logo Medipe

Medipe

Wrocław

Opinie o Medipe

anabel 2017-05-01 13:36
Ja jestem z nimi pierwszy raz. Współpraca przebiega ok. koordynatorka zarówno polska jak i niemiecka, bardzo zaangażowana... Jedyny minus to ten niski ZUS, dlatego mam zamiar spróbować w innej firmie.
Helena 2017-05-25 13:14
Ja zachęcam do spróbowani w tej firmie, bo stawki są w sumie jak wszędzie, ale premie wakacyjną mają wyższą, 200 euro. A jest ok, bo koordynatorzy z niemiec i z polski są zaangażowani, dbają o to, żeby nie czuć sie zostawionym samym na paswe losu. Tak tylko piszę, bo sama nigdy nie doceniałam tego, nie zwracałam na to uwagi, ale moja znajoma mówiła jak jej firma nie chciała pomóc. To znaczy niby chcieli, ale odwlekali, ona musiała siedziec na tym zleceniu i nie wiedziała co robić.
gosc 2017-05-26 16:47
Tak to jest jak pojedzie bida na zlecenie i jest cos nie tak , a firma olewa i przedluza specjalnie , to bierze się manatki pakuje i się spływa . do PL..... tak się latwi firmy ,co nie doceniają pracownika i liczy się tylko kliet niemiecki --kasa.
1
gosc 2017-05-26 16:52
Premia może i dość wysoka , ale jeszcze kwestia wypłacania , jak znam zycie pewno w ratach . Dziekuje serdecznie za te pieniądze i siedzenie w Niemczech ze starymi trupami w lato i wakacje , chociaż pewnie zlowia na wedke biedactwo , które pojedzie , a panienki z firmy odhacza zadanie wykonane . Tak na marginesie to przecież kliet niemiecki musi więcej dac do rachunku żeby one mogly wyplacic.
1
Weronika 2017-05-29 11:12
@anabel to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona. Czyli możesz liczyć na wsparcie ze strony Medipe?
A Wy co więcej możecie napisać o współpracy z Medipe? Chętnie dowiemy się więcej.
MEDIPE 2017-05-29 12:23
Szanowni Państwo,
Zapewniamy, że najważniejsze są dla nas Opiekunki i Opiekunowie - to dla Was jesteśmy tutaj, jesteśmy gotowi do pomocy 24 h na dobę. Wiemy, że są osoby, które to zauważają i doceniają.
Jeśli chodzi o premię wakacyjną, to będzie ona wypłacona w kolejnym miesiącu (do 14 dnia miesiąca) po przepracowaniu 90 dni - wszystkie terminy są w regulaminie:

http://medipe.pl/wp-content/uploads/2017/05/Regulamin-premii-sta%C4%87-mnie-II-wakacje-2017_v3.pdf

Jeśli mimo wszystko mają Państwo jakieś wątpliwości, niejasności - chętnie je rozwiejemy! :)
tel. 713778888
e-mail: rekrutacja@medipe.com

