logo Aluplast Sp.z o.o.

Aluplast Sp.z o.o.

Poznań

Opinie o Aluplast Sp.z o.o.

;] 2011-03-05 15:00:16
Przesada!!! - 2010-11-26 08:41:45

Witam, chyba troszeczke przesadzacie. Mój mąż pracuje w tej firmie ponad 8 lat. Jesteśmy obydwoje zadowoleni. Firma ma swoje zasady jak każda! A po przeczytaniu Waszych opini uważam że jesteście nygusami do pracy i chcielibyście nic nie robić a zarobić...życzę szczęścia!

hehe :) a na jakim dziale pracujecie i jakie posady macie ? w biurze? heh ;] powiem tak skoro w biurze to sami jestescie nygusy ;] i to te "nygusy" na biurowych (usunięte przez moderatora);] opinie te "negatywne" sa prawdziwe ;]
byly pracoenik 2011-05-17 05:07:24
Aluplast zywi Aluplast radzi Aluplast nigdy cie nie zdradzi.... Pozdrowienia dla wszystkich pracownikow z BYDGOSZCZY Te wasze gadanie . To nie firma jest problemem to wy . (usunięte przez moderatora)
Karol 2011-06-16 15:14:45
Ze nie ma juz przerwy na posilek? kiedys po pol godziny siedzialem na sniadaniu i na obiedzie :D Czas w pracy milo wspomniam, po pracy przy faworze tez:) Odkad mnie zwolnili, uwierzcie, ze sa gorsze prace i za gorsze pieniadze! Moze dlatego nie narzekam tak na Aluplast bo zarabialem po 2500zl (stawka godzinowa)za sprzatanie i (usunięte przez moderatora)sie!@ ;d
POzdrawiam ludzi z magazynu i kierasa ;p
Wojtek 2011-06-18 09:32:36
Tylko na produkcji nie ma przerw. W locie trzeba sikać i jeść.DAdzą Tobie 3 szybkie maszyny i łapy puchną. po roku postanowiłem odejśc do innej roboty przy korkach.
mark 2012-07-17 12:53:22
HALO! Ludzie!
Nie przesadzajcie! też pracowałem na magazynie jednakże zamiast narzekać to cieszyłem się że mam pracę!!!
W innych fabrykach jest zdecydowanie gorzej!
u 2013-05-07 17:29:09
witam
Pracujesz już tam ?są jakieś przyjęcia gdzie składać CV.
2
anonim 2013-05-16 16:42:23
CV składasz do agencji pracy, ul. Kwiatowa 14/4. Sezon się zaczyna więc ludzie potrzebni :D
1
aanonim 2013-08-06 22:06:51
Moze ktos poweidziec jaki jest brygadzista Piotr Golab na produkcji?? Mam do jego brygady trafic(usunięte przez moderatora)
2
ziomek 2013-09-26 11:51:35
praca na produkcji to non stop (usunięte przez moderatora) zwłaszcza jak ci dadzą maszyny 1 i 2 na dwie palety,mie masz czasu nawet pomyślec o śniadaniu a co dopiero je zjeśc,najlepsze sa palety
ziomek 2013-09-30 09:09:29
pracuje tam cały czas,tak trafiłem że u mnie na zmianie szefostwo jest ok,
ziomek 2013-11-29 12:11:51
Tak mnie akurat przydzieli bo były wolne etaty i powiem ci ze nie zamienił bym tej zmiany na inna bo chlopaki sa ok szefowie zmiany
1
Galek 2014-01-25 21:01:37
Rolety są najlepsz. Zapraszamy. Zobaczycie jak to jest (usunięte przez administratora) i zarobić grosze :)
Wułefista 2014-01-29 07:31:24
Tylko na oklejanie i tylko brygada A polecam.. no i wspaniały brygadzista, Andrzej nigdy o człowieku złego słowa nie powie, zawsze ciepło się do ludzi zwraca.. po prostu cudowna osoba ;) No i praca lekka i przyjemna, zapraszamy ;D
4
fikus 2014-03-03 09:14:03
spore wymagania, niska płaca, praca na 4 zmiany jeśli macie możliwość pracować gdzie indziej to nie ładujcie się w aluplast!!! szkoda zdrowia
ANONIM 2014-03-08 20:44:07
tylko nie na palety.wielki wysiłek no i pan(usunięte przez administratora)który wycisnie z ciebie 110 procent.
