logo Medipe

Medipe

Wrocław

Opinie o Medipe

Kasia opiekunka 2017-03-09 09:48
Co mogę powiedzieć. Praca jak praca, nie jest łatwa i najgorsze jest to, ze tak długi poza domem. Pracuje juz długo. Taka praca to nie tylko spacery z pdp czy czytanie z nim gazet. CEsto im starszy tym gorzej sie z nim porozumieć. Czasem trzeba ssie nadźwigac. Ale akurat jestem z tych osób, które jeżdżą tylko z przymusu. Mam poczucie satysfakcji, ze mogę pomoc starszym ludziom. No i wiadomo, każda premia mnie cieszy. Chyba ze coś innego chciałaby pani redaktor wiedzieć?
gosc 2017-03-10 21:04
A ja nie jezdze z przymusu , tylko i wyłącznie dla kasy -stawke mam dość niezla ,bo 1300 euro , pracuje dla nich b. krotko i zdazylam się przekonać ,ze to dziadoska firma , zarabiam w euro a jestem ubezpieczona od najniższej krajowej , to chyba jako jedyna firma , która wysyla opiekunki do pracy zagranica i na takich dziadoskich warunkach , nie wiaze z nimi długiej współpracy . Jezdze tylko i wyłącznie dla kasy , która wydaje na przyjemności i kupuje coraz droższe i większe zabawki . Prace traktuje jak zabawe , nie wczuwam się i nie lituje nad tymi ludzmi u których pracuje , mysle wyłącznie o sobie . Takie pieniądze a nawet trochę większe mogę dostać od innych firm , które do mnie dzwonią i wszystko od sredniej krajowej . i jeszcze jedno DODATKOWE -OBOWIAZKOWE ubezpieczenie w Hestii -15 euro , to chyba nie w porządku !!??
2
Kurdupelek 2017-03-11 07:44
Witam! O co chodzi z tym ubezpieczeniem w Hestii? Mam zamiar z nimi podjac wspolprace! Prosze o opinie! Pozdrawiam!
gosc 2017-03-11 13:32
A o to chodzi , ze ktoś wzial pewnie za to spore pieniądze i wciska się dodatkowe ubezpieczenie wszystkim opiekunkom . A dodatkowe to znaczy nie obowiązkowo ale w Medipe jest obowiązkowe i potracaja 15 euro z każdej pensji , za to ze wplacaja pobory na konta to zabierają od każdej transakcji 1, 5 euro to tez oszustwo . Jeszcze nigdy tam gdzie pracowałam czegos takiego nie było -tylko w Medipe
1
dobra rada 2017-03-13 21:33
Ja tu wiem na czym stoję i co mnie czeka. Porównywałam dużo ofert ze znajomymi i każda firma ma podobne warunki i wszystkie mają dużo plusów ale i też duzo minusów. Często zmiana na coś niby lepszego to "skórka za wyprawkę". Przed zmianą lepiej się zastanowić dwa razy i podjęcie ostatecznej decyzji też należy przemyśleć , bo może to się gorzej skończyć niż się obecnie ma. Już taką sytuację przeżyłam. Właśnie jadę kolejny raz, i już walizki czekają, jak dojadę , to się odezwę.
1
To ja 2017-03-15 12:53
Prawda jest taka, ze każda firma zatrudnia na podobnych warunkach. A Medipe chce po prostu dbać o swoich i oferuje jeszcze lepsze ubezpieczenie
1
gosc 2017-03-18 11:31
Co za pierdoly pociskasz !!! jak dba , za moje pieniądze . Trzeba mieć prawo wyboru , a nie na sile wciskać komus cos czego się nie chce !!!!!!! wiec nie pisz ,ze medipe tak dba o swoich pracowników , bo jest to nie prawda , olewają tak samo jak w każdej firmie . Wyjechalam na dwa miesiące i czasu im braklo na dostarczenie mi druku A-1 i karty EKUZ -zenada
6
Weronika 2017-03-20 14:49
@Kasia opiekunka, bardzo dziękuję za szczegółowe informacje. Z pewnością będzie to cenna uwaga dla przyszłych pracowników.
pracownica 2017-03-21 09:06
no to jak żenada, to jedź na czarno. Kto ci broni. Wszyscy tylko narzekają. Typowa cebulandia.
3
gosc 2017-03-21 19:49
Poczytac niektórych wypowiedzi , to naprawdę pisza tu buraki , którym wszystko odpowiada !!!!!!! bo w euro zarabiają i nic innego jest nie ważne ......
pracownica 2017-03-23 15:20
Wypraszam sobie "buraki". Żenujący poziom. Nikt nie każe nikomu wyjeżdżać do niemiec. Można pracować w PL za 1500. Wyjeżdżam do opieki i przynajmniej stać mnie na podstawowe rzeczy, a pracując w Polsce może na czynsz by mi wystarczyło. A dzieci? Masakra.

