brak logo

IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A.

Radom

Opinie o IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A.

Radom 2013-09-06 13:38:03
Dziwi mnie że nie ma żadnej opini o tej firmie. Tyle ludzi co się przewineło przez ten zakład i nikt nie chce się podzielić opinią. Ja pracowałem w tej firmie pare lat i żadnego dobrego słowa nie moge powiedzieć. Firma ta doskonale zdaje sobie sprawe jaki jest rynek pracy w radomiu i to wykorzystuje na każdym kroku, nie liczą sie z pracownikiem a już najbardziej z tymi z agencji. Dziś pracujesz a za dwa dni już nie. Na każdym kroku tylko nepotyzm i nepotyzm. Nie liczy się twoja wiedza i umiejętności tylko kogo znasz. Propaganda jak to firma dba o ludzi - bzdura.
4
xxx` 2013-09-22 00:53:00
zgadzam sie w 100 %
1
jeszcze_pracownik 2014-05-03 16:27:14
Machora to kiedyś był niezły pracodawca, natomiast od około 2 lat usiłują zrobić z zakładu produkcyjnego korporację. Nowomowa, wiecznie wdrażane tzw. "projekty", kosztem ludzi i maszyn. Głupawe pomysły wymyślają osoby, które nigdy na maszynie nie pracowały i pojęcia o tym nie mają. Ale papier wszystko przyjmie. Potem rwanie włosów bo dlaczego wskaźniki na łeb, na szyję lecą. Nepotyzm, dyspozycyjne wobec dyrekcji związki zawodowe, fatalne warunki BHP na stanowiskach robotniczych - pojedynczy pracownik jest ponad miarę obciążony obowiązkami. O bucketcie nie wspomnę, to jest w ogóle poza przepisami. Awanse tylko dla swoich, podwyżek nie ma, jest tylko korygowana stawka co roku o wskaźnik inflacji. Park maszynowy z lat 70-80 zeszłego wieku, żadnych inwestycji się nie robi, kierownictwo uważa, że maszyny można podkręcić na 130% normy i jest bardzo zdziwiona, że stare protosy i mollinsy ledwo rzężą na 70%. Zredukowano na maksa ilość stanowisk robotniczych, które jako jedyne przynoszą zysk zakładowi, natomiast nadmiernie rozbudowano administrację, która przecież tylko konsumuje zysk. No ale gdzieś trzeba upchnąć matki, żony i kochanki oraz armię idiotów, którym tata musi pracę załatwić. No i są kwiatki takie że pan ekonomista nadzoruje pracę mechaników i ma straszne pretensje że oni tak dziwnie do niego mówią i on nic z tego ich technicznego języka nie rozumie. Więc mechanik ma swojego koordynatora mechaniki uczyć. Ręce opadają, wstydu ci ludzie nie mają. Ostatnio wymyślili stażystów z urzędu pracy, bo pracownicy zbyt roszczeniowi są. Podsumowując: kolos na glinianych nogach, trzeba uciekać. To tylko kwestia czasu, aż syndyk się pojawi. A może to wszystko celowe działania, żeby zrujnować firmę do końca i na sprzedaży się nachapać?
2
Gość 2014-07-23 13:56:35
Rozmowa odbyła się w lipcu br. z p.(usunięte przez administratora) w siedzibie firmy pod Poznaniem.
Jednym zdaniem?
Niesympatyczna (czuło się że przeprowadza ją na zasadzie pro formy), robiącą z siebie bóg wie kogo, zadające niejasno pytania, zlepia zdania nieumiejętnie - przekładaja się to na nieprofesjonalizm w odbiorze. Pewnie wynika to z faktu, ze Pani pracuje tam dopiero od lutego, chociaz jej zachowanie na to nie wskazuje.
Dodam jeszcze, ze jeśli jesteś inteligentny/a trafiłas pod zły adres.
Firma zapewnie jako całość wygląda lepiej i dba o pracownika (tak przynajmniej wynika z ich chociażby strony www i pewnie jeszcze pracownika biurowego), ale zanim dojdziecie do etapu docelowej rozmowy można się ostro zrazić.
