Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solcom Bayard Clar System

Pracowałeś w firmie Solcom Bayard Clar System i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dzidzia - 2013-06-07 22:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim - 2013-04-25 10:23:23

kos - 2013-04-05 11:16:58

Firma pozbywa się leni i nierobów ,którzy dopominają się o premie a nic nie robią ,wyleciałeś bo pracownicy twojego terenu mieli cię dość.O jakim alkoholu i narkotykach mówisz nie ośmieszaj się ,tu pracuje się cały czas pod nadzorem ,w grupie ludzi ,jeśli tak się tu dzieje to czemu cały czas jest ten sam skład jeśli chodzi o załogę.Nie rób z siebie głupka to twój kolejny zakład pracy z którego wyleciałeś ,w obecnym też już wisisz na włosku ,bo zamiast pracować to wracasz ze zwolnienia i za kilka dni bierzesz kolejne.Jest jakaś firma sprzątająca w Płocku w której jeszcze nie pracowałeś????Do sprzątania nie potrzebne jest wyższe wykształcenie ,więc nie czepiaj się ludzi .Firma wypłaca pieniądze na czas, wszystkie osoby z orzeczeniem dostają premie,(z tego co słyszałem ty miałeś 400 zł miesięcznie i ciągle było ci mało ) jeśli chodzi o zwrot za leki to oczywiście jest ale wczytaj się w regulamin to będziesz wiedział na jakich zasadach .Po prostu się ośmieszasz drogi [usunięte przez moderatora]......Nie bronię firmy bo pewnie są miejsca gdzie jest żle ale w Płocku nie ma co narzekać ciszę się że pracuję i chciałbym pracować jak najdłużej.....
O tak napewno ten sam skład, jeden z pracowników znęcał się nad chorymi, cierpiącymi pracownikami z grupami , pani Wioletta na to pozwalała, odeszli z firmy, a ta osoba nadal pracuje. I nie wypisuj głupot bo zajmnie się tym prokuratura. Dobrze wiemy po której stronie jest racja.
Tam pracują od początku zdrowe osoby ,więc o jakim znęcaniu piszesz , a jeśli taka sytuacja miała miejsce to trzeba było to od razu zgłosic do odpowiednich organów ,ale łatwiej jest usiąśc i popisac niż od razu sprawę załatwic .Tu każdy może napisac co go boli w granicach przyzwoitości i nie strasz ludzi prokuraturą bo nie jesteśmy dziecmi i wiemy co wolno a czego nie powinno się pisac.Sprawa kilku wpisów jest zgłoszona czekamy jaki będzie obrót sprawy .
zdjecie uzytkownika
miki - 2013-06-08 19:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paula Płock - 2012-06-05 09:42:51

Witam czy jest ktoś pracujący w Płocku zgadzam sie z tym że są donosiciele pracujący albo udający że pracuja trzeba robić za 2 a nawet 3 osoby bo sa cały czas braki w ludziach za 1500 zł brutto premia jest ale dla KLIKI która donosi masakra że PEFRON na to pozwala
premia jest dla tych co brygadzistkę częstują papierosami bo przesiedzi na palarni i nigdy nie ma papierosów bo nie zdązyła kupic
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-26 11:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z laptopem/telefonem itp?
zdjecie uzytkownika
mela - 2013-07-30 13:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim - 2013-07-26 11:15:06

Co z laptopem/telefonem itp?
fajne i trafne ; )
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 20:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zeby utrzymać się w tej pracy, trzeba mieć koordynatora wujka, albo dobrego znajomego lub wypasiony portfel, wille za miastem itd.Mnie zwolniono, bo pracowałam za dwóch,nie chorowałam,byłam nienagannie ubrana-zawsze w mundurku,ale co ... brak znajomości, kieszeń pusta, chatka skromniutka i w najbliższej rodzinie bardzo chory człowiek. Nie życzę nikomu tego złego co mi nie miłe, a[usunięte przez moderatora] Także rodacy, nie wysilajcie się w tej pracy, nie wyręczajcie kolegów, nie pomagajcie innym, bo wszystkie zasługi sobie przepiszą, a podobni do mnie i tak na bruk poleca
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-30 21:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
kia - 2013-04-07 16:33:54

