Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-08-26 08:42:37 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Blum Poska - Swarzędz, Poznańska 16. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
przygłup - 2010-04-01 21:10:23 odpowiedz | cytuj
jestem pracownikiem BLUM i mogę z czystym sumieniem napisać , że ta firma jak każdy zakład pracy ma swoje ( usunięte przez administratora ) Ale firma dba o swoich pracowników i zarobki nie są najgorsze...
mrówa - 2010-05-26 17:43:54 odpowiedz | cytuj
co masz na myśli,że dba o pracowników to ,że im płaci na czas wypłatę?
a co do załogi to rzeczywiście w każdej firmie tak jest-przykład moja.
ktosiek - 2010-06-07 22:00:21 odpowiedz | cytuj
byłem tam na rozmowie - dużo pytań, wiadomo każdy chce sprawdzic dokladnie zanim kogos zatrudni, wydaje się całkiem w porządku, teraz czekam za odpowiedzią. a może ktoś wie z ilu etapów składa się rekrutacja?
anonim - 2010-06-30 17:38:17 odpowiedz | cytuj
Pracowałem tam kilka dni...i szczerze powiem, że STANOWCZO NIE POLECAM TEJ FIRMY. Z zew. niby wszystko ok. Ładnie, czysto. Jednak prawdziwe reali wychodzą na produkcji. Praca wymyslona chyba dla cyborgów (tylko, że ich jeszcze nie produkują). Praca na linii. Normy wzięte prosto z kosmosu (nie wiem jaka mgławica *- ale chyba odległa:))
Na produkcji rządzi stado tubylców (oczywiście Września i okolice:( )
Jedyny cel - zrobić 130% normy i się pokazać. Nie masz czasu iść do kibla nawet - powiedzą ci, żebyś [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zaplanował sobie najlepiej w czasie przerwy. Także musisz też być mistrzem yogi żeby zapanować nad własną fizjologią. Pozą yogą musisz też być mistrzem strong man - w ciągu godziny musisz przerzucić jakieś 5 ton w paczkach na linii produkcyjnej. Ogólnie - praca dla hardcor-owców...
ronin - 2010-06-30 17:40:58 odpowiedz | cytuj
trzeba też dodać, że jak coś powiesz nie tak lub się nawet odezwiesz ( bo rozmowa z inną osobą w czasie pracy jest zabroniona) - zaraz lecą donieść do ciebie do pierwszego napotkanego kierownika. Konfidenci że szok...
ja... - 2010-08-21 06:54:05 odpowiedz | cytuj
do nieudacznikow zyciowych - 2010-08-18 22:02:16trzeba bylo sie uczyc gamonie,nie chcialo sie nosic do szkoly teczki trzeba dzwigac woreczki z (zawiasami)to teraz byli byscie w innym dziale bluma:jak UTR,magazyn lub pracownikiem umyslowym-( usunięte przez administratora )
KTOŚ... - 2010-08-21 15:34:20 odpowiedz | cytuj
Blum wygląda pięknie tylko z zewnątrz,bo jak przekroczysz mury tego zakładu to wszystko wygląda zupełnie inaczej! Praca bardzo ciężka jak kolega wcześniej powiedział tam pracują cyborgi z wrześni! U nich roboty brak i tu w tej firmie zrobią wszystko by przetrwać! Dzięki takim cyborgom jest jak jest! Zero szacunku i wyrozumiałości dla ludzi pracujących na linii produkcyjnej! Wszelkie nakazy i zakazy nic nie wolno najlepiej to nie oddychać! Ci śmieszni tkzw opiekunowie i wózkowi mają tylko cyferki w głowie i w d....e mają ludzi! Patrzą tylko jak udupić na czymś,bo to okazja do zabrania śmiesznej premii no,i wykazanie się przed brygadzistą jaki to on jest the best!! Ludzi z produkcji mają za nic,tarktują jak śmieci. Sielankowe życie w tej firmie ma UTR! Ci nie robią nic, a specjalistami są od ściemniania,picia kawek,palenia ćmików co pół godz,i spania na nockach,i tego nikt nie widzi,i wszystko jest ok! Śmiech na sali!!! Nie polecam nikomu tej firmy!!
BPL xxxxx - 2010-08-24 23:26:49 odpowiedz | cytuj
firma BLUM jest najlepszym zakładem pracy w Wielkopolsce- wysoki wskaźnik tolerancji zwierzchników pokazuje, że nawet złodziejstwo jest wybaczalne... :-D brak dyscyplinarnego zwolnienia, ponad miesiąc wakacji i możliwość powrotu do pracy z czystym kontem :-)))) żyć nie umierać !!! lol
LIDER ZMIANY - 2010-08-26 00:00:10 odpowiedz | cytuj
narobić się trzeba ale jak odbierasz sześć koła kwartalnej wypłaty to zapominasz o wszystkim. Jest się czym pochwalić u ciotki na imieninach.
Rambo - 2010-08-31 11:09:56 odpowiedz | cytuj
Nikomu nie polecam tej pracy, no chyba ze jest z wrześni to będzie się czuł jak u siebie w PGR-że
ktoś - 2010-09-01 19:09:53 odpowiedz | cytuj
blum the best
tubylec - 2010-09-01 19:19:24 odpowiedz | cytuj
co wy wiecie w blumie jest fajnie szuflady górą !!!!! :-)
Księżniczka SETi - 2010-09-01 23:52:32 odpowiedz | cytuj
Żal mi( usunięte przez administratora ) To on rozkręcił linie produkcyjne a tak mu podziękowali. Widać nie tylko fizyczni mają przechlapane w tej firmie.
