brak logo

ECS Polska sp.zoo

Warszawa

Opinie o ECS Polska sp.zoo

ciekawa świata 2014-10-27 13:08:53
Kto i w jakim celu wysłał do ciebie wezwanie... no chyba jako człowiek świadomy czytać potrafisz ? a może jednak się mylę ...? zachęcam do zaczerpnięcia ponownie wiedzy z klasy podstawowej. Ale w sumie nie ma się co Tobie dziwić. Na Twoim przykładzie widać, że każdy człowiek świadomy całą wiedzę jaką posiada, czerpie z internetu, brawo brawo! Widać, ze twoja wyższa szkoła prania i gotowania na coś się jednak przydaje a może problem jest w tym, że nawet takiej szkoły nie masz ?. A w domyślaniu się kto napisał ten komentarz jesteś naprawdę mistrzem!od teraz każdy się będzie na Tobie wzorował. W nagrodę dostajesz miano Super Detektyw. Jeśli jesteś aż na tyle rozgoryczoną osobą co widać w Twoich desperackich komentarzach to przynajmniej pisz otwarcie i bezpośrednio, no ale zapewne skoro podszywasz się pod dłużników itp to myślę, ze masz się jednak czego bać. Zastanawiające jest tylko to czego się aż tak boisz ? Zapraszam, z chęcią się z Tobą skonfrontuję, myślę, ze rozbawisz nawet najpoważniejszego sędzie swoim zachowaniem. I błagam Cię nie zmieniaj co chwilę swojego nicku bo nie jesteś anonimowy! Pozdrawiam cieplutko.
Gosc 2014-10-30 03:09:47
Tak były nadgodziny. Jak była potrzeba to kierowniczka mówiła, żeby kto chce to zostawał. Czasami nawet dostawałem nawet dodatkową premię za zostawanie. Nikt tam nikogo do niczego nie zmuszał.
bibik 2014-11-03 12:07:01
Wiesz gdzie jest taka praca, że za nic nierobienie dostajesz kasę? Musisz założyć własną firmę i mieć kilku dupków co będą na ciebie robić:-)))))
ciekawa świata 2014-11-05 16:01:22
Hmmm 3 razy czytałam twoją opinie i chyba zrobię to ponownie...pracownik=dupek dość śmiałe stwierdzenie, w takim razie większość zatrudnionych polaków to dupki?? Nie wysnuwam z twojej wypowiedzi nawet odrobiny rozsądnego myślenia.
gość 2014-11-11 12:27:45
też dostałam wezwanie do zapłaty za coś czego nigdy nie zamawiałam. Skieruję sprawę do UKOiK a jak to nie pomoże do prokuratury. to co ta firma wyprawia to skandal, uważają że skoro wyślę serię listów to znajdzie się paru takich co się przestraszą i wpłacą .
2
znam tą firemkę 2014-11-25 11:22:48
Ludzie nie płaćcie. Dług przedawnia się po 5 latach!!! ECS to naciągacze!!! Poczytajcie ustawy. Miałem ten sam problem dług sprzed 8 lat. Już dawno przedawiony. Olałem ich. Oni działają tak, ze straszą ludzi i ludziska płacą.
A wpisy "tomka" i "ciekawej świata" - czy to przypadkiem, nie właściciel firmy i jego...... bo ten właściciel to tez tomek.http://www.ecspolska.pl/
najlepsze jest to zdjęcie w kontakcie. Pokazują nowoczesny budynek, a firma mieści się w baraczku. Ludzie nie płaćcie!! Nie bądźcie naini!
3
ciekawa świata 2014-11-25 18:44:54
W "baraczku" W którym pracowałaś/eś i czy wtedy nie miałaś/eś z tym problemu ?. A jak dobrze mogę domniemać na rozmowie rekrutacyjnej wszystko ci się podobało, cieszyłaś/eś się że to właśnie Ty będziesz tu pracował, zero pytań sama radość. Będąc byłą pracownicą firmy powiem Ci z doświadczenia... NIKT NIE CHCE MIEĆ W SWOJEJ ZAŁODZE OBSMAROWYWACZA. POZDRAWIAM
2
Adam 2014-11-26 06:05:09
Jesteś zero beczące
Atos płaci 1 zł V88 security płaci tyle samo i wiele innych firm .
