logo Brilliant Personaldienste GmbH

Brilliant Personaldienste GmbH

Jena

Opinie o Brilliant Personaldienste GmbH

Darek 2015-12-14 13:36
@hoho oplaca sie wyzsza diete wziac a mniejsza troche godzinowke bo diete masz na reke a z godzin zawsze Panstwo sobie cos bierze
1
z.k 2015-12-16 13:00
Ja po raz kolejny podjalem prace w firmie Brilliant Bonn, tym razem podpisalem umowe z Pania Agnieszka i jestem naprawde zadowolony. Bardzo mila Pani, zawsze wyslucha i to co potrafi pomoze. Prace poki co mam ciagle w jednym miejscu wraz z kolega i po Nowym Roku wracam z powrotem.
4
elektriko 2016-01-11 19:00
No Ukraińcy to raczej nie pojadą, bo nie są w Uni Europejskiej.
piomag 2016-02-03 15:54
Niedawno podpisałem umowe z firma Brilliant, muszę pochwalić Panią Agnieszkę która tam pracuje. Bardzo żetelna osoba, jest w stałym kontakcie mailowy i telefonicznym. Mimo, że nie bylo w poprzednim tygodniu dla mnie zlecenia ( w moim zawodzie jest cieżko o pracę w okresie zimowy). Pani była ze mna w kontakcie, poinformowala mnie o sytuacji, wyjaśniła wszystko jak należy. Bardzo duży plus, w niektórych firmach nie dzwonią, nie informują, nawet nie odbierają telefonów. Pani Agnieszka przedstawia bardzo wysoki poziom zainteresowania pracownikami, naprawdę bardzo polecam !
2
piomag 2016-02-12 09:46
Bo prawda jest taka furtok ze Ci pracownicy co pracuja nie maja czasu na codzienne przesiadywanie na komputerze i wyrazanie opini, a Ci co nie pracuja i marudza to bardzo czesto przesiaduja w internecie i pisza co im slina na jezyk przyniesie. Dla slusarzy i sapawczy powoli pojawia sie praca. Zycze samych sukcesow.
mariusz 2016-04-02 10:12
Pracyje w tej firmie. Pani Agnieszka jest skarbem w tej firmie. Reszta personelu 0
wyrozumialosci, zepsol mi sie samochod, zglosilem to P. Agnieszka byla na urlopie.
W nastepnym tygodniu mialem miec nowa budowe od poniedzialku. W piatek mialem
Dostac adres , zdwonilem w poludnie i tak zostalem bez zadnych informacji.
A co do pieniedzy to ok.
1
Tom 2016-04-04 14:57
@mariusz, zgadzam sie z Toba w 100%. Tez pracuje w tej firmie. Pani Agnieszka to niedoceniony skarb. Zawsze dzwoni, interesuje sie, spokojnie slucha i pomoga. Bardzo polecam z nia wspolprace.
1
S.K 2016-04-13 09:15
