logo PADMA ART Sp. z o.o.

PADMA ART Sp. z o.o.

Suwałki

Opinie o PADMA ART Sp. z o.o.

pracownica 2017-02-06 11:35
Nie dość ze zimą chlodno na hali bo i 19 stopni to zraszacze pracuja pełną parą , a latem podczas upałów nic , czyzby latem była duza wilgotnosc i mało pyłu bo juz nie wiadomo czemu niby maja słuzyc te zraszacze .
6
miki 2017-02-06 19:28
za zimno za ciepło jabłka niedobre gruszki zielone mandarynki nie smakowały?winogron chce się?się ogarnijcie co niektórzy żal pl.
6
Anioł Stróż 2017-02-07 09:39
STOI PRACOWNIK LINII I MYŚLI:
"Koledzy - idioci
Przyjaciele - oszuści
Praca - beznadziejna
Zycie do dupy..."
A Anioł Stróż stoi za jego plecami i zapisując to wszystko myśli:
"Ale dziwne życzenia i to codziennie, ale cóż mogę zrobić
MUSZĘ JE SPEŁNIĆ..."

Pozdrowienia Padmowicze,
Anioł Stróż
9
pracownica 2017-02-07 14:26
ale rzeczywiscie ostatnio jest zimniej szczegolnie przy nawilzaczach , ktore prawie non stop pryskaja wodą o dziwo latem jakby sie przydało to nie działaja , optymalana temperatura to 21 stopni a bywa o wiele mniej , na klejarkach moze cieplej jak tam klej grzeje , a od oparów niektorym wyłacza sie myslenie . Jabłek i gruszek nie musi byc wcale wiec nie ma co na to narzekac jakie sa takie sa . Ogarnijcie sie ludzie naprawde mozna znalezc porozumienie i nawet w szatniach juz nie grzeja jak kiedys ze był tylko smród jest ok optymalnie , no dobrze to wyjdzie i dla tej firmy i dla kraju jak bedzie wiecej ludzi myslacych , kiedys tez pisali ze narzekaja na zarobki na system , ale obecnie jest lepiej niz wczesniej wiecej sie zarabia , asortyment czeka pod nosem , a ramek bubli mniej czyli jednak mozna isc w dobrym kierunku .
4
spiker 2017-02-08 13:59
Gdzie pity jak zwykle w padmie na koncu
czyszczaca 2017-02-08 16:24
I ZNOWU MAMY [oszczednośc ZARZADU KOSZTEM CZYSZCZACYCH] TYLKO DLA CZYSZCZACYCH ZOSTAŁA PODNIESIONA NORMA NA DYSTANSIE MAŁYM YM DO NIEBOTYCZNYCH LICZB.żeby zrobić tz. normę trzeba wyczyscić i pomalowac emulsia ponad UWAGA 2300 ramek .to sa ilości których klejarz nie wyklei i pewnie dlatego taka ilość zeby kobiety pracowały za darmo .klejarz i pilarz mają po staremu .
Ja 2017-02-08 21:20
w tym roku kadry wysylaja na e mail (podany wczesniej ).
1
kasia 2017-02-09 14:37
a kiedy liderzy odetna pępowine od pieniedzy z premii za ramki bo miala byc reforma ze mieli juz tylko miec pieniadze za spelnianie zadan im postawionych choc i z tych nie potrafia sie wywiazac .
1
karol 2017-02-10 09:28
powinni pozwalniac te babska co gebe tylko drą i plotkuja w tej firmie i codzien jest zła atmosfera
2
×D 2017-02-10 19:05
I mężczyzn którzy są operatorami, biorą nie zła kasę. I nic więcej nie robią! A kobiety to widzą. Bo muszą na was pracować . By wy byście mogli stać i jajka drapac.
1
nick 2017-02-11 09:48
ŻE mormy na dystans zostały podniesione tylko dla jednego działu tzn. dla czyszczacych OO ponad 100 procent to jawna niesprawiedliwosc .klejarz i pilarz mają po staremu ale coż tak było zawsze że klejarze i pilarze maja lepiej w tej firmie .
