Butlins

Bognor Regis

Opinie o Butlins

meg 2016-02-12 12:02:23
Mam wyjechac 14 marca i wciaz sie zastanawiam czytajac te opinie
ewka 2016-02-22 17:09:29
hej do którego butlinsa jedziesz i na jakie stanowisko?
ewka 2016-02-22 17:11:17
hej meg do którego Butlinsa jedziesz i na jakie stanowisko?
1
ja 2016-02-23 12:08:58
To jest miejsce dla desperatów.Praca ciężka zarobki marne,no bo ile można zarobić pracując ok 20 godzin na tydzień.Zakwaterowanie w przeludnionych zagrzybionych barakach,krótko mówiąc -slumsy!!!.Nie warto przyjeżdżać!!!
1
rafał 2016-02-23 16:41:28
w którym butlinsie jest taki syf?
Majkel 2016-02-24 19:23:02
Cześć. Mam kilka pytań odnośnie pracy jako pokojwy/pokjówka w Butlins.
Czy jest tam dostęp do internetu ? jak wyglądają pokoje dla pracowników na powyższym stanowisku i co w nich jest a czego nie ma ? Jaką umowe podpisać w przypadku internetu/tel. komórkowego ? ;)
bb 2016-02-25 18:25:33
w Bognor Regis
1
rafał 2016-02-26 10:13:03
po ile osób kwaterują? bo w minehead po 2 osoby
bb 2016-02-28 19:14:34
Po dwie osoby różnych narodowości w małym pokoju, mieszkania sa czteroosobowe z kuchnią w której nic nie można ugotować i jedną obskurną łazienką na czterech.
Mikikii 2016-02-29 01:36:02
No nie dziwie siejak ludzie narzekają ze jest cieżko. Jest i taka praca ale jak zalapiecie dobry rytm i kontakt to wtedy dopiero zobaczycie jak szybko mija czas a pieniądze wpływają na konto.
Jestem teraz w Minehead, blisko Tesco Morrisons i budują Lidla. Zajefajna lokacja, ciepli w lutym, mozna chodzić na fajne wycieczki pozwiedzać.
Niestety trzeba sie przyzwyczaić do tego ze to nie jest praca za biurkiem, nie myślcie ze to jest praca marzeń. Kto nie miał doświadczenia w jakiejkolwiek pracy fizycznej w Polsce, nie wytrzyma tu za długo.
Każdy pyta o nasze pokoje. Powiem tak zależy co kto trafi, ale zdaje mi sie ze jak cos naprawdę jest złego to spokojnie mogą Wam zmienic mieszkanie. Tak było u moich znajomych, mieli pewne problemy opisali porobili zdjecia i na drugi dzień dostali inne mieszkanie.
Przyznaje ze trzeba czasami uważać co sie mówi i komu sie mówi, bo sprzedawców tutaj jest duzo. Mowić co sie myśli tylko w zaufanym gronie i nigdzie więcej.
Pracując w Butlinsie macie duzo benefitów z tego tematu w ośrodku i w mieście. Jednym minusem tego jest internet mega drogi i wifi jest płatne 15£ za 30 dni 40£ na 90dni i 100£ na 365dni.
Darmowy basen, zniżki na kino kręgle bilard, posiłki za 2£. No mozna tu nawet dobrze żyć.
Fakt 6,7 funta to trochę mało ale przy max 150 funtach za mieszkanie da sie to przełknąć.
Od kwietnia PM Cameron wprowadza stawkę 7,20£ na godzinę, wiec lepiej dla nas!
Ale nie bede sie rozpisywał nikt Was nie zmusza możecie w każdej chwili wyjechać.
Jest możliwość ściągnięcia tutaj rodzinki przyjaciół i tym podobne także jak Wam sie podoba to i może przyjaciołom.
Tyle ode mnie, pozdrawiam Was i więcej wiary, nie każdy chce Was wyrolować.
1
enka0 2016-03-10 17:46:17
wybiera się ktoś gdzieś teraz do Butlins do Bognor Regis?
Pe 2016-03-19 13:29:06
Dobre miejsce by wyrwac jakas dupe i pobalowac troche , zarobki slabe , warunki mieszkaniowe nieciekawe
1
jojo 2016-03-20 19:20:28
przecież na lsj są siągle ogłoszenia teraz do bognor jest do sprzątania
jojo 2016-03-20 19:21:34
przecież na lsj są siągle ogłoszenia teraz do bognor jest do sprzątania
ziomek 2016-03-21 10:37:46
Odp Fiako .Moze Cameron sie w koncu ta mafia zajal hee
gala 2016-04-01 18:58:51
Cały czas rekrutują nowych bo jest ogromna rotacja,a dlaczego ? bo jest cieżka praca,mobbing i nie można spokojnie odpocząc bo mieszka się w przeludnoinych mieszkaniach
1
rekrutacja 2016-04-04 09:19:13
w kwietniu obędzie się rekrutacja Skype do ośrodka w Skegness, więcej informacji na stronie http://hotele.lsj.pl/
kami 2016-04-13 13:50:38
Wybieram się 6 maja, ktos wybiera sie w tym samym czasie?
voy 2016-04-16 23:31:57
hej, ktory resort?
voy 2016-04-16 23:33:05
bognor?
kami 2016-04-18 11:14:01
Do skegness.
Sysia 2016-05-10 20:44:59
Od kiedy w Bognor będzie czynny ten lunapark na tym boisku czy tam placu ?? Dokładnie nie powiem jaka to ulica .Ale mieszkancy Bognor beda wiedziec o co chodzi .

