Abacent Personalservice GmbH

Leipzig

Opinie o Abacent Personalservice GmbH

przygoda w niemczech 2015-11-16 15:13
to ja się tak postarałem wszystko dokładnie opisać a tu widzę rękę cenzora, dlaczego ? Teraz ta opowieść nie trzyma się kupy
5
nnoowwyy 2015-11-17 23:35
Witam.
Mam możliwość wyjazdu przez firme abacent i mam sporo pytań. czy mozesz podać do siebie maila lub nr telefonu?
1
ktoś 2015-11-18 20:11
bartek1689@o2.pl
xyz 2015-11-18 20:19
daj nr tel to zadzwonie
anonimowy 2015-11-18 23:18
Pracuje już w abacencie przeszło 3 lata i po przeczytaniu komentarzy wrzucę coś od siebie wypłaty są już teraz przeszło 2tyś ale są przypadki złego naliczania.W tym okresie 2 razy oferowano mi prace na stałe w firmie klienta 1600e(krótki okres pracy) i 1780e. Jeżeli mnie czyta ktoś z abacentu to dwie rzeczy krótkie okresy pracy u klientów nie zawsze są z winy pracownika ,drugi przypadek zamiana pracowników za pracowników na urlopie (2 tygodnie mnie nie spotkało) .trzeci,,pomoc kolegów'' i wina własna.Jezyk znam raczej słabo i przy nowym zleceniu mam problem z szukaniem pensjonatu przez internet bo po upaczeniu sobie kilkudziesieciu i obdzwonieniu z polski okazuje sie że nie ma wolnych miejsc albo ceny są takie że lepiej przejść na stawke 10e albo jest zbyt mało czasu na szukanie bo trzeba sie szykować w drogie i stres że brudny niewyspany trzeba szukać na miejscu i noc nas zastanie pużna ,albo jechać dzień wcześniej też ryzyko że nic sie wolnego nie znajdzie albo cena wysoka dlatego lepie by było żeby wynajeciem kwatery na pierwszy tydzień pracy na nowym miejscu zajmował sie abacent bo macie państwo wiecej możliwości , czasu i bezstresowo bo właśnie zawsze w tym momencie mam ochote zotawić te robote.
1
MarcinM 2015-11-30 11:50
Pracuję dla abacent od sierpnia tego roku. Jesli podczas rozmowy jest się uczciwym to firma też jest uczciwa. Bardzo dobrze znam język i staram się pracować rzetelnie dlatego jak do tej pory nie napotkałem na trudności
Andrzej G. 2016-01-07 20:21
Pracuję w ABACENCIE ponad 2 lata i w sumie nie mogę nic złego powiedzieć, a wręcz przeciwnie. Firma wypłacalna, zaliczki w terminie bez problemów, opieka (jesli jest potrzebna ) zawsze się znajdzie. Mieszkanie załatwiam sam bo jestem na stawce 13EURO ale w czasie gdy trzeba było kwatera zawsze była OK.
załatwiana przez Jakuba G. lub p. Magdę. Obecnie rozmawiam z kumplami którzy mają mieszkanie załatwiane rzez firmę i Oni także sobie chwalą, więc dziwię się niektórym wpisom na tym forum. Dla narzekających polecam stronę opinii o firmie A.I.M Industrie GmbH. Tam mają problemy.
Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów z Abacentu oraz ekipę w Abacent Leipzig.
Ps.
Były drobne niedociągnięcia przy wypłatach,ale szybko je korygowano.
wiesław 2016-02-14 13:45
nie warto pracować w Niemczech, bardzo kiepskie stawki. 10 euro na godzinę to przy 160 godzinach 1600 euro minus paliwo i jedzenie daje 1300 w Austrii za taką sama robotę dostaniesz 2100 - 2300 podobnie jest w Belgii no i te kwatery po kilka osób w pokoju to masakra jest jakaś.
4
HENIEK 2016-02-28 12:49
Witam

Nie chce nikogo urazić ani chwalić pracuje z kolegami na budowie jako elektryk firma ABACENT wysyła ludzi na budowy nowe lub tez tam gdzie już są jej pracownicy .To jak nas potraktuje pracodawca Niemiecki zależy w dużym stopniu od naszego podejścia do pracy oraz umiejętność i zaakceptowaniu ich toku myślenia . Praca w ABACENCIE jest bez żadnych stresów i martwienia się czy dostaniesz kasę i czy nie robisz czasami na czarno i w razie wypadku czy masz opłacone ubezpieczenie. Brak znajomości języka czy podstaw znajomości zawodu na pewno nie wpływa na nas wizerunek dodatnio tylko ujemnie za co nieraz jak czytam mamy pretensje do firmy. Al firma jest tylko pośrednikiem a ocenia cie pracodawca. Tak więc jak piszesz a ze niby jesteś pokrzywdzony i przez firmę ABACENT rozważą ile ci zawiniła firma ile pracodawca a ile ty sam sobie nagrabiłeś.
Podsumowanie
Dodatnio
1.Wypłata na czas
2.Umowa o pracę od reki jeszcze w Polsce
3.Ubezpieczenie opłacone
4.Hotele opłacane
5.Zjazdy do Polski bez problemu
6.Brak ukrytych kosztów
7.Możliwość zaliczek
8.Pełne wyliczenie wynagrodzenia

