logo PADMA ART Sp. z o.o.

PADMA ART Sp. z o.o.

Suwałki

Opinie o PADMA ART Sp. z o.o.

marta 2017-08-05 10:09
ile juz czasu strona internetowa firmy jest w budowie hehehe
1
koziołek matołek 2017-08-05 15:09
Mnie dziwi ten brak szacunku dla pracowników i to w czasach kiedy o dobrych ludzi trudno. Zaczynając od kontroli jakości, przez liderów po cała rzeszę innych "wybrańców" każdy poczuł się ważny i uprzywilejowany. Twierdzisz że robimy złe ramy? Stań i trzaśnij 2 tysiące pięknych rameczek. Pokaż że można, udowodnij że potrafisz. Ja Ci za to gwarantuję że w palcach połamię to co wykleisz bo to nie jest żadna trudność. Pieniądze 10 dnia każdego miesiąca bierzecie właśnie dzięki tym "koziołkom matołkom" w czerwonych spodenkach i popielatych koszulkach uszytych ze szmat kiepskiej jakości. Moglibyście okazać ludziom szacunek, bo pracuję w ciągłym stresie, pośpiechu a teraz także w męczącym upale.
5
Padma 2017-08-06 13:20
Matołku a kto Ci karze robić 2000 ramek hehe!!!!!! A potem dziwisz się że Was nie szanują.Najpierw szanuj siebie i swoje zdrowie i pamiętaj że ciemnotą najłatwiej rządzić!!!!!
pawel 2017-08-06 14:02
wy chociaz na klejeniu kazdy z was robi na własne konto , a na liniach wyobrazcie sobie ze jest grupa ludzi kazdy ma taka sama stawke czy wykłada papierek czy ciaga ciezary czy cos wiecej robi . Mało tego jeszcze kobiety potrafia powiedziec ze to dla nich cos za ciezkiego , one tego robic nie beda , ze to praca dla faceta , ale pieniadze to biora te same i nawet sie upominały o 4 grosze na godzine .
1
ZmianaB 2017-08-06 15:45
Na linii powinniście się codziennie zmieniać stanowisko pracy tak jak np. na czyszczeniu bo u Was jeden codziennie ziewa i wkłada paspartu lub plecki a drugi zapiepsza na końcu linii. Chodzę na linię czasami z czyszczenia i tam jest naprawdę dziwny podział obowiązków.
4
re zm.b 2017-08-06 22:36
a w jaki sposob sie zmieniasz na czyszczeniu ? idzie na inny stół czyscic ? coz to za zmiana ? w jakies zmiany sie bawic gdzie przeciez sa osoby ktore nie radza na innych stanowiskach , czas zeby firma placla lepsze tawki dla ogarnietych , ktorzy potrafia cos wiecej , a nieudacznikom najnizsza stawka , a jesli nie to niech trzymaja w tej firmie emerytow albo mlodych chucherków po gimnazjum co to siły nie maja
3
Robol 2017-08-07 17:12
W tej firmie wszystko jest chore. Pracuje tu bo musze z pewnych powodów i napewno nie dla zarobków. Normalnych ludzi co raz mniej dziwne awanse matołów bez zdolności myślenia i jakiejkolwiek wiedzy no a już nowa pani dyrektor to ktoś upośledzony ją wybrał. Marlena człowiek od niczego co tylko ramki z bufora na bufor przeżuca a pieniądze za to ma nie małe i w ogóle biuro pęka w szwach a klejarki puste stoją i ciągle firma się rozwija (chyba w biurze). Ciągłe oszukiwanie pracowników i dokręcanie śruby ludziom bo ktoś na arystokracje w biurze musi orać. Dodam że ponad 2 lata to samo.
2
Blackman 2017-08-07 17:19
My jesteśmy śmieciami w ich oczach, numerem bez znaczenia co ora na nich. Zakazy nakazy jak w szkole i chore zasady karania żeby na premie nazbierać. Znajomi się ze mnie śmieją jak im mówie że mam urlop ale musze go wybłagać i odrobić bo to firma z góry ci mówi kiedy możesz go wziąć.