POzdrawiam :)
1
loss 2016-05-11 18:16:37
jak podniesli stawkę minimalną w uk to butlins obciął godziny, czyli na jedno wychodzi syf.
1
milan 2016-05-23 20:18:10
napiszcie jak pracuje sie w minehead czy angole,, jeżdzą ,, po polakach, bo w bognor jest ich b. dużo, polacy są od czarnej roboty tutaj nikt tego nie docenia atmosfera ciężka
patt 2016-05-24 18:14:20
zzesc wszystkim mam wieloletnie doswiadczenie w pracy dla bourne leisure, pracowalem wczesciej w hotelach warner, obecnie w butlins minehead i chcialbym sprostowac kilka spraw.

po 1. rozbieznosc opinii jest duza. skad to sie bierze? przede wszystkim z tego ze kazdy osrodek jest gigantyczny, zatrudnia kilkaset ludzi, przy czym rotacja pracownikow jest tez duza (co chwile ktos wyjezdza/przyjezdza), to znaczy ze jezeli w tym poscie powiem ze teraz jest swietnie, to nie znaczy ze w 2017 bedzie tak samo. Poza tym oczywiscie, w kazdym osrodku jest conajmniej kilka, zazwyczaj kilkanascie departamentow. Co to znaczy? to znaczy ze np. pracujac na barach masz swoich menadzerow i team, wiec z ludzmi z innego departmentu np. accomodation wogole nie masz do czynienia. Nawet wiecej niz to, np facilities (generalne sprzatanie osrodka) pracuje 24/7. to znaczy ze np. praca na dziennej zmianie na ktorej sa konkretni teamliderzy/menagerzy i zadania do wykonania jest zupelnie inna niz praca w nocy, bo jakby te zmiany "nie wchodza sobie w droge". wiec generalnie mimo ze teorytycznie pracujemy dla tego samego pracodawcy, w tym samym miejscu, nasze bajki sa rozne- co za tym idzie- opinie podzielone.

po 2. butlins jest takim miejscem, w ktorym nie ma ludzi nietykalnych. to jest jedna z wiekszych korporacji w tym biznesie, wiec nawet twoj glowny menadzer w skali calej firmy jest tylko jakims malym pionkiem. zwyklym zbiorowym listem ze skarga do kogos z wyzszych sfer mozna kazdemu narobic bigosu (byly juz takie sytuacje) Wiec kiedy ja czytam posty w ktorych ludzie pisza jaki to butlins jest beznadziejny i bezwartosciowe - jesli uwazasz ze cos jest nie tak i masz jakies poparcie tego zdania od innych ludzi to albo zadzialaj w tej sprawie albo podziekuj grzecznie i dowidzenia. Najlatwiej jest narzekac i sie uzalac i czekac az nadejdzie lepsze jutro. Co prawda czasem wynikaja jakies zgrzyty, no ale co, to normalne w pracy.

trzecie; cytat z innego forum --- "praca latwa i przyjemna w zasadzie skupisz sie na nic nie robieniu i nie dajesz sie zlapac". --- OK, no przepraszam bardzo ale jezeli ktos jest pracownikiem z tego typu nastawieniem to faktycznie mozna przezyc szok kiedy nagle trzeba sie w pracy spocic. Tutaj przyjezdza troche ludzi tego pokroju, ale dlugo tu nie zostaja z oczywistych przyczyn.

