brak logo

Blum Polska

Swarzędz

Opinie o Blum Polska

Bik 2016-12-29 10:23
Takie ,,gwiazdy"" powinno się od razu gasić, ciekawe gdzie był wtedy jej ,,gwiazdor". Na jej miejscu wstyd mi byłoby pokazać się w firmie, trzeba mieć naprawdę nas...ne w głowie...
8
Zdzichu 2016-12-30 11:09
W ubiegłym roku gwiazda oczernila naszego kolegę Kamila którego zaatakowała chłopak niczego winny teraz wyszło szydło z worka jakie z niej ziolko
8
Srum 2016-12-30 14:39
A kto to wspomniana "gwiazda"? Żoncia prezesa? Kiedyś pracowała w tej firmie.
Jondrodyna 2016-12-30 14:42
Takie pytanko, czy ktoś wie co się stało z poprzednim prezesem - Wojtkiem? Czemu odszedł?
1
Zdzichu 2016-12-30 14:48
Pewnie trzymał strone pracowników z produkcji i musiał odejść
2
Bik 2016-12-31 10:08
Ta ,,gwiazda" to jedna dziewczyna pracująca na Set'ach o radzieckim imieniu (o ile można ją nazwać dziewczyną...)
7
€€€ 2016-12-31 12:14
Wszyscy wiemy o kogo chodzi...
4
Jondrodyna 2017-01-04 22:44
No dobrze, ale czy ktoś z Was znał poprzedniego prezesa? I wie może, czemu odszedł z firmy? Z tego co wiem to on właśnie rozwinął Blum jeszcze zanim ta firma zawitała do Swarzędza. I był na pewno całkowicie normalnym człowiekiem, w przeciwieństwie do obecnego.
4
dzidek 2017-01-29 15:35
Amielinium jak ty mnie w tej chwili zaimponowałeś :) a na co poszła premia świąteczna hahaha
4
Xxx 2017-01-29 20:31
Dejta spokój chłopokowi :))
2
Kinol 2017-01-30 18:06
A co Cię to obchodzi na co poszła jego premia ? Może na Grajka a może na papier toaletowy... Nie wkładaj kinola tam gdzie nie trzeba
3
Wesoły Romek 2017-01-31 20:06
O ktoś tu cenzuruje opinie czyżby wkradł sie Goebels???
2
Wesoły Romek 2017-01-31 20:17
jako ze wkradł sie Goebels który cenzuruje wpisy o prezesiku to napisze jeszcze raz aż do skutku.
Masz całkowita racje prezes to nie tylko niezły cwaniak ale gość bez kultury i szacunku do pracowników i dotego jest mistrzem mobingu, poniżania i zastraszania innych. Ma tylko szczęście ze jeszcze nikt go nie podał do sądu pracy ale myśle ze to sie zmieni bo pracownicy z działów marketingu, informatyki,utr, kadr, produkcji i księgowości maja juz dość mobingu .
19
Manuel Fettner 2017-02-04 15:22
Witam wszystkich i kazdego z osobna. Pracowalem kilka lat w Blum Polska. Nie polecam nikomu tej firmy, brak mozliwosci rozwoju, calkowity brak kultury wsrod Brygadzistow i opiekunow oraz kadry administracyjnej. KARIERA to slowo najczesciej mozna uslyszec na produkcji. Wiadomym faktem jest iz kazdy chcialby byc zauwazony i piac sie jak najwyzej po szczeblach kariery zawodowej ale ludzie dlaczego po trupach to robicie nie zwazajac na innych, nie szanujac drugiego czlowieka poprzez donoszenie przelozonemu o jego niepowodzeniu. Serce peka jak sie to widzi z drugiej strony czuc ulge poniewaz juz nie musze byc czescia tej oazy chamstwa. Orator wazelina J, Kakti, Fritz, Wuja, wstyd naprawde wstyd. Dwa razy sie zastanowcie zanim tam zaaplikujecie
16
pińset dziwińć :-D 2017-02-07 11:51
serdeczne pozdrowienia dla majtkow I zalogi sle byly marynarz - 509 :-D nadal mam nielada ubaw czytajac te forum :-D redaktor naczelny sie zmienil? ;D
3
Obserwator 2017-02-09 20:23
Czysty wyzysk pracownikow. Nie szanuje sie pracownikow tylko mobinguje i nie dotyczy to tylko produkcji ale tez pracownikow administracyjnych. Jak firma nic nie zmieni to straci lojalnych pracownikow czesto z wieloletnim stazem pracy... Ci wszyscy dyrektorzy i koordynatorzy to jedno wielkie nieporozumienie...az zal patrzec na ich zagrania.
13
??? 2017-02-10 07:14
Firma już straciła wielu pracowników z wieloletnim stażem i doświadczeniem.
15
Artu 2017-02-14 06:56
Tak jak piszesz, a ci z wieloletnim stażem, którzy zostali stracili zaufanie do swoich przełożonych, przejżeli na oczy ....Smutne. Taką politykę prowadził tylko Stalin...
12
Arte 2017-02-20 22:42
Czy ktoś z was wie gdzie teraz guma pracuje?
lejczester 2017-02-22 21:48
slyszalem ze 17 zmian was czeka;) hue hue hue :-D :-D
No iiii? 2017-02-23 12:15
No i co? Będzie więcej wolnego niź na 3 zmianach.
aaa 2017-02-23 16:28
skąd masz takie informacje??? Jeśli to prawda przynajmniej więcej zarobisz bo to system juz 4 brygadowy a wiadomo ze wtedy dodatki muszą dojść za taki system
1
blablabla 2017-02-23 20:31
teraz pracujesz na 3 zmiany a i tak wolnego nie ma prawie wcale bo weekendy pracujace i tak bedzie przynajmniej do konca roku... przerobia reszte lini to bedzie juz tak zawsze wiec w takim wypadku system 4 brygadowy bylby lepszy wiecej wolnego by bylo a nie takie mydlenie ludzia oczu ze nadgodziny sa to sobie zarobicie a ze ludzie nie maja czasu sie zregenerowac to kogo to obchodzi
3
lejczester 2017-02-24 04:45
17 zmian pozwala pracodawcy nakazanie pracownikowi pracy w soboty na rano i popoludnie bez placenia nadgodzon dajac w tygodniu wolny dzien wiec z punktu widzenia pracodawcy...jest ciaglosc pracy przy założeniu ze nie placi nadgodzin wiec nie wiem czy tak wiecej zarobisz...bedziesz tyral caly czas z tym ze bez nadgo ;-)
1
D. 2017-02-24 09:01
Chyba nie wiesz co mówisz... Na 4 brygadch pracujesz tyle samo godzin co na 3 zmianach... Więc nie pisz bzdur..
1
Crafter 2017-02-26 11:32
Odradzam pracy tutaj. Brak szacunku dla pracownika. W każdej sekundzie pracy wyzysk na maksa. Brak możliwości rozwoju, niekończące się nadgodziny(przymusowe). Na każdym kroku widać lizustwo. Czasem aż żal na to patrzeć jak dorośli ludzie pozbawieni są godności do samych siebie... ale cóż. Firma na to przyzwala.
10
Gil 2017-02-26 14:21
Gniezno gorsze
4
Michael Scofield 2017-03-12 10:01
Gniezno w tej firmie to ostatni pierwiastek kultury. Reszta to chamstwo, i niedouczenie. Przykre i jeszcze takie osoby pna sie po szczeblach kariery. Haha masz okazje to idz gdzie indziej ja tak zrobilem i nie zaluje.
5
agent 007 2017-03-14 12:37
Jak tak to czytam to mam wrażenie że prscujemy w dwóch różnych firmach .Skoro tak wam źle to dlaczego tam jeszcze pracujecie .W firmie obok proszą się o pracowników. A pieniądze podobne. Tylko tam musieli byście się KUZWA WZIĄŚĆ DO ROBOTY .A NIE TYLKO MARUDZICIE MASSSAAAAAKKKKRRRRAAAA
2
olo 2017-03-14 17:06
A tu kuzwa siedzimy ? Moze Ty ! Popapraniec...
5
mmmmmmmm 2017-03-16 01:26
Chce się zatrudnić w Blum warto ?
xxx 2017-03-16 07:40
Idź lepiej do wróżki bo tu niczego sensownego się na pewno sie nie dowiesz
1
mmmmmm 2017-03-16 20:29
Dobra pójdę do wróżki haha
Rexona 2017-03-21 17:10
Coraz wiecej osob odchodzi bo przejrzala na oczy, ci co zostaja maja kredyty rodzine na utrzymaniu i to ich trzyma ... gdyby nie to ,to by juz dawno z tad odeszli . Panie prezesie proponuje wkoncu docenic pracownika moze dac jakas wieksza podwyżkę otworzyc pracownika droge do kariery by wkoncu czuli sie docenieni ... bo narazie to wszyscy odchodza a statek jak tytanik idzie na dno ... oczy sie otworza jak bedzie za późno