6
basia 2017-08-07 17:50
czy niektóre starsze panie myśla ze jak sie podliża do kierowniczki , cos zagadaja czy usmiechna sie to nawiążą bliższa znajomosc , ktora w czyms pomoże na przyszłosc ? tak nawiasem mowiac kierownik nie powinien sie spoufalac z pracownikami i liderami
3
Padma 2017-08-07 18:59
Norma ram np 1200 a Matołek klepie ich 2100 i więcej a potem beczą że normy chcą podwyższyć!!!!hehe. Jak można szanować kogoś kto sam się nie szanuje i zrobi wszystko dla kasy a potem wyżala się na forum że musi tyrać na ludzi z biura itp.Właśnie takich Matołków im potrzeba w tej firmie hehe!!!!!!!!
4
Padma 2017-08-07 20:08
Uwież mi że gdyby teraz w Polsce media nakręciły jakiś kryzys to ty byś klepał te swoje 2000 ramek i więcej za te 2000 złotych i mniej hehe.
4
... 2017-08-08 21:16
nie ma teraz problemu z pracą zauważcie ze nawet okoliczne firmy obok padmy rozbuduwuja sie , powstaja nowe hale na strefie na buczka , widać budowy i naprawde wiele osob juz ma dosc tych niesprawiedliwosci w tej firmie bo dlaczego mam zarabiac tyle co jaka kobieta , która tylko sie drze , a nic poza swoim stanowiskiem nie potrafi, dosc tego pojde do firmy gdze bede mial placone za umiejetnosci bedzie mozliwosc rozwoju
1
Ona 2017-08-09 02:18
Dlaczego kierownicy powalają ? Operatowi zmiany B Panu M. ? na Szkodzeniu funkcjonowanie całej linii? Fiskbo , do tego mobbing ? do czego jeszcze musi dojść ? zgłaszanie nic nie daje :(
4
Ona 2017-08-09 02:27
Coś jest nie tak,mam nadzieję że Dyrekcja zajmie sie tą sprawą. Notatki przez lidera muszą być,chyba że kryje operatora?? ale większość ludzi z linii widzi co sie dzieję na Fiskbo
4
Obiektywny 2017-08-09 08:39
Pracownicy obu Padm to są wygadani ludzie ale tylko na forum internetowym niestety hehe.
1
B 2017-08-09 12:33
Notatki nic nie dadza,to tylko kawalek papieru. Pan M.jest chroniony przez lidera. Tak samo lider ma jakas dziwna ochrone.
1
B 2017-08-09 12:33
Notatki nic nie dadza,to tylko kawalek papieru. Pan M.jest chroniony przez lidera. Tak samo lider ma jakas dziwna ochrone.
Zły 2017-08-09 12:50
Operator na zmianie B szanowny pan Maciej? Kpina i.jeszcze raz kpina, wogole nic nie umie!kto go operatorem zrobil? Zamiast wziąć sie za prace, to tylko plotkuje ,na telefonie wisi..i za tyłkami dziwczyn sie ogląda! ...i prawie cały czas odpad leci..bo mu sie nie chce do maszyny podejsc....niech go ktos na szkolenie wyśle!!!
1
B 2017-08-09 13:24
Lidera nie interesuje linia,to i robi co chce. Nie którzy mogą robić co im się podoba bo lider na to pozwala. Tam potrzeba lidera który ogarnie linie. Narazie się nie zapowiada,żeby coś się tam zmieniło.
pracownica 2017-08-09 21:09
w tej firmie tak jest jak prezes tylko da na jakiś czas luz to firma schodzi z drogi , strach mija kierownikom i liderkom i czuja luz . No jak tak moze byc zeby pracownicy sami musieli pilnowac zeby byl asortyment na czas a lider po co jest ? kim on jest ? ma tez wypelniac sam swoje papiery , a nie zleca to jakims wybranym pracownikom ktorzy tam bazgraja zamiast cos robic ze swoich obowiazkow . Na fiskbo podajnik wkladki foe czy to spelnia swoja funkcje ? ktos musi tam ładować foe oczywiscie nie za duzo po troche , bo nie poda i nie przerobi , potem osoba ktora obsluguje , poprawia , ustawia itd no moze by wreszcie wstawiono cos bardziej konkretnego bo co maszyna to cos nie dziala , cos nie tak cos zawsze musi byc . Na pleckach kobry to non stop serwis , firma musi podniesc poziom bo bedzie sie bujac z tym wszystkim
2
Obserwator 2017-08-10 01:52
To ma być rozwiązanie sytuacji? Mówię tu o przeniesieniu pseudo-operatora M. na Ribbe? Hahaha Śmiechu warte!!! Takich ludzi się zwalnia bo są niepotrzebni a nie przenosi na inne miejsce żeby tam psuł pracę i atmosferę w zespole.