Ujemnie
1.Częste przemieszczanie się po Niemczech
2.Nie wiadomo jak długo na budowie się będzie
3.Brak zwrotu za paliwo za dojazdy do pracy
4
el gringo 2016-03-18 18:17
Mam możliwość podjąć pracę na budowie, kontrakt na dwa lata, ale chcą mnie przez pośrednika, czyli właśnie przez tą firmę. Oferują 10 eryków i darmowy kwaterunek. W miesiącu mamy wyrabiać po 151 godzin, po 9 w tygodniu i 8 w sobotę, co daje 5 X 9 = 45 X 3(tygodnie) = 135 + (2 X 8 (dwie soboty między tymi trzema tygodniami)) = 151 godzin, a ostatni, czwarty tydzień miesiąca jedziemy do domku odpoczywać. W związku z tym nasuwa się pytanie; "Czy to jest możliwe ? Czy ktoś już tak pracował, w takim systemie ?" Proszę rozwiać moje wątpliwości i uchylić rąbka tajemnicy, będę wdzięczny za każdą odpowiedż.
el gringo 2016-03-23 22:05
Zdecydowałem się i podpisuję umowę, jadę przez tą firmę do roboty na baustelle. Zobaczymy jak to wygląda naprawdę i nie omieszkam uczynić tu wpisów. Miał jechać ze mną kolega, ale spietrał się jak poczytał niektóre wpisy i zostawił wolne miejsce po sobie, a szkoda bo we dwóch to zawsze lepiej.
1
Piotrek 2016-04-17 00:13
niewiem czy Ciebie zwolnią ale ja byłem 7 miesiecy i mnie nie zwolnili
1
Anula 2016-04-26 11:44
Witam , podałby mi ktoś nr tel do tej firmy?
Pozdrawiam
Anula 2016-05-10 15:29
Oczywiście już dawno sobie sama ogarnęłam :P
2
Diablo 2016-08-14 19:34
Firma nie jest zła na początek pracy w Niemczech. Zlecenia na jakie wysyła nas Abacent są różne. Raz pojedzie się na tydzień lub dwa innym razem na pół roku.

Cytat Abacent:
" po czyjej stronie lezy wina w sytuacji kiedy pracownik jest co tydzien odmeldowywany??? Czy niemieckie firmy elektryczne w sytuacji kompletnego braku rak do pracy oraz w obliczu goniacych terminow moga sobie pozwolic na bezpodstawne pozbywanie sie ludzi?"

Dwa razy w firmie zdarzyło mi się, że pojechałem na zlecenie i robiłem na zastępstwo za Niemca, bo ten sobie pojechał zwyczajnie na urlop.
Także reasumując jest to po prostu lotto jak trafimy z pracą.

Miedzy zleceniami robimy odległości 200-300km, a jak ktoś ma pecha to i 500km :)

Wypłaty wypłacane są terminowo, ale są niedociągnięcia i nie zawsze się zgadzają. Dotyczy to raczej tych pracowników co sami sobie szukają mieszkania.

Plusy:
- możliwość brania zaliczek
- wypłaty terminowe
- Pani Magda

Minusy:
- brak dopłat do paliwa
- wypłaty co drugi miesiąc są źle naliczane :( wyjaśnianie zabiera sporo czasu i nerwów, do tego dochodzi mataczenie, firma mówi, że zrobi wyrównanie przy następnej wypłacie, ale przy następnej znowu coś brakuje i tak w kółko Macieju.

