brak logo

ostrowski -pilachowski ul.Opata Hackiego14c

Gdynia

Opinie o ostrowski -pilachowski ul.Opata Hackiego14c

I 2011-12-18 21:05:27
I co,XX-rurka wymięka?! hehehehe!!! szybko zrezygnowałas z walki o swoje...
My nadal bedziemy walczyc o godziwe warunki pracy ,płacy i szacunku dla siebie samych...
A co do czsow,kiedy byla pani[usunięte przez moderatora],to nie wiem czy było gorzej niż teraz...chyba nie ma zadnej różnicy...
POWODZONKA XX!!!!!!
o_o 2011-12-19 00:04:56
hahaha:) ale walczycie :) cóż za zgrana armia :D
naprawdę stare baby a zachowują się jak dzieciarnia. Czy żadna nie potrafi powiedzieć z czym ma dokładnie problem??

Ja bym polecała podzielić opinie a plusy i minusy:) by Szefostwo mogło zobaczyć z czym jest problem.
A więc wg. mnie:
Plusy: *da się zarobić, *mogę się urwać z pracy (oczywiście gdy uprzedzę brygadzistkę),* nie mam problemu z zaplanowaniem urlopu, *moi Szefowie wprowadzają tzw. udogodnienia (palarnia, stołówka, czajniki, mikrofale, automaty z napojami [ jednak [usunięte przez moderatora]nie uważam za udogodnienie stołów, krzeseł i pistoletów bo to sa nasze narzędzia pracy:)].
Minusy: *zero organizacji pracy i oczywiście tłumacze - chodzi o to, że wykonując palety w wielu językach często jest tak, że po prostu na początku robi się język, który idzie ostatni lub mamy robić robotę na szybko (często po godzinach, w soboty) ponieważ ma być wysyłka, dzień później okazuje się, że wysyłki wcale nie ma tego dnia co było zapowiedziane, a gotowce czekają.
* jak dla mnie małym problemem też jest projekt palet i już nie wspominam o tych koszmarnych plamach, gdyż to wina drukarni - mam na myśli to, że robi się palety na próby, a jak przychodzi czas klejenia okazuje się, że trzeba coś dogniatać, odcinać, odrywać, doklejać i wiele innych rzeczy utrudniających pracę i wydłużające jej czas, aby to wyglądało jak należy
*czasem zbyt długie przestoje (np. ostatnio 3 miesiące)
* i ostatnie - wielka nawałnica pracy (najlepszy przykład Avon + inne palety - każdy chyba rozumie co mam na myśli - w pracy jedna robota a na dobranoc Avon w domu). i Pytanie do Szefostwa - czy nie ma szans rozłożyć bardziej prace na ?? by nie robić kilku kontraktów jednocześnie lub dogadywać się z klientem tak by zrobić coś w późniejszym terminie? - wydaje mi się, że byłaby szansa, a proszę pomyśleć czy by to nie rozwiązało troszkę powyższego problemu z przestojami?

I teraz drogie Panie tak jak ja plus/minus i uzasadnienie:) wiem, że ciężko mówić, jednak teraz jest szansa napisać (co jest łatwiejsze) sensownie z czym jest problem a nie nie sobie ubliżać:). Piszcie tu i teraz puki cała firma tym żyje.
A jest duża szansa, że któryś z Panów to przeczyta i rozważy.

PS. Panowie Szefowie :) takie jedno zdanko do Was:). Wydaje mi się, że niepotrzebnie zrobili Panowie taką akcje z tego jednego wpisu ( gadanie o sądach, sprawdzanie pracowników i nie wiem co tam jeszcze), po co to?! Każdy ma prawo pisać co myśli, na tym polegają wpisy na forach o pracy. Ważne są wszystkie opinie i te złe i te dobre. Bo potencjalny pracownik może przeczytać i sprawdzić czego może się spodziewać na danym stanowisku. To ta jak o pobycie w hotelu, każdy z nas sprawdza jakie ma opinie od czego zależy czy się na niego decydujemy. Więc Panowie co w takiej sytuacji robi dobry Szef - czyta to - i nie tak jak ktoś wcześniej napisał, że najważniejsze są dobre opinie - Nie Panowie - czytamy te złe, przyjmujemy na klatę i staramy się zmienić te opinie na dobre. I nie robimy akcji poszukiwawczych tworząc negatywną atmosferę w firmie.

