brak logo

Ergo International Villa Italia

Piaseczno

Opinie o Ergo International Villa Italia

anonim 2011-11-23 21:46:48
Nie polecam nikomu, wyzysk i nic więcej a Pani Prezes chyba przechodzi menopauze.Musisz znosić humory i nastroje Pani prezes i jeszcze ten jej przydupas sekretarka czy bog wie kto to innym slowem matol bez szkoly.Nie polecam ani czlowiek tam nie zarobi ani nie ma szansy zarobku a skonczyc moze z depresja
aaa 2011-11-26 01:36:02
Jakie zarobki (kwotę poproszę) i jakie auto do pracy
DON_WUJEK 2012-06-19 02:20:38
To i ja dorzuce swoje 3 grosze :)
Przepracowałem w Ergo International niecałe 3 miesiące (naszczescie)
To co napisał mój poprzednik niestety zlekcewarzyłem uważając że jest to negatywna opinia niezadowolonego pracownika który został zwolniony z pracy- nic bardziej mylnego. Otóż Ergo, kiedyś potęzna firma sprzedająca b.drogą porcelane obecnie borykająca się z towarem na który nie ma popytu a więc handlowcy nie wyrabiają targetów. Na okresie próbnym 2500 na ręke, po tym okresie wynagrodzenie maleje do 1300zł + prowizja (nie od zamówien a od wpłaconych kwot od klientów czyli mniej więcej po 60 dniach) I tu niestety pojawia się jeden z problemów. Chocbyś nie wiem jak się starał nie zarobisz więcej niż 1800zł na ręke, w biurze jesteś tylko w poniedziałek a pozostałe dni latasz po polsce jak biały czarnuch. O 18 do hotelu-zapomnij. Pani Prezes wymaga pracy do minimum 21. Aha praca w terenie nie oznacza że dostaniesz diety wyjazdowe. O nie bo w umowie masz wpisane miejsce pracy: teren polski więc cwano firma zaoszczędziła min 400zł które w kazdej porzadniej firmie byś dostał. Brak ubezpieczenia na życie, brak kart Benefit czy innych profitów tylko goła pensja i brak perspektyw na coś więcej. Poza tym w kazdy poniedziałek nie dość że sporzadasz szczegółowy raport to lecisz na dywanik i jak u księdza na spowiedzi opowiadasz przez 2 godziny o odbytych spotkaniach (mimo że to samo mam w raporcie). Co ciekawsze na spotkaniu o prace obiecywane miałem wynagrodzenie z prowizją nie mniejsze niz 4000-4500zł na reke gdy innemu handlowcowi który ubiegał się o to stanowisko i celował w wynagrodzenie 2500, obiecano 3000-3500. Czyli obiecują Ci ciut więcej niż oczekujesz a po czasie okazuje się to bajką. Samochody do pełnej dyspozycji handlowców- Citroen Berlingo 1.6 HDI przy czym jak w przedszkolu w piątek musisz wysłac mmsa ze stanem licznika i poziomem paliwa- w poniedziałek stan paliwa musi być taki sam jak w piątek. Atmosfera w biurze, no cóz JESTEŚ BO JESTEŚ A ZA CHWILE BĘDZIE INNY, to samo tyczy się klientów- mają takie samo podejscie. Zdecydowanie ODRADZAM wszystkim ERGO INTERNATIONAL. Dla zainteresowanych- sam odszedłem z tej firmy. Znalazłem pracodawce który zaoferował mi ciekawą prace, godne zarobki i przede wszystkim szanuje swoich pracowników :)
tomek 2013-01-09 02:33:07
Zgadzam się z poprzednimi wpisami zamieszczonymi na tej stronie. Przepracowałem w tej firmie jakis czas, generalnie szkoda gadać, zero perspektyw na przyszłość, zero jakiegokolwiek szacunku ze strony pani prezes za wykonana prace (pani prezes to już osobny temat, nie bede sie wypowiadał o tej osobie, bo naprawde szkoda słów). STANOWCZO ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE JAK I ZAKUP PRODUKTÓW PRZEZ NIĄ SPRZEDAWANYCH.