Pozdrawiamy serdecznie!
Zespół Medipe
1
ania 2017-06-09 16:15
niestety jedna z firm co płaca grosze opiekunkom,a same od rodzin zbieraja same koosy,ja dostałam 1100 i juz nigdy z nimi nie pojade
1
Stefania 2017-06-09 23:08
Gościu,mam wrażenie,że nie masz pojęcia o czym piszesz.Czy znasz w Polsce jakąś firmę,której celem jest jedynie dać zatrudnienie innym ludziom?Każda firma musi zarobić na siebie i na zatrudnionyvh w niej pracowników.Wobec tego co widzisz złego w tym,że Medipe zarabia?Poza tym nazywanie potencjalnych podopiecznych starymi trupami jest co najmniej niesmaczne,żeby nie powiedzieć nieetyczne.Myślę,że nie chciał(a)byś dla którehoś z twoich rodziców opiekunki,która wyrażałaby się o nich z taką pogardą jak ty to robisz.
1
gosc 2017-06-10 21:01
To chyba Ty nie wiesz co piszesz , w Pl sa takie realia ,ze dzieci zajmują się własnymi rodzicami a w Niemczech niestety nie i wszystkie obowiązki zwalają na opiekunki , a jeszcze dodatkowo żeby wkladaly w to serce . Niestety ale ja tego nie robie i będą tak o nich myslec i pisać . Rodzice sa pozbawieni niestety wszystkiego przez te pseudo kochane dzieci , oszczędzane jest na wszystkim i również na jedzeniu dla opiekunek , wiec wiem co pisze. Ja akurat do takich rodzin nigdy nie jezdze , bo nie mysle tracic zdrowia podczas pracy i żeby wysiadla mi psychika . Moi podopieczni to osoby mobilne , kontaktowe , które same za siebie decydują i dysponują również swoimi finansami . Na tydzień na dom mam 300 euro , bo zawsze trafiam do zamożnych , ale niestety starych ludzi. Jedyny plus to , ze nie trzeba oszczedzac i zjadac skorek z chleba po podopiecznych .
3
NELA 2017-06-18 23:58
oO nie ty masz 300e na tydzie WOW ja na miesiąc ha ha i delikatnie mam sugerowane o oszczędnościach Masz szczęście chętnie bym się z tobą zmieniała ///pozdrawiam
gosc 2017-06-19 18:56
No niestety , ale jesteśmy we dwie , chociaż trzecia potrzebujemy na swieta , bo zadnej nie chce się tam być . Chociaz ja siedziałam we Wielkanoc , od firmy dostałam premie a od rodziny potężne dodatki , o których tu nie napisze , bo i tak by mi nikt nie uwierzyl.Ale takich zlecen niestety jest niewiele ,
1
Nina 2017-06-23 08:59
Dobry kontakt z koordynatorem, zawsze wszystko na czas, zgodnie z umową. Bardzo fajna organizacja, wszystko działa jak należy ;)
1
renata 2017-06-27 16:04
wynagrodzenie jest zawsze na czas i stawki są naprawdę dobre. Jadę nie pierwszy raz i zawsze wszystko jak najbardziej w porządku
2
Grażyna 2017-07-03 19:09
jeździłam z kilkoma agencjami, ale z Medipe współpraca jest najlepsza, sam kontakt z koordynatorami świetna sprawa, nie wspominając o wynagrodzeniach i premiach.
1
marzena 2017-07-04 15:28
Jadę już kolejny raz, zawsze wszystko zgodnie z planem, wynagrodzenie adekwatne do pracy i w terminie.
1
hela 2017-07-11 11:39
tak zgadzam się, wszystko dobrze zorganizowane, wynagrodzenie zawsze na czas również jadę już nie pierwszy raz.
1
Hala 2017-07-17 15:53
jest to jedna z lepszych agencji moim zdaniem jeśli chodzi o wyjazd do Niemiec. Byłam raz z inną firmą, ale niestety nie było to nic udanego. Tutaj wszystko jasne od samego początku, faktycznie wszystko na czas.
1
Kina 2017-07-18 10:32
dla mnie plus jest taki, że organizują kursy niemieckiego co mnie dodatkowo skłoniło, bo mój niemiecki nie był aż tak dobry ;)
Nelka67 2017-07-24 11:29
Ja tez nieraz dostawałam prezenty od rodziny podopiecznego na święta. Ale raczej się nimi nie chwale, bo w sumie nie wiadomo czy wypada brać prezenty czy nie.

