brak logo

Blum Polska

Swarzędz

Opinie o Blum Polska

dziunia 2017-05-17 13:47
Fajna firma tylko mega dużo roboty...
3
Dziunia 2017-05-17 13:55
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .
1
Dic 2017-05-17 15:17
2800 netto po 8 latach pracy...
1
Dic 2017-05-17 15:18
2800 netto po 8 latach pracy...
1
Dic 2017-05-17 15:18
2800 netto po 8 latach pracy...
2
Jakitaki 2017-05-19 22:39
Ja też nie wierzę, że można pisać tak niechlujne posty, z tak rażącymi błędami ortograficznymi. Jak do pracy podchodzisz tak samo, czyli byle jak, to trudno się dziwić że nie głaszczą Cię po główce:)
4
żenada 2017-05-24 14:38
Jakitaki - wystarczy ze głaszczesz po główce kogo trzeba :) wtedy nawet blędy możesz popełniać :)
3
VwAuto 2017-05-26 07:34
Ja sie pytam gdzie jest stażowe? Człowiek pracujący w tej firmie od 10 lat dostaje praktycznie tyle samo co ktoś nowy... gdzie jest motywacja dla pracownika? Jak wy chcecie zatrzymać ludzi którzy z góry wiedzą, że i tak za kilka lat nic wiecej nie osiągną? Smutne... lepiej udawać, że nie ma problemu
15
ZENON 2017-05-26 12:28
VwAuto
Masz racje,ludzie tylko czekają na tzw.podwyżkę i prezesik ze swoimi podopiecznymi się żdziwi . Wiemy dobrze ,że nie będzie żadnego wow....ale ludzie mają jeszcze nadzieję..
Pozdrawiam całą GÓRĘ.
9
Gojob 2017-05-31 17:37
Witam jak wygląda utrzymanie ruchu i jaka kasa? Na rękę. I czy są jakieś premie dodatki
1
caddy 2017-06-02 00:38
Mi głąby zz góry gadaly podczas gdy mialem rozmowę po daniu wypowiedzenia ze w vw ludziom się oczy naswietlaly i poparzenia mieli .. Haha.. Fakt tyrać trzeba ale... Robisz cyfrę i fajrant..jest awaria i odpoczywasz .. Można usiąść nawet..nie tyrasz do za 1. . Obiady tez są dla zainteresowanych.. System 17 zmian jest bardzo ciężki ale z drugiej strony biorac urlop w środku tygodnia umiejętnie go laczac z szarakami możesz se wakacje tygodniowe zrobić tracac np 2dni urlopu.. Sielanki nie ma.. Nie leżymy na sofach.. Ale powiem tak.. W Blum plusem byla umowa i obiady.. Vw to nie raj.. Ale tych plusów jest od ch... więcej.
3
Xxx 2017-06-05 17:59
Potwierdzam, pracować trzeba wszędzie ale w firmie której jestem jest zupełnie inaczej jeśli chodzi o nadgo.. nadgo są dla chętnych. Maszyna pracuje, możesz usiąść, jest awaria to odpoczywasz. Ot, normalna robota.
1
wkurzony 2017-06-07 15:14
O proszę ktoś tu kasuje niewygodne komentarze, ale naszych opinii nie da się usunąć, na pewno zostanie przez zainteresowanego przywrócony.
6
Kosmonauta 2017-06-07 18:54
A może by tak rzucić wszystko i polecieć na księżyc?
