logo PADMA ART Sp. z o.o.

PADMA ART Sp. z o.o.

Suwałki

Opinie o PADMA ART Sp. z o.o.

jarek 2016-11-08 05:06:18
to powinni zrobic weryfikacje czy mlody czy stary czy sie nadaje bo do obijania sie to jest i takich i takich , na lustrach tez sie obijaja co niektorzy operatorzy i liderzy i kierownicy nie wiedza jakie zaania przydzielic i jak ich rozstawic no coz .
omg 2016-11-08 18:13:57
A kto ci każe być 20 min przed czasem jak i tak zaczynasz coś robić po dzwonku. Nie rozumiem . Jeśli uważasz ze źle wykonuje pracę możemy się zamienić nie ma problemu ... to co dziś zaczynamy ? ☺
1
zqsia 2016-11-09 20:52:01
a jak ja mam 46 lat to jestem osoba starsza czy nie ,bo wolałabym być w tej lepszej grupie co nic nie robią i dobrze zarabiają
2
grzes 2016-11-09 21:12:16
Nikt nic nie chce od starszych ale jeden Pan ostatnio mi powiedzial ze nie bedzie pracował na danym miejscu bo on juz za stary. Czy masz 20 lat czy 50 powinnas jako zatrudniona wykonywac swoja norme i wykonywac swoja prace jak nalezy . Sa zarowno mlodzi i starsi ktorzy swoja prace odbebniaja i tyle i puszczaja buble nawet sie nie przejmuja idzie to idzie . Kobiety strasznie sie boja podnosic swoje umiejetnosci i kwalifikacje tzn boja sie maszyn i nie za chetnie zglaszaja sie na szkolenie ale i tez trzeba pamietac ze nawet jak sie juz wyszkoli to trzeba tez potem umiec sobie radzic improwizowac w przypadku roznych usterek od ktorych nie wyszkolono jak je usuwac bo wiadomo ze jest tego wiele czasem codzien co innego .
pracownica 2016-11-09 21:33:32
owszem np na lustrach jest kilku operatorów , liderzy nie bardzo wiedza jakie im obowiazki przydzielic , a jakies zaginanie wsporników to zbedna praca jak na cala zmiane . Moze taki operator moglby wkrecac srubki i byc obok takiej maszyny i nie ma problemu na biezaco widzi jak pracuje maszyna . Do ppodstawiania i podawania asortymentu oraz pilnowania czystosci na linii powinna wystarczyc jedna max 2 osoby a nie 3 jak obecnie . No musi byc jakis podzial obowiazkow zeby byla plynna praca i nie bylo tak ze jedna osoba robi za dwoch , a ktos stoi i jeszcze zgarnia wieksze pieniadze . No na zm C jest nawet dziewczyna , ktora sprzata dookoła linie , a chyba od sprzatania jest kazdy po zakonczonej zmianie pracy , chyba ze praca trwa dluzej , zeby brygada wykonala swoj plan, no ale jak taki operator stoi i sie nudzi tez moze posprzatac , a nie łazic deptać i czekać az ktos spod nóg wymiecie .
kaska 2016-11-09 21:40:42
na zmianie b i a nie lepiej . Miejmy nadzieje ze to sie zmieni . A co do klejarzy ktorzy chcieli ponaklejac naklejki na plecki i skladac narozniki zglaszajcie sie moze was wymienia na te osoby, ktore juz to robia tylko trzeba pamietac ze to nie sanatorium ze posiedzi sie i poudaje ze cos robi bo tez zaczynaja jakby byc pewne oczekiwania ze ma byc tyle i tyle zrobione bo przeciez za siedzenie nikt nie bedzie placic .
fda 2016-11-09 22:31:39
a jak z urlopami czemu trzeba odrabiac jak ktos chce wolne ?
Maqintosh 2016-11-10 07:44:52
Na zm.A pełna mobilizacja ,nikt nie stoi od tak sobie bez czynnie na lustrach,każdy ma co robić i wie co ma robić bo lider zmienia ludzi i nie ma monotonności a Operatorzy pracuja też na linii.Może przestańmy narzekać na wszystkich i na wszystko tylko trzeba spiać tyłki i zacząć chcieć pracować.Przecież wszyscy pracujemy na wspólny sukces zwaną wypłatą.
