logo DGM Direct.Group.Marketing

DGM Direct.Group.Marketing

Kraków

Opinie o DGM Direct.Group.Marketing

mariusz 2015-12-15 03:41
właśnie w sumie to jeszcze jedna sprawa, jak ktoś liczy na szybką kasę rzędu 3000-4000zł niech zapomni. Takie wypłaty są u ludzi którzy pracują powyżej 5 miesięcy, bo żeby zarobić trzeba się nauczyć tyle zarabiać. Jak to mówią żeby wyjąć trzeba włożyć :D
1
just123 2016-01-02 13:12
Najgirsza praca jaką dane mi było podjąć. Chęć pracy w wakacje między 1 a 2 rokiem studiów sprawiła, iz trafiłam do tej firmy.
Może i atmosfera jest fajna, przyjazna itd ale jeśli chodzi o pracę to masakra.
zaznaczę, że pracowałam tam 3 lata temu. Co chwile padały systemy, przychodziliśmy na 8 do pracy a po 5 minutach musielismy wracać bo się okazało, że nie działa.
Co do wypłaty - śmiech na sali.. Nie wiem jak teraz, ale wtedy nie było żadnej podstawy tylko zależała ona od tego ile aneksów udało się podpisać. ( Wtedy ok 3,50zł za aneks). Zdarzało się tak, że dziennie (8 godzin) robiło się 10. więc policzcie dniówkę.
Generalnie bardzo kiepsko
Jedyny plus to spoko atmosfera.
1
Dział Rekrutacji DGM 2016-01-05 15:26
Polecamy wszystkim wpaść do nas i zapoznać się z TABLICĄ WYNIKÓW. Tablica jest uzupełniana i aktualizowana z tygodnia na tydzień, dzięki czemu widać faktyczny stan rzeczy.

Nawet jeśli ktoś nie szuka pracy a chciałby po prostu zobaczyć jak można u nas zarabiać - nasze drzwi zawsze stoją otworem :)

Pozdrawiam,
Adam K.
1
Kamil Ginger 2016-01-12 22:47
Szczerze to nie rozumiem tutaj poniektórych opinii. Pracuję tutaj można już powiedzieć.. pół roku, zarobki jak na taką pracę nie są wcale złe. Z tego co czytam tutaj uważam, że najczęściej wypowiadają się tu osoby które po szkoleniu uciekły bo nie chciało im się nic nauczyć i tylko wymówka jest kasa. Jak i wypowiadają się osoby które nawet nie miały styczności z tą firmą a opinie piszą na podstawie swojej pracy u konkurencji. Tak jak napisał Adam z działu rekrutacji przyjdź i zobacz jak to u nas wygląda. Potem oceniajcie . !!!!!
Kamil Ginger 2016-01-12 22:49
proponuję cie przyjść i się przekonać. ;-) Nie będziesz żałował.
Tomsi 2016-01-14 15:56
Pracowałem tam dokładnie 3 lata temu, i powiem z czystym sumieniem że atmosfera była ok, kasa jeżeli byłes najlepszy np w konkursach swiątecznych udało sie wygrac ponad 1tys w bonach. Wiem że to nie wielkie pieniądze w porównaniu do normalnego etatu, ale zawsze coś szczególnie dla studentów. Przy okazji pracy tam można dorobić dodatkowe pieniądze wystarczy że wejdziesz na moją str: Systematyczne-zarabianie.pl jeżeli jest coś nie jasnego napisz do mnie to Ci wyjasnie i przedewszytkim zabiore na prezentacje firmy w Krk.pozdrawiam
karolek 2016-01-14 16:14
i że niby po 3 latach wszedłś tutaj zeby napisać pozytyw o starym pracodawcy?
Tomsi 2016-01-14 20:42
Nie dlatego żeby napisac pozytyw. Wiem jakie osoby pracują tam i jakie mają możliwości. Co do firmy, jednostki tylko mogły mieć ponad 1 k zarobku, nie wiem kto tam teraz pracuje, ja byłem za kadencji Krzyska Ż. Adriana J. i Eweliny M. Ja osobiście nie wytrzymałem psychicznie po roku czasu ( miałem dość takiej pracy) i zmieniłem ją na coś co lubie robić i jest dużo lepiej opłacalne. Dodatkowo chciałem osoby które chcą dorobić i mają do tego predyspozycje zaprosić do biznesu reklamowego jakim jest TM Systematyczne-zarabianie.pl
Dział Rekrutacji DGM 2016-01-15 17:58
Prosimy o nie reklamowanie Piramidek Finansowych (Traffic Monsoon) na Portalu gdzie ludzie szukają opinii o pracodawcy.