karol 2017-02-12 02:30
" kobiety na was pracuja " a że niby co robią czyszczące albo panie na linii kłada papierek czy naroznik i za to biora 2500zl i to wielka praca ? jedna mądralińska to nawet na zebraniu sie upomniala o podwyzke pytam qr.. za co za wkładanie papierka ? i jeszce jedna z druga mowia ze ciezko , za duzo w tej firmie pozwolono , nic wiecej nie umieja ale do zarobkow i gadki to pierwsze . Jest XXI wiek i jeszcze dziwne ze w tej firmie zatrudniaja ludzi do takich prac ze nie zmechanizowano pewnych prac skonczylo by sie te pierd... i te biadolenie i te marudzenie ale jaka firma takie realia . Nie dosc ze powoli rozwija sie mechanizacja to odnosi sie wrazenie ze pieniadze ida w bloto na maszyny ktore albo potem stoja bezuzyteczne jak wielopiła albo te ktore kosztowaly duze pieniadze a nie sa wydajniejsze albo wrecz klopotliwe w porownaniu z poprzednimi . Trzeba zatrudnic ludzi na wysokim poziomie albo trzymac tych co dotychczas co to przez tyle lat nic nie wprowadzili innowacyjnego ale kase biorrą tyle lat
Hala4 2017-02-12 09:37
Mam pytanie do Ciebie na jakim stanowisku jesteś ze masz czas patrzeć co robią inne osoby .Jeśli uwazasz ze czyszcząca czy kobiety na lini nic nie robią to zamień się z którąś i ty też będziesz nic nie robił i zarabiał 2500.Mówisz ze zatrudnić ludzi na wysokim poziomie he a na jakim Ty poziomie jesteś jak Ci boli ze kobiety zle pracują to zmień pracę idź do kurczaków tam kury nie gadają ha .Pozdarawiam wszystkie Panie z Padmy art i Padmy 3.0
4
karol 2017-02-12 13:28
ale dostaliscie mozliwosc zarobkow i z tego co było widac kiedys na listach czyszzace miały dosc duze premie a tym samym i zarobki bo i stawki tez nie byly małe więc w czym problem nadal mało pieniedzy ? 4 tys czy 5 tys ? Na czyszczeniu i owszem nie jest lekko ale sa i takie co przyszły z czyszczenia na linie i tez im zle i robic sie nie chce . A to dlaczego ja mam sie przenosic niech sie przenosza Ci co nic nie umieja a zrzedza ze ciezko ze malo zarabiaja , ale za czyszczenie czy sprzatanie powierzchni plaskich nigdzie dobrze nie placa i jesli jakies kobiety uwazaja ze " kobiety na was pracuja " niech powiedza gdzie tak jest na jakim dziale , nawet nie rozwijacie swoich umiejtnosci , nie zglaszacie sie na operatorki , malo tego sa przypadki kobiet ktore pracuja tyle czasu , a nawet nie potrafia uzyc paleciaka zeby przetransportowac europalete
4
klejarz 2017-02-12 14:37
ta czyszczace czesto dra sie na klejarzy , by chcialy rameczki bez kleju, najlepiej jeszcze bez kurzu zeby tylko chyba je przekladac i ukladac na palecie tylko , o tak to by bylo elegancko ale zawsze mozna przejscna klejarke albo na linie na odbior czy szkło
7
padma 2017-02-14 00:10
zamiast pytac 6s mogliby spytac potencjalna osobe gdzie jest najblizsza gasnica , jak odblokowac gasnice, gdzie jest wylacznik bezpieczenstwa danej maszyny itp
5
pracownik 2017-02-14 14:42
jeszcze higiena pracowników pozostawia trochę do życzenia co niektórych za to na audycie powinni się wziąć!
jj 2017-02-14 23:03
nie ma to jak panieneczki z paznokciami co to pozniej nie tykaja sie pracy zbytnio ciezszej zeby nie zarysowac pomalowanych paznokci hehe
2
były lider 2017-02-15 10:43
w tej firmie nie bylo tołku , nazatrudniano ludzi albo przed emerytura bo ktos zaniosl cv do kadr albo mlodych co nigdzie nie chcieli bo partacza robote i trzeba sie meczyc bo albo osoba starsza mowi ze juz za stara zeby pracowac i nie ma gdzie postawic bo wszedzie ciezko albo partacza nie zwolni sie bo nie zatrudnia nastepnej osoby i produkuje odpad .
Andzej 2017-02-15 11:30
Przez trzy dni chodzisz w tej samej przepoconej koszulce i tydzień w jednej parze spodni, więc czego się czepiasz?
pablo 2017-02-16 13:17
dlaczego na liniach wszyscy tyle samo zarabiaja maja takie same stawki czy cos umie czy nie , co z matryca umiejetnosci ?
... 2017-02-17 19:06
Ten co nic nie umie jest po znajomości, lub kolega /koleżanka lidera . Jak mówisz głośno i prosto w oczy wylatujesz a zostaje ten co nic nie umie . Taka polityka w tym zakładzie.
