logo PADMA ART Sp. z o.o.

PADMA ART Sp. z o.o.

Suwałki

Opinie o PADMA ART Sp. z o.o.

Hala4 2017-04-02 14:41
Osoba odpowiedzialna za magazyny niech to zgłosi do bhp
karol 2017-04-02 18:27
witam chce zostac klejarzem jaka max stawke moge dostac na godzine ?
Padma Art. 2017-04-03 08:26
Możesz dostać 12 zł na rękę + premie .
Żeby dostać taką stawkę godzinową to musisz być "super klejarzem" czyli bezobsługowym operatorem który nie potrzebuje ustawiacza tylko problemy sam rozwiązuje na klejarce.
Na start dostaniesz 10 zł na rekę .
Na klejarkach jak ktoś jest dobrze ogarniętym może zarobić 3500/- zł o ile w najbliższym czasie nie pozabierają wszystkich premii i wtedy zostaje godzinówka gdzie zarobisz tylko 2000 zł .
1
padma 2017-04-03 15:42
wiekszosc ma po 12 ale sa przypadki ze mają o wiele więcej na ręke
klejarzyk 2017-04-03 16:24
i to jest jeden wielki skandal ze wybrancy jacys maja ni stad ni z owąd jakies wieksze stawki duzo wieksze stawki
1
Padma art. 2017-04-04 09:23
Oj kolego, lykasz wszystko to co napiszą jak młody pisowiec ..
Nikt nie ma więcej jak 12,50 zł na rękę i wbijcie sobie do tych pustych glow .
4
klejarzyk 2017-04-04 21:54
ta? to sie dowiedz dokladniej hehe
... 2017-04-05 18:39
To słabym jesteś klejarzem jak tak... jak masz tak mało :)
Padma Art. 2017-04-06 09:31
Ale wy lubicie siać fermant i wprowadzać ludzi w błąd. Każdy w zakladzie wie że nie ma możliwości mieć wiecej niz 12.50 zł na ręke czyli około 18brutto i to stawki mają osoby które naprawdę albo długo czasu już pracują albo są mega ogarnietymi operatorami.

Skoro wiesz coś wiecej na ten temat to proszę podziel się z nami z tą informacją ile można mieć maksymalną stawkę na godzinę jako operator .
padma 2017-04-06 15:24
na dziale klejenia zrobili mozliwosc podwyzek dla tzw super klejarzy i pilarzy ale na liniach mozesz umiec wszystko i nic takiego nie ma , dlaczego ?
..!.. 2017-04-06 22:52
widze ze ogarniete osoby juz powoli rzucaja to robote :)
padma art 2017-04-07 09:21
gratulacje dla kierownika PAWŁA ze zm. B za męska decyzję że ustawiacze tez pomagają w produkcji I OD WCZORAJ WYWOZA KOBIETOM PALETY .i pracuja jak wszyscy a nie siedzą w komórkach .tak powinno być już dawno temu
7
wega 2017-04-07 12:30
Na zm a juz od dawna tak pracuja... w dni kiedy wiedza ze p.Burkiet ma sie zjawic w firmie :p
3.0 2017-04-07 15:12
a ktos wie czy byłe kierownictwo ma wrocic do nas ? czy zostało ostatecznie odwołane czy nie zdołano odwołac i z L4 powróci ?
joanna 2017-04-07 15:13
a z jakosci to ile maja przerwy 30min czy wiecej ?
Nie pozdrawiam 2017-04-07 18:26
Jesli uważasz że oni pracują to chyba nie wiesz co to praca .Szkoda że taka decyzja dopiero teraz powstala,ale lepiej teraz niż wcale .Za dużo lat są przyzwyczajeni żeby stać i nic nie robić albo na telefonach siedzieć żeby teraz palety wywożą, myślę że długo to nie potrwa bo jak to oni mają wywozić palety .
Szczerze to zamiast stać i gadać albo siedzieć na telefonach powinni dla operatorów pomagać ale oni mają to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i chodzą jak dyrektorzy.