Jak chce sie zarabiać więcej, to trzeba było sie uczyc!
4
Zosia Samosia 2017-03-28 15:27
Jak czytam takie wpisy to aż się we mnie gotują... Jeśli chwalimy albo ganimy to choć podajmy konkrety! Oszuści? jak Cię niby oszukali??? NO przykład, tak żebyśmy się nie nacięły i zwróciły w przyszłości uwagę. bo tak to każdy pisać sobie może bzdury. W zesżłym roku wyjechałam na zlecenie z Medipe. Raz, teraz jeżdżę z Promediką , ale wracam do Medipe. Ani na jedną ani na druga nie owiem złego słowa. Komuś psauje to, a komuś tamto Ja wracam do swojej koordynatorki z Medipe, bo potem już nie spotkałam tak ludzkiej osoby. Więc jak już jedziecie po kims to choć błagam - konkrety za co, bo plucie tym jadem na opak już mnie wkurza.
4
Maryśka 2017-03-28 15:36
No odpowiedź na poziomie, wiadomo...
Nie szkoda Wam czasu na pisanie takich bzdetów? Dokładnie, zabieraj tyłek w troki i jedź na czarno. Pracuj w strachu i obawie. A najlepiej kryj się przed zlym Niemcem, który Ci płaci.
2
Weronika 2017-03-28 15:42
Jak oceniacie możliwość rozwoju w firmie?
1
Chętna do pracy 2017-03-28 15:44
Mam pytanie, czy szykujecie jakieś premie na okres świąteczny?
Andżelika 2017-03-28 16:38
Wyjeżdżając za granicę pracowałam z różnymi firmami. Jak dotąd najlepiej współpracowało mi się z medipe. Pozdrawiam.
2
Haliś 2017-03-29 08:59
Opiekowanie się starszymi, schorowanymi ludźmi nie wiąże się z jakimś szczególnym rozwojem... Wymaga przede wszystkim cierpliwości i dobrych nerwów. Co fajne, MEdipe proponuje kursy jezykowe przed wyjazdem (można naprawdę dobrze załapać niemiecki!). Na wakacje wybieram się na szkolenie z transferu i demencji. W ten sposób można mówić o rozwoju w Medipe. przydatne kursy pomagają potem na wyjeżdzie,
1
Weronika 2017-03-29 10:01
@Haliś, dobrze to słyszeć! Czy kursy, o których wspominasz są dodatkowo płatne?
Haliś 2017-03-30 11:32
No sa płatne
MEDIPE 2017-03-30 11:32
Szanowni Państwo,
Za pracę w okresie wielkanocnym gwarantujemy premie 120€. Zarobki do 1400€.
Jeśli chodzi o kursy języka niemieckiego, to osoby, które nawiążą współpracę z Medipe, za kurs zapłacą jedynie 400zł (pózniej koszty kursu nie są odciągane z wynagrodzenia).

