brak logo

IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A.

Radom

Opinie o IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A.

Gach 2016-11-06 14:34
Jak się nie dostosujesz do oczekiwań to będziesz tkwił jak widły w swoim miejscu i zapomnij o jakiejkolwiek podwyżce. Trzeba schować ambicję i honor, zacisnąć zęby i wkręcić się do grona zaufanych szefa. Potem już bez sentymentów donosić na wszystko i na wszystkich. Co najwyżej możesz stłuc sobie lustro w domu żeby nie patrzeć na gębę konfidenta. Ja tak zrobiłem i mam się dobrze póki co.
11
kasetrace 2016-12-16 17:34
To nie DW wstrzymał awanse, tylko management team.
To, że nie ma cię na "liście" to albo efekt twojej (nie)znajomości maszyn, albo twojej postawy (ciągłe uż, które przeradzają się w L4, wieczne regulacje, brak samokontroli, wieczne narzekanie na grafik 4brygadówki albo agresja).
Jeśli jest inaczej - jest kawa na ławę. Tu, na go work Ci nikt nie pomoże. Tam przynajmniej zmusisz menago do jakiegoś uzasadnienia.
5
TakiTom 2017-01-06 00:01
Tu nie chodzi o rozwiazywanie problemow tylko o przedstawienie zainteresowanym jakie warunki i zasady panuja w firmie. I swoja wypowiedzia potwierdziles wszystkie negatywne opinie o zakladzie. Nie liczy sie to co umiesz i jakim jestes fachowcem tylko kogo znasz, kto cie lubi i jak cie widza. Wspolczuje wszystkim nowo przyjetym z tzw programu rekomendacji. Kariery tu nie zrobicie. A o sytuacji w tytoniowce swiadczyc moze sama za siebie bardzo duza rotacja stalych pracownikow w ostatnim roku.
4
kasetrace 2017-01-09 09:03
Ty czytałeś moją wypowiedź? Bo piszesz tak, jakbyś albo jej nie czytał, albo nic z niej nie zrozumiał...

A co to niby była za rotacja? Piszesz, że bardzo duża. Jakieś konkrety?
8
pracownik 2017-01-22 10:18
Witam pracuje obecnie w tym zakładzie praca nie jest zła, natomiast nie podoba mi się się agencja pracy Ranstad przez którą jestem zatrudniony. Obiecywali mi jak się przyjmowałem że tą umową comiesięczną mogę popracować maksymalnie pare miesięcy i pózniej przejdę na umowę pod zakład. Wszystko to co obiecywali to oszustwa tylko po to aby złapać ludzi. Kiedy pierwszy dzień zacząłem pracę prawda wyszła na jaw ponieważ pracownicy musieli pracować ponad 5 lat a nawet dłużej pod agencją z umowami comiesięcznymi. Koszmar normalnie dlatego od niedawna szukam sobie pracy z normalną umową o pracę ponieważ dość mam oszukaństwa ze strony agencji Randstat pozdrawiam
3
TakiTom 2017-01-25 14:35
Konkrety sa w intranecie. A z tego co wiem to od grudnia do lutego conajmniej 5 osob zrezygnowalo lub rezygnuje (dwoje adminiztratorow oraz trzech mechanikow DPP, a deklaracje sa wieksze), wrzesien, pazdziernik trzy osoby z WT oraz dwoch mechanikow z DPP. Poza tym wczesniej z logistyki, wysylek i planowania. Niw wspomne tutaj o mechanikach stazystach, ktorych kilku odeszlo jeszcze przed zakonczeniem szkolenia lub zaraz po okresie probnym.
Co do kawy na lawe to odpiwiedz zawsze jest jedna: nie, taka polityka firmy. A w twojej wypowiedzi zawieraja sie potwierdzenia, ze trzeba byc uleglym zeby cos otrzymac. Zero wlasnego zdania.
1
kasetrace 2017-01-26 11:53
To może doprecyzujmy:
"A w twojej wypowiedzi zawieraja sie potwierdzenia, ze trzeba byc uleglym zeby cos otrzymac. Zero wlasnego zdania."

Od kiedy to notoryczne poniedziałkowe lub piątkowe choroby są wyrazem własnego zdania? Od kiedy robienie braków jest sprzeciwem wobec uległości? Można tak mnożyć.