Miłka 2013-06-13 23:05:04
Pracowałam w Villa Italia i zwolniłam się sama. Obecnie kończę studia i pracuję w podobnej branży, ale przynajmniej pracodawca ma szacunek do pracowników i jak sam twierdzi uratował mi życie dając możliwość pracy.Firma straszy pracowników zwolnieniami, kiedy chcesz iść na zasłużony urlop albo w wolny dzień jak nie możesz przyjść za kogoś. Jak pójdziesz na zwolnienie to też nie masz do czego wracać, po prostu do pracy musisz chodzisz chora!!! Dodatkowo płacisz jak ci coś ukradną, a w sklepach niema kamer ani żadnych zabezpieczeń! Pani wielka kierownik od sklepów "[usunięte przez moderatora]" to osoba, która nadawała by się na kapo w fabrykach chińskich. Osoba nie dość że na niczym się nie zna oprócz straszenia personelu, to wiedzę i wyszkolenie ma jak własną urodę, czyli marną! Otoczyła się swoimi pupilami, którzy donoszą jej o wszystkim nawet jak pójdziesz do toalety, albo pójdziesz kupić sobie śniadanie. Stosują mobbing na każdym kroku, ich metoda sowiecka polega na tym żeby skłócić wszystkich i nie płacić premii a dodatkowo łatwiej było zarządzać ludźmi! Jeżeli ktoś ich nagra jak straszą pracowników na dyktafon to będzie miał na nich haka w sądzie pracy! Ich pupile to też robią w konia bo kupują towar sklepowy za bezcen i handlują tym na allegro przykład "[usunięte przez moderatora]". Jej pupile też wykorzystują każdego nowego pracownika, sami tylko siedzą i nic nie robią! Pani prezes nie wie co tu się dzieje, bo ja na jej miejscu zwolniłam bym z miejsca za to co robią i jak szkodzą firmie, panią kierownik i jej sitwę, bo dzięki ich działaniu firma pójdzie najpóźniej za rok na dno! Firma tylko i wyłącznie działa z rozpędu! W dodatku oszukują klientów bo sprzedają chińską porcelanę a mówią że wszystko jest włoskie. Byłam kilkukrotnie we Włoszech i nie widziałam takiej porcelany, sprzedawcy też nie słyszeli o takiej firmie. NIE POLECAM PRACODAWCY W ŻADNYM WYPADKU, LEPSZA CHYBA BIEDRONKA!
Barbados 2013-07-09 22:01:20
Popieram wszystkie wasze opinie. Firma żeruje na pracownikach w sklepach płacą najniższą krajową. Tyrasz po 12 godzin a wolny weekend zapomnij! Zastraszanie to norma pani kierownik [usunięte przez moderatora], to najgorszy kierownik jakiego miałam możliwość spotkać tak jak jej przydupas [usunięte przez moderatora] a pracuję ponad 25 lat! Podejrzewają każdego o złodziejstwa, cały czas presja i próbują każdego skłócić i każą donosić na siebie żeby mieć kontrolę nad każdym! Przedstawiają fałszywe opinie o osobie o innych a tak naprawdę chcą ciebie wkręcić żebyś o innych nadawała. Ja odeszłam bo mam dosyć tych ich metod, ale tak jak napisała Miłka chętnie złożę skargę na nich w PIP-ie! Mobbing jest karalny a tu nie trudno zdobyć na niego dowody! Pani prezes chyba nie wie co tu się dzieje ale notowania firmy spadają! Niedługo żeby kogokolwiek znaleźć będą musieli rekrutować przez urząd pracy! Ja na miejscu szefowej za te roszady comiesięczne personelu zwolniła bym dyscyplinarnie [usunięte przez moderatora] oraz ich sitwę która tylko mataczy i knuje teorie spiskowe, ale tak to jest jak się znajomych bierze z litości! Jeżeli firma dalej będzie ich zatrudniać to jest to początek upadku! Ciekawe czy szefowa wie co one mówią o niej i jak jej obmawiają tyłek!!!! Życzę wytrwania innym co zostali bo jak nie znajdą szybko pracy to się wykończą psychicznie!!! Ania trzymaj się!