1
olo 2017-06-07 19:38
Matko, co ty bierzesz ???? :)
1
porzałki 2017-06-07 19:44
Pewnie zgłoszony o naruszenie :) Teraz wiemy że czytają opinię. Wielki brat widzi wszystko
5
Ktoś 2017-06-07 22:25
Oooo... Tego się nie spodziewałem :( Jak widać jednak osoby trzymające władze tutaj zaglądają i błyskawicznie potrafią ogarnąć temat usunięcia niewygodnego komentarza. To sobie usuwajcie. Ja będę ponownie je wrzucał, aż w końcu Wam się znudzi :) ciekawe kto będzie wytrwalszy :) A zatem napisałem:
Mikołaj to gbur i prostak. Na magazynie już pokazał na co go stać i jak pomiatać ludźmi. Panie Prezesie - może warto lepiej dobierać współpracowników, bo otaczając się takimi ludźmi, daleko Pan nie zajdzie! Oj zmieniła się ta firma. Kiedyś było miło i przyjaźnie, a teraz jeden drugiemu może nóż w plecy wbić. Na produkcji cały czas naginane są normy i trzeba się tłumaczyć jak chce się iść sikać. W administracji państwo w państwie. Nikt nie ma nic do powiedzenia, poza oczywiście grupą sprawującą władzę. Nie ma żadnej szansy na jakikolwiek rozwój, a i wypłaty jak na dzisiejszy rynek pracy są mizerne. Blum chwali się na zewnątrz, że najważniejszy jest człowiek, a jak jest naprawdę? Harówka, brak jakiekolwiek poszanowania, żadnego dziękuję ani pocałuj mnie w d...ę, a po 10 latach drewniany kwiatek, uścisk Prezesa i zdjęcie na ścianę. Żenada! Na stronie www można przeczytać, że Blum oferuje wiele możliwości każdemu, kto jest zaangażowany i entuzjastycznie nastawiony do pracy. Jakie to są niby możliwości? Panie Prezesie może zamiast kasować komentarze pora się do nich ustosunkować, bo jak długo można wszystko zamiatać pod dywan? Dosyć mam już tej marnej żenady na imprezach firmowych, na których Prezes gra komedię, jaką to my jesteśmy super rodziną Blum, jak dobrze pracujemy i takie tam dyrdymały. Może zamiast wyrzucać kasę na imprezy, dostalibyśmy w końcu konkretne podwyżki! W d...e mam kiełbasę i piwo, ale kasa by się przydała.
25
chomik 2017-06-08 17:33
Jeden mądry co umie opisać jak jest naprawdę. Ale najlepsze są pochwały na imprezce dla UTR ,oni wszystko najlepiej robią,ale gamonie prostych rzeczy jak wymienić gumkę w rolkach nie umieją tylko folia związują,,,,ale są GUT.
8
lukajcy 2017-06-09 09:51
Czytam i widzę, że firma blum też doczekała się swojego ambitnego komentatora, a gowork jeszcze nie skumał, że należy monitorować na bieżąco, bo wpisy są.... no właśnie chyba takie, że można zacząć coś z nimi robić. No chyba, że czekają aż się dalej rozkręci, swoje dorzucają, a w efekcie z super ofertą zadzwonią i pomoc zaoferują ;-)

Piękny polski klimat ;-)

A kto z tych komentujących do trzech potrafi policzyć?
1
smutek 2017-06-11 11:13
to nie gowork powinien zacząć coś z tym robić ale firma. te wpisy nie są wyssane z palca. i to wpisy z różnych działów. trzeba zacząć od przyczyn, a nie oczekiwać usuwania rezultatów. to chyba logiczne...
7
Mało inteligentni 2017-06-12 12:45
Cytuję "A kto z tych komentujących do trzech potrafi policzyć?" i opowiadam...pewnie nie jeden, nie dwóch. To że ktoś pracuje na produkcji nie znaczy, że nie umie liczyć, niejeden ma pewnie wyższe wykształcenie niż Ty, więc nie obrażaj ! A odnośnie reszty twojego komentarza to o co chodzi bo może jesteśmy za głupi żeby zrozumieć twój tok myslenia ?
9
kropka 2017-06-13 23:50
A teraz będą podwyżki i wreszcie się wszystko odmieni. Trzeba być dobrej myśli ☺ na zmiany trzeba czasem poczekać cierpliwie.
