brak logo

Bonito.pl Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Bonito.pl Sp. z o.o.

trololo 2017-06-28 23:08
jeszcze pracuje
trololo 2017-06-28 23:11
mowa jest o MAGAZYNIE . gdyby nie magazyn nie byłoby punktów
1
Do Pani mającej problemy higieniczne 2017-06-28 23:23
Życzę Ci żeby liczba toalet była Twoim jedynym i największym zmartwieniem w życiu :)
A wszystkich pracowników magazynu pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie i dziękuję za to że wykonujecie kawał świetnej roboty. Moje zamówienia są zawsze na czas i kompletne do odbioru. Jeszcze raz Wam wszystkim bardzo dziękuję! Jestem grubo po sześćdziesiątce i dodatkowo po zawale. Rozmawiajcie ze sobą zanim będzie za późno. Uwielbiam całe Bonito! Dobranoc!
4
bylominelo 2017-06-28 23:28
Postawić się na ich miejscu, owszem, trudna sprawa. Jednak jeżeli kierownik byłby kompetentny to sytuacja na magazynie wyglądałaby nieco inaczej. Jeżeli zatrudniasz się w firmie, która (jako księgarnia) ma dobre opinie, bo co by nie było mnóstwo ludzi zamawia właśnie tam, to wyobrażasz sobie, że firma ma odpowiednich ludzi na odpowiednich miejscach. Niestety, możesz się przeliczyć.
Kierownik zmienia nastrój chyba od pogody, chociaż pogodę przynajmniej da się przewidzieć. Żeby nie zwolnić pracownika bezpodstawnie, zmienia mu grafik bez wcześniejszego uzgodnienia i bez możliwości jakiejkolwiek negocjacji. Dopiero jak się zwolnisz i przyjdziesz oddać swoje rzeczy, nagle jest rozgadany. Ale nie podejmuje tematu wypowiedzenia, bo cieszy się, że w końcu dopiął swego.
Koordynatorzy to kompletnie inna historia. Osobiście oprócz jednego, którego ego jest wysokie jak Pałac Kultury a wysokość IQ gdzieś w kopalni soli w Wieliczce, reszta jest do przejścia, jednak tutaj trzeba być ostrożnym, w końcu oni są pod ręką wszechwładnego.
Szkoda tylko, że Dyrektor nie jest w stanie nic zrobić z tym co się dzieje. Na rozmowie możesz powiedzieć kilka warunków, które Dyrektor zatwierdzi, ale po kilku miesiącach i tak będzie jak chce kierownik. A Dyrektor nic z tym nie zrobi, bo po co. Atmosfera, która sami tworzą sprawia, że tyle osób ucieka, . Niech dają dalej podwyżki tym, którzy siedzą pół dnia na antresoli i objeżdżaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkim po kolei. Po czym lecą z każdą nową informacją do kierownika, zawsze za coś ta premia musi być.

