brak logo

Bonito.pl Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Bonito.pl Sp. z o.o.

nie nie nie2 2013-11-26 03:57
Oj nie polecam tego pracodawny, proszę poczytać sobie opinie zamieszczone na innej stronie gowork(usunięte przez administratora)
2
Placek 2014-12-11 17:32
pracuje tam z 200 osób i wszyscy zadowoleni.
żart 2015-01-04 23:20
z tym zadowoleniem to świetny żart
4
sama prawda 2015-01-28 21:05
Praca dla ludzi którzy lubią być wyzyskiwani. Dla tych osób Polecam!
5
Teresa 2015-02-20 21:43
Zamówienie złożone wieczorem, na drugi dzień w południe można już było je odebrać. Obsługa miła, punkt odbioru przejrzysty i czysty. Nie myśląc,że w fabrycznie zapakowanym produkcie może czegoś brakować, pojechałam do domu...zaczęłam instalację programu, a tam w jednym pudełku brakuje płyty i co? Jeden miły telefon, sprawa rozwiązana, na następny dzień mogłam odebrać brakującą płytę do mojego pakietu. Jak dla mnie super!
2
prawda boli? 2015-02-26 00:02
Powiem coś o Magazynie w Krakowie. Wyzysk i złodziejstwo. Oczywiście że można zarobić 2000 tyś ale musisz po 12h dziennie pracować i jeszcze burczą jak nie chcesz w weekend przyjść do pracy. Na stałe pracują tam jedynie osoby które są nieporadne życiowo czyli nieudacznicy. Właściciel nawet dzień dobry ci nie powie. Jeśli jesteś nowy to kup szefowi bilet do Tel-Avivu albo zarecytuj Talmud, na pewno wtedy będziesz lepiej traktowany.
8
Stefan 2015-02-27 19:34
Świetna księgarnia, szybka wysyłka, miły kontakt i niska cena. Przesyłka przepięknie, estetycznie zapakowana.
1
Ex-pracownik 2016-07-28 15:47
Pracowałem, byłem, zobaczyłem...
Rozmowa kwalifikacyjna to formalność, jeśli się do Ciebie odezwali to juz możesz się przygotowywać do pracy. Jeśli chodzi o zarobki to nie ma szaleństwa, niewiele więcej niż najniższa krajowa na samym początku. Brak możliwości awansu, premie widziało pare osób w firmie. Pracownicy ze stażem powyżej 2 lat a nawet wiecej potrafią zarabiac mniej niż 1,7 tys. PLN (oczywiście pomijając kadrę kierowniczą...). Praca? Zależy od działu i znajomości wewnątrz firmy. Pakowalnia - największy wyzysk, jeśli pracujesz i uwaga! - nie rozmawiasz z nikim przez całą zmianę - jest ok, wykonujesz swoją prace i po 8 godzinach wychodzisz całkowicie odmóżdżony. Najbardziej sponiewierany dział, "za wolno", "nie rozmawiaj"... Jedyny plus to niektórzy ludzie, bardzo spoko, życiowi i pomocni ale co z tego - lepiej nie zamieniać z nikim słowa bo z każdej strony jesteś obserwowany. Pozostałe działy? Kompletacja i przyjęcie to oaza spokoju, rozmowy, pogaduszki, telefony przyczym trzeba pamietac zeby dobrze się "schować", kierownictwo i koordynatorzy są zajęci ciagłą obserwacją więc lepiej oszczędzić sobie kłopotów. Całkowity brak swobody, Ci którzy są przyzwyczajeni do przerw na papierosy, spóźnień nawet w granicach rozsądku, rozmowów i przyjaznej atmosfery, mogą szukać innej pracy. Polecam dla ludzi bez wyjścia jako "tymczasowa" praca. Pozytywy jeśli chodzi o zamawianie książek, w przypadku pracy na magazynie w Krakowie to osobiście nie polecam.