Troszkę się rozpisałam, jednak jako jedna z nielicznych napisałam jaki jest mój problem i na czym polega. Więc proszę za przykładem :) ponieważ na forum jest już 90pare komentarzy z czego 5 osób przedstawia problem. A im więcej głupich kłótni tym więcej bezsensownych postów, których nikt już nie chce czytać. Zwłaszcza nasze Szefostwo

:)
xx 2011-12-19 14:56:07
I - 2011-12-18 21:05:27

I co,XX-rurka wymięka?! hehehehe!!! szybko zrezygnowałas z walki o swoje...

My nadal bedziemy walczyc o godziwe warunki pracy ,płacy i szacunku dla siebie samych...

A co do czsow,kiedy byla pani ( usunięte przez administratora )to nie wiem czy było gorzej niż teraz...chyba nie ma zadnej różnicy...

POWODZONKA XX!!!!!!
Nie rura nie wymiękła ale wy zamiast walczyć robicie głupie docinki czepiacie się wszystkiego co kto napisze.Mam dość takiej walki bo w ten sposób nic nie wywalczymy.No i chyba nie pracowałaś kiedy była( usunięte przez administratora )Wtedy było trochę gorzej bo nie było pensji na czas zawsze na raty do tego nie były wykazywane nasze pełne zarobki.Pod tym względem jest lepiej.Mam nadzieję że dojdziecie do porozumienia i coś da się zrobić w kierunku zmiany organizacji pracy.Bo po co robić dwie zmiany,zasuwać po godzinach skoro za chwilę siedzimy w domu bo nie ma pracy.To w tym momencie wydaje mi się największym problemem tej firmy.Bo gdyby praca była lepiej rozłożona to nie byłoby tego forum ani żadnych żali.
szczesliwa inaczej :) 2011-12-20 19:40:43
no to czwartego robimy sobie wolne,a co tam dzień w tą czy w tą
Blablabla 2011-12-21 07:35:57
Ja jestem zadowolony z pracy w tej Firmie, Jak u kazdego pracodawcy sa plusy i minusy.Tak naprawde nigdy sie wszystkich nie zdowoli zawsze bedzie cos nie tak.Tym co pisza jak im zle to radze zalozyc wlasna firme i wtedy zobaczymy jakimi pracodawcami bedziecie. Lepiej bidolic jak im zle zamiast ruszyc dupsko i szukac nowej. Nikt mi nie powie ze przez 10, 3 lub 2 lata nie mozna znalesc pracy ale nie lepiej jest nazekac. Typowo polskie.
O_O 2011-12-21 10:56:11
Zgadzam się:):)
Jednka jestem zdania, że jeśli można coś zmienić to pracodawca mógłby spróbować :).. i wcale nie mówię tu o umowach o prace bo jestem świadoma tego, ze w tej firmie nie ma takiej możliwości :)
Myśle jednak, że punkty o których wspomniałam wcześniej są możliwe do poprawy:)
byly pracownik 2011-12-21 14:20:22
ja po 2 tygodniach pracy otrzymalam umoze na stale co to za solidarnosc
cala ta firma to jeden( usunięte przez administratora )
G 2011-12-21 15:56:50
A ja....NIE....:(:( I wogle nie rozumiem o co Ci chodzi? to chyba dobrze,bo 90 procent nie ma umow na stałe....Szczesciara z Ciebie...