Co do powyżsych opinii zapach wyzysku pracowników produkcji i hipokryzji unosi się niemiłośiernie.
2
szukam 2015-01-25 22:13:22
czy polecacie pracę w Waszej firmie? warto tam próbować, są szanse na rozwój? co myślicie? można w ogóle się dostać? Proszę o wsparcie.
1
hard_fight 2015-02-07 17:47:04
Dostać się na stanowiska produkcyjne jest bardzo łatwo - wystarczy złożyć papiery. Rekrutacja na mechaników maszyn prowadzona jest nieustannie od wielu miesięcy. Jeśli nie przeraża Cię głodowa stawka śmiało możesz tam aplikować, wiedz jednak, że to praca ciężka i niewdzięczna, zawsze na 3 zmiany, czasami w systemie 4 brygadowym, a perspektywy rozwoju są żadne.
3
molins 2015-07-02 00:07:42
dokladnie kolego firma da tylko zarobic jak kodos tam znasz. uklady, uklady , ..... wszyscy ci ktorzy ta firma prosperuja sa kompletnymi deb...i. robia wszystko po to by ta firma przestala istniec i zeby w cv bylo bylem kordynatorem imperiala....szkoda tradycji firmybi normalnych ludzi
1
sponiewierany 2015-08-21 17:11:04
powiem krótko : zapraszam do przeczytania mojej opinii w poniedziałek 24 sierpnia na temat tej firmy,będzie ciekawie
3
sponiewierany 2015-08-25 15:58:00
No i jestem.Ogólnie mówiąc jeśli ktoś nie ma aspiracji i chce się zaczepić na krótki okres - zapraszam ;) Rekrutacja na mechaników jest non stop,także ludzie do przyuczenia na to stanowisko,Wiedzy mieć wielkiej nie musisz,wystarczą chęci.Aby popracować dłużej - potrzebne plecy jak Wielki Mur Chiński,strzelać z ucha i kablować.Konfidenci mile widziani,szczególnie przez liderów i kierownictwo.Pensje to śmiech na sali,zero godzin nadliczbowych;liderzy ciągle szukają na ciebie haka,aby obniżyć ci OCENĘ!!! którą wystawiają sami,nie ważne , czy jesteś u nich na zmianie. Premia zabierana za byle co,np. brak zatyczek w uszach. BHP ? hahaha ;) Cuda na kiju,aby ci dopierdzielić,niedługo będzie więcej stażystów aniżeli fizycznych.Mieć swojego zdania nie możesz.Związków zawodowych jest kilka,głównie jako biura turystyczne,bo nikt za tobą nie stanie.Jeśli masz zdrowe nogi,będziesz biegał wokół maszyny,bo produkcja ma być wykonana,nie ważne jakim kosztem.Skoro jesteś już mechanikiem,maszynę naprawiasz sam,pomijając twój zakres obowiązków [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich to obchodzi.Jeśli nie umiesz,wychodzi na to,że jesteś debilem lub cwaniakiem i zrobią ci tzw. test kompetencji,po którym zdejmą ci stawkę ;) Pracuję tam,bo muszę. Przynieś wynieś,pozamiataj.Szkoda gadać.Ogólnie polecam jako odskocznię od zasiłku.
4
jeszcze_pracownik 2015-08-31 18:01:14
No to dopiero się tam zaczęło dziać. JA natomiast znałem wiele lat TĘ firmę i nie było tak źle, natomiast pamiętam doskonale rozmowę ze świętą TRÓJCĄ firmy przed wypowiedzeniem z której wynikało że: brakuje motywacji do pracy, podważam kompetencje trenerów mechaników, nie jestem dyspozycyjny bo wówczas studiowałem i miałem noworodka w domu to o polityce prorodzinnej nie wspomnę. Spotykam pracowników których dobrze wspominam i szanuje bo nauczyli mnie dobrze gospodarować czasem 8-m godzinnym i solidnej roboty bo maszyny są dosyć skomplikowane. W firmie również pracują takie ulągi że brak mi słów co do ich kompetencji, nadrabiając by zgonić dziadostwo na CIEBIE, chociażby ONI są odpowiedzialni za stan techniczny tych maszyn i ich przebieg. Natomiast pracownicy wyższego szczebla to dopiero poczet sztandarowy co pokończyli prywatne uczelnie z socjalu majątkowego firmy. Reasumując dziadostwo jako firma, bardzo dobra szkoła przetrwania dla kręgosłupa. Szacunek dla gospodyni która spoczywa na laurach.