1
haha 2017-08-10 10:49
Pseudo operator i liderka!
2
Szara koszulka. 2017-08-10 11:29
Operator pseudo ha ha jak to stolarz maszynowy tak samo jak wy tylko umie trochę więcej od was . I to was w oko kole.
szarak 2017-08-10 12:40
Co on umie?chyba odpad robic. A firma płaci za wyrzucenie folii w błoto.
ahh 2017-08-10 13:00
Tak śledzę te forum od dłuższego i mogę powiedzieć że większość z was przesadza w tym oczernianiu ludzi (chyba tak sobie w necie możecie się wyżyć?), pewne opinie są w porządku, z resztą każdy może się wypowiedzieć.. Praca jak praca czasem ciężej czasem lżej, ogólnie nie była by najgorsza gdyby nie atmosfera między ludźmi bo nie umiemy się zgrać i dogadać.. są firmy gorsze w Suwałkach, na plus mamy teraz to że jest duże zapotrzebowanie na pracowników i można coś tam by było wywalczyć (ale z głową). Faktem jest że niektórzy wyżej postawieni nie robią wszystkiego żeby nam pomóc jakoś to naszą pracę ogarniać, ale pomyślmy musieli by z panami prezesami dyskutować, a raczej na siłę nikt nie będzie się do tego kwapił. Jeśli chodzi o liderów, to mało kto to rozumie, że dołożono im sporo obowiązków i mają dużo do ogarnięcia i dlatego nie robią normalnej pracy, niektórzy może się nie nadają (nie znam wszystkich liderów). Co do upałów to przegięcie po całej linii, brak świeżego powietrza, brak jakiegokolwiek przepływu, człowiek czasem nie musi za dużo robić by być spoconym. Dużo było dyskusji na temat premii i z tego co wiem od znajomych kto tam ile mniej więcej zarabia z różnych działów to można podzielić tak : najmniej plecki, barberany i weiningi, linia mniej więcej podobnie, potem najwyżej i mniej więcej podobnie do siebie panie czyszczące, pilarze i klejarze. Pozdrawiam
3
pawello 2017-08-10 15:46
w tej firmie wielu ludzi nie nadaje sie na produkcje dosłownie nie ogarniaja tak prostej pracy , pracuja po kilka lat , niedomsylni są trzeba wszystko mowic , pokazywac , jeszcze niektore kobiety brzecza ze im za ciezko to czy tamto , ze to dla faceta robota to zwolnij sie i idz pracowac do sklepu odziezowego czy kiosku z gazetami albo niech twój mąż trzyma cie w domu i Cie utrzymuje jak tak Cie kocha
3
Padma 2017-08-10 19:46
I co nie zajżę ne te wasze forum to tylko donoszenie i plotkowanie jak kto pracuje.Spójrzcie na siebie ,,niezastąpieni pracusie od siedmiu boleści'' których nikt nie docenia. Pośmiewisko robicie z siebie tylko na tym forum. Zero współczucia dla konfitur.
1
pawello 2017-08-10 21:44
naucz sie czytania ze zrozumieniem i pisania po polsku " zajrzeć " o ile dopuszczono ciebie do matury i była możliwosć wykazania sie twoich umiejetnosci i madrosci podczas egzaminu . W poscie nie podane zostały zadne nazwiska ani stanowiska wiec o jakim donoszeniu jest mowa czytaj ze zrozumieniem ? Moze gdyby nie własnie wszelkie takie uwagi to nadal bys tkwił w poprzednim systemie firmy za 1700zl bez asortymentu i bałaganem jaki był kiedys . Jezeli ci nie pasuje zglos sie do jakiejs firmy gdzie wszyscy bedziecie stac i poklepywac sie po plecach jak gity i mowic ze wszystko jest ok , jest taki jeden zakład w miescie ogrodzony drutem kolczastym i wiezyczkami z wartownikami .
2
Padma 2017-08-11 18:44
Oj przepraszam za tę gafę ortograficzną. Za bardzo spieszyłem się w pisaniu. Trudno stało się. Pozdrawiam ,,niezastąpionych pracusiów'' z firmy i tych normalnych nie rozpisujących na forum jak kto pracuje, co robi itp. Za mało zarabiacie to zmiencie firmę.Siłą Was tu nikt nie trzyma.