Ps: gdzie jest to nasze 10%
8
Taki Janek 2017-03-21 17:21
Rexona
Są granice wytrzymałości będzie kiedyś taki dzień w którym i ci mający kredyty czy rodzinę na utrzymaniu odejdą a prezes bedzie zachodził "co zrobiłem nie tak ?"
5
nowy CV 2017-03-21 19:19
chciałem złożyć Cv do Bluma ale z tego co widzę nie jest tak kolorowo współczuję
3
aaaa 2017-03-22 01:15
Ja mam kredyt i rodzine i odszedlem. Ale graruluje poczucia humoru w drugiej czesci wypowiedzi. Serio liczycie na jakies wieksze zmiany?
3
JP100% 2017-03-22 20:26
Zawsze można spróbować pracy w Blum. Ja nie narzekam biorąc pod uwagę moje wcześniejsze zajęcia. Trzeba też wiedzieć do jakiego działu się trafi. W firmie są trzy światy żyjące własnym życiem. Administracja, Magazyn, Produkcja.
Nie ukrywam też, że lepiej by się pracowało gdyby faktycznie odeszli ludzie którym wiecznie źle. Narzekają na firmę ale nie odchodzą. Ludzie którym wszystko się należy tylko za to że są.
Praca na produkcji nie jest trudna ale ciężka - to fakt.
Niby po odejściu kilku pracowników produkcja miała się zawalić. Składy zostały uzupełnione i jedziemy dalej... Goście którzy nie mają kreatywnej pracy tylko odtwórczą chcieli zarabiać tyle co zarząd.
Fakt, że najważniejsze stanowiska funkcyjne są słabo opłacane. To jest najgorsza robota. Nie mówię o opiekunach tylko o komisjonerach. Sam spróbowałem tego tematu i stwierdzam że najgorsza robota na produkcji. Co by nowego nie wymyślili decyzyjni to zwalają za wózkowego.
Warto zajrzeć. Zawsze można odejść. Na siłę tu nikt nikogo nie trzyma.
2
POZYTYWNIE 2017-03-23 17:46
NO I PROSZE DZIS KOLEJNA OSOBA DALA WYPOWIEDZENIE ... BRAWO BLUM TRACICUE LUDZI
7
elo 2017-03-23 19:44
Oj komisjoner się rozpisał... No proszę przepracowany biedak i obibok... Idź w linie to nie będziesz płakał
7
Mrówka 2017-03-29 19:58
Panie Prezesie bedzie jakas znaczna podwyszka?
13
Sawiczkas 2017-03-30 11:42
Niedługo też rzucam wypowiedzonko :) pozdrawiam
8
kik 2017-03-30 11:53
Przypominam DZIŚ losowanie kogo zmusimy do pracy na próbach na if54 AJ przepraszam bulm nie zmusza losujemy ochotników
8
Żenada 2017-03-31 12:43
No nie wieże Kolejne wpisy usunięte. Może NAJLEPIEJ całkiem usunąć te stronę ZENADA .
7
Nick 2017-03-31 20:33
W czerwcu koncza sie niektórym umowy ... nie wydaje mi sie by pracownicy chcieliby przedłużyc z ta firma wspolprace
9
Zal 2017-04-08 01:19