Jeśli chodzi o rozwój mechaników, to jest on usystematyzowany i transparentny. Problemem jest właśnie polityka firmy (a raczej jej szefów) względem ilości awansów i pieniędzy jakie tym awansom towarzyszą. O tym decyduje kilka osób, które dbają wyłącznie o swój portfel, premię i służbowego VW albo o biuro w klatce B... Póki związkowcy będą milczeć póty dyrekcja będzie dbać o niskie wynagrodzenia i małą liczbę awansów.

Znajomości, sympatie, rodzinka - to głównie wpływa na pracowników "biurowych". Tam faktycznie decyzje są dziwne. Nas szaraczków się traktuje różnie, ale przynajmniej masz zagwarantowane, że jak robisz swoje i nie odwijasz dziecinady to jesteś skazany na dojście do MM2 albo MM3. Jednemu zejdzie z tym 5 lat, a innemu 10, ale masz tą możliwość. UR też jest otwarte i bierze głównie z hali, a nie z zewnątrz. Tylko coś trzeba umieć, trzeba być solidnym i komunikatywnym. Jeśli bycie fair wobec szefa, kolegów z maszyny i zaangażowanie nazywasz brakiem własnego zdania i uległością... to zgadzam się - bez własnego zdania i z uległością będzie Ci łatwiej być MM3 albo MUR.
5
pracownik DPP 2017-01-27 23:23
praca MM i MUR nie jest prosta, co można zauważyć. Zarówno jedna i druga osoba ma bardzo podobne cele, a dogadać się czasami nie jest łatwo. Zatrudnienie jako MUR łatwiej dostać jest wewnątrz organizacji chociaż ostatnio z DPP nie chcą wypuszczać mechaników ze względów na dużą produkcję. Sam zakład cały czas się rozwija i aktualnie park maszynowy jest zmieniany. Warunki jak na Radom są średnie ( niektórzy powiedzą że dobre patrząc na dodatki i stabilność zatrudnienia ) Gdy trafi się osoba kumata w mechanice to łatwo i szybko można awansować, jedynie trzeba trzymać się celów i być komunikatywnym
2
iROBOT 2017-01-31 01:19
UR OBECNIE BIERZE TYLKO Z ZEWNATRZ!
loki 2017-01-31 13:11
Teraz wolumen skoczył radykalnie, ale (jak zwykle) podwyżek nie było. Ludzie za 2500-2800 podstawy brutto nie chcą tu pracować (albo popracują 5-10 miesięcy, przeczekają i uciekają). Dawać nowym mechanikom 3000+ dyrekcja nie chce (to przecież "fura" pieniędzy, jeszcze by pracownicy powariowali).

Więc robi się taki paradoks, że ludzie z zewnątrz nie przychodzą na produkcje ze względów finansowych. Przez to produkcja nie ma nowych pracowników i nie puszcza do UR. W efekcie ci, co mogliby iść do UR odchodzą całkiem i kompetentnych pracowników coraz mniej. A przecież równolegle ludzie odchodzą na emerytury...

Tak właśnie szefostwo tnie gałąź, na której siedzi :)