@milan- odpowiadajac na pytanie; jezeli juz w samym pytanu mowisz "angole", to juz z miejsca z Ci powiem ze gdzie nie pojedziesz, to bedac pogardliwym wobec innych, tez inni beda tacy wobec Ciebie. Karma wraca. Nie wiem tez czym jest "czarna robota", bo nie jestem w stanie wymyslic w tym momencie jednej rzeczy w pracy ktora by mozna podczepic pod te kategorie?!

To wszystko zalezy jaka atmosfere wytwarza sie wokol siebie. Ja jestem czlowiekiem otwartym i pozytywnym i przez 8 lat pobytu w uk nigdy nie czulem sie w zaden sposob wykorzystany. Moze tez dlatego, ze nie daje sie wykorzystywac?! Do pracy przychodze na luzie i rozmawiam ze wszystkimi. Ale zawsze byli i sa i beda tacy ludzie, ktorzy przyjedzaja tu i trzymaja sie razem zdala od innych (grupa polakow rozmawiajacych w pracy tylko po polsku miedzy soba, nawet "hi" nie powiedza innym jezeli sie pierwszy nie odezwe, albo nie odpowiedza wogole nic) no i co z takimi zrobic.. jak od poczatku maja wyje**ne na innych to i inni maja wyje**ne na nich.

dalej- roznice miedzy osrodkami- jest ich 3 Skegness/Bognor/Minehead. Bylem w bognor i obecnie jestem w minehead, w skegu nigdy nie bylem wiec znam tylko z opowiesci. Skegness ma ogolnie najgorsza opinie bo ma slaba lokalizacje (daleko do wszystkiego, brak sklepow etc) w dodatku slabo wyposazone mieszkania (trzeba sobie samemu ogarniac wszystko). W bognor jest juz lepiej, chociaz w sezonie kiedy pracuje najwiecej ludzi te mieszkania tez sa przeladowane, upychaja ludzi jak sie da, wiec faktycznie moze byc roznie. Lokalizacja ladna, najbardziej sloneczne miejsce w uk i w okolicy w sumie jest co potrzeba. Najlepiej wypada minehead, tutaj mieszkania sa najlepiej wyposazone lodowki/kuchenki/kanapy zazwyczaj w kazdym mieszkaniu, czasem nawet jakies tv. 15 minut spacerem do marketow typu tesco etc i na miescie tez jest co trzeba. Z zewnatrz moze to wygladac odstraszajaco, ale w srodku jest ok. Ogolnie nie mozna narzekac, bo za mieszkanie placi sie doslownie grosze, przy czym brak oplat z jakiekolwiek rachunki. Warto wspomniec ze pracujac na accommie rzeczy typu papier toaletowy jakies szampony mydla, czasem jakies zarcie mozna na luzie brac z pracy, bo przy sprzataniu pokojow znajduje sie tego mase, wiec tez zaoszczedzacie zawsze jakies pieniadze na takich drobiazgach.