Niedawno zdecydowalem sie na podjecie pracy z firma Brilliant, mimo ze oferta nie jest najwyzsza na rynku ale za to przemawia za firma duzy profesjonalizm i indywidualne podejcie do kazdego pracownika. Pani Agnieszka reprezentuje wysoki poziom kultury i wiedzy w branzy monterskiej, bardzo milo sie z nia negocjuje warunki. Warto podjac wspolprace patrzac na pozytywne opinie o tej Pani i firmie.
2
elektronika 2016-06-11 22:15
Uwaga na ta agencję nie chcesz mieć kłopotów daj sobie spokój z tą agencją
4
marek 2016-07-15 21:20
JADĘ JUTRO PRZEZ TĄ FIRMĘ MYŚLĘ ŻE DOBRZE TRAFILAEM ALE TO SIĘ OKAŻE
poszkodowany 2016-08-08 17:25
Uciekaj z tej agencji!!!!!!!
8
wqer 2016-08-17 23:03
ale oprócz tego widze ze suzkaja także ślusarzy tutaj
Hgthjn 2016-08-19 09:05
Nie polecam !!!!!
1
Michal 2016-08-22 17:51
Nie polecam.
2
Cez 2016-08-24 15:45
Pracuje juz od jakiegos czasu w firmie Brilliant ale Bonn. Pisze na cale Niemcy poniewaz maja tyle kontraktow ze nie da sie wszystkich miast wypisac w jakich maja zlecenia. Najlepiej sie skontaktowac i podac jaki region Cie intersuje. Ja pochodze z trojmiasta i umowilem sie z Pania Agnieszka z Bonn ze chce tylko na polnocy pracowac i tak tez robie. Jestem caly czas w okolicach Hamburga. Wyplaty sa na czas, diety co dzien, nie mam zastrzezen !
1
Urban 2016-08-24 15:52
Praca jest glownie na zakladzie, na dluzszy okres czasu, ja jestem obecnie na 2 zleceniu. Poprzednie trwalo 9 miesiecy to juz 6 leci. Praca nie jest trudna, jest ciaglosc. Polecam wspolprace z Brilliant z Bonn dokladnie z Pania Agnieszka S.
1
Pracownik 2016-08-26 10:29
masz racje diety sa wazniejsze, wg mnie lepiej wziac nizsza stawke godzinowa a wyzsza diete bo jednak podatek trzeba odporowadzac. Pani Agnieszka z Bonn polecila mi takie rozwiazanie i zyskalem dzieki temu okolo 300 euro miesiecznie wiecej.
1
spawacz 2016-08-31 13:30
Generalnie nie mam na chwile obecna zastrzezen do firmy, pieniadze sa na czas, noclegi sa dobre. Bardzo milo sie rozmawia z Pania Agnieszka - nadrabia wszelkie braki kulturowe jakie posiadaja jej niedoksztalceni koledzy Niemcy. Jedna z jej kolezanek ( jakas tam Taki ?) ostatnio jak nie umiala sie ze mna dogadac ( mimo ze bardzo dobrze mowie po Niemiecku) po prostu odlozyla sluchawke! I taka osoba pracuje z ludzmi? Polecam ta firme tylko ze wzgledu na Pania Agnieszke i dobre warunki jakie na poczatek proponuja.
Brilliant Personaldienste GmbH 2016-08-31 16:47
Witamy,