Ja również pracowałem w tej firmie razem z tobą i nie zgadzam się z tym co piszesz i oczerniasz niesłusznie ludzi .O alkoholu i narkotykach nie bylo mowy bo była to praca pod nadzorem klienta plus nadzór BHP.Wypłata była na czas, RMUA dostawaliśmy co miesiąc ,premie również były co prawda tylko dla tych ze stopniem umiarkowanym ,zwrot za leki też był, za przejazd również ale dla tych którzy w orzeczeniu mieli stosowny wpis .W sezonie letnim przywożono nam wodę ,zimą dostawaliśmy posiłki regeneracyjne w postaci konserw lub słoików.Ty byłeś osobą która w pracy pojawiała się bardzo rzadko ciągle przebywałeś na zwolnieniach lekarskich podczas których dorabiałeś sobie u innych pracodawców.Byłeś osobą której nie chcieli na żadnym wydziale ,nie potrafiłeś współpracować z ludzmi nie powinieneś wypisywać bzdur,ja odszedłem bo znalazłem pracę w ochronie bo tak to pewnie do tej pory bym tam pracował.Po co piszesz o czymś co nie miało miejsca ,poczytaj co ludzie przechodzą na innych kontraktach jakie tam mają problemy jeśli chodzi o ten kontrakt w Płocku nie było wcale żle ...
co za bzdury piszesz , nie ma obowiazku wystawiania Rmua , na koniec przy Picie masz zbiorówke
zdjecie uzytkownika
andzia - 2013-10-02 17:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To jest najgorsza firma pośrednicząca w której pracowałam,firma wzyskiwaczy,którzy nabijają sobie portwele na ludzkiej chorobie, zatrudniają ludzi w AUTOLIV Oława i zwalniają kiedy chcą i za co chcą bez dania konkretnej przyczyny
zdjecie uzytkownika
ann .. - 2013-10-02 20:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tylko tyle że za żadne leki zwrotów nie dostawałam, zamiast pracować po 8 godz tak jak miałam w umowie to robiłam po 12 czasem po 16h na dobe. mój koordynator nie zostawiał nam żadnych sprzętów do pracy i jak czegoś nie zrobiliśmy to było darcie mordy! a jak zaszłam w ciąże to mieli wielkie problemy ...
zdjecie uzytkownika
Derka28 - 2013-11-24 09:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też pracuję w tej firmie i nie moge na nich narzekać wypłata na czas, praca lekka, dużo wolnego mam czas na rodzinę i podstawa to NORMALNA umowa długoterminowa i ubezpieczenie a ten 'Ktoś' kto pisze o jakichś narkotykach alkocholu to brednie u mnie w pracy jak bym była pod wpływem wylatuję natychmiast z wilczym biletem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ela80083 - 2013-12-20 16:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kia - 2013-04-07 16:33:54]:
Ja pracuje w Solcom i otrzymuje wypłatę na czas,za leki okulary kule i dojazd do i z pracy otrzymuje 100% zwrotu.Również za sanatorium zwrócili mi.Brak socjalu na dzieci to fakt ale to można wynegocjować.
zdjecie uzytkownika
Marko - 2013-12-27 16:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Derka28, co masz na myśli piszac, ze masz dużo wolnego? No i sprawdzają na bramkach do solcom bayard clar system z alkomatem, czy na węch rozpracowują?
zdjecie uzytkownika
zwolniony - 2014-01-22 16:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od miesiąca próbowano mnie zwolnić, przeniesiono mnie na inny obiekt gdzie koordynator próbował dać wypowiedzenie za to że lekarz do mnie podszedł i rozmawiał o nieposprzątanym pokoju KOLEZANKI, następnie przeniesiono mnie na TURON ogromny budynek, na bocznych schodach dźwiga się wiadra by je sprzątnąć, nie ważne czy mam schorzenie szczególne, ważne bym zrobiła wszystko dobrze, chciałam poznać rejon więc w pierwszym dniu przyszłam na 14 i to był powód drugiego zwolnienia, brygadzista który mógł wiele rzeczy zrobić za dnia i na to zwróciłam uwagę tez ponieważ rejony na jedna osobę który ja dostałam spokojnie był 900m2,nie dało się spokojnie zrobić, wszystkiego, mam ogromny zal ze przełożeni nie mieli podstaw by mnie zwalniać,osoba z orzeczeniem pracująca 2 lata w firmie niechodząca na zwolnienia, pomagająca koordynatorom w końcu tez trafia do zwolnienia-rozpoczął się projekt unijny może tańsze kobiety są lepsze od tych które pracują za najniższą krajową z grupą, szokuje mnie sposób w jaki się traktuje dobrych pracowników w tej firmie wielu z was możne tez napisać jak zwolniono ich po latach ,byłam świadkiem wielu takich zdarzeń... ZPCHR nie traktuje pracowników z orzeczeniami dobrze tych którzy zasługują na to.DZIŚ SZEFOSTWO WE WROCŁAWIU POKAZAŁO TO
zdjecie uzytkownika
bol - 2014-01-26 15:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela80083 - 2013-12-20 16:42:36]:
Masz prawo otrzymać, ZPCHR dostają ta zwany fundusz rehabilitacyjny i muszą wspierać każdą osobę niepełnosprawną do 180zł możesz otrzymać zwrot z pefronu, to jest jak fundusz pracowniczy coś podobnego, jeżeli ZPCHR nie wywiąże się z oddania ZA LEKI MOŻNA TO zgłosić do PEFRON zaskarżyć ze złożyło się fakturę nr.. na zwrot,ZPCHR maja kasę z peronu jeżeli nie wydaja je na osoby z orzeczeniami mogą zapłacić kare i muszą to robić co roku bo dostają kasę
zdjecie uzytkownika
ifo-dla umiarkowanym stopniem - 2014-02-01 08:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA ROZPOCZĄŁ SIĘ PROJEKT Z UE dofinasowanie z uni, zarobki niskie, osoba z umiarkowanym stopniem, jak i lekkim nie może być przyjeta na projekt musi mieć umowę oprawcę na okres próbny
Pójdź do Dyrektora PEFRON on sprawdzi czy Clar system, solcom.. korzystała z pieniędzy pefron sprawdzą twoja umowę i dyrektor pefronu zobaczy czy firma ZPCHR morze korzystać na takiej umowie z dofinansowania, jeżeli prawnie z przepisami PEFRONU nie będzie miało to zgodności z kodeksem pracy firmę czeka kontrola dane osobowe będą ukryte- niepełnosprawni możecie pytać czy zgodnie z przepisami PEFRON pracodawca korzysta z PEFRON i macie umowę na czas określony wszystko jest do sprawdzenia. Ja byłam i firma ma kłopot....
zdjecie uzytkownika
byla pracowniczka - 2014-04-09 19:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spr - 2013-04-06 23:58:11]:
U nas w wojewodctwie czlowieka traktuja jak zlo konieczne ukrucili nam z 1243 na 840 i 3/4 etatu beznadziejna firma fartuch dostalam po 1,5 roku i buty szkolenie bhp po 2 latach za leki owszem zwracaja ale nie cale kwoty nie polecam kazalali zalatwiac ps || to bedzie caly etat to chore w innych firmach tak nie ma
zdjecie uzytkownika
byla pracowniczka - 2014-04-09 20:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas w wojewodctwie czlowieka traktuja jak zlo konieczne ukrucili nam z 1243 na 840 i 3/4 etatu beznadziejna firma fartuch dostalam po 1,5 roku i buty szkolenie bhp po 2 latach za leki owszem zwracaja ale nie cale kwoty nie polecam kazalali zalatwiac ps || to bedzie caly etat to chore w innych firmach tak nie ma a i paski dostawalismy raz na 4 miesiace kordynator przyjezdzal raz na miesiac i nic go nievinteresowalo obi tylko w swoje kieszene pchaja
zdjecie uzytkownika
andy - 2014-05-24 23:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie omijajcie tą firmę z daleka,(usunięte przez administratora)jak tak dalej będzie to ze Śląska zniknie i bardzo dobrze.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-05-31 02:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@andy, ok dzieki za ostrzeżenie, szkoda tylko, że nie napisałes dlaczego solcom bayard clar jest taki zły, bo możesz byc z konkurencji i to czarny PR :P.
zdjecie uzytkownika
Oszukana Płock - 2014-06-06 17:16:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM ZMIENIAJĄ NAZWY SPÓŁEK PRACOWNIKOM NIE DAJĄ UMOWY NA DŁUŻEJ TYLKO PRZEDŁUŻAJĄ CO 6 MIESIĘCY I PRZERZUCAJĄ DO INNYCH SPÓŁEK TO JEST NIC JESZCZE PODPISUJĄ UMOWY ZA PRACOWNIKÓW Z OBNIŻONĄ STAWKĄ WYNAGRODZENIA I CZASU PRACY ZMARNOWANE 2 LATA PRACOWNIKÓW MAJA ZA NIC POZDRAWIAM PANIĄ JOLANTĘ ,S. Z PŁOCKA OBIEKT LEVIS MASAKRA
zdjecie uzytkownika
Oszukana Płock - 2014-06-06 17:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
BRAK SŁÓW I CZASU ABY WYDAĆ OPINIE O TEJ FORMIE DOBRZE ŻE UCIĘLI IM DOTACJE Z PEFRONU
zdjecie uzytkownika
Oszukana Płock - 2014-06-06 17:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
BRAK SŁÓW I CZASU ABY WYDAĆ OPINIE O TEJ FORMIE DOBRZE ŻE UCIĘLI IM DOTACJE Z PEFRONU
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-06-21 15:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele firm tak robi, że nie daje umów na czas nieokreślony, to nie jest duży minus, o ile płaca odpowiednio, ale jak z tym u nich jest? Bo pisaliście coś o obniżanych stawkach, o co chodzi?
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-06-24 09:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak dadzą umowę to składek nie odprowadzają.
Jak zostałam zwolniona przez brygadzistę na obiekcie coca-cola to poszłam do urzędu pracy się zarejestrować i okazało się że bez prawa do zasiłku bo składek pełnych nie było.
Oszukańcy,patałachy i złodzieje.
zdjecie uzytkownika
dada - 2014-07-10 15:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dalej czekam na kaske
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-07-10 19:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To aby zapobiec takim sytuacją chyba lepiej to kontrolować, zawsze można zadzwonić do odpowiedniej instytucji i zapytac, czy składki sa odprowadzane, bo może to był błąd nie z winy solcom bayard clar system tylko jakis pracownik dał ciała..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solcom Bayard Clar System
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x