Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Schur Flexible Polska

Pracowałeś w firmie Schur Flexible Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kamion - 2014-07-21 13:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siwy pije ciepłą bo pije ją 8h w pracy
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-07-22 20:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spodziewałem sie troche lepszych warunków niz piszecie. Schur Flexible to przeciez znana firma zajmująca sie opakowaniami. Widze tez, że troche narzekacie na brygadzistów, ale chyba z zazdrości. Może lepiej sie czyms wykazać, niż pisac takie komentarze jak te dwa powyżej. Przynajmniej takie mam zdanie.
zdjecie uzytkownika
flexo - 2014-07-23 19:46:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fizol - 2014-02-16 09:11:12]:
witam ma ktoś namiary czy przyjmują do Was do pracy?pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Beduin - 2014-07-28 19:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam muszę po prostu to napisać bo to się w głowie nie mieści co w tej firmie sie wyprawia chyba dawno kontroli i PIP-U nie mieli banda kretynów chyba u góry samej siedzi w klimatyzowanych pomieszczeniach!!!!a pracownicy pracuja w 40 stopniowym upale po 12 godzin i nikomu to nie przeszkadza!!!!z ludzi murzynów robią za psie pieniadze tylko same wymagania a nie potrafia ludzkich warunków stworzyć do pracy!!!!!!!FIRMA POWINNA NAZYWAC SIĘ SZOPA FLEXIBLE POLAND....Niech sobie jeden z drugim stanie kierownik lub dyrektor bo chyba nie wie jakie sa tam teraz temperatury i kaza po 12 godzin pracowac DEBILE!!!!!!MAM NADZIEJĘ ŻE JAKIŚ MĄDRY ZARZĄDZAJACY TO PRZECZYTA I COŚ Z TYM ZROBI ZANIM SIE TYM FAKTEM ZAJMA ODPOWIEDNIE INSTYTUCJE!!!!!GORĄCO POZDRAWIAM!!!!!
zdjecie uzytkownika
ignorantka - 2014-07-29 18:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powinni wszyscy pracownicy pisać tutaj anonimowo co tak naprawdę dzieje się we firmie z kim i z czym są problemy szefostwo śledzi takie strony pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sch - 2014-07-30 20:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisali pracownicy. Potwierdzam
zdjecie uzytkownika
sandał - 2014-09-07 12:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM FIRMA TRAGEDIA ALE JEZELI NIE WIERZYCIE ZAPRASZAM.
zdjecie uzytkownika
Marek Pawlak - 2014-09-18 06:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam serdecznie,

Z uwagą śledzę wypowiadane na tym forum opinie i jestem pewnie jednym z tych kretynów, którzy siedzą w klimatyzowanym pomieszczeniu i nie mają pojęcia, że mieliśmy w tym roku bardzo gorące lato. Wszystkie opinie wnikliwie analizuję i rozmawiam zarówno z kierownikami, brygadzistami i wszystkimi pracownikami, którzy chcą pomoc w dalszym rozwoju tej firmy. Bardzo krytyczne opinie, często wulgarne i pozbawione podstaw z wieloma wątkami osobistymi nie stanowią merytorycznej dyskusji w firmie, która w ciągu ostatnich 12 miesięcy zwiększyła zatrudnienie o 60 osób i prawie podwoiła obroty. Przy takim wzroście nie uniknie się wielu problemów, jednak powyższe uwagi uważam za niesprawiedliwe. Wszystkie zobowiązania wobec pracowników wypełniamy zgodnie z przepisami, wielokrotnie starając się pomóc w różnych sytuacjach życiowych.Jeżeli mówimy o warunkach socjalnych, to tak wysoki standard nie jest często spotykany w innych firmach. Drzwi do mojego gabinetu są zawsze otwarte, istnieje skrzynka kontaktowa , gdzie można przekazać anonimowo swoje opinie i wnioski ( jest to dość częsta praktyka). Dlatego wszystkich wypowiadających się na tym forum zapraszam do konstruktywnej rozmowy, gdyż nie wydaje mi się, aby ponad 200 pracowników się myliło, wybierając firmę Schur jako pracodawcę. W oczekiwaniu na kontakt osobisty