3
blender 2014-03-29 20:57:35
a jak na paletach.tam mam isc pracowac.o co chodzi
1
palety 2014-03-29 21:09:52
nie jest najgozej.krystian goni ale da sie rade wytrzymac.tyle ze na dworze no i w kazda pogode.pozdro dla paleciarzy
bmw 2014-05-03 05:32:33
Palety to "PIKUŚ" he he. A Krystian pomaga nie goni:) Pozdrowienia dla słuchaczy vox fm:P
BMW 2014-06-23 16:00:29
Napewno lekko nie jest. Przerwa od 10:00 do 10:15. Zdarza się ze jest dużo palet no i trzeba to zrobić wiec wtedy sa nadgodziny. Generalnie praca jest ok. Ludzie naprawde pierwsza liga:) ale też jest istotny minus na tych paletach. Zatrudnia mnie pośrednik i z tego co słyszałem raczej mogę zapomnieć o podpisaniu umowy z aluplastem. No ale jeśli ktoś ma ambicje cały czas pracować na "śmieciowych" umowach to praca bez zastrzeżeń. Pozdrawiam.
2
gumis21 2014-07-24 17:36:22
Praca w miare fajna ale ludzie na okleinie dwulicowi a najbardziej u sernika
kama 2014-07-26 09:39:01
Praca w aluplascie to cos strasznego ludzie jesli macie mozliwosc pracowania w inne firmie to korzystajcie.Ta firma nie ma żadnych zalet tylko same wady np. 60stopni na hali, brak przerwy na posiłek i szef zmiany musi Cię lubić żeby dac urlop wtedy kiedy chcesz.Nie polecam tej firmy bo 2 tysie wynagrodzenia za taka tyre to stanowczo za mało!!!!!!!!
3
aluplastek 2014-08-06 18:56:49
zapraszam do pracy pracuję prawie od samego początku więc trochę prawdy jest w tych opiniach same wyniki to nie wszystko ,kasa idzie gdzie indziej na pewno nie na pracowników .
takase 2014-08-24 19:53:02
Impreza sie udała ale zawsze znajdzie sie ktos kto powie ze piwo za słabe ze jedzenie niedobre ze to ze tamto. Takim odpowiadam trzeba bylo zostac w domu. A mam pytanie. Jestem w posiadaniu nagrania jak jeden z kierownictwa centralnie działa na szkode firmy. Mam problem bo nie wiem komu to pokazac zeby pracy nie stracic.. Moze na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wstawie to nagranie...
1
pracownik aluplast 2014-09-03 11:30:52
firma coraz bardziej spada na psy pracownicy sa traktowani jak gówno,tania siła robocza z której wycisnąć trzeba ostatnie siły, brak docenienia kto tylko może ucieka jak najdalej od tej firmy. Nie polecam pracy straszny wyzysk,brak przerwy na posilek, przymusowe nadgodziny, monitoring w calej firmie, ktory sledzi nawet kazde wyjscie do ubikacji, a najgorsi są kierownicy ktorzy przechadzaja sie po hali raz dziennie z raczkami w kieszeni i szukaja do czego by tu sie doczepic zeby jeszcze bardziej uprzykrzyc zycie swoim "murzynom". Do tego wszystkiego problem z urlopami, ktore naleza sie,a ktorych nie chca dawac latem kiedy najwieksza produkcja, brak przerw światecznych w grudniu Swieta pokrywa sie wlasnym urlopem a Swieta Wielkanocne i pozostale to normalne dni pracy odradzam prace w tej firmie mozna nabawic sie tylko ostrej DEPRESJI pozdrawiam.
łukasz 2014-09-03 22:07:58
Do pracy w Aluplaście na pracownika produkcyjnego można się dostać tylko przez serwisy personalne. Pierwsza umowa na zlecenie dwutygodniowa, potem o pracę tymczasową przedłużana co miesiąc tzw. śmieciówka. Jest możliwość przejścia do pracodawcy po około 4 miesiącach jak będą wolne etaty. Praca bardzo ciężka w dużej temperaturze i chałasie, brak przerwy gdyż maszyny pracują 24 godziny na dobę. Pracuje się siedem dni pod rząd ( np. dwa dni na rano, dwa dni na popołudnie i trzy dni na nockę) po czym są dwa lub trzy dni wolnego. Wypłata jest od 1800 zł do 2200 zł netto. Z jednej strony nie są to na pewno jakieś małe pieniądze ale z drugiej za tak ciężką pracę jaką tam się wykonuje to zdecydowanie za niska. Jest duża rotacja gdyż pracownicy nie wytrzymują pracy w tak ciężkich warunkach. Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś pilnie potrzebuje gotówki i jakiejś pracy a tym samym da sobie czas na znalezienie innej pracy.