3
coś takiego 2017-06-14 11:52
Podwyżki? Jakie? chyba ,że się cud zdarzy ,ale jak się zdarzy to tak normy podniosą ,że znów nie odczuje się tej ...podwyżki...Góra myśli ,ale pod siebie.
4
Zmiana C 2017-06-15 07:31
Firma pogrąża się coraz bardziej.
Starszego dostają 2letniaki.
A ludzie z 10 letnim stażem mają wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
7
Starszy pracownik 2017-06-15 21:11
Jako długoletni starszy pracownik produkcji czuję się delikatnie mówiąc zniesmaczony całą desperacką akcją zatrzymania młodych pracowników... "My" którzy minimu rok musieliśmy przepracować mając umowę na stałe do tego jeszcze nie mogliśmy chorować i za wiele się odzywać- wtedy dostaliśmy "tytuł" starszego pracownika produkcji. Właśnie tak firma traktuje doświadczonych pracowników stawiając ich nawet poniżej tych nowych. Gratulacje! Mam nadzieję, że niedługo zwine swój żagiel z mielizny.
10
Olo 2017-06-15 21:13
Nie pogrąża sie tylko daje szanse mlodym bo starzy juz wypaleni sa ha ha ha emerytura ????????
2
Stiwen 2017-06-15 21:22
Tak wiem :) jestes podniecony ze dostales ale zobaczymy za kilka lat jak bedziesz na naszym miejscu pozdro
6
Walka 2017-06-15 21:30
Nikt sie nie wypalił, zobaczysz za parę lat jakie to uczucie, nie docenienie. Obyś dotrwał. Powodzenia
5
Ugotowani 2017-06-15 21:36
Dziękujemy ☹ że w takie Święto musimy iść do pracy. Miłego długiego weekendu i grillowania GÓRO ! p.s. Chociaż klime mogliście nam załączyć, chyba to nie dużo. Zdechnąć idzie tak gorąco na hali????
6
2 latek 2017-06-15 22:14
Tylko ze ci niektórzy co pracują 9 lat nie umieją planu kontroli o rysunku już nie wspomne .A ich szczytem możliwości jest strzelić z gumy tak żeby się zawiesiła na suficie .To nazywasz DOSWIADCZENIEM.
1
Mimoza 2017-06-15 23:50
Zapraszamy do UTR na stanowisko montera gumek :)
2
Dic 2017-06-16 11:44
A Ty pajacu na emeryture się nie wybierasz albo długotrwałe chorobowe?
3
Pakowacz 2017-06-16 17:13
Taka firma opiekunowie to terz nie są ludki kompetentne tylko zwykłe poganiacze co dostały stołki za wazeliniarstwo
6
Gabi 2017-06-16 21:36
"Też"
Alex 2017-06-16 21:39
Skoro tak ci zle to podaj sie do dymisji i nie rob wstydu emerytom ???? gdybys to ty byl mlodym i dostal starszego to pewnie byś sie zapil ha ha zal.pl a w twarz nikt nie powie ! Bohaterowie
2
praca 2017-06-18 19:21
Jakie musimy sam idziesz a potem płaczesz d.
2
Olo 2017-06-21 00:44
Na emeryture to ty sie wybierz doswiadczony pracowniku ???? a poki co idz sie wyplacz mamie w rękaw ze ktos cos dostal ????
1
Byly Starszy Pracownik Produkcji 2017-06-23 10:16
Oj Mlode Wilki widac sie podniecaja starszym. Tylko otworz oczy ze pozniej juz cie nic nie czeka! No moze wozek i inne pierdoly to dostaniesz 200 brutto. Ja odszedlem jakis czas temu i nie zaluje. Troszke balem sie poczatkowo o zarobki ale niepotrzebnie. Powiem jedno w vw doceniaja staz u pracownikow. Nowi maja ustawowy pakiet podwyzek. Po pol roku 200 zl brutto
Po kolejnych 10 miesiacach 500 zl brutto
Kolejne 10 miesiecy 500 brutto
Kolejne 10 miesiecy 500 brutto i przejscie pod skrzydla vw.
