logo DGM Direct.Group.Marketing

DGM Direct.Group.Marketing

Kraków

Opinie o DGM Direct.Group.Marketing

trec 2016-06-29 01:03
AVE i reszta. Stawka to 60 brutto od punktu, było pisane wyżej.1 umowa to 0,8 punkta na jednym z projektów, więc łatwo sobie wszystko obliczyć co i jak.
były pracownik 2016-08-23 09:26
Ta firma to oszuści !!!!! Od 3 miesięcy czekam na wynagrodzenie i doczekać się nie mogę.
2
bla 2016-09-04 22:28
podaj maila to polece Cię do centrali banku w sprzedazy. Pracowalem w 5 call center wlacznie z dgmem i kiepsko z zarobkami.
mjn 2016-09-20 20:01
Bezczelni oszuści, czekam na wypłatę już ponad 2 miesiące i przestali odbierać telefony. Po prostu oszuści.
1
kolorowy 2016-09-21 22:45
Witam.
Pracowałem w firmie DGM kilka ładnych tygodni, niedawno zakończyliśmy współprace.
Firma ta myśli, że zatrudniając w znamienitej większości studentów lub ludzi po technikum czy liceum ( nie obrażając tutaj nikogo) kupuje sobie niewolników za 1850 zł brutto podstawy. W ich wyobrażeniach, oni nie mają nic do powiedzenia, ich główną robotą jest założyć słuchawki na uszy i dzwonić, nie ma mowy na żadne inne przerwy, nie rozumieją gdy klienci którzy 15 raz pod rząd nie chcą z nami rozmawiać, zawsze mówią "dzwoń, dzwoń", nawet notatek swoich nie można zrobić bo trzeba dzwonić.
Jakieś horrendalne statystyki odnośnie czasu rozmowy z klientem, ilość czasu wykonywania połączeń, to na pewno nie wpływa dobrze na atmosferę w "team'ie". Cały czas ten "team" i "team", ale tak naprawdę jesteśmy tylko dla nich cyferką w excelu i nic więcej, patrzą tylko gdzie by Ci tu zabrać z i tak małej wypłaty.
Odnośnie kadry kierowniczej:
1. Krzysztof Ż.- bardzo pomocny i ludzki gość, swoimi kompetencjami miażdży wszystkich w biurze, człowiek orkiestra, najlepsza osoba jaką spotkałem
2. Łukasz D.- gburowaty i niemiły, jak potrzebujesz wolnego to faktycznie daje wolne ale z wielką niechęcią i łaską, omijać z daleka
3. Rafał Sz.- arogancki i niesympatyczny, nie lubiłem szkoleń organizowanych przez niego, zawsze próbuje narzucić swoje zdanie innym
4. Piotr K.- spoko gościu, mało z nim miałem do czynienia ale wydaje się OK

Ogólnie ludzie którzy pracują w biurze są bardzo pomocni i sympatyczni, kadra kierowniczą swoją drogą, z małymi wyjątkami (Krzysztof Ż.).
Praca, jeśli ktoś dobrze wykonuje swoje obowiązki, zarabia dużo, ale to oczywiście przychodzi z czasem, nie wszyscy dotrwają do zarabiania 3000 zł/mies.
Ogólnie kołchoz, nawet w soboty trzeba chodzić aby dostać 1850 zł brutto+ prowizja za zdobyte punkty, czasem w miesiącu nawet 24-25 dni w pracy za marne grosze.
Mimo wszystko było mi niezmiernie miło poznać wszystkich pracujących :D


4
tomek 2016-09-22 11:36
Wiadomo czy oferta pracy na kierownika produkcji jest jeszcze aktualna? Nie ukrywam, że chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że posiadam wymagane 3-letnie doświadczenie, ale szkoda, że nie określili jakich zarobków można się teraz spodziewać u nich. Dzięki
nosek 2016-10-24 13:02
Uff w biurze pojawił się nowy kierownik projektu, moim zdaniem bardzo dobry.
2
Łukasz 2016-10-26 01:07
Zastanawiałem się czy zaczynać po przeczytaniu niektórych komentarzy tutaj, ale mam już swoje zdanie i je wyrażę prosto, jest dobrze w tej firmie. Znam już wszystkie załączniki, znam ludzi którzy ze mną pracują i są naprawdę spoko, o liderach mam też do tej pory dobre zdanie.