1
Iwona 2017-08-12 13:28
@Padma a jak Ty osobiście oceniasz pracę w PADMA ART Sp. z o.o.? Każda opinia jest ważna - i ta negatywna, i ta pozytywna. Pozwoli złapać równowagę w podejściu do potencjalnego pracodawcy.
... 2017-08-15 21:12
z czyszczenia za duzo zarabiaja i jeszcze tam pokrzykuja na klejarzy zeby ramki nawet kurzu nie mialy bo tak to w tej firmie jest kobiety rzadza i najlepiej robic jeszcze by lekko i wyplate brac jak najwiecej
4
Nikt wazny 2017-08-16 08:46
Niektórym paniom jest faktycznie za ciężko, bo to kurz, bo to kropelka kleju, a to rogi wyczerpane.Zamieść podłogę to ponizej ich godnisci. Jak tak stoję i słucham tego jeczenia to mi się niedobrze robi. Nie chcesz czyścić to stań na klejarke i słuchaj jak tobie będą truć nad uchem
5
Klejarz 2017-08-16 17:18
Nie chcesz słuchać tego ,,trucia,, to klej dobre ramy a nie jakiś badziew którego nie sposób wyczyścić z kleju nie mówiąc o retuszu. Najlepiej nakleić 2000 badziewia a o resztę niech się czyszcząca martwi.
1
Pracownica 2017-08-16 17:24
Kobiety rządzą w tej firmie bo takie ciapaki chłopy jak ty tam pracują hehe. Pozdrawiam wszystkie kobietki z Padmy. Nie dajcie się!!!!!????
2
nikt ważny 2017-08-16 18:24
To czemu czyszcząca nie klei? Jest zapotrzebowanie na klejarzy więc stawaj, klej i zarabiaj robiąc po 2000 ramek na zmianę. Są ludzie którzy na prawdę solidnie zasuwają i się nie skarżą że im ciężko.
1
klejarz 2017-08-16 19:29
no tak a czyszczace tam na zebraniach ze wiecej wiecej zarabiac za co ? za czyszczenie ? w dodatku domagaja sie zeby ramki najlepiej nie mialy nawet kurzu , zeby tylko je ukladac na palecie i brac po 3 tys ... pozdrawiam te czyszczace ktore solidnie pracuja i nie wytykaja klejarzowi ze kurz na ramce tylko robia co maja robic
4
Obiektywny 2017-08-17 07:47
Bo czyszcząca to nie koziołek matołek który klepie po 2000 ramek i więcej a potem wyżala się na forum że normy chcą podnieść,że za mało zarabia itp.
3
Kontrol jakości 2017-08-17 13:36
Masz rację . Nic dodać,nic ująć!!!Do roboty kleić porządne jakościowo ramy a nie wyżalać się na czyszczące i niedowartościowanie w pracy hehe!!!!!!
4
Ja 2017-08-17 18:17
No to stań i pokaż jak robić idealne ramy bo gadać to każdy potrafi
2
Linia 2017-08-17 19:35
Nikt Tobie nie karze kleić tych ram po 2000 i więcej. Nie podoba się to stań i czyść albo przejdź do kontroli jakości. Uważam że gdyby nie czyszczące i kontrol jakości to większość klejarzy puściłaby już dawno ten zakład z torbami klejąc bubel .
2
ZmianaB 2017-08-19 12:53
No właśnie skoro mamy takich operatorów klejarek to czemu się ramki rozpadają????? Czyszcząca nie może sprawdzać wytrzymałości ramy bo wogóle byłoby dużo odpadu hehe. A tak zawsze jest nadzieja że kontrol coś przeoczy hehe.
2
akloj 2017-08-19 17:22
byłam pracownikiem Padmy 3,0 na Fiskbo do puki nie poskarżyłam się kierownikowi na lidera, wtedy zostałam z powrotem cofnięta na Padmę Art. Notabene on też już tam nie pracuje.Tutaj wiem , że pracuję w normalnym zakładzie. To co się działo i nadal dzieje na 3,0 to szambo należało by się zwolnić 3/4 załogi . Przyjąć całkiem nowych ludzi. Na Padmie 3,0 wszystko było w porządku, do czasu kiedy zatrudniono ludzi z Sejn i Krasnopola. Od tyj pory zrobił się tam śmietnik, który trwa do dziś i żaden z kierowników nie umie sobie z nim poradzić. Ja na Padmie Art. odzyskałam spokój . Wiem, że jak przyjdę do pracy , to zajmuję się tylko pracą , a nie jarmarcznymi wieściami. Ludzie tu pracują ,a nie klikają na telefonach i obserwują wszystkich
poza swoja pracą. Ostatecznie jestem wdzięczna kierownikowi zm. A z Padmy 3,0 za taką , a nie inną decyzję. Pozdrawiam pracowników obu zakładów Padmy.