Uprzejmie informujemy, że zgłosimy te posty do moderacji. Więc gdyby posty użytkownika Tomsi zostały osunięte w całości, prosimy o ponowne zamieszczenie prawidłowo już skonstruowanego posta w późniejszym terminie.

Pozdrawiam,
Adam K.
Anonim 2016-01-19 23:47
Powiem Ci tak. Pracowałem tam dość długi czas i w systemie opierającym się o prowizję nigdy nie zszedłem poniżej 2700 netto!
Kamil Ginger 2016-01-20 00:27
salsa - mi na ten temat na chwile obecna nic nie wiadomo ale możesz pytac dział rekrutacji ;)
krakuska 2016-02-05 17:52
atmosfera fajna, ludzie fajni, jak ktoś ma gadane, to robota dla niego, a na wynagrodzenie, jak wszędzie, trzeba sobie zasłużyć
antek- 2016-05-16 15:35
jak dla mnie pracowało się przyjemnie, zarobki mogą być, żyję sam więc mi to spokojnie na utrzymanie wystarczyło ok. 1900-2100 wyciągałem na rękę
Katarzyna 2016-06-21 03:43
Na pewno zarobi się więcej na stanowisku kierowniczym, chyba że jest się bardzo dobrym sprzedawcą. Jak to mówią najlepszy handlowiec zarobi zawsze więcej niż osoba zarządzająca. Mam nieco doświadczenia, w sprzedaży 4 lata i tak szukam dla siebie firmy i zastanawiam się nad waszą, bo słyszałam że są dobre warunki finansowe. Tylko prosiłabym o informację jeżeli to możliwe. Czy jeżeli jest się cały miesiąc (bez chodzenia w kratkę) w pracy i realizuje się cele, po jakim czasie można starać się o wyższe stanowisko?
taka prawda 2016-06-22 10:34
jeśeli realizuje się cele i jest się dobrym pracownikiem, to zazwyczaj takiej osoby się nie awansuje bo ma robić wynik i sprzedawać
trec 2016-06-29 01:03
AVE i reszta. Stawka to 60 brutto od punktu, było pisane wyżej.1 umowa to 0,8 punkta na jednym z projektów, więc łatwo sobie wszystko obliczyć co i jak.
były pracownik 2016-08-23 09:26
Ta firma to oszuści !!!!! Od 3 miesięcy czekam na wynagrodzenie i doczekać się nie mogę.
bla 2016-09-04 22:28
podaj maila to polece Cię do centrali banku w sprzedazy. Pracowalem w 5 call center wlacznie z dgmem i kiepsko z zarobkami.
mjn 2016-09-20 20:01
Bezczelni oszuści, czekam na wypłatę już ponad 2 miesiące i przestali odbierać telefony. Po prostu oszuści.
kolorowy 2016-09-21 22:45
Witam.
Pracowałem w firmie DGM kilka ładnych tygodni, niedawno zakończyliśmy współprace.
Firma ta myśli, że zatrudniając w znamienitej większości studentów lub ludzi po technikum czy liceum ( nie obrażając tutaj nikogo) kupuje sobie niewolników za 1850 zł brutto podstawy. W ich wyobrażeniach, oni nie mają nic do powiedzenia, ich główną robotą jest założyć słuchawki na uszy i dzwonić, nie ma mowy na żadne inne przerwy, nie rozumieją gdy klienci którzy 15 raz pod rząd nie chcą z nami rozmawiać, zawsze mówią "dzwoń, dzwoń", nawet notatek swoich nie można zrobić bo trzeba dzwonić.
Jakieś horrendalne statystyki odnośnie czasu rozmowy z klientem, ilość czasu wykonywania połączeń, to na pewno nie wpływa dobrze na atmosferę w "team'ie". Cały czas ten "team" i "team", ale tak naprawdę jesteśmy tylko dla nich cyferką w excelu i nic więcej, patrzą tylko gdzie by Ci tu zabrać z i tak małej wypłaty.
Odnośnie kadry kierowniczej:
1. Krzysztof Ż.- bardzo pomocny i ludzki gość, swoimi kompetencjami miażdży wszystkich w biurze, człowiek orkiestra, najlepsza osoba jaką spotkałem
2. Łukasz D.- gburowaty i niemiły, jak potrzebujesz wolnego to faktycznie daje wolne ale z wielką niechęcią i łaską, omijać z daleka
3. Rafał Sz.- arogancki i niesympatyczny, nie lubiłem szkoleń organizowanych przez niego, zawsze próbuje narzucić swoje zdanie innym
4. Piotr K.- spoko gościu, mało z nim miałem do czynienia ale wydaje się OK