Elo!
12
dobrarada 2016-08-30 22:07
Szerokim łukiem, z dala od pracy w tym miejscu.
3
Takitam 2016-09-04 12:11
Mnie zastanawia jak to jest że słynna Agatka jak jest kierownik to zapie.prza równo ale w momencie kiedy idzie kierownik do domu to jej praca ogranicza się do siedzenia przed kompem drukowania list i dyrygowaniem innym tak jak i jej przyjaciółka gabryska i jak to jest ze premie dostaje za nic nie robienie, a pracownik który przez całe 8 godzin zapie.prza nie zostanie nawet doceniony słowami a już nie wspomne o premi. W tej firmie trzeba mieć plecy i tyle tak to jesteś zwykłym szarakiem do pomiatania. A kordynatorzy to debile po zawodowce i robią karierę bo przyszli z obi z wózków widlowych hahahahaha
4
Głowa 2016-09-13 23:50
Słyszałeś czy pracowałeś? Bo jak tylko słyszałeś to lepiej się nie wypowiadaj.
3
RawRaw 2016-10-12 16:27
i teraz mam problem...zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną (pracownik magazynu). Zawsze sprawdzam wcześniej firmę w internecie jakie ma opinie. Czytając wszystkie wypowiedzi tutaj oraz jeszcze w innej zakładce strach tam iść! naobiecywać mogą, podpisze umowę a potem męcz się człowieku...nie chce znowu wylądować w firmie która źle traktuje pracowników. Liczyłam też na większe wynagrodzenie a nie 1500 zł...tym bardziej, że trzeba dojechać do tego miejsca,więc bilety tez kosztują.
2
... 2016-10-13 08:23
I bardzo dobrze kminisz. Też bym się poważnie nad tym zastanowiła....
1
Marceelina 2016-10-18 07:43
Zaczęłam pracę u nich od października. Narazie jest dobrze, fajni ludzie, przyjemna praca. Polecam!
Tratata 2016-10-20 05:14
Marcelina daj znać w styczniu jak Ci się podoba bo póki co jeszcze nie poznałaś całej śmietanki układów i osób. Mi też 1 miesiąc bardzo się podobało do czasu.... ale sama się przekonasz
6
wanti 2016-10-22 12:55
Wyzyskiwacze i złodzieje matoły z OBI jak masz lepiej robić w kamieniołomie niż bonito !!!!
5
Jan 2016-11-17 15:38
A kierownik działu obsługi ile może zarobić ?
plusiminus 2016-11-23 21:44
Mi się podoba ta praca, bo jestem aspołeczna. Cały dzień latam sobie po magazynie i zbieram zamówienia, nie odzywając się do nikogo. Jedyny minus - bolące nogi. Przy takiej pracy powinno być trochę więcej przerw a nie tylko ustawowe 15 minut...
4
Pracownik 2016-11-25 20:31
Hej, a długo tam pracujesz? ja niedługo ale tez mi tak pasuje, może się mijamy w regałach kilkanascie razy dziennie :-)
JJa 2016-11-27 16:17
Ogólnie średnia firma , praca jak wszędzie zarobki bez szału, można dorywczo jak ktoś potrzebuje zarobić
1
beniu 2016-11-30 16:29
czy oni rekrutują bezpośrednio czy tylko przez agencję pracy?
xyz 2016-11-30 23:57
Przez agencje pracy na smieciowke, bezposrednio na umowe o prace
ala 2016-12-02 10:24
kurde czytając te opinie to nie wiem co robić, z jednej strony praca wydaje się być prosta, kasa jest tylko troche mnie martwią Wasze opinie że robi się tyle h dziennie i niewiadomo czy weekendy wolne :/
xyz 2016-12-02 20:18
To się ich zapytaj a nie tutaj na tym śmieciowym portalu.
1
Tatadcvg 2016-12-22 00:23
Jak najbardziej się z Tobą zgodzę, ale taka atmosferę i sytuację wprowadza sam kierownik. Samo to że nie można zamienić zdania że sobą bo jak cię złapie to masz lipe, halo nie jesteśmy w sZkole.... gdyby kierownik też zrobił się bardziej ludzki i zrozumiał nas pracowników ze tez mamy swoje potrZeby będąc w pracy przez 8 godzin, i że czasami ktoś ma sra.czke w pracy i jest częściej w toalecie a nie że on stoi i wylicza ile kto razy był w wc itp. No i samo to że osoba boi się do niego iść o zmiane w grafiku a już nie wspomnę o tym jak ktoś się naprawdę źle czuję to boją się napisać SMS-a czy zadzwonić a już nie wspomnę o osobistym kontakcie z nim no ale co poradzić a co do kordynatorow to tylko 2 jest takich ze jak jest kierownik to liżą mu jaja a jak pójdzie to mają wsZystko gdzieś stoją i się śmieją i mam tu na myśli domina i Konrada... reszta pracuje tak jak ma pracować i naprawdę są pomocni a nie złośliwi
23
#PrawdaBonito2 2017-01-03 13:22
Kierownik:
Tutaj jest jak na loterii. Jednego dnia będzie miły a drugiego zostaniesz zmieszany z błotem za jakąś małą rzecz na przykład, że chciałeś zamienić kilka słów z kimś (Tak…W końcu nie odzywanie się do kogoś przez 7-9h w ciągu dnia to całkiem normalna rzecz). Oczywiście podejście kierownika do danej osoby zależy od tego czy Cię lubi czy nie. Jak kiedyś już w czymś podpadłeś albo po prostu ‘’śmiałeś’’ powiedzieć prawdę, która niekoniecznie kierownikowi się podoba, to relacje z nim już nie będą takie różowe. Dlatego wiele osób porostu się podlizuje tylko po to, żeby mieć dobre stosunki z kierownikiem. Jak idzie do domu to zaczyna się obgadywanie za plecami. Także dwulicowych osób w Bonito.pl nie brakuje. Ogólnie z kierownikiem panuje jedna zasada: kierownik jest w pobliżu najlepiej nie patrzeć się na nikogo, nie uśmiechać i nie rozmawiać. Wtedy będzie idealnie. Oczywiście dzięki temu w firmie tworzy się niesamowicie ‘’miła’’ i ‘’rodzinna’’ atmosfera.