2
piotr89 2016-01-17 16:27:17
Chciałbym zapytac o zarobki osiadam 2 letnie doświadczeni na produkcji
piotr89 2016-01-21 12:27:25
Rozumiem a te zarobki to brutto? czy na rękę już. Jest możliwość przejścia bezpośrednio pod firmę?
2
xyx 2016-01-25 00:38:04
tak jak pisze kolega Norek, aktualnie na początek ok 1850zł netto, po 2 latach na produkcji bez żadnych zakładowych znajomości dobiję i do 2700 netto z premią i dodatkiem nocnym. dostałem 13tke, coroczna podwyżka, choinka i paczki na świąta dla dzieciaków, bony sodexo, multisport za pół darmo, przychodnia lekarska na zakładzie bez kolejek, bilety do kina, dofinansowanie do wakacji, możliwość pożyczki zakładowej na niski procent, urlop kiedy chciałem bez szemrania, 160h pracy w miesiącu, płatne nadgodziny (no istne szaleństwo w Polsce, to nie jest charytatywnie? to za to płacą? noo serio) i wypłata co miesiąc bez opóźnień
Robota jak robota, nigdzie za pierdzenie w stołek i walenie kupy po krzakach nie płacą...trzeba się nauczyć robić w stresie albo mieć wywalone na wszelkie chore pomysły bo i jest tego sporo i zwyczajnie robić swoje bez stresu. ludzie którzy narzekają na zakład to głównie frustraci co wylecieli za alkohol, kradzież papierosów albo własną głupotę (jak w sierpniu dwóch [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co na jakichś fejbukach udostępniali dokumenty zakładowe, wyzywali kierownictwo i ich decyzje) lub są to ludzie którzy pracują na zakładzie bardzo długo i żyją w przekonaniu że kiedyś za komuny, Seity czy Altadisu to było lepiej, bo kobiety robiły na maszynach po 8 osób, chłopy chlały wódę dzień w dzień a na nockach spali na leżankach... świat się zmienia, nie podoba się to wypowiedzenie i powodzenia w szukaniu pracy na obecnym rynku, to nie jeden by się ździwił jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oferują pracodawcy (śmieciówka albo minimalna krajowa, bród, smród, zero bhp, bezpłatne nadgodziny, praca w sobotę, upominanie się o wypłatę)
1
xyx 2016-01-25 00:51:44
zapomniałem dodać, ża zakład nawet daje dodatek do pensji za powiększenie się rodziny czyli becikowe ci zakład płaci a kobieta na legalu może iść na macierzyński...
Można by jeszcze pisać długo o pracownikach agencyjnych, i tych młodych wyzyskiwanych i tych starych byłych pracownikach na umowę o pracę co się zwolnili dawno temu i wzieli grube odprawy a teraz narzekają ale to już inna para kaloszy
1
elaela 2016-03-08 07:53:42
Zapomniales dodac jak sie traktuje agencyjnych przynies wynies pozamiataj zaiwaniaj wiecej niz stali pracownicy a i tak na umowe szans nie ma.brak socjalu 13-tek .lekarza .bonow na swieta itd a praca taka sama jak stalych pracownikow.
3
agnieszka 2016-03-09 17:45:11
Ciekawe czy młode panie przyjmują na produkcję?bo to branża tytoniowa z tego co się orientuje.Więc zastanawiam się nad taką pracą ale z tego co mi wiadomo to cięzko się dostać
1
Grey Radom 2016-05-11 12:23:15
Witam czy może ktoś mi powiedzieć jaka jest obecnie sytuacja w tej firmie w Radomiu , staram sie o prace w tej firmie przez agencje pracy ale po tych opiniach co przeczytałem szczerze zastanawiam sie czy to dobry pomysł by do tej firmy sie zatrudnić... tak ze jak obecnie traktowani sa pracownicy agencyjni , jaka płaca , czy jakies dodatki są w postaci premi dla agencyjnego pracownika czy np praca jest od pn-pt czy tez soboty są a jesli soboty sa np to jaka stawka czy są setki itp ,proszę powiedzcie mi jak to wszystko wygląda , z góry dzieki wielkie za info .