4
PADMA ART 2017-04-07 22:51
och cofam słowo niestety to była tylko jednorazowa akcja z wywozeniem palet na zmianie B .DZIS WSZYSTKO PO STAREMU ZNÓW PANOWIE STALI I NIE MIELI NIC DO ROBOTY .SZKODA BO KOBIETY NAPRAWDĘ MAJA DUŻO PRACY I MOGLIBY IM TROCHE POMÓC
6
kasia 2017-04-08 13:13
ale przeciez jest liderka czyszczących ona by mogła wozić . Za to sie zastanawiam skad w dziale mechanicznym tylu " nie mechaników " nie wiadomo czy to medrcy jacys czy doradcy czy zastepcy liderow, bez ubrań roboczych .
Padma art. 2017-04-08 13:53
Nie ma takiego już stanowiska jak liderka czyszczących,zostało zlikwidowane takowe stanowisko i liderki czyszczących wróciły do czyszczenia albo na klejarki.
Buforowa powinna wywozić palety lub mistrzowie produkcji bo oni też chodzą po hali i szukają wczorajszego dnia bez zajęcia i tylko ziewaja po kątach .
Wkoncu ktoś się weźmie za niepotrzebne stanowiska w firmie ?
Dział "DUR" to temat szeroka jak rzeka,szkoda się produkować żeby opisywać ich "pracę" lub inaczej pisząc "fuszerki" które robią i wiecznie czasu nie mają ale co pół godziny widać któregoś Pana z dur na palarni
p3.0 2017-04-08 17:59
To jest krok w kierunku funkcjonowania japońskich firm. Tam każdy pracownik jest traktowany na równi, bo każdy jest potrzebny i pracujemy na wspólny sukces. Niezależnie czy kleisz ramki, pracujesz na linii, czy sprzątasz podłogi. Ważne żeby dobrze wykonywać swoje obowiązki, a szacunek należy się każdemu.
Dobrze by było żeby jeszcze przywołać do porządku niektóre osoby z kontroli jakości, bo zatrzymania czasami są robione z czystej złośliwości.
3
padma 2017-04-09 14:00
na rowni traktowac tzn nie na rowni tez dawac stawke godzinowa tak jak to jest na liniach bo są lżejsze albo cieższe prace albo ktos cos wiecej umie , a ktoś nic . O ile mnie wzrok nie zawodzi to nadal chodza w pomaranczowych koszulkach liderki czyszczenia jak to zwał jak zwał albo niech na czyszczeniu wyznacza grafik tygodniowe wywozenie ram pokolei przez dane czyszczace ale mysle , ze wtej firmie moze to robic buforowa czy ustawiacze ktorzy w danej chwili nie maja zajecia. Czy z kontroli jakosciaby przypadkiem nie maja dluzszej przerwy 30min ?
... 2017-04-10 06:55
te co niektóre starsze po 50 są najarane i chetne hehe
2
Iwona 2017-04-10 11:34
@padma a co więcej możesz powiedzieć o swojej codziennej pracy w firmie? Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?
... 2017-04-10 17:13
mogą liczyć ze beda robic za kogos bo w tej firmie to niektorzy nie daja rady ale pieniadze biora takie same , acha no i co niektore osoby jeszcze kieruja liderem kogo ma trzymac kogo gdzie postawic i sa na specjalnych zasadach moga postać i lider nic nie powie
3
Iwona 2017-04-11 11:29
@... długo pracujesz w w firmie? Chętnie też dowiemy się co według Ciebie warto by zmienić, tak by pracowało się lepiej.
... 2017-04-11 14:06
5 lat pracuje , zatrudnili niedawno mlodych ludzi , moze troche za mlodych takich co to nie wiedza czy pracowac czy moze podjac jeszcze nauke , ale przynajmniej jak mloda osoba to nie powie ze za stara juz do pracy na produkcji , nie mam nic przeciw starszym ale nie zawsze jest gdzie postawic takie osoby tym bardziej teraz jak produkcja leci szybkim tempem . Potrzeba pracowitych i solidnych ludzi , ktorzy nie partacza roboty . Liderzy czas zeby ruszyli sie do roboty bo tak przywykli ze tylko przychodza i sobie postoją, poziewaja i wszystko samo idzie. Są osoby naprawde solidne w tej firmie , ktore jak wykonuja swoja prace , nie ma odpadu , jest dokładnie i jak nalezy zrobione, ale takich osób nikt nie zauwaza , nie dostaja takie osoby wiekszej stawki , obok takich osób tez pracuja osoby , które psuja tylko materiał i tez to samo maja. Jeden wielki skandal zamiast wychwycic takie osoby i dobierac kolejne takie , które są solidne to sobie nikt z tym nic nie robi. Są oporniki ktore wstrzymuja i psuja produkcje nikt tego nie eliminuje trzeba sie meczyc z tym systemem. Gdyby w naszej firmie jeszcze produkowano asortyment , ktory dostarczaja obecnie poddostawcy to az zal pomyslec jak byłoby to zrobione i ile odpadu byłoby .
