Abacent Personalservice GmbH

Leipzig

Opinie o Abacent Personalservice GmbH

gienek75 2015-08-17 15:01
hahaaaa ale z was sa trole!!! Ludzie nie sluchajcie tych glupot, to sami alkoholicy i nierobstwo polskie pisze. wiem bo sam z takimi ludzmi na kwaterach bylem i zygac mi sie chce kto teraz do pracy wyjezdza.dobrze ze abacent cos napisal chyba im sie musi gotowac jak te wypociny wasze cuataja. ja tam jestem od roku i nigdy z niczym nie bylo problemu powaznego a zapewniam ze tez nie tolerowalbym kwatery w 10 osob ale abacent takich kwater nie zalatwia. jak cos sie dzieje to Jakub G. albo Pani magda zawsze sa bardzo pomocni i zyczliwi. A Wiktor z pomorskiego to wlasnie chyba z samymi alkoholikami pracowal ze tak wszyscy zle mowili o firmie bo wsrod pracownikow raczej sobie ludzie firme chwala a trole siedza tu i wypisuja glupoty. Mi sie jutro konczy urlop i wracam z przyjemnoscia do pracy. pozdrawiam normalnych chociaz nie wiem czy akurat tu tacy sa!
4
gienek75 2015-08-17 21:37
aaa ok. ok. nie tylko pisza alkoholicy i nieroby jest tu jeszcze jedna trzecia grupa pieskow francuskich co to jak sami placa to moze byc chetnie namiot ale jak abacent to nagle wszytsko zle. Panie maly romek a co ma abacent do tego ze kolega z pokoju chrapal??? albo ze internet tam wolno chodzil a ty romek nie slyszales ze internet mozna sobie samemu zalatwic??? kupujesz takiego styka za 20€ i masz i nic wolno nie chodzi no ale tu trzeba byc rozgarnietym.no jak piszesz ze pracowales 3 miesiace to locgiczne ze nie bylo wiecej jak 1500 eu bo jest zeitkonto!!! chyba trzeba byc debilem skonczonym zeby nie wiedziec ze to jest i jak to dziala i oni to musza kazdemu prowadzic bo takie jest prawo. Ja mam co miesiac grubo ponad dwa ale siedze juz od roku u jednego klienta znaja mnie i moge robic nadgodziny pracy duzo a i sam czasem zostaje na budowie bo mi moga zaufac. jestem na stawce 13 eu pan kuba mi pomogl znalesc fajna kwatere i nie narzekam mieszkam sam. wczesniej czesto mieszkalem z kims ale warunki byly bardzo dobre raz na samym poczatku mialem jakas gorsza kwatere ale zadzwonilem i od razu mi nowa znalezli. w ogole jak sie dzwoni do firmy i sie mowi ze sie ma problem to zawsze jest odzwew i pomoc. no ale jak maly romek powiedzial ze mu kolega chrapie to moze mogli go olac. no takie rzeczy to sie miedzy soba zalatwia, chyba nianczyl was nikt nigdzie nie bedzie TROLE tu pisza ludzie TROLE, niech trole jada do holandii
Andrzej J. 2015-08-18 00:38
Rozjeb.. Mnie wpis o Odchodnym!!! Nie ma w prawie niemieckim takiego przepisu. Wie, tylko jedno, gowork Jest anonimowy i Taki pozostanie, dlatego Jetstem na 100000% Pewien ze tutaj ze Pisze jedna osoba i sie nakreca jak Jakis psychopata. Jakes Bylo widac tutaj ip wpisujacych, to Byte ze Forum sie skonczylo na Max. 10 wpisach. Na szczescie Sa ludzie rozumni i nie sugeruja sie Takimi Wpisami przed podjecia decyzja.
1
rumcajs 2015-08-18 21:13
miałem okazję pracować w abacencie i złego słowa nie powiem. Mieszkania załatwiają przyzwoite, może luksusu nie ma ale zawsze wyposażone i dało się żyć, a jak komuś nie pasuje to załatwią coś innego. Na pomoc zawsze można liczyć, miły kontakt, pieniądze zawsze na czas co jest najważniejsze, nie kręcą, stawka uczciwa według mnie. Nie zdażyła mi się wypłata mniejsza niż 1500euor (150godzin przepracowanych) ale zdarzały się wyższe gdy była opcja przerobienia większej ilości godzin. Jedyny minus to to że czasem zmieniasz miejsce pracy co dwa tygodnie i trzeba trochę pojeździć ale nie ma co demonizować-w moim przypadku było to zwykle 100-150km max, ale bywały miejsca gdzie pracowało się po kilka miesięcy. Ogólnie dobrze wspominam pracę tam i nie wykluczone że tam wrócę.
pracownik 2015-08-20 11:27
Ja chcialbym poruszyc tylko informacje dot. amortyzacji samochodu. Karol przeciez to normalna ze masz amortyzajce samochodu. jedziesz na wakacje tez masz amortyzacje. Mnie smieszy podejscie i mentalnosc polakow, ktorzy za wszystko chca kase. Niedlugo juz beda zadac butow bo im sie scieraja podeszwy. Jak jedziecie na wakacje to moze zarzadzcie od Skarbu Panstwa ryczaltowy zwrot amortyzacji samochodu bo jedziecie po polskich drogach. W polsce u polskiego pracodawcy nikt na taki pomysl wogole ni ewpadnie zeby zadac zwrotu za amortyzacje bo ktos dojezdza do pracy po 20km codziennie a takich osob w Polsce sa miliony. Wszystkie grzechy polacy wylewaja jak jada za granice. Juz wiecie dlaczego mamy taka a nie inna opinie. niestety ale kazda inwestycja wiaze sie z wydatkiem. inwestycja sie wkoncu zwroci ale trzeba najpierw zainwestowac. Polacy tego nie rozumieja! zachlanni na kase i byle szybko niskim kosztem sie wzbogacic. dlatego jestesmy takim gburowatym narodem w oczach innych krajow Uni Europejskiej.
1
eli78 2015-08-24 21:38
pracuje dla abacentu juz dosc dlugo. i serio nie ma zadnych problemow. z ciekawosci chcialem zobaczyc co ludzie o firmie pisza i dobrze tu ktos napisal, albo to jakas jedna i ta sama osoba sie nakreca pod roznymi pseudonimami albo frustraci i nieudacznucy. kwatery sa ok!!!!! nie urywaja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale sa przyzoite potwierdzam to. Kasa zawsze sie zgadza na poczatku wiadomo ze jest Zeitkonto ale to nie jest zadna tajemnica. polecam firme bo jest solidna!