Grey Radom 2016-05-11 13:45:16
Rozumiem a jak traktuja w firmie pracowników agencyjnych np ? z tego co czytałem z tych starych komentarzy to nie wygląda to dobrze
W temacie. 2016-05-11 19:12:31
Ogólnie agencyjni na wyrobie tytoniu moga liczyć na 2,5k z premiami przy dobrym miesiącu, gdzie masz np 2 niedziele przepracowane, tylko za nd masz wyższe stawki godzinowe. 2,3k to myślę taka realna wypłata. Jak na Radom niby ujdzie, ale jeśli masz trochę w głowie i jesteś ambitny to próbuj dostać się przez imperial na umowę. Bo bez tego ani płatnego urlopu, ani premii takich jak zakładowi czy innych bonusów nie uświadczysz, nie wspominając o tym że są częste rotacje i przestoje jak produkcja jest mniejsza - wtedy ci z największym stażem przez agencję mają pierwszeństwo w pracy. A niektórzy nawet 6-8 lat albo i dłużej robią przez nią nie mając już żadnych szans na rozwój i zmianę perspektyw płacowych i lepszego stanowiska.
2
W temacie. 2016-05-11 19:20:17
Nie wspomniałem ze praktycznie zawsze jak jest szansa na umowę związana z nowym stanowiskiem lub zmianą personalną na nim to osoba z góry już jest znana, która takowe miejsce bierze, a 'rekrutacja' z kilku osób aplikujących ma tylko na celu formalnośc, żeby potem nie mówili że etat bez procedur został przyklejony komuś przez kierownictwo działu i osoby z rekrutacji. No i dostanie ktoś kto najlepiej smaruje przełożonemu i wykazuje się takimi typowymi 'umiejętnościami miękkimi'. Nie ma przypadku chyba że naprawde masz duże skille i doświadczenie. Powodzenia, agencja to ostateczność, pamiętaj.
2
Grey Radom 2016-05-16 12:40:59
Witam , no dzieki wielkie za info jak w temacie tak ze ogólnie nie mam zamiaru włazić w du..e komu kolwiek by dostac lepsze stanowisko np czy umowe hehe , jesli sie dostane nawet przez agencje pracy to zwyczajnie bede robił swoje a jak będą mieli dać umowe przez zakład to dadzą sami .
yyy 2016-05-17 11:06:41
czy wiecie ile przestój moze trwac przez ta ustawe ? wchodzaca
Pete 2016-05-18 20:21:32
Na pewno sporo się zmieni w produkcji, skoro agencyjnych zdejmują z roboty.
sponiewierany ;) 2016-06-10 23:38:34
Norek? czyżby Radzio ? hehehe hahaha ;)
2
Jeszcze pracownik 2016-07-13 22:49:29
Osoby z którymi pracowałem w tej firmie na DPiPP i były zatrudnione bezpośrednio przez ITM to niestety w większości szumowiny zakładowych związków zawodowych i nie da się ukryć. Pozytywu tam obecnie nie ma dla osób ambitnych które się chcą zdobyć umiejętności techniczne. Jedynie utrzymały się tam osoby co mają gumowe uszy. Ani o kulturze, organizacji i zarządzania na DPiPP nie ma mowy. W tej firmie nigdy tego nie usprawnią bazując na systemie 5S i KAIZENie. Tam nigdy nie było i nie będzie porządku to tylko sama PROPAGANDA ludzi tam pracujących w pocie czoła.