ktoś 2011-12-21 22:35:41
najwięcej dobrego o prezesach mowia te ktore jezdza na spotkania integracyjne moze ktoras przyzna sie do romansu wiele osob widzialo jak ( usunięte przez administratora ) nie poleca wiem ze jesli( usunięte przez administratora )sie uweźmie na kogoś to ta osoba ma przekopane a ona bierze kase za nic za grzanie stołka.Osoby ktore sa juz na emeryturze nadal tam pracuja a mlodsze pracownice nie widza ze te stare wyjadaczki zajmuja miejsce innym mlodszym.Podać zakladu nie mozna bo jesli ktos zrobi im kontrole to zamkna zaklad albo dany dzial na jeden dzien a potem na drugi dzien otworza zmienia podnazwe i umowy a ( usunięte przez administratora )mieszkaja w willach z basenami zastraszaja ze jesli ktos sie odezwie albo wystapi o swoja kase to na miejsce takich osob jest kilka innych
zaklejarnia 2011-12-21 23:09:09
czy tos z was ktorzy wypowiadacie sie na tym forum pamieta strajk jaki odbyl sie za czasow( usunięte przez administratora )stanela hala stanely wlosy i nic to nie dalo.Na wyjazdy integracyjne jezdzily tylo wybrane osoby i pod warunkiem ze bez mężów bo szefostwo chciało sie zabawić. nawet prawnik byl w zakladzie a i tak nic to nie dalo bo prezesi maja szerokie plecy.A brygadzistki zamiast byc po naszej stronie to mialy do nas pretensje ze walczymy o swoje ze sie buntujemy.Panowie którzy pracowali przy budynku nie pamietam ale chyba ci co ocieplali kiedys to sami mowili jakie wille maja prezesi. pozdrawiam dawny pracownik zaklejarni
J. 2011-12-22 10:59:51
Podwyżki powinny byc za prace w zakładzie,bo jak podwyższą stawki za pracę w domu,to i tak dostaną ją tylko \"wybrani\",a my,którzy nie podlizujemy sie ( usunięte przez administratora ) I znów nie bedzie dla nas pracy w Firmie i znów przestój...
p 2011-12-22 13:31:39
To FAKT!!!!!! Walą nas w rogi na sobotach i nadgodzinach!!!!
W\' 2011-12-22 19:04:06
A ja w nocy kleiłam palety w zakładzie i tez zapłacili nam tylko zwykłą stawkę....Dodam,ze te stawki są faktycznie śmieszne...żal....
$ 2012-01-18 18:55:05
To prawda i tyle.
... 2012-01-18 20:10:14
??
o 2012-02-02 16:52:16
kto by pomyślał że firma chce coś zmienić w stosunku do pracowników produkcyjnych ,oby na lepsze.
niezależny 2012-02-03 11:57:30
Na lepsze?? Dobrze by było...niestety będą zwolnienia i system zatrudniania oraz wynagradzania\"zamykający [usunięte przez moderatora]\"obecnym narzekającym. Zapewne będzie duża rotacja pracowników-może wtedy szefostwo doceni to co miało(czyli Was i Wasze doświadczenie). Ale patrząc z boku na to wszystko niestety bym na to nie liczył...
bb 2012-02-28 19:09:37
O co chodzi ?Teraz jest zła kierowniczka?Dla Was moje koleżanki wszystko będzie nie tak.Zła kierowniczka,złe zarobki,złe warunki pracy.Ja proponuję pracę w rządzie RP tam też biorą pieniądze za nic.Dużo gadają mało robią i plują na siebie i trzymają się swoich ciepłych posadek prawie jak praca u Nas.
bb 2012-02-28 20:57:34
Zgadzam się z Tobą A.Są rzeczy, sytuacje,które trzeba zmienić,poprawić.Nie zrobimy tego na forum ohydnie się obrażając.
K-a 2012-02-29 01:58:45
To może wybory na kierowniczke? Mysle,ze to bylo by nieglupie,demokratyczne..
Wśrod brygadzistek...Ja juz mam swój typ...:)
J. 2012-02-29 02:04:45
Do bb....

Nie widzialas ostatnio zachowania( usunięte przez administratora ) Jesli Ci sie podoba takie traktowanie ludzi,to bardzo prosze,bo ja sie z tym dobrze nie czuje,tak jak zreszta wiekszosc z nas....Mozna to podciągnąc pod [usunięte przez moderatora]..przykre,ale prawdziwe..
p 2012-02-29 19:11:47
do k-a,lepiej uwazaj bo wymienia ciebie
bb 2012-02-29 20:25:49
Do J Nigdy nie słyszałam obrażających uwag względem pracowników.Jeżeli tak jest ,to nikt dosłownie nikt nie ma prawa naruszać żadnych norm społecznych i kogokolwiek obrażać,ośmieszać czy znieważać.
W 2012-02-29 20:57:53
No to mało słyszałaś....nie wierzę. Jak juz ktos wczesniej napisał"jak przynajmniej raz dziennie nie plunie jadem...itd..
Takie są fakty i realia i nie wiem jak można takiego zachowania niezauważać..Może Ty u nas nie pracujesz?????
BEZ 2012-02-29 23:03:55
Do pana (usunięte przez administratora) Ktoś z czubkiem na głowie nie powinien pisać, że My jesteśmy BEZNADZIEJNE
niezależny 2012-02-29 23:53:51
Panie (usunięte przez administratora). Jeżeli Pan uważa spokojną(miłą) atmosferę w pracy i godne wynagrodzenie oraz traktowanie przez przełożonych za postawę roszczeniową,to ...tak,tak oczywiście jest.Te panie chcą NORMALNOŚCI w pracy....czy coś w tym złego??nie sądzę...