przepraszamy za zaistniala sytuacje.

Prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 0049 2234 9276 153 w godzinach 8-17 albo mailowo:bewerber-pl@brilliant-persoanldienste.de

Z wyrazami szacunku

Brilliant Personaldienste GmbH
Bubismen 2016-09-13 21:05
Witam czy ktoś pracuje jako Hydraulik w tej firmie jak z praca czy miejsca sie często zmienia prosze o opinie pozdrawiam...
Sebek 2016-09-20 18:01
Hmmmm........ Nie wiem dokladnie (usunięte przez administratora) w moim przypadku czekam na odpowiedż w pewnej sprawie ponad dwa tygodnie.......... Zanim tutaj przyjechałem uzgodniłem pewne sprawy telefonicznie co innego wyszło na miejscu.........Propo diety dieta poto żebyś zapłacił sam za pensjonat.....................

Sebek 2016-09-20 18:05
To że się rozmawia z pewną panią po Niemiecku takżę jest profesjonalizm odkładając słuchawkę w trakcie rozmowy ..............żal
P 2016-10-07 10:33
Masz racje nie wazne o co sie do niej dzwoni ( do tej Niemki) zawsze odklada telefon, jak nie ma sie cierpliwosc z ludzmi pracowac to trzeba na magazynie pracowac albo na zapleczu. A tak to tylko firma traci na trzymaniu takich niekompetentnych osob
jaa 2016-10-24 10:56
Pracuje przez tę agencję jakiś elektryk? Jakie wrażenia?
PracowNick 2016-11-18 20:34
OSTRZEGAM CIĘ ! Omiń ich z daleka !
puzio 2017-01-16 14:48
Super firma warta polecenia. Pracuję i wiem co piszę.
Weronika 2017-02-28 10:29
@PracowNick, dlaczego? Możesz powiedzieć coś więcej?
Weronika 2017-03-06 08:58
Jeżeli jeszcze się zastanawiasz czy warto wysłać swoją aplikację, to koniecznie zajrzyj w zakładkę 'Dołącz do nas' umieszczoną przy wątku firmy - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,757944,0,0,dolacz
Mietek 2017-03-18 12:48
Osobiscie mam zle doswiadczenie z ta agencja - przestrzegam :(
1
Weronika 2017-03-20 08:37
@Mietek, podziel się z nami swoimi doświadczeniami.
Bamis 2017-04-12 08:59
Po świętach wybieram się do pracy z tą firmą jako elektryk, mam pewne obawy,komentarze nie są budujące
Weronika 2017-04-13 09:02
@Bamis rozumiem, że to będzie Twój pierwszy wyjazd z Brilliant Personaldienste GmbH?
Pracownik 2017-04-19 14:34
Generlanie odkad jest ten nowy polak to jaka masakra jest. Jak byla Pani Agnieszka bylo o niebo lepiej !!
3
Legartis 2017-04-25 19:55
Nie mogę znaleźć ofert pracy a chciałbym skorzystać z ich pośrednictwa gdyż słyszałem trochę dobrego o nich. Wprawdzie wpisy są różne.
Brilliant Personaldienste GmbH 2017-05-15 08:41 [pracodawca]
Dzień dobry,

Zapraszamy do współpracy. Zatrudniamy pracowników przez cały rok.
Na naszej stronie internetowej: www.brilliant-personaldienste.de, znajdzie Pan zawsze aktualne oferty pracy.

Pozdrawiamy
Zespół Brilliant Personaldienste
Pytajnik 2017-05-17 18:48
Czy coś zmieniło się w Brilliant Personaldienste , pytam ponieważ nie mogę znaleźć nowych ofert pracy.? Może polski rynek pracowniczy zmienili na inny?
Kuba 2017-05-25 11:57
Czasami firmy powinny robić dokładną rekrutację żeby nie czytać o sobie takich bredni jak od @maro!
Polak 2017-05-29 21:40
Nie polecam !!! Brak kontaktu z polskim personelem. Znikające wypracowane godziny, wysokość diety naliczana niezgodnie z zawartą umową
2
Longin 2017-05-30 10:58
Agencja, która zatrudnia ponad 1000 pracowników w 33 oddziałach i ma dziesięcioletnie doświadczenie w pracy to moja odpowiedź na opinię @maro. Najłatwiej oskarżać!!!
puzio 2017-06-08 21:25
Czy rzeczywiście nie można powiedzieć nic pozytywnego o firmie? Agencja zatrudnia bardzo dużo osób może wasze problemy były wyjątkami? Zawsze może się coś zdarzyć.
Andrzej 2017-06-14 10:40
Witam,

Pracowałem jakiś czas temu przez tą firmę i chciałbym dokonać oceny aby albo zachęcić albo ostrzedz potencjalną osobę przez podjęciem tam pracy.

Największym plusem jest to, że po pierwszym tygodniu pracy mozna dostać zaliczke w wysokości 250 euro. Jest to niewątpliwie plus dla osób które pierwszy raz wyjezdzaja do niemiec i nie maja dużych środków aby sie tam utrzymać cały miesiąć.
Kontakt z koordynatorką jest średni czasami się jest do niej łatwo dodzwonić, a czasami odbiera jakiś niemiec prosisz go zeby cię przełączył do koordynatorki, a on mówi jest zajęta i oddzwoni za godzine poczym przez cały dzień cisza.
Zlecenie też bywają róże jak się trafi na normalnego Niemca to jest okej, a jak się trafi na Bawarczyka który bedzie chcial cie wykorzystac do ostatnich kropli sił to masz przerąbane bo zawsze w agencji to ty jestes jako pracownik winien, a nie klient agencji. Czasami tak sie zdarza nie oszukujmy sie ze niemiecki pracodawca zgłasza do agencji zapotrzebowanie na pracowników ponieważ zbliza sie termin oddania budowy, a on sie z swoimi Niemieckimi pracownikami nie wyrabia. Go nie obchodzi ze jestes człowiekiem męczysz sie bo ma to gdzieś, za tydzien albo za miesiac i tak juz cie odeśle i nigdy sie nie spotkacie.