tom 2015-09-14 15:23
CZY ABACENT UWZGLĘDNIA CHOROBOWE Z POLSKI L4
chorobowe 2015-09-17 19:43
jeśli zachorujesz musisz udać się po pierwsze zwolnienie do niemieckiego lekarza a kolejne zwolnienia mogą być już z Polski wówczas niemiecka kasa chorych wysyła do Polski do wypełnienia dokumenty które musi Polski lekarz wypełnić po niemiecku i trzeba je odesłać do Niemiec. (usunięte przez administratora)
6
Piotr 2015-11-09 17:31
pracowałem w abacencie ale kolega namówił mnie na Austrię, i chyba już do niemiec nie wrócę, lepsze zarobki i lepsze warunki mieszkaniowe
2
xyz 2015-11-13 13:33
Witam wszystkich na forum. Jeżeli chodzi o moją opinię to jest ona jak najlepsza, a niedomagania ze strony Firmy Abacent można zrozumieć dopiero jak się zacznie pracować dla niej. Niezdecydowanym chcę tylko przypomnieć ze zarobki w firmie to ok 1600 euro/mies +-200 niekiedy 300. odpowiednicy w naszej kochanej RP prawie tak samo tyle że w innej walucie hehe..Kto nie wagarował za duzo moze sobie przeliczy.Pierwsze Miesiące są ciężkie,jak wszędzie, zwłaszcza gdy język niemiecki kuleje. na szczęscie firma potrafi zaradzić. Przede wszystkim trzeba być samemu w porządku zanim się pochopnie osadzi kogoś-zwłaszcza negatywnie..Wszystkich niedowiarków namawiam żeby spróbowali bo czytac opinie mozna do końca życia i nigdy nie zacząć pracy. Opinie sa od ludzi więc nie zawsze zgodne z prawdą.Po pierwszych wypłatach zazwyczaj przegląda się na oczy..Powodzenia!
przygoda w niemczech 2015-11-16 00:17
Postanowiłem po raz kolejny pojechać do pracy do Niemiec, nie chciałem ale musiałem. Siadam przed komputerem i rozsyłam CV po firmach ogłaszających się w Internecie, oczywiście ogłoszeń jest sporo szukają pracowników do pracy w Niemczech.
Już na drugi dzień z samego rama telefon z niemieckiej agencji, dzwoni mężczyzna mówi po polsku jest bardzo miły. Potrzeba ludzi do pracy od zaraz pyta kiedy mogę wyjechać, mówię że za kilka dni dobrze, trzeba być na poniedziałek, pytam co za praca okazuje się że fajna robota i stawka też do przyjęcia, pracowałem już w Niemczech kilka razy znam realia, zgadzam się.
Na jak długo jest ta praca - pytam , mówi że na minimum 3 miesiące. Dobrze mówię pasuje.
Pytam co dalej, okazuje sie że trzeba przyjechać do Lipska do biura firmy Abacent podpisać umowę ma to być w sobotę, dostaje adres biura pakuję sie i jadę. Droga mija dobrze jestem w Lipsku, biuro trudno odszukać słabo oznaczone pytam przechodniów i trafiam na miejsce.(usunięte przez administratora)trudno skoro już tu jestem podpisuje umowę wielkości małej broszurki oczywiście nie czytam, nikt nie czyta bo na korytarzu czekaja następni, czas goni.
Na pocieszenie dostaje kamizelkę odblaskowa i kask, wiadomo BHP najważniejsze.
Zabieram prezenty umowę i jadę na podany adres zakwaterowania jakieś 700 km. Na drugi dzień jestem na miejscu, to prywatny dom bardzo zadbany kwatera na wysokim poziomie czysto i miło, mam pokój jednoosobowy, kuchnia, łazienka, salon ekstra.
Na drugi dzień idę do pracy okazuje sie że praca jest terminowa, trzeba ja wykonać w oznaczonym terminie to bardzo ważne. Niemiec wszystko tłumaczy co i jak zrobić, jest nas tu chyba z 15-tu sami Polacy zaczynamy robić.
Po skończonym dniu szef jest niezadowolony mówi że mało zrobione, wracam na kwaterę.
Następny dzień szef prosi jednego z nas i mówi że ma w stosunku do nas pewne plany, chce nam dać więcej na godzinę i przejąć nas do swojej firmy, korzyści sa obopólne my więcej zarobimy a on mniej za nas zapłaci, wiadomość rozchodzi się lotem błyskawicy wszyscy zadowoleni, każdy stara sie jak może bo jest perspektywa dobrej pracy na 2 lata.
Mija dniówka szef robi zebranie mówi że jest zadowolony że dzisiaj dużo zrobiliśmy, wszyscy sa zadowoleni bo każdy ma nadzieje na prace na dłużej.
Jest koniec tygodnia praca wykonana w terminie, postaraliśmy sie i jest efekt. Każdy czeka kiedy dostaniemy nowe umowy z lepsza stawka.
Kolejny tydzień zmiana lokalu, okazuje się ze ten jest zarezerwowany dostajemy inny adres, warunki bardzo kiepskie po dwie osoby w pokojach z aneksem kuchennym, WC na korytarzu ciasno.
Pracujemy dalej równie wydajnie, każdy sie bardzo stara bo liczy na dłuższa współpracę, jeden polak robi za trzech Niemców i kolejny etap prac zakończony w terminie.
Nagle dostajemy telefon z firmy abacent ze teraz jedziemy do innej pracy 500 km. (usunięte przez administratora)No trudno mądry Polak po szkodzie, pakujemy walizy i jedziemy 500 km, dostajemy nowy lokal do mieszkania, warunki koszmarne, 8 osób w mieszkaniu, ciasnota totalna,(usunięte przez administratora) Idziemy do pracy robimy swoje kierownik zadowolony, wydaje się że tu popracujemy dłużej.
(usunięte przez administratora) Dostajemy kolejny adres pracy i nowego zakwaterowanie, jedziemy 400 km. Zakwaterowanie równie kiepskie (usunięte przez administratora) Niemcy pojechali do domu mówią że w takich temperaturach nie da sie robić. My jednak robimy.
W piątek przychodzi kierownik, jest niezadowolony mało zrobione, t(usunięte przez administratora) Pakuje walizki i wracam do Polski.
To był mój ostatni miesiąc pracy w Niemczech.
5
HENIEK 2015-11-16 12:38
Witam