Ciekawski - 2010-09-02 13:51:18 odpowiedz | cytuj
A ile zarabiają w Blumie pracownicy utrzymania ruchu?Mam miec rozmowę w sprawie pracy i jestem ciekawy.Pozdrawiam
szacun - 2010-09-02 15:46:17 odpowiedz | cytuj
w końcu ktoś napisał prawdę !!! zgadzam się z Tobą w 100% - co roku podwyżka inflacyjna - itd prywatna opieka medyczna...
ludzie nie kumają prawa popytu i podaży, im więcej zarabiasz, tym większe masz wydatki - zatem punkt nasycenia nie istnieje !!! ponieważ zawsze będzie mało --- bedzisz zarabiał 5 000zł to po pól roku stwierdzisz ze przydało by się więcej o jakis 1000zł. s co my polacy potrafimy sprzedać sąsiada za paczke fajek i tylko narzekać - wstydze się ze jestem Polakiem gdy czytam takie żałośne wypociny !!!
życzliwy - 2010-09-02 15:48:09 odpowiedz | cytuj
to zależy czy chcesz otrzymać pensję w EURO czy w PLN ??? buahahah
anonim - 2010-09-02 23:20:05 odpowiedz | cytuj
popieram normy z kosmosu, nic nierobiace (nieznajace sie na niczym) UTR, same zakazy(dla produkcji), przymus do nadgodzin.
to brzmi niczym sielanka
ps ciekawe ile odbiera UTR
cyborg - 2010-09-04 19:44:57 odpowiedz | cytuj
piszesz ze opiekunowie i wózkowi pracowali na lini i wiedzą co to za praca ... juz dawno zapomnieli jak jest ciężko
BPL xxxxxx - 2010-09-05 14:09:42 odpowiedz | cytuj
WITAM A co powiecie o kółeczku różańcowym czyli Kontroli Jakości i Panami ze stoperkami :) ? Poranny przemarsz przez produkcje do budynku administracji na darmową kawke z ciśnieniowej maszyny ( usunięte przez administratora ) (Oczywiście ten przemarsz i powrót trwa w godzinach pracy ok 1h włącznie z odwiedzinami brygadzisty i wymianie newsów ze świata zapewne bo mordki usmiechnięte od ucha do ucha hi hi hi hi). Może na produkcji chociaż na święta moglibyśmy uraczyć tego luksusu? :):(:(:( P.S. Dlaczego Oni i One chodzą zawsze w grupach? Czyżby boją się napadów? hi hi hi
Julek - 2010-09-05 17:56:56 odpowiedz | cytuj
Może już czas panie Prezesie przyjrzeć się swoim współpracownikom i ich ciężkiej pracy...
Inżynier z produkcji - 2010-09-05 18:57:35 odpowiedz | cytuj
Każdy z produkcji mógłby zastąpic cię na stanowisku, ty na produkcji nie zrobisz nic. Kto tu jest nieudacznikiem?
cyborg II - 2010-09-06 21:48:55 odpowiedz | cytuj
Wiecie co tak czytam i myślę?, co by tu usprawnić moim zdaniem po co zatrudniać nowe osoby skoro z doświadczenia wiem, że jeden opiekun da sobie radę na liniach. Niech ma trochę roboty jak My,(nowe ręce do pracy) Jeśli chodzi o kom..... to są to osoby które nie dawały sobie rady w lini i za sprawą (uprzejmie donoszę) są tym kim są.
P.S
Piszczcie co wam leży nie bójcie się
RAZEM MOŻEMY COŚ ZMIENIĆ
BPL xxxxxx - 2010-09-07 06:58:38 odpowiedz | cytuj
To dobry pomysł, żeby pisać co Waszym zdaniem działa nie tak. Tylko jak opinia będzie zupełnie bezpodstawna, nie obiektywna i bez konkretnego podłoża to ta stronka zejdzie na psy a ludziom odechce się czytać czyiś smutków i głębokich żali. Puste oskarżenia można rzucać zawsze. Szczególnie anonimowo. Więc jak macie coś konkretnego do powiedzenia to każdy chętnie przeczyta. Może nawet nasi opiekunowie, brygadziści, kierasy a kto wie czy sam (moim zdaniem - szanowny) AM przeczytają to i znajdą w tym jakąś złotą myśl :).
Póki co to nic oprócz aut na lepsze na naszym parkingu się nie zmienia :):):):) hi hi hi hi hi hi hi hi
(najszybciej zmieniają Ci co głośno narzekają na wszystko:)
BPL 00... - 2010-09-12 12:18:58 odpowiedz | cytuj
Witam..
Praca w Blumie nie jest trudna ale nie jest też lekka.. Fakt jet taki, że w żadnej fabryce gdzie jest akord lekko nie jest. W Blumie przyczyniają się do tego "ambitni" opiekunowie również. Zarobki są średnie, nadgodziny płacone, raz w roku podwyżka ale niezbyt duża. Na mojej zmianie jest ok, brygadzista spoko, opiekunowie z jednym wyjątkiem też ok. Gdyby tylko kilka krzykaczek raczyło czasami zastanowić się o co krzyczą byłoby ok. Prawda jest taka- nikt nikogo na siłe nie trzymie w tej firmie, zawsze można szukać innej pracy.
Pozdrawiam wszystkich, tych/ te sfrustrowane również:)
x