To gwarantuje obopólne korzyści.Władze firmy na pewno doskonale zdają sobie z tego sprawę,lecz zdają się tego nie widzieć niestety...
Każdą kierowniczkę itd da się zastąpić kimś innym...Może napiszcie jakąś petycję(tu już trzeba się podpisać z imienia i nazwiska)odnośnie zachowań przełożonych,które są nie do zaakceptowania...
Jeżeli podpiszą się 3 osoby,to mogą one mieć problem,ale jeżeli się podpisze 10,czy 15,to nikt tego nie będzie mógł zostawić sobie ot tak.

PS. Panie (usunięte przez administratora)nie wiem,za jakiego \"znawcę\" pan się uważa,ale rozwiązanie sprawy w sposób jaki pan przedstawił(agencja pośrednictwa pracy tymczasowej) jest z pewnością sposobem najgorszym z możliwych.Pozostaje mi wierzyć,że z żadną agencją tego typu nie ma pan powiązań(chociaż proponując tego typu rozwiązania ciężko mi w to wierzyć)
RR 2012-03-01 08:32:44
Czajka, masz rację. Poprzewracało się im (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) na forum co im ślina na jęzor przyniesie, a pewnie do dzisiaj żadna nie miała jaj, żeby razem z innymi wywalić kawę na ławę prosto w twarz właścicielom firmy. Tylko baby tak potrafią, magiel i to najlepiej pod pseudonimem (szara, bura i jakaś tam). Na pewno szefowie tego nie czytają, bo gdyby to czytali i mieli jaja to w ich zakładzie już od kilku miesięcy pracowaliby zleceniobiorcy z agencji pracy tymczasowej czy krótkoterminowej. Polecam ten sposób. Pozbędziecie się WSZYSTKICH problemów.(usunięte przez administratora) Jest tego mnóstwo i sprawdzone. Panowie szefowie otwórzcie oczy. Najlepsze rozwiązanie dla firm, które nie mają ciągłości zamówień.
niezalezny 222 2012-03-01 16:57:04
(usunięte przez administratora)Gratualacje!
Czytajac Panów wypowiedzi trudno niezgodzic sie z racja ze taka sytuacja to nieporozumienie to wszystko tylko pogłebia konflikt w załodze!
Ale \"opluwanie\"epitety typu głupie baby itp. najlepiej swiadczy o Waszym poziomie intelektualnym i kulturze osobistej jak i braku jakiejkolwiek wiedzy na czym ta praca polega! Sugerowanie zatrudnienia poł na pół kadry mesko damskiej w tym konkretnym przypadku nie ma szans powodzenia! A moze jestescie z konkurencji i chcecie połozyc firme.Dodatkowo nauka pracownika trwa kilka miesiecy i dłuzej,a kotrakty maja okreslone terminy. w tej pracy byli juz panowie ale nie byli w stanie nauczyć sie i wykonywac pracy na wymaganym poziomie-za duze rece i za mała cirpliwosc !Zwolnienie wszystkich pracowników jest praktycznie równe z kłopotami firmy z wykonaniem kontraktu Wypowiadajac sie na takie tematy i dajac rady trzeba najpierw zapoznac sie z charakterystyka firmy ,a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ić farmazony.(usunięte przez administratora)
(usunięte przez administratora)
Dzieczyny Wy tez przmyslcie o co Wam chodzi bo czasem sie gubie.
Zawsze mozna poszukac innej pracy,ale jak to mówia: wszedzie lepiej gdzie nas nie ma!
Paweł 2012-03-01 20:00:41
Gościu, co ty ściemniasz. Ja z kolegą w wakacje, pracując najczęściej na drugiej zmianie nieźle zarobiłem. Nie widzę żadnych przeszkód, żeby takie prace wykonywali mężczyźni. Piszesz, ze nauka musi trwać kilka miesięcy. Kolejna ściema. Wiem po sobie i innych. Pomyśl (jak potrafisz), gdyby nauka trwała kilka miesięcy to nigdy nie można by utworzyć drugiej zmiany, która pracuje tylko kilka tygodni w roku.
Czytając twoje słowa:
"bo nie jestem w stanie zejśc tak nisko do Waszego poziomu",
"Ale \"opluwanie\"epitety typu głupie baby itp. najlepiej swiadczy o Waszym poziomie intelektualnym i kulturze osobistej"
można odnieść wrażenie żeś inteligent. Ale kolejne zdania pozbawiają złudzeń:
" [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ić farmazony. (usunięte przez administratora)"
(usunięte przez administratora)
niezależny 2012-03-01 20:31:11
Dyskusja schodzi do coraz niższego poziomu z tego co widzę:P