1
Jak 2016-08-21 15:25:10
Doskonały pracodawca, dbający o pracownikow. Jest pensja, bonus, 13stka, dopłata do stołówki, pakiet medyczny Falck, szkolenia, Imperium Pomysłów. I dbałość, żeby wszyscy pracowali bezpiecznie.
nano 2016-09-05 10:07:18
moża się dostać do zakładów tytoniowych przez agencję pracy, podobno poszukują pracowników
pr 2016-09-05 10:42:57
chyba przez agencję grey się można dostać do zakładów tytoniowych
mario 2016-09-07 09:03:21
imperial tabacco zatrudnia też osoby przez agencję pracy i nawet dobrze jest przez agencję pracować,
la 2016-09-08 10:48:25
to warto zatrudnić się przez agencję jest dobrze
imperial 2016-09-09 10:34:51
agencyjni mają dobrze w imperial
Pan 2016-09-09 19:15:34
to się nazywa bezczelny trolling na zlecenie. A od kiedy to zatrudnienie przez agencję jest korzystniejsze niż bezpośrednio u pracodawcy? Chyba nikt z czytających i zainteresowanych nie nabierze się na te bajki pisane przez jednego trolla ukrywającego się pod różnymi nickami.
2
Stary Pracownik 2016-09-10 20:11:21
Trochę to nie w porządku wobec nas starych pracowników, że nowy na starcie dostaje większą pensję niż my starzy po wielu latach pracy. Ale trudno, trzeba się poświęcić bo najważniejsze żeby przychodzili nowi i żebyśmy wszyscy pracowali na zysk firmy.
1
9787 2016-09-14 14:57:52
WARTO STARAĆ SIĘ O PRACĘ W ZAKŁADACH JEST SPOKO
olo 2016-09-20 17:07:22
Widać nie ma chętnych do pracy, że takie bzdury co po niektórzy tu wypisują. Minęły te czasy kiedy na jedno miejsce było 5-6 chętnych. Nabrało się pociotków i innych skoligaconych nierobów a produkcja stoi... ?
Teraz gdy potrzeba kogoś manualnego i w miarę ogarniętego to piszą takie farmazony może jakiś się skusi. Powodzenia.

ps. Jestem zatrudniony od kilkunastu lat w jednej z radomskich firm. Mam 3k na łapę ale szukam jakiejś alternatywy. Lecz czytając takie bzdety o agencjach bonusach i innych dyrdymałach to zdaje sobie sprawę, że nie tylko w mojej firmie osoby od HR przechodzą szkolenia z "zamydlania" och przepraszam Skutecznego Pozyskiwania Kapitału Ludzkiego.
5
Bryndza 2016-09-20 17:47:29
Brawo ziomek taka prawda, ludzie idą na 500+, otwierają sklepy internetowe, manufaktury przydomowe, robią konkurencje tym firemkom spod znaku Januszkowo, a oni płaczą i szukają na miejsce tych co odeszli pracowników za 100zł więcej. Ha Ha Ha powodzenia. W biedronkach już płaczą, że nie ma rąk do pracy na kasie, podnieśli nieźle pensje to i Januszki będą płakać. A wystarczyło płacić jak się należy to by 500+ nie było. Oj będzie pupka pracodawców bolała teraz. Nasmarujcie sobie wazelinką.
2
Programista wyklęty 2016-09-23 17:26:38
zapewne jest terminowa, jak nie, to można iść do prokuratora i jeśli obsuwa jest zbyt długa, pracodawca pójdzie do więzienia.
Programista wyklęty 2016-09-25 17:21:22
chyba?
naruszenie obowiązku pracodawcy - nie wypłacenie wynagrodzenia to przestępstwo generalnie. Co i jak pewności nie mam, możliwe że chodzi o kwoty, czas obsuwy, możesz poszukać kiedy niewypłacenie wynagrodzenia jest przestępstwem. Generalnie ktoś (zapewne Belmond) biega po forum i pisze jakie to dobre firmy, bo wypłacają wynagrodzenie w terminie. Mają taki obowiązek generalnie, za jego uporczywe unikanie prokurator może wnioskować o grzywnę lub pozbawienie wolności - ale to pytaj prokuratora kiedy pracodawca może pójść siedzieć za niewypłacenie pracownikowi pensji.
Manipulant się tutaj podnieca, że pensje są na czas. Ha Ha Ha.
Pozdrawiam
Programista wyklęty 2016-09-26 11:35:29
no nie zawsze, ale pracodawca ma obowiązek wypłacić w terminie za pracę i tyle. nie ma co się podniecać, grunt to mieć umowę.