2
mm 2017-02-17 23:46
no to coz ktoregos dnia zostana sami leworeczni i moze wtedy sie obudza bo i tak wielu konkretnych chce odejsc na wiosne
2
Pracownik 2017-02-18 11:14
Te starsze to przepraszam o jaki tobie wiek chodzi ?
ula 2017-02-18 11:23
40 50 plus bo mlodzi to na komorkach siedzą
kasienka 2017-02-18 15:05
zdziwilabys sie 40 , 50 plus smsa nie umie napisac to skitra sie i dzwoni to tu , to tam , a odpowiedzialni za zatrudnianie powinni teraz przyjsc na hale i spojrzec na prace tych starszych , nie ma gdzie ich postawic na produkcji ani jak postawic na inne stanowisko bo za ciezko takiej osobie , czasem paleciakiem cos nawet ciagnac juz za ciezko i musi inna osoba pomagac albo to robic i jest kicha . Tam gdzie są lekkie stanowiska to i owszem ale takich tak mało i przy coraz szybszym tempie i to nie uratuje .
20,PLUS 2017-02-19 10:42
narzekacje na osoby starsze a ile lat maja wasi rodzice 40 ,50 PLUS i przypominam że zanim przyszliście do pracy to was utrzymywali a i teraz pewnie jeszcze wam pomagają i nie jeden z was mieszka u mamusi i jest na jego garnuszku .nie zawsze będziesz młody lata lecą TAKIE JEST SPOŁECZEŃSTWO I NARÓD JAKI MA POWAZANIE DLA OSÓB STARSZYCH .RESZTĘ DOŚPIEWAJCIE SOBIE SAMI ,POZDRAWIAM PADMOWICZÓW .
7
stara padma 2017-02-19 14:57
mam 40+ i przebijam młodych ,tak że uważaj co piszesz gówniarz.....
1
padma 2017-02-19 16:13
40+ i widac jaka masz kulture od razu obrazasz , a i pewnie w pracy podnosisz glos czesto ? owszem nikt nie mowi sa i starsi sprytni i prosze bardzo niech beda , ale zarowno mlodzi i starsi jesli gdzies sa niewydolni to trzeba zmieniac na sprytnych
20,PLUS 2017-02-19 18:05
nie umiesz czytac ze zrozumieniem i obrazasz ludzi w wypowiedzi powyzszej chciałam zaznaczyć ze kazdy na prawo do pracy i nie trzeba obrazac ludzi bo kazdemu z nas lata leca i niestety nikt z nas nie bedzie młodszy .nasi rodzice są ludzmi starszymi i też musza pracowac zeby za coś zyć .a sprytny wcale nie oznacza ze jest pracowity .pozdrowienia dla padmowiczów I WIECEJ SZACUNKU DLA LUDZI TYCH STARSZYCH TEZ
2
joanna 2017-02-20 05:20
a mi sie zdarzylo uslyszec od starszej osoby ze ty mloda to rob bo ja juz za stara i mam szacunek ale takie slowa mi sie nie podobaja. Najlepiej skonczyc temat bo wiele osob nie czyta ze zrozumieniem i sa nieporozumienia i jakies urazy , a ocene sytuacji zostawic kierownictwu i liderom niech oceniaja prace kazdego sprawidliwie czy kazdy ma zajecie i sie wywiazuje jak nalezy
kana 2017-02-20 16:57
Wszyscy operatorami być nie mogą ....logiczne , a po za tym będąc operatorem z nudów bym innym pomagał żeby tylko nie zamulać
1
Poszukiwacz 2017-02-20 17:50
Czy przyjmują do Padmy młode osoby bez doświadczenia zawodowego (np. po technikum), jeśli tak to na jakie stanowiska ?
1
kana 2017-02-20 19:28
a z Iwonki to była niezła sieka jak była liderką na czyszczeniu , pamiętam jak na zebraniach darła dziób że co niektórym kupi mydło żeby się domyli , gęby darcie to to co jej najlepiej wychodziło , ale się doigrała i już nie błyszczy
Lol 2017-02-21 15:12
Ludzie higiena osobista musi być. Nie uszukujmy sie. Chyba miło jest pracować przy człowieku co nie śmierdzi? ? Zastanówcie się co piszecie .
praca 2017-02-21 18:15
Będą zebrania i będziecie mogli to wszystko powiedzieć na żywo(pewnie nikt się nie odezwie)
3
pracownica 2017-02-21 18:30
a te czytniki kodów to działaja czy dla ozdoby ? bo przeszkadzaja pracowac i klasc foe jak na razie tylko
wiek starszy 2017-02-22 13:09
uważajcie młodzi co piszecie o starszych bo za kilka lat przyjdą młodzi a wy będziecie mieć 40 i więcej lat i powiedzą o was że jesteście starzy niewydajni i won i co wtedy powiecie kozaki ?