jezeli ktos chce zapytac o jakies szczegoly na temat pracy w danym departamencie, spraw organizacyjnych, ogolnie o wyjazd do uk jesli ktos jedzie pierwszy raz, czy o cokolwiek innego mozecie smialo pisac patznbratz@gmail.com chetnie pomoge
2
matt 2016-05-25 10:04:27
zapytajcie na rozmowie w czerwcu gdzie was zakwateruja w bognor bo przenoszą zakwaterowanie 1 mile od butlinsa wiec rowerek albo z buta 50 min
wicia 2016-05-25 19:42:42
słuchajcie ile ludzi tyle opinii najlepiej jeśli każdy sam się przekona czy jest to dla niego, każdy ośrodek jest trochę inny, niby jedna firma ale np na accomie jest troche inaczej praca zorganizowana w róznych butlinsach. Wogóle to piszccie gdzie jesteście i jak wam się pracuje- to forum bardzo pomaga przy podjęciu decyzji o wyjeździe do butlinsów.
1
edi 2016-05-27 20:49:53
ile godzin macie na accomie i poszczególnych butlinsach? np w hotelach i na wioskach? 3o-35 ?
Ala35 2016-07-28 14:05:24
Pracuje w Butlins juz 10 lat i jestem zadowolona ...jakieś pytania?
1
Mike90 2016-09-05 04:50:57 [użytkownik zarejestrowany]
Zadzwonili do mnie w tamtym tygodniu z ofertą accommodation - Minehead, potwierdziłem mam dosłać dokumenty no i spotkanie w Warszawie 17, ale po przeczytaniu opinii zacząłem się wahać, ogólnie ciężka praca to nie problem dla mnie ale bardziej jestem ciekaw czy są stałe godziny i czy nie ma jakiś śmiesznych zmian po 2-3h? I jak rozmowa kwalfikacyjna wygląda perfekt angielski musi być? Czy raczej nie ma z tym problemu? Ktoś wybiera się do Warszawy 17 września?
Mike90 2016-09-05 20:01:06 [użytkownik zarejestrowany]
Nie no coś tam gadałem chwile po angielsku z tą pośredniczką to mówiła że nie będzie problemu. Tylko że póki co mam coś tutaj na miejscu na czarno, kasa jakaś jest tak mi szkoda trochę ryzykować, może lepiej poczekać ale wiadomo w zime przestój. Chciałbym żebym ktoś się wypowiedział kto aktualnie przebywa w Minehead jak tam teraz sytuacja wygląda na stanowisku accommodation?
Mike90 2016-09-06 15:40:33 [użytkownik zarejestrowany]
To było ogólne ogłoszenie jako "pracownik hotelowy" dopiero po rozmowie się okazało ze mają tylko na accommodation. Na pierwszy wyjazd do Anglii to trochę ciężko bez pośrednika. Z tego co patrzę na stronie oficjalnej to praktycznie nie ma żadnej oferty accommodation, chyba że to to samo co housekeeping team member, ale nie wiadomo jaki zakres obowiązków. Ale wiadomo nie po to wynajmują pośrednika pracy żeby do tej gorszej roboty brali swoich.
:) 2016-09-07 11:23:13
fiako możesz skozystać z darmowego doractwa peronalnego:

Zapraszam serdecznie na bezpłatne spotkanie „Trening: KARIERA” w sobotę, 17.09.2016 r. w godz, 10 - 14. Tematy, które poruszymy:

- social media – spraw, by rekruterzy sami do Ciebie dzwonili
- trendach na rynku pracy – zdobądź kompetencje, które są najbardziej poszukiwane
- networkingu – niedocenionej mocy sieci znajomych

Miejsce: LSJ HR GROUP, ul. Celna 1 (III piętro). W trakcie spotkania lub po jego zakończeniu chętne osoby będą mogły zostawić CV i indywidualnie porozmawiać z ekspertem LSJ.