Miałem do czynienia już z innymi firmami tego typu i w porównaniu do nich poziom jest dobry

ByłaPracownica 2016-11-04 21:23
Ciekawe, który pracownik ma ochotę pisać pozytywne komentarze gdzie jest zatrudniany na umowę zlecenie...
JednaWielkaNiewiadoma 2016-11-07 14:50
Zacząłem tą pracę stosunkowo niedawno. Póki co moje wrażenia całkiem pozytywne. Osoby zajmujące się nowymi osobami bardzo w porządku zawsze udzielają przydatnych informacji czy wskazówek. Pierwsza wypłata będzie raczej słaba ze względu na to iż godziny są liczone dopiero po ukończeniu szkolenia. Ale patrząc na tablicę wyników duża część osób wychodziła około 3200zł więc pensja na prace tego typu jest nie najgorsza. Rekord za poprzedni miesiąc to chyba ponad 7000zł (sporo).
Umowa zlecenie też jest minusem, ale być może też się to zmieni skoro z tego co słyszałem firma bardzo się zmieniła przez ostatnie kilka miesięcy. Ta forma umowy raczej odstrasza
mika 2016-11-07 17:04
Zgadzam się, lepsza byłaby umowa o pracę. Z tego co widzę to bierze się bardzo pod uwagę zdanie pracowników, bo dużo zmienia się na podstawie naszych opinii i to plus. Dlatego przychylam się do powyższych komentarzy. Gdyby doszła to tych zmian jeszcze umowa o pracę to będzie naprawdę super i o to apeluję, jeżeli czyta to ktoś z osób mogących to zmienić.
1
Mateusz 2016-11-12 19:08
Czy ktoś może powiedzieć jak jest teraz z managerami? Coś się poprawiło?
Dział sprzedaży 2016-11-14 18:24
Panie Mateuszu
Nasi managerowie, przechodzą ciągłe szkolenia mające na celu podniesienie ich kompetencji, oraz poprawę satysfakcji z wykonywanych zadań na rzecz zespołu. W tym celu raz w miesiącu przeprowadzana jest ankieta ewaluacyjna z pracy managerów (oceniającymi są nasi doradcy klienta) i na podstawie wyników ankiety podejmujemy stosowne działania.

Aktualnie mamy nowego managera oddziału ocenianego przez wszystkich współpracowników na 4,97 (skala od 1-5), w zakresie kompetencji , zaangażowania i pracy na rzecz zespołu.

Zaznaczam, że 100% naszych managerów zaczynało swoją karierę od stanowiska doradcy klienta, dlatego po awansie na nowe stanowisko, każdy manager potrzebuje około 60 dni na adaptację i przejście kompletu szkoleń.

Pozdrawiam,
Krzysztof Żylski
Rafał 2016-11-16 03:11
Krzysztof taka opinia była na rynku B2B, w tamtym miesiącu. Na rynku B2C ocena wynosi 4,77. Średnia i tak niezła, ale dla ścisłości :)

Polecam suchary roja na aktualnościach :D
Piotr Dąbrowa 2016-11-18 20:30
Witam

Opieracie Państwo w ogłoszeniach wysokość wynagrodzeń, w oparciu o średnie wynagrodzenia na stanowisku doradcy klienta. Czy mogę prosić informację jak Państwo to liczycie?
Dział HR 2016-11-24 17:52
Panie Piotrze
Oczywiście nie jest to tajemnica. Suma wynagrodzeń Naszych Doradców, pracujących powyżej 3 miesięcy, dzielimy przez sumę uzyskanych godzin = ŚREDNIA STAWKA GODZINOWA

STAWKĘ GODZINOWĄ, wynikającą z powyższego mnożymy razy ilość dni, w okresie rozliczeniowym licząc dni od poniedziałku do piątku, razy 8 godzin. Tak wyliczamy średnie zarobki, czyli zgodnie ze stanem faktycznym.

