brak logo

Tabemax

Bydgoszcz

Opinie o Tabemax

Niki 2010-07-07 00:06:09
Praca o.k ludzie życzliwi robisz co do ciebie należy i oby tak właśnie było w każdym zakładzie !!!!!!!
Ola 2010-09-23 13:22:04
Czy moze ktos powiedziec jak sie pracuje w Tabemax, dostalam propozycje pracy przy prostej produkcji elektronicznej i chcialabym wiedziec jak to wygląda? Czy praca jest na 3 zmiany ruch ciągly i czy stojąca. Dziekuję za informacje.
1
Były Praktykant 2010-09-29 18:05:56
Przyjemność po mojej stronie.
Może warto spróbować? Jeśli się Tobie nie spodoba zawsze możesz zrezygnować. Nie chciałbym ingerować w Twoje plany.
ktos 2010-10-11 17:08:14
Nie radzę nikomu iść do Tabemaxu.Oni wykorzystują ludzi tylko na miesiąc a pózniej nie przedłużają umowy.Po 2 dniach wymagaja pracy idealnej,bezbłędnej a za pomyłke dyscyplinarka!!!!!!!!!!!!!!!!!Kierownik jest bardzo nie miłym człowiekiem,bez serca i nie packa sie z ludzmi
były pracownik, obserwator przemian 2010-10-29 09:07:55
Na nasze szczęście siła internetu również tkwi w pokazywaniu, nagłaśnianiu pewnych incydentów co czyni właścicieli firmy obnażonymi, nie mogącymi ukryć problemu, muszą wstydzić się za swoje czyny na wielką skalę, wśród znajomych, w mediach. Nareszcie!!!
Internet "otworzył nasze usta" co jest wielka zaletą.
1
mini 2010-10-29 16:00:35
jak sie pracuje w jakości? Znacie Pelnomocnika?
ciekawy 2010-11-01 19:39:21
Czyli żadnych plusów nie ma?? A jak wygląda sprawa z podwyżkami ??
jak wygląda sprawa z inną praca nie na montażu ??
Ola 2011-01-30 18:41:53
Ja mam pytanie czy w Tabemax pracuje sie na akord czy godzinówka, praca jako monter podzespolow elektronicznych to praca siedząca? Dziekuję.
traha 2011-03-01 09:12:26
Ale firma sie broni przed zła opinia podszywa sie pod zadowolonych pracowników prawda taka jak pamiętam zawsze tabemax poszukiwał pracowników czyli duża rotacja ciekawe czemu
anonim 2011-04-08 15:31:46
Nie wiem kto sie pod kogo podszywa, ale pokaz mi firme gdzie pracuje 500 osob i nie ma rotacji. Zawsze sa plusy i minusy. Jak ktos znajdzie lepsza robote to pewnie odchodzi. Ale jak to mowia wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Dadza Ci na produkcji 100-200 zl wiecej a i tak po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaniesz. Ja ani nie chwale ani nie narzekam. Moglo by byc lepiej, ale mogło by być gorzej. Wazne, ze mam robote i kasę na koncie 8.
noktowizor ;-) 2011-05-20 11:03:56
...a i jeszcze jedno.Co do zarobków to nikt nie powie o tym że tak marnie zarabiamy to wina naszego rządu.To on ma nas ludzi głęboko w [usunięte przez moderatora] ... i tyramy za chleb i masło(niektórym nie starcza nawet na to) Człowiekowi z pensji powinno wystarczyć na godne jedzenie i opłaty a chcąc mieć więcej no niestety ale w tym przypadku należało by się przyłożyć.
bartek88 2011-06-09 02:19:19
Witam, słyszałem , że tam od jakichs 2 lat działa linia SMD, wie ktos może czy nie poszukują tam kogos ? Niedawno zostałem zwolniony z jednej firmy i szukam pracy w tym zakresie.
