brak logo

Zakłady Porcelany i Porcelitu, Chodzież S.A

Chodzież

Opinie o Zakłady Porcelany i Porcelitu, Chodzież S.A

polak 2012-04-02 07:19
ja nie narzekalem na tą firmę.Pracowałem jeszcze kiedyś na \\\'1\\\' tam to dopiero praca,popipkowac można było.Same 18 i19ki.Ogulnie sam stosunek do pracy był fajny.Z chęcią się jechało do pracy.To nie co dzisiaj [usunięte przez moderatora] prywaciarzy,[usunięte przez moderatora].
mjk 2016-07-17 23:06
Najważniejsze jest to, że wypłata u nich ostatecznie się pojawia i jest terminowa. Ja się nie dziwię, że są tak popularni, ale może wiecie czy pojawiły się jakieś premie do podstawy zarobków? Pozdrawiam
4
jola-aka-łysa 2016-12-08 23:45
Niech zmieniają majstrów i kierownictwo co 4 lata i wtedy będzie w porządku albo niech drektorzy zabronią spoufalania Kierownictwo>majstrowie bo najbardziej cierpi na tym pracownik a opinia nie idzie o kierownictwie tylko o całym zakładzie . Aha i niech ci z góry prześwietlą majstrów pod kątem kradzieży bo oskarżają szarych pracowników a zapominają że to majstrowie mają dostęp do malarni sortowni i warsztatów. Banda donosicieli i lizodupów.
18
A ludzi do pracy brak 2017-01-17 18:40
Ktoś powinien się postarać aby prawda o tym człowieku poszła wyżej jakiś anonimowy wywiad z pracownikami jego zmiany rozwieje wątpliwości jaka jest jego prawdziwa twarz kiedy nikt z kierownictwa nie patrzy mu na kitkę tzn ręce. Pomijając fakt sposobu w jaki ten człowiek został mistrzem bo z takim charakterem nigdy nim być nie powinien, starzy pracownicy wiedzą doskonale co i jak bo to historia długa jak kitka niechlubnego Pana.
16
Pozdrawiam 2017-01-17 18:58
Co się dziwić że rąk do pracy brak skoro ludzie są traktowani tak jak są. To już nie to coja dawna porcelana, ale warto udostępniać niech każdy widzi opinie pracowników.
15
Darek 2017-01-17 19:02
Zapomniał wół jak cieleńciem był hyhyhyhy
7
Bay 2017-01-17 19:28
Mało kto z młodych będzie pracować W święta i weekendy za 1700 zł pierwsza wypłata wpłynie na konto wytrzymać do końca miesiąca i na chorobowe
12
XYZ 2017-01-17 23:19
Rotacja "mistrzów" powinna rozwiązać sytuację, jak widać ostatnie podmiany nie zlikwidowały problemu. Kolesiostwo było jest i będzie a cierpi zawsze pracownik. Nie wiem jak jest faktycznie w przypadku tej osoby jednak co nieco się słyszy między pracownikami, a skoro pojawiły się takie opinie to coś w tym prawdy jednak jest bo nikt nie publikuje takich wpisów bez powodu.
13
aska 2017-01-18 11:23
Temat numer 1 na kazdym dziale i bardzo dobrze moze w koncu ktos zrobi porzadek zamiast wszystko zmiatac pod dywan byleby tylko nie doszlo do cmielowa
8
Mariola 2017-01-18 16:10
Co tutaj się dzieje ! To się nadaje na pierwszą stronę Chodzieżanina w piątek. Ale popieram i gratuluję odwagi . Brawo odważny człowieku ! Jeśli dany artykuł wywołał u "pana z kitką" wielkie poruszenie to chyba należałoby odnieść się do swojej osoby i swojego zachowania. Mistrz to osoba dająca przykład a nie poniżająca pracowników, pomijając tych którzy dłużej tam pracują "uczciwiej" niż "pan z kitką". Wykorzystuje swoje stanowisko do wyższych celów. Ci wyżej powinni wziąć się porządnie i usunąc z ciepłychy posadek tych którzy, myślą że są wyżej. PONAD prawo. Trzymam kciuki za pomyślne rozpatrzenie tej sprawy ;)