No ale przecież 45,6 miliona złotych zysku netto i wkurzeni ludzie, to ewidentnie lepiej niż dajmy na to: 42 miliony złotych zysku netto, wysokie zaangażowanie i miano jednego z najlepszych pracodawców w regionie...
7
olo 2017-02-01 20:33
42 miliony zysku na Radom to nie tak bogato.
Pracuje w Firmie gdzie zysku na jest w granicach 200-300 milionów rocznie i rokrocznie rośnie. Pracownika traktuje się jak czytam Wasze komentarze chyba wszędzie jednakowo. Paradoks polega w tym momencie na braku chętnych do pracy za stawkę "radomską" -3000zł. Plan produkcyjny jest, zamówienia płyną szerokim strumieniem tylko zapomniał KTOŚ wyłączyć kryzysu w telewizji i tym sposobem niestety nie możemy zarabiać więcej.
Ale od kilku dni da się zauważyć pewne ożywienie na rynku pracy dla elektromonterów/automatyków. Wystarczy posłuchać giełdy pracy na Radiu Rekord. Stawki na chwilę obecną oscylują w granicach 17-20zł dla zwykłego "śrubokręta" w firmie Eltast.
Można... ?
4
Człowiek 2017-02-15 01:54
Wyzysk człowieka przez człowieka! Ta firma idzie na dno. Już brakuje mechaników do pracy.
5
pracownik 2017-02-15 02:53
Witam pracuję tutaj jestem na agencji. Powiem Ci żeby przejść pod firmę to koło 5-6 lat
1
pracownik 2017-02-15 04:12
Siema chłopie co ty gadasz jak mają znaleźć ludzi skoro oszukują z agencji o warunkach zatrudnienia jeżeli pracujesz 2 tygodnie a 2 tygodnie masz przestój niepłatny. Brak stabilnego zatrudnienia i dlatego tak się dzieje. Będzie jeszcze gorzej jeżeli tak dalej będą robić
2
ja 2017-02-25 17:18
teraz przyjmuja ukraincow zamiast polakow i im daja to sama pensje plus taxi pod robote i znizke na mieszkanie....
1
oko 2017-02-25 17:20
dokladnie praca przez agencje bez perspektyw. za duze uklady tam sa jednych co nie umieja pracowac przez zaklad bo to znajomy a takiego co dobrze robi trzymac krotko prze agencje badz z obietnicami ze cos osiagnie. agencyjni i z marzeniami sa po to aby ci co maja plecy imi sie wyslugiwali wiem bo 3 lata tam robilem
1
kamil 2017-02-25 17:23
praca w imperialu wyglada tak zawsze 4 brygadowkai 3zmiany. nic sie nie odzywasz pracujesz zaczynasz sie upominac o swoje to cie zwolnia. zarobki dobre ale teraz przyjmuja ukraincow wiec patrzec jak obniza polaka..ogolnie bylo tam dorze jest jak wszedzie...ps baaaardzo duze kolesiostwo
3
xyx 2017-03-02 10:43
Zamiast na palarnie to byś wpadł na spotkanie zmianowe. Rzadko ale czasem coś istotnego powiedzą. Okres chorobowy, na pakowaniu i produkcji co miesiąc ok 20 osób na L4, dużo zleceń, duża produkcja. Nie zatrudniają ukraińców tylko ukraińcy z zakładu z kijowa zostali do radomia oddelegowani do pracy. Połowa wczoraj wyjechała, połowa wyjedzie za miesiąc i więcej ich nie zobaczysz. Tak cie odbyt boli o te parę złotych dla taxi sowy? To co im mieli kupić po karnecie i kazać jeździć mzdik w obcym mieście po drugiej zmianie o godz 22:00. Zachowali się po ludzku, szczególnie że są w obcym kraju. Jak radom oddelegowali w wakacje do Tarnowa to wcale nasi gorzej nie mieli, do tego byli w ojczyźnie wiec nie siej fermentu.
1
xyx 2017-03-02 11:14
Mechaniku rozmowa kwalifikacyjna to walka o prace i pensję. Przypomnij sobie co powiedziałeś kilka lat temu na pytanie zadane "Jakie są Pana oczekiwania finansowe?". W każdym zakładzie o to pytają a Ty masz prawo powiedzieć co chcesz. Ja powiedziałem na wyrost 2tys netto wiedząc, że tego nie dostanę, zaproponowali 1850. Po zdanym egzaminie z mech stażysty na mech1 podyżka stanowiskowa 400brutto. Premia, nocka kilka nadgodzin i robi się 2700netto. Frustraci narzekają na marne 3% podwyżki co roku tj jakieś 70-80zł netto co miesiąc to mało. Każdy dostał wyrównanie w styczniu ok 120zł, dalej mało. Wypełniam swoje obowiązki czasem w pocie czoła, prowadzę tą głupią papierologię przy maszynie, wystawiam nieistotne ZPW byle cel do oceny mieć 100%. Mi taka robota pasuje i wypłata również, bo robiłem w kilka zakładach i nie mam ochoty zmieniać Machory na nic innego. Jeśli się nie podoba, złóż wypowiedzenie, nikogo do maszyny łańcuchami nie przypinają, znajdz inną pracę i napisz tutaj czy masz lepiej czy może tęsknisz :) aha podkreślam i powtarzam nie posiadam znajomości na zakładzie aby ktoś traktował mnie ulgowo.