1
NICK 2014-09-30 12:26:28
"Pracuje się siedem dni pod rząd ( np. dwa dni na rano, dwa dni na popołudnie i trzy dni na nockę) po czym są dwa lub trzy dni wolnego." Czy utrzymanie ruchu (elektrycy i mechanicy) pracują w takim samym systemie jak produkcja (ekstruzja i okleina)? Jaki system rozliczenia czasu przy posiadacie? np. 1 miesięczny, 3miesieczny? Pozdrawiam
Andrzej 2014-10-21 10:58:21
Polecam zdecydowanie pracę w firmie Aluplast. Atmosfera jest bardzo dobra, kadra kierownicza zawsze służy pomocą. Warunki pracy są bardzo dobre a wynagrodzenia na najwyższym poziomie. Dodam ,że firma jest największym producentem systemów okiennych z PCV w Polsce.Ja jestem bardzo zadowolony.
pracownik aluplast 2014-11-04 16:13:22
kadra kierownicza służy pomocą??? hahaha dobre nie wiem kiedy i komu ? bo na pewno nie zwykłym pracownikom. Zdaniem kierownictwa najważniejsi są operatorzy a pakowaczy znajdą wszędzie szkoda że to pakowacze najciężej pracują i nie są doceniani:/
1
Aras 2014-11-21 07:57:20
Nie polecam pracy na okleinie zmiana c. Szef zmiany (tzw. "sernik") to totalna pomyłka. Koleś nie ma o niczym pojęcia. Gania do pracy i szuka dziury w całym byle pokazać sie kierownikowi. Ludzi ma za nic szczególnie pracowników pomocniczych. Na 2 pozostałych zmianach jest ok. Kilku operatorów ze zmiany c jest tak samo fałszywa jak ich szef zmiany. Zabili by za kilka groszy więcej do wypłaty. Nie polecam i nigdy tam nie wrócę. Czas spędzony w aluplast zmarnowany czas
2
uhbbu 2015-03-03 12:36:49
zgadzam się z tobą ja też tam pracowałem na zmianie C i powiem tak ludzie którzy tam pracują dzielą się na dwie grupy jedna grupa jest w porządku do ciebie można z nimi normalnie pogadać druga grupa to takie penerki które myślą że wszystko im wolno obrażą cię wyśmiewają się z ciebie po prostu buraki. Szkoda że już tam nie pracuje bo zarobki nie są takie złe ale co zrobić zawsze w tej grupie ludzi znajdą się ludzie którzy mogą cię psychicznie wykończyć.
Nie polecam taj firmy i masz racje czas spędzony tam to szkoda czasu i zdrowia!!!!!!!
1
bmw 2015-03-06 15:54:10
Podlacze się pod temat. Ludzie w każdej pracy znajdzie sie jakiś dupek i nie ma rady na to zwłaszcza jak firma tyle ludzi zatrudnia!!!!! Wiec jeśli jest sie słabszym psychicznie tomoja propozycja otworzyć własną działalność albo melisę na uspokojenie;) ja pracowałem na paletach pieniądze i koledzy ok lecz wstyd sie przyznać ale zdrowie nie dało rady obecnie jestem po komisji lekarskiej i czekam na operacje kręgosłupa:-(. Pozdrawiam wszystkich pracowników aluplast.
PRZEMEK77 2015-03-10 14:51:04
to trzeba było sobie wcześniej odpuścić. ja ostatnio pracowałem w takiej firmie gdzie trzeba było przenosić 25kg worki po jednym dniu sobie odpuściłem wiem wiem pieniądze do życia potrzebne ale bez zdrowia nie można pracować
bmw 2015-03-15 08:58:27
Super rada:D i tak zawsze zmieniasz prace gdy trzeba 25kg przenieść? ???? To był zwykły wypadek zle stanolem i kontuzja gotowa (gdybym wiedział,że się obale to bym sie położył. Jak dostane zdolność od lekarzy chętnie wrócę do aluplast może na początek znajdzie sie jakas lekka praca np. Przenoszenie 25kg worków ;)
Przemek77 2015-03-22 16:40:50
jak to dla ciebie lekka prac to nie chce wiedzieć co robisz w chacie. A z tym Aluplastem lepiej sobie odpuścić czemu ? ludzie buraki obgadywacze aż mnie ręka czasami świerzbiła teraz pracuje gdzieś indziej i nie żałuje
bmw 2015-03-23 03:57:48
W chacie odpoczywam. Co mam odpuścić bo nie kumam możesz jaśniej??
bmw 2015-03-23 12:45:01
Przemek77 nie mam pojęcia kim jesteś ale sprawiasz wrażenie jakbys znal mój temat. . . Wiec pytam : grozisz mi??? !