W okresie rozliczeniowym wrzesień średnia jaką uzyskali nasi doradcy wyniosła: 3609,76zł brutto, a dla okresu rozliczeniowego październik 4130,58zł brutto (staż +3 miesiące).

Należy pamiętać, że nie wystarczy rozpocząć z Nami współpracy, żeby móc osiągać takie rezultaty. Jest to jedynie średnia wynikająca z obecnego stanu faktycznego, a uzyskanie jej jest możliwe pod warunkiem intensywnej nauki, czego zresztą oczekujemy od Naszych Doradców.

Pozdrawiam,
Dział HR
Przemysław Górka 2016-11-29 15:12
Czy można jeszcze do Państwa aplikować na stanowisko doradcy klienta?
Dział Rekrutacji DGM 2016-12-01 17:22
Panie Przemysławie, mamy jeszcze wolne wakaty na stanowisko doradcy klienta, zapraszam do wysłania swojego CV na adres: rekrutacja@dg-marketing.pl

Pozdrawiam,
Dział Rekrutacji DGM
Misiek 2016-12-12 16:57
Ja jestem już po szkoleniu i zostałem poproszony przez szkoleniowca o wyrażenie mojej opinii na temat szkolenia. Jak dla mnie szkolenia prowadzone są czytelnie i są na dobrym poziomie. Nie chcę mówić, że są świetnie, bo nie byłem na innych szkoleniach i nie mam porównania, ale złego słowa nie powiem.

Dzwoni się nie łatwo na początku pracy, ale szkolenie mi to na pewno ułatwiło. To co naprawdę bardzo fajne to atmosfera panująca, w biurze, turnieje są w fifę i lotki.
1
Dr.Hackenbush 2016-12-12 22:40
Zlodzieje i tyle . Caly sklad na czele Macius Malus i inne przydupasy jegomosci . Stary cfaniak wykradl baze z TPsa manewrujacy miedzy Netia a Orange...(caly czas baza klientow ta sama) minelo pare lat i dziwie sie ze ta firma jeszcze istnieje ...bede musial ruszyc swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i yebnac pare koktajli ,zeby karma wrocila . I co teraz napisze dzial HR ? ... odradzam nawet najgorszemu wrogowi. Pozdro pajace z zielonek , predzej czy pozniej dobiora wam sie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Beda was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ziemi i z powietrza a o plagach egipskich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wspomne ...eventualnie sztuczne cyco-bimbalko pani S.M co ma sine kolana za awans if u know what i mean :)
4
Mateusz 2016-12-19 16:55
Ten gość o którym piszesz, miałeś z nim rozmowę kwalifikacyjną, jakieś szkolenie lub odsłuch?
Rafał 2016-12-26 05:32
Mateusz. Oczywiście, że nie miał, bo pomylił sobie osoby. Maciej, nie prowadzi rozmów kwalifikacyjnych w Krakowie, odsłuchów, ani szkoleń adaptacyjnych (bo pracuje głównie, w Lublinie). Jedyne miejsce z którego mógł znać Macieja to imię i nazwisko na umowie o szkolenie i tyle.

Groźby i obelgi pod adresem osoby, której się na oczy nie widziało, to takie 2/10.






5
MrsKonsultantka 2017-01-21 13:46
Całe szczęście moja przygoda z tą firmą zakończyła się na etapie nie przyjścia na rozmowę. Znalazłam masę NEGATYWNYCH opinii w internecie, zasięgnęłam opinii znajomych którzy tam pracowali/pracują ... Ta firma to jeden wielki KRZAK. Spóźnione wypłaty, nigdy nie jest się pewnym co do wynagrodzenia i do tego bardzo marne pieniądze dla osób zaczynających pracę i nic nie potrafiących, a w ogłoszeniach obiecują gruszki na wierzbie ...
1
Dział HR 2017-01-31 17:56
Szanowni Kandydaci,

Od początku funkcjonowania firmy, przelewy wynagrodzeń zawsze przelewane są, w niezmiennym terminie i nigdy nie zdarzyła się sytuacja jakiegokolwiek odchylenia od tego terminu.