anonim 2011-07-26 13:56:11
Słyszałem, że potrzebują pracowników na wydział smd
Mokweusz 2011-07-28 20:12:13
Co chciałbyś o tym wiedzieć
anonim 2011-10-27 21:01:42
nie polecam brygadzisci maja swoich popilkow brak mozliwosci rozwoju ograniczenia dziennego wyrobienia falsz i obluda
nnn 2012-05-10 19:19:26
macie złe wiadomości bo bus z błonia już nie jeździ a z szubina jeździ ale pracownicy sami za niego płacą.
uuu 2012-05-14 12:36:05
nnn - 2012-05-10 19:19:26

macie złe wiadomości bo bus z błonia już nie jeździ a z szubina jeździ ale pracownicy sami za niego płacą.
no i? a czy ktoś tu pisze o busie ?
dobry pracownik 2012-07-10 17:57:44
A czy ktos moze konkretnie napisac ile sie zarabie w TABEMAX?
bo duzo gadania tu a malo konkretow
pozdro
screwdriver 2012-07-12 23:50:51
Ja byłem dziś na rozmowie i miałem pogawędkę z brygadzistą, mówił że zarobki na poziomie 1600 na rękę... Na produkcji płaca na akord, na serwisie płaca stała. Podobno dobrze traktują fachowców z dużym stażem, ale jak jest naprawdę, nie wiem.
synuś 2012-07-21 17:20:27
jak będziesz co godzine wychodził na fajke i zamiast robić będziesz chodził na ploty to dostaniesz 500 zł... osoby, które uczciwie zapierda...ją wyciągają z premią nawet 2 koła...
JA 2012-07-26 10:11:40
Prawda gdy ktos uczciwie pracuje to zarabia dobre pieniadze potwierdzam , wszyscy piszecie ze wam sie nie podoba ze autobus nie jezdzi ze kierownik zly ze brygadzisci wymagajacy ze za malo placa a tak naprawde to wszystko to nasza wina opierd... sie to kierownik cie okrzani , gdyby tak czesto nie chodzili ludzie na fajki to by nie nazekali ze malo placa bo by sie skupili na pracy a nie na fajkach i gadaniu o glupotach a potem selekcja , a gdybysmy utrzciwie pracowali to moze kierownicstwo nie zabralo autobusu ale skoro ludzie maja wszystkich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ... to oni nie beda nam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .. wchodzili i ulatwiali nam zycia , gdybysmy byli normalni to oni tez by byli normalni w stosunku do nas ale , normalnych ludzi w Tabemax.. wciaz jest malo .
BYŁA PRACOWNICA 2012-09-13 23:24:29
LUDZIE,ZANIM ZACZNIECIE PISAC TU GŁUPOTY SPOJRZCIE NAJPIERW DO SŁOWNIKA ORTOGRAFICZNEGO.WASZE BŁĘDY MNIE POWALAJĄ
agentttt 2012-10-30 12:21:54
MILA PANI TROCHE SIE POZMIENIALO JUZ NIE MA DARMOWEGO AUTOBUSA SOCJA TEZ NA PSY SCHODZI Z PRACA TO ROZNIE RAZ JEST RAZ JEJ NIE MA JAK SIE JEST NA AKORDZIE TO LIPA PO CALOSCI CO INNEGO STALA PENSJA ALE I TAK UWAZAM ZE TE ZAKLAD TO PORAZKA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] POD NIEMIECKA FLAGA JEDYNIE NA DYREKTOROW MOZNA LICZYC BO [usunięte przez admina] ZENADA BRAK SLOW NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU JEDYNIE CO DOBRE TO ZE PENSJA ZAWSZE JEST O CZASIE
pracownik 2012-11-27 17:05:21
a ja mam pytanko co z talonami na swieta beda czy nie.czy bedzie to samo wytlumaczenie co w zeszlym roku-nie ma talonow bo wazniejsze utrzymac stanowiska pracy i zrobic nie potrzebny remont przed swietami
Bertold 2012-12-01 23:55:28
Talonów nie będzie, na P1 było już zebranie w tej kwestii. Kasa z socjala poszła na buty i fartuchy dla pracowników. Znaleźli jakąś ustawe i mogli tak zrobić....