Ogólnie ludzie którzy pracują w biurze są bardzo pomocni i sympatyczni, kadra kierowniczą swoją drogą, z małymi wyjątkami (Krzysztof Ż.).
Praca, jeśli ktoś dobrze wykonuje swoje obowiązki, zarabia dużo, ale to oczywiście przychodzi z czasem, nie wszyscy dotrwają do zarabiania 3000 zł/mies.
Ogólnie kołchoz, nawet w soboty trzeba chodzić aby dostać 1850 zł brutto+ prowizja za zdobyte punkty, czasem w miesiącu nawet 24-25 dni w pracy za marne grosze.
Mimo wszystko było mi niezmiernie miło poznać wszystkich pracujących :D


4
tomek 2016-09-22 11:36
Wiadomo czy oferta pracy na kierownika produkcji jest jeszcze aktualna? Nie ukrywam, że chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że posiadam wymagane 3-letnie doświadczenie, ale szkoda, że nie określili jakich zarobków można się teraz spodziewać u nich. Dzięki
nosek 2016-10-24 13:02
Uff w biurze pojawił się nowy kierownik projektu, moim zdaniem bardzo dobry.
2
Łukasz 2016-10-26 01:07
Zastanawiałem się czy zaczynać po przeczytaniu niektórych komentarzy tutaj, ale mam już swoje zdanie i je wyrażę prosto, jest dobrze w tej firmie. Znam już wszystkie załączniki, znam ludzi którzy ze mną pracują i są naprawdę spoko, o liderach mam też do tej pory dobre zdanie.

Miałem do czynienia już z innymi firmami tego typu i w porównaniu do nich poziom jest dobry