z poważaniem

Marek Pawlak
Dyrektor Generalny
zdjecie uzytkownika
Kasiunia - 2014-09-22 11:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie zrozumcie, ze tam się nie pracuje to jest miejsce, które służy do wyłącznie osobistych kontaktów. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn tam pracujących chyba nie ma takiej co nie spała z mechanikiem haha
zdjecie uzytkownika
kov - 2014-09-22 15:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KASIUNIA nie mierz wszystkich swoją miarą :) i wyobraź z sobie że jest i to niejedna!
zdjecie uzytkownika
Xerkses - 2014-09-24 01:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może skupcie się na pisaniu o warunkach w pracy dla Schur Flexible Polska, bo osób, które szukaja tutaj opinii naprawde nie interesuje z kim sypia mechanik w firmie, to jego prywatna sprawa. Jesli takie plotki krążą w firmie, to obawiam się, że atmosfera może byc nieciekawa i sa osoby, które chętnie innych obgadują.
zdjecie uzytkownika
a - 2014-09-24 02:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzisz niektórzy tu tylko tym żyją...:)
zdjecie uzytkownika
ZEN - 2014-09-24 19:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w firmie z kapitałem polsko-niemieckim.
Doświadczyłem na własnej skórze jak wygląda wyrafinowany mobbing.
Wiem:
- jak to jest wstawać o 3:50, a kłaść się o 0:30
- kiedy sen jest krótki jak mrugnięcie okiem
- co oznacza dyspozycyjność 24h na dobę, 7 dni w tygodniu i telefon od szefa w niedzielę o 9:00 bo coś mu się przypomniało...
- co to jest praca przez ponad pół roku bez widoku światła słonecznego i wypalenie zawodowe / depresja.
- jak smakuje wypłata bez nadgodzin, bez jakiegokolwiek dodatku i premii, bez głupiego DZIĘKUJĘ ZA ZAANGAŻOWANIE
- jak to jest być na prośbę szefa na urlopie bezpłatnym i nadal pracować jak "murzyn" bo firma jest w trudnej sytuacji.

Mnie by zadowoliły 2 tys euro netto. Jednak nie mam tego, a pracowałem już za 8,50 /h, 7 dni w tygodniu, 4 tygodnie w miesiącu bo musiałem.

W swojej zawodowej "karierze" przeszedłem przez pracę dla kilku firm więc mam jakieś porównanie jak może być.

Komunizm się skończył, założenie firmy trwa 15min w jednym okienku.
Załóżcie własne firmy, zarabiajcie pieniądze i przestańcie narzekać - wolny czas na "chodzenie po sklepach" i hajs sam z nieba nie leci. Będąc pracodawcą, będziecie traktowali ludzi tak, jak sami byście chcieli być traktowani.

Na koniec krótkie podsumowanie wszystkich negatywnych wpisów jakie przeczytałem:
Pracowałem kilka lat w obozie pracy udającym firmę.
Miejsce to nosiło nieformalną, pieszczotliwą i bardzo trafna nazwę B A G D A D.
Kiedy zacząłem pracę w SCHUR, miałem wrażenie, że spotkało mnie niebywałe szczęście, bo ktoś mi podał pomocną dłoń i wyciągnął z rynsztoka, do cywilizowanego świata.

Dla niezadowolonych - poszukajcie lepszej pracy i wróćcie z informacją, gdzie byliście w pełni zadowoleni, to i ja tam złoże aplikację :)
zdjecie uzytkownika
deżawu - 2014-09-27 07:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak na początku każdy z nas miał takie wrażenie, niestety nie wszyscy obejmujemy stanowisko kapusia :)
nie jest źle ale są firmy gdzie jest lepiej i nie można mówić że nie. Wszystko zależy od stanowiska jakie obejmujemy
zdjecie uzytkownika
Księciunio - 2014-09-27 13:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chcę być mechanikiem
zdjecie uzytkownika
zwala - 2014-09-30 00:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja sie dzisiaj dowiedzialam ze zgraba ma zostac brygadzista przeciez on rolki nie umie dobrze zalozycz to juz predzej powinni wziasc marka on wszystko umie zrobic i ciagle po nim cos poprawia firma sie rozwija brawoooooo
zdjecie uzytkownika
pracuję kilka lat - 2014-10-03 18:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę ze większość problemów, zdrad, i zażaleń to problem konfetow. U nas na drukarni jakoś nie ma nikt takich problemów i zajmowania się pierdolami typu kto z kim i jakiego duzego ma:-D może by trzeba zająć się tym po co do pracy się przychodzi a nie biadoleniem dziecinnym! U nas schemat jest prosty-jak się nie nadajesz to "myjka"(ale tam juz jest tloczno), a po myjce brama. To nie jest państwowa instytucja za komuny ani PGR-y Zapraszam na selekcję
zdjecie uzytkownika
Samaprawda - 2014-10-07 08:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli chodzi o drugą część hali to jedynym problemem Główny kierowniczek produkcjii... Tomasz K....
Czy wiadome jest oficjalnie regularne o tak zabieranie premii np wszystkim drukarzom o za porządki??
Premia której wzór oczywiście opracowywał kierownik jest niejawna i dziala jak loteria?!
Jeśli ktoś chce podwyżkę to nie ma na to pieniędzy.. ale jeśli komuś ma się coś zabrac to nikt nic o tym nie mówi a tu patrz na wypłate nie masz kilku stówek
MOZLIWE? OCZYWIŚCIE ŻE TAK;)
Nie wspominam juz ze każdy dział jest modernizowany i usprawniany przez Tomasza???? Zal! to pracownicy kreuja zmiany a oczywiście gratulacje i nagrody otrzymuje nasz wspaniałomyślny kierownik;)
Kiedy ktoś dostał podwyżkę za to że się starał?? o to wręcz trzeba błagać... a tu bęc jak jest potrzeba przyjmuja nowych za wiecej niż pracownicy pracujacy kilka lat....
WIĘC PROPONUJE ZAKUPIC MU JESZCZE HELIKOPTER DO DOJAZDU Z DOMU DO PRACY I PARKING STRZEZONY NA DWA PRYWATNE AUTA ;)
KU CHWALE TOMKOWI;)!!!
zdjecie uzytkownika
Tomasz Kazuś - 2014-10-08 22:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szanowni czytelnicy niniejszego forum,