3
akloj 2017-08-19 23:02
za to na Padmie Art. takich problemów nie ma . Ramy się trzymają . Zatrzymań na liniach nie ma. Każdy sobie jest kontrolerem, wie jaki towar powinien trafić na linię.
1
Maciek 2017-08-20 06:33
A te wybrakowane ramy z Art które rozdawali przed wyjściem to niby co. I nie obrażaj ludzi z sejn i z Krasnopol bo na ogół są to fajni ludzie.
A zatrzymania muszą być żeby kontrola się mogła wykazać. Na liniach co chwilę wracają kartony z czerwoną kartką.
1
Mercury 2017-08-20 10:27
Te "wybrakowane" ramy to Gunnabo i Mossebo, które były rozdawane bo te profile zostały wycofane z produkcji i tylko zalegały na buforze.
2
Linia 2017-08-20 12:34
Dla nie poinformowanych te kartony z czerwonymi kartkami co wracają na linie to są w większości ramki po kontroli do ponownego przefoliowania . A nie zatrzymania!!!
4
marek 2017-08-20 20:19
Nie wiem skąd się wzieli kierownicy i liderzy w obu padmach ale czasami mam wrażenie ze Ci ludzie nie mają pojecia ani twardej ręki do kierowania produkcją . Bo jesli zgłasza sie cos do kierownika czy lidera to powinno to byc zrobione , a w tej firmie lider czy kierownik wszystkiego sie boją , połamany wózek czy zepsuta maszyna to powinno byc naprawione , ale w tej firmie sa niekompetentne osoby , dział mechaniczny zdarza się ze czesto nie wie jak naprawic , ten przelozony mechanikow chodzi tylko z torbą , a powinien byc mozgiem nad mozgi i wiedziec wszystko , kierownicy nie potrafia wiele spraw wyegzekwowac , to tak dziala ze tylko piszą z działu na dział , ze to ma byc , ci odpowiadaja będzie , a w koncu nic nie ma , ale wypłaty sowite biorą .
2
pablo 2017-08-20 20:54
kierownictwo z liderami nie widzą jak jest ? jak to jest ze na niektorych liniach operatorzy nadal nic nie roba cos tam jak kierownik zejdzie zrobi , jakis papier podniesie a tak to trzyma sie lub opiera o maszyne zeby sie nie przewrocic od stania 8 godzin ale premie tez bierze . Liderzy niektorzy nie potrafia tez zarzadzac garstka ludzi , ludzie tez no niektorzy nie nadaja sie juz na produkcje , taka produkcje gdzie ma coraz wiecej schodzic no musza to byc szybcy i sprytni , zatrudnili za duzo kobiet i taka ci mowi ze to , ze tamto dla niej za ciezko to w koncu wychodzi ze dla kazdej trzeba pomocnika , jeszcze lider kaze pomagac i robic czesc roboty ,a biora taka samą kase , wiec albo podnoscie stawki jak ktos ma robic wiecej albo zatrudniajcie osoby ktore beda robic i maja choc troche siły , bo niektore babska porobily sie wielke damy klocily sie o stawki itd ale robic to juz nie . Ma robic albo niech idzie ciuchy sprzedawac jak za ciezko , nie moze byc tak ze ktos bedze robil swoja robote i jeszcze za kogos bo ktos albo sie nie wyrabia albo nie ma sił ale kase ta sama chce zarabiac .
1
Pracownica 2017-08-21 08:15
Co zaglądne na te forum to w większości udzielają się tu donosiciele i ludzie zazdrośni i zawistni. Porażka!!!!
1
pablo 2017-08-21 11:40
wez kobieto przeczytalas ten post i jak na maturze robia to maturzysci wez napisz o co jest zazdrość i zawiść z tego tekstu powyzej ? to jest wołanie o sprawiedliwosc , nie bede kobieto robic za niewydajne osoby podczas gdy pieniadze kazdy ma te same na liniach .
1
Zostaw swoją opinię o PADMA ART Sp. z o.o. - Suwałki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PADMA ART Sp. z o.o.