Wprowadzono niewolniczy system wynagrodzeń.
Tak to wygląda za prace nadgodzinach.
dziadostwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pogania złodzieja
ciekawa świata 2014-11-27 14:48:06
"beczące zero"-mocne słowa! Nadgodziny jak chciałeś to robiłeś a jak ci stawka nie odpowiadała to trzeba sie było zwolnić i zatrudnić w Twojej ulubionej firmie gdzie tak świetnie płacą, a nie teraz pleść głupoty...! widocznie "niewolnikiem" stałeś się z wyboru..MYŚL MYŚL zanim coś napiszesz!
studenciak 2014-11-28 12:12:59
Pracowałem w tej "firmie". Żenada. Ciekawa swiata to MK? :) czy JK? :)Firma mieści się co prawda nie w baraku - jak ktoś wyżej napisał - ale faktycznie w obleśnym budynku na peryferiach Warszawy. Oszczędza na pracownikach po całości. Oszukuje ludzi, którzy nie znają prawa, straszy sądem a ludzie - głównie starsze osoby - boją się i płacą. Radzę wszystkim zanim zapłacą niech skonsultują się z prawnikiem - są darmowe porady - albo niech poczytają. Warto poświęcić chwilę czasu, zamiast płacić tym naciągaczom. A przyszłym pracownikom serdecznie odradzam.
Dłużnikom z przedawnionym długiem radzę poczytać: (usunięte przez administratora)
3
nmojijop 2014-12-03 10:31:21
ECS Polska wysyła wezwania do dłużników firm, które obsługuje, czyli do ludzi, którzy nie uiszczają rachunków itp. a nie do byłych pracowników. Niestety na forum dla byłych i aktualnych pracowników wpisują się dłużnicy, którzy szukają rozwiązania jak nie zapłacić i dlatego na forum zrobił się wielki burdel nad którym nikt nie panuje, w szczególności administrator. Dlatego też forum zawiera w większości nieprawdziwe i nierzetelne wpisy.
Jasiek 2014-12-03 10:52:35
To jest firma windykacyjna a każdy rozgarnięty wie czym zajmują się firmy windykacyjne, ściąganiem długów więc niezrozumiałe są wpisy ludzi, którzy oskarżają taką firmę o coś co jest jej przedmiotem działalności, śmieszne. Wygląda na to, że byli pracownicy, którzy nadal są niespełnieni (chociaż teraz pracują w super firmach za wielkie pieniądze, zapewne miliony) nadal żyje życiem byłego pracodawcy. Może tęsknią???
1
Mycha 2014-12-03 22:29:52
Ja nie pracowałam i nie pracuję w tej firmie a dostałam takie samo wezwanie, oni posługuja się schematem dokładnie wszystko to samo co piszą ludzie i ni esa to osoby które tam pracowały bo jestem tego przykładem. Dajci espokój bawic sie w dochodzenie.
Ela 2014-12-30 17:34:17
Takie wezwania wysłane listem zwykłym z ESC POLSKA należy ignorować i nie płacić. To są długi przedawnione. Czytaj uważnie kodeks cywilny, jesteś górą:)
2
bolek 2015-02-17 19:21:00
obrze jakby ktoś odpowiedział na pytania roman włóczka bo właśnie ten temat mnie również interesuje. możecie opisać np. dzień pracy w tej firmie, będę miał przynajmniej jakiś pogląd, aha i czy wynagrodzenie jest zadowalające? Ogólnie wydaje mi się, że nie macie aż tak źle wczesniej znałem kogoś kto chwalił ECS
1
barbara 2015-02-19 13:02:59
Nie polecam.