Ponad to jak ludzie traktują zakład tak zakład odpłaca się pracownikowi. Przykład: Święta Bożego Narodzenia 2016. Wigilia w sobotę, piątek zakład dał wszystkim dzień wolny pełnopłatny!!! We wtorek ogłoszenie "Kto planuje nie przyjść i zgłosić urlop na żądanie na ostatnią nockę bo mu się nie chce niech to zrobi wcześniej".... i co?? nikt nic nie zgłosił, ostatnia noc z czw na pt. godz 21:00 7 mechaników dzwoni na żądanie... no patologia, idioci, roszady w obsadach, zatrzymywanie zestawów, dzwonią kolejni.... istny bałagan jak nigdy...a potem pisze taki jeden z drugim smuty że marna podwyżka i zero przyszłości.
1
xyx 2017-03-02 11:26
Tutaj piszemy o pracodawcy, którym jest Machora. Pracodawcą pracowników agencyjnych jest agencja. Jak już zaczynasz o tej parze kaloszy to ja nie akceptuję takiego sposobu zatrudnienia, praca często identyczna np. "maszynistka na zestawie" a wypłata niższa, brak socjalu, 13tki itp. Tutaj ludzie sami są sobie winni, gdyby nikt się nie zgodził na pracę przez agencję to zakład musiałby zatrudnić na stałe. Ale do tego nigdy nie dojdzie, prawo dopuszcza umowy śmieciowe i zawsze ktoś się znajdzie aby podjąć pracę "dorywczą" która jest często jedyną. Pozostaje szukać do skutku pracy na stałe, nie tkwiąc w agencji bo z tego nic dobrego nie wyjdzie.
1
Mech1 2017-03-03 19:53
Ja pi...ole! Machora ma już swojego wielbiciela i rzecznika prasowego. Ile ci zapłacili za tę opinie? Czy to kolejny akt rozpaczy? Kto ci kazał takie bzdury pisć? Piszą wypowiedzenia i będą pisać albo do końca umowy wyczekają i uciekną. 2700 netto to ja na mech III nie wyciągne z kilkunastoletnim stażem. O nadgodzinach dawno nie słyszałem, bo i jak kiedy codziennie na innej maszynie pracuje. Urlopy na żądanie zgłasza coraz więcej ludzi w ostatniej chwili bo po co miesiąc wcześniej jak i tak usłyszysz od przłożonego że ludzi niema. Popytaj wśród kolegów z pracy (jeżeli masz) jak się zarabiało 10-15 lat temu kiedy dodatki były. I 3% podwyżki to nic jeżeli jak sam napisałeś trzeba o to "walczyć" śmiesznymi celami w ocenie a nie umiejętnościami. I nie wiem skąd masz informację o jakimś wyrównaniu w kwocie 120zł bo ja nie dostałem. A żeby dostać 70-80 zł netto pidwyżki to trzeba zarabiać 3500-4000zł brutto i 2700 netto to wychodzi około 4100 brutto. Nie eiem jakim cudem po egzaminie na mech I tyle masz kiedy ja powtarzam z mech III nie jestem w stanie wypracować! Z twojego opisu wynika że jesteś masochistą skoro to lubisz. Chociaż wydaje mi się że prawda jest taka że poprostu kłamiesz na zlecenie żeby poprawić wizerunek.
5
TakiTom 2017-03-04 09:25
Nie uogólniaj. Może jeszcze została garstka piątkowo-poniedziałkowych urlopiwiczów na żądanie. Bo z tego co piszesz to wszyscy tak robią. Poza tym urlopy na żądanie nauczyli brać koordynatorzy. Tylko jak powiesz o nim 2-3 tygodnie wcześniej to jest ok a jak tego samego dnia to juz jesteś złym pracownikiem. Wytkniesz złą decyzję przełożonemu i będzie sie mścił przez długie miesiące utrudniając Ci pracę poprzez np. Stawianie na dziadowskich maszynach lub po kilka dziennie. Nie mówie o robieniu na złość przełożonemu, tak ja Ty to odbierasz, tylko o wyrażeniu własnej opinii do czego mam pełne prawo. Nie jetem w armii żeby bezwarunkowo słuchać rozkazów. A to że moja opinia jest czasem trafniejsza i może urazic godność jaśnie nam panującego koordynatora nie oznacza to że chce go poniżyć. A co do usystematyzowanych awansów to stało sie to dopiero trzy lata temu. I oczywiście są możliwości. Mi też ktoś powiedział że jak się będę tak dalej starał to może za 20-30 lat zostanę nawet dyrektorem. Wiec jak widzisz możliwości awansu są usystematyzowane na wszystkie stanowiska. A Ur już dawno nis bierze ludzi z produkcji tylko z zewnątrz! Niedoinformowany.
1
xyx 2017-03-04 13:13
Przeczytaj znaczenie słowa "masochista" potem przypinaj ją ludziom. Masochistą jesteś ty skoro nie lubisz tej roboty a tkwisz w machorze jak widły w gnoju. Po co tu jeszcze pracujesz?? Piszesz tylko żale jak to ci źle, bo 15 lat temu to sie zarabiało, natłukłeś nadgodzin na drugą wypłatę i 10 pakietów dziennie przykleiłeś do swetra. Dbaj o swoje zdrowie psychiczne, nie pasuje, ZWOLNIJ SIĘ. NIKT NIKOGO NA SIŁĘ NIE TRZYMA!!! Trzymam kciuki :)
5
kasetrace 2017-03-06 10:25
Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Szkoda mojego czasu.
3
p0dyan 2017-03-10 15:50
Czytam tak te opinie i czytam i dalej nie wiem ile zarobi nowy pracownik jako operator na próbnej na ręke zatrudniony przez tą firmę, ile po próbnej, na ile może liczyć po np. dwóch latach ile może więcej zarobić w stosunku do tego ile zarabiał na początku. Chodzi mi o stan jak na teraz, na ten moment.
