brak logo

Bonito.pl Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Bonito.pl Sp. z o.o.

krk 2017-09-03 11:03
A co się stało z poprzednim kierownikiem, zwanym "rybą" ?
Podarował sobie, czy podarowano jemu ?

A może jakiś awansik po koleżeńsku, skoro niedawno zakupił dyplom - "strategiczne zarządzanie przedsiębiorstwem" ?
1
H 2017-09-03 12:09
Ryba jest dalej. Jest nowy zastępca kierownika
... 2017-09-04 16:00
Paru koordynatorow jest super, ale lazic za ludzmi sprawdzac czy rozmawiaja?? Najbardziej śmieszy mnie nagonka za przedluzanie przerwy, zanim dorwalam się do mikrofali, podgrza obiad, poszlam do wc juz minelo 5 min. A ta banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mysli, ze ludzie nie widzą jak oni siedza co chwile i albo nic nie robia, albo co pojawi sie bardziej towarzyska grupa na przerwie to do niej dolaczaja... Zmiencie zasady tej firmy. Jak juz ludzie i tak odchodza to czemu nie powiedzą kierownikowi co ich draznilo tylko uciekaja bez slowa, jak juz i tak odchodzić to zwroccie uwage, moze przyczynimy sie wspolnie do jakiejs zmiany...
5
BC 2017-09-04 20:12
Tak jak ktos wyzej pisal stawka dla umowy na zlecenie jest 11,50zl. Koordynatorzy sa ogolnie spoko oprocz jednego ktory caly dzien chodzi i sie smieje i nawet nie próbuje udawac ze cos robi a najbardziej sie czepia o to ze ktos sie do kogos odezwie lub ktos sobie zrobi przerwe o 3min dluzsza i kazdy kto tam pracowal wie o kogo chodzi. Z kierownikiem to lepiej nawet nie rozmawiac bo szkoda sie denerwowac. Ogolnie praca bez kilku osob byla by ok, ale nie jest.
4
Sześć fszystkim!!!! 2017-09-05 21:11
Sześć fszystkim kohani, w pirwrzych słodach hcialbym podziękować za pomoc, jaką udzieliliście mi jakieś 7 miesięcy temu. Wtedy to zapytałem: co wybrać, Bonito czy Aros? Idądz za głosami zdecydowałem się na Bonito, bo bardziej znani, teraz jednak chciałbym się podzielić jedną s moich myśli, a będzie niom kolesiostwo. Kolesiostwo wśród koordynatorów, którzy s uporem maniaka promują swoich pupilków s magazynu (s rożnych działów), którym przydzielają bardziej luźne zadania lub przenoszą (na stałe bądź nie) na inne 'sektory', by ci nie musieli jedynie ograniczać się do wybierania książek czy pakowania. Jak dla mnie jezd to holernie demotyfujące. Śmiać się też chce, kiedy widzi się, jak oblegają nowe dziewczyny.

Kolejna kwestia, to odejście Zastępcy Kierownika (wciąż mam nadzieje, że to ponury żart), który w pozytywny sposób wyróżniał się z tego tłumu, dodatkowo, rzeczowy chłop. Niech ziemia będzie Ci lekką.

To dyle, pa *:
3
Życzę powodzenia w innej pracy, panie Łukaszu 2017-09-07 01:34
Bonito skończyły sie dobre czasy, inspekcja pracy bedzie nad wami czuwac. Ciekawe czemu niezgodnie z prawem dajecie umowe zlecenie z zasadami takimi jak panuja w umowie o prace? Jakim prawem odprowadzacie wszystkie skladki od uczniow i studentów, gdy jest to niepotrzebne i powinni zarabiać wiecej. Okej zlecenie podlega pod kodeks cywilny, a nie pracy ale i przerwy powinny byc okreslone w umowie. Dlaczego pracownicy dostaja na poczatku pracy jskas stara umowe z dawien dawna, w ktorej istnieje wpis, ze poerwsze 40 h bedzie placone po 4 zł a przeszkolenie pracownika kosztuje 100 zl a pokryje to pracownik.? Nie stać was nawet na drukarke, tusz, kogos odpowiedniego i spisanie prawdziwej umowy, którą da sie ludziom? A nie wmawianie, ze to juz nie zobowiazuje tyllo wzor jest stary? Jakby na umowie pisalo, ze pracodawca moze was zabic to tez byście podpisali, bo pani kadrowa by powiedziala, ze to taki stary wzor umowy? Sorry bonito, ale jedno wielkie oszustwo.
5
nikt ważny 2017-09-07 20:50
tak jest...wraz z odejściem Pawła skończyły się dobre czasy...
10
..;.;; 2017-09-07 21:47
I jak tam zmuszanie pracowników do nadgodzin jest ?
2
B 2017-09-07 23:30
Do nadgodzin nie, ale najlepiej iej byc 4 niedziele w miesiacu, mimo, ze zlecenie nie ma takiego obowiazku ani jednej.
1
Y 2017-09-09 11:58
Bo zarabialoby po 2,5 co wymuszaloby podniesienie stawek dla umow o prace. A tak masz 1600 + nagodziny. Ja tam koordynatorów mam w .... i reki im podawac nie będę. Banda pozorantow. Nowi 1700 po 3 miesiącach
3
... 2017-09-10 18:27
Wyróżniał się z tłumu?