O wysokości wynagrodzeń zawsze wiecie na bieżąco, ponieważ KAŻDY nasz Współpracownik ma wgląd, w raport generowany codziennie z aktualną wysokością wynagrodzenia.

Sam system wynagrodzeń przedstawiany jest przed rozpoczęciem współpracy na szkoleniu adaptacyjnym, za które płacimy, więc każdy ma okazję się z nim zapoznać.

Gruszki i jabłka lubimy, bo do biura dostarczane są świeże owoce, ale system wynagrodzeń i terminowość przelewów są dla nas rzeczą świętą.

Pozdrawiam
Dział HR
Catherina 2017-02-02 20:29
Jeśli nie byłaś nawet na rozmowie to czemu wypowiadasz się w ten sposób. Ja słyszałam opinie i negatywne i pozytywne o tej firmie od osób które tam pracowały, choć nie zawsze oczywisty był dla nich system wynagrodzeń nigdy nie twierdzili że zostali pokrzywdzenie i dostali za mało pieniędzy. Co więcej słyszałam również że atmosfera pracy jest super i ja osobiście byłam na rozmowie i widziałam biuro, które w brew pozorom jest całkiem sympatyczne, a pracujący wydają się całkowicie zadowoleni, mają fajną opcje co do wypoczynku i kawy( gry i zabawy za free). Co prawda nie zdecydowałam się na prace w tym biurze, bo dostałam prace w zawodzie co sprawia mi większą radość, ale wydaje mi się że jest to całkiem dobra opcja dla studentów i poszukujących pracy na najbliższy rok lub dwa
2
umowiony na rozmowe 2017-02-09 12:38
a co za projekty sa?
Mija 2017-02-11 06:25
Orange, ale kończą się już obecne projekty i wchodzą przedłużenia umów dla Orange, także będzie banalnie....
Robert 2017-02-14 19:27
Firma krzak
Abudabi 2017-02-15 15:15
Co masz na myśli?
Mateusz 2017-02-15 20:13
byłem na ich stronie i firma wygląda bardzo solidnie. Jutro idę na rozmowę napiszę więcej.
(-O Lucja O-) 2017-02-16 06:16
Jestem teraz na szkoleniu i jest profesjonalnie przygotowane. Daj znać Mateusz co ty myślisz, po rozmowie? Będziesz miał pewnie rozmowę z Panem Rafałem, taki chłopak w okularach całkiem miły, ja z nim przynajmniej miałam

W biurze jest też trochę udogodnień co mi się podoba, piłkarzyki, lotki, playstation, kawa, owoce, wygląda na to że firma stara się dbać o pracowników, ale praktyka pokaże jak jest z osobami zarządzającymi. Miałam jeszcze okazję poznać takiego starszego Pana, który jest kierownikiem i chłopaka do którego mówią korek, fajny taki;)

Również dam jakąś informację w późniejszym terminie
1
Mateusz 2017-02-16 15:22
Jestem po rozmowie i zostałem umówiony na szkolenie. Oprowadzono mnie po firmie i dla mnie wszystko wygląda spoko, także do zobaczenia (-O Lucja O-)
1
PannaMigotka 2017-02-18 11:07
Tak czytam te wszystkie sztuczne dyskusje i aż płakać ze śmiechu mi się chce. Wszystko kompletne brednie. Kawa, owoce, gry, zabawy ... Może i są, ale jeśli nie robisz wyniku to do widzenia. Zwykła sprzedaż ... Nikt nie będzie płacił pracownikowi, który nie generuje zysków dla firmy ... Ciągła rotacja pracowników. Z ludźmi z którymi zaczynasz nie zostaje nikt. Traktują pracowników jak tanią siłę roboczą (wszystkich)
Pomimo mojej krótkiej kariery jedyne co mogłabym na plus powiedzieć to atmosfera między pracownikami
1
pracownik 2017-02-21 01:34
Dziwne żeby trzymać ludzi, którzy nie mają wyniku i liczą tylko na godzinówke. Jak poświęci się od siebie troche czasu na nauke to wynik nie będzie problemem
1
Dział szkoleń 2017-02-22 15:53
Nie jest tak do końca. Każdy ma czas, żeby nauczyć się tej pracy. Najpierw jest szkolenie, później pierwsza umowa na pełny miesiąc i kawałek okresu rozliczeniowego. Każdy ma czas na naukę i tego oczekujemy na początku, a nie rezultatów. Na nie przyjdzie czas.