Niezależnie od wszystkiego, z własnych źródeł (kilku)wiem,że pomysł z agencjami pośrednictwa pracy pochodzi...od kierownictwa i niebawem może się to stać faktem.

O ile rzeczywiście to będzie sposób kierownictwa na pojawiające się oskarżenia i problemy,to gratuluję beznadziejności w zarządzaniu firmą i dbaniu o własnych pracowników

Czas pokaże...

PS. Praca jest również do wykonania przez mężczyzn,jednak nie ulega żadnej wątpliwości,że praca tego typu bardziej odpowiada kobietom

PS.2.A do tych,za przeproszeniem(usunięte przez administratora),którzy piszą,że "baby wypisują co im na język najdzie i same nie wiedzą,czego chcą"...polecam przeczytać opinie od początku.
Jest kilka najważniejszych faktów i rzeczy,które się powtarzają jako te,o które większość kobiet w firmie ma pretensje i chcą "normalności"
X 2012-03-01 20:38:56
POZDRAWIAM ODWAŻNEGO (usunięte przez administratora) Z DRUGIEJ ZMIANY
A 2012-03-01 23:05:25
Jak ktoś napisał Firma Ostrowski-Pilachowski z pozoru wspaniała WŁAŚCICIELE upodobnili się do dziewiętnastowiecznych właścicieli fabryki, widać że to było bardzo trafne określenie ,zakład pretendujący do miana firmy z wyższej pułki zaczyna się psuć i sypać.
Teraz najlepiej ludzi którzy pracowali po kilka lat pozbyć się i wziąć pracowników z agencji pośrednictwa pracy,coraz lepsze pomysły .
Wtedy praca będzie super wykonana .
Wszystko możliwe, bo to co się dzieje ostatnio na produkcji to przechodzi ludzkie pojęcie np.pracownicy wieloletni (w czasie gdy szła największa produkcja pracowali ponad siły i tak przez wiele lat) siedzieli w domu ,a osoby z krótkim stażem były w pracy .
O co tu chodzi .
wesoła 2012-03-02 07:39:30
(usunięte przez administratora)
Jestes geniuszem-Ha ha Ty w dwa miesiace nauczułes sie robic wszystkie palety klipsy wklejki i swietnie zarobiłes!!! ciekawe na czym na Avonie??? Ja pracuje tu kilka lat i faceciu w tej firmie to zadkosc,ale Ty chyba jestes ewenementem skoro w dwa miesiace nauczyłeś sie wykonywac wszystkie produkty wyrabiane przez firme i do tego swietnie zarobiłes i jeszcze pewnie jestes samotnym tatusiem który musi utrzymac dzieci i dom-a moze mieszkasz u mamusi która Ci wszystko przygotuje a pensyjke masz dla siebie na zabawe??
Gratulujcie(usunięte przez administratora) -same potwierdzacie ze tu mozna śietnie zarobić!!!!

To o co Wam kobiety właściwie chodzi o zarobki czy flustrację???