Pracowałem we firmie ABACENT w AACHEN i LANGEN jako elektrycy ale ważne sprawy rodzinne zmusiły nas do powrotu do Polski. Firma w naszej ocenie jest spoko jak również pani EWA która to tam pracuje. Wypłata na czas hotele które nam załatwiała były w porządku fakt iż Niemcy ogłaszając się na wynajem lokali tez są nie w porządku gdyż przedstawiają ofertę która to ma dużo do życzenia jak również nie spełnia opisu ze stanem faktycznym. Trudno winić kogoś jak dostaję ofertę iż pokuj 2 osobowy a on ma 2m na 2 metry i łóżko piętrowe oraz łazienka na 10 osób. Pani Ewa nie jest obojętna na takie rzeczy i zawsze jest pomóc w potrzebie. Część osób jest rozczarowana tym iż są budowy gdzie trzeba trochę się przyłożyć do pracy jak i rozumieć co chcą od nas pracodawcy i to stwarza problemy i rozgoryczenia iż takich osób nie chcą z którymi się nie mogą z komunikować. Nie piszę to żeby coś zyskać opisuje po prostu nasze własne spostrzeżenia. Jak tylko ułożą nam się sprawy rodzinne wracamy do pracy do Abacentu .Pragnę nadmienić iż z synem który zna język Niemiecki biegle pracujemy ponad 4 lata w Niemczech. Osoby które wypisują bzdury o firmie niech się zastanowią ile procent winy jest po ich stronie a ile po stronie Abacentu
Pozdrawiam Piotr i Cheniek z Pabianic
przygoda w niemczech 2015-11-16 15:13
to ja się tak postarałem wszystko dokładnie opisać a tu widzę rękę cenzora, dlaczego ? Teraz ta opowieść nie trzyma się kupy
4
nnoowwyy 2015-11-17 23:35
Witam.
Mam możliwość wyjazdu przez firme abacent i mam sporo pytań. czy mozesz podać do siebie maila lub nr telefonu?
ktoś 2015-11-18 20:11
bartek1689@o2.pl
xyz 2015-11-18 20:19
daj nr tel to zadzwonie
anonimowy 2015-11-18 23:18
Pracuje już w abacencie przeszło 3 lata i po przeczytaniu komentarzy wrzucę coś od siebie wypłaty są już teraz przeszło 2tyś ale są przypadki złego naliczania.W tym okresie 2 razy oferowano mi prace na stałe w firmie klienta 1600e(krótki okres pracy) i 1780e. Jeżeli mnie czyta ktoś z abacentu to dwie rzeczy krótkie okresy pracy u klientów nie zawsze są z winy pracownika ,drugi przypadek zamiana pracowników za pracowników na urlopie (2 tygodnie mnie nie spotkało) .trzeci,,pomoc kolegów'' i wina własna.Jezyk znam raczej słabo i przy nowym zleceniu mam problem z szukaniem pensjonatu przez internet bo po upaczeniu sobie kilkudziesieciu i obdzwonieniu z polski okazuje sie że nie ma wolnych miejsc albo ceny są takie że lepiej przejść na stawke 10e albo jest zbyt mało czasu na szukanie bo trzeba sie szykować w drogie i stres że brudny niewyspany trzeba szukać na miejscu i noc nas zastanie pużna ,albo jechać dzień wcześniej też ryzyko że nic sie wolnego nie znajdzie albo cena wysoka dlatego lepie by było żeby wynajeciem kwatery na pierwszy tydzień pracy na nowym miejscu zajmował sie abacent bo macie państwo wiecej możliwości , czasu i bezstresowo bo właśnie zawsze w tym momencie mam ochote zotawić te robote.
1
MarcinM 2015-11-30 11:50
Pracuję dla abacent od sierpnia tego roku. Jesli podczas rozmowy jest się uczciwym to firma też jest uczciwa. Bardzo dobrze znam język i staram się pracować rzetelnie dlatego jak do tej pory nie napotkałem na trudności
Andrzej G. 2016-01-07 20:21
Pracuję w ABACENCIE ponad 2 lata i w sumie nie mogę nic złego powiedzieć, a wręcz przeciwnie. Firma wypłacalna, zaliczki w terminie bez problemów, opieka (jesli jest potrzebna ) zawsze się znajdzie. Mieszkanie załatwiam sam bo jestem na stawce 13EURO ale w czasie gdy trzeba było kwatera zawsze była OK.
załatwiana przez Jakuba G. lub p. Magdę. Obecnie rozmawiam z kumplami którzy mają mieszkanie załatwiane rzez firmę i Oni także sobie chwalą, więc dziwię się niektórym wpisom na tym forum. Dla narzekających polecam stronę opinii o firmie A.I.M Industrie GmbH. Tam mają problemy.
Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów z Abacentu oraz ekipę w Abacent Leipzig.
Ps.
Były drobne niedociągnięcia przy wypłatach,ale szybko je korygowano.
wiesław 2016-02-14 13:45
nie warto pracować w Niemczech, bardzo kiepskie stawki. 10 euro na godzinę to przy 160 godzinach 1600 euro minus paliwo i jedzenie daje 1300 w Austrii za taką sama robotę dostaniesz 2100 - 2300 podobnie jest w Belgii no i te kwatery po kilka osób w pokoju to masakra jest jakaś.
4
HENIEK 2016-02-28 12:49
Witam