3
123qwq 2016-11-10 21:34:36
No tak jest na zmianie C operatorzy się obijaja z luster wiem bo bylem natej zmianie szczegolnie obija sie szymon potem operator hst i na koniec operator bvm a co to jest przestawic raz dziennie maszyne ktora klej lustro np na zm B juz nikt nie postoji zabardzo z operatorów a na zm A operator Hst wkreca sporniki operator maszyny klejacej zawieszki itp a operator bvm zamyka palety no tak jest jak na zm c jest 23/24 osob
4
×D 2016-11-10 22:36:19
Tak tak pełna mobilizacja. ..:):) szczególnie operatorów linji ..i lidera . Cała klika. .. pełna moc :) co wy tu wypisujecie. Wystarczy popatrzeć gdzie jest ta pełna mobilizacja. ..
ania 2016-11-11 01:08:29
No widzicie tyle czasu takie obiboki przetrwały , a ludzie dopiero sie przebudzaja jak widza ze i w mniejszych obsadach swietnie sobie radza i lepiej zarabiaja . To horror jakis ze tyle czasu nic z tym nie robiono nikt nie zwracal uwagi na takie rzeczy ale Prezes odkad wziąl sie za firmie i powymienial kierownictwo miejmy nadzieje ze dalej bedzie kontynuował zmiany w firmie , Panie Prezesie opłaci sie to swietnie dla firmy i ludzi ktorzy tam pracuja , ludzie dostrzegaja sami , ze moze jednak byc lepiej i to bez pewnych osob, ktorych nieobecnosc nie zmienia sytuacji i linia i tak swietnie sobie radzi
obserwator 2016-11-11 01:32:24
To ze taki operator podaje czy zagina wsporniki nie wnosi nic dla tej brygady od luster bo wcale tam nie potrzeba zeby ktos tam stal caly dzien i tak robil , wystarczy ze przyjdzie wykona szybko zadanie i do nastepnego zadania . JEsli tego sie nie zmieni to cala grupa musi nadal pracowac na jakies osoby ktore tylko cos udaja ze robia . Wlasnie w tym bolączka ze liderami i kierownikami zostaja osoby ktore nie widza takich problemow i nie potrafia rozstawic ludzi tak zeby plynnie szlo i zeby kazdy mial zajecie. Dziwne podejscie takie w wielu firmach ze bierze sie na kierownikow osoby bardziej z doswiadczeniem w kierowaniu niz z umyslem i smykałka do kierowania . W tej firmie tylko wyłuskac madrych pracownikow ktorzy maja cos do powiedzenia i mozna naprawde isc do przodu zmieniac na lepsze firme , w tej firmie juz mogły byc zmiany na lepsze kilka lat temu ale przez tak dlugi czas naprawde nikogo nic nie interesowalo , Prezes placi grube pieniadze szczegolnie tam na gorze i czas najwyzszy zeby wymagac .dobrego zarzadzania.
1
Ktos 2016-11-11 10:59:59
123qwq.operator hst wkraca sporniki a operator bvm zamyka kartony zbiorcze z produktami na zmianie C. Wiec kolego lub kolezanko przyjrzyj sie dokładnie na lini jest 22 osoby dlatego ze zostały przeniesione z innych działów i musiały byz gdzies ulokowana.
Śmiech 2016-11-11 12:36:21
123qwq 2016-11-10 21:34:36
A tb żal tyłek sciska i nic nie mozesz z tym zrobic.hehehe.
dawny pracownik 2016-11-11 15:49:24
Ustaw sie jak wszyscy w tej firmie i będziesz miał/miała dobrze a nie tylko narzekasz jak to Ci źle udajesz ze nikt Cie niezna a i tak wszyscy wiedzą kim jestes pzdr dla lamusow z głupiej padmy a tym co zarabiają za nic gratuluje bynajmniej wiedza jak w zyciu przetrwać a nie narzekac
fgf 2016-11-11 16:55:37
operator hst wkreca wsporniki dobre sobie , dziewczyny tam wkrecaja . A co robi operator od maszyny wpuszczajacej klej na lustra ? tez cos wkreca ? to ze jest wiecej osob nie oznacza ze inni moga spoczac na laurach i sie opier...