pracownik 2012-12-03 17:20:24
to bylo do przewidzenia ze cos wymysla z talonami ale co ich obchodzi ze ludzi nie stac zeby wyprawic swieta z najnizszej krajowej
Bertold 2012-12-03 18:07:01
tak samo zwalniają ludzi przed świętami bo co ich to obchodzi... nie ma pracy i out...
były 2012-12-15 08:13:35
W tabemax jak jesteś ze wsi zarobisz a jak z miasta to najniższa
ja 2012-12-15 19:54:10
Dokończ myśl, bo nie bardzo kumam.
Czy uważasz, że tym ze wsi to wystarcza, a z miasta mają większe potrzeby.
DIC 2012-12-19 10:28:13
ja - 2012-12-15 19:54:10

Dokończ myśl, bo nie bardzo kumam.

Czy uważasz, że tym ze wsi to wystarcza, a z miasta mają większe potrzeby.
Podpisuję się pod wszystkim co złe o Tabemaxie to już nie ta firma co dawniej powoli zmieniają się właściciele a młodzi mają wszystko gdzieś to już koniec fajnej firmy
JKL 2013-01-31 10:31:27
praca ogolnie spoko brygadzisci ok ludzie takze ,wyplata na czas ( usunięte przez administratora ) a tak ogolnie to bardzo ok
HelaBelaElala 2013-02-19 17:21:47
poniżej widzę że zdanie usunięte przez administratora (wiem co tam było) - i bardzo dobrze jak ktoś nie umie się wypowiedzieć bez wulgaryzmów i rzucania nazwiskami. Dużo zatrudnianych ludzi jest praktycznie bez wykształcenia. Mają szansę ? MAJĄ !!! a czy ją wykorzystują to tylko zależy od nich samych. Zawsze ludzie będą nażekać jak ktoś będzie nad nimi stał jak będzie jakiś dozór, bo dozór coś każe, coś trzeba robić a nie zawsze się dana praca podoba. Wiem bo nieraz mam pracować z takimi
leniami co mają wszystko w zadzie a niech im zakład dopłaca do najniższej a ja co mam wtedy zrobić jak chcę coś więcej, taka osoba mnie blokuje w akordzie i sama bym takie osoby wykopała. Taka jest praca dla kogoś, szefom ma się podobać a tobie nie koniecznie. Masz wypłatę zawsze na czas ? MASZ !!! Ludzie narzekają na pracę bo nieraz trzeba trochę pomyśleć wykonując jakąś czynność, a potem pretensje że niema premii. Najcięższa praca to myślenie, cóż trzeba było się uczyć a nie teraz na
wszystko narzekać. Praca beee ludzie beee kasa beee, najlepiej jakby się siedziało w domku przed tv a kaska sama się mnożyła. Wtedy najgorsze co by mogło się stać to popsucie tv i nie było by mody na
sukces i klanu. Jak to się mówi wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Pomyślcie jak byście byli właścicielami jakiejś firmy co w jakimś miesiącu ma słabe lub brak zysków, dali byście talony ? Trzymali byście
ludzi jak niema pracy a zapłacić im trzeba. Może i poleciało w ostatnim roku trochę osób ale przypomnijcie sobie kim oni byli... leniuchy na wszystko narzekające bez umiejętności leciutkiego myślenia. Nie zatrudniła bym nich nawet do odśnieżania chodników. Pozdrawiam brygadzistów bo cisną z pracą, oczywiście chcą zabłysnąć przed szefostwem że dużo zleceń schodzi ale to jest też dla nas bo mamy tą pracę i możliwość zarobienia trochę więcej niż najniższa. Pozdrawiam kontrolę, są ludzie kompetentni co potrafią pomóc i wytłumaczyć jak poprawnie pracować ale są i takie
kwiatki co nic nie umieją, wystawiają takie selekcje, że śmiech na hali. Co tu dużo mówić na ten temat mogę tylko potwierdzić inne wpisy, dużo ludzi na stanowiskach to rodzinka albo z uprzejmego polecenia z wykształceniem poziomu wypieku bułek. Pozdrawiam ludzi na stanowiskach co mają przedewszystkim wiedzę.