Nic mnie tu w PL nie trzyma, żebym miała siedzieć na święta czy wakacje w domu. Więc jadę i zgarniam wszystkie premie od Medipe jak leci. Teraz 200 za wakacje, plus 50 za wyjazd w lipcu (akurat po przerwie jade ostatniego dnia lipca, w poniedziałek). A jak kogoś polecę, to 500 zł mam. Nie omieszkam skorzystać.
Stawkę sobie wynegocjowałam, a że mam dobre relacje z koordynatorami, to idą mi na rękę z długością zlecenia.
1
Karolina 2017-07-25 17:05
medipe jedna z najlepszych agencji tu się zgadzam, warunki ustalone i się ich trzymają, uważam, że to najważniejsze
2
Maria 2017-07-26 10:33
u mnie tak samo, też miałam wszystko jasno ustalone, jestem zadowolona ze stawki, plus premie co zawsze zachęca. podoba mi się też ten kontakt z koordynatorami dla osób będących jednak w innym kraju jest to pomocne, też wiem, że organizują kursy z języka niemieckiego, ja nie korzystałam akurat bo niemiecki znam dosyć dobrze, ale wychodzą na przeciw nawet jeśli chodzi o takie rzeczy
2
Karolina 2017-07-31 15:57
Dokładnie zgadzam się z Marią, kontakt naprawdę bardzo pomaga, nie wiem jakie inne firmy coś takiego oferują
1
Anna 2017-08-01 14:35
To był mój kolejny wyjazd wakacyjny.Firma "Medipe" bardzo mile mnie "rozczarowała.Dopasowana oferta w świetnych warunkach .Pan Maciej profesjonalnie przygotował mój wyjazd .Przejazd i powrót według moich wymagan. Warunki na miejscu nie odbiegały od informacji jakie zostały mi przekazane.Podczas pobytu sprawdzane były jeszcze dodatkowo.Miło było usłyszeć .."czy możemy dla Pani jeszcze coś zrobić..?Bardzo dobrze czułam sie w towarzystwie moich niemieckich kolegów,którzy także wykonywali swoje obowiązki pielęgnacyjne.
Może warto z Nimi porozmawiać jak wygląda ta praca 30podopiecznych dziennie ,pracę kończą o 22 w nocy . zarobki..? No cóż są jakie są.Oczywiście już słyszę opinie moich polskich koleżanek ...I tutaj dodam ze nikt im prezentów nie rozdaje.
Swiadomie wybieramy tę pracę ,Można zdecydować się wyjechać samemu w nieznane (życzę powodzenia) .Nie udało mi się pomóc mojej towarzyszce podróży ,która po przyjeżdzie do pracy zastała skąpych ludzi . Warunki nadające się do szczegółowego opisu.Zdecydowała się zostać.To nie dla mnie ,Stres,lęk,zamknięcie i wyobcowanie.
Szukajcie i wybierajcie wsród agencji pracy ,szkoda życia i przykrych doświadczeń.
Firma 'Medipe" jest już wpisana w moim kalendarzu wyjazdów i nie szukam innej.
Pozdrawiam wszystkich z Medipe i tym samym dziękuję za bonusik za "polecenie".
1
AleksandraP 2017-08-02 12:16
Ja też już bym się nie porwała na wyjazd samej, medipe organizuje wszystko, nie ma co szukać nie wiadomo czego, też jadę z nimi za niedługo, trzeba zarabiać
1
Alicja 2017-08-08 11:09
też bym się nie porwała na wyjazd samej, to sam stres, nic nie jest zorganizowane. moja znajoma była z medipe kilkakrotnie, ja ostatnio pierwszy raz i nie żałuje
majka 2017-08-09 11:19
tak dokładnie, agencje są różne, czasem lepiej już samemu, albo wcale nie jechać, jak się widzi co się dzieje. W takich sytuacjach jak się trafi na dobrą agencję, która wie co robi to tylko się jej trzymać. też jeżdżę z medipe już kilka lat, znam się na tej pracy, niemiecki za każdym razem znam coraz lepiej chociaż początkowo też nie mówiłam płynnie, ale koordynatorzy bardzo pomagali
AleksandraP 2017-08-16 17:23
Widzę, że to nie tylko moja opinia co mnie bardzo cieszy i witamy skoro byłaś pierwszy raz
Weronika 2017-08-17 02:04
Pojawiło się wiele pozytywnych opinii o pracodawcy. Kursy językowe dla pracowników to duży plus - pomaga to w odnalezieniu się w obcym kraju, pomimo bariery językowej. Co jeszcze zapewnia Medipe? Czy możemy liczyć na zakwaterowanie i ewentualny transport do miejsca pracy zapewniany przez agencję? To ważne kwestie przy podjęciu pracy poza granicami kraju.