Śmiech 2016-11-11 17:07:32
fgf 2016-11-11 16:55:37
A operator bvm z tego co wiem i widze to normalnie pracuje na tyle
---- 2016-11-13 20:33:50
Ktorej zmiany ? Gdzie jest ten pracowity człowiek?
Śmiech 2016-11-13 21:20:41
---- 2016-11-13 20:33:50
Zmiana C
bgh 2016-11-14 01:21:35
wogole to mnie dziwi ze niektorzy ludzie mysla ze sukces brygady zalezy od lidera i sa tacy wpatrzeni . Nieprawda ludzie potrafia sami i bez lidera wykonywac swoj plan a i wiecej nawet jak z liderem i to o czyms swiadczy wystarczy ze jest mozliwosc zarobienia bo wiadomo bez zarobku by musial ktos stac z batem i poganiac
2
lola 2016-11-14 14:14:14
A ja bym chciała wiedzieć czym się jeden z drugim zasłużyli że ich mianowano liderami? Jakoś marnie idzie im rozwiązywanie bieżących problemów, na pomoc rzadko kiedy można liczyć w przed kierownikami popisują się tylko tym że mają zaradnych pracowników.
10
kaska 2016-11-16 06:42:14
W tej firmie są dziwne awanse nie wiadomo skąd , dlaczego , osoby wybierane sa z nadania jak z partii w naszym rzadzie . Moze taka osoba nic nie wiedziec , jak trzeba to zrobia lidera i o . A ja pier.. robic na czyjes kariery i klany rodzinne i kolezenskie , pożegnalam firme , bo w tej firmie albo trzeba robic wlasnie na jakis liderkow albo na tych co nie radza sobie i trzeba jeszcze im pomagac i za nich robic robote , a biora kase taka sama .
gbcn 2016-11-16 06:46:17
a ja musiałam kiedys isc na czyszczenie bo pani sobie z czyszczenia załatwiła przeniesienie na linie to skandaliczne
1
marta 2016-11-16 12:31:45
na liniach te starsze panie nie wyrabiaja sie, siadaja bo nawet stac nie maja sily, moze odeslac je na naklejanie naklejek na pleckach
1
karol 2016-11-16 14:36:55
Co z bonami bedzie 50zl czy 0zł ?
1234 2016-11-16 23:20:01
Jakie bony rok temu kawaler dostal 50zl lub 100zl a jak masz rodzine 6 osob w rodzinie to dostales 230zl to na osobe po nie cale 40 zl smiech na sali
3.0 2016-11-17 17:54:32
a co to robi czy kawaler czy 10 dzieci to nie MOPS , od dzieci jest 500+ i tak za dobrze bo daje panstwo ciekawe jak dlugo i na ile starczy i kto bedzie te dlugi splacac . Czas najwyzszy zeby rozliczano ludzi za prace , wystarczy zobaczyc co sie dzialo jak kiedys mozna bylo nie zrobic normy , obecnie jak jest placone dodatkowo ludze wrecz sami gonia robia ramki , akiedys nie oplacalo sie lepiej bylo postac
2
jlp 2016-11-17 18:11:19
Na Padma 3.0 pion mechaniczny powinien serwisowac maszyny na liniach na zmianach, na ktorych te linie nie pracuja , maja duzo czasu bo 8 godzin , powinno tam byc wszystko porobione zeby potem nie bylo problemow podczas produkcji . Na fiskbo dziwne ze nie ma etykieciarki tyle czasu i potrzebny az czlowiek do naklejania , a co do maszyny wkladajacej foe chyba nie uda sie jej uruchomic bo tak probowano i probowano i chyba nic z tego , moze powinni panowie zajsc na gore i powiedziec ze nie dadza rady nic z tym zrobic . Pomysl z siedziskami na linii to chyba by wypadalo dla wszystkich a wychodzi ze dla wybranych w dodatku dla tych co wkladaja papierek czy plekse . Wiadomo, ze nie wszedzie jest mozliwosc siedziec na siedzisku wiec skoro wszyscy nie moga siedziec to niech stoja albo zrobic wybranych , ze nie dosc ze lekka prace maja to dac siedzisko i na stolik jeszcze kawe i hamburgera .