Nie chce nikogo urazić ani chwalić pracuje z kolegami na budowie jako elektryk firma ABACENT wysyła ludzi na budowy nowe lub tez tam gdzie już są jej pracownicy .To jak nas potraktuje pracodawca Niemiecki zależy w dużym stopniu od naszego podejścia do pracy oraz umiejętność i zaakceptowaniu ich toku myślenia . Praca w ABACENCIE jest bez żadnych stresów i martwienia się czy dostaniesz kasę i czy nie robisz czasami na czarno i w razie wypadku czy masz opłacone ubezpieczenie. Brak znajomości języka czy podstaw znajomości zawodu na pewno nie wpływa na nas wizerunek dodatnio tylko ujemnie za co nieraz jak czytam mamy pretensje do firmy. Al firma jest tylko pośrednikiem a ocenia cie pracodawca. Tak więc jak piszesz a ze niby jesteś pokrzywdzony i przez firmę ABACENT rozważą ile ci zawiniła firma ile pracodawca a ile ty sam sobie nagrabiłeś.
Podsumowanie
Dodatnio
1.Wypłata na czas
2.Umowa o pracę od reki jeszcze w Polsce
3.Ubezpieczenie opłacone
4.Hotele opłacane
5.Zjazdy do Polski bez problemu
6.Brak ukrytych kosztów
7.Możliwość zaliczek
8.Pełne wyliczenie wynagrodzenia