Koszt kwatery 30-40 euro za noc to jakiś absurd !!! Owszem jest dieta 30-40 euro która defakto pokrywa ci tylko 5 dni noclegu poniewaz za soboty i niedziele nie dostajesz diety a za mieszkanie trzeba płacic.

Jakość zleceń- Firma naczej wszystko bierze i każe ci dojechać na czas nie licząc sie czy to jest 100km czy 1000 km od miejsca gdzie przebywasz straszyc przy tym regulaminami firmy umowami ze przeciez w umowie zobligowałes sie na dojazd na czas (tylko że nie zawsze sie da co ich nic nie obchodzi)
Czasami jednak można trafić na fajne zlecenie i posiedziec z 2-3 miesiące.

Wypłata : mozna zaoszczędzic ok 1000 euro przy pełnym miesiacu pracy. Niby na rachunku ma sie 2400 zarobione ale niestety bardzo wysokie koszty wynajmu mieszkania paliwo na dojazd i to ze musisz co chwile jezdzic po roznych miastach podwyzsza koszty.

Osobiście moim zdaniem firma odbiega troche od standardów innych firm pośredniczących prace. Osobiście mogę ją polecić tym osobą, które pierwszy raz wyjedzaja za granice - jeżeli masz sile cięgle sie przemieszczac i zmieniac budowe. Osoby które już pracowały w niemczech szkoda waszego czasu bo i tak szybko ja zmienicie na inna firme.
2
Luidzi 2017-06-20 11:14
Czy rzeczywiście tak źle dzieje się w firmie? Czy to są jakieś sporadyczne przypadki bardziej zagmatwane?
Pablo 2017-06-23 18:58
Czy Brilliant Personaldienste ma jakieś nowe oferty?
Olek 2017-06-29 11:44
Brilliant Personaldienste nie ukrywa umowy a to jak ją czytamy i czy w ogóle czytamy to jest nasza sprawa. Firma jest ok. nie można im zarzucać naszych błędów.
Pawik 2017-07-02 20:42
Czy Brilliant nie ma żadnych ofert pracy? Może ktoś ma jakieś informacje i mógłby podzielić się na forum. Czytam opinie i nie wiem co myśleć gdyż słyszałem sporo dobrego o nich.
Spawacz 2017-08-04 04:32
Za 3 dni jadę do Niemiec przez tą firmę jako spawacz mając stawkę 10.50 i 48 diety ile mogę tu zarobić licząc z narodzinami na czysto
Piotrek 2017-08-09 16:04
Ja również słyszałem o firmie dobre opinie a chciałem skorzystać z ich oferty. Niestety nic nie mogę znaleźć. Nie ufam pisanym tu opiniom ponieważ są nieobiektywne!
Polska 2017-08-19 14:23
Witam kolegow. Kiedyś pracowałem przez tą Firmę jak również kilku moich dobrych znajomych. To nie moja pierwsza Firma tak że doświadczenie mam. Proszę dać umowę Arbeitsvertrag do przetłumaczenia. Konkretnie dodatek dietowy który bardzo często zostaje zmieniany bez informowania pracownika.

Ciężko współpracuje się z personelem Polskim.
Ważne są tylko godziny wypracowane dla Firmy. Zettelstunden. Sam pracownik jest .......

Nie polecam tej agencji pracy....
Pozdrawiam...
2
Irek 2017-08-20 17:14
Miłe, że wskazujesz miejsca w umowie na które należy zwrócić uwagę. To z pewnością cenna uwaga co nie oznacza, że agencja oszukuje. Przeciwnie nam dobre doświadczenie z nimi.
123zz123 2017-09-23 08:21
Nie polecam.Niemiecki personel biura traktuje pracownika jak śmieć.Jesteś tylko od wyrabiania godzin.Czytając wcześniejsze komentarze i zachowania typu odkładanie słuchawki w trakcie rozmowy mowi samo za siebie.Chamstwo i prostactwo.
Zostaw swoją opinię o Brilliant Personaldienste GmbH - Jena
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brilliant Personaldienste GmbH