1
waldi 2016-11-18 00:15:35
No wiedzialem ze zaraz zaczna sie czepiac tego ze ludzie siedza a kto tobie zabrania siedziec wez krzeslo i jak dasz rade pracowac na.siedzaco to siadaj rob i milcz a nie zazdroscisz ze inni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] posadzili. Czy wy nie mozecie przyjsc do pracy odwalic swoje 8 godz i zostawic to wszystko za soba? Tylko ciagle nic nikt nie robi z 2 osoby na linii tylko pracuja wszyscy sie opierdzielaja a tamta za czesto chodzi do kibla a tamten ciagle chodzi pic wode i jeszcze siadaja ba krzeslach. Skoro moga ludzie siedziec to dlaczego maja tego nie robic?wkladac papierek czy naroznik latwo faktycznie ale od stania kregoslup tez boli i nogi. Zawsze cos nie pasuje zawsze cos nie tak najwyrazniej za dlugo juz tu pracujecie bo robicie sie zgryzliwi wobec wszystkich cokolwiek nie zrobisz i nie powiesz to nic nie pasuje
7
wiola 2016-11-18 06:28:43
i dobrze dzieki temu pozbyto sie wiekszosci obiboków na reszcie mozna wiecej zarobic , a tak cicho siedziec to by dalej bylo to samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
pawel 2016-11-18 07:05:18
by mogli sie wziac za panie co pokrzykuja i robia awantury z byle czego i psuja atmosfere w pracy i podnosza cisnienie innym
3
franek 2016-11-18 15:38:39
Mam prośbę. Podpisujcie sie z imienia i nazwiska a piszcie wtedy co tylko chcecie. Anonimy to psia robota.
marta 2016-11-18 15:46:24
tez mogles sie podpisac z imienia i nazwiska ale jednak sie nie podpisałes , czyżbys chciał potem mscic sie na takich osobach , a moze jestes liderkiem ? tak to jest jak zmiany w firmie ida na lepsze i od koryta i obijania odsuwaja to warczenie i nie podoba sie co niektorym i uciszaja.
7
zadowolony 2016-11-22 21:45:29
jak dobrze że już w tym syfie nie pracuję:)
1
magda 2016-11-22 22:56:15
w tej firmie trzeba twarda reka zrobic porzadek bo za duzo obibokow i liderzy nic nie widza bo coz praca sie toczy u lidera co miesiac wyplata mozna posiedziec na biurku nóżkami pomachac
2
3.0 2016-11-23 14:58:03
Najgorsze jest to ze lider docenia te osoby co nie trzeba
5
anna 2016-11-23 23:54:02
rzeczywistość pokazala ze nawet nieobecnosc lidera nie osłabiła brygad , a wrecz nawet miały lepsze wyniki , tak wiec wydawac by sie moglo ze za duzo nadal gdzieniegdzie jest ludzi , gęb do wykarmienia bo i firma musi sypnać 10 kazdego miesiaca , a i skapnie im premii za ramki
4
bvb 2016-11-28 01:02:04
niektóre osoby to tak sie podlizuja do liderów i kierowników , usmiechaja ,zagaduja jakby nikt nie widzial to chyba i by padali na ziemie przed nimi
5
ola 2016-11-29 15:20:43
miały byc podwyzki dla osob podnoszacych kwalifikacje i majacych umiejetnosci jakies i cisza moze znow wg. widzi mi sie liderów beda po cichu rozdawane
1
3.0. 2016-12-01 15:58:05
Jak tam w tym roku lepsze talony.
kasiiaa 2016-12-01 17:52:16
wywali obibokow troche to i wiecej do podzialu bylo ale nadal jest takich opornikow co to opieraja sie pracy i kazda chwile jak maja to postoja i poziewaja , szczegolnie mowa o operatorach , teraz choc cos udaja ze cos robia np na lustrach poda wsporniki pozagina i przy okazji pogada , lider powinien szukac zajecia takim opornikom
1
ona 2016-12-01 17:56:52
u nas na B zmianie szuka zajecia, a na C pozwala robic co chca
frt 2016-12-01 21:41:37
Lepsze talony bo niektorzy w tamtym roku mieli po 50zl nawet wiec to bylo juz drastycznie nisko , te kryterium dochodowe nie do konca odzwierciedla sytuacje bo czasem gdzies wspolmalzonek siedzi za granica albo tu pracuje na czarno i dochody wyjda niskie a faktycznie sa wysokie
1
marta 2016-12-02 14:45:52
a czemu w tej komisji socjalnej od tylu lat siedza te same osoby ?