5
semixksa 2015-07-12 20:29:03
beznadziejna firma oszuści i naciągacze
4
oto ja 2015-07-31 17:26:26
pracowałam w tej firmie, idealnie miejsce gdzie można zdobyć doświadczenie i tak się stało w moim przypadku, dużo się nauczyłam i mogłam od czegoś zacząć, przepracowałam 2 lata, były gorsze i lepsze dni jak w każdej firmie, najważniejsze jest to, że wynagrodzenie zawsze było na czas, nie było miesiąca, żebym nie otrzymała przelewu tak jak miałam zapisane w umowie
1
niezdecydowana 2015-07-31 17:37:56
Obecnie w każdej umowie są zapisy o tym, że pracownik ma obowiązek zachować w tajemnicy informacje dotyczące obsługiwanych spraw nie tylko w trakcie trwania umowy ale i potem, myślę, że ta firma również ma takie zapisy (dokładnie nie wiem) ale niektórzy albo nieświadomi konsekwencji prawnych albo zwyczajnie niedouczeni nie wiedzą co znaczy zachowanie w tajemnicy lub zwyczajnie niespełnieni zawodowo i rozgoryczeni z powodu swojego gównianego życia bawią się w pisanie jakie sprawy obsługiwali. Jakby mieli jakiekolwiek pojęcie o obsługiwanych wierzytelnościach przez firmy windykacyjne to niech się wypowiadają ale tutaj można zauważyć wpisy miernot i nic więcej, oczywiście chodzi o osoby, które zamiast napisać rzetelną informację o pracodawcy wylewają swoje żale, chyba poleci kilka pozwów np, za utracone korzyści itp... Ja chciałam poczytać opinie o pracodawcy a nie wypociny nie na temat
1
były pracownik 2015-07-31 17:40:52
praca jak praca, nieważne czy peryferia czy centrum miasta, ważne jest to, żeby pieniądze były na czas a tak jest w przypadku tej firmy, przekonałam się osobiście i nie żałuję spędzonego tam czasu, jakby mi było źle to odeszłabym i znalazła coś innego
1
Lubie Kwiatki zwłaszcza roze 2015-08-12 18:02:41
Średnie zarobki? W sensie złe bo to pensja po pełnym etacie przerobionym z marnym prowizjami
1
xxxxx 2015-08-13 09:44:56
Polecam pracę u chińczyka bo niektórzy właśnie takie mają ambicje.
1
Lubie Kwiatki zwłaszcza roze 2015-08-13 18:02:46
Niektórzy za dużo tego chińczyka jedzą.
auht 2015-08-26 17:46:10
Nie zdaję sobie sprawy, że cyt: "zimą jest lato to chyba naturalny stan pogodowy dla klimatu umiarkowanego, jaki mamy w tym kraju" najwyrazniej jednak powinnaś podszkolić się z Geografii bo strefy klimatyczne są tematem bardzo dla Ciebie odległym. Szkoda, że pracodawca zapewnia napoje dopiero po interwencji pracowników. Pozdrawiam i życzę więcej lata w zimę :)
Byłam tu 2015-09-02 17:00:40
przykro mi czytać że niby w takiej złej firmie byłam. przecież to głupoty i każdy kto tu był to wie. idealnie nie było i nigdzie nie jest!!! ale było bardzo w porządku, i pewnie jest tak samo skoro te same osoby tam są. przyszłam do ecs jako szara myszka, teraz jestem wygadana, pracuję w sprzedaży i zarabiam więcej. gdzieś trzeba zacząć i młodym polecam tę firmę bo wcale nie było nepotyzmu, chamstwa, braku kultury czy wyścigu szczurów.
1
blegerka 2015-09-03 12:46:13
Co tu się dzieje ? Kurcze, wiecie co... no trochę wstydzę się za ludzi i ich wpisy, fakt nie byłam najlepsza i w życiu nie udało mi się zrobić normy 180 połączeń ale to chyba nie te czasy były gdzie robiło się połączeń znaczniej mniej ale kwoty zwindykowane były znacznie wyższe a co za tym idzie, premie satysfakcjonujące. Zasada prosta, albo się odwala i narzeka na płacę albo się pracuje uczciwie i godnie zarabia. Studiowałam na dość wymagającej uczelni i praktycznie co drugi piątek albo i częściej musiałam brać wolne a firma mi na to pozwoliła, bo mi zaufała, bo widocznie byłam tego warta. Czy każdy pracodawca idzie na takie ustępstwa ? Także, nie zgodzę się z tymi negatywnymi wpisami powyżej. Zaufanie i rzetelność to jedno, a narzekanie i krętactwo to drugi. Żyjmy zasadą, ze karma zawsze wraca i żyjmy dalej uczciwie.