Poczatki bez nadgodzin bylyby ciezkie ale pracujac podobna ilosc nadgodzin co w Blumie suma sumarum wychodzi sie lepiej. Dodatki sa takie ze w roku odbierzesz 15.5 wyplaty (podstawy bez nadgodzin). No i trzeba sie przyzwyczaic ze robisz swoje, mozesz usiac wrecz kaza przyniesc sobie taboret. Mozna jesc kiedy chcesz norma jest gril elektryczny. W czasie awarii nie latasz nigdzie, moze poprostu nic nie robic. Jest czas na toalete, telefon przynajmniej na spawalni.
5
poposik 2017-06-26 14:32
To daj namiary kto ci załatwił. Pewnie jakiś znajomy ,bo dziwne ,że ja złożyłem i nawet nie zadzwonili.
Chyba że zachwalasz a gówno masz.
2
Xxx 2017-06-28 11:14
No jak się tak zachowujesz jak na forum to nie dziwota że się nie dostałeś.
2
Były Starszy Pracownik Produkcji 2017-06-28 13:58
Rozumie Twoja ilustrację. Ja czekałem prawie 2 lata od wysłania pierwszej cv. Nie chodzi mi o przechwalanie się czymś co dopiero mnie czeka, tylko pokazanie że na Blumie świat się nie kończy. Wiem że często boją się zmian i mają przekonanie ą kto mi zapłaci więcej jak za niedzielę. Uwierzcie zapłaci...
1
Były Starszy Pracownik Produkcji 2017-06-28 13:58
Rozumie Twoja ilustrację. Ja czekałem prawie 2 lata od wysłania pierwszej cv. Nie chodzi mi o przechwalanie się czymś co dopiero mnie czeka, tylko pokazanie że na Blumie świat się nie kończy. Wiem że często boją się zmian i mają przekonanie ą kto mi zapłaci więcej jak za niedzielę. Uwierzcie zapłaci...
1
poposik 2017-06-28 19:55
A ty nie kozacz ,widać z wiochy do miasta przyjechałeś i udajesz jakiegoś mieszczucha. Krowy doić....:)))
2
rivier 2017-06-29 15:48
ile płaca na produkcji w blumie ?
1
Xxx 2017-06-29 17:16
Ty koło mieszczucha nawet nie stałeś..... Nie no w sumie na linkach jest dużo ludzi na poziomie, więc ciesz się bo obracasz się w doborowym towarzystwie.
1
???? 2017-07-05 16:22
Jak tam podwyżka i nowa premia za 5 ,i 10 lecie jedni chorowali i ją mają inni niestety nie
1
mam dość 2017-07-06 20:50
Podwyżka? Jaka podwyżka? To jakiś żart! Po 10 latach pracy marne grosze. Trzeba zacząć rozglądać się za czymś innym. Tak nie zatrzyma Pan dobrych pracowników Panie Prezesie
11
Bpl 2017-07-10 10:40
To sobie szukaj ja na lecie nic nie dostałem i co może za rok
5
Julita 2017-08-02 10:48
Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w Blum Polska. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i o nie obrażanie innych użytkowników. Przypominam również o stosowaniu się do zasad regulaminu portalu.
Kajak Krzysztof 2017-08-07 18:30
(usunięte przez administratora)W pierwszej kolejności wymieniłbym oberstumbahnfuhrera prezesa. Widać dawno nie oberwał po twarzy od kogokolwiek. Ma gdzieś swoich pracowników, którzy w końcu zachrzaniają na jego pensję. A na produkcji to konglomerat kapo i lizusów. Trzeba by było wjechać i po kryjomu ponagrywać co tam się wyprawia. Na drugi dzień by mieli dziennikarzy z UWAGA!
4
Zostaw swoją opinię o Blum Polska - Swarzędz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Blum Polska