Teraz będzie o tyle prościej, że prowadzić będziemy projekt obsługowy, a nie sprzedażowy, także kluczowa będzie wiedza produktowa, procesowa i jakościowa. Umiejętności sprzedaży pomogą, ale nie będą kluczowe.
Glunek 2017-02-28 12:41
Pracowałem tam już dwa razy mam takie powiedzenie :
Człowiek wyjdzie z DGM ale DGM z człowieka nigdy.
Dużo naucz to raz.
Dwa dobra atmosfera.
Trzy to firma sprzedażowa więc nacisk na wynik musi być!!!!!!!!
4
Piotr Marciniak 2017-03-23 19:06
Proszę o informację gdzie można złożyć CV? Próbowałem, ale wywaliło mi jakiś błąd przez stronę
Dział Rekrutacji 2017-03-24 10:49
Panie Piotrze staramy się poprawić błąd na stronie, jednak zanim naprawimy błąd zapraszam do wysłania CV na adres rekrutacja@dg-marketing.pl
Pozdrawiam
Dział Rekrutacji
Na szczęście były pracownik DGM 2017-04-26 20:49
Jak najbardziej nie polecam tej firmy..Zarobki poniżej minimalnej, nawet jeżeli chodzisz w soboty. Zarobki miesięczne na poziomie 1400 zł netto. Pierwsza godzina za 6,5 zł brutto..Zwolnią Cię kilka dni przed wygaśnięciem pierwszej umowy tylko dlatego, żeby nie wypłacić Ci pieniędzy za szkolenie. Wszyscy udają miłych, ale jak przyjdzie co do czego to okazuje się jacy fałszywi są. Rzadko się zdarza, że ludzie otrzymują tyle pieniędzy ile powinni, bo odbiją Ci za "nadużycia", których tak naprawdę nie masz...Firma ma długi dlatego oszczędza gdzie się da. Jeżeli chodzi o kierowników to nie mogę dobrego zdania o nich powiedzieć, liczą się dla nich tylko pieniądze i pozyskiwanie umów. Stoją za plecami i patrzą co robisz i tak wygląda ich dzień pracy. Ciągle tylko "pisz umowy, bez względu na wszystko". Poszukują nowych pracowników tylko dlatego, żebyś dzwonił im tydzień szkolenia za darmo i pozyskiwał umowy. Najgorsza firma w jakiej pracowałam. Nie polecam
8
Również były pracownik DGM 2017-05-04 12:15
W Lublinie kierownicy mają jedynie swoich pupilkow gdzie nawet jak im sie nie wiedzie to chuchają i dmuchają na nich żeby byli zadowoleni pensja jest tragiczna 50 zł kary za głupia literowke ludzie zbierają takich kar po 300 zł co jest odliczane od wypłaty szacunku do pracownika nie ma nie ma stabilnej pracy nie wiesz co sie jutro zdarzy na szkoleniach mowia co innego że jak nie masz umow to godzinowka jest a tak na prawde wcale tej godzinowki nie ma NIE POLECAM OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM
3
Jeden z wielu byłych pracowników 2017-05-07 21:29
W pełni się zgadzam z kilkoma powyższymi opiniami. Wypłaty są nieterminowe, podpisując pierwszą umowę macie pewność, że zwolnią was przed jej wygaśnięciem bo Nikt nie chce wypłacić pieniędzy, które rzekomo są za ukończenie szkolenia i przepracowaniu tego okresu. Podstawa to jedna wielka fikcja, zarobki odbiegają od normy. Wszyscy na stanowiskach innych niż telemarketer nie zarabiają więcej jak 2000zł co jest śmieszne. System, na którym się pracuję oszukuje na godzinach. Miałem nadzieję na doświadczenie w pracy przy obsłudze klientka, ale żałuje podjętej decyzji o przyjęciu propozycji tej pracy.
Pracownicy, którzy dłużej pracują tak samo są ignorowani, pomiatani. Ze stanowiska kierownika wracają na słuchawkę czy też zajmują się syzyfową pracą, która nie przynosi oczekiwanego wynagrodzenia.
3
nadal pracownik 2017-05-07 22:54
Ja się z wami nie zgadzam. Pracuję i dostałem kasę taką jak w raportach i terminowo, pracuję nadal i jest mi tu dobrze. Nasłuchałem się na przerwach wiecznego narzekania, a na tablicy wynik marny. Nie dziwię się, rozwiązaniu umów z niektórymi lub nie przedłużeniu tych umów. To prawda, że z Januszem nie pracuje się dobrze, ale teraz na szczęście zajmuje się nami Krzysiek i jest gitara.