A tak nawiasem mówiąc, gdyby każdego pracownika traktowali tak samo, to nikt by o nic nie miał pretensji. Bo jeżeli ktoś spędza minute na rozmowie, a druga osoba pół dnia, a tylko ta pierwsza dostaje 'upomnienie' to jaki tu jest szacunek do pracownika i sprawiedliwość? Sami tworzą bajzel, znajomość znajomościami, ale to właśnie Ci znajomi podkopują tą sytuacje...
Serdecznie pozdrawiam wytrzymałych
17
Tym razem pozdrawiam 2017-06-29 01:05
Po za tym jest grupa "wsparcia" pracowników na Facebooku. Dlaczego tam nie ma mowy o tego typu problemach? Co Wam dadzą te anonimowe komentarze. Gdyby było wiadomo kogo, co trapi można by było podejść do każdego indywidualnie, skonfrontować i porozmawiać. Myślę, że każdy zgrzyt wtedy byłby wyjaśniony. Śpijcie dobrze :*
8
Nara 2017-06-29 08:11
Juz widze jak ludzie pisza na tej grupie "wsparcia", ze maja dosc zachowania koordynatorow badz kierownika, a oni cos z tym robia. To jest automatyczny strzal w stope.
10
To tylko praca 2017-06-29 08:49
Jak to się mówi kozak w necie piz... w świecie ;D
9
Pracownik 2017-06-29 08:49
Luuudzie ogarnijcie się!!! Postawcie się na miejscu Kierownika. Jakby tak pozwalał na wszystko to ludzie by mu na głowę weszli, a na magazynie byłby chaos. Od tego jest by pełnił swoje obowiązki i jakoś koordynował całym tym zespołem. Czy On zwraca Wam uwagę jak nie ma zamowień? Nie! A jak jest praca to wiadomo, że zależy mu żeby wszystko wyszło, bo za to jest odpowiedzialny. Tu nie chodzi o to żeby ktoś siódme poty wylewał i pracował za trzech gdy Ci w tym czasie sobie rozmawiają i urządzają posiadówki. Szanujmy się!!!
Czy Wy nie macie swojego życia? I nie macie co robić jak tylko wypisywaniem na forum jakiś głupot? tak żeby tylko komuś dopiec!!!
11
Nara 2017-06-29 08:57
Chyba tez nie masz za wiele do roboty skoro chce Ci sie to wszystko czytać.

Przeczytaj sobie komentarze wyżej, nikt by sie nie czepiał gdyby było równe traktowanie każdego, a kierownik swoich problemów osobistych i frustracji nie przenosił do pracy i wyzywał sie na pracownikach. Tu nie chodzi o dopiekanie, w końcu czytają co sie dzieje na forum to moze coś z tym zrobią. Chociaż chyba nie bardzo, bo nagle pojawiają sie tutaj 'dobrzy pracownicy' z odmiennym, pozytywnym zdaniem. Niestety niezadowolonych pracowników jest nieco więcej niż im sie wydaje
10
Pozdro dla hejtera 2017-06-29 09:07
A ja mam wrażenie że wiekszosc jest neutralna a te obelgi pisze jedna osoba która ma problem ze sobą i lajkuje sobie komentarze z każdego kompa w robocie - a jest ich dosc sporo hehehe...
9
Byly pracownik 2017-06-29 10:00
Hahah.. Widzę że kogoś tu wyrzucili albo nie przedluzyli umowy i stąd taka złość.. ???? nie do końca tak jest, zresztą przychodząc do pracy, oczekujecie pogaduszek przy kawie? Bo czegoś tu nie rozumiem... Miłego dnia

P.S Kierownik jest jak najbardziej wporzadku, musi trzymać dyscyplinę inaczej działo by się tam co chciało... A jeśli coś trzeba, albo ma się jakiś problem, zawsze miał ludzkie odruchy i za to go cenie.