ByłaPracownica 2016-11-04 21:23
Ciekawe, który pracownik ma ochotę pisać pozytywne komentarze gdzie jest zatrudniany na umowę zlecenie...
JednaWielkaNiewiadoma 2016-11-07 14:50
Zacząłem tą pracę stosunkowo niedawno. Póki co moje wrażenia całkiem pozytywne. Osoby zajmujące się nowymi osobami bardzo w porządku zawsze udzielają przydatnych informacji czy wskazówek. Pierwsza wypłata będzie raczej słaba ze względu na to iż godziny są liczone dopiero po ukończeniu szkolenia. Ale patrząc na tablicę wyników duża część osób wychodziła około 3200zł więc pensja na prace tego typu jest nie najgorsza. Rekord za poprzedni miesiąc to chyba ponad 7000zł (sporo).
Umowa zlecenie też jest minusem, ale być może też się to zmieni skoro z tego co słyszałem firma bardzo się zmieniła przez ostatnie kilka miesięcy. Ta forma umowy raczej odstrasza
mika 2016-11-07 17:04
Zgadzam się, lepsza byłaby umowa o pracę. Z tego co widzę to bierze się bardzo pod uwagę zdanie pracowników, bo dużo zmienia się na podstawie naszych opinii i to plus. Dlatego przychylam się do powyższych komentarzy. Gdyby doszła to tych zmian jeszcze umowa o pracę to będzie naprawdę super i o to apeluję, jeżeli czyta to ktoś z osób mogących to zmienić.
1
Mateusz 2016-11-12 19:08
Czy ktoś może powiedzieć jak jest teraz z managerami? Coś się poprawiło?
Dział sprzedaży 2016-11-14 18:24
Panie Mateuszu
Nasi managerowie, przechodzą ciągłe szkolenia mające na celu podniesienie ich kompetencji, oraz poprawę satysfakcji z wykonywanych zadań na rzecz zespołu. W tym celu raz w miesiącu przeprowadzana jest ankieta ewaluacyjna z pracy managerów (oceniającymi są nasi doradcy klienta) i na podstawie wyników ankiety podejmujemy stosowne działania.

Aktualnie mamy nowego managera oddziału ocenianego przez wszystkich współpracowników na 4,97 (skala od 1-5), w zakresie kompetencji , zaangażowania i pracy na rzecz zespołu.

Zaznaczam, że 100% naszych managerów zaczynało swoją karierę od stanowiska doradcy klienta, dlatego po awansie na nowe stanowisko, każdy manager potrzebuje około 60 dni na adaptację i przejście kompletu szkoleń.

Pozdrawiam,
Krzysztof Żylski
Rafał 2016-11-16 03:11
Krzysztof taka opinia była na rynku B2B, w tamtym miesiącu. Na rynku B2C ocena wynosi 4,77. Średnia i tak niezła, ale dla ścisłości :)

Polecam suchary roja na aktualnościach :D
Piotr Dąbrowa 2016-11-18 20:30
Witam

Opieracie Państwo w ogłoszeniach wysokość wynagrodzeń, w oparciu o średnie wynagrodzenia na stanowisku doradcy klienta. Czy mogę prosić informację jak Państwo to liczycie?
Dział HR 2016-11-24 17:52
Panie Piotrze
Oczywiście nie jest to tajemnica. Suma wynagrodzeń Naszych Doradców, pracujących powyżej 3 miesięcy, dzielimy przez sumę uzyskanych godzin = ŚREDNIA STAWKA GODZINOWA

STAWKĘ GODZINOWĄ, wynikającą z powyższego mnożymy razy ilość dni, w okresie rozliczeniowym licząc dni od poniedziałku do piątku, razy 8 godzin. Tak wyliczamy średnie zarobki, czyli zgodnie ze stanem faktycznym.

W okresie rozliczeniowym wrzesień średnia jaką uzyskali nasi doradcy wyniosła: 3609,76zł brutto, a dla okresu rozliczeniowego październik 4130,58zł brutto (staż +3 miesiące).

Należy pamiętać, że nie wystarczy rozpocząć z Nami współpracy, żeby móc osiągać takie rezultaty. Jest to jedynie średnia wynikająca z obecnego stanu faktycznego, a uzyskanie jej jest możliwe pod warunkiem intensywnej nauki, czego zresztą oczekujemy od Naszych Doradców.

Pozdrawiam,
Dział HR
Przemysław Górka 2016-11-29 15:12
Czy można jeszcze do Państwa aplikować na stanowisko doradcy klienta?
Dział Rekrutacji DGM 2016-12-01 17:22
Panie Przemysławie, mamy jeszcze wolne wakaty na stanowisko doradcy klienta, zapraszam do wysłania swojego CV na adres: rekrutacja@dg-marketing.pl

Pozdrawiam,
Dział Rekrutacji DGM
Misiek 2016-12-12 16:57
Ja jestem już po szkoleniu i zostałem poproszony przez szkoleniowca o wyrażenie mojej opinii na temat szkolenia. Jak dla mnie szkolenia prowadzone są czytelnie i są na dobrym poziomie. Nie chcę mówić, że są świetnie, bo nie byłem na innych szkoleniach i nie mam porównania, ale złego słowa nie powiem.