Anonimus 2013-09-15 20:49:33
Pracodawca, łamiący prawo pracy na każdym kroku! Brak szkoleń BHP, badania lekarskie wykonuje się za swoje pieniądze a potem albo ci oddadzą albo nie! Do pracy musisz przynosić wszystko swoje mydło, ręczniki, papier toaletowy, kawę, herbatę a wodę dostajesz 3 butelki na cały miesiąc - na kilka osób dwie zgrzewki wody! Nawet kiedy masz wolny dzień, mogą cię ściągnąć do pracy, jak pójdziesz na zwolnienie lekarskie to wylatujesz. Zawsze podejrzewana jesteś o kradzieże choć w sklepach nie ma żadnych zabezpieczeń. Złożyłam wypowiedzenie i odetchnęłam z ulgą, choć współczuję tam moim koleżankom! Pani Prezes chyba nie wie co wyprawia pani kierownik, bo gdyby usłyszała jak traktuje swoich pracowników i jak się do nich odnosi, to z miejsca by ją wyrzuciła z paragrafem! Pracując w sklepie przewinęło się kilkanaście osób przez sklepy!!! Pytanie do Pani Prezes czyja to wina ludzi? Nie!!!!! Kierownik odpowiada za ten stan rzeczy! Proszę tą panią wysłać na kurs z etyki i elementarnych zasad kultury. Przez jej pomysły straciła firma wielu dobrych klientów. Proszę o rozpytanie klientów co by chcieli zmienić i czy podobają się jej pomysły? Jestem przekonana że 99% opinii byłaby negatywna!
Poszukująca pracy 2013-09-24 22:01:20
Chciałam aplikować na stanowisko "Sprzedawcy", ale po przeczytaniu wszystkich opinii i krótkiej rozmowie dla potwierdzenia, w ich sklepie ze starszą Panią w CH Reduta wyciągam wniosek, że "Dziadostwo trzeba omijać szerokim łukiem". Sklep robi wrażenie bo porcelana kojarzy się z czymś dobrym ale po opowieściach tej pracownicy o warunkach pracy i zarobkach, to bajka się kończy żałośnie bez "Happy endu"!!!! Zrozumiałam później dlaczego zatrudniają starsze Panie, bo żaden młody człowiek tego nie kupi!!!
Kandydatka 2013-09-29 08:50:21
Poszukująca pracy - 2013-09-24 22:01:20

Chciałam aplikować na stanowisko "Sprzedawcy", ale po przeczytaniu wszystkich opinii i krótkiej rozmowie dla potwierdzenia, w ich sklepie ze starszą Panią w CH Reduta wyciągam wniosek, że "Dziadostwo trzeba omijać szerokim łukiem". Sklep robi wrażenie bo porcelana kojarzy się z czymś dobrym ale po opowieściach tej pracownicy o warunkach pracy i zarobkach, to bajka się kończy żałośnie bez "Happy endu"!!!! Zrozumiałam później dlaczego zatrudniają starsze Panie, bo żaden młody człowiek tego nie kupi!!!
Dzięki za podpowiedź, złożyłam cv ale w takim przypadku nie chcę tu pracować. Szkoda tylko pracowników, ja na ich miejscu poszukała bym czegoś innego. Nie mają dobrej opinii też na innych forach
Poszukująca pracy 2013-10-03 09:49:01
Nie byłam na rozmowie kwalifikacyjnej szkoda czasu, sam fakt że pracują tam starsze osoby świadczy o tym że zatrudniają emerytki i rencistki żeby ciąć koszty to znaczy że oszczędzają w sklepie kosztem pracowników!!! W tym samym centrum pracuje moja koleżanka i powiedziała mi że tu dużo ludzi się przewinęło co kilka tygodni jest ktoś nowy i bez przerwy wisi ogłoszenie na sklepie!!!! Ja odpuszczam nie chcę wchodzić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] opinie powyżej też potwierdzają moje odczucia! Pozdro w szukaniu pracy, ja dziś mam rozmowę w agencji pracy!