Pozdrawiam
Były pracownik
13
nołnejm 2017-06-29 12:26
troche hipokryzja z Twojej strony-najpierw wypisujesz kto co ile raz robi,inicjaly osob stojacych na antresoli ,a pozniej dodajesz "Więc nie ma co tu kogo wymieniać bo każdy pracuje jak uważa ale trzeba się skupić na własnym tyłku i własnym dobrze".Skoro masz czas na tak wnikliwe obserwacje,to nie wiem kiedy masz czas na prace!
3
Maja 2017-06-29 13:08
Rzeczywiście, nie jest to dobre miejsce na skupianie się na indywidualnych pracownikach firmy i zostawianie danych umożliwiających ich identyfikacje. Dla wszystkich będzie to bardziej korzystne, jeśli dyskusja powróci do tematu firmy jako pracodawcy. Takie właśnie informacje będą też ważne dla tych, którzy myślą o zatrudnieniu się w Bonito.pl.
5
Paki 2017-06-29 15:09
A co sądzicie o nowym koordynatorze i zastępcy kierownika? Ja osobiście nie mam zastrzeżeń do tego pierwszego. Szybko się uczy, dużo pomaga, uprzejmy, miły i nawet się uśmiechnie. Więcej takich! ???? A z tym drugim kontakt znikomy - nie pomaga, nie przeszkadza.
2
Paki 2017-06-29 15:10
A co sądzicie o nowym koordynatorze i zastępcy kierownika? Ja osobiście nie mam zastrzeżeń do tego pierwszego. Szybko się uczy, dużo pomaga, uprzejmy, miły i nawet się uśmiechnie. Więcej takich! ???? A z tym drugim kontakt znikomy - nie pomaga, nie przeszkadza.
nołnejm 2017-06-29 15:59
halo admin,chyba cos tu sie wymknelo spod kontroli.Moze czas zrobic porzadek?
4
Kumpel z pracy 2017-06-29 15:59
Nic o nim nie sądzę bo go nie znam. Ale ponieważ najłatwiej się obgaduje ludzi anonimowo w internecie - to jednak stwierdzam że na pewno jest bez kompetencji i powinien mniej zarabiać. Nie wiem ile zarabia, ale na pewno mniej.

Podoba mi się jedna dziewczyna na magazynie, taka wysoka, ciemny blond. Wiecie o kogo chodzi. Niedługo zbiorę w sobie odwagę i do niej zagadam. Np "gdzie jest X2?" myślicie że to dobry tekst? Co o tym sądzicie?
1
Lekarz Psychiatra 2017-06-29 21:04
Witam,komu nie odpowiada praca w bonito,polecam się zwolnić. Jak wyżej,nikt was na siłę nie trzyma. Jeśli ktoś gdziekolwiek wcześniej pracował to jest w stanie zauważyć,że będąc w porządku wobec swoich obowiązków,ludzi,koordynatorów oraz kierownika jest się traktowanym adekwatnie do swojego zachowania. Jak ktoś przyszedł do pracy rozmawiać to zalecam zmienić branżę np na Call Center. Jeśli chodzi o to kto ile zarabia,kto ma jakie znajomości to zalecam skupić się na sobie,bo jeśli żal wam otwór ściska,że nie macie "pleców" a ktoś ma to świadczy tylko i wyłącznie o was samych. Większość osób,które tak bardzo narzekają to osoby nieustabilizowane emocjonalnie - młode,niedoświadczone w kwestii życiowej,nieogarnięte. Nie jest idealnie,ale macie gdzie pracować i bierzecie za to pieniądze,jak wyżej nie pasuje to nikt was na siłę nie trzyma.

Co do osób,które szukają tutaj zatrudnienia: Nie czytajcie tego co piszą CI profesjonalni magazynierzy z 15 letnim doświadczeniem tylko przyjdźcie sami i się przekonajcie jak jest,ale uwaga na plotki,bo tego tutaj nie brakuje.
5
magazynier 2017-06-30 17:38
Która dokładnie? "Gdzie jest X2?" to trochę słaby tekst na podryw xD
1
Szczersza 2017-06-30 19:54
Mam pytanie do SZCZEREJ Pani lub może Pana ;) Jak jesteś taka szczera to, dlaczego nie masz odwagi oficjalnie przedstawić swoich problemów? Powiedzieć do przełożonych, co Cię trapi, co chciałabyś zmienić, żeby poprawić warunki pracy i nie mam tu na myśli kierownika, oprócz niego jest kadra zarządzająca oraz właściciele. A tak przy okazji to mała dygresja do hejterów: ludzie cywilizowani rozwiązują problemy poprzez dialog a nie hejt w internecie, który jest od jakiegoś czasu bardzo dużym problemem społecznym. Anonimowe wypisywanie swoich żali jest oznaką tchórzostwa i zazwyczaj prowadzi do zwiększenia konfliktów (chyba, że o to waśnie chodzi osobą wypisującym te żałosne komentarze). Jak już ktoś wcześnie wspomniał, istnieje na Facebooku grupa zamknięta dla pracowników firmy, gdzie można przedstawiać swoje spostrzeżenia i zgłaszać problemy. Myślę, że w ten sposób można byłoby wiele spraw wyjaśnić, gdyby przełożeni wiedzieli, gdzie istnieje problem. No, ale do tego potrzebna jest pewna dojrzałość emocjonalna i społeczna oraz CYWILNA ODWAGA.
7
... 2017-06-30 22:11
Nie po kilku miesiącach, tylko dniach a w niektórych przypadkach nawet godzinach....
Realista 2017-07-01 12:18
Nie liczcie w najbliższym czasie na żadne pozytywne zmiany w tej firmie z punktu widzenia pracownika, bo Bonito "pracuje" ceną, dlatego niszcząc rynek i konkurencję ma coraz większą ilość zamówień, ale i kosztem warunków pracy i płacy, które się nie raczej długo nie zmienią.