Jak dla mnie jak ktoś umie stosować się do tego co jest wymagane nie ma z niczym problemu, jak nie to zamiast coś z tym zrobić narzeka.
5
Anonim 2017-05-11 12:06
Ślędzę ten profil od momentu zrezygnowania z tej "firmy". Może coś się zmieni? Ale nie jest tak jak było. Parę osoób, które znam jeszcze pracuje w tej firmie, ale już myślą o odejściu. Zarobki w znacznym stopniu odbiegają od krakowksich norm.
Przemiał ludzi jest ogromny. Zaczynasz szkolenie z kilkoma osoba z czego zostają 1-2 i rezygnują.
Obiecana podstawa jest fikcją. System oszukuję na godzinach. Chodząc do pracy od 12:00 do 20:00 później ci mówią, że nie wyrobiłaś normy, żeby taką podstawę otrzymać. Codziennie ucina po kilka, kilkanaście minut. Premię ? Można tylko pomarzyć. Pieniędzy za szkolenie też większość osób nie widzi bo zwalniają przed przedłużeniem umowy. Wszyscy na wyższych stanowiskach trafili tam za podlizywanie się kierownikom.
Z tego co wiem nawet kierownicy zarabiają bardzo mało bo 2000zł, a pewnie są przypadki, że mniej.
Brak motywacji. Pracujesz bo musisz, a nie bo sprawia to przyjemność i chcesz.
Osoby zdolne i ambitne są pomijane, ignorowane. Nie mają szansy na rozwój w strukturach.
Zdecydowanie nie polecam. Słaba płaca, ciągła presja, co chwile zmieniające sie projekty.
Praca dobra na miesiąc czy dwa jeśli ktoś szuka punktu zaczepienia w normalnej Firmie.
3
Mordor 2017-05-19 21:45
Zdecydowanie odradzam wszystkim prace w tej firmie. "Praca biurowa" ze stawką 1300zł netto w najlepszym możliwym przypadku.
System, na którym się pracuje ciągle przechodzi jakieś awarie, połączenia wpadają co 10min i jeszcze pretensje do pracowników, jakby to była ich wina. Kuszą kartami, które dają rabaty. W żadnym z rzekomych miejsc nie uwzględniają tej karty z tego co wiem. Owoce ? Jabłka dzień w dzień, które znikają po 10 minutach odkąd się pojawią. Kawa ? Kawy brak, expresu brak. W lodówce przeznaczonej niby dla "pracowników" pełno starego jedzenia, pleśń. Komputery na, których się pracuje dramat. Ciągle się zwieszają, myszka nie działa, słuchawki, mikrofon trzeszczą.
Jedynym pozytywnym akcentem jest szkolenie, na którym całkiem sporo się dowiedziałem, dzięki czemu dostałem bezpośrednio prace w Orange. No może jeszcze wyjścia na dymka z resztą pracowników, z którymi można było zawsze pogadać i dowiedzieć się jak to są "bardzo zadowoleni".
Na stronie, w ogłoszeniach zachęcają informacją o awansach wewnętrznych, a w rzeczywistości ktoś awansuje po czym zostaje zdegradowany z powrotem do dzwonienia. Ciekawe ile takich przykładów było.
Pracownik, pracuje i jest efektywny jeśli ma czynnik, który go motywuje i odpowiednie wynagrodzenie. Jeśli tego brak, przeliczasz czy czasem ci nie utną pensji to momentalnie brak chęci do pracy. Lepiej znaleźć coś co gwarantuje jednak stałą pensję za konkretną ilość godzin.
Plus za szkolenie z Łukaszem i atmosferę wśród pracowników.
Każdemu po szkoleniu radzę zrezygnować. Wiedza zostaje i można znaleźć prace gdzieś w salonie
1
Pik 2017-05-20 22:46
Co za bzdury. Ile pracowales, ze nie wiesz, ze ekspres jest w serwisie, to chyba normalna sprawa? ze bedac caly miesiac nie ma mozliwosci zarobienia tyle ile piszesz. Rabaty nie dzialaja? hmm ja wczoraj bylem na browarze i rabat dostalem, a jak mialbys z tym problem to wystarczy takie rzeczy zglosic. Ktory manager zostal zdegradowany? z tego co wiem to wdrazane sa nowe projekty i niektorzy je rozpracowuja, zeby bylo nam latwiej. Pewnie, ze nie zawsze jest super, ale takich bzdur to nie slyszalem.
3
R 2017-05-21 15:25
Tak czytam i nie wirzę, pracowałem w dgm jeszcze kilka miesięcy temu. Zarabiałem po 3000-4000zł! Jak się pracuje, a nie udaje, że „pracuje“, to się zarabia. System był taki, że wystarczyło trochę wysiłku, żeby wyrobić dodatki 600-1000zł do tego prowizja 75zł * 40 punktów i kasa jest. No ale przecież trzeba coś zrobić, a tak bardzo się nie chce.