Ujemnie
1.Częste przemieszczanie się po Niemczech
2.Nie wiadomo jak długo na budowie się będzie
3.Brak zwrotu za paliwo za dojazdy do pracy
4
el gringo 2016-03-18 18:17
Mam możliwość podjąć pracę na budowie, kontrakt na dwa lata, ale chcą mnie przez pośrednika, czyli właśnie przez tą firmę. Oferują 10 eryków i darmowy kwaterunek. W miesiącu mamy wyrabiać po 151 godzin, po 9 w tygodniu i 8 w sobotę, co daje 5 X 9 = 45 X 3(tygodnie) = 135 + (2 X 8 (dwie soboty między tymi trzema tygodniami)) = 151 godzin, a ostatni, czwarty tydzień miesiąca jedziemy do domku odpoczywać. W związku z tym nasuwa się pytanie; "Czy to jest możliwe ? Czy ktoś już tak pracował, w takim systemie ?" Proszę rozwiać moje wątpliwości i uchylić rąbka tajemnicy, będę wdzięczny za każdą odpowiedż.
el gringo 2016-03-23 22:05
Zdecydowałem się i podpisuję umowę, jadę przez tą firmę do roboty na baustelle. Zobaczymy jak to wygląda naprawdę i nie omieszkam uczynić tu wpisów. Miał jechać ze mną kolega, ale spietrał się jak poczytał niektóre wpisy i zostawił wolne miejsce po sobie, a szkoda bo we dwóch to zawsze lepiej.
1
Piotrek 2016-04-17 00:13
niewiem czy Ciebie zwolnią ale ja byłem 7 miesiecy i mnie nie zwolnili
1
Anula 2016-04-26 11:44
Witam , podałby mi ktoś nr tel do tej firmy?
Pozdrawiam
Anula 2016-05-10 15:29
Oczywiście już dawno sobie sama ogarnęłam :P
2
Diablo 2016-08-14 19:34
Firma nie jest zła na początek pracy w Niemczech. Zlecenia na jakie wysyła nas Abacent są różne. Raz pojedzie się na tydzień lub dwa innym razem na pół roku.