Jedno jest pewne bez wontpienia: wystarczy zasiac ziarno aby wyszło jacy ludzie tu pracuja i jakie naprawde maja zdanie naprawde na temat kolezanek!!! Ale w tej firmie pracuja tez kobiety które naprawde chca pracować i były w tej firmie w lepszych czasach kiedy mozna było zarobic i w gorszych i niechodziły na zwolnienia kiedy było duzo pracy ,ale gozej płatnej,tylko zostawały i robiły:) Wupowiedzi ludzi z zewnącz czy typu (usunięte przez administratora) nie maja tu wielkiego znaczenia bo tacy tu przychodza i odchodza ,albo napisza i sie smieja!
Rozwiazanie-tak jest zostawic osoby najmniej "chorujace" i najlepiej wykonujaca swoja prace-wydajne i doswiadczone.Tacy pracownicy na pewno beda w stanie przeszkolic nowe osoby,a w ten sposób odswieży sie atmosfere w firmie.
Panowie Prezesi-Wiadomo ze najlepszy pracownik to taki który mam stabilizacje i pewnosc ze ma prace! taki pracownik jest najbardziej j wydajny i sumienny. Ale i tak jakie nie beda rozwiazania to ktos tu bedzie "opluwany" bo nie da sie wszystkim dogodzic!!!
Zainteresowana 2012-03-02 14:05:55
Tak Wesoła masz sporo racji,ale nie we wszystkim.
Kazy ma prawo do własnego zdania,ale nikt nie ma prawa do opluwania innch-niech najpierw spojrzy na siebie!!!
Co do zwolnien-pracuje tu troche i jak wiemy cześc załogi została woruzniona czy wytypowana na powiedzmy to pierwszy skład.
Powiem obiektywnie: naprawde wiekszosc z tych typów jest trafiona mnie tam nie ma bo nienaleze do najlepszych,ale moim zdaniem na pierwszy odstrzał powinny pujśc te które jak nie ma dobrych prac to nie ma ich albo zwolnienie,a na pewno te które sa na chorobowym i biora do domu,a pózniej z usmiechem na twarzy mówia ze za podwójna pensje to moga robic i to do dziewczyn które sumiennie pracuja i na pewno taka osoba wogóle nie powinna mieć tam pracy a tym bardziej być w gronie wybranych TAK (usunięte przez administratora)!!!!
A co do brygadzistek (usunięte przez administratora)- a jakie my jestesmy dla siebie wicznie kłótnie i brak zgrania! jestesmy jak one!!
pracujaca 2012-03-02 16:44:32
(usunięte przez administratora) dzieciaku jeden-a moze urodzony deb....
Nie masz pojecia o czym mówisz swietnie zarobiłeś ile1500 1700? dla małolata na cukierki-mleko i zabawki to moze duze pieniadze ale zacznij płacic ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nki mamusi to zmienisz zdanie
Chłopcze zabierasz zdanie w temacie Cie przerastajacym! Tu ludzie pracuja po 10 lat i Twoja wiedza na temat pracy i nauki czy umiejetnosci kobiet tu pracujacych jest zerowa. takich wakacyjnych kozaczków to tu przerabialismy setki,ale jakos z ostatnich kilku lat mozna policzyc na jednej rece kto dostał sie na pierwszą zmiane! jakos niesłyszałam o genuiszach którzy tu pracowali na drugiej zmianie:))
Paweł 2012-03-02 20:25:13
Pracująca, zarobiłem jak mówisz na cukierki ponad 1600 zł. Uczyłem się tej "ciężkiej" pracy DWA dni. Mój kolega też. Pracowałem tylko miesiąc bo chciałem mieć kaskę na resztę wakacji. Nie miałem potrzeby pracy dłużej, a tym bardziej jakiejś rywalizacji o pierwszą zmianę. Jak będę musiał płacić rachunki poszukam pracy zgodnej z moim wykształceniem i ambicjami. Ta robota jest kapitalna dla tych co chcą sobie dorobić, ale nie jest to na pewno praca na stałe. Jakie tu mogą być stopnie awansu, jak można się rozwinąć? Jak czytam poprzednie wpisy to strasznie narzekacie na wynagrodzenie, że niskie, żałosne, coraz gorsze, ze szefowie są źli, wykorzystują, (usunięte przez administratora) i takie tam. A jednak SIEDZICIE TAM 10 LAT. Dam ci radę, skoro 1700 dla ciebie jest za mało szukaj innej pracy. Ale czy ktoś da pracę komuś kto nie ma ambicji, wykształcenia, nie ma entuzjazmu i generalnie roszczeniowy stosunek do życia? Moja mama płaci rachunki, pracuje w sklepie i zarabia brutto 2100 zł. Do tego odpowiedzialność materialna. Czy wy macie odpowiedzialność materialną? W jakim zakładzie dają kawę zleceniobiorcom mleko, cukier, kupują lodówki, kuchenki, szklanki? Więcej pokory!!! Popytajcie znajomych ile może zarobić ktoś bez wykształcenia, odpowiedzialności, przy pracach chałupniczych. Wracajcie na ziemię!!! Oczywiści teraz ktoś "mądry" napisze, że jestem dzieciak, głupek, mogę sobie jeść cukierki ale nie mam prawa zabrać głosu. Otóż mam prawo. Bo to ja i tacy jak ja będziemy musieli płacić na wasze emerytury. Więc jeśli przynajmniej jedna z "szarych", "kolorowych" czy "czarnych" spadnie na ziemię - i will be happy. Dużo zdrówka
A 2012-03-02 21:34:53
Rozchodzi nam się szczególności o regulacje dotyczące podporządkowania służbowego, czasu pracy, udzielania urlopów itd.
Tak szczerze firma po prostu się sypie ,brak zleceń i zbliżająca się fala zwolnień ,zobaczymy jak zostaniemy potraktowane przez pracodawcę.
pracujaca 2012-03-02 21:42:48
Pawełku- Twoja mama ma duzo szcześcia ze ma 2100 brutto!co miesiac.
Dlatego nie masz prawa zabierac głosu bo nie masz pojecia ze od 8 miesiacy my tu zarabiamy srednio 800złoty!!! a na wigilie po400!!!!!
Miałes szczescie ze trafiłes na dobry okres pracy,ale i tak niewierze ze tyle zarobiłes i uczyłes sie dwa dni takiej pracy!!! troche sciemniasz i zam;lody jestes zeby nas oceniac napewno gdybysmy zarabiały regularnie 2100brutto to tej dyskusji by teraz niebyło!
Zejc na ziemie i niebulwersuj sie ze bedziesz płacił na nasze emerytury bo nasze dzieci tez sa w podobnym wieku i bedą płacic na Twoich rodziców wiec działa to we dwie strony. Ale i tak odnosze wrazenie ze jestes osoba podstawiona bo w mojej dotychczasowej pracy kilku letniej nikt nie był w stanie wykonywac pracy i uczyc sie dokładnosci w dwa dni jak mówisz !!!
Kształc sie i idzi do pracy na stałe tak jak moja córka ma wyzsze i na poczatek ma oferty do 2000 tys-brutto! i jeszcze jedno Ty i Twój kolega byliscie rozliczanii wg. innych stawek podatkowych,ale nibyłoby tak rózowo gdybys płacił pełne podatki 440 złoty mniej-i co bys napisał>?? Byliscie rozliczani jako osoby uczace sie za które jak narazie my płacimy w pewnym sensie!!!
Paweł 2012-03-02 23:21:22
Pracująca, powiedz jeszcze, dlaczego w tak upadającej, prowadzonej przez 19-wiecznych (usunięte przez administratora), jak czytałem wcześniej, firmie siedzisz 10 lat. Naprawdę życzę zdrowia, psychicznego też
o 2012-03-03 10:49:40
Można powiedzieć \"Ziemia obiecana\"
Julita 2012-04-07 18:55:54
(usunięte przez administratora)
I jeszcze ciekawe kiedy zadzwonia do nas,zebysmy wrocili do pracy...?
J. 2012-04-09 19:15:57
Jak tam w pracy?
- Jak w raju! W każdej chwili mogą mnie wyrzucić!
niezależny 2012-04-13 00:32:05
widzę,że tu całkiem wesoło ostatnio..ale to tylko zasłanianie rzeczywistości...Drogie panie(bo jest ich większość)-prawda jest taka, że trzeba zacząć szukać nowej pracy.Jeżeli jeszcze nikt Wam tego nie przekazał-przekaże Wam wkrótce.