Z takich innych rzeczy to jest przerwa 15-minutowa. Niezależnie od tego czy pracujesz 7 czy 10 godzin. Także musisz być przygotowany na cały dzień pracy na nogach. Nie ma żadnej możliwości, żeby sobie usiąść na chwilę (nie licząc przerwy 15-minutowej oraz wizyt w WC). Jeżeli jesteś osobą palącą to o jakimś zapaleniu sobie podczas pracy nie ma mowy. Dopiero po pracy. Parking przy firmie nie jest jakiś wielki. Jeżeli pojawiały się osoby na umowę zlecenie (podczas sezonów w Bonito.pl) często nie było gdzie zostawić samochodu. Wiec trzeba było się wzajemnie zastawiać i niejednokrotnie wynikały z tego problemy.

Pracy w Bonito.pl nie polecam. Jest to dobra praca na 1-3 miesiące, może maksymalnie rok (powyżej roku to już tylko dla odważnych). Potem jest już ciężko. Zakładając, że masz normalne podejście do pracy i nie masz zamiaru uzyskać statusu ‘’czopka’’. Atmosfera dosyć kiepska, lepiej jest tylko wtedy jak nie ma paru osób, które tą atmosferę psują (gdyby tych paru osób nie było w ogóle to byłoby tam zdecydowanie lepiej), zarobki takie sobie, na premie/podwyżki dobrowolne od pracodawcy lepiej się nie nastawiać.
22
#PrawdaBonito 2017-01-06 10:40
Jeżeli jesteś NORMALNĄ osobą i masz NORMALNE podejście do pracy to nie szukaj jej w Bonito.pl. Już na pewno nie jako pracę na stałe. Dlaczego? Wystarczy, że przeczytasz moją opinię o tym zakładzie pracy.