Firma jest bardzo zacofana pod każdym prawie względem.... nawet pod względem podejścia do (współ)pracownika....

Przełom XIX i XX wieku zeszłego stulecia.




8
Szczera2 2017-07-03 14:31
Proszę opuścić nasze forum, ponieważ Twoje wypowiedzi świadczą że jesteś z konkurencji (jakieś psucie rynku cenami??? czy jakiegoś pracownika to obchodzi że sprzedają tanio książki?). Podważasz przez to wiarygodność wypowiedzi wszystkich uczestników tego forum. Pewnie jesteś Empiku lub innego Matrasa. Żegnamy! Zostaw nas w spokoju i zajmij się swoją firmą.
7
Hhh 2017-07-04 07:38
Nikt nie został poinformowany. Pracownicy magazynu nie awansują.
2
S 2017-07-04 13:02
Dziękuję za informację. Zaraz aplikuję. Pozdrawiam serdecznie.
1
Szczera2 2017-07-04 13:11
Może ta co oblicza ilość kibli na osobę awansuje :)
2
bip 2017-07-04 15:36
Z tymi kiblami i całą resztą to trochę przesadzacie. A wydaje mnie się że jak jest problem rozmawia się z dyrektorem i na pewno znajdzie jakieś wyjście.
Realista 2017-07-05 13:11
Jestem byłym pracownikiem tego czegoś.... ;-)
Szczera2 2017-07-05 13:35
Taa jasne...
2
Realista 2017-07-05 13:49
Jako dowód że tam pracowałem podaję współczynnik kibli na osobę. Wynosi on 1 kibel na 20 osób. Średnia na rynku książek jest niższa. Psują rynek kiblami.
3
bip 2017-07-05 16:20
Problem Bonito jest taki, że średnia wieku pracowników 22 lata, ludzie nigdy nie pracowali w innej firmie i nie znają realiów jak to funkcjonuje w innych firmach. Żaden pracodawca nie płaci też pracownikom za gadanie, siedzenie na portalach, pogaduchach z koleżkami. W firmach też nie płacą nie wiadomo ile. Praca nie jest zbyt wymagająca bo zwykły debil potrafi pakować książki. Więc gówniarstwo weź się do roboty a nie pisz głupot.
5
Realista 2017-07-05 20:14
Zgadza się, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, ale Bonito przoduje w tym dolnym rankingu akurat ;-)

A toalety to zdecydowanie NAJMNIEJSZY problem.

Owszem, dwa miejsca z toaletami na tyle osób, teoretycznie mało, ale przecież nie wszyscy na raz z nich korzystają.