PS. "brawa" dla właścicieli firmy, którzy takim właśnie posunięciem pokazują dobitnie kim dla nich jesteście - robolami i nic poza tym, z zaznaczeniem,że nie wolno Wam nic głośniej powiedzieć - macie siedzieć cicho!!!
Wiem-przykre, lecz prawdziwe-panowie właściciele-macie się czego wstydzić, a wasi pracownicy z pewnością to zapamiętają dłuuuugo....
ktos 2012-04-16 20:04:03
niezależny a ty lubisz wejśc tu rzucic kilka epitetów w stronę pracodawcy i wyrazic swoja opinie na temat pracy i (usunięte przez administratora).Skąd ty masz takie wiadomosci i czemu ciągle starasz sie nastraszyc pracownikow jaki masz w tym cel!!Dobry kubus z ciebie. I najważniejsze jak sie jest niezależnym to sie wejdzie raz wypowie swoje zdanie i na tym sie konczy, a ty niestety lubisz tu pobawiac sie we wróżkę hahaha ale cos ci te czary mary nie wychodza.Czaruj gdzie indziej.
niezależny 2012-04-16 22:05:07
skąd mam informacje?...z oczywistych względów nie mogę tego napisać-nie chcę robić nikomu niepotrzebnych problemów.Możesz być jednak pewien/pewna, że są to informacje bardziej "z góry" i uważam je za pewne.
I mylisz się twierdząc,że piszę tu cokolwiek próbując kogoś straszyć i siać zamęt.
Nie chce mi się tak bezcelowo polemizować-wejdź tu po prostu za miesiąc, czy dwa i wtedy się okaże kto miał rację-jeżeli ty będziesz Ty,to przeproszę...
a 2012-06-24 16:43:02
Witam, już dawno nikt się się nie odzywał ,co słychać.