Zarobki:
Kiedy zatrudniałem się było to 1400zł na okres próbny (3 miesiące), potem 1500zł. Teraz płaca minimalna się zmienia, więc na okres próbny będzie 1500zł a po trzech miesiącach 1600zł (zakładając, że nie masz znajomości w firmie. Czyli po prostu przychodzisz z ogłoszenia o pracę). Po 1-3 latach pracy będziesz prawdopodobnie zarabiać tyle samo, no chyba, że będziesz chodzić i prosić o podwyżkę. Także nie ma znaczenia, że masz doświadczenie dwu, trzy czy cztero letnie, bo tak i tak, osoba, która przyjdzie dopiero do pracy i nic nie będzie potrafiła robić, będzie zarabiać dokładnie tyle samo co Ty (zakładając, tak jak powiedziałem, że nie będziesz chodzić i prosić o podwyżkę). Jeżeli uda Ci się już doprosić o podwyżkę to prawdopodobnie wyniesie ona 100zł. Premie: kiedyś były, parę osób dostało (po kilka osób z danego działu). Aczkolwiek były również przypadki gdzie osoby dostawały ’’premie’’, bo miały jakieś większe wydatki (np. wesele w rodzinie). Także system premii w Bonito.pl rządzi się swoimi prawami. O awansie nie ma nawet co marzyć. Chyba, że masz jakieś znajomości w firmie, bądź wejdziesz w ‘’bardzo bliskie’’ stosunki z kierownikiem/dyrektorem to wtedy może pójdziesz gdzieś wyżej.

Warunki pracy:
To wszystko zależy od działu. Są takie trzy główne działy. Pakowalnia, kompletacja i przyjęcie. Najgorzej jest na pakowalni. Tam nie można odezwać się słowem do swojego kolegi, który obok Ciebie pracuje, bo zaraz ktoś będzie się krzywo patrzył. Najlepiej nie patrzyć się na nikogo, tylko stać i robić przez 7-9 godzin pracy. Wiadomo, że jak jest sporo pracy a ktoś stoi i tylko gada to zwracanie uwagi ma sens, ale było wiele przypadków gdzie nie było kompletnie nic do roboty (okres przed Świętami) i nadal nie można było odezwać się słowem , bo jak tylko kierownik zobaczył, że atmosfera była zbyt fajna to od razu niektóre osoby były przenoszone w inne miejsce gdzie nie mogli już z nikim rozmawiać. Najlepiej stworzyć boxy w których będą zamykani pracownicy na czas pracy. Wtedy byłoby ‘’idealnie’’. Jakby nie patrzeć, po 1-2 latach pracy nie trzeba mieć nadprzyrodzonych umiejętności, żeby porozmawiać z kolegą i równocześnie coś pakować. No, ale nie każdy posiada taką widzę, że takie ‘’cuda’’ są możliwe. Na kompletacji jest już nieco lepiej. Można się odezwać i parę słów zamienić, ale oczywiście jak kierownik albo koordynatorzy nie patrzą. Dzięki temu, że na tym dziale jest taka swobodniejsza atmosfera, pracownicy z pakowalni bądź przyjęcia często muszą iść im pomagać, bo pracownicy na tym dziale sobie nie radzą. Na przyjęciu jest podobnie jak na kompletacji. Jedna chyba z najlżejszych prac w firmie. Można pogadać, pośmiać się i tak dalej, oczywiście jak tylko nikt Cię nie będzie obserwować.

Pracownicy:
Tutaj jest całkiem w porządku. Oczywiście są gorsze i lepsze przypadki, ale ogólnie jest sporo osób, które chętnie Ci pomogą, coś doradzą i ogólnie będą mieć miłe podejście do Ciebie. Gdyby nie te kilka fajnych osób z którymi będę wiązał bardzo miłe wspomnienia, to już dawno temu odszedłbym z firmy. Wiele osób w Bonito.pl po prostu nie chce pracować (po paru miesiącach albo nawet daniach czy tygodniach ma dość), więc co jakiś czas pojawia się ktoś nowy, zatem takiej stałej grupy praktycznie nie ma, albo jest to bardzo mała ilość osób. W okresie wakacyjnym jak i przed Świętami Bożego Narodzenia jest strasznie dużo przyjmowanych osób na umowę zlecenie (głównie młodzież po szkole). Także w tych okresach pojawia się wiele nowych twarzy, ale są oni tylko do końca tych sezonów. Z perspektywy paru lat, które tam spędziłem mogę powiedzieć tylko tyle, że aktualnie są tam zatrudniane coraz gorsze osoby. Wiadomo, że trafi się jakaś jedna bądź więcej normalnych osób, ale są to wyjątki i przeważnie na długo w firmie nie zostają. Prawda jest taka, że coraz mniej osób chce tam pracować. Jak ktoś nie dowierza to wystarczy przyjść, popracować tak kilka miesięcy (żeby zobaczyć jak dokładnie to wszystko wygląda) i przekonać się na własnej skórze.