Cała reszta to przełom XIX i XX wieku




2
pracus 2017-07-11 16:08
Kierownik jest faktycznie psychiczny ale może ktoś w końcu z kadry zarządzającej wyciągnie z tego wniosek - przynajmniej miejmy taką nadzieje
6
ciekawy 2017-07-12 11:43
Czy ktoś wie coś na temat obecnych przyjęć? Oferta pracy wisi na portalu już prawie miesiąc, zgłoszenie wysłane i ani widu ani słychu
Śmierdząminogiiwamteż 2017-07-12 21:26
Czekaj, chcesz powiedzieć, że z Bonito nikt się nie odezwał pomimo wysłanej aplikacji? XD Jeśli wysłałeś CV z maila o nazwie podobnej do: ciepłapusia123 to raczej nikt się nie odezwie :D
1
Obieżyświat 2017-07-12 21:29
Lubie pomidory
3
Szczerze 2017-07-12 21:55
Kiedy odpowiadałeś na ogłoszenie? Jeśli kilka dni temu, to wydaje mi się, że wstrzeliłeś się w taki okres, gdy Dyrektora nie było w pracy, a zdaje się, że to właśnie on uczestniczy w każdej rozmowie rekrutacyjnej, stąd ten brak wiadomości zwrotnej. Jeśli oczekujesz ponad 2 tygodnie, to doradzam monitorowanie innych ofert i ewentualne ponowne wysłanie CV w sierpniu, kiedy to rozpoczyna się okres zakupów przed semestrem szkolnym.
2
Motywator 2017-07-25 14:49
Kupilam ksiazki z Bonito i teraz czytam te opinie i jest mi ogromnie przykro, ze wsparlam taka firme.
Nie kupie juz z Bonito nic. Jak wiecej z nas nie bedzie wspierac takich firm, to w koncu straca tyle obrotow. Kreuja sie na amazona, ale daleko jeszcze bonito do tej obslugi klienta, ktora jest w a. Natomiast w wyzysku pracownikow widac sa juz z jednej lini z gigantem. Ludzie-to nie jest jedyny pracodawca. Nie dajcie sie wykorzystywac, tylko szukajcie innej pracy. Kazdy ma prawo do GODNEJ pracy! Uwierzcie w siebie!
9
Lepszy 2017-07-27 20:10
Pracodawca pracodawcą, ale po pewnym czasie chce się zygac, kiedy widzi się bandę cwaniaków i cwaniaczek pochowanych po zakamarkach . Ty człowieku pracuj, a oni niech sobie gadaja. Fick euch . Nie pozdrawiam
4
Rower 2017-07-29 09:54
Lepszy jesteś bo napędzasz ten cyrk hehehe
3
Cyborg 2017-07-29 10:07
Nie musieliby ludzie się chować po kątach gdyby pracowali w normalnych warunkach. Strach sie na kogoś spojrzeć, zamienić słowo pracując. Czy to ludzkie być maszyną do roboty bez podstawowych praw czlowieka?
6
Wiadro 2017-07-29 10:10
Jaka płaca taka praca! Jakie traktowanie takie zachowanie!
6
Nieśmialyadam 2017-07-30 13:38
mam pytanie: czy bez reki mogę zostać pracownikem Bobito? I jaka jest statystyka zgonów?
2
Pozdr 2017-07-31 08:31
Proszę NIE PORÓWNYWAĆ Amazona do Bonito !!!

Te obydwie firmy dzieli ogromna przepaść technologiczna z podejściem do pracownika włącznie.
W Amazonie można sobie z kimkolwiek w miarę swobodnie porozmawiać podczas pracy, pracując i rozmawiając jednocześnie, a przerwy wynoszą w sumie 45 min.

W Bonito pracuje się jak na plantacji bawełny w czasach niewolnictwa, przykre to ale prawdziwe.