Jak tu inaczej powiedzieć o właścicielach którzy nie potrafili wyjść i porozmawiać z pracownikami, wysłali (usunięte przez administratora) tą mier mam nadzieje że za to jak postępowała w życiu los jej się odpłaci i to z nawiązką.
Nikt po tylu latach pracy nie otrzymał zasiłku dla bezrobotnych ,szóstka należy się pracodawcą za potraktowanie pracowników .
Właściciel (wszyscy słyszeli jak mówił) był oburzony ze został nazwany cytat \\\"właściciele upodobnili się do dziewiętnastowiecznych właścicieli fabryki itd\\\" czy to nie prawda swym postępowaniem udowodnili że tak jest , ale może ktoś się odważy napisać tak konkretnie o tych ludziach.
Pracownicy którzy pracowali dla nich wiele lat, oddali im\\\"SERCE\\\"i zostali potraktowani jak (usunięte przez administratora) ,bez wypowiedzenia ,świadectwa pracy ,najlepiej dać pracownikowi wypowiedzenie za porozumieniem stron-śmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warte,mam nadzieję że nikt więcej nie zgodzi się na takie rozwiązanie umowy bo tylko pracownik robi im dobrze.
Mam nadzieje że ktoś w końcu dobierze im się do(usunięte przez administratora) i nie będzie tak wesoło.
B* 2012-08-03 16:24:58
Po co jakieś wpisy skoro największe krzykaczki zostały przy korycie :).
wahan 2015-02-04 17:58:11
jeśli ludzie piszą Ci, że nie ma sensu się zatrudniać w danym miejscu to chodzić im może o dwie rzeczy, albo nie chcą , żeby ktoś robił im dodatkowej konkurencji albo po prostu rzeczywiście uważają , że praca na danym stanowsiku jest nieopłacalna i mówią prawdę. Ja z tych wypowiedzi obstawiałbym te drugą opcje
Ciekawy 2016-06-02 10:37:13
Nie prawda, to prosze mi powiedzieć dlaczego panie z introligatorni pracują na umowie śmieciowej? Coraz głośniej mówi się o złej atmosferze za duzej presji na szeregowym pracowniku. W głowie sie nie mieści zeby zwykly pracownik produkcji miał pod butem brygadzistke . Cały czas mam na myśli introligatornie
hngj 2016-07-08 15:46:28
@ Ciekawy czyli naprawde chesz powiedzieć że nie ma umów o prace? No tak...to w sumie bardzo wygodne rozwiązanie dla pracodawcy - mniej zobowiązań, tańszy pracownik... ale teraz chyba nie mamy tego problemu, bo nie szukają ludzi do pracy.
Zostaw swoją opinię o ostrowski -pilachowski ul.Opata Hackiego14c - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ostrowski -pilachowski ul.Opata Hackiego14c