20
Anonimowa, formownia 2017-01-18 18:12
Bardzo dobrze, że brudy zaczynają wypływać, może dzięki temu to co się dzieje dotrze na najwyższy szczebel bo raczej wątpliwe, że mała Pani kierownik wyciągnie konsekwencje wobec pupilków na stołkach! Każdy powinien mówić jak jest u niego na dziale a nawet korzystać z możliwości jakie dają telefony i nagrywać co trzeba takiego dowodu już nikt nie podważy a siostra w kadrach już nie siedzi, aby kolejny raz pomóc. Ma być dobrze, to pracownicy muszą o to zadbać sami, aby góra zrobiła porządek na dole z całym tym bałaganem, który jest na szybko sprzątany kiedy jest wizytacja z Ćmielowa. Bardzo dobrze, że sprawa jest głośna, nie popieram tylko ataku na starszego mistrza bo to dobry człowiek i nikomu krzywdy nie zrobi pomimo tego, że sprawia swoim wyglądem zupełnie inne wrażenie. Jesteście skazani na pracę w święta to chociaż nie dajcie sobą pomiatać, te same słowa kieruję do pozostałych działów. Pozdrowienia z formowni
24
Barbarzynca 2017-01-18 19:55
Zgadzam się z przedmowca...starszy mistrz jest jak najbardziej na swoim stanowisku Dobry człowiek a po za tym o porcelanie wie więcej niż te wszystkie ćwoki razem wzięte o pani kierownik nie wspominając
14
Serwis do kawy Jolanta 2017-01-19 00:25
Ładnie się dzieje widzę jednak na szkliwierni, wesoło bez afery nie ma dnia. Ciekawe co jeszcze się wydarzy, kiedy opadnie "kusz" po tej zadymie...
13
G 2017-01-19 09:53
Podobno już ludzie byli zastraszani policją żeby kasować swoje opinie? Normalny człowiek usiadłby i porozmawiał przeprosił za zachowanie i zastanowił się nad sobą. Co za prostak widać że stanowisko uderzyło do głowy szkoda słów
21
Form. 2017-01-23 04:57
No...
1
Pracownik 2017-01-24 10:25
Jeszcze się taki nie urodził, który każdemu by dogodził. Anonimowe bazgroły pozostaną bazgrołami frustrata.
W Wlkp rynek pracy jest ogromny, zawsze można sobie poszukać innej pracy, a nieanonimowo krzywdzić innych.
10
Pracownik1 2017-01-25 20:14
Wypowiedź pachnie małą Jolką na kilometr..
16
Barbarzyńca 2017-02-06 15:17
Dziwią się że ludzie wypowiadają się na forum a niby gdzie mają z tym iść skoro Jolka zamiata wszystko pod dywan
Zastraszaja pracowników przenoszą na inne oddziały...ludzie się zwalniają nie ma komu pracować a oni ludzi traktują przedmiotowo
Podwyżki które teraz były kto dostał? Lizusy i donosiciele
Na jednej z brygad szkliwierni majster przyznał podwyżkę osobie która ciagle się obija w krótkim czasie rozwalił cztery wózki biskwitowe spóźnia się na nockach śpi i podwyżkę dostał zamiast nagany i wy się dziwicie że ludzie mówią o kretactwach tutaj ? A do kogo z tym iść? Do Joli ? A co ona z rym zrobi? Nic jedynie co by zrobiła to zwolniła by tego pracownika. Który odezwał by się o tym co sie dzieje albo przeniosla karnie na inny oddzial bo rak wlasnie robi ...ile już ludzi pozwalnialo się przez złe traktowanie i zastraszanie...ile Jola karnie przeniosła na inny oddział? Ludziom zależy na pracy docencie to a czystki zacznijcie od góry a nie od ludzi bo za chwilę zabraknie rak do pracy a do puki Jola będzie rządziła dobrze nie będzie