Adam 2017-03-12 08:40
Na poczatek operator mechanik zarabia 2800brutto plus premia to wychodzi ok 2.5tys na reke
Adam 2017-03-12 08:56
Zastanawia mnie tylko czy praca jest lajtowna czy znowu kolchoz dla czarnych jak w wiekszosci firm
Pracownik 2017-03-12 09:52
Witam pracuję w tej fabryce na dziale logistycznym przez agencję Ranstad. Boli mnie tylko to że fajnie jest jak jest robota a jeżeli nie ma wysyłają nas na bezpłatne przestoje a niektórzy pracują latami przez tą agencję bez możliwości przejścia pod zakład koszmar. Nie polecam tej agencji osobiście
Albert 2017-03-12 13:18
Ciezka jest praca na stanowisku operator mechanik? Czy ciagle tylko w pocie czola przy maszynie trzeba stac?
Mech4.2 2017-03-13 18:47
W realu to jest około 2300 na rękę , no chyba że nałapiesz nadgodzin, nocek, sobót to osiągniesz 2500.
A czy lajtowna czy kołchoz to raczej bym postawił na to drugie.
1
Brat 2017-03-23 08:59
Tyle sie zarabia w tytoniowce, ze nawet anonimowo wstyd sie przyznac. Ja bym chcial miec tyle ile tu opisuja a pracuje juz od kilku lat. Tyle co stawki brutto sa zblizone to netto odbiegaja razaco od rzeczywistosci. Nocki wykanczaja!
lol 2017-03-23 15:51
Ja Was ludzie nie rozumiem. Skoro jest tak źle, to po co tam siedzicie? Mało pracy w regionie?
Gadać i nic nie robić to łatwo. Poszukać to już dla niektórych za trudna sprawa :)
5
Walu 2017-04-06 09:43
A ja nie rozumiem takich jak Ty. Skoro jesteś taki zaradny, pracowity i zadowolony ze swojej pozycji, i na dodatek masz potrzebę podzielenia się tym na forum, to wystaw firmie odpowiednią laurkę a innym pozwól wyrazić swoją odmienną od Twojej opinię.
4
Aneta 2017-04-06 11:59
@Walu pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się co Ty myślisz na temat obecnych warunków zatrudnienia.
Walu 2017-04-06 16:25
&Aneta, a czy Ty też pracujesz w firmie? Bo chętnie dowiemy się skąd Twoje zainteresowanie opiniami innych o obecnych warunkach zatrudnienia.
7
lol 2017-04-07 16:18
A jaką ty masz opinię, bo nigdzie jej nie widzę? Ja swojej nie wystawiłem, tylko zadałem pytanie do tych, którzy narzekają ale nic poza tym nie robią.
2
Niko 2017-04-19 17:55
Na DLW furrorę robi kordynator.Wieta rozumieta i tyle.Wieś tańczy śpiewa
9
Eric 2017-05-02 08:33
Robi jeszcze ten jeronim kondon straszny robiłem tam ponad rok niepotrafi nic a sra sie jak wielki gasbi
8
Aneta 2017-05-23 09:40
@Walu jestem pracownikiem serwisu gowork.pl. Zależy mi na poznaniu tego, jak wygląda praca w IMPERIAL TOBACCO. Często opinie, które są wyrażane na wątku są dość lakoniczne, czy też nie pokazują pełnego obrazu tego co w firmie się dzieje. Dlatego właśnie dopytuję, tak aby również osoby, które trafiają na ten wątek szukając informacji o potencjalnym pracodawcy mogły znaleźć coś co pomoże im w podjęciu decyzji.
Łysy 2017-06-01 13:01
Obecnie wstydzę się przyznać że w tytoniówce pracuję już kilkanaście lat. I tak jak pisali wcześniej, wyzysk, brak poszanowania ludzkiej pracy przez koordynatorów i kierownictwo. Płaca mizerna jak na taką firmę. Warunki ciężkie, okrojone obsady, praca w trzech zmianach, czterobrygadówce i na weekendach. Najgorsze że bez znajomości nic sie nie osiągnie w tej firmie, nawet gdyby być alfą i omegą. Ci co piszą że im dobrze w tej firmie mają zapewne poparcie u kierwnictwa, zwłaszcza na produkcji. Bez wiedzy, wykształcenia a nawet stażu dostają dobre stanowiska bo znają kieronika.
12
Programista wyklęty 2017-06-06 14:37
to może ja poproszę o brak rozgrzeszenia :D
1
MB 2017-06-07 21:24
A ja się nie wstydzę, że pracowałem w ITPM S.A.. To jest firma dobrze zorganizowana, otwarta na zmiany, dbająca o szeroko rozumiane bezpieczeństwo, mająca system rozwoju pracowników produkcyjnych, system ocen itd.. Z mojego punktu widzenia (a trochę fabryk widziałem) jest liderem w regionie we wspomnianych dziedzinach, a w niektórych to fabryka klasy światowej. Branża tytoniowa się raczej w Europie zwija, niż rozwija, a dzięki dobrej opinii w grupie i niskim kosztom, Wam wolumeny rosną, albo utrzymują się na rozsądnym poziomie. Poza tym ocenę, która wpływa na podwyżkę macie na papierze z jasno określonymi celami. W ilu radomskich firmach tak jest? Jeśli ktoś nie ma punktów odniesienia to łatwo wszystko krytykować, co?
Fabryka w wielu kwestiach może się rzecz jasna poprawić. Z niektórymi opiniami się po części zgadzam... Są firmy lepsze.
Ale argumenty ad personam? Serio? Tutaj?