Pracowity fajny chłopak, rękę podał, po to by za chwilę DONIEŚĆ jak większość podwładnych swoich przełożonych w tym wyjątkowo zacnym miejscu ;-)
3
Precelek 2017-09-12 22:00
Witam, długo zbierałam się na napisanie tu swojej opini apropo Bonito lecz niestety muszę to zrobić gdyż nie daje mi to spokoju. Przyszłam do pracy na miesiąc jako młoda osoba chętna do pracy sezonowej, na początku wszystko zapowiadało się świetnie, jednak po kilku dniach w tej pracy już poczułam się jednak jest coś nie tak. Zaczynajac od nieludzkich warunków, brak możliwości zamienienia kilku słów z kolegą/ koleżanka z pracy bez chowania się przed osobami kontrolującymi. Chęć zrobienia ze swoich pracowników robociki, które będą na każde zawołanie i każdy rozkaz. Brak możliwości wyjścia na papierosa nawet w ciągu przerwy, cóż dla osób palących może być to problem. Wraz ze mną przyszło dużo pracowników na sezon którzy zostali zwolnieni po dwóch dniach bez konkretnego powodu. Niestety uważam ze jest to nie wporzadku gdyż osoby które potrzebowały zarobić nastawiły się na prace a zostały zwolnione tylko dlatego ze zatrudnili sobie za dużo pracowników, skandal. Taki jest właśnie mój obraz bonito, wątpię ze kiedykolwiek wrócę do takiej pracy jak ta
6
bla bla bla 2017-09-14 20:03
A w bonito coraz zabawniej ;) i to uczucie, gdy idziecie na 15 minut przerwy, ale wiecie, że najlepiej byłoby gdybyście nie odpoczywali XD
3
xd 2017-09-14 20:07
a może nadgodzinki w weekend? 6 - 19 pasuje? no to super