Zainteresowana 2013-11-03 08:37:04
(usunięte przez administratora) Czy jest tak źle z tym pracodawcą? Dlaczego tak często szukają do pracy pracowników?
Anonim 2013-11-16 21:05:58
To że tam pracują starsze osoby to wynik tego, że są to osoby powiązane z rodziną pani kierownik! Druga strona medalu to to, że oszczędzają na wszystkim nawet wycofali opakowania, dają zwykłe torby i nie chcą pakować rzeczy kupionych na prezent! Nie przejmują się krytyką klientów, nie realizują zamówień! Firma to jedno wielkie dziadostwo, od początku roku przewinęło się już kilkanaście jak nie kilkadziesiąt osób! Teraz na Święta to karzą nam pracować po 12 godzin i codziennie dostawa po kilka ciężkich kartonów a niektóre księżniczki nie robią nic bo twierdzą że młodzi są od najgorszej i najcięższej roboty, nawet nie sprzątają tylko siedzą przed komputerem w internecie! Firma ma złą opinie bo cały czas klienci wyrażają swoje niezadowolenie! Pani kierownik to tylko "Robić, robić i nie narzekać" typowy wiejski poganiacz ze swoim pachołkiem Gosią, która pracuje w biurze a nawet dobrze nie mówi po polsku "wchódz" "wychódz", dziwie się że taką osobę zatrudniają w biurze. Ze swoją prezencją i wymową powinna na wsi sklepik prowadzić "wstyd", ale jak to mówią chłop ze wsi zawsze wyjdzie ale wieś z chłopa nigdy!
Kasia 2014-05-03 18:17:27
Jakie podwyżki! Chyba że coraz dłużej pracujemy! Ciągle tylko podejrzewają nas o kradzieże i że nic nie robimy! Chora firma jeden na drugiego donosi i spychologia, polegająca na tym że biurwy z Piaseczna swoje błędy zwalają na nas a same nic nie robią. Jak my dzwonimy ze sklepu do nich to nigdy nie mają czasu, ale siedzieć w internecie to mają czas! Firma generalnie upada.
Monia 2014-05-25 17:05:10
Najgorszy pracodawca jakich miałam. Nawet klienci mówią że firma schodzi na psy, oszczędzając na wszystkim. Dlatego niektórzy co pracują i mają układ ze starszymi pracownikami, kupują rzeczy z przeceny albo wynoszą i wpisują na stłuczki a handlują tym na allegro, przez inne osoby podstawione. Klient był i mówił że wcześniej jakaś Ania co pracowała załatwiała takie sprawy. W firmie mają na to zlew, nie chcą słyszeć o problemach ich to nie obchodzi. Robić, robić i jeszcze raz robić!!!!! A jak Ci nie pasuje to się zwolnij!!!
niki 2014-05-25 21:35:44
A pracowałas tam?Jeśli możesz to opsz jak Ci sie praciowało i jaka pensja
Monia 2014-06-14 22:04:03
Pensja poniżej 1300 złotych. Jeśli się starasz i zrobisz największa sprzedaż priorytetów to dostaniesz jakieś ochłapy!!!!
wolf 2014-07-12 00:53:16
Pracowałam w sklepie Villa Italia ponad rok. Zwolniłam się, bo znalazłam coś lepszego, ale ogólnie było ok. Jedyne zastrzeżenie do kierownictwa - brak organizacji pracy i trochę chaos.
wolf 2014-07-14 23:39:22
Trochę więcej niż minimalna krajowa plus premie, ale nieduże. Nie było najgorzej, a rok to żaden staż - są osoby, które pracują w Villi po kilka lat.