Koordynatorzy:
Tutaj może z 2-3 koordynatorów faktycznie coś robi. Reszta to ulubieńcy bądź znajomi dyrektora/kierownika, których GŁÓWNYM a czasem JEDYNYM zajęciem jest obserwowanie i donoszenie. Oczywiście trzeba też poopowiadać kilka dowcipów, pośmiać się (tak żeby cały magazyn mógł usłyszeć jak tutaj jest ‘’fajnie’’) i poklepać się po plecach z kierownikiem. Gdy kierownik idzie do domu to sami nie wiedzą co mają robić, zaczynają się wywyższać i zachowywać jakby to oni byli właścicielami firmy. Szkoda, że tacy ‘’pracownicy’’ są bardziej doceniani niż osoby, które faktycznie coś robią i nie wchodzą nikomu w cztery litery.
29
jack KK73 2017-01-09 14:20
Witam a ktoś może mi coś więcej powiedzieć o stanowisku " Specjalista ds. zakupów " - pojawiło się od Bonito takie ogłoszenie i chciałbym coś więcej się dowiedzieć o tym stanowisku pracy ? też jest taka atmosfera jak w magazynie - zakaz rozmawiania etc. ??? Zadzwoniłem dzisiaj na centralę i próbowałem dowiedzieć się u miłej Pani coś więcej ale zero informacji - a tak na dzisiaj wystarczyłaby mi informacja dot. godzin pracy - w jakich godzinach taki spec od zakupów ma pracować 8-16 10-18 ??? ktoś mi powie :-) ? Będę bardzo wdzięczny - Jacek
pracownikmagazynu 2017-01-11 21:29
z tego co mi wiadomo to od 6-14 i 10-18 :)
Nick :) 2017-02-02 15:01
Jest możliwość pracy przez miesiąc w wakacje na magazynie? przyjmują tak nieletnich (17l.) ?
rampampam 2017-02-02 16:39
tak,agencje rekrutuja na sezon
krótko w temacie 2017-03-01 22:41
Praca jak praca, lepiej w robocie robić swoje, a żale zostawić w domu. Dla osób o dobrej kondycji, nie ma co ukrywać jest to praca fizyczna. Najlepiej z nikim nie rozmawiać, nie wdawać się w dyskusje i plotki. Niestety wiele fałszywych ludzi w tej firmie, sami sobie stworzyli taką atmosferę, a teraz wielkie pretensje do świata. Jeżeli masz wybór to wybierz inną opcję niż pracę w Bonito, małe zarobki, uciążliwy dojazd.
8
zainteresowana 2017-03-08 21:12
proszę o informację jak wygląda praca w biurze obsługi klienta (zarobki, atmosfera, godziny pracy), mam nadzieję że chociaż atmosfera jest lepsza niż wyżej opisana w innych działach
Fhfxjdxhr 2017-03-12 23:11
Wątpię hahaha
Tak było 2017-03-14 20:43
Na magazynie Bonito spotkasz się z :
- ludźmi o typowo polskich cechach tj. pretensjonalne podejście i chęcią błyśnięcia żenującym żartem. Głównym hobby tamtejszego gminu jest obrabianie sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na ok. 50 zatrudnionych w ramach umowy o pracę (w magazynie) może 10 prezentuje wyższy poziom.
-ciągłym poganianiem, i tu pojawiają się koordynatorzy, a wśród nich: "człowiek wracamy" czy "człowiek nie macie co pakować?"