Zapraszam!
ewa89 2016-09-07 21:51:36
W Bognor ? Mam pytanie
andreas 2016-09-08 19:52:52
nie wiesz co piszesz, przyjedź, przekonaj się jak się tu pracuje.
pracownik 2016-09-09 09:33:27
Wypłata zawsze na czas
yoursweetkiss 2016-09-15 11:59:53
Ja jade za tydzien, szkolenie zaczynam 28.09. Przeszłam rekrutacje przez skype, proste 20 pytań ,ale jesli masz tylko podstawy angielskiego to moze byc ciezko. Powodzenia:)
ffqvv 2016-09-16 23:31:27
Ala- jutro jest ta rekrutacja w warszawie z tego co wiem biora wszystkih na pokojowke a w oglszniu pisza co innego a pozniej tak na accomodation takze sie spozilas troche.
1
geografff 2016-09-19 13:09:50
ta....bongor regis okolice londynu, a kielce to okolice krakowa. nazwa okolice nabrala nowego znaczenia
quest 2016-09-20 10:10:19
kto jedzie do Minehead 25-26 września ?
robo 2016-09-20 21:34:21
To zależy gdzie trafisz.jak przyjedziesz do Bognor na catering i bedziesz pracowal w restauracjii Yacht Club gdzie team lider jest Ania to bedziesz jej mual dosyc po dwóch tygodniasz i albo poprosisz o przeniesienie albo wrócisz do Polski.
TeamSkegnesss 2016-09-22 15:35:17
Housekeeping - praca 5 dni w tygodniu w stałych godzinach (6h dziennie, plus możliwość robienia nadgodzin jeśli popytasz w innych departamentach). Wtorek, Środa, Czwartek, Sobota, Niedziela - Serwisowanie apartamentów gości tzn. podstawowe ogarnięcie pokoju, czyszczenie newralgicznych miejsc, plus dorzucanie brakujących itemów typu srajtaśma, ręczniki, kawa, herbata. Poniedziałek, piątek - intake days. Przygotowanie pokoi dla gości (sprzątanie całych apartamentów). od 9:30 do 15:00 masz do posprzątania 4 apartamenty. To jest dużo, ale da radę wyrobić się w czasie, co jest bardzo istotne. Wszystko ma lśnić, błyszczeć i być higiniecznie czyste. Dla nowych osób 4 pokoje są niewykonalne w takim czasie, dlatego na start dostają 2, z kolejnymi intake'ami ilość pokoi wzrasta. W zależności od wioski i menedżerki atmosfera jest różna. Od bardzo dobrej, po presję związaną z możliwością zwolnienia po minięciu okresu próbnego. Jeśli ktoś chce pracować i nie boi się cieżkiem pracy da sobie radę. Jeśli ktoś myśli, że będzie imprezował dzień w dzień a gdy przyjdzie intake to "jakoś to będzie" to może się bardzo zdziwić gdy dostanie list miłosny od menedżerki, że okres próbny się skończył i nie jesteś już mile widziany. Bywali i tacy. ;) Pracuję w Butlins Skegness kilka miesięcy na accommodation, jestem bardzo zadowolony z pracy i teamu. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam: guciu6666@tlen.pl
1
Malinowski 2016-09-23 11:16:50
Na angielskich warunkach w pełni legalna umowa , zbierasz na angielska emeryturę
Kamil 2016-10-03 12:35:27
Cześć ,dostałem ofertę pracy do Anglii ,dokładnie praca na produkcji ,branża spożywcza ,gotowe jedzenie do sklepów itp. Dziś dostanę telefon dokładnie jaką to miejscowość i nazwa firmy ,wylecialo mi to z głowy a już czytam opinie o tym rejonie.Agencja single resourcess ,szukam osoby która pomoże mi w.znalezieniu mieszkania ,zapłacę za to ,chodzi mi głównie o oglądnięcia jakiś pokoi czy rzeczywiście warunki dobre.Narazie wiem że 30 min od Portsmounth nad samym morzem jest ta miejscowość.Chętnie skontaktowalbyn się z kimś przez telefon lub e-mail
Kamil 2016-10-03 16:44:01
Dowiedziałem się ,jest to bognor regis zakład Barfood czy ktoś już pracuje w tym zakładzie produkcyjnym?
Kamil 2016-10-04 05:31:32
erf: Pracuj.pl, wyjezdzam do Bognor 17 listopada.Ktos cos moze juz napisac o tej firmie Barfoots?
... 2016-10-04 09:31:13
Sonia Magda 2016-10-12 23:09:27
Hej:) w jakim departamencie pracujesz ? Zastanawiam sie nad praca na stanowisku kelnerki. Czy orientujesz sie czy faktycznie na miejscu okazuje sie ze musisz pracowac na innych stanowiskach?
Gizmo 2016-10-13 10:47:27
@sonia Magda ale na jakich innych stanowiskach? Na większość trzeba jest jakieś specyficzne kompetencje przeciez
grego 2016-10-30 08:11:13
Zasadniczo to jesli pojedziesz pracowac jako kelnerka to prawdopodobnie bedziesz tez pomagac na housekeepingu. W poniedzialeki i piatki kiedy ludzie wyjezdzaja i przyjezdzaja potrzeba pracownikow do sprzatania pokoi, wiec duza grupa z innych dzialow wspomaga accommodation.
Kilka postow wyzej jest dosc dluga wypowiedz kogos, z ktora w pelnie sie zgadzam. Ktos napisal jak jest w butlinsie, a nie uzalal sie.
Praca w accomie jest ciezka to fakt, ale to dlatego ze praca pokojowki jest ciezka wszedzie. Poczytajcie sobie np. o pracownikach Hiltona i o tym jakie maja normy.
Robilem przez rok w accommodation w Bognor Regis. Nie zaluje ze tam pojechalem. Praca byl ciezka (robilem na hotelu) . Generalnie odradzam housekeeping, a juz na pewno nie pojachalbym do pracy w hotelu.
Podejrzewam ,ze najlepsza praca jaka mozecie tam dostac to praca ratownika. najlepiej jednak to pojechac tam i po pewnym czasie bedziecie mieli rozeznanie co i jak.
Zostaw swoją opinię o Butlins - Bognor Regis
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Butlins