Oczywiście w Polskim Amazonie musiało szybko dojść do zgrzytu, bo już po kilku miesiącach powstał spór zbiorowy, bo tam polaczki zarządzali swoimi rodakami, więc wyszło jak zawsze, ale na zachodzie zdecydowanie inaczej to wygląda.
4
Pisze, bo ruch nie wyszedł 2017-07-31 21:24
Metan etan propan butan .... orangutan
Co na ekranie to na tapczanie


Napisałbym więcej, ale nie pamiętam :D
1
GHOST 2017-08-04 19:11
Zacznijmy moze od pracodawcy- pan Banyś jesty milym facetem, zawsze z usmiechem odpowie dzien dobry, nie mam mu nic do zarzucenia. Stawka owszem moglaby byc wyzsza, ale jak dac wyzsza stawke, skoro polowa sie obija i nie mowie tu o przystanieciu przy regale czy spojrzeniu na telfon, bo to nie jest az tak tepione, a druga polowa pracuje uczciwie. Są niektorzy, co notorycznie przesiaduja udajac , ze cos robia ( pozro dla pana z e szlugiem oraz lekkim zarostem, czesto rozladowywujacego palety). Są tez prawdziwi pracusie, ktorych podziwiam za wytrwalosc. Czuje sie zmeczenie, praca jest wyczerpujaca fizycznie, 8 h chodzenia, noszenia koszykow, nie zawsze lekkich, czy tak jak na pakowalni, pakowanie zamowien. Koordynatorzy- bardzo mile chlopaki, na poczatku niektorzy moga wydawac sie troche sztywni ale po poznaniu sa mega w porzadku, nie ma co do tego watpliwosci. Grafik jesli chodzi o umowe zlecenie jest dosc ruchomy, mozna sobie dopasowac. Jednak irytujace jest wypytywanie,w ktora niedziele sie przyjdzie do pracy. Kierownik – pseudonim Ryba mowi na poczatku, ze 3 niedziele – co jest smieszne whoy. Paweł- jego zastepca mowi, ze wystarczy jedna, prawda jest taka ,ze mozna sie i ypisac z kazdej i nie byc w niedziele wgl. Pan Krzystof- bo o nim mowa, jako Panu od grafiku, równiez jest bardzo sympatyczny, jednak troche za bardzo wczuwa sie w role- patrzac, ze to stanowisko objal niedawno. Wszedzie jest wzglednie czysto, sa lodowki, mikrofalowki, jest gdzie zjesc, toalety wbrew opiniom czystae- chyba ze samemu robi sie syf, lub nie dba o higiene. Jako dorywcz praca moze byc, jednak na dluzej, to dosc meczaca opcja. Jedyne na co trzeba uwazac to pracownicy, wieksza czesc jest super, jednak zdarzaja sie sprzedajne swinie, ktore do ciebie sa mile, a potem leca do kierownika i donosza – pakowalnia, pan o cienkim glosiku :) pozro ziom, wiekszosc wie o Tobie. Tak to chyba tyle, trzymajcie sie z dobrymi ludzmi, pomagajcie, pracujcie uczciwie, a nie spotka was nic mniej milego.
2
GHOST 2017-08-06 00:24
skonczylesjuzwybierac, pracuje tu ponad pol roku, wsrod skarg nawet nikt noe wspomniał, ze pracownicy mają stały dostęp do kawy/herbaty /cukru, sponsorowany przez firme. Niektórzy jednak wola krasc mydlo w plynie...
Dochodze 2017-08-07 16:24
Dla herbaty jestem wstanie poswiecic sie calkiem, a jesli jest cukier to juz calkiem.
3
Dobrze wiecie kim jestem 2017-08-11 20:13
W sumie...czemu nie. Raz i drugi w gardło i masz 500+ :) Coś mi się wydaje, że miałem z Tobą przyjemność rozmawiać o gorszych pracach niż ta na magazynie. Buźka :)
2
..... 2017-08-12 11:30
Są takie co już dawno temu nimi w tym magazynie zostały... Nie musisz zmieniać pracy, wystarczy że będziesz grzecznie na wszystko i wszystkich donosić, to może dostaniesz lepsza fuchę....
5
Zostaw swoją opinię o Bonito.pl Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bonito.pl Sp. z o.o.