xxxxxx111 2013-03-12 10:59:43
co do talonów,tłumaczą się,że kryzys- talonów nie będzie,obiecali na wielkanoc i co NIC z tego,a przecież jest NASZE socjalne,które nam się należy,z tego co wiadomo to zakład,który zatrudnia więcej niż 40 osób takie socjalne jest,no ale cóż wszyscy doskonale wiedzą gdzie są nasze pieniążki,przed bożym narodzeniem remont łazienki na pietrze,teraz przed wielkanocą malowanie- "bardzo potrzebne",daliby chociażby paczki dla dzieci,a tak ogólnie co do firmy to:brygadziści niektórzy w porządku a niektórzy nie mają szacunku dla zwykłych pracowników,kontrola to tak różnie zależy od osoby,kierownicto:z kierownictwem nie da się porozmawiać,co trzeba oddać to wynagrodzenia są na czas,wieklie podziękowania dla pani [usunięte przez admina]z kadr za-potrzebujesz jakiekolwiek zaświadczenie lub coś innego,nigdy nie ma problemu zawsze znajdzie czas
Były pracownik 2013-06-12 22:24:40
WITAM WAS LUDZIE!!! NIE POLECAM NIKOMU TEGO ZAKŁADU. NA P1 SAME LIZUSY I PANI SŁYNNA EWA. M MA SWOICH ŻOŁNIERZYKOW I TAK JEST TAKZE NA P2 LUDZIE SA FAŁSZYWI ITP.. ZAKŁAD JEZELI COS CHCE OD CIEBIE TO WCHODZA W DUPE A POTEM JAK PRZYJDZIE CO DO CZEGO TO JESTES NAJGORSZY.. ZAKŁAD NADAJE SIE DO TELEWIZJI.. LUDZIE PRACOWALI PO 12 LAT A ONI POTRAKTOWALI ICH JAK ......... NAJGORSZE CO MOZE BYC TO KOBIETA BRYGADZISTKA NIEOGARNIETA!!!! DUZO BY OPOWIADAC POPROSTU ODRADZAM TEN ZAKŁAD.. ZNAJDZ SOBIE CZŁOWIEKU CO INNEGO !!!!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH DOBRYCH LUDZI
1
Były pracownik 2013-06-21 16:55:24
W końcu ktoś ten temat poruszył.. Bardzo mnie to cieszy :) Powinien teraz Pan Dyrektor wejść i poczytać sobie jaka wykfalikowana Brygadzistke zatrudnia.. Brygadzistka powinna dawać przykład pracownikom jako wzór zakładu.. Kawka Ploteczki itp. a jak brakuje detali to załatwia 2 , 3 Godziny.. Tylko swoich lizusów szanuje. Pracownik jest pracownikiem i nie ma gorszego czy lepszego powinno się na równym poziomie szanować. Gwiazda tabemaxu myśli ze wszystko może. Ale ludzie pamiętajcie przyjdzie czas i na nią. Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy.
pracownik 2013-06-22 17:02:51
ja pracuje ponad 10 lat w tej firmie i miałam 3 brygadzistów najlepiej jak do tej pory pracowało mi się z [usunięte przez administratora] - pozdrawiam
Xena 2013-12-29 15:43:05
Pozdrowienia dla wszystkich dobrych ludzi z TBX
1
Hercules 2013-12-29 15:44:19
Dzięki
1
monterka 2014-01-04 18:16:42
W grudniu brygadzisci wysyłali na przymusowe uropy wypoczynkowe i urlopy bezpłatne. Nie wypelniajcie kwitkow o urlop!!! Nie maja prawa zmusic do wziecia urlopu!!! Dowiadywałam sie w inspekcji pracy!!! Pracodawca ma obowiazek wyplacic w takiej sytuacji postojowe. Zgłóść sprawe inspekcji, nie musisz udostepniac danych dla pracodawcy.