Jak ktoś zarobił tysiąc z kawałkiem to widocznie nie był cały miesiąc i do tego nie miał wyników i dostał godzinówkę za niecały miesiąc. Co się dziwicie, że ktoś wam umowę wypowiedział jak nie pisaliście umów i nie chodziliście do roboty. Call center to nie budka z zapiekankami, tu zarabia się na sprzedaży.
3
Kasia 2017-05-21 18:35
To jak wygląda system wynagrodzeń?
Wiki 2017-05-22 19:49
nie sugeruj się 13zł za godzine bo to wierutna bzdura.. tam nie ma czegos takiego jak 13zl za godzine.. umowa o prace tak na prawde ma nazwe umowy zlecenie
1
Kasia 2017-05-23 11:33
Dzięki za radę, sprawdziłam i wygląda to inaczej. Poprosiłam o załącznik finansowy i to co napisał "R" jest prawdą, a jak jestem cały miesiąc to ma się nijak do tego co napisali ci którzy zarobili mniej. Wiki nie zamierzam bazować na stawce godzinowej, bo to bez sensu, w firmie która zajmuje się sprzedażą. Pracowałam wcześniej w globalu i tam miałam na umowie 200zł! To dopiero tragedia, tutaj mam konkretne prowizje i dodatki za wyniki, jak dla mnie to jest ok. Policzyłam to wszystko i to są dobre warunki.
2
Mike 2017-05-23 15:50
Umowa zlecenie ...
Wskażcie mi osobę, która zarobiła te 4000zł ... Ile ich jest jedna na całe dwa biura ? Śmieszne rozliczenie, czas połączeń, czas bezczynności, punkty nie punkty... Śmiech!
Wdiać, że wszystkie te dyskusje,opinie to administracja tej firmy ... Tylko głupi nie zauważy. Ludzie nie są głupi, tym bardziej pracownicy, którzy wiedzą jak jest naprawdę.
Kasia pracujesz i pytasz jednocześnie o załącznik finansowy ? Jest on omawiany przy podpisywaniu rozmowy czy tam na rozmowie.....
Pogrążacie się coraz bardziej ...
1
Zostaw swoją opinię o DGM Direct.Group.Marketing - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DGM Direct.Group.Marketing