:)
2
555555 2017-09-14 21:43
Hahahaha, ale jest zakaz chodzenia na przerwę po godzinie 17 ?
3
Kocham bonito 2017-09-15 21:13
Jeśli ten nowy Endrju (zastępca) zostanie przajęty po okresie próbnym na stałe, to w bonito może zostanie 10 osób !
To już nie są czasy nazistowskie, a widać że bonito chyba chce zrobić z siebie Auschwitz . Jeszcze mu pistolet dać....
21
xd 2017-09-16 09:25
Po wczorajszym przyjęciu Ukraińców doskonale widać, że bonito zmierza w stronę wschodnią :)
4
Gggg 2017-09-17 23:16
No co jak co ale on jest psychopata !!! Hitler przy nim to był lajtowy gość, ale te czasy dawno sie skońcZyły, a gość przegina palę ! Idi ota.
9
ktos 2017-09-19 20:52
Praca jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zdecydowanie odradzam zastepcy kierowania stoją na straży jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wolno rozmawiac dłużej niz 10sekund z kolegą, do tego każde użycie telefonu(nie będąc schowanym) kończy się upomnieniem (gestapowcy sobie dzwonią kiedy chcą i gadają ile chcą) Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Wiekszosc ludzi odeszła po wakacjach wiec na sezon zostali zatrunieni pracownicy z ukrainy
4
Były pracownik 2017-09-19 21:12
Ludzie nie odeszli, tylko zostali zastąpieni pracownikami z Ukrainy. Dla osób zatrudnionych na umowę zlecenie skończyła się praca z dnia na dzień, akurat wtedy gdy zostali przyjechali ludzie z Ukrainy.
5
H 2017-09-19 23:47
Ukraincy sa mili, staraja sie, lecz co z tego, jak nie umieja mówić i czytac po polsku. Ta praca wchodzi w granice komizmu, a stawka dla wszystkich taka sama...
4
... 2017-09-21 15:27
A po Ukraińcach przyjadą ci z Bangladeszu....
1
Nick 2017-09-22 09:48
Ja tam nie mam nic do tych Ukraińców. Pomyślcie, że w większości to same starsze osoby, które chcą pewnie zapracować na utrzymanie swoich rodzin. Wiem, że nie potrzebujemy takich pracowników ale co mamy zrobić. Zostało nam jedynie zaakceptowanie tego faktu, że musimy z Nimi współpracować.
Druga sprawa "zastępcy kierownika" chociaż nikt nam Go w ten sposób nie przedstawił. Mogliśmy się tylko domyślać, że zajął On miejsce Pawła.
Po pierwsze jak ktoś przychodzi to powinien się przywitać jak to robi drugi zastępca -
Pan Krzysztof. On z wszystkimi się wita. Widać, że ma szacunek do osób z którymi współpracuje... Pan Andrzej nie dość, że się nie przywita to jak podejdziesz do Niego to z łaską Ci poda rękę i jeszcze patrzy na Ciebie z pogardą!
Panie Andrzeju kierownik to tylko STANOWISKO!!! Jest Pan takim samym człowiekiem jak ja..
Już nie mówię jak traktuje ludzi, bo takie stanie nad kimś i patrzenie mu na ręce to podchodzi pod mobbing, bo wykańcza psychicznie dlatego też ludzie z pakowalni się zwalniają.
To tyle ode mnie!
Pozdrawiam!
13
była pracownica 2017-09-23 09:45
Pracowałam tam za marną stawkę jak na takie warunki brak przewiewu powietrza zakaz wychodzenia na przerwie nawet w upalne dni na zewnątrz i nie na papierosa po prostu na świeże powietrze chamskie zachowanie jednego z ochroniarzy przy przeszukiwaniu rzeczy głupie teksty w stylu zwolnij się i co ty tutaj robisz ogólne donoszenie dokuczanie zawiść i wszystko co najlepsze w wydaniu kierownika który lubi upokarzać i się czepiać o byle co i pracowników którzy są złośliwi i sfrustrowani a z toaletą to parodia w żadnej innej pracy nikt mnie nie sprawdzał ile razy idę w to miejsce ? Są ludzie którzy tam pracują i to ciężko a pozostali są na wczasach co widać ma wpływ na chorą atmosferę w tej firmie nie polecam no chyba że ktoś lubi taka miłą pracę i z tak miłymi ludźmi
5
q 2017-09-23 10:12
1 O tak, ten człowiek lubił gadać co mu ślina na język przyniesie, a tym pitoleniem próbował się jakoś dowartościować, poprawić humor, i to właśnie jego zasługą jest tak zgniła atmosfera. Kontakty z nim dawały/dają ten sam efekt co palenie papierosów. Człowiek naraża się na raka.

2 Proszenie się zastępcy o zmianę zachowania? Nieosiągalne, a jeśli ma taką mentalność , jak tu piszecie, to idealnie wpisuje się pod profil "przełożonego" w firmie bonito. Patrz profil z pkt.1.