O belmondzie poczytaj na radwagu i sorterze
lojalny 2016-10-02 12:50:50
Niestety, u nas często tłumacza to chwilowym problemem z płynnością. Co by to nie znaczyło ja i wielu takich samych jak ja i tak wierzę w to co mówi mi mówi mój kierownik i jestem gotowy na takie poświęcenia dla dobra firmy. Trzeba umieć z rodziną cierpliwie poczekać na pensję, troche pożyć z oszczedności a nie od razu lecieć z donosem.
Programista wyklęty 2016-10-02 23:01:50
wiesz oczywiście mogą zdarzyć się poślizgi, ale jesteś w ten sposób dymany, gdyby mi szef nie wypłacił w terminie, musiałby oddawać z odsetkami (utracone korzyści), ale ja to pierwsza liga.
olo 2016-10-12 21:59:11
Co za czasy... . Taka poważna Firma a w tak desperacki sposób poszukuje pracowników, że nawet wielkie bilbordy w mieście wiszą zachęcające od aplikowania. Czyżby nikt za najniższą krajową nie chciał przyjść pracować w tak prężnej i dynamicznie się rozwijającej firmie??? Proponuje jeszcze "kler"przekupić niech z ambony niewolników straszą czeluściami piekielnymi za niepodejmowanie pracy uniemożliwiającej godne życie. A co na bogato.
Bo po co ludziom dawać więcej zarobić żeby nie daj boże więcej wydawali ... .
6
Bryndza 2016-10-15 12:18:28
olo taka prawda, a Belmond to lizus
olo 2016-10-21 20:34:23
Belmond jest na tyle sławny, iż prawdopodobnie przebiera w ofertach pracy... .
Bryndza 2016-10-24 18:04:37
przebiera to na pewno, kwestia czy w śmietniku czy w... ciuszki
Nik 2016-10-27 11:38:36
Niestety ale się zgadzam z opiniami. Bez wójka kierownika, brata sołtysa z którym kierownik może zrobić interes czy wielkiej administracyjnej dupu na którą można złapać kierownika kariery w tej firmie nie zrobisz. Oczywiście jeszcze trzeba strzelac z ucha to wtedy bedziesz idealnym kandydatem na pracownika imperiala. Poobcinane dodatki i marne podwyżki sprawiaja że pensja od kilku lat praktycznie stoi w miejscu. Nie polecam i sam z tąd spadam!
5
Kijemgooo 2016-10-27 11:52:12
To prawda i zadna laska. Pakiety socjalne mamy na poziomie bardzo dobrym moge powiedziec. Ale jest to troche mydlenie oczu. Dam ci machewke a ty bedzies, dymal jak osiol za marne groszs i 3% podwyzki rocznie. W niestabilnych warunkach psychicznych i sie cieszyl ze bilet do kina 3D za pol ceny dostaniesz
3
Mech1 2016-10-28 15:22:06
Zastanawia mnie jakim cudem po dwoch latach dotales taka podwyzke bez znajomosci. Ja juz kilka lat mam mechanika 1 i narazie o awansie moge zapomniec. Nie bylo i nie ma mnie na smiesznej liscie nominowanych. Poprzedni kierownik wstrzymal ws,ystkie awanse a obecny chce tylko swoich przydupasow i konfidentow. Dodam ze pracuje na kilku zestawach jak mechanik 3 a stawka mechanika 1 niewiele wieksza od maszynisty. Poprostu zal.
4
Gach 2016-11-06 14:34:28
Jak się nie dostosujesz do oczekiwań to będziesz tkwił jak widły w swoim miejscu i zapomnij o jakiejkolwiek podwyżce. Trzeba schować ambicję i honor, zacisnąć zęby i wkręcić się do grona zaufanych szefa. Potem już bez sentymentów donosić na wszystko i na wszystkich. Co najwyżej możesz stłuc sobie lustro w domu żeby nie patrzeć na gębę konfidenta. Ja tak zrobiłem i mam się dobrze póki co.
4
Zostaw swoją opinię o IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A. - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IMPERIAL TOBACCO POLSKA MANUFACTURING S. A.