PS. Faktycznie ktoś uważa, że "brat wójta" jest Koordynatorem dzięki owemu bratu?
Dla mnie to komunikację, współpracę, otwartość, fachowość i gotowość do pomocy, gość ma na extra poziomie i to przykre, że on dostaje rykoszetem, bo ktoś ma jakieś osobiste żale do kierownika.
6
DPPP 2017-06-16 23:25
Człowieku pracujesz nadal tam czy dostałeś posadke w biurze ze tak bronisz tej fabryki ? Badz załątwili ci stamtąd dobrą posadke w ITM ? Może inaczej bronisz fabryki czy Dyrekcji która tam pracuje ?! Człowieku zobacz ilu ludzi tam pracuje mądrych którzy nie na jednej maszynie jechali naprawde i to kilkanaście lat i nie powiesz mi ze Maszynista zostaje odrazu Koordynatorem a co jeśli chodzi o ,,brata wójta' to nie wiem skad masz takie informacje wyssane z palca jak wszyscy pracownicy włącznie ze sprzataczkami wiedzą jak sie zostaje Koordynatorem co sie tam dzieje i to boli naprawde ze musismy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za śmieszne pieniądze a banda za przerpozeniem kretynów ( oczywiście nie wszystkich wsadzam do wora bo jest kilku naprawde z sercem ) co o niczym nie mają pojęcia kompletnie wywyzszają cie i te chore oceny roczne po co to i na to ? Ilu ludzi madrych zostało przez tą chorą ocene zdegradowanych lub dostali wypowiedzenie a robili swoją robote ale podważali ,,autorytet' trenera jak i kierownictwa więc nie dziwie się ze ludzie stamtąd uciekają jedno przyznam racje jak na Radomskie warunki bardzo dobrze lecz jedno : psychika tam siada i przesadzanie z BHP totalnie , niedługo to ze stoperem biedą biegać ile co robisz
5
Gość 2017-06-30 15:08
Cały czas są przyjęcia na pracownika fizycznego przy taśmie podobno przez agencje pracy Randstad w Radomiu warunki są spoko socjal i różne i różne dodatki spoko atmosfera w pracy płaca na czas A jak się starasz to może zostać zatrudniony przez Imperial fajna robota