Dzwoni się nie łatwo na początku pracy, ale szkolenie mi to na pewno ułatwiło. To co naprawdę bardzo fajne to atmosfera panująca, w biurze, turnieje są w fifę i lotki.
1
Dr.Hackenbush 2016-12-12 22:40
Zlodzieje i tyle . Caly sklad na czele Macius Malus i inne przydupasy jegomosci . Stary cfaniak wykradl baze z TPsa manewrujacy miedzy Netia a Orange...(caly czas baza klientow ta sama) minelo pare lat i dziwie sie ze ta firma jeszcze istnieje ...bede musial ruszyc swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i yebnac pare koktajli ,zeby karma wrocila . I co teraz napisze dzial HR ? ... odradzam nawet najgorszemu wrogowi. Pozdro pajace z zielonek , predzej czy pozniej dobiora wam sie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Beda was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ziemi i z powietrza a o plagach egipskich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wspomne ...eventualnie sztuczne cyco-bimbalko pani S.M co ma sine kolana za awans if u know what i mean :)
3
Mateusz 2016-12-19 16:55
Ten gość o którym piszesz, miałeś z nim rozmowę kwalifikacyjną, jakieś szkolenie lub odsłuch?
Rafał 2016-12-26 05:32
Mateusz. Oczywiście, że nie miał, bo pomylił sobie osoby. Maciej, nie prowadzi rozmów kwalifikacyjnych w Krakowie, odsłuchów, ani szkoleń adaptacyjnych (bo pracuje głównie, w Lublinie). Jedyne miejsce z którego mógł znać Macieja to imię i nazwisko na umowie o szkolenie i tyle.

Groźby i obelgi pod adresem osoby, której się na oczy nie widziało, to takie 2/10.






5
MrsKonsultantka 2017-01-21 13:46
Całe szczęście moja przygoda z tą firmą zakończyła się na etapie nie przyjścia na rozmowę. Znalazłam masę NEGATYWNYCH opinii w internecie, zasięgnęłam opinii znajomych którzy tam pracowali/pracują ... Ta firma to jeden wielki KRZAK. Spóźnione wypłaty, nigdy nie jest się pewnym co do wynagrodzenia i do tego bardzo marne pieniądze dla osób zaczynających pracę i nic nie potrafiących, a w ogłoszeniach obiecują gruszki na wierzbie ...
Dział HR 2017-01-31 17:56
Szanowni Kandydaci,

Od początku funkcjonowania firmy, przelewy wynagrodzeń zawsze przelewane są, w niezmiennym terminie i nigdy nie zdarzyła się sytuacja jakiegokolwiek odchylenia od tego terminu.

O wysokości wynagrodzeń zawsze wiecie na bieżąco, ponieważ KAŻDY nasz Współpracownik ma wgląd, w raport generowany codziennie z aktualną wysokością wynagrodzenia.

Sam system wynagrodzeń przedstawiany jest przed rozpoczęciem współpracy na szkoleniu adaptacyjnym, za które płacimy, więc każdy ma okazję się z nim zapoznać.

Gruszki i jabłka lubimy, bo do biura dostarczane są świeże owoce, ale system wynagrodzeń i terminowość przelewów są dla nas rzeczą świętą.