A takich majstrow jak na pierwszej czy drugiej brygadzie dawno powinno się zdegradowac bo tylko sieją na brygadach chorą atmosferę Jeden ugania sie za co ladniejszymi pracownicami pieprzy się po kontach a drugi wynagradza tych co przynoszą straty dka zakladu zamiast karać bo jak można dac podwyżkę osobie ktora rozwalila cztery wozki biskwitowe w tym dwa z pilnym towarem
19
Pracownik 2017-02-08 08:42
"Się pieprzy"?
Samogwałt jest zakazany. A czy to wypowiedź tej brzydszej, na którą nie spojrzał czy też może "rogacza"?
9
O 2017-02-08 14:09
Piszesz totalne brednie wyssane z palca i chyba na siłę próbujesz wywołać jakieś poruszenie lub sensacje. Chyba bardzo cię boli podwyżka którą dostał ten człowiek? Uważasz że to ty zasługujesz na te pieniędze a nie on to miej odwage i idź na rozmowę o podwyżkę, za to nie zwalniają..
9
Ptyś 2017-02-09 14:52
Widzę wielkie poruszenie
Gdybym pracował na tej brygadzie to na pewno poruszył bym temat podwyżki dla tego Pana bo wszyscy na szkliwierni wiedzą o tym że rozwalił tylko w zeszłym roku aż cztery wózki biskwitowe i zamiast ukarany został nagrodzony podwyżka a Pani z innej brygady za to że rozwalila wózek dostała nagane i to ma być sprawiedliwe. Wyssane z palca?
8
do prezesowej 2017-02-09 16:38
Barbarzynca sama prawde pisze i nie ma co tutaj probowac odwrocic sytuacji bo kazdy dobrze wie ktory przeniesiony majster wielbi pracownice oraz o tym ze jacus i jego transportowiec to przyjaciele wielcy, jeden zlodziej a drugi mu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzi dlatego ma przywileje, wiec polowe zmiany siedzi nic nie robi pozatym do niczego go jacus dac nie moze gdzie pojdzie to szkody robi, podwyzka za codzienne spoznienia i nic nie robienie pol zmiany a do tego niszczenie wszystkiego do okola ale spokojnie wszystko to trafi na rece pani prezes moze wtedy sprawa bedzie zalatwiona. zaklad sam w sobie nie jest zly pieniadze zawsze na czas socjalne i tak dalej ale tacy majstrowie robia tragedie oraz niepowazne kierownictwo
12
Alonso Marlboro 2017-02-10 12:19
.Fajny zakład.
5
Pracownice II Br 2017-02-10 13:32
Pani Laleczko jeśli ma pani problemy w domu, to proszę nie wypisywać bredni.
Nie na wszystkich,dzieła pani kręcenie pupą.
Zmień brygadę,to ci się polepszy,a naszą zostaw .
Brygada II (załoga)-Jest za majstrem,i jedna --------- tego nie zmieni.
Jeśli masz problem emocjonalny to się lecz.
9
Pupek 2017-02-10 14:13
Lalka kręci Pupką? Zarąbiaszczo! Czemu tego nie widziałem?
Jak mi pokręcisz workiem, to Ci spenetruję norkę! Co Ty na to?
7
W 2017-02-10 14:54
Ptyś jesteś nie doinformowany ten pan dostał naganę.
Ile towaru niszczą inni,przy takim sprzęcie,ze średniowiecza.
wózki które same się rozpadają,