Pozdrawiam

4
cdRomex 2016-09-21 04:30
Pracuje w firmie Abacent już 5 lat i jest w miar spoko nikt mnie nie oszukuje ani nie okrada ale przez te lata spotkałem takich wieśniaków że strach ich ze stodoły wypuścić nie mówiąc już o wyjeździe za granice . A co drugi z was zielonego pojęcia o elektryce niema o języku już nie wspomnę pozdro
3
12 2016-10-12 21:39
czasami nie chodzi o pracownikow a firmy obiecuja prace a tak naprawdę pozniej okazuje sie ze nie ma pracy i co wtedy?
3
pyskacz 2016-11-30 10:24
witaj kolego mam pytanie czy była by możliwość o podania na ta twoja prace u mnie z jezykiem slabo ale 2 raz pojechałem do pracy w Niemczech i zostalm wyruchany przez firme word in taims mój mail pyskacz@interia.eu.Dziekuje
Marcin 2017-01-17 10:51
Pod koniec roku współpracowałem na krótko z tą firmą. Poza przeprowadzką po 2 tygodniach 300 km nie mogę narzekać. Mieszkania jakie mi się trafiły - bajka. Kasa na czas - teraz 15 wypadał w niedziele, więc w piątek otrzymałem wypłatę. W tym roku jak się pośpieszą, to też się z nimi wybiorę.
1
Koleś 2017-01-23 13:25
Abacent to firma godna polecenia. Niezadowoleni mogą być jedynie ludzie, którzy próbują zarobić dobre pieniacze ale nie pracując. Firma stara się z organizacją mieszkań za granicą, zarobki są dobre i wypłacane terminowo. Takie firmy często muszą walczyć z frustratami.
1
Hanna 2017-02-28 10:56
Jak oceniacie Abacent Personalservice GmbH jako pracodawcę?
1
Prawdomownosc 2017-03-10 21:21
A ja Wam powiem prawdę...

90% pracowników ( nie tylko w abacencie) to lewaki i buce nie mające pojęcia o niczym.. tydzień temu był kucharzem, wczoraj hydraulikiem a dzisiaj będzie elektrykiem. A waszego SEPa mozna sobie w 4 litery wsadzic,

Myslicie ze to abacent Was wyrzuca z budowy po tygodniu, dwoch...Nie to niemiec widzac, ze jestes lewak i nie masz pojęcia o tym co robisz dzwoni do Abacentu i mowi "..kobieto wez mi tego frajera z oczu..".. ale Wam tego nikt prosto w oczy nie powie aby Was nie obrazić ( z malymi wyjatkami ).

Osoby ktore maja pojecie i wiedzę na temat swojej pracy sa trzymani "za rece i nogi" i po skończeniu jednego obiektu sa wysylani na następny.

Tyle w temacie.

A jesli chodzi o abacent.. kasa zawsze 15 go, zaliczka 200 € zawsze w srode- zadnego problemu od roku.

Pozdrawiam 10% tych co wiedza jaki maja zawód i co nalezy do ich obowiazkow,


007.




6
Hanna 2017-03-14 09:02
@Prawdomownosc jesteś zatrudniony w firmie?
Prawdomownosc 2017-03-26 20:59
Tak, pracuje w abacencie rok. I chciałbym aby osoby do pracy były w koncu weryfikowane tzn. Ich wiedza praktyczna, teoretyczna, umiejetnosci,,

A tym sposobem ktory jest psujemy sobie markę jako "pracownicy najemni".- tutaj chodzi o wszystkie firmy , nie tylko abacent.