3 Oferowanie pracownikom podwyżek, gdy ci informują, że odchodzą. Niepoważne


2
Bb 2017-09-23 14:24
Podobnie jak ktos wyzej, ukraincy to starsze osoby i tak nie maja latwo, niech zarobią, zajmijmy sie tym co sie dzieje z kierownictwem. Do zastępcy Andrzeja nie widzialem, zeby sie ktokolwiek nawet odzywal. Nie zna imion pracowników... Pan Krzysztof wita sie z ludzmi, zegna, czasem zazartuje. W zleceniu nie ma najmniejszego problemu z grafikiem. Na prawde, wielki plus dla niego za szacunek do ludzi. Kierownik ostatnio doprowadzaal do placzu!!! To skandal. Banyś caly uhahany chodzi po magazynie i nie wiem czy udaje czy po prostu nie wie co sie dzieje w tym miejscu. Chyba taka liczba opini powinna coś dac do myslenia! Gdyby o mojej firmie tak pisano, staralbym sie to zmienic.
9
KasiaAlaZosiaNiewazne 2017-09-24 18:02
Większość opinii dotyczy magazynu, a bonito to nie tylko magazyn, wiec kilka słów o pracy w punkcie.
Kiedy przyszłam do Bonito to była to całkiem przyjazna firma, wypłata może i niska ale nadrabiali to atmosfera. Ale wszystko co dobre szybko się kończy. Pracy coraz więcej, promocja goni promocje, wymagania rosną ale pieniądze jak były marne tak są. Premia kiedyś ktoś ją widział.
Komunikacja, szacunek, dobra atmosfera to już w tej firmie przeżytek. Co najwyżej polecenia wypełniania kolejnych bzdurnych tabelek i robienia zdjęć.
Każdy kto może odchodzi, a osoby które nie mogą odejść na już szukają innej pracy.
Na rozmowie o prace dużo mowia o komunikacji - radzę nie wierzyć, po tygodniu pracy zobaczysz, że ona nie istnieje.
Zarobki ? Niewiele ponad najniższą krajową - 1600 zł, może 1700 polskich złotówek.
Premie niby są ale jakby ich nie było, a jak już jest to 100 zł.
Fundusz socjalny - nie istnieje, nie licz na dofinansowanie czegokolwiek.
Karta multisport - jest ale bez dopłaty wiec płacisz koło 120 złotych.
Jeśli czytasz to zanim przyjdziesz do pracy to szukaj dalej bo nie warto.
A jeśli czyta to ktoś z zarządu to powodzenia bo na ratunek chyba już za późno. Inspekcja pracy będzie mogła zamieszkać w waszej firmie.
5
Hhgebebe 2017-09-24 19:58
Tylko kiedy ta inspekcji pracy zareaguje ?
3
V 2017-09-25 09:10
Ludzie, to czemu nie reagujecie. Zgłosić to można do inspekcji przez internet, zachowuje sie pełna anonimowość.
3
Realista 2017-09-25 18:25
Doskonale wie co się dzieje w tym miejscu, ale to są z kierownikiem starymi dobrymi znajomymi, podobnie jak są starymi dobrymi znajomymi z właścicielami, którym zwisa i powiewa jak jest na magazynie byle był (wy)ZYSK.

PROSTE ???
4
Absurd 2017-09-26 21:50
Pragnę nie pozdrowić Domina, który na koniec swojej pracy w bonito zachowywał się dzisiaj jak prawdziwa pani lekkich obyczajów, razem z Andrzejem. W życiu nie myślałem, że można być taka fałszywą mendą. Klepali się po plecach jak stare dobre malzentwo, jednoczesnie nadzorujac pakowalnie jak w jakims [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Teraz Domin dopiero zaczales cos robic? Jakos nigdy nie spieszylo ci sie do pracy... Porażka. Dzisiaj grupa ludzi z godziny 8 rano chciala wyjsc z pracy o 16 ( po 8 godzinach pracy- czyli normalnej zmianie) czekali na koordynatora, zeby podspisal ich wyjscie , a ten jak przyszedl razem z Andrzejem, miał czelnosc zapytac sie a raczej powiedziec " a moze zostalibyscie dluzej" smiech na sali i porazka, absurd zostal osiagniety, bogu dzieki , ze wiekszosc sie pousmiechala i i tak poszla do domu, brak slow. Jak widze tego pajaca Andrzeja jak ciagle stoi nad kims i macha ta swoja lapa pokazujac co robic. Rzygac sie chce. A buc sie nawet nie potrafi przywitac czy reki podac. Wracaj skad przyszedles dupku.
8
Nieznany 2017-09-27 09:36
Przecież Endrju nawet nie zna imion pracowników... Co chwilę do kogoś mówi tylko "proszę pana/panią"
2
noname 2017-09-27 14:11
Dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną, wybieram się, bo obecna firma w której pracuję, to śmiech na sali. Mam tylko jedno pytanie: o godziny i dni pracy. Jak to obecnie wygląda? W ogłoszeniu mowa jest o pracy od poniedziałku do piątku. A czytam tu o pracy również w weekendy, powiedzcie mi więc: czy rzeczywiście soboty i niedziele bywają pracujące? A jeśli tak, to na jakiej zasadzie i jak często w miesiącu się taki pracujący weekend zdarza?
tak 2017-09-27 15:16
Najogólniej rzecz ujmując:
poniedziałek: 6-15, 8-17, 10-19
wtorek: 6-15, 8-17, 10-19
środa: 6-14, 8-16, 11-19
czwartek: 6-13, 8-15, 12-19
piątek: 6-13, 8-15, 12-19
sobota: wolne
niedziela 1 w miesiącu: 11-19
Podane godziny dla umowy o pracę, ale umowa zlecenie ma bardzo podobnie.