1
xyz 2015-09-29 13:54:57
Nie polecam, jedyne pozytywne opinie o tej firmie pozostawione na tej stronie są zapewne przez osoby które awansowały po znajomości a nie dzięki rzetelnej pracy, o której tyle było tu pisane.
2
zyx 2015-09-29 23:35:16
Polecam. jedyne negatywne opinie o tej firmie pozostawione na tej
stronie są zapewne przez osoby którym kariera się nie powiodła ? A
powodem tego zapewne była rzetelna praca ???? No skoro nierzetelni
pracują to rzetelni wiecznie pracy szukają ? Szczerze wątpię. Jak
najbardziej polecam pracę! super doświadczenie dla osób które stawiają

pierwsze kroki na rynku pracy. Wpisy wpisami a każdy swój rozum ma i nie
musi iść śladami osób wylewających gorycz rozpaczy na rożnych
stronach..13:54- o tej porze rzetelne osoby mają wolne a nierzetelne
pracują.
yxz 2015-09-30 19:40:57
zyx - godziny pracy nie są takie same w każdej firmie...
dary lata 2015-10-15 11:27:37
Uuuuuuuu to grubo! aż na taką skalę ? powiedz co wiesz jeszcze ? odpowiadałaś karnie za pracę tam ? po twojej wiedzy odnośnie pracy i działań w firmie wnioskuje, ze nie pracowałaś tam 3 dni...i tyle czasu współdziałałaś z tą grupą przestępczą ? Ej, uciekaj za granicę, żebyś teraz przypadkiem nie odpowiadała przed sądem za współudział bo chyba do pracy nikt cię nie zmusił i do komputera nie przywiązał ? Chociaż nie wiem...w dzisiejszych czasach różnie to bywa z wymysłami rozżalonych pracowników. Chyba ktoś ma za dużo czasu wolnego na rozmyślanie i upublicznianie dziwnych opinii na różnych stronach...bo skoro zachęcasz do wejścia na portale to pewnie chcesz się pochwalić swoimi wpisami ?
1
Byłapracownica 2015-11-20 23:33:16
Witam, miałam okazję pracować w tej firmie niecały rok i przyznam szczerze, że uczucia mam mieszane. Przyjęto mnie do pracy w momencie kiedy obsługiwano sprawy jeszcze w starym systemie. Należało wtedy osiągać dzienną normę połączeń tj. 100. Wliczano w to również sekretarki , przez co norma za którą płacono standardową stawkę godziną nie trudno było osiągnąć. Praca była wtedy sympatyczna. Później niestety się pogorszyło, bo wraz z wdrożeniem nowego systemu zaczęto stałą kontrolę nad pracownikami. Każde połączenie,każdy mail był sprawdzany przez koordynatorkę i jej przyjaciółkę ( wcześniej dziewczyna siedziała razem z nami na słuchawce ale przez to że miała dobre kontakty z koordynatorką zaczęła obsługiwać sprawy związane z odzyskiwaniem sprzętu od firmy telekomunikacyjnej. ) Oczywiście ciągłe obgadywanie przez personel było na porządku dziennym. Dziwne sytuacje, często nawet mam wrażenie, że specjalnie robione przez pracowników nie sprzyjały dobrej atmosferze w firmie. Grupy podzielone na tych 'lepszych' i 'gorszych'. Oczywiście ja nie byłam święta bo już pod koniec pracy w tej firmie nie miałam ochoty na prawidłowe obsługiwanie spraw, ale było to spowodowane tym, że do pracy nawet się nie chciało przychodzić ze względu na atmosferę . Z tych dobrych rzeczy to mogę powiedzieć tyle, że pieniądze zawsze 10tego k/m były na koncie co też nie jest do końca dobrym wspomnieniem, bo przed każdą wypłatą koordynatorka nas 'straszyła' że pieniądze mogą nie wpłynąć na konto 