logo Brilliant Personaldienste GmbH

Brilliant Personaldienste GmbH

Jena

Opinie o Brilliant Personaldienste GmbH

greg 2013-04-24 19:09
Witam wszystkich, wyjezdzam po 10 tym z Gdanska, nie wiem jeszcze dokad..mam pytanie do kolegow, jak to jest z tym rozliczaniem sie tygodniowym, komu i gdzie mam wysylac? i jak dniowki pracy?? kask ochronny tez musze zabrac z polski??pozdrawiam
7
Jan 2013-06-11 08:15
Witaj
Pracowałem jako spawacz i wiem .że firma płaci pośrednikowi agencji za spawacza TiG euro a ślusarz euro .resztę sam rozważ
Jan
Gimbo 2014-03-13 22:06
A czemu tak się o nich wypowiadasz? Jakieś złe wspomnienia chyba masz. No chyba, że negatywna opinia o firmie dominuje w internecie.
1
usain 2014-04-03 23:15
Może ktos napisac czemu tak odradzacie współprace z Brilliant Personaldienste, bo po tych komentarzach lepiej byc ostrożnym.
adik 2014-10-01 17:14
Firma Brilliant Personaldienste, to jedna z wielu firma pracy czasowej. tutaj na goworku posiadaja bardzo wysoka ocene w profilu bowiem to pięć gwiazdek na sześc możliwych i oceniło profil 329 osób. W takim ywpadku mozna sadzić, że jest ok, jednakże niektóre komentarze pozostawiają jednak wiele do życzenia...
2
wyjazd 2014-10-07 17:44
mozesz podac do siebie namiary bo mam zamiar wyjechac do pracy z tej firmy i nie wiem czy jest sens. i jak jest z tym mieszkaniem oni placa czy samemu trzeba placic
szutam 2014-10-29 15:13
ja tez dostałem na 10 listopada wyjazd morze ktoś jeszcze się wybiera z tej firmy do pracy zemną rozmawiała polka bardzo mila wyjaśniła wszystko co i jak
ja jadę zobaczę co i jak w domu siedzieć nic nie robić a kasa potrzebna ,wiadomo jednej osobie się nie spodobają warunki a potem krytykują najlepiej zęby nic nie robić zęby tylko płacili
1
gerard 2014-12-13 16:30
czytałem o nich na różnych forach i niestety , ale Brilliant Personaldienste nie ma zbyt dobrej opinii wśród ludzi którzy wyjeżdżali do nich do pracy. W sieci pojawił się nawet artykuł który niestety ale dość mocno ich dyskredytuje . Dlatego uważam , że każdy kto z nimi wyjeżdża robi to tylko na swoją odpowiedzialność
3
tomm 2015-02-09 16:25
Witam,