Długo powstrzymywałem się przed włączeniem się w tę dyskusję, gdyż poziom zdecydowanej większości wpisów jest po prostu żenujący, ale skoro wywołano moją osobę po imieniu, to nie pozostaje mi nic innego jak zabrać głos.
Podsumowując krótko powyższe dyskusje uważam, że jest to w większości wiązanka wulgaryzmów, obelg, pomówień, kłamstw lub nieuczciwych, wyjątkowo subiektywnych ocen, które z prawdziwym obrazem rzeczywistości mają niewiele wspólnego.
Dodam jeszcze, że niektórzy uczestnicy poziomem polszczyzny sami sobie wystawili świadectwo…

Odnośnie wpisu Pani/Pana „Samaprawda”:
- proponuję zmienić nick na „Samanieprawda” – tak będzie chyba lepiej pasowało do treści
Oświadczam zatem:
- ostatnie umniejszenie premii (za brak porządku na stanowisku pracy, a nie „za porządki”) miało miejsce co najmniej kilka miesięcy wstecz i dotyczyło zaledwie kilku osób – więc chyba nie jest to aż takie regularne; wymagania dotyczące utrzymania porządku na stanowisku pracy nie są chyba moją fanaberią - jeśli autor wpisu jest naszym pracownikiem to zapewne powinien też znać obowiązujące nas wszystkich wymagania systemów zapewnienia bezpieczeństwa i jakości jak choćby BRC
- sposób naliczania premii w dziale druku nie jest niejawny – każdy pracownik może indywidualnie przyjść i na swoim przykładzie będzie miał wyjaśnione - co i skąd się wzięło
- w/w sposób naliczania premii jest rzeczywiście nieco skomplikowany (na pierwszy rzut oka), ponieważ premia wyliczana jest na podstawie wielu czynników – nadmienię jednak, że o uwzględnienie tych czynników w systemie wnioskowali sami drukarze…
- jeśli chodzi o zmiany, które ”pracownicy kreują”, a ja zebrałem za nie „gratulacje i nagrody” to łaskawie proszę o przypomnienie mi, jakie to zmiany zostały samodzielnie od A do Z wdrożone przez moich podwładnych i jakie nagrody za to otrzymałem, bo jakoś sobie nie przypominam fajerwerków ani w jednym ani w drugim punkcie…
- aby dostać podwyżkę nie wystarczy się starać – oprócz starania potrzebna jest jeszcze efektywność („dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane…”) – być może ktoś kto przyszedł do pracy z innej firmy jest bardziej efektywny??
- co do helikoptera to pomysł wart przemyślenia… - będę wtedy mógł więcej czasu poświęcić pracy, bo szybciej do niej dotrę…
- zaś, jeśli chodzi o samochód prywatny to niestety nie rozumiem problemu… - jestem pracownikiem firmy i tak jak każdy mam chyba prawo zaparkować?


Podsumowując:
Praca w naszej firmie być może nie jest lekka i przyjemna. Nie mamy też zbyt wiele czasu na picie kawy, plotki, wpisy na forach itp. Jednak w umówionym terminie na konto każdego pracownika regularnie wpływa wynagrodzenie, od którego odprowadzane są wszelkie wymagane składki, podatki itp. (kiedyś wszyscy będziemy na emeryturach – może dopiero wtedy ktoś doceni pracę w Schur…) – co wcale nie jest takie oczywiste w innych firmach…
Na koniec dodam tylko tyle, że moim zdaniem każdy człowiek, który ma odrobinę honoru i ponosi odpowiedzialność za to, co mówi i pisze, podpisuje się pod swoją wypowiedzią imieniem i nazwiskiem, co niniejszym czynię.

