zarobki 12 netto za godzine dla mnie spoko. Pierwsza wypłata 2200 a jakoś wielce przeciążony się nie czułem. Praca od 6 do 14 albo od 14 do 22 i do tego nadgodziny jak ktoś chętny. :) Dla mnie pozytywnie
ijk 2016-09-16 23:09:45
Hej, wiadomo coś o nowych ofertach pracy? Podobno nie ma rotacji
momo 2016-11-04 23:45:24
Najwięcej rotacji jest w studio graficy dtp zmieniają się co 1.5 roku.
Atmosfera nieciekawa i organizacja pracy nie wypada najlepiej.
2
Ann 2016-11-11 10:30:42
Możesz napisać coś więcej, nie chciałbym wtopić i ryzykować
babajaga 2016-11-17 20:42:37
także zauważyłam info o pracy w DTP, póki co tylko obserwuję co się dzieje w Poznaniu, bo zamierzam w ciągu roku zmienić pracę . Praca w DTP także 3zmianowa? Jak wygląda średnia stawka na dzień dobry i czy faktycznie pracuje tam tylko 30 osób?
Rafał 2016-11-24 16:50:18
Rafał zawsze pupę lizał "mały"a teraz kierownik od hamstwa , zakład jak każdy jeden wydoić i pomiżyć pracownika. Tam mogą same bambry pracować.
8
Rafał 2016-11-24 16:51:24
Rafał zawsze pupę lizał "mały"a teraz kierownik od hamstwa , zakład jak każdy jeden wydoić i pomiżyć pracownika. Tam mogą same bambry pracować.
5
momo 2016-11-26 03:05:58
Jak zrobisz błąd w grafice i powstaną koszty to możesz być pewny kary finasowej i na chleb nie zarobisz.
momo 2016-11-26 03:21:45
Praca w DTP jako grafik jest II zmianowa podlega pod dział Studio; 13 osób w tym 2 os. montaż, 3 os przy świeceniu płyt, 4 os. CAD w tym lider i pozostałe osoby. W chwili obecnej jest jeden grafik a pracy mnóstwo możesz dostać kilkanaście grafik dziennie do przygotowania.
Robert 2016-11-26 04:03:29
Zakład jak każdy inny dużo biurowych i każdy pupę lize ,mały to bez wazeliny czyż wchodzi .na panienki z nim jeździ i ryby do motelu.nie polecam
10
nick 2016-11-30 19:46:49
To co piszesz o kilkunastu grafikach do przygotowania to naprawdę nie ciekawie, wręcz bardzo nieciekawie.

@momo

z tymi karami to firma powinna się liczyć jeżeli obciąża pracowników taką ilością grafik do przygotowania
a jak wyglądają zarobki w DTP, CAD itp ? może wynagrodzenia są adekwatne ?
Zostaw swoją opinię o BSC Drukarnia Opakowań S. A. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BSC Drukarnia Opakowań S. A.