Zapraszamy do kontaktu!
tel. 713778888
kontakt@medipe.com
Qwerty 2017-03-30 18:27
Praca rekrutera Medipe - pracą w callcenter.
4
gosc 2017-04-20 11:05
Czy dla osob , które pracowaly w swieta w Niemczech, oprócz swiatecznej premii , były przewidziane również mile gadżety ?? jeśli tak to jakie .
1
MEDIPE 2017-04-21 10:52
Szanowni Państwo, za przepracowane święta wielkanocne Opiekunki i Opiekunowie otrzymają welurowe zagłówki. Po ich odbiór zapraszamy do naszych biur regionalnych. Więcej informacji oraz zdjęcie upominku tutaj: http://medipe.pl/upominek-dla-opiekunek-opiekunow-osob-starszych/

Pozdrawiamy serdecznie!
Zespół Medipe
gosc 2017-04-22 12:33
A co , jeśli w moim miescie nie ma biura regionalnego , to jak mam odebrać ? wysylacie również poczta ?
tamara 2017-04-25 09:23
Jesli Wam sie nie podoba to zmiencie firme a nie oczerniajce na forum!!!!
gosc 2017-04-25 11:24
Ty Tamara , a tobie to co się nie podoba ? masz jakiś konkretny powod ? napisz skad pochodzisz i jaki masz status to popiszemy
Opiekunek 2017-04-25 16:19
Przed wyjazdem każdy podpisuje umowę. Można przeczytać 2 razy, nikt nie pogania. Jak się nie podoba - nie podpisywać. A jak się podpisało - realizować a nie wypisywać obraźliwych epitetów....Przecież nikt nikogo nie zmusza do pracy w określonych warunkach...Ja też przeszedłem do Medipe z innej firmy, która formalnie robiła wszystko ok, ale dogadywała się z rodzinami pdp uzgadniając warunki niekorzystne dla opiekunów. I tu znaleźć można niegodziwość. I ze zwrotem za własny transport też kabaret....A tu nie ma problemu!! Nie zaś winić firmę za to, że sie nie kumało co się podpisywało...Czytać ze zrozumieniem kiedyś też uczyli, ale może ktoś był chorowity i nie był na lekcji,,,,
Jest wiele firm na rynku - wybrać najlepszą doświadczalnie - ale czy życia wystarczy?????? Powodzenia.. w szukaniu - a żyć z czegoś trzeba i nie liczyć na ZUS.
PS. Jestem w połowie "turnusu" i leci spoko.
ewusia987 2017-04-27 15:08
kazda prowadzi szkolenia,Zus jest maly i koniec dlatego z nimi nie pracuję oddelegowany pracownik ma miec srednią krajową...dużo reklam nic ciekawego,dla mnie się liczy zus..ende
gosc 2017-04-27 16:54
To fakt nie dość ,ze wszystko od najniższej krajowej ,to jeszcze zus placony raz na kwartal , nawet jak rozwiążesz umowę to nie możesz isc na kuroniowke, bo zus nie placony. Szajs firma , a jak tu jest płacone za rekrutacje , bedac w PL -ale chyba nic , firma sobie to zabiera a inne firmy placa , grosze ale placa 20 e
anabel 2017-05-01 13:36
Ja jestem z nimi pierwszy raz. Współpraca przebiega ok. koordynatorka zarówno polska jak i niemiecka, bardzo zaangażowana... Jedyny minus to ten niski ZUS, dlatego mam zamiar spróbować w innej firmie.
Helena 2017-05-25 13:14
Ja zachęcam do spróbowani w tej firmie, bo stawki są w sumie jak wszędzie, ale premie wakacyjną mają wyższą, 200 euro. A jest ok, bo koordynatorzy z niemiec i z polski są zaangażowani, dbają o to, żeby nie czuć sie zostawionym samym na paswe losu. Tak tylko piszę, bo sama nigdy nie doceniałam tego, nie zwracałam na to uwagi, ale moja znajoma mówiła jak jej firma nie chciała pomóc. To znaczy niby chcieli, ale odwlekali, ona musiała siedziec na tym zleceniu i nie wiedziała co robić.
gosc 2017-05-26 16:47
Tak to jest jak pojedzie bida na zlecenie i jest cos nie tak , a firma olewa i przedluza specjalnie , to bierze się manatki pakuje i się spływa . do PL..... tak się latwi firmy ,co nie doceniają pracownika i liczy się tylko kliet niemiecki --kasa.
gosc 2017-05-26 16:52
Premia może i dość wysoka , ale jeszcze kwestia wypłacania , jak znam zycie pewno w ratach . Dziekuje serdecznie za te pieniądze i siedzenie w Niemczech ze starymi trupami w lato i wakacje , chociaż pewnie zlowia na wedke biedactwo , które pojedzie , a panienki z firmy odhacza zadanie wykonane . Tak na marginesie to przecież kliet niemiecki musi więcej dac do rachunku żeby one mogly wyplacic.
Weronika 2017-05-29 11:12
@anabel to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona. Czyli możesz liczyć na wsparcie ze strony Medipe?
A Wy co więcej możecie napisać o współpracy z Medipe? Chętnie dowiemy się więcej.
MEDIPE 2017-05-29 12:23
Szanowni Państwo,
Zapewniamy, że najważniejsze są dla nas Opiekunki i Opiekunowie - to dla Was jesteśmy tutaj, jesteśmy gotowi do pomocy 24 h na dobę. Wiemy, że są osoby, które to zauważają i doceniają.
Jeśli chodzi o premię wakacyjną, to będzie ona wypłacona w kolejnym miesiącu (do 14 dnia miesiąca) po przepracowaniu 90 dni - wszystkie terminy są w regulaminie:

http://medipe.pl/wp-content/uploads/2017/05/Regulamin-premii-sta%C4%87-mnie-II-wakacje-2017_v3.pdf

Jeśli mimo wszystko mają Państwo jakieś wątpliwości, niejasności - chętnie je rozwiejemy! :)
tel. 713778888
e-mail: rekrutacja@medipe.com

Pozdrawiamy serdecznie!
Zespół Medipe
1
ania 2017-06-09 16:15
niestety jedna z firm co płaca grosze opiekunkom,a same od rodzin zbieraja same koosy,ja dostałam 1100 i juz nigdy z nimi nie pojade
Stefania 2017-06-09 23:08
Gościu,mam wrażenie,że nie masz pojęcia o czym piszesz.Czy znasz w Polsce jakąś firmę,której celem jest jedynie dać zatrudnienie innym ludziom?Każda firma musi zarobić na siebie i na zatrudnionyvh w niej pracowników.Wobec tego co widzisz złego w tym,że Medipe zarabia?Poza tym nazywanie potencjalnych podopiecznych starymi trupami jest co najmniej niesmaczne,żeby nie powiedzieć nieetyczne.Myślę,że nie chciał(a)byś dla którehoś z twoich rodziców opiekunki,która wyrażałaby się o nich z taką pogardą jak ty to robisz.
gosc 2017-06-10 21:01
To chyba Ty nie wiesz co piszesz , w Pl sa takie realia ,ze dzieci zajmują się własnymi rodzicami a w Niemczech niestety nie i wszystkie obowiązki zwalają na opiekunki , a jeszcze dodatkowo żeby wkladaly w to serce . Niestety ale ja tego nie robie i będą tak o nich myslec i pisać . Rodzice sa pozbawieni niestety wszystkiego przez te pseudo kochane dzieci , oszczędzane jest na wszystkim i również na jedzeniu dla opiekunek , wiec wiem co pisze. Ja akurat do takich rodzin nigdy nie jezdze , bo nie mysle tracic zdrowia podczas pracy i żeby wysiadla mi psychika . Moi podopieczni to osoby mobilne , kontaktowe , które same za siebie decydują i dysponują również swoimi finansami . Na tydzień na dom mam 300 euro , bo zawsze trafiam do zamożnych , ale niestety starych ludzi. Jedyny plus to , ze nie trzeba oszczedzac i zjadac skorek z chleba po podopiecznych .
1
NELA 2017-06-18 23:58
oO nie ty masz 300e na tydzie WOW ja na miesiąc ha ha i delikatnie mam sugerowane o oszczędnościach Masz szczęście chętnie bym się z tobą zmieniała ///pozdrawiam
gosc 2017-06-19 18:56
No niestety , ale jesteśmy we dwie , chociaż trzecia potrzebujemy na swieta , bo zadnej nie chce się tam być . Chociaz ja siedziałam we Wielkanoc , od firmy dostałam premie a od rodziny potężne dodatki , o których tu nie napisze , bo i tak by mi nikt nie uwierzyl.Ale takich zlecen niestety jest niewiele ,
1