Olo 2017-06-30 19:21
Nie wiem jak jest w Imperial normalnie ale przez agencje pracy jesteś nawet spoko najniższa krajowa plus godziny plus dodatki pracuje się na zmiany warto spróbować kierownictwo spoko idą na rękę mój znajomy pracował musiał zrezygnować z powodu wyjazdu ale było spoko chwalił sobie tą pracę



M 2017-07-03 14:52
Ogólnie przez Randstad agencje pracy zatrudniające do młodych pracowników którzy radzą sobie przy taśmie i na różnych maszynach pracuje się tak jak normalny pracownik zatrudniony przez Imperial płaca zawsze na czas co umowy miesięczny tygodniowy dwutygodniowy ogólnie to nawet niezła praca praca zmianowa można odpocząć jak wszyscy pójdą do pracy na tygodniu pracuje się w sobotę i w niedzielę czasem zależy jaka zmiana da się dogadać ogólnie jak na Radom to fajna praca nie jest tak bardzo ciężko
Gol 2017-07-03 14:58
Mój znajomy pracował przez Randstad w imperialu i chwalił sobie tą pracę ale wyprowadzam się z Radomia i musiał zrezygnować z tej pracy ale zawsze mówił że fajna praca





124 2017-07-06 09:07
Przez agencję w Radomiu do imperialu można się załapać ja tak pracowałem Dopóki mnie się umowa nie skończyła specjalnie nie Narzekałem nie było tak źle wiadomo że trzeba pracować co mnie najbardziej cieszyło to płacę i też podobało Mnie się to że były zmiany można było pracować w różne pory dnia A jak były pory popołudniowe i nocne to rano można było coś załatwić ogólnie ramstad nie jest taka zła opcje jak ludzie niektórzy piszą to piszą ci co są zdesperowani i nie chcą nic robić tylko siedzieć w domu Ja polecam tą pracą w imperialu przez agencję przecież są przyjęcia przez Ranstad ale nie tak często to znaczy że ludzie nie rezygnują to samo przez siebie świadczy że jest w miarę dobrze
&&& 2017-07-07 12:41
Też pracowałem w imperialu przez agencję operator linii produkcyjnej chwaliłem sobie tą pracę wszystko zgodnie z przepisami nie wiem czy teraz są oferty pracy przy taśmie trzeba popatrzeć w ofertach Randstad morze mają jakieś oferty Fajnie jest bo praca zmianowa płacą uczciwie tyle ile się należy spokojna praca nie ma wyścigów ci co piszą negatywne opinie to chyba ci którym się nie chce w ogóle pracować Najlepiej to nic nie robić i narzekać ja uważam że warto dać za szansę
Aneta 2017-07-17 09:39
@Gość
Piszesz, że nawet pracując przez agencję można liczyć na pakiet socjalny i różne dodatki. Mógłbyś powiedzieć o tym coś więcej? Jakie konkretnie warunki oferuje agencja?
Zostaw swoją opinię o IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A. - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A.