10tego bo szef (którego praktycznie nie było w firmie) miał wyjątkowo ważne sprawy i może nie mieć czasu na przelewy, co zawsze kończyło się tak że wieczorem przelew przychodził, ale dodatkowy stres miał tutaj miejsce. Zarobki jeśli ktoś wylewał 7 poty były całkiem spoko, natomiast jeśli ktoś robił 'po łebkach' były bardzo przeciętne. Biuro nie wyposażone jakoś super, raptem mikrofala i czajnik był do użytku pracowników. (usunięte przez administratora) Może piszę jakieś same złe rzeczy bo zebrało się ich trochę, ale samą pracę nie wspominam najgorzej. Polecam osobą o dobrych nerwach i nie dużych aspiracjach, natomiast jeśli chodzi o ludzi bardziej ambitnych i słabych psychicznie odradzam, gdyż w firmie jest się ciągle narażony na stres przez obsługiwanie przedawnionych spraw, ale i też w tego powodu, że w tej firmie nie ma możliwości awansu. To właściwie tyle. Mam nadzieje, że komuś pomogę tą opinią. Pozdrawiam.
ambitnaalesłabapsychicznie 2015-11-25 13:23:13
Dziękuję za informację, bardzo mi pomogłaś swoją opinią. Mam natomiast kilka pytań, a mianowicie:
1.Dlaczego sekretarki miały się wliczać w połączenia ? przecież i tak nie wykonywałaś przy tym większej pracy, prawda ?
2. Dlaczego maile były sprawdzane ? Z tego co się orientuje to mail należy tylko i wyłącznie do celi służbowych wiec chyba nie został on wykorzystywany w inny sposób ?
3. Czy pracodawca nie może kontrolować swoich pracowników ? No chyba zatrudniając kogoś zależy mu na tym aby dobrze wykonywał swoją pracę, czyż nie ? I w sumie nie przyznawaj się aż tak bardzo do tego czy chciało ci się pracować czy nie bo jeszcze jakiś pracodawca wyciągnie z tego tytułu konsekwencji i w sumie to nie wspominaj o tym jakie sprawy były w obsłudze bo to chyba tez objęte jest tajemnica a w ten sposób jawnie szkodzisz firmie.
4. W pracy się pracuje czy rozmawia i obgaduje ?
5. Wylewałaś 7 poty ? Co to dokładnie znaczy ? Spałaś w firmie i pracowałaś po 12 godzin ? Ile dałaś radę zarobić najwięcej ? Czy to była ta kwota, którą oczekiwałaś podczas rozmowy rekrutacyjne czy może jednak większa ? w sumie kto by na większą narzekał
6. Czy nie zdrowiej przynosić sobie jedzenie z domu, codziennie świeże niż miałoby leżeć w lodówce z żywnością różnych innych pracowników i zapachy by przechodziły ? W sumie w większości firm jest teraz tak, ze kawa i herbata również jest , a tu tego nie było ?
7. Czy ktoś zmuszał do chodzenia na stację czy po frytki ...znowu nie rozumiem ?
8. Skąd wiesz, że podłoga nie była myta 3 tygodnie ? Prowadziłaś jakiś grafik sprzątania ?
9. W firmie nie ma możliwości awansu ? może było tak, ze akurat TY na ten awans niczym nie zapracowałaś, nie było nic oprócz stękania, narzekania obgadywania i kręcenia ?
Mam nadzieję, że niektórzy z nas zamiast wylewać 7 poty na portalach zaczną je wylewać w pracy, warto również się udać do kościoła po rozgrzeszenie bo ten portal raczej tego nie uczyni, powtórz to samo księdzu tylko nie koloryzuj aż tak :)Również pozdrawiam.
odmieniona 2015-12-08 17:58:41
Ale ty się musisz nudzić, nie wiem czy wiesz ale do­myśla­nie się to naj­gor­sza czyn­ność, do ja­kiej zmusza­ny jest człowiek.