Przemek77 2015-03-28 20:49:50
hmmm
rece opadaja 2015-04-20 15:34:42
Aluplas hmm kiepska firma kierownicy nikogo nie szanują pracowalem tu ponad 1 roku obóz ludzie za obiad za nadgodziny ciagle zostają a póżniej premie zabierają żeby za dużo nie zarobić Masakra! ludzie z utrzymania ruchu ciagle ściemniają i udają że pracują chyba że są przydupasami tacy w tej firmie są najlepsi jeżeli ma ktoś ambicje to nie polecam pracy w tej firmie tylko wyzysk !!!
aż żal swoją opinie pisać szkoda słów
2
polaczek 2015-07-02 23:03:27
Obecnie aluplast zatrudnił sobie tanią siłę roboczą z Ukrainy. Czyli nie ma szans na podwyżki bo każdy szary pracowniczek usłyszy że na jego miejsce jest dziesięciu.
1
yeratgh 2015-07-19 19:11:33
taaaaaaaaaaa szef się najbardziej tobą przejmuje ;(
Word2010 2016-03-13 14:51:21
Ludzie pracuje tam trochę czasu magazyn kierownik porażka gość gada jak nakręcony żadnego szacunku dla starszych pracowników jego moto na ''twoje miejce czeka 10 ciu'' w tym problem że nikt nie chce przyjść dla mnie to frajer jest razem z jego przykładami brygadzie taki którzy dla niego w ogień wskocza poprostu frajer przyszedł z Swarzędza
1
Word2010 2016-03-13 14:59:05
Ludzie pracuje tam trochę czasu magazyn kierownik porażka gość gada jak nakręcony żadnego szacunku dla starszych pracowników jego moto na ''twoje miejce czeka 10 ciu'' w tym problem że nikt nie chce przyjść dla mnie to frajer jest razem z jego przykładami brygadzisci t którzy dla niego w ogień wskocza , sprzedaja kazdego poprostu frajer przyszedł z Swarzędza fałszywy
brygadier 2016-04-21 12:48:24
Word2010: a może powiedz mu to w twarz jak jesteś taki poirytowany albo zmień środowisko! I jeszcze pytanie: Pani z polskiego też Cie tak wkurzała?
brygadier 2016-04-21 12:50:13
Word2010: a może powiedz mu to w twarz jak jesteś taki poirytowany albo zmień środowisko! I jeszcze pytanie: Pani z polskiego też Cie tak wkurzała?
magazynier 2016-05-12 15:38:40
nic mu nie powie, bo motto "na Twoje miejsce czeka 10ciu" to motto jego poprzednika, dobrze że nastapila zmiana. ten takich głupot nie gada, a do tego jest normalnym gosciem, pozdro
kserox 2016-09-27 21:42:19
Nieważne jacy ludzie to od was zależy jaką macie pracę to jest dla mnie praca lekka czy palety czy chorzy ludzi którzy obracają wystarczy dobrze się nastawić i nigdy nie odpuszczać a jak nie macie lepszego wykształcenia na lepszą prace to z tej pracy polecam odłożyć z miesiąca 200 zł i pewno dnia uzbieracie na zaoczną szkołę a potem lepszą prace.A mówienie o mamo ale ciężko o jejku ale mało płacą sami wiecie jaka jest sytuacja i się pakujecie to jest wasz osobisty wybór cwaniaczki.Zawsze ludziom się wydaje że ciężką pracują lecz każdy tak ma a ten przykład jak pracowałem kiedyś 12 godzin to też mi się wydawało ze super ciężko pracuje a potem podjąłem prace na kolei i się umacniało tory kolejowe co praca trwała 16 godzin i było jeszcze ciężej.Nie narzekajcie bo nie wiecie jak ciężko ludzie pracują i za jakie biedne pieniądze za dobrze w dupie macie a jak mało zarabiacie to zróbcie wszystko żeby dostać dobrze płatną posadę a nie. KONIEC !!
2
nowy 2016-09-28 13:37:13
teraz potrzebuja na dzial z okleinami,stawka 13 brutto na 3 zmiany przez agencje wiec szalu niema.
nowy 2016-09-28 21:12:48
praca od pon do piątku .13 brutto plus premia od 200 do 800 brutto
ed 2016-09-28 21:45:34
a no tak to brutto dobra w sumie z drugiej storny dobry jest każdy zarobek przecież wiadomo ze można tez prace taka traktować jak taka dorywcza zależy kto ma jakie wymagania tak na prawde mam racje ??
zainteresowany 2016-11-22 19:56:54
Witam serdecznie dostałem propozycję pracy w Aluplast jako operator wózka widłowego czołowego tylko nie wiem na jaki dział ale na pewno system 4 brygady chciałem zapytać czy warto i jak ludzie i praca?Z góry dziękuję za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Aluplast Sp.z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluplast Sp.z o.o.