Wina jest tez po stronie SEP, tzw. Egzaminy za 300 pln...
1
Gregor 2017-03-27 09:17
Abacent Personalservice GmbH nie ma zupełnie nowych ofert pracy. Może ktoś wie czy organizują jakieś wyjazdy dla elektryków do pracy w Niemczech? Już kiedyś korzystałem z ich pośrednictwa. Bardzo mi zależy.
pracownik 2017-03-29 14:12
jest sporo ogłoszeń na portalu pracuj w unii
pracownik 2017-03-29 14:12
jest sporo ogłoszeń na portalu pracuj w unii
Hanna 2017-03-30 08:34
@Gregor, zachęcam również do zapoznania się z zakładką 'Oferty pracy', przy wątku firmy http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,756798,0,0,oferty_pracy
Kolegazpracy 2017-05-02 18:23
Myślę , że Abacent Personalservice GmbH niczym nie odróżnia sie od innych agencji pracy. Niestety jest wiele osób które wyjazd za granicę traktuję jak wycieczkę a nie ciężką pracę. Prawda jest przykra .
studenciak 2017-05-19 17:16
Witam, a pracuje ktoś w okolicach Halle? jeśli tak to jak to proszę o opinie
studenciak 2017-05-19 17:17
Witam, a pracuje ktoś w okolicach Halle? jeśli tak to jak to proszę o opinie
Klikacz 2017-05-21 20:46
@Prawdomownosc Czy możesz wyjaśnić dokładniej o co chodzi? Czyżby do pracy wyjeżdżali ludzie bez przygotowania?
Koleś 2017-06-18 19:12
Czy firma organizuje wyjazdy do pracy za granicą? Jeśli tak to gdzie?
Fiszu 2017-06-24 09:17
Prawda w ????% pracuje już ponad 2 lata dla nich, jako jedyny znam komunikatywnie język niemiecki oraz znam się na robocie , jeden z nielicznych.
2
Fiszu 2017-06-24 09:17
Prawda w ????% pracuje już ponad 2 lata dla nich, jako jedyny znam komunikatywnie język niemiecki oraz znam się na robocie , jeden z nielicznych.
Koleś 2017-06-24 18:51
Abacent nie ma zupełnie ofert pracy? Czy ja nie mogę znaleźć? Pracowałem z nimi kilka razy i nigdy nie było problemu z niczym. Z obserwacji podczas wyjazdów widziałem jak ludzie pracują i jak się niektórzy zachowują.
Edek z krainy kredek 2017-07-07 08:16
Firma bardzo dobra pracuje 6 miesięcy i prawda jest taka że jak znasz się na robocie i język to będziesz długo się utrzymywał w jednym miejscu. Ja jeżdżę z kolegą który zna dobrze język ja dopiero się uczę i nie mamy problemu żeby się gdzieś utrzymać. A jak chodzi o kwatery to sam spoko.
Koleżka 2017-07-10 10:20
Od upadku do super firmy to przyznacie daleka droga a to tylko 25 dni dzieli te opinie. Trudno jest się wesprzeć na forum żeby podjąć decyzję. Ponieważ słyszałem sporo dobrego o nich chciałem skorzystać z ich pośrednictwa i wyjechać ale niestety nic nie ma.
Feliks 2017-08-03 10:52
Co nowego słychać w firmie? Nie widziałem zupełnie nowych ofert, czyżby tak szybko się rozeszły , że nic nie ma? Może ktoś podpowiedzieć o robocie w Niemczech?
Hanna 2017-08-06 18:30
Czy obecni pracownicy Abacent Personalservice GmbH mogą napisać coś na temat atmosfery, jaka panuje w firmie? Czy wszyscy są dla siebie życzliwi?
1
Duke 2017-08-09 09:38
Najgorsza firma z jaka wspolpracowalem nie polecam
1
Kargul 2017-08-09 19:32
Abacent Personalservice nie ma zupełnie nowych ofert pracy? Słyszałem dobre zdania o nich i pewnie dlatego nie mają nic.
Realista 2017-08-15 14:38
Po co to wypisywanie memorandów? Często wystarczy, że pracownicy wezmą się sumiennie za pracę i poprawi się wszystko. Atmosfera robi się fajna, nikt na nikogo nie patrzy ze złością . Więcej zaangażowania a ręczę, że zupełnie inaczej spojrzycie na prac w firmie.
Hanna 2017-08-18 15:17
@Realista każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania na temat pracy w Abacent Personalservice GmbH, to jedno z głównych celów tego forum. Zgodzę się tylko z tym, że wypowiedzi powinny mieć swoje uzasadnienie i wyszczególnione argumenty. Czy ktoś mógłby pomóc i wypowiedzieć się w tym tonie na temat firmy?
1
Waldek 2017-08-23 16:47
Szczeze nie polecam(usunięte przez administratora)
Zailka 2017-08-23 20:42
Czy ktoś ma informacje czy Abacent Personalservice GmbH ma aktualnie jakieś oferty pracy? Interesowałam się tą agencją i widziałam, że mają dobrą opinię jako pracodawca . Trochę mam mieszane uczucia czytając forum.
Hanna 2017-08-28 19:24
@Waldek powyżej prosiłam o uzasadnianie swoich opinii na temat Abacent Personalservice GmbH. Czy Ty również mógłbyś się do tego zastosować? Takie zdanie może napisać każdy, a żeby czyjaś wypowiedzieć miała oddźwięk, trzeba podać argumenty i fakty świadczące o naszym obiektywnym punkcie widzenia.
Heniek z PRL-u 2017-09-01 16:32
Ja od jakiegoś czasu pracuje w abacencie i nie narzrkam. Raz trafiłem na słabe warunki mieszkaniowe ale po telefonie do p.Ewy w ciągu kilku dni miałem już porządna kwaterę. A co do pomocy z jakim kolwiek problem to p.Ewa i Patrycja zawsze pomoga.
1
Koleś do pracy 2017-09-04 10:41
Po lekturze wpisów na tym wątku mam bardzo mieszane uczucia. Skrajnie różne opinie muszą z czegoś wynikać. Zadaję sobie pytanie jak jest na prawdę z tą agencją?
Hanna 2017-09-05 12:45
W takim razie @Heniek z PRL-u, są bardzo mieszane odczucia na temat Abacent Personalservice GmbH. Tak jak pisałeś @Koleśdopracy, przydałyby się inne aktualne opinie, które mogłyby poświadczyć o tym, czy z nimi wyjeżdżać, czy nie.
Zostaw swoją opinię o Abacent Personalservice GmbH - Leipzig
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Abacent Personalservice GmbH