Isabelle 2014-09-30 22:43:07
Wieś się bawi i śpiewa! Cała firma jest tak ułożona że królewny z biura: krytykują, oskarżają, opieprzają za wszystko nawet za swoje elementarne błędy! Same nie potrafią załatwić zamówień pod klienta obiecują a później klienci zostają zwodzeni aż w końcu rezygnują! Na szkoleniach pouczają a nie wywiązują się z tego!!! Coraz więcej klientów wychodzi ze sklepów niezadowolonych. Każda z Nas co pracuje to szuka sobie innej pracy i jak znajduje odchodzi zresztą co tu dużo mówić ogłoszenia są bez przerwy! głownie potrzebują do pomocy na weekendy rabatowe i przed świętami gdzie jest duży ruch!!! Dlatego też niektóre ze starych pracownic kombinują i wpisują na stłuczki towar, który de-facto zabierają! Układy i układziki, cały czas presja i mobbing!!! Klienci widzą oszczędności firmy, które odbijają się na wynikach! Weekendy rabatowe tragedia, nie da się upilnować sklepu gdzie zabezpieczenia są śmieszne!!!
Magda 2014-11-25 21:25:40
Klientów też mają w poważaniu zamówiłam zestaw drogi, i cisza jak się upomniałam telefonicznie o zamówienie to udają że nic nie wiedzą o tym! Widać że chyba firma chyli się ku upadkowi bo ostatnio zawinęli się Z CH Arkadia a jak się zapytałam gdzie się przenieśli to udzielono mi informacji że firmy nie stać na Arkadię!!! Jeśli pracownicy narzekają to znaczy że jest źle. Na Targówku Pani powiedziała mi że coś się firmie dzieje bo dożo klientów to co zamawia nie przychodzi! Szkoda ludzi i tego ze ktoś coś zawalił!!!
gość 2015-06-20 15:12:14
Mam pytanie czy wypłacają na czas? i jaki jest system pracy jeśli chodzi o zmianowość.
anonim_wawa 2015-08-20 21:23:36
...wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma... pracowałam Villa Italia 3 lata...znalazłam pracę w zawodzie wyuczonym... i jako pracodawca nie jest zły, proszę mi wierzyć,że bywają gorsi...grafik zawsze ustalałyśmy sobie same, do wglądu dla kierowniczki...czytam tu wiele rzeczy ale stażu w Villa Italia jakoś długiego Ci ludzie nie mieli a wypowiadają się....pensja zawsze na czas była...prawda jest że podczas rabatów było więcej pracy i potrzebna była pomoc, ale jakoś dawałyśmy radę...natomiast cała reszta to jakieś bzdury...bardzo miło wspominam pracę w Villa Italia...dobrze mi się tam pracowało
riva 2015-09-19 16:18:11
Momentami ok, minusy byly, ale do zniesienia. Jako praca przejsciowa jak najbardziej.
aha 2016-04-25 21:01:38
Ja mam pytanie odnośnie produktu. Czy ktoś z pracujących wie gdzie jest produkowana ta porcelana? skad ja zamawiaja? Jakaś nazwa fabryki? Bo na stronie nic nie ma na ten temat..Bardzo podoba mi sie jeden zestaw ale nie bede placila 600zl za kilka talerzy:)
Wojtek 2016-08-29 20:39:05
Porcelana produkowana tam gdzie najtaniej...gdyby to była Polska to za te kilka talerzy zaplacilabys jeszzce drozej. Produkcje zawsze są w chinach bo tam taniej.
Jesli cjodzi o porcelanę to bardzo polecam. Latami sie uzywa i wyglada ponadczasowo co do pracy w tej firmie kiedys to była przyjemnosc tam pracowac a teraz...niestety zostały osoby,ktorych na rynku pracy chyba juz nikt nie chce. Lizusy i przydupasy...
e 2016-08-29 22:53:20
no wiesz ja tam uważam ze najlepiej to jest mimo wszystko cos zobaczyć samemu i się przkeonac jak to wygląda dany produkt bo inaczej może wygladac przecież w internecie i inaczej na zywo jak się zobaczy
Zostaw swoją opinię o Ergo International Villa Italia - Piaseczno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ergo International Villa Italia