Ile ty zniszczyłeś towaru--------nie odpowiadaj.
8
Michał 2017-02-10 15:53
Publiczne określenie mianem "lizusa i donosiciela" wobec wszystkich osób, które dostały podwyżkę jest przejawem idiotyzmu i cynizmu. Każdy ma prawo do własnej opinii to fakt, ale anonimowe krzywdzenie osób które zostały docenione za wzorową pracę i postawę w pracy w głowie się nie mieści - wobec osoby, która wypowiedziała się w ten sposób kieruję nie anonimowo kilka bardzo obraźliwych epitetów i wulgaryzmów. Osoba, która zatapia w jednym worku całą swoją brygadę tylko dlatego, że poczuła się w jakimś stopniu urażona bo podwyżki nie dostała jest ostatnią k****, g***** ś******* i s***** taką samą albo nawet i gorszą niż przysłowiowy lizodup i donosiciel - tym bardziej, że wszyscy między sobą doskonale i zgodnie wiemy, kto podwyżkę dostał słusznie a kto nie.
7
Igor!!!! 2017-02-10 16:43
I co lalunia i tu ciebie maja dosyc?
8
I br.... 2017-02-10 17:30
Zaloga pierwszej brygady tez radzi tobie sie. O......od nas i naszego majstra mamy tu swoje sprawy jestesmy zgrani jeden za wszystich i wszyscy za jednego i nam sie lalka nie wpier....
9
Lalka 2017-02-10 18:38
W przeciwienstwie do niektórych nie obgaduje i nie oczerniam ludzi bezpodstawnie a jak mam problem to mówię o tym głośno Nie muszę się pod nikogo podszywac
2
II br... 2017-02-10 22:38
Jacek,jako Przełożony Jesteś Ok!Życzyłbym Każdemu pracownikowi Przełożonego z takim podejściem do pracy i ludzi jak Ty.A dla reszty 2brygady UKŁONY za zgranie,to przyjemność z Wami pracować;-)
8
GenowefaPigwa 2017-02-10 23:16
A teraz to niby kogo grasz bo nie bardzo wiemy ? Jak tak potrafisz to dlaczego ?udzielasz się tu a nie w zakładzie tak jak powinnaś przyzwoicie to zrobić , masz problem to powiedz o tym głośno tak jak tu to pięknie robisz. Przyjemność Ci to sprawia ? Pewnie jak wiele innych rzeczy prawda ?
7
Pracownik 2017-02-11 10:41
Z tego wynika, że lepiej było przed wprowadzeniem systemu premiowania. Mniej swad i konfliktów.
Trzeba wrócić do poprzedniego systemu, nikomu i nic nie dawać i będzie spokój.
Zazdrość to paskudna jednak przywara...
8
Brygada Druga 2017-02-11 15:20
Niew wiem kto wypowiada się w imieniu drugiej brygady ale druga brygada nie ma nic wspolnego z oczernianiem naszej koleżanki nie mamy hej nic do zarzucenia a jak ktoś ma jakiś problem to n8ech mówi głośno w swoim imieniu a niech się nie wypowiada za całą brygade
Zresztą te wpisy to jedna wielka farsa
Brygada Druga
1
K 2017-02-13 00:46
I Brygada nie podpisuje się pod tym co ktoś napisał na Panią Lalkę jak ją ktoś nazwał
Mieliśmy okazję poznać tą dziewczynę z bardzo dobrej strony
Jest pracowita i potrafi się odezwać jak coś jej nie pasuje głośno
Nie boi się zaczepic ani kierownik ani dyrektor ani dyrektora i na pewno gdyby miała coś do powiedzenia to jawnie nie potrzebuje do tego forum sami mielismy okazję się o tym przekonać gdy z nami pracowała na brygadzie.Wypisujecie na majstrow kierownictwo a jak przychodzi co do czego to wszyscy niewinni i najlepiej winę zgonic na kogoś innego a najlepiej na nią bo jest pyskata i głośno mówi co ją boli.Ciekawe komu zalazla za skórę że teraz wykorzystuje okazję i koniecznie chce jej zaszkodzić