"Blum jest firmą rodzinną, dlatego właśnie człowieka stawiamy na pierwszym miejscu" - DOBRY ŻART
6
blablabla 2017-04-12 11:24
wiadomo że się nie opłaca ta wypłata to była jakaś kpina...
7
olo 2017-04-12 19:59
Źle wam ? A jak idź lista na nadgodziny to rzucacie sie ja pies na kość. Więc nie narzekać !
3
olo 2017-04-13 20:48
Nie przydupasek tylko osoba które nie jest rzuca się na nadgodziny bo woli ten czas spędzić z rodziną.
3-latek 2017-04-14 13:56
Pracuję w Blumie od 3 lat...dział administracji....co mogę stwierdzić? O 3 lata za dużo! :-) Tyle mogę stwierdzić. Sam nie wiem jakim cudem tu tak długo wytrzymałem. Z prezesem nie mam zbyt częstego kontaktu, ale to chyba dobrze. Nim się nie przejmuję, natomiast nie mogę patrzeć na co niektórych jego przydupasów, którzy włażą mu w kieszeń wszelkimi możliwymi kończynami. Wygląda to jak jakiś skansen, w którym obserwator z zewnątrz mógłby wspaniale dostrzec, jak zdrowa organizacja jest zastąpiona przez masakryczny poziom lizusostwa. Niestety Blum ma tylko dobrą opinię wśród klienteli, natomiast tragiczną wśród pracowników wszystkich działów. Zgadzam się z przedmówcami, że hasło "Firma rodzinna" dotyczy co najwyżej rodziny zarządzającej w Austrii, natomiast kompletnie nie ma nic wspólnego z tym co się tutaj wyprawia. Kolega "obok" z Volkswagena (też administracja) też czasem narzeka, ale czegoś takiego jak u nas nie obserwuje. Przynajmniej z tego co wiem, tam nie mają gęstej i toksycznej atmosfery.... Czas zatem zwijać swój żagiel z tego statku i lecieć do czegoś zdrowszego. Generalnie Blum'a stanowczo odradzam.
15
Zostaw swoją opinię o Blum Polska - Swarzędz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Blum Polska