5
były pracownik 2017-04-11 14:38
W glowie się nie mieści ze w XXI wieku w tej firmie wiele czynnosci wykonuje się ręcznie gdzie wiele czynnosci mozna zastapic maszynami czy urządzeniami tak jak np naklejanie naklejek na ramki na fiskbo robia to recznie albo wkładanie papierka czy narozników ile to ludzi potrzeba
1
Były Zpu 2017-04-11 15:29
Zajżyj do Zpu Prawda w Olecku ,pracuje grubo ponad 1000 ludzi produkcja mebli także do ikei zobaczysz jakie tam rzemiosło się odstawia niby 5s iway i inne ch..e muje i wszystko akord
joanna 2017-04-11 16:14
ale nie kazda firma musi byc taka sama , tam gdzie sie o nic nie dba wczesniej czy pozniej konczy sie problemami firmy , wystarczy sie cofnac o kilka miesiecy i dluzej i co bylo w naszej firmie ? zastepy liderow , ustawiaczy , nadwyzka pracownikow obecnie przy mniejszej obsadzie jest wieksza produkcja , firma była nieefektywna , nierentowna . W duzych firmach jak zarzad nie dopilnuje swojego interesu to tak zawsze jest ze robi sie klika , zatrudnianie po znajomosciach na niepotrzebne stanowiska wyciagaja pieniadze dopoki jest co czerpac ze studni
1
Hala4 2017-04-11 17:09
Witam wszystkich i mam do was prośbę. Nie piszcie bzdur bo to czytają ludzie .Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt
1
Iwona 2017-04-12 09:55
@joanna rozumiem, że według Ciebie w firmie zaszły pozytywne zmiany? Co więcej możesz powiedzieć o obecnej sytuacji w firmie?
joanna 2017-04-12 11:09
pozytywne zmiany w stosunku do tego co było ale nadal jest wiele do zrobienia , tak powoli to wszystko idzie w tej firmie to trwa latami , bo nawet poprzedni sta jaki był trwał z 2-3 lata zanim nastapilo przebudzenie i dokonano zmian
Hala4 2017-04-12 11:48
Witam ile lat już pracujesz w firmie:)
Hala4 2017-04-12 11:51
Witam mam rozumieć że jesteś pracownikiem HR:)
Iwona 2017-04-12 12:51
@Hala4 jak możesz zauważyć po najechaniu na mikrofon obok mojego imienia, jestem redaktorem serwisu gowork.pl Zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w PADMA ART, właśnie dzięki Waszym opiniom. Tak, aby ten wątek pomagał tez osobom szukającym informacji o firmie jako przyszłym pracodawcy. A co Ty możesz powiedzieć o swoim doświadczeniu w firmie?
Hala4 2017-04-12 14:01
Ok rozumiem.Pracuję w tej firmie 4 lata i jak w kazdym zakładzie są zmiany uważam że w zadnym zakładzie nie jest kolorow a pracowac trzeba.Z firm ktorych pracowałem ta jest na razie najlepsza.Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
nikt ważny 2017-04-12 14:04
Przepraszam że się wtrącę ale chcę się podzielić swoją opinią. Otóż pracuje na 3.0 od dwóch lat i jak do tej pory ani razu nie byłem na zwolnieniu, bo lubię pracować. W moim odczuciu prezes mocno się stara aby firma kojarzyła się z europejskimi standardami a nie jakimś postkomunistycznym molochem. Ludzie w firmie chca się wykazać, i tym tkwi problem, bo my szeregowi pracownicy chcemy robić dużo i dobrze; kontrola jakości chce pokazać że coś robi więc szuka problemów nawet tam gdzie ich nie ma, a liderzy i inni przełożeni chcą zachować stanowiska- dlatego podkręcają śrubę "maluczkim" żeby przypodobać się prezesowi i zarządowi.