3
zmanipulowani 2017-02-13 19:22
no wlasnie temat dotyczyl zachowania majstra i jego spouchwalania sie z pracownikiem przyzwolenia na wszystko za korzysci a wy tutaj miedzy soba szukacie winych szkoda slow w ten sposob zawsze was jacus wysteruje i zmanipujuje on jak zawsze bedzie mistrzem a wy najgorsi jako pracownicy to bylo do przewidzenia ze tak zoztanie rozegrane zeby temat odsunac bo zagrazal
2
Maryja 2017-02-13 22:12
Spoufalania się pisze
6
Igor!!!! 2017-02-13 22:22
To sa wlasnie ci uczeni po kursie krawieckim byk na byku ale inteligecja cala geba ,siorbanie i mlaskanie przy stole sloma w butach a w pracy bulke przez bibulke i byle komus cos wytknac
8
Marek 2017-02-14 07:56
Emeryci na emerytury
4
Emeryci 2017-02-14 15:23
A kto będzie pracował, młodzi .
co nic nie potrafią, mądrzy w buzi ,a do trzech nie policzą ,ani kabelka nie przykręcą ,bez internetu.
Młodzi którzy ,pracowali wszędzie ,i nie dają rady.
Starcom nigdy nie dorównają .

Gdyby pracowali w czasach takich jak my,kiepsko ich widzimy.
9
Br II 2017-02-14 19:37
Naucz się pisać.

Odczep się od naszej Br II,
Wszystko sobie wyjaśniliśmy z majstrem, i nie wracamy do tego.
3
Marek 2017-02-15 08:04
Skoro zakładu nie stać na młodych z wykształceniem po kursach bądź studiach itp to musicie się zadowolić tym co dostajecie - młody po podstawówce lub liceum bez doświadczenia. Sami takich biorą, nie ma co się dziwić potem że nie potrafią naprawić usterki mechanicznej bądź elektrycznej . Ale masz rację, maszyny pamiętające wojne będą potrafili naprawić tylko emeryci bez Internetu .
4
Pracownica ze stażem 2017-02-16 14:17
Podwyżki w Porcelanie to wielka ściema a premia to śmieszna porażka Tylko się ośmieszają Zgadzam się że jeszcze trochę i zabraknie rąk do pracy W starych pracownikach nadzieja młodzi mają to w d....e i wcale się nie dziwię Złe traktowanie pracowników i byle jakie podejście robi swoje Zasada w tym zakładzie jest jedna RÓB I SIĘ NIE ODZYWAJ !!!!!!!! Ale już ludzie mają dosyć i się buntują mają wszystkiego dosyć !!!!!!!!
3
Pracownicy 2017-02-17 11:19
Jak nie pasuje ,to pracy jest ful. myślicie że gdzie indziej jest lepiej.
widocznie nigdzie więcej nie pracowaliście, bo jesteście lata w tej firmie.

A co do premi zgoda,zabrać bo tylko kłótnie o 40 zł, A powrócić do stażowego.

Bo stażowe było by najsprawiedliwsze.
5
Mam małego :D 2017-02-17 21:34
A ja jestem zadowolony z wypłaty, bardzo wspomogło to mój budżet domowy. Czekałem do 10 lutego 2017 aby zobaczyć ile dostanę pieniędzy ponieważ rozważałem zmianę pracy, i nie żałuję że czekałem. Kwota którą otrzymałem NA TEN CZAS w zupełności mi wystarcza na życie. Natomiast jeśli Pani jest za mało proponuję zmianę pracy póki i o ile jeszcze można :) jest bardzo dużo fabryk które potrzebują ludzi i dają dobrze zarobić.. np jenox lumag podanfol czy kabat. Jest jeszcze opcja tak jak ktoś napisał wyżej iść na rozmowę w sprawie podwyżki. Za to nie zwialniają a nóż widelec się uda .

Co do wypowiedzi powyżej to uważam że stażowe nie jest i nie będzie sprawiedliwe, a chcą tego tylko ci którzy siedzą dziesiątki lat w zakładzie..
1
życzliwy 2017-02-21 13:45
Młodzi z czasem was 10 razy przeskoczą!
Emeryci 2017-02-22 10:28
Tylko wówczas też będą już starymi, lub emerytami.
5
Zostaw swoją opinię o Zakłady Porcelany i Porcelitu, Chodzież S.A - Chodzież
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Porcelany i Porcelitu, Chodzież S.A