Cytat Abacent:
" po czyjej stronie lezy wina w sytuacji kiedy pracownik jest co tydzien odmeldowywany??? Czy niemieckie firmy elektryczne w sytuacji kompletnego braku rak do pracy oraz w obliczu goniacych terminow moga sobie pozwolic na bezpodstawne pozbywanie sie ludzi?"

Dwa razy w firmie zdarzyło mi się, że pojechałem na zlecenie i robiłem na zastępstwo za Niemca, bo ten sobie pojechał zwyczajnie na urlop.
Także reasumując jest to po prostu lotto jak trafimy z pracą.

Miedzy zleceniami robimy odległości 200-300km, a jak ktoś ma pecha to i 500km :)

Wypłaty wypłacane są terminowo, ale są niedociągnięcia i nie zawsze się zgadzają. Dotyczy to raczej tych pracowników co sami sobie szukają mieszkania.

Plusy:
- możliwość brania zaliczek
- wypłaty terminowe
- Pani Magda

Minusy:
- brak dopłat do paliwa
- wypłaty co drugi miesiąc są źle naliczane :( wyjaśnianie zabiera sporo czasu i nerwów, do tego dochodzi mataczenie, firma mówi, że zrobi wyrównanie przy następnej wypłacie, ale przy następnej znowu coś brakuje i tak w kółko Macieju.

Pozdrawiam

4
cdRomex 2016-09-21 04:30
Pracuje w firmie Abacent już 5 lat i jest w miar spoko nikt mnie nie oszukuje ani nie okrada ale przez te lata spotkałem takich wieśniaków że strach ich ze stodoły wypuścić nie mówiąc już o wyjeździe za granice . A co drugi z was zielonego pojęcia o elektryce niema o języku już nie wspomnę pozdro
3
12 2016-10-12 21:39
czasami nie chodzi o pracownikow a firmy obiecuja prace a tak naprawdę pozniej okazuje sie ze nie ma pracy i co wtedy?
3
pyskacz 2016-11-30 10:24
witaj kolego mam pytanie czy była by możliwość o podania na ta twoja prace u mnie z jezykiem slabo ale 2 raz pojechałem do pracy w Niemczech i zostalm wyruchany przez firme word in taims mój mail pyskacz@interia.eu.Dziekuje
Marcin 2017-01-17 10:51
Pod koniec roku współpracowałem na krótko z tą firmą. Poza przeprowadzką po 2 tygodniach 300 km nie mogę narzekać. Mieszkania jakie mi się trafiły - bajka. Kasa na czas - teraz 15 wypadał w niedziele, więc w piątek otrzymałem wypłatę. W tym roku jak się pośpieszą, to też się z nimi wybiorę.
1
Koleś 2017-01-23 13:25
Abacent to firma godna polecenia. Niezadowoleni mogą być jedynie ludzie, którzy próbują zarobić dobre pieniacze ale nie pracując. Firma stara się z organizacją mieszkań za granicą, zarobki są dobre i wypłacane terminowo. Takie firmy często muszą walczyć z frustratami.
1
Hanna 2017-02-28 10:56
Jak oceniacie Abacent Personalservice GmbH jako pracodawcę?
1
Prawdomownosc 2017-03-10 21:21
A ja Wam powiem prawdę...

90% pracowników ( nie tylko w abacencie) to lewaki i buce nie mające pojęcia o niczym.. tydzień temu był kucharzem, wczoraj hydraulikiem a dzisiaj będzie elektrykiem. A waszego SEPa mozna sobie w 4 litery wsadzic,

Myslicie ze to abacent Was wyrzuca z budowy po tygodniu, dwoch...Nie to niemiec widzac, ze jestes lewak i nie masz pojęcia o tym co robisz dzwoni do Abacentu i mowi "..kobieto wez mi tego frajera z oczu..".. ale Wam tego nikt prosto w oczy nie powie aby Was nie obrazić ( z malymi wyjatkami ).