Także nie domyślaj się a myśl, myśl logicznie.
zwyczajna 2015-12-14 23:29:21
nie polecam
1
yhh 2015-12-22 15:51:11
Co tu dużo mówić, dyskusja na tym forum sama przez sie pokazuje, że z tą firmą jest coś nie tak. Gdyby wszystko było ok, albo chociaż normalnie, to całej tej polemiki by tu nie było :)

Pozdrawiam.
2
szalonawdowa 2015-12-28 09:18:24
Zdecydowanie z Tobą jest coś nie tak, chyba się ze mną zgodzisz :) nie siedź i nie wypisuj bzdur to będziesz miała święty spokój a nie się bawisz w rozwiązanie zagadki co jest nie tak, ewidentnie dany wątek boli najbardziej Ciebie. Weź zeszyt i tam sobie wylewaj swoje puste i nic nieznaczące myśli, może to będzie dla Ciebie terapia cud i wyleczysz się z tego nawyku wymyślania głupot.
gośka 2016-01-10 17:45:00
haha, kierowniczka ma tak charakterystyczny sposób bycia i używania absurdalnych kontrargumentów, że nie trudno odgadnąć, które wpisy dodała :)
2
Czeslaw 2016-01-11 18:51:15
No na pewno były pracownik ma największą wiedzę co się dzieje w firmie w nowym roku,a więc z niecierpliwością czekam na odpowiedź od byłych pracowników :)
2
bambo 2016-01-12 09:44:44
Polecam pracę w tej firmie. Super doświadczenie można zdobyć. Jeśli ktoś posiada ambicje, może wiele osiągnąć i wiele się nauczyć. Dla młodych osób rewelacja. Praca w tej firmie stanowi świetną podstawę do rozwinięcia skrzydeł w firmie ze znaczącą pozycją na rynku.
1
tomasz 2016-02-16 15:05:30
Bambo ale się ubawiłem! Wiele osiągnąć dobre sobie!
Firma znacząca na rynku.(usunięte przez administratora) Dobre sobie.
1
Pachnąca rozkosz 2016-02-18 22:39:54
W życiu nie polecam. Fatalna firma w fatalnym miejscu z kiepską " górą" :-)
1
zapomnij 2016-02-19 08:40:14
O pachnąca rozkosz ...dalej nie pracujesz i głupoty wypisujesz ... Ja ze swojej strony firmę polecam a pracę w niej tym bardziej. Wyplata zawsze była na czas, praca nie wymagająca wysiłku fizycznego, siedząca, dla odpornych psychicznie. Jeśli chodzi o wygląd firmy to może faktycznie nie jest to piękny biurowiec ale nie chodzi chyba o to żeby się jarać wyglądem budynku a zarabiać pieniądze.
3
Uwaga 2016-02-19 15:30:35
Czy wiesz, że nie ładnie jest obrażać kogoś i zniesławiać ? Upominam, iż w przypadku dodawania wpisów niezgodnych z regulaminem portalu Twóje IP komputera zostanie zablokowane.
Nick 2016-02-28 22:09:28
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!
Uwaga 2016-03-01 10:37:23
Upominam, iż w przypadku dodawania wpisów niezgodnych z regulaminem portalu Twoje IP komputera zostanie zablokowane.
Project_Manager 2016-05-09 15:41:49
Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji.
1
Project_Manager 2016-06-21 09:58:21
Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji
1
Project_Manager 2016-06-22 16:08:45
Zapraszam do śledzenia ogłoszeń oraz przesłania aplikacji, jeśli znajdzie się wolny wakat a Pan/Pani będzie spełniał/a wskazane w ogłoszeniu wymogania to firma skontaktuje się z Panem/Panią w celu przedstawienia warunków współpracy jak i omówienia zasad wynagrodzenia.
1
fghj 2016-06-22 16:21:06
@kimba no to juz masz odpowiedzn mozesz sporobwac wysłac swoje CV jak beda oferty to pewnie sie odezwa
lajos 2016-10-31 17:06:48
ech.....
Zostaw swoją opinię o ECS Polska sp.zoo - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ECS Polska sp.zoo