Są też inne kwestie jak: niziutka płaca, brak premii, sposób motywowania pracowników itd...Nie polecam
12
Były 2017-03-16 23:27
Szukają frajerów na magazyn, ale z taką opinią i podejściem do życia bardzo ciężko im to idzie. I bardzo dobrze, może się zaczną cywilizować.
5
Bonito Fan 2017-03-22 20:05

Wymagania:
• pełnej dyspozycyjności w dni robocze od poniedziałku do piątku (ZGADZA SIĘ)
• pracowitości, sumienności
• kreatywności, samodzielności (DOBRE, DOBRE)
• zaangażowania w wykonywaną pracę (PO TO SIĘ CHYBA DO PRACY IDZIE....)
• umiejętności komunikacyjnych i współpracy w zespole (LEPIEJ Z NIKIM TAM NIE ROZMAWIAĆ....)
• zdolności szybkiego uczenia się (JAK CIE DOBRZE NAUCZĄ....)

Oferujemy:
• atrakcyjne wynagrodzenie (HAHAHA)
• odpowiedzialne i samodzielne stanowisko pracy (JAK WSZĘDZIE)
• pracę w kreatywnym i dynamicznym zespole (OJ BARDZO KREATYWNYM I DYNAMICZNYM.....)
• umowę o pracę w firmie o stabilnej pozycji na rynku (FANTASTYCZNIE)
• możliwość ciągłego rozwoju i podnoszenia swoich kwalifikacji (CHYBA CHORÓB)
• pakiet Multisport (WYSTARCZY PRACA W BONITO...)
7
KOKO HAUS 2017-03-25 18:15
Pracowalem z firmie Bonito ale krotko , bo widac od razu ze nie ma sensu , wszystko co napisali wczesniej ludzie na tym portalu to prawda !!!!!!!!!!! dziwi mnie ze w 21 wieku cos takiego ma
miejsce . WINE PONOSI SZEFOSTWO FIRMY ze pozwolili na to co sie dzieje .BO PRACA W BONITO Z INNYM PODEJCIEM DO PRACOWNIKA CZYLI SZACUNEK TO BY BONITO BYLO JEDNYM Z NAJLEPSZYCH PRACODAWCOW . A TERAZ TO CENTUSIE KRAKOWSKIE NAJLEPIEJ ZA DARMO ROBIC .AHA I NADAL JEST PROBLEM Z PARKINGIEM?????????????????????????
6
Maja 2017-04-06 11:56
Pracujesz w Bonito? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca.
Jakub 2017-04-21 22:27
Witam pracowałem w tym magazynie przez 6 miesięcy na pakowalni (najgorszy dział )przez ten czas przetoczyło sie tam mnóstwo osób, stali byli jedyne kierownicy i pracownicy biura. Polityka tej firmy jest ciągła rotacja pracowników tak aby pracować jak roboty. Praca na pakowalni wyglada tak ze przez 8 godzin stoisz i pakujesz książki w kartony, podczas pracy nie wolno rozmawiać bo odrazu zostaje sie przeniesionym na inne stanowisko. W pracy jesteś cały czas obserwowany gdy nawet gdy pracujesz pełnia sił mówią żebyś pracował szybciej. Najgorsze jest rozwożenie wózków, pelnych po brzegi ciężkich książek ponieważ po meczacym dniu ledwo idzie te wózki pchać, i segregowanie spakowanych paczek. Uważam ze osoby do rozwożenia powinny być zmieniane w ciągu zmiany ponieważ pchanie tych wózków cały dzień jest wręcz niemożliwe. Kierownik magazynu traktował ludzi wedle swojego poczucia humoru. Jedynie dobre jest to ze wypłata jest na czas;) Mysle ze praca w tej firmie jest dla każdego Kto nie boji sie ciężkiej pracy współpracownicy są bardzo mili i pomocni ;)
1
Co wybrać: Aros czy Bonito? 2017-04-23 15:36
Mam problem, zarówno Aros i Bonito :) chcom mnie zatrótnić jako pracownika magazynu? Co wyprać? Pomusz
2
Zostaw swoją opinię o Bonito.pl Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bonito.pl Sp. z o.o.