PS: Bonito-Aros jest jeszcze większym śmiechem, tak tylko przestrzegam.
2
kłebonafajda 2017-09-27 19:36
Co to znaczy "na koniec swojej pracy w bonito"? Przenosi sie do arosa?
A wy tak niby znacie imiona wszystkich pracownikow?
Abd 2017-09-27 21:31
Aros to to samo co Bonito, ta sama firma ten sam właściciel.
1
ala 2017-09-29 16:19
nie polecam bardzo słabe zarobki, nie miła atmosfera, pracownicy na siebie nagadują
8
Cep 2017-09-29 16:44
To idź z tym do pani
ooo 2017-09-29 17:55
Nie polecam współpracy z bonito !!!! oferują "bóg wie co" po podjęciu pracy okazyje się że nie ma żadnych możliwości rozwoju, jedyna możliwością jest tyranie miesiąc w mieiąc za najniższą krajową.
13
:[ 2017-10-05 09:16
Oferować tyle samo pieniędzy na start nowym co starszym stażem pracownikom?! Absurd!! Brak poszanowania dla starych pracowników!..i się później dziwicie, że tyle osób się zwalnia?! Oni na swoją pensję pracują miesiącami i nikt ich nawet nie pochwali za to co robią! Już nie wspominając o premii czy podwyżce. Nie no brawa dla kierownictwa...
8
Lojbkhb 2017-10-05 09:35
Ta sama ? Z tego co wiem nowi maja 1800 na start tak przynajmniej mówia swiezaki... Więc maja więcej jak pracownicy z długim stażem
6
Wróżbita Andrzej 2017-10-05 23:34
Po tym co tutaj napisaliście mam dwa pytania: Czy ktoś ma jeszcze ochotę na nadgodzinki i czemu dajecie tyle papieru do tych paczek?
9
Abd 2017-10-06 08:59
Napewno każdy ma ochotę na nadgodzinki w sytuacji gdzie trzeba zrobić około 20h nadgodzin żeby mieć tyle co nowi na rękę bez wysiłku
6
ktostam 2017-10-07 13:02
Doświadczeni pracownicy pracują za niższą stawke a nowi ktorzy jeszcze nie za wiele umieja pracują za większą. Robi sie coraz ciekawiej
3
;=] 2017-10-08 16:26
Bo nowi nie przyjdą to tej pracy za niższą stawkę. Nie dadzą się tak wykorzystywać, jak wyrobnicy o dłuższym stażu..., dlatego kierownictwo podjęło decyzję o podwyżkach dla nowych pracowników, żeby w ogóle ktoś był do tej roboty, tym bardziej że jak wieść niesie, w Bonito jest jak jest, o co zadbało nie tylko kierownictwo, ale i co poniektórzy dłuższym stażem pracownicy ;-)
9
Dyskretna 2017-10-09 23:49
Jeżeli pracuje się tam dość krótko to uwazam, ze można jakoś przetrwać bez szwanku. Po dłuższej pracy nie tylko moze boleć kręgosłup od noszenia książek ale i ucierpi psychika. Niektórzy pracownicy pozjadali wszelkie rozumy i pod każdą nieobecność kierownictwa panoszą się okropnie, jakby to byli przynajmniej dyrektorami tego przybytku. Reszta albo tworzy chora atmosferę (niezbyt dyskretne obgadywanie, opierniczanie sie) albo jest na tyle fajna, ze aż dziwi jak mogą dalej tam pracować. Zarobki może szalone nie są, ale narzekać tez nie trzeba, bo jak komuś nie pasuje to niech idzie gdzie indziej. Przynajmniej kierownik, który zajmuje się grafikami jest na tyle mily, ze zawsze można się z nim dogadac, dwóch koordynatorów tez a reszta to troszkę znowu rozumy pozjadała. Ogólnie słabe 6/10 ;),
6
:P 2017-10-16 23:47
wydało się :D :D :D
Zkimjapracuje 2017-10-17 08:24
Widać poziom intelektualny pracowników jest bardzo wysoki. Żal już to czytać..
4
Szybciej z paczkami, bo ruch 2017-10-17 20:51
To się zwolnij, zresztą, w każdym towarzystwie znajdziesz debila więc nie oceniałbym grupy ludzi przez pryzmat jednej osoby, 'mondra' kobieto
1
Zostaw swoją opinię o Bonito.pl Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bonito.pl Sp. z o.o.