Pozdrawiam
Dział HR
Catherina 2017-02-02 20:29
Jeśli nie byłaś nawet na rozmowie to czemu wypowiadasz się w ten sposób. Ja słyszałam opinie i negatywne i pozytywne o tej firmie od osób które tam pracowały, choć nie zawsze oczywisty był dla nich system wynagrodzeń nigdy nie twierdzili że zostali pokrzywdzenie i dostali za mało pieniędzy. Co więcej słyszałam również że atmosfera pracy jest super i ja osobiście byłam na rozmowie i widziałam biuro, które w brew pozorom jest całkiem sympatyczne, a pracujący wydają się całkowicie zadowoleni, mają fajną opcje co do wypoczynku i kawy( gry i zabawy za free). Co prawda nie zdecydowałam się na prace w tym biurze, bo dostałam prace w zawodzie co sprawia mi większą radość, ale wydaje mi się że jest to całkiem dobra opcja dla studentów i poszukujących pracy na najbliższy rok lub dwa
2
umowiony na rozmowe 2017-02-09 12:38
a co za projekty sa?
Mija 2017-02-11 06:25
Orange, ale kończą się już obecne projekty i wchodzą przedłużenia umów dla Orange, także będzie banalnie....
Robert 2017-02-14 19:27
Firma krzak
Abudabi 2017-02-15 15:15
Co masz na myśli?
Mateusz 2017-02-15 20:13
byłem na ich stronie i firma wygląda bardzo solidnie. Jutro idę na rozmowę napiszę więcej.
(-O Lucja O-) 2017-02-16 06:16
Jestem teraz na szkoleniu i jest profesjonalnie przygotowane. Daj znać Mateusz co ty myślisz, po rozmowie? Będziesz miał pewnie rozmowę z Panem Rafałem, taki chłopak w okularach całkiem miły, ja z nim przynajmniej miałam

W biurze jest też trochę udogodnień co mi się podoba, piłkarzyki, lotki, playstation, kawa, owoce, wygląda na to że firma stara się dbać o pracowników, ale praktyka pokaże jak jest z osobami zarządzającymi. Miałam jeszcze okazję poznać takiego starszego Pana, który jest kierownikiem i chłopaka do którego mówią korek, fajny taki;)

Również dam jakąś informację w późniejszym terminie
Mateusz 2017-02-16 15:22
Jestem po rozmowie i zostałem umówiony na szkolenie. Oprowadzono mnie po firmie i dla mnie wszystko wygląda spoko, także do zobaczenia (-O Lucja O-)
PannaMigotka 2017-02-18 11:07
Tak czytam te wszystkie sztuczne dyskusje i aż płakać ze śmiechu mi się chce. Wszystko kompletne brednie. Kawa, owoce, gry, zabawy ... Może i są, ale jeśli nie robisz wyniku to do widzenia. Zwykła sprzedaż ... Nikt nie będzie płacił pracownikowi, który nie generuje zysków dla firmy ... Ciągła rotacja pracowników. Z ludźmi z którymi zaczynasz nie zostaje nikt. Traktują pracowników jak tanią siłę roboczą (wszystkich)
Pomimo mojej krótkiej kariery jedyne co mogłabym na plus powiedzieć to atmosfera między pracownikami
pracownik 2017-02-21 01:34
Dziwne żeby trzymać ludzi, którzy nie mają wyniku i liczą tylko na godzinówke. Jak poświęci się od siebie troche czasu na nauke to wynik nie będzie problemem
1
Dział szkoleń 2017-02-22 15:53
Nie jest tak do końca. Każdy ma czas, żeby nauczyć się tej pracy. Najpierw jest szkolenie, później pierwsza umowa na pełny miesiąc i kawałek okresu rozliczeniowego. Każdy ma czas na naukę i tego oczekujemy na początku, a nie rezultatów. Na nie przyjdzie czas.

Teraz będzie o tyle prościej, że prowadzić będziemy projekt obsługowy, a nie sprzedażowy, także kluczowa będzie wiedza produktowa, procesowa i jakościowa. Umiejętności sprzedaży pomogą, ale nie będą kluczowe.
Zostaw swoją opinię o DGM Direct.Group.Marketing - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DGM Direct.Group.Marketing