pracownica 2016-12-02 19:45:30
liderki sobie czuja luz i zamiast zajac sie produkcja to sobie siedza na biureczkach i w komóreczki zagladaja albo pogadaja z operatorami , co miesiac dobra wyplata za samo przychodzenie do pracy , premie wieksze od pracownikow
3
Suwalczanin 2016-12-03 00:20:16
ŻAL mi ty h wszystkich co pracują w padmach a szczególnie tych co narzekają i nadal pracują bezsens albo nieroby albo lizusy slyszalem o liderze z 4 linii zm c ze starej padmy co chroni swoich kolesi operatorow i tych co mu czopkuja
2
asia 2016-12-03 05:29:30
pracuja dopóki nie znajda czegoś innego , moze powiedz gdzie Ty sie zatrudniles to i ja sie zatrudnie
1
CAŁA PRAWDA O ZMIANIE "B" . :) 2016-12-03 11:00:32
Zajmowanie stanowiska kierowniczego powinno przekładać się na zwiększenie produkcji na danej linii, jednak kierownik zmiany B nie potrafi lub nie chce zorganizować pracy w sposób przynoszący dodatkowe zyski finansowe. Jego zakres obowiązków ogranicza się do spacerowania z punktu A (toaleta) do punktu B (palarnia). Ostatnio okazuje się być bardzo troskliwą osobą, gdyż wysyła pracowników swojej linii, aby sprzątała linie obok. W firmie czuć świąteczne porządki, były już podłogi,więc niebawem przyjdzie pora na okna. Nie mniej jednak Padmę czeka spory wydatek - niezbędne są nowe mopy,bo zapach obecnych powala. Porządek jest ważną sprawa i utrzymywanie go częściowo leży w zakresie obowiązków pracowników - tylko dlaczego Pan Kierownik wyznacza do tego celu osoby najbardziej potrzebne, w czasie , gdy na innych działach ludzie nie mają co robić. Odbija się to na znacznym spadku ilości produkowanych ram. Mimo starań całej zmiany szanse na wyprodukowanie ilości przekraczającej normę jest znikome za co możemy dziękować Panu Pawłowi K.
3
Hilony 2016-12-03 18:44:54
Komuś żal d... Ścisnął , że musiał posprzątać? My też pracownicy lini z innych zmian sprzatamy i jedziemy na mokro wszytsko dookoła:) bez przesady nie histeryzujcie bo wiecznie macie jakies fochy i zmyslone problemy. Pozdrawiają współpracownicy innych zmian. Z padma art
pracownica 2016-12-03 20:32:06
W tej firmie jednak nadal nie wszystko gra tak jak powinno jeszcze , co niektorzy liderzy to tak wyglada jakby tylko przychodzili do pracy postac ot i wszystko , glupota firma polega na tym iż sądzi ze ilosci ram to zasługa liderów i płaci im dodatkowe pieniadze za normy itd a jest to nieprawda bo ludzi jedynie co zacheciło do pracy to premie i zarobki . Czas najwyzszy zeby chyba zarzad zajrzał na kamery i zobaczyl na co liderki pozwalaja co niektorym osobom , dlaczego wiekszosc brygady pracuje, a jacys wybrancy sobie stoja i rozmawiaja z liderami jakby byli ich asystentami ? Odjazd i tyle dla takich , nie potrzeba darmozjadów na ktorych trzeba tyrac i co miesiac jeszcze dzielic na takie osoby premie . Nie moze byc tak ze jakas grupa osob pracuje, a jacys sobie przychodza do pracy i jak pasozyty przestoja i tez biora pieniadze
Zostaw swoją opinię o PADMA ART Sp. z o.o. - Suwałki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PADMA ART Sp. z o.o.