5
karolina 2017-04-12 17:59
na obszarze klejenia mozna sie wykazac pokazac ze cos sie umie i mozna miec wieksza stawke godzinowa , na liniach niestety nie wszyscy maja jedna stawke
1
karolina 2017-04-13 16:40
tymczasem Wesołych Świąt przydałoby sie wiecej wolnego ludzie troche by bardziej stesknieni za praca by byli hehe
1
Samotny 2017-04-13 17:33
Jeśli chodzi o kontrolę jakości to się nic nie zmieniło. Jeden kontroler puszcza, drugi te same ramy zatrzymuje. I tak w kółko. Ratunku!
10
Iwona 2017-04-14 10:26
@Samotny chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak działa kontrola jakości. Obecnie nie ma jednakowego standardu? Co wpływa na takie różnice w działaniu kontrolerów?
a 2017-04-15 23:38
jak tam sie dostac do firmy ktos podpowie
×D 2017-04-16 12:00
Złóż cv i na pewno się odezwa. Teraz jest problem z ludźmi bo ich nie ma .. do pracy za tzw grosze ...
a 2017-04-16 13:08
niektorzy tak sie chwala ze tak zarabiaja grubo a to moze odpuszcze skladanie cv
Hala4 2017-04-17 17:23
Ile Ty zarabiasz?
padma 2017-04-19 23:22
no troche sie zwalnia ludzi i to młodych , obawiam sie że troche ktoś się zapędził z tym podniesieniem norm na niektorych działach . Troche coś ruszyło w dziale mechanicznym tzn zainteresowano sie stanem technicznym maszyn i urzadzen , są jakieś pierwsze ruchy na plus , zobaczymy czy to tylko chwilowe na pokaz czy cos z tego bedzie dalej . Jedno jest pewne firma powinna trzymac najlepszych i solidnych , bo partaczy co wykonuja robote byle jak to nie potrzeba i tylko bieda potem z odpadem.
2
Iwona 2017-04-20 10:15
@padma to, że firma podejmuje ruchy w celu podnoszeniu standardu pracy i maszyn to bardzo dobre informacje. Czy zwolnienia, o których wspominasz są skutkiem nie spełniania przez tych pracowników wymaganych norm pracy?
artur 2017-04-20 11:46
nie to Ci ludzie sami sie zwalniają bo widocznie czesc z nich nie jest zadowolna ostatnim podniesieniem norm ktore sprawiaja obnizenie zarobkow i tym samym wiekszym wysilkiem pracy przy tym, no i zapewne tym ze nieraz jest tak ze ktos [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ktos obok ma duzo lzej i to samo zarabia . Wiele razy bylo juz takich ruchow tylko krotkotrwalych miejmy nadzieje ze wezma sie porzadnie i wreszcie bedzie wszystko dzialalo jak nalezy bo tyle lat to szlo to mozolnie , dodam ze w 21 wieku to mogli by sie postarac zeby wiele czynnosci wykonywaly maszyny i urzadzenia i wowczas by do byle glupich czynnosci nie trzeba bylo stawiac ludzi, a tym samym pracodawca mialby i sobie wiekszy zysk, a i czesc moglby podzielic na zaloge na premie , np użyc maszyn/urzadzen do wkładania papierka czy moze naroznikow , z wielopiła cos nie wyszło , z robotem do ramek tez . no sa tam ludzie od myslenia , wdrazania pomysłow, wdrazania nowych technologii .
... 2017-04-20 12:14
zatrudnili nowych ludzi widac coraz wiecej moze troche za mlodych bo taki 19-20 lat ale aby tylko checi do pracy byly i zeby od poczatku przyuczyli jak pracowac zeby potem zlych nawykow nie bylo
Waldemar 2017-04-21 20:21
Może wiecie jakie są zarobki na stanowisku operator wózka widłowego w Padma Art?
1
Zostaw swoją opinię o PADMA ART Sp. z o.o. - Suwałki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PADMA ART Sp. z o.o.