Osoby ktore maja pojecie i wiedzę na temat swojej pracy sa trzymani "za rece i nogi" i po skończeniu jednego obiektu sa wysylani na następny.

Tyle w temacie.

A jesli chodzi o abacent.. kasa zawsze 15 go, zaliczka 200 € zawsze w srode- zadnego problemu od roku.

Pozdrawiam 10% tych co wiedza jaki maja zawód i co nalezy do ich obowiazkow,


007.




5
Hanna 2017-03-14 09:02
@Prawdomownosc jesteś zatrudniony w firmie?
Prawdomownosc 2017-03-26 20:59
Tak, pracuje w abacencie rok. I chciałbym aby osoby do pracy były w koncu weryfikowane tzn. Ich wiedza praktyczna, teoretyczna, umiejetnosci,,

A tym sposobem ktory jest psujemy sobie markę jako "pracownicy najemni".- tutaj chodzi o wszystkie firmy , nie tylko abacent.

Wina jest tez po stronie SEP, tzw. Egzaminy za 300 pln...
1
Gregor 2017-03-27 09:17
Abacent Personalservice GmbH nie ma zupełnie nowych ofert pracy. Może ktoś wie czy organizują jakieś wyjazdy dla elektryków do pracy w Niemczech? Już kiedyś korzystałem z ich pośrednictwa. Bardzo mi zależy.
pracownik 2017-03-29 14:12
jest sporo ogłoszeń na portalu pracuj w unii
pracownik 2017-03-29 14:12
jest sporo ogłoszeń na portalu pracuj w unii
Hanna 2017-03-30 08:34
@Gregor, zachęcam również do zapoznania się z zakładką 'Oferty pracy', przy wątku firmy http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,756798,0,0,oferty_pracy
Kolegazpracy 2017-05-02 18:23
Myślę , że Abacent Personalservice GmbH niczym nie odróżnia sie od innych agencji pracy. Niestety jest wiele osób które wyjazd za granicę traktuję jak wycieczkę a nie ciężką pracę. Prawda jest przykra .
studenciak 2017-05-19 17:16
Witam, a pracuje ktoś w okolicach Halle? jeśli tak to jak to proszę o opinie
studenciak 2017-05-19 17:17
Witam, a pracuje ktoś w okolicach Halle? jeśli tak to jak to proszę o opinie
Klikacz 2017-05-21 20:46
@Prawdomownosc Czy możesz wyjaśnić dokładniej o co chodzi? Czyżby do pracy wyjeżdżali ludzie bez przygotowania?
Koleś 2017-06-18 19:12
Czy firma organizuje wyjazdy do pracy za granicą? Jeśli tak to gdzie?
Fiszu 2017-06-24 09:17
Prawda w ????% pracuje już ponad 2 lata dla nich, jako jedyny znam komunikatywnie język niemiecki oraz znam się na robocie , jeden z nielicznych.
1
Fiszu 2017-06-24 09:17
Prawda w ????% pracuje już ponad 2 lata dla nich, jako jedyny znam komunikatywnie język niemiecki oraz znam się na robocie , jeden z nielicznych.
Koleś 2017-06-24 18:51
Abacent nie ma zupełnie ofert pracy? Czy ja nie mogę znaleźć? Pracowałem z nimi kilka razy i nigdy nie było problemu z niczym. Z obserwacji podczas wyjazdów widziałem jak ludzie pracują i jak się niektórzy zachowują.
Edek z krainy kredek 2017-07-07 08:16
Firma bardzo dobra pracuje 6 miesięcy i prawda jest taka że jak znasz się na robocie i język to będziesz długo się utrzymywał w jednym miejscu. Ja jeżdżę z kolegą który zna dobrze język ja dopiero się uczę i nie mamy problemu żeby się gdzieś utrzymać. A jak chodzi o kwatery to sam spoko.
Koleżka 2017-07-10 10:20
Od upadku do super firmy to przyznacie daleka droga a to tylko 25 dni dzieli te opinie. Trudno jest się wesprzeć na forum żeby podjąć decyzję. Ponieważ słyszałem sporo dobrego o nich chciałem skorzystać z ich pośrednictwa i wyjechać ale niestety nic nie ma.
Zostaw swoją opinię o Abacent Personalservice GmbH - Leipzig
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Abacent Personalservice GmbH