MEDIPE 2017-08-22 11:22
Pani Weroniko, Medipe oczywiście zapewnia organizację i bezpłatny transport na miejsce zlecenia i z powrotem. Nie trzeba też płacić dodatkowo za zakwaterowanie i wyżywienie.
1
renata 2017-08-22 12:56
tak to prawda, wszystko gwarantują, nie trzeba wydawać pieniążków na dojazd, zakwaterowanie itp
1
stefa 2017-08-23 11:43
Medipe określa warunki, nie ma żadnych przykrych niespodzianek. Pracując można w końcu zarobić dobre pieniądze, w Polsce takiej szansy, dla nas opiekunek nie ma, ja przynajmniej nie znam, żeby zarobki było chociaż podobne.
1
marzenka 2017-08-29 10:46
Nie no nie ma co się oszukiwać, w Polsce jest ciężko,a zarobków nie ma co porównywać. Ja jeżdżę z Medipe już kilka lat, teraz byłam po raz czwarty
sabina 2017-08-30 11:10
Zgodzę się, mimo, że nawet chce się zostać, praca w Niemczech daje duże większe możliwości, a co do wyjazdów to ja byłam na razie dwa razy, ale to na pewno nie koniec
Miki 2017-09-03 10:04
nie mają prawa żądać odpłatności za kurs lub szkolenie, ponieważ na ten cel otrzymują
dotacje z Urzędu Pracy i innych instytucji do tego powołanych
BeataW 2017-09-04 15:08
to już zdecydowanie wiesz co i jak, skoro już tyle wyjazdów za tobą. czytam wasze opinie, wybieram się z nimi pierwszy raz, ale jestem już praktycznie zdecydowana
1
AWA 2017-09-04 16:01
Chwalą tutaj na forum, jaka to jest firma dobra. Wiem jedno, bo pracuję jako opiekunka w innej polskiej firmie, że liczy się tylko interes klienta niemieckiego, a nami opiekunami nikt się nie przejmuje. Zainteresowanie nami jest tylko do momentu wciśnięcia nam kontraktu z podaniem ogólnego zarysu o stanie podopiecznego(-ej, -ych) i naszych warunkach pracy. Po przyjeździe i konfrontacji okazuje się, że niewiele się zgadza in minus z podanymi wcześniej informacjami i mamy cały czas tylko pod górkę. O koordynatorze można zapomnieć - no chyba - że ktoś lubi wydawać na telefony. Myślę, że po tym ostatnim kontrakcie rzucę pracę opiekunki w Niemczech , bo okazuje się, że nie jestem człowiekiem, ale maszynką do robienia pieniędzy dla firmy. Cenię się bardziej niż jako fant na cudzej loterii. Nie mam pretensji do mojej firmy, ale do siebie, że byłam nierozsądna, trzymając się tak długo firmy, ale na naukę nigdy nie jest za późno. Czas na zmiany i koniec z pracą opiekunki.
beti 2017-09-05 15:55
Praca opiekunki jest to praca ciężka i wymagająca, każdy musi sobie przemyśleć czy chce wyjeżdżać, jednak jest to praca, o której trzeba mieć pojęcie. Zarobki są zachęcające, dla mnie medipe jest agencją jak najbardziej okej, a jeśli chodzi o koordynatorów to akurat tutaj muszę pochwalić bo nie mogę powiedzieć złego słowa.. Każdy myśli, że pojedzie i pieniądze same będą wpływały na konto, tak nie jest. Trzeba pracować, ale moim zdaniem warto.
1
Ewa 2017-09-06 23:43
Witaj, ja pracuję w Medipe nie chodzi o to żeby ich jakoś specjalnie chwalić ale koordynatorzy się interesują, dzwonią na początku zlecenia gdzieś pośrodku i na zakończenie często całkiem gdy się nie spodziewam, dzwonią i pytają czy wszystko w porządku,
1
Ewa 2017-09-07 00:02
Witam Pani Weroniko, ja zaczynałam w Medipe właśnie od takiego kursu, moim zdaniem był o.k , kurs ogarniał chyba wszystkie zagadnienia potrzebne żeby zacząć, wybieram się na kolejny żeby dalej się uczyć na bazie tego co już wiem, nie płacę za niego bo pracuję w firmie, o dojazdy też proszę się nie martwić wszystko organizują, jak czytam przez co przechodzą opiekunki z innych firm to aż strach, ja polecam,
Ewa 2017-09-07 00:18
Witam Pani Beato , jak wyjeżdżałam pierwszy raz z Medipe przyznam, że się obawiałam jako nowicjuszka ale zawsze byli pod telefonem, to mi pomogło przetrwać pierwsze zlecenie dodam, że zlecenie było zgodne z opisem, żadnych niespodzianek, ze swojej strony polecam i życzę powodzenia;)