Z poważaniem
Tomasz Kazuś
Kierownik Produkcji
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-10-09 19:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O wiele lepiej to teraz wygląda, jak samo Schur Flexible Polska w postaci kierownika zabrało glos w sprawie. Teraz wiadomo, że sporo w firmie pracowników malkontentów, którzy narzekają na sytuację, a najzwyczajniej w świecie sa niedoinformowani o własnych warunkach pracy.. Niektóre zarzucane rzeczy sa tez najzwyczajniej śmieszne.
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2014-10-10 22:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytałem,czytałem,czytałem i na czytaniu miało się zakończyć,ale myślę iż szczera wypowiedz moja będzie lepiej obrazować sytuację tym którzy chcą SFP poznać od osoby która nie narzeka że na 10 nie ma wypłaty,nie interesuja ją romanse a pracuje sporo czasu i wie jak było ,jak jest...
Wypowiedzi osoby typu Maciej... która na 99% jest osobą pracującą w SFP,zapewne biurową,która ma poklepywac wypowiedzi takich osób jak kierownik nic nie wnosi, a chyba nie oto tutaj chodzi...niestety jest sporo prawdy w co prawda zbyt mocno użytych określeniach czy słowach,jednak prawda.I niestety nikt nie podpiszę się imieniem i nazwiskiem ,wszyscy wiemy jakby sie to skończyło,już w firmie jest nagonka ,kierownicy pytają kto takie rzeczy wypisuje,robią zebrania,czyli dla wypowiadających sie jednym słowem cel osiągnięty-zainteresowanie góry.Tyle chcieli pracownicy,bo jak się ktoś odezwie osobiście to zostaje zgaszony jak świeczka.A niestety z punktu widzienia pracownika z roku na rok dzieje się coraz gorzej.A skrzynki???skrzynki to mit....jak można mieć anonimowość przy takiej liczbie kamer.Brakuje czasów kiedy to widok czerwonej z daszkiem wywoływał uśmiech na twarzy ,a nie strach Panie Marku ze znowu zostanie obcięta wypłata.Kiedy to każdy,nawet ten szary pracownik Pana znał i wiedział jak wygląda.Rzeczywiście firma się rozwija,rzeczywiście nikt nie mówił że będzie łatwo,ale czy tak ciężko stworzyć atmosfere i miejsce pracy aby była/było znośne?Zostały zwiększone normy,temp pozostały,sztuczne stanowiska pracy w labo których nie jestem wstanie zliczyć,blokujące,wstrzymujące już szary "kowalski" nie ma nic do powiedzenia,a jak solidny jest budynek bez solidnych fundamentów???Została zapomniana myśl za którą zawsze uważałem że SFP podążało a więc "szczęśliwy pracownik " to produktywny i wydajny wnoszący całego siebie w pracę i w firmę...wiem, wiem to nie ta bajka,ale zapewniam ze kiedyś właśnie w tej firmie tak było.
Skończyły się wycieczki,to chodz niech świąteczne będzie godne zarobków SFP.
Nowe maszyny na konfekcji i znowu nie pomyślany jakże "przyjemny"powiew ciepła latem +40C min.
Błaganie o urlop, który sie należy to juz codzienność i ubaw po pachy brygadzistów.A propo "pachów" to nie wiem jakim cudem.....zero kultury i poszanowania drugiego człowieka.Jest wielu ,powiadam wam,ale dobry mechanik nie równa się dobry lider.

Proszę przeczytać kilkukrotnie,może wtedy faktycznie brygadziści przestaną spijać kawki,każdy będzie odpowiedzialny za swoją prace,i przede wszystkim praca przestanie wzbudzać tyle emocji wśród pracowników.
zdjecie uzytkownika
Azja Tuchaj-Bej - 2014-10-12 20:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stary pracownik - 2014-10-10 22:43:48]:
Hłe hłe hłe hłe hłe!!! Stary! Ty nie musisz się podpisywać.
Nie trudno zgadnąć, bo możesz się nazywać jedynie kurde Szymborski albo Tuwim jakiś
Może skup się na pracy a pisanie pozostaw takim po szkole. Proszę.
zdjecie uzytkownika
PJA - 2014-10-13 20:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem SFP od 3lat. Jest to moja 4 firma w tej branży, porównujac warunki pracy socjalne, podejście kierownictwa do pracowników oraz co najważniejsze wynagrodzenie firma Schur jest zdecydowanie na pierwszym miejscu .Firma jest rozwojowa i przyszłosciowa, szanują i doceniają rzetelnych pracowników. Serdecznie zapraszam Drukarzy.
zdjecie uzytkownika
Nowax - 2014-10-16 09:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Mam zamiar przyjsc do pracy na pomoc drukarza!Czy naprawde jest tak zle,a skoro jest tak zle to po co tam pracujecie?ile dostane na poczatek na reke?
zdjecie uzytkownika
stoper - 2014-10-17 14:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PJA: Drukarz światowej klasy jak się nazwał. hahahahahahahahaha ciota!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schur Flexible Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x