Mam do was pytanie... wyjeżdżam jako monter w marcu. mimo dużej nagonki to wcale tak dużo negatywnych opinii nie ma. czy ktos tam pracował i mógł by potwiedzic na 100% to obcinanie pensji itp.
pozdrawiam
seba 2015-02-24 08:30
Ja mam jechac juz w czwartek podpisalem na 2 marca umowe jak to lipa to i tak na powrut mi musi dac
ja 2015-02-25 19:53
SEBA ODEZWIJ SIE DO MNIE NA MAILA (usunięte przez administratora)
seba 2015-03-02 21:17
I do dzisiaj nigdzie nie pojechalem
Cobra338 2015-07-02 14:51
Witam wyjeżdża ktoś z tej firmy w najbliższym czasie do pracy do Niemiec? Może ktoś coś powiedzieć aktualnego o tej firmie? Czy jest ok czy są jakieś problemy?
ziele3604 2015-08-01 00:49
jedzie ktoś jutro do osnabruck z brillianta?
Sz 2015-10-12 07:19
Dobrze będzie jeśli upewnisz się że wypłacą ci diety.
Sprawa jest tego typu : wyznaczają ci nocleg za 30-35 Euro za dzień a dostajesz 40 więc na inne potrzeby zostaje reszta.
Pobierałem zaliczki na opłatę noclegów które sam sobie znalazłem 200 Euro za przepracowany tydzień i przy rozliczeniu zostały mi potrącone z wypłaty.
Od dwóch tygodni nie potrafią mi wyjaśnic tej sytuacji.
daro 2015-11-03 16:34
cześć no ja mam na 9 listopada skąd jesteś ja z zachodniopomorskiego pisz na maila ,,, (usunięte przez administratora) l zawsze we dwóch lepiej
daro 2015-11-07 15:58
czy jedzie ktoś jutro z Brilliant do Dusseldorfu niech pisze (usunięte przez administratora)
WIECHU54 2015-11-09 20:32
Szanowny administratorze.Dlaczego tak "bolą Ciebie" prośby o kontakty na prywatne maile ? Dlaczego je usuwasz ? Tu nie ma przecież reklamy tylko zwykła ludzka prośba o informację, porady czy też pomoc. Chyba po to jesteście aby można było przekazywać sobie info. Nie zawsze to interesuje ogół. Przecież ten portal to wymiana info, i chyba nie ma w tym nic negatywnego, że po jakieś osobiste info ktoś prosi o kontakt prywatny.
kow 2015-11-25 11:15
Ja tam jestem zadowolony z firmy. Diety oraz wyplata jest zawsze na czas, na poczatku bylo ciezko ze wzgledu na jezyk ale jest co raz lepiej. Praca jest caly czas. nie moge narzekac.
1
Darek 2015-12-03 16:47
Pracowalm w Briliant Bonn kilka ladnych lat. Wyplata na czas, mili ludzie, zawsze praca byla ( nawet w okresie zimowym), ale udalo mi sie znalezc prace w ojczyznie wiec zakonczylismy wspolprace( rowniez bez problemowo i z zyczeniami sukcesow na przyszlosc)
1
Darek 2015-12-14 13:36
@hoho oplaca sie wyzsza diete wziac a mniejsza troche godzinowke bo diete masz na reke a z godzin zawsze Panstwo sobie cos bierze
1
z.k 2015-12-16 13:00
Ja po raz kolejny podjalem prace w firmie Brilliant Bonn, tym razem podpisalem umowe z Pania Agnieszka i jestem naprawde zadowolony. Bardzo mila Pani, zawsze wyslucha i to co potrafi pomoze. Prace poki co mam ciagle w jednym miejscu wraz z kolega i po Nowym Roku wracam z powrotem.
3
elektriko 2016-01-11 19:00
No Ukraińcy to raczej nie pojadą, bo nie są w Uni Europejskiej.
piomag 2016-02-03 15:54
Niedawno podpisałem umowe z firma Brilliant, muszę pochwalić Panią Agnieszkę która tam pracuje. Bardzo żetelna osoba, jest w stałym kontakcie mailowy i telefonicznym. Mimo, że nie bylo w poprzednim tygodniu dla mnie zlecenia ( w moim zawodzie jest cieżko o pracę w okresie zimowy). Pani była ze mna w kontakcie, poinformowala mnie o sytuacji, wyjaśniła wszystko jak należy. Bardzo duży plus, w niektórych firmach nie dzwonią, nie informują, nawet nie odbierają telefonów. Pani Agnieszka przedstawia bardzo wysoki poziom zainteresowania pracownikami, naprawdę bardzo polecam !
2
piomag 2016-02-12 09:46
Bo prawda jest taka furtok ze Ci pracownicy co pracuja nie maja czasu na codzienne przesiadywanie na komputerze i wyrazanie opini, a Ci co nie pracuja i marudza to bardzo czesto przesiaduja w internecie i pisza co im slina na jezyk przyniesie. Dla slusarzy i sapawczy powoli pojawia sie praca. Zycze samych sukcesow.
mariusz 2016-04-02 10:12
Pracyje w tej firmie. Pani Agnieszka jest skarbem w tej firmie. Reszta personelu 0
wyrozumialosci, zepsol mi sie samochod, zglosilem to P. Agnieszka byla na urlopie.
W nastepnym tygodniu mialem miec nowa budowe od poniedzialku. W piatek mialem
Dostac adres , zdwonilem w poludnie i tak zostalem bez zadnych informacji.
A co do pieniedzy to ok.
1
Tom 2016-04-04 14:57
@mariusz, zgadzam sie z Toba w 100%. Tez pracuje w tej firmie. Pani Agnieszka to niedoceniony skarb. Zawsze dzwoni, interesuje sie, spokojnie slucha i pomoga. Bardzo polecam z nia wspolprace.
1
S.K 2016-04-13 09:15
Niedawno zdecydowalem sie na podjecie pracy z firma Brilliant, mimo ze oferta nie jest najwyzsza na rynku ale za to przemawia za firma duzy profesjonalizm i indywidualne podejcie do kazdego pracownika. Pani Agnieszka reprezentuje wysoki poziom kultury i wiedzy w branzy monterskiej, bardzo milo sie z nia negocjuje warunki. Warto podjac wspolprace patrzac na pozytywne opinie o tej Pani i firmie.
2
elektronika 2016-06-11 22:15
Uwaga na ta agencję nie chcesz mieć kłopotów daj sobie spokój z tą agencją
2
marek 2016-07-15 21:20
JADĘ JUTRO PRZEZ TĄ FIRMĘ MYŚLĘ ŻE DOBRZE TRAFILAEM ALE TO SIĘ OKAŻE
poszkodowany 2016-08-08 17:25
Uciekaj z tej agencji!!!!!!!
6
wqer 2016-08-17 23:03
ale oprócz tego widze ze suzkaja także ślusarzy tutaj
Hgthjn 2016-08-19 09:05
Nie polecam !!!!!
1
Michal 2016-08-22 17:51
Nie polecam.
2
Cez 2016-08-24 15:45
Pracuje juz od jakiegos czasu w firmie Brilliant ale Bonn. Pisze na cale Niemcy poniewaz maja tyle kontraktow ze nie da sie wszystkich miast wypisac w jakich maja zlecenia. Najlepiej sie skontaktowac i podac jaki region Cie intersuje. Ja pochodze z trojmiasta i umowilem sie z Pania Agnieszka z Bonn ze chce tylko na polnocy pracowac i tak tez robie. Jestem caly czas w okolicach Hamburga. Wyplaty sa na czas, diety co dzien, nie mam zastrzezen !
1
Urban 2016-08-24 15:52
Praca jest glownie na zakladzie, na dluzszy okres czasu, ja jestem obecnie na 2 zleceniu. Poprzednie trwalo 9 miesiecy to juz 6 leci. Praca nie jest trudna, jest ciaglosc. Polecam wspolprace z Brilliant z Bonn dokladnie z Pania Agnieszka S.
1
Pracownik 2016-08-26 10:29
masz racje diety sa wazniejsze, wg mnie lepiej wziac nizsza stawke godzinowa a wyzsza diete bo jednak podatek trzeba odporowadzac. Pani Agnieszka z Bonn polecila mi takie rozwiazanie i zyskalem dzieki temu okolo 300 euro miesiecznie wiecej.
1
spawacz 2016-08-31 13:30
Generalnie nie mam na chwile obecna zastrzezen do firmy, pieniadze sa na czas, noclegi sa dobre. Bardzo milo sie rozmawia z Pania Agnieszka - nadrabia wszelkie braki kulturowe jakie posiadaja jej niedoksztalceni koledzy Niemcy. Jedna z jej kolezanek ( jakas tam Taki ?) ostatnio jak nie umiala sie ze mna dogadac ( mimo ze bardzo dobrze mowie po Niemiecku) po prostu odlozyla sluchawke! I taka osoba pracuje z ludzmi? Polecam ta firme tylko ze wzgledu na Pania Agnieszke i dobre warunki jakie na poczatek proponuja.
Brilliant Personaldienste GmbH 2016-08-31 16:47
Witamy,