AWA 2017-09-07 11:40
Co ty tu wciskasz, bo jaka jest praca opiekunki to każda wyjeżdzająca wie. Nie spotkałam się nigdy z kimś, kogo bym zmieniała, albo kto by mnie zmieniał i nie miał pojęcia o tej pracy. Nieraz są problemy z językiem, czy nieraz niektóra z pań nie daje rady z transferem. Zważywszy na to, że niekiedy dźwigamy osoby, które kompletnie nie współpracują (ze względu na swój stan choroby), to tak jakbyśmy dźwigali kłodę. Nie każda z opiekunek sprosta temu zadaniu. Ty natomiast, tu piszesz miedzy wierszami, że chcielibyśmy nic nie robić i mieć pieniądze na koncie. Nigdy nie zatrudniłabym się w tej Waszej firmie, bo to może sugerować, że Medipe może nie zapłacić wynagrodzenia po negatywnej weryfikacji. Moja firma w tej materii nigdy mnie nie zawiodła.
gosc 2017-09-10 17:33
To jak na kilka lat , jak piszesz bylas tylko zaledwie 4 razy to NIE WIELE !!!!
beti 2017-09-12 14:27
Nie rozumiem Pani opinii i zdania, ale ja wiem jak jest, a jak ktoś interpretuje moją wypowiedź błędnie to już trudno. Nie zamierzam tłumaczyć, pracuje jak każdy, jestem zadowolona, nich każdy jedzie z kim chce i gdzie chce. Nie rozumiem po co te negatywne i niesprawiedliwe wypowiedzi. To jest moja, ja jeżdżę z medipe i tego co Pani sugeruje nie było, na pewno nie miałam żadnych problemów z wynagrodzeniem ;)
1
Karia 2017-09-13 12:00
Zgadzam się zdecydowanie z beti, mam takie samo zdanie i też nigdy nic mnie takiego nie spotkało
Weronika 2017-09-18 15:54
@Karia - a czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Medipe? Na jakim poziomie jest wymagana znajomość języka obcego? Jak wyglądał proces rekrutacyjny na stanowisko opiekunki? Jakie pytania padały podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Dla osób zainteresowanych ofertami w pracy wszelkie informacje na temat rekrutacji będą bardzo przydatne w przygotowaniu się do rozmowy kwalifikacyjnej.
Marek 2017-09-19 20:06
ktoś pisał że ZUS wypłacany jest kwartalnie. I że są z tego tytułu jakieś problemy. Czy to prawda? Proszę o wyjaśnienie Szanowne Panie z firmy.
Cykor 2017-09-19 20:08
Fakt ZUS mógłby być od średniej.
ZU-SIA 2017-09-19 21:42
ZUS powinien być odprowadzony od średniej krajowej czyli od kwoty 4263 zł.
W razie kontroli może mieć firma duży problem.
Bardzo dużo firm, które wysyłają opiekunki do Niemiec - nie płacą ZUS-u od średniej krajowej.
Dlaczego? Bo brak kontroli w tych firmach! Jedne firmy płacą od kwoty 1600 a inne od 2000 zł.
A potem - opiekunka za swoją ciężką pracę w Niemczech - emeryturę w Polsce - dostanie MAŁĄ CZY NISKĄ, GROSZE...... A FIRMY SIĘ BOGACĄ!
Taką mamy POLSKĘ! Jak nie kontrolują to nieuczciwi się bogacą!
Opiekunkom pozostaje tylko ponarzekać......
CZY KTOŚ IM MOŻE POMÓC? MOŻE ZUS?
MEDIPE 2017-09-22 08:24
Szanowni Państwo,
pragniemy poinformować, że MEDIPE odprowadza składki zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz jak każde legalnie działające przedsiębiorstwo w Polsce podlega cyklicznym kontrolom ze strony organów rentowych.

Pozdrawiamy
MEDIPE Team
Ela 2017-09-22 18:18
WAŻNA INFORMACJA DLA OPIEKUNEK!!!
Na rok 2017 podstawa wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę nie może być mniejsza niż 4263 zł..
Firmy polskie - wysyłające opiekunki do Niemiec - powinny odprowadzać składki do ZUS-u od tej właśnie sumy. Są to składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. W przypadku umowy zlecenia, składka chorobowa jest dobrowolna. Opiekunki powinny zwracać szczególną uwagę na ten przepis, gdyż zaniżone składki mogą nie liczyć się do przyszłych emerytur. Zainteresowanych odsyłam do zapoznania się z przepisami poprzez infolinię ZUS. Nr telefonu: (+48) 22-560-16-00.
Zostaw swoją opinię o Medipe - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medipe