Nina 2017-06-23 08:59
Dobry kontakt z koordynatorem, zawsze wszystko na czas, zgodnie z umową. Bardzo fajna organizacja, wszystko działa jak należy ;)
renata 2017-06-27 16:04
wynagrodzenie jest zawsze na czas i stawki są naprawdę dobre. Jadę nie pierwszy raz i zawsze wszystko jak najbardziej w porządku
1
Grażyna 2017-07-03 19:09
jeździłam z kilkoma agencjami, ale z Medipe współpraca jest najlepsza, sam kontakt z koordynatorami świetna sprawa, nie wspominając o wynagrodzeniach i premiach.
marzena 2017-07-04 15:28
Jadę już kolejny raz, zawsze wszystko zgodnie z planem, wynagrodzenie adekwatne do pracy i w terminie.
hela 2017-07-11 11:39
tak zgadzam się, wszystko dobrze zorganizowane, wynagrodzenie zawsze na czas również jadę już nie pierwszy raz.
Hala 2017-07-17 15:53
jest to jedna z lepszych agencji moim zdaniem jeśli chodzi o wyjazd do Niemiec. Byłam raz z inną firmą, ale niestety nie było to nic udanego. Tutaj wszystko jasne od samego początku, faktycznie wszystko na czas.
Kina 2017-07-18 10:32
dla mnie plus jest taki, że organizują kursy niemieckiego co mnie dodatkowo skłoniło, bo mój niemiecki nie był aż tak dobry ;)
Nelka67 2017-07-24 11:29
Ja tez nieraz dostawałam prezenty od rodziny podopiecznego na święta. Ale raczej się nimi nie chwale, bo w sumie nie wiadomo czy wypada brać prezenty czy nie.

Nic mnie tu w PL nie trzyma, żebym miała siedzieć na święta czy wakacje w domu. Więc jadę i zgarniam wszystkie premie od Medipe jak leci. Teraz 200 za wakacje, plus 50 za wyjazd w lipcu (akurat po przerwie jade ostatniego dnia lipca, w poniedziałek). A jak kogoś polecę, to 500 zł mam. Nie omieszkam skorzystać.
Stawkę sobie wynegocjowałam, a że mam dobre relacje z koordynatorami, to idą mi na rękę z długością zlecenia.
Karolina 2017-07-25 17:05
medipe jedna z najlepszych agencji tu się zgadzam, warunki ustalone i się ich trzymają, uważam, że to najważniejsze
Maria 2017-07-26 10:33
u mnie tak samo, też miałam wszystko jasno ustalone, jestem zadowolona ze stawki, plus premie co zawsze zachęca. podoba mi się też ten kontakt z koordynatorami dla osób będących jednak w innym kraju jest to pomocne, też wiem, że organizują kursy z języka niemieckiego, ja nie korzystałam akurat bo niemiecki znam dosyć dobrze, ale wychodzą na przeciw nawet jeśli chodzi o takie rzeczy
Zostaw swoją opinię o Medipe - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medipe