1
Budzyńska 2014-06-26 13:37:46
Słynna Pani Ewa zrobiła tam karierę dzięki mamusi.Zresztą cała rodzina tam pracowała.Pamiętam stare czasy i lizustwo Panny Ewy.
taraszka 2015-02-02 00:55:02
Tabemax działa od prawie 25 lat w branży elektronicznej i elektrotechnicznej. Firma jest dostawcą usług produkcyjnych w zakresie montażu podzespołów i wyrobów gotowych dla przemysłu elektronicznego, telekomunikacyjnego, motoryzacyjnego, medycznego i maszynowego. Praca w tym miejscu jest stabilna i moim zdaniem godna polecenia
1
Mysza 2015-02-02 14:59:07
Cóż...musisz piastować konkretne stanowisko droga "taraszko" skoro uważasz pracę w Tabemaxie za stabilną! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Skoro zwalniają się ludzie z 15sto, 12sto i 10cio letnim stażem to o czymś to świadczy, na pewno nie o stabilności zakładu. Brak świadczeń socjalnych, akord z normami dla cyborgów, łamanie kodeksu pracy, mobing... to chyba nie świadczy zbyt dobrze. W tej firmie liczą się koneksje a nie doświadczenie, niestety. Każdy jednak ma prawo wyboru.
załamana 2015-02-06 20:46:51
Stabilizacja firmy polega na tym że by kontrola waliła selekcję do oporu nawet za bzdety nie mówię o tym że połowa selekcji należy do brygadzisty tylko że to tylko my szare myszy musimy dostać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i co z tego że zasuwam jak robocik a KJ wystawi selekcje tylko dlatego że jest niedoinformowany.spróbuj to odkręcić bez znajomości to jesteś mistrzem.Pan T to ma takie pomysły że aż się boję pomyśleć co by było gdyby został prezydentem Putin to małe piwo.Mam nadzieje że po paru pozwach się obudzą był jeśli nie to co drugi zwariuje
1
lala 2015-07-07 23:23:44
NIE POLECAM TEGO ZAKŁADU !!!!!!!!!!!!!!!!
osa 2016-05-17 22:49:23
a na stanowisku kontrolera jakosci wie ktos z was jakie panuja zarobki i czy duzo wogole jest tam pracy, czy to praca w jakims systemie zmianowym, napsizcie prosze wiecej
Obserwator 2016-11-24 14:20:44
Trochę dziwna firma i jej kierownictwo.Nie wiem czym się kierują przy doborze pracowników.
Ale mam wrażenie ze panuje w firmie dyskryminacja osób które spełniają wymogi kwalifikacyjne a nie daje im się możliwości wykazać. Jak może wiek mieć wpływ na przyjecie do pracy skoro mamy dłużej pracować.Lepiej jak bedzie mnie socjal utrzymywać.Lub jak będę pilnował jak do pracy będzie Kowalski jechał i go okradnę. Taka decyzja firma się przyczynia ze ludzie staja w konflikcie z prawem.Mówi się ze ludzie nie chcą pracować. Niejednokrotnie to nie jest tak jak się pisze.
Nowemu pracownikowi należy dać szanse.Jak pomoc będzie trafna to będzie pożytek obustronny.
Widzę ze chętniej się Ukraińców zatrudnia niż swoich rodaków.Czym nasi pracodawcy się kierują .
przecież koszula jest bliższa ciału.Chyba ze jest u nas inaczej.
Przepuszczam ze po trzyletnim oczekiwaniu na zgodę podjęcia pracy po moim wpisie nastąpi zrozumienie kierownictwa i umożliwienie podjęcia pracy
W innych krajach unii nie ma wiek znaczenia. A przecież firma korzysta z Unijnych dotacji.
Życzę miłego dnia .serdecznie pozdrawiam.
2
Zostaw swoją opinię o Tabemax - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tabemax