przepraszamy za zaistniala sytuacje.

Prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 0049 2234 9276 153 w godzinach 8-17 albo mailowo:bewerber-pl@brilliant-persoanldienste.de

Z wyrazami szacunku

Brilliant Personaldienste GmbH
Bubismen 2016-09-13 21:05
Witam czy ktoś pracuje jako Hydraulik w tej firmie jak z praca czy miejsca sie często zmienia prosze o opinie pozdrawiam...
Sebek 2016-09-20 18:01
Hmmmm........ Nie wiem dokladnie (usunięte przez administratora) w moim przypadku czekam na odpowiedż w pewnej sprawie ponad dwa tygodnie.......... Zanim tutaj przyjechałem uzgodniłem pewne sprawy telefonicznie co innego wyszło na miejscu.........Propo diety dieta poto żebyś zapłacił sam za pensjonat.....................

Sebek 2016-09-20 18:05
To że się rozmawia z pewną panią po Niemiecku takżę jest profesjonalizm odkładając słuchawkę w trakcie rozmowy ..............żal
P 2016-10-07 10:33
Masz racje nie wazne o co sie do niej dzwoni ( do tej Niemki) zawsze odklada telefon, jak nie ma sie cierpliwosc z ludzmi pracowac to trzeba na magazynie pracowac albo na zapleczu. A tak to tylko firma traci na trzymaniu takich niekompetentnych osob
jaa 2016-10-24 10:56
Pracuje przez tę agencję jakiś elektryk? Jakie wrażenia?
PracowNick 2016-11-18 20:34
OSTRZEGAM CIĘ ! Omiń ich z daleka !
puzio 2017-01-16 14:48
Super firma warta polecenia. Pracuję i wiem co piszę.
Weronika 2017-02-28 10:29
@PracowNick, dlaczego? Możesz powiedzieć coś więcej?
Weronika 2017-03-06 08:58
Jeżeli jeszcze się zastanawiasz czy warto wysłać swoją aplikację, to koniecznie zajrzyj w zakładkę 'Dołącz do nas' umieszczoną przy wątku firmy - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,757944,0,0,dolacz
Mietek 2017-03-18 12:48
Osobiscie mam zle doswiadczenie z ta agencja - przestrzegam :(
Weronika 2017-03-20 08:37
@Mietek, podziel się z nami swoimi doświadczeniami.
Zostaw swoją opinię o Brilliant Personaldienste GmbH - Jena
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brilliant Personaldienste GmbH