2
taka prawda 2017-02-22 15:47
czy ma 20 czy 50 lat musi dawac rade , bo przeciez nikt nie bedzie robił za dwóch . Na produkcji to nie wiem czy ktos wytrzyma 30 czy 40 lat pracy , to za komuny bylo czy sie stalo czy sie lezało 2tys sie nalezalo. Jak powiedza ze niewydajni trzeba bedzie isc na lzejsza prace moze do ochrony .
1
... 2017-02-22 16:06
wielu ludzi nie chce nic mowic bo to tylko by na zebraniu wyszla awantura bo kazdy ma swoja racje nawet jesli to glupia racja i nielogiczna i by trzeba bylo krzyczec moze kto glosniej by wygral hehe.
1
Pracownik 2017-02-24 18:50
Odkąd pamiętam to na małym dystansie była taka norma przynajmniej na hali nr 2. Wtedy czyszcząca czyscila u dwóch kolejarzy i się wyrabiala. Kolejarz zazwyczaj miał normę 1100 zależy na jaki dystans a robił ponad więc czyszcząca czyscila nie 2300 a czasem nawet do 3000 jak od dwóch
1
nick 2017-02-25 11:08
uwazam że normy ustalane przez zarzad powinny byc sprawiedliwe a w tym przypadku dla czyszczących zostały na dystansie podniesione o ponad 100procent i uwazasz ze to jest w porzadku .klejarz i pilarz mają po staremu .i gdzie tu równe traktowanie pracownika.bo ja nie widzę
karol 2017-02-25 15:17
jakie rowne traktowanie ? chyba nie ustalą takich samych norm dla wszystkich czy to klejarz czy czyszczaca czy pilarz ? wystarczy, że zrobiono glupote i stawki są takie same , a niby dlaczego ? gdzies jest ciezsza praca , gdzies na stanowisku ktos wiecej umie , potrafi , a i tak zarabia tyle co jakas osoba nic potrafiąca to skandal i bład firmy , bo to jest irytujace zarabiac tyle samo co obok ktos nieradzacy sobie
1
pablo 2017-02-25 15:31
na liniach to wogole masakra kazdy ma taka sama stawke , bez wzgledu czy cos umie , potrafi i jak ciezka prace ma . Na lustrach maja o 50gr wiecej ale co wkrecac srubki a co byc tam na odbiorze albo wykladac lustra . Nastaly czasy nieudacznikow i legatów , ani nie wywala takich ani nic nie powiedza , jeszcze sie zlituja i dadza taka sama stawke jak masz szczescie to sie nie narobisz i zarobisz . Miała byc matryca umiejetnosci i nie ma .
1
pracownik 2017-02-27 11:49
Jaka matryca umiejętności skoro ludzie na liniach nie chcą zamian
Muti 2017-02-27 13:35
Super są linię gdzie zarobisz 1000 dodatkowo bez zbędnego wysiłku pałac głupia i wkładając papierek w ramkę a są brygady gdzie rzucają Ciebie wszędzie i zarobisz 300 dodatkowo. Powinna być rotacja na stanowiskach każdych a nie święte krowy przyczepily się do jednego i jeszcze narzekają że im ciężko. Może czas coś z tym zrobić.
padma 2017-02-27 14:31
ta ? a na jakiej linii maja 1000zl dodadtkowo ? czy rotacja potrzebna ? to zamieszanie , lepiej dac stawki za papierek najnizsze bo lekka praca ,a jak chce wiecej niech idze na odbior czy szklo , tak samo jak nic nie potrafi wiecej ani obslugiwac maszyn itp to dlaczego ma miec taka sama stawke jak ktos co cos umie wiecej lub ma ciezsza prace . Matryca umiejetnosci miała wlasnie decydowac np o stawce jaka moze uzyskac pracownik bo np umie obslugiwac jakies maszyny , czy potrafi cos wiecej to dlaczego ma zarabiac tyle samo co nieudaczny pracownik co nic nie potrafi
pracownik 2017-02-27 15:30
Rotacja operatorow na 3,0 to najgorszy pomysł ostatnich miesiecy. I to w imię czego? Bo jeden drugiemu zazdroci. Do tej pory każdy miał własną maszynę i znał jej możliwości, a teraz przechodzisz do pracy i musisz na nowo ja ustawić. Jak wzrosnie ilość odpadu i spadną wytwarzane ilości to jaki sens ma rotacja? Premie też będą niższe.
1
3.0 2017-02-27 18:31
jaka rotacja operatorow ? o jakim dziale mowisz ?
qsst 2017-02-27 18:37
a na liniach panie co zra jablka i cukierki niech wynosza i tez smieci , a nie wrzucaja do kubla ogryzki czy po cukierkach czy batonach smieci w folie albo do komunalnych
Zostaw swoją opinię o PADMA ART Sp. z o.o. - Suwałki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PADMA ART Sp. z o.o.